Montering af PVC-paneler i loftet - detaljeret artikel-instruktion

Det er svært at gøre uden at opdatere loftoverfladen, når det kommer til fuld reparation. Og selvom værdige alternativer i nichemarkedet er et dime et dusin, er installation af PVC-paneler på loftet stadig et af de mest populære muligheder. I mange henseender skyldes lethed og tilgængelighed af værkerne selv, samt manglen på alvorlige krav til udvælgelsen af ​​tilgængelige værktøjer. Om hvordan man installerer PVC-panelerne i loftet med egne hænder og vil blive diskuteret i vores detaljerede artikel-instruktioner. Alle de nødvendige fotos og videoer - for at hjælpe dig.

Valg af materiale

Før den direkte installation af PVC-paneler på loftoverfladen som før månen, indtil du har besluttet på farve, tekstur og størrelse af materialet. Hver byggestue vil straks tilbyde dig en bred vifte af plastpaneler, så vælg ikke den rigtige mulighed for dig selv - du skal prøve. Ikke desto mindre er her nogle tips, der hjælper dig med ikke at forveksle med købet:

 • For små værelser skal man vælge paneler med en bredde på højst 25 centimeter, henholdsvis større rum end 25 centimeter;
 • Vær opmærksom på produktspecifikationen: Loftpaneler, på trods af deres visuelle lighed, adskiller sig fra væggen ved deres lavere vægt;
 • almindelige hvide paneler bruges oftest til efterbehandling af offentlige og private sanitære faciliteter; for andre muligheder er det bedst at vælge farvede eller tekstureret indstillinger - visuelt kan de støtte selv det mest interessante og ikke-trivielle interiør;
 • hvis opgaven er at visuelt forstørre et rum, der ikke kan prale med et anstændigt område, ville det ideelle valg være paneler med en blank overflade, der arbejder betydeligt for at skabe volumen og dybde;
 • Vælg paneler med skjult søm - så dit loft vil se monolitisk ud, hvis du skal bruge hele kaskaden af ​​indbyggede lys, så er det helt muligt at tillade køb af materiale med en udvalgt søm, det vigtigste er at indføre det korrekt i interiøret.

Hvad er nødvendigt for installation?

Alt du behøver til installation findes i den praktiske liste nedenfor:

 1. selvskærende skruer;
 2. ankerbolte;
 3. plug;
 4. stænger (til træramme);
 5. loftsplint;
 6. Cd- og UD-profiler;
 7. Krabbesuspensioner.

Værktøjsforberedelse

Kontroller, om du har alle de værktøjer, du har brug for. Så skal du:

 • målebånd;
 • blyant, markør;
 • niveau;
 • maling ledning;
 • Område;
 • saks til metal;
 • puslespil;
 • perforator (boremaskine);
 • skruetrækker.

Grundforberedelse

 1. fjern alle lamper og lysekroner, der tidligere er installeret
 2. Marker postpunkterne med en markør;
 3. Fjern alt snavs og støv fra betonbunden af ​​loftoverfladen.

mærkning

 • ved hjælp af niveauet bestemme nederste punkt af loftet base
 • trække sig tilbage 5 cm og mark det punkt, der vil tjene som niveauet for dit fremtidige loft
 • trække en linje langs hele omkredsen af ​​lokalerne ved hjælp af en lakledning eller et hydro-niveau;
 • Din pvc panel layout er klar.

Ramme forberedelse

Rammen til den efterfølgende installation af PVC-paneler kan være lavet af træstænger, plast- eller metalprofiler. Beslutningen om dette spørgsmål er kun taget af dig, men det er umuligt ikke at annullere den almindeligt accepterede kendsgerning: I værelser med høj luftfugtighed er det bedst at bruge metalprofiler (læs mere om teknologien til montering af lofter lavet af pvc-paneler i badeværelset), som ikke er så bange for fugtindflydelse som almindelige stænger.

Rammen af ​​træstænger vil koste dig cirka to gange billigere end metal, og det vil samle lidt hurtigere. Sandt nok skal man vælge stænger med et tværsnit på mindst 3 til 3 cm.

Den nuance, som det er nødvendigt at være opmærksom på: prisen for helt flade stænger svarer til prisen på de færdige metalprofiler.

Men hvis du alligevel lykkedes at klare ujævne stænger, så er dit næste skridt at rette dem på loftet med selvdrejende skruer. Følg trin på 60 cm, og hvis du ønsker at bringe flyet ideelt ind i niveauet, skal du forsigtigt hamre de ydre strimler og fra dem i midten og langs kanterne, strække kapronkablerne. Allerede i overensstemmelse med de spændte ledninger skal du på samme måde køre de resterende stænger og overholde det mindst nødvendige trin på 50 cm.

Krat af plastik U-formede profiler koster dig omtrent det samme som metallet, men det er langt fra universal. Hvis du senere vil skifte PVC-panelet til andet materiale, skal du forberede rammen igen.

Her er hvad det ser ud på billedet.

Men som i virkeligheden.

Princippet om fastgørelse til basen er det samme som rammen på træstænger med den eneste forskel, at fastgørelsen skal udføres ved hjælp af fastgørelsesskruer gennem præmonterede kiler. Fordelen ved denne mulighed er den fantastiske bekvemmelighed ved direkte montering af PVC-paneler, der nemt drives ind i rillen. Nå har vi allerede nævnt ulemperne ovenfor.

Den mest almindelige version af fremstillingen af ​​rammen - fra metalprofiler.

Vi vil ikke afsløre noget nyt her:

 1. langsgående CD-profil indsættes i de modsatte riller af styringsprofilen UD;
 2. Ved hjælp af crab-type suspensioner er den langsgående CD-profil desuden fastgjort i loftet med ankerbolte;
 3. trin til installation af suspensioner - fra 60 til 80 centimeter;
 4. trin til fastgørelse af profiler - 50-60 centimeter.

Montering af plastpaneler

 1. Fastgør til rammen omkring perimeterloftet soklen med monteringssporet med skruer;
 2. vi indsætter det første panel med en spike inde i startprofilen og fastgør den på styrestangen med selvlukkende skrue, hæfteklammer eller klyaymer - afhængigt af hvilken type konstruktion du har valgt;
 3. installationen af ​​det næste panel introducerer ikke noget nyt: det er indsat i sporet af den forrige med en spids, presset mod styrene og fastgjort på bagsiden;
 4. Det sidste panel er det sværeste, og for at kunne samle det korrekt skal du skære det langs længden og derefter skære det til bredden efter dine målinger og derefter lave en direkte enhed.
 5. I tilfælde af at det sidste panel ikke er medtaget, er det altid nemt at slippe af med overskydende materiale ved hjælp af en kontorkniv.

Hvis du følger alle trin omhyggeligt, så er installationen af ​​PVC-paneler på loftfladen nem og fejlfri. Sådan ser det ud på videoen:

Men det kan godt vise sig under installationen på dig.

konklusion

For at udføre den korrekte installation af pvc-paneler i loftet, behøver du ikke mange års praksis og andre grusomme forberedelsesfaser. I dag er det en af ​​de mest overkommelige og attraktive i praktiske og visuelle termer af hjemme reparation, som kan gøres uden problemer med egne hænder. Mange forudsagte PVC paneler bliver hurtigt glemt på markedet for efterbehandling materialer på grund af fremkomsten af ​​interessante alternativer til lofter, men du kan ikke argumentere for folkelig anerkendelse: der er flere og flere nye teksturer og farver med dekorative accenter, så der er ingen tvivl om relevansen af ​​dette materiale.

Montering af PVC-paneler i loftet

Fra tid til anden er der behov for at reparere lofterne i lejligheden. Billig og praktisk mulighed - PVC paneler til loftet. Designet af denne type er ideelt til værelser med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse, hall). Installation er ret simpel og det er nemt at udføre selv den person, der er langt fra konstruktion, i nærvær af et bestemt værktøj.

Omkostningerne ved at installere et falsk loft lavet af PVC-paneler med egne hænder, sammenlignet med andre former for afslutning af loftoverfladen, er betydeligt lavere. Processen med at afslutte loftet med PVC-paneler indeholder flere faser, hvoraf nogle kan fordeles yderligere i flere punkter. Lad os se nærmere på hver af dem.

Forberedende fase

Det kan opdeles i tre punkter:

 1. Erhvervelsen af ​​de nødvendige materialer.
 2. Et udvalg af værktøjer.
 3. Overfladebehandling til installation.

Køb af nødvendige materialer

Valget af paneler er en ret alvorlig proces, da der er mange typer af disse produkter, og de varierer alt i størrelse, mønstre, tekstur. Vær særlig opmærksom på produktets bredde ved valg. Paneler med en bredde på højst 250 mm passer til værelser med et lille område. For store rum er det tilrådeligt at vælge indstillinger med en bredde på mere end 250 mm.

Det er bedre at kontakte sælgerne af en specialbutik for rådgivning, som de er godt forberedt og kan levere rådgivning af høj kvalitet om valg af materialer til montering af PVC-loft.

 1. Til installation af konstruktionen skal du have skruer med en pressevask 13 mm lang.
 2. Hvis trækloftet er lavet af træ og træblokke vil blive brugt som ramme, skal du fylde med skruer med en længde på 70 - 80 mm til montering.
 3. En dowel er egnet til betonlofter - negle af tilsvarende længde.

Barer skal have et tværsnit på mindst 30 * 30 mm.

Som loftplade i en PVC-loftkonstruktion kan du bruge en plastplade, der er specielt fremstillet til dette formål, som har en rille til montering af paneler i den. Plinten skal tages med en lille margen på ca. 1 m mere end loftets omkreds, da det under installationen skal skæres i en vinkel, og du kan begå en fejl.

Hvis du planlægger at lave en metalramme, skal du købe:

 • metalprofil 60 * 27 mm.
 • Startprofilen kaldes den som regel vejledning 27 * 28 mm
 • direkte suspension (til montering af profilen til loftet), enkelt niveau profil stik (krabbe).

værktøj

Ved arbejde med PVC lofter skal du:

 • Målebånd
 • Blyant eller tynd markør
 • Bygningsniveau
 • Bygnings hjørne
 • blonder
 • Sakse til metal
 • Mitre
 • Elektrisk stiksav eller hacksav
 • Den bulgarske med en disk ikke mere end 2 mm.
 • Percussion boremaskine eller perforator med boringsfunktion (til betonloft)
 • skruetrækker
 • Udvidelseskabel

Overfladebehandling til installation

Til installation er det nødvendigt at frigøre loftet fra alt, der kan forstyrre dets gennemførelse. Fjern de gamle lamper, lysekrone. Det er nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor de elektriske ledninger er og markere disse steder med en markør eller blyant. Rengør overfladen mod snavs og støv.

Fremstillingsramme

Rammen kan være lavet af træstænger eller metalprofiler 60 * 27 mm. For våde rum er det tilrådeligt at bruge en metalstruktur, da den er mindre modtagelig for korrosion under påvirkning af fugt. Monteringssystemet på metalrammen er også ideel til udjævning af loftet, fordi det bruger suspensioner, der gør det muligt at sænke rammen med 3 - 4 cm.

Træstænger er ønskelige at bruge i et tørt rum og med et ret jævnt trækloft. En kombination af disse to metoder er også mulig, for der anvendes et system med metalbøjler i systemet med træstænger. Metoden er upraktisk, fordi du skal bruge stænger med et tværsnit på mindst 5 * 5 cm og ideelt glat.

Metalramme

Rammen af ​​metalprofilen skal installeres i en afstand på højst 4 cm fra trækloftet.

I det resulterende hul er det bekvemt at skjule ledningerne.

For det første er startprofilen 27 * 28 monteret på væggen rundt om loftet på en afstand på 3-4 cm, så i fremtiden kan du indsætte hovedprofilen 60 * 27 i den. Afhængig af væggens materiale er fastgørelsen lavet på skruer eller på en dowel-negle. Når du monterer på en dowel - negle, skal du bore et hul i profilen og i væggen og presse den tæt på hammeren i spidsen.

Startprofilen er monteret strengt i forhold til niveauet, startende fra et hvilket som helst hjørne af rummet og bevæger sig langs hele omkredsen. Hvis profilen er indstillet nøjagtigt, skal start- og slutpunktet konvergere og derved lukke omkredsen.

Næste trin er placeringen af ​​metalbøjler. For at gøre dette skal du markere de steder, hvor hovedprofilerne skal holdes. Til mærkning er det praktisk at bruge blonder. Hovedprofilen er monteret i en afstand på 40 - 60 cm fra hinanden strengt parallelt. Suspensioner skal installeres i en afstand af 80 cm fra hinanden. Suspensioner er monteret med skruer eller dykker - negle i hullerne til dette og er straks bøjet for at lette installationen af ​​hovedprofilen i dem.

Det sidste skridt er at installere hovedprofilen. Til dette skæres profilen til den ønskede længde med et hul på 5 mm på hver side, indsættes i startprofilen og fastgøres med skruer med en pressevask til suspensionerne. Niveauet styres af dets vandrette placering, såvel som strengt ligefrem placering.

Ramme af træstænger

Det er installeret analogt med metal, med den forskel, at fastgørelsen af ​​stængerne udføres ved hjælp af gennemstrømningsprocessen uden brug af suspensioner. For at flyve flyet er det tilladt at placere træflis under stængerne. Først er de ekstreme stænger installeret, og derefter fylder midten i en afstand på 40 - 60 cm fra hinanden.

Panelmontering

Først og fremmest måles loftsplinterne og vaskes i 45 graders vinkel. Deres fastgørelse er tilladt at udføre ved hjælp af 13 mm PSH skruer eller ved hjælp af flydende negle. Sokklerne er installeret langs hele omkredsen, så panelerne efterfølgende monteres passer nøjagtigt ind i deres rille.

Installation af PVC-paneler i loftet begynder med at bestemme længden af ​​emnet. For dette måles afstanden fra den ene væg til den anden, og der tages 2 cm fra denne afstand, og der trækkes en strengt vinkelret linje på panelet med en blyant og et bygningshjørne.

Derefter ved hjælp af slibeskæringen. Derefter skal du installere det første panel i rillerne i loftsplinten og skub helt ned til væggen. Som et resultat skulle det vise sig, at det første panel fra tre sider gik ind i loftsplintens riller. Først efter dette er det muligt at feste panelet til stængerne eller profilen.

Efterfølgende paneler er skåret i størrelse og installeret, så enderne er i sporene på basispladerne, og hvert næste panel blev inkluderet i den foregående lås. Det sidste panel skal skæres i længden, og derefter måles den ønskede afstand, skæres til bredden og derefter indstilles.

Du kan lære mere om installationsprocessen ved at se videobeskrivelsen af ​​processen.

Sådan fikseres PVC-paneler til loftet

Der er mange materialer, der kan bruges til at afslutte lofterne, men den mest praktiske og bekvemme mulighed for at arbejde er PVC-paneler. Og de bliver endnu mere attraktive, fordi det er ret nemt at samle dem selv, så der er ingen grund til at tiltrække et team af bygherrer. På hvordan man fastgør PVC-paneler til loftet og hvordan man vælger dem korrekt, vil vores artikel fortælle.

PVC paneler - hvad er det?

PVC paneler er et efterbehandling materiale lavet af polyvinylchlorid, en plastik, som brænder dårligt og er kemisk resistent. Nu overveje design af PVC paneler.

PVC paneler til loftet

De består af to tynde plader af plast, forbundet med et sæt ribben. Længden af ​​PVC-panelerne er på den ene side en stor installation, og på den anden side - en lille monteringshylde. Den første bruges til at fastgøre PVC-arket til loftrammen, og den anden bruges til at forbinde de installerede ark med hinanden.

Så hvorfor er PVC paneler så populære? Nedenfor er en liste over fordelene ved dette efterbehandling materiale.

 1. PVC-paneler er modstandsdygtige over for fugt. Gipte gipset fra det fugtige fra loftet? Med plastikplader sker det ikke! Du bor i en højhus, hvor der er hyppige problemer med rindende vand, og du er bange for, at naboerne ovenover kan oversvømme dig? For PVC-paneler er dette ikke et problem - efter en lokal oversvømmelse kan de tages, tørres og simpelthen installeres tilbage.
 2. Holdbarhed. Af sig selv kan højkvalitets PVC paneler vare mere end et dusin år. Og for at erstatte de beskadigede eller forældede paneler bliver det ikke let.
 3. Det er let at passe på loftet på PVC-panelerne - det er nok at tørre det regelmæssigt af støv med en svamp dyppet i sæbevand. Men det skal huskes, at rengøring af et sådant materiale ikke kan bruge produkter, som indeholder slibende partikler eller stærke baser og syrer.

PVC paneler

PVC spejlpaneler

Udvælgelse af PVC paneler

Så ved du, hvad slags materiale det er, nu skal du vælge PVC-paneler og købe dem. Først skal du bestemme størrelsen. I øjeblikket i bygningsforretningerne kan du se plastpaneler enten i form af foring eller i form af rektangulære plader med de dimensioner, der er vist i nedenstående tabel.

Tabel. Standardstørrelser af PVC-paneler.

Hvordan bestemmer du det for dig er gode ting? Hvordan kan jeg ubevidst ikke købe lavkvalitets PVC paneler, der vil knække under installationen eller miste deres farve efter et par års service?

Mulige former og teksturer af PVC paneler

Når du går til hardwareforretningen, skal du være opmærksom på følgende punkter. For mindre værelser er de mest egnede PVC paneler af "foring" type. De bør også give præference, hvis du vil have et loft lavet af plast, stiliserede træplader. Og for større lokaler er det bedre at tage paneler eller plader af polyvinylchlorid. Med hensyn til tykkelse er den overvejende den samme i alle typer PVC-plader og er 10 millimeter.

 1. Stivningerne af PVC-paneler må ikke skinne igennem fra forsiden. Tæl også deres nummer - jo flere kanter er der, jo stærkere og mere holdbare paneldesign.
 2. Overfladen af ​​materialet skal være helt fladt, uden defekter, chips og skader.
 3. Montering og montering hylder skal være tilstrækkeligt fleksible og ikke bryde, når de forsøger at bøje dem.
 4. Prøv lidt tryk på PVC-panelet. Hvis der opstår en knæk eller en knast på overfladen, så er der en dårlig kopi foran dig, hvis overtagelse skal opgives.
 5. Tag et par paneler og prøv at sætte dem sammen. Godt materiale passer glat og uden huller.
 6. Vær opmærksom på udseendet af de indkøbte PVC-paneler - kopier af alle pakker skal være klare og have samme struktur. I nogle tilfælde har PVC-plader fra forskellige partier små forskelle i farve.

Hvad skal man kigge efter, når man køber PVC-paneler: 1. Antallet af ribben: Jo mindre de er, jo mere ustabilt er produktet.
2. Kanten af ​​plastfliserne skal være intakte og lige.
3. PVC-panelets overflade skal være jævnt malet, glat og uden uregelmæssigheder.
4. To paneler skal tilsluttes i høj kvalitet i stedet for forbindelsessporet.

Udover PVC-arkene skal du selv købe en installationsprofil. Den består af to "hylder", hvoraf den ene er fastgjort til rammen, og den anden er forbundet med plastpaneler. Begge start- og finishplader er fastgjort til installationsprofilen. Når man vælger det, skal man være opmærksom på tykkelsen af ​​plastik og om profilen har bøjninger eller defekter.

PVC lofter

Glem ikke også at købe et loftsplint - det tjener ikke kun som et dekorativt element i det fremtidige loft, men lukker også kløften mellem væggen og loftet af PVC-paneler. Typisk kaldes disse sokler fileter, lavet af plastik og er monteret på lim.

Hvad angår udseendet af de indkøbte PVC-paneler, skal du definere det selv, baseret på designprojektet for at afslutte rummet og din egen smag. Din opmærksomhed vil blive præsenteret for mange muligheder for paneler af forskellige farver og teksturer. Her er det tilrådeligt at bruge en farvekompatibilitetstabel til at matche loftets udseende med væggen og møblens farve.

Farvekompatibilitetstabel i interiøret

Nødvendige værktøjer

Nu skal du lave en liste over værktøjer, der skal bruges til montering af PVC-paneler i loftet. Du behøver ikke noget kompliceret eller meget dyrt, alt listet nedenfor kan findes i enhver hardware butik.

 1. Puncher - nødvendigt til installation af rammen.
 2. Skruetrækker. Hvis du ønsker det, kan du fastgøre plastpaneler til en profil eller en bar ved hjælp af en perforator, men det er meget tungt, og det er meget ubelejligt at bruge det til sådanne opgaver. Derfor vil tilstedeværelsen af ​​en skruetrækker betydeligt lette arbejdet og øge hastigheden af ​​installationen af ​​PVC-paneler. Og hvis du ikke fastgør dem med skruer, men med hæfteklammer, så tag en byggestifter i stedet for en skruetrækker.
 3. For at kontrollere nøjagtigheden af ​​markeringerne og placeringen af ​​plastpanelerne har du brug for en firkant, et niveau og en måltråd.
 4. Blyant eller markør til tegning af linjer og mærkning af PVC-paneler i den rækkefølge, de er lagt.
 5. Målebånd.
 6. Elektrisk stiksav eller cirkelsav - til indramning af rammeprofil og plastpaneler.
 7. Stigestige. Selvfølgelig kan du altid gøre med et bord eller en skammel, men det er usikkert og ubelejligt.
 8. Gummi mall, som kan være nyttigt til montering af PVC paneler til hinanden under installationen.

Værktøj til montering af PVC-paneler

Ud over værktøjer skal du købe materiale til rammen. Dette kan enten være en metalprofil (UD-27 til hoved og CD-60 til hjælpelinjer) eller en træbjælke. Glem også at købe fastgørelsesdele (skruer, hæfteklammer eller lim), øvelser til stempelet, dyser til skruetrækker, dykker og spændinger til profilen.

Tilbehør til montering af PVC paneler

uddannelse

Det er værd at bemærke, at selv før du besøger hardware-butikken, er det værd at starte forberedende arbejde. Det første punkt, der skal gøres, er at lave en plan. For at gøre dette skal du måle længden og bredden af ​​rummet og tegne et diagram over den fremtidige ramme.

Ca. plan for loftet af PVC-paneler

Derefter beregner du hvor mange ark og hvilke størrelser du skal bruge til at lave et loft.

Vigtigt I planlægningsfasen vil det ikke være overflødigt at markere de linjer, hvorigennem du vil udføre skæringen af ​​rammeprofilen og PVC-panelerne. I dette tilfælde kan de mærkes med en blyant og markør, der angiver, i hvilken rækkefølge de skal lægges.

Husk, at god og omhyggelig planlægning er en garanti for kvalitetsarbejde og pålidelig forsikring mod forskellige problemer og behovet for at omarbejde alt på ny.

Det andet forberedelsessted er fjernelse af gamle efterbehandling materialer. Hvis loftet var dækket før med et tykt lag af gips eller maling, skal alt dette fjernes, ellers kan store dele af den gamle finish beskadige rammen eller panelerne selv.

Det sidste trin i det forberedende arbejde - markerer linjen i den fremtidige ramme. For at gøre dette måles med målebånd højden af ​​alle hjørner af rummet. Find den, hvor den vil være den mindste. Fra det ned skal man måle 50 millimeter og tegne en strengt vandret linie (styre den ved hjælp af en maskerende tråd og et niveau). Den samme linje på nøjagtig samme højde skal trækkes på den modsatte væg. Ifølge dem vil rammen af ​​det hængende loft installeres senere.

Rammontering

På linjerne tegnet hvert 50-100 mm mærke hullerne boret gennem en perforator. Derefter indsættes dowels i dem. På hullerne boret i væggen med selvlukkende skruer (for eksempel med en 6x40 mm selvdrejende skrue) fastgøres hovedrammen, der er fremstillet af deres UD-27 profil, med et dæksel til væggen. Glem ikke at bruge niveauet og sørg for, at elementerne i rammen er placeret strengt vandret.

Trækasse til montering af PVC-paneler

Ved hjælp af bøjler og en CD-60-profil oprettes der derfor skinner, som PVC-panelerne bliver fastgjort til. Den optimale afstand imellem dem er 500 millimeter. Metalprofil CD-60 er installeret med et dæksel til gulvet, og enderne af skinnerne skal indsættes i profilrammen på hovedrammen.

Tip! Alene er det meget svært at montere rammen korrekt og installere PVC-paneler, fordi dette arbejde skal udføres sammen med din partner. Det vil ikke være overflødigt at hjælpe en person, der vil fodre og tage værktøjer, skære og bringe plastpaneler.

Efter afslutningen med rammens montering skal du kontrollere det flere gange for vandret og ingen forskel i højden - det fremtidige loft på PVC-paneler skal være helt glat, og det afhænger stort set af, hvor godt kassen er installeret.

Profil kasse

Dernæst skal du fortsætte med installationen af ​​elektriske ledninger (hvis du planlægger at lave taklamper). Det anbefales at lægge det i en bølgepappemuffe, der beskytter ledningerne mod fugt.

Et alternativ til metalprofilen kan være en ramme lavet af træbjælker. Dette design koster mindre, men det er udsat for fugt. Teknologien i sin installation svarer i mange henseender til teknologien til en metalprofil.

 1. Vi tegner to strengt vandrette linjer på modsatte vægge.
 2. Vi bor huller på dem med et hul på 5-15 centimeter.
 3. Vi sætter dowels i huller.
 4. Fastgør hovedrammen til væggen med skruer og de ovennævnte huller.
 5. Vi monterer med hjælp af bøjler guider fra en træbjælke.
 6. Fastgør styrene til hovedrammen med hjørner.
 7. Vi kontrollerer hele strukturen ved hjælp af niveau og roulette.

Det skal bemærkes, at for en træramme er en mere optimal armatur til plastpaneler ikke skruer, der er indpakket med en skruetrækker, men beslag, for hvilke der kræves en byggestifter. Metalfastgørelser kan også erstattes med "flydende negle" - bygningslim, der fast kan holde mellem et plastpanel og en ramme, selv med relativt store belastninger.

Fremgangsmåder til fastgørelse af PVC-paneler

Det er vigtigt! Hvis der er en ekstra belastning, såsom en stor lysekrone eller et andet niveau af lofter, skal rammen forstærkes. For at gøre dette skal du montere flere styreskinner, hvilket reducerer kløften mellem dem. Det er obligatorisk ikke kun for rammen af ​​træ, men også for konstruktion af en metalprofil.

Fastgørelse af PVC-paneler til loftet

Først skal du montere installationsprofilen ved at montere den store "hylde" på styreskinnerne ved hjælp af selvskærende skruer. Det kan installeres både omkring rummets omkreds og på stederne for fastgørelsen af ​​start- og efterbehandlingskanalerne.

Montering af PVC-paneler på loftet

Nu er det nødvendigt at afskære PVC-panelerne i henhold til den tidligere udviklede plan og den anvendte mærkning. Mange eksperter anbefaler samtidig at gøre længden af ​​arket lidt mindre end rummets bredde, da PVC kan udvides selv ved lave temperaturer, hvilket betyder, at installationen af ​​"end-to-end" kan føre til fremtidige deformationer af det hængende loft.

Tip! Du bør heller ikke installere PVC-paneler i et rum med lav temperatur, især da dette materiale bliver sprødt under sådanne forhold.

Hvis du planlægger at lave en indbygget belysning til et loftsloft - er det tid til at lave udskæringer til lamper i PVC-ark.

Montering af spotlights i loftet af PVC-paneler

Når materialet er fuldt forberedt, kan du begynde at montere det første (eller startende) panel. For at gøre dette skal du og assistenten indsætte lanceringspuden i installationsprofilen fra monteringshylderen og derefter fastgøre den med skruer på skinnerne. På samme tid skal du sørge for, at de ikke kommer ind for dybt i PVC, ellers vil der være risiko for, at skruerne vil beskadige arket.

Derefter forsigtigt "dock" det næste panel ved hjælp af monteringshylderen med start en og fastgør den ved hjælp af fastgørelsesanordninger. Således sker montering af PVC-paneler til hinanden. Tilslut dem sammen bør være med stor omhu for at forhindre skade. Der må heller ikke være huller eller revner, PVC-paneler skal passe tæt sammen. Hvis det er nødvendigt, kan du gøre en "pasform" ved hjælp af slap slag af en gummibåd.

Montering af paneler på skruer

Før du monterer det sidste PVC-panel måler du det resterende afdækkede rum i loftet med et målebånd - ofte passer plastpanelet ikke helt, fordi det skal trimmes. På samme tid skal du sørge for, at klippet er lige så godt som muligt, og der må ikke være huller mellem PVC-efterbehandlingspanelet og installationsprofilen.

Ordningen med limning loftsplint

Det sidste stadium er limning af loftsplinterne. Herefter kan loftet af PVC-paneler betragtes som komplet. Derudover er det allerede muligt at udføre installationen af ​​lamper, vægdekoration og rensning af affald.

Video - Gør loftet af PVC paneler

Som du kan se, er fastgørelsen af ​​PVC-paneler til loftet en temmelig simpel øvelse, som ikke kræver meget viden og erfaring i konstruktion. Fordi til selvdynamiske udsmykninger af rummet og især loftpladspanelerne er de bedst mulige muligheder.

Valentin Schukin Chief Editor

Forfatter af publikationen 08/25/2016

Kan du lide denne artikel? Spar for ikke at tabe!

Hvordan laver man et loft på plastpaneler?

At lave loftoverflader tager lang tid under reparationsarbejde. I stuen er lofter lavet af dyrere materialer. Til køkken, badeværelse, hall og loggia er ideel installation af loftpladen af ​​PVC-paneler, som er meget populære i nyere tid.

Særlige egenskaber

Tilsvarende nye materialer på byggemarkedet er plastpaneler. Attraktive farver, relativt lave omkostninger, nem installation og brugervenlighed har tjent tillid til dette materiale blandt mange købere.

Farveopløsningerne i PVC-paneler er så forskellige, at loftet af dem kan blive et ornament i et hus eller lejlighed. Der er hvide (monotone) paneler, rutete og farvede, med elementer af naturen. Afhængigt af hvilke loftsbaser materialet vil blive monteret på, udvælges dets skygge eller mønster.

Ifølge dens egenskaber hører lofter af PVC-paneler af typen suspenderet. Til installation foretages en ramme først, og panelkonstruktioner er fastgjort til den.

Fordelene ved dette materiale omfatter følgende stillinger:

 • har stor vandmodstand, det vaskes meget godt
 • der er ingen skimmel eller mugg på denne belægning;
 • Materiale er let at installere;
 • Nyttigt liv når mere end 10 år;
 • Prisen på materialet er lavt (omkostningerne ved arbejdet, herunder køb af ekstra fastgørelsesanordninger, vil være mindre end nogen anden finish af loftet).

Det negative punkt er manglen på porer i det: panelerne "ikke ånde".

Ved montering af et polyvinylchloridloft i køkkenet eller i badeværelset skal der sikres, at der er ventilation til rådighed: ventilationsgitter skal installeres for at forhindre kondens fra at samle sig bag panelerne. Et hvilket som helst rum, hvor der vil være et hæftet loft af sådant materiale, skal være godt ventileret.

For at købe kvalitetsmateriale kan det kontrolleres ved kompression. Hvis skaden ikke afsløres, er panelet holdbart. Det er bedre at tage stive PVC-paneler på loftbasserne for at undgå yderligere sagning af strukturen.

For en visuel forøgelse af mængden af ​​køkkenet eller badeværelset skal lyspaneler fastgøres til loftet, og bredere ark vil skjule sømmen.

Det er vigtigt at vide, at loftet ved montering af rammen og PVC-pladerne på den bliver lavere, og højen i rummet vil henholdsvis falde lidt. Men lægningen af ​​kommunikation sker på en skjult måde, hvilket ikke påvirker belægningens udseende.

Processen med installation og installation af plastpaneler på loftet under hver persons kraft. Du behøver ikke være ekspert på dette område, fordi det er nok at have et standard sæt værktøjer hjemme og læse omhyggeligt installationsvejledningen.

Plastpaneler er loft- og vægkonstruktioner.

For vægge brug mere holdbare materialer. Da loftet skal være glat (ikke deformeret af panelernes vægt), gøres et materiale lettere for det end til vægge. Det anbefales ikke at dække lofterne med paneler beregnet til vægge.

Ifølge de eksterne egenskaber ved PVC paneler er:

 • mat;
 • blank og ru
 • spejl lameller.

Matt og ru paneler kræver brug af højeffektlygter til belysning, når de er installeret på loftet. Glatte materialer på grund af glans, tværtimod, øger visuelt gulvområdet visuelt.

Polyvinylchlorid (PVC) -profilen afviger i størrelse og tykkelse. Følgende dimensioner betragtes som standard: Tykkelsen er 5-12 mm, længden er 3-6 m, bredden er 25 cm. Der er nogle ikke-standardstørrelser, der er lavet til ordre. Længden af ​​lærredet kan være 6-7 meter og bredde - 40-50 centimeter.

Materialet kan være:

Den mest hensigtsmæssige montage er stativstrukturer. Sådanne paneler er sikkert forbundet med hinanden ved hjælp af en lås, der hedder "europæisk". Bredden af ​​disse strukturer varierer fra 10 til 12 cm.

Det sømløse loft efter indsamling ligner et lærred, fordi panelerne er tæt ved hinanden, og deres led er ikke synlige. Reiki (paneler) til sådanne lofter er dyrere, og arkudgaven bruges meget mindre.

Enheden af ​​loftpanelerne adskiller sig ikke fra konstruktionen til væggene: Profilen består af to plastikplader forbundet med stivningsribber. På bagsiden er der en stor monteringshylde i den ene ende og en smal monteringshylde på den anden. Monteringsdelen er fastgjort til rammen, og den mindre hylde er designet til at forbinde panelerne sammen.

Før du køber skinner (paneler) skal du beregne loftets areal i lokalet eller lokaler, hvor installationen skal udføres. Efter tællingen skal resultaterne tilføjes 10-12% af antallet af paneler, der vil gå til trimning.

Nødvendige værktøjer

Følgende værktøjer er nødvendige for at udføre montage af rammen og fastgørelsen af ​​PVC-panelerne til loftbunden:

 • en hammer;
 • konstruktion niveau og hæftemaskine;
 • nedstryger;
 • perforator og øvelser til det;
 • skruetrækker med dyser;
 • linjal og målebånd, lim;
 • blyant eller markør til mærkning;
 • elektrisk stiksav (til trimning af paneler);
 • plastikplader og profiler;
 • ramme stålskinne og galvaniserede profiler;
 • skruer til metal og træ, træskruer, hæfteklammer;
 • Plastkugler og negle til metal;
 • sikkerhedsbriller;
 • PVC lameller (paneler);
 • trappestige.

Plastprofilen (støbning) i form af bogstavet "P" bruges rundt om rummet - det fjerner panelernes kanter. Du kan bruge til disse formål og loft sokkel. Kassen udføres med en metalprofil eller en træstang. I rum, hvor fugtigheden er forhøjet (badeværelse eller køkken), er det bedre ikke at bruge tømmer.

Når der træffes beslutning om at installere et panelloft i stuen, så vil en træplint eller parallelle stænger gøre. Ved brug af trækomponenter er det bedre at behandle dem med antiseptiske opløsninger inden installation. Fastgørelse af panelerne til loftet er fremstillet med både skruer og metalklip.

Teknologi arbejder

Panelerne kan fastgøres til loftet uden ramme, for dette skal loftbunden være meget jævnt. Startprofilen er fastgjort i loftet, og lamellerne (paneler), forudskåret til størrelse, indsættes i den. De fastgøres gennem 40-50 cm. Afhængigt af hvad basen vælger og fastgørere. For eksempel, hvis loftet er træ, kan du bruge hæfteklammer.

Flydende negle bruges også til at fastgøre panelerne, men loftet på dem er monteret en gang, og i tilfælde af demontering fjernes det simpelthen. Yderligere brug af sådant materiale vil være umuligt.

Når det kommer til betonloftet, er det bedst at pre-make en ramme på den, da skruerne ikke virker. I dette tilfælde vil det også være meget svært at bore huller i betonen under dowels.

En batten (ramme) er lavet i situationer hvor ujævne loftbaser opnås, og der er behov for at fastsætte lyskilder til loftet.

Først skal du beregne afstanden mellem loftet og panelerne. Når monteringen af ​​armaturer (indbygget) er planlagt, skal loftet være fra panelerne i en afstand på 12-15 cm. Ledningerne vil ikke være synlige og vil helt forsvinde under lamellerne. Foreløbig i paneler er det nødvendigt at skære huller til lamper. Efter installationen forbliver rummet mellem loftet og panelerne tomme (hul) og kan fyldes med varme- og lydisolerende materialer.

Inden rammen monteres, skal alle gamle materialer, der dækker loftet, fjernes.

ramme

For at gøre kassen korrekt (for at samle rammen) er det nødvendigt at markere loftbunden. Metoderne og metoderne til hvordan rammerne installeres på lofterne i værelser med forskellige formål, adskiller sig ikke fra hinanden.

Ved hjælp af et målebånd laves målinger af alle hjørner af rummet, hvor PVC-loftet monteres. Find det laveste punkt i rummet og reparer det med en markør eller blyant. På denne væg måle ned 40-50 mm og tegne en vandret linje. På den modsatte side af rummet, køkkenet eller badeværelset tegner du den samme linje i passende højde. På samme måde foretages der målinger på alle fire sider af rummet.

Hvis et punkt er lavere, skal det justeres med de øvrige punkter og linjer på andre vægge. Således skabes der en firkant rundt omkretsen, som skal placeres i samme højde fra gulvet, som vil danne basis for rammen.

Derefter i en afstand på 40-45 cm fra hinanden, bores huller med perforator - de skal være placeret nøjagtigt langs de udførte linjer. Derefter sættes dykkerne ind i disse huller, og føringsskinnerne fastgøres strengt parallelt med hinanden - plastpaneler vil blive fastgjort til dem senere. På den måde skabes en ramme (drejning) til loftinstallation.

Plastikstyrene er udstyret med klip, som, når de er fastgjort i loftet, skal være vinkelret på panelerne. Hvis de er installeret forkert, bliver lukningerne mellem panelerne lagt på loftet ikke lukket, og yderligere arbejde vil blive suspenderet. På en træloftramme udført på lignende måde.

Horisontale linjer er tegnet på modstående vægge i rummet. De er borede huller i en afstand på 10-15 cm fra hinanden og indsætte dowels i dem. Træstænger installeres mod væggen og fastgøres med skruer. Derefter udføres samling af styrelinier ved hjælp af bøjler: styrene på rammen er fastgjort med hjørner. Til dette ville den bedste mulighed være at bruge en byggestifter og beslag til fastgørelsesanordninger.

Hvis du planlægger at installere en lysekrone på loftet eller et stort antal belysningsstrukturer, skal rammen gøres stærkere. For dette øges antallet af styreskinner, og afstanden mellem dem skal reduceres. Et sådant øjeblik bør ikke glemmes, når rammen af ​​en metalprofil monteres.

Metallprofilen er installeret ved hjælp af det startformede U-formede design, det er fastgjort helt i begyndelsen langs loftets bund. Guider med perforering er placeret i den. Derefter fastgøres metalførere med skruer til loftet med et trin på 80-90 cm. Denne ramme er meget stærkere end træ og plast, men på bekostning af dets installation vil koste mere.

Efter indsamling af rammen udføres installeringen af ​​elektriske ledninger i tilfælde, hvor der allerede er belysningsanordninger (armaturer) på loftet. Det anbefales at placere det i en korrugeret muffe for at undgå fugteksponering under fordampning. Fastgør ledningerne til loftet med lim eller flydende negle.

montering

Efter montering af rammen med dine egne hænder, er det stadig at skære loftet med plastpaneler. Sådan udføres installationen trinvis instruktioner.

I begyndelsen er det nødvendigt at fastgøre den første installationsprofil: Ved hjælp af skruer fastgøres den til styreskinnerne. Det er installeret i forbindelse med fastgørelse af start- og finishpaneler. Derefter fremstilles elementerne ved at skære dem af den krævede længde.

Klippede lameller behøver lidt kortere end længden eller bredden af ​​rummet, hvor de ligger på loftet. Hvis panelerne er lavet til at falde i størrelse med rummets dimensioner, vil det være umuligt at fylde dem i installationsprofilen eller soklen. Det er bedst at producere et par stykker skære og justere størrelsen i forhold til loftets konturer. Arbejdet udføres af en elektrofret sav eller "bulgarsk". Når materialet er tilberedt, kan du begynde at montere det i loftet.

PVC opstartspanel indsættes i installationsprofilen. Det første panel skal monteres på en sådan måde, at den presses tæt mod væggen. Den monterede skinne er fastgjort til væggen med skruer. Følgende plastmateriale skal indsættes i rillen på siden af ​​monteringshylderen og dockes med den første startskinne. Designet skal fastgøres med skruer, som den foregående del.

For pålidelig fastsættelse er det nødvendigt at fastgøre alle detaljer. Næste skinne skal indsættes på en sådan måde, at den dækker det sted, hvor skruen eller beslaget blev skruet i, når den forrige skinne blev fastgjort. Så hele loftet er panelet.

Det er nødvendigt at forbinde materialer nøjagtigt. Paneler skal være meget tæt forbundet med hinanden, så der ikke er huller og huller. For bedre dockning af skinnerne anvendes der en gummibåt mellem dem - de skubber materialer mod hinanden uden at skade dem. Hemming det sidste PVC-panel er meget vanskeligere end de tidligere dele. Det er også værd at bemærke, at det i meget sjældne tilfælde ikke er klippet.

Normalt passer et sådant element ikke med det resterende mellemrum mellem loftbunden og resten af ​​strukturen. Et sådant panel skæres forsigtigt ud, idet man har målt afstanden fra loftet fra to sider, det adskiller sig normalt med flere centimeter. Når du installerer, skal du sikre dig, at hele huden ikke er beskadiget. Prøv at presse det sidste fragment tæt og jævnt ind i den overordnede struktur.

På loftet på forhånd skal du klæbe plastbordet eller startprofilen. Panelet er igen trimmet til 5 mm og presset ind i den forberedte slot. Du kan ikke reducere skinnenes størrelse, så den skal fastgøres til det næstsidste panel helt til loftet og holde fast på soklen.

Så er det nødvendigt at lukke hele strukturen med en loftsplint - den limes til loftet med flydende negle. Da trim panelet ofte er kortere eller smalere på grund af trimning, går det dybere ind i støbningen. For at undgå et hul i loftet skal rummet være forseglet med hvid akryl.

Hvis der købes materialer fra udenlandske producenter, er der ikke behov for yderligere operationer til behandling af den færdige struktur. Hvis der efter installation er udsparinger eller uregelmæssigheder, bliver deres korrektion lavet af akrylforseglingsmiddel - de fylder leddene, hjørnebøjlerne og loftets overgang med plastplanker. I dette tilfælde er sømene justeret, og overskydende væske fjernes straks med en blød svamp eller spatel. Som følge af installationsarbejdet opnås et helt nyt udseende af loftet, hvis foring kan være forskellig i farve.

Derefter kan du afslutte væggene med noget materiale, vedhæfte lamper til loftet og begynde at rense bygningsskrabene.

Installation af PVC-paneler i loftet - alle detaljer i processen i en artikel

Nødvendige værktøjer

Installation af PVC-paneler på loftet er en god måde at afslutte. Panelernes dekorative egenskaber giver dig mulighed for at opnå den ønskede visuelle effekt og deres omkostninger - for at spare på installationen af ​​hævede eller hævede lofter.

Nogle fakta om PVC paneler

Først skal du finde ud af, hvad vi har at gøre med. PVC er en forkortelse af termoplastisk polymer af polyvinylchlorid. Polyvinylchlorid er et hvidt fast stof, der opnås ved polymerisation af vinylchlorid. Dette materiale anvendes til fremstilling af linoleum, film, lister, herunder paneler og vinduesprofiler.

PVC-loftsplader opnås ved at blande polyvinylchlorid med en række komponenter (blødgøringsmidler, stabilisatorer, fyldstoffer, pigmenter osv.). Derefter lægges blandingen i en speciel maskine - en ekstruder, hvor den bløder. Ekstruderen forlader allerede det dannede panel, som efterfølgende skæres i stykker fra 2,6 til 6 m i størrelse. Det næste trin er at male, anvende et beskyttende lag af lak og tørre materialet.

PVC loft trim er produceret i flere versioner, som gør det muligt at klassificere i henhold til to kriterier:

 • Udseende skelner mellem glans og mat. Glossy kan visuelt udvide rummet, men ikke egnet til hvert interiør. Matt afspejler ikke lys og giver ikke blænding, hvilket ville være en god mulighed for at afslutte et soveværelse;
 • Typen af ​​forbindelse under installationen er sutur og sømløs. Suturpaneler er krævende med hensyn til installation, men de giver dig mulighed for at skabe en struktureret overflade. Ved hjælp af sømløse kan du oprette en ensartet glat overflade ved at gemme alle paneldamperne.

Måden loftet vil være, er en individuel beslutning, afhængigt af præferencer og design af rummet. Men styrke og holdbarhed afhænger af kvaliteten, som kan kontrolleres ved køb. Det er ret nemt at gøre - bare nogle få ting, og du kan bestemme kvalitetsniveauet for materialet, som sælgeren tilbyder.

 • Visuel inspektion. Det er nødvendigt at evaluere mønsterets ensartethed, ensartetheden af ​​maleriet og være opmærksom på panelets geometri.
 • Evaluering af stivere. Ribbenene er placeret inde i panelerne og bør ikke stikke udefra eller skinne gennem plastik.
 • Styrketest. Det er nødvendigt at komprimere materialet stærkt og undersøge resultatet. Hvis panelet har den nødvendige tæthed, bliver den ikke deformeret.
 • Fleksibilitetskontrol For at gøre dette skal du bøje dockings hjørnet flere gange. Hvis plastik ikke er revnet - vil panelet vare længe. PVC loftsplader skal være tætte men fleksible.

PVC-finish af høj kvalitet har en række positive egenskaber, takket være, at de er blevet så populære:

 • Brandsikkerhed En vigtig egenskab af byggematerialer. PVC er et selvslukkende materiale, men ved temperaturer over 370 ° C brænder panelerne stadig.
 • Miljøvenlighed. Dette materiale har ingen skadelige komponenter og anbefales til brug i udsmykning af medicinske institutioner, skoler, sportshaller.
 • Vandmodstand. Plast er ikke modtagelig for fugtighedsskadelige virkninger.
 • Holdbarhed. Levetiden er adskillige årtier.
 • Let at pleje. Let at rengøre og ophobes ikke på støvet på overfladen.
 • Lav vægt. Til loftsbeklædning er let vægt en klar fordel.
 • Rimelig pris. PVC-paneler fås i en bred vifte af priser, herunder i budgettet.

Ulemperne ved PVC er som følger:

 • begrænsede former. PVC-paneler tillader ikke at skabe lofter på flere niveauer;
 • Specielt udseende er mere velkendt til badeværelse eller loggia lofter.

Hvordan hæve loftet med PVC paneler?

Montering af PVC-paneler på loftet udføres ved hjælp af en ophængsramme. Denne ramme kan være lavet af metalprofiler eller træplader. Princippet om batten er ensartet, men det har nogle forskelle i installationen. Det er også nødvendigt at huske, at trærammen kun anvendes på tørre steder, og metal kan bruges i værelser med høj luftfugtighed.

Enheden af ​​en træramme:

 • Til denne opgave er lameller med dimensioner på 20x40 mm, 20x50 mm, 25x40 mm og 25x50 mm velegnede. Til fastgørelse af skinnerne som beslag, kan du bruge U-formede båndbøjler, de er fastgjort til loftet med en skrue med en dowel ind i monteringshullet i suspensionens centrale del.
 • Rammen skal installeres i en bestemt højde. For at gøre dette, ved hjælp af vandstand, overføres etiketter til alle vinkler, mellem hvilke en linje springer f.eks. Med en lakledning.
 • Loftet skal ligeledes udlægges med samme lakledning på tværs af panelernes retning i en afstand på 40-50 cm. Disse linjer bliver vejledende til fastsættelse af suspensioner, som lamellerne vil hænge på.

Afstanden mellem lamellerne på trærammen må ikke overstige 50 cm.

 • Rails til suspensionerne er fastgjort med skruer. Reiki skal installeres tydeligt på de påtænkte etiketter til rammen var glat og stærk.

Enheden af ​​metalophænget ramme:

 • For at skabe en metalramme er det praktisk at bruge metal-cd-profiler med ekstra UD. De vil blive fastgjort med skruer og U-formede suspensioner.
 • Markeringen for denne ramme er den samme som for træ. UD-profilen installeres først gennem monteringshullerne. Hvis der ikke er nogen, skal de bores i en afstand på 40-50 cm fra hinanden. Du kan gøre dem samtidigt med landingssporene i væggen i henhold til markeringen.
 • CD-profilen skal skæres i strimler, hvis længde er lig med afstanden mellem væggene minus 5 mm. De resulterende strimler indsættes i hjælpeprofilen og indstilles efter niveau. Som et niveau her er det bedre at bruge en nylon tråd strækket mellem væggene.
 • Profilen er fastgjort til suspensionerne med små selvlukkende skruer til gipsvæggen, og i leddene er den fastgjort med de samme selvdrejende skruer.

Montering af PVC-paneler på loftet med egne hænder: en fasedeplan af arbejdet

Så efter udarbejdelsen af ​​handlingsplanen er følgende: