Hvordan vælges og bruges sprøjtepistolen korrekt til loftet?

Maleri af loftoverflader er en ret arbejdskrævende proces, hvor der indtages en masse tid og kræfter. For at lette opgaven anbefales det at bruge en sprøjte. Imidlertid måler loftet med en airbrush sine egne nuancer, som vil blive diskuteret i denne artikel.

Funktioner sprøjtepistoler til loftet

Årsagerne til, at eksperter anbefaler at bruge sprøjtepistolen ved påføring af maling på loftet:

 1. Automatisering af processen til tider forbedrer produktiviteten. Arbejdet, der skal udføres med en rulle eller børste om dagen, udføres med en airbrush om 1-2 timer.
 2. Når man arbejder med en sprøjte, er der meget mindre chance for streger og striber, da væsken fordeles jævnt over overfladen.
 3. Der er ikke behov for en børste, selvom vi taler om svært tilgængelige områder, som ved hjælp af en sprøjtepistol kan du behandle enhver form for overflader.
 4. Enheden er ledsaget af instruktioner fra producenten. Derfor, selv om der opstår spørgsmål, kan svaret på dem findes på siderne i denne tekniske vejledning.
Sprøjtepistol enhed

Denne metode er ikke berøvet individuelle mangler:

 1. Sammenlignet med en rulle eller børste er prisen på sprøjtepistolen høj. Det er dog værd at overveje her: Hvis overfladerne, der skal males, er temmelig store, er det bedre at købe en sprøjteflaske end en betydelig mængde tid, og der vil blive sparet energi.
 2. At arbejde med sprøjtepistolen er kendetegnet ved udslip af malingpartikler i miljøet, derfor skal der træffes foranstaltninger til beskyttelse af øjne og åndedrætsorganer.

Udvælgelse af udstyr

Den mest almindelige fejl ved valg af airbrush er at købe en billig enhed. Sådanne indretninger er sædvanligvis simpelthen ikke indrettet til anvendelse af maling og lak af høj kvalitet.

Ved køb af farveudstyr anbefales det at være opmærksom på følgende punkter:

 1. Det optimale kropsmateriale er aluminiumlegering. Overfladen skal være forniklet - dette vil øge styrken og eliminere sandsynligheden for ætsende processer.
 2. Pistolen må ikke have nogen fejl (uregelmæssigheder, burrs, åbenlys indsprøjtning).
 3. Håndtaget skal være behageligt i hånden. Triggerhåndtaget må ikke have noget spil. Håndtaget skal ikke være for stramt, da ellers vil kompleksiteten af ​​operationen øges.
 4. Fokuset skal være på udtømningsdyse: hullet skal have den rigtige form, og nålen kan bevæge sig frit uden at røre væggen.
 5. Alle tilslutninger i enheden (tætninger) skal være tilstrækkeligt pålidelige: driftsprincippet for udstyret er baseret på luftindsprøjtning.
 6. Tankens placering for maling og lakssammensætning. Normalt er tanken placeret øverst eller nederst på enheden. Til maling er loftet lettere at bruge sprøjtepistolen med en tank placeret ovenpå. Hvis beholderen er i bunden, skal pistolen holdes strengt vandret (for at undgå luftindtag), og det er ikke muligt at male loftoverfladen.

Ifølge muligheden for at tvinge luftsprayer er opdelt i tre typer:

 1. Hånd sprøjter. Sådant udstyr er forældet. Desuden er det meget svært at fysisk pumpe luft manuelt, især når det gælder farvning af store områder.
 2. Pneumatisk inflation. Pneumatik mest brugt af herre på nuværende tidspunkt. Udstyret indeholder en lille elektrisk kompressor, der styrer luftstrømmen til pistolen.
 3. Elektrisk lufttilførsel. Til maling er loftet den bedste og mest avancerede type udstyr. Sprøjten fordeler malingen meget accent, hvilket resulterer i, at der ikke dannes nogen skyer af maling i luften. Men prisen på enheden er ganske høj. For driften af ​​en sådan sprøjtepistol skal der være adgang til lysnettet.

Selvfremstillet sprøjtepistol

Det er helt muligt at bygge et maleriapparat med egne hænder, hvis du følger de enkle instruktioner, der præsenteres nedenfor. Der er ikke behov for at købe dyre materialer. Sprøjtepistolen kan laves af et stykke skum.

Skær skumelementet ud af en passende form. Når vi vælger en formular, fortsætter vi fra størrelsen af ​​beholderen til maling. Normalt bruges en krukke eller flaske med en bred hals som en beholder. Skumelementet skal straks forbinde sin nederste del med nakken.

Vi laver et par huller i skummet. Det er bedst at bruge en elektrisk boremaskine, da det er meget nemt at beskadige materialet ved at lave huller på andre måder. Et af hullerne er placeret på toppen af ​​elementet. I dette hul vil der være en hul stang (for eksempel kan du bruge en tom beholder fra under stangen til håndtaget).

Det andet hul er boret på siden af ​​strukturen. Det bliver nødvendigt at installere stangkroppen ind i den. Fokuset kan være en regelmæssig flaskehætte.

Maleri loftet

Anvendelse af spray maling til loftet er på mange måder den samme procedure som maleri vægge eller nogen anden overflade. Hele processen kan opdeles i to faser: forberedelsen og direkte maling af loftet.

Forberedende arbejde

Først og fremmest skal du forberede anvendelsen af ​​maling og lakssammensætning. Hvis vi taler om vandbaseret maling, tilføj den rigtige mængde vand, for at fortynd andre former for maling, brug for et organisk opløsningsmiddel.

Rør sammensætningen ved hjælp af en byggemixer eller en visp til en elektrisk boremaskine. Hvis sammensætningen ikke er omrørt, vil det være umuligt at opnå højkvalitetsmaling. Desuden kan dårligt blandet maling forårsage tilstopning af dysen på udstyret, da selv i en nyåbnet kan der sædvanligvis være tørre partikler og klumper af maling. Derfor skal lakmaterialet efter omrøring have fuldstændig homogenitet, det bør ikke indeholde fremmede partikler. For at fjerne udenlandske indeslutninger skal allerede fortyndet maling filtreres gennem et fugtgennemtrængeligt tæt stof.

Vær opmærksom! Vandemulsionsopløsninger er ikke-giftige og korroderer ikke huden. Sådanne maling kan omrøres selv for hånden.

Det næste skridt er at tilføje den ønskede farve. Farvning gør små doser, mens man konstant omrører sammensætningen. Under madlavning følger vi for at forhindre skilsmisse i blandingen.

Vær opmærksom! Flydende maling ser altid lysere ud, har en dybere tone end den, der allerede har tørret op eller endelig tørret ud.

Ved maling med airbrush er brug af personlige værnemidler (briller, åndedrætsværn eller gasbind) obligatorisk, da der vil være mange sprøjte malingpartikler i luften. Det anbefales også at fjerne alle husholdningsartikler fra lokalerne: møbler, elektriske apparater mv. Store tunge genstande, der er vanskelige at fjerne fra stuen, skal være dækket af plastfolie. Desuden er det ønskeligt at sikre filmen med noget (for eksempel med maskebånd) for at undgå glide.

Alle bevægelige genstande og møbelsæt tages bedst ud af lokalet inden arbejdets afslutning. Dæk alle stationære med plastfolie. Tilgrænsende fly, indtræk af maling, som er uønsket, skal også være dækket, fastsættelse af polyethylen med maskebånd eller anden tilgængelig metode.

Maleri loftet

Maling med en sprøjtepistol giver som regel mulighed for at opnå et bedre resultat end i tilfælde af en rulle eller børste. Kvaliteten sikres dog kun med en ensartet og fin fordeling af malemateriale. Det er nødvendigt at tage forholdsregler: For eksempel, før du frigiver strålen, skal du tage dysen af ​​apparatet til siden, fordi det indledende tryk skubber for meget farve sammensætning.

Når strålen bliver ensartet, begynder vi at anvende løsningen til loftet. Samtidig holder vi sprøjtepistolen vinkelret på overfladen i en afstand på 25-50 centimeter. Den mest velegnede loftsproceshastighed er 5-6 sekunder pr. Løbemåler.

For nemheds skyld anbefales det mentalt at opdele overfladen i firkanter, der hver især vil være omtrent lig med armens længde. Dernæst male disse firkanter en efter en. Først udfører vi tværgående og derefter langsgående bevægelser.

Ved påføring af maling fra en airbrush er det yderst uønsket at blive for meget på ethvert sted, da lagets maling i så fald viser sig at være for tykt, hvilket vil resultere i dryp. Derudover vil overdreven entusiasme for farvning af de enkelte områder forårsage ujævn dækning synlig ved øjet. Alle bevægelser af sprøjten skal være glatte, udføres med omtrent samme tempo.

Det optimale antal lag af maling - tre. Desuden kan hvert efterfølgende lag kun påføres efter fuldstændig tørring af den foregående. Hvis der dog anvendes et lag malingmateriale på den stadig tørre overflade, undgå undgå delaminering på grund af utilstrækkelig vedhæftning. I dette tilfælde skal arbejdet starte igen.

Det er bedre at anvende de første og sidste lag om morgenen og om aftenen, da rummet er godt oplyst på dette tidspunkt, og solens stråler forvrider ikke opfattelsen af ​​farve. Det er muligt at male og med intensivt dagslys, men i dette tilfælde er det muligt ikke at bemærke malens mangel i tide.

Typiske fejl

 1. Hvis der var dråber dråber på overfladen, blev farvestoffet brudt - sprøjten bevægede sig for langsomt. Overskydende maling fjernes med en svamp.
 2. Hvis laget viste sig for at være for tykt, og der har været løsninger, skal du sætte kitt på problemområder. Yderligere skind og primet overflade. Vi gennemfører korrektionen af ​​fejl ved at anvende to lag lag maling.
 3. Hvis der er tydelige støt på belægningen, er dette en konsekvens af snavset lakmateriale, det vil sige de forberedende foranstaltninger blev ikke udført korrekt. For at fjerne fejlen skal du anvende gips til problemområderne ved hjælp af sandpapir. Egnet medium eller finkornet papir. Litterat arbejde med sprøjtepistolen giver dig mulighed for at opnå resultater af farvning, ikke ringere end professionelle malers arbejde. Det vigtigste i denne forretning er nøjagtighed og streng overholdelse af enkle instruktioner.

Valget af sprøjtepistol til vandbaseret maling

Emulsionsmaling bliver ofte en acceptabel mulighed for maling af vægge og lofter. Men hvis du beslutter dig for at gøre dette arbejde selv, er ruller og børster ikke det bedste valg. Stop med maling sprøjten, det er mere bekvemt at arbejde med det, hvis du planlægger at male et stort område, så ved hjælp af et sådant værktøj vil du spare både tid og kræfter. Hvis du vælger en sprøjtepistol til vandbaseret maling, skal du være opmærksom ikke kun på funktionerne i dens anvendelse, men også på typen af ​​sprøjte.

Fordelene ved at bruge sprøjtepistolen

De fleste foretrækker at male med en speciel pensel eller rulle. Men hvis du skal male et stort plan af ethvert objekt, så vil en sprøjtepistol til vandbaseret maling være en stor hjælp i denne sag.

Fordelene ved at bruge pistolen er:

 1. Minimering af tidsomkostninger. Maling af store overflader med en sprøjtepistol hjælper med at spare tid og lønomkostninger (maleri på denne måde tager minimum tid i forhold til malingsoverflader med rulle eller børste). Ved hjælp af en sprøjtepistol til maling er det nemt at arbejde, mens du står på gulvet.
 2. Omkostninger. På grund af det økonomiske forbrug af maling ved brug af det pågældende udstyr reduceres det samlede beløb for indkøb af materialer (malingsbesparelsen er mere end to gange sammenlignet med andre malingsmetoder).
 3. Kvaliteten af ​​maleriet. Hvis du bruger denne metode til maling af væggene eller loftet, så bliver malingslaget maksimalt jævnt og tyndt. Desuden varer malingen længere.
 4. Tørre overfladen. Den tid, der kræves for at tørre maling på både komplekse og enkle overflader, reduceres.

Sprøjtepistol til vandbaseret maling klarlægger maling af komplekse overflader, såsom bundplader, relieffliser og endda forskellige møbler samt hjælp til hvidvaskning af loft eller vægge.

På video: Hvordan vælges den rigtige sprøjtepistol.

Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen til vandbaseret maling er mulig på følgende overfladetyper:

 • mursten eller stenvægge;
 • vægge af beton eller gipsvæg
 • forrensede plasterede overflader.

Det er vigtigt! Eksperter anbefaler at male med vandbaseret maling på vægge og loftoverflader.

Typer af malingssprøjter

Ved eftersyn udføres der speciel opmærksomhed på maleri arbejde. Maling vægge og højt til loftet med en pensel eller rulle tager meget tid. Maleri-puller vil medvirke til at reducere tidsomkostningerne. For at træffe det rigtige valg, bør du vide, hvilke typer spray der er til vandbaseret maling. Der er kun tre af dem: håndspray, pneumatisk og elektrisk.

manual

Dette er den mest økonomiske version af sprøjten, den er perfekt til brug i små rum. Eksternt ligner denne enhed (stempelhåndspraypistol) den gamle bilpumpe.

Håndsprayers design og dets vigtigste egenskaber:

 • Indløbs- og udstødningsventilerne er placeret under, mens en slange er fastgjort til indløbet, som efterfølgende synker ind i en beholder med væske. Udløbet passerer malingen - det kommer ind i røret, der sprøjter væsken med en dyse.
 • Den gennemsnitlige størrelse på dysen 3-4 meter. Over basen håndtaget er en kugleventil bruges til at stoppe strømmen af ​​vandbaseret maling med en airbrush.
 • Særlige egenskaber ved denne type enhed er lave omkostninger, brugervenlighed og høj ydeevne (op til 200 m² / time).

Ved minus brugen af ​​sådanne sprøjter skal tilskrives overfladens ruhed efter maling, men hvis du bruger høj kvalitet maling, kan du forbedre udseende og kvalitet af det malede plan. Også vigtig er typen af ​​maling, især dens viskositet.

elektrisk

Udadtil ligner denne enhed en velkendt skruetrækker med et roterende hoved, inden i hvilken der er en dyse (en beholder med maling er fastgjort under den). Elektrisk sprøjtepistol har et unikt design, dets hovedtræk omfatter:

 • Hoveddelen af ​​enheden er designet til at installere kompressoren. Kompressorens vibrerende membran giver tilstrækkeligt pres til sprøjtemaling til trækeren.
 • Enheden kan kun fungere i nærvær af et elektrisk netværk eller et fuldt opladet batteri (mange anser dette for en nedre side af elektriske sprøjter).
 • Kapaciteten når op til 250 m² / time. Den største ulempe ved en sådan anordning er unødvendigt store dimensioner (dens vægt kan være 25 kg). Også ulempen er behovet for at fortynde malingen med vand, hvilket reducerer viskositeten af ​​malingsstoffet.
 • Lav dækkende evne og som følge heraf behovet for lag for lag-maling (mere end tre lag vil være nødvendige).

pneumatisk

Funktionen af ​​denne enhed er baseret på brug af trykluft. Udseendet af en pneumatisk sprøjtepistol ligner en pistol med en slags trigger.

Hvad er forskellen mellem pneumatisk og elektrisk sprøjtepistol?

Det sker ofte, at når man vælger en airbrush, forveksler mange mennesker pneumatiske og elektriske modeller. For at du ikke tager fejl i valget, skal du kende de vigtigste forskelle på sådanne sprøjter:

 • Til drift af pneumatisk udstyr anvendes en kompressor med en modtager. Luftmassernes strømning i sprøjtepistolen er lavet ved at tvinge kompressoren. Således adskiller trykluft under tryk væsken i små separate dele, der forskyder malingen fra dysen. Det er nødvendigt at vælge sprøjtepistol og kompressor korrekt med passende dyser (du bør ikke gemme på disse enheder).
 • I modsætning til den pneumatiske elektriske sprøjtepistol separerer malingen med en pumpe monteret i enheden. Enheden giver dækning af lavere kvalitet, men er karakteriseret ved mobilitet, lille størrelse og rimelig pris.
 • Den elektriske model er bedre egnet til privat brug. Nogle udstyrsversioner leveres med mini kompressorer.
 • I en pneumatisk sprøjte beregnes kompressorens effekt afhængigt af pistolens ydeevne og er fastgjort til den med en særlig højtryksslange.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber?

I øjeblikket er der et stort udvalg af sprøjtepistoler fremstillet af forskellige materialer med forskellige tekniske egenskaber. Ved køb af en sprøjtepistol skal du overveje:

 • Det materiale, hvorfra malertanken er lavet. Metal tanke er nemme at rengøre og meget pålidelige. På den anden side afspejler tanke lavet af transparente materialer perfekt mængden af ​​maling, og plastmodellerne er lette.
 • Kropsmateriale. Den bedste løsning er aluminiumhus med anti-korrosion, beskyttende lag.
 • Dimensioner. Foretage små enheder - det er meget mere praktisk at arbejde med dem.
 • Materiale som forsegling pakninger er lavet. En god mulighed - Teflon pakninger.

Når du arbejder med vandbaseret maling, skal du ikke glemme, at den kan indeholde opløsningsmidler, som bidrager til opløsningen af ​​overfladelaget af pakninger. Det er bedst, hvis de er Teflon, opløsningsmiddelresistente.

Hvordan male ved hjælp af en maling sprøjte?

Malingsoverflader ved hjælp af sprøjtepistolen skal udføres i overensstemmelse med producentens anbefalinger. Hvis blækforsyningen er tilbøjelig, kan der forekomme pletter. Hold pistolen vinkelret på overfladen, der skal males i en afstand af 50 cm.

Lav ensartede cirkulære bevægelser, kontroller maling forbrug (ikke gå gennem en sektion mere end to gange). Jerking maling med en pistol kan resultere i komprimering af laget i visse områder af det behandlede område. Det første lag skal tørre inden for to timer, hvorefter du skal begynde at anvende det andet passlag.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling ved hjælp af en airbrush? Det er nødvendigt at sprøjte jævnt for at undgå pletter, forbliver ikke længe på samme sted. Værktøjets position i forhold til loftet skal være parallel, og sprøjtebevægelserne skal være glatte.

Det er også vigtigt at vide, at jo højere malingens viskositet er, jo mere intens sprayet vil være og følgelig jo længere strålen.

Ujævnt maling applikation - hvordan man håndterer det?

Når der er selvmalet vægge eller lofter med airbrush, er der ofte fejl på den malede overflade, for eksempel begyndte det tørrede malingslag at smuldre. Dette skyldes anvendelsen af ​​et stort antal lag malingstof (et tykt lag af maling opnås).

For at slippe af med ulemperne ved maleri, skal du omhyggeligt rengøre det ujævne område, tørre det med smørklud, anvende et lag af primer og maling igen.

Hvis der er en opsvulmet overflade og små klumper, skal du rengøre området, udføre en primer og male igen. Vær opmærksom på, at malingen skal genbruges i flere lag ved genfarvning.

Yderligere anbefalinger

Er sprøjter designet til vandemulsion anderledes end andre lignende enheder, der arbejder med helt forskellige typer maling? Det eksterne design af sådanne enheder er ikke meget forskelligt, men den interne del (funktionel) har en anden struktur. Interne kanaler til flytning af luftmasser arbejder også på et andet princip.

Inden du vælger en sprøjtepistol til vandbaseret maling, skal du undersøge sit pas, især varen til brug for enheden (kan din valgte model arbejde med vandbaseret maling)?

Den unikke struktur af enheden giver dig mulighed for hurtigt og effektivt at sprøjte vandemulsion på overfladen og derved opnå den maksimale tørringshastighed af malingslaget.

Hvis man ved maling bruger manuel model af en airbrush-maling til vandbaseret maling, kan man ikke undvære en assistent, der vil sørge for rettidig lufttilførsel. Derudover er det bedre at teste på en separat del af objektet før maleri.

Oversigt over typer sprøjtepistoler til vandbaseret maling

Traditionelt males vægge og lofter med en pensel eller rulle. Men alle, der har stødt på sådan et arbejde, ved i hvert fald, hvor trættende denne aktivitet er.

For at lette maling og fremskynde processen blev der skabt sprøjtepistoler (for eksempel en simpel spray til vandbaseret maling eller flydende maling med lignende sammensætning, pistol-sprøjtepistol). Gennem brugen af ​​sådanne anordninger maler man arbejde fra en smertefuld proces til et enklere spørgsmål.

Fordelene ved at male sprøjtepistoler over traditionelle metoder

Da de vigtigste fordele ved brugen af ​​sprøjtepistoler kan identificeres, er følgende indikatorer:

 • Takket være brugen af ​​sprøjtepistoler til maling af vandbaseret maling, som oftest anvendes i hjemmearbejde, er tiden for udførelse af arbejde væsentligt reduceret.
 • Maling ligger med et tyndt ensartet lag uden pletter og pletter.
 • Behandlingen af ​​komplekse arkitektoniske strukturer (cornices, baguettes, etc.) finder praktisk taget sted med samme kvalitet som maling af glatte overflader.
 • Tørringen af ​​malingen foregår ensartet på grund af ensartet sprøjtning af sammensætningen på alle dele af den behandlede overflade.
 • Ved hjælp af specielle forlængere er det muligt at male loftkonstruktionerne fra gulvet, hvorfor der ikke er behov for at installere stilladser.
 • Sprøjtepistoler er udstyret med specielle udskiftelige dyser (sprøjtedyser), som du kan justere tætheden af ​​den påførte sammensætning.

I øjeblikket er der tre almindeligt anvendte sprøjtmalere: manuelle, elektriske og pneumatiske sprøjtepistoler. Hver af dem har sine fordele og ulemper.

Når man vælger en malingssprøjte, er det nødvendigt at tage højde for sådanne data som arealet af den behandlede overflade, densiteten af ​​den påførte farvesammensætning, hvilken enhed der kræves (til et maleri eller gentagne anvendelser osv.).

Håndpistol

Manuel sprøjtepistol er den enkleste enhed til maling af overflader af vandbaseret maling. Strukturelt består denne enhed af fem grundlæggende elementer: en hermetisk malingstank, en trykpumpe, en lukkeventil, en slange og en sprøjtedyse.

Malingsprocessen selv udføres som følger: Ved hjælp af en pumpe tvinges luft ind i tanken (ventilen skal lukkes). Efter at der er skabt tilstrækkeligt overtryk i tanken, åbnes lukkeventilen og malingen påføres overfladen, der skal behandles gennem sprøjtedysen. Ydelsen af ​​sådanne enheder kan nå 200 kvadratmeter i timen.

De væsentligste ulemper ved sådanne indretninger er, at trykket i tanken falder i drift, og efter en vis tid er det nødvendigt at pumpe luft, på grund af dette kan der observeres svagt maling-ujævnheder. I små områder er denne ulempe ubetydelig.

På grund af det faktum, at håndholdte enheder er nemme at bruge og er ret billige, passer de bedst til brug ved reparation af en lejlighed eller et landhus. Til udførelse af storskala hverdag er sådanne malingssprøjter af ringe betydning.

Elektrisk sprøjtepistol

Hvis vi sammenligner den elektriske sprøjtepistol med en manuel enhed, så kan det bemærkes, at med sin hjælp er malingsprocessen stærkt forenklet. Derudover når præstationen af ​​sådanne malingssprøjtere 300 kvadratmeter. Enheden fungerer på 220 volt (kan bruges, hvor der er strømforsyning).

Udvendigt ser den elektriske sprinkler ud som en hårtørrer eller en skruetrækker, og nogen kan sammenligne den med en pistol.

Enheden består af to hovedelementer: et sprøjtemodul og en malingstank.

Elektriske sprinklere kan være af to typer: Airless Paint Application System og en enhed, der virker ved at skabe lavt tryk i tanken. Den første mulighed er mest almindelig på grund af designens enkelhed.

På grund af det faktum, at dysen af ​​sprøjtepistolen i fabrikken er indstillet til at fungere så effektivt som muligt, er kvaliteten af ​​det påførte malingslag næsten perfekt.

Blandt de mangler ved denne type apparat er det muligt at fremhæve det forhold, at de ikke kan arbejde med tykke farvesammensætninger, indtil en bestemt betingelse skal malingen fortyndes med vand og derefter sprøjtes gentagne gange for at opnå den krævede belægningstæthed. Desuden er sådanne enheder afhængige af adgang til elnettet.

Pneumatisk sprøjte

Pneumatisk sprøjtepistol er den mest produktive enhed. Med hjælp fra en professionel enhed kan du klare op til 400 kvadratmeter i timen.

Malingssprøjterens funktionsevne tilvejebringes af en kompressor, der under højt tryk forsyner luft til tanken, hvor den blandes med farvesammensætningen, og efterfølgende sprøjtes den resulterende blanding over overfladen.

Pneumatiske dispensere er ret nemme at bruge, men på grund af deres høje omkostninger er det usandsynligt, at de kan bruges til sjældne reparationer. Sådanne sprøjtepistoler er mere egnede til fagfolk.

Hjemmelavet spray til vandbaseret maling

En person, der kan lide at samle hjemmelavet, og selvom han får det kvalitativt, kan det nemt samle en brugbar sprøjtepistol med egne hænder. Malingssprøjter kan f.eks. Fremstilles fra en støvsuger eller kompressor fra et køleskab, bilkammer eller ildslukker mv.

Det skal bemærkes, at med den rette tilgang til erhvervslivet vil hjemmelavet ikke være værre end fabriksbeslag.

For at skabe en sprøjtepistol med dine egne hænder i den enkleste version, skal du - en gammel brandslukker, en bilpumpe (mest bekvemt en fod eller elektrisk), en forbindelsesslange, et rør af ikke-jernholdigt metal, en sprøjtestuds, en lukkeventil.

Alle komponenter er samlet i et design som følger:

 • I midten af ​​ildslukkeren er røret fastgjort, med en ende forsænket i tanken næsten til bunden, på den anden side er en slange med en ventil forbundet med den. En sprinkler er monteret på slangen.
 • På toppen af ​​ildslukkeren fastgøres en bilnippel, hvorigennem pumpen er tilsluttet.

De arbejder med en hjemmelavet enhed på samme måde som med den enkleste præfabrikerede håndholdt enhed. Det skal bemærkes, at kvaliteten af ​​maleriet og arbejdshastigheden ikke bliver værre end ved brug af fabriksapparatet.

Funktioner i arbejdet med sprøjtepistolen

For at kvaliteten af ​​arbejdet skal være bedst, bør der anvendes spraypistoler til vandbaseret maling, idet der overholdes nogle regler:

 • Ved hjælp af en sprøjtepistol til maling af vægge og lofter er det nødvendigt at jævnt flytte sprøjtespidsen uden lange forsinkelser på ét sted. Ellers kan maling dråber og pletter dannes på overfladen.
 • Sprøjtehoveder skal være vinkelret på overfladen, der skal behandles. Ellers vil en del af malingen spredes til andre genstande, og forbruget af farvestoffet vil stige.
 • Maling med en sprøjtepistol skal udføres i en cirkulær bevægelse, der regelmæssigt kontrollerer kvaliteten af ​​den resulterende coating.
 • Anvendelse af et andet lag maling er kun tilladt, efter at den forrige har tørret.
 • Før arbejdet påbegyndes, skal den behandlede overflade være grundigt nivelleret og rengøres fra støv og fedtpletter.

Hvis du følger alle ovenstående anbefalinger, vil maleriets kvalitet opfylde de strengeste krav.

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at selv den billigste disponible maling sprøjter er langt bedre i ydeevne og kvalitet af arbejdet udført med almindelige maleværktøjer (børste, rulle). Så selvom du skal gøre et engangsarbejde, er det bedre at købe en billig maskine end at male med en pensel eller en rulle, og spilde din tid og kræfter. Desuden er valget af sprøjtepistoler for tiden ret bredt, fra den billigste engangsopsætning til dyre professionelle modeller.

Airbrushes til maling vægge og lofter

Airbrush - en anordning til påføring af reparations- og malesammensætninger på forskellige overflader. Med det kan du ikke kun male væggene og loftet, men også at udføre mange andre byggeaktiviteter. Hvordan man vælger og bruger sprøjtepistolen, vil blive diskuteret i denne artikel.

Airbrushes til maling vægge og lofter

Fordelene ved at arbejde med sprøjtepistolen

I modsætning til en pensel og rulle anvender sprøjtepistolen farvestoffet i et tyndt og jævnt lag. Derudover giver brugen af ​​sprøjtepistolen følgende fordele:

 • forbruget af farvesammensætningen falder med 20-40 procent;
 • maling applikationshastigheden øges, når op til 400 m 2 pr. time afhængigt af enhedens ydeevne;
 • Ved hjælp af en sprøjtepistol kan du anvende ikke kun indvendige maling, men også hvidvaskning, lakker, antiseptiske midler og efterbehandlingstæt;
 • fremkomsten af ​​striber, strimler, hår fra en børste er udelukket.

Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen eliminerer dannelsen af ​​striber og striber

Produktiviteten af ​​en airbrush afhænger af dens type og effekt. Valget af sprøjteudstyr på byggemarkedet er ekstremt bredt, fra lavpris husstand til professionel. Når du vælger en enhed, skal du sammenligne dine behov og mulighederne for de modeller, du kan lide, da dette vil spare penge og samtidig få mest muligt ud af det.

Sprøjtepistoltyper

Af princippet om forsyning af maling kan alle sprøjtepistoler opdeles i tre grupper:

 • manuel - blandingen pumpes ind i dem ved hjælp af et håndtag;
 • husholdnings elektriske

220 V;

 • pneumatisk, forbundet til en ekstern kompressor.
 • Valget af pistolen afhænger af kravene til det med hensyn til ydeevne, evnen til at anvende forskellige farvende væsker, brugervenlighed og pris.

  Typer af sprøjtepistoler ved hjælp af malingsforsyning

  Håndspraypistoler

  De bruges med et lille område af finish til sprøjtning hvidvask og vandbaseret maling. Udførelsen af ​​den manuelle sprøjtepistol er lille - op til 250 m 2 pr. Time. Arbejdstrykket er også lille - op til 0,6 MPa, så apparaterne er ikke designet til at arbejde med viskose forbindelser - lak, kitt. Manuelle sprøjtepistoler kan anvendes til at anvende et flydende antiseptisk eller flammehæmmende middel samt til behandling af haverafgrøder fra skadedyr.

  Håndspraypistol er vist på illustrationen. Malingen i den leveres af en stempelpumpe placeret i en cylindrisk krop. Pumpen styres af håndtaget: malerens assistent flytter den op og ned.

  Airbrush manuel KROS-1M

  I den nederste del af kroppen er der et reservoir til farvestoffet, to slanger er forbundet med det - sugning og tryk. Når pumpe stangen bevæger sig opad inde i tanken, opstår der et vakuum, som følge af hvilken maling trækkes fra den ydre tank gennem sugeslangen. For at forhindre tilstopning af pistolen med faste partikler er muffens ende forsynet med et filter. For at undgå omvendt bevægelse af maling i tanken er der tilvejebragt en sugeventil.

  Når stangen bevæger sig nedad i pumpen, opstår der et overtryk, og maling fra reservoiret føres gennem trykslangen ind i fiskestangen. Ved enden af ​​fiskestangen er der en dyse, som du kan justere sprøjtevinklen på. I den anden ende er der installeret en lukkeventil. En fiskestang består af to dele, så du kan ændre længden, hvilket er praktisk, når du maler loftet.

  Ordningen med arbejde med manuel airbrush

  Fordele ved håndspraypistoler:

  • lav pris;
  • simpelt design, pålidelighed;
  • ingen forbindelse til det elektriske netværk eller kompressor;
  • Tilstedeværelsen af ​​en lang fiskestang, som gør det muligt at male loftet uden en trinladder.

  Ulemperne indbefatter det faktum, at indretningen:

  • har lav produktivitet
  • vi kræver mindst en assistent
  • Ikke egnet til alle typer maling og lakssammensætninger.

  Tekniske egenskaber ved manuel sprøjtepistol SO-20B

  Vær opmærksom! Manuel sprøjtepistol er en god budgetmulighed til engangsbrug eller små mængder arbejde. Det er også praktisk at give (maleri af facader, et hegn, trunks af træer).

  Elektriske sprøjtepistoler

  Det virker, når det er tilsluttet et husholdningsnet eller batteri. Takket være den elektriske pumpe er disse sprøjtepistoler meget mere praktisk at bruge.

  Elektrisk sprøjtepistol BOSCH PFS 105 E

  Afhængig af modellen kan elektriske sprøjtepistoler anvendes til at anvende:

  • vandbaseret maling, kridt og kalk hvidvask;
  • akryl og olie maling;
  • lak;
  • primere, herunder harpiksbaseret
  • antiseptiske træbeskyttelsesformuleringer.

  Elektriske maling sprøjter er opdelt i:

  • luft;
  • luftfri eller membran.

  Luftmodeller kombinerer i ét tilfælde en mekanisme, der skaber øget lufttryk og en sprøjte. Normalt anvendes de til at anvende sammensætninger med lav viskositet.

  Enheden er en elektrisk luftspray

  Udformningen af ​​billige luftspraygeværer er ret simpel. De består af et hus, en sprøjtedyse, en malingstank og en kontrolknap.

  Placeringen af ​​glasset til maling kan være:

  • med top placering;
  • med lavere arrangement.

  Mere kraftfulde elektriske luftmodeller er udstyret med en pumpe i et separat hus, en sprøjtepistol og en forbindelsesslange.

  Airbrush elektrisk WAGNER W 550

  Den største fordel ved luftspray pistoler er, at den forsigtigt konturerede fakkel giver dig mulighed for at fordele maling i et tyndt lag over overfladen med enhver lettelse uden at skabe knuder. Ulempen er også forbundet med lavt arbejdstryk: Mælkeoverføringsfaktorens koefficient er lav, de skaber et farvemiddelsdæk om maleren, hvilket medfører spild af maling.

  Video - Gennemgang af den elektriske airbrush WAGNER 565

  Membran sprøjtepistoler har et højere arbejdstryk, hvilket tillader deres anvendelse til anvendelse af viskose sammensætninger. Strukturelt består de af en maleri enhed, hvor der på grund af membranens vibrationer skabes en højtryksmaling samt sprøjtepistolen med en dyse. Elementerne er forbundet med en højtryksslange.

  Elektrisk luftfri sprøjtepistol

  Hullet i den luftløse sprøjtedyse er meget lille, og maleriet har en klar kontur. Overføringsfaktorens farvefaktor er meget højere end en luftspraypistol, og opløsningen kan påføres retningsbestemt.

  Airless Spray Gun Device

  Dette er forbundet med manglende membraninstallationer: Når der påføres malinger og lakker på ujævne overflader, kan knuder og dårligt farvede områder dannes. Derudover skal maleren overvåge tidspunktet for dækning af forskellige områder, ellers vil tykkelsen af ​​laget og belægningen være anderledes.

  Processen med at male luftfri sprøjtepistol

  Hvordan vælger man en elektrisk sprøjtepistol og hvad skal man være opmærksom på, når man køber? De vigtigste parametre vigtige for arbejde er beskrevet i tabel 1.

  Tabel 1. De vigtigste egenskaber ved elektriske sprøjtepistoler.

  Pneumatisk sprøjtepistol til vandig emulsionsmaling

  Airbrush til vandbaseret maling og reglerne for dets valg

  Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen til vandbaseret maling

  Maling med vandbaseret maling med airbrush i mange versioner vil være den mest acceptable. Men du skal vælge den rigtige enhed. Der er trods alt flere typer. Men det er ikke alt, fordi de har deres egen karakteristika ved anvendelse. Sprøjten er også af særlig betydning, den er i panden af ​​typen sprøjtepistol, men er valgt afhængigt af farvestoffet.

  I dag vil vi fortælle, hvordan man vælger en sprøjtepistol til vandbaseret maling og hvad man skal kigge efter, når man køber.

  Fordele ved at bruge sprøjtepistoler

  Nogle foretrækker at male med en børste eller en rulle (se Roller til maling: lad os se det i detaljer). Men hvis et stort fly, så prisen ikke er køb af spray pistol vil være fuldt berettiget.

  Du får også flere fordele:

  Maling overflader ved hjælp af sprayer tager meget mindre tid end det samme arbejde med en rulle eller børste. Det er lettere at male loftet fra gulvfladen.

  Reduceret malingforbrug ved brug af sprøjtepistoler er mindst to gange, hvilket reducerer omkostningerne betydeligt.

  Malingen ligger flad og tynd. Dette reducerer signifikant den tid, der er nødvendig for at den kan tørre.

  Den tid, der kræves for dens tørring, reduceres mærkbart. Svære overflader (for eksempel sokler) er lettere at male. Du kan uden belægninger anvende belægning på ethvert terræn.

  Under malingssprayet passer til enhver form for overflade:

  Som regel er væg- og loftflader belagt med vandbaseret maling.

  Hvilken sprøjtepistol at vælge

  Enhver reparation, mindre eller større, omfatter maleri arbejde. Maleri vægge og lofter, især høje, bruger børster eller ruller tager meget tid. En god assistent i denne sag vil være sprøjtepistolen. Med det vil du ikke blot spare tid, men også få en høj kvalitet malet overflade.

  Det vigtigste er at vælge sprøjten og diameteren af ​​sprøjtepistolens dyse for vandbaseret maling. Hans valg afhænger stort set af arealet af den behandlede overflade. Nu er der tre valgmuligheder: den enkleste manuel, elektrisk og pneumatisk.

  Håndpistol

  For at udføre vedligeholdelse i en lille lejlighed eller et landhus, ville den mest økonomiske mulighed være at bruge en stempelhåndspraypistol. Udseendet ligner en stor forældet bilpumpe.

  • På bunden af ​​enheden er indtags- og udstødningsventiler. En slange er forbundet til indløbet, som placeres i en malingstank.
  • Gennem udløbet kommer præparatet ind i røret, gennem hvilket sprøjten sprøjtes gennem dysen.
  • Dysen har en arbejdslængde på op til 4 m. Også over håndtaget, der ligger ved bunden, er der en kugleventil. Med det overlapper om nødvendigt malingens strømning.
  • Ydelsen af ​​en sådan enhed er op til 200 m² / time. De er nemme at vedligeholde og er billige.

  Advarsel: Ulempen ved disse sprøjter - de malede overfladen bliver ru. Brug af godartede formuleringer kan forbedre kvaliteten af ​​den malede overflade. Den vigtige rolle, som malingens viskositet spiller.

  Elektrisk sprøjtepistol

  Dets udseende er som en skruetrækker. Kun i stedet for det roterende hoved er der placeret sprøjtedysen, under hvilken der er monteret en beholder med maling.

  • En kompressor er installeret i en sådan forstøvningsorganets krop, og dens vibrerende membran opbygger tilstrækkeligt tryk til at sprøjte maling fra dysen jævnt.
  • Til driften skal du have et elektrisk netværk eller en fuld batteriladning.
  • Med denne maskine kan du klare 240-250 m² / time. Dens største ulempe er en stor vægt, der til tider når 25 kg i nogle arter. Deres største ulempe er, at malingen skal fortyndes med vand, og dette fører til et fald i viskositeten.
  • Farveopløsningenes dækningsevne er reduceret, og det er nødvendigt at producere farvning i flere lag.

  Pneumatisk sprøjtepistol

  Princippet om drift af den pneumatiske pulveriseringsenhed er baseret på brug af trykluft. Udseendet ligner en pistol med en udløser.

  • Hoveddelen er sprøjtehovedet. Maleskibet er fastgjort under eller over pistolen.
  • En højtryksslange er fastgjort til håndtaget gennem hvilken luft leveres. Den anden ende af slangen er fastgjort til kompressoren.
  • Professionelle sprøjter er tunge, selvom de er mobile. Deres husstandsmodeller er enkle og økonomiske at arbejde. Produktiviteten af ​​sådanne maling sprøjter op til 400 m².

  Forskelle mellem elektrisk og pneumatisk spray

  Enheden og princippet om drift er helt anderledes:

  • Pneumatisk spray bruger til at betjene kompressoren med modtageren. Luft tilføres sprøjten ved at tvinge den af ​​kompressoren. Trykket fra trykluft adskiller malingen i små partikler og fortrænger det fra dysen. Et velvalgt par "sprøjtekompressor" er ikke billigt. I denne henseende bruges pneumatiske forstøvningsmidler oftest af fagfolk.
  • Den elektriske sprøjtepistol sprøjter malingen under tryk ved hjælp af en pumpe monteret i den. Naturligvis er sådanne slibepartikler, som når man ikke anvender trykluft, opnået, så kvaliteten af ​​belægningen vil være meget lavere. Til gengæld får vi en billig, kompakt, let at bruge sprøjte.
  • Til maleri derhjemme er et sådant værktøj uundværligt. Selvom der nu er prøver med minikompressorer.
  • Kompressorkraft beregnes strengt under udførelsen af ​​pistolen og er forbundet med den ved fabrikkens højtryksslange. Det er lettere end dets modstykke med en elektrisk motor. Maleriets kvalitet er ikke ringere end den, der produceres af pneumatik. Men deres omkostninger er høje, mere end 500 y. e.

  Hvad du skal vide, når du vælger en spray

  Der er forskellige modeller af sprøjtepistoler, det er materialet til fremstilling og funktionalitet.

  Lad os se på et hundrede værd at være opmærksom på, når du vælger:

  • At kende egenskaberne af plast og metaller er let at forstå, at metallegemet vil vare længere. Da sprøjterne arbejder i et fugtigt miljø, er deres hus lavet af aluminium. Dyser skal også være af messing, rustfrit stål eller aluminium.
  • Når du arbejder med maling, skal du huske at mange af dem indeholder opløsningsmidler. Og det fører igen til ødelæggelsen af ​​forseglingstætninger.

  OBS: Når du vælger en spray til vandbaseret maling, skal du være opmærksom på det materiale, som pakningen er lavet af. De mest pålidelige er Teflon pakninger.

  Placeringen af ​​beholderne til maling er ikke så vigtig, men vær opmærksom på det materiale, de er fremstillet af. Metalltanken er nem at rengøre, og malingsniveauet er synligt i plastik.

  Funktioner af sprøjtepistolens funktion

  Sprøjtepistol, dette er ikke en børste, har sine egne egenskaber ved brug:

  • Uanset hvordan maling leveres til dysen, skal du bruge sprøjtepistolen som anbefalet af fabrikanten. Hvis jetfoden udføres i en vinkel, dannes der fladder på overfladen. For at undgå dette kan vippe ikke tillades.
  • Pistolen skal holdes vinkelret på det område, der skal behandles i en afstand på højst 70 cm, helst 50 cm. Maleringen udføres i cirkelbevægelse. Prøv ikke at følge det samme afsnit to gange. Overhold en konstant farvefrekvens. Ved langsom eller acceleration vil malingen falde på et svagt eller tykt lag.
  • Efter fuldstændig tørring af det første lag, efter ca. 2 timer, er det nødvendigt at anvende et andet lag.

  Ofte på den allerede malede overflade kan du se fejlene. Efter at have færdig med at male væggene, fandt vi pludselig, at den tørrede overflade i begyndelsen smuldrede. Dette er tegn på, at laget blev påført tykt.

  • Du skal: omhyggeligt rengøre dette område, tørre med emery klud, applicer en primer og lav en ny maling.
  • Hvis du opdager, at det behandlede område er hævet og dækket af små klumper, betyder det, at der er gået løs i løsningen. Dette sted skal behandles af en ny: ren, prime og maling. Sørg for at passere malingen gennem filteret (gasbindet rullet op flere gange)

  Vær opmærksom: Når du køber en sprøjteflaske, skal du finde i sit pas et emne, hvor der er et tegn på, at denne enhed kan arbejde med vandbaseret maling.

  • Ved højhøjdearbejde skal du vælge den elektriske type sprøjtepistol.
  • Apparater med et aluminiumhus foretrækkes. Plastlivet er lille.
  • Til små værker køb en billig håndholdt sprøjtepistol.

  Vælg sprøjten i overensstemmelse med dens egenskaber

  Er der forskelle mellem malingssprøjter til vandemulsion og lignende anordninger til andre malinger? Deres udseende er næsten det samme. Uerfarne er vanskelige at skelne mellem. Forskellene er indenfor. Luftdyser til sådanne anordninger har en anden struktur. Interne kanaler, hvorigennem luftstrømmene er arrangeret forskelligt.

  Den specielle enhed af enheden bidrager til høj kvalitet spray vandbaseret maling på overfladen. På grund af den hurtige tørringshastighed af maling er standard sprøjtepistoler ikke egnede.

  Når du køber en sprøjte, skal du overveje følgende:

  I nogle typer sprøjtepistoler er det mere udtalt.

  Fastgørelsesstedet for tønder til arbejde med vandbaseret maling er absolut ikke vigtigt. Lav et valg baseret på materialet til dem. Metalbeholdere er stærke og vasket godt, og niveauet af maling er synligt i gennemsigtige tønder. Derudover har plastbeholdere mindre vægt end metal.

  Vælg enheder med aluminiumshus med rustbeskyttelse.

  Husk at det bliver sværere at arbejde med tunge modeller.

  Teflon pakninger er blandt de bedste. Forseglinger med andre materialer bliver hurtigt ubrugelige.

  Dysedæksel

  Påkrævet aluminium eller rustfrit stål.

  Køb ikke dyre pneumatiske sprayer til lektier.

  Sprøjtepistol krav:

  1. Sprøjtepistol bør ikke have meget vægt.
  2. Har det korrekte tyngdepunkt. Dette er nødvendigt, så hænderne er mindre trætte i processen.
  3. Alle elementer, der kommer i kontakt med opløsningen under drift, skal være fremstillet af slidstærkt materiale med anti-korrosionsbelægning.
  4. Har et sæt dyser af forskellig størrelse, så de kan male overflader af varierende kompleksitet.

  anbefalinger

  Arbejder med en stempelhåndsprayer skal du have en assistent, der skal levere ensartet lufttilførsel. Hvis det sker brat, vil malingen påføres ujævnt.

  • Assistent udfører overflade maleri. Væsken påføres væggen strengt vinkelret for at undgå smudder. Dysen til at bevæge glatte rotationsbevægelser i en cirkel. Hurtigt eller tværtimod vil langsom applikation føre til dannelse af defekter på den malede overflade.
  • Sørg for at foretage en forsøgsfarve. Nogle gange belægges det første lag med en rulle og allerede den anden med en spray.
  • Når man maler vægge, skal man flytte væk fra loftet og gulvet for at undgå maling på dem. Som følge af disse steder maling over børsten.

  Forsigtig: Følg sikkerhedsforanstaltningerne ved arbejde med sprøjtepistoler. Beskyt øjnene med specielle briller. Fortsæt ikke med farvning uden åndedrætsværn og handsker. Pick up arbejdstøj og sko, så der ikke er nogen udsat hud.

  • Arbejdet skal udføres i et ventileret, tørt rum. Sørg for at justere belysningen korrekt. Dette vil hjælpe på forhånd for at se de dårligt farvede steder og male pletter.
  • Klargør vægge og lofter inden male. Det er nødvendigt at fjerne blandingen og den gamle belægning. Rengør overfladerne med specielle børster. Det er endnu bedre at skure sandpapiret for at fjerne små uregelmæssigheder. Et tyndt lag af belægningen påført med sprøjtepistolen skjuler ikke mindre fejl i overfladerne.
  • Sørg for at forberede malingen. Det bør ikke indeholde klumper, så det er bedst at passere det gennem filteret.
  • Nogle gange er der brug for arbejde for at opløse malingen. Følg instruktionerne i instruktionerne.
  • For at bestemme densiteten, hæld malingen i en separat skål og bland. Hvis intervallet mellem dråber er 1 sek. så er viskositeten god.

  Arbejde med sprøjtepistolen er ikke svært, og du kan gøre alt med dine egne hænder. Instruktioner om de valgregler du har, og videoen og fotografierne vil bidrage til at gøre alt praktisk.

  Han blev uddannet fra arkitekturfakultetet i Penza State Institute of Architecture and Construction. I de sidste ti år har han været en førende specialist i et stort byggefirma i byen Penza, der beskæftiger sig med opførelse af fleretages beboelsesejendomme. Den samlede erhvervserfaring i specialet er 18 år. Rådgivning om design, valg af materialer til indvendig og udvendig dekoration, teknologi til efterbehandling.

  Valget af sprøjtepistol til vandbaseret maling

  Varianter af malingssprøjter

  Sprøjtepistoler bruger princippet om sprøjtemaling - sprøjteapplikation. Sprøjtepistolen kan være manuel eller elektrisk.

  Begge kan arbejde ved hjælp af et af de tre principper: luftløs (elektrisk), luft (pneumatisk) eller kombineret.

  Luftfrie og kombinerede sprøjtepistoler er relativt billige, økonomiske, højtydende.

  En nybegynder med deres hjælp er imidlertid ikke let at opnå en perfekt glat applikation.

  Den manuelle airbrush er pålidelig, billig og enkel, selv en uerfaren maler kan nemt klare det. I det store og hele er det en konventionel pneumatisk pumpe, der er udstyret med en slange og ventiler.

  Manuel pneumatisk sprøjtepistol er kun egnet til vandbaserede maling. Maleriets kvalitet bliver højere end ved maling med en pensel, men lavere end ved brug af mere komplekse sprøjtepistoler.

  Dette er et glimrende valg til husholdningsbrug, for eksempel maleri vægge og lofter, når du ikke ønsker at bruge penge på et værktøj.

  Der er tre hovedtyper af pneumatiske sprøjtepistoler i henhold til graden af ​​luftkomprimering i sprøjtehovedet:

  • CONV eller konventionel pneumatisk sprøjtepistol. Afviger i højtryk på 2-3 bar (hvid eller sølv mærkning af hovedet);
  • HVLP (højt volumen, lavt tryk) - en sprøjtepistol med højt volumen og lavt tryk 0,7 bar (blå mærkning);
  • LVLP (lavt volumen, lavt tryk) små værdier af volumen og tryk 0,7 - 1,2 bar (grøn markering).

  Ved konvektionssprøjtning påføres malingen i et jævnt ensartet lag. Men de fleste af dråberne, der rammer overfladen, hopper af det, hvilket øger malingforbruget og reducerer malingens miljøvenlighed.

  Dette er ikke den bedste måde at male vægge og loft i dit hjem. Derfor er denne art i det XXI århundrede brugt mindre og mindre.

  HVLP-systemer er mere miljøvenlige, de blev udviklet i begyndelsen af ​​1980'erne. De skaber meget mindre aerosol tåge og gemmer maling med 30%.

  Blandt manglerne - sandsynligheden for lækage, som kræver en vis malerefærdighed og professionalisme.

  LVLP-systemet er en forbedret version af den tidligere type sprøjtepistoler, som adskiller sig fra sin forgænger i det pneumatiske system, og kræver mindre strøm- og trykstabilitet, hvilket giver den mest farvende farve.

  I alle tre systemer skaber trykluft i sprøjtehovedet en suspension af de mindste dråber af maling eller lak, under aflejringen, hvoraf der dannes en ideelt lige maling og lakoverflade.

  Ved konvektionsmaleri ligger det meste af suspensionen uden for overfladen, der skal males. Maleri med LVLP sprøjtepistoler er mest økonomisk.

  Elektrisk eller manuel maling sprøjte?

  I begyndelsen og selv i midten af ​​2000'erne var maleriets vægge og lofter med en elektrisk sprøjtepistol næsten en urealiserbar drøm for en russisk: Kun håndspistoler kunne findes i salg.

  I dag er sprøjtepistolen til netværksbaseret vandbaseret maling blevet en realitet. Deres brede udvalg er præsenteret i enhver online butik. Hvilken er den bedste kombination af pris og kvalitet?

  For malingsindustrien er omskiftning til elektriske sprøjtepistoler umuligt på grund af brandkravskrav, men i hverdagen er du fri til at vælge et værktøj til maling af vægge og lofter.

  De fleste elektriske sprøjtepistoler tilhører HVLP, hvor lavt tryk kombineres med et stort volumen luft.

  Som følge heraf er det muligt at opnå et lavt niveau af farverig tåge (plus), men risikoen for at skabe afløb (minus) er høj. Igen er dette vigtigt i industriel skala, men mindre mangler ved maling af loftet og vægge er ikke så mærkbare, de er lettere at rette.

  Et andet træk ved de fleste elektriske sprøjtepistoler - en stor dyse større end 1,5 mm. Dette letter anvendelsen af ​​viskøse maling, som ofte anvendes i hverdagen, men ved anvendelse af flydende formuleringer er der stor risiko for farvningsfejl og malingsoverskridelser.

  De fleste af producenterne af elektriske sprøjtepistoler, med undtagelse af nogle få kendte mærker, producerer deres produkter uden udskiftelige dyser.

  Som følge heraf er brugeren tvunget til at anvende en maling af samme viskositet.

  Udskiftelige dyser gør det muligt for dig ikke at tilpasse malingen til værktøjet, men at afhente værktøjet til maling, hvilket er mere praktisk og giver bedre lakering til væggene, loftet, garagerdørene og andre overflader.

  Konklusion: Elektrisk sprøjtepistol til vandbaseret maling er mere praktisk til indenlandsk ikke-professionel brug.

  Funktionerne i de grundlæggende modeller er nok til at male væggene i huset eller i garagen, male hegnet og udføre alle former for hjemmemaling.

  Den manuelle pneumatiske malingspistol er mere egnet til professionel brug. Producenter af sådanne værktøjer tilbyder et bredere udvalg af tilbehør.

  Den mest kvalitative og økonomiske farve er mulig med LVLP-systemets pneumatiske sprøjtepistoler, men deres omkostninger er flere gange højere end konvektion og endda HVLP-sprøjtepistoler.

  Hvilket tapet er bedre at vælge - vinyl eller ikke-vævet?

  Karakteristika og brug af ildsted mursten

 • Vyacheslav Pro Forskellige forbindelsesdiagrammer til en trefasemåler. God dag! Fortæl mig skærmmodellen på det sidste billede. med to døre,... Læs mere
 • Alexander Pro Installation af en caisson af betonringe til brønden. diagrammet viser "bondage kabler" fastgjort til en betonpude - i dette design... Læs mere
 • Denis om Hvilken gas kolonne er bedre at købe. Og for to år siden installerede vi en Mora gas kolonne i vores hus, vi er meget tilfredse med kvaliteten. Varme... Læs mere

  Oprettelse af en bas-relief på væggen med egne hænder

  Hot røget røghus konstruktion tips

  Hvordan laver man en inkubator med egne hænder derhjemme?

  StoyDiz.ru. Kopiering af indhold er strengt forbudt.
  Advarsel! Alle materialer er kun til reference!

  Sådan vælges og bruges sprøjtepistolen til vandbaseret maling

  Selv de mest enkle lejlighedsreparationer kan ikke undvære vægge og lofter. Dette kan være en simpel hvidvaskning og måske farvning med forskellige materialer. I sidstnævnte tilfælde vil du ved hjælp af en elektrisk sprøjtepistol til vandbaseret maling kunne gøre det planlagte arbejde meget hurtigere og mere kvalitativt.

  Du kan selvfølgelig foretrække den kendte for alle børster og ruller, hvis du kun har brug for lidt fedt eller opdatering. Men for store områder bliver denne målemetode vanskelig og tidskrævende.

  fordele

  Overvej fordelene ved at bruge en malingssprøjte:

  • Med sin hjælp tager forarbejdning af store områder ikke meget tid, desuden vil du bruge mindre indsats på dette;
  • Det færdige lag maling er tyndt og jævnt, hvilket reducerer tiden til tørring.
  • airbrush bruger væsentligt mindre materiale end rullen eller en børste;
  • værktøjet tillader udover maling at arbejde med kitt og lak;
  • Når du anvender malingen på overfladen, vil du ikke støde på dråberne, så sandsynligheden for at få den på gulvet eller på tøjet er meget lille.

  Moderne byggemarked tilbyder forbrugerne en bred vifte af sprøjtepistoler med forskellige modifikationer. Derfor afhænger valget kun af dit budget og dine præferencer.

  På billedet - selvmaleri med vandbaseret maling med airbrush

  Tip: Overbetal ikke for en professionel maskine, hvis du ikke har til hensigt at gøre malingen af ​​overflader med din virksomhed.

  Det er nok at købe det enkleste værktøj, der ikke har forskellige ekstrafunktioner. Husk at prisen på sprøjtepistolen til arbejde med vandbaseret maling ofte afhænger af dens type. For eksempel vil den billigste enhed koste $ 13-15.

  Sprøjtetyper

  Normalt er der tre typer af sådant udstyr.

  1. Den manuelle version er billig og forholdsvis nem at betjene. Det er et system - en pumpe og en "fiskestang." Den første skaber tryk i tanken, den anden sprøjter pigmentet på overfladen. Ud over vandbaseret maling kan du anvende vand-vand og vandkalkopløsninger, for eksempel til hvidvaskning af loftet for at behandle de ønskede steder. I gennemsnit er ydelsen af ​​den håndholdte enhed 200-225 m 2 / pr. Time.
  1. Den elektriske mulighed i dag er den mest populære blandt købere, især dem, der har besluttet at lave maleri for første gang hjemme. Det virker fra en konventionel 220 volt udgang, og derved repræsenterer ikke vanskelighederne i dens drift. Der kræves ikke ekstra udstyr. Byggemarkedet er klar til at tilbyde flere ændringer af denne enhed.

  Elektrisk maling sprøjte - nem maling

  De mest almindelige modeller er baseret på luftfri maling sprøjtning.

  Vi kan rådgive sådanne producenter:

  • bosch;
  • Wagner;
  • Paint Zoom;
  • Elmos;
  • sort Decker.
  1. Pneumatisk spray til vandbaseret maling anses for at være allerede professionelt udstyr og kan fungere sammen med kompositioner. Det overvældende antal modeller bruger trykluft.

  Pistoler til pneumatisk sprøjtepistol

  I handelsnetværket er anordninger med tankens nedre og øvre placering. Når du vælger dette, er det nødvendigt at tage højde for, da en anden type overflade kræver sin egen tilgang. I en gennemsnitlig time kan en pneumatisk sprøjtepistol behandle 400 m 2.

  Tip: Dysesprayets diameter for vandbaseret maling afhænger af, hvad du har tænkt dig at male, normalt er det 1-1.2 mm.

  anbefalinger

  1. Begynd et maleri arbejde med maling forberedelse til ansøgning. Tilsæt vand til emulsionen og bland opløsningen grundigt.
  2. Brug en byggemixer eller dyse til en boremaskine.
  1. Kohler tilsættes efter grundig blanding af blandingen. Gør dette i små doser, og konstant omrøring af opløsningen, gradvist at fange den ønskede skygge.

  Tip: Det er uacceptabelt at efterlade farvefletter i den færdige blanding.

  1. Prøv at tage mængden af ​​maling med farveskema med en margen, for anden gang kan du ikke få den samme nuance.
  2. Overvej det gennemsnitlige forbrug af vandbaseret maling: Med et rumområde på 16 m 2 og en lofthøjde på 2,5 m, skal 6-8 liter maling bruges på væggene.

  Vandemulsionsbase til farvning

  Tip: Bemærk, at blandingen i flydende form vil have en dybere og mere levende nuance end i den påførte og tørret på overfladen.

  Sådan vælges en malingssprøjte

  En stor rolle er spillet af virksomhedens producent af værktøjet, så det skal korrekt afgøre de opgaver, det skal udføre.

  Nedenfor er de vigtigste tips, der bør være opmærksom på:

  1. Værktøjskrop Det bedste er aluminium med en nikkel anti-korrosionsbelægning. Plast er lettere, men det har ikke så lang levetid.
  2. Dyserne på dysen skal også være af aluminium. Messing og rustfrit stål vil også fungere.
  3. Pakninger vælger fra Teflon, ellers vil opløsningsmidlet i malingen ødelægge substandard.
  4. Tank - metal er lettere at skylle, nylon giver dig mulighed for at styre strømmen.
  5. Elektrisk spray er mere kompakt og praktisk at arbejde i højden og ved transport.

  Vægmaleri

  1. Farveproduktion producerer i to lag.
  2. Det anbefales at behandle store lokaler fra vinduet til den modsatte ende.
  3. Påfør væggen på vandbaserede parallelle lodrette striber.

  Tip: Tilbagetog fra toppen og bunden af ​​20 mm, således at malingen ikke rammer gulvet og loftet. Mal derefter over disse steder med en børste eller rulle.

  1. Det første lag af vandbaseret maling tørrer ud i ca. 4 timer, den anden - mindst 5 timer.

  Hvordan laver man en malingssprøjte

  Hvis du ikke ønsker at købe det færdige produkt, kan du selv lave en sprøjtepistol til vandbaseret maling.

  Nedenfor er en procesinstruktion:

  1. Forbered et stykke tykt skum, det bruges normalt til at isolere balkonen.
  2. Skær elementet af karets form ud for malingen. For eksempel kan det være en flaske eller en dåse med det ønskede volumen. Det er ønskeligt, at nakken var bred.
  3. Skumelementet bør tætte sin nederste del for at komme ind i beholderens hals.
  4. Bor to huller i overfladen af ​​skummet. Den ene er øverst, hvor en hul stang vil blive indsat, for eksempel en kuglepenetaske. Den anden - lav i vandret plan og installer kroppen fra kernen af ​​pennen.

  Tip: Ved fremstilling af vertikale huller kan bruges som stopdæksel fra flasken, som optræder som et skib.

  Brugen af ​​dyrere dele er upraktisk, fordi det er så lettere at bare købe en fabriksenhed.

  Artiklen blev fortalt om fordelene ved sprøjter hjemme, såvel som deres hovedtyper. Du lærte også at lave en sprøjtepistol til vandbaseret maling med egne hænder.

  Der blev anbefalet brug af sådanne produkter. Videoen i denne artikel hjælper dig med at finde yderligere oplysninger om dette emne.