Liana til tørring af tøj: montage- og monteringsvejledning

Mange har balkoner og loggier, hvor linnet tørres på de gamle måder. Mistresses strækker hele længden af ​​tøjlinjen, tøjspidserne hænger eller hænger sammen osv. Dette ødelægger betydeligt æstetikken i hele rummet. Og hvad kan vi sige i de tilfælde, hvis balkonen eller loggia var veludviklet og har et moderne design! I sådanne tilfælde er det nødvendigt at "Liana" til tørring af tøj. Dette er et specielt design, der ikke tager meget plads og vil blive perfekt kombineret med indvendig altan eller loggia.

Tørretumbler "Liana": designfunktioner og fordele

"Liana" er en teknisk simpel, brugervenlig tørretumbler, der kan installeres i ethvert rum. Denne tørretumbler fik sit navn på grund af dets udseende - loftkonstruktionen, som flere ledninger til justering passer på vægoverfladen passer til, tillader sænkning af ledninger med linned til forskellige niveauer.

Hvordan arbejder en lofttørrer?

Generel oversigt over konstruktionen: Flere plast- eller metalrør med en speciel belægning, der beskytter mod korrosion. Rørene kan have forskellige størrelser - fra 50 cm til 2 meter. Disse rør kan om nødvendigt sænkes til forskellige højder, som er reguleret på en særlig blok, som er monteret på den tilstødende væg. Dette letter i høj grad hængende tøj - ikke stå på afføring eller nå loftet. Om nødvendigt kan du sænke røret til båndets niveau.

Multi-level design giver ikke blot brugervenlighed, men giver dig også mulighed for hurtigt at tørre tøj. Cascading arrangementet på flere niveauer giver hurtigere tørring.

fordele

De vigtigste fordele ved "Liana" til tørring af tøj på balkonen er:

Det ligner et loft tørretumbler Liana i det indre af balkonen

 • Evne til at udholde stor vægt. Designet giver dig mulighed for at hænge selv en stor mængde linned - strækkabler giver dig mulighed for at modstå meget vægt;
 • Udseende. "Liana" ser meget pænere ud end almindelige reb på en balkon eller loggia, der passer fint ind i ethvert interiørdesign;
 • Enkelhed af et design og nem installation. For at installere creepers kræves der et minimum af værktøjer og en lille instruktion, som er fastgjort til hver enhed.

Et naturligt spørgsmål opstår: er der nogen ulemper ved denne lofttørrer? Ifølge mange vurderinger af mennesker kan vi tegne følgende konklusion: Der blev ikke fundet væsentlige mangler. Nogle brugere har noteret sig kompleksiteten af ​​installationsprocessen. Af hensyn til retfærdighed bemærker vi, at sådanne kommentarer hovedsagelig kommer fra kvinder. For vores besøgende, hvem er bestemt interesseret i alle nuancer for at arrangere balkoner og loggier, er installationen sandsynligvis ikke kompliceret.

Vigtigt: På trods af at Lianas vaskerumtørrer er i stand til at modstå en masse vægt, bør du ikke "overdrive" dette - det anbefales at hænge ikke mere end 2,5 kg linned på hver stang.

Komplet sæt tørretumbler "Liana"

Denne tørretumbler er teknisk simpelt, som det fremgår af et lille antal komponenter:

 • Bærebeslag - 2 stk.
 • Kontrol sidebeslag;
 • Stænger til linned (sæt);
 • Ledninger til hver stang (2 stk.).

Arranger en balkon eller loggia? Læs vores artikel om design af loggia kombineret med værelset. I den finder du forskellige designideer og mange fotos om dette emne.

Og om bokse til balkon blomster læs her. Gennemgang af materialer og anbefalinger til udvælgelse.

Ikke alle ejere vælger lofttørrere. Nogen foretrækker gulv- og vægtørretørrere, deres egenskaber er præsenteret i en særskilt artikel.

Sådan installeres en lofttørrer

Vi nævnte, at nogle værktøjer er nødvendige til installation. Og her er en lille liste:

 • Puncher. Det er bedre at ikke bruge en boremaskine - den er ikke så pålidelig som en perforator, hvor du kan lave huller ikke kun i efterbehandlingmaterialet, men også i betonbunden. Kittet skal have en boremaskine til 6 mm (under standardstørrelsen af ​​selvlukkende skruer til fastgørelse af strukturen).
 • Roulette og markør. Selvom der ikke er brug for lange og komplicerede målinger, er det nødvendigt at foretage de enkleste målinger (markering på bunden, mærkning af fastgørelsespunkter, fastgørelsespunkt).
 • Fastgørelsesanordninger - skruer og nylon dowels. Standard dowel størrelse er 5 mm, selvdrejende skrue er 3,5-4 mm.
 • Skruetrækker. Kræves for fastsættelse af fastgørelsesanordninger.

Lad os nu gå videre til den direkte installation af Liana tørretumbleren:

Installationsskema af loftet tørretumbler

 1. Erhvervet "Liana" skal pakkes ud og fjernes fra emballagebeslagene.
 2. På loftet holder parentes hele strukturen. Vi tager dem, anbringer dem til loftet på de rigtige steder og gør de tilsvarende mærker på overfladen med en markør.
 3. Huller bores på præmærkede punkter.
 4. Beslagene er fastgjort med selvdrejende skruer, hvorefter stik monteres på toppen.
 5. Fastgørelsesbeslaget fastgøres på væggen ved hjælp af de samme skruer. Du kan vælge vilkårlig højde og placering - det vigtigste er, at du kan nå det.

Billedet viser, hvordan du tørrer tørretumbleren korrekt.

 • Ledninger, der følger med stænger, føres gennem rullerne i højre beslag. En lang ledning passerer gennem venstre beslag.
 • Derefter føres både den lange og den korte ledning gennem højre beslag.
 • Enderne af de to ledninger føres gennem fastgørelseshætter på fastgørelsesbeslaget for at kunne indstille den øverste eller nederste position.
 • På samme måde er "Liana" faste og andre stænger.
 • Vigtigt: På trods af de medfølgende monteringsvejledninger anbefaler vi, at du læser instruktionerne i kittet. Det er muligt, at den tørretumbler, du har købt, kan have lidt forskellige installationsfunktioner.

  Almindelige installationsfejl

  Ofte begynder begyndere fejl, der efterfølgende fører til en krænkelse af "Liana" integriteten eller til dens demontering. Følgende fejl er mest almindelige:

  • Gør forkerte beregninger. Dette fører til overdreven eller utilstrækkelig spænding på stængerne. For at løse problemet skal du målte korrekt inden du installerer tørretumbleren.
  • Forkert valg og installation af fastgørelsesdele. Meget ofte er der situationer, hvor skruerne er fastgjort i væggen, ikke er dybt nok, eller deres diameter passer ikke til hullets diameter. For at løse problemet er det nødvendigt at vælge den korrekte diameter på bor og skruer. Under boringen til 6 mm er det nødvendigt at vælge de dowels af samme størrelse, der passer godt ind i hullet.
  • Brug af dowel-negle. Designet, der er fastgjort af disse elementer, vil vare bogstaveligt til den første tørring og derefter falde sammen under linnens vægt.

  Hvordan vælger man en lofttørrer?

  Selvfølgelig skal du først og fremmest, når du vælger en tørretumbler, være opmærksom på balkens eller loggias dimensioner. Afhængig af størrelsen kan du vælge tørring af forskellige længder.

  Vi anbefaler dig at bruge disse anbefalinger, når du vælger lianas til tørring af tøj:

  • Før du køber, skal du læse instruktionerne, som angiver den maksimale vægt, der kan modstå "Liana".
  • Du skal vælge et design, hvis dimensioner ikke forhindrer åbning af vinduer på balkonen eller loggia.
  • Lofttørrere kan laves af forskellige materialer - aluminium, stål eller slidstærk plastik. Mange vælger straks til fordel for aluminium - det er lettere og synes mere holdbart. Stålmetalstrukturer er dog mere pålidelige og er belagt med en særlig polymer eller maling, der forhindrer muligheden for at pletter vasketøjet.

  Og selvfølgelig kan du ikke ignorere oprindelseslandet. Kinesiske tørretumbler er lavet af lav kvalitet plast, som ikke er i stand til at modstå en masse vægt. Den bedste mulighed er enten indenlandske eller europæiske design.

  Loft tørretumbler liana foto

  I dette afsnit inviterer vi dig til at se på billederne på emnet i vores artikel "Sådan installeres en vaskemaskine" Liana ": Instruktioner". Alle billeder er klikbare.

  Ceiling creepers til tørring af tøj

  Indholdsfortegnelse:

  Balkon - næsten det eneste sted i lejligheden, som er ideel til tørring af tøj. I sommermånederne tørrer tingene på det hurtigere end indendørs, og om vinteren kan de holdes på tovene længere, og de vil ikke forstyrre nogen.
  For at holde tørreanlæggene fra at ødelægge udseendet, kan en balkon udstyres med en moderne lofttørrer. Den klassiske version af hængeren til en balkon eller loggia er en "liana". Det er monteret i loftet, gør ikke rod i området på balkonen og er praktisk at bruge.

  Særlige egenskaber

  "Liana" består af loftbeslag og vægbeslag. Tæer passeres gennem bevægelige ruller på beslagene og holder tværstangen, som vasken er hængt på. De frie ender af rebene er fastgjort i en vægholder og regulerer hæve og sænkning af tværstangen. På trods af mindre designforskelle arbejder alle lianas lofttørrere efter et enkelt princip.

  Komplet sæt af lofttørrer liana:

  • Låseplade (sidekonsol);
  • 2 loftbeslag;
  • Sæt af stænger;
  • Toppe, 2 for hver stang (kort og lang).

  Liana kan installeres ikke kun på balkonen. Hvis lejligheden er på første sal, er den ofte monteret på badeværelset og endda i gangen.

  Typer af tørretumbler

  Der er to typer tørretumblere, forskellige arrangement af tovene. I det enkleste design er alle tværstænger sammenkoblet og udelades kun samtidigt. Tørretumbler er mere bekvemme, hvor du kan sænke hvert reb separat, da der ikke altid er behov for at bruge dem alle. Hver af tværbjælkerne har sit eget ophængs- og løftesystem, hvoraf kun en del af stængerne kan anvendes.

  Tørretumbler er også forskellige i størrelse og materialeproduktion. Tørrens størrelse afhænger af længden af ​​stængerne og deres nummer. De korteste modeller har en længde på 50 cm og er designet til et lille antal ting. De længste tørrere er 200 cm lange, de indeholder meget vaskeri, og de er velegnede til brug i en familie med børn.

  Kvaliteten af ​​produktet afhænger hovedsageligt af det materiale, hvorfra tværstængerne er lavet. De kan være lavet af plast, aluminium og rustfrit stål. De mest pålidelige tørretumbler lavet af tyndvægget rustfrit stål, fordi det ikke bøjes under vægten af ​​våde tøj, ruster ikke og efterlader ikke pletter på ting. Plastrør ødelægger heller ikke tøjet og er æstetisk, men kan sænke, når du bruger tørretumbleren, derfor er de kun egnet til vinstokke af små dimensioner, der ikke vil blive tungt lastet. Aluminium stænger sager også under vægten, hvis sputtering er slettet fra metalet, vil det jordte ting.

  producenter

  Når du vælger en tørretumbler, skal du være opmærksom på oprindelseslandet. Mere pålidelige produkter er russisk og europæisk produktion. De er i stand til at modstå store belastninger og afviger i længden af ​​service. Kinesiske tørretumbler er mindre praktiske, selvom deres omkostninger er mere demokratiske sammenlignet med analoger af kendte mærker: Leifheit (Tyskland), Melicjne og Gimi (Italien), Dogrular (Tyrkiet).

  fordele

  Pålideligheden af ​​lofttørrere er testet tid, da mange har brugt dem i mere end 20 år. Hvad synes elskerinder i lianas? Først og fremmest kompaktitet. Selv den største tørretumbler i den foldede position finder næsten ikke sted på balkonen eller loggiaen, det forstyrrer ikke det og ødelægger ikke interiøret. Metaldelene er malede hvidt, produkterne har et moderne design og skiller sig ikke ud mod loftet. Den eneste detalje, der er i syne, er tovet indsamlet i holderen.

  Tørretumbleren er praktisk at bruge: For at hænge tingene op, behøver du ikke at klatre på en stol og nå rebene med dine hænder. De falder let ned, så sammen med linnedet stiger de igen til loftet og fastgøres i den ønskede højde. Fjernelse af tørrede varer fra tværstangen er også let.

  En anden fordel er, at runde stænger bruges til at hænge vasketøjet. Da de er lavet af metal- eller plasthule rør, er deres diameter meget større end de tykkeste reb. På grund af dette er der ikke spor af reb på ting, og i nogle tilfælde er det muligt at undvære strygning.

  Montering af lofttørrer

  For at undgå "overraskelser" under samlingen af ​​produktet skal du være opmærksom på pakkenes integritet, når du køber, og også kontrollere om alle dele er inkluderet. Princippet om installation af tørretumbleren er ikke kompliceret, specielle værktøjer til installation er ikke påkrævet.

  Værktøjer, du skal arbejde:

  • Bor med 6 mm boremaskine;
  • Roulette og markør;
  • skruetrækker;
  • Skruer og dowels.

  Da alt arbejde vil blive udført i en højde, skal du for nemheds skyld bruge en stige op til 2 m høj, på den øverste platform, hvor du kan sætte værktøjer, som altid vil være ved hånden. Installationen af ​​tørretumbleren begynder med at markere placeringen af ​​loftbøjlerne, som er placeret i en afstand svarende til længden af ​​tværbjælkerne.

  Monteringsbeslag udføres med følgende sekvens:

  • Et af beslagene påføres på loftet, og på plademærkerne markeres hullernes placering. Det samme gøres med det andet beslag. Det bør sikres, at de ligger på parallelle linjer;
  • Huller er boret på de markerede punkter og dowels indsættes;
  • Beslagene påføres igen på loftet og fastgøres med skruer. Hatte er dækket med hætter;

  Næste trin er installationen af ​​en låseplade med slidser til fastgørelse af tovene. Den er installeret på en af ​​væggene i en bekvem højde til brug (normalt fra 1 til 1,5 m fra gulvet). Det vigtigste er at have nem adgang til det, og du kan nemt nå rebene med dine hænder.

  Et langt reb passeres gennem begge parentes hjul og kun kort gennem den der er placeret tættere på holderen. Ved de øverste ender af rebene er tværstangen fastgjort, og de modsatte ender er forbundet i en fastgørelseshætte på beslaget. På samme måde suspenderes de resterende tværstænger. Kontrol af koordinering af mekanismen og om nødvendigt justering af rebens spændinger, du kan bruge tørretumbleren.

  Almindelige fejl ved montering af tørretumbler

  På grund af fejl under installationen kan tørretumblerens funktion være nedsat. For ikke at afmontere beslagene og reparere dem igen, er det bedre at forudse eventuelle mangler.

  Fejl ved installation af tørretumbler:

  • Ved montering af beslagene lavede forkerte målinger på grund af hvad der tillod forvrængningerne. Loftelementer skal være strengt parallelle;
  • Hvis negle anvendes til fastsættelse af loftdele, kan de muligvis ikke være i stand til at bære vægten af ​​vådt tøjvask, og strukturen vil falde sammen efter den første vask;
  • Hvis skruerne ikke er dybt fastgjort i væggen eller pladen, eller hvis deres diameter ikke falder sammen med hulets diameter, vil de ikke modstå spændingen af ​​rebene, og fastgørelseselementerne trækkes ud af væggen. For at undgå dette er det nødvendigt at vælge den rigtige diameter på bore og skruer;
  • Ved ukorrekte beregninger er loftmonteringen for langt eller tæt på hinanden. En sådan fejl kan medføre, at længden af ​​metalstængerne ikke falder sammen med afstanden mellem beslagene.

  Vedligeholdelse lofttørrer

  I tilfælde af brud på tørretumbleren liana er det let at reparere og dermed forlænge levetiden. Plast- eller metalstænger, som er direkte indlæst under tørring af tøj, fejler ofte. Over tid kan de deformeres, og selv om dette ikke påvirker enhedens funktionalitet, er strukturen udsmykket.

  Udskift tværstangen kan være på en hvilken som helst passende diameter og længde af røret eller stængerne. Samtidig med krydsbjælkerne erstattes tov normalt, hvilket slides ud over flere års brug, især i steder med direkte kontakt med rullerne. De resterende dele af tørretumbleren er ikke deformerede, og behøver derfor ikke udskiftes. Efter at have rekonstrueret "creepers", kan den bruges igen i ca. 10 år.

  Liana til tørring af tøj på balkonen: tørretumblerens design, reglerne for installation og drift

  Hvor tørre underbukser beboere tør? I de fleste tilfælde - på din egen balkon eller loggia. For at gøre dette skal du strække tovene, som ødelægger udseendet på balkonen og ikke altid er praktisk at bruge, og hængende tøj tager meget plads og bliver ofte snavset. I dag kan dette problem løses meget lettere ved hjælp af kompakte og brugervenlige tørreapparater.

  Liana til tørring af tøj på altanen

  Indhold trin for trin instruktioner:

  Typer og modeller af tørretumbler

  Udvalget af design designet til tørring af tøj i moderne butikker er meget stort: ​​de kan være eksterne, interne, glidende, væg- og lofttørrere, som hver især har sine egne fordele og ulemper.

  Hvis balkonen er lille, vælger lejlighedsejere ofte foldnings-, væg- eller loftkonstruktioner for at spare plads. Foldningsmodeller er ret kompakte og installeres umiddelbart inden tørring af tøj, og efter drift kan de hurtigt foldes og fjernes. Ulempen ved sådanne tørretumblere er, at de optager meget plads, når de udfoldes. Derudover er nogle af dem ustabile, og under vaskens vægt kan man simpelthen vælte over.

  Tørretumbler på væggen på balkonen

  Vægmonterede tørretumbler fås i flere versioner, men inertiale og teleskopiske (konsol) modeller er mest velegnede til små rum. Tromle tørretumbler er en tromle med sår tov og en bar med kroge, som rebene er fikset. Det vil sige, hvis tørretumbleren ikke er nødvendig, kan tovene vikles på tromlen, så de ikke tager plads og forstyrrer passagen. Den største ulempe: over tid strækker tovene og sagen.

  Konsol eller teleskoptørrere ligner metalharmonikaer, som er fastgjort til væggen og fremstilles om nødvendigt. Sådanne designs er imidlertid kun egnet til små familier, da det er umuligt at hænge meget linned på dem.

  Ifølge husmødre er de mest bekvemme og nemme at bruge design kaldet "Liana". De får deres navn fra det oprindelige udseende - de ligner virkelig klatreplanter.

  Liana til tørring af tøj - foto

  Hvad er tørretumbleren "Liana"?

  Loft eller vægmonteret tørretumbler "Liana" er en struktur bestående af plast- eller metalcylindre med antikorrosionslængde fra 50 cm til 2 m. De fastgøres af ledninger til en speciel enhed udstyret med ruller, så elementernes højde kan justeres. En sådan anordning giver en række fordele, som almindelige tove eller andre strukturer ikke har.

  Loft tørretumbler, 5 linjer

  Et godt alternativ til almindelig tøjlinje.

  Et rebholder er fastgjort til en af ​​væggene.

  Designfordele

  1. Brugervenlighed. Før du hænger linnedet, kan lamellerne sænkes til taljeniveauet (dette eliminerer behovet for at udføre farlige stunts på en skammel eller stol) og derefter hæve dem igen til loftet, så tingene ikke forstyrrer passagen. Derudover kan linnestængerne blive kaskaderet, hvilket gør tøjets tørret meget hurtigere.
  2. Evne til at modstå tung vægt. "Liana" giver dig mulighed for samtidigt at tørre et stort antal ting, uanset deres vægt, uden at bekymre dig om, at designet vil sænke eller bryde. På et design kan du hænge alt tøjet fra en standard vaskemaskine med en belastning på 5 kg.
  3. Attraktivt udseende. Tørretumbleren ser meget bedre ud end sænket tove eller gamle ledninger og ødelægger ikke det indre af rummet. Vådt ting på loftet kan placeres, så de ikke tager meget plads eller forstyrrer passagen.

  Bemærk. På trods af at "Liana" kan modstå ethvert linned, er det ikke nødvendigt at misbruge denne nyttige ejendom - det anbefales at hænge ikke mere end 2,5 kg på hver bar.

  Hvordan vælger man en tørretumbler?

  Anbefalinger til valg af tørretumbler til altan

  At designe tjente sin ejer trofast, skal du være opmærksom på nogle vigtige punkter, når du vælger. Den første er det materiale, hvorfra rørene er lavet (plastik er meget billigere, men metal er mere pålideligt). Hvis tørretumbleren er købt til en stor familie, anbefales det at vælge rustfrit stål - det er stærkere end aluminium, og desuden bliver tøjet ikke snavset, selvom det øverste anti-korrosionslag er slettet.

  Vælg en stærk tørretumbler

  Snorene skal være tykke nok, ellers kan de bryde under linnens vægt. Derudover er det nødvendigt at være opmærksom på længden af ​​den struktur, der er angivet i instruktionerne, og sørg for, at den passer på det valgte sted.

  Hvordan vælger man et kvalitetsprodukt

  Hvad angår oprindelseslandet, er det bedre at nægte produkter fremstillet i Kina - sådanne tørretumblere er af ringe kvalitet og kan hurtigt gå i stykker.

  Plastdele vil gå i stykker, hvis belastningen er for stor

  Dårlig plastholder

  Endelig skal du, inden du køber, kontrollere varernes emballage, hvis det er brudt, skal du købe et andet design.

  Installationsvejledning til Liana Dryer

  På trods af at installationen af ​​strukturen er en nem proces, skal ejeren vælge det rigtige sted, få nogle værktøjer og også følge de trinvise instruktioner.

  Trin et. Vælge et sted

  Det er bedst at installere "Liana" på de glaserede balkoner eller loggier. Ellers vil tørring af vasketøjet medføre alvorlig ulejlighed, da det om vinteren konstant fryser, så det anbefales at finde et passende sted i lejligheden. Designet og ting der hænger på, bør ikke forstyrre husholdninger og gæster, eller for meget være tydeligt, det vil sige den bedste mulighed er et badeværelse eller omklædningsrum (i ekstreme tilfælde - en stue eller et soveværelse), undtagen værelser med lofter eller suspenderede strukturer. Hvis det er umuligt eller for svært at fastgøre strukturen i loftet, anbefales det at vælge en vægindstilling.

  Vælg det rigtige sted for tørretumbleren.

  Tørretumbleren skal installeres, så det ikke forstyrrer åbningen af ​​døre eller vinduer. Derudover skal man huske på, at vand kan dryppe fra det våde vaskeri, så det er bedre at sprede en film eller en engangs ble under den.

  Trin to. Vi forbereder alt, hvad du har brug for

  Følgende elementer er inkluderet i pakken af ​​tørretumbleren "Liana":

  • to transportblokke;
  • sidelåsebeslag;
  • strimler (cylindre) til hængende tøj i et standard sæt på 5 stk.
  • 2 ledninger til hver af cylindrene (en lang, til rullebeslag og en kort, som skal fastgøres på beslaget).

  Tørretumbler inden installation

  Det anbefales, at alle dele af strukturen straks tages ud af pakken og lægges ud, så de er ved hånden. Derudover vil installationen have brug for følgende værktøjer:

  • målebånd, lang lineal eller målebånd;
  • perforator (til trægulve) eller borer (til beton og mursten);
  • skruetrækker;
  • fastgørelsesanordninger (ankre, dykker eller skruer) til størrelsen af ​​boret;
  • en blyant.

  For at få et pålideligt design, og ikke mange huller i loftet, bør du ikke installere tørretumbleren "for øje", men snarere tage enkle foreløbige målinger.

  Trin tre. Installation af tørretumbler

  Tørretumbler Installation Procedure

  Når du har lavet de nødvendige værktøjer, kan du fortsætte direkte til installationsprocessen, som ser sådan ud.

  Sådan hænger tørretumbleren "Liana" på balkonen

  Til kompakt og bekvem placering af det vaskede linned hjælper Liana lofttørrer meget godt. Det enkle, bekvemme, nemme design af denne tørretumbler gør det muligt at hænge det i ethvert passende rum. Tørring af linned på grund af det velovervejede layout af kontroller vil være tilgængeligt selv for børn.

  Lofttørrer "Liana" har et simpelt, komfortabelt og let design.

  Installation af "Liana" på balkonen - proceduren er ikke kompliceret, men nogle punkter bør overvejes på forhånd, så du ikke behøver at udføre installationen på en ny.

  For at hænge tørretumbleren skal du forberede det nødvendige værktøj: en blyant, målebånd, boremaskine, skruetrækker, et tilstrækkeligt antal pålidelige dowels.

  Fastgørelse af lejeelementer

  Installering af tørretumbleren på balkonen begynder traditionelt med studieinstruktionerne. Dette vil bidrage til at forstå formålet med de vigtigste dele af strukturen og funktionerne i deres installation. Hovedelementerne i tørretumbleren er som følger:

  • to lejebænke
  • kontrol side beslag;
  • et sæt stænger til linned;
  • to ledninger til hver af stængerne.

  Hovedelementerne i lofttørrer "Liana".

  Derefter bør du bestemme steder for vedhæftning af strukturelle elementer. To beslag med ruller fastgøres til loftet, parallelt med balkens korte vægge. Betjeningsbeslaget kan placeres overalt, men den mest hensigtsmæssige måde er at fastgøre den til en af ​​sidevæggene i en højde lige over bæltet. Så bliver det lettere at justere stængernes højde for at hænge tøj på dem.

  Afstanden mellem lejebeslagene skal svare til længden af ​​de rørformede stænger, som vasken vil blive hængt på. Det er selvfølgelig ønskeligt at opnå et parallelt arrangement af beslagene, selvom en lille forspænding ikke vil påvirke anvendelsen væsentligt.

  Hvis du vælger fastgørelseselementer til fastgørelse af beslagene i loftet, skal du ikke glemme, at de vil kunne klare hele belastningen - vægten af ​​tørretumbleren og det våde vaskeri hang på den. Dowels bør derfor være tilstrækkeligt stærke og sikkert monteret i loftet. Det vil være berettiget at bruge et par ekstra dowels. Sidekontrolbeslaget er fastgjort på samme måde, men der er krav til styrke ikke så strenge.

  Endelig samling af tørretumbleren

  Efter fastsættelse af beslag og beslag fortsættes til installationen af ​​de resterende dele, der udgør tørretumbleren "Liana". Det forbliver kun at passere gennem alle ledningerne i tur gennem de tilsvarende huller. Hver tøjlinje er bundet med to ledninger - lang og kort. På et af ledningerne med specielle plastikhætter, der er inkluderet i pakken, skal du give begrænsere til stængernes nederste og øvre position. Hvordan præcis at arrangere dem kan bestemmes eksperimentelt for et af ledningerne. De tilsvarende steder på de andre ledninger gentages simpelthen i samme afstande fra enderne.

  De, der allerede har installeret "Liana" på deres balkon eller loggia, bemærker, at når de løfter stængerne med linned i højeste stilling, ligger de modsatte ender af ledningerne langt ned på gulvet. Dette er lidt ubehageligt. For at de ikke skal ligge på gulvet og ikke forveksles med hinanden, er det bedre at hænge en ekstra krog eller klip på væggen nær kontrolbeslaget. Det findes ikke i kittet, men det er ikke svært at finde noget, der passer hjemme eller i en specialbutik.

  Efter montage og derefter periodisk under drift skal stængerne, som vasker på, tørres af med en svamp dyppet i sæbevand. Således vil Liana-tørretumbleren ikke forlade akkumuleret støv på det vaskede vaskeri.

  Tørretumbler "Liana": egenskaber og installationsanvisninger

  De fleste beboere i byområderne rejser sig tørt vaskeri i lejligheden. At udstyre et sted til tørre ting indendørs, ved første øjekast er ganske simpelt. Det skal dog huskes, at den installerede struktur skal være så effektiv og bekvem som muligt, og ikke optage meget plads. Tørretumbler "Liana" er en ideel mulighed selv for små lejligheder. Designspecifikationer og installationsanvisninger vil blive diskuteret mere detaljeret i denne artikel.

  Egenskaber og fordele

  Til tørring af ting i flere etagers byhuse blev der tidligere brugt tovværk, der var fastgjort til jernkonstruktioner på ydersiden af ​​balkonen. Denne mulighed sparer selvfølgelig plads i lejligheden. Imidlertid kan rene ting på en sådan tørretumbler let blive snavset fra støv eller endda falde af tovet. Almindelig tøjlinje kan monteres i rummet. Det er dog ret vanskeligt at arrangere dem optimalt. Hvis rebet vejer for højt, vil det komplicere processen med at hænge og fjerne tøj. På lave steder kan tøj komme i vejen eller blive beskidt, i kontakt med andre genstande i rummet eller på balkonen. Desuden ophobes støvet ret hurtigt på tovene, og det er ikke muligt at fjerne det helt med en simpel, fugtig klud.

  Liana tørringsstrukturen er kendetegnet ved dens kompakte og funktionalitet, som gør det muligt at installere det på badeværelser, på loggier og balkoner næsten tæt på loftet. Hovedelementet i arbejdet med et sådant system er, at små strimler, på hvilke ting er placeret, kan ændre deres position (fald eller stigning).

  Blandt fordelene ved "Liana" tørretumbler er følgende.

  • Efter tørring er der ikke spor tilbage på linnedet, som fra tynde reb eller skov, hvilket ville være vanskeligt at glatte med et jern.
  • Let at pleje. Designet er let at rengøre fra støv og snavs. For at gøre dette skal du tørre det med en fugtig klud. Når du tørrer tøj, kan du være sikker på, at der ikke er nogen beskidte mærker fra tørretumbleren på stoffet.
  • Kompakthed. Enheden kan installeres højt nok, så "Liana" vil være næsten usynlig.
  • Modstand mod tung belastning. Et rør kan klare op til 2,5 kg tøj. Hvis du overholder dette krav og ikke hænger for meget tøj på rørene, vil designet aldrig bryde eller bøje sig over vaskens vægt.
  • Let at bruge. Et sådant system fungerer analogt med en elevator. Ved at sænke lamellerne til et behageligt niveau kan du nemt og hurtigt hænge de vaskede ting uden at komme op på stolen og ikke forsøge at nå det. Når vasken er hængt, stiger planken til den ønskede højde.
  • Rørene stiger ikke alle på én gang, men igen, hvilket minimerer belastningen på hænderne.
  • Ved tørring kan linnestropper installeres i forskellige højder. Kaskade varer tørre meget hurtigere.

  Men som alle tørretumbler har dette design sine ulemper. Det er værd at bemærke, at ulemperne ved "Liana" primært er forbundet med en bestemt model og producent af produktet.

  Ifølge kundeanmeldelser har dårlige kvalitetsprodukter følgende ulemper:

  • rebene hopper ud af rullerne, så du skal bandage disse elementer manuelt;
  • plastdele brydes hurtigt ned;
  • i tilfælde af ukorrekt installation design fejler hurtigt.

  Tørretumbler "Liana" fås i to versioner: loft og væg. Når man vælger en model, er det værd at overveje, hvilken overflade hovedbelastningen vil være på. Loft muligheder indebærer en belastning på loftet. Spændings- og fjedringsstrukturer kan ikke modstå meget vægt.

  I dette tilfælde skal der monteres en metalstøtte i form af specielle vinkler i loftet. Imidlertid er en sådan understøtning installeret inden afslutningen af ​​loftet.

  Når typen af ​​modstående materiale ikke er i stand til at modstå store belastninger, og der ikke findes metalhjørner til fastgørelse af strukturen, er det bedst at bruge en vægmodel.

  Væg "Liana" adskiller sig kun fra loftmodellen i vejen for fastgørelse. Konsoller, hvor hele systemet vil blive understøttet, i dette tilfælde vil blive fastgjort til væggen.

  dimensioner

  På det moderne marked kan du finde tørreapparater "Liana" i forskellige størrelser. På mange måder afhænger parametrene af producenten. Produktets bredde varierer sædvanligvis fra 1,4 til 2 meter. Hvad angår længden af ​​rørene og selve designet, kan der være et stort antal forskellige muligheder. Den mest almindelige minimumslængde er 1,3 m. Standardmålene omfatter også følgende: 140 cm; 150 cm; 160 cm; 170 cm; 180 cm; 190 cm; 200 cm

  Men den mest kompakte løsning er tørretumblere med en længde på 50 centimeter. Den maksimale størrelse af "Liana" er 3 meter.

  materialer

  Til fremstilling af visse dele af tørretumbleren "Liana" kan producenterne anvende forskellige materialer. Kvaliteten og pålideligheden af ​​strukturen som helhed vil afhænge af dette. De cylindre, som linned er placeret på, kan være lavet af metal eller plast. Metalrør har et beskyttende korrosionslag.

  Det mest pålidelige materiale i dette tilfælde er rustfrit stål. Stålrør kan modstå den største stress i forhold til aluminium eller plastdele. Lige så vigtigt er kvaliteten af ​​det materiale, som tovet blev fremstillet af. Tynde tove er ikke i stand til at sikre pålideligheden af ​​hele strukturen på det rette niveau.

  Reservedele

  Tørretumbler "Liana" er en væg- eller loftsstruktur af lille størrelse, som består af flere enkle dele.

  Systemet indeholder følgende elementer:

  • Et par metalholdere med ruller;
  • metal eller plast rør, der spiller rollen som bøjler til vådt tøjvask;
  • monteringsbeslag
  • loft eller vægkonsol;
  • reb (strenge);
  • caps.

  Plast- eller metalcylindre kan være 0,5 til 3 meter lange. Deres antal kan variere. Sættet har sædvanligvis 4-5 bar. Hvert rør er udstyret med to tove af forskellige længder. En lang streng passerer gennem en rulle på en speciel holder. Gennem den anden rulletid passerer både lang og kort ledning.

  Hele systemet er fastgjort til væg- eller loftkonsolerne, som er grundlaget for hele strukturen. I enderne af tovene fikseres specielle hætter, som giver dig mulighed for at hæve og sænke røret til det ønskede niveau. Ved montering af konstruktionen er det vigtigt at observere den mindste tilladte afstand fra gulvet (1,2 meter), som cylinderen kan synke.

  Ikke alle detaljer i designet kan let udskiftes med nye. For eksempel, hvis en rulle fejler, skal du udskifte hele skinnen eller hele konstruktionen.

  Hvordan vælger man?

  På trods af at "Liana" betragtes som et pålideligt design til tørring af tøj, er visse modeller ikke den bedste kvalitet. Når du vælger en enhed, skal du omhyggeligt undersøge produktets egenskaber. Afstanden mellem cylindrene (rørene) skal være ret stor. Ellers vil ting på de tilstødende planker forveksles med hinanden.

  Længden af ​​rørene kan være op til to meter. Man bør huske på, at jo længere cylindrene og designet som helhed er, jo større er sandsynligheden for, at tørretumbleren vil deformere fra de belastninger, der genereres under drift.

  Når du vælger et passende design, bør du overveje installationen af ​​tørretumbleren. Dimensioner af Liana vil afhænge af størrelsen af ​​rummet, så det anbefales at forud måle området. Det er også nødvendigt at sikre, at tørretumbleren ikke forstyrrer den frie åbning af døre eller vinduer.

  Det er også vigtigt at tage højde for det materiale, hvorfra rørene og skruerne blev lavet. Plastdele hurtigste svigt. Aluminiumstrukturer er den bedste løsning til vægt og pålidelighed. Stålprodukter skaber en sår belastning på vægge eller lofter, men sådanne tørretumbler er mest holdbare.

  Modeller af tørretumbler "Liana" kan have et andet antal rør inkluderet. Desuden afhænger typen af ​​cylinder af den maksimale vægt af tøj, der kan modstå varen.

  Tørretumblerens kvalitet afhænger af producenten af ​​produktet. Design fremstillet i Kina er ikke holdbart og pålideligt. Når man køber et produkt fra en model fra Kina, er det bedre at afvise. Det er nødvendigt at give præference "Lianam" fra indenlandske eller europæiske producenter.

  Populære modeller

  På trods af at rækkevidden af ​​tørretumbler "Liana" er ret stor, har nogle ændringer fået særlig popularitet. Dette skyldes kvaliteten af ​​designet.

  Blandt de populære modeller er:

  • Gimi Lift 160 og Gimi Lift 200;
  • Luminarc Liana 1.4;
  • Comfort Alumin 1,5 m og Comfort Alumin 2,5 m;
  • Dogrular SP1505.

  Tørretumbler Italiensk produktion Gimi Lift har en ret høj pris sammenlignet med lignende produkter fra andre producenter. Prisen skyldes den høje kvalitet af de materialer, der anvendes til fremstilling og konstruktion som helhed. Cylindre er lavet af stål, der er dækket af et beskyttende lag af epoxypulver. Uanset længden af ​​rørene er den maksimale belastning, som Gimi Lift-tørretumbleren kan modstå, 12 kg.

  Model Luminarc Liana 1.4 er produceret af et fransk selskab. Prisen på tørretumbleren er meget lavere end prisen på varemærket Gimi. Men med hensyn til teknisk ydeevne er Luminarc Liana 1.4 ikke ringere end kammerater fra andre producenter. Hovedmaterialet til fremstilling af en sådan struktur er stål. Model Luminarc Liana 1.4 fås i et komplet sæt med fem stænger. Den maksimale belastning på tørretumbleren kan være op til 12 kg.

  Tørretumbler Hviderussisk produktion Comfort Alumin er mest almindeligt i to versioner, størrelsen på 1,5 og 2,5 meter. Begge modeller fås i 5-cylindrede konfigurationer. Afstanden mellem cylindrene er 10 centimeter. Den maksimale tilladte belastning på konstruktionen er 10 kg. Sådanne modeller er lavet af plast og aluminium.

  Modellen af ​​russisk produktion Dogrular SP1505 er designet til montering i loftet. Vægten af ​​strukturen er 2,1 kg, og den maksimale tilladte belastning er 10 kg. Tørretumbleren er lavet af plast og aluminium. Modellen har et attraktivt design, god kvalitet og lav pris.

  Montagevejledning

  Installation af "Liana" er ikke en vanskelig proces. For at samle strukturen er det nok at studere monteringsskemaet og installationsvejledningen, som nødvendigvis skal angives på produktemballagen.

  For at installere tørretumbleren skal du bruge følgende værktøjer og armaturer.

  • Puncher. Alternativt vil en elektrisk boremaskine gøre. Dette værktøj er nødvendigt for at bore et lille antal huller i væggene eller loftet. Det er nødvendigt at bore ikke kun et lag af efterbehandling, men også en bund af beton eller andet materiale.
  • Målebånd og sort bly blyant. Ved hjælp af et målebånd foretages de nødvendige målinger. Blyantmærker på væggen eller loftets overflade til fastgørelse af strukturen.
  • Fasteners. Ofte kommer de allerede med en tørretumbler.

  Installation af tørretumbler

  For at installere en tørretumbler behøver du kun at vælge den type, der er praktisk for dig:

  • glidende - princippet om drift af en sådan konstruktion som "målebånd", når der ikke er linned, kan strengene foldes,
  • foldning - foldet i længde og bredde, og lavet i form af lameller,
  • "Liana" - giver dig mulighed for at tørre tøj på forskellige niveauer på grund af at hver streng falder og stiger.
  Fordelene ved lofttørrere
  • mere ledig plads i lejligheden,
  • skader ikke interiørdesignet og forstod næsten ikke,
  • plads til mere vaskeri
  • tørring tager mindre tid, fordi tøjet er øverst,
  • at hænge tøj, er du kun nødt til at sænke tørretumbler og der er ingen grund til at bruge en stol eller trinladder.

  Det er meget nemt at bruge en sådan enhed - hvis du skal hænge noget, skal du bare sænke en af ​​bøjlerne og frigøre ledningsholderen. Når du har hængt vasketøjet, skal den samme ledning trækkes, løft den til det ønskede niveau for at tørre. Spærren indsættes igen i en speciel plads på højdejusteringen.

  Forskellige monteringsmetoder

  Under navnet "liana" kan den gemmes som en loftsversion af tørretumbleren og med en vægmontering. Derudover er der ingen særlige forskelle mellem dens forskellige ændringer, men det er vigtigt at vælge installationsmuligheden.

  Nogle gange er det bare ikke muligt at installere en sådan ting i loftet. For eksempel - når spændedækslet er lavet, men realkreditlån ikke er installeret. Ja, og nogle andre typer af finish er ikke så let at montere tørretumbleren.

  I sådanne tilfælde skal du vælge vægversionen. Det adskiller sig fra versionen med montering i loftet, kun det sted, hvor beslagene med ruller vil blive monteret.

  Nogle gange har udstyr til tørring med denne fastgørelsesmetode en begrænsning af belastningen. Det bør afklares, før du køber, hvor meget en bestemt model kan modstå.

  Liana - en praktisk tørretumbler til bybalkoner

  På trods af de mange vaskemaskiner med tørring og specialudstyr anses den naturlige tørring af tøj, sengelinned og håndklæder som mest velegnede og derfor korrekte. Til hængende ting skal du bruge praktiske enheder. En af dem - "liana" til tørring af tøj på altan, terrasse eller loggia - er praktisk, pålidelig, billig, du kan købe i en hardware butik, installere det selv, reparere det om nødvendigt eller gøre det selv.

  Balkon "liana": design funktioner

  Til salg kan du finde lofttørrere, "lianas" til tøj på balkonen og vægmodeller af forskellige størrelser.

  Vægmonteret version

  Designet er enkelt og er en kombination af vandrette tværstænger og robuste snore, som man kan betjene. Crossbars er hule stænger af metal med anti-korrosionsbelægning eller plastik. Deres længde varierer fra 0,5 m til 2 m, men modeller af størrelser 1,5 m, 1,9 m, 2 m er mere almindelige på markedet.

  Plastik er godt, fordi det har en let vægt, men dens styrke er ikke altid bekræftet. Over tid kan stængerne revne, deformere og gulte. Aluminiumtværn er lidt tungere, men stærkere. De mest pålidelige og holdbare stålstænger, men de skaber en ekstra belastning på ledningerne, som slides hurtigere ud.

  Billeder af arbejdere knuder "liana" på balkonen

  Hovedbelastningen falder på to stålbeslag fastgjort med skruer på loftet eller væggen. Ruller sættes i beslagene for at gøre det lettere at justere ledningerne. Sterke kapron snørebånd, på hvilke stænger er spændt, er samlet og fastgjort på ét sted - på væggen ("kam").

  Ordningen "creepers" med skinnerne ned

  Manuel kontrol. For at sænke den vandrette stang ned, løsnes låsen og forlænger arbejdsledningen. Stangen er reduceret til en højde, der er praktisk til hængende tøj. Derefter strammes ledningen og fastgøres - tværbøjlen stiger med tingene mod loftet. Som følge heraf skaber klæder eller plader ikke hindringer for bevægelse, da de er i et godt, normalt ikke-involveret område.

  Hemmeligheden om populariteten af ​​en simpel tørretumbler

  En af de største fordele ved liana tørretumbleren er, at den kan hænge på balkonen, terrassen, i gangen eller endda på badeværelset. I næsten alle lejligheder i byen (med sjældne undtagelser) er der en balkon eller loggia, der ofte bruges som plads til tørring. Takket være den fritflydende luft tørrer tøjet hurtigere, tørrer ikke ud og forbliver frisk.

  "Liana" i arbejdsstilling - med krydsstangen sænket

  • Komfortabel brug og sikkerhed. Til hængende ting behøver ikke bænke eller stiger - bare sænk tværstangen ned, og vend tilbage til stedet.
  • Praktisk enhed, attraktivt design. Den installerede "liana" rummer ikke pladsen, ser mere elegant ud end en strakt wire eller reb.
  • Evne til at modstå tunge belastninger. Den maksimale vægt, som fabrikanten anbefaler, er angivet i instruktionerne. For plastprodukter - 5-7 kg, til metalprodukter i gennemsnit - op til 12 kg. Hvis vaskemaskinen er designet til en belastning på 5 kg, er hele sættet linned let at placere og tørre ad gangen.
  • Nem installation. Enkle design og klare installationsinstruktioner giver dig mulighed for at lave installation selv uden guider. Der kræves et minimum af værktøjer, og fastgørelseselementer leveres.

  En anden fordel, som passer til økonomiske ejere - lav pris. I online-butikker og økonomiske markeder præsenteres et stort udvalg af indenlandske modeller, fra enkle til 400-450 rubler. op til mere behagelig og holdbar for 1100-1500 rubler. Importerede analoger er dyrere - op til 2400 rubler, men den høje pris er ofte ikke berettiget og dikteret af mærket.

  "Liana" blok type - tværstangen fastgjort til rammen

  Glem ikke om enhedens vedligeholdelighed. Hvis kernen går i stykker eller ledningen slettes, kan de udskiftes med produkter, der passer til deres egenskaber.

  Anbefalinger til installation af "creepers"

  Købere har normalt ingen spørgsmål om, hvordan man hænger en "liana" på balkonen eller på badeværelset, da installationspakken er forsynet med detaljerede instruktioner, der beskriver handlingerne og diagrammerne. Men for at enheden skal tjene i lang tid, og det var praktisk at bruge det, skal du følge reglerne, som også anbefales af producenten eller din egen erfaring.

  Valg af et praktisk sted

  Hvis området på badeværelset tillader det, kan der installeres en tørretumbler der. Imidlertid lider indvendige rum ofte utilstrækkelig ventilation, og tørringsprocessen vil ikke finde sted hurtigt nok. I badeværelserne, og så overskredes fugtighedsniveauet, kan den konstante tilstedeværelse af vådt tøj forårsage støvvækst.

  Populær, men ikke den bedste løsning - "liana" over badeværelset

  Traditionelle steder at installere tørretumbleren "liana" - en balkon eller loggia. Udenfor byen kan de med succes erstattes af en terrasse, en veranda eller endda en havepavillon - steder hvor tøjvask er delvist placeret ude i luften, men beskyttet mod regn.

  Når man vælger et installationssted, er det nødvendigt at kontrollere pålideligheden af ​​væggene eller loftet - overfladerne hvor beslagene skal monteres. Hvis loftet er beklædt med plastpaneler, skal du fjerne dem og installere boliglånene fra træstængerne. Træbeklædningen opretholder vægten af ​​produktet med hængende tøjvask, men det kan også styrkes om nødvendigt.

  Forberedelse af produkter og værktøjer

  Ved valg af "creepers" være opmærksom på styrken af ​​stænger, snore, fastgørelseselementer og ruller. Det er bedre at give fortrins til producenter, der længe har været involveret i fremstilling af tørretumbler og har flere modeller i deres arsenal.

  Det er bedre at nægte billige kinesiske tilbud. Ifølge brugerfejl deformeres tværstangen og "kammen" af plastik af lav kvalitet hurtigt, og rullerne flyver ud af rillerne.

  Mislykkede købsindehavere mislykkedes hurtigt

  Ud over det nye produkt vil der kræves værktøjer. Hvis væggene på balkonen er mursten eller beton, er en hammerboremaskine eller en borer nyttig. Resten af ​​sættet er universelt til alle overflader:

  • skruetrækker, skruetrækker;
  • et målebånd, en blyant, en firkant til mærkning;
  • konstruktion kniv eller saks;
  • tænger, hammer.

  Du har brug for en trinladder eller en stabil afføring, da beslagene er monteret i høj højde, på loftet eller på væggen (lige under loftet).

  Et sæt improviserede værktøjer fra udlejeren

  Før installationen skal du kontrollere det komplette sæt tørretumbleren. Hvis nogle genstande ser upålidelige ud, skal de udskiftes med det samme. I stedet for korte skruer kan du bruge længere, hvis holderne skal fastgøres med klumper i beton eller mursten.

  Montering af tørretumbler i loftet

  Installation foregår i 5 faser:

  1. Preliminær markering. Ved hjælp af et målebånd og en blyant skal du markere placeringen af ​​parenteserne og derefter lave huller til dowels.
  2. Monteringsbeslag. Det er vigtigt at observere afstanden mellem dem, ellers vil der være problemer med højdejustering.
  3. Fastgørelsesholder "kam" på væggen. Dette er et "kontrolpunkt", så det skal være på et tilgængeligt sted, men i en afstand fra de parenteser, der er angivet i vejledningen.
  4. Skære kapron ledningen (reb) i det krævede antal stykker (fra 5 til 7).
  5. Montering af stænger, træk og låsekabler, fastgørelsestilbehør.

  Monteringsvejledningen til forskellige modeller kan variere, så fortsæt strengt i henhold til instruktionerne, og observere intervallerne mellem de enkelte dele.

  Tørretumbler klar til installation

  Monter ikke lofttørreren på en overflade med spotlights eller i umiddelbar nærhed af svingåbningen.

  Mulige installationsfejl

  Overvej de monteringsfejl, der måtte opstå på grund af arbejde fra en uerfaret mester. For eksempel begynder begyndere ofte den nemme måde at bruge negle i stedet for skruer. Hvis det er nødvendigt at udskifte dele, trækkes negle ud med vanskeligheder. I dette tilfælde kan produktet blive beskadiget, og selvskærende skruer kan let skrues af med en skruetrækker.

  Installation ved døren er ikke den bedste ide; Vasketøjet vil forstyrre bevægelsen.

  Markeringenes unøjagtighed truer med det faktum, at efter test af tørretumbler er det nødvendigt at demontere og derefter geninstallere beslagene og holderen. Utilstrækkelige spændingsledninger vil føre til at krydset slynges, og unødvendigt - til manglende evne til at sænke dem ned.

  Uberetet plads til installation truer også med at geninstallere. De huller, der gøres, vil ødelægge udseendet af væggene eller loftet, og deres forklædning - et ekstra spild af tid og kræfter.

  Nyttig video af tørretumbleren

  Montering af tørretumbler Polsk produktion på badeværelset:

  Anbefalinger til installation på plastforing:

  Video instruktioner til installation af "liana" på balkonen:

  Praktisk i brug "liana" er en god og økonomisk assistent til husmødre. Sengetøj vaskes i gennemsnit 2-3 gange om ugen, hvilket betyder, at tørretumbleren bliver optaget hele tiden. Meget mere komfortabel, når linnedet hænger højt fra loftet og ikke blander sig i at flytte på balkonen. Almindelige tove vil ikke give denne bekvemmelighed.