Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - trinvis vejledning fra guiden

Når man opbygger et bad alene, skal man tage højde for bygningens karakteristiske træk, såsom konstante temperaturfald og et højt fugtighedsindeks. Derfor skal hele badets konstruktion modstå sådanne driftsforhold.

Dette krav gælder for loftet i badet. Det er mest modtagelige for virkningerne af høje temperaturer og høj luftfugtighed, da varmluft og damp stiger i overensstemmelse med fysikens love. For dem der gør loftet for første gang i badet med egne hænder, vil walkthroughen være meget nyttig.

De vigtigste krav til loftet i badet

Uanset design er følgende krav pålagt loftet i badet:

 • Høj modstand mod mekanisk belastning. Dette gælder især i tilfælde af at bruge loftsbadet som et ekstra rum til husholdningsbehov eller loftsrum. Uanset om loftsrummet skal bruges eller ej, skal loftet under alle omstændigheder have tilstrækkelig styrke, således at den ikke falder sammen under vægten af ​​sin egen vægt og isoleringslag.
 • God varmeisolering. I badet skal være et specielt mikroklima, kun dampbadprocedurer vil gavne kroppen. Og gennem loftet, uanset bygningstype, er store varmeforløb mulige. For at opretholde den nødvendige temperatur i rummet er det derfor ikke nødvendigt at bruge meget brændstof, loftet skal have pålidelig varmeisolering.
 • De materialer, der anvendes til fremstilling af et badeplade, skal være fugttætte og ikke være bange for høje temperaturer. Her opstår spørgsmålet: Hvad er loftet i badet? Brug til bad kan kun være visse træarter. Alle træelementer skal behandles med specielle forbindelser, der beskytter træet mod fugt, råtning og ild.
 • Høj kvalitet damp og vandtætning. Uden dette bliver træet meget hurtigt værdiløst. Tillad ikke akkumulering af kondensat inde i træet eller isoleringen. Og til dette formål er det nødvendigt, at dampen frit forlod i atmosfæren. Til dette formål anvendes membraner fremstillet i ruller. For at få det ønskede resultat skal hvert lag placeres strengt på et bestemt sted.
 • Æstetisk komponent. Hvis loftet er smukt, vil det blive meget mere behageligt at bo i badet.

Der er tre typer loftdesign:

Næste giver vi en trinvis vejledning til hvert design af loftet i badet.

Loftsmontering

Ofte er dette konstruktionen af, hvordan man laver et loft i et bad af brædder. Det er nemt at udføre, opfylder alle krav, du kan bruge loftet som et brugbart område.

Loftet bjælker tjene som grundlag for denne type loft. Alle andre elementer er knyttet til dem ovenfra og nedenunder. Fordelen ved dette design er, at den kan bruges i enhver rumstørrelse. For at loftet bliver et fuldt fladt gulvloft, som gør det muligt at bruge det nyttige loftrum, er det nødvendigt med korrekt installation af bjælkerne. Dette sker i overensstemmelse med det udviklede projekt, der angiver det nødvendige tværsnit af strålen og afstanden mellem dem.

Den største ulempe ved et podshivny loft er behovet for et stort antal tømmer og stor installationskompleksitet. Med dette design løses to opgaver på én gang: Et opvarmet badeplade er lavet, og et loft på loftet eller loftet er næsten færdigt.

Du kan kombinere badet og loftet, hvis du udfører ordentlig planlægning. Det vil være meget praktisk efter at have besøgt dampbadet, uden at forlade bygningen, for at klatre ind i et fuldt udbygget hyggeligt hvilestue.

Teknologi til arkivering af badeloft

Overvej hvordan man hæver loftet i badet.

Teknologien giver følgende række aktioner:

 1. Hvis gulvbjælken før installationen ikke blev behandlet med specielle forbindelser, skal det gøres på dette trin af apparatets loft i badet med egne hænder. Særligt omhyggeligt bør dække enderne af stængerne, det er bedst at anvende flere lag af midler.
 2. Hvis der i rummet der loftet er lavet, vil der være en bad komfur, så straks er det nødvendigt at give plads til skorstenen. For at gøre dette skal du placere to bjælker mellem bjælkerne. Det er nødvendigt at installere på en sådan måde, at der opnås et hul, som i størrelse falder sammen med passagen gennem metalboksen. Dette hul bør ikke være dækket af brædder enten ovenfra eller under, der skal ikke være membraner og isoleringsmaterialer, det vil sige at det skal forblive åbent.
 3. I næste fase er en vanddampspærremembran fastgjort til bjælkerne i hele rummets rum, undtagen hul til skorstenen. Kanterne skal gå på væggene ca. 20 cm. Dette er nødvendigt for at skabe en komplet dampspærre for hele rummet. Det er bedst at bruge rullematerialer specielt designet til sådanne formål. Du kan også tage en tæt polyethylen, dens tykkelse må ikke være mindre end 0,2 mm. Imidlertid vil kvaliteten af ​​isoleringen i dette tilfælde være lavere. Isoleringsstrimler skal fastgøres til bjælkerne på en sådan måde, at kanterne kommer sammen på ca. 20 cm. Ledningssteder er nødvendigvis limet med vandtæt tape. Hvis foliemateriale anvendes, skal det fastgøres med den skinnende side nedad. På leddene bør holde sig med aluminiseret tape.
 4. Nu kan du direkte udføre loft arkiver. Der er to muligheder. Den første mulighed indebærer brug af arkiver omgående som et dekorativt element. Og her opstår spørgsmålet, og hvordan man lukker loftet i badet, så det viste sig smukt. Det er bedst at have disse er rillede brædder. De er fastgjort til loftbjælkerne med søm eller skruer af den ønskede længde. Det er stadig værd at vælge skruer, da de har nogle fordele i forhold til negle. Montering af brædderne er mere pålidelig, og der er ingen grund til at slå dem. Og stød kan påvirke loftbjælkerne negativt. Men dette loft indstilling udføres ganske sjældent. Hovedårsagen til dette er den høje pris, da højkvalitets rillet bord med en tykkelse på 20x25 mm er ret dyrt. Derudover anbefales det at lave et luftgab mellem vandtætningslaget og den forreste hud. Der er en anden mulighed, hvordan man laver loftet i bræddernes bad. For det første vedhæftes udkastet til arkivering. Til dette kan du bruge et materiale af lav dekorativ kvalitet. En sådan arkivering vil tjene som grundlag for at lægge et lag af isolering. Derefter skabes et andet lag dampspærre ved hjælp af folieisolering. Den er presset mod udkastet af modstativ, som er placeret på tværs af. Afstanden mellem dem skal være egnet til fastgørelse af vægpanelet. Pladsen kan være 40-60 cm. Derefter fastgøres frontpanelet. Med dette design skaber loftet effekten af ​​"termoer", hvilket er meget vigtigt for dampbadet.
 5. Efter at loftet er beklædt, er der installeret en kanal til skorstensrøret. Det bør fastsættes til loftet.
 6. Yderligere arbejde vil blive udført på loftet. Her passer isoleringsmateriale. Opmærksomhed bør lægges til et meget vigtigt punkt. Nogle gange kan du høre henstillinger til første hule bundpladerne og derefter dække gulv og bjælker med en vanddampspærrefilm ovenpå. Hvis det gøres, som foreslået, bliver gulvbjælkerne ubeskyttet fra stigende fugt. Desuden er muligheden for fordampning af fugt i atmosfæren helt fraværende, i dette tilfælde vil bjælkerne ikke være i stand til at tørre ud, selvom de ikke vil bruge badet. En sådan fejl tillades ganske ofte, hvilket fører til en hurtig forringelse af badekonstruktionens hele design. Steam vil under alle omstændigheder påvirke loftpladerne, men de kan let udskiftes, hvis det er nødvendigt. Men med bjælker er alt meget mere kompliceret, fordi de er bærere. Hvis de pludselig begynder at rotne eller der opstår en svampe på dem, vil strukturens styrke falde dramatisk, og reparation i dette tilfælde vil være meget dyrt (læs også: "Sådan isoleres loftet i badet korrekt - muligheder for opvarmning af dig selv"). På toppen af ​​bjælken skal nødvendigvis være åben, i dette tilfælde vil overskydende fugt inddampe i atmosfæren underkastes korrekt udført isolering. Meget ofte bruges mineraluld til isolering af badets loft. Dette materiale er valgt til dets modstand mod brand og sikkerhed for menneskers sundhed (ved brug af stenuld). For badet anbefales ikke at købe glasuld eller slagger. Isolering placeres mellem loftbjælkerne så tæt som muligt for dem, så huller ikke dannes. Ofte anvendes polystyrenskum til isolering, men det er ikke egnet til badebjælke. Der er flere grunde til dette relateret til dets egenskaber. Under påvirkning af høje temperaturer kan polystyrenskum deformeres. Over tid begynder nedbrydningsprocessen ledsaget af frigivelse af giftige stoffer. Udvidet polystyren er et brændbart materiale, der er uacceptabelt for badet. Som varmelegeme kan du bruge udvidet ler. Den skal fyldes mellem bjælker med en lagtykkelse på ca. 10 til 15 cm. Denne isoleringsmetode vil være effektiv, når der anvendes højkvalitets claydite. Den såkaldte "bestefars" metoder til opvarmning af saunaloftet er stadig populære. Som regel forbliver der en masse chips og savsmuld under konstruktionen af ​​et bad, hvilket er godt isolerende materiale. Normalt er de fyldt tørre imellem bjælkerne, men for badet skal der fremstilles våd cement eller lermørtel. Savsmuld kan udskiftes med hakket halm, men så er det bedre at tage en jordmørtel.
 7. Efter at have lagt isolationen (uanset dens type) kryber en dampgennemtrængelig diffus membran. Det skal fastgøres til loftbjælkerne med beslag. Dette materiale beskytter isoleringen mod fugt på toppen og forhindrer samtidig ikke udslip af vanddamp. Med sådan ventilation vil der ikke danne kondensat, og der er et fald i isolerende egenskaber.
 8. Hvis du planlægger at gulve på loftet, skal du lægge oven på membrankortene. Som regel, når loftet på loftet hæves, bliver der lavet fladgulve, vil rummet være egnet til brug, og isoleringen vil blive beskyttet mod mekanisk skade.

Gulvtype loft i badet

Denne type loft er lettere at implementere, det kræver meget mindre tømmer. En sådan struktur kan laves i et rum med en størrelse på højst 2-2,5 m. Loftet med lofttype har ikke den krævede styrke, så loftet er ikke brugt som brugbart område. Med denne metode til at indrette loftet i et koldt bad, er varmeisoleringsprocessen meget enklere: det er ikke nødvendigt at organisere isoleringen, der skal beskyttes ovenfra. Se også: "Sådan laver du bad reparation - de vigtigste faser."

Dernæst overvejer vi, hvordan man laver et loft i logens bad.

Gulvplader skal fastgøres med negle eller skruer direkte til vægstrålen. Tykkelsen af ​​de anvendte brædder er mindst 5 cm, og de skal være 5 cm på væggen. I dette tilfælde er det bedre at bruge højkvalitets planede brædder. De passer tæt på hinanden og giver ingen huller. Derefter dækkes brædderne ovenpå med dampfugtisolering. Næste pasningsisolerende materiale. Ved anvendelse af bulkisolering er det desuden nødvendigt at lave skillevægge af en stang, så materialelaget har samme tykkelse over hele overfladen.

Ganske ofte til termisk isolering brugte måtter lavet med egne hænder. De syes af en vandtæt film og fyldes med eksisterende isoleringsmateriale. For eksempel kan der bruges rester af sintepon, tørrede nåle og andre materialer.

Det er ikke nødvendigt at lægge tavlerne oven på isoleringen, da ingen vil gå gennem loftet. Det er heller ikke nødvendigt at lægge en dampgennemtrængelig diffus membran. En sådan membran er allerede under tagmaterialet (forudsat at konstruktionen af ​​taget udføres korrekt), derfor vil der blive udført fri dampudveksling. Et vellavet tag skal beskytte mod vandindtrængen, og da loftet ikke bliver brugt i det hele taget, er utilsigtet spildevand udelukket. Derfor kan du i dette tilfælde spare meget.

Gulvplader er på samme tid en finishbelægning. Hvis der er behov for yderligere varmeisolering i løbet af dampbadets afslutning, skal du også gøre med et hemmingloft, det vil sige modstandsrammer placeret på tværs, trykke på det folierede materiale på overfladen og derefter rette den naturlige vægpanel.

Panel type loft i badet

Udformningen af ​​et sådant loft kombinerer nogle elementer af gulvbelægningen og hemming typen. Montering af loftoverfladen udføres på jorden. Opvarmning og vandtætning kan udføres her. Derefter hæves de resulterende paneler til en højde og installeres på væggens øvre krone.

Sådanne paneler er foldede skjolde, som er baseret på to bjælker, der er parallelle med hinanden i en afstand af 50 cm. Afhængig af længden af ​​spændingen vælges en stråle med det ønskede tværsnit. Som regel tages en 50x100 mm sektion, som giver strukturen tilstrækkelig styrke til brug som et gulv til loft eller loft. Desuden er en tykkelse på 100 mm tilstrækkelig til fuld isolering.

For et panel af loftet i saunaen med egne hænder vil instruktionerne for konstruktionen være som følger:

 • På en lige stabil base vil stængerne blive lagt ned. Afstanden mellem dem på ydersiden skal være 50 cm, kanterne er justeret.
 • Så er de fastgjort til brættet med en længde på 60 cm og en tykkelse på 25x30 mm, bredden kan være nogen. Tømmerrester bruges almindeligvis og sparer således på et sådant loft. På hver side af brættet skal fastgøres til træet med to søm, er det nødvendigt at give stilheden stil. Brædderne skal placeres så de udstikker 5 cm fra hver side.
 • Når panelet er klar, skal det vendes på hovedet. Til sin indre overflade med en hæftemaskine er vedhæftet hydrodampbarrierefilm, medens toppen af ​​stængerne skal forblive åben.
 • Hvis der er tilstrækkelige assistenter eller der er løfteudstyr, så kan panelet isoleres lige der på jorden, forudsat at isoleringsmaterialet anvendes i ruller eller måtter. For eksempel, efter at have lagt mineraluld, bliver panelet ikke meget tungere, og det vil ikke være nødvendigt at udføre disse værker på loftet. Isoleringsmåtter skal være tæt anbragt i mellemrummet mellem stængerne, der er dækket af en membran.
 • Mellem stængerne skal du sætte 2-3 skrå hoppere fra brædderne (så fjernes de). De vil give den resulterende struktur yderligere stivhed, hvilket er nødvendigt for at hæve det til en højde.
 • Paneler skal løftes til installationsstedet. De kan lægges på kronens øverste plan eller på en vandret skåret rille, der er valgt specifikt til panelerne. Du kan bruge en anden mulighed, hvilket indebærer montering på væggene omkring bjælkens omkreds med en minimumstykkelse på 50 mm. Det vil tjene som en "hylde", hvor de færdige paneler lægges. Under alle omstændigheder kræver monteringsstedet af panelerne en varmeforsegling. Mest brugt til denne jute filt tape, som er tæt på afstanden mellem væg og paneler.
 • Paneler stables stramt til hinanden. Fjernet midlertidige hoppere.
 • Baseret på panelernes design er der dannet et hul på 10 cm mellem dem efter tilslutning. Det er nødvendigt for isolering af leddene. Først skal hver åbning være dækket af en vandtætningsfilm (både bunden og væggene). Derefter lægges isoleringsmaterialet så tæt som muligt, f.eks. Mineraluld. Nu bliver koldbroen på kontaktpunkterne mellem panelerne lukket forsvarligt.
 • Dernæst skal du forbinde panelerne sammen for at rette dem. For det første spredes den diffuse membran. Til fastgørelse til parallelle stænger anvendes en hæftemaskine. Derefter lægges der på hver side af panelloftet et helt bord, hvis længde falder sammen med længden af ​​rummet, det vil sige at den skal holde alle paneler sammen. Tykkelsen af ​​pladerne skal være mindst 30 mm. De er fastgjort til alle stænger med negle eller skruer. Yderligere mellem dem i en afstand på højst 1 m fra hinanden lægges de samme brædder.
 • Formet loftsgulv. For at gøre dette skal den resulterende overflade være beklædt med et bord 60 cm langt.
 • Loftet nedenfor kan beklædes med klapbræt ved hjælp af den ovenfor beskrevne teknologi.

Fordelene ved denne metode til at udføre badestue:

 • Komfort og sikkerhed under hovedmontering og gennemførelse af isolering - arbejdet udføres på jorden.
 • Resultatet er en robust konstruktion, der giver dig mulighed for at bruge loftet som et brugbart rum.
 • Dette loftkonstruktion kan udføres i værelser af næsten enhver størrelse.

Der er også ulemper:

 • En hel del arbejde.
 • Kræver løfteudstyr eller udstyr eller hjælp fra flere personer.
 • Et sådant loft skal installeres før montering af trussystemet, hvilket ikke altid er praktisk under konstruktionen.

konklusion

Så undersøgte artiklen, hvordan man korrekt gør loftet i badet, afhængigt af dets type. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge alle fordele og ulemper ved hver type konstruktion for at vælge den, som bedst passer til saunaens specifikke forhold, samt vurdere dets byggeværdigheder og økonomiske muligheder.

I sådanne tilfælde er det umuligt at lave fejl, da et forkert lavt loft vil helt sikkert have en negativ indvirkning på badprocedurernes komfort, og det er ret svært og dyrt at omdanne alt.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder - en trinvis vejledning til installation

Korrekt siger de, at efter et godt bad glæder ikke kun kroppen, men også sjælen. Nøglen til et vellykket dampbad er imidlertid den korrekte temperatur i rummet, og loftet i denne plan spiller en central rolle. Fungerer i ekstreme temperaturforhold, kræver badet særlig opmærksomhed på tilrettelæggelsen af ​​loftoverfladen. Vi tilbyder dig en bekvem trin-for-trin guide, der fortæller dig på en nem og tilgængelig måde, hvordan du laver et loft i et bad med dine egne hænder korrekt - og det er en fornøjelse at komme efter dampbadprocessen.

Kriterier til loftet

Rummets specificitet pålægger et alvorligt aftryk på karakteren af ​​de grundlæggende krav til loftoverfladen. Det akutte behov for at holde varmen inde i badet kræver en særlig organisation af loftet og gør det nødvendigt at søge nye tilgange til styrkelse og forberedelse. Døm for dig selv: Den kritiske temperatur er op til 100 grader i dampbadet, konstant fugtighed - fra 90%. Under sådanne omstændigheder er der desuden belastet cyklisk opvarmning og afkøling, deformation af noget materiale er ikke mere end et spørgsmål om tid. Vi har identificeret de vigtigste kriterier, så du bedre kan forstå, hvad der skal være loftet i badet, som du skal gøre med dine egne hænder:

 • korrekt funktion under ekstreme temperaturforhold
 • fuldføre brand- og miljøsikkerhed
 • god vand og damp loft
 • holde den ønskede temperatur i dampbadområdet.

Korrekt udvalgte materialer kombineret med en særlig installationsteknologi gør det muligt at klare alle disse opgaver og gøre loftet i badet til et pålideligt funktionelt element i det valgte rum.

Udvælgelse og forberedelse af materiale

Materialer til montering af loftoverfladen - et stort antal, men badets format gør det kun i retning af den mest pålidelige og dokumenterede: Miljø- og brandsikkerhedens prioritet - et uhyggeligt punkt, som du skal overholde, hvis du vil klare sagen med højeste kvalitet:

 • savetræ - har en karakteristisk harpiksformet struktur, der forhindrer rottningsprocessen, realiserer fuldt ud sine bedste kvaliteter, når de anvendes som gulve og montering af rammen;
 • Løvfældende træer - Aspen og alderen er velkendte for alle, de er nemme at behandle og udsender ikke farlige harpiksdråber i luften, disse arter kan sikkert bruges til indvendig beklædning;
 • Asfalt, dampspærremembraner - materialet skal klare opgaven med at forhindre lækage af damp gennem loftet og modstå de kritiske temperaturforhold op til 120 grader;
 • mineraluld, basaltplader - en fremragende mulighed for isolering, der gør det muligt at opbevare dyrebar varme i rummet, udelukkende anvendes til vandtætning, da den let påvirkes af fugt og mister sin ydeevne
 • ensidige membraner - for optimal vandtætning og deling med udvalgte isoleringsmidler;
 • skruer, negle - det er ønskeligt at bruge kun galvaniserede elementer, da de ikke er bange for fugt og forhøjede temperaturer, må de ikke ruste og er næsten usynlige for det blotte øje.

Der skal især nævnes, at det ikke kategorisk er egnet som materialer:

 • krydsfiner;
 • polyurethanskum;
 • polyethylenfilm;
 • polystyrenskum;
 • Spånplade.

De er ikke kun brandfarlige, men også dødelige: I drift i rum med ustabile temperaturforhold frigiver de phenol under opvarmning, hvilket kan forårsage en række farlige sygdomme. Derfor bør du undgå at bruge de stemte muligheder i dit bad - fordi sikkerheden for dig og dine kære, bør gæsterne placeres i forkant, ikke?

Vælg den type loft

I øjeblikket er der flere muligheder, som hver især har sine egne teknologiske træk og specificitet af formålet. Hvis du ønsker at lave et loft i badet, men ikke ved, hvilken type loftoverflade der skal vælges, vil det være nyttigt for dig at overveje dem nærmere.

podshivnoy

 • egnet til både store og beskedne badeværelser;
 • garanterer god varmeisolering og lang levetid;
 • har høj styrke
 • kræver den obligatoriske opførelse af gulvbjælker, som er anbragt på den opstillede krone af bjælkehuset.

Sandsynligvis den mest almindelige mulighed, elskede af mange for dens holdbarhed og sikkerhed. Udvalgt træmateriale syes til de allerede monterede bjælker nedenunder, og det frie rum imellem dem er rigeligt fyldt med isolering med obligatoriske lag med hydro- og dampisolering (læs mere om dette i artiklen: "Sådan isoleres loftet i badet - valg af materiale").

græsning

 • oftest brugt i små saunaer uden et loft
 • Det er en billigere og mere overkommelig måde at organisere en loftsbase på;
 • eliminerer muligheden for at lægge et lag af isolering.

Hvis du ikke har et loft i badehuset, men du ikke har planer om at bruge det, så er denne mulighed for dig. Med hensyn til driftsegenskaber er det på ingen måde dårligere end andre strukturelle løsninger, men det giver det hurtigt og uden særlig teknisk viden mulighed for at klare alle detaljer i reparationen.

panel

 • universel;
 • kompleks installation;
 • ekstremt stiv og robust konstruktion
 • massiv, kræver obligatorisk forsegling af talrige slidser og led.

Det er usandsynligt, at du vil være i stand til at lave et panelloft i et bad med egne hænder - du vil få brug for et par andre, hjælpepersoner, da installationen indebærer oprettelse af kasser med deres efterfølgende syning. Denne mulighed har dog mange fordele, så hvis der er mulighed for at tiltrække yderligere arbejde, skal du notere det.

Trinmontering

Overvej trin for trin handlinger i tilfælde af installation af den mest almindelige og bekvemme mulighed for at organisere et loft overflade i et bad - podshivny loft:

 1. foretage målinger og sørg for, at højden af ​​dit saunarum efter en ren finish er mindst 2,2 meter;
 2. Overlapningen er lavet af samme trætype, der blev brugt til opførelsen af ​​bjælkehuset: bjælkerne er stablet på den korte side af bjælkehuset, du skal følge et trin på mindst 1 meter;
 3. logs, som du vil bruge som måtter, skal skæres til enogtreds af hele diameteren ovenfra og nedenunder;
 4. tilpasse måtten under bjælkerne;
 5. fastsættelse af hydro- og dampspæremembranerne: overlappe strimlerne med ca. 20 centimeter, det anvendte materiale skal gå til væggene i omtrent samme afstand, alle leddene skal behandles med vandtæt tape;
 6. loft fyldplader: ru og dekorative. I det første tilfælde tager de et skåret nålebræt og hænger det direkte til matricerne og sætter en dampspærre ovenpå. Alt dette kommer til sidst med arkivering ved forsideforing. Resultatet er den såkaldte "termos effekt", som er fremragende til opbevaring af varme. Hvad har du mere brug for fra badet? Hvis skridtet med at skabe et udkastloft skal springes over, så er det bedst at vælge et tunge-og-groove bord til direkte fastgørelse til loftbjælkerne.
 7. Legering af isolering - sker direkte på loftet, teknologiens nuancer afhænger af valget af et bestemt materiale, men under alle omstændigheder skal der fastgøres en diffus membran over det lagede lag. Det vil opfylde rollen som en ekstra hydroisolerende og forhindre udseendet af kondensat på loftbjælkerne, beskytte loftstrukturen fra rottningsprocessen og efterfølgende uønsket deformation.
 8. efterbehandling af gulvet - hvis du ønsker at bruge loftet, kan du desuden skære gulvet med brædder, hvilket giver endnu et plus - pålidelig beskyttelse af isoleringen mod mekanisk skade.

konklusion

Vores trinvise vejledning har til formål at hjælpe dig med at lave et loft i badet med egne hænder, men det kan selvfølgelig ikke blive den ultimative sandhed. I sidste ende afhænger alt af dit valg: Hvilken type loft passer bedst til et bestemt rum i badet, hvilket materiale du skal håndtere, og endelig, hvor mange hænder du vil have under den direkte installationsproces. En konsistent analyse af alle punkter i loftarrangementet med foto- og videomateriale giver dig mulighed for at visualisere de teknologiske egenskaber i processen og svare på de spørgsmål, der uundgåeligt opstår i det indledende fase af projektudviklingen.

Hvordan man laver et loft i badet med egne hænder, trin for trin guide

Et af de mest afgørende øjeblikke i badets opbygning er skabelsen af ​​loftet. Hvor korrekt og effektivt du gør det, vil ikke kun afhænge af komforten i rummet, men også hele bygningens liv.

For at skabe loftet er det nødvendigt at vælge finishmaterialet, isolering, lige så vigtigt som en sådan indikator som rummets højde. På trods af at det er nødvendigt at have visse viden og færdigheder til opførelse af loftet i badet, kan enhver håndværkere udføre disse værker med egne hænder.

Montering af loftet i vaske- og hvileværelset

Et træk ved vaskerummet og resten af ​​stuen i badet er, at selv om der er høj luftfugtighed i disse rum, er lufttemperaturen lav i forhold til dampbadet. Derfor er det for loftets afslutning en af ​​de mest optimale muligheder, plastpaneler.

De vigtigste fordele ved plastforing:

 • sådanne paneler kræver ikke yderligere behandling med antiseptika;
 • de har en regelmæssig geometrisk form;
 • lille vægt;
 • der er forskellige farveskemaer;
 • efter installation af et sådant vægpanel er det ikke nødvendigt at male det med jævne mellemrum, som det er tilfældet med træmaterialer;
 • rot ikke;
 • lave omkostninger, hvilket sparer betydeligt penge.

Ved anvendelse af plastpaneler er deres installation det afsluttende trin i efterbehandling.

Montering af plastvægpanel på loftet udføres efter anlægget og isoleringen af ​​udkastet i følgende rækkefølge:

 1. Beregning af det krævede materiale. Loftets areal er opdelt i et panels område, så vi finder ud af det krævede antal PVC-paneler. For at beregne lamellerne opdeler du rummets bredde med 0,4 og multipliceres med længden af ​​rummet. Dowel negle er taget med en dykers hastighed til 0,5 m skinne. Negle og skruer - 1pc ved 0.3m.
 2. Mærkning.
 3. Montering af batten, brug træbatten 30 til 40 mm, fastgjort med skruer eller dykker (hvis bunden er beton) til loftet med en stigning på 40 - 50 cm. slibemaskine, indsat i profilen UD monteret på væggen. Ved hjælp af niveau og suspensioner skal du justere profilen i et plan.
 4. Montering af soklen, for at skjule kløften mellem loftet og væggen, anvendes til loftsplinten, det er fastgjort efter at batten er anbragt omkring rummets omkreds. Den sidste sokkel fastgøres efter installationen af ​​PVC-panelerne er færdiggjort ved hjælp af flydende negle efter at have skåret sporet på soklen.
 5. Fastgør plastplader til kassen kan udføres ved hjælp af hæfteklammer, knopper eller klammer. Det første panel indsættes i soklens rille og fastgøres til kassen, det andet panel ind i rillen på den første.

Når du bruger glatte paneler, bemærk at de er meget let beskadiget, så beskyttelsesfilmen fra dem skal fjernes i sidste øjeblik.

Længden af ​​panelerne er typisk 6 meter, hvilket i høj grad komplicerer deres transport. Eksperter anbefaler straks at bestemme den ønskede længde og skære panelerne stadig i butikken.

For vaskerummet og for resten af ​​rummet i badet er det bedre at vælge sømløse paneler, da hvis der er en dekorativ fugt, vil fugt og snavs akkumulere i det, hvilket ødelægger loftets udseende.

Vedligeholdelse af en sådan belægning er meget enkel, men det er bedst at bruge bløde vaskemidler. Panelernes farve anbefales at vælge en stille, så du kan slappe af og hvile bedre, det er bedre ikke at bruge kontrasterende løsninger i badet.

Da plast ikke tillader damp, er det nødvendigt at give god ventilation i rummet, så loftet og væggene kan tørre ud normalt.

Loftet i dampbadet

Damprummet er det mindste rum i badet, men takket være det faktum, at det har høj temperatur og fugtighed, vil loftets krav være høje. At lave fejl ved skabelsen af ​​loftet i dampbadet reducerer ikke kun komforten ved at besøge badet, men kan også forårsage hurtig beskadigelse af bygningen og skal repareres.

Valget af materiale til plating

Til beklædning er loftet i dampbadet brugt træforing. Normalt anvendes ikke den ene af nåletræer, da der ved opvarmning kan anvendes harpikser ud af det. Derfor anvendes paneler af alder, aspen, lind, men eg eller ask er bedst egnet.

I stedet for clapboard kan du bruge kaninbrædder, da der næsten ikke er nogen forskel på dem. Men det er endnu bedre at bruge vægpanelet, som har en ikke-lineær overflade, og under dens tørring vil loftet ikke danne et hul som ved brug af brædder.

Hvis loftet er et groft gulv, kan foringen tages fra 12 mm tykt, hvis ikke, så skal tykkelsen være 18 mm. For at skabe et gulvloft er det nødvendigt at tage en foring på 25 mm tykt, da det vil være en stor belastning.

Den sædvanlige beklædning adskiller sig fra euroen, idet den sidstnævnte har langsgående riller på indersiden for at forbedre ventilationen, og overfladen er glattere, så hvis midler tillader det, er det bedre at købe Euro foring til loftet i badet.

Da omkostningerne ved eurolining er højere, skal geometrierne af lamellerne tydeligt observeres, der bør ikke være knuder på panelerne. Du bør være opmærksom på dette under køb.

Det er godt, når der er en mulighed i lageret for at kontrollere, om panelet ikke har ført, for det er det nødvendigt at slutte to striber, hvis det sker frit og uden huller, så er alt godt.

montering

Der er tre typer loft: flad, panel, smedet.

Overvej hvordan man laver et loft i loghusets bad i en nedstrøms måde:

 1. Gulvbjælker behandles med en beskyttende forbindelse.
 2. I betragtning af placeringen af ​​komfurvarmeren, monteret mellem bjælkens metalpassager til skorstenen.
 3. De fastgør folie- eller vanddampbarriemembranen til undersiden af ​​bjælkerne ved hjælp af en byggemateriale, der efterlader 30 cm overlappende på væggene og lim folien med hinanden med aluminiumstape.
 4. Hvis afstanden mellem bjælkerne er stor, er det nødvendigt at også lave en kasse og installere vægpanelet på den allerede, gør kassen 20 med 40 mm med en 400 mm stigning.
 5. Udfør montering af vægpanel, fastgjort med skruer eller negle, men du kan også bruge klemmer. Når du bruger negle, kan de hamres i ansigtet, i en spids eller rille. I det første tilfælde vil kappen være synlige, og i den anden og tredje er monteringen umærkelig.
 6. På siden af ​​loftet mellem lagami lå vi isolering (mineralstenuld, udvidet ler eller ler med halm)
 7. Isolering er lukket med en hydrobarriere (diffus membran), det vil beskytte isoleringen mod fugt fra oven og frigøre vanddamp frit fra bunden.
 8. Vi lægger tavlerne på loftet.

Ved fastgørelsen af ​​lamellerne gennem fordelen er kapperne synlige, men fastgørelsen er pålidelig, fastgørelsen gennem spidsen eller rillen er umærkelig, men en lille del af brættet er fanget. Derfor er det sandsynligt, at det vil blive slået ud eller revet, når vægpanelet udvides.

Efterbehandling negle bruges til fiksering, da de har en lille hætte. Vedhæftningspunkter er lukket med et kit, hvortil træstøv tilsættes, og efter at det er tørret, er dette sted poleret.

Nødvendige værktøjer

For at færdiggøre loftet i badet skal du bruge følgende værktøjer og materialer:

 1. foring, som kan være plast eller træ;
 2. dampbarriere;
 3. isolering;
 4. fugtisolering;
 5. hæftemaskine;
 6. elektrisk boremaskine;
 7. skruetrækker;
 8. en hammer;
 9. dobojnika,
 10. mallet;
 11. træ blok;
 12. bygning niveau.

Hvordan installeres et rør i badet gennem loftet?

Placeringen af ​​røret gennem loftet, er det nødvendigt at bestemme selv under designet. Ved mærkning skal hullet anses for at matche rørets lodrette akse. Fra rørets kant skal loftbjælkerne være mindst 130 mm.

Mellemrummet mellem skorstenen og loftet er nødvendigvis isoleret, for dette kan du bruge asbest, basaltuld eller glasfiber.

Tykkelsen af ​​dette lag skal være mindst 50 mm, så isoleringen ikke falder, hullet rundt om røret er hemmed med et lag rustfrit metal fra bunden.

Ekspertrådgivning

Hvis du bruger loftet i dampbadet, vaskeområdet og resten af ​​værelset med dine egne hænder og gør det for første gang, så for at få et godt resultat, skal du tage højde for følgende ekspertrådgivning:

 • alle færdiggørelser i badet skal startes fra gulvet, så loftet er lavet, og først så er væggene beklædt;
 • loftet kan bruges til opbevaring og tørring af broer, når man opretter et hemmedloft, men at lave en luge og en indtrækbar trappe;
 • Når du installerer det første panelforing, skal du være meget forsigtig, da det påvirker installationen af ​​alle andre elementer;
 • For ikke at beskadige panelerne er det nødvendigt at bruge et indkøbscenter og en træbjælke, som vil bidrage til jævnt at fordele den skabte chokbelastning;
 • Hvis afstanden mellem bjælkerne er op til 60 cm, kan foringen fastgøres direkte til dem, i andre tilfælde vil det være nødvendigt at gøre batten.

konklusion

I badet er loftet det mest sårbare punkt, da den maksimale mængde varme går igennem det. For at forhindre dette er det nødvendigt at vælge det rigtige materiale til loftbeklædningen, for damprummet er det træ, og der er plastforing til vaske- og hvileværelserne.

Alt installationsarbejde er udført omhyggeligt og omhyggeligt, så du kan selvstændigt udføre højkvalitets varmeisolering af loftet og gøre det smukt, sikkert og holdbart.

Loftet i badet med egne hænder: en trinvis vejledning

Der opstilles særlige krav på badetøjets indretning, fordi det virker under konstante ændringer i temperatur og fugtighed. Ikke kun tidspunktet for opvarmning af badet, men også hele bygningens levetid afhænger af den rette installation. Hvordan laver man et loft i badet? Du vil lære om dette fra dagens artikel.

Krav til bade loft

Mikroklimaet i badet og saunaen er meget forskelligt fra boligkvarteret. I dobbeltrummet kan temperaturen nå 80-100 grader, fugtighed - 90-98%. Desuden arbejder badet i cyklisk "opvarmning-køling" -tilstand, derfor er der i loftloftene fugtkondensation i en varmelegeme, deformation af træ og andre negative processer.

Badekarets lofthøjde

Korrekt loftkage minimerer hårde forhold og reducerer omkostningerne ved træ eller andre brændstoffer.

Loftet i badet bør udføre flere funktioner:

 • hold varme inde i dampbadet og vaskerummet;
 • Lad ikke fugt på loftet
 • udsend ikke skadelige stoffer inde i stuen, når de opvarmes
 • har brandsikkerhed
 • Lang arbejde under forhold med høj luftfugtighed og temperatur.

Disse opgaver løses ved hjælp af det korrekte valg af materialer og teknologi til installation af gulve og loft.

Hvilke materialer passer til loftet i badet

Valget af materialer til badets loft - et afgørende skridt. Af den sort, der tilbydes på byggemarkedet, er det nødvendigt at vælge den mest pålidelige, miljøvenlige og brandsikre.

 1. Træ til loftrammen. Overlapninger i badet er normalt lavet af nåletræ, på grund af den harpiksholdige struktur, rotter den ikke længere. Desuden er træ- og bartræbrædder nemme at behandle og er ikke dyre. Nåletræ bruges til bjælker, groft loft samt loftsgulv. For at undgå krympning og udseende af huller, bør plader anvendes efter atmosfærisk eller tvungen tørring.
 2. Træ til indretning. På trods af alle fordelene ved nåletræ har det en ulempe: ved høje temperaturer udsender det dråber harpiks, som kan forårsage alvorlige forbrændinger, når det kommer i kontakt med huden. Derfor anvendes hårdttræbrædder, såsom aspen, linden og alderen, ofte til indvendig loftsbehandling i badet. Disse trætyper giver dig mulighed for at skabe en særlig ånd i badehuset, som nemt kan forarbejdes. Deres pris er dog noget højere.
 3. Dampbarriere. En forudsætning for holdbarheden af ​​loftet i et bad eller en sauna er en højkvalitets dampspærre, der forhindrer damp fra at flygte gennem loftet og ind i isolationslaget og loftsrummet. Du kan til dette formål bruge glasin, skummet polyethylenfilmmaterialer samt forskellige dampspærrefilm - membraner. Før du køber, skal du sørge for, at materialet kan betjenes under høje temperaturer op til 120 grader.

Dampisolering i badet

Hvilke materialer kan ikke bruges?

Til badestue er materialer, der udsender skadelige stoffer ved opvarmning, ikke egnede; især er disse:

 • krydsfiner, OSB og spånplader;
 • polystyren, polystyren skum som varmelegeme
 • polyurethanskum til tætning af huller;
 • plastfilm, der ikke er beregnet til brug ved høje temperaturer.

Selv i mangel af lugt udsender disse materialer phenoler og monomerer. Ved høje temperaturer absorberer kroppen dem mere aktivt, hvilket kan forårsage alvorlige sygdomme, herunder onkologi.

Materialer, der ikke kan bruges i opførelsen af ​​loftet i badet: 1. Krydsfiner, OSB og spånplade. 2. Polyfoam (udvidet polystyren). 3. Polyurethanskum. 4. PET film. 5. Plader påvirket af svampe.

Du kan heller ikke bruge brættet, der er påvirket af svampen - under betingelser med høj luftfugtighed vil den aktivt formere sig, ødelægge træ og frigive toksiner. For at forlænge levetiden behandles træelementer med antiseptika designet til bade og saunaer - de er miljøvenlige og harmløse.

Tabel. Byggematerialer egnet til bad.

Loftet i badet - professionel rådgivning

Badets opbygning har mange nuancer, herunder loftsbeklædning. Ved valg af materialer er det nødvendigt at tage højde for den øgede fugtighed og temperaturstigninger af denne type rum. Pålideligt udstyre loftet i badet vil hjælpe rådgivning fra fagfolk, som er placeret nedenfor.

Hvad er der behov for saunalofter?

For at finde ud af, hvordan man laver loftet i badet, lad os fokusere på kravene til overfladebelægning.

Forskellen i badet fra stue- og arbejdslokalerne, det er konstant temperaturfald med høj luftfugtighed. For at skabe et behageligt mikroklima kan temperaturen stige op til 80 grader og i dampbadet op til 100. Luftens fugtighed er for høj og når 98%. Derfor skal du overveje alle nuancer, når du vælger en belægning mod dette værelse.

Det korrekte loft i badet skal opfylde visse krav og udføre følgende opgaver:

 • eliminere varmetab i vaske- og damprummet
 • at holde våde dampe og ikke tillade dem trægulve
 • ingen skadelige stoffer skal udledes eller akkumuleres indendørs
 • materiale skal udelukke ild;
 • lang levetid under forhold med høj luftfugtighed og pludselige temperaturbilleder.

Disse krav skal overvejes, hvis du vil lave et loft i badet med egne hænder.

Ved valg af materiale til indvendig beklædning af rummet skal der lægges særlig vægt på brandsikkerhed, pålidelighed og miljøvenlighed.

Facing loft damp

Loftet i badet er bedre at lave af træ. Det er bedre at blive på løvfældende træer som linden, alder eller asp.

Træet til loftet i badet med egne hænder skal være rent, tørt og ikke inficeret med svampe og andre mikroorganismer. Hvis du ignorerer disse krav, vil belægningen under drift blive forringet og frigive skadelige stoffer.

Valg til damp

Der er flere muligheder for lofter i dampbadet russisk. Blandt de mest populære metoder er følgende teknikker:

Hver version af loftet i badet er forskellige brugt beklædningsgenstande og metode til konstruktion af strukturen.

Vigtigt: Det er ønskeligt at bestemme typen af ​​overlapning på badets opbygningstrin.

Lad os se nærmere på hver version af badeloftet.

Fyldstofkonstruktion

Dette er en traditionel måde at oprette en dampbadbeklædning på, med pålidelig og holdbar installation. Muligheden er egnet til at placere et område. Det er muligt at montere en rørkonstruktion til et bad, hvis det er meningen at bruge loftet som et hvilestue.

Designet har følgende fordele:

 1. Meget slidstærk beklædning takket være bjælkelag
 2. fremragende varmeisolering;
 3. lang levetid.

Ulemperne ved designet indbefatter en stor mængde materiale og installation af bjælker under konstruktionen af ​​konstruktionen.

Det er muligt at lave et hemmedloft i et bad til en bygning af mursten, fra skumblokke og ved en rammekonstruktion.

Flydende bad

Ved installation af gulvkonstruktionen er der ikke brugt bjælker. Derfor er denne type belægning egnet til små områder. At udstyre loftsrummet med en gulvbelægning er usandsynligt at arbejde, fordi der er isolering på gulvet.

Fordelene ved gulvdesign omfatter:

 1. billig installation;
 2. installationsarbejde er ikke kompliceret.
 1. isolering vil ikke være meget effektiv;
 2. Loftet kan kun bruges som en teknisk udvidelse.

Som nævnt ovenfor er den største ulempe ved designet, at belægningen kan installeres til små rum.

Panelkonstruktion til bad

Udformningen af ​​den præfabrikerede type, som opsamles fra rester af isolering og kantet træ.

Fordele ved panelkonstruktion:

 1. Mulighed for brug ved installation af brædder med en lille tykkelse. På grund af det faktum, at belægningen er præfabrikeret, viser det sig en hård og holdbar konstruktion;
 2. hvis reparation er nødvendig, så er der mulighed for at erstatte individuelle profiler.

Ulemper ved panelbelægning:

 1. massiv konstruktion;
 2. efter installation er der led og huller, der skal lukkes forsigtigt med et lag tætningsmiddel.

Hvilket loft at gøre i badet afhænger af bygningens størrelse og mulighederne.

Instruktioner og retningslinjer for opførelsen af

Vi tilbyder instruktioner til opførelse af badets loft med egne hænder, der består af flere trin.
Inden du installerer en hæmmerkonstruktion, er det nødvendigt at bestemme, hvilken højde rummet vil have. Normalt stop ved omkring 2,2 m, under hensyntagen til efterbehandling.

Det er nødvendigt at overveje følgende nuancer:

 • I første driftstid, efter at konstruktionen er færdig, krymper loghuset sig. Som følge heraf går ca. 15% af højden væk;
 • den grove belægning skal være fra 30 til 50 mm i tykkelse;
 • Afstanden til adgangen til luften, mellem den grove overflade og efterbehandling, skal være 50 mm.
 • dækker tykkelse fra 10 til 20 mm.

For at indstille den ønskede højde ligger bjælkerne under badets konstruktion i en højde på 2,5 meter.

Næste trin for trin vejledning om opførelse af loftet i badet med egne hænder omfatter følgende trin:

 1. installation af gulve
 2. arrangement af den uslebne coating;
 3. lægning af dampspærre;
 4. strukturel isolering;
 5. imprægnering.

Yderligere vil vi fortælle om hvert trin i opførelsen af ​​en hemmed konstruktion.

overlappende

Bjælker er lavet af samme materiale som rammen. De lægges i trin på 1 til 1,5 meter på den korte side af bjælkehuset, der er præskåret på begge sider.

Loft bjælker er lagt ud og skåret i størrelse. Når bjælkerne er monteret i størrelse og hugget, fastgøres de i riller, hvor mos eller slæb anvendes til isolering. En tagbjælke ligger på den endelige bjælke, spærre går over.

Udkast til dækning

Ved tilrettelæggelse af et groft loftbelægning vælges trimmet træelementer som følger:

 • til damprum i tykkelse fra 40 til 50 mm;
 • for vaskerummet vil tykkelsen af ​​brættet være 25 - 30 mm.

På brædderne bør der ikke være revner eller revner.

Installation udføres som følger:

 1. kantede brædder er hemmed nedenunder med hensyn til bjælkerne. For at sikre en stram pasform af bjælkerne, er de hacket
 2. stænger er fastgjort til den resulterende overflade og derefter tilpasset med bjælkerne fra de øvre og nedre dele;
 3. grov belægning er monteret på bjælkerne. Det er vigtigt at sikre tætningen af ​​leddene. Fastspændingsspik skal være 3 gange længere end tykkelsen af ​​pladerne;
 4. det næste bord er fastgjort til forrige spor.

Hvis badskorstenen passerer gennem loftet, monteres hullet til røret under samlingen af ​​trækloftet.

Dampbarrierelag

Dampspærren i badet forhindrer dampens indtrængning fra dampbadet til isolationslaget. Højtemperaturbestandige materialer anvendes til dampspærre:

 • ler. Gabene og leddene er stærkt belagt med ler. Har brug for at lave en løsning. Flodsand sigtes for at slippe af med skrald. Lejerne til ovnene gennemblødes i 3 dage, hvorefter opløsningen gnides gennem en sigte. Til plasticitet tilsættes stumper af basalt bomuldsuld. Komponenterne, der er taget i lige store mængder, blandes ved anvendelse af en byggemixer;
 • isoleringsfilm eller folie. Filmen er overlejret på bjælkerne. Kanterne af filmen er fastgjort med tynde knopper eller en steepler.

Det er muligt at lukke bjælkerne fuldstændigt med et dampspærrelag ovenpå.

Warming

Følgende materialer anvendes til termisk isolering af loftet;

 • ler med savsmuld;
 • udvidet ler;
 • mineraluld.

Hvis loftet ikke opvarmes, skal tykkelsen af ​​isoleringslaget være fra 20 til 30 cm. Hvis det er en mineraluld, så fra 10 til 15 cm.

Vandtætningsniveau

Vandtætningen til loftet er placeret på isoleringen. Til dette formål anvendes ikke-vævede membraner. Sådanne vandtætninger tillader ikke vand at passere til isoleringen, samtidig med at det slippes i våd damp. Dette forhindrer kondens i badet.

Membraner er fastgjort til bjælker med en hæftemaskine. Samlinger er lukket med duct tape.