På hvilken højde at hænge en cornice til gardiner fra loftet

Tagene er længe blevet et uundværligt element af indretningen i en mands bolig. Uden det er det umuligt at hænge gardiner på vinduerne, som ikke kun beskytter værelserne mod for stærkt sollys, men også udfører dekorative funktioner. Installation af en cornice til en erfaren installatør tager ikke meget tid, men for begyndere er det ikke så nemt at klare denne opgave, selv om det ikke er en vanskelig opgave.

Før du leder tagskæggene hjemme, skal du forstå typer og funktioner af sådanne produkter. Der er en bred vifte af produkter på markedet, de adskiller sig fra hinanden ved hjælp af fastgørelsesmetode, design, fremstillingsmateriale samt den påtænkte installationsmetode.

På gardinskinner kan du som regel hænge et par gardiner.

Blandt de mest populære på markedet eaves ofte skelne profil. De er kompakte og nemme at installere, fremstillet hovedsageligt af plast og aluminium. Normalt er de designet til montering i loftet, men i nogle tilfælde kan de muliggøre muligheden for montering på væggen. Der er tre typer gardinprofil til gardiner:

 1. 1. Busbar - rektangulær, med specielle riller til montering af gardiner. Designet gør det muligt at hænge som et tyk gardin og flere tynde dåser.
 2. 2. Fleksibel. De kan få forskellige former, dekorere interiøret og gøre lokalet mere attraktivt og originalt. De har normalt kun en ekstern skinne, derfor er de velegnet til at fastgøre kun et gardin.
 3. 3. hårdt Produkter med en række fastgørelsesdele til gardiner. Ofte er de sat sammen med en anden type tværstang, så flere gardiner kan installeres.

Den anden populære type tværstang er teleskopisk. Disse er små, lyse vandrette barer helt skjult bag gardiner, så de behøver ikke at have et attraktivt udseende. De er lavet af forskellige materialer, der starter med naturligt træ og slutter med metaller og plast. De installeres altid på væggene ved hjælp af specialbeslag eller almindelige skruer.

Rod - er rektangulære og runde, de er ikke gemt bag gardinerne. Fastgørelsen udføres på bekostning af strenge eller ringe, syet til stofkluden. Forskellige typer af sådanne produkter kan konstrueres både til montering på væggen og til montering i loftet ved hjælp af profiler, der følger med hovedproduktet. De kan have alle slags dekorative elementer, for eksempel smukke klemmer. Lavet af træ, plast og metal.

I nogle tilfælde anvendes tynde strenggardinholdere i boliger og lejligheder. De er et stålkabel, strakt under loftet, hvor et lærred er hængt med kroge eller klip. Oftest bruges de i minimalistisk interiør, og de tillader montering både på væggen og til loftet ved hjælp af beslag. Ikke egnet til hængende gardiner fra tunge materialer. Ved udvælgelse og korrekt installation af gardinskinner i huset med egne hænder, skal du tage højde for interiørets stil, de anvendte gardiner, de materialer, hvorfra væggene og loftet er lavet. Dette er den eneste måde at sikre, at installationen udføres korrekt, og reparationer vil føre til udsmykning af rummet.

Til selvinstallation af gardinholdere er der altid brug for specielle forbrugsstoffer og værktøjer:

 • brugte skruer (skruer, beslag eller andre);
 • selve linjen
 • linjal eller målebånd
 • bore;
 • skruetrækker;
 • en blyant.

Det første skridt er at lave et væglayout.

Så snart alt hvad du behøver er klar, kan du fortsætte med at vælge installationssted. Det anbefales først at bestemme midten af ​​vinduet og måle lige afstande til fastgørelsespunkterne på tagskæggene med beslag på begge sider af setpunktet. Det anbefales på det kraftigste at sætte parenteser i nærheden af ​​vinduesåbningen. Den minimale afstand til vinduet fra fastgørelseselementerne skal være 30 cm, og nogle gange mere. Denne afstand giver dig mulighed for fuldt ud at åbne vinduet og skubbe gardinerne fra hinanden. Det er også vigtigt at vælge den korrekte afstand fra loftet, inden du hænger tagskæggene. Afhængig af typen af ​​tværstang kan denne afstand variere fra 5 til 15 cm. Men hvis det ønskes, kan afstanden fra loftet øges eller formindskes, da denne værdi ikke har nogen teknisk værdi, er det vigtigste, at produktet ser organisk ud i rummet. Det er meget vigtigere at bestemme højden af ​​gardinholderen korrekt til vinduet. Det skal være sådan, at du let kan åbne og lukke vinduet, uanset hvilken position gardinerne er i.

Ved mærkning af monteringsstederne på fastgørelsesanordninger er det nødvendigt at fokusere på loftet og ikke på vinduesrammen eller niveauet. I mange huse og lejligheder kan loftet næppe kaldes ideelt selv, og hvis tværstangen er sat til niveau, ser rummet visuelt buet ud, hvilket bestemt ikke øger dets attraktivitet.

Beslagene skrues fast på væggen med skruer

Når de bedst egnede steder til fastgørelse af tagskægget bestemmes, er det nødvendigt at markere dem på væggen med en markør eller blyant. På disse steder er det nu nødvendigt at lave huller, som efterfølgende drives ind med dowels. Herefter skrues beslagene fast på væggen med skruer, og tværstangen er hængt på dem med de fastgørelser, der allerede er sat på til installation af gardiner. Nu er det kun at fastgøre produktet på væggen, og du kan hænge gardin.

Montering af en cornice i loftet er lige så let som på en væg. Den væsentligste forskel mellem disse monteringsmetoder er, at i forbindelse med markering skal de valgte steder til montering af beslagene placeres i samme afstand fra væggen. Glem ikke om tilstedeværelsen under vinduesvarmeren, hvis det er, så behøver du ikke placere cornice i umiddelbar nærhed af væggen.

Plast cornice er fastgjort direkte til loftet, uden parentes

Antallet af beslag til installation af produktet i loftet bestemmes ud fra dets længde. Holderen af ​​gardiner op til 2 m lange kan hænges på to fastgørelsesanordninger placeret ved sine kanter; for pålidelig installation af længerevarer er det bedre at bruge 3 beslag, hvoraf den ene skal rette sin centrale del i loftet.

Der findes en lidt anden installationsplan for plastprofiler, hvor gardiner kan hænges. Før du monterer en sådan tværstang, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse. Ofte er det længere end nødvendigt, og i dette tilfælde skal det forkortes med en hacksav. Derefter skal du forberede den til installation ved at skabe huller i den til fastgørelse. For at udføre et sådant arbejde så omhyggeligt som muligt anbefales det at anvende øvelser med forskellige diametre. For det første er der skabt et gennemgående hul på ydersiden af ​​tagskæggene, lige i diameter til hovedet på den valgte skrue, og efter en tynd boring gennemføres hullet. Det er bedst at starte boring fra midten af ​​tværstangen og gøre efterfølgende huller på hver side af midten på en afstand af 50 cm. Hvis du planlægger at hænge tunge gardiner i rummet, kan du reducere afstanden mellem armaturerne til 40 cm, hvilket gør det muligt at forbedre profilen på loftet på en mere sikker måde.

Når alt er klar til den endelige installation, skal du vedhæfte tagene til loftet, markere de fremtidige fixings steder med en blyant og bore det nødvendige antal huller i loftet ved hjælp af disse mærker. Efter kørsel af dowels anbringes en cornice på loftet og fastgøres med skruer. Montering på træloft er endnu nemmere at gøre - skru bare plastprofilen med skruer.

Således er montering af en cornice for gardiner i hjemmet en gennemførlig opgave for enhver ejer, det er kun vigtigt at vælge det produkt, der skal monteres, og metoden til at montere den på væggen i tide.

Vi hænger korrekt tagskærme til gardiner

Ønsker du at forvandle dit hjem eller for nylig kørte ind i et nyt hjem, og du skal installere eller ændre tagskægget, så er denne artikel til dig. Gardinstang er en fantastisk løsning, der giver dig mulighed for ikke kun at hænge gardiner, men også bekvemt flytte dem langs de vertikale og vandrette linjer, hvorved vinduet åbnes eller lukkes. Derudover er det en god tilføjelse til det indre rum.

Vi hænger korrekt tagskærme til gardiner

Sæt gardinskinnen op for gardiner, i almindelighed en femten minutters sag, men det er kun, hvis mesteren arbejder. Men hvis en person aldrig har gjort dette, kan der være vanskeligheder. Denne slags cornices har to sorter: væg og loft. Der er næsten ingen forskelle i installationen, bortset fra at væggen er hængt på væggen, er loftet hængt på loftet.

Efter at have erhvervet alt hvad du behøver, opstår spørgsmålet - i hvilken højde kan du hænge en gardinbane til gardiner. Højde kan ændres, men det er bedst at fastgøre det så tæt som muligt på loftet, så gardinerne vil se meget smukkere ud. Den mest optimale afstand fra loftet til tagene er 5-10 cm. Vær sikker på at være opmærksom på, hvad gardinerne skal fastgøres til.

Hvilket er bedre: en cornice på loftet eller på væggene?

Når du vælger et design, er det nødvendigt at tage højde for ikke kun typen af ​​gardiner, men også til din personlige smag. Det er vigtigt at tage hensyn til det sted, hvor det vil blive installeret. Højden af ​​monteringen af ​​tagbøjlerne over vinduet bør overvejes under hensyntagen til æstetisk komponent. I dette tilfælde ser loftproduktet pænere ud end væggen, og det skyldes alt, fordi når gardinerne er monteret i loftet, dækker gardinerne helt vinduets åbning til gulvet. Det gode er, at loftet takkanten godt skjuler hele systemet til fastgørelse af gardinerne, hvilket ikke kan siges om vægversionen.

Tre muligheder for montering af tagene til loftet

I hvilken højde kan du hænge en gardinstang til gardiner - der er tre designløsninger:

 1. mulighed - på denne måde forkorter rummet visuelt og reducerer vinduet. Som regel bruges den til lys dekoration af dekorationen omkring vinduerne. Dekorative og rige vinduer skal altid være på displayet, hvilket betyder at du skal hænge gardiner ved vinduets grænser, så vinduesåbningens arkitektoniske egenskaber kan ses.
 2. Muligheden giver dig mulighed for at hænge gardinskinnerne over vinduet i traditionel stil uden at tilføre visuel interesse for rummet. Denne type er den mest populære og praktiske.
 3. Mulighed - installation af tagskægget i denne form vil gøre vinduet visuelt større og højere, hvilket skaber en følelse af friskhed og modernitet. Det er rigtigt, væggene ser visuelt højere ud, takket være rummet ser større ud. I små rum fungerer denne mulighed meget godt.

Hvordan beregner længden af ​​tagskæggene?

Eaves skal vælge en sådan længde, at hele de åbne gardiner åbner vinduesåbningen helt. Det vil helt klart være sådan: Vinduets åbnings bredde skal øges med en meter, dvs. en halv meter på hver side for monterede gardiner.

Tænker hvordan man hænger en cornice over vinduet? Derefter forestille sig, at længden af ​​strukturen i gennemsnit når to meter, så kun to fastgørelsesanordninger kan bruges til installation. Hvis ideel længden er mere, skal der laves en ekstra beslag i midten.

Længden og størrelsen af ​​beslagene skal også overvejes. Gardinerne må ikke ligge på vindueskarme eller radiatorer, fordi det normalt stikker stærkt bag muren.

Afstanden til tagskægget fra loftet skal tage højde for, at fastgørelsesanordningerne sædvanligvis er monteret oven over vinduesarmeret beton. Inde i den er der en forstærkningsbur, hvilket betyder, at en boring ikke bør falde ind i denne stang, fordi den ikke vil uddanne den nødvendige størrelse af recessen.

Afstanden, hvorpå kronen er fastgjort fra loftet, har vi allerede fundet ud af, det er nu stadig at bestemme, hvordan man installerer cornices fra væggene. Normalt ligger beslagene ikke tættere end 15-20 cm fra væggene. For at gardinet skal hænge jævnt, må et lige antal centimeter fra begge sider af beslagene måles fra loftet. Dette kan gøres ved hjælp af et specielt vandret niveau. Vigtigt: Væggene er ikke altid glatte, for at dette sikres visuelt for at undgå forvirring.

Processen med fastgørelse af tagene

Det er muligt at fastgøre lakerne til gardinet med egne hænder. Først skal du bore den nødvendige plads til beslaget med en perforator. Dowel er indledningsvis indsat i det, det bør ikke stikke ud over vægplanet. Dernæst skal du vedhæfte et specielt fastgørelsesmiddel og fiksere det med skruer og indpakke dem i en plastik.

Når understøtningselementerne er fikset, skal du fortsætte til installationen af ​​tagskægget, i henhold til vejledningen til tagskærmerne.

Sådan hænger du en cornice: regler, funktioner, installation

Montering og sikring af cornice til mesteren er et spørgsmål om en kvart time, hvor det er sværere for en amatør, som på alle måder vil gøre sit hjemmearbejde med egne hænder. Hvis du anser dig selv for at være blandt dem, skynder vi os til at fortælle dig, hvordan du korrekt hænger gardinstænger til gardiner.

Sådan hænger gardiner på loftet cornices er et spørgsmål, der ikke er fremmed for nogen, der søger at skabe trøst i deres hjem

Beregning er en delikat substans

Før du hænger taggen på væggen og tager boret op, er det nødvendigt at udføre den korrekte beregning af dens placering. Det er vigtigt ikke kun på hvilken afstand fra vinduet at hænge kronen, men også det korrekte valg af længden af ​​strukturen.

Mål vægmets samlede bredde, tilføj 40 cm til figuren, hvis der er to vinduer i rummet ved siden af ​​det, skal du tilføje 20 cm.

Før hængning af loftstøbningen begynder installationen med måling af vinduets bredde.

 • Regel nummer 1. Uanset hvilket system der vælges (loft eller væg), skal længden af ​​tagene være 30-50 cm længere end vinduesåbningen.
 • Regel nummer 2. For at gardinerne ikke skal blande vinduets åbning, skal afstanden fra gardinet til vinduet være mindst 5-7 cm.
 • Regel nummer 3. For at gardinerne ikke skal røre ved radiatorerne og vinduesrammen, skal man overveje afstanden fra indgangen fra gardinet til væggen, som skal være over 10 cm.
 • Regel nummer 4. Hvor langt fra loftet for at hænge en cornice? Afstanden til loftet er dog et individuelt spørgsmål, men efterhånden som øvelsen viser, jo højere taggen er, desto mere attraktivt er vinduet, derfor ikke mere end 10 cm. (Se også artiklen Loftindretning: funktioner.)

At bestemme i hvilken højde at hænge kronen til gardiner, skal du ikke glemme, at de er designet til ikke blot at udføre en dekorativ, men også en funktionel opgave.

Installationsregler

ansøgning markup

 1. Inden du hænger gardinskinnerne, skal du bestemme midten af ​​vinduet og måle i begge retninger de samme segmenter, i enderne af hvilke beslagene fastgøres. Husk om den krævede margen på 30-40 cm på hver side af vinduesåbningen, hvorfor den bliver helt åben med gardinerne samlet.

Billeder af din pålidelige assistent - et niveau, der kan forhindre alle unøjagtigheder i målingerne

 1. Over vinduet på væggen skal du mærke med en blyant i form af en lodret linje, måle afstanden fra loftet og markere den med et vandret mærke. Fra markeringen i begge retninger skal du afsætte afstanden til tagene. Krydset mellem de to mærker er fastgørelsespunkterne for parenteserne.

Vær opmærksom!
Alle målinger er i forhold til loftet, snarere end horisontlinjen.
Faktum er, at lofter ofte har en skråning, og skråningerne skal gentage det, ellers vil der være en fornemmelse af krumning.

Monteringsfunktioner

 1. Hvis installationen skal være på vægge af skrøbeligt materiale, vil der i de fleste tilfælde være nok huller med en diameter på 12 mm Dowels til sådanne huller er beregnet til skrue i lange og tykke skruer, dowels med mindre diameter indsættes i hullerne i store dowels, drevet ind af lyse slag af en hammer.

Vær opmærksom!
Denne fastgørelsesmetode har en betydelig fordel for en nybegynder - giver mulighed for en stor fejl i boringen af ​​huller.

Monteringsvejledning Metalaksler med dekorative elementer

 1. Hvis du planlægger at opveje de tidligere monterede taggafler, og du skal selv afhente fastgørelserne, skal du bruge købsankre med indvendig gevind.
  Inden montering af loftets tagkonstruktion skal du bore huller med den ønskede diameter, indsætte ankre og blæse dem over skæget og sy dem inde i hullerne. Ankre giver en ret stærk montering, så deres antal kan være mindre end antallet af skruer med stik.
 2. String gardin stænger kan placeres både på loftet og på væggene. På visse fastsættelsespunkter bor bor huller, køre i plastikskiver, skrue med skruer, indsæt strengen, fastgør den og stræk den med en spændeanordning, som er placeret på foden.

Sekvens, hvordan man hænger ordentligt på en streng

Fastgørelsesanordninger afhængigt af typen af ​​tagskinner

Fejl arbejde

Hvad skal man gøre, hvis der laves fejl, når man vælger eller beregner fastgørelsespunkterne på tagskægget? Det vigtigste er ikke travlt med fortvivlelse og bliver forstyrret. Overvej de to mest almindelige novice miss.

Problemet med for lang cornice kan løses med en hacksav, den eneste begrænsning er tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer, det er sandsynligt, at cornice vil miste sin visuelle appel.

Hvis cornice var for lille eller standardmodellerne ikke passer til en lang væg, skal du gå på jagt efter specielle fastgørelsesanordninger, som let giver hovedlængden mulighed for at tilslutte den ekstra uden at forstyrre bevægelsen af ​​krogeløberne.

konklusion

Inden du hænger gardinerne på loftet og gemmer komfort i huset, skal du forstå betydningen af ​​det forberedende arbejde og den tekniske installation. Efterhånden vil selv de smukkeste gardiner ikke se attraktive ud på en krøllet fast cornice. Og for at du ikke skal lave fejl, har vi forberedt dig en video i denne artikel.

Sådan hænger du en cornice

Hvis du flyttede ind i en ny lejlighed eller lige har besluttet at omdanne dit hjem, så vil du i de fleste tilfælde sikkert installere eller ændre gardiner (gardinstænger) til gardiner. Gardinstænger er en glimrende enhed, der gør det muligt for dig ikke kun at hænge gardiner og bevæge sig langs en vandret eller lodret linje, men også for at supplere dit rums interiør med dit udseende. Derfor skal du: inden du hænger en gardinstang til gardiner

Afstanden fra vinduets top til gardinet skal være mindst 5 cm.

 1. Bestem så langt fra loftet for at hænge kronen.
 2. Tag målinger.
 3. Vælg typen af ​​cornice.

Sådan hænger du korrekt

Hængende det til en erfaren mester er 15 minutter, men for en person, der aldrig har gjort dette, kan installationen være et problem. Hvis du vil hurtigt og præcist hænge nogen cornice, så kom du til det rigtige sted.
Gardiner kommer i to former: loft og væg. Der er ingen forskel i installationen, selvfølgelig, bortset fra at loftet skal hænge på loftet, og væggen - på væggen. Efter at have købt det nødvendige, kan du fortsætte til installationen. For korrekt og æstetisk montering på loftet eller væggen er det vigtigt at huske, at den skal være 30-50 cm bredere end vinduets åbning. Du bør også holde en tilstrækkelig afstand fra vinduets top til gardinet, så i fremtiden ikke forhindrer gardinet, som vi vil hænge, ​​frie åbning af vinduet. Det skal i det mindste være 5 cm. Desuden skal gardinet ikke berøre vinduesrammen og radiatorer, hvis det er nødvendigt, at tage hensyn til afstanden fra indgangen fra væggen til gardinet, som ikke må være mindre end 10 cm.

Den højde, hvorpå cornice vil blive placeret fra loftet kan varieres, men hvis man ser fra siden, jo nærmere loftet, jo mere behageligt vil gardinerne se ud.

Derfor er den bedste afstand fra tagene til loftet 5-10 cm, afhængigt af hvordan og hvordan gardinerne bliver rettet.

Placering på væggen

For at bestemme placeringen af ​​rammebåndene i forhold til vinduets åbning markerer du midten af ​​vinduet og måler lige afstande fra venstre og højre til placering af beslagene (eller til enderne af rammebelægningen, hvis den er fastgjort direkte til loftet). Det skal bemærkes, at beslagene skal placeres i en vis afstand fra kanterne af vinduesåbningerne (300-400 mm). Dette er nødvendigt, så vinduesåbningen er helt åben, når gardinerne samles.

For at kunne hænge gardinet korrekt, er det nødvendigt at begynde at markere fastgørelsesstedet.

For at kunne hænge gardinet korrekt, er det nødvendigt at begynde at markere fastgørelsesstedet. For at gøre dette skal du bestemme længden af ​​tagskæggene, samle den på gulvet og måle afstanden fra midten til konsolerne. Over vinduet laver vi en blyant på væggen med en etiket i form af et lodret slag og måler afstanden fra det loft, som vores gardin skal placeres på, og tegner en vandret etiket. Fra etiketten udsætter vi afstanden til tagskægget i begge retninger. På en lignende afstand fra loftet, ved hjælp af samme metode, finder vi et sted og anvender 2 vandrette risici. Krydsets skæringspunkt og giver os det punkt, hvor det bliver nødvendigt at bore huller.

For korrekt installering og sikring af tagpladerne skal du først markere vedhæftningsstedet. For at gøre dette, når vi har bestemt den ønskede længde og afskåret overskuddet med en hacksav, samler vi det på gulvet og måler afstanden fra kanten af ​​kanten til konsolerne med et målebånd. Konsolerne er igen 15-20 cm væk fra enderne af taggrænserne. Over vinduet i midten gør vi en markør på væggen med en lodret bjælke, så måle afstanden fra det loft, som vores taggafler ligger, og anvende en horisontal risiko. Fra centrummærket udsætter vi den nødvendige afstand i den ene og den anden retning. På samme afstand fra loftet på samme måde sætter vi to vandrette risici. Krydset mellem risok og give os det punkt, hvor det bliver nødvendigt at bore huller.

Bemærk, at vi lægger alle punkter ud fra loftet, da det er nøjagtigt parallelt med loftet, og ikke horisonten, skal tagene være placeret. Dette skyldes det faktum, at hvis loftet har en skråning, vil skyggen, der ligger på horisonten, virke ujævn.

Fastgørelse til væggene

Til fastgørelse til vægge lavet af skrøbeligt materiale er det normalt nok at bore et hul med større diameter. Så for vægge af skum beton eller gipsbeton i de fleste tilfælde er 12 mm nok. Da dowels til sådanne huller er designet til at skrue tykke og lange skruer, sættes dowels med mindre diameter ind i hullerne i store dowels, kørsel dem med lyse hammer slag. Sådanne fastgørelser har en anden fordel: de tillader en stor fejl ved boring af huller.

Til fastgørelse til vægge lavet af skrøbeligt materiale er det normalt nok at bore et hul med større diameter.

Nogle gange bliver det nødvendigt at vælge fastgørelseselementer til fastgørelse af dig selv, for eksempel når tagskæggene er hængt fra et sted til et andet eller når fabriksfastgørelserne går tabt. En god mulighed i dette tilfælde er brugen af ​​købsankre med indvendig gevind. For at fastgøre ankre bor bor huller af den passende diameter, indsæt dem i hullerne og blæse skæget eller coreren indsat i forankringerne, fold dem ind i hullerne. Da ankrene giver en stærkere fastgørelse end skruer med korker, kan deres antal være mindre i sammenligning med skruenes konstruktivt antal.

String gardin stænger er oftest placeret i loftet, selvom de også er egnet til fastgørelse til vægge. Installationsproceduren for dem er som følger: Vi bestemmer, hvor det vil blive placeret, så har vi vedhæftet armaturerne til loftet, med en tynd blyant markerer vi hullerne til skruerne. Vi bor, så hammer vi i plastikhuller i hullerne og fastgøres med skruer. Så indsætter vi snoren, reparerer den og strækker den ved hjælp af en spændingsenhed, som er anbragt på bjerget. I det mest almindelige tilfælde er strammeren et simpelt rør, som bevæger sig langs tråden under rotation, trækker i en streng.

Det er godt at installere den snorede cornice hvor, ud fra dekorationssynspunktet, er det uønsket at bruge en stor størrelse konstruktion af baguette cornices. Strengen er meget mindre mærkbar og skaber en effekt, hvor kun de teksturerede og farveopløsninger af gardinerne er synlige. Men sammen med elegance har bølgelængden af ​​strengen typen deres ulemper.