Hvad skal man hænge gardiner og hvordan man retter dem?

Gardiner - en af ​​de færdige elementer i indretningen, hvilket øger komforten og fuldstændigheden i rummet. For at gøre udsmykningen ser smuk og stilfuld ud, skal du ikke blot vælge et passende stof og gardinens form, men også med det samme at beslutte om tilbehør og tilbehør.

Hvad hænger gardiner oftest på? Skal vi være tilfredse med traditionelle metoder eller er det bedre at give præference til moderne versioner? Vinduets design og hele rummet som helhed afhænger af valget af enheden til hængning af gardinerne, metoden til fastgørelse af stoffet, fastgørelsesanordninger.

Traditionelle gardinstænger til gardiner

Det moderne udvalg af gardinskinner til gardiner er så stort, at det giver køberen mulighed for at vælge den ønskede type for ethvert indre rum. Eaves varierer i en form, et design, en måde at fastgøre på flyet og materialer, som de er lavet til.

 • Cornice-bar - en klassisk slags cornice, som kan være lavet af træ, metal, plast og metal-plast. Baren er fastgjort ved hjælp af beslag til væggen eller til loftet, og den kan have flere rækker til at hænge forskellige gardiner på samme tid: gardiner, tyl, pelmet. Hvis vinduerne er for brede, anbefaler eksperter at installere en anden beslag midt i stangen, så den ikke bøjer. På begge sider er der monteret flares i stangens ender, som kan vælges i henhold til hele vinduets design. I de fleste tilfælde indeholder kittet ringer til fastgørelsesgardiner, der glider perfekt langs stangen. Metalafstænger er produceret i en bred vifte af primære farver og under naturligt træ (valnød, eg, kirsebær, mahogni), som er mest efterspurgt i stuer.
 • Søjlebåndet - det velkendte design af loftet og vægkornet kan være både single-row og multi-row. Stringskorn anvendes til gardiner lavet af lette stoffer: nylon, nylon, tyl, organza. Under tunge stoffer begynder strengen at sænke med tiden. Ideel til værelser med falske lofter, køkken eller børnehave.
 • Baguette cornices ser smukke, stilfulde ud og skjuler monteringsstedet for gardiner. Som en baguette kan en træplank anvendes, et plastbånd, der er indrettet til at matche stoffet eller udsmykningen af ​​værelset i klassisk stil. Trærammer er de mest pålidelige og tåler tunge gardiner og multi-tiered gardiner. Skal bare købe en støbning af cornice efter indretningen af ​​rummet, da dens indretning skal kombineres med det overordnede design af rummet.

I en separat gruppe kan du vælge cornices for børnenes værelse - lyse og lyse systemer med pålidelige beslag af miljøvenlige og sikre materialer. Med børns gardinestænger kan du købe i et sæt formede tips, lyse klip eller "sjove" magneter til fastgørelse.

Moderne tagskærme og systemer

 • Profilafskærmninger er et system af guider med riller til løbere. Designet af tagbøjler kan være forskellige, så det er muligt at etablere dem på en væg og på et loft. Profildesign udføres ofte med en dekorativ hætte for at lukke gardinerne eller rotationssegmenterne i form af en halvcirkelformet profil. Aluminium profil gardin stænger bruges altid, når man installerer manuelle, automatiske, fjernlyft eller glidemekanismer.
 • Fleksible polymer-metalafskærmninger - en af ​​de mest egnede typer til karrevinduer, hjørne nicher eller til et baldakin over sengen, uanset arkitektoniske egenskaber i væg eller loft.
 • Teleskopskinner er monteret mellem to vægge med afstandsstykker i form af indre fjedre i stangen. Sådanne modeller anvendes i badeværelser, i nicher, i døråbninger, hvor det ikke er ønskeligt at bore væggene, eller det er ikke muligt at installere parenteser.

Gardin systemer er moderne multifunktionelle produkter, der udover hjælpelinjer indeholder særlige løfte- og bevægelsesmekanismer og bruges til at hænge visse typer gardiner: fransk, romersk og japansk.

Gardinfastgørelseselementer

Hver type tagskinner har sin egen måde at fastgøre gardiner på, som udføres ved hjælp af forskellige elementer. Der er funktionelle monteringer, der forsøger at gemme sig bag dekorative lameller, baguetter, plast striber, flæser og flæser. Den anden gruppe omfatter fastgørelsesdele, der er en del af udsmykningen af ​​gardiner eller gardinstænger.

 • Kroge. Afhængig af modellen af ​​tagskæggene har kroge en specifik konstruktion og består af den øverste og den nederste del. Den øvre del er spændt på tagskinnerne, indsættes i rillerne, lægges på ringene og er lavet i form af løbere eller kroge. Og på den nederste del hænge gardiner til løkkerne, så de kan modstå temmelig tunge stoffer.
 • Ring. De bruges hovedsagelig på runde taggrunde og stænger, da de glider let langs røret. Gardinerne kan syes tæt på ringene, så når du vasker skal du fjerne alle gardinerne med fastgørelsesanordninger. I andet tilfælde, kroge, klip eller magneter, der holder stoffet klæbende til ringene.
 • Klemmer (krokodiller, krabber, klip). Tillades at lægge på stoffet folder eller justere gardinens længde til det ønskede niveau. Klemmer bruges parvis med ringe, kroge eller som et selvstændigt element på snorskårer. Moderne udskiftning af klemmer kan tjene som gardinmagneter, der ikke kræver særlig forberedelse af stoffets øvre kant. Den forreste del af dobbeltsidet magnet har et dekorativt design, som er valgt i overensstemmelse med gardinernes design, vinduerne og rummet som helhed.
 • Loop. Syet af hoved- eller kontraststof i forhold til gardinerne. Men helt sikkert kan løkkerne kun bruges med tagstænger, der er let at flytte. Store eller smalle sløjfer sys fra begge sider til gardinet og holder stoffet forsvarligt. Men der er en ulempe: at hænge eller fjerne gardinet på døvhængslerne, skal du demontere corniceen. For at forenkle opgaven hjælper løkken på knapper, knapper, velcro eller strenge.
 • Eyelets er specielle ringe bestående af to dele, de er vant til at designe huller i stoffer. Grommets er fastgjort på gardinens komprimerede øvre kant på lige afstande, hvilket resulterer i ensartede smukke folder. Denne metode anses for at være moderne og moderne til rørformede hjørner med en perfekt glat overflade. Tagbøjlerøret eller stangen kan skrues ind i grommets eller bruge traditionelle kroge.

For ikke at miste farve med farve anbefales det at købe grommets sammen med tagskæggene, så er sandsynligheden for en dekorativ kombination af alle vinduesdesignelementer mere.

Gør gardinens overkant

Fremgangsmåden til fremstilling af gardinens øvre kant afhænger helt af typen af ​​fastgørelsesdele, på typen af ​​tagskægget, på rummets design og på kvaliteten af ​​det valgte stof.

 • Løbegang. Øverst på gardinet er indpakket og strakt, hvilket giver plads til snor på tagskægget (rør, stang, snor, stang). For større dekorativitet kan toppen af ​​snoet blive dekoreret med blonder, ruche og samles med spektakulære folder. Normalt anvendes trækringen, hvis du ikke planlægger hyppig bevægelse af gardinerne på tagskæggene.
 • Gardin tape. En enkel og praktisk måde at forberede løkker til kroge på en gang og dekorere den øvre kant. Snorene lægges langs hele fletningens længde, med hjælp af hvilke folder af den nødvendige tæthed og opacitet er dannet. Gardinebåndet reddede værtinderne fra at skulle sy loops til krogen med hånden. Den øvre kant af lærredet kan dekoreres med en enkelt eller dobbelt række fletning. Hvis du vil hænge på løkkerne i anden række, lukker gardinerne fastgørelsespunkterne til tagene - det er meget praktisk, hvis der ikke findes en baguette eller dekorative strimmel.

Det er uønsket at bruge et gardinbånd på tætte og for tunge stoffer - folderne skal børste.

 • Slips. Dette er en form for fastgørelse ved sløjfer, når de frie ender blot er bundet på en stang eller et rør i form af knuder eller buer. Det er bekvemt at hænge og fjerne gardinerne på båndene, og hvis længden tillader det, kan du om nødvendigt justere gardinens højde. Fastgørelser på slips ser særligt romantisk ud, så de passer i et planteskole til en pige, i et soveværelse, i et køkken eller i et værelse indrettet i landlig stil.
 • Velcro. Det bruges, når det ikke er meningen at flytte gardinet langs tagene: lambrequins, romersk persienner, japanske paneler. Nogle gange sælges cornices med et færdigt klæbemiddel på et plastdæk. Hvis det ikke er tilfældet, er det nemt at vedhæfte et flypapir på tagskægget med eget ved hjælp af en byggemateriale eller lim.


At lave en vinduesåbning kræver forudgående forberedelse til at vælge en cornice, stof, alle dekorative elementer, så de harmonisk kombinerer med hinanden og med den overordnede stil af møblerne og rummet.

Sådan hænger gardiner uden en cornice: Monter på en stærk tråd, velcro, kroge og loft struktur

I vores tid er der næppe en bolig, hvor der ikke er gardiner eller gardiner. Hovedindretningen af ​​disse indretningsprodukter er at regulere mængden af ​​lys ind i rummet. Derudover er der skabt en hyggelig og varm atmosfære i boligen, en følelse af sikkerhed fremstår.

Moderne boliger kan ikke forestilles uden gardiner

Fastgørelsesgardiner

Gardinerne kan hænges på forskellige måder, men oftest er cornice festet til væggen, og gardiner er hængt på den.

Men der er tidspunkter, hvor:

 • Det var ikke muligt at finde en gardinstang, der passer perfekt til det samlede indre af rummet.
 • Den øverste kant af vinduesåbningen ligger tæt på loftet, og der er simpelthen ikke plads til en bar.

Lad os prøve at finde ud af, hvad du kan hænge gardinerne bortset fra tagskæggene, og straks liste de mulige muligheder:

Opret en unik atmosfære med dine egne hænder

Hvad du har brug for til montering

Til at begynde med - en lille instruktion.

Hvis du vil undvære taggennerne, skal du:

 • bore;
 • hammer;
 • Skruetrækker (bedre skruetrækker);
 • roulette;
 • Selvdrejende skruer;
 • negle;
 • Holdbar tråd (bedre fiskelinje);
 • negle;
 • Velcro.

Fastgørelse på en stærk tråd

Moderne mekanisme til fastgørelse af gardiner på linjen

Den nemmeste mulighed er at hænge gardinerne på en stærk tråd.

Sådan gør du det:

 • Tag to negle (du kan dekorere), hamre dem ind i væggen ved kanterne af vinduesåbningen;
 • Lav små huller i gardinens øvre kanter (de kan behandles meget pænt);
 • Træk en tråd ind i disse huller (hvis du ikke ønsker at lave huller i gardinet, kan du fastgøre det til tråden med klip eller krokodiller);
 • Fastgør trådens ender til neglene (spændingen skal være meget stærk).

Denne fastgørelsesmetode har en anden fordel - en overkommelig pris.

Rådet. Det er bedre at bruge ikke bomuldstråde, men en syntetisk fiskestreng eller streng.
De er stærkere.

velcro

Velcro kan bruges til at fastgøre gardiner

Med en sådan vedhæftning vil der ikke være nogen kløft mellem væggen og gardinet, hvilket giver mulighed for den maksimale mørkning af beboelsesrummet. Denne metode er bedst egnet til børns værelser og soveværelser, hvor du skal lukke vinduet om dagen.

Der er forskellige måder at fastsætte velcro gardiner på:

 • Du kan vedhæfte gardiner direkte til væggen. I dette tilfælde er den hårde del af klæbebåndet fastgjort til væggen (dette vil kræve skruer og skruer), og den bløde del syes til stoffet.

Hvordan hænge en tulle uden cornice? Nem - med velcro

 • Den anden måde er at hænge gardinerne på en træblok (bar). I dette tilfælde er stangen eller stangen fastgjort til væggen (med skruer eller skruer), og klæbebåndet fastspidses med en hæftemaskine eller limet med trælim.
 • Hvis vinduesrammen består af flere glaserede sektioner, kan du lave dit eget gardin til hver af dem. I dette tilfælde skal der fastgøres en hård strimmel af velcro til klappen (med små negle eller en hæftemaskine), og en blød strimmel skal sys til stoffet.

Dette arbejde kan gøres med særlig lethed.

Rådet. Det er ikke nødvendigt at hænge op på en sådan måde portieres fra tunge stoffer.
Velcro vil ikke stå dem, designet vil bryde sammen med bjerget.
Denne metode er kun egnet til hængende gardiner fra lyse lufttyper.

Hækfastgørelser

Dette billede viser de originale kroge, der kan bruges til gardiner.

En anden mulighed er at bruge dekorative kroge til tøj.

 • Få dine yndlings kroge;
 • Løs dem i en række over vinduesåbningen i samme afstand fra hinanden;
 • Sy til gardinsløjferne;
 • Binde gardinet til krogen med dem. Udført!

Originaliteten af ​​henrettelsen er begrænset kun af dine fantasier.

Loftet cornice

Hvis det er umuligt at installere den sædvanlige glimmer af en eller anden grund, kan du hænge gardiner på loftet cornice.

Ceiling cornice - et unikt alternativ til væg muligheder for vinduesdesign

 • Profil (plast eller metal, med stier til fastgørelse af gardiner);
 • Stænger (på overfladen sætter de parenteser, hvortil lange sticks er fastgjort);
 • Strings (mellem parentes spænder strengen).

Når du vælger, bør du overveje:

 • Antallet af lag af materiale med lambrequins;
 • Gardin vægt;
 • Det overordnede design af rummet.

Hvordan hænger tulle på loftet tagbøjler eller gardiner lavet af andre materialer?

Som fastgørelsesanordning til montering af gardiner på loftet bør du bruge:

 • Ringe med kroge;
 • "Crocodile";
 • Klip;
 • Grommets (hovedsagelig på rørformede hjørner);
 • Stof hængsler;
 • Løbegang.

Gardiner på balkonen

Gardiner kan gøre en balkon til et behageligt værelse!

Balkoner er værd at nævne separat. For mange familier er dette det foretrukne sted i huset. Her kan du slappe af, få lidt te. På store balkoner skaber nogle gange endda en vinterhave.

Draperi vinduer og loft indretning på balkonen er af særlig betydning. Gardinerne beskytter ikke alene mod nysgerrige øjne og sollys, men også dekorere rummet og skaber trøst i det.

Mange spørger spørgsmålet - hvordan man hænger tulle på balkonen uden en cornice? På loggier og balkoner hænges gardiner på samme måde som i et rum. Men for disse lokaler er det bedre at vælge de materialer, der er nemmeste at rengøre fra støv.

For nylig bliver rullegardiner stadig mere populære. De er placeret i alle værelser, og for balkonen sådanne gardiner - bare en godsend.

Et eksempel på vellykket brug af rullegardiner

Stoffer, hvorfra disse gardiner er lavet, er imprægneret med en særlig sammensætning, der beskytter stoffet mod udbrændthed, fugt og snavs. Men vi ved alle - det meste af støvet samles på loggier og balkoner.

konklusion

Et andet unikt designvindue åbner uden cornice

Så vi fandt ud af, hvad vi skulle hænge gardinerne uden en gardinstang for at fylde rummet med speciel hygge og komfort. Hvilken mulighed at vælge er op til dig. Se videoen i denne artikel, sikkert der vil være andre måder at designe vinduer uden taggrunde, ikke mindre attraktivt!

Sådan hænger gardiner uden taggrunde med egne hænder

Kan du forestille dig et hus uden et gardin? Næppe. At leve i det er ikke så umuligt, men ubehageligt. Derfor bør hvert vindue i huset ikke ses udefra. Til disse formål, og tjene som gardiner. Derudover udfører de også en dekorativ funktion.

Der er dog nogle typer gardiner, der ikke kan hænge på taggen: rulletyper, romersk persienner, persienner. Og nogle gange ejer ejerne bare at installere en stor baguette. Der er en simpel løsning - at hænge gardinerne med dine egne hænder uden at bruge en cornice.

Sådan implementeres denne ide? I vores artikel lærer du flere praktiske måder.

Point mount

En af de fælles muligheder for fastsættelse af gardiner. Ofte anvendes metoden til romerske gardiner og individuelle gardiner. Hvad er karakteristisk for denne mulighed? I stedet for de sædvanlige tagbøjler fastgøres små små kroge over vinduesåbningen.

Udadtil ligner de kroge, som vi hænger tøj på. Langhængige hængsler syes på selve lærredet. Med dette design kan gardinet og gardinerne let hænge og udføre deres funktion.

Fastgørelsesgardiner punktmetode er mere end passende for vinduesåbninger, der har en ikke-standardform. For eksempel er der runde, buede eller vinduer i form af bølger, for hvilke tagene vil se ud af sted. Og hvis du bruger en buet profil, så vil du støde på et andet problem - det hængende gardin vil kravle. Gardin kroge er mere end pålidelige. De vil ikke bevæge sig, men vil nemt modstå vægten af ​​tunge bærere. Med dem vil du have masser af muligheder for smukt og oprindeligt at designe dit interiør.

Jeg vil gerne bemærke en af ​​metodens ulemper - lærredet kan ikke flyttes væk. Selvom du kan fylde rummet med lys, kan du bruge sidekroge. De løser problemet.

For at rette dig skal du:

Velcro tape fastgørelse

Meget enkel og overkommelig monteringsmetode uden tagger. Du kan hurtigt og nemt fjerne gardinerne og hænge dem tilbage. For at oversætte ideen til virkelighed skal du have et velcro tape. Båndet med en blød overflade er fastgjort over vinduets åbning eller ramme på en bekvem måde. Nogle af dem har selvklæbende tape på den modsatte side. Efter at du har fjernet det beskyttende lag, kan du holde det på rammen. Men båndet med små fastholdte sløjfer skal sys til toppen af ​​gardinerne (fra den forkerte side). Det er alt, nu kan du nemt hænge gardinet på plads og fjerne det, hvis det er nødvendigt. Det er nok at kombinere båndene af velcro og tryk lidt.

Ulempen ved metoden er imidlertid, at lange klæder på gulvet eller tunge gardiner på båndet ikke kan hænges. Hun kan ikke holde dem og skrælle hele tiden. Hertil kommer, at hvis der er en kat i huset, kan den rive gardinerne fra sin plads. Du kan dog nemt hænge gardinerne igen på plads. Metoden er praktisk og praktisk. Og for gennemførelsen er det ikke nødvendigt at være supermester.

Montering på en snor

Dette er en simpel gammeldags måde. Det er kun egnet, hvis sådan enkelhed er tilladt i det indre af rummet. Strengen vil fungere som en cornice. Det er skruet på skruer eller negle, der er skruet eller hamret i en ramme eller vinduesåbning. Hvis du tænker på, hvordan man hænger gardiner på en balkon uden en cornice, så vil denne metode gøre. Det er meget simpelt og billigt, men effektivt.

Metoden passer ind i disse indvendige stilarter:

 • chebbi chic;
 • land stil;
 • smukke og enkle rustikke.

For ikke at bruge ekstra penge, kan fiskelinje eller snor bruges på hytten. Der er ingen grund til at tænke på interiøret. Det er kun nødvendigt at beregne belastningen, så linjen kan modstå gardinens vægt.

Kreative ideer montering

Mange mennesker ønsker ikke at overholde standarderne, der giver deres ideer i denne retning. En persons fantasi er rig, hvorfor ikke bruge den. Løsninger kan være meget forskellige. I stedet for en cornice, mange brug:

 1. Metaltråd med lyse tøjpinde.
 2. Ringe i væggene, hvorigennem rebet er passeret.
 3. En snag eller en smuk gren, forarbejdet og rengjort. Fremragende og usædvanlig måde for øko-stil.
 4. Enkle teleskopiske gardinstænger, som du ikke behøver at bore huller på.

Faktisk er der masser af muligheder. Hvis du bruger fantasi, kan du gøre dit hjem interiør originalt og attraktivt. Mod er altid holdt højt.

konklusion

Hvis du ikke ønsker at bruge tagskægget, eller bare ikke har mulighed for at gøre det, vil de ovenfor beskrevne metoder komme til din hjælp. De er enkle, pålidelige og effektive.

Hvordan hænger gardinerne?

Moderne vinduer er blevet så pålidelige og smukke, at gardins beskyttende funktion falder ind i baggrunden, og deres dekorative egenskaber er førende. Korrekt udvalgte gardiner er en organisk del af interiøret, hvilket skaber en følelse af komfort og harmoni. Da der er mange varianter af gardiner, viser spørgsmålet om, hvordan man hænger dem korrekt, meget relevant. Moderne gardiner kan være både tunge flerlags og luftige, både klassiske lodrette og rulle, og hver af dem kræver sin egen fastgørelsesmetode.

Typer af monteringer

Valget af fastgørelse til gardiner bestemmes af både stoffets egenskaber og dekorative opgaver. Der er et stort udvalg af traditionelle og innovative tilbehør til salg:

 • kroge;
 • klip;
 • tøjnåle "krokodiller";
 • ringe og øjenlåg;
 • Velcro.

Kroge - dette er en af ​​de mest kendte typer fastgørelsesgardiner. For alle enkeltheden af ​​denne metode har den også visse ulemper: i fastgørelsesstedet udtrækkes tykt stof, tynde plastik kroge brydes og de dekorative egenskaber ved denne type fastgørelse er små. Du kan undgå at trække materialet ved at hænge gardinerne på et bånd eller på et gardinbånd. Klip er gode, fordi de giver dig mulighed for nemt at fastgøre gardinerne og styre dem med specielle kabler, men du kan kun bruge klip til lette stoffer. Flere tætte gardiner kan hænge på tøj, der har små tænder. Ulempen ved denne metode er, at selv med en lille spænding af stoffet, kommer den ud af klipet.

Til tykke stoffer med en overflod af folder anvendes der ringe og øjenlåg, som syes ind i gardinens overkant. Denne fastgørelsesmetode er kun egnet, hvis du bruger en cornice-barbell. Et lige antal grommets giver dig mulighed for at skabe voluminøse fluffy draperier med et stort antal lige foldninger. Ringe og grommets er gennemsigtige, farvede, færdige under metal. Det anbefales at vælge dem i overensstemmelse med farven på tagbøjlerne.

For at beskytte materialets øvre kant skal du bruge et gardinbånd. Der er specielle bånd til grommets, hvilket letter arbejdet med delikate stoffer. Denne metode er imidlertid langt fra universel - den er ikke egnet til gennemsigtige lette stoffer. Gardiner kan også hænges på specielt sømte lygter af stof, der matcher gardinens materiale eller af et stof af anden type og skygge. Gardiner med hængsler kan bekvemt hænges, flyttes fra hinanden og skubbes ind uden frygt for at beskadige stoffet, men denne metode kræver en stang i form af en stang. På den anden side er net, der er pænt fremstillet og dekoreret med knapper eller buer, fantastisk.

En meget enkel og nem måde at fastgøre gardinerne på med borrelås. Selvklæbende velcro kan modstå en tilstrækkelig stor belastning, holdbar, så du nemt kan fastgøre gardinerne på stangen eller stangen. En sådan montering kan dekoreres med en fin indretning. Denne metode er imidlertid velegnet til gardiner, der ikke går i stykker, så det er bedre at bruge det til lambrequins.

En moderne, meget dekorativ type fastgørelse er brugen af ​​specielle magneter. Den øverste kant af gardinen er fanget af store eller små magneter, og ledningen kastes over baren. Metoden til at hænge gardiner på magneter er god, fordi det giver dig mulighed for hurtigt at løse ikke for tunge gardiner og samtidig dekorere dem i stil med interiøret.

En anden mulighed for fastgørelse af gardiner uden brug af tilbehør er en "snor", som helt gemmer stangen eller stangen. Hvis stoffet er let nok, så kan et sådant gardin opsamles i smukke folder.

En separat type gardiner er rullede gardiner. De er meget funktionelle, nemme at vedligeholde, godt beskyttet mod sollys, hvilket er vigtigt for lokaler rettet mod sydvest. Derudover kan de monteres både over vinduet og direkte til vinduet, hvilket gør dem til en analog af persienner. Valsede gardiner fungerer perfekt som natgardiner i soveværelset og i børnenes værelse, og de mange farver, mønstre og typer af materiale giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning.

Vi vælger efter type vindue

Valget af den måde, hvorpå du effektivt kan hænge gardinerne, afhænger ikke kun af personlig smag eller økonomi, men også om vinduets type og design, loftets højde og materiale, tilstedeværelsen af ​​en niche, vægens styrke osv. Hvis du bruger gardiner til almindelige plastruder hænge ved hjælp af en af ​​de eksisterende taghuler, så skal du på den buede eller på hjørnet vindue vælge din vedhæftningsmetode.

En af de mest almindelige og pålidelige tagskinner er en cornice-bar, som er lavet af træ, metal, plast.

Gardiner er fastgjort til det med ringe, øjenlåg, sløjfer, velcro, magneter eller snore. Det kan bestå af flere rækker, hvorefter tylgardiner, tykke gardiner og lambrequin. De to rørformede hjørner forbundet på en særlig måde bruges til at hænge gardinerne på hjørnevinduet.

Den komplekse geometri af vinduerne findes ofte i landejendomme på øverste etage. Vinduets ikke-standardform gør det vanskeligt at vælge gardiner og metoden til fastgørelse af tagskægget, fordi det i sig selv tiltrækker opmærksomhed og kræver enkelhed og organiske løsninger. På et skråt vindue bør du ikke vælge for komplekse frodige gardiner - det er sværere at klare dem, desuden dæmper de lysene meget. Stoffet til dormer-vinduer er bedre at vælge en lysere, så den holder sin form godt og glider ikke fra tagene.

På de fasade eller på de trekantede vinduer er det nødvendigt at installere en speciel profilskive med klemmer, der forhindrer stoffet i at glide. Sådanne cornices installeres på loftet eller monteres på væggen ved hjælp af beslag. Gardiner til sådanne ikke-standardvinduer har en særlig forstørret side på toppen og er ikke designet til at blive forskudt. Lambrequins i sådanne tilfælde er planlagt, hvis der er plads nok til dem.

Hvis vinduet har en indviklet form og installere tagbøjlerne, synes irrationelle, kan du bruge specielle dekorative holdere - spiraler eller kroge, som gardinet er hængt på. Som et resultat dannes der glatte, lidt uforsigtede folder. For at undgå at sænke stoffet anbefales gardinerne at blive lavet længere, så deres nederste kant ligger på gulvet.

Romersk gardiner eller persienner kan bestilles til skrå og trekantede vinduer, som både er smukke og funktionelle.

Hvis rummet har to vinduer side om side, kan du bruge en fælles tagbøjle, der skaber en enkelt sammensætning ved hjælp af en enkelt lambrequin. Tykke gardiner er placeret på den ene side af hvert vindue. Disse vinduer giver dig mulighed for at hænge gardin gardiner med masser af folder. Hvis vinduerne har en anden bredde af vindueskarmet, er det nødvendigt at fokusere på det bredeste. Gardiner skal hænge løs uden at røre ved vindueskarmens kant. For at hænge gardinerne på bugten eller på de buede vinduer, er det bedre at bruge fleksible polymere metalskårer.

Høje vinduer giver dig mulighed for at eksperimentere med antallet af folder, kaskader og festoner. Cornice til høje vinduer skal ofte vælge loftet, fordi der måske ikke er nok vægplads over vinduet til sikker montering af cornice.

Interessante måder

I dag er mulighederne smukke og originale hængedragt er så mange, at valget virkelig viser sig at være svært. Hovedbetingelsen er at tage højde for vinduets geometri og indretningens overordnede stil. Hvis du planlægger at installere gardinstængerne selv, skal du tage højde for hvor let det er at hænge og fjerne gardinerne, uanset om gardinerne glider fra hinanden, hvor mange gardiner som gardinstangen skal klare.

Hvis du foretrækker den klassiske stil, hjælper baguette cornice dig med det rette og nemt at placere både lyse tule og indviklede gardiner med flæser eller puffer. Du kan oprette dit eget unikke ensemble under hensyntagen til pålideligheden af ​​parenteserne. Hvis standardvinduer kræver installation af 2 parenteser, kan det være nødvendigt at montere flere panoramavinduer. Det skal også bemærkes, at tagskæggene skal være 15-20 cm for at stikke ud på vinduesåbningens grænser.

Med et strækloft er kronen skjult, og gardinerne falder som om de er direkte fra loftet, hvilket ser ganske usædvanligt og smukt ud. En lignende effekt kan opnås ved hjælp af loftet taggrunde. Lange gardiner under loftet øger visuelt det vertikale rum, hvilket er vigtigt i små lejligheder.

Hvis værelset er indrettet i stil med minimalisme eller i en forretningsstil, vil det være helt passende, at den runde metal cornice og cornice-streng, som gennemsigtige lysgardiner er placeret på.

I interiøret, dekoreret i stil med land eller Provence, anvendes hyppestænger, der efterligner kunstnerisk smedning med patina og smedede dekorative elementer på siderne, oftere. Med hensyn til stil skal gardinerne svare til taggen: relativt let naturlige stoffer med blomstermotiver vil være passende.

Optimal afstand

For at beregne længden af ​​tagskæggene korrekt og installere det under hensyntagen til væggen og vinduets funktioner, skal du måle:

 • afstanden fra vinduets øvre grænse åbner til loftet;
 • vindue bredde;
 • afstand fra væggen til gardinet;
 • total væglængde.

Gardinerne skal hænge glat og ikke ligge på vindueskarmet. Når man beregner afstanden fra væggen, skal man derfor tilføje 5 cm til vindueskarmets kant og batteriet.

Gardinens højde kan variere ganske stærkt. Hvis i stuen eller i køkkenet er der nok længde til vindueskarmet, så i soveværelset og i stuen er gardinerne i de fleste tilfælde lange på gulvet. Hvis gardinerne går ned under sillet, så skal du få dem et pænt udseende i udvidet stilling, skal du bruge magnetiske eller stofholdere. Sådanne gardiner bør komme til en ende på niveauet af en radiator af opvarmning.

Gardiner "cafe" - den mest beskedne af de eksisterende muligheder. De dækker kun nederste del af vinduet og passer godt ind i køkkenets design. Imidlertid antages det ikke i alle tilfælde at nedre kant af draperiet ligger på gulvet. For at undgå at hæve gardinerne efter at de er blevet hængt, skal du beregne den optimale afstand fra gulvet til bunden af ​​alle gardinlagene, som ikke må overstige 3-5 cm. Når du skærer stoffet, skal du sørge for at give en kvote for kantbehandling.

Populære modeller

At vælge en gardinmodel er en fascinerende, men ikke en let opgave. Ud over det dekorative stof skal du tage højde for, hvordan den version du kan lide passer ind i det allerede oprettede interiør. I soveværelset, med udsigt over den solrige side eller på en gade godt oplyst om natten, vil tunge mørklægningsgardiner være et must. På den anden side er små, smalle vinduer, der tillader lidt lys, uønsket at lukke flerlaget draperingen. Gardiner til brede panoramavinduer kan bestå af tre dele - lige sidegardiner og centrale, udvalgt i form af et elegant glas.

Den klassiske fransk stil draperi består af mindst 3 lag - en lys blonde eller tyl gardin, samlet i elegante folder, tykke gardiner på siderne og en udsmykkede lambrequin. Hvis der ikke er nok naturlig belysning eller en malerisk udsigt åbner fra vinduet, kan du uden gardiner. På nuværende tidspunkt er forskellige typer gardiner populære - frodige i barokstil, elegant italiensk, hyggelig østrigsk, koncis romersk, minimalistisk japansk. Valget af stil er dikteret af formålet og designfunktionerne i rummet.

For nylig er improviserede gardiner blevet moderigtige og skaber en afslappet atmosfære i hjemmet komfort. De er som regel ikke adskilt og holder adskilte kroge eller spiraler. Deres fastgørelse og design åbner brede rum for fantasi.

Eksempler i interiøret

De rigeste muligheder for gardin design er i hallen eller i stuen, hvor vinduerne er brede nok til at rumme ikke kun klassiske gardiner, men også usædvanligt skræddersyede lambrequins, kaskader og kranser. Det er fordelagtigt at kombinere tunge og lette stoffer, opnå effekten af ​​monumentality eller omvendt, luftighed og dynamik. I soveværelset bør du hænge tykke gardiner, der vil drukne lyset fra gadelamper om natten og beskytte mod det lyse lys om morgenen. I et lille rum kan gardinerne udskiftes med romersk- eller rullegardiner, som med succes udfører samme funktion uden at optage meget plads. Blonde eller tule gardiner vil beskytte rummet fra nysgerrige øjne uden at skjule det.

Hvad at hænge gardiner: hemmelighederne i det rigtige design af vinduer

Hvis du stoler på din styrke og er selvsikker i dig selv, så kan du hænge gardiner selv. Det er nemt: Undersøg bare de vigtigste oplysninger om denne proces. En række faktorer påvirker valget af metode til gardinhængning. For at gardinerne skal se smukke ud og give charme til hele indretningen, skal du ikke blot nøje vælge stof og formen på lærredene, men også at spore på, hvad gardinerne vil hænge, ​​og hvilke tilbehør vil dekorere dem. Før du hænger i lærredet, skal du omhyggeligt læse monteringsindstillingerne, en række fastgørelsesdele og tilbehør. Udseendet af gardinerne og deres levetid afhænger af dette. I dag tilbyder producenterne et bredt udvalg af tagskærme og armaturer, der passer til hvert interiør.

Hvad man skal hænge gardinen på: Traditionelle og moderne typer fastgørelsesanordninger

Der er mange traditionelle og moderne metoder til fastgørelse af stoffer. For at vælge den bedste løsning skal du studere dette problem mere detaljeret. De mest almindelige monteringsmuligheder er gardinstænger. De kommer i forskellige designs, former, med forskellige monteringsmuligheder og materialer.

En af de mest originale typer af taggrunde - baguette

Traditionelle monteringsmetoder:

 1. Eaves i form af en bar. Dette er en klassisk cornice, i fremstillingen, som forskellige materialer kan anvendes: metal, træ, plast. Eaves baren er fastgjort til væggen ved hjælp af særlige beslag. Normalt har den flere guider, hvor du samtidig kan hænge en pelm, gardiner, tyl. Ringe til fastgørelse gardiner normalt interagerer let med sin overflade, uden at forhindre gardinernes bevægelse.
 2. Cornice i form af en streng. Sådanne cornices bruges normalt, hvis du skal hænge lette typer stof: tyll, organza, nylon, nylon. Hvis du hænger i tunge stoffer på snorhornet, kan du med tiden vente, at den saks. Kronestrengen har en eller flere rækker. De er gode til værelser med hævede lofter til køkkener og børneværelser.
 3. Baguette cornices. Sådanne gardinestænger ser meget flot ud, men forudsat at de skal vælges efter oprettelsen af ​​hovedindretningen. De bør blande sig harmonisk med den overordnede atmosfære. Baguette er lavet af træplanker og plastikbånd, som er indrettet af stormen, tager hensyn til stoffets tekstur og farve samt det overordnede design af rummet.

Ved valg af tagskærmer skal der lægges særlig vægt på styringssystemer. De skal være pålidelige og nemme at bruge.

Moderne systemer af taggrunde:

 • Profil. Design af sådanne taggrene varierer i en række. Kernen er et styresystem til løbere. Du kan installere dem både på væggen og i loftet. Profilkroner er ofte dekoreret med en hætte.
 • Fleksibel. Disse cornices strukturer er polymer-metal. På grund af deres fleksibilitet er de gode til at dekorere karnappvinduer til udsmykning af nicher og hængende dale. De er variable og fastgjort til enhver type loftvæg.
 • Teleskop. Sådanne gardinstænger installeres i tilfælde, hvor det ikke er muligt at montere beslag eller borevægge. De er monteret mellem de to vægge med specielle stivere, interne fjedre i stangen.

De vigtigste fordele ved profilskinner er deres lethed og plasticitet.

Et stort udvalg af gardinstænger giver et bredt udvalg af gardiner med pålidelige fastgøringsmekanismer, samtidig med at de har fremragende funktionelle og dekorative kvaliteter.

Fastgørelse til gardiner: de mest populære modeller

Forskellige typer af tagskinner har forskellige typer fastgørelsesklude. Nogle af dem udfører kun en funktionel rolle, mens de forsøger at skjule dem fra øjnene, men der er dem der har fremragende dekorative egenskaber.

Forankrings eyelets er den mest æstetiske forankring til gardiner

Hvad sker der fastgørelsesgardiner:

 1. Ring. De bruges hovedsagelig på runde taggrunde, der er nemme at håndtere, da de let glider på overfladen. Ringe kan sys til stoffet eller, før ophængning, sættes på ekstra kroge, hvilket er meget mere praktisk.
 2. Kroge. De er meget funktionelle og komfortable. Den øverste del af krogen er gevindindstillet i styrene, og vævene er fastgjort til de nederste løkker. Kroge er holdbare og tåler endda tykke stoffer.
 3. Klip. Disse kan være krokodiller, klip eller krabber. De bruges alene eller sammen med kroge og ringe. Klip-fastgøring giver dig mulighed for at justere stoffets længde og skabe yderligere folder.
 4. Loops. De syes med gardiner og kan kun bruges til runde gardinstænger. Ulempen er, at når man hænger gardiner, er det nødvendigt at demontere tagskæggene. For at undgå dette kan du forsigtigt sy knaphuller.
 5. Øjer. Disse er ringe, som består af to dele og bruges til at dekorere hullerne i stoffet. De er knyttet til den runde cornice. De er placeret i den øverste del af stoffet på lige stor afstand fra hinanden og skaber smukke folder.

Hvis du ønsker at alle bølgerne efter vask ikke forringes og forbliver ens, så passer eyelets til dig.

Ved montering af fastgørelsesanordninger til gardiner er det meget vigtigt at overveje den type af cornice, som gardinerne skal hænge på, samt dens farve og materiale.

Sådan installeres en gardinstang til gardiner i loftet (video)

Sådan hænger gardiner

Vinduesprocessen er langt fra enkel og kræver særlig viden og færdigheder. Det er meget vigtigt, at vi hænger gardinerne. Der er faktorer, der påvirker hvor smukke gardinerne er, de vil se smukke ud og passe ind i det overordnede interiør.

Faktorer at være opmærksomme på:

 • Vinduestørrelse;
 • Interiør stil;
 • Type af cornice;
 • Stoffets kvalitet, tekstur og densitet.

Portieres er perfekte til en klassisk stil.

Der er mange tricks, som du kan visuelt reducere eller udvide vinduerne og rummet som helhed. For eksempel gardiner hang på brede vinduer vil se perfekt, mens smalle vinduer vil passe persienner.

I design af gardiner er det vigtigt at overveje antallet af folder på gardinerne og frekvensen af ​​bølgerne. Takket være dem er gardinerne smukke, smukke og elegante udseende. Fold og bølger styres af den afstand, hvor kroge er placeret.

Det skal bemærkes, at folderne på gardinerne skal gøres, før de hænger på vinduerne.

Hvor smukt at hænge gardiner i en almindelig lejlighed

Almindelige lejligheder varierer ikke i størrelsen af ​​området og tilstedeværelsen af ​​store vinduer. Ved hjælp af professionelle teknikker i hængende gardiner kan alle give et værelse skønhed og visuelt udvide rummet.

Lambrequins kan visuelt forstørre og udvide et værelse.

De grundlæggende principper for udsmykning af vinduer:

 1. For at bruge portieres, for at understrege vinduet, vil det gøre rummet lyst og rummeligt.
 2. Tagene skal placeres højt. Det er således muligt at visuelt forøge lofterne, og rummet bliver visuelt større.
 3. Det bør tage højde for den overordnede stil i interiøret. Samt suspension af malerier afhængigt af deres udførelse.
 4. Uanset hvilket værelse du vælger at bruge gardiner i, er det vigtigt at overveje størrelsen af ​​rummet og de funktioner, det udfører.

For eksempel i en stor stue kan du hænge lærred af dyre, tæt stof, smukke, mens du dekorere dem smukt med lambrequins, dekorative frill og kvaster.

Hvis stuen er lille, er simple gardiner med et geometrisk mønster bedst egnet til visuelt at forstørre rummet.

Gardiner i soveværelset er bedst til at supplere tyllen og gøre værelset hyggeligt og behageligt at slappe af. I køkkenet er det moderigtigt at bruge nu romerske gardiner, som er koncise, smukke, smukt passer ind i ethvert interiør og funktionelt.

Sådan hænger gardiner på tagskægget (video)

Gardiner er et af de mest grundlæggende dekorative og funktionelle elementer i interiøret. Med deres hjælp kan rummet få et sofistikeret udseende, der vil skelne rummet fra andre huse og skabe en unik komfort. For at gardinerne skal være smukke, smukt komplementere interiøret, er det nødvendigt at vælge den rigtige montering til fastgørelse af dem. Processen med fastgørelse af gardiner kræver særlig opmærksomhed og indsats. Hver type stof skal hænge på de tilhørende fastgørelser. Når du designer vinduer, skal du følge en regel - en harmonisk kombination af alle funktionelle og dekorative elementer.

15 originale ideer til at hænge gardiner uden en kant

Gardiner er den vigtigste fremhævning i design af ethvert interiør, så det er meget vigtigt ikke kun at dygtigt vælge farve, tekstur af materialet og stilen, men også effektivt hænge dem. Du kan ikke lide omfangsrige og pompøse baguetter, eller mangler du blot et par centimeter for at installere dem, eller måske har du et buet eller ikke-standard vindue?

Uanset årsagen er gardinerne på en eller anden måde nødvendige for at tilføje gardiner for at gøre rumdesignet komplet. I dette tilfælde kommer du til hjælp af en meget original, undertiden endda excentrisk måde at fastgøre gardiner uden gardinstænger på.

Sådan hænger gardinerne på original måde uden en cornice.

Gardiner - det vigtigste element i indretningen i vores hjem, som kan påvirke både indretningen selv og indtryk af ejerne betydeligt. Alle ved, at enhver lejlighed eller hus kan blive visuelt omdannet med et dygtigt farveskema og nogle dekorative elementer. Og gardinerne er ikke en undtagelse, fordi det overordnede billede af opfattelsen af ​​interiøret afhænger af, hvordan du kan designe stederne for fastgørelsen på en original måde.

Nogle ideer og tips til hurtigt og effektivt at hænge gardiner eller gardiner uden gardinstænger:

Med kroge

Kroge og holdere til spotgardiner.

Få den rigtige størrelse kroge eller originale holdere, de skal være pålidelige og i overensstemmelse med den valgte stil i interiøret.

Brugen af ​​store punktholdere.

Beregn afstanden mellem dem korrekt, så lærredet ikke sænker og danner uplanlagte folder. Oven over vinduesåbningen fastgøres de valgte holdere korrekt.

Du kan bruge sådanne indehavere.

På selve gardinet skal du sørge for at sy langsgående bånd eller gøre løkker. Dette gør det nemt og sikkert at hænge.

Ved hjælp af et punktmontering kan du oprindeligt arrangere det buede vindue.

Med hjælp fra indehaverne kan du oprindeligt arrangere et ikke-standard vindue.

Et sådant punktmontering er ideel til vinduesdekoration af ikke-standard og buet form, det er tilfældet, når det er urealistisk at installere en almindelig cornice.

Hvordan man bruger lodrette klistermærker til at fastsætte gardinbanen.

Muligheden for at bruge pickups.

Der er ulemper ved denne metode til vinduesdekoration - gardinet bevæger sig ikke. Men det er let løst ved hjælp af sidegribber, hvilket vil hjælpe ikke kun med at lade solen ligge i rummet, men også tilføje kyst til interiøret. De kan trods alt være meget originale at udstede, hvilket giver en fancy form til gardinerne selv.

Ved hjælp af velcro tape (til fælles - borrelås)

Velcro tape vil rette gardinet uden taggrunde.

Få den rigtige båndlængde. Vedhæft en del af det til væggen eller vinduesrammen på en af ​​følgende måder:

Fastgør et stykke tape direkte på væggen.

1. Fastgør en del af båndet direkte på væggen ved hjælp af en byggestifter, selvskærende skruer eller skruer. Hvis dette er et plastikvindue, skal du anvende dobbeltsidet tape.

På det tre-lags vindue kan du rette alle tre gardiner separat.

Designet ser meget stilfuldt ud, hvis du laver separate gardiner til hver karm på vinduesrammen.

Vi fastgør en del af båndet på en strimmel, vi fastgør på væggen.

2. Det er muligt at fastgøre et stykke velcro til stangen, der skal fastgøres på væggen med møbelklips, selvlukkende skruer eller trælim.

Det er meget hurtigt og bekvemt at hænge gardinerne ved hjælp af en sådan forankring.

Vedhæft den anden halvdel af båndet fra lærredets inderside. På denne måde er det meget bekvemt at hænge gardinerne, det er ikke nødvendigt at hænge i timevis under loftet, der forsøger at kroge ind i løkken. Med et håndtryk sættes vi sammen med begge bånd af velcro og alt - gardinet på plads.

Hvis du har brug for en partition, så med dette design kan lærredet fastgøres til loftet.

Denne metode er også egnet til fastsættelse af gardiner i loftet.

Hvem har nimle kæledyr, sådan en fastgørelse gardiner vil ikke fungere.

Denne type fastgørelse har også svagheder, det er upraktisk i to tilfælde - du har meget tunge og lange gardiner, eller der er børn i huset, som bare lærer at gå, såvel som katte. På grund af en sådan plan er cornice ekstremt upålidelig ved fysisk påvirkning.

Med en trægren eller tykt reb

Brug en træ gren i stedet for en cornice.

En meget usædvanlig og kreativ måde at hænge et gardin til elskere af naturlighed i det indre.
Forladelse af naturen, lager op med flere stærke, originale form grene af den nødvendige længde. Rengør støv og snavs, dække for tousled steder og dække med lak eller maling. Ved hjælp af indehavere skal du klargøre den forberedte gren på væggen.

Vælg det reb du kan lide.

Få et naturligt reb, det kan være: linned, jute, bomuld eller sisal - det vil understrege din stil.

Hvordan man bruger et reb i stedet for en cornice.

Fastgør originale ringe eller andre punkter på væggen på mindst tre steder.
Fastgør den korrekte længde af tape, tape eller almindelige ringe på gardinet.

Det ser meget originalt gardin med grommets, trådet gennem reb.

Hvis dit lærred med metal grommets, så kan du simpelthen passere gennem reb.

Sådan hænge gardiner uden taggrunde.

Sådan hænge gardiner uden taggrunde.

Sådan hænge gardiner uden taggrunde.

Sådan hænge gardiner uden taggrunde.

Nu ved du, at hænge gardinet - tagene er ikke nødvendige, men hvilke af mulighederne du skal vælge, bestem dig selv. Det vigtigste er at gøre det harmonisk, så huset er fyldt med en særlig atmosfære og komfort.

Hvor smukt at hænge gardiner på cornice, buen eller døråbningen

Udseendet af gardiner, herunder musketter, afhænger ikke kun af stil og stof, men også om hvordan de er fikset. I enhver åbning, uanset hvilken form de har: de hænger rektangulær eller buet muslin ved hjælp af cornices. Derfor, før du beslutter dig for at hænge trådgardinerne smukt på et vindue eller en dør, foreslår vi at du kigger på vores udvalg af fotos med designideer og designtips.

Måder at fastgøre muslinen til skinnen

Den øvre del af muslinen har en stofbase. I de færdige gardiner er den foldet i halve og syet som en snorbånd med en bredde på 10-20 cm. Takket være denne snorring kan du hænge gardiner på loftet og væggardinet på forskellige måder. Overvej dem mere detaljeret.

 1. 1 På snoret. Denne metode er velegnet til vægrørformede tagskinner og kræver ikke yderligere beslag. For at hænge muslinen er det nok at træde i tagrøret (stang) i trækstangen.
 2. 2 På tøjnålerne-krokodillerne. I de fleste modeller af rørformede gardinstænger kommer de med dem. For at få hende til at se smuk ud, skal krokodiller på hendes øvre del fordeles jævnt i en afstand på højst 10-15 cm fra hinanden.
 3. 3 På kroge med gennemsigtigt gardinbånd. Hvis cornice er rørformet, er krogen fastgjort til ringene, der er stramt på stangen. På profilskærerne er de fastgjort til skyderne, der bevæger sig langs styrene.
 4. 4 På ventilatorhooks med et uigennemsigtigt gardinbånd. Forskellen i denne metode fra den foregående er, at det uigennemsigtige gardinbånd er tættere og bredere end det gennemsigtige. Med sin hjælp kan du lægge på Kisee smukke, glatte folder.

Sådan fastgøres muslinen på døråbningen

Installation af indvendige døre i lejligheden er ikke altid tilrådeligt. Derfor er det ofte dekoreret med gummi ikke kun vindue, men også døråbninger. Især da det ser meget imponerende ud, og at hænge en muslin på døråbningen er meget billigere end nogen dør.

Dørgardiner er tilgængelige i tre versioner af hængslet:

 • med snor for at strække på tagrøret eller fastgør på tøjspidser;
 • på kroge til hængning på kroge;
 • på tape "Velcro".

På døråbningerne er de fastgjort på samme måde som på vinduet.

Sådan fastgøres lim på åbningen i form af en bue

For at hænge muslinen i buen så harmonisk som muligt uden at lukke sin usædvanlige bueform, anvendes der en fleksibel tagskinne af aluminium eller plast (tysk) profiler.

På den runde cornice er bomuldsgardinerne fastgjort af løbere eller på snoret på profiltæppet - med velcro tape. I begge tilfælde suspenderes nålen statisk og uden folder.

Hvis det buede vindue er højt, kan du hænge en muslin på en lige tagskinne. I dette tilfælde er det fastgjort ved bueens bund, hvorved den halvcirkelformede del af vinduet adskilles visuelt fra det rektangulære. Takket være uregelmæssigheden er denne metode for nylig blevet meget populær.

Hvor smuk at hænge gardiner-tråd

Plastgardinernes plasticitet og flydende evne giver os mulighed for at give dem nye former ved hjælp af drapering og gardintilbehør, der ændrer stemningen og atmosfæren i hele rummet.

Ethvert tilbehør til stofgardiner er også velegnet til dekoration af puss. Disse kan være:

 • børsteholdere på snoet snor;
 • klemmer;
 • magnetiske klip;
 • tøjklemmer;
 • hårnåle;
 • stifter;
 • suspensioner.

Malebørster er velegnede til både almindelig og monofonisk fisse samt regnbuefarvet eller dekoreret med perler og lurex. De kan tilføje gardiner eller bare hænge dem på tagskægget.

Klæder fra stof. Disse tilbehør kan laves uafhængigt af kontrasterende eller gardin-tone stoffer. Normalt er de suppleret med tape, knapper, knapper eller blot bundet til en bue.

Magnetiske klip. Disse dekorative magneter består af to dele, der er forbundet med en fletning eller ledning. De bruges som pickup eller fastgjort på gardinerne som dekorative elementer.

Tøjklemmer. Designet af disse tilbehør til draperi kan også være meget anderledes. I dag er meget populære tøj-buketter.

Dekorative stifter sælges ofte komplet med andre dekorationer til gardiner. Klædespidser med blomster er for eksempel smukt og harmonisk kombineret med pins sommerfugle.

Hårspænder. Den mest populære dekoration til at skabe gardiner. På isen kan de fastgøres i enhver højde og opnå de mest uventede visuelle effekter.

Bøjlerne er dekorative ornamenter knyttet til tagbøjlerne og hængende ned langs gardinerne. De kan matches med tone i en muslin, og kan kontrasteres og skiller sig ud mod baggrunden.

Ovenstående billede viser, hvor smukt og imponerende udseende, takket være draperiet og specielt tilbehør. Du kan anvende disse ideer i dit indre eller tage inspiration fra dem til din egen kreativitet.