Lydisolering bomuldsuld: Materialespecifikationer

Et af de sværeste stadier af byggeri er isolering og lydisolering af bygningen. Anvendelsen af ​​isoleringsmaterialer forenkler denne proces meget. Men spørgsmålet om deres valg af materialer forbliver relevant - det er nødvendigt at vælge et passende produkt, korrekt montere det.

Særlige egenskaber

Lydisoleringsuld, bedre kendt som mineraluld, er et materiale til reduktion af lydniveauet i et rum. Forveks ikke dette materiale med lydabsorberende analoge, som absorberer støj inde i rummet for at forhindre, at det spredes uden for rummet.

Basen af ​​wadded isolering er lange og fleksible uorganiske fibre opnået fra kvarts, basalt, kalksten eller dolomit.

Fremstillingsprocessen involverer smeltning af stenbasis, hvorefter fibre trækkes ud af den, der dannes derefter til filamenter.

Lydisolerede ark er dannet af tråde, og materialet er kendetegnet ved et kaotisk arrangement af fibre. Der er dannet mange luft "vinduer" mellem dem, på grund af hvilken lydisoleringseffekten opnås.

Wadded materialer til lydisolering har følgende tekniske egenskaber:

 • lav varmeledningsevne, som tillader brug af uld som varmelegeme
 • brandmodstand på grund af stenbasismaterialet;
 • styrke - vi taler om høj styrke egenskaber ikke en enkelt fiber, men en bomuld ark;
 • modstand mod deformation, herunder kompression af materialet, dets opvarmning eller afkøling
 • hydrofobicitet, det vil sige evnen til at afstøde vandpartikler;
 • holdbarhed - den gennemsnitlige levetid for wadded lydisolerede materialer er 50 år.

Anvendelsesområde

Mineraluld er i dag præget af en lang række anvendelser. Materialet anvendes aktivt til isolering af overflader udsat for varme, vægge og gulve, brandsikring af forskellige strukturer samt lydisolering af boliger og ikke-boliger, herunder industrielle lokaler.

Der er følgende anvendelsesområder for bomuldsisolatorer:

 • isolering af den ydre del af bygninger af gips og monteret type
 • isolering af indersiden af ​​bygninger - vægge, lofter, gulve i lejligheden, privat hus samt i husholdningsbygninger;
 • isolering af flerlags omsluttende strukturer;
 • Isolering af industrielt udstyr, ingeniørstrukturer, rørledninger;
 • isolering af tagkonstruktioner.

Afhængigt af sammensætningen, egenskaberne og anvendelsesområdet er der 3 hovedtyper uld til lydisolering:

materiale

basalt

I hjertet af materialet - basalt, karakteriseret ved holdbarhed. Dette medfører det bedste resultat af lyd og varmeisolering af færdigt produkt, evnen til at modstå varme, samtidig med at de tekniske egenskaber opretholdes til en temperatur på +600 grader.

Til fremstilling af basaltuld anvendte fibre med en længde på 16 mm. Deres diameter overstiger ikke 12 mikron. I modsætning til slagge og glas er denne type mineraluld miljøvenlig, det er bekvemt at skære det, når det bruges under installationsprocessen stikker det ikke.

glas

Glasuld er et produkt af glas og kalkstenforarbejdning, hvortil der tilsættes sand og sodavand. Resultatet er et slidstærkt og elastisk materiale, der dog har mindre brandmodstand. Den maksimale opvarmningstemperatur er 500 grader. Materialet er meget skrøbeligt og prikker. Frigivelsesformular - ruller.

Glasuld er kendt selv for folk langt fra konstruktion. Ved manglende overholdelse af reglerne om sikker montering graves tynde og lange (op til 50 mm) tråde af materialet straks ind i huden. Derfor bør installationen af ​​glasuld kun foretages i overalls, der beskytter hænder og øjne.

Do-it-yourself loftet lydisolering teknologi

Korrekt lydisolering af en lejlighed i en fleretagers bygning ved hjælp af en regnemaskine til beregning af isolering af rørledninger kan betydeligt øge komforten og den hygiejne, der giver dig din bolig. Der er mange tilfælde, hvor der kan kræves støjisolering: dette bor i nærheden af ​​kørebanen eller jernbanen, tilstedeværelsen af ​​støjende naboer, hvormed det er umuligt at blive enige og lignende faktorer.

Lydisolering loftet med udvidet polystyren (skum)

I denne artikel overvejes lydisoleringen af ​​loftet ved hjælp af to materialer: Penoplex og Rockwell basaltuld Acoustic. Du vil lære de vigtigste måder at støj udbredelse, funktioner af lydisolering, samt alle de fordele og ulemper ved disse materialer.

1 Funktioner af spredning af støj i højhuse

Folk, der bor i højhuse står over for to hovedtyper af støj, hvor reflekterende varmeisoleringsmaterialer ikke engang hjælper. Den første er en percussion lyd, der opstår som følge af at ramme faste genstande på gulvet, gå, glideskabe, tabeller og lignende handlinger.

Denne støj overføres gennem monolitiske lofter - vægge og lofter. Den anden er luftstøj, sådan lyd spiller musik fra naboerne ovenover, højt tv, skrig og enhver anden lyd, der overføres gennem luften.

Hvis du ser mere detaljeret ud, er princippet om udbredelse af lydbølger i begge tilfælde identisk, men der er en nøgleforskel. I tilfælde af luftbåren støj sendes lydsignaler oprindeligt gennem luften, og først når de støder på hårde lofter, og når de trænger igennem dem, bliver de slukket delvist.

Hvis vi taler om støjstøjen, som oprindeligt blev overført via beton, bliver en sådan lyd ikke dæmpet af solid overlapning, og i din lejlighed ser du alle slaglydene fra dine naboer til fulde.

Det er også værd at overveje, at udbredelsen af ​​en lydbølge i rummet er helt ensartet i alle retninger, det vil sige, at den omgivende støj overføres til din lejlighed ikke kun gennem loftet, men også gennem væggene.

Støjmønsteret inde i en højhus

Der er tre hovedkategorier af lejlighedsbygninger: panel-, mursten- og monolithic-frame bygninger, der hver især har sit eget lydisoleringsniveau.

Et panelhus, selv med en dampspærre, er den mest uheldige mulighed for lydoverføringsparameteren. Da det har en lige tykkelse mellem fladt gulv - vægge og lofter, er alt og alt hørbart i det. Støjen fra naboerne ovenfor vil jævnt passere til dig både på loftet og på væggene, til tider endda at nå hvad der høres som en stol, der bevæger sig ned over gulvet ovenfor.

I denne situation er en kompleks lydisolering af lejligheden påkrævet, som kan gøres ved penoplex, Rockwool mineraluld eller almindelig skumplast. I tilfælde af lydisolering kun loftet er den ønskede effekt usandsynligt, at den opnås fuldt ud, selv om visse forbedringer stadig overholdes.

Murstenhuse har meget tykkere vægge end panelbygninger, som ganske godt slukker enhver lyd. I de fleste tilfælde er der ikke behov for ekstra støjisolering i sådanne huse, men i tilfælde af særligt "voldelige" naboer er loftets lydisolering, som nemt gøres med egne hænder, tilstrækkelig.

Montering af lydisoleringsplader på betonggulvet

Monolithramhus med isolering Isorok - i sådanne bygninger er lofttykkelsen meget større end vægternes tykkelse, derfor er lyden i dem fordelt hovedsageligt gennem skillevægge. Lydisolering af loftet i sådanne tilfælde giver ikke mening, det er meget mere berettiget at udføre murens beklædning med lydabsorberende materiale - skum, skum eller mineraluld Rockwool.
til menuen ↑

2 Lydisoleringsmaterialer

Blandt alle lydisolerende materialer på markedet, Rockwool Minvata og Penoplex, som hver især har visse fordele og ulemper, har det bedste forhold mellem pris og tekniske egenskaber.
til menuen ↑

2.1 Penoplex

Praksis med at bruge Penoplex som lydisolerende materiale, hvis hovedfunktion er hjemmeisolering, er ret almindelig. Denne tilgang gør det muligt at dræbe to fugle med en sten: at varme rummet kvalitativt og for at mindske støjstyrken, der kommer ind i huset fra omgivelserne.

Den største fordel ved Penoplex til Rockwool basaltuld er den lave pris - lydisolering af loftet med dette materiale koster dig ca. 2-2,5 gange billigere end lysuld.

Selvfølgelig, når det gælder Rockwools effektivitet, er et hoved højere, men for murstenshuse vil konventionelle penoplex være nok.

Den ubestridelige fordel ved dette materiale såvel som vindtætte membraner. Izospan er også meget simpelt i installationen - det er simpelthen limet med flydende negle eller byglim til loftet, sømmen er forseglet og det klassiske gipsplankloft er installeret på toppen.

Lydisoleringen af ​​penoplexen dæmpes, hovedsagelig stødstøj - i denne sag har den høj effektivitet, men kvaliteten af ​​dæmpende lydstøj fra skumblokken forlader meget at ønske, tage hensyn til dette ved planlægning af projektet med lydisolering derhjemme

Et eksempel på lydisolering af loftet ved hjælp af penoplex

2.2 Rockwool akustik

Hvis penetrationen af ​​ekstern støj er stærk nok, giver det mening at bruge Rockwool mineral akustisk akustik. Denne lydisolator er lavet af gabbro-basalt klipper og kommer i form af plader, hvis størrelse er 100 * 60 cm, og tykkelsen afhængig af variationen af ​​produktet kan være enten 10 eller 5 centimeter.

Rokvuls basaltfibre, som Knauf-isoleringen, beskytter effektivt mod enhver luftbåren støj, der trænger igennem fra gaden eller fra de nærliggende lejligheder, og det undertrykker også effektivt støjen og enhver ekstern vibration.

Evnen til at lyde isolering af basaltuld skyldes, at dette materiale består af et stort antal individuelle fibre placeret i ujævn afstand i forhold til hinanden. En lydbølge, når den passerer gennem et lag mineraluld, vises gentagne gange mellem disse fibre og falder gradvist ud.
til menuen ↑

2.3 Hvilket loft lydisolering er bedre? (Video)

2.4 Fordele ved at anvende Rockwool Acoustics som basismateriale til lydisolering:

 1. Høj effektivitet.

Rokvul basaltpladerne kan reducere indgående støj med 50 dB. Til sammenligning viser undersøgelser, at den menneskelige empiriske opfattelse af støjreduktion med 10 dB opfattes af de auditive organer som et fald i lyden med halvdelen.

Basaltuld, ud over lydisolering, er også en meget effektiv isolering, som vil bidrage til bedre isolering af rummet og den naturlige vedligeholdelse af et optimalt mikroklima i det.

Rockwool Acoustics er et helt ubrændbart materiale, der opfylder brandbarhedsklassen "NG" (stoffer, der er resistente mod direkte eksponering for ild). Du kan være sikker på, at dette lydisolerende materiale ikke vil forårsage brand, som det ofte er tilfældet med brandfarlige skumprodukter.

Minwok Rockwool absorberer ikke vand, det er modstandsdygtigt over for fugt, hvilket resulterer, selv med den mest fugtige luft, vil sådan lydisoleringsmateriale ikke forme, blomstre, og ingen mikroorganismer vil starte i den.

Lydisolering loft med Rockwool akustik

Basalt uld under drift rotter ikke og nedbrydes ikke. Når du har lavet lydisolering, tjener du ikke mindre end boligen selv.

En af de vigtigste krav til alle isoleringsmaterialer, der er installeret indefra i rummet, er sikkerhed for menneskekroppen. Rockwool Acoustics opfylder alle europæiske sikkerhedsstandarder og har absolut ingen negative virkninger for kroppen.
til menuen ↑

2.5 Teknologi ydeevne

Med hensyn til nem montering er peneplex langt bedre end mineraluldisolering, som det er nødvendigt at oprette en særlig ophængsramme, mens loftet simpelthen limes til penopleksen.

Arrangement af lydisolering af loftet udføres i overensstemmelse med følgende algoritme:

 • Forberedelse af loftet indebærer rengøring af laget af gammelt krakket gips, fjernelse af alle former for snavs og reparation af revner og uregelmæssigheder, der findes med gips.
 • I tilfælde af mineraluld er det nødvendigt at montere en ophængsramme, der holder den fast. Rammen er lavet af metalprofil, som er fastgjort på loftet med suspensioner. Det kan bruges som en almindelig profil til gipsvæg, som en speciel profil til støjisolering, som er fastgjort til loftet ved hjælp af vibrationsisolerede forbindelser.

Rockwool akustisk profilramme

 1. Plader af basaltuld er fastgjort i rammens celler.
 2. Hvis du bruger penoplex, så er et lag flydende vandtæt præ-appliceret til loftet, hvorefter et forstærkende maske er fastgjort til loftet, på hvilket penoplex sidder på gulvet.
 3. Laget af støjisolering er syet op med gipsvæg, hvorefter der udføres standard efterbehandling.

Lydisolering loft

Jeg vil lave lydisolering fra akustisk og chok delstøj. Jeg vil bruge en 50 mm mineraluld som et dæmpemateriale og derefter et strækloft. Jeg blev tilbudt at strække en ekstra substrat-type film under laminatet over ulden, så det ikke ville falde på strækloftet og ikke ville skade det. Så nedbryder denne film ikke lydens isolering af loftet til værre? Eller vil det ikke reducere lydisoleringsegenskaberne for uld? Og er det overhovedet nødvendigt at beskytte strækloftet?

Den kendsgerning, at stykkerne er godt fastsatte min. wadding vil skade loftet spændingen er selvfølgelig nonsens. Bare støv vil falde og alt det. Underlaget selv er både lyd og varmeisolator, så olie ikke vil ødelægge grød

Yderligere film nedbryder ikke lydisoleringen, dens rolle, så mineralulden ikke smuldrer på strækloftet. Jeg ville bruge "Shumonet" til lydisolering, hvis lofthøjden tillader brug af 100mm

og membranens spændingsrolle vil ikke spille? ekstra vibrationer vises ikke? Minwatu tilbyder TEPLIT. Hvor effektiv er en sådan kage, er der noget point? Fra mig bliver lyden gennem et sådant system også slukket?

lydisolering er ikke nok, mineralulden er 50 mm, det er 47 decibel, og i kombination med et spændingsloft er det slet ikke forbundet. Opfinde ikke amatør, denne teknologi eksisterer ikke.

Hvilken teknologi? og hvis 75 mm bomuldsuld tager? Hvis du mente i kombination med et strækloft, så betød jeg ingen teknologi, den lukker mineralulden med et substrat for skønhed, det vil bare ikke genoprette, vil det ikke skabe overdreven støj?

http://video.yandex.ru/users/dieseliii/view/132 og 10 cm. støjisolering (isover). Under profilkant eller tætningsbånd. 100% garanteret

ikke en installatør strækker dig ikke spændingen, hvis bomulden er bar. ellers vil det være to priser. Ja, spænding er en lydabsorberende, men det er også en revers-virkende membran. Som lydisolering kan jeg tilbyde 1 cm af bituminøse lag, lydbarrieren til reflektorafvigelsen og lydbarrieren igen. isolering er næsten som et optagestudio. spørgsmål privat hus eller lejlighed? men der er en ting, men i rummet mindst 4 vægge på gulvet og loftet, så er bishen på 6 ansigter med lydisolering af det ene ansigt, du får ikke den ønskede effekt, uanset om det er bomuldsuld eller lydisolering. det skal også tages i betragtning. Husk spændingen er kun bange for skarpe genstande. således at den blotte bomuld ikke er en hindring. Min erfaring er 12 år. der er en forskel i filmens kvalitet. Jeg råder ikke på at jagte Frankrig eller Tyskland i Rusland, hele Kina. den samme film til forskellige pennies. For eksempel, i øjeblikket odnushka i Balashikha koste på materialer 120 euro 46 kvadrater 6 lofter. En filmplads koster 1,20 euro fra producenten. drage konklusioner for at købe 10 dollars til Kina. :) succes i arbejdet. [email protected]

for lydisolering af loftet ville tilbyde "Maxforte". alt er seriøst der, læs dem på hjemmesiden. Dette er ikke en minvata, hvorfra der er praktisk talt ingen mening. Du kan lukke mineralsk dampspærren, så glasstøv ikke falder på loftet. det gør ikke noget ondt.

her er hvordan Maxforte ser på væggen. Derefter syes det med et lag af GFVS og derefter en GCR. efter det kan du installere et ophængt loft.

Hvordan laver man i 1 dag lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden under loftet med egne hænder

Hvis du bor i en lejlighedsbygning eller en fleretagers bygning, kan støj fra dine naboer ikke undgås. For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med nabostøj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem, hvilken lydisolering der skal vælges til loftet i lejligheden, og hvilken lydisolering der er bedre.

For et behageligt ophold i en lejlighed skal du løse hovedopgaven - for at slippe af med naboens støj ovenfra, fordi enhver bevægelse eller støj skaber det største problem

Kvaliteten af ​​lydisolering efterlader meget at ønske i enhver form for hus: mursten, blok, panel og endog monolitisk. Alle huse er forenet af et problem - dårlig interfloor lydisolering af gulve. Om lydisolering af vægge er der en separat stor artikel.

Støj fra enhver kilde kommer ind i overlapningen, hvilket igen forårsager oscillering og re-udstråling af støj til den nederste lejlighed. Der er ingen at komme væk fra den mekaniske effekt på interfloor partitionen.

Hvad er forskellen mellem materialer til lydisolering af loftet?

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet. Arrangementet af loftet produceret ved forskellige metoder, for hver metode, producenter af lydisoleringsmaterialer har fået deres egen version.

Men uanset hvor godt det støjabsorberende materiale er, skal det have følgende egenskaber:

 • Lydisolering - lydbølgen absorberes ikke, men reflekteres. Lydbølgen rocker ikke overlapningen, fordi materialet har en anstændig masse og internt tab.
 • Lydabsorberende - lydbølgen absorberes ved hjælp af specielle kanaler-porer. Materialet har en fibrøs sammensætning, i porerne er der friktion, som har en funktion, der hæmmer lydbølgen.

For at arrangere loftet under lydisoleringen egnede materialer med lydabsorptionseffektivitet.

Når du vælger et materiale, skal du være opmærksom på indikatorerne:

 • Materialets tykkelse.
 • Lydisoleringskoefficient.
 • Brændbarhed.
 • Certifikat for fravær af stoffer, der er skadelige for kroppen.
til indhold ↑

Hvordan vælger du det rigtige materiale?

De mest populære i dag er følgende materialer:

 • mineraluld. Materiale fra råmaterialer med ikke-brændbare egenskaber. Krympes ikke, det kan købes i plader med en tykkelse på 5 cm.
 • Mineralplader er et praktisk materiale til brug, og lydisoleringsmetoden med bomuld betragtes som den mest effektive. Men kun loftet i dette tilfælde vil være lavere med 15-20 cm. Så den øgede tykkelse af loftkonstruktionen er ikke altid en god mulighed, især hvis højden af ​​lofterne ikke behager.

En anden minus uld er en fare for menneskers sundhed. Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

 • polyurethanskum. Lydabsorberende materiale har et tæt greb, så det kan beskytte mod stød og luftbåren støj. Materialet absorberer ikke kun støj fra naboer, men lyder også fra din lejlighed. Ulempen ved polyurethanskum er dens toksicitet i tilfælde af brand. Derfor anses dette arrangement af støjisolering for at være farligt.
 • selvklæbende tætningsbånd. Dette materiale er lavet af miljøvenlige råmaterialer og bevarer jævnligt selv varmen i huset.

Du skal bruge højkvalitetsisolering, så materialet ikke har en negativ indvirkning på personen.

En god mulighed er brugen af ​​varme, lydisoleringspaneler lavet af økologiske fibre af nåletræ.

Der er alternative materialer til lydisolering af loftet. Til loftplader anvendes f.eks. Kork, skumplader. Selv med fremkomsten af ​​mere avancerede materialer ændres ikke trafikken i trafikpropper.

Men korklydisolering er kun egnet, hvis dine naboer har en betonplade eller laminatgulv ovenpå, og korken sparer kun fra støjen. Barnets skrig, høj musik, gøende hunde - vil være til rådighed for dine ører med en kork lydisolering.

3 af de mest succesfulde metode til lydisolering af lofter i lejligheden

Selv med god kvalitet og effektivitet af lydabsorberende materiale er den teknologiske proces med at montere strukturen af ​​afgørende betydning, når man forstår de akustiske fysiske processer. Til akustik er der ingen lydisolerende materialer - der er lydisolerende strukturer.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

I dag kan lydisoleringslofter udføres på forskellige måder: Brug af lydisoleringsplader ved hjælp af isolerende komposition eller ophængt konstruktion. Hver metode har sine fordele og ulemper, og er anvendelig i en bestemt sag. For at opnå en støjreduktionseffekt skal følgende betingelser være opfyldt:

 • Anvend teknologi klog installation.
 • Vælg de mest effektive lydisoleringsmaterialer.
 • Vælg den rigtige måde at montere lydisoleringsdesign på til loftet.

Med det forkerte design og fra materialet bliver det ikke forvirret, så du skal vælge en effektiv metode til lydisolering af lofter og korrekt henvende dig til teknologien til at installere en støjreducerende ramme.

Den mest populære metode til lydisolering af loftet er plader med gipsplader med lydisoleret materiale. Basalt uld, kork, polyurethanskumblok eller kokosfibre anvendes til gipsvæg. Loftkonstruktionen kan laves i tre versioner:

 • Suspenderet loft med en ramme af støjisoleringsplader.
 • Gipsplankloft med metalramme.
 • Stretchloft med en film eller stofbelægning, der strækkes på specialbeslag.

Enhver af disse muligheder er installeret i henhold til ordningen: Installation af en vibrationsisoleret struktur eller en uafhængig ramme, derefter ethvert lydabsorberende materiale, som er beklædt med gipsplader eller gemmer under et akustisk strækloft.

NYHED! Et eksempel på lydisolering strækloft gør det selv

Ved lydisolering af et strækloft er hovedopgaven at fylde det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet med et specielt lydabsorberende materiale, som:

 1. Giver maksimal absorption af støj, der trænger ind i rummet fra naboerne
 2. Damper det nedhængte loft, så det ikke resonerer
 3. Det vil skabe et gunstigt akustisk miljø i rummet, dæmpe den støj, der er kommet ind i lokalet.

Støjdæmpende loftbelastning indebærer høje krav til materialets miljøsikkerhed, da installationen af ​​lærredshullerne forbliver, hvorved skadelige stoffer kan trænge ind i stuen.

Det bedste lydabsorberende materiale er MaxForte EcoAcoustic - hvide hypoallergeniske plader lavet af polyesterfiber eller SoundPRO (tyndt 12mm materiale af en ny generation). Begge materialer er miljøvenlige og indeholder ikke skadelige phenol-formaldehydharpikser.

Eco Acoustics og SoundPRO varierer i tykkelse, 50 mm og 12 mm, så hvis der ikke er nogen begrænsning på tykkelsen af ​​lydisolering, bruges Eco Acoustics, hvis du skal gøre det "tyndere", så bruges SoundPRO.

Begge materialer er monteret på samme måde:

 1. Baguette af et strækloft er installeret (dette er hvad lærredet skal fastgøres til)
 2. Til den forberedte overflade af loftet (plader) er faste eller Max Forte Eco Acoustics plader eller Max Forte SoundPRO ruller. Fastgørelse udføres ved hjælp af almindelige dowel-svampe.
 3. Efter at loftets overflade er helt dækket af støjabsorberende materiale, udføres selve strækloftet.

Fordelen ved denne metode er at spare højde, fordi Eco Acoustics eller SoundPRO fylder det tomme mellemrum mellem gulvpladen og strækloftet og dermed ikke tager højden af ​​rummet.

Omkostningerne til lydisoleret materiale til et værelse med et areal på 18-19 m 2:

Mulighed 1

Mulighed 2

Steg-for-trin vejledning: Lydisolering gipsplader lofter

Denne metode er populær blandt folk, der planlægger forbedring af lydisolering med egne hænder. Plader af gipsvægte stablet simpelthen, byggeri færdigheder, mens du ikke kan have. En sådan metode kræver ikke anvendelse af et bestemt materiale, forskellige lydisoleringsmaterialer vil være egnede: mineraluld, polyurethanskumblokke, kork, kokosfibre osv.

Rammeisolering af loftet med egne hænder udføres som følger:

Loftbelastningsisolering er et helt system - "lagdelt kage", hvor hvert "lag" udfører sin opgave.

 1. Rammen er samlet fra en almindelig loftsmetalprofil (for eksempel KNAUF 60x27),
  dette er fremtiden "skelet" af støjisolering: noget, som alle andre lag vil blive vedhæftet.
 2. Rammen er fastgjort til loftet ved hjælp af VibroStop PRO vibropodvodovs. Deres opgave er at bryde den stive forbindelse mellem gulvpladen og metalrammen og langs omkredsen er profilguiderne fastgjort til væggen gennem 2 lag spjældtape (gennem hvilken gipsvæggen senere kommer i kontakt med væggen). Som følge heraf vil vibrationerne (og lyden først og fremmest vibrationerne) ikke skifte til et nyt gipspladloft. For at sætte det i enklere ord er VibroStop PRO's opgave at fjerne de perkussionslyde, der opstår ved at trampe, falde objekter og slibe møblerne på naboens gulv ovenfra.
 3. Inde i den monterede ramme er der installeret særlige Maxforte ECOplita-60 akustiske plader, de har maksimal klasse "A" hvad angår lydabsorption, de fjerner luftbårne lyde: disse er råber, græder, højt TV eller musik.
 4. Ved siden af ​​metalpladerne er vedhæftede plader GVL (gipsfiberark). Alle ledd af lak skal fløves med et vibro-akustisk silikonehærdende tætningsmiddel.
 5. Det sidste efterbehandlingslag er GCR ark (gipsplader). De er knyttet til GVL, mens GVL og GKL leddene er lavet i en scramble.
til indhold ↑

Hvad er den bedste isolering til loftet

Støjisoleringsloft i en lejlighed eller et hus - hvordan man laver egne hænder og lydisoleringsmaterialer

Anvendelsen af ​​moderne lydisoleringsmaterialer giver mulighed for fremragende lydisolering af loftet, selv i tilstedeværelsen af ​​trægulve. Ingen opførelse af huse giver ikke deres beboere en absolut garanti for beskyttelse mod støj. Som følge heraf er lydisoleringen af ​​loftet i lejligheden meget relevant. Det er helt muligt at reducere støjniveauet til acceptable decibel, hvis lydisoleringsbeskyttelsen er korrekt udstyret.

Hvad er loftisolering

Lydabsorption og isolering er ikke det samme. Ved den første parameter estimeres graden af ​​reduktion af lydbølgens energi, når den passerer gennem loftet eller væggen. Og lydisolering er hvor meget trykket af en lydbølge falder, når det passerer gennem forhindringer i form af lofter. Lydisoleringen af ​​loftet estimeres af hjemmebyggere, der bruger en bestemt koefficient (RW) i frekvensområdet fra 100 til 3000 Hz. Hvis RW er lig med en, er lejligheden helt lydisoleret. Dette sker dog ikke.

Lydisolering loft i lejligheden

Når det kommer til at sænke niveauet af desibel, trænger ind i lejligheden fra eksterne kilder, så taler de om lydisolering. For at isolere hele rummet fra indtrængende eksterne lydbølger betyder at udstyre beskyttelsen mod støj på væggene, gulvet og loftet korrekt. Støjisolering af loftet i lejligheden udføres ved højteknologiske metoder ved hjælp af lydabsorberende materialer af en ny generation.

Bygherrer skelner mellem 4 typer støj, som det er nødvendigt at kæmpe for:

 • Støjstøjstype. Opstår, når der oprettes en lydbølge fra at ramme gulvet eller partitionerne. I boligstrukturer er det foden af ​​fødderne, støj fra bevægelsen af ​​møbler, arbejdet med et slag eller en boremaskine.
 • Luftstøj fremkommer, når lyden formidler sig gennem luften under forhold med dårlig lydisolering af vægge, utilstrækkelig lydabsorption gennem lofter. Disse kan være høje stemmer, musik, hundens gøen, fuglesang.
 • Strukturel type støj forekommer ved resonans fra højfrekvente vibrationer af luftkanaler, elevatoraksler. Samtidig kan lydbølger udbrede sig meget langt.
 • Et ekko eller akustisk støj vises i et tomt rum.

Fra naboer over

Folk, der bor i den nederste lejlighed, lider af stød og luftbåren støj, der kommer fra gulvene ovenfor. Støj fra naboerne på toppen er ofte arrangeret så dårligt, at du lægger øret på vægge, du kan høre nogen sidde ovenpå i en stol. Den mest succesrige løsning til lydisolering af loftet fra naboerne ovenfor er arrangementet af lydisolering af gulve i den øverste lejlighed. Dette skaber et flydende gulvdesign. Det er lavet på basis af en betonplade med tilsætning af gips, som er lagt på et lag af lydabsorberende mineralulds Akustik-stop.

Fra støjen stød

Desværre er naboerne ikke altid enige om omkostningerne ved at skabe et lydabsorberende lag på deres gulv, så loftet er isoleret fra støjstøj alene. Den enkleste måde er enhedens rammeløse system. Den består af to elementer - et specielt sandwichpanel, som er monteret direkte på gulvet og et plader af gipsvæg, som skal fastgøres til panelet i slutningen af ​​arbejdet. Installationsprocessen og rækkefølgen af ​​lagene kan ses på billedet.

Under strækningstaket

Rammetypesystemet er et konventionelt strækloft med støjisolering GVL eller HL. Fordelene ved metoden er den kendsgerning, at overfladerne er nivelleret, primet, alle revner og revner er forseglet i dem, og kun så bliver installation og isolering af strækloftet lavet. Når der indstilles lydisolering, er det nødvendigt at placere lydabsorberende materialer med en overlapning, idet der ikke er huller mellem dem, ellers vil alt arbejde gå ned i drænet, og for at opnå effektiv lydisolering virker det ikke.

I huset med trægulve

Træet fungerer som en meget god dirigent af lydbølger, og i tidens løb begynder sådanne gulve at knuse, så lydisoleringen af ​​loftet i huset med trælofter er meget relevant. For at sikre støjreduktion lægger bygherrer et lag lydabsorberende materiale på gulvet i overetagen, fastgør det med sokler og sørg for lydisolerede stræklofter i underetagen fra flere materialer stablet oven på hinanden i lag.

I panelhuset

Den værste situation i panel-type huse skyldes det store antal huller mellem panelerne og den lave RW. En enkelt lydisolering af loftet i et panelhus bidrager ikke til at opnå et effektivt niveau af støjreduktion. Du skal også forsøge at isolere vægge og skillevægge i lejligheden udefra for at opnå det ønskede resultat.

Lydisolering materialer til loftet i lejligheden

Afhængigt af opgaverne er materialer, der er i stand til at give stilhed i lejligheden, opdelt i to typer: lydisolerende materialer til lofter og lydabsorberende. Effekten af ​​støjisolerende materialer er at afspejle lydbølgen tilbage til kilden, så de har en høj densitet. Disse omfatter plader af gipsvæg, fiberboard og spånplade.

Lydabsorberende materialer spredte lyden gennem hele lydstyrken og reducerede antallet af decibel med ca. halvdelen. Disse omfatter:

 • Bløde materialer baseret på filt, mineraluld, glasfiber. RW de når 70%. De produceres i ruller med forskellige reliefs - i form af pyramider, kiler, bølger.
 • Komprimerede halvstive materialer består af glasfiber, mineraluld eller polyurethanplader. RW når de 75%.
 • Faste materialer baseret på vermiculit eller pimpsten. Deres ulemper omfatter relativt lav støjisolering.
 • Sandwich paneler, som er en "lag kage", inden for hvilke der er flydende eller bløde lydisolatorer, og udenfor - fast.

Lydisolering loftspaneler

Støjisolering fra naboer ovenfor kan opnås ved hjælp af følgende lydisoleringspaneler til loftet:

 • Phonestar, som er træplader, mellem hvilke mineralaggregatet er lagt. De har et RW-støjisoleringsindeks på op til 75%.
 • Аkustik-stop - polyuretan brandsikre paneler med celler.
 • Аkustik-metal sli - sandwichpaneler bestående af blyplader med indsatser af polyurethan. De har en høj koefficient på RW, der når op til 80%, men deres omkostninger er høje.
 • Comfort premium - sandwichpaneler lavet af MDVP, fyldt med polystyrenskum eller glasmagnesitark.

Rollisoleringsloft

Sørg for, at stilheden i lejligheden ikke kun kan med store plader eller paneler. Større popularitet er ved at opnå rollisoleringsloft. Denne metode er klæbning af loftlofter med specielle materialer, der er højdensitetsmembraner fremstillet af ikke-vævede polyesterfibre. Disse omfatter:

 • Topsilent bitex;
 • Polipiombo;
 • Tecsound (Teksaund);
 • Grøn lim (Green Glu);
 • Akustik lyder;
 • En økotisk lyder.

Lydisolering loft uden ramme

Ved hjælp af specialpaneler, kaldet ZIPP, er rammeløs lydisolering af loftet lavet. De er et sandwichpanel med en tykkelse på 120 mm, der består af GPL, inden for hvilken der er en stiftglasfiber. Hvert panel har en speciel vibroulae til fastgørelse til loftet. Efter installation af IPPC er det nødvendigt at færdiggøre konstruktionen af ​​støjisoleringen ved at fastgøre den til HL panelet.

Lydisoleringskort til loftet

Udstyr lydisolering med lydisolering plader til loftet er meget efterspurgt. De vigtigste fordele ved basaltbaserede mineralplader Schumanet-BM, Eco Acoustics og Knauf er den økologiske renhed af det materiale, der er sikkert for menneskers sundhed. Mineralplader er modstandsdygtige over for brænding, rådner, fugt. De bliver ikke spist af gnavere, de dyrker ikke en svamp, og minplits levetid er sammenlignelig med ressourcen af ​​loftet, som de er knyttet til.

Selvklæbende isolering til loftet

Ny innovativ udvikling - en billig klæbebånd af specielt behandlet polyethylen Izolonape - hjælper med at skabe selvklæbende lydisolering til loftet. Denne måde at skabe stilhed i huset er praktisk, praktisk og vil være billigt. De utvivlsomme fordele ved arrangementet af støjisolering med selvklæbende tape er dens miljøvenlighed.

Kork på loftet for lydisolering

Plader af knust og presset egetræbark hjælper kun med at forbedre rummets varmeisoleringsegenskaber, og korkisoleringen på loftet vil være ineffektiv fra eksterne stød og luftbårne lydbølger. På denne måde kan du kun beskytte dine naboer mod lydene fra din lejlighed. Korkplader kan kun bruges i kombination med andre lydisoleringsmaterialer.

Hvad er den bedste isolering til loftet

Hvordan vælger du det bedste lydabsorptionssystem til en lejlighed, hvis de materialer, der sikrer beskyttelse mod stød og luftlydbølger, er så forskellige? Den bedste lydisolering af loftet opnås, når alle teknologier blev observeret ved installation af plader, sandwichpaneler eller rullestøjisolering, og installationen af ​​lydisoleringssystemer blev udført af fagfolk. Hvis selv den mindste afstand mellem panelerne eller pladerne forbliver, så kan vi sige, at alt arbejdet er blevet gjort forgæves - i virkeligheden vil lyden stadig trænge ind i revnerne og sprede sig i rummet.

Prisen på loftstøj isolering

Da materialer og mængden af ​​arbejde til at isolere rummet fra indtrængen af ​​eksterne lyde er forskellige, kan priserne for lydisolering af loftet i Moskva variere. Støjabsorberende materialer kan købes online eller bestilles i kataloger på byggemarkeder. Prisen på værker på lydisolering af loftet i lejligheden er angivet i tabellen:

Hvordan man laver støjisolering af loftet i lejligheden - de bedste materialer og installationsmetoder

Loftet er en af ​​de vigtigste "syndere" af indtrængningen af ​​fremmed støj i lejligheden. Du kan installere tykke døre, fem kammer termoruder, sheathe vægge med gipsplader, men hvis du ikke lydisoleret loftet, vil lejligheden ikke være rigtig stille.

For lydisolering af loftet vil der være brug for et materiale med gode støjreducerende egenskaber, men temmelig tyndt, ikke brandfarligt og udsender ikke giftige stoffer. Til denne rolle passer:

 • mineraluld,
 • skumplast
 • polyurethanskumplader,
 • kokosnød klud,
 • trafikpropper.

Hver af dem har sine egne fordele. For eksempel deformeres mineraluld ikke og ændrer ikke størrelsen og reducerer niveauet af transmitteret støj med 90%, og polyurethanskum med polyurethanskum er lettere at installere og bedre beskytter mod støjen. Ved en korrekt organisering af lydisolering af loftet kan støjniveauet i rummet reduceres med 20-25 dB.

Anvendelsen af ​​ethvert lydisoleret materiale indebærer anbringelse af et ophængt loft. Lydisoleringslaget kan dækkes med gipsplank eller strækloft.

Forberedende arbejde

For arbejde vil der kræves et standardværktøj og tilbehør, trinladder eller stilladser. Minimal loftsforberedelse er påkrævet: den skal være ren og forholdsvis jævn. Du kan desuden prale loftet: det vil ikke støv og vedhæftning, når du bruger lim bliver højere. Hvis der er revner eller revner i loftet, er de forseglet med anti-vibrationsforsegling. Overvej de optimale materialer til støjisolering og funktioner i deres installation.

En af de nemmeste og hurtigste måder at lydisolere på loftet er at klæbe loftets overflade med plader af skumplast. For at gøre dette behøver du kun lim, universal eller skum og skum med en tykkelse på 2-3 mm. Teknikken til limning af polystyren er den samme som for styrofoampolystyrenplader (læs om det her), med den eneste forskel at leddene måske ikke justeres så omhyggeligt - de vil stadig være gemt af gipsvæg eller vinyl.

Fordelen ved kork er dens miljøvenlighed og evne til at trække vejret. Mikroklimaet i lejligheden vil ikke ændre sig, og støjniveauet vil falde. På grund af korkens lille tykkelse vil lofthøjden falde en smule. Laget af korklydisolering er normalt lukket med gipsvæg eller efterladt som en usædvanlig indvendig løsning. Den største ulempe er den høje pris for korken og behovet for at bruge en dyre speciel lim, da korken deformeres fra det sædvanlige.

Mineraluld

Ved anvendelse af mineraluld som lydisolering er først en profil fastgjort til loftet. Mellem ham og muren omkring omdrejningsbåndets omkreds er lagt til absorption af vibrationer. Afstanden mellem styrene skal være 2-3 mm mindre end rullens bredde, således at materialet fylder hele rummet uden huller. I fremtiden kan den samme profil bruges til fastgørelse af gips på den sædvanlige måde. Faktisk er dette et standardophæng. hvis indre rum er fyldt med mineraluld. Der skal lægges særlig vægt på at sikre, at alle hulrum er fyldt med lydisolerende materiale, ellers fungerer de som resonatorer, der forstærker støj.

Akustisk ophængt loft

Installation af det akustiske loft giver mening, hvis støjniveauet er højt på toppen, for eksempel er der et kommercielt rum, eller i lejligheden er der allerede blevet renoveret. Den største ulempe er, at det tager 15-18 cm fra rummets højde, så det anbefales i en lofthøjde på mindst 250 cm.

Hele strukturen er en kombination af et akustisk loft, for eksempel Ecophon, og et lag mineraluld mellem den og gulvpladen. Maksimal lydisolering kan opnås ved at kombinere flere materialer, f.eks. Limning af en kork eller skum på loftet og anbringelse af et lag mineraluld nedenfor.

Det er vigtigt! Husk at de flere lag af lydisolerende materiale vil blive brugt, jo lavere loft vil være.

Lydisolering loftet alene vil kun være tilstrækkeligt i en mursten eller panelhus. I panel- og monolitiske huse udbreder lydene langs væggene og for at beskytte effektivt mod støj, er det nødvendigt at lydisolere væggene og gulvet (læs om det her).

Materialer til lydisolering af loftet i lejligheden: Et overblik over de mest relevante og moderne

God lydisolering er tavshed og stille tidsforbrug i lejligheden. For at opnå sådanne forhold hjælper forskellige former for isolering med det formål at reducere støjniveauet i rummet. For at finde ud af, hvilke materialer til loftisolering der anvendes i moderne konstruktion, lad os se på de mest populære til dato.

Typer af støj

Ved valg af materialer til lydisolering er det nødvendigt at overveje deres effektivitet. Dette skyldes de slags støj, der skal absorberes. Alle nye lyde er opdelt i to typer:

 • luftstøj frembringes fra luftvibrationer skabt af den mekaniske handling af enhver genstand, for eksempel en lukkedør. De trænger ind i rummet gennem revner og endda stikkontakter;
 • støjen stød fra mekaniske effekter på loftet. Stærk fodstempel spredes over loftet på den nederste lejlighed. Men med dårlig lydisolering kan det høres i lejligheden, der ligger på gulvet ovenfor.

Det maksimale niveau af stilhed kan opnås ved lydisolering ikke kun loftet, men også væggene sammen med gulvet.

Konstruktioner til loftslydisolering

At lægge materialer til lydisolering af loftet, kan du lave yderligere design:

 • Monter det hængende loft på metalrammen. Det er fastgjort til gulvpladerne med suspensioner;
 • installer et ophængt loft, som er fastgjort med specielle beslag omkring rummets omkreds. Moderne producenter tilbyder et stort udvalg af spændeskiver baseret på stof eller PVC;
 • Det er muligt at lave en drejelig struktur fra ethvert arkmateriale fastgjort til metalrammen på loftet.

Hvis du laver nogen af ​​konstruktionerne mellem den og gulvpladerne, skal du give et hul til installation af lydisoleret materiale.

Arrangement af lydisolering uden rammefremstilling

Gør dine egne hænder i lejligheden lydisolerende loftet, kan du undgå den tidskrævende og dyre proces at gøre rammen. Denne metode er egnet til at lægge støjisolering under strækloftet. Der er to måder at gøre dette på:

 • En almindelig metode til fastgørelse af lydisoleret materiale er plastdowels. Deres brede hætter ligner paraplyer. Lydisolerede plader er fastgjort med dykker i hjørnerne og i midten. Desuden kan binding af plader desuden anvendes;
 • En anden måde at fastgøre materialet på er at anvende klæbemiddelblandinger. Plader limes til loftet og efterlades til lim for at tørre;
 • gode anmeldelser er moderne materialer på basis af lim, kræver ikke yderligere køb af lim. Til installation skal du blot trykke dem med klæbende side til loftet.

Adskillelsen af ​​lydisolerede materialetyper

Strukturen af ​​hvert materiale har sine egne egenskaber, som bestemmer procentdelen af ​​støj eliminering i lejligheden. Det rigtige materiale kan give 99% stilhed beskyttelse. For at forstå strukturen af ​​hele systemet mod beskyttelse mod støj, skal du vide, at funktionaliteten af ​​materialerne er opdelt i to typer:

 • Strukturen af ​​det lydabsorberende materiale i basen har et blødt, porøst eller fibrøst fyldstof. Lydbølgen, der passerer gennem materialet, bremses oprindeligt og absorberes derefter helt. Sådanne materialer indbefatter plader på en filt, basalt og sinteponovoy basis, mineraluld;
 • lydisoleret. Dens funktionalitet er direkte modsat den betragtede type. Den tætte og stærke struktur absorberer ikke lyd, men afspejler det fra sig selv. Sådant materiale er beton, mursten og andre analoger.

Den bedste effekt af beskyttelse mod støj opnås ved kombineret brug af begge typer materiale. Dette er en slags sandwichkonstruktion med to ydre lag af lydisolering og et indre lag af lydabsorption.

Varianter af materialer

God isolering af lejligheden, lavet for hånd, afhænger af tykkelsen og kvaliteten af ​​det anvendte materiale. I dag tilbydes forbrugeren et stort udvalg af kendte produkter og nye produkter, for eksempel membraner, kork og andre.

Basalt uld

Basaltuld har en høj grad af støjabsorption på grund af, at den har en særlig lydabsorptionsstruktur, der adskiller sig fra basaltisoleringspaneler. Materialerne på et sådant grundlag er plader af forskellige fabrikanter, for eksempel "Schumanet BM" eller "Acoustic Butts". Pladerne er modstandsdygtige over for ild og råtning. Deres ulempe er frigivelsen af ​​små partikler og en ubehagelig kemisk lugt. Men dette problem løses let med arrangementet af yderligere forsegling. Basaltuldens lydabsorptionseffektivitet observeres ved anvendelse af plader med en tykkelse på 50 mm.

Isolering "Sound Universal"

Denne type isolering er lavet på basis af glasfiber. Fjorten millimeter fyldstof er lukket i en beskyttende kappe - en polypropylenmembran. Efter installationen kræver isoleringen ikke forsegling, hvilket reducerer arbejdet kompleks med deres hænder og omkostningseffektive.

Fabrikanten anbefaler at lægge isolationen i to lag: langt og bredt. Den resulterende lille tykkelse kan reducere loftenes lydgennemtrængelighed med 22 dB.

Sandsynligvis det første og mest almindelige lydisolerede materiale kan betragtes som mineraluld. Ud over at absorbere støj, reducerer det varmetab, er det let at installere, har en lavere pris i forhold til anden moderne isolering. Forbruger mineraluld er tilgængelig i form af en mat eller en rulle.

Til installationen skal du konstruere en træramme i loftet med dine egne hænder. Hans lameller skal have en mindre afstand for at bomulden passer tæt ind under dem. Til pålidelighed er mineralulden negliseret med negle eller plastikdæmpere, paraplyer.

Ulempen ved mineraluld er ustabilitet for fugt. Så det ikke svulmer fra fugt, er vandtætningen placeret under den, og toppen er dækket af en dampspærrefilm. Dette er især vigtigt i sådanne værelser som badeværelse og køkken.

Traditionel Styrofoam

Lidt forældet, men ikke ringere i popularitet af lydisoleret materiale - polystyrenskum. Han er også en fremragende isolerende. Og selv om det ikke kan henføres til miljøvenlige råmaterialer, er det desuden brandfarligt og udsender giftige stoffer under forbrændingen, og ekspanderet polystyren er efterspurgt. Dette skyldes dens lave dampgennemtrængelighed, nem montering med egne hænder uden hjælp.

Dens struktur består af bolde, der øges i volumen fra gasmætning, hvilket giver dem større elasticitet. Plader producerer en tykkelse på fra 20 til 100 mm. Deres lydabsorptionsniveau er 23-25 ​​dB.

Ved montering er pladen fastgjort til loftet med monteringsskum eller flydende negle. Plastikpuder, paraplyer bruges til pålidelighed.

Træbaseret isolering

Miljøvenlige plader Isoplat og Isotex er lavet på basis af træfibre uden tilsætning af fastgørelseslim. Nåletræ bruges i deres produktion. Pladetykkelsen på 125 mm reducerer lydgennemtrængeligheden med 23 dB, og den dekorative overflade er præsenteret i fire farver. Dens kanter har en rille-ryg-forbindelse, som giver dig mulighed for at lave dine egne hænder problemfri installation. Pladerne er fastgjort til loftet med lim eller fastspændt på trærammen med hæfteklammer.

Hvad er Isotex loftpanel?

Naturkork på grund af den porøse struktur reducerer indtrængningen af ​​støj med en lille tykkelse. Pladerne er miljøvenlige, har lav vægt, men er bemærkelsesværdige for deres høje omkostninger. For at beskytte din lejlighed mod støjgennemtrængning limes korkpladerne til et gipsplader, hvorefter denne sandwich er fastgjort til rammen til gulvloftet med isolering isoleret indad. Hvis korken blot limes til loftpladerne, så beskytter den lejligheden, der ligger på gulvet ovenfor. Dette er en funktion af korkbræt.

Softboard MDF, for eksempel "Softboard" er lavet af træaffald uden syntetiske tilsætningsstoffer. Træet er opdelt i fibre og dumpet som uld. Færdige plader med en tykkelse på 8-20 mm er fastgjort til loftet med plastikdæmpere, paraplyer.

Ecowool er en overkommelig isolator. Selv om den er lavet af affaldspapir, er materialet modstandsdygtigt over for rotte og beskadigelse af gnavere. Ecowool bruges ved montering af et hemmedloft, der blot hældes på gipsvæg med en tykkelse på op til 70 mm.

Naturfiberisolering

Naturlige og miljøvenlige lydabsorberende materialer omfatter plader af filt, kokosnød og hørfibre. Isolering anbefales til brug i børns, medicinske og beboelsesområder.

Miljøvenlig isolering og isolator Cocos, brandklasse G3-G4

For nylig er lydabsorberende membraner i popularitet. En lille tykkelse på 3 mm PVC kan reducere støjniveauet med 26 dB. Den kan bruges som hovedisolator ved indretning af et hemmedloft eller som et beskyttende lag af basaltisolator. Installation er let med dine egne hænder. Det eneste negative er en masse vægt, så for arbejde skal du bruge 2-3 personer.

Loft lydisolerende membran

Væskeisolering

Nem at bruge væskeisolering er pakket i specielle beholdere, hvorfra en monteringspistol er fodret til loftet. En god effekt af lydisolering opnås ved at arrangere et tolags hemmedloft. Væskeisolering påføres mellem to plader gipsvæg og skruer den resulterende kage med skruer til rammen.

Moderne miljøvenlig isolering

Endelig vil jeg gerne være opmærksom på to mere miljøvenlige og moderne materialer:

 • EcoPlate - isolering på vulkansk basis, som er forseglet med PVA lim. Dette er den eneste lim tilladt til brug i børns institutioner. Pladen er i høj grad i stand til at absorbere lyd af forskellige frekvenser, og over tid går det ikke som en mineralbølge;
 • EcoAcoustic er lavet på basis af polyesterfiber. Det er velegnet isolator i lejligheden, hvor allergiske mennesker bor, da de har antiallergiske egenskaber. Materialet er ikke slibet, modstandsdygtigt over for ild og fugt, skaber ikke støv.

Efter at have overvejet mange typer støjisoleringsmaterialer, vil jeg gerne tilføje, at denne liste kan være langt ufuldstændig, da fremskridt ikke står stille, og over tid vil der blive vist nye former for isolering.