Tilbehør til plastik PVC paneler

PVC eller polyvinylchlorid er et universelt polymermateriale, som på grund af sin høje miljømæssige ydeevne er meget anvendt til fremstilling af forskellige byggematerialer til indretning.

PVC har følgende nyttige egenskaber:

 • god plasticitet, som giver dig mulighed for at oprette forskellige produkter af enhver konfiguration;
 • mekanisk styrke;
 • modstandsdygtighed mod alkalier og syrer;
 • brandsikkerhed;
 • lav vægt

Hvad er PVC-panel

Takket være disse gavnlige egenskaber anvendes PVC til fremstilling af plastpaneler. I dag er PVC-paneler det mest anvendte materiale til indretning, da dette byggemateriale har mange fordele:

 • rimelig pris;
 • bredt udvalg med en række forskellige farver;
 • holdbarhed og brugervenlighed
 • høj lydisolering egenskaber;
 • modstand mod sol og fugt
 • antistatisk belægning;
 • hurtig installation og nem demontering
 • muligheden for at erstatte den beskadigede del af strukturen
 • enkel pleje.

Plastens styrke afhænger af mængden af ​​polyvinylchlorid i dets sammensætning. Jo mere PVC i sammensætningen, desto hårdere plastikpladerne.

Varianter af plastpaneler

På markedet for byggematerialer er der et stort udvalg af plastpaneler til indretning, som varierer i størrelse, farver, designfunktioner.

Pvc paneler i butikken

Ifølge omfanget af PVC paneler er opdelt for loftet og til væggene. Loftet er skørt og lettere end væggennemføringer. Derfor skal loftet på PVC-paneler monteres meget omhyggeligt for ikke at skade dem med skarpe genstande ved et uheld. Vægplast er mere holdbar og mindre fleksibel, da den indeholder mere PVC.

Efter type af et dekorativt lag af PVC-paneler udsender matte og glatte overflader. Overfladen af ​​de matte paneler uden nogen belægning, så de er billigere end blanke. Glatte lærred er dækket med specielle lakker på toppen, som desuden beskytter plasten mod sol og fugt, så det er meget lettere at passe på dem.

Plastplader varierer også i størrelse: bredde og tykkelse. De mest anvendte plastpaneler er 125 mm og 250 mm brede, da de er lettere at installere. Større bredder er mindre fleksible, hvilket gør det sværere at montere et hængende loft. Tykkelsen af ​​panelerne til vægge og loft er anderledes. Så til loftet ville det optimale valg være paneler med en tykkelse på 6 mm og 8 mm og for vægge - 10 mm og 12 mm. Det er langt PVC af klud standard - 5,95 mm. På markedet for byggematerialer sælger ofte paneler med længde 3 m, det tyder på, at de skæres i stykker.

Måder at dekorere PVC malerier

Tilstedeværelsen af ​​et billede på en plastik lærred indikerer at den er blevet dekoreret. Plastic dekoration kan forekomme på to måder:

 1. Ved brug af en termisk film overføres et bestemt mønster til en plastoverflade med en varmrulle.
 2. Direkte udskrivning høj ekspansion - ved hjælp af specielt dyrt udstyr. Dette påvirker prisen på færdige lærred. Denne type plastindretning bruges til at anvende nuancer til det, efterligne farven på træ, marmor, stof osv.

Funktioner af loftet efterbehandling af PVC paneler

Ved indretning af loftet med PVC-klæder bruger de kun rammemetoden til fastgørelse, hvilket gør det muligt at skjule kommunikation og også installere indbyggede belysningsenheder i loftet.

Loftet på plastpaneler har et simpelt design: Plastikstrimler ved hjælp af specialbeslag monteres på profiler fastgjort af selvdrejende skruer til bunden af ​​loftet. Derfor kan du selv sammensætte et sådant loft. Dette loftdesign muliggør om nødvendigt at trække plastikplader og få adgang til kommunikationssystemer, og så er det nemt at installere dem på plads.

Metal kasse til montering af plastpaneler på loftet i
badeværelse

Da plast er det letteste materiale til hævede lofter, kan du ikke være bange for at loftet falder på hovedet. For at installere plastpaneler kan du bruge lette profiler, såsom aluminium eller endda plast. Sådanne profiler kan nemt modstå plastikplader og høj luftfugtighed i rummet, så de kan bruges til at arrangere loftet på badeværelset. Men for værelser med et normalt fugtighedsniveau kan du bruge træprofiler med en tykkelse på mindst 5 cm.

For at gøre plastloftet helt fladt, skal du markere området under loftet, inden du installerer slangen. For at gøre dette skal du måle loftets højde i alle hjørner af rummet, fra siden af ​​vinduet, hvor loftet kan være ujævnt fra en stor mængde lys. Til orientering tages vinklen af ​​rummet, hvor lofthøjden er den mindste. Fra denne højde ned måle 5 cm og sætte et mærke, hvilket vil være niveauet af beklædningsfastgørelsesanordninger til plastik. Det resulterende mærke overføres til andre vægge. Mærkerne på alle vægge med ledning er de linjer, som profilskinnerne skal fastgøres på.

Hvis rummet er planlagt til at være indlejret belysning, er det efter at danne gitterrammen nødvendigt at opbygge den nødvendige kommunikation, og først derefter at afregne panelerne.

Placering af panelet i loftet kan være anderledes, men den bedste måde at fokusere på rummets form, det vil sige at lægge PVC-ark vinkelret på længden af ​​rummet. Dette arrangement af plastpaneler vil visuelt udvide rummet.

Plast begynder at blive lagt fra det fjerneste hjørne af rummet. Klæder stables stramt til hinanden, lukker i låsen. Således lå hele loftet.

Tilbehør til plastpaneler

For at samle et ophængt plastloft er der brug for særlig hardware.
Armaturer, som PVC-paneler, er fremstillet i henhold til den relevante GOST, som viser, at den er i brug.

Til tilrettelæggelse af plastforbindelser er sådanne beslag nødvendige:

 1. Startpladen er en U-formet støbning, hvorfra plastloftet begynder at blive lagt, dvs. det lukker panelets ende. Startplade, når du lægger plastpaneler på væggene, bruges til udformning af åbninger - dør og vindue.
 2. F-formet profil-ansigtsstøbning, som bruges til dekorativt design af hjørnesamlinger, samt plastikled med andre materialer. De kan også lave vinduer og døråbninger.
 3. Dockingprofil - H-formet støbning, forbinder panelernes korte sider, hvis der ikke er nok længde på et panel til at dække loftrummet.
 4. Det ydre hjørne - skjuler plastikkludens steder i yderste hjørner af rummet.
 5. Indvendigt hjørne - skjuler forbindelsen mellem plastikplader i rummets indre hjørner.
 6. Et dekorativt hjørne er et universelt hjørne, hvorved de ydre samlinger af kludene i en ret vinkel er indlejret.
 7. Universal hjørne - dekorative støbning, som på grund af sin evne til at bøje i alle vinkler kan bruges til både indre og ydre hjørner.
 8. Galtel - loftsplint, der hjælper med at glatte overgangen fra loftet til væggene og skjuler leddene.
 9. Det ydre hjørne til loftsplinten - gemmer leddene mellem bundpladerne på steder af fremspring, bjælker, søjler.
 10. Det indvendige hjørne til loftsplinten - lukker leddene i soklerne i rummets indre hjørner.
 11. Tilslutningselementet i loftsplinterne gør det muligt at forbinde bundpladerne til hinanden, når en loftsplint ikke er tilstrækkelig til at afslutte hele længden af ​​loftet.
 12. Guide skinner - lav en kasse til læggelse af plastpaneler.

Sådan bruges tilbehør ved montering af plastpaneler

Komponenter til PVC-paneler vælges efter deres farve, samt tager hensyn til tykkelsen af ​​plastikplader. Samtidig er det værd at være opmærksom på plastikfastgørelserne, så lærduerne er godt fastgjort til loftet og ikke falder ned over tid.

Fastgørelsesplader med plastikprofil med
specielle klip

Kassen er lavet af træstænger eller metalprofil. Vejskinner eller profiler er fastgjort til bunden af ​​loftet eller væggen med selvlukkende skruer eller galvaniserede negle samtidig med mindst 5 cm inderside fra deres kanter. De tværgående styringer er anbragt ca. 30 cm.

Inden du lægger det første loftpanel, er det nødvendigt at lægge det i startstrimlen og derefter fastgøre det med selvlukkende skruer. Det er nødvendigt at sikre, at skruen ikke går dybt ind i plastik, da det kan beskadige panelet.

Brug af lister bringer ikke kun en dekorativ effekt, men styrker også kanterne af plastkonstruktionen. Derfor, når man køber kvalitet, behøver plastikpaneler ikke at spare på gode beslag til deres installation.

Profiler til montering af plastpaneler, lister til PVC-paneler

Til montering af paneler af PVC er det nødvendigt at anvende plastprofiler, da det ikke er muligt at afslutte rummet uden brug. Plastprofiler kaldes også komponenter, tilbehør, stropper, lister og lister. Der er flere typer profiler, hver med deres eget specifikke formål.

Denne artikel dækker alle kommercielt tilgængelige profiler.

Typer af profiler til montering af plastpaneler

Så profiler er af følgende typer:

1. U-formet profil (start, start). Denne profil er designet til at lukke panelets endedele og kan også bruges, når panelerne støder op til vinduet eller døråbningerne.

2. Den F-formede profil er udformet således, at alle eksisterende endeelementer af overfladerne, som foger med andre materialer, dør- og vinduesåbninger samt hjørnesamlinger, har en dekorativ finish.

3. Den H-formede profil (forbindelses- eller frakoblingsprofil) er konstrueret således, at panelerne kan forbindes til hinanden, det vil sige at forøge panelernes længde.

4. Den eksterne vinkel er nødvendig for at lukke panelernes forbindelser af eksterne (ydre) hjørner.

5. Det indre hjørne er nødvendigt for at lukke forbindelserne af de paneler, der blev dannet i de indre hjørner.

6. Dekorativt plasthjørne (universal almindelig byggevinkel) er beregnet til at forsegle de udvendige samlinger af paneler placeret i ret vinkel. I butikkerne kan du finde vinkler fra 10x10 til 50x50.

7. Vinklen er universel. Denne vinkel kan bruges til at lukke både eksterne og indvendige vinkler. Den kan bøjes i alle vinkler og er derfor en universel dekorativ løsning.

8. Loftplint (filet) - lukker leddet og glatter overgangen mellem panelerne og loftet.

9. Hjørne eksternt (eksternt) til loftplinten. Det er nødvendigt til installation i de steder, hvor der er fremspring, bjælker og søjler på væggen.

10. Hjørnet til loftplinten er nødvendigt, hvor væggene danner de indre hjørner.

11. Forbindelseselementet beregnet til en loftsplint. Dette element bruges til at øge basisbordets længde, når det er nødvendigt.

12. Reiki, designet til kasser og nødvendig for at fremskynde og forenkle installationen af ​​PVC paneler. Sådanne lameller er fremstillet af galvaniseret stål og plast. Panelerne er fastgjort til skinnen ved hjælp af specielle fastgørelsesklemmer, som erstatter neglene og beslagene.

Valg af tilbehør til PVC-paneler

Plastpaneler har en række vigtige driftsegenskaber, og de betragtes desuden som miljøvenlige og harmløse materialer, derfor bruges de ofte til indvendig beklædning. For at gøre installationen af ​​materialet, de nødvendige komponenter - fittings, passende fittings, valgt på grundlag af forskellige parametre af belægningen.

Formål med tilbehør til plastpaneler

PVC væg og loftpaneler er en funktionel og holdbar belægning, den er repræsenteret af en stor palette af farver, har en anden tekstur og er ideel til dekoration af boligområder. Ark er lavet af polymerblanding ved hjælp af specialudstyr - maskiner til æltning eller ekstrudering. Klippede lameller er malet med organiske farvestoffer, og oven på lærredet er dækket af antistatisk og beskyttende lak - derfor ser materialet ud godt og har høj ydeevne.

Til installation er det imidlertid ikke nok at hente en perfekt plastbelægning - du skal købe beslag og fastgørelsesanordninger, som i øjeblikket ikke blot er et sæt af individuelle dele, men også en multifunktionel og teknologisk mekanisme, der udfører forskellige opgaver.

Formål med komponenter til PVC-montage:

 • fastgørelse af panelerne til loftet, vægge og gulvbelægning;
 • forbindelsen af ​​trim-segmenter med forskellig tykkelse;
 • design og forbindelse af leddene i forskellige vinkler
 • dannelsen af ​​strukturer af enhver skala og form.

Hovedmaterialet til fremstilling af tilbehør er stål af høj kvalitet, selv om nogle dele kan fremstilles af legeringer baseret på magnesium, titanium, aluminium, trykbehandlet. Polymerelementer anvendes snarere til dekorative rammer end til at skabe slidstærk beklædning.

Et karakteristisk træk ved de anvendte profiler er brugervenlighed - de er nemme at tilpasse til de krævede dimensioner, skære af med en almindelig konstruktionskniv. Ekstern støbning i nogle tilfælde er det bedre at klæbe med klæbemidler, da panelerne ikke udsættes for skade og deformation.

Typer af komponenter til efterbehandling af PVC-plader

Hjælpedele til installation af plastfragmenter fremstilles i overensstemmelse med standarderne for GOST 19111-2001, som taler om deres kvalitet og sikkerhed.

Til montering anvendes forskellige typer støbning.

 • U-formet profil, start eller start - stangen, der begynder med lægning af loftsvasker, dækker de tværgående flader af panelerne. Hvis produktet bruges til vægge, vil det blive brugt til at lave vindueskråninger og døråbninger.
 • Endprofilen i tværsnit ligner bogstavet F, og dens centrale tværstang skyves fremad i sammenligning med den øverste. Delen er beregnet til dekorative indramning af plastikled, hjørneforbindelser, dør- og vinduesåbninger.
 • Den forbinder H-formede stang er designet til at forbinde panelernes korte sider og øge deres længde, når det ikke er nok.
 • Eksternt og indvendigt hjørne - dele, der er nødvendige for tilslutning og udformning af ydre og indre vinkler.
 • Hjørnet er universelt - på grund af evnen til at bøje i nogen vinkel, bruges den til at indlejre hjørner og samtidig udføre opgaven med at dekorere.
 • En generel byggevinkel (dekorativ) er nødvendig for at forsegle ydre plastikled i en vinkel på 90 grader.
 • Loftplade (filet) bruges til at glatte overgangen fra væggene til loftoverfladen, dækker panelernes samlinger.
 • Eksterne og indvendige hjørner er også nødvendige for loftet cornice såvel som til de forbundne dele, når det ikke er tilstrækkeligt langt i værelser med et stort område.
 • Plast- og galvaniserede stålplader er designet til konstruktion af beklædning, de letter og fremskynder samlingen af ​​PVC-paneler.

Komponenter vælges under hensyntagen til tykkelsen af ​​polyvinylchlorid, en vis farve af efterbehandlingsklude. Og der skal også lægges vægt på plastikfastgørelsens holdbarhed, som bygger på pålideligheden.

Fastgørelseselementer til plastik

Metoden til montering af PVC-paneler, det vil sige at fastgøre dem på væggene og loftet, afhænger af rummets egenskaber - fugtighedsniveau, krumning af arbejdsflader, tilgængelighed af kommunikations- og temperaturbroer. I hvert tilfælde anvendes visse fastgørelsesdele, som vil blive diskuteret.

Der er tre måder at fastsætte.

 • Det mest billige og enkle middel til at fastgøre plast er silikone lim eller "flydende negle." Du skal vælge en speciel varmebestandig type værktøj. Silikone tørrer hurtigt, har høj styrke, giver mulighed for montering af paneler på kort tid, men den kan bruges med en perfekt flad overflade af væggene. Desuden under reparation tillader denne metode ikke at erstatte den beskadigede PVC-lamell.
 • Ved opførelse af et plastikhusramme kræves der ofte fastgørelsesklemmer såsom klumper eller negle - alt afhænger af væggets og loftets materiale. PVC paneler har specielle tunger på deres overflade, som er under slots, og de er faste. Baseret på det faktum, at kassen normalt er lavet af træstænger, er de fastgjort med dykker med polymermuffer. Du kan desuden bruge "flydende negle". Denne metode har sine ulemper - opførelsen af ​​en ramme fremstillet af træ er forbundet med såning af et tømmer og belægning med antiseptiske midler, og det tager meget tid.
 • Et særligt sted i installationen tager klyimery. De er forskellige i størrelse, men som regel ikke mere end 50 mm. Disse er specielle monteringsplader i form af beslag af galvaniseret jern, har fastgørelsestunge og huller til negle og dowels. Normalt er disse dele inkluderet i kittet til kasser. Monteringsklipsen klikker ind i spaltesporet i én bevægelse, så du kan bruge det selv uden at trykke selvskærende skruer og negle, da en sådan fastgørelse er helt pålidelig.

Klyaymery - universelle dele, i modsætning til negle, beskadiger de ikke leddene og låserne af panelerne, passer godt til overfladen og giver høj kvalitet samling. På trods af fastgørelsesstyrken af ​​beslagene forbliver der minimal krumning, der gør det muligt for vægge at falde igennem med panelernes integritet.

Selvfølgelig er monteringsklip mere foretrukket på baggrund af andre fastgørelseselementer;

Brug af komponenter til installation

For at installere PVC lameller har du brug for et elektrisk stiksav, en flad skruetrækker, niveau, en metal sav, et målebånd, en skruetrækker, klemmer og selvskærende skruer ("bugs").

Arbejdsalgoritme:

 • Første beklædning er færdig - den kan være lavet af metalprofiler eller tømmer med en sektion på 2x2 cm;
 • føringsskinner fastgøres til væggenes eller loftets bund ved hjælp af galvaniserede stålspåner eller selvskærende skruer; et indsnit fra deres kant er nødvendigvis tilbage;
 • hvis der er stød, skal strukturen udjævnes med træforinger;
 • Startprofilen er fastgjort i venstre hjørne, hvorfra samlingen begynder;
 • et panel er monteret på det fra nederste hjørne og fastgjort med skruer for at forhindre skader på plastik; fastgørelseselementerne må ikke strammes for meget;
 • næste ark tæt indsat næste, er det ønskeligt, at der ikke er nogen kløft mellem dem.

For at pladerne skal tilslutte hinanden organisk, er det nødvendigt at forbinde dem korrekt - panelet indsættes i hjørnet med en spids, hvorigennem rillen forbliver åben for det næste ark. Hvis der er et hul i nærheden af ​​spissen, beskæres det omhyggeligt.

Så skal du fastgøre lamellen på batten og nu har du brug for kleimer - dens kroge trækkes ind i rillen, så er elementet presset tæt. Fastgørelsen er fastgjort med specielle skruer. For plastik anvendes beslag med højder op til 2 mm. Fire af disse dele er nok til 2 meter lange, men med en stor omkreds kan deres antal øges. Når der arbejdes med en skruetrækker, sker det, at "bug" drejer monteringsklipset, men det kan presses og fastholdes med en skruetrækker.

Ved installation af PVC er det vigtigt at fokusere på nogle punkter.

 • Siden montagen begynder med installationen af ​​kassen, skal du installere lamellerne korrekt. Specielt omhyggeligt ved hjælp af niveauet kontrolleres placeringen af ​​panelet først installeret.
 • I løbet af arbejdet skal du overvåge nøjagtigheden af ​​at passe individuelle websider af materiale. Mellem dem bør der ikke være store huller. Derfor skal pladerne forsegles så meget som muligt.

Loft og F-formede bundplader skal altid monteres sidst. På trods af at listerne er designet til dekoration, styrker de desuden kanterne af den eksisterende struktur.

Startprofil for PVC-paneler: Begyndelse af facadearbejde

Installation af PVC-paneler er ikke mulig uden tilslutningselementer af forskellige former. Disse plastdele kaldes oftest profiler, lister eller komponenter. Der er flere variationer af disse elementer, som hver især er designet til et bestemt formål. Uden brug af lister vil design ikke se helt, pænt og komplet. Og selvfølgelig vil installationen af ​​PVC-paneler naturligvis ikke starte uden at starte en profil.

Særlige egenskaber

Plastens startprofil for PVC-paneler ser ud som bogstavet P, hvoraf den ene side normalt er lidt kortere end den anden. Som regel begynder installationen af ​​hele strukturen med sin installation, hvorfor den også kaldes initial. Han "sætter" retningen af ​​hele plast efterbehandling struktur. Denne formning bruges til at lukke panelernes ender, og i øvrigt i tilfælde, hvor PVC-arket støder op til åbningerne af vinduer eller døre. Dens anvendelse gør det muligt at spare tid og materialer til efterbehandling og installationsarbejde.

Sådanne elementer har en række forskellige fordele. De viser som regel modstand mod ultraviolette stråler og kan undgå at erhverve yellowness i op til 10 år. Materialet er elastisk, men ikke skørt, så ved skæring er det muligt at forhindre udbrud af revner. Sammensætningen er god, fordi den indeholder den mindste mængde kridt og stoffer der er skadelige for menneskekroppen.

Listerne er nemme at montere, og takket være en bekvem form passer de roligt selv med ikke-justerede vægge.

arter

Udover at starte er der andre typer lister. F-formet bruges, når det er nødvendigt at smukt "lukke" docking af enderne. Det kan f.eks. Være hjørnerne, hvor to PVC-plader, vinduer eller døre, andre skråninger eller kombinationen af ​​to forskellige materialer, f.eks. Plastpaneler og tapet, er forbundet. Med andre ord bruges den, når du flytter til et andet fly. At dømme efter navnet, kan man gætte, at denne dockingprofil ligner bogstavet F.

Følgende monteringsstøbning - tilslutning - vælges i de situationer, hvor to paneler skal forbindes til hinanden. For eksempel, når det viser sig, at panelets højde er meget mindre end væggene, og du skal "vokse". En sådan profil ligner bogstavet H og kaldes derfor også H-formet.

Det ydre hjørne, som navnet antyder, skjuler de steder, hvor panelerne danner de yderste højre hjørner. Det ydre hjørne er det ydre hjørne. Det indvendige hjørne maskerer igen samlingen af ​​ark i de indvendige hjørner, nødvendigvis lige.

Det almindelige universelle hjørne har omtrent samme egenskaber som et dekorativt hjørne. Det er tilgængeligt på markedet i flere størrelser: dets sider kan være fra 10 til 50 millimeter. Det bruges til at skjule de steder, hvor panelerne er sammenføjet i en ret vinkel. Denne støbning kan tjene både ydre og indre hjørner på grund af dets design, det bøjer i den rigtige retning.

Galtel, også kendt som loftsplint, anvendes ved leddene i loftet og i øvre kanter af PVC-paneler. Det maskerer denne overgang og giver fuldstændighed til det overordnede billede. Denne støbning kan farves og passer så perfekt ind i ethvert interiør. Udover fileter kan du i toppen finde profiler kaldet ydre hjørner. De bruges, når der opstår specielle ledges øverst, fx kolonner eller bjælker. Endelig er de indvendige hjørner på loftet monteret, hvor væggene danner et indre hjørne.

Loftstiften, om nødvendigt, suppleres med et forbindelseselement. Denne detalje løser to sokler indbyrdes, når man simpelthen ikke er nok. Det er værd at bemærke, at længden af ​​standardstiften er 3 meter, men i store rum er det måske ikke nok. Guide skinner til batten, ifølge nogle eksperters mening, betragtes også som en slags profil. Formålet med dette element er den forenklede installation af PVC-paneler. Hvis kassen, som lakene selv, er lavet af plast, bliver deres forbindelse udført med specielle klip.

Afslutningsstøbning, som du kan gætte fra navnet, bruges til at sikre det sidste panel. Han "fuldender" hele strukturen.

Valg af materiale

På markedet er der nu profiler lavet af plast og metal. Plastlister er billige, men ikke af høj kvalitet. De vil simpelthen være urimelige at bruge til seriøse opgaver, så de bliver ofte valgt som en dekorativ tilsætning.

Generelt, hvis vi taler om, hvordan PFH-panelet forbinder profilen, viser det sig, at panelet "passer" ind i profilen selv og er også fastgjort der. For at sikre pålideligheden skal der derfor gives fortrinsstilling til metalstøbning, som kan være stål eller aluminium.

Som regel behandles metalelementer med en særlig forbindelse, der kan forhindre rust.

Profiler til montering af plastpaneler

Plastprofiler er nødvendige til installation af PVC-paneler, som Uden deres brug er den korrekte efterbehandling af rummet umulig. Også plastprofiler kaldes også: lister, lister, lameller, tilbehør, komponenter. Du vil lære om, hvilke profiler der er til og for hvilke formål hver af dem, fra denne artikel.

Følgende typer af profiler kendetegnes:

Startprofil (indledende, U-formet) - lukker panelets endeflader, kan bruges ved tilslutning af panelerne til dør og vinduesåbninger.

F-formet profil - tjener til dekorativt at færdiggøre endeoverfladeelementerne (vindue- og døråbninger, hjørnesamlinger, samlinger med andre materialer).

Profilforbindelse (profilafskæring, H-formet profil) - tjener til at forbinde paneler med hinanden (opbygning af panelernes længde).

Eksternt hjørne - lukker forbindelsen mellem paneler med eksterne (eksterne) vinkler.

Indvendigt hjørne - lukker panelernes forbindelse i de indre højre vinkler.

Dekorativt hjørne PVC (universal byggevinkel) - tjener til at forsegle de ydre samlinger af paneler i rette vinkler. Til salg kan du møde vinklerne i følgende størrelser: 10 × 10, 15 × 15, 20 × 20, 25 × 25, 30 × 30, 40 × 40, 50 × 50 mm.

Universal vinkel - kan bruges til at forsegle både indre og ydre hjørner. Kan bøjes i enhver vinkel. Det er en universel dekorativ løsning.

Galtel (loftsplint) - lukker krydset af vægpaneler til loftet, glatter overgangen fra væg til loft.

Hjørne ydre (ydre) til loftsplinten - monteres på steder, hvor vægternes konfiguration danner fremspring. Disse er kolonner, bjælker, ledges.

Indvendigt hjørne til loftplint - installeret, hvor vægkonfigurationen danner indre hjørner.

Forbindelseselementet til loftsplinten bruges til at afslutte store rum, når sokkelens standardlængde er 3 meter, er ikke nok.

Batten strips tjener til at forenkle og fremskynde installationen af ​​plastpaneler. Reiki er lavet af plast og galvaniseret stål. Panelerne er fastgjort til skinnen med fastgørelsesklemmer, der erstatter beslag og søm.

Tilbehør til plastik PVC paneler

Til dato er plastplader lavet af polyvinylchlorid (PVC) særligt populære på byggemarkedet. Dette kan forklares af følgende grunde:

 • æstetisk design;
 • rimelig pris;
 • praktiske og nemme installation.

PaneliGid-webstedet har udarbejdet en artikel om, hvilken slags materiale det er, og hvilke tilbehør til PVC-plastpaneler vil blive påkrævet, når de installeres.

Kort om PVC-paneler

PVC paneler kan være forskellige farver

Polyvinylchlorid betragtes som et universelt polymermateriale, da det har høj miljømæssig ydeevne. Plast PVC-paneler har derfor vist sig i fremragende kvalitet blandt sorterne af byggematerialer.

Fordelene ved PVC-paneler:

 • holdbarhed;
 • fremragende fugtbestandighed;
 • modstand mod mekanisk stress
 • enkel installation;
 • øget brandmodstand
 • let pleje;
 • i forbindelse med arbejdet udsender ikke skadelige stoffer
 • bred vifte af farver;
 • lille pris;
 • varmeisolerende egenskaber;
 • lydisoleringskvalitet.

Og det vigtigste er, at PVC-paneler og komponenter til dem er lavet i henhold til GOST 19111-2001, som igen viser deres sikre kvaliteter.

PVC vægpaneler er designet til indretning af værelser, såsom lejligheder, hospitaler eller kontorer. De kan sheathe indvendig af garager og balkoner.

Hvilke tilbehør er der brug for til PVC-paneler

Installation af PVC vægpaneler er et simpelt spørgsmål. Det vigtigste er at forberede materialet og alle nødvendige værktøjer:

Du skal også købe ekstra tilbehør til PVC-paneler. Disse omfatter:

 • startprofil (lukker panelernes endegrænser);
 • F-formet profil (bruges til dekorative færdiggørelser af overfladens endedele);
 • forbinder støbning (forbinder paneler indbyrdes);
 • profil for ekstern og indvendig vinkel;
 • loftsplint og gulv (lukker panelets samling til loftet og gulvet);
 • hjørnet er blødt universal (kan bruges til et indvendigt og udvendigt hjørne).

For at fastgøre strimlerne anvendes galvaniserede negle eller skruer. Mindst 5 mm trækkes tilbage fra kanten af ​​delen. Det anbefales at vælge komponenter til PVC-plastpaneler, så de matcher selve panelernes farve.

Typer af profiler til PVC paneler

Sådanne dele kan nemt skæres med en byggekniv. De er knyttet for nemt. Eksterne tilbehørsdele limes til pladerne. Du behøver ikke at presse dem stærkt mod hinanden, fordi du kan beskadige plastik og i sidste ende får du en bule, som ikke længere kan fjernes.

Brug af komponenter til montering af PVC paneler

Installation af PVC-paneler begynder med skabelsen af ​​kassen på væggene. For at gøre dette skal du lave en markering på væggene. Derefter fastgør træpladerne til væggen med skruer eller dykker. For korrekt installering af skinnerne, der anvendes niveau.

Derefter begynder installationen af ​​pladerne selv i retning af åbningen. Den første er monteret inde i hjørnet, som indsættes efter panelet. Hele resten af ​​bjerget fortsætter på princippet om "torn-groove".

Når du monterer ark, skal du overveje nogle regler:

 • Den første plades vertikale position skal måles af niveauet, fordi installationen af ​​resten af ​​materialet afhænger af den rette og glatte montering;
 • Under installationen skal pladerne forsegles sammen, så de passer bedre sammen;
 • Hvis det bliver nødvendigt at afskære den overskydende del af PVC-panelet, skal du bruge en sav med fine tænder.

Den endelige plade går i hjørnet eller kan udskiftes med et plastikstykke.

Som følge heraf kan du ikke engang finde tilbehør hurtigt.

Afslutter alt arbejde med at installere andre komponenter til panelerne, nemlig bundplade til loft og gulv. Dette gøres for at lukke sammenføjningen af ​​pladen og overfladen af ​​væggene.

Processen med at installere PVC-paneler af plast og deres komponenter er simpel. Du skal bare vide, hvor og hvornår du skal bruge profiler til PVC-paneler. Som følge heraf får du en flad overflade med en smuk udsigt.

Video om anvendelse af tilbehør til PVC paneler

Video-tutorialet viser brugen af ​​plastfittings til vægdekoration med PVC-paneler.

Efterbehandling lister - pvc paneler strimler

Til installation af PVC vægpaneler brug specielle strimler - lister. De vigtigste er: start, efterbehandling, tilslutning, udvendig vinkel, indvendig vinkel, loftsplint. Afstanden mellem obreshetka-stængerne må ikke være mere end 0,9 m. Skruerne fastgøres til panelområdet under frontfladen nær kanten, hvert efterfølgende panel forbinder med den forrige og lukker pladeleddet på væggen eller kassen. Om nødvendigt anvendes H-strimler og hjørner, en loftsplint placeres på panelets øvre kant.

Også MOLDINGS - PLANKS er præsenteret i en bred vifte af farver.

Komponenter til PVC paneler - på hvilket stadium har vi brug for dem?

I denne artikel lærer du om plastikbelægninger og hvilke komponenter til PVC-paneler der kræves til installation og installation. Det moderne byggemarked i overflod er mættet med de nyeste finishmaterialer, og til tider er det ret svært at give præference til noget specifikt. Hvad er et plastpanel?

PVC paneler - kort om byggematerialer

For det første må det siges, at der ikke er nogen urenheder eller aktive stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed i de indledende komponenter, hvorfra vægplastik produceres. PVC paneler er meget udbredt til efterbehandling arbejde i færd med at bygge eller reparere forskellige overflader. De er installeret i kontorer, lejligheder, i indkøbscentre, forskellige pavilloner, hospitaler mv.

Plastpaneler har vist sig at være et universelt efterbehandlingsmateriale i opførelsen af ​​uopvarmede landhuse. De er også velegnet til at dække indvendige vægge i garager eller balkoner.

PVC er et universelt polymermateriale, hvorfra rør til vandrør, forskellige slanger og linoleum produceres. Det mest overbevisende dokumentation for dets høje miljøkvaliteter er, at drikkevandflasker og engangssprøjter fremstilles af dette materiale.

Tilbehør til PVC-paneler og værktøj til fastgørelsesanordninger

PVC vægpaneler er lavet af plastikblanding ved anvendelse af en ekstruder. Lange ark skæres i sektioner på 2,5-6 meter og efter en screening test er de farvet med organiske farvestoffer. Derefter er de belagt med lak, der tjener som en beskyttende belægning til dem. Desuden har dette beskyttende lag antistatiske egenskaber - derfor stikker aldrig støv til overfladen.

Yderligere i artiklen vil vi se på, hvordan man installerer PVC-paneler på batten. Denne metode kræver ingen speciel viden fra entreprenøren: Næsten alle, der ved, hvordan man håndterer et værktøj, kan gøre dette. Installation af modstående plader kræver ikke forudgående overfladebehandling og gør det muligt at lægge et lag isoleringsmateriale under panelerne.

Fra værktøjerne skal du bruge:

 • så med fine tænder;
 • en hammer;
 • hæftemaskine;
 • beslag til PVC paneler;
 • selvskærende skruer;
 • dyvel-negle;
 • elektrisk boremaskine;
 • bygning niveau;
 • roulette hjul

Installation og nødvendige tilbehør til PVC-paneler

Installation af paneler begynder med installation på væggen af ​​batten. Træplader med en sektion på 2x2 cm er velegnede til det. Hvis arbejdet udføres i et fugtigt rum, anbefales det at behandle kassen med en antifungeløsning (du kan også bruge en galvaniseret profil i stedet for trædele). Reiki på væggen er fastgjort med dowel-negle i en afstand på 0,5-0,6 meter fra hinanden. Dernæst fortsæt til installationen af ​​belægningen.

For det første fastgør hjørner til PVC-paneler ved hjælp af beslag. Installationen udføres fra hjørnet af rummet mod døren eller vinduesåbningen.

Det første ark er indsat i rillen i det tidligere indstillede hjørne. Derefter fastgøres en speciel monteringsplade til PVC-paneler med hæfteklammer ved hjælp af en hæftemaskine. Spidsen af ​​det næste ark er indsat i sporet af den foregående. Samtidig fastgøres hylderne til rammen. Yderligere samling finder sted på samme måde, og klipene til PVC-paneler snap sig ind i profilsporet og samtidig trykker panelspjældet med den bredeste del.

Som det fremgår af beskrivelsen, er installationsprocessen ret simpel. Det er kun nødvendigt at forstå, hvor og hvordan lister anvendes til PVC-paneler. Med den rette færdighed på en dag kan du nemt revet panelerne af væggene i et mellemstort rum. Resultatet: en perfekt flad overflade, og vigtigst af alt - uden det forventede byggematerialeaffald under reparationen.

PVC lister til vægpaneler

Efterbehandling lister

En støbning er et efterbehandlingselement, der bruges til at adskille vægge vandret visuelt. Det udfører to funktioner:

 • Praktisk. Efterbehandling lister giver dig mulighed for at maskere sømmen mellem vægpanelerne.
 • Dekorative. Støbning giver væggene udtryksevne, gør en "fremhævning" i interiøret.

Byggematerialer

Ved udformning er støbningen en konvex profileret stang, som er monteret overhead. Varer kan variere i størrelse og form. Typisk anvendes PVC som materiale til fremstilling, modeller af polyurethan, træ, stukkestøbning osv. Er mindre almindelige. SimpleBields onlinebutik præsenterer forbindelses-, loft-, indvendige, start-, udvendige og andre lister.

Sådan vælges en støbning

De mest overkommelige priser er PVC lister. I modsætning til analoger af stucco og træ er sådanne elementer kendetegnet ved praktiske og lette vedligeholdelse. Det anbefales at vælge et efterbehandlingsmateriale af samme materiale som vægpanelerne.

Komponentprofiler og hjørner til paneler

Korrekt installation af PVC paneler

Praktisk at bruge, uhøjtidelig at vedligeholde og overkommelige - alle plastpaneler. Hvad angår den rigtige installation af panelerne, er der bestemt ingen måde at gøre uden erfaring og bestemt viden, ellers kan moderne design vise sig at være en mislykket prøveopsætning.
Så i orden. Til at begynde med beslutter vi, hvad vi skal vide, før vi starter installationsprocessen.

 1. Beregn klart det nødvendige antal: paneler, forskellige monteringselementer, materialer, der kræves til batten, antallet af klip og skruer.
 2. Akklimatisere panelerne, dvs. udfoldes, spredes og lad dem vænne sig til den temperatur, i hvilken installationen vil blive udført. Denne proces bør vare mindst 48 timer.

Nå, nu vil vi gradvist fortælle dig om den korrekte installation af PVC-paneler.

 1. Den indledende fase er det helt sikkert installationen af ​​kasser. Scenen er vigtig og ansvarlig, indebærer brugen af ​​træstænger behandlet med antiseptisk. Formarkering til den fremtidige ramme er lavet på væggen ved hjælp af kridt og målebånd. Hovedregelen - laths for batten skal være placeret udelukkende vinkelret på de modstående paneler.
 2. Næste er installationen af ​​visse installationselementer. I de fleste tilfælde er disse fastgørere ydre og indvendige hjørner, som er monteret på kassen med skruer.
 3. Endelig begynder installationen af ​​det første PVC-panel. Det er rigtigt, hvis installationen starter fra indersiden af ​​rummet. Installation er lavet i rillen.
 4. Næste trin er installationen af ​​det næste panel, som er monteret i sporet af det første panel og så alle de andre paneler.
 5. Det sidste trin er installationen af ​​det sidste panel.

Ifølge eksperter kan installation af paneler udføres ved hjælp af paneler i forskellige farver og forskellige længder. Det ser meget moderne kombination af paneler med andre efterbehandling materialer, såsom tapet, dekorative gips eller fliser.
I vores firma har du en reel mulighed for at købe PVC-paneler, alle relaterede produkter, til at købe laminatgulve, bundplader og alt, hvad der er nødvendigt for at udføre efterbehandling i bad, køkken, lejlighed, hus.
Kun her kan du ikke kun købe alle de nødvendige varer, men også bestille levering til et hvilket som helst distrikt i Moskva og Moskva-regionen, og på en hvilken som helst given dag og tid, der passer dig.