Forberedelse af LED-strimmel til installation. Hvordan forlænges ledningerne?

Jeg vil vise dig, hvordan man laver installationen af ​​LED-stripe CORRECT. Selvfølgelig kan du ikke forvirre mine anbefalinger og gøre alt på din egen måde. I sidste ende er dette din lejlighed, ikke min.

Men jeg vil som en certificeret ingeniør med mange års praksis fortælle, at 99% af alle fejl, problemer, klager og klager stammer netop på grund af brud på installationsreglerne.

Til at begynde med kommer LED stripen fra Kina i denne form. (Jeg tog for eksempel et åbent RGB-bånd)

I denne form er LED-strimlen ikke egnet til installation.

Endnu en gang minder jeg om, at båndet du køber til skjult installation i loftet, dvs. installation foretages på et fjernt sted. Et eller andet sted deroppe, dybt i en niche, hvor det er mørkt og skræmmende, hvor armen kan krybe med vanskeligheder.

Færdige sæt til loftbelysning

Lad os indsamle lyset personligt til dit loft. Høj kvalitet!

Lad os levere til en dør til enhver by i Rusland.

Længderne af ledninger loddet af kineserne vil ikke være nok, under installationen vil de begynde at komme ud, kort mellem hinanden og konstant hoppe ud af stikkontakten på strømforsyningen eller strømforsyningen. Derfor, for at ikke lide og ikke forstyrre naboerne med højt uanstændige ord, tag et loddestang og fjern fuldstændigt disse "snot".

Fjernelse af indbyggede ledninger

Tag 4 ledninger med en længde på 20 cm. Trådens farve: grøn, rød, blå (i henhold til LED-krystallets farve) og en hvilken som helst farve (jeg tog gul). Du kan selvfølgelig gøre alt med en ledning, men du bliver forvirret, når du installerer, og du vil tænke i lang tid, hvor du tager fejl.

Ledningen skal være strandet (at være fleksibel) med et tværsnit på 0,75 mm. I den ene ende skal du fjerne isoleringen 5 mm, fra den anden ende 10 mm.

Dernæst køb i el-apparatforretningens lugs til 0,75 mm trådtværsnit. De ser sådan ud

For at finde ud af, at lugs er til denne ledning, kan du ved etiketten på pakken. Figuren angiver trådens tværsnit.

Dernæst har du brug for et meget vanskeligt værktøj kaldet crimping for tips. Det koster omkring 2 tusind rubler, og hvis du ikke er en professionel elektriker, så vil du sandsynligvis ikke længere bruge det. (Det er kedeligt, men du ville vide, hvordan du monterer båndet med dine egne hænder. Her er det den bitre sandhed). Denne krympe ser ud som dette

Crimp for tips

Sæt kappen på enden af ​​tråden, som er strippet af 10 mm isolering.

Spidsen sættes på ledningen

Efter det skal du tage værktøjet og krympe ledningen. Forresten, prøv ikke at gøre det med tænger, og endnu mere med dine tænder. Intet godt vil komme af det (især til tænderne). Kontrolleres personligt.

Krymp tipet med et specielt værktøj

Det viste sig pæne ledninger med lugs, der giver pålidelig kontakt, når de er installeret i terminalblokken controller, lysdæmper eller strømforsyning.

Professionel tilgang til erhvervslivet

Lod disse ledninger til LED stripen. Men husk at hvis du overopheder stedet for lodning, vil den nærmeste LED mislykkes, og samtidig med to yderligere naboer (LED'erne på båndet fejler tre ting på én gang). Brug et 25 watt loddejern, kolofonium og loddemetal. Løs lodden før loddet.

Tinning wire rosin og loddemetal

Det ser ud til, hvorfor alt dette? Nå, fast i ledningen som den er, ja okay. Jeg vil ikke argumentere, alle gør som han finder passende. Jeg synes, at det enten går godt eller slet ikke. Og hvis du gør det godt, skal det vise sig sådan her.

Ledningerne er loddet til LED stripen

Det er fortsat at isolere stedet for lodning. Du kan selvfølgelig indpakke bånd, men der er en bedre måde. Detaljer om det i næste artikel.

Færdige sæt til loftbelysning

Lad os indsamle lyset personligt til dit loft. Høj kvalitet!

DIY LED tape installation

LED-båndet er en moderne universel lyskilde, der kan bruges til dekorative formål i og uden for værelserne. Multi-tiered loft strukturer, indvendige buer og nicher, møbler, biler, billboards - dette er en lille liste over steder, der omdanner denne form for belysning. Kompakt og fleksibel belysningsarmatur kan placeres i svært tilgængelige steder. Langsigtet brug giver dig mulighed for ikke at bekymre dig om hyppige udskiftninger. I denne artikel vil vi se på, hvordan man gør installationen af ​​LED-tape gør det selv.

LED Strip Typer

Vandtæt LED-tape

Belysningsbånd er fremstillet af en strimmel dielektrisk materiale, hvorpå dioder, der udsender lys, fastgøres med lige store intervaller. På basis af et bånd anvendes der specielle stier, langs hvilken elektrisk strøm passerer. For at begrænse strømmen i kredsløbet indbefattes modstande. Belysningsenhedens bredde varierer fra 8 til 20 mm, tykkelsen er kun 3 mm. Graden af ​​belysning afhænger af antallet af lysdioder på 1 meter af båndet, det kan afvige 10 gange - 30-240 stykker. Størrelsen af ​​hver diode er angivet i båndmarkeringen, jo større den er, desto mere intens er dens lysstrøm. I kraftige enheder er lyskilderne arrangeret i flere rækker. Længden af ​​en standardstrimmel er 5 meter, den sælges på hjul. Skærestedene er markeret på underlaget, båndet kan kun opdeles langs disse linjer.

LED-strimmelskæring

Hovedklassifikationen af ​​LED-strimler er baseret på den farve, der udsendes af gløden:

 1. SMD - sort / hvid farvegengivelse (hvid, blå, grøn, rød). Den hvide version af gløden er opdelt i varm, moderat og kold.
 2. RGB - LED-båndet giver belysning af enhver farve. Inden i dens tilfælde er der placeret tre dioder, angivet i farvernes navn - rødt, grønt og blåt. Deres kombination, skabt af controllerens arbejde, giver noget glimt. Omkostningerne ved dette design er tre gange højere end SMD-båndet.

Belysningsenheder udstedes åben, beregnet til intern installation og fugtsikker, beregnet til brug på gaden og i vand, en klasse af beskyttelse - IP. Til lette montering er nogle LED-strimler udstyret med selvklæbende film.

Fordele og ulemper

LED belysning stræk loft

 • Kompakt størrelse og plastikstruktur, der gør det muligt for båndet at tage den ønskede form.
 • Undtagelsen er overophedning, hvilket er vigtigt ved belysning af stræklofter og andre temperaturfølsomme overflader.
 • Evnen til at få den valgte farve ved at justere kombinationen af ​​farvekombinationer.
 • Nem installation, tilstedeværelsen af ​​dobbeltsidet tape kræver ikke nogen anstrengelse for at installere.
 • Høj driftstid, betydeligt større end varigheden af ​​brugen af ​​traditionelle glødelamper.
 • Talrige anvendelser.
 • Økonomisk brug af elektricitet, som ikke forbruges til opvarmning.
 • Sikkerhed - Denne lyskilde indeholder ikke skadelige gasser og urenheder, har ingen pulsation.

Den største ulempe ved LED-belysning er dens høje pris, for at skabe en fuldverdig hovedbelysning vil kræve høje omkostninger. Dette har forårsaget brugen af ​​bånd som en ekstra eller dekorativ loftsbelysning.

Valg af strømforsyning

For at betjene LED-båndet kræves der en DC-strømkilde, så forbindelsen til det fælles netværk er udelukket. Du skal installere en enhed, der konverterer vekselstrøm til likestrøm, med en spænding på 12 eller 24 volt. For at vælge den rigtige strømforsyning, skal du beregne strømmen. Ved beregningen tages strømværdien på 1 meter af båndet, den samlede optagelse af den anvendte belysningsenhed og sikkerhedsfaktoren. For eksempel SMD 3014 med en længde på 6 meter - 24 × 6 × 1,15 = 165,6 W - strømværdien for strømforsyningen. Båndets driftsspænding er angivet af producenten.

Ved anvendelse af flere bånd er det muligt at lave en generel strømforsyning, men på grund af høj effekt vil en sådan enhed have betydelige dimensioner, og der vil være vanskeligheder med dens skjulte placering. Det er mere hensigtsmæssigt for hver belysning at optage en separat strømkilde. Tænk på, hvordan du tilslut LED-strimlen til strømforsyningen, vælg et parallelt kredsløb. Hvis du tilslutter båndet i serie, vil fjerndiodene modtage mindre end al spænding og bliver sløv.

Controller for led strip

Tilslutning af et RGB-bånd kræver, at der indgår en controller i kredsløbet. Hvis du tilslutter direkte til strømforsyningen, lyser båndet, men farven ændres ikke. Der er fire ledninger til tilslutning, og der er terminaler med farver på controlleren:

For den fjerde ledning angives terminalen med spændingsnummeret - 12 eller 24 V. Efter tilslutning til LED-strimlen er controlleren tilsluttet strømforsyningen.

LED stripe kan kun bestå af lysdioder af samme farve. I dette tilfælde er controlleren ikke forpligtet til at oprette forbindelse.

Installation trin

Tilslutningsskema af flere LED-strimler

Arbejdet begynder med skæring af strimler af den ønskede længde, det er nødvendigt at sikre, at snittet passerer gennem specielle mærker. Tilslutningsafsnittene på båndet kan udføres på to måder: Brug af specielle LED-stik eller lodning. Montering af kredsløbet ved hjælp af stik kan være ret hurtigt og simpelt nok til at sætte båndet på kontaktpladen og lukke låget. Denne mekaniske metode kræver ikke nogen færdigheder, men prisen på delen er ret høj, hvis flere tilslutninger er påkrævet, vil dette betydeligt øge omkostningerne ved belysning.

Lav effektenhed

Den enkleste strømforsyning har to terminaler: et plus det andet er en minus, det er vigtigt ikke at forveksle dem, når de tilsluttes til controlleren, ellers vil enheden mislykkes. Efter samling af hele kredsløbet er det forbundet til netværket gennem strømforsyningens indgang. Hvis LED-strimlen fungerer korrekt, kan den fastgøres på det valgte sted.

Hvis det er nødvendigt at spleje enderne af båndet uden stik, anvendes et lavt kraftlodemiddel. Et lag af loddemateriale påføres til forbindelsesstykkernes kontaktpuder, og en beskyttende film skal fjernes fra tapebasen. Desuden overlapper de to dele hinanden og opvarmes af et loddejern, indtil loddet er smeltet.

Du bør ikke gøre længden af ​​LED-strimlen mere end fem meter, fordi LED'erne på enden af ​​strimlen ikke skinner ved fuld effekt.

Forstærker til led strip

Hvis du har brug for at forbinde flere farvede bånd, er forstærkeren installeret. Denne enhed er placeret bag den første LED-strimmel, og den anden er tilsluttet den. Denne ordning bruger en controller og to strømforsyninger. Enfarve LED-strimmel har kun to ledninger til at forbinde til strømforsyningen: rød betyder plus og blå betyder minus.

LED strip lodning

Forbindelsen udføres mekanisk eller ved lodning. For at gøre dette, er trådens ender afskåret af isolering og dåse. Et lag af loddemetal påføres også til båndets kontaktdele. Ved at fastgøre ledninger til kontakterne bliver de skiftevis berørt af et loddejern. På trods af lavspændingen skal de endelige ender pakkes med isolerende tape. En lysdæmper kan installeres i kredsløbet mellem båndet og strømforsyningen for at regulere lysstrømmen.

Installation af LED-loftbelysning er lavet på en ren og affedtet overflade. Kun ved at overholde denne betingelse skal du sikre pålidelig fastsættelse af belysningsenheden.

De nyeste modeller af LED-strimler tilbydes med et komplet sæt af alt, hvad der er nødvendigt for tilslutning - en strømforsyning, der har beskyttelse mod fejlagtige polaritetsforbindelser og en controller.

video

I denne video vil du se, hvordan installationen af ​​LED RGB LED-strimmel på objektet:

I denne video vil du se, hvordan du slutter LED-strimlen til strømforsyningen, samt hvordan du justerer fjernstyrkenes lysstyrke og ændrer baggrundslysets farve:

Farve LED baggrundsbelysning

LED strip over frisen

LED taklamper

Belysning af facaden af ​​huset med LED strimler

LED-bånd til bilbelysning

DIY LED tape installation

LED strips, også kendt som duralight, giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed en række design ideer med hensyn til rumbelysning. Båndet er lavet på basis af et fleksibelt printkort, udstyret med lysdioder og modstande. Ofte på salg er der bånd ca. 1 cm brede og ca. 3 mm tykke. Til detailhandel skæres LED-strimler i stykker på 5 m og vikles på kompakte spoler. Installation af LED-strimler uden problemer sker manuelt.

DIY LED tape installation

Indhold trin for trin instruktioner:

Grundlæggende om montering af LED-strimler

På bagsiden af ​​duralight er der et lag af specialklæbemiddel, og derfor er båndet meget nemt og hurtigst muligt. Men skynd dig med at klæbe båndet er ikke det værd. Husk: Duralight kan kun limes én gang.

LED strip installation

Forbered overfladen af ​​loftet eller væggen (afhængigt af præcis, hvor du planlægger at klæbe båndet) for at afslutte. Basen skal være særdeles tør og forfedtet. Brug et opløsningsmiddel til affedtning. Efter affedtning skal overfladen behandles med et kit, rengøres og belægges med en primer.

LED-bånd tåler ikke en række mekaniske belastninger, så det er meget vigtigt, at basen er glat og fuldstændig glat uden fordybninger eller fremspring.

I forbindelse med stikkende duralight kan man ikke bøje mere end 2 cm, ellers vil det blive beskadiget. Hvis det er nødvendigt, skal du skære båndet med fabriksmærker.

Båndstykker kan tilsluttes ved hjælp af et almindeligt loddejern. Det er vigtigt, at loddejernet opvarmes til ikke mere end 260 grader. Det maksimalt tilladte loddeinterval er 1 sekund.

LED-strimler bruges oftest sammen med stræklofter lavet af polyvinylchlorid, men hvis det ønskes, kan et almindeligt gipsloft være udstyret med sådan belysning. Også disse bånd er ofte monteret på væggen til gennemførelse af forskellige originale design ideer.

Fordele og ulemper ved LED strips

LED-strimler samt alle eksisterende elektriske lyskilder har en række stærke kvaliteter og visse ulemper.

fordele

Populære LED Strip Series

Blandt de vigtigste fordele ved LED tape er følgende:

 • nem installation. Som nævnt er der et klæbende lag på bagsiden af ​​en typisk LED-strimmel, så der er ingen problemer med at fastgøre det fleksible bord.
 • lavt energiforbrug. I øvrigt forbruger moderne bånd den mindste mængde energi i forhold til andre elektriske husholdningsapparater til husholdningsbrug;
 • fremragende operationel ressource. Højkvalitets LED'er er en størrelsesorden længere end andre eksisterende belysningsinstallationer. Forudsat korrekt installation og overholdelse af kravene til båndets funktion, brænder den næsten aldrig ud;
 • sikkerhed. I modsætning til de fleste andre eksisterende belysningsarmaturer kan LED-strimler nemt kombineres med stræk PVC-lofter - materialet bliver ikke overophedet og forringes;
 • rige farveområde. Ved hjælp af LED-bånd kan du omsætte til virkelighed en bred vifte af design ideer;
 • bekvemmelighed og nem behandling. Båndet kan skæres i stykker. Separate dele af båndet kan tilsluttes ved hjælp af loddejern og specialværktøj. Dette giver dig mulighed for at organisere præcis den slags belysning, som ejeren ønsker at se.

mangler

Ikke uden fejl. LED strips har kun en. For at opnå samme intensitet af lysflow for køb af LED-strimler bliver nødt til at bruge flere penge i forhold til andre almindelige og belysningsenheder.

Derfor bruges durallys normalt udelukkende som en ekstra og dekorativ belysning, og hovedbelysningen er udstyret med brug af mere traditionelle og budgetmæssige kilder.

Anbefalinger inden installation og brug

Wiring RGB controller

For at installere LED-strimlerne uden problemer og for at sikre lysets længst mulige levetid, følg nogle enkle anbefalinger, nemlig:

 • Tillad ikke mekaniske belastninger på produktet. Tryk, store bøjninger - alt dette vil medføre en hurtig forringelse af båndet;
 • Brug kun stik og stik, der er specielt designet til dit bånd. De nævnte enheder er forskellige til forskellige typer duralight, husk dette;
 • Tilslut eventuelt flere stykker tape, så de forsynes, så ledningsdyserne og ledningerne ikke beskadiges.
 • i tilfælde af utilstrækkelig ventilation, fastgør båndet til de tidligere faste aluminiumsprofiler. Dette materiale fjerner overskydende varme. Overdreven varme påvirker LED'ernes levetid negativt.
 • Når du køber et bånd, skal du være opmærksom på dens IP-mærkning. For eksempel vil duralight med IP65 mærkning føles godt selv i vand. Vælg produkter specielt til dine forhold;
 • overvej muligheden for fremtidig vedligeholdelse og reparation af bånd. Tænk over, om du i fremtiden f.eks. Kan komme til lamperne med et loddejern. Strømforsyningsenhederne og duralight selv kræver periodisk vedligeholdelse, så installationen af ​​duralight under spænding eller ophængt loftkonstruktion i fremtiden kan skabe visse ulemper forbundet med behovet for delvis demontering af loftet.

Øvelsen viser, at båndet er bedre at bruge i kombination med glatte lofter, fordi dioderne begynder at blive reflekteret i glans, som i et spejl, og det ser ret grimt ud. Desuden vil der med sådanne belysning på loftets overflade være synlig selv den mest mindre forurening.

Hvad er nødvendigt for installation?

Populære typer LED-strimler

Til selvinstallation af LED-strimler behøver ikke nogen avancerede værktøjer og specialværktøjer. Alt hvad du behøver, kommer som regel i originaludstyr. Du skal kun forberede et loddejern, men uden det kan du klare det.

controller

Controller med fjernbetjening

Denne enhed er designet til at justere farven og intensiteten af ​​lysdiodens glød. Regulatoren gør det muligt at skifte farver og justere lysstyrken. Vælg en controller med en fjernbetjening. Dette gør belysningsindstillingen så bekvem som muligt.

Strømforsyning

Monteringstape kræver strømforsyning. I et sådant system overtager enheden funktionerne af en down-down transformer. Den specifikke effekt af enheden vælges individuelt i overensstemmelse med den samlede størrelse af LED-strimlen.

Transformer til LED-strimler

stik

Vil du undvære et loddejern? Så køb specielle stik til at forbinde individuelle elementer af bånd i et enkelt system. Stikket kan have en rund eller flad stik. Vælg den rigtige stik til din type LED-strimmel.

LED tape installation manual

Tilslutningsdiagram over RGB-bånd med en styreenhed og en RGB-forstærker

Tilslutningsdiagram over RGB-bånd med en styreenhed og en RGB-forstærker

Forkert LED-båndforbindelsesmønster

Installation af LED-tape udføres i et par enkle trin.

Det første skridt. Bestem den nødvendige tape længde.

SMD 3528 Board. Cut Point

Dette øjeblik afhænger af dimensionerne af dit loft (vægge) og den valgte designidee. Splejsning af enkelte strimler i den ønskede længde ved hjælp af loddejern eller stik.

Industriel hårtørrer med dyse

Det vigtigste - overophed ikke LED'erne

Det er bedre at bruge stik. Hvis de stik, du har købt, viste sig at være af ringe kvalitet (og du kan kun overbevise dig om dette efter installationen af ​​systemet og teste det til et stikkontakt), skal du forbinde båndene med et loddejern.

I dette tilfælde er det vigtigt at bruge til at forbinde ledningerne, der har en tilsvarende modstand over for farvekanalen. For eksempel er ledningerne fra dine lavkvalitets konnektorer velegnede til så meget arbejde som muligt.

Isolering af kontakter af en LED tape

Tape er mere bekvemt at forbinde på gulvet. Kontroller densiteten og kvaliteten af ​​forbindelserne under monteringsprocessen.

Det andet trin. Tilslut det samlede tape til controlleren. Faktisk for farvede bånd. På controlleren finder du stik til tilslutning af de røde (R), grønne (G) og blå (B) ledninger. Den sorte ledning er tilsluttet til terminalen 12V eller 24V, afhængigt af controllermodellen.

Ledninger er loddet til RGB LED tape

Det tredje trin. Tilslut controlleren til strømforsyningen. Gør ikke fejl med polerne, da en sådan fejl kan føre til en fuldstændig forringelse af LED-strimlen.

Fjerde trin. Sæt det samlede system i en stikkontakt. Hvis alt fungerer fint, lim duralighten til loftet, efter at du har afbrudt det fra controlleren. Når du har fastgjort hele båndet, skal du tilslutte det til controlleren og sørge for, at systemet fungerer igen.

Femte trin. Fortsæt til installationen af ​​den valgte loftstruktur.

Således er der i selvinstallationen af ​​LED-strimler ikke noget svært. Alt du skal gøre er at montere det elektriske kredsløb korrekt, da det er fejlene på dette arbejdsstadium, der oftest forårsager duralight at bryde ned.

5 måder at fixe LED stripen på - til loftet, i køkkenet i headsettet, til gipsvæggen.

Når du har besluttet, hvilken type LED-stripe du vil bruge til baggrundsbelysning, monterede ledningerne for at forbinde det, kommer det næste vigtige spørgsmål op - hvordan man fastgør det sikkert.

Overvej i detaljer de fem vigtigste måder og hyppige fejltagelser i denne sag.

 • fabrikslim på substratet
 • ekstra dobbeltsidet tape
 • superlim
 • aluminium profil
 • klip, beslag eller klemmer (til bånd 220 volt)

Fabrikanter af bånd har som regel allerede givet en af ​​de mest almindelige måder - montering på klæbelaget placeret på bagsiden. Han gemmer sig under den beskyttende skal og for at komme til ham er det nok at hente spidsen med en kniv og trække beskyttelsesfilmen ud.

Groft sagt er der allerede et dobbeltsidet tape. Den ene side er limet til selve båndet, og den anden holder du på den tilsvarende overflade af loftet, væggen, køkkenskabet.

Hvis du tvivler på pålideligheden, skal du blot lægge en lille maling eller lak på flyet. De vil niveauere hele basen efter behov.

Hvis du ikke har gættet med bane eller baglyset og begyndt at rive det af, så kan du ikke klæbe det på samme lag en gang til. Derfor skal du altid forudse markeringen.

Og hvis båndet allerede er kommet ud eller skal fjernes og flyttes til et andet sted, hvad skal man gøre? Brug derefter den anden metode - et ekstra dobbeltsidet tape.

Det er naturligvis først at sætte det på det rigtige sted, og kun så skal du holde et brugt eller nyt bånd til det.

Det ser ud til at hvorfor opfinde noget andet, hvis der allerede findes så enkle metoder fra producenterne. Men som praksis viser, efter lidt lang tid, begynder baggrundsbelysningen på denne måde at falde af og afskrække.

Årsagerne er oftest to:

 • dårligt forberedt monteringsflade
 • dårlig kvalitet tape

Før du klæber til en overflade, skal den være ordentligt forberedt:

 • at rydde
 • tørre tørre
 • affedte

Dette skal ske et par minutter før direkte installation. Først efter det kan vi håbe, at baggrundslyset vil hænge i lang tid og ikke falde af.

Det andet punkt er kvaliteten af ​​båndet. Vælg instanser, der har et 3M badge på bagsiden.

Dette er det mest kendte globale mærke, der producerer ikke kun tape. Selv det skotske mærke selv er kun en lille del af virksomheden.

Samtidig garanterer tilstedeværelsen af ​​et sådant tegn ikke, at du får et kvalitetsprodukt. At smede og skrive kun to bogstaver, for kinesiske håndværkere er ikke en big deal.

Derudover skal du altid være opmærksom på fremstillingsdatoen. Selv af høj kvalitet kopier af berømte mærker (Philips), der har ligget i flere år i kolde rum, kan nemt miste deres oprindelige egenskaber.

Og du vil bryde dit hoved ligesom, og "ZM", men af ​​en eller anden grund er det hårdt limet.

Så hvad skal en almindelig bruger gøre og er der en mere pålidelig måde at fastgøre Ledede bånd? Selvfølgelig er der, og de fleste installatører og elektrikere har længe haft det.

Det består i brugen af ​​almindelig superlim. Takket være ham bliver dit bånd fastgjort sikkert og vil ikke forsvinde, selv når LED'ernes levetid kommer ud, og de taber deres lysstyrke.

Det er bedst at bruge lim i form af en gel.

Det ser ud til, hvordan en sådan lille boble kan være nok til flere meter? Hemmeligheden til monteringsteknologi.

For pålidelig kontakt er det slet ikke nødvendigt at påføre lim over hele overfladen, det er nok til jævnt at lægge dråber hver 5-10 cm, og det er det. Resten af ​​arbejdet vil gøre fabrikken tape.

Klæbemidlet påføres selve overfladen.

Hvorfor det er umuligt at gøre dette, læs nedenfor, hvor installationsfejl vil blive overvejet.

Disse er de to mest enkle, pålidelige og billige måder at montere og sikre et ledet tape fra alle tilgængelige. Det passer dog primært til lave strømmodeller som SMD 3528 eller SMD 5050 op til 14W / m.

De kan monteres direkte på væggen med tapet, loft eller træbassinskab.

Med udslip af varmekraft fra 6 til 10W, er den omgivende luft klogt at klare. Men fra 14W er der allerede en større opvarmning, og her er der brug for en aluminiumsprofil, som fungerer som køle radiator.

Hvis dit bånd er, som det kaldes på randen, mellem lav effekt og kraftig, og foruden den samlede profil og der ikke er plads til at placere, prøv at bruge aluminium eller foliebånd.

Først holder du dette bånd på overfladen, og anbring derefter en LED-strimmel på den. På samme tid forhindrer det ikke punkt at bruge superlimen.

Det vil holde ganske pålideligt, og aluminium vil spille rollen som en lille reflektor og køleskab.

Hvis du har en lang og kraftig baggrundsbelysning lavet på grundlag af de mest populære SMD 5050 LED'er, eller mere kraftfulde SMD 2835 og SMD 5630.5730 LED'er, så er der ingen måde at gøre uden en aluminiumsprofil.

Sådan tilsluttes LED-strimlen til strømforsyningen
Anbefalinger til valg af wire og installation

I artiklen "Om LED-strimler og deres forbindelse" diskuteres den teoretiske side af spørgsmålet i detaljer - hvordan man kan tyde markeringen, hvordan man vælger et tape baseret på den nødvendige belysning i rummet, hvordan man vælger en strømforsyning og mange andre. De spørgsmål, jeg modtog via e-mail, tyder på, at mange håndværkere har problemer med at installere og installere LED-båndet, når de udfører opgaven med at belyse objekter og belyser værelserne. Denne artikel vil fylde kløften og hjælpe med at få svar på mange spørgsmål, der opstår under den praktiske installation og installation af LED-tape, gør det selv.

Måder at tilslutte LED-strimlen til strømforsyningen

LED-båndet sendes normalt i fem meter lange spoler, der er viklet på spoler med korte ledninger loddet i ydersiden som på billedet.

For at beskytte loddepletten på LED-strimlens kontaktpuder fra eksterne påvirkninger og af æstetiske grunde, er de normalt dækket ovenfra med et stykke varmekrympeligt rør.

Strømforbindelse ved hjælp af LED-stik

Ved fremstilling af LED-bånd til installation skal en femmåls strimmel bånd skæres i kortere afsnit, afhængigt af størrelsen på de overflader eller genstande, som båndet skal installeres på. Derfor er der behov for uafhængig tilslutning af ledere til kontakt pads.

Den enkleste og hurtigste måde at forbinde ledninger til LED-strimlerne til strømforsyning er den mekaniske metode ved hjælp af en speciel LED-stik, en af ​​de variationer, som du ser på billedet. Det er tilstrækkeligt at fastgøre båndkontaktklemmerne til stifterstifterne og snappe dækslet på. Men denne metode er meget dyr, da prisen på en stik er sammenlignelig med prisen på en halv meter af båndet selv og mindre pålidelig end tilslutning ved lodning med loddemetal. Ikke alle hjemmekunstnere vil gerne bære sådanne udgifter, især hvis belysningssystemet ikke består af LED-tape segmentet, men af ​​en mangfoldighed.

Strømforbindelse ved lodning

Når du forbereder dig selv til installation af LED-belysningen eller baggrundsbelysningssystemet, er det billigere og mere pålideligt at forbinde ledningerne til LED-båndet ved lodning. Med den tilsyneladende kompleksitet ved første øjekast er lodning af ledningerne til LED-stripens kontakter ikke vanskeligere end nogen anden lodning. Det vigtigste er at overholde teknologien og loddet med et loddejern med en smal ende af stinget opvarmet til den ønskede temperatur, ca. 2 mm bred. En række artikler er afsat til loddekunsten med lodde.

Den afskårne ende af LED-strimlen tager normalt den form, du ser på billedet. Antallet af puder afhænger af typen af ​​bånd. For eksempel har RGB-båndet på billedet fire pads og en separat leder skal loddes til hver af dem.

For at opnå højkvalitativ lodning er det afgørende at forberede loddeflader, der dækker dem med et lagslag. Når du har set videoen, skal du sørge for, at det ikke er vanskeligt at træde på LED-strimlerne.

Kontaktlisterne på LED-strimmel er ingen undtagelse, og inden de lodges til dem, skal de også være tinnede som vist på billedet.

Næste skal du tinde enderne af ledningerne. For at gøre dette skal du først klippe dem i stykker af ønsket længde og fjerne isoleringen fra enderne. Farven på isolering af ledningerne betyder ikke noget, det er bare, at når du bruger ledninger med forskellige isoleringsfarver, behøver du ikke fortsætte med at foretage opkald med et multimeter. Fjern isolering med et par millimeter og hård ledning. Derfor fjernes isolationen til 8-10 mm, og efter at de har slået enderne af ledningerne, skæres de ved sideskærere til en længde på tre millimeter.

Det forbliver nu at fastgøre de tinnede ender af ledningerne til kontaktpladerne og igen ved at røre hver pude med en loddestuds med en dråbe løst i et par sekunder for at få et loddemetal, som i billedet. Efter lodning skal du omhyggeligt undersøge, om loddetabellerne på de tilstødende steder er i kontakt. For tillid til fraværet af en kortslutning mellem tilstødende steder er det ønskeligt at anvende et multimeter.

Spændingen ved LED-strimlens kontakter overstiger ikke 24 V, så loddetidspunktet kan ikke isoleres. Men det er dog bedre at pakke det med et par omgange af isolerende tape eller at sætte på et varmekrympeslange og derefter varme det med en bygnings tørretumbler.

Sådan skæres og forbinder du stykker af LED-strimler

Når du installerer og installerer LED-båndet, er det ofte nødvendigt at skære det i segmenter svarende til størrelsen på den overflade, den er limet på. Når du rummer belysning, er det nødvendigt at montere båndet i en ret vinkel, både i et plan (vinkel på loftet) og i indbyrdes vinkelrette planer (ydre eller indre hjørne af væggene i rummet). I dette tilfælde er der som regel segmenter af LED-strimmel med utilstrækkelig længde, og spørgsmålet opstår, hvordan man forbinder dem korrekt?

Sådan skæres en LED strip

LED tape er tyndt, elastisk og let skåret i stykker med almindelig papirvarer saks. For at skære båndet i stykker skal du gøre dig bekendt med dens enhed og ledningsdiagram.

LED stripen, uanset længden, består af et sæt af segmenter, der er forbundet parallelt, som i billedet. Et segment af LED-båndet, designet til en 12 V forsyningsspænding, består af tre huse med lysdioder og tre modstande. I hvert tilfælde er der tre halvlederkrystaller af rød, grøn og blå farver af glød. Krystallerne af den samme glødfarve er forbundet i serie, som vist på ledningsdiagrammet. For at begrænse strømmen, der strømmer gennem LED-kæden, er der i serie med dem installeret modstand R1-R3.

Hvis du kigger på LED stripen fra siden af ​​klæbemiddellaget, med beskyttelsesfilmen skrællet ud til lyset, kan du se, at de nuværende bærende kobberspor løber langs den. På dem bevæger fodringstrykket langs et bånd på hvert segment.

Nu forstår du, at LED-strimlen kan skæres i mange segmenter, men skærefasen skal svare til længden af ​​et segment. Skæring er tilladt midt i kontaktpuderne, normalt er stedet for det tilladte snit angivet med en linje, undertiden anvendes et saksikon.

Sådan splejses en LED tape

Som forberedelse til installationen af ​​LED-båndet kan der forekomme segmenter af utilstrækkelig længde. De kan med succes splejses sammen uden nogen skade på driften af ​​båndet som helhed. Splejsede stykker LED stripe kan på to måder ved hjælp af LED-stikket og lodning. Du kan forbinde båndet ved lodning på to måder, direkte lodning mellem båndets segmenter eller ved hjælp af ekstra ledninger.

Jeg gør opmærksom på, at LED-strimlen kun kan splejses op til en længde på højst fem meter. Dette skyldes, at tværsnit af de trykte spor på båndet er lille og med en båndlængde på mere end fem meter vil der være et stort spændingsfald på sporene. Hvis dette krav krænkes, sker der ikke noget uopretteligt, kun lysdioderne på tapeets ende gløder ikke ved fuld lysstyrke.

Splejsning LED-strimmel lodning uden ledninger

Teknologien til fremstilling af LED-strimlerne adskiller sig ikke fra forberedelsen til lodningstråde til dem.

Billedet viser båndet skåret af papirvarer saks i to dele. Da puderne ikke oxideres, kan du straks begynde at dække dem med loddet.

Kontaktplader på installationssiden af ​​LED'erne er dækket af et tykt lag af loddet og klar til splejsning af båndet.

På dette stadium slutter forberedelsen af ​​splejsebåndet ikke der. Det er også nødvendigt at lodde kontaktpladerne, som er placeret på siden af ​​klæbemidlet. For at få adgang til dem skal du fjerne en del af beskyttelsesfilmen.

Kontaktblokke med åbent blik skal også være dækket af et tykt lag af loddet. Derefter kan du begynde at lodde stykker af LED-tape. Billedet viser kun to puder, det er nødvendigt at lodde det og de to andre, gemt under filmen.

Et stykke tape, i hvilket kontaktpladerne blev dækket fra bagsiden, påføres med en overlapning på tre millimeter på tinnede kontakter i det andet segment. Nu er det nok at varme kontaktpadsene igen ved spidsen af ​​loddejernet og båndsegmenterne bliver en. På billedet ser du resultatet af mit arbejde med at spleje LED-båndet ved lodning uden ledninger, lodningen viste sig at være perfekt. Til smuk lodning er det vigtigste ikke at fortryde kolofonium.

Splejsning LED-strimmel med ledninger loddet

Teknologien til lodning af ledninger til elektroderne på LED-båndet er angivet ovenfor. Det er kun at vise et eksempel på denne type splejsning.

Til fremstilling af jumpers egnet wire af ethvert mærke, så længe det tværsnit var tilstrækkeligt. Forudsat at det nuværende forbrug af den fem meter lyseste LED-strip SMD5050, som har 60 lysdioder pr. Meter længde, er 4,2 A, vil isoleret kobbertråd med en diameter på 0,8 mm være egnet til splejsning af enhver type tape.

Ledningen af ​​den ønskede længde fremstilles, og den forbliver kun at tinde den med bare ender. Længden af ​​jumperledningen kan være fra en centimeter til flere meter.

På grund af det faktum, at kontakterne til tilslutning i denne type LED-bånd er parret forbundet med hinanden for pålidelighed blev det besluttet at lodde enderne af ledningerne samtidigt til to kontakter. Til dette blev bøjlernes ender bøjet i en ret vinkel.

Resultatet af lodning ledninger til kontakterne af LED stripen du ser på billedet. Den anden ende af ledningen er også loddet til det andet stykke LED stripe. Hvis kolofon anvendes som en flux til lodning, kan dens rester i stedet for lodning ikke fjernes, da kolofonium er en dielektrisk. Selvom kolofonium absorberer fugt, men i dette tilfælde er det ligegyldigt. For at give lodning et smukt udseende, kan kolofoniet fra båndet fjernes med en pensel dyppet i alkohol.

Segmenterne på LED-strimlen er sikkert forbundet, og nu kan den monteres på et plan ved at bøje i nogen vinkel.

LED tape må ikke bøjes i en ret vinkel. Efter installation af jumperen fra den fleksible ledning forhindrer intet nu dig i at installere båndet under et hvilket som helst indre eller ydre hjørne af væggene.

Sådan tilsluttes LED strip
til strømforsyning eller controller

Det næste skridt i forberedelsen af ​​LED-båndet til installation er at forbinde det med strømforsyningen eller controlleren. Jeg vil ikke dvæle på valg af strømforsyning, da dette problem er beskrevet i detaljer i artiklen på webstedet "Sådan tilsluttes LED-strimlen til elnettet".

En kraftig strømforsyningsenhed er en metalkasse med perforeringshuller til luftcirkulation for at fjerne varmen fra radiokomponenterne og en klemme med skruer. For at øge effektiviteten af ​​varmeudtagning indenfor strømforsyningen, er der ofte en luftventilator placeret. På sagen er der normalt en plade, hvor enhedens betegnelse og dets vigtigste tekniske egenskaber er angivet.

Nær hver skrueterminal er altid mærket for korrekt ledninger. For at forsyne forsyningsspændingen til den monokrome LED-strimmel er det nok at lodde ledningerne til det ved hjælp af den ovenfor beskrevne teknologi, slip dem under spændeskiverne og klem dem med skruer. For en mere pålidelig forbindelse af ledninger skal du vride de tinnede ender i ringe.

Tilslutningssystem med monokrom LED-bånd til strømforsyningen

Terminal markering angiver følgende. L (fase) og N (nul) tilslutningsterminaler til 220 V. FG er en jordterminal. G, G og G - tre sammenkoblet i blokterminalerne til tilslutning af båndets negative udgang (-). Terminaler V +, V + og V + er også forbundet i strømforsyningen til hinanden og bruges til at forbinde den positive terminal (+). Disse symboler angiver som regel pins for andre typer strømforsyninger.

Billedet viser ledningsdiagrammet for forbindelsen af ​​sort / hvid (kan kun tændes med en af ​​farverne) på LED-båndet til strømforsyningen. Som du kan se, er der ikke noget svært. Båndets længde må ikke overstige fem meter. Hvis du har brug for at forbinde flere bånd til strømforsyningen, og der kun er to terminaler på den, så er alle ledninger med samme polaritet, der kommer fra LED-båndene, tilsluttet til samme klemme med den relevante mærkning.

Ved tilslutning af netledningen med en stikkontakt kan de brune og blå ledninger udskiftes, da det ikke er kendt, hvor fasen vil være, og hvor det er nul, afhænger det hele af, hvordan wicket sættes i stikkontakten. Den gule grønne jordledning af stikket skal kun tilsluttes jordklemmen. Hvis der ikke er en gulgrøn ledning i ledningen, kan jordklemmen stå fri, men dette vil krænke sikkerhedsforskrifterne. Dette påvirker ikke LED-systemets ydeevne.

Ordningen med parallelforbindelse af segmenter af LED-bånd

Nogle gange er der opgaver med belysning, når du skal tilslutte strømforsyningen mange korte LED-bånd, som er fjernt fra hinanden, f.eks. Når du oplyser et butiksvindue eller billeder, der hænger i afstand fra hinanden. I dette tilfælde er der ikke behov for at trække ledningerne til strømforsyningen fra hvert stykke tape. Der er lagt et eller flere trunkpar af ledninger til, hvorefter korte ledere fra bånd er tilsluttet.

Tilslutning til ledningskablet fra ledningerne fra båndene kan ske på nogen måde. Den mest pålidelige er vridning efterfulgt af lodning, men i dette tilfælde er det bedre at tilslutte ved hjælp af stik eller klemme. Dette vil forenkle opgaven med reparation i tilfælde af et sådant behov, når LED-systemet betjenes.

Billedet viser et eksempel på at forbinde segmenter af LED-strimmel ved hjælp af Vago-type klemmer (Wago). Tråd af blå og hvid isolering er trunk, single core. Ledninger i sort gå til LED stripen. Hvis der er installeret et RGB LED-bånd, skal du lægge fire ledninger og anvende fire Vago-terminaler pr. Filial.

Det skal bemærkes, at terminalerne Vago, afhængigt af typen, er designet til at forbinde ledninger med en bestemt diameter. For eksempel er terminaler, som på billedet er designet til at forbinde ledninger med en diameter på 0,5 til 2,5 mm. Hvis ledningen er tyndere, vil der ikke være nogen pålidelig kontakt, og det er simpelthen umuligt at indsætte det tykkere end 2,5 mm. Strengetråd før indsættelse i Vago engangs terminal, som i billedet, skal være tinnet, så det bliver enkeltkernet eller tryk et specielt spids på det, ellers vil det være umuligt at indsætte det i terminalen.

Nogle gange bliver det nødvendigt, når du monterer baggrundslyset for at placere LED-strimlen i et komplekst mønster, f.eks. Når du tænder et skab eller et showcase. I dette tilfælde er det muligt at bruge båndet selv som hovedledningerne ved at lette konklusionerne af båndstykkerne direkte til kontakterne i et af båndstykkerne. Den samlede længde af alle segmenter med denne forbindelsesmetode må ikke overstige fem meter.

Når du opretter LED-belysning fra segmenter med forskellig effekt, kan de sluttes i serie og parallelt i enhver kombination. For eksempel bør en 12-watt SMD3014 LED-tape måler tilsluttes i serie med en 4,8-watt SMD3528 tape cut og en anden 12-watt SMD3014 skåret med en længde på to meter. Det vigtigste er ikke at glemme med den sekventielle inklusion af begrænsningen af ​​den samlede længde på 5 meter.

Efter at have udviklet et tape monteringsskema, er det nødvendigt at bestemme tværsnittet af ledningen for at forbinde det til strømforsyningen. Hvis strømmen, der forbruges af LED-båndet, ikke er kendt, kan den bestemmes af bordet baseret på typen af ​​lysdioder og deres nummer installeret på målerens længde.

Sådan tilsluttes LED strip
til strømforsyning fra computer

Omkostningerne ved strømforsyning med strømforsyning til spænding på 12 V og 24 V, med en belastningsstrøm på mere end 5 A, der er designet til at udnytte LED-strimler, overstiger ofte kostprisen for selve båndet.

Men det er muligt at undgå helt eller reducere omkostningerne ved at oprette et LED-system, hvis du bruger en strømforsyning fra en stationær computer. En moralsk forældet system enhed med en arbejdsstyrke er ikke svært at finde i eget vaskerum, venner eller på arbejde.

Fotografiet viser en af ​​de mange familie strømkilder udtaget fra en stationær computer. Datamaskinens strømforsyningsenhed er et færdigt produkt og kan med succes bruges til strømforsyning af andre enheder, herunder strømforsyningen til LED-strimlen. Alle strømforsyninger har en standard radspænding, der er vist i tabellen, og varierer kun i værdien af ​​den tilladte belastningsstrøm.

Sådan installeres LED tape gør det selv

Da jeg først ville gøre installationen selv, syntes alt meget simpelt. Men til sidst måtte jeg omlægge alt, men jeg fotograferede resultaterne af min indsats for at vise mine fejl ved hjælp af et eksempel. I dag vil jeg fortælle dig, hvordan du installerer LED-båndet med dine egne hænder på loftet eller i køkkenet, jeg tror, ​​det vil være klart for både barnet og pensionisten.

For at undgå gentagne ændringer skal du omhyggeligt beregne lysprojektet. Hvis du er i tvivl, er det bedre at konsultere en specialist igen. Lær af andres fejl, ikke din.

Montering på loftet af gipsplader, video


På videoklippet vil en kollega fortælle dig, hvordan du installerer det på et gipspladens falske loft. Viser størrelsen af ​​kassen og siden for bogmærker diodetape.

Typer af installation

Et eksempel på en overhead metode, type nummer 2

For at forhindre LED-belysning i at blinde og være sikker, brug 3 måder at knække. En stor rolle er spillet af rummets farvedesign, lyset afspejler, mørket absorberer. Min lejlighed er ikke placeret på solsiden, så designet måtte gøres lys, kun laminatgulvet var mørkt, det spiser noget af lyset.

Metode nr. 1

Placering med lysrefleksion

Lysstrømmen styres opad og reflekteres derefter nedad. Fungerer godt på hvidt loft eller spænding. Dens rolle spilles af glans og matbelægning. Evnen til at reflektere lys kontrolleres bedst med en lysmåler på plads for at finde ud af mere eller mindre præcis procentdel af tabt lys. Her vil du også miste op til 50%, hvis målt ved belysning af gulvet. Hvis du vil reducere procentdelen af ​​tab i refleksionen, kan modsat leddioderne males med reflekterende maling. Eller du kan belægge det med en klar lak med et reflekterende pigment.

Ofte bruges denne metode, når du installerer på en regelmæssig eller to-niveau. Installationsstedet afhænger af din fantasi. Jeg så designprojekter, hvor LED-lysene er monteret inden i spændingen, dioderne skinner gennem filmen, det viser sig at skinne som stjerner.

Metode nr. 2

Montering i en aluminiumsprofil på væggen

Båndet er installeret i en aluminium eller plastik boks med en frostet diffusor, som LED-lamper. Afhængig af linsens gennemsigtighed vil du miste 20 til 40% lysstyrke på det. Derudover vil i det lukkede volumen være mere opvarmede lysdioder. Kassen og kan installeres på væg og loft.

Loftsmontering

Metode nummer 3

Den gennemsnitlige mulighed, delen afspejles og passerer direkte

Et kompromis mellem de to tidligere. Plaster aluminium eller plastik profil limes til væggen, så en del af lyset kommer direkte ind i rummet, en del afspejles.

Hvis du designer en grundlæggende belysning, og ikke en ekstra belysning til lysekronen, så er det bedre at installere den anden metode. Fordelen er mindre tab af lysflow. Matt diffusor holder fra 20 til 40%. Hvis du vælger en god, vil du kun miste 20% af lyset, og hvis du reflekterer 50%. Du kan undgå at miste 20% af lysstyrken, hvis du finder den med en prismatisk eller rillet reflektor. Dette bruges til LED lamper Armstrong, om hvilket jeg skrev en anmeldelse. Det reducerer praktisk talt ikke lysstyrken, og der er ingen blænding.

Installation i køkkenet, video

En kollega vil i detaljer fortælle, hvordan man monterer baggrundsbelysningen i køkkenet. Brugt faktura aluminium profil med et matdæksel. I stedet kan profilen bruges en plastik kabelkanal, er billigere i 20 raz.K det samme ikke nødvendigvis dækker lysdioderne, hvis højden af ​​profilen af ​​kanten nok til at lukke dem væk fra dine øjne. Den eneste undtagelse er børn. På grund af deres lille størrelse vil de se dioder, hvis de kommer tæt på køkkenbordet.

Forkert installationseksempel

Prøve, hvordan man monterer er ikke nødvendigt, af og til skrællet af

Vi vil forklare, hvordan du installerer LED strip i køkkenet med dine egne hænder. Behovet for diodebelysning skyldtes, at lysekronen med ledede lamper er midt i køkkenet, dens areal er 11 kvm. Området er ret stort, så der er et spiseplads og en kantet foldesofa med et soveværelse. LED lampen er bag min ryg og jeg blokerer lyset, det viser sig en skygge, der ikke længere giver dig mulighed for tydeligt at se madlavningsstedet.

Jeg anbefaler ikke at inkludere det umiddelbart efter installationen. Hvis der var uregelmæssigheder eller spændinger i kobberbasen, vil opvarmning bidrage til klæbning af klæbelaget på disse steder. Du kan se et eksempel på billedet, tændte det næsten øjeblikkeligt, og inden for 12 timer faldt det mange steder. Disse regler gælder også, når du installerer LED-strimmel for at belyse loftet.

Diodebåndet på spolen er undertiden bøjet af bølgerne, det skal omhyggeligt rettes. Ellers vil ujævne pletter komme ud.

Da jeg ikke lægger den i kassen, og lysdioderne er tydelige synlige, står disse steder ud fra resten, det ser helt forfærdeligt ud. Gentagne forsøg på at sikre disse områder på overdelen af ​​skabet gav ikke succes, det falder stadig. En fuldstændig demontering og rengøring af overfladen af ​​det laminerede spånplader fra rester af klæbemiddellaget er påkrævet, og isopropylalkohol klæber godt med dette. Vi køber et godt dyrt 3M klæbebånd af passende bredde og lim den på den rensede bund af båndet. Komplet med scotch tape eller wipes-aktivatorer sælges separat for at øge adhæsionen af ​​overfladen. Enkelt sagt, det ville holde sig til overfladen bedre. Denne aktivator er ret giftig, så brug meget omhyggeligt.

Gennemsnitlige priser for installation og montering

Du har lært en omtrentlig liste over værker, nu er det stadig at træffe en beslutning, installere det selv eller invitere en mester. Jeg vil give et bord af gennemsnitspriser for installationsarbejde. Omkostningerne kan variere efter region.

Nu har læserne kontaktet mig, et firma lavede beregningen af ​​projektet af hovedbelysningen til en lejlighed på 105 kvadrater. Omkostningerne udgjorde 600 tusind rubler. Det ligner et projekt af elitebelysning, som i præsidentvalget. Selvom klienten var interesseret i projektet, er det optimalt i pris og kvalitet. Organisationer kan forsyne dig med en italiensk designerprofil til en enorm pris og prestigefyldte komponenter. Pas på, konsulter med uafhængige eksperter.

Sådan tilsluttes LED-strimlen i bilen

LED taklampe gør-det-selv LED tape

LED-lampe gør det selv fra fluorescerende

Din feedback og spørgsmål

Hi utanovili 12metrov RGBW lysdiode tape 12 volt (2 tape og en af ​​5metrov 2metra) på loftet, med 240vat strømforsyning, controller og to LED AMPLIFIER 4H4A (DC5-24V) med en yderligere ledning fra strømforsyningen. Alt fungerer undtagen i begyndelsen af ​​det andet og tredje bånd 30-45sm anden farve end den vigtigste i flere farver (blå, lys grøn, lys Zsolt), og derefter den samme farve. Til tider springer strømforsyningen. Fortæl mig ikke, hvad der er problemet.

Det er nødvendigt at måle strømparametrene for multimeteret for at se efter en afvigelse fra standardspændingen.

Tape 12 V, 14,4 W / m. 5 meter forbruge 2 A. Det skal være 6 A. Jeg vil sværge med butikken. I en anden butik målte jeg strømmen før købet - også 2 A på en spole, selvom båndet er 14,4 W / m. I byen Petrozavodsk Ketai Guano overalt: (

Hun har en effekt på 4,8 watt pr meter. Mange butikker snyder for meget. Introducer kinesisk marketing.

Hej Sergey! Stod over for et problem, når man forsøgte at gøre hovedbelysningen i rummet med LED-tape. Et eller andet sted i Kamentah rejste denne artikel dette problem, men meget kort.
Problemet er, at rullen tape 5metrovaya 12B 14.4Vt / m smd5050 60led forbruger 2 amp, mens 5 * 14,4 = 72Vt, 72/12 = 6A. PSU'ens nedbringelse havde intet at gøre med det - det blev kontrolleret på bilbatteriet, og det bruger desuden allerede 3 A på maskinen fra 14 V.
Jeg kom til butikken og spurgte hvorfor de sælger båndet som 14,4 W / m, hvis det faktisk er 3 gange svagere - de siger, at alle køber båndet, og kun jeg var så smart.
Faktisk hvorfor hvorfor? Jeg forstår ikke noget, P = J * U for båndet virker ikke? eller det kan stadig blive tvunget til at skinne på passet 72 watt, skal du bare kende hemmeligheden? Igen - hvordan man beregner behovet for et bånd til belysning, hvis den skriftlige kraft ligger 2-3 gange? Antag at jeg har et værelse på 35 kvm og 5 sv-d. 12 W pærer belyser det mere eller mindre lyst. I alt 60W, så hvis du hænger 8 meter tape på 14,4 W / m på loftet, får du 115W, og det bliver godt. Og faktisk lyser 5 meter bånd som 1-2 referencelamper (12 watt gauss med 1.100 lumen hver).

Hvis det er 24 watt ved 5 meter, ikke 72W, så er det et hoax fra producenten eller butikken. Junk vparivayut. Hvis båndet er 12 volt, beregnes strømmen ved en spænding på 12 volt. Nuværende styrke multipliceret med spænding. Snart vil jeg få en anmeldelse af butikker, hvor du kan snyde og åbne.