Installer og tilslut lampen med egne hænder

Brug af loft- og væglamper eliminerer gammeldags og ikke altid praktiske lysekroner. Især hvis højden af ​​loftet på lejligheden ikke overstiger standard 2,5 m. Væg- og loftbelysningsanordninger kan ganske effektivt og uden en større ændring forandre og styrke boligets indvendige indre. Det er nemt at vælge det rigtige design og beslutte, hvordan man installerer og tilslutte lampen med egne hænder. Opgaven med at installere husholdningsbelysningsenheder udgør ikke et bestemt problem, det er nok at kende de grundlæggende installationsteknikker og være forsigtig med at arbejde med elektriske ledninger.

Installation af armaturer

I hjemmet skal du bruge nogle grundlæggende typer belysning. Fra et stort antal modeller kan der adskilles flere grundlæggende varianter, der adskiller sig i loftets design med en lampe og fastgørelsesmetode til væg eller loftets bærende overflade:

 • Loftslamper, normalt i form af loft eller bokslignende strukturer;
 • Wall sconces og loftbelysningssystemer til universel brug, der anvendes til lokal belysning af et dedikeret område af lille størrelse;
 • LED-punkt enheder, indbygget og monteret design.

Moderne lamper, uanset den anvendte lyskilde, er traditionelt opdelt i to typer enheder - indbygget og monteret. Hver af dem har sine egne egenskaber og betingelser. Den første type kaldes også undercover på grund af det faktum, at for at installere en sådan enhed skal du lave en særlig niche i væggen eller loftet. Det har ingen sag, der er kun en støtteramme og et ydre frontpanel.

Den anden type armatur er designet i form af en enkelt sag, hvor der er beslag, hvor enheden er installeret på væg eller loft.

Jo større vægten af ​​belysningsanordningens design er, desto vanskeligere er det at klare det på en lodret væg og endnu mere på loftoverfladen.

Det er klart, at installationsstedet og den specifikke type lampe er valgt i fase af indretningsplanlægning. Alle elementer, der bruges til at forbinde og installere belysningsanordninger, er normalt gemt under muren eller loftets dekorative beklædning, så installationsprocessen begynder længe før færdiggørelsen.

Forbereder installation og tilslutning af lampen

Hoveddelen af ​​arbejdet med installation og tilslutning af lampen skal gøres, inden tapetet er limet og dekorativt gips er lagt. Først og fremmest skal du udføre flere forberedende aktiviteter:

 • Vælg det rigtige sted for at installere lampen. Installationspunktet vælges i forhold til vægten af ​​belysningsenheden, dens størrelse og de planlagte funktioner;
 • At planlægge og skære i væggen en kanal til at lægge elektriske ledninger fra forbindelsesboksen til installationsstedet for kontakten og lampen.

Den nemmeste måde er at kanalisere kanalen fra kassen til det sted, hvor væglampen er forbundet med en mursten eller gipsblokvæg ved hjælp af en puncher. I ekstreme tilfælde kan monteringssporet til lægning og tilslutning af de elektriske ledninger slås ud om et par timer med mejsel og en hammer.

Lidt mere kompliceret er situationen med betonplader. I dette tilfælde skal kanalen til monteringsstedet af armaturet skæres med en kværn eller skjule selen under bundkortet, og de vertikale segmenter af ledninger til forbindelsespunktet skal være dækket af dekorative plader.

Hvis væggene og loftet skal være klædt med gipsplader, skal ledningerne fra kassen til sted for tilslutning af belysningsanordninger blive lagt på forhånd. Normalt sættes selerne på en korrugeret slange og er bundet til en bæreprofil i rummet bag pladerne. På stedet for montering af skinnekroppen eller loftet i gipspladen skæres et hul gennem hvilket sele ledes ud for tilslutning til apparatets indvendige ledninger.

Installer væglamper

Afhængigt af tilslutningsskemaet er hjemmearmaturer traditionelt inddelt i to kategorier - med en skiftekontakt monteret i huset og en ekstern ekstrakontakt. Den første type belysning bruges normalt til at belyse komfortzonen. Normalt er disse vægkonstruktioner i form af vægsconces eller loftslamper monteret i møbler placeret i armlængde fra et hvilested eller søvn.

Den anden type bruges til belysning af korridorer, køkken, spisekammer - et hvilket som helst hjælpeværelse, hvor det er nødvendigt at fremhæve pladsen i en kort periode og kun. Forbindelsen af ​​sådanne lamper udføres nødvendigvis i et par med en fjernbetjening placeret på væggen nær indgangen til rummet.

Montering af væglampen

Installationen af ​​en vægmonteret lampe startes altid fra at markere fastgørelsespunkterne på sagen. Kropet påføres væggen, og ved hjælp af bygningens niveau er det justeret med horisonten, hvorefter det er nødvendigt at cirkulere bagvæggen med en simpel blyant.

Traditionelt er væglamper knyttet til vægoverfladen på en af ​​to måder:

 • Ved hjælp af dowels med et gevindhoved. I dette tilfælde er huset fastgjort til de gevindskårne dowels, som hammeres ind i væggen, ved hjælp af et par møtrikker dekoreret i form af dekorative elementer. Installation af en lysarmatur er tilladt på træ- og plastplader, gipsvæg eller endda på gips;
 • Til installation af mere massive strukturer ved brug af en overgangs mount i form af en beslag eller transportbjælke. Først skal du markere punkterne for installation af trafikpropper i væggen langs hullerne i armaturet. Adapteren er i niveaujustering og fastgjort med skruer eller dowels. Først da kan armaturkroppen installeres.

Montering på væggen af ​​de tyngste lofter gøres ved hjælp af dykker. I dette tilfælde afspilles rollen af ​​overgangsbestemmelsen af ​​metal bagvæggen. På dens overflade er der huller til selvlukkende skruer til fastgørelse til væggen og gevindhuller til fastgørelse og montering af resten af ​​husdelene.

Den korrekte position af hele lampen afhænger af, hvordan monteringen af ​​bagvæggen er korrekt. I de fleste tilfælde har hullerne til fastgørelsesdele et lille hul, så i tilfælde af en lille glide kan kroppens position let justeres.

Tilslutning af lampens ledninger

Kabeldiagrammet til den vægmonterede belysningsenhed er praktisk taget ikke anderledes end de metoder, der anvendes til andre belysningsenheder. Et klassisk ledningsdiagram med en fjernbetjening er vist i nedenstående figur.

Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere armaturer, så er det nødvendigt at lægge en neutral ledning fra forbindelsesboksen til hvert lyspunkt. Tilslutningen af ​​faselederen er fra kontakten. I dette tilfælde anvendes en leder til alle belysningsenheder.

Nul går altid direkte, og kun fase gennem omskifteren. Selvom armaturet er udstyret med en intern switch, er forbindelsen stadig den eneste vej. Derfor skal du, inden du tilslutter kontakterne til de elektriske ledninger og ledningerne af lampen, være nødt til at afklare markeringen af ​​nul- og fasetråderne på det vedhæftede pas for ikke at blive forvirret under samlingen.

Før installation og tilslutning skal du kontrollere ledningerne og armaturet selv. I første omgang skærer vi ledningene i kabelnettet til den ønskede længde og forbinder til kontakterne i forbindelsesboksen. Det er klart, at på installationstidspunktet er det nødvendigt at slukke omskifteren af ​​posen af ​​ledningsforsyningen til den kasse, vi har brug for.

Det næste trin er at forbinde ledningsnet på installationsstedet til instrumentets ledninger. Før vi tilslutter kontakterne, tænder vi i kort tid på bagger på tavlen og med en elektrisk sonde kontrollerer vi hvilken af ​​dem, der er nul, og hvilken fase er det. For at undgå fejl under yderligere tilslutning og installation markerer vi hver kontakt med en farvet markør.

Nogle gange er det nødvendigt at justere og bøje de fleksible kontaktelementer i patronen for at sikre pålidelig kontakt. Før installation og montering gives armaturet mulighed for at arbejde 10-15 minutter i en adskilt form. Hvis blækpatronen og sagen ikke opvarmes, skinner lampen med et stabilt lys uden torsk og blinker, så kan konstruktionen monteres og installeres på væggen.

Funktioner ved installation og tilslutning af indbyggede lamper

Moden til brug af indbyggede modeller af lamper kom samtidig med fremkomsten og spredningen af ​​teknologien til færdiggørelse af vægge og lofter med gipsplader, plast og MF plader. Det lille mellemrum mellem væggen og den dekorative plade gør det muligt at skjule lampens krop og ledninger, hvilket kun efterlader reflektoren og lyskilden på overfladen.

Forbindelsesordningen med indbyggede belysningsanordninger adskiller sig kun fra almindelige vægsconces eller loftlamper ved tilstedeværelsen af ​​en ekstra strømforsyning, som også spiller rollen som en beskyttelsesanordning. Den største forskel er i metoden til fastgørelse af sager på en dekorativ plade.

Montering af loftlamper

Umiddelbart efter montering af understøtningsrammens understøtningsramme er det nødvendigt at planlægge de punkter, hvor armaturerne skal installeres. Ifølge den sammensatte ordning er ledningsnetene installeret langs loftets lejemetalprofiler. Hvis du planlægger at bruge LED-lamper eller tape, skal du sørge for montering og tilslutning af lavspændings strømforsyning.

Ofte udfører installationen af ​​loftbelysningsanordninger på en standardfjederophæng. Hver model af den indbyggede version har sin egen monteringsstørrelse, som skal angives i produktets pas. Efter montering af gipsplanken eller plastbeklædningen af ​​loftet med en ringformet boring skæres et hul med monteringsdiameter ind i loftpladen. Det er kun at trække ledningerne ud af det tidligere lagrede ledningsnet og tilsluttes armaturforbindelserne. For at installere enheden er det nødvendigt at komprimere sidefjedrene og montere huset i monteringshullet.

Mere massive kasseformede loftarmaturer fastgøres direkte til loftets stålramme inden montering inden installation af loftfliser. Derefter demonteres lampen, der er kun en overgangsstift. Efter lægning af gipsplader eller MDF-plader skal du markere kroppens position ved hjælp af det tidligere installerede stiftholde, klippe et hul i foringen og tilslut og monter belysningsenheden.

konklusion

De fleste fagfolk, der udfører installation og tilslutning af armaturer, anbefaler tegning af diagrammer og en beskrivelse af det udførte arbejde. Enhver enhed skal betjenes og repareres, så en tegning af ledningens layout med angivelse af ledningernes nominelle og tværsnit, kan mærker være nyttige efter nogle år, når reparation eller omarbejdning af indretningen af ​​lejligheden.

Sådan installeres og tilsluttes lampen med egne hænder

"Lad der være lys!" Sagde elektrikeren og afbrudte alle ledninger. Ja, det er en banal situation, der kan ske for nogen, hvis teoretisk viden og praktiske færdigheder ikke er nok til at udføre installationen af ​​belysningsarmaturer. Belysningen af ​​moderne lejligheder er ikke begrænset til den klassiske lysekrone. Mangfoldigheden af ​​lamper imponerer over sindet og glæder kundernes fantasi, og installationsprocessen "fører til en blindgyde".

Lamper af forskellige designændringer kræver en individuel tilgang til deres installation. Produktets styrke, mængde og placering i interiøret er alle vigtige kriterier for korrekt installation og korrekt tilslutning af armaturet til de elektriske ledninger.

Lille uddannelsesprogram

Enhver belysningsenhed, uanset fabrikantens type og formål, omfatter altid to hoveddele:

Dette er måske det eneste postulat der forener alle lamperne indbyrdes. Alle andre kvalitetsegenskaber varierer fra:

 • type belysning oprettet;
 • hvilken type lamper der anvendes
 • det materiale, som patronen er fremstillet af.

Reflektor, dens sag og fastgørelsesanordninger - disse komponenter i enheden er også forskellige og bestemmes udelukkende af producenten.

Lampens installation er en ansvarlig og farlig forretning, men det betyder ikke, at kun en professionel mester kan installere enheden. Du kan selv gøre det hjemme for at installere lampen med egne hænder, hvis du følger instruktionerne, en sekventiel algoritme for handlinger og anbefalinger fra eksperter.

På stedet for lokalisering af belysningsindretninger er opdelt i:

 • loft (er suspenderet og indbygget);
 • vægmonteret;
 • gulv og bord;
 • bærbar (når fastgørelsesstedet ikke er fastgjort).

Væglampe: installer, tilslut

Væglampens mission er den lokale belysning af enhver zone i rummet eller fremhævelse af lysstrømmene på emnet. Sådanne anordninger ser spektakulære og attraktive ud, skaber rolige, romantiske og afslappende strømme af lys i huset.

Efter at have bestemt stedet for installation, er det tilrådeligt at forudbestille det elektriske kabel inde i væggen. Den kan placeres i straffen eller til gips.

Algoritme praktisk handling

1. Afbryd kablet før elektrisk arbejde:

 • Sluk for kontakten (automatisk);
 • tjek spændingen. Det må være fraværende;

2. Undersøg lygten, og følg den foreslåede ordning ved hjælp af instruktionerne til belysningsapparatets sæt.

3. Belysningsvæggenes krop med specielle åbninger til fastgørelse af armaturet er fastgjort til væggen på det sted, hvor du planlægger at installere det.

4. Pencil markere hullerne;

5. Sæt instrumentkassen til side;

6. Gør hullerne under anvendelse af en perforator (hvis væggen er mursten eller beton) eller en boremaskine (hvis væggen er luftet eller gipsvæg), idet der tages hensyn til både dybden og diameteren af ​​de anvendte fastgørelsesdele.

 • hvis væggen er mursten eller beton, vil dowels gøre
 • hvis væggen er gipsplader eller har udseende af et plastpanel, er enheden monteret ved hjælp af mol;
 • huller er let lavet med en perforator, hvis væggen er lavet af mursten eller beton;
 • Hvis vægge er gips eller gasbeton, skal du bruge en almindelig boremaskine.

7. Fastgør enhedens bund (hus) på væggen;

8. Slut belysningsenheden til det elektriske netværk ved hjælp af en klemme. Den er placeret inde i armaturet;

9. Kontrollér drift efter tilslutning.

Loftsinstallationsregler for lofter

Forberedende fase

 • Start installationsprocessen, gør dig fortrolig med typen af ​​krog. Dette er vigtigt! Tross alt er krogtypen anderledes og afhænger af typen af ​​loft. I betragtning af at producenterne ikke indeholder flere typer kroge ved plukning, skal du derfor købe det selv;
 • Sørg for at købe øvelser og dowels under krogen. De skal matche perfekt i størrelse;
 • Forbered værktøj: perforator, boremaskine.

Sådan ser en krog til montering af en vedhængslampe ud.

Den vigtigste praktiske fase

 1. Bor et hul til dyvelen.
 • Ofte i boliger fremstillet af armeret beton er der allerede forsynet med færdige fastgørelsesdele. Derfor reduceres installationstrinnene;
 • Hvis loftet er lavet af træ, er installationsprocessen ens i handlinger;
 • Nedhængte loftkonstruktioner kræver brug af kroge af speciel form. Hvis krogformen er standard, er det nødvendigt at sætte skiver.

Gipsplankophæng: Nuancerne ved montering af lampen

 • Når du monterer krogen i et ophængt gipspladereduktør, skal du rette sin kasse af træ eller metal;
 • Hvis der ikke er en sådan boks, kan den monteres i en almindelig træbjælke, hvis størrelse er 10 cm 2.

Indbygget: installationsteknologi

Indbyggede belysningsanordninger adskiller sig fra tidligere modeller i et helt andet installationsprincip.

Nyttige oplysninger. For denne fremgangsmåde til forsyning af lys er det nødvendigt at forberede hullerne i de hængslede loftsstrukturer på forhånd.

Indledningsvis (under installationen af ​​loftet) åbner hullerne, og tilslut derefter de elektriske ledninger til dem;

 • Under installationen skal du bruge terminaler, en skruetrækker og en kniv. Kog dem;
 • De indbyggede belysningsenheder er udstyret med fjederbelastede klip, som skal trækkes opad for nem montering af armaturet i hullet.
 • efter fastgøring af klemmerne forsigtigt lavere. Produktet skal tage den rigtige position;

 • Tilslut lampen;
 • er klar.
 • Skema-svar "Sådan tilsluttes en spotlight?"

  Et simpelt kredsløb bestående af en strømkilde, en switch og selve selve belysningsproduktet er helt identisk med hensyn til tilpasningsevne til forbindelsesdiagrammerne for standardprøver.

  Spotbelysningsprodukter omfatter brugen af ​​pærer med en total effekt på 12 watt.

  Sådan repareres lampen, hvis loftspændingen?

  Lampens belysningsarmatur forekommer på en særlig suspension, den såkaldte basisoverflade;

  • hvis det besluttes at lave et hul selvstændigt, så før processen med at skære bladet, er det nødvendigt at lægge en forstærkningsring i stedet for det fremtidige hul;
  • Når limen er helt tør, kan du begynde at skære fra indersiden af ​​ringen;

  Trin for trin

  En sådan metode til montering af armaturer på loftet giver dig mulighed for at installere både overhead og hængende produkter, og det er ligegyldigt, om det er en betonloftflade eller en ophængt konstruktion.

  1. Klargør de nødvendige materialer og værktøjer (dowels, skruer, skruetrækkere, nøgler, borer).
  2. Lav huller under dowels.
  3. Fastgør stangen med skruer.
  4. Monter loftet ved hjælp af møtrikker, bolte og skruer.

  Som du kan se, er der vanskeligheder, men tilgængeligheden af ​​et kvalitetsværktøj, relaterede materialer og selvfølgelig fingerfærdighed vil medføre et vellykket resultat. Det vigtigste er at kende metoderne til installation og at vælge den rigtige installationsproces for dit eget individuelle tilfælde. Hvis problemerne stadig opstår, skal du bruge videotips eller fotoredigeringer af "erfarne". Held og lykke!

  Sådan tilsluttes en lysekrone med 1, 2, 3, 4 eller 5 lamper, med en blæser eller lysdioder

  Kunstig belysning er en uundværlig tilstand, uden hvilken ingen virksomhed eller husholdning kan fungere fuldt ud, især i mørke.

  I vores artikel vil vi forsøge at forklare detaljeret, hvordan man selvstændigt kan montere, installere og forbinde næsten enhver lysekrone, det være sig enkelt med en enkelt lampe eller et komplekst design til flere lamper med en ventilator eller LED-baggrundsbelysning.

  Og takket være farverige illustrationer og videoer kan en person, der ikke har elektrisk uddannelse, gentage installationen af ​​lysekronen. Det vigtigste er ikke at glemme sikkerheden, når man arbejder med elektricitet.

  Steg-for-trin installationsvejledning for en enkelt-lampe lysekrone

  Trin 1: Markup.

  Spring denne vare over, hvis lysekronen vil blive installeret i stedet for den eksisterende, med en lignende mount. Hvis lysekronen skal installeres på et nyt sted, eller i den gamle lysekrone er der en fastgørelse af en anden type, er det nødvendigt at anvende mærket for lysekronens nye armatur.

  Det er nødvendigt at finde loftets centrum. For at gøre dette skal du måle længden af ​​væggene, dividere resultatet i halvdelen, og den resulterende størrelse ligger på loftet med en ledning og blyant. Et lille hul til ledninger er boret i loftet. I stræklofter af PVC-film limes først specielle begrænsende plastringe, og derefter skæres et hul til ledninger med et blad.

  Trin 2: Installer loftstrålen.

  I tilfælde af at loftet er lavet i form af en kompleks designstruktur i form af en gipspladestruktur på flere niveauer, strækker PVC-stof eller dekorative hængende plader, hvilket komplicerer direkte fastgørelse af lysekronen til overfladen, skal du passe på fastgørelsessystemet. Ellers er det muligt trådbrud eller endda nedbrydning af loftet.

  Hvis lysekronen er ret massiv og dens vægt er over 15 kg, er det nødvendigt at bygge en ekstra stråle forud for det dekorative loft for at understøtte lysekronen i loftet. Dette kan enten være en træbjælke eller en metalstruktur, det vigtigste er, at det er placeret lige ved det sted, hvor lysekronen blev installeret. Du kan også bruge en særlig metalkæde, hvis afstanden fra hoved til det dekorative loft er mere end 1 meter.

  Trin 3: Installer krydsekassen.

  Fra den kommende lysekrones installationssted bliver tråderne trukket og sænket på væggen, og der vil blive installeret en forbindelsesboks her. Også strømforsyning ledninger og belysning switche er bragt til denne boks.

  Vigtig note! I henhold til sikkerhedsbestemmelserne er installationen af ​​forbindelsesboksen ikke tættere end 15 centimeter fra loftet. Ledninger ud af kassen skal gå med en kant på 10 centimeter.

  For at forbinde lysledningen er det nødvendigt at bruge en separat gruppe ledninger, der kommer fra omstillingsbordet, og den skal være forsynet med en automatisk afbryder.

  Ledningerne i kassen er tilsluttet i henhold til lysekronens lysdiagram. De tilsluttede ledninger isolerer PVC med isolerende tape og stabler det i en kasse, så de ikke overlapper hinanden. Krydsningsboksen er dækket af et låg og snoet med skruer. På toppen af ​​det kan du gips og lim tapet.

  Trin 4: Monter monteringsbeslaget.

  De fleste enkle moderne lysekroner til en lampe er udstyret med en beslag i form af en beslag. Det fungerer som en bærer mount og giver dig mulighed for at installere en lysekrone på kort tid. Takket være de to monteringsbolte bliver vedligeholdelsen af ​​lysekronen også meget enklere end i gamle designs med upålidelige kroge.

  Foto: monteringsbeslag og lysekrone-terminalforbindelse

  Efter mærkning af midten af ​​loftet monteres monteringsbeslaget tæt på udgangskablerne. Ved hjælp af en blyant markere stedet for boring huller i fremtiden fastgør beslaget til loftet. Hvis lysekronen allerede er udstyret med fastgørelsesanordninger, vælges borekronen i henhold til diameteren af ​​dowel'en. Hullet til dowel bør ikke være placeret i ledningsstedet.

  Trin 5: Tilslutning af ledningerne og fastgørelse af lysekronen.

  Trådene, der kommer ud af loftet, skal være længe nok, så når du fjerner lysekronen, er der adgang til krydset med lysekronens ledninger.

  Ledningerne er afskåret af isolering og forbundet via en klemme ifølge diagrammet. Hvis der ikke er nogen terminal i sættet med lysekronen, bliver ledningerne rengjort i en afstand på 2 centimeter og snoet med et par, så krydset loddes med loddejern. Derefter isoleres alle med isoleringstape.

  Hvis lysekronen er lavet af metal og har en skrue på sagen til tilslutning af beskyttende jordforbindelse, skal du ikke glemme det. Den tilsvarende ledning, der kommer fra forbindelsesboksen, er trimmet, rullet ind i en ringform og skruet tæt fast med en skrue.

  Efter at alle ledninger er forbundet og isoleret, kan du løse lysekronen. Sørg for, at ledningerne ikke falder under monteringsboltene, fastgør lysekronen til beslaget på loftet, tilpass montagehullerne og beslagskruerne - skru boltene fast.

  Sådan tilsluttes en lysekrone med to eller tre lamper

  Fremgangsmåden til montering af en lysekrone med to eller tre lamper er ikke meget anderledes end at installere en enkelt lysekrone, som beskrevet ovenfor. Undtagelsen er antallet af forsyningskabler. For en simpel lysekrone med en lampe har du brug for to strømledninger og en jordledning, hvis du skal forbinde lysekronen ikke med en, men med to eller tre lamper, så skal du bruge tre strømledninger og en jordledning.

  Video: Sådan tilslutter du lysekronen korrekt

  For at forbinde en sådan lysekrone skal ledningerne fra lampeholderne tilsluttes i overensstemmelse med ordningen. Fra hver patron er taget på en ledning og tilsluttes sammen - dette vil være midtpunktet, det er forbundet til nulforsyningskablet.

  Hvis der er to lamper, er hver af de resterende ledninger fra patronerne forbundet til den tilsvarende fasetråd. Hvis lysekronen er designet til tre lamper, er den resterende ledning fra den tredje patron forbundet parallelt med fasetråden fra den første eller anden patron. Ledninger er også forbundet via klemme eller ved lodning og isoleret med elektrisk tape.

  Det skal også bemærkes, at for at inkludere en sådan lysekrone skal du have en to-knap switch og følgelig tre ledninger ledninger til den. I dette tilfælde er en lampe tændt, når den anden er tændt - to andre lamper, og når begge taster tændes, lyser alle tre lamper.

  Sådan tilsluttes en lysekrone med 5 lamper

  Hvis det blev nødvendigt at forbinde en lysekrone i hvilke fire eller fem lamper, vil det heller ikke være svært. Teknologien er den samme som ved tilslutning af en lysekrone med to eller tre lamper, den eneste undtagelse er antallet af lamper i grupperne af faseledere. Antallet af grupper og lamper i dem afhænger af din fantasi og er begrænset af antallet af forsyningsfasedrejer og grupper af nøgler på kontakten.

  5 lampe lysekrone

  Sådan tilsluttes en kontakt til lysekroner

  For at tænde enkle lysekroner med en lampe, bruges en enkeltknapsknap, installationen er så simpel som muligt. Når du tilslutter en lysekrone, hvor antallet af lamper er to eller flere, bruges to og tre knapper.

  Hvis ledningerne allerede er lagt, og antallet af lamper i lysekrone svarer til antallet af taster på kontakten, ændres det til et nyt efter ledningsdiagrammet.

  Ledningsdiagram af en to-knap-switch

  Hvis kontakten er installeret på et nyt ledningsnet, skal du være opmærksom på omskifterens struktur. I to- og tre-knapkontakter er der en fælles klemme, for at du skal tilslutte strømfasetråden fra krydset. Og hver af de resterende terminaler, i overensstemmelse med nøglens placering og ønsket om at inkludere en bestemt gruppe lamper, er forbundet med ledningerne, der går gennem kassen til lysekronens lamper.

  Det skal bemærkes, at kontakten skal åbne nøjagtigt fasetrådskablet! På denne måde beskytter du dig selv, når du skifter den udbrændte lampe, når kontakten er slukket.

  Sådan tilslutter du en lysekrone

  Lysekrone med blæser

  Der er modeller af lysekroner, hvor to enheder er kombineret: en lysekrone og en fan. En sådan konstruktiv beslutning vil være en god hjælp på varme sommerdage. Tilslutning af en sådan lysekrone er ikke så vanskelig som det kan synes ved første øjekast.

  Før du forbinder, læs pas til lysekrone, der vil være forbindelsesdiagram og farvebetegnelse af ledningerne, er det vigtigste ikke at forvirre noget.

  Loft fan kredsløb

  For at opnå en bedre tilslutning kan ventilatorterminalerne figurativt repræsenteres som en anden lampe. Det er muligt at tænde ventilatorens tilkobling efter ønske, enten sammen med lysbelysningen eller ved hjælp af en separat omskifter-knap.

  I tilfælde af, at blæseren tændes separat fra belysningen, er der brug for en tretrådsledning og en to-knapkontakt. Forbindelsen i dette tilfælde vil være identisk med lysekronens forbindelse med to lamper, kun i stedet for den anden lampe vil der være en ventilator.

  Hvis det er planlagt at tænde blæseren samtidig med at belysningen er tændt, er det nødvendigt at forbinde ledningerne fra blæseren parallelt med lampens holder.

  Lysekrone med lysdioder

  I nogle moderne modeller af lysekroner er der et dekorativt lys på flerfarvede LED-lysdioder. Sådanne lysekroner skaber et mere interessant lys og derved understreger det indre af rummet.

  Lysekrone med lysdioder

  Forbindelsen af ​​en sådan lampe foretages strengt i henhold til ordningen, som er angivet i pas til dette produkt. Lysdioder er designet til lavspændingseffekt, så lysekrone sæt bruger en step-down LED driver. Strømmen af ​​en sådan LED-driver er designet til en spænding af et belysningsnetværk på 220 volt.

  Når du tilslutter en sådan lysekrone, kan du bruge ovenstående instruktioner til tilslutning af en lysekrone med en blæser, kun her i stedet for blæserledningerne er der en strømforsynings LED-driver.

  DIY lysekrone installation

  Indhold:
  Typer af belysning
  Typer af lamper til belysningsudstyr
  LED belysning applikation
  Forholdet mellem belysning og rummets størrelse
  Funktioner ved installation af elektriske lednings badeværelser

  I de fleste tilfælde har badeværelserne ikke vinduer, og på grund af dette layout skal rummet organisere højkvalitets ekstra belysning. Designet af badeværelsesbelysningen kan være den mest forskelligartede, fordi du kan tænke på helt modige muligheder på egen hånd, godt, i dag bygger trender og materialer os til at gøre dette.

  Hvis du bestemmer dig for, at belysningen i badeværelset, hvis billede du så, passer dig, udvikle en plan for arbejdet. Men før du udvikler belysningen, bør du lære mere om, hvilke funktioner der er tilrettelæggelse af ledninger og tilslutning af belysningsenheder.

  Typer af belysning for alle værelser i huset

  • Konventionelle lamper i mange år glæder os over sin nemme installation og drift, fordi de i lang tid er blevet brugt og stadig bruges ikke kun i badeværelser, men også i resten af ​​lejligheden. Belysning med konventionelle lamper kan enten være standard, det vil sige loft og med en vis grad af originalitet, for eksempel væg. Til dato er der et stort udvalg af simple belysningsarmaturer, der ikke kun varierer i størrelse og farve, men også i form og metode til fastgørelse til overfladen.
  • Spotlights kom ind i vores liv ikke så længe siden, men er blevet ganske populære blandt befolkningen. Sagen er, at med deres hjælp kan du oprette en smuk badeværelsebelysning, hvilket gør den mere ensartet, hvilket ikke kan opnås ved kun at bruge en lampe. Ved hjælp af punktlamper kan du fokusere på ethvert objekt, såsom et spejl, brusebad eller badekar. Desuden vil disse lamper bidrage til at skabe en romantisk atmosfære i badeværelset, så folk ikke kun bruser, men samtidig slapper af og nyder skønheden.

  En fremragende mulighed ville være at kombinere disse to typer lamper, da de kan bruges til at skabe belysning, der er tilstrækkelig i dette rum. Desuden vil badeværelset se mere attraktivt og stilfuldt, hvis du klarer at fokusere opmærksomhed på et objekt uden at forstyrre den samlede indretning af rummet.

  Hvilke typer lamper passer mest til placering i badeværelset?

  Hvis du beslutter dig for at oprette en belysning på badeværelset, skal du tænke på, hvilke lyspærer der passer bedst til dit designprojekt, hvis billede du så et sted. I dag er der følgende typer af disse belysningsarmaturer:

  • glødepærer er billige, men de bruger meget elektricitet, og deres brugstid er desuden meget lille, hvilket fører til deres hyppige udskiftning. Ulempen ved sådanne lamper er det øjeblik, de hurtigt opvarmer;
  • Energibesparende lamper er karakteriseret som anordninger, der bruger flere gange mindre energi end glødelamper. Desuden er brugen af ​​deres anvendelse langt mere end den sidste.
  • halogenlamper i hele brugsperioden mister ikke lysstyrken, og lysets effektivitet er i et højt nok niveau. Det er værd at sige, at halogenlamper er meget følsomme for spændingsfald, hvilket fører dem til en defekt tilstand;
  • LED-lamper er den mest holdbare og økonomiske blandt deres "konkurrenter" såvel som harmløse, fordi de ikke indeholder kviksølv. Men som praksis viser, falder langsomt sådanne lamper langsomt væk, og da deres pris er høj nok, er der en mulighed for, at omkostningerne ved dem ikke vil kunne udbetale fuldt ud.

  LED lys i badeværelset ser meget godt ud:

  Direkte tilslutning af belysning med rummets størrelse

  Hvis rummet er lille, er der ikke behov for at installere mange lamper, da et overskud af lys kan påvirke folkets sundhed i lokalet. Som videnskabsmænd har fundet ud af, skyldes det, at menneskets krop og indre organer med for stort kunstigt lys begynder at fungere forkert.

  Samtidig kan manglen på lys også have en skadelig virkning på mennesker. I så henseende, hvis rummets badeværelse er stort nok, er det nødvendigt at gøre belysningen af ​​rummet mere intens, dette kan opnås, hvis du placerer de lysemitterende enheder ikke kun på forskellige steder på samme overflade, men også vedhæft dem på forskellige niveauer. For eksempel er i dag en af ​​modetrends installation af belysningselementer (spotlights) i gulvet eller i nærheden af ​​det på væggen.

  Hvis du vil lægge særlig vægt på et objekt, skal du tænke på, hvordan du tænder det, så lyset ikke forstyrrer personen. Med andre ord bør belysningen ikke være irriterende, men tværtimod er det meningen at skabe en behagelig atmosfære, så du gerne vil blive længere på badeværelset.

  Funktioner ved installation af elektriske lednings badeværelser

  Selvom du ved hvordan man laver lys i dette rum, skal du altid huske, at udførelse af denne type arbejde er et yderst vigtigt spørgsmål, og det er ikke så meget forbundet med skabelsen af ​​behagelige forhold som ved overholdelse af sikkerhedsregler ved installation af elektriske apparater. Da badeværelset er et rum med et højt fugtighedsniveau, skal man sørge for at købe ledninger, der er specielt designet til sådanne miljøforhold. Derudover skal ledningerne i badeværelset være skjult i tykkelsen af ​​væg og loft.

  Korrekt oprettet badeværelsebelysning med egne hænder på dit eget designprojekt vil altid glæde dig og dine kære. Tør - og du vil helt sikkert lykkes!

  Montering af spotlights på badeværelset

  Dette materiale kan være nyttigt for dem, der skal installere spotlights i badeværelset og installere elektriske ledninger korrekt. For sikker brug af belysningen på badeværelset er det nødvendigt at opfylde en række krav. I vores tilfælde er ledningerne allerede forbundet med distributionskasserne, hvorefter lamperne vil blive installeret.

  Først og fremmest skal hovedforsyningskabel monteres i en beskyttende korrugering.

  Det skal have et tværsnit på mindst 1,5 mm² pr. Leder.

  Hver armatur er forbundet med en separat ledning til krydset.

  For nemheds skyld kan du bruge fleksibel kobbertråd med samme tværsnit af kernen.

  Hvordan monteres og forbinder lysekronen?

  I koblingsboksen skiftes forsyningskablet, ledningen fra kontakten og ledningerne fra armaturerne.

  Vridning af ledningerne skal loddes. Det er praktisk at bruge selvstrammende klemmer eller ekspres terminaler til tilslutning af ledninger.

  De fastgør sikkert ledningerne og placeres let i krydset.

  En spotlight består af et hus med klip og en lampe.

  LED-lampen har en effekt på 3 watt. Den er placeret i lampens husdel og roteres sikkert af en fjeder.

  I fremtiden sættes lampens kontakter på blokken, der følger med lampen.

  Sådan ser en lampe ud med en kontaktblok slidt på den:

  En klemme gennem en polyethylen terminal blok er fastgjort til hovedledningen.

  For nem installation er hovedkablen monteret foran den fremtidige lampe.

  Inden du installerer lofter, anbefales det at kontrollere belysningenes brugbarhed, for hvilken lamperne sættes i puderne, og deres drift er kontrolleret.

  Bemærk venligst, at lamperne er installeret over de steder, hvor lampene skal placeres.

  For nem installation er længden af ​​ledningen lavet længere med 10-15 cm. Ved brug af aluminiumslofter eller metalrammer anbefales det at isolere klemmerne med tape.

  Ved montering af armaturet skal blokken med klemblokken være fri for at gå ud af den, hvilket muliggør om nødvendigt at skifte lampen uden at adskille loftet.

  Tilslut lampen til lampen. Vi leverer blokken, fjern snapringen, tilslut lampen til blokken, sæt lampen i lampestikket, og monter derefter snapringen.

  I nogle modeller kan du justere hældningen.

  Så vi gentager de vigtigste punkter.

  I vores arbejde bruger vi krydsningsbokse og korrugeringer samt kobbertråd. Twists er tabt. For hver lampe bruger vi en separat fleksibel ledning. Vi forbinder blokken til hovedkablet gennem klemblokken, som desuden er beskyttet med tape.

  Inden lofterne installeres, kontrolleres lysets helbred. Disse enkle tips hjælper dig med at udføre belysningen på badeværelset korrekt.

  Sådan tilslutter du en lysekrone med dine egne hænder

  Installation af lysekrone på loftet med egne hænder, i overensstemmelse med alle anbefalinger

  Uafhængig installation af lysekroner i loftet med dine egne hænder - ikke et vanskeligt spørgsmål. Det vigtigste er at tage hensyn til forholdsregler. Hver lysekrone passer mere til hængning.

  Afbryd strømmen fra spændingen; skru af alle stikkene, sluk for maskinerne og eventuelle elektriske apparater, der er tilgængelige i hjemmet eller huset.

  Selv efter slukning kan der forekomme elektriske strømme i ledningerne.

  Om nødvendigt måles deres spænding. Hvis der ikke findes en sådan enhed, skal den købes i butikken. Under alle omstændigheder er det stadig nyttigt. Indtil apparatet er købt, skal du sørge for, at der er noget strøm i lofttrådene.

  For at gøre dette skal du forbinde ledningerne sammen. Hvis der er en strøm, vil der være en gnist. Husk at vende dit ansigt og lukke øjnene for at undgå traume til nethinden.

  Før du begynder at installere trappen i loftet, skal du lave en stige - en stige eller stol eller en stabil seng eller et bord.

  Hvis du er høj, kan du tænke på snavs. Og glem ikke: Det vigtigste under arbejdet falder ikke fra en højde og gør ikke ondt.

  Lysekrone installation varierer afhængigt af hvilken type loft

  Lofter: træ, armeret beton, monolitisk, suspenderet, gipsplader.

  Hvis du har et armeret betonloft, kan du hænge lysekronen på en fastgørelseskrog eller bruge den til dette formål, skru skruerne fast. Begge sælges i deres respektive butikker.

  Meget ofte installeres de sammen med lysekroner, hvis lysekronen er ny, frisk fra butikken.

  Hvis du hænger din gamle lysekrone, er det bedre for dig på forhånd.

  Monteringen af ​​stigen på monteringskrogen foregår som følger: Når du lukker, skal hullet bores, mens du går ind i hulrummet. Der anbringes krogen med et anker, og nu skal du pakke det med flere lag elektrisk tape.

  Hvis lysekronen er ny, skal du følge instruktionerne, der fulgte med lysekronen.

  Sådan hænger du en lysekrone på et strækloft selv

  Der er installationsordninger og links, samt en beskrivelse af glans. Meget ofte bør installationen af ​​lysekronen udføres med jordforbindelse.

  Hæng tre ledninger på hvert loft: to af dem er en fase, og en er "ingenting".

  Fjern hver enkelt ledning lidt, så enderne ikke overstiger 5 mm, ikke mere. Derefter vil "nul" ledningen blive skjult i forbindelseskassen, og fasetrådene vil blive vist på kontakten.

  Når du finder ud af, hvor ledningerne er, skal du hente skruetrækkeren, tænde lyset og trykke på hver ledning en efter en.

  Hvis indikatoren på skruetrækkeren lyser, så denne fase, hvis ikke, så den neutrale "nul" -ledning. For ikke at udskifte ledningerne skal "nul" ledningen mærkes med et stykke farvet elektrisk strimler, så det straks kan mærkes og ikke forveksles med fasetråderne.

  Alle elektriske lysekroner er markeret.

  Du skal bruge værktøjer til jobbet:

  1. Isoleringstape.
  2. Handsker.
  3. Skrueindikator.
  4. Clippers.
  5. Kick.
  6. Boring.
  7. Kabelklemme.

  Hvis du har et træloft, hæng lysekronen på en metalkrog med en krog, skal du skrue den ind i loftet.

  Og fastgør den med skruer - selvskærende skruer.

  Hvis loftet er beton og lysekronen allerede er tilsluttet, hæng den og i øvrigt ved hjælp af negle - dowels. Diameteren skal være 6-8 mm.

  Hvis du har et gipsplankloft, og lysekronens vægt er op til 15 kg, så kan den repareres ved hjælp af sommerfuglen.

  Disse indsatser er specielt designet til tørvæg. Hvis lysekronen er meget tung, er det nødvendigt at skære et hul på gipsvæggen og fastgøre lysekronen fra monolitets hovedpanel (beton). Hvis du vil gøre dette, skal du have en anker "kollet" aktuator, en gevindstift med en diameter på 9 mm og en møtrik.

  Vedhæftningsprocedure: Ankeret skal skrues til stiften, indsættes i hullet i hovedloftet og arbejder med et let tryk.

  Stram skruen, indtil den stopper.

  I alle moderne enheder er "nul" -drevet gul med en langsgående grøn linje. For første gang er en neutral ledning altid tilsluttet.

  Den skal indsættes i nylonklemmen og strammes med en skrue.

  Nu drejer vi os om at forbinde fasetrådene. Når fasetrådene er tilsluttet, skub dækslet til loftet. Kort sagt, lysekronen er så hængende: Flyt topdækslet (ned på lysekronen) nede, og tag det ved krogen.

  Tilslut nu ledningerne og tryk på hætten. Alt arbejde er gjort, hængende en lysekrone.

  Men der er lysekroner, der ikke hænger på krogen. Nu er der mange innovationer, der har fjernbetjening med fjernbetjening og er udstyret med en ventilator, belysningsinstallation, en ionizer med halogenlamper og en fordamper.

  Uden omhyggelig undersøgelse af instruktionerne forstår du ikke her.

  Det er ikke altid nyttigt at hænge denne lysekrone og erfarne elektrikere. De har aldrig stødt på sådanne lysekroner.

  Derfor, hvis du køber lysekroner i specialforretninger, skal du abonnere der og installere. Det lader til, at installationen af ​​lysekronen allerede er inkluderet i prisen på selve glansen. Derfor skal du angive alle nuancer fra sælgeren og omhyggeligt læse salgskontrakten, før du underskriver den.

  Du kan betale separat for installationen af ​​lysekronen, hvis den ikke er inkluderet i prisen.

  Butikken er simpelthen forpligtet til at give dig folk til at gøre dette arbejde, hvis du købte denne lysekrone fra dem. Så snart de køber stigen, går de straks ind og indgår en kontrakt til installationen. Og sørg for at holde dine checks.

  Lysekroner til loft

  De anbefales ikke. Til disse typer lofter - brug kun LED lamper.

  Hvis du har et gipsplankloft, skal du vælge en lysekrone med en konsolkonsol.

  Hvis lysekronerne er meget tunge, så er et fastgørelseselement altid lille, køb ekstra fastgørelsesdele.

  Hvis stigen ikke er korrekt forbundet, kan du være chokeret. Lejligheden kan også være brand.

  Hvis du ikke kunne installere lysekronen af ​​en eller anden grund, skal du ringe til en elektriker.


  Kategori: Design> Badeværelse> Dekoration
  Dato: 2012-02-17 10:25:30
  De kan ikke gøre dag eller dag uden at besøge badeværelset: her står vi, vi vasker os, snyder og tager os af os selv.

  Installer lysekronen selv

  Så hvis du ikke sparer din indsats for at skabe skønhed og komfort i dette rum, vil alle vores bestræbelser betales hundreder af gange over tid. Uden tvivl spiller væggen, loftet og gulvet en vigtig rolle samt valg af farver, men det er stadig den vigtigste belysning på badeværelset.

  Belysningen i det hygiejniske rum skal være sådan, at dit hjem og du ikke føler for meget eller mangler lys.

  Vi skal stræbe efter at være varm, blød og moderat lys. Hvis baggrundslyset er lavet i en kølig blå farve, bliver huden også usund.

  I tilfælde hvor badeværelset er lille, vil en lampe være nok. Hvis dens dimensioner ikke er så små, kan en lyskilde ikke tilgives.

  Grundlæggende og ekstra lamper

  Ofte er hovedlamperne monteret i loftet.

  Til dette formål kan små lamper installeres i loftet, men en stor lyskilde kan bruges. Det vigtigste element i lofter installeret i loftet er, at deres udstyr er placeret inde i loftet, som er undervurderet med 15-20 cm.

  For at starte stor størrelse badeværelse belysning, kan du desuden overveje væglamper eller grunts.

  Denne type belysning udvider diffunderet lys, som ikke udsender nuancer, det har en blød og behagelig atmosfære. I nogle tilfælde er der lagt yderligere belysning på spejlet. I tilfælde hvor lyset falder bag en mur, kan det ikke få et klart billede.

  Så, hvis dette er den vigtigste kilde til lys bag din ryg, så tænk på hvordan du kan se et spejl.

  Bryd plads i en zone

  Ved installation af et stort badeværelse kan opdeles i zoner.

  Normalt forsøger de at skelne området af kroppen, spejle og bade. I dette tilfælde kan belysningen arrangeres på en sådan måde, at lyset kun er placeret i det område, hvor du befinder dig. Medarbejderen betragtes som et område tæt på spejlet.

  På dette tidspunkt bør lyset være den lyseste, men ikke slående øjet. En god løsning i dette tilfælde er en plast- eller glaslampe.

  Vores øjne afspejles godt af diffust lys. Brug kun hvidt lys på spejlets overflade, fordi farven kan forvrænge spejlet. Til belysning er det nødvendigt at bruge flere lamper til disse formål, som er placeret på begge sider af spejlet.

  Når du vælger et sted til lampen, skal du huske, at det reflekterende lys fra spejlet ikke blinker eller ikke er irriteret. Ikke langt fra spejlet, vælg placeringen af ​​kontakten, men ikke vand i den.

  Ved hjælp af en stråle af lys kan du dele badeværelset. En farvet glaslampe hjælper med at opnå denne effekt.

  Eksperter anbefaler at installere lampen direkte over badet. Husk at hvis belysningen er placeret på jorden, kan den være ret original, men det er ofte kun en minimal fordel. Hvis du ønsker det, kan du vælge en zone på badeværelset.

  Sådan vælger du belysningen på badeværelset

  Desværre er valget af enheder til dette værelse ikke så stort. Du kan ikke tage en lysekrone uden et spændingssystem uden en gulvlampe.

  Med en flad bund kan den installeres på loftet over dit hoved. Deres form kan være væsentligt anderledes.

  I forskellige versioner er der indbyggede lamper: lyslamper, små runde lamper og lige kvadratiske sektioner, hvor der monteres drejelamper.

  Små halogenlamper, der kan være blød og lys belysning på badeværelset, er meget populære. Sådanne produkter kan være åbne og kan indbygges i loftet.

  Kæmpe popularitet og forlygter, der har justerbar rotation.

  Lyset afhænger af badeværelset.

  Uanset hvordan det ikke vil være originalt og kvalitets reparationer, kan dårlig belysning ødelægge alt. På den anden side kan komfortabel belysning på badeværelset give et godt humør og glæde.

  Prøv at fremhæve fordelene ved dit badeværelse.

  Artiklen præsenterer Alremont LLC

  AllRemont reparationsportal til Moskva og hele Rusland Denne side er beregnet til dem, der har til hensigt selvstændigt at udføre reparationer...

  DIY loftet lys montering

  I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du selv installerer en loftslampe med egne hænder. Det drejer sig om installation af loftslygter, der er meget populære hos os på grund af dets små dimensioner, som giver dig mulighed for effektivt at bruge dem i værelser selv med lave lofter.

  Som et eksempel på installation, taget rundt runde loftslampe Globo.


  Vær forsigtig, armaturer sælges oftest uden lamper, de skal købes separat. I vores tilfælde er loftlampen designet til 3 lamper, med en E27 base, så sammen med den blev købt Wolta energibesparende lamper med en kapacitet på 20 W hver.


  Lampens levering omfatter:

  2. Diffuser (omslag)


  Nu kan du begynde at installere og tilslutte lampen på loftet.

  VIGTIGT! Før du installerer lysarmaturet, skal du sørge for at slukke for den elektriske strøm på installationsstedet. Det er bedst at slukke hele belysningsgruppen i registrerings- og distributionspanelet, den tilsvarende automatiske kontakt og ikke kun lyskontakten.


  Gør-det-selv taklampe


  1. Vi markerer installationsstedet.


  Det første skridt er at markere installationsstedet, nemlig at placere loftet på bunden af ​​monteringshullerne på bunden. For at gøre dette skal du bruge lampens bund til loftet, som vist i billedet nedenfor, centrere, justere og markere stederne til fastgørelseselementer.


  Der er tre sådanne huller i vores armatur, det er tilstrækkeligt til at bestemme dem fra massen af ​​andre teknologiske huller i basen ifølge den karakteristiske form og symmetriske arrangement i forhold til midten (se billedet nedenfor).


  2. Lav huller i loftet på de markerede steder.

  Hvis betonloftet, som i vores tilfælde, så borer vi med et hulstempel med en diameter på 6 mm. Hvis du har trægulve, kan du vedhæfte lampens bund direkte med skruer.


  3. Tilslut loftloftlampen til strømkablet.

  Denne model, selv om den har tre lamper, er designet til at blive tilsluttet en enkeltnøgle, med andre ord, når den er tændt, tændes den straks. I dette tilfælde skal to (fase + nul) eller tre (fase + nul + jord) ledninger gå ud fra loftet, ledningsdiagrammet er som følger:

  Hvis du vil tilslutte en tilsluttet loftslampe til en to-knapkontakt, såfremt du har tre (fase 1 + fase 2 + nul) eller fire (fase 1 + fase 2 + nul + jord) ledninger på dit loft, ledningsdiagrammet:


  Så skal du ændre lampen lidt i henhold til denne vejledning, det er ret simpelt.

  Vi vil forbinde til en-knappen-kontakten. For dette er der fra bunden af ​​bunden en terminal, som alle ledninger fra armaturets lamper er reduceret til, og forsyningskablerne er forbundet i følgende rækkefølge:


  Hvordan man bestemmer, hvilken af ​​ledningerne der er fasen, nul, og hvilken jording selv, vores detaljerede vejledning hjælper dig - HER.

  Hvis dit loftlys kun har en lampe, er der muligvis ikke et forbindelsessted bag på bunden. I dette tilfælde udsendes strømkablet til et af de teknologiske huller og forbindes direkte til patronen, som vist på billedet nedenfor.


  4. Fastgør lampen på loftet.

  Efter færdiggørelsen af ​​tilslutningskablerne til terminalen, fastgør basen til loftet. For at gøre dette kan du bruge de medfølgende fastgørelsesdele eller bruge dine egne, i dette tilfælde dowel-negle.

  I hullerne lavet i loftet placerer vi dowels-plastpropperne.


  Derefter anbringer vi en armatur til loftet, der kombinerer bundens monteringshuller med dem, som vi gjorde i loftet og skruer i skruerne.


  5. Installer lampen.

  Det næste trin er at installere lamperne forsigtigt i lampeholdere.


  6. Kontroller lampens arbejde.

  Når lamperne er installeret, skal du igen kontrollere lampen omhyggeligt, alle kontakter, forbindelsespunkter, lampestillinger osv., Se efter mulige fejlfunktioner, pauser, dårlige kontakter osv.


  7. Monter diffusoren / dækslet.

  Den sidste fase af installationen er installationen af ​​diffusoren. Gør dette kun, når lampen er slukket. På de fleste af disse loftlamper, uanset fabrikanten, er lysdiffusoren installeret på samme måde.

  For at fastsætte loftet på bunden er der tre beslag, hvoraf den ene er bevægelig, fjederbelastet.


  For at installere diffusoren er det nødvendigt:

  - Sådan hviler du objektivet i to faste beslag

  - Fjern beslaget med en fjeder

  - Tryk loftet til bunden af ​​lampen

  - Skub den bevægelige beslag på den.


  Dette fuldender installationen af ​​loftlampen. Som du kan se, er der intet kompliceret i dette, og du, der besidder minimale færdigheder og værktøjer, og vigtigst ønske, vil selv kunne gøre installationen.

  Hvis du oplever problemer med installationen, der ikke er beskrevet i artiklen, skal du skrive i kommentarerne, jeg vil forsøge at hjælpe hurtigt. Desuden, hvis der er tilføjelser, ændringer eller spørgsmål, tøv ikke med - skriv!