Sådan holder du dekorative paneler på væggen (video)

I den moderne udsmykning af lejligheder er listerne blevet et effektivt og overkommeligt element i indretningen. Sådan limes listerne på væggen med tapet, for at klare opgaven med at placere og fastsætte deres egne, kan du lære af de enkle installationsanbefalinger.

Dekorere vægge med lister

Brug af lister kom fra den klassiske stil af indretning. Listerne kalder forskellige kategorier af efterbehandlingsdele: baseboards, curbs, cornices, pilasters, dekorative strimler, stikkontakter.

Disse er forskellige volumenniveauer af de forskellige former lavet af gips, et træ, gummi, syntetiske materialer. Hvordan man limer listerne på væggen, bestemmer hver sin egen smag. Deres moderne brug afspejler ikke kun løsningen af ​​designopgaver for det kreative design af overflader, men har en meget praktisk orientering:

 • hjælper med at zone et værelse til forskellige formål: arbejde, hvile, modtagelse af gæster eller en børns spil zone;
 • giver dig mulighed for at kombinere forskellige teksturer af efterbehandling materialer, tapet til den visuelle adskillelse af overfladen og skjule mindre vægge i væggene i form af uregelmæssigheder;
 • giver rummet et større visuelt volumen, udvider rummet af trange rum;
 • beskytter vægge mod scuffing, deformation på grund af kontakt med elementer af stående møbler.

Kombinationen af ​​forskellige farver af tapet indrammet i lister giver effekten af ​​at placere paneler eller malerier. Sådanne vægters tiltrækningskraft er egnet til en stor stue samt et lille studierum, et børnelokale. Zoning af fællesrummet giver alle mulighed for at finde deres eget hyggelige hjørne og føle sig komfortable på deres område.

Se videoen for at lære mere:

Populariteten af ​​brugen af ​​lister skyldes i høj grad deres enkelhed og de lave økonomiske omkostninger ved erhvervelsen sammen med de nødvendige klæbemidler og andre byggeværktøjer.

Typer af lister

Det moderne marked af efterbehandling materialer giver dig mulighed for at vælge lister, der matcher design af rummet, murens teksturelle egenskaber, som bestemmer det endelige resultat og holdbarheden af ​​reparationen.

gips

Deres brug er blevet en tradition siden renæssancen. Smukke reliefformer, ikke-brændbarhed, sikkerhed, holdbarhed - fordelene ved gipsvægsdekoration. Hygroskopicitet og tyngdekraften stuck tilskrives materialets mangler. Du kan rette listerne ved hjælp af alabaster med god vedhæftning. Ulempen ved gips lister er manglen på fleksibilitet under installationen, de høje omkostninger ved arbejde.

polyurethan

Vægdekoration med fleksible og holdbare polyuretanlister er meget lettere at udføre end gips. Du kan klæbe remmen med akryllim. Efter færdiggørelsen males listerne i den passende farve. Hygroskopicitet, lethed, holdbarhed, lave omkostninger ved materialer gør dem mest populære for alle værelser, især til køkkener og badeværelser.

træ

Klassiske lameller ser godt ud på tapetet i enhver stil af indretning, giver æstetik til det enkleste interiør. De er fastgjort med negle, selvlukkende skruer eller limet til vægge. For at beskytte mod fugt er listerne belagt med lak og antiseptisk. Ulempen er de høje omkostninger ved efterbehandling.

Korrekt kombination af støbningens originale materiale, dets egenskaber, formål, metode og rækkefølge af fastgørelsen vil sikre oprettelsen af ​​en komplet interiørkomposition.

Installationsfunktioner

Valget af dekorative strimler og kvaliteten af ​​materialer påvirker beslutningen om, hvordan man limer listerne på væggene med tapet: direkte på en ren overflade eller trimmet. I praksis anvendes begge muligheder, selvom mange anser den første for at være korrekt. Under alle omstændigheder skal væggen være glat uden kasser og fremspring.

Om funktionerne ved redigering på video:

Før du begynder at arbejde med lister, skal du give tid til at "hvile i sengen" i lokalet og derefter bestemme, hvad du skal lim. Dette forhindrer deformation og vil bidrage til bedre fastsættelse på væggen.

Det er nødvendigt at montere meget omhyggeligt, uden dråber af lim og spor af fugemasse. Valget af monteringsmetode og klæbemiddelsammensætning afhænger af materialet, vægten af ​​lamellerne:

 • limning støbning af polyurethan eller skum kan være en fælles installation, tapet lim, sammensætningen af ​​PVA;
 • På grund af tyngdekraft er gipsdelene kun fastgjort til den passende mørtel. Her har du brug for visse færdigheder til præcist at anvende lister på den forberedte væg. Løsningen hærdes hurtigt, det vil være svært at rette fejlene
 • Træpaneler bevares bedst på skruer, negle. Huller skal forberede sig på forhånd, fastsættelse af spor korrekt gemmer fyldning kittet.

Trin for trin instruktioner

Uanset hvilken limning af dekorative strimler er valgt, anbefales det at følge enkle regler:

 • du skal begynde med en grov markup;
 • Listerne er forformede til den rigtige størrelse ved at skære med en hacksav. Kanterne behandles med sandpapir;
 • Først lim eller fastgør hjørnesamlingerne. Lim jakke rigeligt, før du klemmer overskuddet;
 • limede dele presses til fuld vedhæftning til overfladen.

Trin for trin se videoen:

For at undgå sprængende ledd kan du bruge en hæftemaskine med hæfteklammer. Efter tørring af de dekorative lister fjernes hæfteklammerne, og sporene er maskeret med et kit.

Generelle anbefalinger

Det skal bemærkes, at du kun kan holde listerne på tapetet indtil næste opdatering af væggen. Genbrugsstrimler er udelukket.

Montering på en blød væg udvider indretningens levetid, men komplicerer arbejdet med leddene. Kun en erfaren mester vil bestemme, hvordan man limer pænt, ikke kun lameller, men også tapet.

Væglister er ofte forbundet med deres samtidige loftplacering. Spørgsmålet om, hvordan man limer lister på loftet, er løst på samme måde som med vægdekoration. Den omhyggelige, omhyggelige udførelse af arbejdet vil give til at reparere et komplet og farverigt udseende.

Støbning til tapet - alle 6 typer dekorative strimler og funktioner i deres installation

Dekorative lameller skelner mellem to typer tapet.

Hilsner til dig, mine kære læsere!

Støbning - uden denne falske indretning i form af lameller, kan der ikke foretages reparationer. Du skal vide, hvordan du bruger den korrekt. Jeg fortæller dig om det.

Støbning anvendes i lokaler for at zone dem eller give nogle af deres dele en lettelse, et ekstra volumen. Udførelse af konstruktion af vægge, gulve og lofter, de kan adskilles fra hinanden med modstående materialer.

Anvendelse af støbning

Foto - forsendelsesindretningen, hvortil begrebet "støbning" anvendes.

Støbning er det bredeste koncept, hvilket indebærer en baguette, sokkel, støbning molding, trim, alle slags rammer, rammer til billeder og malerier. Der er mange typer af denne indretning. De adskiller sig i materiale, størrelse, form, stil, relief og mønster.

Dekorative lameller er godt kombineret med maling. De kan monteres på væggen med tapet eller dekorative gips.

Plankindretningen giver efterbehandling af rummet et komplet udseende.

Støbning er en god måde at genoplive og diversificere det indre af rummet uden unødig indsats. Ved at anvende den korrekt, vil du forbedre rummets æstetiske kvalitet, give den en stilfuld og sofistikeret.

Formålet med de dekorative lameller

Denne funktion udføres af soklen, der er monteret mellem væggene og gulvet. Baguetter og fileter adskiller væggenes hjørner.

Støbning kan adskille to typer af efterbehandling materialer, herunder tapet. Loftplanker adskiller loftet fra væggene.

Denne opgave udføres af trim, der grænser op til dørene og vinduerne. Rammer er dekoreret med malerier, fotografier og spejle.

Ofte fra støbeformen er der skabt rektangulære kort på væggen. De gør opmærksom på de indvendige elementer - spejle, lamper, malerier mv.

Indretningen, som tjener til at give loftet eller væggens volumen, relief, er installeret på store områder af deres overflade. Denne støbning hedder en medaljong eller et panel.

Dekorative lameller kan maskere huller og revner i foringen, leddene af finishen, teknologiske huller mv.

Ved hjælp af støbning kan du visuelt indsnævre og udvide rummet, samt zone værelser.

Materiale af produktion af lath

Støbningen er lavet af forskellige typer plast, træ, metal eller gips.

Type 1. Træ

Træet er blevet brugt i århundreder for at lave en afslappet indretning.

Dette er et traditionelt materiale til fremstilling af støbning. Træindretning skal behandles med antiseptisk, og så kan det lakres eller males. At fastgøre de lameller, der anvendes skruer eller lim.

Fordele:

 1. Træ er let at behandle.
 2. Det er pålideligt og holdbart.
 3. Materialet er let at male og holde fast.
 4. Træet er holdbart med ordentlig pleje.
 5. I træstøbningen kan der skæres huller til ledninger.

ulemper:

 1. Træet er ikke vandtæt.
 2. Det er dyrt.
 3. Træplader har en stor masse.

Se 2. Gips

Meget ofte er lokalerne dekoreret med gipsformatur.

Dette er et andet klassisk materiale til lagt dekoration. For at installere en sådan støbning med dine egne hænder anvendes en gips eller alabast løsning.

Fordele ved gipsindretning:

 1. En række forskellige former, farver, reliefs og mønstre.
 2. Lang levetid.

ulemper:

 1. Høj pris
 2. Gipsindretning er tung.
 3. Materialet er skrøbeligt.
 4. Vanskelig og dyr installation.

Type 3. Polyurethan

Polyurethan kan være fleksibel, det er bekvemt at dekorere buede overflader med en sådan indretning.

Polyurethan strimler er nu de mest populære. De kan være stive eller fleksible. Derfor kan de dekorere og buede overflader.

Fordele ved polyurethanformning:

 1. Materialet er glat og let.
 2. Det er let at lak og male.
 3. Det er let at arbejde med det, at klæbe det til bunden, herunder til tapetet.
 4. Livslængden af ​​polyurethan strimler omkring 30 år.
 5. Det er sådan en formgivning billigt.
 6. Materialet vil sandsynligvis efterligne gipsformatur.
 7. Det er let at passe på ham.

Type 4. Polystyren

Polystyren smykker er meget forskelligartede.

Et andet plastmateriale til fremstilling af støbning er polystyren.

Dens fordele:

 1. Nedskæringerne på lamellerne er glatte og jævnt, der er ingen defekter eller chips på dem. Denne egenskab er især værdifuld ved montering af rammer og rammer, der har en kompleks form.
 2. Fabrikantens anvisninger angiver, at polystyren er let farvet.
 3. Det er let at passe på sådan støbning. Det kan vaskes.
 4. Polystyren vejer lidt og er billigt.

Manglen på materiale - den har en kornet overflade.

Type 5. Skum

Skumindretning er den billigste og lav kvalitet.

Polyfoam er den billigste materialefremstilling til støbning.

Dens fordele:

 1. Lethed.
 2. Nem installation.
 3. Fleksibilitet.
 4. Lav pris.

ulemper:

 1. Fragilitet, usikkerhed og skrøbelighed.
 2. Fuzzy mønster og relief.
 3. Det reagerer dårligt på mange typer af belægninger.
 4. Materialet er ikke resistent over for opløsningsmidler og nogle typer vaskemidler.

Type 6. Metal

Metal strimler adskilte fliser og laminat.

Den mest almindelige metalindretning er aluminiumpulver, hjørner til trin og fliser. Sådanne strimler er monteret på to måder - de er placeret bag et finishmateriale og presset mod dem eller fastgjort med selvdrejende skruer.

Støbning og tapet

Dekorative strimler adskiller tapetet i forskellige farver.

Indvendige lister til tapeter adskillelse anvendes i to tilfælde:

 1. Ofte afgrænser de kluden af ​​forskellige materialer eller fra samme materiale, men forskellige tekstur eller farve.

Nu producerer producenter specielle tapet "ledsagere". De er perfekt kombineret med hinanden i stil, mønstre og farve. Ved at vælge dem, vil du slippe af med behovet for at se efter muligheden for en kombineret finish, der passer dig.

I studiet er lejlighedens forsendelsesindretning et must.

 1. Ofte er dekorative lameller brugt til at adskille tapet og studielejligheder. De skal ofte skelne mellemrummet i soveværelset, stuen, køkkenet, entreen.

Hvordan man holder stroppen på væggen?

Reiki kan limes til tapetet, men de skal fjernes, når målene ændres.

Professionelle bygherrer har forskellige meninger, uanset om det er muligt at klæbe dekorative strimler direkte på tapetet eller for at gøre dette før afslutningen af ​​væggene. Her kan du vælge den mulighed, der er mest acceptabel for dig:

 1. I det første tilfælde behøver du ikke at justere tapetet efter installationen af ​​indretningen på den.
 2. I den anden mulighed skal du ikke fjerne lamellerne, når du har brug for at gøre om igen.

Akryllim er velegnet til alle materialer, hvorfra indretningen er lavet.

Før du limer formningen til tapetet, skal du vælge den rigtige sammensætning. Plastikstrimler af alle slags kan fastgøres med akryllim. Træindretning, hvis du ikke vil reparere den med skruer, kan du klæbe på "flydende negle".

konklusion

Støbning er et meget almindeligt dekorativt element, der er ideel til at adskille tapet. Det giver finishet et færdigt udseende, hjælper med at zone rummet og forbedre æstetikken.

Videoen i denne artikel tager dig tættere på denne indretning. Hvis du har spørgsmål, så spørg dem i kommentarerne.

Så siger farvel, succes for dig i dine bestræbelser!

Er det muligt at lime listerne på tapetet

Mange af os, efter at have besøgt hjemmesider dedikeret til renovering af lejligheder, lyser deres øjne - hvor smukt alt er, og det viser sig, at du kan gøre noget som dette med dine egne hænder. Her har du ret - du kan dekorere dit hus, give det en speciel unik stil, designet specielt til din lejlighed. Men for dette er det i det mindste nødvendigt at kende det grundlæggende i teknologien i forskellige efterbehandlinger, der skal udføres. En af dem er indretning med lister.

Hvad er lister, deres formål

Denne kategori omfatter forskellige dekorative elementer, der tjener til at dekorere et værelse, dekorere diskutable områder (overgange af vægge til gulv, loft, indramning buede gangbroer osv.), Væg zoneinddeling og lofter. Samtidig kan dekorative elementer af faste materialer klare beskyttelsesfunktioner.

Lister kan opdeles i flere kategorier:

 1. sokkler, taggrunde, grænser, fileter;
 2. pilasters, kolonner;
 3. stikkontakter, stuckaturer, indviklede dekorative genstande.

Kombinerer dem med forskellige typer, kan du ikke kun opnå den individualitet af designet af dit værelse, men også give stilen i en bestemt historisk æra.

Kolonner placeret ved døråbens kanter, rige grænser med guld, stiliseret roset vil tage dig til det gamle Athen. Designet, der er lavet af smalle paneler under træet med en beskeden relief, har en kontrastfarve, vil fremhæve nærheden af ​​Landet af den Rising Sun.

Hvis for dig skabelsen af ​​et komplekst design i en bestemt stil virker en uopløselig opgave, vær ikke doven, lav et par aftener over et ark papir, og du vil helt sikkert kunne få et positivt resultat.

Men det er kun på papir. Al udvikling skal overføres til vægge, lofter. Det første spørgsmål er, hvordan man limer listerne, er der nogen anbefalinger? Efter alt er disse dekorationer lavet af forskellige materialer. Lad os prøve at overveje teknologien til fastsættelse af dekorative elementer til vægge og lofter.

Sådan monteres lister

De mest almindelige dekorative dele i dag er lavet af følgende materialer:

For mere information om typer af lister læs: Lister i indretningen. Typer, egenskaber. Hver af dem er fastgjort til væggen med en række klæbemidler. Polyuretanprodukter limes ved hjælp af polyurethanbaserede klæbemidler, polystyren er fastgjort med "flydende negle", gipsen er limet til PVA eller gipsmørtel, og træ kræver yderligere fastgørelsesanordninger med selvlukkende skruer.

Når du færdiggør væggene med tapet, er der to monteringsmuligheder - lim direkte på tapetet eller på en blød væg. Hver mulighed har sine fordele og ulemper:

 • Støbematerialer limet til en blød væg skal teoretisk have en længere levetid end lister limet til tapetet - de behøver ikke ændres, når der skiftes tapet. Men for dem er det meget vanskeligere at justere væggen af ​​tapetet, og det er ikke en kendsgerning, at i løbet af den næste reparation af lejligheden vil du være i stand til at hente tapet af de nødvendige farver og ikke beskadige de allerede fastlåste lister;
 • Når man holder sig til et tapet, vil en fælles operation tage meget mindre tid, resultatet bliver mere præcist. Men ved udskiftning af tapet er genbrug af lister udelukket.

Hvilken mulighed at vælge - bestem selv.

Værktøjet er nødvendigt til limning af dekorative elementer:

 1. miter kasse til skæring docking hjørner 30º, 45º, 60º, 90º;
 2. hacksaw med en fin tand;
 3. lim pistol;
 4. spatel;
 5. sandpapir.

Vi starter arbejdet med et mærkemønster, som vi planlægger at lægge ud af flere dekorative elementer. Den mest hensigtsmæssige måde er at markere ved hjælp af selve elementerne. Med en hacksav skærer vi emnerne af limede dele med et tillæg på ca. 2 mm med en hacksav. Under stakning afskæres overskuddet omhyggeligt, men i tilfælde af en lille fejl kan manglen på tillæg føre til dannelse af et hul.

Lim først hjørneelementerne, vi fortsætter med at klæbe dem lige. Stedet til limning skal udjævnes, rengøres af støv. Før vi slog vi våd dem med en primer. Vi belæg overfladen med lim, fordel det jævnt med en spatel. Vi trykker sættet mod væggen, hold det til limet "sæt". Nogle typer af lister kræver yderligere tryk. For at gøre dette hammer vi i små negle, stram formningen til overfladen, bider kapsene og forstærker neglene med en doboy. Disse steder er senere proshpaklevyvayutsya.

Træelementer fastgøres til skruer med lim. Vi bore huller for dem på forhånd, efter at vi limer, pakker vi dem op, inden hætten dybere. De resulterende riller er fyldt med kitt.

Ved leddene anvender vi et lag af kitt, når du limer, tryk delene tæt sammen. Overskydende kitt vil klemme ud, efter tørring, skære dem med en kniv, slib.

Installation af gipsprodukter har sine egne egenskaber. Påfør en gipsmørtel på overfladen, der skal limes, og tryk partiet til væggen nøjagtigt efter mærkning. Hold indtil fuldstændig "indstilling" af løsningen. Denne teknologi kræver en vis færdighed - gipsmørtelet fryser ret hurtigt, unøjagtigt monteret del kan ikke løses uden skade.

Korte instruktioner til montering af lister

Det sidste trin er farvning. Før denne operation undersøger vi omhyggeligt udseendet af de limede elementer, om nødvendigt vi stud, så gnider vi overfladen. Mal forsigtigt listerne i den ønskede farve. Der er tilhængere af farvekomponenter før installation. I dette tilfælde er det kun nødvendigt at tynde landskabet på nogle steder ved afslutningen af ​​arbejdet.

konklusion

Smukt og præcist monterede sæt lister vil forvandle væggene og lofterne på din lejlighed uden anerkendelse. Om ønsket kan du efterligne situationen i en bestemt historisk æra. Alt arbejde er nemt at gøre med dine egne hænder, da du tidligere har arbejdet mønsteret på papir. Forudsætning: Ved installation er det nødvendigt at observere nøjagtighed og nøjagtighed.

Hvordan limes listerne på væggen med tapet?

Sådan limes en dekorativ støbning på væggen: Alt hvad du behøver at vide

Internet sider er fulde af stilfulde og hyggelige interiører, som du helt sikkert vil gentage i din lejlighed. Lister er en af ​​de overkommelige og effektive typer af finish. At vide, hvordan man limer listerne på væggene, kan du gøre indretningen lys og færdig.

Væglister

Typer af lister

Hvad er støbning? Støbningen er et tredimensionelt dekorativt element, der repræsenterer stangen. Støbning er et ret bredt koncept. Dette omfatter stucco, skørt, spejl og billedrammer mv.

Det moderne marked er repræsenteret af et rigt udvalg af lister, til enhver smag og farve. Afhængigt af hvilket rum du skal installere det i og hvor meget du er villig til at bruge penge på dekorative støbning, skal du kende nogle af funktionerne i disse elementer. Så de adskiller sig i det materiale, de er fremstillet af, og i form.

Støbemateriale

polyurethan

Plastlister til vægge er de bedste i form af pris og kvalitet, derfor er de meget populære. Polyuretanprodukter har stort set ingen ulemper.

Men fordelene florerer:

 • styrke og holdbarhed - en god 30 år vil tjene dig, især med yderligere behandling med en særlig forbindelse;
 • Komfort - de lime let og formes på grund af deres fleksibilitet, en glat overflade vil ikke skabe problemer ved vask af produktet;
 • lave omkostninger;
 • dristigt tolerere temperaturfald og fugt - uundværlig i udsmykning af bade og køkkener;
 • og de efterligner perfekt gips og præsenteres i en bred farvepalet.

Polyuretanformning til væggene er perfekt, hvis du har brug for at lave en zoneinddeling, skjule overfladens ufuldkommenheder og blot dekorere rummet.

Polystyren (skum)

Dette materiale er ikke så holdbart som de andre, men har også flere fordele:

 • lav pris;
 • let vægt;
 • fugt modstand.

Skumstøbning

Skum lister til vægge - valget af dem, der ønsker at skabe et "kongeligt interiør", men ikke klar til at bruge penge. Moderne syntetiske materialer vil skjule uæstetiske detaljer og dekorere en tom væg.

træ

Træstøbning er en kategori over kunstige produkter, og derfor koster det meget mere. Meget vægt kræver styring af stangen med selvdrejende skruer under installationen.

Træ lister

Ikke egnet til værelser med høj luftfugtighed. Men alt dette betaler sig med en attraktiv og æstetisk type træ. Hvis træ lister behandles med antiseptika og vandafvisende midler, vil de tjene dig i lang tid.

Smukt udseende og rigdom af reliefformer gør gipsformgivning efterspurgt siden renæssancen. De er holdbare, helt modtagelige for restaurering, bliver ikke gule med tiden, og også på grund af ikke-brændbarhed, er de helt sikkert at bruge.

Men de vil koste henholdsvis dyrt. Ja, og installationen koster et runde beløb. Derudover kan betydelig vægt og hygroskopi af støbegods henføres til væsentlige ulemper.

Typer af lister i form
Dekorative strimler til vægge har også et stort udvalg af former. De mest populære er:

 • Eaves - er beregnet til maskering af tagskærme eller en vinduesramme. Normalt er disse enkle modeller af uhøjtidelig form;
 • Plint - En model med en afrundet sektion eller en halvcirkelformet. Velegnet til maskering af samlingerne mellem væggen og loftet
 • baguetter - tekstureret strimler designet til at dekorere malerier, vægmalerier, spejle, hylder mv.
 • Sammensætninger - færdige løsninger fra dekorative elementer som en bue eller en roset.

Funktioner montering lister

Da støbeformen er designet til at dekorere rummet, er det vigtigt at montere det forsigtigt uden at efterlade mærker på overfladen.

Hvad skal man klæbe

Før du limer listerne på væggen, skal du bestemme limen. Det hele afhænger af båndets vægt og materialet, hvorfra den er lavet.

Lim til støbning

Til installation af lette polyurethan og skumelementer, der er velegnede til PVA eller tapetlim. Du kan også købe speciel monteringslim til dekorative produkter fremstillet af polyurethan.

Der skal gøres større indsats ved installation af trædekorationer. De er monteret med skruer eller negle, og det vil desuden være nødvendigt at maskere sporene af fastgørelsen.

Gipsprodukter limes kun på gipsmørtel eller polyurethanlim, da de er tunge.

Skynd dig ikke for at begynde at arbejde med støbning. For at komme i gang, lad det "blive brugt" til stuen i ca. en dag. Derefter bliver det ikke deformeret og sikkert limet til væggen.

Sådan limes

Før du fastgør støbningen på væggen, skal den være omhyggeligt forberedt: juster, rengør og tør.

Processen med limning af støbningen på væggen

Her er det nødvendigt at tage højde for to nuancer:

 • Du kan limme listerne direkte på væggen, så det er mere pålideligt, men du skal justere tapetet for dem.
 • Det er lettere at klæbe på tapet, plus du kan skjule fejlene på overfladen.

Lister til tapet vælges oftest af polystyren eller polyurethan, da det er meget lettere og ser bedre ud på limede vægge.

Start montage lister skal markere. Til dette kan du bruge tagskægget selv.

Så skal du skære dem. Ved hjælp af miteren er det let at lave skrå nedskæringer.

Det første hjørne limede leddene. Hvis du beslutter dig for at klæbe på en blød væg, skal du ikke glemme at fugte den med vand eller en primer.

Påfør limen jævnt på planken og tryk den mod væggen, indtil den går i stykker.

Dockingprodukter kræver særlig opmærksomhed. Det ville være godt at bruge dockingslim til belægning. Det anvendes rigeligt, så det efterpresses overskydende presses ud.

Efter en dag kan du begynde at male malingen.

maleri

Valget af maling afhænger af de dekorative elementers materiale. Det skal være uden acetone. Før du måler lim på træ, polystyren eller plast, skal du fjerne resterende rester med en kniv eller sandpapir og belæg dem med en kitt.

Det er bedre at male over leddene, inden du limmer til væggen.

Ved at male en bred støbning, kan du give fri tøj til fantasi og fremhæve ornamenter i forskellige farver.

Som du kan se, er det ikke så svært at omdanne et værelse og give det en højtidelig eller tilbageholden atmosfære ved hjælp af lister. Og uanset hvad du vælger: Vægernes design med lister af polyurethan, plast eller gips, er det vigtigste at holde fast i målingen i antallet og kompatibiliteten af ​​de prægede elementer.

Sådan limes lister på væggen, loftet

1. oktober 2014 den 23. november 2016

Støberier kaldes forkanter og trimestrimler, der bruges til at skjule huller, uregelmæssigheder, indramning af døre og spejle samt beskyttelse mod skader. Med deres hjælp gør designerne interiøret mere udtryksfuldt og lyst.

Moderne lister er lavet af forskellige materialer: polystyren, gips, træ, polyurethan.

 1. Gips er let monteret, holdbart, sikkert, men de har en ulempe - de er ikke fleksible.
 2. Polyuretanprodukter er elastiske, ikke bange for ændringer i temperatur og fugt, så de bruges i badeværelser.
 3. Træ er meget dyrere, holdbare, men de er bange for fugt.

Til limning lister brug forskellige blandinger. Deres valg afhænger af støbematerialet.

Oversigt over lim til arbejde med lister

Til fastgørelse af lister i butikkerne et stort udvalg af klæbemidler. Her er nogle populære og velprøvede klæbemuligheder:

1.Loctite PL 355 er et professionelt tysk fremstillet klæbemiddel.

 • fugt modstand
 • opretholder en frost til -20C,
 • har ikke en ubehagelig lugt
 • indeholder ikke opløsningsmidler
 • klæber sikkert og hurtigt.

Velegnet til indendørs dekoration, limning lister, basisplader, forskellige dekorative elementer, samt materialer fra skum, MDF, spånplader, PVC, kork, gipsvæg.

Omkostningerne er ca. 100 rubler.

2.Decomaster 250 - sammensætning, designet til at arbejde med indvendige lister. Det er en mælkeagtig hvid væske.

 • høj styrke
 • fugt modstand
 • indstilling i 10 minutter
 • tørring inden for 24 timer
 • opretholder 5 cykler af frysning og optøning,
 • opretholder kold til-25C.

Omkostningerne er ca. 200 rubler.

3.StayerProfessional - tysk monteringslim til konstruktion og reparation.

 • frostbestandighed
 • fugt modstand
 • pålidelig fixering
 • modstand mod temperaturændringer
 • egnet til montering af lister, paneler, grænser, glas, PVC og enhver form for base.

Omkostningerne er omkring 250 rubler.

4.KraftNailsPremium KN-604 - monteringslim til fastgørelse af lette dele (lister, keramik, paneler).

 • uden opløsningsmidler,
 • sikker, giftfri,
 • griber hurtigt
 • opretholder temperaturer fra -18C til +50C.

Omkostningerne er omkring 230 rubler.

5.Zubr EXPERT - indenlandske lim til montering af byggematerialer, indretning. Bruges til limning lister, stuck, dekorative hjørner.

 • frostbestandighed
 • elasticitet,
 • uden opløsningsmidler,
 • høj binding,
 • egnet til både absorberende og ikke-absorberende substrater, ujævne overflader.

Omkostningerne er omkring 212 rubler.

Sådan limes lister på væggen

Montering af lister skal udføres meget omhyggeligt.

 1. Det er vigtigt at justere og rengøre overfladen af ​​væggene forsigtigt, inden arbejdet påbegyndes.
 2. Sørg for at markere på væggen.
 3. Et hul er boret i støbeformen under skruen, og mærker er anbragt under dowel på væggen. Dette er nødvendigt, så listerne ikke glider før limen tørrer.
 4. Vær også opmærksom på udskæringsstedet for forsigtigt at forbinde hjørnerne.
 5. Derefter påføres et lag monteringslim på bagsiden af ​​listerne og spredes med en spatel over overfladen.
 6. Dernæst fastgøres færdigmaterialet til væggen og presses lidt ned og fastgøres også med skruer. Skruerne skal skrues ind, presses lidt ind i støbeformen, og efter 24 timer efter hærdning af klæbemiddelsammensætningen kan de smøres.
 7. Efter en anden dag kan listerne males med en sammensætning uden acetone.

Mange uerfarne mestre spekulerer på, hvordan man limer listerne på tapetet. Montering oven på tapetet er meget lettere, fordi du ikke behøver at justere kanterne af tapetet til kanterne af produktet. Samtidig er det ikke nødvendigt at afmontere listerne, hvis der er behov for at klæbe tapetet igen.

Sådan limes lister på loftet

Dem, der er interesseret i at limme lister i loftet, for at bestemme den rigtige mængde materiale, skal du måle rummet omkring omkredsen og vælge den ønskede bredde af produktet.

Eksperter anbefaler at vælge bredere lister til store værelser og smalle dem til små.

SågstøbningKleim støbning på loftet

Det er tilladt at klæbe enten før vægpapiret eller efter brug af flydende negle.

Hvis du vælger den første mulighed, er det vigtigt at overfladeoverfladen for at undgå frembrud i fremtiden. Den anden mulighed er mere praktisk, da det vil være muligt at skjule alle mangler i reparationsprocessen.

 1. Støbningen skæres i stykker af den ønskede længde med en hacksav med et tillæg på 2 mm,
 2. Så anvendt til loftet og trimmet.
 3. Efter skæring af hjørnerne kan du begynde at montere.
 4. Strikning starter fra hjørnerne, den vanskeligste ting er at dockke hjørnerne. Eksperter anbefaler at vedhæfte hjørner, og lim derefter lige fyldestrimler imellem dem.
 5. Placer installationen før limning er vigtig for grundigt primet, så kitt en lille spatel.
 6. Herefter presses galtelen til det ønskede sted, og rester af lim fjernes forsigtigt. Hvis revner forbliver, er de forseglet med fugemasse.

Skal jeg limse listerne på væggen med tapet, der allerede er limet

Det er sikkert muligt at lime listerne til tapetet, men det anbefales ikke.

 • For det første er det ikke særlig praktisk.
 • For det andet er det nødvendigt at arbejde hårdt - det er vigtigt at omhyggeligt beregne mængden af ​​lim og forhindre overskuddet, og det vil være nødvendigt at belægge sømene.

Der vil være vanskeligheder med at male listerne, da det er meget svært at ikke plette tapetet. Man bør huske på, at at holde de dekorative elementer på tapetet bliver værre end på den primerede og pudsede væg.

Men hvis situationen er sådan, at det er nødvendigt at udføre arbejdet oven på tapetet, her er nogle tips:

 • Lim lys lister (skum eller polystyren) - de vil vare længere. Brug til denne tapetlim.
 • Hvis støbeformen er tung, få polyurethanlim.
 • Træelementer kan ikke holdes med lim, så du kan ikke undvære negle.

Forfatteren af ​​artiklen er Christina Sekushina

Indvendig støbning til tapet adskillelse: 5 ideer til brug

Listerne er overhead dekorative lameller, som kan have forskellige bredder og profiler. I dag bruges nye materialer og teknologier til at færdiggøre væggene.

Et af disse elementer, der forbedrer udformningen af ​​lokaler, er støbning. Med denne metode kan du visuelt opdele rummet i værelserne i bestemte zoner.

Og også støbeformen bruges til at danne forskellige dekorative elementer på væggen.

I mange år er tapet med støbning meget populært. Næsten i hvert hus kan du finde lignende vægindretning. Med dette usædvanlige element kan du gøre rummet meget originalt og elegant.

Lister kan bruges i stedet for plader eller plasthjørner, som sædvanligvis trimmer leddene af vindueskråninger med vægge

Hvad er opdelt i to typer tapet på væggen? Svaret på dette spørgsmål er meget enkelt. Du skal bare anvende et interessant element af indretning - støbning. Med det kan du kombinere forskellige farver, typer af tapet, samtidig med at du skaber en jævn overgang fra et materiale til et andet.

Dygtige designere ved hjælp af en støbning kan løse de mest indviklede opgaver. Almindelig vægpapir på væggen vil i sidste ende tage et komplet og perfekt udseende.

Støbning er vant til:

 • Skjul små defekter af væggene;
 • Dekorer samlingerne mellem væggen og loftet;
 • Glatte uregelmæssigheder
 • Giv rummet et stilfuldt og attraktivt udseende.

Udsmykning af væggene med støbning ved hjælp af lodrette elementer vil medvirke til visuelt at forøge rummet fra loft til gulv. For eksempel vil efterligning af kolonner muliggøre forøgelse af loftets højde.

Væglister på væggen: Foto og indramning billeder

Støbning er et universelt tilbehør til udsmykning af ethvert rum, det være sig: en stue, et soveværelse, et køkken, et badeværelse eller et andet rum. På trods af at du har en lejlighed, stor eller lille, vil støbningen se godt ud i nogen af ​​dem.

Indvendige lister - meget moderne og moderne detaljer til indretning.

Tapetet i støbningen på væggen, billeder og billeder indrammet af det - det hele ser mere luksuriøst, elegant og raffineret ud. Du kan også ramme lister og spejle, vægmalerier og andre dekorative elementer.

Hvis du vælger den rigtige støbning, kan du oprette et ægte kunstværk. Ved korrekt håndtering af det kan du ikke blot dekorere rummet, men også udføre nogle funktioner, for eksempel visuelt udvide eller reducere rummet i rummet.

Lav lister fra forskellige materialer, såsom:

De mest populære og ikke dyre lister er plastik eller polyurethan. De er modstandsdygtige over for temperaturændringer og forringes ikke med høj fugtighed, så de kan bruges i køkken og badeværelse.

Gips er meget smuk, og deres farve ændres ikke i lang tid, de er normalt indrettet med lofter og vægge. Men sådanne lister er meget skrøbelige og vanskelige at montere. Med trælister kan værelserne ikke kun indrettes, men også beskyttes mod forskellige skader, da dette materiale er meget holdbart og stærkt.

Den bruges til forskellige typer indretning, det passer til ethvert interiør og stue og hall og soveværelse.

Sådan limes på væggods med tapet: trin for trin instruktioner

Monteringsstøbning kræver ikke særlig færdighed. For at klare denne opgave kan enhver nybegynder designer. Det vigtigste er at have en perfekt flad overflade. Derefter fastgøres støbeformen, som selv er flad, meget let.

Støbning på engelsk betyder "cast" detalje og er en dekorativ patchplade for at skabe et komplet billede af rummet.

Hvordan limes støbningen på væggen med tapet? Du kan besvare dette spørgsmål som dette: Først skal du limme formningen selv og derefter tapetet. Hvis du gør det modsatte, vil det være upraktisk og ikke pænt, da det ikke altid er muligt at gætte den nødvendige mængde lim. Overskydende det kan ødelægge tapetets udseende.

For at korrekt og uden fejl indsættes støbning, skal du overholde nogle regler, uden hvilke det er umuligt at gøre. Derefter vil installationen være enkel og pålidelig.

Trin for trin instruktioner stikkende støbning på væggen:

 • Sand og prime væggen;
 • Vælg den rigtige lim (PVA, flydende negle, gipsmørtel osv.);
 • Sørg for at skitsere installationsstedet for støbningen;
 • Påfør forsigtigt limen på støbeformen og lim;
 • Vent ca. 5 timer, indtil limen tørrer
 • Fjern overskydende lim;
 • Grundigt søm alle sømme
 • Når alt er helt tørt, fortsæt med at male støbningen, hvis det er nødvendigt.

Når du har fastgjort støbeformen, kan du begynde at klæbe tapetet. De kan være forskellige, ikke kun i farve, mønster, men også i tekstur. Adskillelsen af ​​tapet mellem farver eller tekstur vil være glat, hvis du anvender støbning.

Moderne stil: tapet med støbning i interiøret

Lister, i den moderne verden, bruges meget ofte. Det bruges til udsmykning for at gøre værelset mere stilfuldt, elegant og majestætisk med det.

Støbning kan være af forskellige former, forskellige størrelser og farver. Gør det af et andet materiale. Støbeformen kan også være fleksibel og erhverve den form, der er nødvendig for designeren.

Den kan findes i form af: lameller, paneler, bundplader, hjørner, rammer og andre dekorative elementer.

Materiale til fremstilling af støbning kan være anderledes: polyurethan, polystyren, plast, skum, træ, gips og jævnt marmor

Vægpapir med støbning i et interiør er det mest populære element i en indretning. Det kan bruges i soveværelser, stuer, gange, samt i lejligheder - studier og kontorer.

Ved hjælp af dekorative støbning kan du oprette en anden retningsstil, som f.eks. Rococo, Classic eller Empire. De kan også bruges til efterbehandling af elektriske eller dekorative pejse, som nu distribueres bredt.

Støbningen anvendes hovedsagelig i sådanne tilfælde:

 • Lav efterligningskolonner og vælg panelet;
 • Trim vindue og døråbninger;
 • Opdel rummet i zoner;
 • Dekorer loftet;
 • Indrammede malerier, fotografier, spejle, lamper og andre elementer.

At lave et værelse med en støbning gør det muligt for os at gøre det usædvanligt, elegant, stilfuldt og moderne. Med hjælp fra det kan vi realisere ethvert ønske.

Sådan limes støbningen på tapetet (video)

Brugen af ​​dette dekorative element er blevet meget populært blandt designere fra det XXI århundrede. Udsmykning med støbning giver os mulighed for, fra et almindeligt rum, at lave et storslået kunstværk. Anvendelse af støbningen som et element i designteknikker, kan du visuelt opdele rummet i zoner og visuelt ændre parametrene i rummet.

Design af vægdekorationer tapet og lister (interiørfoto)

Opmærksomhed, kun i dag!

5 måder at bruge lister i indretningen til adskillelse af tapet

Listerne i det indre af stuen bruges til at ramme de forskellige elementer af indretningen

Designere fra XXI århundrede begyndte at bruge lister til den visuelle adskillelse af rummet samt oprettelsen af ​​zoner i rummet, for eksempel i et børnelokale, når du skal adskille et sted at sove fra en arbejds- eller legesone.

Udsmykningen af ​​vægoverflader ved hjælp af lister er den mest populære teknik, da løsningen er ny, usædvanlig og ret attraktiv. Disse produkter giver en vis lettelse til udseendet af væggene, hvilket er nødvendigt for dannelsen af ​​et kreativt interiør.

Materialernes egenart er, at det er meget nemt at arbejde med dem, og de er også langt fra dyre, hvilket forenkler reparationen.

Hvordan opdele tapet af to slags på væggen

I løbet af de sidste ti år begyndte tapet med støbning at være i stor efterspørgsel, de kan findes i næsten ethvert hjem. Med disse dekorative elementer kan du ikke kun dekorere overfladen af ​​væggene, men også udføre separationsfunktionen. For at være mere præcis anvendes støbningen til at kombinere forskellige materialer, typer og farver af vægdekorationer.

Hvis du vil have usædvanlige og originale, så lister - det er det, der er nødvendigt.

I nogle interiører er der adskillelse af væggenes zoner, hvoraf den ene er malet med dekorative maling, og den anden er dækket af tapet.

Indlæg, dekorerede billeder samt selvfremstillede paneler kan indrammes ved støbning, takket være, at de bliver adskilt fra det samlede område af væggen og bliver mere attraktive.

De fleste designere bruger lister i stilarter som barok og klassisk.

Baggrund med støbning i interiøret

Hvis du dekorerer et værelse fra flere typer tapet, bliver rummet opdelt i zoner og gør rummet visuelt mere rummeligt.

Zoning lister er især populære i små lejligheder, hvor du har brug for dit eget hjørne for hver beboer.

For at vælge en støbning skal du gøre sig bekendt med sin type og hvad den er lavet af, da dette kan påvirke de ydre data på beklædningen, reparationens holdbarhed og den overordnede designudvikling.

Der er mange typer materialer, hvoraf der laves lister. Deres undersøgelse vil bidrage til bedre at bestemme.

Hvad er lister fremstillet af?

 1. Gipsformstøbninger er nødvendige til dekoration, og sæt dem på overfladen af ​​vægge, lofter og imellem. De fastgøres ved hjælp af et materiale som alabaster, som har fremragende vedhæftnings- og præstationsegenskaber.
 2. Indretningen af ​​polyurethan er monteret på akryllim og efter installation er den malet i den ønskede farve.

 • Træplader, hjørner og smalle paneler kan fastgøres med lim eller med negle. Sådanne elementer passer perfekt ind i enhver form for rum, uanset stilen af ​​dekoration.
 • Metal lister bruges hovedsageligt til at trimme et hjørne trin eller tærskelværdi.

  Grundlæggende er det installeret med ekstra fastgørelseselementer, der forbinder hjørnerne med foring.

 • Plaststøbning er stødt på væg og hjørne, såvel som sokkel, hvor installationen ikke er så svært at forstå.
 • I øjeblikket er selvklæbende lister, der kan laves af noget materiale, til salg.

  Blandt disse produkter kan man mærke klæbebånd fra et gummiark såvel som slotelementer, hvor installationen ikke kræver stor indsats.

  Væg og tapetlister

  Før du deler rummet og begynder at klæbe materialet, skal du være opmærksom på støbeformen, da den fremtidige type rum afhænger af det.

  Typer af trimstøbning:

  1. Ser stor hvid støbning på de mørke vægge. Ved hjælp af sådanne produkter er det muligt at dekorere ikke kun vægoverfladen, men også døråbningen, lofterne og møblerne. Ved hjælp af hvidstøbning i mørke rum kan du skabe hygge og komfort, hvilket undertiden ikke er nok. Nogle foretrækker at vælge den fulde kombination af farver og lister, som også vil være en vindende mulighed, men det vigtigste er ikke at overdrive det med innovationer.
  2. Pastellfarve lister er gode til stuen for at danne vægt på malerier og familiebilleder. Desuden er disse produkter velegnede til tildeling af rekreative områder, se film eller hookah.
  3. Farvede lister sælges i et stort sortiment, og der er en mulighed for at vælge, hvad dit hjerte ønsker at skabe det mest utænkelige rumdesign, der kan imponere selv den mest fængsomme kritiker.

  Lister kan limes til næsten enhver overflade, nemlig:

  • På dør og vinduesåbninger, der har samme farve som produktet. Dette giver dig mulighed for at skabe en komplet sammensætning og komfort i rummet.
  • På overfladen af ​​væggen for at dekorere den og at udføre adskillelsen af ​​de to zoner, eller for at trimme hjørnerne for at forhindre gnidning og deformation.
  • At dekorere loftet, hvorved det er muligt at visuelt hæve højden af ​​rummet og gøre rummet mere rummeligt.

  Med det rigtige valg af lister og en kompetent tilgang til arbejde kan du hurtigt opnå et positivt resultat. Du skal korrekt beregne størrelsen af ​​selve produktet og parametrene for det område, der skal trimmes. Du skal også omhyggeligt vælge kombinationen af ​​materiale med lim. Det var da, at støbeformen ikke bare bliver et færdiggørende materiale, men et fremragende komplement og indretning af rummet.

  Sådan limes listerne på væggen med tapet

  Du kan installere støbningen på forskellige måder, men det afhænger alt af produktets sværhedsgrad og overfladen, som materialet skal fastgøres på. Som regel, for at beregne antallet af lister, skal du finde ud af størrelsen af ​​rummet og opdele det i halvdelen. Sådan viser længden af ​​en støbning.

  Fastgørelse udføres af:

  • Limer på tapetet, og overfladen skal være glat uden fordybninger og bakker
  • Pasta af overfladen ryddet af tapet, før det er nødvendigt at putte, primer og trowel.

  Maling støbning (video)

  Højkvalitets installation af lister giver dig mulighed for at gøre lokalet attraktivt og originalt.

  Hvis du begynder at mastere rummet mesterligt fra hjørnet af rummet, vil installationen være vanskelig, men kvaliteten skal opnås under reparationsarbejdet.

  Moderne efterbehandling materialer giver dig mulighed for at gøre vidundere i lokaler af enhver destination, men det vigtigste er deres kvalitet og præstation design.

  Lister til separation af tapet i det indre

  100 bedste design ideer: lister på væggene i det indre på billedet

  For at diversificere indretningen af ​​væggene begyndte mange lejlighedsejere at dekorere dem med lister. For nylig er de blevet ganske populære hos designere. Denne type indretning kan variere som fremstillingsmateriale såvel som anvendelsesområder.

  Lister på væggene: finesserne af indretningen

  En støbning er en tredimensionel plank, en afslappet type indretning, som giver mere relief og volumen til et standardinteriør. De mest almindelige er lister, hvis længde er op til 240 cm, mens bredden og formen af ​​lamellerne kan være absolut nogen.

  Ofte er der salg af polyurethan, plastprodukter eller polystyrenlister. Høj efterspørgsel efter dem på grund af rimelig pris, nem installation og fremragende præstation.

  Sådanne lister er lette og holdbare, helt modstandsdygtige over for ydre påvirkninger, og betragtes derfor som en ideel mulighed inden for indretning.

  Bemærk: Fleksible lister er meget dyrere end solide modparter, så det er fornuftigt at købe dem kun, når det er absolut nødvendigt.

  Marmor, træ eller gipsprodukter er meget sjældne. De bruges i udsmykningen af ​​historiske og andre specifikke interiører for at bevare ægtheden af ​​væggene. Ud over den høje pris kræver denne type lister speciel opmærksomhed og omhyggelig omhu. Og træarter tolererer slet ikke høj luftfugtighed.

  Særlig opmærksomhed fortjener farvede lister. I dag er de i stor efterspørgsel. Malede i en eller anden farve strimler anvendes i følgende situationer:

  • når det er nødvendigt at afgrænse vægpladsen;
  • hvis du har brug for at fremhæve den dekorative funktion af væggen;
  • fokus på loftet med en hvid støbning;
  • når det er nødvendigt at farve det konvekse panel mod den generelle baggrund af vægoverfladen.

  Tip: Brug farvede lister moderat doseret, for ikke at overvælde interiøret med en overflod af nuancer.

  Funktion af lister i indretning

  Utvivlsomt, den vigtigste funktion af lister - dekorative. Væg dekoreret med lister kan skabe en raffineret atmosfære, der understreger specialdesign og stil.

  I et rummeligt værelse kan denne indretningsløsning også blive en måde at opdele zonerum på i funktionelle zoner. Desuden er moldigi ofte brugt til at skjule vægfejl. Et værelse dekoreret med gips, tekstureret tapet og panelet i funktionelle blokke kan distrahere øjet fra nogle af manglerne i interiøret.

  Når du vælger lister til at designe et bestemt rum, er det vigtigt at lytte til følgende ekspertrådgivning:

  • i et værelse med lave lofter anbefales det ikke at dekorere med brede loftslister. Det er bedre at vælge en kortfattet støbning under takets tone;
  • i de kompakte rum ser lille planochka organisk ud i de rummelige - mere massive;
  • Listerne skal ideelt set passe indretningstilstanden og være i harmoni med den overordnede indretning. Så for eksempel i nærheden af ​​de friluftede luksuriøse møbler, vil lister med forsætlig stukkegodning i det mindste sees smagfuldt og latterligt;
  • det er nødvendigt at vælge dekorative paneler, så de er modsatte rummets dimensionelle proportioner: lave lofter kræver smalle lister, der har tendens opad, højt til loftet i små værelser, tværtimod "spørg" til vandrette paneler.

  De bedste løsninger til udsmykning med lister

  Designere dekorere med lister vægge, lofter, vindue og døråbninger og lige møbler. Plain molding trimmer giver mere charme og stil til en trist indstilling. Glatte strenge paneler - en god mulighed for moderne design, og lister med støbning passer perfekt til de luksuriøse klassikere.

  I dagens trendkombination af flere færdige teksturer (for eksempel tapet og maling) anvendes lister som et middel til at skelne en belægning fra en anden.

  Dør og rude lister

  En fælles måde at bruge disse paneler på er dørkarmen. Særligt harmonisk støbning ser i kombination med døren til en lys skygge og den samme sokkel.

  Kompakte vinduer kan forbedres visuelt ved hjælp af støbning rammer. Overdækket med et lysgardin, vil de visuelt fremstå som en fortsættelse af vinduet.

  Geometriske sammensætninger af lister

  En anden interessant måde at dekorere interiøret på er at lime vægfladerne med rektangulære figurer fra støbningen. I begyndelsen af ​​arbejdet er det nødvendigt at overveje placeringen af ​​sektioner og placering af møbler nøje. Korrekt layout af geometriske kompositioner vil opfriske det indre af rummet. Sådan indretning er som regel typisk for klassisk design.

  Til noten: Når du laver et værelse med støbesektioner, skal du holde dig til en enkelt stil: harmonien af ​​linjer og figurer giver dig mulighed for at nyde det spektakulære resultat.

  Dekoration tilbehør med lister

  Støbning bruges ofte som ramme for dekorative genstande på væggene: malerier, spejle, fotografier, lamper. Familiebilleder indrammet af klassiske lister ser elegant og ædelt ud.

  Nuancerne af montering lister

  Ved første øjekast ser det ud til, at der i færd med montering af støbeformen ikke er noget svært: limning af panelerne til overfladen af ​​væggene. Men her er der nogle regler og nuancer:

  • Før stikkende lister skal du forlade dem indendørs i mindst en dag for at tilpasse sig til fugtighed og lufttemperatur;
  • til limning brug "flydende negle" eller byggemateriale lim;
  • kompetent installation indebærer en række sekventielle handlinger. For det første pudses overfladen af ​​væggen og belægges med en primer. Dernæst gør noter på vedhæftede steder. dele af den forberedte ramme er dækket af monteringslim. Selve processen er bedre at starte med stikkende hjørner;
  • akryllim skal anvendes i tilfælde, hvor lister er monteret på betonvægge, kun dækket med gips;
  • i slutningen af ​​arbejdet skal panelerne forsigtigt presses mod væggen og holdes indtil støbeformen "griber". Fuld tørring vil kræve mindst 6 timer. Og på dette tidspunkt er det nødvendigt at forkæle med en kitt alle huller, der opstod mellem støbningen og væggen. Overskydende kittet rengøres med sandpapir.

  Væglister er en fantastisk måde at opdatere og diversificere det velkendte interiør uden stor indsats. Den organiske indførelse af sådanne paneler som en indretning kan fundamentalt ændre situationen, give den mere charme og forfining.

  Sådan limes lister på væggen

  Væg dekoration med dekorative indlæg

  For ikke så længe siden var lister på væggene i det indre forbundet med almindelige borgere med indretningen af ​​gamle palæer af aristokrater og de rige købmands hus.

  I dag anvendes dekorative støbning til vægge i udsmykning af boliger og offentlige bygninger. Disse dekorationer ser godt ud i stuen, soveværelset eller på kontoret.

  Denne artikel vil give dig mulighed for at finde ud af, hvilke typer af dette efterbehandling materiale der er, hvordan man korrekt dekorere væggene, hvordan man limer listerne til væggen med tapet osv.

  Typer af støbning

  Væglister er indvendige dekorationselementer. De er volumetriske lameller, limet til væggene, som kan variere typen af ​​sektion, længde, bredde og det materiale, de er fremstillet af.

  Trimmer til efterbehandling af et værelse kan være af den mest varierede form - konveks, konkav, flad, udskåret. Typisk er længden af ​​lamellerne 2 m eller mere, standardbredden er fra 1 til 10 cm. Ifølge fremstillingsmaterialet klassificeres de:

  • Træ lister. Den er lavet af forskellige typer træ. Præference gives til mere holdbare arter: eg, kirsebær, valnød, samt fyr og ceder. Dette er et absolut miljøvenligt materiale, der ikke udsender skadelige stoffer i den omgivende atmosfære. Træelementer har høje æstetiske kvaliteter - de giver dig mulighed for at skabe en unik vægindretning i næsten enhver stil. Ulemperne ved dette naturlige materiale omfatter de relativt høje omkostninger, frygten for vand og lav luftfugtighed. Når det er vådt, svulmer træet, deformeres og kan påvirkes af svampe. Hvis luften er for tør, kan træbeklædningselementerne knække.
  • Polyuretanformning til vægge er holdbar og modstandsdygtig over for ydre belastninger. Det er dog ret let og kan limes med næsten enhver klæbemiddelsammensætning. Afslutning af væggene med lister er ret en budget indstilling af indretning på grund af de lave omkostninger ved polyurethan. For at gøre det lettere at dekorere vægge med en sådan indretning, er der specielt plastiske versioner, der kan bøjes, hvilket skaber krøllede strukturer - indramning af loftlamper, buer, nicher og ganger.
  • Polystyren skum. Den er lavet af den lavede skumpolyurethan, i det hele taget kaldte polyfoam. De mest indviklede elementer af indretning, der kan gøre designet af et værelse helt unikt, kan kastes fra det. Blandt de vigtigste fordele - lav pris og lav vægt. På grund af den lave vægt kan skumlister anvendes til at afslutte enhver overflade: det er muligt at holde dem på tapet, malede vægge, hvidvask osv. Den største ulempe ved polystyren er lav mekanisk styrke. Ved fysisk påvirkning, tryk, eller forsøger at bøje det, bryder skumbåndene let.
  • Metal. Metal indretning er normalt brugt til efterbehandling steder underlagt øget mekanisk belastning. Det kan være hjørner til trin, såler på leddene af værelser, begrænsere til fliser eller gulvmaterialer.
  • Fra mineralske materialer. Denne kategori omfatter materialer fremstillet af gips, marmor, granit. Stenelementer, limet til vægge og lofter, giver interiøret et dyrt værelse og et eksklusivt udseende. Gipsstøbning er den ældste og mest erfarne metode til dekoration, der blev brugt for et århundrede siden. Blandt minuserne af sådanne dekorative elementer kan du angive deres øgede skrøbelighed. På trods af at sten og gips er meget holdbare i kompression, med skarpe slag smæker de og splittes. I denne henseende bør limning foretages så forsigtigt som muligt for at undgå at falde i trimdelene på gulvet.

  Støbning strimler af forskellige designs

  Mineralister er tunge, så når du klæber, skal du bruge særligt stærke forbindelser - "flydende negle", koncentreret PVA osv.

  Polyurethan og polystyren skum lister er især populære for udsmykning af stuer. Dette skyldes deres lave omkostninger, bred rækkevidde og nem installation. Polymerelementerne i indretningen kan males i alle farver ved hjælp af maling og lakssammensætninger.

  For nylig er færdigmaterialer kommet på markedet for byggematerialer, der leveres fra bagsiden med en selvklæbende strimmel med et beskyttende tape. Dette forenkler installationen af ​​lamellerne, hvilket gør det mindre tidskrævende og tidskrævende. Denne type indretning omfatter også tapetgrænser, som kan være lavet af plastik, gummi, tekstiler eller tykt papir.

  Tekniske egenskaber ved polyurethan, polystyren og andre strukturelle materialer

  anvendelsesområde

  Loftslister

  Støbning strimler er et ret alsidigt efterbehandling materiale, der kan bruges til at færdiggøre eventuelle indvendige elementer.

  funktioner

  Støbning i indretning kan udføre flere funktioner:

  1. Visual integration af forskellige dele af rummet. Disse efterbehandlingselementer kan bruges som basisplader, hvilket giver en glat overgang mellem gulv og væg samt mellem væg og loft dekorative belægninger. I dette tilfælde forener formningen visuelt de forskellige planer i en enkelt, sømløs struktur. Desuden dekorative strimler draper sammenføjninger mellem forskellige typer af belægninger, der giver en glat og organisk overgang: mellem tapet og hængende lofter, laminatgulve og vægpaneler.
  2. Zoning plads. Inden for et enkelt plan kan støbestængerne opdele rummet i separate zoner. Limet på en væg eller et loft, kan de afgrænse det samlede rum mellem et rekreativt område, en arbejdsplads, en spisestue mv. Dette gælder især, når man designer interiøret i nu populære studiolejligheder, hvor der mangler interne skillevægge.
  3. Framing. Som dekorativ ramme kan lister anvendes til efterbehandling af dør- og vinduesåbninger. I dette tilfælde fungerer de som plader, der skjuler leddene med vægge, skum og isolering. De kan også bruges som baguetter til vægmalerier, fresker, bas-reliefs, spejle og billedbaggrund. Dekorative lameller bruges til at designe kolonner, nicher, pejse, buer, hvilket giver disse indvendige elementer et dyrere og sofistikeret udseende.
  4. Møbler dekoration. Ved hjælp af støbestrimler kan du afslutte møblerne. Dette vil gøre det muligt for organisk at komme ind i det allerede eksisterende interiør for at gøre det til en integreret del af det indre rum.

  Efterbehandling polstring belægninger

  Den mest populære mulighed for indretning er vægbeklædning og tapetlister. Denne metode bruges typisk til at skabe interiører i klassisk stil. På denne måde kan du understrege indretningens stil og fokusere på individuelle fragmenter af indretningen.

  Lister kan fremstilles i kontrastfarver eller blandes med vægternes grundfarve. Listerne er installeret begge på væggene klistret over med en type tapet, og på et plan, til udsmykningen, hvor der anvendes indlæg af tapet af forskellige teksturer og farver.

  Nedenstående billede viser muligheden for at færdiggøre væggen med en pejs i klassisk stil. Yderligere dekoration af væggen, indsat med tekstureret tapet, hvid konveks stribe i tandem med pejsstøbning skaber en streng og samtidig elegant interiør i klassisk stil.

  Dekorere pejsen og vægdelen over den

  Egenskaber af vægdekoration

  Støbte dekorationer virker ikke kun som en indretning. Med deres hjælp kan du visuelt justere rummets rum. Hvis lejligheden har for lave lofter, kan de visuelt "hæves" ved at kombinere lodret stribet tapet med brede dekorative lameller, der skjuler skærmens skæringspunkt mellem vægge og loft.

  Lodrette forbindelsesstrimler, efter en vis periode kan vægge placeret langs flyet også visuelt øge lofternes højde.

  Hvis du ønsker at opnå den modsatte effekt, skal den vandrette sokkel indsættes under loftet med væggen. I denne del af væggen, der ligger over støbeformen, skal der males i en farve med loftet og den nederste del - i en kontrastfarve.

  Montering af dekorative strimler ved krydset af loft og vægge

  Enheden på en flad væg, indsat med tapet, af rektangulære fragmenter indrammet med støbestrimler, gør det muligt at give plads og dybde til rummets rum.

  Også den rektangulære udsmykning af væggene med påfyldning af områder med tapet med blomsterpynt, fragmenter af billedbaggrund og andre dekorative indlæg kan skabe illusion af vægmaleri eller endda malerimaskere.

  Indramning med en støbning i form af en indramningsramme forbedrer kun denne visuelle effekt, som kan give en unik smag til selv det mest almindelige rum.

  Dekorative indlæg anvendes i nogle tilfælde i form af en ramme til eksklusive møbler.

  Det ser ud til at være spektakulært i tilfælde af at møblerne spiller en dominerende rolle i det indre af rummet, og resten af ​​rummets dekoration fungerer som et tilbehør til dem.

  For at skabe en virkelig unik stil i rummet, bør du omhyggeligt læse de grundlæggende regler for indretning. En anden mulighed er at henvende sig til specialisternes tjenester, der vil kunne vælge den mest passende type design til dette værelse.

  Illustrationen nedenfor viser, hvordan man limer listerne på væggen: rækkefølgen og rækkefølgen af ​​handlinger.

  Efter at have kendskab til materialet vil ejerne af lejligheder og private huse kunne dekorere værelset med væg- eller loftlister med egne hænder. Dette er i princippet ikke svært - det vigtigste er at vælge den rigtige finish og materiale.

  Videoen viser installationen af ​​støbebånd af polystyrenskum.