Elektrisk installation under strækloftet med egne hænder (15 billeder)

Strukturpanelkonstruktioner kan enten være faste, faste, det vil sige uden belysning eller med et enkelt belysningssystem, herunder en lysekrone, lamper eller LED-striber fordelt over et PVC-lærred. I det andet tilfælde er belysningsindretningerne forbundet til netværket, således at strømforsyningskablerne ikke visuelt svækker finishens æstetik. Ledninger under strækloftet er en måde at slukke belysningssystemet for skjult.

Installationen af ​​belysningssystemet begynder efter afslutningen af ​​forberedelsen af ​​loftoverfladen til installation af PVC-kappe. Den tekniske udførelse af denne type arbejde er ikke vanskeligt, men installationen af ​​elektriske ledninger, ligesom enhver anden form for elektrisk installationsarbejde, er en ansvarlig drift, hvor fejlene i implementeringen er fyldt med alvorlige konsekvenser.

Derfor overvejer vi mere detaljeret teknologien til installation af elektriske ledninger under spændingen vinyl loft med henvisning til driftsforholdene og materialet på understøtningsbasis.

Krav til installation af elektriske ledninger under spændingsloftet

Enhver form for elektrisk arbejde kræver faglig viden og færdigheder. Eksperimentering, som ikke understøttes af professionalisme, er ikke acceptabelt ved installation af elektrikere.

Udførelsen af ​​ledninger arbejde over strækloftet begynder med design af belysning PVC-stof, udvikling af et skitse layout af lamper (lysekroner, LED strips) på overfladen af ​​den dekorative skal. Derefter udvælges belysningsenheder, der opfylder det kunstneriske design af lærredet og strømkravene, baseret på udformningen af ​​strækloftet og formålet med rummet. Belysningssystemet kan bestå af enheder af en eller flere typer.

Ved at kende antallet af armaturer og strømforbruget af hver af dem udføres beregningen af ​​den samlede belastning på ledningerne for at bestemme det nødvendige tværsnitsareal af kablerne ved at opsummere kapaciteterne.

På et ark papir er udformningen og forbindelsen af ​​lamper, installation af kontakter og forbindelsesbokse.

Det er vigtigt! Hvis belysningssystemet indbefatter LED-belysning, skal det være forsynet med down-down transformere.

Derefter vælges metoden til fastgørelse af lamperne og ledningerne afhængigt af basismaterialets materiale.

Udførelse af alle ovenstående bør du være styret af kravene til ledninger, herunder monteret under spændingsloftet:

 • sikkerhed;
 • pålidelighed;
 • maksimal tilgængelighed af fremstillingsreparationer.

Funktioner af elektrisk installation under spænding PVC-linned

Kabelføring monteret under vinylklædningen er skjult for visning, hvilket med hensyn til dekoration er en utvivlsomt fordel. Denne faktor har imidlertid også en bagside - de elektriske ledninger under spændingsloftet efter installationen af ​​lærredet bliver utilgængelige til korrektion eller vedligeholdelse. Derudover vil der i nærheden af ​​ledningerne være en PVC-kappe, hvis fysiske og kunstneriske karakteristika ikke lider under dette. Derfor skal ledning og tilslutning af kabler udføres kvalitativt under hensyntagen til en række regler og nuancer:

 • Belysningsloftets belysningssystem skal tilsluttes en separat automatisk afbryder på omstillingsbordet;
 • Til brandsikring bør de elektriske ledninger i loftet placeres i beskyttelsesdæksler eller ærmer, der beskytter mod mulig oversvømmelse ovenfra og vinylfilmen i strækloftet - fra opvarmning indefra med varme ledninger;
 • Lyssystemets distributionskasser bør helst være placeret på tilgængelige steder, ikke under lærredet.
 • Fikseringsklemmernes tonehøjde bør eliminere ledningens aftagning og dets kontakt med PVC-kappen;
 • Antallet af ledningsforbindelser bør minimeres, og brug af kabler med forskellige ledende materialer bør udelukkes.
 • Kabelstrenge skal udskiftes med lodde- eller terminalforbindelser;
 • Baguette loftmontering er ikke egnet til loftslofter med belysningssystem, da afstanden fra lærredet til loftoverfladen ved brug af den er minimal - op til 1 cm.

Installation af ledninger til loftspændingsbelysningssystem

Reglerne for elektrisk installation angiver, at belysningssystemet i strækloftet svarer til et eksternt elektrisk ledningsnet, så de samme krav stilles til installationen som for et belysningsnet af enhver anden art. Her er de vigtigste regler, der skal følges ved montering af elektriske ledninger til belysning på hængende PVC-stof:

 • kontakten i belysningssystemet skal arbejde for at åbne fasetråden, ikke "nul";
 • Lodde- og forgreningsledninger uden brug af ledningsbokse bør udelukkes;
 • eksisterende transformatorer i systemet eller andet elektrisk udstyr skal være jordet
 • I lokaler med høj luftfugtighed (køkkener, badeværelser, badeværelser, brusere) er det ikke tilladt at bruge eksterne ledninger, og de er placeret i metalbeskyttelsesmuffer.

Ledningsdiagrammet om beredskab overføres fra arket til loftet - med en markør, kridt, scriber. Kabel spændinger skal være parallelle eller vinkelret på vægge.

Det er vigtigt! Før ledningsføring startes, er det nødvendigt at "ringe ud" alle kabler købt til belysningssystemet - hver kerne kontrolleres separat.

Baseret på forbrugernes erfaring, til installation af elektriske ledninger anbefales kabel mærker NYM, VVGng (svag brændbar) og PVA, der har et beskyttende ikke brændbart skede af PVC.

Valget af teknologi til videre arbejde afhænger af materialets overlapning. Overvej de to mest almindelige versioner af bunden af ​​loftet - beton og træ, da metalstrukturerne af gulve i boligområder ikke anvendes.

I begge tilfælde udføres de elektriske ledninger under strækloftet i beskyttelseshylster med undtagelse af montering af skjulte ledninger, hvor behovet for PVC-lærred er yderst sjældent.

Det er vigtigt! Diameteren af ​​beskyttelsesarmene, uanset materialet i versionen, vælges således, at en tredjedel af rørsektionen efter at have anbragt kablet (eller flere) i dem forbliver fri.

Træ base

Hvis overlappingen af ​​rummet er lavet af træ, forenkler træets blødhed montering af de elektriske ledninger til bunden, men det er nødvendigt at installere kablerne i ærmer af metal (stål, kobber, aluminium, messing).

Det moderne marked tilbyder mange muligheder for metal ærmer til elektrisk ledninger, så det er tilrådeligt kun at bruge stålvandsledninger som en sidste udvej.

Loftet er et ubelejligt sted for montagearbejde, så enkelte dele af beskyttelseskredsløbet samles på gulvet og monteres derefter på loftbunden. Afhængig af typen af ​​rør udføres forbindelsen af ​​sektioner mellem hinanden og med distributionskasser manuelt i en gevind- eller krympeproces.

Meget praktisk til ledningsinstallation dobbeltvæggede bølgede ærmer, som udenfor er lavet af stålbølgninger, og indeni har en glat PVC-kappe, som ikke blander træktrækningen og er en ekstra isolering. Sådanne korrugerede rør er fremstillet af forskellige diametre, så de kan rumme flere kabler. Tilslutninger til æskerne er lavet ved hjælp af gevindbeslag, idet bøjningen af ​​den ene delbeklædning ikke må overstige 90 grader.

Stålhylster er lavet og rektangulære - mere fleksibelt design på grund af en anden vægstruktur. Men den maksimale tilladte rotation af røret forbliver den samme - 90 grader, da det om nødvendigt ikke bliver muligt at udvide ledningen gennem en bøjning af større størrelse.

Producenter tilbyder også messing og kobber beskyttelsesrør, manuelt forbinder krympeværktøj. Et sådant beskyttende materiale er æstetisk, holdbart, men at udføre store mængder vejarbejde.

Alle ovennævnte typer af ærmer er fastgjort til træloftet ved hjælp af enkeltsidet (søm) eller dobbeltsidet (selvdæmpende) ledningsbeslag med fastgørelseshøjde, der sikrer pålidelig fiksering og eliminering af slingende ledninger (ved hjælp af ensidige plastikbeslag er fastgørelseshøjde mindre).

Nail parentes anvendes med et lille tværsnit af kabler, dobbeltsidet på selvdrejende skruer - med et komplekst belysningssystem med en betydelig vægt af elektriske ledninger.

Hvis loftet er placeret over rummet med et træloft, kan den elektriske installation af belysningssystemet til strækloftet monteres på gulvet, hvilket fører ledningerne ned gennem hullerne på de rigtige steder.

Det er vigtigt! Passagen gennem træstrukturen skal også være udstyret med et metalrør.

Det er vigtigt! For korrekt tilslutning (twist, terminal) kabel på udløbet af ærmet eller i kassen skal have en længde på mindst 15 cm.

Betonoverlapning

Et betonloft forenkler ledningsbeskyttelseskravene, men komplicerer installationsprocessen. Kabler på betonbasis udføres også gennem beskyttelsesmuffer eller kabelkanaler, men på beton er det tilladt at anvende rør af forskellige sektioner af plast - PVC.

Når der overlappes fra hule plader, er det tilrådeligt at montere en del af ledningerne inde i hulrummet og føre enderne ind i rummet gennem hullerne i betonen (hulrummets placering bestemmes ved testboring - området modsat hulrummet er ikke forstærket). Dette gør det lettere at udføre elektrisk arbejde, da det eliminerer behovet for at fastgøre ledningerne til betonloftet og bruge beskyttelsesdæksler i hulrummet. Med en monolitisk version af betonloftet i loftet skal der bores huller til fastgørelseselementer til fastgørelse af elektriske kabler.

Installation af elektriske ledninger til beton udføres på en skjult og ekstern måde. For den skjulte placering af kablerne i bunden gør tømmerene, hvilket gør forskæringer til den ønskede dybde ved hjælp af en kværn med sukhorez. Men det gælder kun for vægkonstruktioner!

Det er vigtigt! Strobenie betonplader er farlige og tværgående eller diagonale - er forbudt!

Derudover gemmer monteret dekorative PVC-klud alt, hvad der er placeret under det, så udendørs installation af elektriske ledninger til spændingsloftbelysningssystemet er en obligatorisk og kun korrekt løsning.

Fastgør kablerne til loftet på flere måder - dobbelt kroge, klip eller kabelkanaler. Neglebeslag, selv om de er lavet med en stift af hærdet stål, giver ikke pålidelig og holdbar kabelføring til betonloftet og falder ofte fra basen umiddelbart efter kørsel.

Alle disse metoder kræver boring af en betonbase, de to første - for hver fiksering, den tredje - til monteringshullerne i hvert kanalfragment.

Anvendelsen af ​​kabelkanaler eliminerer behovet for at sætte kabler i ærmer, men denne metode er mindre funktionel på grund af stivheden af ​​fragmenterne - for at dreje og forgrene ledningerne, skal du bruge specielle elementer - bøjninger, tees osv.

Dobbelt krogklemme (betegnelse på ordningerne UW, hverdagen - "uveshka") - et stykke plastfiksering med en kilestang og krave. Et hul er boret i betonen, en stor snipe er indsat i den og fastgjort ved at køre en proppestang. Derefter fastgøres et kabel til hulet og krympes med en klemme, hvoraf overskydende er afskåret.

klip til fastgørelse til loftet elektriske ledninger - plastikfastgørelser af forskellige designs, designet til forskellige diameter på ærmet og vægten af ​​kablet. Der er enkeltelementer og klip monteret i holderen til fastgørelse af flere parallelle rækker af kabel.

Kabelkanaler - sammenklappelige fittings, der består af bagsiden og frontdækslet. Den bageste del har ofte guider eller beslag til fastgørelse af kablerne indvendigt og er fastgjort til basen med selvlukkende skruer placeret i et trin på 0,5-0,9 m. De to yderkanter på bagsiden har en låseprofil, som forsiden er monteret og fastgjort ovenfra.

konklusion

Enhedens ledningsbelysningssystem spændingsloft - arbejdet er ikke let, og derfor ikke har faglige færdigheder, det er bedre at overlade sine præstationsspecialister. I ekstreme tilfælde kan du udføre installationen i et par med en professionel, for at foretage elektriske ledninger under tynd vinyl Stretch loft - dette er ikke den slags arbejde, der giver dig mulighed for at lave fejl og rette fejl, der blev gjort smertefrit for det endelige resultat.

Et alternativ til den beskrevne type er installationen af ​​et PVC belysningssystem, der forbruger 12 V. Omskiftning til denne spænding vil ikke kun gøre belysning økonomisk, men løser også de fleste sikkerhedsproblemer.

Vi lægger kablet bag det falske loft

Ved udførelse af reparationer i rummet eller opførelse af nye boliger bliver der mere og mere præference for lofter. Ud over den æstetiske komponent er det muligt at arrangere elektriske og signalkabler på understøtningsloftet uden at strække.

Uanset om ledningerne er anbragt under et strækloft, panel eller gipsplader, skal der overholdes brandsikkerhedsforanstaltninger og kravene i Regler for elektriske installationer. Det faktum, at ledningerne i loftet ikke er synlige, giver ikke grund til at udføre arbejde uforsigtigt.

Det er vigtigt! I modsætning til monteret i en væg er kablet under loftet åbent for adgang til luft. Det betyder, at ilden spredes over hele længden på kort tid, når den antændes.

Den største fare er tændingen af ​​elektriske ledninger under strækloftet eller under træbjælker. I det øjeblik du starter en ild, vil du ikke se, og dens område i sekunder vil være lig med loftets størrelse.

Grundlæggende krav ved tilrettelæggelse af ledninger i tagloftet

 1. Lægningen af ​​et kabel bag det falske loft er organiseret med fastgørelsesanordninger.

I trækonstruktioner er ledninger organiseret på bøjlerne uden at røre overfladen.

Elektriske installationsregler foreskriver generelt kabelføring i træhuse med stålrør.

Imidlertid anvendes i almindelighed en korrugering af et materiale, som ikke understøtter forbrænding.

 1. Det er ønskeligt at lægge ledningen i korrugeringen. Men hvis du bruger højkvalitets dobbeltsikrede kabler (hver overtrukket leder + ydre kappe), kan installationen af ​​elektriske ledninger i loftet arrangeres uden yderligere slanger. Igen skal det rettes, og ikke bare lægge på gipsvæggen.

Til fastgørelse af brugte monteringsklemmer og klemmer. Til salg er der et stort udvalg af sådanne enheder, gør fastgørere med egne hænder, giver ikke mening.

Det er vigtigt! Fastgørelse af ledninger til loftet ved hjælp af metalbeslag er uacceptabelt, kun dielektriske materialer anvendes.

 1. Laying geometri spiller ingen rolle, ledninger under strækloftet kan skiltes lige diagonalt.

Det er nødvendigt at tage hensyn til loftet for suspension af loftet: for dette, før du lægger kablet, er det nødvendigt at markere installationsstederne for de suspenderede strukturer. Kablet lægges i en afstand på ikke tættere end 10 cm fra fastgørelsesanordningen.

 1. Et andet punkt, der ikke er nødvendigt i lyset af reglerne for elektriske installationer, men vil bidrage til at forhindre dannelsen af ​​forskellige interferens i signalledningerne (tv, internet, telefon). Alle kabelovergange er lavet i rette vinkler. Hvis det er muligt, er det nødvendigt at organisere slakken ved krydset, så der ikke er nogen direkte kontakt mellem kablerne.

Hvis strøm- og signalkablerne er lagt parallelt, skal afstanden mellem dem være mindst 30-40 cm. I så tilfælde er ferritklemmer monteret på enderne af signalkablet.

 1. Der skal lægges særlig vægt på ledningsbokse. Ledninger i loftet (inklusive boksen) vil ikke være tilgængelige til vedligeholdelse. Hvis kabelforbindelserne ikke er faste, får du et potentielt hot spot og en kontaktforbrænding. For at genoprette ydelsen er det nødvendigt at demontere loftet.

Dernæst overvejer vi nogle typiske mønstre af det elektriske ledningsloft.

Lejlighed version reparere elektrikere

Et typisk problem med at organisere elektriske ledningsreparationer er at erstatte gamle aluminiumsliner med kobber. Reparation udføres ikke altid i alle rum på samme tid, men det er fornuftigt at ændre ledningerne i lejligheden i etaper. Ceiling ledninger giver denne mulighed.

Hovedstrømsledninger i typiske lejligheder ligger som regel i en afstand på 20-30 cm fra loftet og er placeret vandret. Antag at du organiserer et hæftet loft, og reparation af vægge er ikke inkluderet i de umiddelbare planer. Du kan udskifte kufferten (forsyning) kabler i lejligheden på loftet. I dette tilfælde vil det være tilstrækkeligt at gennemtrænge væggene (fra krydsekassen op) til niveauet for det hængende loft. Reparation 10-15 cm² vil ikke være for dyrt, bare holde et stykke tapet på dette sted.

Lad den gamle linje forblive i væggen, det er simpelthen afbrudt i krydsningsbokse. Et nyt loft kobber kabel forbinder med aluminium ledninger med pin pads (for at forhindre elektrokemisk korrosion). Når du kommer til reparationen i dette rum, er det kun nødvendigt at erstatte forbrugerlinierne (rosettes) med kobber, og alle ledninger i lejligheden vil overholde OES's standarder.

Dette er en tvungen beslutning i tilfælde, hvor reparationen af ​​loftet og væggene udføres med tidsvariation. Hvis reparationer udføres i hele værelset på en gang, anbringes krydsningsbokse under det falske loft.

Når du lægger bagagerum på loftet, skal du naturligvis tage højde for perspektivets belastning: måske vælger du at oprette nye forbindelsespunkter i rummet. Du kan installere en ekstra forbindelsesboks, led strømkablet der og reservere den.

En anden moderniseringsmulighed (mulig, hvis du organiserer lofter i alle værelser og korridorer) er at bore gennem forbindelseskanaler mellem rum.

I dette tilfælde er bagagerummet indsat fra stuen med det færdige hængende loft (selvfølgelig fra forbindelseskassen) til det rum, hvor det er planlagt at installere et falsk loft i fremtiden. Enderne af kablet er isoleret med hætter, hvilket giver plads til ledninger i kassen. Måske er denne midlertidige løsning ikke særlig æstetisk tilfredsstillende, men i betragtning af fremtidige reparationer er denne metode acceptabel. Men når du organiserer et hæftet loft, vil du have klar indgang til værkets elektriske udstyr.

Tilrettelæggelse af belysning (modernisering af loftledninger)

Installation af hævede lofter giver mulighed for en ny måde at organisere belysningen på rummet. Du kan installere spotlights i stedet for lysekroner og spare plads i højden. I dette tilfælde skal forsyningskablerne have vertikale grene i modsætning til installationspunkterne for lyspunkterne.

Hvis du planlægger at bore huller i gipsvæggen, skal ledningerne løftes midlertidigt og derefter komme ud af hullerne til lyspunkter.

I første omgang tegnes en plan for placeringen af ​​lyskilder, så er deres fremspring markeret på bæreloftet. Ved markering skifter begyndere ofte planen til loftet (180 °). Resultatet er et spejlemarkup. Glem ikke det! Planen skal ligge på gulvet (på bordet), og markeringerne på loftet overføres uden en virtuel vending.

Strømkabler (220 volt) skal fastgøres til hovedloftet, de skal ikke hænge ned på gipsvæggen. Men placeringen af ​​lavspændingsforsyninger (såkaldte drivere) er tilladt lige ved det falske loft. For moderne LED lamper er dette en normal løsning.

Montering af ledninger til en vedhængskroner, under et nedhængt loft kræver installation af en stiv montering. I dette tilfælde er det umuligt at hænge på en krog - selv små svingninger i lampen deformerer strækloftet.

Et stift plan (for eksempel fugtfast mod krydsfiner) er fastgjort til lejeoverfladen. Det giver et hul til ledningerne.

Før du installerer strækloftet, er tråden fastgjort over hullet, så det nemt kan bringes ud. Det falske loft er strakt, hullets placering måles, et pænt hul er lavet. Ledningen er fjernet, og lysekronen er skruet.

Tip: Selvom du installerer en lyskilde med en enkelt nøgle, er det fornuftigt at køre et trefaset kabel fra lysekronen til kontakten. Når du beslutter dig for at installere et tre-tastatur med en multi-track lampe, skal du ikke genoprette ledningerne - de "ekstra" ledninger vil være nyttige.

Generelt, når man organiserer ledninger over et falsk loft, er det altid fornuftigt at forlade nogle få backup linjer. Dette er selvfølgelig kun relevant i tilfælde, hvor der er adgang til interceilrummet. For eksempel slutter den ene kant af et ophængt loft ikke ved en lodret væg, men i en mezzanin niche.

Forresten er der i korridorerne ofte flere mezzaniner sat. Efter at have organiseret adgang til mellemrummet fra to sider, giver du ubegrænsede muligheder for at opgradere ledningerne. Selvfølgelig taler vi ikke om stræklofter - kun gipsvæg eller loftpaneler.

Sandheden skal afvige noget fra reglerne: de nye ledninger (nødvendigvis i korrugeringen) passer på det falske loft.

Organiseringen af ​​distributionskasser, når ledningerne placeres over loftet

Som sagt tidligere, når du installerer et døvligt falsk loft, er adgang til bokse umuligt. En af løsningerne er installationen af ​​kasser under loftet. Men så går hele effekten af ​​de skjulte ledninger tabt.

Hvis du forudser behovet for periodisk indgriben i kassen, kan du installere på det usynlige sted (for eksempel over det høje skab), inspektionsluken.

Der er såkaldte "usynlige lukker", der ikke ødelægger udseendet for meget.

Så er det fornuftigt at bringe nøglelinjerne i en usolder kasse og placere den over lugen. Dette vil noget komplicere installationen, men om nødvendigt give nem adgang.

Og alligevel er den mest optimale måde at organisere distributionsnoder (i hvert fald på hovedlinjerne) at tage kasser ud af loftplanet. Derfor bliver knudepunkterne lavet i korridoren (gangen), hvor man altid kan organisere en mezzanin. Alle kasser vil være tilgængelige, og på samme tid skjult fra visning.

Installation af elektriske ledninger i loftet og metoder til montering

På trods af overflod af forskellige væg- og gulvlyskilder til rum, der er blevet oprettet i de seneste årtier, forbliver brug af loftlamper og lysekroner i en lejlighed berettiget og nødvendigt. Når alt kommer til alt, kan kun lyset, der falder ovenfra, give den ønskede belysning af hele rummet. Meget ofte, under loftet placeres forskellige elektriske apparater - klimaanlæg og ventilatorer.

For driften af ​​disse enheder er det nødvendigt at tilvejebringe uafbrudt strøm til dem med elektricitet og uden at påvirke det indre af lokalerne.

Typer og metoder til udførelse

Af det materiale, der anvendes til lederen, er ledningerne opdelt i fremstilling:

 • fra kobber
 • fra aluminium. Lovgivningsdokumenter tillader i øjeblikket kun anvendelse af aluminium til produkter med et ledertværsnit på mindst 16 mm 2, så dette ledninger er næppe brugt inde i bygninger.

Ifølge udførelsesmetoden er ledningerne opdelt i:

 • åben, placeret på overfladerne af lofter, vægge, bjælker, bagagerum;
 • skjult, placeret inde i delene, strukturer af bygninger. Overvejet skjult og ledninger, lavet i hulrummet af skillevægge og lofter.

Når man lægger på loftet, tages der også hensyn til overlapningsmaterialet.

Ved armeret beton gulve

I bygninger med monolitiske eller præfabrikerede armeret betongulve anvendes åbne ledninger meget sjældent. I dette tilfælde udføres installationen direkte på lofterne, på isolatorer, i kasser, elektriske korrugerede rør (korrugeringer), rør, metalslanger, kabelkanaler. Midlertidige ledninger må udføres frit suspenderet.

Ved tilslutning af ledningerne til loftets overflade anvendes neglebeslag (negle er hamret i de færdigmonterede dowels), dowel-clamps og dowel-bånd. Før installationen, placeringen på loftet af elektriske apparater, lamper, kabler.

Til ledningsanordninger i rør anvendes korrugeringer, metalslanger, specielle klip eller klampeklemmer. Ved begyndelsen af ​​arbejdet er loftet markeret vedhæftningspunkter for lamper, kabler. Derefter udføres installering af rør, korrugeringer eller metalslanger, hvor kabler trækkes ved hjælp af ledninger. Oftere i bygninger med armeret beton gulve, er skjulte ledninger til loftet udført.

Hvis overlapningen er monolitisk, skal ledninger tilvejebringes i fremstillingsstadiet, idet kablerne placeres i plast- eller metalrør, der er fastgjort til forstærkningsburet, inden betonblandingen lægges.

De bør fastgøres til strukturelle beslag med plastikbånd eller ledning.

Fastgørelse af ledningerne til understøtningsstængerne er ikke tilladt. For at udskifte ledningerne bliver de simpelthen trukket i indlejrede rør med ståltråd, eller den gamle udskiftelige ledning bruges som leder.

Enheden af ​​ikke-udskiftelige ledninger, indlejret i paneler og monolitiske strukturer af gulve er ikke tilladt.

I præfabrikerede betonplader til installation af ledninger ved hjælp af hulrum i pladerne. Mærkning af placeringen på loftet af lamper og apparater. Derefter bores pladen på de nødvendige steder, og kablet trækkes ved hjælp af ledninger. Bemærk venligst, at denne installationsmetode er anvendelig, hvis ledningsretningen falder sammen med retningen af ​​hulrum i pladen.

Hvis muligheden for at lægge inde i strukturen er fraværende, er det tilladt at have ikke-udskiftelige ledninger under lag af gips. Til dette formål anvendes fladkabler, som er fastgjort til loftet med tråd, ståltape og sømbøjler inden starten af ​​plastering. Den anden måde er at gipsere loftet og lægge ledningerne i de hullede kanaler. Der bør ikke være kryds af flade kabler, når de ligger under gips. Hvis dette ikke er muligt, er isoleringen ved krydsene forstærket af tre eller fire lag isoleringsbånd.

Shtrobitplader eller monolitiske strukturer er strengt forbudt.

Det er også uacceptabelt at lægge kabler i sømene mellem gulvpladerne.

På træbjælker, bjælker, trusser

Ifølge trækonstruktionerne kan ledninger være både åbne og skjulte. Åben ledninger i loftet udføres på samme måde som med betonkonstruktioner. Alle installationsprodukter skal være fremstillet af metal eller ubrændbart materiale.

Fastgørelse ledninger til loftet på isolatorer i moderne konstruktion bruges meget sjældent, primært til at simulere en vintage interiør i lejligheden. Oftere ledninger foretages i korrugeringer eller metal slanger, der er monteret i loftet med klip. Ofte også brugte rør, der er fastgjort med klemmer. Kabler trækkes i rør eller ærmer fastgjort på overfladen med ståltråd.

I stigende grad, for enheden ledninger på træflader brugt plastik kabelkanaler. Dette materiale opretholder ikke forbrænding, og plastik males under produktionen og simulerer træets tekstur. Kabelkanaler med passende tværsnit er fastgjort på loftets overflade med skruer eller selvskærende skruer.

På steder med bøjning skæres kabelkanalerne i en vinkel. Det er praktisk at gøre dette ved hjælp af tømrerarbejde. Der fremstilles også specielle produkter til bøjninger og gafler. De forenkler betydeligt installationen af ​​elektriske ledninger i loftet. Yderligere kabler er anbragt indeni og lukket med snap-on covers.

Skjulte ledninger er lavet på trælofter i et lag af gips, under gipsvæg eller indenfor loftkonstruktioner.

Når monteret i gips, skal kablerne fastgøres langs asbeststrimmel eller på stålbånd. For at fastgøre kabler anvendes klemme eller neglestykker.

Det er strengt forbudt at fastgøre kablet ved at spik det mellem lederne. Hvis ledningerne er gjort i kanaler, der er blevet ristet i gips, er det muligt at tilslutte kablerne med en hurtigtørrende opløsning med tilsætning af alabaster.

Ved ledningsføring under gips er det ikke nødvendigt at lave kanaler, fordi arkene er monteret på en ramme lavet af metalprofiler. Det er absolut nødvendigt at placere kabler inde i metalrør, når der lægges bagved hængende lofter, hvilket gør det muligt at lokalisere tændingen af ​​ledningerne i tilfælde af kortslutning. Rør er tilladt at bruge stål vandledning, eller kobber.

Diameterne på rørene skal sikre lægningen af ​​det krævede antal kabler af den ønskede størrelse. Før du bruger rørinspektionen, afvis krystal. Derefter skæres de i stykker af den krævede længde og skæres i tråde i enderne af stålrør. Det er obligatorisk at fjerne burrs og burrs, der kan beskadige kablernes isolering.

Rørstykkerne er forbundet med vinkler eller koblinger. Kobberrør bøjer specielle rørbøjere.

Det skal bemærkes, at når der installeres en hvilken som helst type ledninger i lejligheden, skal det være muligt at udskifte det på grund af fysisk forringelse eller en nødsituation. Korrekt udført arbejde med installation af elektriske ledninger sikrer lang og sikker drift af hele bygningen eller strukturen.

Fastgør kablet til loftet

Denne artikel vil diskutere de bedste og mest praktiske måder, hvormed du selvstændigt kan reparere et elektrisk kabel eller rør til en væg, et loft eller et gulv.

I min mangeårige elektrikerpraksis har jeg mødt en lang række forskellige monteringsmetoder, men nu vil jeg fortælle dig om de mest praktiske, hurtige og praktiske.

Ved installation af et elektrisk kabel er det nødvendigt at trække sig tilbage fra 40 til 60 centimeter mellem dens fastgørelsesanordninger. Og følg også de almindeligt accepterede ledningsregler, der er beskrevet i denne artikel.

Hvor bedst kan du rette kablet i boliger og lejligheder.

 1. Fastgørelse i strob af alabaster, gips eller anden hurtig-tørrende opløsning. Mange elektrikere sætter et strømkabel eller rør i en strobet hver halve meter ved hjælp af en hurtigmonteret mørtel. Hvad er fordelene ved denne metode.
  • En ret snæver rille med en lille margen over bredden af ​​kablet.
  • Arbejdshastighed
  • Lav pris.
  • Du behøver ikke at søge og købe ekstra specielle fastgørelsesdele.
  • Ingen slag eller øvelse til installation.
  • Det er nødvendigt at fortynde løsningen ofte.
  • Mere end to kabler i en tarm er meget svært at dække.
  • Denne metode er svært at fastgøre røret.
 • Billig og praktisk metode til fastgørelse af kablet vil være at fastgøre dowel clamps. som er til både fladt og rundt kabel. Når du køber, skal du vælge størrelse afhængigt af det ønskede tværsnit og antallet af elektriske kabler. Før installationen borer vi et hul med den krævede diameter med en perforator eller en boremaskine, tag fat i bundtet af ledninger og hammer i dowel-klemmen. Jeg bruger ikke denne metode i mit arbejde på grund af manglen på universalitet eller behovet for at vælge den passende størrelse af fastgørelseselementer for hver enkelt sag.
 • Mere universal mount på dowel - screed. Med det kan du nemt lave både fladt og rundt kabel, hver enkelt eller noget sammen. Det er simpelthen indsat i det borede hul, hvorefter den ekspanderbare plastikpind er hamret.
 • Hurtigt gør det-selv-tilpas kablet, kabletbåndet til væggen og loftet tillader et kabelbinder med et hul til en dowel-negle eller skrue. Vi borer et hul, der spiker dyvelespiken med et øje til slips, og det er kun nødvendigt at indsætte og fastgøre ledningerne ved blot at trække spidsen ind i selvspændingslåsen.
 • At fastgøre til det andet kabel, der allerede er fastgjort, tillader en enkel plastikbinding med lås. De kommer i forskellige størrelser, farveløse eller sorte. Sidstnævnte kan bruges til montering på gaden, fordi de er modstandsdygtige over for UV-stråling.
 • Plast dowel under klemmen. Vi bor et hul, hammer og indsæt en enkel klemme med den ønskede længde og tykkelse. Min yndlingsmetode, der bruges til montering på vægge eller lofter på elektriske linjer, takket være sin alsidighed, kan du altid hurtigt indsætte i plastikpladen eventuelle nødvendige dimensioner af screed, tilføje en anden eller udskifte den med en anden.
 • Til montering i gulvet af rør af metal eller HDPE samt metal slange, ville den bedste mulighed være at bruge metalbeslag af den passende diameter. Til montering i gulvet er der nok mulighed med et hul.
 • Clips jeg bruger til fastgørelse af metal, PVC glatte og bølgede rør til loft og vægge. Klipet er fastgjort til overfladen med en dowel, og rørene er allerede simpelt snappet ind, så det er vigtigt at vælge præcis klippets størrelse for rørets diameter. Ellers vil du ikke kunne snappe det, eller bare rørene holder ikke.
 • Nail parentes bruges normalt til at fastgøre til væggen på et tv, telefon eller computer kabel. De fås separat for flad og rund kabler.
 • Monteringsstedet med selvklæbende basis vil være nyttigt til fastgørelse på allerede klare overflader, ikke kun vægge, men også møbler. Det er sikkert fastgjort til overfladen, som ikke er beskadiget. Du kan altid skrælle puten, hvorefter der ikke bliver sporet tilbage.
 • Til montering på gipsvæg eller PVC-paneler anvendes specielle skruer eller sommerfugle, som sættes i hullet og fastgør fikserne til dem med en selvdrejende skrue. Figuren nedenfor viser, hvordan man kan montere med sommerfugle.

  Jeg anbefaler at læse vores artikel "Hvordan man laver vægge".

  Hvis du har dine egne monteringsmetoder til elektriske ledninger eller spørgsmål, skriv venligst nedenstående i kommentarerne til denne artikel.

  • DIY garage ledninger
  • Installation af elektriske ledninger i rør.
  • Video lektion nummer 3. På valg og installation.
  • Elektriske ledninger i træ.

  Fastgør kablet til loftet: muligheder og metoder

  I stigende grad falder forbrugernes valg på konstruktioner af suspenderet type, som er nemme at montere og giver også en glat og smuk overflade, hvis former kan være så varierede som farver. Imidlertid er lægning af ledninger under lignende genstande ikke en nem opgave.

  Så hvordan laver du kablet til loftet, hvis du monterer en ophængt struktur? Dette spørgsmål vil blive givet instruktioner og svar i løbet af denne artikel.

  Forberedende arbejde

  For at rette ledningerne under loftet skal du vide nogle punkter:

  • Hvor er hovedtavlen
  • Hvilket mærke og kabelafsnit
  • Hvor er udstyret placeret
  • Hvordan man anvender metoden til at lægge ledninger, baseret på rummets specifikationer

  Efter afslutningen af ​​første afsnit kan du begynde at vælge det nødvendige kabel og værktøj. Styret af de anbefalede standarder, bør du vælge kablet VVGng, som kan bruges som forsænket og eksternt system af elektriske ledninger.

  Muligheden for at lægge elektriske ledninger afhænger af, hvor det elektriske udstyr er placeret. Så hvis du ikke kan lægge en skjult elektrisk ledningsføring, er det værd at planlægge en rute, der vil være eksterne kabler.

  Fastgør kablet til loftet udenfor

  I øjeblikket er der flere typer eksterne fastgørelsestråde:

  • Holder dem i en speciel metalliseret eller korrugeret ærme
  • Stålrørpakning
  • Anvendelsen af ​​elektriske rør fremstillet af plast
  • Programkabelkanaler
  • Fastgør kablet til loftet med isolatorer og beslag

  Enhver af de ovennævnte muligheder for kabelens ydre montering kan gå til boligen, men det hele afhænger af situationen. Nogle typer er bedre monteret på en type overflade, mens andre er uønskede for samme overflade.

  Hvad er overfladerne og metoderne til at lægge elektriske ledninger til dem

  Hvert hus har sit eget design og bruges til konstruktion af materialet. Herfra er der en række kabelinstallationsmetoder (læs: "Hvad er lofterne: lad os se").

  Træloft

  Træloftet er bedst udstyret med stålrør. Deres tværgående størrelse er stærkt afhængig af diameteren af ​​de elektriske ledninger. Derudover kan flere kabler placeres i et rør ad gangen.

  Som en gaffel til elforbrugeren er det bedre at bruge IP65 designkasser, som skal monteres af ildfast materiale. Inden i kassen bør du eliminere muligheden for at røre kabelkernerne til væggene ved at anvende isolering. Denne teknik er vigtig, når du installerer både forsænket og åbent ledninger.

  Processen med at installere kablet til træet:

  • For det første udføres markeringen minibusskabler.
  • Dernæst skal du markere placeringen og installere distributions- og passagekasserne.
  • Derefter forkortes rørene til den ønskede længde og fastgøres til loftet. Derefter forbindes rørene ved svejsning.
  • Alle wiggle ledninger er påkrævet i en vinkel på 90 grader.
  • Ved hjælp af en broach strækkes kablet fra boksen til kassen og forlader stifter i enderne, hvis længde vil være tilstrækkelig til desoldering i kasser (vil være ca. 20-25 cm).
  • Derefter boede koblingskablerne i kasserne ved hjælp af svejsning eller lodning. Næste er isoleringen af ​​kablet.
  • Så skal du jorden.
  • Endelig er det sidste trin at verificere integriteten af ​​de resulterende ledninger.

  Sådan fastgøres kablet til loftet af metal

  Loftets metaloverflade er en god ledning af strømmen, så det er nødvendigt at tage den mest ansvarlige tilgang til installationen af ​​kablet for at undgå ubehagelige hændelser. Det er derfor bedst at lægge kablet i plastikrør.

  Dette materiale er perfekt til distributionskasser. Men hvis rummet ikke behøver at installere denne sag, kan du holde kablerne i stålrør.

  • Markeringen af ​​den rute, hvorpå kablet skal passere.
  • Det er nødvendigt at bestemme placeringen af ​​passage og distributionskasser.
  • Det er nødvendigt at afskære de overskydende rør, derefter reparere dem i loftet, og lim dem sammen ved at forbinde strukturen.
  • Det er nødvendigt at bruge et korrugeret rør, når du drejer kabelbaner, som skal laves i en ret vinkel.
  • Påfør en broach, når du lægger kablet fra kassen til boksen, efterlader enderne i enderne, hvis længde vil være 20-25cm.
  • Kabellederne er bundet i kasser ved svejsning eller lodning. Så skal de isoleres.
  • Efter disse trin skal strukturen kontrolleres for integritet.

  Kabellægning på en armeret betonplade

  Disse plader er tilgængelige i gamle huse, fordi deres design er noget anderledes end det, der anvendes i opførelsen af ​​moderne bygninger.

  I øjeblikket udarbejdes gulve under opførelse. Elektrotekniske rør af plast er lagt på forhånd, installation og gennemløbsskuffer lægges i det kommende loft. Næste kommer gulvet. Dette er dog typisk for moderne design, men ikke for gamle huse.

  Anvendelsen af ​​armeret betonplader tvinger kablet til at blive ledet gennem kanalerne, men ofte ved kanterne af pladerne eller indenfor er ledninger hårdere for at lægge ledningerne.

  På en armeret betonplade kan du lægge et åbent kabel på følgende måder:

  • Fastgørelse ledninger til loftet beslag.
  • Fastgørelse af bølgepap med kabelklip.
  • Fastgørelse af et metalliseret rør med kabelklip eller beslag.
  • Fastgørelse i stålrør, fastgjort med beslag eller klemmer.
  • Fastgørelse af et elektrisk rør af plast med kabelklip.

  Efter at have behandlet installationsmetoderne, kan du overveje funktionerne i den eksterne installation af kablet:

 • For det første laves ledningen af ​​ledningerne.
 • Markerede steder hvor fordelings- og gennemkørselsbokse vil blive placeret.
 • De eksisterende rør skæres for at bringe dem til den ønskede længde. Så er de fastgjort til loftet og tilsluttet.
 • Før rørene fastgøres til loftet, strammes de ved hjælp af en broach, der efterlader pins på 20 til 25 cm i enderne (se også: "Fastgør fjernsynet til loftet: en moderne løsning").
 • Snoderne på kabelruten er lavet i en vinkel på 90 grader.
 • Ved hjælp af en broach lægges et kabel placeret i et stål- eller plastrør fra kassen til kassen med intervaller.
 • Kabellederne er bundet ved lodning eller svejsning, hvorefter isoleringen finder sted.
 • Det næste skridt er at mætte ledningerne.
 • Endelig skal du kontrollere ledningerne for integritet.
  Åben ledningsføring er selvfølgelig lettere skjult, men hvis du får mulighed for at udføre den anden mulighed, skal du huske følgende betingelser for installation i en armeret betonplade:
 • Laying bør ske langs kanalerne.
 • Strobit loftet skal være langs pladen. Tværgående strækning kan ødelægge strukturens enhed.
  Nogle funktioner i installationen af ​​skjulte ledninger:
 • Det er nødvendigt at trække sig tilbage fra muren med 5-7 cm og sætte et mærke.
 • Dernæst laves en depression med 2 cm i længden langs væggen og 10 cm langs pladen.
 • På lampens placering skal du udføre den samme funktion.
 • Kablet fastgjort til broachen er gevindskåret gennem kanalen.
 • Efter at trække kablet er skåret, danner et segment på 40 cm.
 • Derefter fastgøres kabelkernerne i forbindelseskassen ved lodning. Dernæst er koblingen isoleret.
 • I slutningen af ​​arbejdet skal du kontrollere ledningerne for integritet.
 • Disse monteringsmetoder er typiske for standardlofter, men ved at lægge kablet bag et ophængt loft vil der være nogle særegenheder og forskelle fra ovenstående teknikker.

  Egenskaber af kablet i gipspladedesign

  Et særpræg ved et sådant falsk loft er begrænset adgang til elektriske ledninger, så det er nødvendigt at planlægge på forhånd serviceforbindelsesstedet. Kablet fastgøres til loftet ved hjælp af den metode, der passer til den eksisterende loftsbase, det være sig metal, beton eller træ. Lignende teknikker er nævnt ovenfor under artiklen.

  Gipsvæg gør det nemt at skjule ledningerne, så der er ikke behov for en skjult kabelholding. Det vil dog være nødvendigt at flytte distributions- og adgangskasserne ud over loftet for at lette adgangen til dem.

  Fastgør kablet under gipspladekonstruktionen, se på videoen:

  Fastgørings- og kabelbeslag

  Ved konstruktion eller reparation af ledninger er det nødvendigt at installere ledninger og kabler. Også, hvis du har brug for at installere et kraftfuldt nyt husholdningsapparat, skal du også trække en separat linje fra tavlen. Under alle omstændigheder skal du på en eller anden måde montere ledningerne på væggene eller i loftet. Hvad kan der være fastgørelse af kablet for hvert af disse tilfælde, og vi vil fortsætte med at forstå.

  Generelle regler

  Med skjult eller åben kabelinstallation, indendørs eller udendørs, er der nogle generelle regler:

  • Den optimale afstand mellem fastgørelseselementer - 40-50 cm.
  • Hvis der anvendes selvskærende skruer, skruer, dowels, drejer de mod stopet - så at den udragende hætte ikke beskadiger isolationen.
  • Kablet er lagt jævnt uden bølger. Hvis du har brug for et lager, placeres det på det mindst synlige sted.

  Læg kabel fortrinsvis i en lige linje - lodret eller vandret.

  I princippet er anbefalingerne alle. De er alsidige og ukomplicerede. Afstanden kan reduceres om nødvendigt. F.eks. På sporets omdrejninger er fastgørelsesanordningerne installeret på kort afstand fra bøjningens sted - 5-10 cm. Opgaven er at sikre en sikker pasform og forhindre sagning.

  Metoder til fastgørelse til forskellige overflader

  Vægge og lofter er lavet af forskellige materialer med forskellig struktur og tæthed. Afhængig af denne egenskab ændres monteringsmetoden:

  • Tæt - træ i enhver form, gips og bløde gipsmørtel (herunder gips). Et søm eller en selvlukkende skrue passer perfekt til alle disse materialer. I nogle spånplader, OSB og nogle andre - er det bedre at forborre et hul med en lidt mindre diameter end en selvdrejende skrue og derefter skrue den ind. Negle hammer ofte straks uden forudgående boring.

  Skruer er skruet ind i træet og dets produkter. Kun til fastgørelse af kablet er det bedre at tage dem med en flad hætte

 • Fast stof. Denne kategori af materialer omfatter mursten, beton, beklædningsgenstande, cement. I dem, selv med et forboret hul, må du ikke dreje skruen. For sådanne materialer skal du bruge dowel-negle (de kaldes også dowels). Det er en fastgørelse bestående af to dele - en plastikdåse og en metal (undertiden plastisk) skrue. I sådanne tilfælde bores et hul med en borediameter, der er lig med eller lidt mindre end diameteren af ​​dybden, i materialet. En plastikhætte indsættes i hullet. Dens øverste kant skal være flush med overfladen (hvis det er nødvendigt, kan du trykke et par gange med en hammer til niveau eller afskære overskuddet med en skarp kniv). Derefter fastgøres et fastgørelseselement (plade, klemme osv.), Som er fastgjort til den indsatte dowel med en skrue.

 • Tynd eller blød. Dette er plast, gipsvæg, fiberboard, luftbeton, skumbeton mv. De holder ikke de sædvanlige fastgørere, vi har brug for en speciel, som har en udvidet "tilbage" -del. Det har et stort område af støtte, som følge af hvilke fastgørelsesanordninger kan holdes. Nogle eksempler på sådanne fastgørelsesdele (paraply, dowel-butterfly og dowel med en boremaskine) er præsenteret på billedet.

  For at fastgøre kablet til tynde vægge har du brug for specielle fastgørelsesdele.

  Faktisk er det alle overflader, der er fundet inde i huset, når du lægger ledningerne. Men nogle gange er det nødvendigt at tilslutte et kabel til en stang, for eksempel når strømmen fra en stang til et hus strækker sig eller til et rør - når kablet stiger langs en brændbar væg.

  Til konkrete søjle

  Kablet er fastgjort til armeret beton søjle med lange plastik bånd af sort farve. De tjener omkring 5 år.

  Én måde at sænke kablet langs betonsøjlen

  Du kan bruge klemmer til at installere kloakerør, men du skal bore huller til dem, hvilket er meget vanskeligt. En anden mulighed - hvis der er en jordledning på stangen - en rund ledning med en diameter på 5-6 mm, kan den fastgøres med bånd til den. En anden mulighed er at lave metalstrimler på en stang - for at gøre noget som klemmer, og fastgør et kabel til dem.

  I et metalrør

  Hvis kablet går op på væggen af ​​huset i et metalrør, løber det simpelthen indenfor. Da der anvendes ret solide kabler til ekstern ledning, er stivheden normalt nok til at holde mere eller mindre inde i røret.

  Læg kablet i røret. Fastgør røret og kablet kun ved udgangen fra det til væggen

  Fra oven og neden er røret lukket med en slags kork (kan skæres ud af skumplast og derefter males med røret). Dette stik vil desuden fastsætte kabels position (tryk ikke på kanten), og så den ikke bevæger sig inde i røret, bliver den fastgjort til væggen ved udgangen fra den.

  Til fastgørelse af kablet til kablet ved hjælp af specielle metal- og plastbøjler. De består af to dele - der er et hul til kablet og mere - til lægning af kabler.

  Kabelbøjler

  Hvilket er bedre - metal eller plast? Metal mere holdbar, men længere indstillet - du skal stramme skruen. Plastikene vil fungere i ca. 5 år, men de installeres hurtigt - "halen" trækkes ind i det tilsvarende hul, strammet. Det er alt sammen.

  Fastgørelsesanordninger til kabler og ledninger: typer og sorter

  Med panden type installation af elektriske ledninger og kabel kan anvendes samme typer af fastgørelsesanordninger. Det er valgt ud fra de eksisterende forhold, muligheder og smag af ejerne. Hovedopgaven er at sikre højkvalitetsfiksering og ikke forstyrre isoleringen enten under installation eller under yderligere arbejde og drift. Og typen af ​​vedhæftning er valgt blandt de mulige muligheder. Der er ganske få af dem - der er specielle der produceres til kabler, der er lånte fra andre områder, der er selvfremstillede.

  Kabelfiksering er mange

  Kabelklip

  Ved hjælp af klip kan du rette kablet på væggen, loftet, på gulvet. Må bare finde det rigtige design, og de er mange. Fastgør kablet med klip er en meget populær metode - det kan vise sig meget pænt og næsten umærkeligt. Dette er hvis du har til hensigt at åbne ledningerne.

  Klemmer til kabelinstallation er metal og plast, med forskellige former. De enkleste ser ud som en bue, som har huller til skruer eller dykker på den ene og den anden side. De er alle gode, men det kræver to huller at installere, hvilket tager meget tid.

  Der er en mulighed, der gør det muligt at modstå et brandgab ved installation af et strømkabel på brændbare overflader (i billedet til venstre). Denne fastgørelse er fastgjort med en skrue til overfladen. Det er godt, at hvis det er nødvendigt, kan du tilføje tråde til samme fiksering. Du behøver ikke at fjerne det, du skal skrue skruerne, der holder toppen af ​​klippet.

  Metal clips til fastgørelse af kabel

  Den tredje mulighed - en slags loop af metalstrimmel. For at installere det skal du først tage kablerne ind, derefter justere hullerne og rette dem på overfladen.

  Alle disse klip kan bruges både på væggen og i loftet. Men når der lægges et stort antal filamenter i loftet, er de ubelejlige - for mange huller er nødvendige til installation. De er lavet af metal, og nogle er derefter malet, så når fastgørelsesmidlet bliver brugt, skifter fastgørelseselementerne mindre.

  Montering på plastikklip

  Plastklip anvendes hovedsagelig til fastgørelse af kabler i bølgede slanger. Der er forskellige størrelser til forskellige korrugeringsdiametre. De kan installeres enten individuelt eller samlet i linjaler - til en mere præcis installation af store kabler af ledninger. Denne type klip anvendes primært til skjult strimmel, men hvis korrugeringen er lagt udenfor, er det mere bekvemt at løse det med deres hjælp.

  Dowel klip

  Dowel-clip er mere umærkelig under installationen. Dette er en buet stribe af plast med karakteristiske grene i enderne, som på grund af den elastiske kraft vil holde fastgørelseselementerne i væggen eller loftet. Formen af ​​disse produkter er til runde og flade kabler af forskellig størrelse. Men du kan ikke rette alvorlige kabler - de er ikke nok. Men meget omhyggeligt ser de på ledere af små sektioner, herunder tv, telefon og til internettet.

  Dowel-clips til kabler af forskellige former

  De installeres simpelthen: Et hul med en passende diameter er boret, en leder er indsat i klipset, enderne er gemt i hullet og indsat med kraft. Virkelig god mulighed - hurtigt monteret, du ser pænt ud. Anvendes hovedsagelig til åbne ledninger.

  Dowel screed

  En anden mulighed for hurtig fastgørelse af kabel - ankerstik. Den er lavet af ikke brændbare selvslukkende blødgørere, så du hurtigt kan montere kabelledninger. Den kan bruges både til åben og til den skjulte installation.

  Dowel-kobler - en hurtig og bekvem måde at sikre kablet på beton, mursten og andre overflader

  Der er en kobler med en aftagelig og en-delt lås. Aftagelig lås gør det muligt at ændre antallet af ledninger. Installationsmetode er det samme som for almindelige dowel. Forskellen er, at dowel er også plast her.

  Kabelbånd med dowel stand (PCB)

  En anden mulighed for hurtig installation. Den består af en dowel med gevind og en platform med en kobler fastgjort til den. Først er dowel installeret, en platform med en kobler er viklet på den. Ledninger er fastgjort til det færdige spor.

  KSP - kabel slips med monteringspude til dowel

  Materiale - ubrændbar blødgører, farvegrå, brugstemperatur - fra -45 ° C til + 85 ° C. Kan monteres på beton, mursten og træoverflader.

  Klip (hæfteklammer) med negle

  En god mulighed for at fastgøre kablet på tætte overflader - træ og dets derivater, gips. På siden af ​​plastikbeslaget er der et hul, hvori nellik er sat ind. Konsolets form er runde rektangulære ledere i forskellige former.

  Plastklammer med negle til åben kabelinstallation

  Fastgørelse af kablet med sådanne beslag er hurtigt og ikke slående. Ofte er der også små ledninger - fjernsyn, telefon, internet.

  U-formede hæfteklammer

  Selv de mindste bøjler og klip er stadig ret mærkbare. Der er en måde at gøre fastgørelseselementer næsten usynlige, i hvert fald i nogle tilfælde. I tilstedeværelsen af ​​en konstruktion hæftemaskine til træflader eller plastering ledninger og telefonkabler kan fastgøres med specielle beslag. De har lange ben og en afrundet ryg. Der er specielle hæfteklammer til montering af kablet med plastikstop (mellembillede). De tillader ikke at overføre ledningen, hvilket sker ved arbejde med konventionelle parenteser, hvis der udøves for meget stress på udløsermekanismen.

  Fastgørelseskabler med hæftemaskine og specialbeslag

  En god måde at høj hastighed - kun et klik på hæftegrebet og beslaget er allerede installeret. I en time kan du lave en anstændig optagelse. Et andet positivt punkt er, at fastgørelseselementerne næppe er mærkbare; ved demontering forbliver meget små huller i skoven, som også er praktisk talt usynlige. Med gips og spånplader er OSB noget sværere - skaden kan være mere, men de er stadig mindre mærkbare end fra negle, selv de mindste.

  Manglen på fastgørelseskabler med en hæftemaskine - væsentlige begrænsninger i størrelse. Sådanne hæfteklammer er ikke store. Maksimumsstørrelsen over bredden af ​​beslaget er 12,5 mm, og endda ikke i alle former. Dette er mere end nok til at installere telefon "nudler", internetkabel eller andre lignende ledere, men det er langt fra altid muligt at lave VVG eller NYM på denne måde. Desuden er isoleringen af ​​disse kabler mere stiv, hvilket kræver hyppigere installation af beslag.

  Fastgørelseselementer til strømlining af lederbundtet

  Det er ikke altid nødvendigt at fastgøre ledningerne permanent. I nogle tilfælde behøver du bare strømline bjælkerne - så de ikke er forvirrede. For eksempel passer normalt en betydelig mængde ledninger til skrivebordet. For at fikse dem stift til ingenting - efter et stykke tid kan der kræves ændringer, og fra de hamrede negle er der huller, som du ikke kan forkæle på bordet. Her til disse formål er der forskellige enheder. De omtales ofte som wire eller kabelholdere.

  Velcro kabel klip

  For eksempel, de samme parenteser, men af ​​en anden struktur. Til højre på billedet ovenfor ses et kabelklip, på bagsiden af ​​hvilket der er monteret dobbeltsidet tape. Til montering på møbler eller plastpaneler er dette meget praktisk - limen kan derefter vaskes, og overfladen forbliver intakt. I midten er den anden variant med samme idé, og til venstre er det såkaldte monteringssted til fastgørelse af kabelbånd. For det første er disse platforme fastgjort til overfladen - de har også en velcro på bagsiden. Så er bunden af ​​ledninger fastgjort til hullerne med en almindelig plastik slips. Ikke så praktisk og pænt (haler af plade stikker ud), men kan også bruges.

  Plastkabelholdere på bordet

  Nogle få muligheder for montering af den elektriske ledningsnet, som du ser på billedet ovenfor. Essensen er den samme, teknikken er anderledes.

  Kabelbakker - til skjult installation af store bundt

  Når belysningsapparatets loftbelysningsenhed skal lægge et stort antal ledninger, og de skal rette sig til loftet. Når det kommer til lejligheder, overlapper de oftest - en betonplade. At bore mange huller i den er hård og lang, og det er ikke meget lettere at fastsætte en til en eller i små grupper af ledninger. Her anvendes i sådanne tilfælde overheadkabler. De er normalt lavet af galvaniseret wire eller perforeret metal.

  Kabelbakker

  De er af forskellig størrelse, der findes flere forskellige typer fastgørelser - på pinde, der er fastgjort til loftet, på suspensioner af "T" eller "G" form.

  Installationsproceduren er som følger: Først monteres strukturen og monteres i loftet, så kabler kastes i den. Om ønsket kan de fastgøres med bånd til gitterene, men det er normalt ikke nødvendigt.

  Derudover er der metalbakker af perforeret og ikke-perforeret metal. Sidstnævnte er nødvendigt, når der lægges kabler inde i brændbare vægge - for eksempel i hushuse.

  Typer af metalkabelfælder

  De samme bakker kan bruges, når der lægges kabler i det underjordiske rum. Men så kan du bruge en perforeret version. Det vil også beskytte mod gnavere og utilsigtet skade.

  Hjemmelavede kabelarmaturer

  Mange fabrik armaturer har en relativt lav pris, men når der kræves hundredvis, er mængden betydelig. Og hvis ledningerne er skjult - det er f.eks. Nødvendigt at fastgøre kablet i porten, hvorfor begrænse de ekstra penge, hvis du kan gøre med improviserede midler. Dette gør det til et hjemmelavet kabelbeslag:

  • Strimler af tin + negle eller dowels - afhængig af væggenes materiale. Blæret er fortrinsvis galvaniseret, og det kan "ekstraheres" fra øl dåser. Den skæres i strimler med en tykkelse på 7-10 mm, der laves et hul i midten, hvorigennem et søm er indsat. Først fastgør fikserne langs ruten med en stigning på 60-100 cm, og klem derefter et kabel eller en ledning med tin strips. For at fastgøre kabeltilslutningen er det tilrådeligt at holde enderne i låsen.

  Eksempel på hjemmelavede kabelfastgørelsesanordninger

 • Fra galvaniseret metal, skåret i strimler med en tykkelse på ca. 1 cm, kan du lave en simpel U-formet beslag. Spik neglene i enderne, brug dem som sædvanlige parentes - greb lederen hver 50-80 cm. Kan bruges til at fastgøre ledninger til vægge og loft.

  Hvordan kan jeg sikre tråden med en stribe tin

 • Også tin strimmel kan bruges til at fastgøre kablet i en loop. Strimlen dækker kablet, hvorefter strimlen er fastgjort til væggen (se billedet til højre). Denne mulighed kan også bruges til at fastgøre lederne i rillen. Fra den sædvanlige udvendige montering vil den kun blive kendetegnet ved trin til fastgørelse af klip - de kan installeres sjældnere, da deres opgave er at holde kablerne, indtil opløsningen hærder, hvormed stroben er forseglet. På samme måde kan du reparere ledningerne i beskyttelseskappen - korrugering, rør osv. Kun strimler kræves længere og muligvis bredder - for en mere sikker pasform. En søm eller en selvlukkende skrue er egnet til træ, en dowel er nødvendig til mursten og beton.
 • Med værktøjer kan du reparere og bundle af ledninger. En længere stribe tin kan fastgøres flere ledere placeret i nærheden af ​​hinanden. Det er mere hensigtsmæssigt at anvende perforeret metal til dette (for eksempel monteringsophængninger til hævede lofter), men du kan også gøre med almindelige strimler af tin.

  Fastgørelse af kabler af ledninger

  Disse er de vigtigste typer af fastgørelsesanordninger til kabel, som kan laves manuelt. Der er sikkert andre muligheder - håndværkernes fantasi er uudtømmelig, men det er det mest almindelige.

  Fastgørelse til skjult pakning

  Hvis kablerne stables på reparationstrinnet, vil de ofte lægge sig ind i væggene, gulvet eller loftet. Da resultatet af arbejdet er usynligt, er der mindst lagt vægt på æstetik. Men der lægges stor vægt på pålidelighed og sikkerhed - adgang til omarbejde er meget, meget kompliceret. Derfor er armaturet til kablet, når det ligger inde i væggen, loftet, under gulvet valgt pålideligt. Disse kan være:

  • Skruer af enhver type - med dykker, monteringsplatforme mv.
  • Du kan vælge den passende størrelse for typen af ​​klip.
  • Lav en hjemmelavet hardware.

  Hvis du laver et loft af gipsplader. Ledninger kan fastgøres til bøjler eller lægges indvendige profiler. Først når du installerer kablerne, må du ikke stable tæt på profilens væg - for ikke at beskadige under drift

  For at lægge store bundt af ledninger på loftet er mere bekvemt og hurtigere at bruge bakkerne, men du kan al den samme hardware. Det eneste der er dårligt er, at du skal bore mange huller til montering af fastgørelseselementer i beton eller mursten. Dette er især ubelejligt, når man arbejder på loftet. Hvor bedst at optimere arbejdet i dette tilfælde lidt lavere.

  Hvis der ikke er tale om falske vægge eller et færdigt gulv, under ledningerne danner de indrykning - spor. De sætter ledningerne i dem og dækker dem derefter med en løsning, og efterfølgende slutter de efterbehandling. Ud fra et æstetisk synspunkt er en ideel mulighed. Fra operationssynspunktet er det problematisk, da det er næsten umuligt at udskifte eller reparere ledninger uden at bryde vægge. Ikke desto mindre er ledningerne gjort på denne måde, og prøver bare at installere kabler af høj kvalitet og endda med en vis mængde strøm eller antal par.

  Lægning og fastgørelse af ledninger i porten

  Ifølge sikkerhedsreglerne i brændbare vægge (træ, panel og ramme) er kablet lagt i et ikke brændbart kappe eller i en metalbakke. Hvis vi taler om en ikke brændbar skal, så er det som regel et korrugeret rør lavet af plasticitet, der ikke understøtter brænding. I dette tilfælde er selve skallet fastgjort, inden i hvilket kablet er placeret. Dette påvirker ikke valget af monteringstype, men det påvirker udvælgelsen af ​​fikseringens størrelse - det er simpelthen nødvendigt, at klemmerne kan dække skallen.

  At lægge kabler inde i brændbare vægge er forbundet med vanskeligheder: kravene er meget stive. De kan laves i ramme- eller panelhuse, men i tømmer- eller tømmerhytter er det meget vanskeligt. Det er nødvendigt at lægge metalplader i væggene. I dette tilfælde er det nødvendigt at fjerne en stor mængde træ, hvilket ikke forbedrer den termiske ydeevne, og udseendet er ikke muligt at gøre det ideelle. Derfor trækker de i træhuse mere ofte til en åben metode til installation - over væggene.

  Fastgørelsesanordninger til åben kabellægning

  Når der lægges kablet udenfor, stilles der strengere krav til armaturet. Da alt i syne skal vælge de mest uhyggelige muligheder, eller omvendt, det mest dekorative som retro ledninger. Dette er et omfattende emne og beskrives detaljeret her. Andre muligheder:

  • Installation i kabelkanaler. Disse er plastikbrætter, der er fastgjort langs væggene. Ikke bedst i form af æstetikmetode, men hvis det er nødvendigt, lægger et stort antal ledninger i træhuse sig nok den billigste til at installere og praktisk i forhold til drift: altid fri adgang til udskiftning, reparation og modernisering.

  Du kan sætte ledningerne i kabelkanalerne

 • Bestilling af en række ledninger i specielle sokkler.
 • Brug af hæfteklammer fra hæftemaskinen. De mest uhyggelige fastgørelsesdele, der også installeres hurtigt.
 • Fastgørelse med hæfteklammer og klip malet i tone med kabel.
 • Der er et valg, men alle metoder er ikke ideelle, fordi alle beslutter sig selv for hvordan og med hvad man skal fastgøre kablet.

  Fastgør kabler til loftet

  Fastgørelse af kabler til loftet opstår hovedsageligt i enheden af ​​hængende lofter eller lofter lavet af plastpaneler og gips. I tilfælde af gipsplast er alt noget enklere: der er et system af suspensioner, som det er muligt at fastsætte ledningsnettet med plastikbånd. I andre tilfælde er alt noget sværere: Du skal bore et stort antal huller til fastgørelsesanordninger, fordi de bruger alle de samme klip og beslag, og for hver skal du installere en dowel (hvis loftet er lavet af en betonplade).

  Fastgørelse af kablet på loftet er tidskrævende.

  Du kan fremskynde installationen på flere måder:

  • Brug af kabelbakker (beskrevet ovenfor).
  • Vedhæftning af en række linjer til loftet hænger små ledningsnet til dem med plastikbånd.
  • Anvendes til fastgørelse af en lang perforeret metalstrimmel.