Interiør væg dekoration med MDF paneler: drejning, varmeisolering, installation

MDF paneler er meget udbredt ikke kun på grund af deres lave omkostninger og miljøvenlighed. Installation af MDF-paneler er ikke vanskeligt; det kræver kun elementær nøjagtighed og nøjagtighed. Det er muligt at lave en belægning af MDF med gode dekorative egenskaber, ikke at være en snedker eller en kommode, det er nok færdigheder hos en hjemmeproducent.

Hvad er MDF?

MDF (MDF - Medium Density Fiberboard - Engelsk, HDF - Tysk) er fremstillet af træaffald. Men du kan ikke forveksle dem med fiberplader eller spånplader. MDF er fremstillet ved metoden til tørt varmpressning af træ uden bindemiddel. Essensen af ​​denne metode er, at de mikroskopiske rør og fibre af lignin, hvoraf træ er lavet, under stort tryk og temperatur bliver plastik, som når de dampes, binder de og holder sammen. Strukturen af ​​MDF svarer til filt, kun fra uld, men fra træfibre.

MDF er ikke forskellig i særlige mekaniske egenskaber, men på grund af manglen på et kemisk bindemiddel er de absolut miljøvenlige. Til indretning er MDF ideel. Teknikkerne til at arbejde med MDF er de samme som for træ. MDF limes med enhver trælim. Specielt til MDF blev der udviklet en klæbemiddel "Liquid Nails" (Liquid Nails) - Konstruktionslim med et fyldstof lavet af træ savsmuld, der tillader både at lime og kittegap og forsegle huller med selvlukkende skruer.

Bemærk: MDF-paneler er tilgængelige med en dekorativ ydre belægning. Når du køber flydende negle, skal du sørge for, at tonen i den frosne sammensætning stemmer overens med tonen i de anvendte MDF-paneler. Prøve - frosset dråbe på låget af krukken eller fra sælgeren.

Værktøj til arbejde

Ud over de sædvanlige hjemmeværktøjer skal du have en plumb (det er nemt at gøre dig selv ude af en møtrik, ikke på en fiskelinie eller tråd), et målebånd, et bygningsniveau og en dyse til en boremaskine til skruer i skruer. Uden en særlig skruetrækker er det helt muligt at gøre. Du har også brug for en metalplade (metal, med ben af ​​forskellig tykkelse). I henhold til det vil det være hensigtsmæssigt at skære stykker til skråninger: Et tykt ben benyttes som vægt og stole på en tynd, de fører et snit.

Til savning behøver MDF puslespil eller håndholdt cirkelsav. Saven er god for sin kompakte, bekvemhed - den er ens i størrelse og form til en hårklipper - og alsidig. Ændring af komplette cirkler, du kan skære træ, metal, sten. Men en sav med en dybde på mere end 12 mm og mere er dyrere end et stiksav; Tykkelsen af ​​MDF er 16 mm.

Monteringsteknologi

Vigtigt: Hvis lokalerne under MDF-enheden er færdige en gang, når de er dæmpet, hvis der er spor af bidende, trækker eller skrælner gipset, hvis gipset er ujævnt, ujævnt eller dets lag er mere end 12 mm, skal du først fjerne MDF-gipset til hovedvæggen. Under alle omstændigheder er det ønskeligt at fjerne gipset - dette vil reducere omkostningerne ved fastgørelsesanordninger og gøre det muligt at afsløre skjulte fejl i væggene. Selvfølgelig skal du fjerne basispladerne.

To monteringsteknikker bruges til montering af vægpaneler fra MDF:

 1. På en trækasse;
 2. På rammen af ​​specielle galvaniserede profiler.

Det er lettere at lave en trækasse, det kræver færre hardware til fastgørelseselementer, men træplader eller endda en plade er dyrere end en metalramme. Derudover kræver trækassen forudgående imprægnering mod svamp, råd og meldug. I fugtige rum og i mursten er det absolut ikke anbefalet at bruge en trækasse: fugt og svampesporer kan trænge ud udenfor simpelthen gennem murstenen, og hulrummene mellem beklædningen og væggen er et ideelt miljø til udvikling af skadedyr.

Til metalrammen skal du bruge UD-profiler (guider) og cd. Begge er U-formede og afviger kun i konfiguration i sektionen. Til cd-profilen tilbyder sælgere ofte fastgørelsesbegrænsningsafbrydere ("ører") og stik. Deres brug giver mening, når man udfører en stor mængde arbejde på et begrænset tidspunkt. Når selvskærende et eller to værelser uden dem er det helt muligt at gøre. Hvordan - vil blive beskrevet nedenfor.

Læs mere om kassen og dens metoder her.

Om varmeisolering

I processen med at færdiggøre rummet med MDF-paneler, giver det også mening at varme det yderligere ved at fylde cellerne i batten med skumplast på byggeskummet eller silikone. Fremspringene af skummet skæres med en monteringskniv.

Ud over den egentlige isolering vil den give yderligere beskyttelse mod akkumulering af kondensat i hulrummet og udviklingen af ​​træskadedyr. MDF er det samme træ, og det påvirkes også, omend i mindre grad.

Om sommeren, når bygningen opvarmes, vil varmestrømmen til rummet falde betydeligt. Bare MDF på rammen - et enkelt varmeskærm med en refleksivitet på ca. 0,25. Med et lag skum - dobbelt skærm. Skumets refleksionskoefficient er mere end 0,7; Derfor vil ikke mere end (1 - 0.7) x (1 - 0.25) = 0.225 varme mod den foregående komme ind i rummet gennem væggene. Varmeudstrømningen gennem væggene vil falde med samme mængde om vinteren.

I betragtning af at varmevekslingen gennem væggene er mindst 0,15 af den samlede varmeflow, kan du forvente at reducere opvarmning / aircondition omkostninger med ikke mindre end 10%, og dette med eksisterende takster er et mærkbart beløb i budgettet.

Hvis du planlægger en mere alvorlig intern isolering - læs mere om det på linket.

drejning

Fastgørelsesanordninger til battens

Trækassen er fastgjort til væggen, enten med skruer eller med fastspidser (dowel-negle). Dowel-neglen er som en skrue med en glat asymmetrisk gevindprofil. Den er drevet ind i en plastklips med en hammer. På hovedet på dowel-neglen er der en slids under skruetrækkeren, så det kan evt. Udvises. Metalkasse er kun fastgjort med skruer.

Fastgørelsesanordninger med en diameter på 4-6 mm anvendes til fastgørelse af lathing. Jo stærkere bundvæggen er, jo mindre er den krævede diameter. Hver skrue eller dowel-negle leveres med en plastikstik. Huller i væggen til fastgørelsesanordninger skal bores til diameteren af ​​nestens krop; elastiske fremspring tælles ikke. Hulet i hullet er tilstoppet med lette slag af en hammer.

Fastgørelsesorganets krop (søm, skrue) skal sidde i hovedvæggen i mindst 30-40 mm. For eksempel hvis tykkelsen af ​​gipslaget er 12 mm, og der anvendes en flad eller profil 40 mm tykkelse, er tykkelsen af ​​MDF 16 mm, så skal maskinens længde være mindst 12 + 40 + 16 = 68 mm. dvs. Fastgørelsesanordninger kræver en længde på 70-80 mm. Dybden af ​​hullerne til reden er lig med længden af ​​reden + 15-20 mm for støv og støv. I dette tilfælde 100 mm. Hvis boreren er længere, skal der sættes fastholdende på det. Men ikke bor for dybt: Tykkelsen af ​​væggene mellem værelserne kan være halv mursten, den er mindre end 200 mm med to lag gips.

Trækasse

Trækasser starter med installation af vertikale stativer. Racks sætter på alle hjørner, parvis, så de danner en vinkel, og på kanterne af vinduet og døråbninger fra gulv til loft. Lodrette stativ er kalibreret af en lodret.

Ved at have lagt en stativ, skitserer vi den på den ene side med en blyant langs væggen og borer huller til fastgørelsesanordninger med et trin på 500-700 mm med en bor på beton eller sten. Vi kører reden for fastgørelsesanordninger i dem, markere deres position på stativet med en blyant. Derefter bor huller i stativet med en diameter på 2/3 af diameteren af ​​fikseren og fastgør den på plads. For mere erfarne håndværkere bores hullerne i stativerne på forhånd, og mærkning af hullerne i væggen sker lige igennem dem.

På samme måde monterer vi vandrette lags med samme trin. Hvert stykke er fastgjort med samme trin som stativet. På toppen af ​​åbningerne og under vindueskarmerne installerer vi nødvendigvis lags, uanset om de "tager et skridt" eller ej. Åbningernees skråninger udstikker også lameller på indersiden og yderkanten uden tværstænger. Det sidste stadium - vi fjerner trinene på skinnerne med et fly.

Bemærk: Ved drejning af loftet skal du være opmærksom på, at MDF-paneler er placeret langs stativene og på tværs af lags. Det vil sige, at hvis beklædningspladerne på loftet er placeret langs sin korte side, så skal loftbeklædningen laves parallelt med dens lange side og omvendt.

Metalkasse

Metal lathing er gjort på lignende måde: stativer i hjørner og åbninger, så krydsede. Trinet af kasser er det samme som træ. Stativene er lavet af UD-profilen, og cd-profilerne indsættes og skubbes på plads. Derefter fastgøres cd'en efter udjævning og et målebånd på en vandret position og en tonehøjde til UD'en, og derefter til væggen, til hullerne boret i det på forhånd.

Mellem dem er de dele af metalen obreshetki forbundet med korte skruer. CD'en er også fastgjort til væggen med skruer. Dowel-negle kan ikke bruges: Fastgøreren vil heller ikke afslutte, eller profilen er snoet. CD-profilens stykker er forudforbundne til hinanden til den ønskede længde.

Bemærk: Arbejdet på metalkassen gøres bedst ved hjælp af en lille mølle eller en manuel cirkelsav. Den elektriske fræssåbning, selv med en metalfil, er arbejdet forsinket og mange fejl er opnået.

Øre og stik

CD'ens "ører" er lavet som følger: I enden af ​​monteringsstykkerne af "P" -staven skærer vi dem ned til UD's bredde til tværstykket plus 2-3 mm. Skæringen skal gøres lidt skråt, så fra enderne af "sticks" til kanten af ​​profilen er der også 2-3 mm mere end fra tværstykket. Med en direkte eller omvendt skråning kan en cd-cutter sidde fast under installationen. "Øre" vil være nødvendigt, hvis kassen kun er lavet af en cd. Hvis rackene er lavet af UD, glider cd'erne simpelthen ind i dem.

For cd-stik måler vi på forhånd dets stykke af den nødvendige længde. Et stik kræver 100-120 mm profil. Hvis du for eksempel har brug for 10 stik, vil de tage 1 - 1,2 m CD. "P" -stifterne på en cd er ikke lige, men med en fold indad. Denne bøjning skal afskæres med den samme 2-3 mm. Skær derefter emnet i det ønskede antal stykker.

Tilslut cd'en som denne: Et stykke stik trykkes til halvdelen i en af ​​de sammenføjede stykker af profilen, og et andet stykke trækkes over resten. Stikket går naturligvis ind i stød; der kan være et lille mellemrum mellem de stykker, der skal tilsluttes. Det er ikke skræmmende, arbejdet på trimmen fra dette staller ikke og er ikke kompliceret.

Nogle gange anbefales det at desuden sikre forbindelsen med skruer; det er unødvendigt. Under installationen er den allerede holdt fast nok på grund af friktion. I fremtiden vil konnektoren ikke falde ud - væggen giver ikke - og vil ikke glide sidelæns, fordi indsat med tryk.

Bemærk: Til kommunikation - rør, ledninger i træplader eller metalprofiler af batten skærer riller på plads. Før kassen er det nødvendigt at måle den højde, hvor kommunikationen stikker over væggen, og tykkelsen af ​​kasserens elementer vælger 5-10 mm mere.

MDF paneler

Hammers og Stickers

MDF-panelerne er indbyrdes forbundne med en symmetrisk tunge- og rille-lås i form af en højderyg og en tilsvarende rille. MDF-panelerne kan fastgøres til trækassen med små pinde og køre dem skråt ind i sporets hjørne. Indtil slutningen af ​​nellik er afsluttet med en metal hammer og en hammer. Det ser ud som et center slag til metal, kun i sin smalle ende i stedet for et punkt - et lavt depression langs en negles hoved. Negle til negle kan laves fra centerpunchen, fjerne punktet på emeryhjulet og forsigtigt boret udsparing på boremaskinen.

Ved fastgørelse til metalbeholderen (og til træet, når du arbejder i henhold til standardordningen), skal du bruge markørerne. Kleimer er en lille metalbeslag til hullet til fastgørelseselementer og tænder, der trykker på hyldernes hylde. Kleimeren sættes ind i sporet af MDF-panelet, indtil den stopper og sikres med en selvdrejende skrue. Fastgørelse af claamers er dyrere og kræver mere arbejde, men mere pålideligt, og foringen kan demonteres om nødvendigt uden at skade MDF.

Panelinstallation

Installation af MDF-paneler på kassen er meget lettere end forberedende arbejde:

 • Vi starter fra hjørnet. Skær i størrelsen det nødvendige antal MDF paneler til at dække monteringsplanet til nærmeste rack. Ved hjørnerne af nedskæringerne passerer vi en gang ("shirk") med sandpapir.
 • På det første panel skære tungen i tungen og fastgør den i hjørnet med negle (på en trækasse) eller små skruer (på en metal). Fra siden af ​​slotets spor fastgøres vi med nelliker eller glumers.
 • Vi lægger det næste panel, glider kammen ind i rillen, fastgør den langs rillen osv., Indtil de to sidste paneler forbliver.
 • Det sidste panel er skåret i længden i størrelse, med et greb på 2-5 mm, afhængigt af hvilket hjørne eller soklen den endelige finish skal gå.
 • Det sidste panels kam er skåret i halve og afrundet.
 • De sidste to paneler indsættes i stedet for "hus", tryk ned for at "snap".
 • Vi skubber det sidste panel op til stop på sidst men en; Ved frie kanten fastgøres vi med skruer.

Note 5: "De sidste to" - operationen er ansvarlig og kræver nogle færdigheder. Det anbefales at præ-praksis på billederne af MDF. Hvis træningen "hus" marmelade kan du pry det bag samlingen med en skruetrækker.

fremlægge af skråninger

MDF i skråningerne er trimmet på samme måde, men to muligheder er mulige: stykker af MDF paneler langs og over skråningen. Hvis hældningen er smal, med en bredde på mindre end 1,8 gange bredden af ​​MDF panelet, skal du helt sikkert skære over. Med brede skråninger er valget af dækningsmetode et smagsspørgsmål. Pisterne trimmet tværs skiftevis med stykker af mørk og lys tone ser godt ud. Generelt - efter mesterens og hans familie skøn.

Hjørner og slots

Der er ingen problemer: Til salg er der mange hjørner og bundplader til MDF med forskellige profiler, størrelser og toner. Installation reduceres til skæring i størrelse, afrundings hjørner, slibeskæringer med sandpapir og limning med flydende negle eller lim til træ.

Installation af MDF-paneler på væggen gør det selv - trin for trin vejledning

MDF paneler - et af de mest overkommelige og nemme at installere efterbehandling materialer til væg dekoration. Det vil kræve et minimum af komponenter, en lille færdighed og et ønske om at pynte rummet smukt. Og selvfølgelig er det vigtigste, vores lamella installationsinstruktion.

Efter at have færdiggjort vægpanelerne fra MDF, kan det se ud som dette. Nice, er det ikke? [indhold h2 h3]

Hvad er MDF panel

MDF eller MDF (Medium Density Fiberboard) er et fiberplade fremstillet ved metoden til tørvarmepressning. De anvendte råmaterialer er finskårne savsmuld af tekniske træarter, bindemidler og nogle tilsætningsstoffer, som giver materialets plasticitet og relativ fugtresistens.

MDF plader er bekvemme, fordi de kan fremstilles i enhver tykkelse, nem at behandle, skære, mølle, finer. Derfor producerer man vægpaneler med en tykkelse på fra 6 til 16 mm. Bredden af ​​produkter varierer fra 12 til 37 cm, længde - fra 2,4 til 3 m. Overfladen er oftest dekoreret ved hjælp af plastik eller papirharpiks film med et design til tekstur af træ, natursten, keramikprodukter, stof, læder.

MDF-paneler er forsynet med et tunge-og-spor-fælles system, dvs. der er en spids på den ene side af planken og en rille på den anden side. Som komponentproducenter (Kronostar, Soyuz, Kronospan og andre) producerer tynde ydre og indvendige hjørner med en dekorativ overflade til træ, sten og andre materialer af samme materiale.

Tunge- og rillesystemet gør det muligt at tilslutte paneler fast og uden huller

Den vigtigste metode til montering af paneler - ramme eller lim. Den første er mere kompleks, men pålidelig. Den anden kræver en mere grundig forberedelse af basen, henholdsvis tid, arbejdskraft og materielle omkostninger kan stige betydeligt.

Hvad kræves til installation af MDF

Til installation af MDF-paneler gør-det-selv har du brug for følgende sæt af værktøjer og tilbehør:

 • Paneler og tilbehør fra MDF eller plastik (eksterne, indre, færdige F-, P- eller T-formede hjørner).
 • U-formede stålprofiler til gipsplader og komponenter til dannelse af rammen. Alternativt - træ 30x50 mm, 40x40 mm, 40x60 mm osv.
 • Primersammensætningen forstærker til beton eller imprægnerer antiseptisk til træ.
 • Skruer til metal eller træ, negle eller specielle rydder.
 • Isolering (izolon, skum, mineraluld, EPPS og andre).
 • Hacksave med knive til træ eller elektrisk stiksav, metal saks.
 • Målebånd og konstruktions blyant.
 • Gyro niveau og metal hjørne.
 • Hammer, skruetrækker eller boremaskine. Alternativt kan du bruge en konstruktion hæftemaskine eller flydende neglelime.

Trin for trin

Overvej den mest almindelige måde at installere paneler med dine egne hænder på væggen. Den nederste linje er, at et "skelet" er dannet af træplader eller stålprofiler til gipsplader på væggene, hvortil dekorative lameller efterfølges.

Ved installation af MDF-plader på rammen behøver væggen ikke omhyggeligt at blive plasteret, putty, level, fjern den gamle belægning i form af tapet eller maling.

Mineral smuldrende baser (beton, gips, mursten, cement) er tilstrækkeligt behandlet med en gennemtrængende primer med dyb penetration, træ med brandhæmmende imprægnering eller en antiseptisk, ikke vaskbar primer for at forhindre udvikling af mug, svampe, bugter.

Installation af MDF er lavet i følgende rækkefølge.

Trin 1. Forberedelse af væggene

Overfladen skal behandles med en beskyttende og genoprettende sammensætning. Hvis det er nødvendigt, fastsæt tynd isolering med plastdykninger eller en byggestifter - almindeligt eller folieret polyethylenskum (Izolon, Penoizol), EPSI op til 7 mm tykt (Pufas, QS) eller andre.

På dette stadium udføres der også arbejde med elektrisk ledninger og anden kommunikation. Udgange stikkontakter, kontakter, kabler.

Trin 2. Danner en ramme

Hovedreglen ved montering af lameller med egne hænder - logs eller profiler er monteret vinkelret på panelets monteringsretning. Som regel er MDF monteret lodret, skinnerne skal fastgøres vandret.

Først og fremmest bør du kontrollere fladheden af ​​væggen med et niveau og markere det. Særligt udragende områder er det ønskeligt at afskære, markere gruber og hulrum med en blyant, således at ved montering af beklædningen i disse områder for at lægge tynde dyser af fiberplader, spånplader eller krydsfiner til justering.

For det første dannes en ramme rundt om væggen. Den nederste og øverste tømmer eller profil er installeret i en afstand på 3-5 cm fra gulvet / loftet. Mellem dem er kappeelementer anbragt med en stigning på 40-60 cm. Metalstyrene er fastgjort med metalskruer eller ankre, til træplader kan du bruge søm, nagler eller skruer på træ.

Et eksempel på enheden kasser

Langs dørets og vinduesåbningerne er kassen monteret med en indrykning på 3-5 cm fra kanten. Afstanden mellem tilstødende profiler skal holdes standard - 40-60 cm.

Yderligere dørpaneler kan installeres rundt om døren og vinduesrammer for at øge stivheden.

Isoleringsplader - mineraluld, skumplast, ekstruderet polystyrenskum og andre kan installeres mellem elementerne i den færdige batte.

Trin 3. Installation af panelerne

MDF skal omhyggeligt skæres i størrelse på forhånd. Installation begynder ved hjørnet. Panelet er fastgjort til væggen, vertikaliteten kontrolleres af hydroniveauet og fastgøres fra højderygsiden til kassen ved hjælp af små negle eller specielle klemmer. Den næste lamella sættes i sporet af den forrige, indtil den stopper og sikres på den anden side med hardware. På samme måde er andre paneler monteret.

Klemmen pålideligt fastgør lamellen til kassen, selv om små negle kan bruges til dette

Efter afslutningen af ​​arbejdet er hjørnerne og kanterne omkring vinduerne og dørene dekoreret med MDF armaturer. Sammenfoldede hjørner af MDF eller plast er fastgjort ved hjælp af lim "Liquid Nails", "Titan" og deres analoger.

I første omgang er et hjørne fra MDF slet ikke et hjørne, men en slat. Afhængigt af vinkeltypen (intern eller ekstern) er den bøjet i den rigtige retning.

Overskydende klæbemiddel skal straks fjernes med en fugtig klud. Den øvre del kan gemmes under en dekorativ plastik eller polyurethanskornet, mens nedenunder kan de bruges til at montere bundpladerne til gulvets eller vægbeklædningens farve.

Dækslet fra MDF-panelerne er klar. For at fjerne støv og snavs anbefales det at bruge en støvsuger eller en lidt fugtig klud. Brug ikke klude, der er fugtigt fugtet med vand, slibende og aggressive rengøringsmidler for at undgå beskadigelse af pladernes overflade.

Detaljerede video installationsvejledning til MDF paneler:

Klæbemetode til montering af MDF-lameller på væggen

Når klæbemetoden til installation til bunden er strengere krav. Overfladen skal være stærk, flad, tør. Resten af ​​gamle belægninger skal fjernes fuldstændigt og derefter primeres med en vedhæftningsforbedrende forbindelse.

Lim påføres på bagsiden af ​​panelet med zigzagbevægelser, så planken påføres væggen og presses. Den næste lamella er også smurt med lim, kombineret med den forrige og presset. Når alle elementer er installeret, er hjørnerne og kanterne dekoreret med hjørner, hjørner og resten af ​​møblerne.

Installation af MDF paneler gør det selv

Indholdet af artiklen

 • 1. Instrument
 • 2. Overfladebehandling
 • 3. Loft
 • 4. Installationsteknik
 • 5. Fordele og ulemper ved MDF-paneler
 • 6. Video

Brug af MDF paneler er den nemmeste måde at afslutte væggene i et rum, især hvis du har brug for et ekstra lag af isolering. Samtidig er montering af MDF-paneler med egne hænder ret realistisk på meget kort tid.

værktøj

For at installere de paneler, du har brug for:

 • et målebånd og en blyant - med deres hjælp vil du markere stederne for fastsættelse af kasserestængerne og den nødvendige længde af panelerne;
 • metal hjørne og niveau - for at kontrollere flatheden af ​​hjørnerne, vandret position og lodrethed af de monterede elementer;
 • puslespil - at trimme paneler til den ønskede længde eller bredde;
 • konstruktion hæftemaskine eller negle med en hammer - til fastgørelse af panelerne på kassen;
 • bor og skruer (dowel-negle) - til fastgørelse af bjælkerne til væggen;
 • skruetrækker eller skruetrækker.

Overfladebehandling

En af hovedfordelene ved MDF-paneler er manglen på behovet for at helt niveauere overfladen, som du har til hensigt at montere dem på. Det er ligegyldigt, om væggen var pre-malet eller ej, og hvilket materiale det var lavet af (mursten, beton, blokke, træ). Det er nok bare at dække plasteret eller træoverfladen (2 gange) med en primer (eller med en speciel sammensætning for at beskytte træet) og derefter enten fastgør kassen med det samme til montering af MDF paneler, eller fastgør det først på væggen (med "klæbemiddel" (såsom folgoisol).

loft

MDF paneler kan om ønsket nemt monteres i loftet. Det er bedre at følge reglen om, at MDF-paneler skal være vinkelret på væggen med et vindue. Princippet om montering af MDF-paneler på loftet og vægge er det samme med en lille undtagelse: for at vende mod loftet har du sandsynligvis brug for en assistent, som vil støtte panelet og betjene værktøjet.

Monteringsteknologi

Processen med at montere MDF-paneler med dine egne hænder indebærer, at du vil fastgøre dem på en trækasse, der er fastgjort med en bestemt tonehøjde (i retning vinkelret på panelets monteringsretning) af enhver sektion. I så fald betyder barens størrelse (dens bredde og tykkelse) ikke meget (det vil sige en hvilken som helst af tykkelsen vil gøre).

Hvis du har til hensigt at lægge et lag isolering (mineraluld eller glasuld) under MDF-panelet, bør tykkelsen af ​​stangen svare til tykkelsen af ​​det termiske isoleringslag.

Efter forberedelse af stængerne til drejebænkningen, vil installationen af ​​MDF-paneler gøres manuelt som følger:

 • Vælg monteringsretningen på MDF-paneler.
 • I vinkelret retning til de installerede paneler fastgør kassen: det nederste tømmer i en afstand på 3 til 5 centimeter fra gulvet, det øvre tømmer - 2-3 cm fra loftet, fastgør stængerne mellem dem med et trin på højst 45-50 centimeter.
 • Kontroller vertikaliteten af ​​den resulterende overflade. Om nødvendigt placeres stykker af krydsfiner, hardboard eller laminat under kasserne.
 • Omkring (langs omkredsen) af vinduer og døre samt ved hjørnerne fastgøres lodrette stænger af beklædningen.
 • Hvis du beslutter dig for at montere panelerne lodret, skal du starte installationen af ​​MDF-paneler med dine egne hænder fra hjørnet og flytte fra højre til venstre. Fastgør det første panel (fra kanten med ryggen) til stængerne langs hele højden ved hjælp af selvdrejende skruer, som skal være så tæt som muligt på hjørnet af rummet.
 • Fastgør den anden kant af panelet med hæfteklammer, der er specielt designet til at arbejde med MDF, som kan fastgøres til stangen med en byggestifter eller med små negle.
 • Alle andre paneler på væggen er installeret på samme måde ved at indsætte en kam i sporet.
 • Det sidste MDF-panel (på hver væg) skal skæres til den ønskede størrelse og derefter indsættes i den forreste rille, der fastgør den udskårne side med skruer til stængerne.
 • Efter at have færdiggjort installationen af ​​MDF-paneler med egne hænder, skal du ikke glemme at lukke rummets hjørner med specielle MDF hjørner, der blot limes oven på panelet. Under disse hjørner bør skjul skruerne holde yderpanelerne.
 • På samme måde lim MDF-hjørnerne på kanterne af panelerne nær vinduerne og dørene.

Fordele og ulemper ved MDF-paneler

De utvivlsomme fordele ved MDF-paneler omfatter ikke kun nem installation (de kan fastgøres både lodret og vandret), men også et smukt udseende, som takket være en bred vifte af farver giver dig mulighed for at vælge paneler til næsten ethvert interiør. Derudover er det nemt at passe på MDF-paneler, da de ikke kræver særlig rengøring (tør kun med en let fugtig klud). Og selvfølgelig er MDF-paneler relativt billige efterbehandling materialer.

Men MDF-paneler har også ulemper:

 • For det første forbliver væggene i sådanne paneler på grund af, at de er monteret på kassen, hul.

Hvis du beslutter dig for at hænge noget på en sådan væg, skal du bruge specielle lange dowel-negle. Desuden holder MDF-paneler ikke skud med spidse genstande (selvom beskadiget trim kan demonteres og udskiftes med et panel).

 • For det andet tilhører trækassen under MDF-panelerne brændbare materialer (som selve panelerne), og de kan derfor ikke bruges til at afslutte evakueringsruterne - korridorer, trappehus mv. (denne regel gælder ikke for enkelte boliger og lejligheder).
 • For det tredje udgør MDF-paneler ikke en solid, jævn, flad overflade (det vil sige, du vil altid se udsparinger i deres tilslutningssteder), der pålægger visse designrestriktioner med deres brug.
 • For det fjerde, hvis du gør batningstrinet mere end anbefalet (45-50 cm), kan panelerne begynde at "spille" under ekstern indflydelse fra siden af ​​rummet (for eksempel hvis du læner på dem).

Men selv på trods af manglerne på MDF-paneler skaber der stadig konkurrence om gipsplade, til installation af ark, hvoraf mange flere færdigheder og en person (mindst to) er påkrævet, mens man arbejder med MDF-paneler kan gøres alene.

video

Denne video viser processen med installation af MDF-paneler.

Sådan monteres MDF-paneler på væggen: trin for trin instruktioner + video

Indholdet af artiklen

Hilsner til dig, erfarne og nybegyndere hjemme mestere! Denne artikel er afsat til egenskaberne ved afslutningen af ​​MDF-paneler. Kompetent installation med alle finesser af teknologi - resultatet af et resultat, der vil glæde dig i mange år.

Værdsætter værelset

MDF vægpaneler kan fastgøres på to måder: på batten eller direkte på væggen med lim. Før jeg vælger installationsteknologien, anbefaler jeg at vurdere tilstanden af ​​væggene i rummet, idet der tages hensyn til to faktorer:

 • MDF er lavet af træfibre, så det anbefales at beskytte materialet mod kontakt med fugt og overflader beskadiget af svampe.
 • Panel skal monteres på en plan overflade.

Hvis væggene, der er frigjort fra den gamle finish, er næsten helt glatte og tørre, kan du installere MDF-panelerne uden batten på lim. Dette vil tage et minimum af tid, men udelukker muligheden for vægisolering og udskiftning af enkelte paneler i tilfælde af mekanisk skade.

Ujævne vægge kræver fastsættelse af kasser af træplader eller metalprofil. I et hus med mursten eller i våde rum bør du ikke bruge en trækasse - der er en høj risiko for svampe, som over tid vil beskadige finishen.

Værktøj og materialer

Til trimning paneler, samt mærkning og montering af batten, vil vi have brug for:

 • plumb (let at lave af slidstærkt garn og kompakt last som en møtrik);
 • et målebånd (mindst 3 meter), et bygningsniveau og en blyant eller markør
 • elektrisk boremaskine + øvelser til træ og beton, skruetrækker (du kan bruge en elektrisk boremaskine med justerbare hastigheder + dyse til skruer);
 • metal kvadrat, håndsav eller stiksav, hammer eller hæftepistol.

Til fastgørelse af laths, paneler og dekorative hjørner er det nødvendigt at fylde op:

 • træ eller plastik kiler;
 • selvdrejende skruer med viskelæderhøder eller dowel-negle (til batten);
 • Selvlukkende skruer til fastgørelse af de yderste trimpaneler;
 • Klyaymer (specielle klip til fastgørelse af panelerne til kassen);
 • små negle eller hæfteklammer;
 • Du vil også have brug for "flydende negle" til MDF paneler eller trælim af tyk konsistens.

Forberedende arbejde

Opmærksomhed - dette trin udføres kun, hvis vi ønsker at "lægge" panelerne på limen direkte til væggen, hvis du har valgt muligheden for at fastgøre panelerne på batten, så kan scenen for klargøring af væggene ignoreres. Til at begynde med skal væggene rengøres af den gamle finish, sørg for, at der ikke er mugg og fugt, hvis det er nødvendigt - at udføre antifungal behandling og tørre overfladen godt. Hvis væggen uregelmæssigheder er for store, skal du gips overfladen og primed hvordan man gør det, læs her.

Monteringskasser

Den første ting du behøver at vide, at vægisoleringen kan gøres på to måder:

 • Fyld cellerne med skum eller andet isoleringsmateriale efter fastsættelse af batten.
 • inden montering af lathing lim folien 3 mm tykt folie skum

Afhængigt af hvordan du monterer panelerne lodret eller vandret, monterer vi batten enten vandret eller lodret.

Til trækasser anbefaler jeg at bruge lameller med en sektion på 20x40 mm. Det anbefales at præ-behandle dem med et antiseptisk middel. Trærammen kan monteres med dowel-nails eller skruer, men metalmet - det er bedst at montere kun med skruer, ellers kan profilen uheldigvis bøjes.

Længden af ​​fastgørelsesorganet er valgt på basis af tykkelsen af ​​bjælkerne og tykkelsen af ​​plasteringslaget. Det er vigtigt, at fikseren ved 30-40 mm gik til bunden af ​​væggen. Kassen er fastgjort til væggen med en hældning på 500 - 600 mm.

Lodrette elementer af drejebænken er monteret i hjørnerne - stødsammenføjning, strengt 90 grader til hinanden, og også som ramme til dør- og vinduesåbninger, søjler og fremspring.

Det er vigtigt at konstant kontrollere rammens plan og "ensartethed" af lamellerne i forhold til hinanden ved hjælp af et niveau.

For at justere lamellerne kan du lægge kiler af træ eller plast. Unøjagtige led af træplader skal være fladt.

Den nederste og den øverste vandrette skinne på hver af væggene skal monteres med en lille indrykning fra henholdsvis gulv og loft - sokler monteres senere på dem. Derefter udføres den vandrette ramme af vinduet og døråbningerne. De resterende vandrette elementer installeres i en afstand på højst 500 mm fra hinanden. I sidste ende skal det vise sig sådan her:

Rammen af ​​metalprofilen er monteret på samme princip og ser sådan ud:

Installation af MDF-paneler på rammen

Fastgørelsespaneler kan starte fra enhver vinkel. I det første panel er det nødvendigt at skære kammen med et elektrisk stiksav eller en håndsave, der tidligere har markeret delen langs hele længden. Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på et vigtigt punkt: Før du installerer panelerne på væggen, skal du omhyggeligt overveje, hvilket interval der vil forblive efter det næstsidste panel - hvis afstanden er meget smal, er det bedre at skære strimlen bredere fra det første panel, så finishen ser smuk ud.

Det første panel er nødvendigt for at trykke den skårne side på kassen på den tilstødende væg og ved hjælp af skruer til fastgørelse til rammens vandrette stænger med et mellemrum på 1 cm fra kanten.

Fra siden af ​​sporet er panelet fastgjort til hver skinne på klemmerne, som kan spidses med en hæfteklammer eller en lille søm i det centrale hul. For ikke at beskadige kanten af ​​panelet med en hammer ved et uheld, fastgør tænger til hovedet af en halvhammeret negle og søm dem igennem.

Hvert efterfølgende panel indsættes med en kam i sporet af den forrige og fastgøres ved hjælp af klemmer. Det sidste element er skåret til bredden, og dets kant er fastgjort med skruer til den lodrette skinne af batten.

Montering af MDF-paneler på lim

Alt er simpelt her - den tidligere forberedte mur er pre-primed. "Flydende negle" til MDF eller lim til træ påføres på bagsiden af ​​panelet med store prikker. Tryk derefter panelet mod væggen og tryk for en god pasform, og træk den derefter væk fra væggen. Limet, der smøres over overfladerne, skal være lidt forvitret, for at få et bedre hold. Efter 3-5 minutter presses panelet igen mod væggen igen. Det skal forsigtigt tappes for at sikre en nemmere pasform til væggen.

Vigtigt: Det første panel på hver væg er fastgjort til et lodret mærke lavet med en lodret linje. Efterfølgende paneler indsættes kun i sporet af det foregående element, efter at klæbemidlet har opnået tilstrækkelig styrke (dette punkt skal angives på pakken).

Sluttrin

Efter at alle vægge er dækket af MDF paneler, er loftet og gulvplinten fastgjort. Derefter er de indvendige og ydre hjørner dækket af et specielt dekorativt element - et skære hjørne til MDF, der er valgt nøjagtigt for at matche finishen. Split hjørne er fastgjort til limen, hvilket er bedst at sætte en tynd slange langs hele længden af ​​elementet.

Slutresultatet skal være dette:

konklusion

Kvalitativt udføre panelet af MDF paneler kan endda begyndere inden for selv reparation. Hvis du vælger at montere med en kasse, er det vigtigt at beregne mængden af ​​materiale og fastgørelser korrekt. Jeg råder dig til at trække en detaljeret ordning ud, og sætte alle dimensioner ned.

Video om "Sådan monteres MDF-paneler på væggen med dine egne hænder":

Sådan repareres MDF-panelerne på væggen: trinvise instruktioner

Når traditionelle naturlige materialer begynder at tørre op, som det skete med et træ, opstår der et naturligt ønske om at minimere tab og at sætte i produktion selv industriaffald.

Så der syntes analoger af træplader på basis af savsmuld og spåner - spånplader og fiberplader. Fra "Mason's Cannon" blev der produceret en fiberplade, senere kaldet MDF.

Plader lanceret til produktion i USA i anden halvdel af det 20. århundrede. I vores land kom hun kun i byggematerialet efter 30 år. Men det meste af Kina har lykkedes i sin produktion.

Reference: Til fremstilling af MDF under produktionsbetingelserne blev to metoder brugt: "våd" (svarende til kartonproduktionsteknologi) og mere moderne - "tør".

Produktionsfunktioner

Fra den rensede og sorterede i brøkdele af chips af enhver slags træ, ved hjælp af en speciel anordning - en defibrator, udføres processen med opdeling af træ i fibre. Dette kræver høj temperatur (100◦) og fugtighed (> 80%).

Råmaterialet passerer adskillige cyklusser i defibratoren, hvorefter hærdere, bindemidler, paraffin og harpikser injiceres i den resulterende masse.

5 sekunder tørring i en varmestrøm (op til 240 ° C) - og tørmassen bruges til støbning. Det støbte fiberlag hedder "gulvtæppet". Pladeproduktionsprocessen er afsluttet under pressen.

Det resulterende stof skæres, afkøles i 20 minutter og poleres afhængigt af sorten.

Tekniske specifikationer

På trods af, at der findes forskellige produktionsegenskaber og dimensionsstandarder i forskellige virksomheder, forbliver følgende egenskaber fælles:

 • densitet-600-1200 kg / m³;
 • styrke i pause i gennemsnit - 0,55 MPa;
 • bøjningsstyrke ifølge GOST 10635 - 20 MPa (tryk pr. 1 cm område 200 kg);
 • formaldehydemissionsklasse i henhold til GOST 27678 - E1, hvilket betyder frigivelse af et stof i mængden 10 mg pr. 100 g plade (klasse E3 - ikke tilladt i vores land);
 • fugtighedsgraden er op til 10%;
 • alle kosttilskud til naturligt træ udgør 10%
 • arktykkelse fra 6 til 40 mm.

Siden af ​​MDF-arket kan variere fra 1650 mm til 3660 mm. Standarden for de vigtigste og ekstra størrelser indstilles af hver virksomhed uafhængigt.

Ved du, hvordan man skal dekorere væggene i køkkenet moderne og smukt? Læs denne artikel.

Typer af materiale

Ifølge tætheden af ​​ansigtslaget er fibreplader differentieret af mærket:

 • LDF fra 200 til 600 kg / m3;
 • HDF - over 800 kg / m³.

I henhold til standardbestemmelserne:

 • generelle formål (MDF)
 • fugtbestandig (MDF.N);
 • konstruktivt (MDF.LA).

Ved formenes forside skelnes pladerne:

Ved at dække muligheder:

 • rack og tandhjul (sætning) - fra 150 mm bred, op til 3700 mm lang;
 • flisebelagt (sætning) - indenfor: 30x30 og 98x98 cm;
 • løvet - 122x244 cm.

Som færdiggørelse:

 • lamineret - klistret over med en film af polyvinylchlorid (almindelig, mønstret, blank, mat, efterligning af naturlige materialer);
 • fineret - med et ansigtslag af værdifuld træfiner;
 • malet - dækket af maling og emaljer (ved hældningsmetode), der skaber et elastisk lag ved hjælp af trykmetoden.

Ud over den syntetiske film til afslutning af plader anvendes film på papirbasis og papirlaminater.

Filmbelægningen er ikke bange for rengøringsmidler, er modstandsdygtig over for mekanisk belastning, viser modstandsdygtighed mod direkte sollys, men øger materialets omkostninger.

Fordele og ulemper

De råmaterialer, der anvendes til produktion af MDF paneler, giver dem egenskaberne af naturligt træ og endog bedre i mekaniske egenskaber.

I MDF paneler som ethvert materiale har sine fordele og ulemper.

De indlysende fordele ved MDF:

 1. Styrke.
 2. Vandmodstand.
 3. Frostresistens.
 4. Ensartetheden af ​​strukturen.
 5. Stort udvalg af dekorative overflader.
 6. Efterligning af dyre naturlige materialer.
 7. Langvarig bevarelse af produktgeometri.
 8. Nem installation.
 9. Tilgængelighed af fragmentarisk reparation.
 10. Økonomi.
 11. Convenience transport.
 12. Forholdsvis lang levetid.
 13. Lydisoleringsegenskaber.
 14. Økologisk sikkerhed.

ulemper:

 1. Vægten af ​​sin egen vægt.
 2. Uegnet til fastspændingsspik.
 3. Affald ved forarbejdning i form af støv.
 4. Sårbarhed for at åbne ild.
 5. Hævelse ved høj luftfugtighed.
 6. Eksponering for deformation under mekanisk påvirkning (slag, fald).
til indhold ↑

Hvordan vælger man?

Under hensyntagen til materialets tekniske egenskaber og det rigtige valg af værktøj er nøglen til succes i arbejdet med en vendeplade af denne type.

Valget af paneler til indvendige vægge afhænger af mange forhold:

 1. Hvilken slags materiale har du.
 2. Hvilke opgaver løses ved at dække materialets muligheder.
 3. Hvilken slags dekorative belastning vil bære foringen af ​​designprojektet.
 4. Hvor vigtigt for dette rum er de ekstra egenskaber af pladen: fugtmodstand, brandmodstand.
 5. Går den beskyttende (dekorative) belægning på pladen til hygiejniske standarder?

Det optimale valg er et vægpanel (780 kg / m³), ​​i udseende og sortiment, svarende til ejerens smag og evner.

Anvendelsesområde

I rum med konstant fugtighed - badeværelser, indendørs pools - materialet viser øget skrøbelighed.

MDF-paneler har fundet deres anvendelse på forskellige områder, under konstruktion, til fremstilling af kabinemøbler, i rumdesign, fremstilling af buer, skillevægge og meget mere.

Brug af MDF paneler:

 • tagbjælker;
 • dør blade:
 • vindueskarme;
 • skærme til ventilationssystemer og radiatorer;
 • til hængende lofter
 • som gulvbelægning
 • Fremstilling af interne rammevægge, buer;
 • giver en kompleks konfiguration af lofter og vægge
 • som en sokkel til en typegangsparket;
 • i udsmykningen af ​​væggene under det værdifulde træ.

Måske vil du lære at lave en indvendig bue med dine egne hænder? Læs her.

Måder at fastgøre væg MDF paneler gør det selv

Den mest almindelige metode til udjævning og udsmykning af vægge på samme tid er at skære dem med MDF plader.

Vægplader kan monteres på væggen på to måder:

 • på rammeteknologi (til en metalprofil eller til en træbeklædning);
 • installation på lim (flydende negle).
til indhold ↑

På en trækasse

På en trækasse af lameller med en sektion på 20x40 mm fastgøres panelerne langs vandrette logger ved hjælp af tunge-og-groove låse. For hvilke små negle køres ind i hjørnet af slotsens spor. For nøjagtigheden af ​​arbejdet med en metalstans, som giver dig mulighed for at hamre et negle på hatten.

På metalprofil

For at installere panelet på en metalprofil skal du bruge følgende forbrugsstoffer:

 • LED profil (3m) til stativ;
 • UD profil (3mm), guide;
 • direkte suspension
 • Afslutningsstrimler og hjørner til leddene;
 • korrugering (selvslukning) til elektrisk ledninger.

Vægge under MDF kræver ikke særlig forberedelse, medmindre de om nødvendigt isolerer dem yderligere.

Bestemmer placeringen af ​​plader (barberplader, skinner) på væggen.

Væggen er markeret ved hjælp af en selvskærende skrue og en nylon tråd under styrene på UD profiler. Er fjernet i korrugeringsområderne åbne ledninger.

Rammen fra en metalprofil under MDF er konstrueret:

 • UD-profilen er fastgjort med dykker til loftet og gulvet (bred side til overfladen);
 • Suspensioner under SD-profilerne fastgøres på væggene ved at fastgøre "hurtig installation";
 • SD profiler er fastgjort til enderne af UD-profilen på gulvet og loftet; fastgjort i suspensioner i trin på 60 cm; lodret position er verificeret af en lodret linje
 • Yderligere vandrette profiler installeres ved hjælp af krabbefuger på lodrette stande på steder med sandsynlige virkninger: 60-70 cm fra gulvet og mellem dem.

Montering af MDF paneler på rammen med klemmer og små skruer i rækkefølge: panel, rille på enden, fastgørelse med skruer til profilen. Hjørnesamlinger er dækket af PVC-beslag.

Det første panel er desuden fastgjort med skruer på steder, der vil blive gemt i slutningen af ​​arbejdet: til gulvet (under soklen) og loftet (under dekorative trimme).

I denne video, et levende eksempel på, hvordan du kan trimme en væg med MDF paneler med dine egne hænder.

Uden ramme

Det er endnu nemmere at montere paneler uden en ramme på "flydende negle". Konsistensen af ​​klæbemidlet bør sikre elasticiteten af ​​adhæsion og påfyldning af uregelmæssigheder i væggen. For den vellykkede overholdelse af teknologien er der nok instruktioner på røret.

Primer - en forudsætning for processen. Påføringen af ​​lim på panelet udføres stiplet og forskudt.

Det er nødvendigt at klæbe i to faser, efter at det primære tryk på væggen er slået fra (for at forvitre limen), og for anden gang (efter fem minutter) er det nødvendigt at fastgøre panelet permanent. Hele processen styres af byggeniveauet.

Skær panelerne skal være glatte og pæne, for at sikre æstetiske led i leddene.

For at forhindre beskadigelse af frontfladen ved skæring af pladen, skal den placeres på skrivebordet med den glatte side opad.

Til docking i væggenes hjørner anvendes et ekstra element, kommercielt tilgængeligt - et specielt hjørne til udvendige eller indvendige hjørner.

Udsmykning af vægge af MDF paneler er et simpelt spørgsmål for en person, der har erfaring med et værktøj og ikke er bange for at erhverve nye færdigheder. Resultatet vil glæde dig og din husstand.

Udsmykning af væggene med MDF paneler gør det selv

Efterbehandling vægge med MDF paneler er en metode, der har mange fordele i forhold til andre typer af byggearbejde. Faktum er, at teknologien tillader installation på ganske kort tid. En væsentlig fordel er, at der ikke er behov for yderligere behandling af belægningen. Facing udføres på forskellige måder: lim og ramme. Det er den sidstnævnte metode, der betragtes som den mest tidskrævende.

Skal jeg afslutte MDF-panelerne?

Dette materiale har mange fordele, der gør det uundværligt, når de vender mod vægge. Disse omfatter følgende indikatorer:

 1. Let installation installationsarbejde. Selvom du bruger den længste rammetode, vil arbejdet være meget mindre end når du lægger gips.
 2. Stort udvalg af nuancer og teksturer. MDF vægpaneler giver dig mulighed for at vælge en mulighed, der vil appellere til enhver person, der kan skabe et helt unikt interiør.
 3. Evne til at få flere resultater på én gang. For det meste - at bygge en kasse, som vil skjule adskillige kommunikationer og tjene som grundlag for isolering, samt skabe en glat dekorative overflade.
 4. Holdbarhed og pålidelighed. Tætheden af ​​MDF brædder overstiger visse typer naturligt træ, og den dekorative overflade er lavet på en sådan måde, at det er meget vanskeligt at beskadige.
 5. Nem pleje. Faktisk er rengøring gjort med en fugtig klud. Enhver plet fjernes med alkoholopløsninger (undtagen kosmetik).
MDF paneler giver dig mulighed for at skabe et unikt interiør design, ud over dem let at passe på

Tip! Træfibermateriale er dækket af et dekorativt lag på grund af laminering eller finering. Og ofte er der et problem, at efter at pletterne er fjernet med alkoholblandinger, forbliver adskillige pletter på overfladen. Bortskaf dem ved at anvende løsningen igen. Det vigtigste er at fortsætte gnidning - indtil fuldstændig fordampning af væsken.

Sådanne positive egenskaber tyder naturligvis på, at MDF-paneler på væggen er en god mulighed. Men vi må ikke glemme nogle af manglerne:

 • Få den perfekte glatte overflade er simpelthen umulig. En lille ledning vil altid opstå mellem tilstødende elementer. Om ønsket kan den tjene som en fremragende dekorativ komponent.
 • Ukorrekt rejst ramme - en trussel mod sikkerheden for menneskers sundhed. Det resulterende hul er et godt sted at dyrke skimmelsvamp og svampe. Klæbemetoden har den samme ulempe.
 • Vådrum udgør en trussel mod overtræksmaterialet og rammen. Risikoen for forvridning er stor nok.

Således kan vi konkludere, at færdiggørelsen af ​​MDF-paneler skal udføres, når det er planlagt at overholde installationsteknologien.

Trods den nemme installation har MDF-paneler deres ulemper

Forberedelse af værktøjer og materiale

For hurtigt og behageligt arbejde skal du forberede værktøjet på forhånd og købe materialer. Arrangementet udføres ved hjælp af følgende enheder:

 1. Elektrisk stiksav med et sæt af filer, som skal vælges specielt til træ.
 2. Plumb og niveau. Velprøvet laserværktøj.
 3. Blyant og målebånd. Det er bedre at have en fladskinne eller profil for nøjagtig mærkning.
 4. Skruetrækker. Egnet bor, der kan skifte til lav hastighed.
 5. Hæftemaskine. Brugte en simpel indstilling til lektier.
 6. Hammer.
Installation af MDF paneler kræver specielle værktøjer.

Rammetoden til montering af paneler på væggene kræver en større mængde materialer end den klæbende, hvilket kun kræver en særlig blanding og skruer (til montering af det første element fra MDF).

For vender rammemetode skal du bruge:

 • Træbjælke, præimprægneret med antiseptisk. Det er bedre at vælge muligheder med et tværsnit på 20 * 40 og 20 * 50. Hvis det er muligt, skal du påføre en metalprofil - vælg det samme som for lægpladerne GCR.
 • Isolering, der er limet direkte til væggen. Du kan bruge de indstillinger, der er stablet i cellen. De skal først fastsættes.
 • Metal hængsler.
 • Klyymery - at fastgøre panelerne.
 • Dyvler. Du skal overveje baseens tilstand
 • Paneler og yderligere elementer, der bruges til at skabe smukke hjørner og overgange.
 • Forbrugsstoffer.

I princippet vil der kræves en begrænset mængde penge for at installere MDF paneler. Selvfølgelig, hvis du ikke er opmærksom på produkter, der er dækket af finer af værdifulde træ.

Facing vægge med MDF paneler vil ikke kræve betydelige investeringer

Faser af overfladebehandling

Inden du sutter væggene, skal du udføre overfladebehandling. Den består af flere faser, som hver begynder først, efter at den foregående er afsluttet. Den vigtigste regel, hvis overholdelse gør det muligt at opnå det ønskede resultat, er en helt tør væg.

Arbejde kan ikke udføres i følgende tilfælde:

 1. Der er endda mindre våde områder.
 2. Overfladen er dækket af frost.
 3. Der er spor af skimmel og meldug.
 4. Det øverste lag er genstand for ødelæggelse.

Hvis sådanne problemer er fraværende, kan du begynde den foreløbige træning. Det er helt identisk til alle metoder til installation af MDF vægpaneler.

Fuld rengøring

Ofte er der en blunder - der er tapet sidder fast på væggene. Dette bør kategorisk ikke tillades. De tjener som en fremragende yngleplads til reproduktion af bakterier. Og med klæbemetoden - vil de ikke give mulighed for sikkert at fastgøre elementerne.

Det er nødvendigt at helt slippe af med gammelt tapet og hvidvask.

Fjernet og whitewash-lag, selvom mange mestre hævder, at en sådan procedure ikke er nødvendig. Faktisk, når det bliver nødvendigt at anvende en primer, så er det det gamle lag, der vil forstyrre dets absorption. Derfor er det bedre at rense væggen helt.

Kæmp mod en skimmel og en svamp

Desværre findes dette problem overalt, især i nye bygninger og gamle træhuse. At håndtere det er ret svært. Der er anbefalinger, der angiver, at det er nok til at behandle de beskadigede områder med specielle løsninger. Mange producenter selv producerer dem i form af en spray.

Efter fjernelse af den gamle belægning er det nødvendigt at fjerne svampen og formen.

Umiddelbart er det værd at reservere, at svampen kun kan besejres ved at ødelægge hele myceliet. Derfor er den eneste vej ud - at fjerne gipset på jorden, grundigt imprægneret med specielle løsninger. Selvfølgelig øges mængden af ​​arbejde, men der er en sandsynlighed for fuldstændig eliminering af trusselen mod helbredet.

Tip! Fighting mold (svampe) er en meget lang begivenhed. Det er nødvendigt at eliminere kilderne til konstant indtrængning af fugt, samt at behandle alle de inficerede lejligheder i en lejlighedsbygning. Dette vil gøre det muligt at producere MDF-paneler af høj kvalitet.

dække over revner

Denne procedure er nødvendig, selv når installationen af ​​rammen er planlagt. Faktum er, at eventuelle revner kan reducere den varmeisolerende effekt. Værker udføres i henhold til følgende teknologi:

 1. Putty mix er forberedt. Det er bedre at vælge gips eller akrylforbindelser.
 2. Sømme og revner skal først udvides. De er grundigt rengjort fra rester af den gamle løsning.
 3. Webstedet er godt imprægneret med primere.
 4. Når jorden igen tørrer, påføres blandingen. Det er nødvendigt at udfylde alle hulrum.
Installation af MDF-paneler kræver fuldstændig tæthed af væggen

Primercoating

Denne begivenhed gør det muligt at øge vedhæftningen af ​​materialer samt at udføre installationen med hånden med bedre kvalitet. Til arbejde udvalgte kompositioner, der har en dyb penetration. For yderligere at beskytte overfladen - i blandingen skal der indeholde antiseptika. Jordbunden påføres i to lag, som hver er godt tørret. Særligt omhyggeligt imprægner væggene, før du monterer MDF-paneler på lim.

Tip! Behandling af træoverflader skal udføres i overensstemmelse med lignende teknologi. Men som en del af blandingen skal der indeholde flammehæmmere, hvilket vil give tømmerets brandmodstand.

Overflade priming er en obligatorisk forberedende fase.

Ramme konstruktion

Det er umuligt at skære vægge med MDF paneler uden en velopført ramme. Det er nødvendigt at skabe et robust design, der modstår belastningen. Installationen udføres i flere faser.

ansøgning markup

Før du starter markeringen, skal du bestemme elementernes layout. De kan monteres: vandret, lodret og diagonalt. Alle positioner kan kombineres, men det kræver installation af adskilte dekorative elementer. Til det horisontale arrangement af fragmenterne - lægges kassen på væggen med hænderne lodret. Følgelig for en lodret vending - det modsatte.

Opmærkning udføres i henhold til følgende princip:

 1. En lodret linje anvendes til vertikal markering. Ifølge dens placering er punkter markeret mellem hvilke linjerne er tegnet.
 2. Hvis der kræves vandret markering, anvendes et niveau.
Lodret markering vil kræve en plumb bob.

Fastgørelsesguider

Vægbeklædningsplade MDF på kasserne produceret ved to metoder. Valget af en bestemt metode afhænger af basisens tilstand.

 • Lægge guider transporteret direkte på væggen:
  • Denne mulighed er velegnet til træværk, hvor huller bores i trin på 30-40 cm.
  • Guider er knyttet til mærkningslinjer og markerede huller er lavet.
  • Udfør genboring og installation af dowels.
  • Racks er sikkert fastgjort med skruer. Endvidere er det muligt at udføre installation af MDF paneler.
 • Rammen opstilles ved hjælp af yderligere suspensioner:
  • Teknologien anvendes i tilfælde, hvor overfladen har betydelige uregelmæssigheder og dråber.
  • Suspensions er installeret i henhold til eksisterende markup. Monteringshøjde 40-50 cm.
  • Langs omkredsen af ​​de faste øvre og nedre skinner.
  • Racks er installeret og fastgjort.

Montering af paneler på rammen

Vægbeklædningspaneler MDF begynder efter fuld forberedelse. Kassen er igen testet for styrke, leddene trækkes. Om nødvendigt udføres kommunikationen, placeres stikkontakterne og kontakterne straks. Kablet er lagt i kabelkanalerne, som er bølgede hule rør. De er fastgjort til væggene med egne hænder.

Facing arbejde begynder med skæreprodukter. Men hvis der er en markant krumning af loftet og gulvbelægningen, som ikke tidligere er korrigeret, skæres hvert element efter omhyggelig måling.

Tip! Facing materiale har en dekorativ front side, som kan blive væsentligt beskadiget, når trimning overskydende. Derfor er det nødvendigt at tage hensyn til placeringen af ​​tænderne på savklingen.

Installation af MDF-paneler på væggene har følgende teknologi:

 1. Åsen er skåret fra det første fragment, som bruges til montering i rillen.
 2. Elementet er installeret i et hjørne og skruet med skruer på kanten, som er placeret direkte i hjørnet.
 3. Endvidere er installationen af ​​MDF hurtig og nem. I sporet af den første del er klemmer monteret, som er fastgjort til kassen med en hæfteenhed eller selvlukkende skruer (studs).
 4. Det næste stykke passer nøjagtigt ind i rillen. Om nødvendigt er placeringen af ​​Klyimer trimmet (på den ene eller begge sider), dette er nødvendigt for at fixeringen skal være pålidelig.
 5. Det sidste element er trimmet med et lille hul til væggen. Hvis dette ikke er gjort, vil det være svært at indsætte det. Den er fastgjort med skruer.
 6. For at lukke hjørnerne og placeringen af ​​skruerne limes dekorative elementer.
 7. Facing vægge af MDF elementer kræver forberedelse af huller til stikkontakter og kontakter. En sådan boring udføres, før du installerer hver detalje. Til dette formål krone til øvelser.

Af det ovenstående kan det konkluderes, at lægning af materiale fra MDF ikke er en besværlig procedure, men kræver overholdelse af visse regler.