Sådan repareres profilen til gipsvæg og hvilke kløfter

Ved installation af lette ophængte konstruktioner, brug dowel-negle - færdige fastgørelsesdele. De er let og hurtigt monteret i væggen, og hylder, malerier, spejle, lamper osv. Er hængt på dem. De bruges i vid udstrækning til reparation og efterbehandling, f.eks. Ved installation af gipsplader.

Tips til valg

Dowel-neglen består af to elementer: en dowel, som er indsat i et hul i væggen, og et søm, som er drevet ind eller skruet ind i dowel med en tråd på stangen. Hætten har som regel en slids under en Phillips skruetrækker. Polypropylen dykker er velegnet til montering i opvarmede rum, nylon - kan modstå frysetemperaturer, så de kan endda bruges udendørs.

Du kan bruge en dowel-negle til beton, mursten og skum beton, det hele afhænger af dowel design. Ifølge dette princip skelnes mellem følgende typer.

 • Spacers - fastgøres ved at udvide ærmet i hullet, dets relief overflade begrænser bevægelsen af ​​dowel.
 • Universal - er monteret i hullet på bekostning af knuden, som dannes under vridning.

Køb dowel-negle, være opmærksom på deres størrelse. Diameteren kan være fra 5 til 8 mm - jo større er den, de tungere genstande, der kan modstå fastgørelser. De mest almindelige dowel negle til fastgørelse af profilrammen af ​​gipsplader i betonstørrelse 6x40.

Spidsens længde kan være fra 40 til 120 mm - jo længere tid er det jo mere pålideligt vil det være at holde den ophængte struktur. Overvej også antallet af fastgørelsesdele i pakken og foretag et valg baseret på den kommende mængde arbejde. Hvis du har brug for en historie om en hylde og flere billeder, nok emballage til 6 - 10 stykker. Når du skal reparere en masse varer, er det bedre at tage produkter med en margin, for eksempel 100-150 stk.

Dowel-negle til gips

Anvendelse af gipsvæg bør du vælge fastgørelsesanordningerne. Fra denne faktor afhænger ikke blot styrken af ​​strukturen, der skabes, men også udseendet, strukturens levetid, dets tekniske egenskaber - om det er muligt at vægte den givne struktur med forskellige objekter. Til montering af ramme GKL. Typen og antallet af udvalgte dykkelspidser afhænger af typen af ​​ramme, de valgte profiler, de adskiller sig i tykkelsen af ​​det materiale, de er fremstillet af, væggens og loftets materiale. (Skumbeton, skalsten, beton, mursten osv.)

Til montering af metalrammen købes ikke kun skruer, men også dowel-negle. Disse fastgørelsesdele skaber styrken af ​​hele rammen til gips. For at bruge disse fastgørelsesanordninger skal du være fortrolig med deres egenskaber. Misbrug kan påvirke metalrammen negativt.

Dowel-negle klassificering

For at købe en dowel-negle bør overveje faktorer:

 1. Anslået belastning på fikseren, på selve overfladen.
 2. Bunden, hvor sømhinden skal monteres, er beton, mursten.
 3. Overflade - loft, væg.

Fikseren er ikke-ensartet og kommer i forskellige størrelser og strukturer.

Installationsforskelle

Afhængigt af dybdenes design bør neglene betjenes med forskellige værktøjer.

Manuel fastgørelse af dowel-nail - den bruger 2 typer dowel-negle med en anden struktur. Negle uden tråde køres ind med en konventionel hammer. Med gevind - du skal bruge en skruetrækker til indskruing eller en skruetrækker.

Fastgørelse af byggevåben. For denne type installation anvender dowel-negle med en metal muffe. De er lavet med forventning om større vægt.

Størrelser af dowel-negle

Fastgørelsen er lavet i forskellige størrelser. Afhængigt af fokus skal købes dowel-nail størrelse kræves. Fastgørelsesanordninger er markeret med to tal: den første viser diameteren, den anden - låsens længde.

Tekniske indikatorer for dowel-negle

Ifølge indikatorerne producerede GOST 28457-90 dowel-negle. De behandles - hårdhed 53-56HRC. Men kan have en afvigelse på 51 / 5HRC.

 1. Stangen kan snoet ved fabriksindstillinger: med en længde på 50 mm. - 0,1 mm krumning længde mere end 50 mm. - 0,15 mm.
 2. Neglen bør ikke være rystet eller revnet. Spiken skal være skarp, hvis sløvheden er 0,8 mm. - det anses for uegnet
 3. På kanten af ​​neglene er alsidighed muligt.
 4. Der kan være en puck på neglen. Ved hendes skift er der brug for en kraft på 0,3 kN

Dowel negle er lavet med et zink anti-korrosionslag. Det må ikke være mindre end 6 mikron.

Hvad er et dowel-wedge metal

Denne fastgørelse hedder ankerkile-metallen. Den er lavet af metal. Ordet "anker" er oversat som "anker".

Metal gipsplader til gipsvæg har en anden installationsteknologi. Den bevægelige del af fastgørelsesorganet drives ind med en hammer, på grund af hvilken en dowel er klemt ind i overfladen.

Ifølge GOST er der lavet 2 typer metalduge til gipsvæg: 6/40 og 6/60, hvor 6 er diameteren i mm. 40 (60) er længden i mm. Ankerkile i pakker er til salg - 100, 200 stk.

Hvordan scorer en metal dowel wedge hurtigt slag, se videoen.

Kileankers egenskaber

Kileanker er lavet af galvaniseret stål eller rustfrit materiale. Brugt karbonstål, zinkbelagt hvid eller gul. På ankerets hoved er der en producentens mærke, der angiver densiteten af ​​det anvendte metal.

I grund og grund er disse metal kile fastgørelsesorganer lavet til fastgørelse profiler eller bøjler til bunden og anbefales anbefalede fastgørelsesdele.

Ankerkile er lavet i form af en metalstang. I den ene ende er der en låsehætte, og på den anden er et kileformet stop. Ved montering anbringes et anker i hullet, og dets bevægelige del er hamret. I dette tilfælde adskiller kilerne sig i forskellige retninger og derved fastgør fikseren i loftet. Ankerkile er karakteriseret ved særlig pålidelighed af fastgørelse til basen.

Faktorer der påvirker strukturstyrken

For at ankerkilen har en lang holdbarhed, såvel som bevarelse af styrke, er der nogle faktorer, som påvirker disse indikatorer:

 1. Ankerkile er drevet ind i bunden, som ikke har hulrum. Således vises fastgørelsesstyrken.
 2. Ved øget fugtighed vil betonbasen konstant absorbere fugt, hvilket kan forårsage for tidlig korrosion af metalet.
 3. Hvis basen, hvor ankerkilen er monteret, konstant er under tryk (bevægelse, vibration), vil kile snart springe ud.
 4. Hvis en bevægelig del, en stang, forbliver over overfladen, betyder det, at ankeret ikke er fuldt åbnet. Samtidig er servicelivet begrænset.
 5. Træk ikke fastgørelserne af kemiske løsninger. De vil ødelægge fikseren.

Sammenligningstabel, som du kan bestemme fastgørelsen af ​​ankerkilefastgørelsen på:

Separat skal det bemærkes, at i forbindelse med brandsikkerhed skal alle suspenderede strukturer fastgøres med metalkiler med ankre.

Base til dowel-nails og anker-kile

For at fastgøreren skal have en lang levetid, skal du vide, hvad basen skal være:

 1. Forstærket beton loft - plader i lejlighedsbygninger.
 2. Beton - gulvet i lejligheden eller hældt beton i et privat hus.
 3. Solid mursten. Der er flere typer af dette materiale: keramik, silikat, klinkersten. Hvert materiale har sin egen tæthed, afhænger af fastgørelsens varighed. Sådant materiale kan opstå i private bygninger.
 4. Skumbetonblokke. I mangel af et hulrum i dem er det nødvendigt at kende densiteten af ​​skumblokken.

Dowel-nails, anker-kiler er ikke monteret i en træbase, samt i skumblokens vægge og andre hule materialer. Da afstandselementerne ikke bliver fastgjort til bunden, men hovedsageligt i et vakuum, som ikke giver den krævede styrke.

Sådan monteres det korrekt på vægprofilen

Før du fastgør en metalprofil til en væg, skal du have et sæt værktøjer og materialer:

Profil - styrprofilen er hovedsageligt galvaniseret. Det giver pålidelighed i det skabte design. Beregningen foretages ved hjælp af en online regnemaskine eller alene. Materiale skal tages med en margen.

Dowel negle til profilfastgørelse - til en 6/40 fyldig væg. Hvis basen er et træ, så er 25mm fjedre anvendelige.

Bor med 6 mm boremaskine. og skruetrækker. Før du bruger elektriske værktøjer, er det nødvendigt at beregne belastningen på ledningerne.

Saks til skæring af metal. I forbindelse med montering af styringsprofilen er det nogle gange nødvendigt at lave et snit på et metalprodukt eller at skære det.

Monteringsguide profil

Til installation af styringsprofilen kræves en forberedt overflade med klar markering. Hvordan fikses profilen til væggen? Installationen udføres i følgende rækkefølge:

 1. Først og fremmest bliver guideprofilen anvendt til markeringen (linjen kan gå både indefra og udefra - afhængigt af de nuancer der opstår)
 2. Næste på profilen vil du markere steder for fremtidige fastgørelsesdele. Det er grundlæggende nødvendigt at trække sig op til 15 cm fra profilens kant. fra den første og så videre - hver 25cm.
 3. I mangel af huller i profilen fremstilles de selvstændigt. Selvom der er data markeret steder af planten, skal det ifølge mastrene være præcis midt i hullerne for at gøre en til styrken af ​​strukturen.
 4. Borens diameter skal være 6 mm og dens længde 50 mm. hvis boret er længere, skal du markere grænsen på den, det er nemt at lave det med tape eller tape.
 5. En plastik dowel er indsat i hullet lavet både i bunden og i profilen. Han hamrede på plads med en hammer. Dette skal gøres omhyggeligt, da det kan blive deformeret under installationen. Så bliver plastikdelen ubrugelig.
 6. Efter montering af den første plastdel af stikket med en skruetrækker er der monteret en gevindspik. Jo dybere neglen er inkluderet i komponenten, desto mere er det afsløret at fastgøre alle fastgørelsesanordninger med specielle tendrils.
 7. Hvis profilen er længere end nødvendigt, skæres den med metal saks.
 8. Hvis du skal skærpe profilen, kan du bruge specielle udvidelser.
 9. I slutningen af ​​profilerne trækker du tilbage 15 cm i hver ende og fastgør dowel-neglene.

Sæt ikke skruetrækken i høj hastighed, for ikke at køre neglen mere end at sætte ind i flyet, mens du bøjer profilen.

Styringsprofilen er en integreret del af hele metalværket til gipsvæg, så dets fiksering skal være stærk, høj kvalitet.

Fastgørelse af profilen på loftet eller fastgørelse af rammerne af væggene under gipsplade er ens i deres teknologi.

Montering af suspensioner til loftet for gipsvæg

Hvad er monterede suspensioner til gipsvægskonstruktion? Mange vil svare på dette spørgsmål "apply dowel-nails." Dette er forkert, fordi suspensionen tager fat på hele gipsloftets belastning. Når hængende tyngdekraft over tid stiger, stikker spidsen ikke op og ud af overfladen. Resultatet er en sænkning og deformation af det hængende loft. Ifølge eksperter er den bedste fiksering ankerkilen. Sådan monteres suspensioner for profilen? For styrken af ​​den opførte konstruktion er metalkileankeret, 6/40 i størrelse, fastgjort i suspensionens sidevinkler. Installationen udføres som følger:

 1. Et hul med en diameter på 6 mm er lavet i loftet efter den påtænkte markering. Huldybden er 40 mm.
 2. Dette hul er fri for støv (du kan blæse det selv).
 3. En suspension er fastgjort til hullerne.
 4. I suspensionens øjne og hullet indsættes hele vejen anker kile.
 5. Efter den sædvanlige hammer stikker en pind. Med hvert slag kommer han strammere til betonoverfladen. Dette antyder, at ankerelementets elementer strækkes i forskellige retninger, hvorved hele fikseren fastgøres.

Installation af et anker tager 10 sekunder. Sådan fixering af suspensioner er den mest holdbare sammenlignet med brugen af ​​dowel-negle.

På hvilken afstand til mount suspensions for profilen? Fra suspensionerne afhænger det direkte af styrken af ​​loftet på gipspladen. Suspensioner er monteret på en markeret linje beregnet til loftprofilen. På denne linje er hver 40-60 cm. Anker-kilesuspensionerne fastgjort. Afstanden afhænger af det materiale, der bruges til at lave suspensionen. Hvis metallet er tyndt, vil afstanden være 40 cm.

Fastgørelsesafstand af direkte suspensioner på blonder

Det er tilladt at bruge dowels, når der oprettes en kasse på loftet. Dette design gør ikke dowel-nail tyngre på grund af den lave vægt af drywall-boksen.

Afstandsfastgørelsesophængninger til væggen

Video Sådan monteres suspensionen korrekt

Installationsfunktioner

Under installationen af ​​wall dowel-negle til væggene kan der opstå visse vanskeligheder. For at undgå dette bør du gøre sig bekendt med visse nuancer:

 1. Når du installerer i en mur, skal du bestemme placeringen af ​​dowel-neglen. Hvis fastgøreren falder på grænsen (i opløsning) mellem murstenen, er der stor sandsynlighed for, at den vil hoppe ud. Da opløsningen kan smuldre.
 2. Før du borer væggen, skal du sikkert vide, at ledningerne i de elektriske ledninger ikke passerer der. Ellers vil der forekomme en kortslutning.
 3. Hvis metalbeslag passerer gennem væggen, vil dette også påvirke hullet negativt.
 4. For korrekt at montere en dowel-negle, skal du lave huller med en diameter på samme måde som en dowel (6mm.).
 5. Bør væggen med lav hastighed, så materialet fra overfladen ikke kommer ud i ét stykke, således dannes et stort hul.
 6. Når du kører en dowel, vil den begrænsende manchet ikke tillade fikseren at falde i hullet. Derfor bør du forsigtigt hamre dyvelen.

Nyttige tips

Hvis hullet er stort og dowel ikke holder, kan du rette det på følgende måder:

 • nær stram skruen
 • Bør så vidt muligt en stor diameter med valget af den tilsvarende dowel;
 • Indsæt en plastikdåse og læg noget byggeskum ind der. I løbet af natten vil det øge, tryk plastikdelen og hærde. Først da kan et negle skrues ind og overskydende skum fjernes;
 • klem de flydende negle ind i hullet;
 • indsæt en dowel-søm i plastens del af hullet, påfør gips. Det tørrer natten over, efter at du har skruet et søm.

Det er bedre at bruge en jernankerkile på en loftkonstruktion til et ophængt loft, fordi i tilfælde af brand det ikke smelter, men har en metalstruktur. Og for pålidelig fastgørelse af direkte loftsophæng er dette den bedste måde at holde strukturen på.

Men hvis loftet er nivelleret med gipsvæg i det gamle panelhus, så kan du anvende plastikspidser. Det er bedre klemt og holder metalrammen.

Desuden skal du gøre dig bekendt med de typer dowels til at fastgøre direkte på arket GKL.

Typer af profiler til gipsvæg: størrelse og formål

Gipsplader anvendes effektivt i færdiggørelsen af ​​værker, men deres montering er umulig uden en særlig ramme af metalprofiler. Som et alternativ - montering på speciel lim kan bruges, men profilerne giver pålideligheden af ​​designet. Desuden bruges forskellige kategorier af disse fastgørelseselementer ved fremstilling af forskellige rammer.

Typer af profiler til gips

Klassificering af metalprofiler til installation af gipsvæg kan baseres på deres funktionelle formål, designfunktioner og anvendelse.

Afhængigt af anvendelsesstedet er profilerne forskellige:

Derudover er der i klassificeringen af ​​profiler til GCR typer:

 • Profil for plating plan
 • Profil for enheden af ​​skillevægge

Typer af profiler til gipsvæg, afhængigt af formularen er:

Stål anvendes som materiale til fremstilling af metalprofiler til gipsplader og er normalt galvaniseret. Til forskellige funktionelle formål af profilen kan tyndt plade eller pladegalvanisering anvendes.

En mere detaljeret beskrivelse af profilerne giver en ide om formålet med disse strukturelle elementer af gipsvægssystemer.

Profiler for at oprette hovedrammen

I denne rolle gælder:

 • Guide profiler med UD markering. Sådanne profiler anvendes til dannelsen af ​​rammen for den fremtidige gipsvægskonstruktion. Da hele systemet, herunder skillevægge og gipsvæggen selv, er monteret på denne profil, er den lavet af tykt stål. Denne type profil indstiller parametrene for den fremtidige perimeter af hele strukturen.
 • CD-bærende profiler. Denne type profil er knyttet direkte til UD-rammens profiler, og bærefunktionen udføres i henhold til dens navn. Da de også er tilsluttet plader af gipsvæg, skal de være fremstillet af galvaniseret stålplade
 • Buede profiler. Ifølge de teknologiske egenskaber er denne type profil identisk med de to tidligere typer, men den har en forstærket perforering med tilstedeværelsen af ​​mange huller og skær. Dette gør det muligt at bøje det i den rigtige retning og danne rammerne for komplekse konfigurationer.

Partition Profiler

En identisk klassifikation er også blevet udviklet her, herunder

 • Profiler guider med UW markeringer, designet til at skabe en mantelstruktur. Ved deres brug er opbygningen og omkredsen af ​​molen etableret.
 • CW-rackprofilen er elementet til afstivning af hele strukturen. Plader af gipsvæg kan monteres på begge sider.

Størrelser af profiler af forskellige kategorier

Da hver profiltype har sit eget funktionelle formål, er både dimensionerne og formen på profilerne også forskellige.

 • For eksempel har UD-markeringsguideprofiler dimensioner på 0,25-0,28x300 - 400 cm. Profilvægtykkelsen er 0,5-0,7 mm
 • CD-bæreprofiler har dimensioner på 0,25-0,28x300 cm samt 0,28x400 cm. I begge tilfælde er hyldehøjden 0,5-0,6 mm

Vægten af ​​lejer og styrprofiler til rammen er 1,2-1,8 kg i en længde på 3 m og 1,6-2,4 kg i en længde på 4 m, hvilket afhænger af tykkelsen af ​​stålet.

Fordelingsprofiler er normalt bredere. Deres størrelser er som følger:

 • Profiler mærke UW kan have en bredde på 50,75,100 mm. Længden af ​​sådanne profiler er 3000 mm eller 4000 mm. Massen af ​​hver profil når 2,11-3,88 kg afhængigt af de øvrige overordnede indikatorer
 • Afhængigt af formålet har CW-rackprofilerne følgende dimensioner:
  • 48,8h3000h50
  • 73,8h3000h50
  • 98,8h3000h50

Profiler af denne type med en længde på 4000 mm, og de samme parametre for bredden og højden af ​​hylden kan også fremstilles. I alle tilfælde er tykkelsen af ​​metallet ikke mindre end 0,5-6 mm.

Størrelser af forskellige typer profiler til gipsvæg

Fixture til gips profil

Til fuldstændig fastgørelse af profiler er det også nødvendigt at bruge monteringsudstyr. Det bruges til at forbinde rammens individuelle konstruktionselementer såvel som til fastsættelse af gipsplader. Typerne af fastgørelseselementer til FCL er klassificeret i følgende kategorier:

For at forbinde overfladen af ​​en væg eller et loft med en metalramme fremstillet af metalprofiler, anvendes en beslag i form af bogstaver "P". Det bøjer let ved foldpunkterne og indeholder perforeringer i hele sit område.

 • Suspension til hurtig montering - hurtigophæng. Den har en speciel nål med et hul, der hjælper til at forbinde de dele, der ikke kan fastgøres med en u-formet beslag
 • Korsformet beslag bruges som en jumper på støtteprofilerne og gør det muligt at forbinde dem vinkelret
 • For at øge bærerprofilens længde bruges der en konnektor, hvor profilernes ender er indsat.

Og således at fastgørelseselementerne holdes i gipspladesystemets struktur mere sikkert, bruges skruer, skruer og dowels til at fastgøre dem. Deres størrelser vælges ud fra hvilket element eller overflade der skal fastgøres.

Profilmonteringsmaterialer

Der er forskellige typer profiler vedrørende deres brug. Aluminiumprofil til butiksvinduer giver dig mulighed for at skabe smukt kommercielt udstyr af forskellige former, der vil være stærke nok til at modstå en stor belastning.

Vi anbefaler også, at du læser om aluminiumprofilen for glas i denne artikel, som indeholder detaljerede installationsanvisninger.

konklusion

For en professionel mester er det normalt tilstrækkeligt at kort beskrive parametrene for alle de strukturelle elementer i gipsvæggen. Men hvis du er nødt til at møde denne enhed for første gang, er det bedre at få visuel information. Til dette formål anbefales det, at du gør dig bekendt med videoen, som giver dig mulighed for at gå dybere ind i processen med at vælge fastgørelseselementer til gipsvæg og klart demonstrere egenskaberne ved hver af dem.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at du ikke bør forsømme de enkelte typer profiler for gipsvæg eller fastgørelsesanordninger, og erstatte dem med dem, der er tilgængelige. Nogle gange fører denne praksis til det faktum, at gipspladesystemet er upåliteligt.

Video om typer af profiler til gips

Montering af forskellige profiler til gipsplade: Installation af en UW guide profil på gulvet, installation af CW bæreprofiler, installation af en UW guide profil på loftet.

Metoder til montering af profiler til gipsvæg. Hvad er en prosekatel for?

Profil til montering af tørvæg: hvordan man vælger, funktioner og funktioner

Nyttige oplysninger om gipsplade

Profil for gipsvæg - elementer, uden hvilke klædningen af ​​vægge eller opførelsen af ​​skillevægge er simpelthen umulig. De er hovedsageligt fremstillet af galvaniseret stål og er derfor ikke modtagelige for korrosion og er meget holdbare.

Typer og størrelser af profiler til gipsplader

I vores katalog finder du en gips profil for en af ​​følgende typer:

 • loftprofil - at skabe ophængte loftsstrukturer
 • arch profil - at skabe buede elementer fra gipsvæg (buer, kolonner);
 • profilguide - til montering af rack- og loftsprofiler;
 • Hjørneprofil - for at styrke hjørnerne efter gipsplader vægge;
 • beacon profil - til udjævning af overfladen af ​​vægge ved hjælp af gips;
 • rackmonteret profil - til beklædningsvægge med gipsplader.

De mest almindelige guider, loft og rackprofiler. Uden dem kan installationen GKL ikke udføres. De er præsenteret i forskellige størrelser: Skinner til montering af stativer kan have en vægbredde på 50, 65 (66), 75 eller 100 mm og højden på hylderne - 37 eller 40 mm afhængigt af producenten.

Rackprofilen til Knauf gipsvæg har en lignende vægbredde, med hyldernes højde - 50 mm. Profil for gipsplader Gyproc har en lavere højde på hylderne - 40 mm. Loftprofil er standard for alle producenter: dets størrelser er 60x27 mm. Guide profiler til loftet har dimensioner på 28x27 mm. Profilens længde er også standard for de fleste mærker (Knauf, Gyproc, Metalist): Det er 3 eller 4 meter, mindre end 3,5 m.

Fastgøring af styrprofiler til væggene er lavet ved hjælp af klumper og skruer. Loftsprofiler er fastgjort på direkte suspensioner eller suspensioner med clips (til dette formål er der specielle bøjninger tilvejebragt ved konstruktionen af ​​væggene i printkortet). Profilerne skal bindes til hinanden ved hjælp af galvaniserede skruer med upressede skiver.

Egenskaber ved valget af profiler til gips

Profiler til gipsvæg skal vælges ud fra parametre som:

 • størrelse og tykkelse af gipsplader
 • højden af ​​væggene (når de vender mod dem) eller bredden af ​​rummet (når afslutningen af ​​loftet);
 • antal pletteringslag.

Vægten af ​​beklædningen har direkte indflydelse på valget af størrelsen på stativprofilerne (i modsætning til PP-profilerne, da vægten af ​​loftsgipskortet er standard - ca. 22 kg / ark). Jo større masse, jo bredere skal væggen af ​​PS være. Til letvægts enkeltlagsbeklædning (med en GCR-vægt på op til 8,5 kg / m²) er en PS på 50x50 mm (50x40 mm) tilstrækkelig. Til installation af tungere materialer (gipsplader med høj densitet eller gipsplader med høj densitet) er det bedst at bruge gipspladsprofilen PS 65x50 eller 75x50 mm.

Ved indretning af skillevægge og tolagsforing anbefales det at anvende PS-profiler med en vægbredde på 75 eller 100 mm. Til gengæld købes guideprofilerne i overensstemmelse med størrelserne på de valgte racks. Højden af ​​væggene eller bredden af ​​rummet når loftet afslutter, påvirker valget af længden af ​​PS- eller PP-profilerne. Hvis f.eks. Væghøjden er 2,8 m, skal du købe standardhyller på 3 m. Men hvis væghøjden er 3,6 m, køb 4 m profiler, da det er uønsket at opbygge dem under installationen.

Husbygning

Inden du installerer gipsvæg, skal du udarbejde en ramme, på hvilken den skal fastgøres. Til dette formål anvendes en speciel profil, der adskiller sig i størrelse, sektion og konfiguration. På funktionerne i installationen af ​​profilen for gipsvæg og dens formål vil diskutere senere.

Indholdsfortegnelse:

Profil for drywall: Karakteristisk og generel information

Gipsvæg er et materiale, der er ret nemt at bruge. For at rette det på overfladen er det imidlertid nødvendigt at bygge en speciel konstruktion fra profilen. I processen med at udføre disse værker er der oftest vanskeligheder.

Konstruktionen af ​​en metalprofilkonstruktion til fastgørelse af gips giver dette materiale mulighed for fuldt ud at udføre sine funktioner. Da den rammeløse gipsvægmontering er et plaster, der er trimmet i rummet. På et tidspunkt, hvor rammens strukturer varierer i form, størrelse, har buede åbninger mv.

Fraværet af drejning gør det ikke muligt at niveauere væggene, afslutte loftet eller installere skillevægge.

Der er to varianter af profiler, der anvendes i forbindelse med installation af gipsvægsstrukturer:

Den første mulighed har mange fejl, blandt hvilke der især er lav driftstid sammenlignet med metal. Desuden er træprofilen mere modtagelig for fugt end metal.

Stålprofiler er flere gange dyrere end træ, dette er deres største ulempe. På trods af dette har de mange fordele, blandt hvilke vi fremhæver:

 • høj modstand mod alle ydre påvirkninger;
 • tilgængeligheden af ​​overtagelsen
 • enkelhed og pålidelighed i brug
 • Driftstiden anvendes til fremstilling af galvaniseret stål med en tykkelse på 6 mm;
 • Denne profil er nem at genoprette;
 • En række muligheder for profiler, der er egnede til brug i visse situationer.

De vigtigste typer metalprofil til gipsvæg

I overensstemmelse med formålet med alle profiler til installation af gipsvæg inddelt i:

Dimensionerne af profilen til gipsplader varierer i forhold til de designfunktioner, der bygges fra den.

Den første mulighed er markeret med PS og PP. Den er designet til højbelastede steder. Det er på denne type profil, at gipsplader er fastgjort. To varianter af føringsprofilen adskiller sig langs kanterne i form af bogstavet P eller C.

Til styringsprofil er der en mærkning MON. Det er en vandret stang, som er grundlaget for montering af lodrette stativ. Det er denne profil, som danner basis for stålrammen.

Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med de vigtigste muligheder for profilen til gipsvæg fremstillet af metal:

 • PN - repræsenterer takprofilens vejledende profiler, da det er på dem, at gipsplade anvendes, som bruges i færdiggørelsen af ​​lofterne;
 • PP - en form for loftbaseprofil, der bruges til at fastgøre gipsvæg på loftet, er fastgjort omkring rummets omkreds ved montering af lofter
 • Mon-wall profiler udfører funktionen af ​​et lodret stativ i vægkonstruktioner.

Tip: Ps profiler anvendes til dels, det vil sige, de er sat i segmenter for at spare materiale. Det påvirker ikke den endelige kvalitet af designet.

Der er to flere valgmuligheder profiler, der bruges sjældent:

 • hjørne - hjælper til at danne gipspladerens hjørner, de installeres direkte på det allerede installerede gipsplader og beskytter det mod virkningerne af forskellige mekaniske stimuli. Under loftets opstilling fastgøres hjørneprofilerne langs omkredsen under arrangementet af væggene de er monteret på gulv og loft
 • buet - der bruges til at bygge buer, derudover med deres hjælp danner de radiale og forskellige asymmetriske former af vægge eller skillevægge til fastgørelse af en sådan profil af ret simple selvdrejende skruer.

Bemærk, at den maksimale bøjningsradius for den buede profil er 50 cm, med større belastning er der risiko for strukturfejl.

Egenskaber ved montering af metalprofil

Til fastgørelse af materialet anvendes specielle suspensioner, hvorved intervallet mellem væg og profil justeres. Således, før konstruktionen af ​​strukturen behøver ikke at forudjustere væggene.

Hvis lofthøjden er mere end to meter, så skal du installere profilerne, og du skal bruge 5 bøjler på loftet eller på væggen. Med deres hjælp er fladhedsjusteringen af ​​hele strukturen lavet.

Bemærk at grundlaget for metalrammens struktur er en guide-type profil. Den er fastgjort med dykker og skruer. Den gennemsnitlige afstand mellem hullerne er 200 mm. Således er strukturen sikkert fastgjort til væggen.

Nogle typer af profiler har allerede forborede huller, for nybegyndere er det bedre at vælge sådanne materialer.

For at lette installationen af ​​profilen under gipsvæggen foreslår vi at læse nyttige råd til at gennemføre denne proces:

1. To gipsark kan nemt passe på profilens brede væg, men bemærk at hver af dem skal placeres jævnt.

Tip: Beregn installationen af ​​vertikale stativer, så intervallet mellem dem er seks centimeter mindre, halvdelen af ​​værdien af ​​gipsvæggen i bredden.

2. Skruer installeres i nærheden af ​​væggen for at sikre en mere sikker pasform.

3. Ham kun i skruerne i en ret vinkel, ellers skru skruen af ​​og geninstaller den.

4. Alle skruerne på skruerne er indlejret 0,5 mm i profilen.

5. Vertikale stativer har et særligt sted til installation af kommunikationsingeniørretning. Selv om ledningerne og rørene i de fleste tilfælde løber direkte under gipsvæggen.

6. Når du afslutter et privat hus, skal du passe på tilstedeværelsen af ​​yderligere termisk og lydisolering.

7. Ved køb af profiler og vejledninger til hypocardboard skal de krævede mængder materialer øges med 10% for at kompensere for forskellige sektioner og tekniske problemer.

Funktioner ved installation af profiler til gipsvæg omkring omkredsen af ​​rummet

Til at begynde med er det nødvendigt at markere det plan, som rammen skal installeres på. Udfør derefter værktøjerne i formularen:

Negle bruges til at fastgøre plumb line til væggen, det skal fastgøres til loftet, men hænge ned til gulvet. Den anden rørledning er fastgjort på samme måde. Bemærk, at plumb linjer ikke bør røre ved noget, da den lodrette planhed vil blive brudt.

På væggen er fiskelinjen trukket på tre steder: ovenfra, under og i midten. Det højeste punkt på væggen fungerer som installationssted for metalrammen. Afgang fra hendes sted, kontroller nøjagtigheden af ​​sammenbruddet. Parallelt med den forstrækne fiskelinje strækker man en del af den langs sidevæggen. Forbind de sektioner af skoven, der er placeret på de to vægge med en linjal, og lav mærker på placeringen af ​​flyet.

Gentag denne proces med alle andre vægge og loftet. Brug reglen og kridtet til at tegne strukturens omkreds.

Monteringsprofil til gipsvæg guide type

For at den videre opbygning af profilerne skal være jævn og korrekt, er det først og fremmest nødvendigt at rette profilprofilen, hvilket er grundlaget for rammen, som antager det meste af hele belastningen.

For at rette vejledningsprofilen skal der være tilstedeværelse af:

 • Punch;
 • elektrisk boremaskine;
 • en hammer;
 • fastgørelsesanordninger;
 • saks til metal;
 • tang.

Monter styringsprofilen på væggen i henhold til den tidligere producerede mærkning. For at gøre det lettere at arbejde, er det bedre at starte hele processen fra bunden. Afgå fra toppen af ​​profilen 0,3 m, og bor et hul, der skal være flere millimeter større end længden af ​​dowel-neglene. Lav yderligere to huller i midten og bunden og installer dowel-neglene.

Kontroller ensartetheden af ​​hele strukturen efter den angivne markering, om nødvendigt korrigér profilen og hammeren i negle. Derefter måles afstanden, der forbliver indtil væggen og tilføjer tyve millimeter til den, da installationen af ​​guiderne overlappes.

Ved hjælp af saks til skæring af metalprodukter skæres profilens sidesektioner og bøjes den udad, afskærer den centrale del og justeres ved hjælp af tænger. Installer den næste del af profilen, mens du sidder i stødafsnittet, kør en ekstra dowel-negle.

Marker profilen og reparer den med dowel-neglene. På samme måde er alle efterfølgende guideprofiler langs omkredsen af ​​vægge og loft installeret. For yderligere styrkelse af hele strukturen anvendes dowels, installeret i trin på tredive centimeter. Før dette anbefales det, at du igen kontrollerer konstruktionen for ensartethed og overholdelse af markeringen.

Gør-det-selv-gipsprofilinstallation: vertikale sektioner

Profiler til lodret brug skal monteres i overensstemmelse med størrelsen og typen af ​​installation af gipsplader. En afstand svarende til bredden af ​​et plade af gipsplader måles fra begyndelsen af ​​væggen, et mærke er lavet. Det er her den vertikale profil vil blive placeret, hvilket vil være sammenkædet af to ark. Mærkaten angiver det tværgående center af metalprofilen.

Marker alle lodrette sektioner af monteringsprofilen på samme måde. Plaster gipsplader er opdelt i to dele i overensstemmelse med bredden, hver af dem bør ikke være mere end halvtreds centimeter. Lav mærker på gulvfladen, de markerer den midterste del af de vertikale profiler.

Kast en lodret linje fra loftet til gulvet, og marker de steder, hvor den lodrette profil er fastgjort til loftet. Brug det første mærke, overfør dimensioner til loftoverfladen. For at kontrollere, om arbejdet er korrekt, skal du kaste en lodret linje fra loftet til gulvet; hvis etiketterne er de samme, kræver markeringen ikke korrektion.

For at rette de vertikale profiler på loftet kræves der:

 • elektrisk skruetrækker;
 • metal skruer;
 • fiskeri linje
 • tænger;
 • reglerne
 • en blyant
 • suspension i mængden af ​​tre stykker;
 • en hammer;
 • fastgørelsesanordninger;
 • elektrisk boremaskine.

På midten af ​​væggen måles afstanden mellem loftet og gulvet. Overfør alle målinger til profilens overflade, og træk samtidigt en centimeter. For at undgå fejl med en blyant skal du markere størrelsen på hele emnet. Skær profilens sidesektioner, bøj ​​kanterne udad, skær gennem den centrale del. Brug tænger til at justere klippet. Således vil guiden forbinde med den vertikale profil.

Når du har monteret emnet på væggen, skal du markere det omkring omkredsen. Endvidere er væggen opdelt i tre områder, som gør mærker og fjerner emnet.

Placér hængeren i overensstemmelse med de fremførte mærker, bor huller i hængeren ved hjælp af perforeret og fastgør den på mærkerne med dowel-negle. Ved hjælp af vvs er gipsvæg meget bekvemt at fastgøre, i tillæg med deres hjælp er den sat i den ønskede retning.

Installer den anden bøjle og returner emnet. Fastgør den vertikale profil til styrets overflade ved hjælp af skruer til metal. Først fastsætter dens øverste del og derefter dens nederste del. Bemærk at profilhøjden er mindre end den samlede højde med en centimeter, så det skal sikres, at der er et tillæg på 0,5 cm over og under.

På overfladen af ​​de vertikale guider fastgøres skruerne, som fiskelinjen er fastgjort på. Bøjernes sidedele skal bøjes, og en lodret profil sættes langs fiskelinjen. Denne proces kræver mere end en person.

Bemærk, at profilen under alle omstændigheder ikke skal skubbe linjen eller bevæge sig væk fra den. Det er muligt at kontrollere strukturens ensartethed ved hjælp af reglen.

Tip: Hvis du opdager selv mindre fejl, bør du ty til at rette op på dem på dette stadium af arbejdet. Efter installation af vertikale profiler kan fejl ikke løses.

Montering af vandrette fragmenter af metalprofil

Horisontale dele er jumpers, der øger strukturens styrkeegenskaber. Disse komponenter er fastgjort direkte på strukturen, ikke på væggen. For at redde materiale, som er ved at montere profilens vandrette dele, skal princippet om fastgørelse af gips anvendes, dvs. jumpers skal installeres i områderne under gipsvæggen.

Bemærk at i færd med at installere gips skal bruge princippet om skakordre, det vil sige først passe hele arket og derefter halvdelen af ​​det. Dette vil medvirke til at forhindre udseendet af lange sømme og styrke styrken af ​​strukturen.

For at udføre denne proces vil der være behov for:

 • skruetrækker;
 • Selvdrejende skruer med saks til metal;
 • tænger;
 • krabber;
 • markør.

På et sted, hvor tværprofilen skærer med den vertikale struktur, er der installeret en særlig del, der kaldes en krabbe. Hvis et ensartet kryds ikke dannes, skal du udføre følgende handlinger:

 • måle afstanden mellem de midterste sektioner af de to vertikaler;
 • skære emnet og sætte på plads
 • Marker sektionerne af installationsprofilen ved hjælp af markøren.
 • ved hjælp af saks til metal skåret det ønskede afsnit af profilen;
 • tænger hjælper med at justere snitene og bøje sideafsnittene i en ret vinkel;
 • installer profilen og fastgør den med skruer;
 • Kontroller fladheden af ​​den resulterende konstruktion.

Alle typer af profiler og komponenter til gipsvæg: størrelse, applikation, valg

Ethvert produkt fremstillet af gipsvæg har nødvendigvis en "højderyg" - en ramme med stærke dele. Disse er profiler og guider af forskellige former forbundet med forskellige fastgørelsesdele. Af kvalitet kan de være forskellige. Alas - nogle gange kan man kun finde ud af et købt ægteskab under installationen, eller endda når man bruger en færdig struktur. Dette er et problem for udviklere uden erfaring. Vælge de rigtige typer profiler til gipsvæg, de ved ikke, hvordan man finder kvalitetsprodukter. Men her er det umuligt at lave fejl, derfor vil vi overveje, hvad der er typer af profiler, komponenter og fastgørelsesdele til gipsvæg, overvej kriterierne for udvælgelsen af ​​disse elementer.

Hvad er gipspladsprofiler: typer og størrelser

Til fremstilling af profilen ved anvendelse af koldvalset metalplade, galvaniseret. Produkterne bliver stærke, praktiske og pålidelige. Galvaniseret overfladekorrosion er trods alt ikke farlig, og derfor er en sådan profil bestemt til at have et meget langt liv.

Metalrammen, der anvendes til montering af gipsvæg, er enkel i design. Den omfatter vandrette og lodrette dele. Sidstnævnte kaldes bærere eller rackelementer. Vinkelret på dem er guider, eller starter, elementer. Det er ikke så svært at vælge en passende profil til gipsplader. Til at begynde med vil vi liste alle deres typer.

Rack profil (CD eller PP profil)

Rack-mount profiler (også kaldet loft) - en af ​​de mest populære. De er ifølge mærket Knauf betegnet med bogstaverne CD. Lignende produkter mærke Giprok kaldet PP profiler. Takket være deres optimalt valgte dimensioner er rummet rationelt og økonomisk anvendt. Under arbejdet i værelser af enhver størrelse af affald forbliver næsten ikke.


Denne profil bruges til fremstilling af rammen til vægbeklædning og lofter.

Profilstørrelser:

 • Længde - fra 2,5 til 4 m;
 • Bredde - 60 mm;
 • Højde på hylder - 2,7-2,8 cm.

Plating guide profil (UD eller PPN)

UD (eller PPN) profiler er rammestyrene. På væggen af ​​gipsvæggen eller ved at opbygge et ophængt loft, skal du montere sådanne dele rundt om planetens omkreds. Siden installationen af ​​disse profiler passerer sneglen lige igennem dem, er det ønskeligt, at de bliver perforeret. Det vil trods alt være meget lettere at komme ind i boraxens huller.


Bruges som hjælpelinjer, hvori rackprofiler indsættes.

Dimensioner guider for gipsvæg:

 • Længde - 3 m;
 • tykkelse - 0,55 mm;
 • bredde - 2,7 cm;
 • højde - 2,8 cm

Partition Profiler - UW eller Mon

Guide profiler til oprettelse af partitioner er mærket UW eller Mon. For at kunne lave en partition af enhver tykkelse, der er nødvendig, fremstilles disse dele med et stort udvalg af størrelser, især bredder.


Bruges i rammen som vejledninger, når du opretter partitioner.

Profilstørrelser:

 • Længde - fra 2 til 4 m;
 • hyldehøjde - fra 3,7 til 4 cm;
 • bredde - 4,2; 5; 6,6; 7,5; 10; 12.5; 15 cm

Partition Profiler - CW eller PS

Rackprofiler til vægge er markeret med bogstaver CW eller PS). I bredden matches de til startelementerne. Kvalitetsprodukter har altid en særlig hak, for at lette lægningen af ​​kommunikation. Profil detaljer PS fra Giprok har en ekstra stiver, som skaber en bøjet kant.


Bruges til at oprette en ramme til installation af partitioner.

Profilmål for gipsvæg:

 • Længde - fra 3 til 4 m (speciallængder laves på bestilling);
 • højde på hylder - 5 cm ved Knauf og 4 cm ved Giprok;
 • bredde - i overensstemmelse med profilen for UW eller MON.

Buede profiler

Specielle buede profiler kan have både konvekse og konkave overflader. De bruges, når der skal laves en struktur af kompleks form med bøjninger og krøllede fly (for eksempel en bue). Men hvis det er nødvendigt, lærte vores herre, hvordan man klare sig med rackprofiler.

Montering af profil til gipsvæg - 4 typer arbejde og deres beskrivelse

Profilen til gipsvæg anvendes meget bredt, da de bærende strukturer af enhver grad af kompleksitet er skabt på vægge og loft med hjælp. Vi vil overveje, hvilke typer fastgørelsesanordninger der udføres under installationen, og find ud af, hvordan du holder dem ordentlig. Du er nødt til at gøre dig bekendt med alle anbefalingerne, og så vil du være i stand til at samle rammer selv.

På billedet: Hvis du ønsker det, kan du lave designet af enhver form.

Typer af arbejde og deres beskrivelse

Ved konstruktion af en ramme fra en profil er det nødvendigt at udføre mange forskellige operationer, og de fleste af dem er forbundet med fastgørelseselementer. Jeg opdelte alle værkerne i 4 hovedgrupper og beskriver hver enkelt af dem særskilt, så det ville være lettere for dig at forstå.

Stage №1 - Fastgørelse af styringselementer til overfladen

Installationen af ​​guiderne udføres først og fremmest, det endelige resultat afhænger af korrektheden af ​​arbejdet, så væggen er jævn, og det er nødvendigt at gøre alt pænt og præcist. Lad os først se på hvilke materialer og værktøjer der bruges:

 • Vejledningsprofilen er præcis, hvad vi skal rette, den ligger langs hele væggen eller loftets omkreds. Dens størrelse afhænger af parametrene i hovedprofilen, de mest almindelige størrelser er som følger: 28x27, 50x40, 75x40 og 100x40, standardlængden er 3 meter, men der er muligheder for 4 meter. Prisen på standardprodukter afhænger af størrelsen og tykkelsen af ​​det anvendte metal kan variere fra 100 til 250 rubler;

Styringsprofilen skal være lavet af metal, der ikke er tyndere end 0,5 mm

 • Til fastgørelse af profilen til overfladerne skal du bruge klumper med hurtig installation med en diameter på 6 mm og en længde på 40 til 60 mm. De er arrangeret i trin på 50 cm, baseret på dette, og beregnet arbejde udføres. Hvis du skal fastgøre til træflader, skal du i stedet for klumper bruge skruer med en længde på 30 mm eller derover;

Jo stærkere basen er, desto kortere skal du bruge.

 • Med hensyn til værktøjet kræves der et slag til at lave huller i betonen, du behøver ikke købe et værktøj, du kan leje det. Glem ikke også udstyret - øvelser til beton med en diameter på 6 mm, deres længde afhænger af hvilke dowels der skal bruges. Hvis du har brug for at lave mange huller, er det bedre at få et par øvelser ved hånden, når de slides ud, og du kan komme ind i ventilen og beskadige spidsen;

Boremaskiner til slag har en særlig SDS skinne

 • Til fastgørelse af dowels har vi brug for den mest almindelige hammer, komplet med gevindskruer, der ikke skal strammes. Det forenkler og fremskynder arbejdsgangen;
 • For at markere overfladen inden installation arbejdet, har du brug for et måleværktøj, du kan bruge byggeniveauet, på lodret, efter min mening er det meget lettere at bruge en lodret. Du kan også ikke gøre uden blyant eller markør. Med deres hjælp anvendes markup;

Niveau - en vigtig egenskab ved installationen af ​​rammen

 • Profilskæring er lavet med forskellige enheder, men jeg anbefaler altid at bruge den enkleste af dem - almindelige metalskærer. Det er bedre at vælge en mere moderne version med en returfjeder og et krumt greb for nem betjening. Bemærk, at der er et værktøj til både højre og venstre hånd, så hvis du er venstrehåndet, så søg efter en speciel mulighed.

Saks kan være lige, under venstre og under højre arm

Vi forstår hvordan man korrekt fastgør en profil til gipsvæggen:

 • Først og fremmest er det nødvendigt at lave en overflademærkning, langs omkredsen er det nødvendigt at tegne en linje, som vil være en retningslinje for vores design. Hvis du laver et loft, er det meget bekvemt at bruge et laserniveau, det er simpelthen sat i den ønskede position, og du skal tegne en linje rundt om rummet. Hvis værktøjet er almindeligt, skal du gøre alt ved hjælp af det sædvanlige byggeri.

Med et laserniveau vil markup finde sted i minutter

 • Så måles der, og om nødvendigt skæres profilen i stykker af den størrelse, du har brug for. Alt er simpelt her: mærker anvendes på elementet, hvor sidevæggene først klippes, så er profilen bøjet og skåret til enden. Alt er meget simpelt og samtidig præcist og hurtigt;

At klippe en profil er meget let.

 • Profilen påføres overfladen, og dugens punkter er lagt ud, så fjernes profilen og hullerne bores. Arbejdet er enkelt, det vigtigste er ikke at gøre det om natten, da der vil være meget støj. Det er nødvendigt at bore i en dybde på 5 mm mere end dyklængden, som en vejledning kan du holde elektrisk tape eller tape på boret på det rigtige sted for at styre arbejdet uden at blive distraheret;

Huller er boret på tags

 • Profilen er fastgjort til en væg eller en anden overflade, hvorefter dybden er indsat. Den skal placeres således, at plastikproppen passer helt ind i hullet, oftest kan den gøres manuelt;

Dowel er indsat på selve hætten

 • Skruen er simpelthen hamret ind i dybden, det er ikke nødvendigt at stramme det, og så vil det holde perfekt. Arbejdet foregår med en hammer;
 • Ofte opstår spørgsmålet, hvordan man kan rette profilen til gipsvæggen i hjørnet? Der er to muligheder, den første er dette: På det rigtige sted skæres profilvæggene og bøjes i en vinkel på 90 grader. Det andet indebærer simpelthen at kombinere elementer i hjørnet, hvorefter de er fastgjort med dykker på begge sider, og profilen strammes med skruer;

Hjørnet skal være sikkert.

 • Når alle vægelementer er løst, kan du gå videre til næste trin. Og der vil andre teknologier allerede blive brugt.

Trin 2 - Sammenkobling af profiler sammen

Nu vil vi finde ud af, hvordan man korrekt forbinder de enkelte elementer, og hvilke muligheder, der kan anvendes. Materialer og værktøjer kan bruges forskelligt, alt afhænger af din valgte teknologi.

Prosekatel populært blandt fagfolk

Overvej de mest praktiske og bekvemme løsninger og start med en sifter. Dette er navnet på et specielt værktøj, som du kan fastgøre en struktur uden at bruge selvdrejende skruer. Designet består af en striker, modstandsdygtige kæber og arme, hvorved profilen skæres, teknologien til at arbejde med denne enhed er enkel:

 • Målinger foretages, og det nødvendige stykke af en profil er afskåret. Derefter kombineres elementerne i den ønskede position, hvorefter sigteren tages, placeres således, at de dele, der skal forbindes, er placeret mellem svampen og angriberen. Det er nødvendigt at trykke skarpt og forsigtigt på håndtaget for at bryde igennem metallet;

Det er vigtigt at kombinere elementerne i den ønskede position.

 • For at sikre pålidelighed laves der mindst 3 noter på hver forbindelse. Resultatet er en meget pålidelig forbindelse, da værktøjet bøjer de to lag af metal og således forsegler profilen sammen, så du forstår hvordan den ser ud, vises nedenstående billede.

Sådan virker cutteren.

Årsagen til, at denne enhed sjældent bruges blandt fans, er dens høje pris, for et godt instrument, du bliver nødt til at betale fra 2 til 3 tusinde rubler.

Med alle de fordele, prosekatelya har en stor minus - de kan komme langt fra alle forbindelser, så du kan ikke undgå den anden, mere traditionelle måde at oprette forbindelse til.

Nu vil vi forstå, hvordan man fastgør profilen ved hjælp af skruer. Denne metode er den mest populære i dag og bruges til tilslutning af guiden og hovedprofilen samt til konstruktion af rammer ved hjælp af metoden til trimning af profiler. Instruktioner til at lave dine egne hænder er som følger:

 • Først skal du tage alle målinger og skære i stykker af den krævede størrelse. Vi har overvejet ovenstående hvordan man arbejder med profilen: mærkning sker på elementet, hvorefter sidevæggene skæres først, så kan du bøje produktet og afslutte skæring. For bedre at forstå, hvad jeg taler om, se på billedet nedenfor, viser det tydeligt, hvordan man bøjer en profil og skærer den til enden;

Når du bøjer en profil, forenkler du skæringen af ​​dens base.

 • Klippeprofilerne indsættes i styrene, hvorefter de skal indstilles nøjagtigt lodret. For at gøre dette er et niveau fastgjort til stativet, og dets position korrigeres om nødvendigt. Glem ikke, at skridtet mellem de vertikale stolper skal være 600 mm, afstanden måles fra midten til midten af ​​profilen, dette er nødvendigt for at efterfølgende fastgøre gipsvæggen.

Hovedprofilen skal være nøjagtigt i vejledningen.

 • Når alt er sat glat, kan du gå videre til bjerget, for det behøver du bare at skrue skruen i bøsningen langs begge elementer. Du kan bruge monteringen er ikke en, men to selvskærende skruer for at sikre større styrke;

Skruen skrues gennem to profiler og strammer dem fast

 • Hvis du laver vægge og har hjørner, skal de styrkes yderligere. Den nemmeste måde at gøre dette på er at sætte to hovedprofiler i hjørnet, som vist i diagrammet herunder. Et element skal gå bag den anden, de er skruet sammen med skruer, og resultatet er en meget hård og holdbar konstruktion, din vinkel vil være pålidelig og holdbar;

Sådan er vægernes hjørner lavet af profilen.

 • Hvis du vil lave jumpers, er de bedst fastgjort som følger: Stykker af styreprofilen skæres lidt bredere end hovedelementerne. Derefter er de fastgjort til siderne af stativerne ved hjælp af selvdrejende skruer. I det mindste sættes hovedprofilens stykker ind i de resulterende riller, og alt er endelig fastgjort sammen, en ret solid konstruktion opnås.

Sådan fungerer jumperne korrekt uden brug af specielle fastgørelsesdele.

Men det er muligt at sammenkoble profilen ved hjælp af specielle elementer, i den private bygning bruges tre varianter af produkter oftest, lad os se, hvad de er.

Ved hjælp af komponenter er arbejdet stærkt forenklet.

Metoder til fastgørelse af profilen til gipsvæg afhænger af den anvendte type elementer, jeg vil fortælle om hver enkelt type arbejde separat:

 • Hvis du bruger krabber, så er alting simpelt: Fastgøreren er installeret på bagsiden af ​​profilen på det rigtige niveau, hvorefter hopperne sættes ind i den og knuden snoet med skruer gennem specielle øjenlåg. Der er stiver på indersiden af ​​krabben, som hviler imod profilen, og øjnene er bøjet udefra, takket være, at krabben holdes meget sikkert;

Krabbe - en uundværlig armatur til krydsformede led

 • Med hensyn til profilforbindelsen er alt meget nemt: produktet er indsat i slutdelen af ​​en profil, hvorefter det andet element er placeret på den anden side. Du skal bare rette forbindelsesstedet ved hjælp af skruer, som vist på billedet nedenfor, alt er meget enkelt, enhver person kan nemt øge stativerne;

Stikket giver dig mulighed for at opretholde perfekt stativgeometri.

 • Den T-formede konnektor er endnu enklere at bruge: En af dens dele indsættes i enden af ​​den tilstødende profil, og den anden sættes på siden af ​​understøtningselementet. Designet er lavet på en sådan måde, at en fast fiksering af strukturen sikres, men hvis du bruger denne type forbindelse på væggene, kan du styrke knuden med selvdrejende skruer ved at skrue dem ind i den centrale del og på begge sider.

Denne tilslutningsmuligheder er enkel, men samtidig pålidelig.

Stage №3 - Montering af transportørprofilen til væg eller loft

Hvis profilen til fastgørelse af gipsvæg anvendes til opstilling af partitioner, skal der ikke gøres noget andet, rammen er forstærket med jumpers. Men hvis du udfører indretningen af ​​vægge eller lofter, er det nødvendigt uden yderligere vedhæftning af hovedprofilen til overfladen. Dette er nødvendigt både for at give stivhed og styrke til strukturen og for ideelt at udsætte flyet langs hele længden af ​​hvert element.

Til arbejde anvendes to typer fastgørelser:

 • Direkte suspensioner med en længde på 300 mm er en universel løsning, der passer til vægge og lofter. Afstanden fra overfladen ved brug af disse elementer er fra 30 til 120 mm. Hvis du har brug for at sænke loftets loft mere, er det bedre at bruge følgende mulighed. Vælg produkter fremstillet af metal med en tykkelse på 0,6 mm og mere, da et tyndere materiale ikke giver tilstrækkelig stivhed;

Direkte suspension - den mest populære montering til rammen

 • Justerbar fjederhænger anvendes udelukkende i loftkonstruktioner og består af en fastgørelsesenhed indsat i profilsporene og stødkraften, som fastgøres af et fjederklips på det ønskede niveau. På grund af det faktum, at længden af ​​stødkraften kan være anderledes, kan loftet sænkes til næsten enhver afstand.

Denne suspension giver dig mulighed for at sænke rammens plan på en hvilken som helst afstand

Lad os nu se på, hvordan arbejdet udføres ved hjælp af suspensioner. Hvis du bruger standardversionen, ser teknologien sådan ud:

 • Først og fremmest skal du markere overfladen, du skal tegne linjer hver 40 eller 60 cm for at se, hvor stativene vil passere. Ikke alle gør det, men jeg anbefaler dig at tegne retningslinjer, det vil være meget lettere for dig at arbejde, og du vil ikke gå galt, når du borer huller;

Lodrette linjer er lavet ved hjælp af en lodret linje eller et niveau.

 • Yderligere markeringer anbringes på overfladen på suspensionsområdet, de er bedst placeret i en afstand af ca. 50 cm. Nogle mennesker anbefaler at placere fastgørelserne på en forskudt måde, men du kan endda sætte dem, jeg bemærkede ikke en bestemt forskel i styrke og så og så vil det være pålideligt;
 • På de fremstillede mærker bores huller, arbejdet udføres ved hjælp af en perforator, boringens dybde skal være mindst 5 mm længere end dowels. For at styre dybden på boret, bør du indstille dybdemåleren, hvis den ikke er der, så er den nemmeste måde at holde båndet eller båndet på boret;

For at forhindre, at snavs falder på toppen, når du arbejder, kan du bære en plastikboks eller et stykke plastflaske på boret. Så du holder rummet rent.

En sådan simpel tilpasning forenkler arbejdsprocessen meget.

 • Med hensyn til montering af suspensionen kan den ske på to eller tre dowels, alt afhænger af bundens styrke og vægten af ​​strukturen. Teknologien forudsætter 3 fastgørelsespunkter, arbejdet er simpelt: først indsættes dowelsne, og derefter slås slagskruerne ind i dem til stopet;

Den midterste af suspensionen skal passere langs den linje, du tidligere har planlagt.

 • Alle suspensioner er faste, hvorefter du kan fortsætte med at arbejde, i sidste ende skal du få det samme som i billedet nedenfor;

Her er overfladen forberedt til fastgørelse af hovedprofilen

 • Derefter skal du indsætte hovedprofilen i styrene og sætte den nøjagtigt langs linjen, så ved hjælp af niveauet kontrolleres stativets placering, og hvis alt er fint, kan du fastgøre suspensionen til profilen med selvdrejende skruer. For at gøre det lettere at kontrollere flyet, kan du trække et par snore, som vil være retningslinjer for arbejde;

Skruerne snor sig gennem passende huller i suspensioner

 • Efter tilslutning af overskydende del af suspensionerne behøver man ikke afskære, bare bøje enderne til siderne, de vil forsvinde bag trimmen og vil ikke forstyrre dig.

Resultatet skal være en solid konstruktion.

Lad os nu beskæftige os med fjederhængere, her vil teknologien være anderledes:

 • Arbejdet begynder med at markere linjerne, som i det ovennævnte tilfælde, så sættes prikker hver 50 cm. I dette tilfælde bliver fastgørelsen lavet på en dowel, så du skal bore langs linjen på de markerede steder. Hvordan man laver huller i beton, jeg har beskrevet ovenfor, så her vil jeg ikke dvæle over dette aspekt;
 • Endvidere er trykket fast, i den ene ende er der et særligt øje til dette formål. Til arbejde anbefaler jeg, at du bruger en speciel lofterør med en diameter på 6 mm, det giver høj pålidelighed. Fastgøreren indsættes i øjet, hvorefter ankeret indsættes i loftet og klemt med en hammer;

Traktion bedre monteret med loftsankre

 • Når stængerne er fastgjort, kan de forsynes med en monteringsknude. For at flytte monteringen behøver du bare at presse fjederholderen, når elementet er i den ønskede position, frigøres proppen og trykker pålideligt mod styret;

Sådan ser strukturen ud efter dens montering i loftet.

 • Næste trin er profilindstilling, den skæres i stykker af den krævede størrelse og indsættes i styrene. Feltet for denne position er justerbar, glem ikke at der skal være en klar afstand fra midten til midten af ​​lejematerialerne - 40 eller 60 cm;

Profilen er indstillet på en strengt defineret afstand.

 • Derefter indsættes monteringsdelen i profilens fremspring, og suspensionen er fast, om nødvendigt er dens position justerbar. Det er vigtigt at sørge for, at hvert element er placeret i spændingen, det vil sige at bære lasten, og ikke længe dangling.

Ved hjælp af sådanne suspensioner kan du skjule enhver kommunikation.

Profilen til fastgørelse til gipsvæg kan monteres på suspensioner af andre typer, men de bruges oftest af fagfolk. Hvis du er interesseret, kan du se min egen anmeldelse på fastgørelsesanordninger, der er alle de nødvendige oplysninger.

Stage №4 - gipsvæg fastgørelse

Det er umuligt ikke at fortælle i denne anmeldelse, hvordan man korrekt fastgør gipsvæggen til profilen. At arbejde har vi brug for følgende:

 • Gipsvæggen selv, som skal have de nødvendige egenskaber, er egnet til loftet med en tykkelse på 9 mm, til vægge - 12,5 mm. Til våde rum anvendes en speciel fugtighedsbestandig version, som let kan skelnes af den grønne farve;

Til vægge er det nødvendigt at anvende materiale, der ikke er tyndere end 12 mm.

 • Fastgørelsen udføres ved hjælp af selvdrejende skruer med fin gevindhøjde. Den mest anvendte version er 3.5x25 mm, fiksere er fremstillet med en oxideret belægning, det vil sige, de er sortfarvede. Ved køb skal der lægges særlig vægt på hardwareens kvalitet, de skal være skarpe med perfekt rullede tråde;

Skruer skal være af høj kvalitet

 • Hvad angår værktøjet, har vi brug for en skruetrækker med en PH2-vedhæftning; det er bedre at have et par ekstra bits, da de slides ud under processen. Med hensyn til længden og derefter fra praksis er det bedst at montere dysen med 50 mm, da standardprodukter er 25 mm mindre bekvemme.

50 mm - den mest bekvemme bitlængde

Vi vender nu til arbejdsgangen, det er ret simpelt:

Ordningen med fastsættelse af gips ser ud som dette

 • De første målinger laves, og om nødvendigt skæres arket. Hvordan man gør dette, jeg også beskrevet i en separat anmeldelse, er det vigtigt, at du husker at fra gulvet til materialet skal være mindst 10 mm, og fra loftet til arket mindst 5 mm er det de såkaldte deformationsgab. Den nemmeste måde at sætte gipspladen på gulvet, og efter at have fastgjort materialet for at fjerne dem;
 • Så skal du vedhæfte et ark og sørge for at det er placeret på rammen, og du vil ikke have problemer med fastgørelsen. Hvis arbejdet er færdigt på loftet, er det det værd eller at tiltrække assistenter - for at holde gipsvæggen og samtidig kan kun få personer, som har mestret denne vanskelige operation, ikke fastholde det fra et godt liv. Hvis der ikke er nogen hjælpere, skal du købe klemmer og arbejde med dem.

Klemmen hjælper med at holde arket i den ønskede position til fastgørelsen

 • Først skal du stramme skruerne, de kan placeres 30 cm rundt om omkredsen og 40 cm i midten. Dette er den primære fixering, det vigtigste her er at indstille arket nøjagtigt og rette det i den ønskede position. Læg bare skruen i det rigtige punkt og drej den ind, husk at du skal indrykke mindst 20 mm fra kanten for ikke at beskadige slutdelen.

For det første skal du tage et ark, så assistenterne ikke holder det i deres hænder.

 • Det er meget vigtigt at stramme skruerne korrekt, de skal være indlejret i overfladen med 1-2 mm og være placeret nøjagtigt. Hvis fastgørelseselementerne ikke er skruet ind, stikker det op og forstyrrer overfladen, og hvis hovedene drukner meget stærkt, vil de simpelthen trykke på materialet.

Det er vigtigt at få fastgørelserne korrekt.

Hvis du ikke er i stand til at placere skruerne korrekt, og du konstant enten overtighten eller fejler dem, anbefaler jeg dig at købe en speciel flagermus med en begrænser. Det er en dyse med et specielt stop, som ikke tillader dig at spænde fastgørelseselementerne mere, end du har brug for. Du drejer bare skruen, indtil du når overfladen.

Biten med begrænseren tillader selv begyndermesteren at rette gipsvæggen perfekt

 • Gipspladens monteringstrin er 15 cm ved kanterne og 20 cm i midten. Det er ikke nødvendigt at have skruer oftere, det er nok for at sikre designens højeste pålidelighed.
 • De følgende ark er vedhæftet i en lignende rækkefølge, det vigtigste er ikke at glemme, at der mellem dem er nødvendigt at forlade et hul på 2 mm for derefter at styrke leddene.

Der skal være et lille mellemrum mellem arkene.

Små stykker skal fastgøres med ekstrem forsigtighed, da de bryder meget lettere end hele ark.

konklusion

Montering af en profil er en simpel proces, hvis du kender alle nyanser af teknologien og bruger de relevante materialer og værktøjer. Derfor råder jeg dig til ikke at spare på småblade og altid erhverve kun komponenter af høj kvalitet, da pålideligheden af ​​det fremtidige design stort set afhænger af dem. Videoen i denne artikel hjælper dig med at forstå emnet endnu bedre, og hvis du pludselig har spørgsmål, skriv dem i kommentarerne nedenfor.