Hvordan male loftet med vandbaseret maling på hvidvask?

Den gamle hvidvaskning synes ikke at være en stor trussel mod det efterfølgende maleri af loftet - dets lag er tyndt og endda lidt groft. Men vil malingen holde fast i hvidvaskningen, vil den nye belægning ikke skrælle med den gamle eller uafhængigt? Mange vil gerne afklare dette problem, da arbejdet med at fjerne hvidvaskningen fra loftet er besværligt. Der er muligheder, selvom de ikke er mange.

Indhold:

 • I nogle tilfælde kan hvidvask fra loftet ikke fjernes
 • Sådan fjerner du hvidvask fra loftet
 • Primering af loftet efter fjernelse af hvidvask
 • Maling af loftet efter det forberedende arbejde

I nogle tilfælde kan hvidvask fra loftet ikke fjernes

Find ud af, hvor hårdt hvidvaskningen holder på bunden. For at gøre dette må du moderere loftets overflade med en børste eller rulle den med en rulle et par gange. Stærk befugtning er ikke det værd - det vil uundgåeligt føre til flakning af den gamle finish. Hvis der ikke er blærer på loftet efter befugtning, er hvidvaskelaget holdbart.

Find ud af, hvilket materiale der blev brugt til whitening. Hvis kridt, så kan arbejdet med dens fjernelse springes over. Men at male med lime er en utaknemmelig opgave. For at bestemme materialet er simpelt: tag et stykke klud / klud, træk på overfladen og lav en lille indsats. Kalk rag snavset, efter kalk vil det forblive rent.

Men selvom der stadig er kalkholdig hvidvask på loftet, er det bedre at sænke loftet før maling (gå på med sandpapir), og hvis det er i køkkenet, skal det affedtes.

Sådan fjerner du hvidvask fra loftet

Hvidvask er den mest "vandopløselige" finish, derfor vasker vi det af med vand. Besværligt, snavset, vådt, men der er ingen anden vej ud. Trinnene til at rengøre det hvidkalkede loft er enkle.

 1. Vi fugter overfladen med varmt vand - generøst, to eller tre gange. Her kan du bruge en børste, en rulle og en airbrush (eller en anden sprinkler).
 2. Vi giver tid til whitening laget til at svulme - det vil tage 15-20 minutter.
 3. Vi rengør peeling lag med en spatel.
 4. Vi vasker af rester af hvidvaskning med en hård klud (for eksempel med et gammelt håndklæde). Gnid med en kraft, skyll jakken regelmæssigt.

Primering af loftet efter fjernelse af hvidvask

Hvis der ikke er synlige defekter på overfladen, fortsæt til dens priming. To lag dyb penetrering primer (med tidsintervaller for fuldstændig tørring af hver) er normen. Letvægtsversion - for at gøre primersammensætningen selv.

Fortynd maling, som vil male loftet, 2-3 gange med vand, tilsæt PVA lim (til 1 liter væske - 100 g lim). Jordforbindelse blander regelmæssigt hjemmelavet primer. Antallet af lag - som i tilfælde af køb.

Maling af loftet efter det forberedende arbejde

Overfladen, der skal males, er allerede ren, primet og tør.

Vi beskytter væggene med tape på de steder, hvor loftet grænser op til dem (for ikke at blive snavset).

Vi begynder at male værker fra hjørnerne (det er lettere at håndtere med en børste).

Vi maler på linjer langs væggene.

Påfør det første lag maling over rummet (hvis du overvejer retningen til vinduet).

Det andet lag af maling er vinkelret på den første.

Spørgsmålet "hvordan man maler loftet, hvis det er hvidkalket" fjernes, arbejdet er færdigt, det nyligt beskårne loft er rent, friskt og pænt.

Er det muligt at male loftet med vandbaseret maling uden at vaske af hvidvaskningen

Tidligere blev lofter oftest trimmet med hvidvask, men nu er et sådant udseende ikke en prioritet. Derfor overlapper nu hvidvaskning af andre materialer. I så fald er det muligt at male loftet efter hvidvaskning, hvis du skal male Med dette vil vi se på artiklen nedenfor.

Funktioner af vandbaseret maling

Vandig emulsionsmaling er signifikant forskellig fra andre arter. Det tørrer meget hurtigere. Den hurtigste tørringsmaling behøver kun to timer. Vandemulsionen vil ikke skade sundheden, i sin struktur er der ingen giftige stoffer. Du kan arbejde uden maske, det er ikke nødvendigt at lukke rummet, indtil det er helt tørt. På grund af fraværet af skadelige stoffer har malingen ingen lugt.

Efter det behøver du ikke at rømme rummet.

 • Valget af farver er ikke begrænset. Ved hjælp af farveskemaer kan du lave din egen skygge. Maling sælges hovedsagelig i hvidt.
 • Malingen er nem at anvende, det kan gøres af nogen. Vandemulsionen vil tjene dig i 15 år uden afgivelse. Samtidig er det billigt.
 • Der er ulemper ved vandemulsionen. Temperaturen under arbejdet bør ikke være lavere end 5 grader. Maleri er kun muligt i en varm sæson eller i et opvarmet rum.
 • Malingen kan ikke lide direkte mekaniske effekter, det vil gnide af med tiden, og det vil blive vasket væk fra hyppig rengøring. Hun kan ikke lide vand meget.

Typer af vandbaseret maling

Den vandige emulsion er opdelt i 4 typer af sammensætning: akryl, silicone, silicat, mineral. Nogle vil være dyrere, andre billigere. Overvej dem mere detaljeret.

Akrylmaling. Det bruges oftest, men det er derfor dyrt. Det har den højeste kvalitet sæt af egenskaber. Velegnet til maling indenfor og ud. På grund af indholdet af akryl har malingen en vandtæt parametre.

Det kan vaskes uden risiko for sletning, brug i rum med høj luftfugtighed. Det er nemmest at anvende, det absorberes ikke i overfladen. Hvis malingen indeholder latex, kan den lukke de små revner. Akrylmaling er ikke genstand for fading: solen er ikke bange for det. Samtidig er det sikkert, udsender ikke ubehagelige lugt: det er muligt at male et planteskole eller køkken.

Silicon. Malingen er velegnet til værelser med høj luftfugtighed. Passer mere end akryl. Silikonens struktur er meget mere elastisk end latex, og det betyder, at det kan skjule større revner. Malingen indrømmer damp, som sparer dig mod udseendet af skimmel og meldug. Du kan desuden ikke opsuge anti-svampe forbindelser. God til bad eller køkken. Beskytter snavs - behøver ikke ofte at rengøre overfladen.

Silikat. Ideel til boligindretning udenfor. Til efterbehandling indendørs vil det ikke fungere. Den kan bruges til udendørs arbejde eller i forlængelser uden opvarmning. Lang levetid og modstand mod enhver atmosfærisk fænomen gør det bedst blandt malerne til udvendig dekoration.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling på hvidvask

Det anbefales ikke at anvende maling på hvidvaskning. Det skal fjernes på forhånd. Maling på hvidvask er kun mulig i tilfælde af dets ideelle tilstand: hvis den ikke brækker og ikke knækker. Prøv at holde den med en ren rulle. Hvis hvidvaskningen ikke forbliver på rullen og ikke begynder at falde af, så kan du male direkte på den.

Hvis hvidvaskningen er hævet, revnet, så kan du ikke anvende maling på hvidvaskningen. Ellers vil det begynde at smuldre i processen. Malingen falder ujævnt, og dit loft vil blive håbløst beskadiget.

Hvis du planlægger at male på hvidkalklaget, så er det bare at prale loftets overflade. Herefter forsøger du igen at forstyrre overfladen, og hvis der ikke er noget smuldrende, så kom du til arbejde.

Loft forberedelse

Det første du har brug for, når du arbejder med maling - for at gøre alle møblerne. Selvfølgelig kan du dække det med en film, men der er ingen garanti for, at der ikke er huller i det, eller det vil ikke bryde. Endnu bedre, for at udholde alt. Brug handsker og en maske, når du arbejder. Lime er ikke godt for helbredet.

Hvidvask er lettere at fjerne, når det er vådt. Brug varm sæbeopløsning. Påfør det rundt om loftets omkreds. Da det bliver snavset, skift vandet. Håndter hele loftet grundigt.

Hvis du har et tyndt lag hvidvask, kan du i den gennemblødte form fjernes med en normal rulle. Fugt også det med jævne mellemrum med vand. I stedet for en rulle kan du bruge en børste. For nemheds skyld kan du bruge en sprøjtepistol og fugte loftet med det og fjerne belægningen med en svamp.

Hvis hvidvaskningen ikke fjernes på denne måde, skal du arbejde med en spatel. Skraber hvidkalk fra loftet.

En anden måde at fjerne - ved hjælp af pasta. Det er simpelthen fastgjort til whitewash og omdannes efter tørring til en film, der er lettere at skrælle af. Kleister kan laves selvstændigt. Tilsæt mel eller stivelse til kogt vand. Gradvist omrøring for at forhindre dannelsen af ​​klumper. Kold blandingen lidt og anbring til loftet med en rulle eller børste, spred det jævnt. Vent derefter til massen tørrer og danner en skorpe. Rengør det med en spatel.

Hvis dette ikke hjalp, kan du kun fjerne hvidvaskningen med en slibemaskine. At drikke vil være nok, så lukk døren og læg på en beskyttelsesdragt. Derefter skal du vaske hele rummet grundigt. Det er ønskeligt flere gange med specielle midler.

Og den mest radikale bortskaffelsesmetode er fjernelse med syre. Du skal arbejde med fuld beskyttelse: briller, maske, handsker og en dragt. Eddikesyre i små portioner, tilsættes til vandet. Vandmængden bør ikke være mere end 3% syre. Ordren er netop dette: vand, så små portioner syre, ellers vil det reagere. Bør opløsningen på loftet og fjern belægningen med en spatel eller børste. Overfladen af ​​loftet skal vaskes med sæbevand.

Efter at have fjernet hvidvaskningen, skal du kaste alle revner og huller. Prime overfladen. Primer vælger nøjagtigt under den maling, du anvender. Det er ønskeligt fra en producent.

Maleri loftet

Før du ansøger, skal du tilføje farve. Det største problem er at fortynde så meget som du skal dække, ellers vil det være meget svært at få nøjagtig samme farve.

Hæld lidt maling i målebeholderen. Indtast farven gennem sprøjten. Det er vigtigt at bruge dimensionelle beholdere, da det er for disse målinger, at du vil blive styret, når du tilføjer en farve til hovedbeholderen. Husk resultaterne og beregne, hvor meget farve du har brug for for din malingskasse. Når du har blandet dem, prøv at smøre lidt på en lille plaster og se om det er den farve du har brug for.

Vejledningen til malingen er detaljeret, hvordan og i hvilke mængder den er fortyndet. Rør malingen før påføring og tilsæt vand. Sammensætningen blandes og hældes i et maleribad. Dør penslen regelmæssigt i badet og aftør overskuddet. Så maling over hele loftet. Hvis din belægning har absorberet megen maling, skal du anvende et andet lag.

Mesterens kommentar

Er det muligt at male loftet uden at vaske hvidvaskningen - men svaret er nej. Maling på hvidvaskningen er kun mulig i ét tilfælde - hvis hvidvaskningen er i perfekt stand. Tilstedeværelsen af ​​revner og chips angiver dens deformation. I dette tilfælde er maleri ikke muligt uden forudgående rengøring af overfladen.