Sådan laver du baggrundsbelysningen på et loftsplade på to niveauer

I det moderne interiør er hovedstedet besat af hængende loftkonstruktioner, som ofte er beklædt med gipsplader. Samtidig er dette design perfekt kombineret med forskellige baggrundsbelysningsmuligheder. De to niveauer gipsplader loft med belysning omkring omkredsen er oftest bygget.

At oprette et sådant loft, især med egne hænder, kræver streng overholdelse af trinvise instruktioner fra en person. Kun på denne måde vil loftet, der er lavet for hånd, have en højkvalitets samling og et smukt udseende.

Arbejdets kompleksitet

Det vigtigste problem ved opstilling af lofter på flere niveauer af gipsplader er korrekt planlægning af kommende arbejde samt overvejelse af alle nuancer. For at arbejdet skal kunne udføres hurtigt og effektivt, er det først og fremmest nødvendigt at udvikle en præcis og detaljeret skitse.

Vær opmærksom! En tegnet skitse burde have alle elementer i det fremtidige loft. Derfor skal du for hvert niveau for at undgå forvirring tegne en separat skitse.

Skissen skal angive følgende vigtige punkter:

 • sænkning niveau af første niveau;
 • første niveau bredde;
 • placeringen af ​​baggrundsbelysningen samt placeringen af ​​dens forbindelse
 • Det andet niveau med alle dets dimensioner;
 • krøllede elementer, hvis nogen;
 • ekstra og hovedlys på andet niveau.

Således er skitsens kompleksitet og detaljer afhængig af, hvilken enhed der vil være ved loftet.
Du kan kun lave en korrekt skitse, når du udfører følgende beregninger:

 • bestemmelse af omkredsen af ​​rummet, hvor det suspenderede loft på to niveauer vil blive installeret. For at beregne omkredsen skal du multiplicere længden af ​​alle rummets vægge;
 • bestemmelse af højden af ​​rummet
 • Afhængig af loftkonstruktionens kompleksitet bestemmes loftet for udeladelse. Den minimale udeladelse er 5 cm, da dette er tykkelsen af ​​rammelementet - profilen.

Efter disse beregninger kan du nemt udføre de nødvendige beregninger for antallet af materialer, der kræves til opførelse af et fladt niveau gipspladloft med belysning.

Fremhæv markering

Gipsloft er et glimrende grundlag for enhver belysning, da det kan være relativt nemt at gøre med dine egne hænder og vælge enhver form for belysningsarmatur.
Gør et valg til fordel for en bestemt lyskilde bør baseres på lokalernes behov i belysning såvel som kompleksiteten af ​​dets strukturer.
I dag bruges følgende typer belysningsarmaturer oftest til at belyse to niveauer gipslofter:

 • projektører. Med deres hjælp kan du lave både de vigtigste og ekstra belysning, der fremhæver kun et bestemt område i rummet;

projektører
Perimeter belysning

 • led stripe. Ved hjælp af en sådan lysarmatur kan du nemt lave dit eget lys omkring omkredsen. Desuden kan belysningen, afhængigt af typen af ​​bånd, have noget farvespektrum. LED tape vil være en fremragende løsning til et to-niveau loft, da det kan bruges til at visuelt skelne mellem niveauer af strukturer.

Enheden af ​​et loft med to niveauer, beklædt med gipsplader, giver dig mulighed for at fremhæve enhver fremhævning, du ønsker. Samtidig vil dens installation i loftet med egne hænder, underlagt installationsalgoritmen, passere nemt og hurtigt.

Hvad skal man lagre på

Efter at belysningen er valgt, samt tegningen af ​​det fremtidige loft er tegnet, skal du sørge for, at alt hvad du behøver er tilgængelig til arbejde. Fra værktøjerne skal du bruge:

 • skruetrækker og hammerbor
 • bygningsregel
 • ethvert niveau
 • en tråd til at tegne en glat markering, og også en blyant og en linjal;
 • kvadratisk og målebånd;
 • stigen;
 • saks til skæring af metalprofiler;
 • en hammer;
 • kniv til skæring gips.

Derudover skal du bruge et sæt værktøjer til implementering af elektrisk arbejde.
Men det er ikke alt, for uden materialer vil et smukt loft med belysning forblive et ønske. Fra materialer til opførelse af en to-niveau loft enhed, skal du:

Vær opmærksom! Typen af ​​ark skal vælges på baggrund af mikroklimaet i det rum, hvor installationsarbejdet skal udføres.

 • profilbærere og guider;
 • suspensioner (nåle eller U-formet);
 • skruer og dykker med skruer;
 • midler til den endelige behandling af loftet (primer, kit, forstærkningsbånd, maling).

Derudover skal du bruge belysningsenheder, som vil spille rollen som belysning.

Korrekt forberedelse

Nøglen til et vellykket installationsarbejde med at oprette dit eget to-niveau loft med belysning fra gipsvæg er den rigtige forberedelse af betongulve og det nøjagtige følger af monteringsvejledningen.
Forberedelse her indebærer følgende manipulationer:

 • fjernelse fra loftet af den gamle finish. Dette skal gøres helt ned til betonggulvet, især hvis der er revner og huller;
 • kittet kitt alle revner;
 • spædet. Dette skal gøres for at forhindre kittens udstødning.

Derefter skal du forsigtigt henvise til skitsen, så du skal lave en markering, hvor det vil være mere bekvemt at fastgøre rammeelementerne. Hvis alle disse trin blev gennemført, vil installationen selv gå meget lettere.

Arbejdstid

Montage af gipsloftkonstruktioner begynder altid med montage af rammen. Denne procedure kan forekomme på to måder.
Den første metode indebærer installation i visse områder af rumbokse med visir eller uden det.
Vær opmærksom! Metoden til montering af ramkassen omkring omkredsen eller i visse dele af rummet betragtes som det nemmeste at gøre det selv.

Perimeter boks (diagram)

Denne metode anvendes kun, når den originale betonoverflade er helt glat.
Installation arbejde her er udført som følger:

 • langs hele omkredsen monterer vi profilguider langs præ-markerede markeringslinjer;
 • så sætter vi bæreprofiler ind i det og tegner en kasse;
 • Fastgørelse af profiler udføres ved hjælp af skruer.

Fuld loft kasse

En kasse kan ligne enhver geometrisk form: en firkant, et rektangel, en oval, en cirkel osv. Valget af form skal foretages på baggrund af interiøret, som vil være i dette rum.
Den anden metode indebærer den obligatoriske installation af både første og andet niveau af rammen. Denne metode er egnet til de rum, hvor der er tydelige krumninger af betonbunden, som ikke kan skjules ved hjælp af kit.

Installationsarbejdet udføres i denne situation som følger:

 • omkring omkredsen af ​​rummet vi vedhæfter startprofilen;
 • vi sætter de bærende og profil guider ind i det, der danner en komplet første niveau kasse. Afstanden mellem tilstødende profiler - 60 cm, og mellem hopperne - 50 cm;
 • For at undgå krumning af overfladen er guiderne til loftet fastgjort ved hjælp af suspensioner. Hver suspension med en profil skal sammenlignes med et niveau. Kun på denne måde får du en flad overflade uden krumning.

I denne situation, efter installationen af ​​det første niveau, udfør dets efterbehandling, og kun da - danner en kasse med figurer af andet niveau.
Husk at i nærvær af komplekse strukturer på andet niveau på den første skal du installere ekstra elementer (jumpers), der øger styrken af ​​loftet.
Uanset hvilken metode der vælges, skal du huske at ved afslutningen af ​​rammerne i rammen skal den udføre udstationering af fremtidig belysning. Så alle ledninger og udstyr bliver gemt under gipspladen, og intet vil forstyrre skønheden i dit loft.

Rammehus

At loftet er smukt afhænger af, hvor alvorligt du behandler rammens ramme. For at gøre alt rigtigt skal du gøre følgende manipulationer:

 • vi skærer plader af gipspap på de nødvendige stykker;
 • Fastgør dem så at slutningen af ​​arket falder midt i profilen. Forsøg at gøre hullerne mellem arkene så lidt som muligt
 • vi fastgør ark på skruer;
 • På steder, hvor der lægges yderligere belysning ved hjælp af en gipspladeskniv, laver vi huller med den ønskede diameter. Så sætter vi blot belysningsenhederne ind i dem, idet de tidligere har tilsluttet dem til de hængende ledninger.

I en situation, hvis der er et skjult lys, vil vi lave et ark med gipsvæg lidt fremspringende i forhold til profilen. Resultatet er en lille tagbøjle, hvor du kan installere LED-båndet og derved skabe den ønskede effekt af "flydende luft", da det reducerer båndet og det lys der kommer fra det, vil ikke være mærkbart.

Vær opmærksom! Det er tilrådeligt, at en person hjælper dig, da det vil være meget svært og længe at lave lagnerne på loftet selv. Og med assistenter kan du klare det meget hurtigere.

Derefter behandles alle leddene med et forstærkende tape og pudses med kitt i en perfekt glat tilstand. Uregelmæssigheder kan rengøres med sandpapir. Nu er det kun at male loftet eller lægge det håndmalet og reparationen er færdig.
Efter ovenstående trin for trin instruktioner kan du lave et to-niveau gipsplankloft med belysning med dine egne hænder. Husk at nøglen til succes er de korrekte beregninger, som følger alle trin i vejledningen, samt et godt humør!

To-niveau gipsplankloft med belysning

Reparation i rummet passerer ikke uden omkostningerne til tid, penge og hovedpine. Loftet er en vigtig del af færdiggørelsen. To-tier loftet har flere variationer, en af ​​de mere overkommelige og æstetisk attraktive er et loft på flere niveauer lavet af gipsplader med belysning - det vil være den vigtigste accent af rummet. Det er også et plus i en lille mængde installationstid, og processen selv går uden en bunke af affald og snavs. Det vigtigste er kunstnerens frihed, du kan vælge helt forskellige former og farver og sikrer stadig vandmodstand i tilfælde af oversvømmelser fra naboer. Selv hvis der er opstået en sådan gener, skal du bare dræne vandet fra strukturen, helst ved hjælp af en specialist. Hvis der er uregelmæssigheder, revner og andre hændelser på arbejdspladsen, vil efterbehandling dække alle fejl

Den eneste minus kan betragtes som skadelig for menneskers sundhedstøv udgivet under kontakt med gipsplader. Generelt vil det dobbelte loft se meget imponerende ud og blive den vigtigste dekoration af interiøret, og den baggrundsbelyste løsning vil tilføre raffinement.

Hvad handler denne artikel om

Loft muligheder

Hvis hovedloftet har et ideelt udseende og mangel på uregelmæssigheder, og du skal bare opdele værelserne i zoner og skjule kablerne - så i den centrale blok eller langs omkredsen er kassen installeret med en ø. I varianten af ​​loftets ujævne overflade er egnet metode til installation af 2 gipsplader. Indledningsvis udføres installationen af ​​gipsloftets grundareal, og detaljerne på det næste niveau skal hæmmes under den oprindelige ramme. Alternativt kan du fastgøre en profil for loftets overflade på siden af ​​den monterede boks. Også boksen i andet niveau kan være oval eller runde, i almindelighed kan du vælge enhver form, der passer til din fantasi. Allerede må den endelige version af finishen se sådan ud.

Forberedende processer

Før arbejdet fjernes, er de eksisterende lysekroner fjernet, og også i tilfælde af store uregelmæssigheder er deres eliminering nødvendig. For at starte arbejdet på loftet bør der være et designprojekt, en reduceret kopi af loftet på papir, hvor der ud over udseendet også skal være armaturplaceringer samt placeringen af ​​gardiner. Det er meget vigtigt at observere størrelsen af ​​loftet og skalaen. Lined papir er ideel til skitsen, det vil være en letvægtsversion af overførsel af referencepunkterne - de indledende punkter i konturerne af bøjninger eller vinkler, og resten af ​​delene og loftelementerne vil blive bygget fra dem.

I forvejen er det værd at samle alle de nødvendige værktøjer:

 • bore;
 • en hammer;
 • spatel;
 • skruetrækker;
 • metal kniv;
 • gipskniv;
 • bygning niveau;
 • polstring
 • konstruktion tråd;
 • målebånd;
 • en blyant
 • profiler;
 • suspensioner;
 • strikkepinde;
 • drywall;
 • forbinder fastgørelsesanordninger og knuder;
 • dele af elektrisk arbejde (lamper, LED lamper, neon rør eller ledninger osv.).

Du kan se omkostningsplanen for 1 kvm., Og beregne under din omkreds.

Loftmærker

Det er værd at være særlig opmærksom på dette vigtige stadium, og gør alt omhyggeligt. Det er nødvendigt at udsætte afstanden fra den nederste vinkel og flytte ned, afstanden skal svare til afstanden til det laveste niveau af loftet.

Brug vandstanden til at overføre etiketten til alle tilgængelige indre og ydre hjørner af rummet og tegne linjer mellem dem ved hjælp af polstring.

Gnid ledningen med mørkt pulver og repel det diagonalt. At markere midten af ​​rummet, kompensere for alle uregelmæssigheder af loft og vægge. Tegn linjer, langsgående skjulte kanter af det andet lag. Tegn et gitter til suspensioner af 1 tier i kanalens indre omkreds, dvs. placere etiketter - hver 50 cm fra hinanden langs langsgående grænser af de omvendte to linjer. På de øvrige linjer arrangerer punkterne 60 cm fra hinanden. Der skal være en ret vinkel på krydset mellem alle linjer.

Laserprojektoren kan være en ideel løsning til mærkning, det er godt i brugervenlighed - ved at placere det i midten af ​​rummet er gitterkonstruktionen sat til 600 mm, og det resulterende gitter kan straks trækkes på overfladen. Ved siden af ​​bundloftet er det nødvendigt at køre skruerne langs midten af ​​cirklerne, de er skitseret med en blyant på lamellerne med den nødvendige længde. Et kartonmønster er også forberedt på forhånd for at tegne buede elementer.

Typer af belysning

Fremhævning i loftet er en del af udsmykningen, der giver et elegant udseende og interessante detaljer, men du kan ikke betragte det som selvbelysning, da det ikke giver den rette belysningseffekt. Den centrale belysning i form af lamper og lamper skal håndteres separat. De mest populære belysningskilder i belysning kan identificeres neonrør, LED strips og duralight. De sidste to er LED'er monteret efter hinanden. Deres strømforsyning er 12 V eller 24 V. Du kan også vælge bånd med et sort / hvidt lys af rød, blå, grøn eller hvid. De kaldes normalt SMD'er eller RGB-generalister. Universals kan ændre farve, i monokrom er det en. RGB-arbejde med controlleren og kontrolpanelet.

LED-lamper er opdelt i disse typer ydelser - almindeligt, vandtæt, fugtfast. Almindelig egnet kun til tørre rum, da de går uden en beskyttende belægning. Vandtæt har en overflade fyldt med lak, der passer til vådrum. Fugtbeskyttet loddet til polymerrøret eller huset, det er bedre at bruge dem i genstande med høj fugtighed - akvarier, svømmebassiner mv. Således vælges lampens type for værelsestype. Fordelene ved LED-lamper i økonomisk lavt strømforbrug, langsigtet, let installation, rimelig pris og modstandsdygtighed mod overophedning.

Neonrør er fyldt med en blanding af inerte og lysende gasser. Deres lysstyrke afhænger af styrken af ​​strømmen reguleret af konvektoren.

Deres strøm er mere - 100 V, installationen går hver 5. m. Og der vil også være meget strøm til installation af transformere, da neon ikke er nok normal spænding. I sammenligning med neonrør ser neonledninger meget mere rentable ud. Funktionen af ​​fingerbatterier, den controller, der kommer i et par, er de vigtigste fordele. Men manglen på strøm giver dem ikke en selvstændig belysning, så det er bedre at bruge parret med lysdioder eller for at fremhæve nogle af detaljerne i interiøret.

Enhedens baggrundsbelysningskasse og dens samling

Vil bare vise en video, der forklarer denne proces i detaljer:

Du skal bruge et par profiler - UD og CD. UD-guide profil, fastgjort både på væggen og på loftet, samt ved fastgørelsespunktet på siden, hvis den er til stede i midten af ​​strukturen. CD er en stivere, støtteprofil, hvorfra hoppere og understøtninger er lavet, et gipspladerark er fastgjort til dem.

I det præsenterede billede holder GKL suspensionen på grund af sin stivhed, så hylderen har ingen støtte som sådan.

I sådanne tilfælde tages vægten af ​​belysningsteknologien i betragtning.

Der er en anden type design. Her holder de aflange kryds-tønder taggens hylde. Dette design vil kræve mere carrier profil, og med hensyn til pålidelighed vil det blive meget stærkere.

For at samle kassen skal du fastgøre styrprofilerne langs konturerne på væggen, indersiden af ​​den anden del og på loftet. Dernæst klipper ud stykker af en cd-profil med en lille "svamp" på den ene side, du skal gøre dette ved at måle afstanden fra profilen på loftet til niveauet af konturerne på væggene og fra dette trække ca. 1,5 cm. Indsæt stykkerne i profilen, skrue omkring hver 50 cm.

Skru styrprofilen, hvis skarpe del er drejet til væggen langs bunden af ​​de hængende profiler, så styrene er forbundet til "svampen" ved hjælp af stykker af støtteprofilen. Derefter er det nødvendigt at skære CD-profilen til den ønskede længde og indsætte den i styrene, og fastgør den derefter. Sæt sidekanten af ​​rammen med gipsplademateriale. Gør også med bundplanet. Arbejde med færdige bokse. Når man arbejder med kasser, er det værd at tænke på forhånd om lampens installationspunkter og placeringen af ​​ledningerne. For at gøre rammen mere stiv, og arket fastgjort, er midten af ​​stykkerne af støtteprofilen fastgjort på suspensionen, eller når kassen er bredere end 50 cm bred.

Installation af fjederprofiler

Plader af gipsvæg fastgøres i midten på grund af suspensioner af hjørner og kryds. Lav et skelet, som vil blive fastgjort gips. Sådanne beslag kan anvendes til profilbånd.

Installationen udføres på basis af princippet om fastgørelse af profilen til hinanden under en gipsvæg installation og til loftet. Med benene nede og i den nedre position skal du skrue den U-formede profil, hvor gipsvæggen vil ligge vinkelret på loftoverfladen. Indsæt og fastgør sænkningstallene i profilsporet, og fastgør den U-formede profil på samme måde som i det forhenværende tilfælde, men benene skal rettes mod væggen, og hvor den nederste profilvægindsats skæres til den øverste hylde på U-brevet, bøjes den nederste profil opad.

Så er det fastgjort langs omkredsen af ​​П - profil, benene skal være fra væggen.

Fastgør så lavt niveau guider, som er nødvendige for gipsvæg.

Afstanden mellem dem skal være ca. 50 cm.

Lad plads ved installation af skeletet for at installere strenge i åbningen til taggitter eller gardiner.

Derefter skæres ved hjælp af saks til kunstneriske kurver med samme intervaller med ca. 5 cm P-ben til den øverste hylde.

Fastgør det nederste profilgitter for at spare suspensioner.

Fastgør gipspladerne til det nederste niveau af loftoverfladen. Under lysene skæres specielle åbninger.

Gør det samme ved at fastgøre gipsvæggen til sideskinnerne. Fastgør derefter hjørnerne langs de nederste lofts vinkelrette kanter og den lodrette indre væg. Putty led.

Efter tørring skal du vælge enten en kitt eller primer og male over loftet. Herefter sættes lamper ind i hullerne for dem, og strængerne under gardinerne trækkes. Afslut skal male loftet af dit valg og smag.

Montering af loftet med dine egne hænder vil ikke være svært, hvis du studerer alt i detaljer, og et dobbeltloft bliver hovedindretningen af ​​rummet.

Hvordan man laver et to-niveau loft med gipsvæg med lys?

Blev hvide lofter med skæve hjørner og gule pletter mod væggene er væk.

Den æra af to niveauer gips lofter er begyndt, tilbyder at løse indvendige opgaver i en lejlighed på forskellige måder. Dette er en af ​​de mest populære muligheder på grund af dets udseende og humane omkostninger, samt nem installation.

Design funktioner

Enheden af ​​et loftslag i to niveauer, der er lavet af gipsplader, giver dig mulighed for at anvende en række forskellige designløsninger og opnå de nødvendige indvendige effekter på grund af dets egenskaber. Dette giver mange fordele, når man arbejder med gipsvæg og ofte tiltner skalaen i sin retning, når man vælger mellem gipsvæg og strækloft.

Dens fordele:

 • perfekt tilpasning af vægge uden store byggearbejder;
 • ytringsfrihed - du kan hente helt noget mønster og form af loftet;
 • miljøvenlighed
 • ingen snavs under installationen
 • styrke og funktionalitet;
 • alsidighed;
 • Takket være dette design kan du med fordel skjule ventilations-, kommunikations- og belysningssystemerne.
 • Arbejdets hastighed - du kan holde inden for en dag;
 • evnen til at vælge lyszoner - du kan organisere et punktlys på de nødvendige steder;
 • muligheden for visuel adskillelse af rummet i forskellige områder
 • kan visuelt øge rummets højde;
 • enkelhed i installation og installation, som selv de nonprofessional kan klare.

Som regel bruges et dobbelthængt loft til at reparere en lejlighed specielt til zoneindretninger - det er en meget bekvem måde at tematisk adskille en del af et værelse fra en anden, især hvis de har forskellige formål: Spisestuen er for eksempel adskilt fra køkkenområdet, og stuen er fra gangen. En sådan diskret adskillelse giver dig mulighed for at gøre uden opførelse af yderligere partitioner eller installation af skærme, og hjælper derfor med at spare og bruge plads klogt.

Men disse lofter har deres betydelige ulemper. Normal gipsvæg er bange for vand, så det er uacceptable oversvømmelser fra naboerne ovenfor. Reparationer vil bestå i udskiftning af plader og maling, eller kun ved maling og en ny puds til loftet. Hertil kommer, at han visuelt øger rummet, i virkeligheden tager han det væk.

Der er flere loft muligheder for design af stuer:

 • Framework. Runde rummet omkring omkredsen. Det er muligt at montere en baggrundslys og placere et spotlys. Samtidig er der meget plads i rummet, så du kan tilføje en lysekrone, der passer til stilen.
 • Diagonal. Det er en diagonal linje, der løber fra hjørne til hjørne. Kan være lige eller buet - dette er et spørgsmål om smag. Bunden af ​​loftet er glat, andet niveau er kun over den del af rummet. Det adskiller lokalerne til ulige zoner, hjælper med at slå lokalerne og ser generelt oprindelige ud.
 • Zone. Hjælper med at fremhæve et bestemt område af rummet, som regel ret lille. Det bruges ofte i soveværelser til at adskille soveområdet fra arbejdsområdet (hvis soveværelset er kombineret med undersøgelsen).

Disse er ikke alle eksisterende muligheder. Designet kan om ønsket kompliceres ved at tilføje flere elementer til det.

Usædvanlige former, mønstre og mønstre bruges til at fremhæve rummets individualitet og smag af ejerne:

 • Regnede. På bunden i form af et loft på et niveau er strukturen fastgjort i en usædvanlig form: den kan være en geometrisk figur, et planteelement, et dyrmotiv - til alles vilje hos ejeren. Som regel er et sådant element placeret i midten af ​​rummet, og for at yderligere slå og tiltrække gæsternes opmærksomhed rammer de den med baggrundsbelysning. Du kan bruge farvede LED-lamper.
 • Abstrakt. Der anvendes forskellige designs: fra spiralformede til helt usynlige former, som kan arrangeres kaotisk i loftet. Sammensætningen suppleres med forskellige belysningsmetoder og farver. En sådan loftløsning kan betragtes som den mest usædvanlige og unikke.
 • Soaring. Gipspladeelementer fastgjort til bunden på metalstifterne og monteringshylster. Så de ser ud som sværger, suspenderet i luften. Godt lys vil kun understrege en sådan attraktiv effekt.

Ved installation af et todelt loft er der et vigtigt punkt: det lavere niveau er altid mindre end det første. Normalt laver de et zoned belysningssystem i det og tilføjer mere lys, hvor det er mest brug for i henhold til design af et værelse eller lejlighed.

Materialer og værktøjer

For at installere et loft på to niveauer skal du lave alle nødvendige materialer og værktøjer. Deres valg skal næres med alt ansvar, fordi kvaliteten af ​​det endelige resultat afhænger af materialernes kvalitet og dermed holdbarheden og pålideligheden af ​​loftet.

Først skal du gøre dig bekendt med udformningen af ​​belægningen. Det omfatter:

 • metal profil (guide UD og loft cd);
 • fastgørelseselementer (skruer, skruer);
 • "Krabbe" - stik;
 • lige eller fjedrende suspensioner
 • metal dowel kiler;
 • lydisolerede materialer (hvis et sådant mål er indstillet);
 • selvskærende skruer;
 • Efterbehandling materialer: primer, kitt og mere;
 • GCR.

Når man vælger materialer, skal man også huske på, at i rum med forskellige formål har du brug for gipsvæg med forskellige egenskaber. Så til arrangement af værelser, hall eller køkken, vil simpel bygningsgipsplader være velegnet, og for badeværelser - fugtbestandig.

Især når man vælger at være opmærksom på størrelsen af ​​rummet. Det er bedre at tage lidt mere materiale (ca. 10-15% mere end nødvendigt), fordi det er dette beløb, der vil blive brugt til beskæring og affald.

Ved køb af rammer skal der udvises særlig årvågenhed ved evaluering af produkter for defekter, kinks og bøjninger.

Til selvinstallation skal du have følgende værktøjer:

 • firkantet eller T-firkantet;
 • målebånd;
 • en blyant
 • konstruktion kniv;
 • skruetrækker;
 • Punch;
 • bygning niveau;
 • spatler, børster og andre anordninger til maling og efterbehandling
 • styrtdykke;
 • saks til metal;
 • stigen;
 • handsker og beskyttelsesbriller til beskyttelse.

Installation: trinvise instruktioner

Montering af gipsplankloft med belysning med egne hænder virker kun som en umulig opgave. Hvis du følger teknologien korrekt, så virker hele processen - fra forberedelsesfasen og rammemonteringen til de endelige færdiggørelser, til en ny interessant oplevelse og vil ikke medføre ulejligheder og problemer.

Installation af gipslofter kræver et projekt, som viser alle profiler, deres placering og montering. Når man udvikler det, er det bedre at søge hjælp fra specialister - de vil være i stand til at rådgive og give værdifulde råd om hele processen med at installere lofter. Du kan dog selv gøre projektet, hvis du tager højde for alle de tips og ansvarlig tilgang til problemet.

Projektet skal behandles med yderste omhu: fremstillingen af ​​sådanne lofter kræver nøjagtighed ved måling af dimensioner og forholdet mellem alle sider. Hvis alt er gjort korrekt, vil loftet være glat og pålideligt.

Derudover beregnes der på baggrund af det udarbejdede projekt mængden af ​​materiale, der anvendes, og her er det meget uønsket at lave fejl.

I betragtning af alle de foregående punkter får vi følgende række aktioner i fremstillingen af ​​to niveauer lofter:

 1. overfladebehandling
 2. layout;
 3. installation af rammen på første niveau
 4. installation af rammen på andet niveau
 5. finish.

Loftet skal grundigt rengøres og udjævnes, grundes om nødvendigt. Primer er nødvendig for at reducere sandsynligheden for støv på overfladen af ​​gipspladens loft indefra.

Du kan endda rengøre loftet med en støvsuger - dette er den mest tilgængelige og enkle, men samtidig en effektiv måde at samle støvpartikler og snavs på, så materialet ikke bliver tilstoppet. Især denne handling er værd at gøre til beboere i de mellemste etager, der har naboer på toppen.

Universal linolie kan anvendes som primer. Den skal påføres i flere lag, efter at nivelleringsgipset er hærdet, ellers bliver primeren absorberet i den friske sammensætning, og det vil ikke være muligt at opnå det ønskede resultat.

Før du begynder at tegne rammen, skal du lave hans ordre. For at få alle de nødvendige data til markeringen skal du udføre følgende trin:

 • måle højden af ​​rummet i hjørnerne;
 • find den "laveste" vinkel (med den mindste højde).

Det er denne vinkel, der bliver udgangspunktet for markeringen, for kun på denne måde vil hele strukturen være flad vandret.

Det næste trin vil markere. Det er nødvendigt at markere på væggen en flad linje for profilerne ifølge tegningerne. Vi sætter prikker på loftet, så suspensionen kommer ud selv. Må ikke gøre mange ekstra linjer og punkter på væggene og loftet - det bliver forvirret. Det er meget praktisk at bruge et laserniveau.

Det er vigtigt at:

 • omkredsen korreleret præcist med horisonten;
 • de linjer, som guiderne ligger på, er korrekte;
 • Placeringen af ​​bøjlerne blev noteret;
 • proportionerne blev korrekt og præcist overført til væggene og loftet.

Men det sker også, at ikke kun hjørnerne, men også længden af ​​væggene og siderne af loftet er forskellige i rummet. Derefter bliver hovedopgaven vandret justering. Derefter skal du efterlade et tydeligt mønster i loftet og justere resten af ​​strukturen langs kanten. Dette vil medvirke til visuel udjævning af sidernes krumning og give loftet det ønskede udseende.

Det næste trin er at montere guideprofilen langs rummets vægge i overensstemmelse med markeringen. Mounten skal gå strengt langs linjen, ellers vil loftet og hele strukturen blive buet.

Hul til fastgørelsesanordninger bores med selvdrejende skruer, hvis længde skal være tilstrækkelig til at understøtte hele profilens vægt. Suspensioner er også monteret på skruer, men ikke nødvendigvis: Afhængigt af typen af ​​suspensioner, ændrer fastgøreren selv også.

Det næste skridt er at bygge rammen. De tværgående bånd er fastgjort til længden, fastgjort med "krabber", dvs. klemmer - de tilvejebringer et jævnt vinkelret arrangement af profiler i forhold til hinanden. Efter installationen er konstruktionen kontrolleret for stabilitet, pålidelighed og stivhed.

Hvis det er nødvendigt, kan gipspladen trimmes med en hacksav til de ønskede mål, og efter det kan den fastgøres til profilen.

For at give den ønskede form den ønskede form, skal materialet fugtes med vand. Så bliver pladerne bløde, bøjelige og kan nemt ændre deres form. For at forenkle arbejdet skal overfladen behandles med en metalnålrulle. På denne måde bliver materialet hurtigere, og det bliver lettere at bøje det i den ønskede form.

Man bør huske på, at når man opretter et loft på to niveauer til den første tier, må man ikke lægge plader af gipsvæg på de steder, hvor den anden tier vil blive placeret. Alt, hvad der er nødvendigt, er at efterlade en margen på 10-15 cm, så rammen ikke kan ses.

Ved installation af rammen på andet niveau begynder små vanskeligheder. Det tager mere omhu og forsigtighed at ikke beskadige det øverste niveau og forsigtigt gøre det andet.

Først og fremmest på den allerede færdige og kappede overflade på første niveau og på væggene er der mærker til konstruktion af andet niveau. Mærkerne er kun tilbage, hvor andet niveau vil passere direkte - hvis det er placeret langs hele rummets omkreds, så mærkerne er lavet på alle sider.

Vejledningsprofilen for andet niveau er fastgjort langs linjen på væggene og langs grænsen på underniveauet, indefra. Stykker af hovedprofilen skæres til en længde lidt lavere fra profilen til mærket placeret på væggen. På stykkerne af profilen forlad plads til monteringsprofil.

At styre profilen tilsluttede stykker af guiden. En guideprofil er indstillet til et forudbestemt sted for vedhæftning. Dens skarpe kant skal vende mod væggen.

For at indsætte og fastgøre hovedprofilen i styreelementerne skæres den i stykker af passende længde. Hvis længden af ​​stykkerne er mere end en halv meter, kræves yderligere fastgørelse i form af suspensioner.

Derefter fastgøres gipsplader til rammens støtteprofil. Det er nødvendigt at begynde at fiksere fra et hjørne, og samtidig må arkene ikke tilsluttes. Det kan ikke uden skruer og en skruetrækker. Da vægten af ​​et lag gipsvæg er ca. 20-30 kg, er det værd at tænke på forhånd om en assistent og en stabil og stærk trinladder.

Det andet niveau af loftet er beklædt på samme måde som det første. Sømene er forseglet sidst, og så kan du begynde at afslutte loftet.

Før arbejdet færdiggøres, skæres hullerne gennem gipsvæggen og kabler og ledninger til kommunikation (kommunikationslinjer, højttalere, hvis deres tilstedeværelse er angivet i tegningen og planen), installeres, er belysningssystemet installeret. Alle ledninger skal være i korrugeringen - for at beskytte mod nedskæringer under trække og brandsikring. Det er bedre ikke at fastgøre strømkabler til rammeprofilerne - bedre til loftet. Det vil være meget svært at gøre dette senere.

Huller til spotbelysning er lavet med en boremaskine. Lyspærerne selv vil blive holdt af deres egne klip.

Når alle elementerne er faste, er kablerne lagt, og belysningen og anden kommunikation er klar, der kommer scenen til at afslutte loftet og bringe udseendet til den nødvendige ejer.

Efterbehandling og design kan overlades til specialister, men du kan selv gøre det. Her, som i de andre faser, er der intet svært: bare følg vejledningen.

Først og fremmest skal du slippe af med leddene. De skal patches med et kitt eller specialnet og udjævnes således, at de ikke er synlige, ellers vil de ødelægge det overordnede udseende og stå ud under malingen. Efter at alle leddene er fjernet, bliver overfladen behandlet med emery papir, som giver dig mulighed for at lave usynlig grænseovergang. Sæt derefter et andet, sidste lag af kittet, fortyndet med vand. Det er godt at udføre denne procedure med en malerulle - så laget bliver mere jævnt.

Efter at kittet er tørret, behandles overfladen med en primer og belægges med maling til lofter eller andre efterbehandling materialer. Men hvis valget faldt på malingen, skal du fylde hele overfladen, så grimme pletter ikke kunne ses. Også ved afslutning af et todelt loft er det værd at huske om vinklet og fladt bånd til forstærkning af sømme. De er dækket af et specielt perforeret bånd.

Du kan forlade loftet bare hvidt, diversificere det med et lys og LED lamper, eller du kan gå videre og være opmærksom på ikke-standardiserede og unikke farve løsninger:

 • Hvis du laver loftet i væggens tone eller en eller to toner lettere, så bliver rummet visuelt mere rummeligt og lyst.
 • Den mørke to-plan design "stjæler" højden af ​​rummet lidt, men det udligner dens proportioner. En god mulighed for højt til loftet med buede vægge.
 • Hvis en del af gipspladekonstruktionen er færdig med glans, vil den skabe effekten af ​​yderligere lys og visuelt udvide rummet og tilføre luft til interiøret.
 • Hvis vinduerne ikke kommer ud på den solrige side, og manglen på lys er et væsentligt problem, skal du være opmærksom på loftsbeklædningen med lyse, varme sommerblomster. Fersken, bløde lyserøde, orange og gule nuancer vil spille rollen som en kunstig sol og vil altid være komfortabel i rummet.
 • I værelserne er vinduerne, der ligger i den sydlige retning, flotte nuancer. En god mulighed for elskere af blå, grå og grønlige nuancer i interiøret.

Den endelige berøring er installation af en sokkel rundt om hele loftets omkreds.

Design og sortiment af mønstre på et gipsplankophæng er kun afhængig af fantasien og smagen af ​​designeren eller ejerne.

Nyttige anbefalinger

For nybegyndere, for at forenkle opgaven med montering, er det bedre at plotte alle linjerne i tegningen. Det vil være lettere at arbejde med dem, fordi det vil være muligt at undvære at trække på papir og ikke blive distraheret af det hvert femte minut af processen.

Før du starter beregningerne, er det værd at give "til testning" et færdigt projekt til en professionel. Det vil bidrage til at foretage de nødvendige ændringer eller foreslå den bedste løsning.

Det er bedre at opgive brugen af ​​glødelamper - de kan brænde materialer. I stedet er det værd at bruge halogenlamper.

Under maleriet er det bedre at anvende det første lag i en retning, og det andet - vinkelret på den første. Den maling, der påføres på denne måde, efterlader ikke pletter og ligger sammen med et tæt kvalitativt lag.

For ikke at skære dine hænder på kanterne af metalprofilerne, når du arbejder med dem, skal du bære beskyttelseshandsker. Skruer i gipsvæg skal skrues i en afstand af 15 cm fra hinanden - så fastgørelser og fiksering vil være mere pålidelige.

Jumpers skal være strengt på samme niveau, for at kontrollere dette skal du måle dem med et niveauværktøj. Sørg for at bruge niveauet, når du installerer strukturen. Det vil bidrage til at undgå udseendet af farlige defekter. Hvis man antager en lille bøjning af et gipspladerark, er det let at gøre uden yderligere svig. Men hvis krumningen er signifikant, er det bedre at forberede på forhånd til denne proces og lære finesser og detaljer.

Det to-telt loft lavet af gipsplader hjælper med at løse mange æstetiske og designopgaver, korrigere rumfejl, som f.eks. Krumning af vægge eller loftet, gør det muligt at jævnt fordele belysningen gennem rummet, hvilket gør den høj kvalitet og harmløs for øjnene.

Foto, installation af to niveauer lofter med belysning fra gipsvægge gør-det-selv, trin-for-trin instruktion

På grund af den komfort, som gipsplankloftet med belysning omkranser, giver denne type produkter øget popularitet hos forbrugerne.

Vær opmærksom! Selv en usædvanlig detalje ændrer opfattelsen af ​​interiøret, hvorfor et to-niveau selvdesignet gipsplankloft forvandler rummet og gør det behageligt, elegant og hyggeligt.

Klar konstruktion af gipsplader

Det klassiske hvide loft med smuk LED-belysning i form af indbyggede kompakte lamper udgør 90% af alle installerede to-tierstrukturer.

Det er værd at overveje, at det ikke er alle, der kan gøre sådanne forsøg med spændings- og ophængningssystemet. Men med behørig tålmodighed og indsats vil du klare arrangementet af strækloftet og lære at lave virkelige mirakler ved hjælp af LED-belysning, som kan være hvid eller farvet.

Advarsel! Det hvide lys af LED-belysningen har en gavnlig effekt på en persons vision, da hans øjne ikke bliver trætte. Derudover ved hjælp af hans fokus på visse elementer i det indre af rummet, der skaber et struktureret og originalt design.

Fordele og værktøjsliste

Hvis du vil installere et to-niveau LED-loft selv, vil det give dig tre fordele på samme tid.

Fordele ved selvinstallation:

 1. Hvis du reparerer en lejlighed i et gammelt hus, vil to niveauer skjule alle uregelmæssigheder og mangler ved loftfliser.
 2. Takket være LED-belysningen får rummet et usædvanligt udseende, og ved hjælp af belysning er rummets rum opdelt i forskellige zoner.
 3. Hvis du laver loftet uden involvering af bygherrer, efterbehandlere, kan du reducere omkostningerne med 30%.

Konventionelt er installationsarbejdet opdelt i tre faser (installation af rammen, elektriske ledninger, gipsplader). Men først er det nødvendigt at bestemme selv listen over nødvendige værktøjer og lagre dem op inden arbejdet påbegyndes.

Udformningen af ​​afsnittet på diagrammet

Nødvendige værktøjer:

 • to konstruktionsniveauer (en laser type, den anden - den sædvanlige);
 • perforator med perkussion;
 • målebånd til måling;
 • en blyant
 • tracer og hammer;
 • saks til metal;
 • nedstryger;
 • square;
 • skruetrækker;
 • en kniv;
 • Planer.

Derudover skal du købe forkøbsplader af gipsplader og fastgørelseselementer til fastgørelse. Det anbefales at købe materiale med en margen på 10%.

Forberedelse og installation af ramme ramme

Det første lag af plademateriale er fastgjort til loftoverfladen og den øverste zone af væggene. Brug niveauet (helst laser) udfør layoutet af placeringen af ​​fremtidige rammer.

Derefter vælges den ønskede lofthøjde - afstanden mellem de to loftsniveauer. I gennemsnit er tallet 20 cm. I alle to-tierstrukturer skal du nok have et tilstrækkeligt stort internt rum til at installere belysningen. Ellers, når der er behov for at udskifte lamperne eller reparere belysningssystemet, vil mangel på plads forårsage alvorlig ulejlighed.

Vær opmærksom! Der er ikke behov for at fjerne spor af gammelt gips fra loftet og væggene. Denne procedure udføres kun, hvis der er alvorlige fejl på overfladen, og der kræves en grundig justering.

Støttekonstruktionen til loftet med to tier vil være en speciel ramme, der er lavet af galvaniseret stål.

Elementer til fremstilling af rammen:

 • guide typeprofil (27,5 eller 30 cm);
 • et sæt ankre med skruer (6/50);
 • loftsprofil (27,5 eller 30 cm);
 • direkte suspensioner;
 • selvskærende skruer (3,5x11 mm eller 4,2x16 mm).

Saks er skæreprofiler, som efterfølgende installeres på de relevante markeringssteder. Profiler er fastgjort med dowels, som hammeres med en hammer i huller, der er forberedt på forhånd af en perforator. I slutningen skrues hver dykker fast med en skruetrækker.

Loftprofilen skæres i stykker, hvis længde er kortere end den forventede højde af loftet med 5 cm. Enderne er bøjet, så de ikke blander sig i installationsprocessen. Loftstykkerne er fastgjort til begge ender af føringsprofilen.

Derefter skæres et stykke af samme længde som det øverste element fra den nederste styringsprofil. Derefter udfoldes denne detalje med bagsiden, specielle riller skæres ind i den, og den nederste profil skrues til nederste del af loftet i enderne.

Efter det skal du installere de resterende dele af loftdelene. Denne række handlinger giver dig mulighed for hurtigt at samle rammen.

Elektriske installationskomponenter

Efter at have skabt rammen af ​​rammen markerer de de steder på den, hvor lamperne vil være placeret. Derefter indstilles profilerne, som er designet til at fastgøre gipspladematerialet. De skæres, så længden på en halv centimeter ikke når rammens bundbredde. De skarpe ender er bøjet, og profilerne selv er monteret i rammen på en sådan måde, at de steder, hvor lysene er placeret ikke overlapper hinanden. De bør ikke være for tæt på disse zoner.

Skitserer monteringsstedet for suspensioner designet til at holde profiler af profiler.

Vær opmærksom! Suspension kan modstå vægt op til 40 kg. Baseret på dette beregnes det krævede antal suspensioner på hvert sted. Mellem disse elementer opretholder de en afstand på op til 1 meter.

Efter fastsættelse af suspensioner afslut installationen af ​​alle profiler. For at gøre dette skal du bruge skruer.

Hvis belysningssystemet ikke indebærer installation af ekstraudstyr, kan alle relevante ledningskomponenter være placeret inde i strukturen. Lamper på dette stadium behøver ikke installeres.

Kablet bringes til monteringskassen eller til stikkontakterne, hvor hele systemet bliver tilsluttet. For at sikre yderligere drift anbefales det at placere ledningerne i kabelkanalerne. Det er ønskeligt ikke at placere dem tæt på metaldelene af rammebasen.

Dækker ramme ramme

Gipsplademateriale skæres. Hvis du ønsker at udstyre ydersiderne til skjult belysning, er materialet udskåret med tillæg på 8-12 cm. Deres ender er slibet og afskærmet.

Vær opmærksom! Facetten fjernes i en vinkel på toogtyve grader. Det skal tage 2/3 af arket.

Disse segmenter er fastgjort med skruer til profilerne gennem plader af gipsplademateriale med et minimumstrin på 15 cm.

Videoevalueringen nedenfor viser processen med at installere en rammebase og fastgøre en gipsplademateriale på den.

Når arkene er installeret, lukkes sømme. For at gøre dette skal du forberede en opløsning af kitt og omhyggeligt fylde dem med led, der dannes mellem arkene.

Derefter overlappes papirtape, der er dækket af et lag af kit. Efter tørring skal du male overfladen og påføre et primerlag. Proceduren for tætning af sømme udføres mindst to gange. Slibning og priming, som udføres efter hvert lag, gør kun efter sammensætningen tørrer.

Fotogalleri

Eksempler på to niveauer lofter med belysning:

Loftsdesign i form af en stjerne Standard designmulighed Rektangulært loftsystem Rektangel med skrå hjørner Ovale fantasier Klassiske former og elegance Firkant i midten af ​​loftet Glatte linjer med neonbelysning En del af loftet dekoreret med et todelt design Niveaubelysning understøtter neonbelysning form af loftsystemet. Rektangulære motiver. En anden designidee. Blå belysning vil understrege granen zu niveauer mellem niveauerne grænsen fremhævet af en korrekt valgt belysning enkelt og smagfuldt forsigtigt, forsigtigt, en vinder alle de samme rektangel, men i en anden udformning,

Multi-niveau gipsplader lofter med belysning i interiøret

Du kan skabe et unikt og hyggeligt design af ethvert værelse i lejligheden ved hjælp af loftet. Det er trods alt denne detaljer, der fanger øjet først, når de kommer ind i lokalet. Et af de oprindelige ideer i indretningen er gulvbelægning med flere niveauer med belysning.

Særlige egenskaber

På grund af sin lette og nemme forarbejdning giver gipsplader dig mulighed for at oprette komplekse tredimensionale strukturer, som efter montering kun kan behandles med et kit og males i en hvilken som helst farve. Resultatet er en imponerende indvendig detalje med en glat overflade, ikke ringere i skønhed til dyre byggematerialer.

Gipsplankloftet på flere niveauer er normalt fastgjort til metalpladeprofiler, som er nemme at skære, giver dem en buet form og fastgøres til betonggulve med skruer med dykker.

For små værelser op til 16 kvadratmeter. m er nok til at lave 2 niveauer, og i rummelige stuer og haller bruger 2-3 niveauer eller mere.

Det er meget rimeligt at lave et belysningsniveau på flere niveauer i rummet eller gangen, der giver elegance og komfort til interiøret. På grund af det faktum, at plader af gipsvæg let kan skæres, kan du direkte indlejre små lamper med lyst eller svagt lys ind i dem. De vil være et godt supplement til hovedlysekronen eller naturligt lys fra vinduet.

Oplyste gipsplader lofter har en række bemærkelsesværdige fordele:

 • Ved hjælp af dem kan du opdele rummet i zoner, som hver især udfører en bestemt funktion.
 • Indbyggede lys er yderligere belysning, med lysekronen slukket, de kan skabe en hyggelig skumring.
 • Gipsvæg justerer alle overflader af loftet godt.
 • I nichen under arkene GK kan du skjule ledninger og andre kommunikationer.
 • Ved hjælp af volumetriske former og forskellige typer belysning kan du indse enhver designidee.

Til installation af den indbyggede belysning i lofter i flere niveauer er det værd at tage økonomiske energibesparende pærer, der ved højt lysniveauer forbruger lidt elektricitet og næsten ikke opvarmer.

design

Den mest almindelige løsning, som belyser gulvbelægning i flere niveauer med belysning i soveværelset eller hallen, er en ramme 15-20 cm bred rundt om rummet i kombination med den centrale del forhøjet med 5-10 cm. Ofte for dette design vælg hvid farve, men du kan eksperimentere med andre nuancer. Rammen er ret let at lave: Den øverste del er lagt med plader i hele loftet, og bunden af ​​den nederste del er fastgjort til den og væggene.

Arbejdet her forenkles ved, at alle vinkler er lige, og det er ikke nødvendigt at bøje metalprofilerne.

En sådan konstruktion af to niveauer kan let monteres om dagen. På trods af systemets enkelhed ser det resulterende loft ud spektakulært, især hvis du tilføjer originalbelysning til den. Indbyggede spotlights kan placeres jævnt i bundrammen omkring rummets omkreds eller gøre skjult belysning i nicher. Til sidstnævnte metode er det nødvendigt at ændre designet noget - rammeboksens indre sidevægge er ikke helt lukkede, men efterlad et hul, hvorigennem lyset fra lamperne gemt i nichen kommer.

Skjult rumbelysning har sine egne egenskaber. Da lampene selv ikke er synlige, rammer det lyse lys fra dem ikke øjnene, og det samlede billede nedenfor kan imponere gæsterne. Forskellige design af nicheloftprofilen, som vil være placeret lamper, påvirker lysniveauet. Afhængig af højden af ​​den åbne åbning og placeringen af ​​lamperne ændres lysstrimlens bredde også. Den kan være moderat (150-300 mm), lys (100-200 mm), meget lys (50 - 100 mm) eller diffus (300 - 500 mm).

En god løsning ville ikke kun være at samle den hængende loftramme med skjult belysning, men også for at gøre det manuelt justerbart. For at gøre dette er det nok at medtage i det interne ledninger et lille kredsløb, der ændrer modstanden. Derefter vil det være muligt at ændre belysningen i dit værelse med en simpel vægmonteret fjernbetjening - fra lyst dagslys til intimt skumring.

Loftet i rummet kan opdeles i 2 - 3 tier, der hver især vil betegne sit funktionelle område i rummet. Overgange mellem dem kan gøres lige, men grænser i form af bølger eller andre komplekse kurver ser mere imponerende ud. Gipsplader er meget smidbare i skæring, det er nemt at oprette en buet linje. Det er sværere at give den ønskede form til de profiler, som GCR'er er knyttet til, men denne opgave er også løsbar. For det første skæres de U-formede styrninger langs sidekanterne i en afstand på 3-5 cm og bøjes derefter ind i den ønskede kurve linje.

På hvert loftniveau kan du installere dine egne tiered lights. Hvis du vil oprette et mere belyst område, vælges lamperne kraftigere, eller de placeres oftere. I mørke områder vil 2 til 3 punkter belyses.

Taket på tre niveauer kan være helt oplyst ved hjælp af 10 til 15 LED-lamper med en E27-type base med en effekt på op til 12 W, og selv du kan ikke bruge en stor centrallysekrone.

design

Et ophængt loft på 2 - 3 niveauer med belysning kan dekoreres med forskellige designs. En minimalistisk loftramme med et enkelt trin kan se godt ud selv i et lille rum. Niveauet ved siden af ​​vinduet skal hæves til 5 - 10 cm, og niveauet tættere på indgangen er bedre at give 3 - 4 indbyggede lys. Hvis overgangen er lige, går lamperne i en række, og hvis trinet ender med en buet linje, skal lamperne gå langs en kurve.