Suspended to-level gipsplankloft med belysning

Mange kender udtrykket: "Reparation slutter aldrig!" Dette udtryk er især vigtigt for dem, der bor i deres hjem hele deres liv. Men selv lejlighederne af lejligheder skal gøre dette utaknemlige arbejde mindst en gang i deres liv. Fra dette kan du ikke komme overalt - ingen ønsker at "bo i en hytte" eller gå for en retrograd. Og i byggeri og dekoration hver dag er der nye materialer, design og løsninger. Det er fornuftigt at overveje i detaljer hvordan man laver et loft på to niveauer af gipsplader med belysning og bringe det oprindelige design til lejligheden.

Lofter gipsplader - det er rentabelt

Der er mange moderne måder at lave et loft på i et kunstværk. Disse omfatter ophængte systemer, loftslofter, specielle plastpaneler og udvidede polystyrenloftfliser og metalstrukturer. Og alligevel er loftet på gipsplader stadig efterspurgt. Hvorfor?

Den første og hovedårsagen er den relative billighed af en sådan metode. Mange i opførelse og reparation skal tælle hver øre. Og loftet på gipsplader vil spare lidt.

Et andet positivt punkt: Den suspenderede struktur vil skjule alle fejlene i det gamle loft, såvel som ledninger, ventilationskasser, rør, etc. genstande, der ødelægger rummets design.

Den tredje fordel er ensartetheden af ​​væggenes og loftets tekstur. Hvis væggene er færdige GKL, er det logisk at sheath dem og loftet. Du skal bare købe lidt mere materiale. Derudover kan loftet laves både enkelt og unikt. Fly af fancy i denne metode, holder ingenting tilbage, undtagen indholdet af din tegnebog.

Det er også vigtigt, at enhver, der ved, hvordan man bruger bygningsniveauet og en skruetrækker, er i stand til at montere et todelt loftsloft lavet af gipsplader med belysning alene. Selvfølgelig bliver du nødt til at grave dig alvorligt på internettet på jakt efter information, bede venner om hjælp og finde et par dage fra det grundlæggende arbejde. Men resultatet er det værd.

Først skal du tegne eller finde et billede af det loft du kan lide på internettet. Mål loftet og tegne et par tegninger. Et to-plan loft med gipsvæg med baggrundsbelysning er en ret kompliceret konstruktion, og du vil ikke være i stand til at gøre det "for øje". Skilt layoutet af hoved- og spotlysene, bestemme typen af ​​belysning mellem niveauerne. LED stripe er mest almindelig, men andre lyskilder kan bruges.

Billeder af smukke to niveauer lofter

Gør et elegant loft med dine egne hænder

Hvis du har erfaring inden for byggebranchen, værktøjer og fritid, kan du prøve dig selv som en professionel kommode. Det er svært at lave et to-niveau gipsplankloft med baggrundsbelysning med egne hænder, men hver mester, der ikke er bange for det beskidte arbejde, er helt i stand til. I den forstand - støvede, fordi gips forlader en masse støv.

Beregn i forvejen og køb alle nødvendige værktøjer og efterbehandling materialer. Deres sortiment og kvalitet er valgt i henhold til det beløb, der blev besluttet at bruge på reparationer.

Det er bedre at tage "bare nok": I ethvert forlig er materialer til sådanne lofter højere end taget, og du kan købe dem, hvis det ikke er nok, når som helst. Men hvor man skal lægge resten efter reparationen i en lille lejlighed er et stort spørgsmål! Og det er en skam at smide det ud - penge ligger ikke på vejen, og der er ikke noget sted at sætte det på. Men alle skal løse dette problem alene.

Der er flere ledere i produktionen af ​​gipsprodukter og materialer:

 • Knauf. Virksomheden indtager en ledende position på vores marked og i hele verden. Gipsvæg og alt til færdiggørelse af dette materiale. Kvaliteten kontrolleres efter tid. Blandt sortimentet buet gips 6.5 mm tykt. Fremragende valg til at skabe buede linjer i et to-niveau loft.
 • Virksomheden fra Skandinavien, "besat" på miljøvenlighed. Deres produkter har stor efterspørgsel over hele verden. Mange produkter er dyrere end sin tyske konkurrent.
 • Lafarge Group. Det polske selskab har spredt sine planter rundt om i verden. Europæisk produktkvalitet til meget overkommelige priser. Kendt på vores marked, ikke så godt som Knauf. Den første til at etablere produktionen af ​​gipsplader med en halvcirkelformet facet på alle fire sider af pladen.
 • JSC Gips. Dette er den eneste russiske virksomhed, hvis produktkvalitet svarer til europæisk niveau, og produktprogrammet er bredt og forskelligt. Baseret i Volgograd. Produkter med Volma-logoet ses på alle byggepladser i vores land.

Hvad angår komponenterne. Den mest berømte og dyre i vores marked - firmaerne Knauf og Gyproc. De fleste af de andre producenter er små private russiske fabrikker. Så der er ingen problemer med købet. Det samme rige udvalg af komponenter - fra dyre til luksus - til installation af belysning.

Materialer og værktøjer, der er nyttige under installationen

Tak med to niveauer med gips gør det selv baggrundsbelyst belysning kræver mange materialer og værktøjer. Hvis der er tegninger med dimensioner, er det nemt at beregne den omtrentlige mængde af et materiale. Plader af 9,5 mm loftsgipsplader og 6,5 mm buede gipsplader skal kræves til afslutning af snoede niveau overgangslinjer. Hvis 2. niveau er lige, er der ingen mening i at købe en buet gipsvæg.

Derudover har du brug for en primer og kitt til gips, selvklæbende tape (serpyanka) til tætning af led, dæmpningstape for at forbedre lydisoleringen. Metalrammen er monteret fra loftgirprofilerne (PNP), loftsprofiler (PP), buede profiler, direkte suspensioner, suspensions på enkelt niveau (krabbe). Til fastgørelsesanordninger skal du bruge dowel-nails, anker kiler, metal skruer 3,5 til 9,5 sort ("frø" i mesterens jargon) eller hvid PSh, og også sorte skruer til gips.

Alt dette monteres ikke med en hammer og en skruetrækker. Fordi du skal forberede eller købe de nødvendige værktøjer. Udover de ovenfor krævede laser og boble niveauer på metal saks nedstryger med fine tænder, farvende cord (fravænning), roulette, kniv papirvarer skære gipsplader, planer, smergellærred eller maske malar, skruetrækker, punch, spatler forskellige bredder for kit færdige loft.

Glem ikke om belysning. To niveauer gipsplader lofter med belysning ud over den centrale lysekrone skal være udstyret med LED tape, duralight eller neon lamper. Derudover kan du tilføje spotlights med en spænding på 220 volt på både første og andet niveau af loftet. Deres valg er enormt, og en simpel liste vil ikke gøre noget. Alt er bestemt af et bestemt valg af stil og design af loftkonstruktionen.

Installation af en loftsramme på to niveauer er ikke en nem opgave for en nybegynder.

Der er to måder at installere et to niveau gipsplader loft med belysning. Den første måde er lettere og mere forståelig for lægmand. Den anden er mere tidskrævende og mere tidskrævende. Men alle har frihed til valg. Overvej den første metode mere detaljeret...

Med denne metode til at installere et loft på to niveauer, monteres første niveau ramme først fra en GVL. Det er en vandret metalkasse, hvorfra gipsvæggen monteres.

Noget som dette skal se lath loftet første niveau

En tegning er lavet, dimensioner sættes ned. Standardark GKL har en bredde på 1200 mm. For at skabe en struktur med god stivhed er 3 loftsprofiler pr. Ark tilstrækkeligt; Afstanden mellem centrene af den langsgående PP er 60 cm.

Første monterede guideprofiler (PNP). På vægge ved hjælp af et laserniveau placeres mærkerne i en afstand på 6-7 cm fra loftet. Disse mærker er forbundet med en linje ved hjælp af en lang regel eller en lakledning (jib). Glem ikke at holde et spjæld tape på bagsiden af ​​profilen; Det vil fungere som en ekstra lydisolering til rummet. En profil er fastgjort til linjen ovenfra, huller til fastgørelsen er markeret. Huller bores i væggen med en perforator, så er profilen fastgjort til dowel-neglene. Den nemmeste del af installationsfasen er klar.

Så påføres lofter af langsgående loftsprofiler (PP) på loftet. Forsøg at opretholde en afstand på 60 cm. Bredden af ​​værelserne er sjældent et multipel på 60, ​​så afstanden fra de modsatte vægge beregnes omtrent det samme; for hvert værelse har han sin egen. På de trykte linjer hver 60 cm laver vi vinkelrette markeringer. Disse er vedhæftede punkter til direkte bøjler. Suspensioner er fastgjort til loftet med dowel-nails eller anker-kiler. Valget afhænger af designet af det gamle loft. Suspensionens ender trækkes ned.

Den langsgående profil er indsat i den ene ende i styret. Den anden ende er fastgjort ved hjælp af en nærliggende direkte suspension. Fastgørelsen af ​​fikseren styres af et laserniveau eller en lang regel. Til fastgørelse af dele anvendes PSh selvstikskruer samt "frø" - sorte metalskruer. Derefter fastgøres profilen langs hele længden i direkte suspensioner og en guideprofil.

Denne operation gentages for alle langsgående profiler. Hvis PP'ens længde ikke er nok, forlænges den ved hjælp af en langsgående stik og et segment af PP af den ønskede længde.

Longitudinal PP på loftet

Det er fortsat at montere tværstængerne. Deres længde er 1 cm mindre end afstanden mellem de langsgående profiler. De fastgøres ved hjælp af enkeltniveau-stik (krabbe) med intervaller på 50 cm. Dette gøres så at kanten af ​​gipspladen - og dens længde er et flertal på 50 - fald i midten af ​​tværprofilen for nem og sikker montering. Alle tilslutninger er fastgjort med skruer. Resultatet skal være en konstruktion, som i billedet ovenfor. Så monteret ledninger. Sørg for at placere ledningerne i et korrugeret, ikke brændbart rør. Vi laver sløjfer i spotlights eller lysekroner.

For at undgå indtræk af skruer er det forbudt at ligge inde i de solgte metalprofiler!

Den resulterende kasse sheathe gipsvæg. Sorte selvskærende skruer med en god gevindskive 4-5 cm lang anvendes til fastgørelse. Afstanden mellem selvskærende skruer er taget til at være 20 cm, afstanden til kanten af ​​arket er 2 cm. Dette forhindrer arket i at gå i stykker. Hætterne på de selvlukkende skruer sænker let ind i overfladen, senere maskeres de med gips.

Hvis arket skal skæres i stykker, laves en kant på den skårne del med et plan eller en skarp kniv. Derefter rengøres skæret nødvendigvis med sandpapir.

Sømmene på første niveau er groft lag af gips ved hjælp af serpyanka. Den første fase af installationen af ​​et to-niveau loft med belysning fra gipsvæg er afsluttet.

Begyndelsen af ​​anden fase er identisk med begyndelsen af ​​den første. Vi trækker sig ned ad væggen 12-15 cm. Hvorfor så meget? Når loftet er lavet med belysningen, er det bare rigtigt: højden af ​​fælgen, der dækker lyskilden + evnen til at holde en hånd i nichen for at erstatte det brændte element.

Ordningen for anordningen af ​​det andet niveau af loftet med en niche til belysning

Så under loftet laver vi markeringer på væggene, forbinder dem med linjer og installerer guideprofiler. Hvis andet niveau er planlagt omkring rummets omkreds, går guiderne langs alle væggene. Hvis det er diagonalt, er profilen kun fastgjort på de steder, hvor andet niveau støder op til væggen.

Det andet niveau af loftet er normalt krøllet. For at skabe glatte bøjninger er det bedst at bruge en buet profil. Men de fleste af "herrerne" foretrækker at redde. De skærer ud trekanter på siderne af loftet eller guideprofilen så ofte som muligt og bøjer det efter mønsteret. Tegning bedst anvendes til loftet på første niveau. Denne linje gentages og trækkes tilbage fra den fremtidige kant af andet niveau til en dybde på 10-15 cm. Denne afstand kan være mindre, hvis du bruger LED-stripe eller duralight i belysningen. Der vil være en fastgørelse af dette niveau til den første.

Klip i stykker af loftprofilen med en længde på 12-15 cm (niveauhøjde). Disse stykker vil erstatte direkte suspensioner. På den indvendige snoede linje bøjer og monterer vi en buet profil eller en robust føringsprofil på loftet. Til ham fastgør stykker af suspensioner. Vi forbinder deres nederste kant med PNP, monteret på væggen, ved hjælp af PP stykker. Længden af ​​disse segmenter skal være lig med afstanden fra væggen til den yderste, ekstreme snoede linje på det fremtidige niveau. Hvis længden af ​​sådanne segmenter er mere end 60 cm, anbefales det at lave tværgående indgange fra enkeltstående stik og PP sektioner.

Prøv at designe kom ud så hårdt som muligt. Det endelige slag vil skære udragende PP guide profil med skårne side vægge. Den er bøjet, så når linien i denne profil ses, når den ses nedenfra, gentages kurverne af mønsteret på loftet. Den opnåede kantning er fastgjort med skruer. Rammen er klar.

Elektrisk installation i korrugeringen i loftet

Kabling er monteret i lighed med første niveau. Placeringen af ​​spotlights i grove markeret på loftet.

Skæring af den resulterende gipsvægsramme bliver det næste skridt. En glat overflade er beklædt som beskrevet ovenfor for første niveau. Kanterne er savet langs bøjningslinjen. Problemet er at skære i slutningen af ​​andet niveau. Der er to dokumenterede måder at gøre dette på:

 1. På indersiden punkteres en stribe gipsvæg med en nålevalse eller spidsen af ​​en kniv. Derefter fugtes overfladen med vand ved hjælp af en svamp eller klud. Fugt imprægnerer gipset og en strimmel påføres profilen. Bøj det langsomt og omhyggeligt fast i trin til profilen med selvdrejende skruer.
 2. Indersiden af ​​strimlen skæres V-formet til den ydre pap med små intervaller. I dette tilfælde vil båndet gentage profilbøjningen. Men denne metode er kun god til små længder.

Dernæst gipset primet, anvendt udkast og efterbehandling lag af kitt med spatler. Huller til spotlights bliver skåret igennem, en LED-strimmel er monteret i en niche og andre sporlyskilder. Kontakterne er godt isolerede og skjulte. Overfladen er malet i udvalgte farver. To-niveau gipsplankloft med belysning er klar med dine egne hænder.

Tegninger af en loftsramme med to niveauer med en niche

Overvej i detaljer de forskellige ordninger i enhedens gipsplader strømmer med en baggrundsbelysningsenhed i et og to niveauer.

Hvad du behøver for ikke at glemme mens du arbejder

Installation af et loft på to plan med gipsvæg med belysning vil ikke være en overvældende opgave, hvis du følger flere regler.

 1. Du skal tro på dig selv :).
 2. Udfør forsigtigt skitser og tegninger af det fremtidige loft, lige fra at markere rammen for hvert niveau og slutte med placeringen af ​​hver lampe. Sørg for, at lamperne ikke falder sammen med kassen.
 3. Vælg kvalitetsprøvede materialer, der vil tjene dig i årtier.
 4. Skynd dig ikke. Start den næste fase af arbejdet, kun færdiggør den forrige.
 5. Hvis der opstår problemer, skal du omhyggeligt undersøge alt tilgængeligt materiale for at vælge den mest enkle og effektive måde at fjerne den på.
 6. Tøv ikke med at bruge hjælp fra venner. Det er næsten umuligt at håndtere sådant arbejde uden at have erfaring.
 7. Arbejde med elektriske ledninger er ønskeligt at betro en professionel.

Hvis alle ovenstående ikke skræmmer dig, så held og lykke! Se også videoen på enhedens lofter.

Multi-niveau gipsplader lofter med belysning i interiøret

Du kan skabe et unikt og hyggeligt design af ethvert værelse i lejligheden ved hjælp af loftet. Det er trods alt denne detaljer, der fanger øjet først, når de kommer ind i lokalet. Et af de oprindelige ideer i indretningen er gulvbelægning med flere niveauer med belysning.

Særlige egenskaber

På grund af sin lette og nemme forarbejdning giver gipsplader dig mulighed for at oprette komplekse tredimensionale strukturer, som efter montering kun kan behandles med et kit og males i en hvilken som helst farve. Resultatet er en imponerende indvendig detalje med en glat overflade, ikke ringere i skønhed til dyre byggematerialer.

Gipsplankloftet på flere niveauer er normalt fastgjort til metalpladeprofiler, som er nemme at skære, giver dem en buet form og fastgøres til betonggulve med skruer med dykker.

For små værelser op til 16 kvadratmeter. m er nok til at lave 2 niveauer, og i rummelige stuer og haller bruger 2-3 niveauer eller mere.

Det er meget rimeligt at lave et belysningsniveau på flere niveauer i rummet eller gangen, der giver elegance og komfort til interiøret. På grund af det faktum, at plader af gipsvæg let kan skæres, kan du direkte indlejre små lamper med lyst eller svagt lys ind i dem. De vil være et godt supplement til hovedlysekronen eller naturligt lys fra vinduet.

Oplyste gipsplader lofter har en række bemærkelsesværdige fordele:

 • Ved hjælp af dem kan du opdele rummet i zoner, som hver især udfører en bestemt funktion.
 • Indbyggede lys er yderligere belysning, med lysekronen slukket, de kan skabe en hyggelig skumring.
 • Gipsvæg justerer alle overflader af loftet godt.
 • I nichen under arkene GK kan du skjule ledninger og andre kommunikationer.
 • Ved hjælp af volumetriske former og forskellige typer belysning kan du indse enhver designidee.

Til installation af den indbyggede belysning i lofter i flere niveauer er det værd at tage økonomiske energibesparende pærer, der ved højt lysniveauer forbruger lidt elektricitet og næsten ikke opvarmer.

design

Den mest almindelige løsning, som belyser gulvbelægning i flere niveauer med belysning i soveværelset eller hallen, er en ramme 15-20 cm bred rundt om rummet i kombination med den centrale del forhøjet med 5-10 cm. Ofte for dette design vælg hvid farve, men du kan eksperimentere med andre nuancer. Rammen er ret let at lave: Den øverste del er lagt med plader i hele loftet, og bunden af ​​den nederste del er fastgjort til den og væggene.

Arbejdet her forenkles ved, at alle vinkler er lige, og det er ikke nødvendigt at bøje metalprofilerne.

En sådan konstruktion af to niveauer kan let monteres om dagen. På trods af systemets enkelhed ser det resulterende loft ud spektakulært, især hvis du tilføjer originalbelysning til den. Indbyggede spotlights kan placeres jævnt i bundrammen omkring rummets omkreds eller gøre skjult belysning i nicher. Til sidstnævnte metode er det nødvendigt at ændre designet noget - rammeboksens indre sidevægge er ikke helt lukkede, men efterlad et hul, hvorigennem lyset fra lamperne gemt i nichen kommer.

Skjult rumbelysning har sine egne egenskaber. Da lampene selv ikke er synlige, rammer det lyse lys fra dem ikke øjnene, og det samlede billede nedenfor kan imponere gæsterne. Forskellige design af nicheloftprofilen, som vil være placeret lamper, påvirker lysniveauet. Afhængig af højden af ​​den åbne åbning og placeringen af ​​lamperne ændres lysstrimlens bredde også. Den kan være moderat (150-300 mm), lys (100-200 mm), meget lys (50 - 100 mm) eller diffus (300 - 500 mm).

En god løsning ville ikke kun være at samle den hængende loftramme med skjult belysning, men også for at gøre det manuelt justerbart. For at gøre dette er det nok at medtage i det interne ledninger et lille kredsløb, der ændrer modstanden. Derefter vil det være muligt at ændre belysningen i dit værelse med en simpel vægmonteret fjernbetjening - fra lyst dagslys til intimt skumring.

Loftet i rummet kan opdeles i 2 - 3 tier, der hver især vil betegne sit funktionelle område i rummet. Overgange mellem dem kan gøres lige, men grænser i form af bølger eller andre komplekse kurver ser mere imponerende ud. Gipsplader er meget smidbare i skæring, det er nemt at oprette en buet linje. Det er sværere at give den ønskede form til de profiler, som GCR'er er knyttet til, men denne opgave er også løsbar. For det første skæres de U-formede styrninger langs sidekanterne i en afstand på 3-5 cm og bøjes derefter ind i den ønskede kurve linje.

På hvert loftniveau kan du installere dine egne tiered lights. Hvis du vil oprette et mere belyst område, vælges lamperne kraftigere, eller de placeres oftere. I mørke områder vil 2 til 3 punkter belyses.

Taket på tre niveauer kan være helt oplyst ved hjælp af 10 til 15 LED-lamper med en E27-type base med en effekt på op til 12 W, og selv du kan ikke bruge en stor centrallysekrone.

design

Et ophængt loft på 2 - 3 niveauer med belysning kan dekoreres med forskellige designs. En minimalistisk loftramme med et enkelt trin kan se godt ud selv i et lille rum. Niveauet ved siden af ​​vinduet skal hæves til 5 - 10 cm, og niveauet tættere på indgangen er bedre at give 3 - 4 indbyggede lys. Hvis overgangen er lige, går lamperne i en række, og hvis trinet ender med en buet linje, skal lamperne gå langs en kurve.

Sådan laves to niveauer gipsplader lofter med belysning

Loftet er den mest fremtrædende del af indretningen af ​​rummet. Hans mindste fejl genoptager øjet, så du skal være særlig forsigtig, når du afslutter denne del af rummet. Originaliteten af ​​designet hjælper med at skabe rummets unikke omgivelser. For nylig er to-niveau gipsplader med belysning blevet mere og mere populære.

Ved første øjekast kan sådanne konstruktioner kun foretages af et team af fagfolk, der arbejder under ledelse af en erfaren designer. Men bunk lofter, skabt med brug af gipsvæg, det billede, som du kan se nedenfor, kan gøres med dine egne hænder. For at installere dem behøver du ikke specielle færdigheder eller værktøjer, det er nok at være yderst forsigtig med at arbejde og bruge nogle generelle anbefalinger.

Omkostninger til

De gennemsnitlige omkostninger ved at installere et todelt loft uden færdiggørelse er 600-700 rubler / m2 i Moskva og Skt. Petersborg, og det er mere sandsynligt, at Skt. Petersborg har en lavere prisbar, og i hovedstaden er der chancer for at finde flere budgettilbud.

Belysningsomkostningerne afhænger af typen og antallet af armaturer, der anvendes, de omtrentlige omkostninger ved installation og tilslutning af en enhed er 400 rubler.

Brugte materialer og værktøjer

Ved at lave et dobbelt loft, vil vi bruge standardlisten over materialer, der anvendes til installation af gipsplader:

 • Metalprofiler UD og CD. Selvfølgelig kan du bruge træplader som en ramme, men konstruktionen af ​​profilerne er meget lettere. Derudover vil rammens ramme være meget vanskeligt at fremstille i nærvær af buede overflader.
 • Gipsvæg til lofttykkelse fra 8 til 9,5 mm. Loftet på gipsvæggen med lys kan laves af det sædvanlige gipsplader med en tykkelse på 12,5 mm, men dette vil kun medføre unødige komplikationer. Loftet har næsten ingen alvorlig belastning, og det er meget lettere at arbejde med tyndt gipsplader, især bøjning.
 • Fastgørelsesanordninger: Direkte suspensioner, forskellige profilforbindelser, metalskruer, dowels til fastgørelse af profiler på væggen.

Værktøjer skal have det mest enkle:

 • Puncher.
 • Skruetrækkere.
 • Hacksave til gipsskæring.
 • Saks til metal - de vil skære eller indhente profiler.
 • Malekniv
 • Måleinstrument: niveau (helst laser eller vand), målebånd, plumb, cutter ledning.

To niveau lofts muligheder

Før du finder ud af, hvordan du laver et loft på to niveauer af gipsplader, skal du beslutte dig for dets design. Og det er meget svært. Bare se på billedet for at se, hvor mange muligheder du kan overveje. I tekniske termer, afhængigt af placeringen af ​​niveauerne, er der to:

 • Hvis loftet i rummet er helt fladt, så kan det tages som første niveau. Det vil blive fastgjort til rammeniveau nummer 2.
 • Hvis basisfladen er langt fra ideel, kan du niveauere det med det første lag af gipsvæg. I dette tilfælde vil fastgørelsen af ​​andet niveau blive lavet til profilerne fra den første.

Den anden mulighed er at foretrække i tilfælde, hvor loftlaget skal skjule forskellige kommunikation under den. Han fritager også for mange arbejdskrævende operationer, der fører arbejdet med forberedelsen af ​​basisområdet til et minimum.

De mest almindelige to-niveau lofter i form af grænser eller fremspring placeret omkring omkredsen af ​​rummet. I dette design er det bekvemt at placere baggrundsbelysningen i dem, hvor forskellige versioner er vist på billedet.

Installation af loftets andet niveau

Processen med udjævning af lofter gips er kendt, så der er ingen grund til at dvæle på det separat. Men når du installerer andet niveau, vil det være nyttigt at følge nogle anbefalinger. Lad os betragte dem på eksemplet med en variant med grænser, når det første niveau er bundens overflade, men alle disse faser og subtiliteter gælder for andre modeller af to niveauer lofter.

De vigtigste faser af installationen er anført nedenfor.

mærkning

Efter at have målt højden på det andet niveau, tegnes en væg på fastgørelsesprofilen på væggen omkring omkredsen af ​​rummet. Det er bedre at bruge et åndniveau eller laserniveau. En tegning af fremtidige grænser overføres til loftets overflade, med en hældning på 600 mm, der markerer placeringen af ​​fremtidige hoppere og fastgørelsesstedet for suspensionerne.

Rammontering

Rammen går som følger:

 • Monteret styringsprofil UD. Det er fastgjort til væg eller loft med dowels ved hjælp af en perforator. På loftet er profilen fastgjort langs den udtrukne grænselinie. Hvis den har en buet form, som konstruktionen i næste billede, skæres profilen med saks til metal, hvorefter den let kan bøjes i den rigtige vinkel.
 • Fra cd-profilen er det nødvendigt at opbygge suspensioner. Deres længde skal være 1 cm mindre end højden på andet niveau. I deres ender skæres siderne til en dybde på 2,5 cm.

Du kan gøre endnu nemmere og fastgøre gipspladerne, der danner enden af ​​kantstenen, straks til loftsprofilen. Så bundskinnen bliver fastgjort til gipsvæggen. Men det er bedre at stadig lave jumpers - de vil give den nødvendige stivhed til rammen.

 • Selvfremstillede suspensioner er fastgjort med metalskruer til loftprofilen. På lige sektioner skal bøjningen af ​​deres vedhæftning falde sammen med springhøjden og være 60 cm. De skal også monteres i bøjning af gipsvæggen.
 • Hvis det er nødvendigt, bores huller på præ-markerede steder til fastgørelse af direkte bøjler.

Ved montering af rammen er det bedst at udføre alt arbejde i forbindelse med installation og tilslutning af lamper inden installation af vandrette hoppere. Det er ikke altid bekvemt at røre rundt med ledningerne, når rammen er fuldt monteret, og der er også en stor sandsynlighed for at "banke ned" niveauloftet ved uforsigtig bevægelse.

 • Under størrelsen af ​​de vandrette elementer skæres fra CD'ens profil. De er indsat i styrprofilerne vinkelret på væggen og derefter fastgjort med skruer og direkte suspensioner. Ved hjælp af et niveau skal det regelmæssigt kontrolleres, at de er alle i samme plan.

Det er ønskeligt, at monteringspunkterne for vandrette og lodrette hoppere ikke stemmer overens. Det er trods alt for disse profiler, at gipsvægstykker bliver tilsluttet. Spacing forbindelser vil reducere hullerne mellem de enkelte elementer.

Som følge heraf skal du få en temmelig stærk ramme for fremtidens andet niveau af loftet, for eksempel som i billedet.

Arbejde med gipsvæg

Efter installationen af ​​rammen er færdig, forbliver det kun at skære pladerne af gipsvæggen til størrelsen og fastgør den til profilerne med skruer. Monteringstrin - 15-25 cm.

Ofte for at skabe buede overflader skal gipsvæg bøjes. For at gøre dette er en af ​​dens sider fugtet med vand med en svamp og rullet med en nålevalse, og bøj den forsigtigt. Hvis det er nødvendigt at skabe en stærk bøjning, kan der ud over fugtning laves langsomme snit på en side med jævne mellemrum. De vil hjælpe med at opnå den krævede krumningsradius.

I sidste etape skal du sætte og male gipsvæg og derefter afslutte installationen af ​​inventar.

Således er det ikke så svært at lave et to-niveau loft med belysning på egen hånd. Han vil ikke blot dekorere rummet, men også bringe glæden af ​​kreativitet til ejeren.

Installation af to niveauer gipsplader lofter med belysning

To niveauer gipsplader lofter spiller en særlig rolle i det moderne interiør. De giver ikke kun værelset et smukt udseende, skjul uregelmæssighederne af belægningerne, men giver dig også mulighed for oprindeligt at zoneere værelserne. Sådanne designs er nemme at installere og er ideelle til enhver form for interiør. Desuden kan design af to-etages lofter oprettes uafhængigt og vælge disse interessante og usædvanlige ideer.

Særlige egenskaber

To-niveau gipsplankloft er et fashionabelt design, som kan suppleres med belysning og kombineres med forskellige efterbehandling materialer. Takket være den rigtige farvekombination kan to-tierede lofter visuelt ændre pladsen, hvilket gør den bredere eller smalere.

De vigtigste fordele ved disse strukturer er følgende:

 • stort udvalg af design;
 • rimelig pris;
 • hurtig installation;
 • maskering af konstruktionsfejl i loftet.

Det hængende loft kan installeres ikke kun i store, men også i små rum, hvorved hovedniveauet på bygningen placeres i en afstand på 3-7 cm fra pladen. Kompleksiteten af ​​loftets former og farver bør afhænge af rummets funktionelle formål. For et køkken anbefales det at vælge lys nuancer og kombinere dem med farveindsatser. På den måde vil det være muligt at adskille spisestuen fra kogezonen på en original måde. I dette tilfælde er det bedre at placere spotlights over arbejdsområdet, og en lysekrone kan hænges over spisepladsen.

Hvad angår hallen og soveværelset, så er det bedst at lave den klassiske version af loftet i dem og dekorere den rundt omkretsen med et diodebånd. En usædvanlig løsning ville være udsmykningen af ​​en sådan design efterligning af den stjerneklare himmel. For børnenes værelser kan du vælge enkle to-niveau lofter eller supplere dem med komplekse geometriske former.

Smukt i børnenes look og design med fotoprint og maleri.

Hovedfunktionen i bunklofterne er, at deres installation kræver forudgående opbygning af designordningen, hvis oprettelse tager højde for nogle faktorer.

 • Højden af ​​rummet. Typisk tager ophængningssystemet 10 cm lofthøjde. For at spare plads, kan du gøre det andet niveau glat.
 • Fugtighedsniveau Hvis der er høj luftfugtighed i rummet, skal gipspladerne behandles med specielle blandinger. Dette gælder især køkken og badeværelse lofter.
 • Belysning. Placeringen af ​​armaturer og lamper skal overvejes inden installationens start. Takket være lyskilderne kan du opnå en smuk effekt i interiøret.
 • Bygningsform. Loft med dobbelt konfiguration skal være i overensstemmelse med rummets generelle udseende. I nogle værelser kan han have lige linjer, og i andre vil han blive overrasket af usædvanlige mønstre og figurer.

Loft forberedelse

Installation af ethvert dekorativt design giver mulighed for forberedelse af basen, er ingen undtagelse, og to niveauer gipslofter. Først skal du indstille det nødvendige luftfugtighed i rummet og varme det godt op. Da almindelig gipsvæg er "bange" for fugt, anbefales det at købe ark, der er specielt behandlet til værelser med høj luftfugtighed. Du kan også dække materialet med en beskyttende primer.

Derefter foretages en vurdering af flisens overflade. Hvis belægningen har betydelige uregelmæssigheder større end 5 cm, skal de korrigeres.

Derudover bør du kontrollere strukturen af ​​gipset, det skal holde sig godt og ikke smuldre. Hvis den gamle belægning skræller af, anbringes den på monteringsgitteret og færdiggør gips. Gipset, som ikke kan genoprettes, demonteres. Derefter bliver loftoverfladen grundigt rengjort, primet og tørret. Det anbefales at bruge en dyb penetrationsprimer.

For at spare penge kan du ikke udføre justeringen. Konstruktionsdetaljer, der er tilladt at fastgøre i loftet efter rengøring af det gamle gips.

Kortlægning og start af arbejdet

Et loftsplade på to niveauer betragtes som en værdifuld dekoration af ethvert interiør, men for at det skal harmonere med designen af ​​rummet og tilpasse dets størrelse, skal du lave en præcis skitse af designet. For at gøre dette skal du lave en tegning på et ark papir. Det angiver placeringen af ​​niveauer, belysning og al kommunikation. Uafhængigt kan du lave et projekt af kompleksitet.

Efter at ordningen er klar, og alle detaljerne i installationen er gennemtænkt, er det umagen værd at fortsætte med den umiddelbare udførelse af værker. Som regel bestemmes de i begyndelsen af ​​den måde, hvorpå loftet bliver fastgjort. Mange håndværkere forbereder først det første niveau af konstruktion, installerer det, og kun derefter samler det andet niveau. Hvis andet niveau har komplekse former, så er det først og fremmest installeret, og så er hovedlaget fastgjort.

Det næste skridt vil være indretningen af ​​rummet. Det er vigtigt at bestemme højden på rummet korrekt. Dette skal ske ved hjælp af specialværktøjer, og ikke "ved øje". I første omgang bestemmes midtpunktet, så dannes diagonaler fra det langs hele omkredsen. Vælg derefter de to korteste vægge og træk endnu en linje. Hvis der er unøjagtigheder i markeringerne, skal de fjernes, ellers vil strukturen blive installeret ujævnt, og udseendet af hele overfladen vil blive beskadiget.

Når markeringerne påføres, kan du lave en strimmel langs midten af ​​loftet, der forbinder de vigtigste punkter af væggene og skaber en ret linje langs hele rummet. En lignende procedure udføres med lange vægge. Dernæst skal du justere dimensionerne af den struktur, der er angivet i ordningen, til de linjer, der er tegnet. For at forenkle installationen anbefales det at lave et gitter bestående af små firkanter med en side på 60 cm langs hele loftets omkreds. En laserprojektor hjælper med at gøre pladslayout nemmere. For at gøre dette placeres den i midten af ​​rummet og gør de nødvendige tegninger.

Dette værktøj vil spare dig for kedelige beregninger og hjælpe dig med at beregne unøjagtigheder.

montering

Installation af et loft på to plan med gipsvæg begynder kun med belysning efter omhyggelig forberedelse af basen og valg af nødvendige redskaber. Det er også nødvendigt at beregne mængden af ​​gipsvæg for at eliminere unødvendige finansielle omkostninger. Antallet af ark afhænger som regel af rummets størrelse og dets design.

For arbejdet skal du bruge følgende materialer.

 • Vejledningsprofil. Til loftet anvendes U-profiler med dimensioner på 27 til 28 cm.
 • Longitudinal profil, det kaldes også C-profil. For en køje konstruktion, skal du vælge produkter med parametre 60 til 27 cm.
 • Klip. De bruges til fastgørelse af rammen.
 • Suspensioner.
 • Skruer og trykskiver. Det anbefales at vælge produkter med dimensioner på 3,5 til 9 eller 3,5 med 11 mm.
 • Anker dowels.

Installation skal udføres strengt i henhold til de udarbejdede diagrammer og tegninger. Først er vejledende profiler vedhæftet. Hvis de er nødt til at give en buet form, skal der på to eller tre vægge af profilen skæres og danne det ønskede udseende. For at opnå en konveks form er profilerne hakket V-formede.

Under de ledende profiler skal placeres klargjort markering, hvilket vil tillade jævnt at rette strukturens langsgående detaljer. Afstanden mellem akserne må ikke overstige 40 cm. Axerne er placeret langs vinkelrette markeringslinjer. De er vedhæftede suspensioner, som bruges til montering af anden tier.

Mellem suspensioner tages et 60 cm trin.

Når førstepladsens skelet er fikset, kan man først se mønsteret "udkast" og formen på det fremtidige loft. Næste trin er installationen af ​​den anden fase. For at gøre dette skal du tage en langsgående profil, fra den skåret i små stykker af 10 cm i størrelse og fastgør dem til bunden. Antallet af sådanne profiler afhænger af loftets dybde.

Hver snitprofil er fastgjort med skruer til aksen ifølge designskemaet. Derefter kan du fortsætte til fastgørelsen af ​​gipsvæggen, givet placeringen af ​​kommunikation og inventar. I to-niveau lofter er elektrisk ledninger placeret i dybden af ​​loftet, så det er ikke mærkbart og ødelægger ikke udsigten til landskabet. For det første er den horisontale overflade af loftet beklædt, og dernæst dannes mønstre og geometriske former.

Figurer detaljer skåret ud på pap mønstre og danner deres buede former. For at gøre dette skal du forberede det ønskede emne, rulle det med en nålevalse og drys med vand, indtil der forekommer dråber på overfladen. Gipsvægdelen skal sænke i en time, hvorefter en bøjning let kan dannes fra den.

Efter færdiggørelsen af ​​hovedindretningen er det nødvendigt at smukt skille mellem ramme og væg. For at gøre dette skal du skære ud firkantede striber og fastgør dem til bunden med skruer langs hele konturen. Resultatet er en struktureret og endog anden tier. Før lukkets andet niveau lukkes, er det nødvendigt at lave huller til ledninger og lys. Når alle lag er faste og kommunikation er etableret, forbliver det kun at niveauere overfladen. For at gøre dette skal du tage en forstærket maske, læg den på plader af gipsvæg og kitt.

Da afslutningen af ​​loftet kan males eller tapetpasta.

Idéer til installation

To niveauer lofter af gipsplader med belysning giver store muligheder for design dekoration. De kan installeres i ethvert rum, men bunk strukturer i stuen fortjener særlig opmærksomhed. Korrekt valgt form af loftet og god belysning vil gøre dette værelse smukt og stilfuldt.

Som regel ser komplekse systemer med forskellige former og racer oprindeligt ud i stuer. Ved at kombinere flere lyskilder på samme tid, kan du visuelt udvide rummet og fremhæve resten af ​​designdetaljerne.

I stuer er det bedre at installere lofter med lys nuancer og dekorere dem med bølgete linjer. Således vil rummet skabe en følelse af komfort og hygge.

Soveværelset betragtes som et opholdsområde, så dets interiør skal være passende. Loft i soveværelset anbefales at lave den rigtige form og for at undgå tilstedeværelse i udformningen af ​​skarpe hjørner. Visuelt hæve loftet ved hjælp af bunk strukturer af en konkav form.

Hvad angår badeværelset, er det kendetegnet ved høj luftfugtighed, og derfor skal du vælge fugtbestandige materialer, når du installerer gipsvægslofter. I dette rum kan du placere klassiske systemer eller dekorere det andet lag med geometriske figurer. For at forhindre, at rummet bliver mørkt, skal loftet på to niveauer suppleres med god belysning ved hjælp af både spotlights og LED-strimler.

Sådan laver du baggrundsbelysningen på et loftsplade på to niveauer

I det moderne interiør er hovedstedet besat af hængende loftkonstruktioner, som ofte er beklædt med gipsplader. Samtidig er dette design perfekt kombineret med forskellige baggrundsbelysningsmuligheder. De to niveauer gipsplader loft med belysning omkring omkredsen er oftest bygget.

At oprette et sådant loft, især med egne hænder, kræver streng overholdelse af trinvise instruktioner fra en person. Kun på denne måde vil loftet, der er lavet for hånd, have en højkvalitets samling og et smukt udseende.

Arbejdets kompleksitet

Det vigtigste problem ved opstilling af lofter på flere niveauer af gipsplader er korrekt planlægning af kommende arbejde samt overvejelse af alle nuancer. For at arbejdet skal kunne udføres hurtigt og effektivt, er det først og fremmest nødvendigt at udvikle en præcis og detaljeret skitse.

Vær opmærksom! En tegnet skitse burde have alle elementer i det fremtidige loft. Derfor skal du for hvert niveau for at undgå forvirring tegne en separat skitse.

Skissen skal angive følgende vigtige punkter:

 • sænkning niveau af første niveau;
 • første niveau bredde;
 • placeringen af ​​baggrundsbelysningen samt placeringen af ​​dens forbindelse
 • Det andet niveau med alle dets dimensioner;
 • krøllede elementer, hvis nogen;
 • ekstra og hovedlys på andet niveau.

Således er skitsens kompleksitet og detaljer afhængig af, hvilken enhed der vil være ved loftet.
Du kan kun lave en korrekt skitse, når du udfører følgende beregninger:

 • bestemmelse af omkredsen af ​​rummet, hvor det suspenderede loft på to niveauer vil blive installeret. For at beregne omkredsen skal du multiplicere længden af ​​alle rummets vægge;
 • bestemmelse af højden af ​​rummet
 • Afhængig af loftkonstruktionens kompleksitet bestemmes loftet for udeladelse. Den minimale udeladelse er 5 cm, da dette er tykkelsen af ​​rammelementet - profilen.

Efter disse beregninger kan du nemt udføre de nødvendige beregninger for antallet af materialer, der kræves til opførelse af et fladt niveau gipspladloft med belysning.

Fremhæv markering

Gipsloft er et glimrende grundlag for enhver belysning, da det kan være relativt nemt at gøre med dine egne hænder og vælge enhver form for belysningsarmatur.
Gør et valg til fordel for en bestemt lyskilde bør baseres på lokalernes behov i belysning såvel som kompleksiteten af ​​dets strukturer.
I dag bruges følgende typer belysningsarmaturer oftest til at belyse to niveauer gipslofter:

 • projektører. Med deres hjælp kan du lave både de vigtigste og ekstra belysning, der fremhæver kun et bestemt område i rummet;

projektører
Perimeter belysning

 • led stripe. Ved hjælp af en sådan lysarmatur kan du nemt lave dit eget lys omkring omkredsen. Desuden kan belysningen, afhængigt af typen af ​​bånd, have noget farvespektrum. LED tape vil være en fremragende løsning til et to-niveau loft, da det kan bruges til at visuelt skelne mellem niveauer af strukturer.

Enheden af ​​et loft med to niveauer, beklædt med gipsplader, giver dig mulighed for at fremhæve enhver fremhævning, du ønsker. Samtidig vil dens installation i loftet med egne hænder, underlagt installationsalgoritmen, passere nemt og hurtigt.

Hvad skal man lagre på

Efter at belysningen er valgt, samt tegningen af ​​det fremtidige loft er tegnet, skal du sørge for, at alt hvad du behøver er tilgængelig til arbejde. Fra værktøjerne skal du bruge:

 • skruetrækker og hammerbor
 • bygningsregel
 • ethvert niveau
 • en tråd til at tegne en glat markering, og også en blyant og en linjal;
 • kvadratisk og målebånd;
 • stigen;
 • saks til skæring af metalprofiler;
 • en hammer;
 • kniv til skæring gips.

Derudover skal du bruge et sæt værktøjer til implementering af elektrisk arbejde.
Men det er ikke alt, for uden materialer vil et smukt loft med belysning forblive et ønske. Fra materialer til opførelse af en to-niveau loft enhed, skal du:

Vær opmærksom! Typen af ​​ark skal vælges på baggrund af mikroklimaet i det rum, hvor installationsarbejdet skal udføres.

 • profilbærere og guider;
 • suspensioner (nåle eller U-formet);
 • skruer og dykker med skruer;
 • midler til den endelige behandling af loftet (primer, kit, forstærkningsbånd, maling).

Derudover skal du bruge belysningsenheder, som vil spille rollen som belysning.

Korrekt forberedelse

Nøglen til et vellykket installationsarbejde med at oprette dit eget to-niveau loft med belysning fra gipsvæg er den rigtige forberedelse af betongulve og det nøjagtige følger af monteringsvejledningen.
Forberedelse her indebærer følgende manipulationer:

 • fjernelse fra loftet af den gamle finish. Dette skal gøres helt ned til betonggulvet, især hvis der er revner og huller;
 • kittet kitt alle revner;
 • spædet. Dette skal gøres for at forhindre kittens udstødning.

Derefter skal du forsigtigt henvise til skitsen, så du skal lave en markering, hvor det vil være mere bekvemt at fastgøre rammeelementerne. Hvis alle disse trin blev gennemført, vil installationen selv gå meget lettere.

Arbejdstid

Montage af gipsloftkonstruktioner begynder altid med montage af rammen. Denne procedure kan forekomme på to måder.
Den første metode indebærer installation i visse områder af rumbokse med visir eller uden det.
Vær opmærksom! Metoden til montering af ramkassen omkring omkredsen eller i visse dele af rummet betragtes som det nemmeste at gøre det selv.

Perimeter boks (diagram)

Denne metode anvendes kun, når den originale betonoverflade er helt glat.
Installation arbejde her er udført som følger:

 • langs hele omkredsen monterer vi profilguider langs præ-markerede markeringslinjer;
 • så sætter vi bæreprofiler ind i det og tegner en kasse;
 • Fastgørelse af profiler udføres ved hjælp af skruer.

Fuld loft kasse

En kasse kan ligne enhver geometrisk form: en firkant, et rektangel, en oval, en cirkel osv. Valget af form skal foretages på baggrund af interiøret, som vil være i dette rum.
Den anden metode indebærer den obligatoriske installation af både første og andet niveau af rammen. Denne metode er egnet til de rum, hvor der er tydelige krumninger af betonbunden, som ikke kan skjules ved hjælp af kit.

Installationsarbejdet udføres i denne situation som følger:

 • omkring omkredsen af ​​rummet vi vedhæfter startprofilen;
 • vi sætter de bærende og profil guider ind i det, der danner en komplet første niveau kasse. Afstanden mellem tilstødende profiler - 60 cm, og mellem hopperne - 50 cm;
 • For at undgå krumning af overfladen er guiderne til loftet fastgjort ved hjælp af suspensioner. Hver suspension med en profil skal sammenlignes med et niveau. Kun på denne måde får du en flad overflade uden krumning.

I denne situation, efter installationen af ​​det første niveau, udfør dets efterbehandling, og kun da - danner en kasse med figurer af andet niveau.
Husk at i nærvær af komplekse strukturer på andet niveau på den første skal du installere ekstra elementer (jumpers), der øger styrken af ​​loftet.
Uanset hvilken metode der vælges, skal du huske at ved afslutningen af ​​rammerne i rammen skal den udføre udstationering af fremtidig belysning. Så alle ledninger og udstyr bliver gemt under gipspladen, og intet vil forstyrre skønheden i dit loft.

Rammehus

At loftet er smukt afhænger af, hvor alvorligt du behandler rammens ramme. For at gøre alt rigtigt skal du gøre følgende manipulationer:

 • vi skærer plader af gipspap på de nødvendige stykker;
 • Fastgør dem så at slutningen af ​​arket falder midt i profilen. Forsøg at gøre hullerne mellem arkene så lidt som muligt
 • vi fastgør ark på skruer;
 • På steder, hvor der lægges yderligere belysning ved hjælp af en gipspladeskniv, laver vi huller med den ønskede diameter. Så sætter vi blot belysningsenhederne ind i dem, idet de tidligere har tilsluttet dem til de hængende ledninger.

I en situation, hvis der er et skjult lys, vil vi lave et ark med gipsvæg lidt fremspringende i forhold til profilen. Resultatet er en lille tagbøjle, hvor du kan installere LED-båndet og derved skabe den ønskede effekt af "flydende luft", da det reducerer båndet og det lys der kommer fra det, vil ikke være mærkbart.

Vær opmærksom! Det er tilrådeligt, at en person hjælper dig, da det vil være meget svært og længe at lave lagnerne på loftet selv. Og med assistenter kan du klare det meget hurtigere.

Derefter behandles alle leddene med et forstærkende tape og pudses med kitt i en perfekt glat tilstand. Uregelmæssigheder kan rengøres med sandpapir. Nu er det kun at male loftet eller lægge det håndmalet og reparationen er færdig.
Efter ovenstående trin for trin instruktioner kan du lave et to-niveau gipsplankloft med belysning med dine egne hænder. Husk at nøglen til succes er de korrekte beregninger, som følger alle trin i vejledningen, samt et godt humør!

Montering af et to-niveau gipsplankloft med belysning: detaljerede instruktioner plus foto rapporter

Dekorativ belysning i loftkonstruktionen vil erstatte væglamper, en gulvlampe og endda basisbelysning.

Hilsner. I denne artikel vil jeg tale om, hvordan man laver et to-niveau loft på gipsvæggen med belysning. Og for at artiklen skal være virkelig nyttig, bringer jeg dig opmærksom på ikke de mest komplekse trin til selvinstallation.

Ved at følge instruktionerne nedenfor kan du samle understøtningsrammen, bringe ledningerne til belysningsanordningerne og skære hele strukturen med gips. Inden du opbygger et gipsloft på flere niveauer med belysning med dine egne hænder, bestemmer vi dens design og vælger de nødvendige materialer.

Hvad og fra hvad vi vil bygge

Den mest almindelige mulighed for at færdiggøre loftkilderne til spotbelysning

Hvad skal der være et loft på flere niveauer monteret på gipsvæg? Den færdige struktur skal have følgende egenskaber:

 • Holdbarhed, pålidelighed og holdbarhed af strukturen
 • Pålidelighed og sikkerhed for den installerede baggrundsbelysning;
 • Attraktivt udseende af det færdige design;
 • Udformningen af ​​det samlede loft skal overholde det samlede designkoncept for det udstyrede rum.

Som materialer, der giver styrken og pålideligheden af ​​konstruktionen, vil vi bruge en metalprofil og et loftsplastbræt på 6,5 mm tykt. Jeg anbefaler at bruge LED strip til baggrundsbelysningsenheden.

Hvorfor er det tilrådeligt at bruge tynd gipsvæg og ikke plademateriale med en tykkelse på 9 mm eller derover? Gipsvægens lille tykkelse blev ikke tilfældigt valgt, da det ville være muligt at reducere vægten af ​​den ophængte konstruktion og reducere belastningen på fastgørelserne.

For øvrig er den store tykkelse af gipsplade på loftet ikke nødvendig, fordi gulvbelægningen praktisk talt ikke udsættes for mekanisk belastning, hvilket betyder at tykkelsen af ​​huden er lidt over en halv centimeter - præcis hvad du har brug for.

Brugen af ​​en metalprofil er heller ikke tilfældig, da metalstrukturer er mere slidstærke med mindre vægt sammenlignet med et trægitter, der er samlet fra lameller.

Kombination af LED-belysning og spotlights

Og endelig et par ord om valget af LED-baggrundsbelysning. Hvorfor er det nødvendigt at vælge denne type belysning, og ikke de samme halogenlamper, som blev brugt for ikke så længe siden at installere spotbelysning?

 • For det første forbruger LED-strimlen meget mindre elektricitet sammenlignet med andre lyskilder med større lysstyrke.
 • For det andet er LED-båndet næsten ikke opvarmet, hvilket eliminerer muligheden for tænding af loftkonstruktioner.
 • For det tredje er LED-båndet meget mere kompakt end andre lyskilder, og derfor kan det placeres umærkeligt, det vil sige uden at det berører konstruktionen af ​​strukturen.

Montering af loftet med belysning fra CD-profilen

Sådanne to niveauer gipsplader lofter, på trods af deres tilsyneladende kompleksitet, kan du samle

Jeg foreslår at gøre mig bekendt med tegningen, i henhold til hvilken installationen af ​​et simpelt loft på flere planer vil blive gennemført.

Tegning af loftet over hvilket du kan installere baggrundslyset

Figuren viser en side, som vil blive monteret rundt om rummets omkreds med en afstand på 50 mm fra hovedloftets overflade. Det er i dette hul, som senere vil det være muligt at placere LED stripen, som vil fremstille gløden på loftet og skabe indtryk af et flydende plan.

Fra materialer og værktøjer skal du bruge følgende:

 • CD-profil (i henhold til den nationale klassifikation - rack PS) til montering af de indre og ydre bælter langs væggenes omkreds;
 • UD-profil (ifølge den nationale klassifikation - vejledning PPN) til fremstilling af monteringshoppere;
 • Gipsloft med en tykkelse på 6,5 mm;
 • Selvdrejende skruer til metalprofil;
 • Dowel-negle til montering af fælgen rundt om væggenes omkreds;
 • Laserniveau (i mangel af et laserniveau bruger vi et åndniveau og en lodret linje);
 • Puncheren med bore på diameter ekspansionsbolten skjold negle;
 • Skruetrækker eller boremaskine med justerbar hastighed;
 • Hacksaw til skæring gipsvæg;
 • Segmentkniv (maling);
 • Sakse til metal;
 • Prosekatel til en metalprofil;
 • Tonet blonder til udjævning.

Installationsvejledning for følgende:

Loftet er beklædt af det første niveau af gipsvæg

 • I første fase blev det første niveau af gipsplader pletteret installeret over hele overlapningsområdet;

Jeg vil fortælle om dette trin i korte træk, de mere detaljerede instruktioner, jeg gentagne gange har givet i tidligere artikler. Til installation langs omkredsen blev et niveau markeret, en profil blev monteret på en væg på et niveau, hvorpå de installerede guideprofiler, der igen blev fastgjort på gulvet med bøjler. På overfladen af ​​føringsprofilerne sikrede selvdrejende skruer gipsplade i et løb.

 • Laserniveauet blev etableret, og der blev trukket en linje langs bjælken, langs hvilken det nedre niveau af fælgen vil blive placeret;

Markeret omkreds til installationssiden

 • I henhold til markeringerne slår tonet blonde rundt om rummets omkreds af linjen;
 • Vi måler længderne af væggene langs den markerede linje og skærer CD-profilen i overensstemmelse med de foretagne målinger;

CD profil fastgjort langs omkredsen

 • Den skårne profil, som vist på billedet, blev fastgjort langs den markerede omkreds;
 • Fra UD-profilen blev de øvre og nedre broer skåret, så de var placeret i hulrummet af fælgen hver 30 cm;

Installeret ekstern og indvendig omkreds side

 • I overensstemmelse med den eksisterende tegning monteres en side af den ydre og indre profil med tværgående broer;

Jumpers i rammen af ​​fælgen giver yderligere strukturelle stivhed

 • Etableret en side omkring murens omkreds;
 • I henhold til størrelsen af ​​det installerede side mærke og klippe ud gipspladerne;
 • Forberedte strimler fastgør bundenden og toppen af ​​den monterede side;

Et eksempel på at installere trimmen på rammen

Efter gennemgang af den foreslåede tegning har du måske bemærket, at afstanden mellem den øverste del af siden og den nederste del af loftets forside ikke overstiger 50 mm. Og sandsynligvis, når du trimmer siden, vil du støde på ulejligheden ved at fastgøre en stribe gipsplader i dette fem centimeter hul.

Da det er umuligt at presse en skruetrækker ind i et smalt hul, er der to mulige løsninger på dette problem - ved hjælp af en skruetrækker med drejeskive eller lægning af en GCR på lim. Personligt anbefaler jeg at vedhæfte problemstrimlen til "Liquid Nails" eller "Baguette Lim."

Fuldt klar til at afslutte loftet med en side

 • Således bærer en side rundt om hele omkredsen, du kan se resultatet, der viste sig i billedet.

Så samlingen af ​​multi-level konstruktion er afsluttet. Hvad skal man gøre næste? Og så bliver sømene anbragt, og hele overfladen bringes til nul.

Derefter er loftet med siden malet i den ønskede farve, og LED-strimlen er anbragt på det klæbende tape på dobbeltsidet tape. Tilslutning af baggrundslyset til netværket vil overveje senere.

Med den første vejledning læses. Enig, der var ikke noget særligt vanskeligt i forsamlingen. Nu understreger jeg en mindre enkel instruktion, som jeg håber du også kan klare.

Installation af et multi-level design med en rektangulær niche til installation af belysning

To niveauer gipsplader lofter med belysning gemt i en niche

På dette billede kan du ikke se det sædvanlige dobbelte loft, men en struktur med et fælles niveau, hvor en niche er lavet og lysene er skjult i denne niche.

Det er i designet, der vises på billedet som en diffusor af belysning, der anvendes, strækker vinylloft, som er installeret i en rektangulær niche. Installationen af ​​en vinylfilm er imidlertid ikke den eneste mulighed, for eksempel kan du ikke dække en niche overhovedet, men bare ordne kilder og lys korrekt og vælg den rigtige effekt, så lyset ikke er meget mættet.

Men tilbage til vores instruktioner. Tror du at loftet er svært at montere? Faktisk er dette ikke tilfældet, og efter at have læst den foreslåede instruktion, vil du blive overbevist om dette.

Layout af et loft på flere plan med en niche til installation af belysning

Figuren viser den ordning, hvormed loftet vil blive samlet. Diagrammet viser de dimensioner, der blev brugt til fremstilling af et reelt loft, som du kan se i den kommende foto rapport.

Under tegningen af ​​ordningen forsøgte jeg ikke at holde proportionerne, da du stadig vil bruge dimensioner, der er relevante for dit værelse. Hvis der er nogen problemer med omberegning af de angivne størrelser på dimensioner af dit værelse, skriv om det i kommentarerne til artiklen, og jeg vil beregne de optimale størrelser personligt for dig.

Allerede færdigt loft, hvoraf forsamlingen læses

For montering af et sådant loft vil kræve de samme materialer og værktøjer, som jeg nævnte i de tidligere instruktioner. Montering af en multi-level struktur er som følger:

 • I den indledende fase blev nichelokationen markeret på overfladen af ​​udkastet til loftet;
 • Strøm blev leveret til hvert punkt af lampens placering og efterlod et kabel med en lille margin for nem forbindelse;

Af brandhensyn er strømforsyningen lagt i bølgepapslanger.

Ledninger taget til LED-strimlens forbindelsesområder

 • Indstil laserniveauet og læg mærker på omkredsen af ​​det fremtidige design;

Perimeter og trækloft markeret

 • På mærkerne opstillet af tonet blonder slog de af linjerne og fik den markering, hvorpå installationen blev lavet;

Ved markering er guiderprofiler installeret.

 • Guide linjer blev installeret langs de skitserede linjer, som vist på billedet;
 • Ved størrelsen af ​​niveauforskellen, som er 100 mm i diagrammet, blev gipspladerne skåret til montering langs niches indre og ydre lange væg;

Montering af sidebånd på styringsprofiler

 • Langs den ydre omkreds blev præparerede profiler anbragt på profilen fastgjort på loftet;

Lodrette lintel, der giver ekstra stivhed til strukturen

 • De installerede gipsstrimler blev forstærket med tværgående indskæringer skåret fra en cd-profil;

En lodret profil er fastgjort til de lodrette jumpers.

 • I den nedre del af de faste strimler på de tværgående stivere blev profilstrimlen fastgjort for at tilvejebringe strukturen med optimal stivhed;
 • På kanten af ​​bundstangen blev båndet skåret til samme niveau;

Korsstiver er nødvendige til arkivering af GKL, men de gør også hele strukturen sværere

 • Installerede tværsnitsstænger til vandret belægning af ydre omkreds, som vist på billedet;
 • De tværgående (korte) sider af den ydre perimeter er også beklædt med gipsplader;

Jo oftere er stiverne jo stærkere, men tyngre loftet

 • Tværgående stivere blev installeret, som tidligere blev gjort på de lange sider;

Niche er næsten klar

 • På den ydre omkreds, langs den indre omkreds, blev siderne installeret fra profiler, linteller og gipsplader;
 • Det ydre omkreds vandret plan var beklædt med gipsplader;

Jumpers er justeret med ledningen og fastgjort på suspensionerne.

 • Over hele det horisontale plan af den indre omkreds med et trin på 30 cm installerede vi hoppere skåret fra en cd-profil;
 • Derefter overtrådte det indvendige omkreds vandret plan, som en niche dukkede op i hele strukturen som i diagrammet;

Du kan begynde at putte og installere baggrundslyset

 • Den indre rum af nichen er også dækket af en strimmel af gips;
 • Ved denne forsamling af loftet var overstået, og du kan fortsætte til slutbehandling.

Så lærte du at lave et to-niveau gipsvægs loft med dine egne hænder ved hjælp af et overkommeligt værktøj. Nu skal jeg tale om, hvordan man korrekt forbinder baggrundslyset, som skal være både lyst, holdbart og sikkert.

Funktioner ved installation og tilslutning af baggrundslyset

LED strip i reel

Grundlaget for den sikreste belysning er LED stripen med klæbende bagside. På forsiden af ​​båndet er dioder. Ved korrekt valg og korrekt installation kan båndet ikke kun bruges som dekorativt lys, men også som hovedlys.

For at forbinde LED-strimlen forsøger du følgende materialer og værktøjer:

 • LED stripe;
 • Strømforsyning;
 • Netledning;
 • Tilslutninger (hvis du skal tilslutte flere stykker tape);
 • Skruetrækker og regnet med lige plads;
 • saks;
 • Wire strippere til wire strippere (som et alternativ, en monterings kniv kan bruges);
 • 25-40 watt loddejern med loddemetal og kolofonium;
 • RGB-controller (kun til tilslutning af et flerfarvet tape).

Stiplet linje til skæring hver 5 cm

Båndet kommer i en plastikrulle med en fast længde på 5 meter. På et nærmere blik vil du være i stand til at bemærke, at båndet er opdelt i små segmenter på 5 cm med et mærke, hvor et snit kan laves.

Ud over linjen til fremstilling af skæret er der steder til lodning på hvert af segmenterne. Således kan båndet skæres til den størrelse du har brug for, plus minus 5 cm.

Bemærk, at båndets kobberbase er den samme ledning, kun flad. Denne ledning er kun beregnet til at drive 5 meter af båndet. Hvis man ved lodning for at øge båndet mere end 2 gange, er det sandsynligt, at det vil mislykkes.

LED stripe kommer i flere typer, nemlig monokrome og flerfarvede, vandtætte og åbne. Også bånd varierer i intensiteten af ​​en luminescens. For eksempel er den bedste mulighed for en dekorativ baggrundsbelysning enhed dioder med en lysstyrke på 4 lumen. Og hvis båndet er indstillet som hovedbelysning, vælges dioder med en lysstyrke på 10-15 lumen.

Installationsvejledning består af følgende trin:

 • Fjern beskyttelsesfilmen fra indersiden af ​​båndet, afslør klæbemidlet
 • Vi anbringer båndet med et limlag til monteringsfladen og trykker den med minimal tryk;
 • Vi forbinder LED-båndet til strømforsyningen, det vil sige en konstant strømkilde med en spænding på 12 watt. Tilslutning foretages via mellemledninger med specielle stik.

Jo tyndere tråden er, desto lettere er det at lodde.

For at lette lethed anbefaler jeg at bruge en ledning med et tværsnit på op til 0,25 mm. På trods af den lille diameter vil en sådan kerne klare en lille spænding, der påføres LED'erne.

Det skal tages i betragtning, at strømforsyningen skal passe til båndets magt. Det vil sige, hvis du samler et bånd på to, skal du have en strømforsyning, hvis udgang vil være strøm med en total fordoblet effekt.

Enkel ordning med parallelforbindelse af to bånd

Forbindelsen af ​​flere båndfragmenter i en enhed udføres parallelt, som i den foreslåede ordning.

Det er meget vigtigt, når tilslutning til strømforsyningen ikke forveksler polariteten. På enheden er + forbundet til den røde terminal, den resterende terminal er en minus.

Tilslutning af farvebånd

Når der er tilsluttet et flerfarvet tape, forbindes en forstærker og en RGB-controller med en infrarød sensor mellem båndet og strømforsyningen. Sensoren i regulatoren er forbundet til at styre farvebelysningen fra fjernbetjeningen.

konklusion

Nu ved du alt om, hvordan du laver et to-niveau gipspladloft med belysning med dine egne hænder. Så du kan tegne et diagram, forberede de nødvendige materialer og samle loftet, som i en af ​​de foreslåede instruktioner.

Forresten, hvis der under mødet bliver spørgsmål, spørg dem i kommentarerne til teksten. Jeg læser regelmæssigt dine spørgsmål og giver rettidige svar på dem. Desuden anbefaler jeg at se videoen i denne artikel, jeg tror, ​​du vil være interesseret.