Har jeg brug for at lave lofter, før jeg maler vandbaseret maling

Når man udfører maleriarbejder med egne hænder hos begyndere, har de ofte spørgsmål: skal du suge lofterne inden belægningen med vandbaseret maling og hvordan man gør det korrekt.

Har jeg brug for en primer, før jeg måler loftet

Denne type maling har erstattet hvidvaskning med kridt eller lime. De er en suspension, hvori de mindste polymerpartikler suspenderes. Efter påføring af malingen fordampes fugtigheden, og der forbliver en tynd film på den malede overflade.

Belægningen af ​​lofter og vægge med vandbaseret emulsion er miljøvenlig, forårsager ikke allergiske reaktioner og har ingen negativ indvirkning på mennesker. Og tilsætningen af ​​pigment giver overfladen den ønskede farve.

Men med alle fordele ved vandbaseret maling er der en ulempe - det er dyrere end kridt eller kalk hvidvask.

Det er fornuftigt at reducere forbruget. Primer loft før maling - den bedste løsning. Omkostningerne bliver mindre, og kvaliteten af ​​dækningen vil stige.

Anvendelse af jorden giver:

 1. Forøgelsen i overfladestyrken, fordi der er en imprægnering og limning af dets lag, samt resterende efter den forberedende forberedelse af væggene og loftstøvet. Dette skyldes, at jordpartiklerne er mindre end 10 gange vandemulsionens komponenter, derfor trænger de dybt ind i den behandlede overflade, hvor de polymeriseres og bindes til det forberedte plan.
 2. Korrekt vedhæftning (adhæsion) af loftet med maling på grund af affiniteten af ​​primerpartikler og vandemulsion.
 3. Justering af overfladens absorbering, hindringen for udseendet af pletter.
 4. Øget modstandsdygtighed mod væggene og lofterne, men evnen til at "trække vejret" samtidig med at den bevares.
 5. Hindrer udseendet af svampe og skimmelsvamp (hvis der findes særlige tilsætningsstoffer).

På baggrund af ovenstående forsvinder behovet for en primer. Maling af overfladen uden forudgående forberedelse er nybegynderens hovedfejl.

Sådan behandles

Til maling med vandbaseret maling anvendes en universal akrylbaseret primer. Det er velegnet til fremstilling af de fleste loftsflader. Minerale forbindelser er acceptable. Specielle primere bruges kun til at udføre arbejde i særlige tilfælde angivet på pakken.

På grund af det store antal forskellige typer produkter i butikken er det bedre at bede om hjælp til valg af producent og type af fundament.

Før forberedelse af loftet udføres foreløbig forberedelse:

 1. Fjern den gamle belægning (maling, tapet, skadet gips).
 2. Nivellering af overfladen ved at påføre et lag af kitt (helst ved at bruge start-en og derefter efterbehandling). Før påfyldning skal loftet også behandles med en primer.
 3. Slibning af den fyldte overflade til endelig udjævning.
 4. Fjern støv med støvsuger eller børste.

Den næste fase - direkte priming loftet. For at gøre dette skal du have:

 1. Blandingen selv.
 2. Sprøjteflaske, der giver optimal påføring af substratet. Hvis der ikke er nogen sprøjter, vil den blive erstattet af en konventionel malingsrulle, helst på et langt håndtag.
 3. Maling børster til anvendelse i hjørnerne. I små firkanter kan du kun gøre dem.
 4. Primerbakken ved brug af en rulle vil i høj grad lette arbejdet.

Brug af disse værktøjer jævnt påført sammensætning. Dette skal styres af instruktionerne på etiketten, hvilket angiver strømningshastigheden for suspensionen pr. Kvadratmeter. Bevægelser udføres i en retning.

Hvis overfladen er porøs, godt absorberer primeren (slibet eller pudset loft), udføres processen to gange.

Anvendelsen af ​​det andet lag, og derefter skal malingen foretages efter tørring af den forrige.

Priming og maling anbefales i fravær af direkte sollys og med vinduerne lukket. I dette tilfælde vil tørringen være ensartet.

Hvis den vandbaserede maling påføres beton, skal den gamle oliemaling males med betonprimer.

konklusion

Svar på to vigtige spørgsmål:

 1. Må jeg primer loftet før maleri, hvis rammen er lavet af GCR? Selvfølgelig er gipspladestrukturen efter installationen nødvendigvis puttied og udjævnet.
 2. Er det muligt at undvære primer, når man bruger tapet til maling eller påføring af et nyt lag på den gamle vandbaserede emulsion? Ja, det kan du. Men primeren vil reducere forbruget af maling. Hvis det foregående lag er væsentligt anderledes i farver, er ansøgningen obligatorisk.

Vi bør ikke glemme at for at udføre priming og maling loftet er nødvendigt i overensstemmelse med sikkerhedsforskrifter: du skal arbejde i beskyttelsesbriller, handsker og åndedrætsværn.

Må vi primer loftet før maleri og hvordan man gør det korrekt - vi forstår alle nuancer

Enhver nybegynder mester kan undre sig om loftet skal primeres før maleri. Endvidere er et andet varmt emne, om det er nødvendigt at lave en primer til loftsplinterne. Generelt, hvordan man korrekt jordede loftet? Lad os overveje alle disse spørgsmål i detaljer, så i fremtiden vil der ikke være nogen irriterende fejl.

Umiddelbart bør det bemærkes - alt arbejde på dette niveau udføres udelukkende med egne hænder, så du bør ikke bekymre sig om omkostningerne ved procedurerne.

Før du begynder at arbejde, anbefaler vi at du omhyggeligt studerer videoen og billedet om emnet, samt udarbejder en plan for det arbejde, du skal gøre. Alt skal dog diskuteres i orden.

Før måling af loftet er det vigtigt at prale overfladen.

Primer - hvilke funktioner udfører den

Det er et rimeligt spørgsmål, der måtte opstå i enhver persons tanker - hvorfor har vi brug for en primer overhovedet? Formålet med denne procedure er at forberede loftet eller en anden overflade til yderligere efterbehandling. Sådanne værker kan være: puttying, maleri, anvendelse af flydende tapet og meget mere.

Denne reparation udfører en meget vigtig funktion - beskyttende:

 1. Overfladen får ekstra styrke, dens lag er imprægneret og limet;
 2. Ydermere bliver overfladen mere fugtbestandig efter påføring af primeren. Samtidig mister hun ikke sin evne til at "trække vejret";
 3. Forbruget af maling eller andre dekorative og færdige materialer reduceres betydeligt - hvis arbejdet udføres med overfladen, hvis primer er lavet. Det vil sige på spørgsmålet: "Skal loftet primeres?" Svaret vil være entydigt - selvfølgelig nødvendigt.

Mange vigtige opgaver udføres ved at primer loftet.

Flydende maling i stedet for primer - er det tilladt

I visse situationer, når der udføres byggearbejde, er det ikke maling, der bruges som primer.

I denne situation er malingen fortyndet, så sammensætningen er så flydende som muligt. Mange spørger spørgsmålet - er det muligt at gøre det overhovedet, hvis der er nogen mening i det?

Flydende maling er ikke et alternativ til en god primer.

Først og fremmest, når malingen er flydende, imprægnerer den ikke kun godt, men også bemærkelsesværdigt forsegler overfladen - ikke værre end de primere der er skabt specielt til dette. Men det er kun den lille del af "isbjerget", som du ser med det blotte øje. Og hvis vi overvejer processen mere detaljeret?

Flydende maling har faktisk i sin sammensætning mange store partikler af fyldstoffer, opløsningsmidler - de er en del af materialet. På grund af dette vil maling kun virke med det øverste lag på overfladen. På samme tid vil det helt sikkert forsegle alle mikroporer, det vil ikke trænge ind under nogen omstændigheder. Det vil sige, at det ikke er bedre at prale overfladen med maling - ingen specialist vil anbefale dette.

Hvad er nøjagtigt bedre primer

Det er ikke helt korrekt at sammenligne primeren og malingen. Primeren er en meget fin suspension af polymerharpikser, og det siger det hele.

Hvad mere kan du sige om primeren:

 • Forbindelser med dyb penetration falder ind i tykkelsen af ​​det materiale, der behandles. Yderligere forekommer polymerisering - og lagene af det forarbejdede materiale limes sammen;
 • Mikropartiklerne af stoffet er mindre end 10 gange malingpartiklerne. De har en meget høj gennemtrængelighed - dette tal er endnu højere end for drikkevand af høj kvalitet.
Således regnede vi ud - væskemaling er ikke egnet til jordens rolle. Desuden for at primer overfladen af ​​loftet. Det øverste lag af maling er i stand til at holde fast - men styrken af ​​dette vil ikke blive tilføjet, bare en tynd film vil blive dannet, hvilket bestemt ikke giver pålidelig støtte til alle efterfølgende lag (herunder dekorative).

Anvendelsen af ​​højkvalitets primer - en garanti for fremragende resultater

Har jeg brug for primer loft

Der er mennesker, der ikke primer overfladen. Faktisk er det ikke altid den rigtige beslutning. Overvej faktorerne hvem taler til fordel for primeren:

 • Uanset hvad loftet er trimmet, vil din finish blive udsat for pres på bunden. På sig selv bærer den også en alvorlig belastning. På grund af dette vil over tid, bunden af ​​loftet, hvis primer ikke er lavet, smuldre, afstivning forekomme - selvom dit loft er blevet klistret over med loftsfliser med høj kvalitet lim;
 • Holdbarheden og styrken af ​​loftbelægningen afhænger direkte af loftets evne til at greb og male eller en anden belægning. Primeren giver din overflade perfekt denne egenskab.

Støv og løs mikropartikler

Reparation eller byggearbejde er en ret beskidt proces. Under sådanne handlinger er der altid en masse støv. Selv når du indtaster en ny lejlighed, der allerede er blevet renoveret, skal du gøre rengøringen - ikke en gang og ikke to gange. Først derefter forsvinder byggestøvet.

Under efterbehandling er det umuligt at fjerne alt støv - selvom der bruges en kraftfuld støvsuger til dette. Loftoverfladen er ikke en undtagelse, her er støvpartikler også sikre på at bosætte sig.

Skal jeg lave en loftprimer før maleri? sikkert

Når de ligger mellem loftet og malingens overflade, falder adhæsionsniveauet - hvilket ikke har den bedste effekt på belægningens kvalitet. Med sådant støv er det næppe i stand til at klare kittet, male, lim.

Som et resultat af dette fænomen kan loftets overflade begynde at skrælle hurtigt - og sagen er de små partikler, der ikke har fastgørelse. Skal loftet primeres før maling i et sådant tilfælde? Selvfølgelig er dette arbejde bedre gjort - for at beskytte dig mod mulige problemer i fremtiden.

Sådan primer loftet

Dette er ikke at sige, at dette spørgsmål er for kompliceret. Men arbejdet foregår i flere faser, som hver især er meget vigtigt. Vi vil forstå denne proces mere detaljeret - hvordan man applicerer en primer på loftet.

Forberedende arbejde

Først skal du lave det forberedende arbejde.

Først skal du forberede overfladen. Her begynder næsten alle efterbehandlinger. Hvis du ikke træner, er det usandsynligt, at du får et stærkt nok greb - det vil sige, at belægningen ikke vil kunne holde ud i lang tid.

Forberedelsen udføres som dette:

 • Først skal du omhyggeligt inspicere arbejdsfladen. Gamle dæk demonteret. Hvis der tidligere var anvendt tapet - der kan være problemer med deres fjernelse, men så er alt løst let, hvis du nærmer dig sagen med sindet;
 • Hvis du skal fjerne gipset - skal du være opmærksom på graden af ​​frigørelse. Hvis fejlene allerede er mærkbare - slå bare lagene med en hammer og mejsel;
 • Hvis malingen blev påført - vil du kunne fjerne den let. I dette papir er brug af en børste til metal et meget effektivt værktøj.
Hvis overfladen er gammel gips og det er allerede smuldret - skal du fjerne det nøjagtigt. Selv en dyb penetrationsjord vil ikke hjælpe i denne situation - vedhæftning vil være minimal.
 • Når laget med den gamle belægning fjernes, bliver overfladen ikke lige. Det vil være nødvendigt at gøre det kittet. Det er nødvendigt at anvende det passende stof og vente - når alt tørrer helt ud.

Påfør primer

Når forberedelsen er færdig, kan du begynde at anvende primeren.

Før du begynder dette arbejde, skal du omhyggeligt studere instruktionerne - de angiver normalt forbrug af materiale (primer) for hver kvadratmeter overflade. Den tid det tager for en forbindelse at tørre ud er også normalt markeret der. Dette er meget vigtigt, fordi disse parametre, afhængigt af typen af ​​primer, kan være radikalt forskellige.

I detaljer ser ansøgningsprocessen sådan ud.:

 • Først og fremmest er det nødvendigt at trække overfladen - det gøres på forhånd. Støvsugeren eller børsten vil hjælpe med sådan arbejde;
 • Derefter begynder de at anvende primeren - det vigtigste ved arbejdet er at sikre, at der ikke er nogen resterende primet sektioner af loftet. Sprøjtepistol er det perfekte værktøj til at gøre dette job;
 • Men hvis du ikke har dette ved hånden, kan du altid bruge en rulle.
Påfør børster til påføring af en primer anbefales ikke - de er synlige tegn, der så ikke er så let at gemme, selv under et lag maling.
 • Porøse overflader har nogle gange dobbelt belægning med en primer. For eksempel skal dette gøres med et slibet loft eller med en pudset en. I denne situation bliver du også nødt til at vente - når hver af grundlagene tørrer ud, så fortsætter arbejdet.
 • Når du arbejder med en primer, skal du bruge åndedrætsværn og handsker - til beskyttelse. Ingen er immun fra allergiske reaktioner, når man arbejder med nogen kemikalier.

Hvilken primer er bedre - vælg typen

Det er vigtigt at vælge den rigtige primer.

Der er mange typer primer i dag - det er ikke altid nemt at vælge den bedste. Det er nødvendigt at blive styret af anvendelsesformålene og også på den overflade, som du skal behandle hurtigt. Du kan få primere af universel karakter - de kan bruges til alle overflader.

Nogle specialiserede jord anvendes kun til et bestemt formål. For eksempel er sådanne primere til gulv, loft, til udførelse af grov finish. Her kan du skrive antifungal primer. Og nu skal vi forstå mere detaljeret - hvad er den bedste måde at primer loftet på inden male.

Her er alt som følger:

 • Normalt bruges mineralbaserede primere til at behandle lofter før maling. I deres sammensætning er der cement - et fremragende bindemiddel. Sådanne primere anvendes på mursten, beton, silikatoverflader - med henblik på grov finish;
 • Alkyd base primere - dette værktøj er alsidigt, fantastisk til træprodukter. Desuden anvendes denne primer også på spånplader, fiberplader, glasforarbejdes og galvaniseres;
 • Special primer designet til træ - vil perfekt holde overfladen fra svamp og fugt, maling forbruget vil falde på grund af dets brug;
 • Akrylbaserede primere er kendt for deres fremragende klæbende egenskaber - dette gælder for enhver overflade. Denne primer er universel. Beton, mursten, kitt, gips, gipsvæg - dette er ikke hele listen over materialer, der ideelt set ligger akryl primer. På grund af dette er disse primere i stor efterspørgsel i dag;
 • Jord til metaloverflader ligner maling i udseende; sådanne stoffer skaber alle betingelser for maksimal vedhæftning med metal. Disse er primære primers.

Sørg for at se videoen om, hvordan du anvender en primer, før du måler loftet - det vil spare dig for almindelige fejl.

resultater

Du bør ikke gemme på en primer, samt at nægte arbejdet af denne type. Med hensyn til finansiering retfærdiggør det sig ikke, vil der også være omkostninger til at løse forskellige problemer med loftoverfladen.

Et smukt loft i rummet er ret realistisk, hvis overfladen er primet korrekt.

Hemmeligheden er at vælge en specialiseret primer til loftet eller jorden, der har en mineralbase. Ofte bruges til lofter universal primer. Det er vigtigt at studere instruktionerne omhyggeligt, køb det produkt, der passer til overfladen. Allerede på plads er det normalt besluttet, om der skal laves en primer til en loftsplint. Det er bedre at blot fjerne det - hvis det nemt fjernes.

lofter

For at efterbehandling af loftet skal være så vellykket som muligt, er det nødvendigt at forberede overfladen til arbejde korrekt. Priming er et meget vigtigt stadium, som ikke bør overses på nogen måde. På funktionerne i forberedelsen af ​​loftet til maleri taler senere.

Indholdsfortegnelse:

Primer til lofttyper og funktioner

Primerens hovedkomponenter er farvestofpigmentet og stoffet til dannelsen af ​​filmen. Antallet af lag bestemmes af rummets individuelle karakteristika og loftets fladhed. Med en maksimal forskel på tre millimeter anbefales det at anvende en dyb penetrationsprimer.

Hovedformålet med primeren er at reducere fugtabsorptionen ved overfladen. Afslutning af loftet med gipsmørtel uden primer vil resultere i en ujævn fordeling af fugt. På samme tid reduceres niveauet af adhæsion af loftet med malingen, dets tørring og tab af attraktivitet af udseende.

I forhold til overfladetypen er der flere typer primer:

1. Akrylprimer - indeholder i sammensætningen af ​​akrylpolymerer påført beton, træfiberglas, pudset, mursten, cementoverflader. Sammensætningen er vandbaseret inden påføring af vandbaseret maling.

Husk, at det i boliger er tilladt at bruge kun alkyd-, akryl- og mineralbaserede forbindelser.

2. Alkyd sammensætning - har høj styrke, bruges på flisebelagt, glas, ståloverflader. Det er strengt forbudt at anvende en alkydprimer på gipsplader og pudsede baser.

3. Mineralversionen af ​​primeren er den mest populære, den bruges på overflader af mursten, beton, gips, luftbeton, skumbeton. Hovedkomponenterne i denne sammensætning er stoffer i form af cement, gips, kalk.

Til maling af træ, metal loft ved hjælp af en primer på maleri basis. Til sin produktion anvendes linolie, harpiks, syntetisk eller naturlig oprindelse. Der er også forbindelser med en særlig handling, de gør belægningen anti-korrosion og fugt-resistente.

Primeren med dyb penetration styrker overfladen og trænger dybt ind i afstanden fra 0,3 til 2 cm. Nogle forbindelser kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​antiseptiske indeslutninger, som forbedrer svampens modstand, skimmel, rot.

Kvarts primeren indeholder sand i sammensætningen, efter påføring på overfladen gør den groft og derved forbedrer vedhæftningen med efterfølgende finishmaterialer.

Nogle primer muligheder er en komplet belægning, i hvilket tilfælde de anvendes i flere lag. Den første omfatter fortynding af sammensætningen med vand.

Det anbefales ikke at behandle lofter i rummet med primere under emaljen. Da disse forbindelser indeholder alkydharpiks, usikre for menneskers sundhed.

Særlige egenskaber ved loftpåfyldning med forskellige typer primere

I forhold til typen af ​​yderligere efterbehandling udmærker sig følgende primervarianter:

 • under emaljen;
 • under maling på vandbasis
 • universelle formuleringer;
 • formuleringer til særlige formål.

Det er muligt at lave en selvprimer ved at fortynde vandet med en kitt og PVA lim eller fortynding af maling med et opløsningsmiddel i et forhold på fire til en.

Primeren under emaljen indeholder pigmentindeslutninger, harpikser og yderligere additiver. Til fortynding anvendes opløsningsmiddel eller opløsningsmiddel. Vandig primer indeholder latexadditiver og syntetisk dispersion. Til fortynding under anvendelse af de sammensætninger, som fabrikanten anbefaler i instruktionerne. Vandbårne primere anvendes meget til applikation til loft og vægge. Efter tørring danner det en belægning med forøget tæthed.

Derudover er der universelle kompositioner, der passer til næsten alle typer finish. Forøg belægningens styrkeegenskaber, hvilket sparer betydeligt på efterbehandling, især ved brug af maling.

Emulsionsprimeren bruges til at styrke gamle løsne overflader, indeholder en modificeret version af vinyl, som har gode fugtighedsbestandige egenskaber. Primeren af ​​emulsionstypen påføres overflader af beton eller gips.

For en porøs overflade af træ eller gips anvendes en latexbaseret primer med forstærkende egenskaber. Dette værktøj udfører funktionen til at forberede loftet til yderligere efterbehandling. Stærkt ikke egnet til kalkoverflade.

Fordelene ved primet loft

Primeren påføres på loftet både på forberedelsesstadiet og efter det. Sammensætningen danner en beskyttende belægning, der beskytter loftet mod ydre stimuli og mekanisk belastning.

Blandt de vigtigste fordele ved at primer loftet i et privat hus bemærker vi:

1. Nivellering af overfladen - Primeren fylder helt alle porerne, hvilket eliminerer yderligere byggeri defekter.

2. Forbedrer overfladens vedhæftning med forskellige typer finishmaterialer. Efter at primeren tørrer, bliver overfladen hård, takket være den kombinerer den godt med maling, kittet, fliser, dekorativt gips og andre efterbehandling materialer.

3. Det har en antiseptisk virkning - tilstedeværelsen af ​​antimikrobielle komponenter i sammensætningen øger belægningens modstand til udseende af svampe, forme, korrosion.

4. Forbedring af brandsikkerhed er en fordel, der er forbundet med visse typer primere, der gør overfladen ikke brandfarlig.

5. Fugt overfladen og reducer malingsforbruget. Primeringen af ​​overfladen fører til dannelsen af ​​en gennemsigtig film, som reducerer loftets porøsitet, samtidig med at farvestoffets forbrug reduceres væsentligt.

Beton, puds og gipsplader skal behandles med en primer. Dette reducerer ikke kun omkostningerne ved yderligere efterbehandling, men forbedrer også belægningens ydeevne.

Før det sekundære maleri af loftet anbefales det at pre-påføre primeren. I dette tilfælde vil sammensætningen reducere risikoen for farvning efter farvning.

Priming loftet før maling har følgende fordele:

 • male jævnt læg ned på overfladen;
 • fugt trænger ikke ind i loftet, især til køkken og badeværelse;
 • farvestrukturen tørrer jævnt
 • maling forbrug er reduceret mindst 1,5 gange.

Inden du vælger en primer, skal du bestemme den overflade, den skal påføres, samt muligheden for yderligere efterbehandling. Teknologien til at anvende en primer på plaster, gipsplader og træloft er anderledes. Med kvaliteten af ​​plastering er det nok at dække overfladen med et enkelt lag af primer, vent til det tørrer ud og fortsæt til yderligere efterbehandling.

Forberedelse til at forme loftet: forberedelse af værktøjet og valg af primer

Inden reparationer påbegyndes, er det nødvendigt at frigøre rummet fra møbler og andre genstande, der spærrer rummet. Foreløbig udføre en række sådanne aktiviteter:

1. Gratis pladsen. Fjern lysekronen fra loftet, hvis det er tilgængeligt. Dæk gulvet med plastfolie.

2. Sluk den elektriske ledninger, da du har at gøre med et vådt miljø. Og loftet i arbejdet skal fugtes.

3. Luk vinduet og døråbningerne med en film for at undgå forurening.

Det anbefales at afslutte loftet til væggene, i så fald minimeres risikoen for beskadigelse af tapet eller maling.

Vær opmærksom på sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med tilberedning af loftet, brug kun højkvalitets værktøjer og personlige værnemidler. Sørg for at bære en lys hovedbeklædning for at undgå at få primeren på håret. Forbered også en åndedrætsgas- eller bomuldsgas-dressing. Handsker til brug er ønskeligt, men ikke nødvendigt. Klargør et metal-let trinladder, en ståltrugel, vand og en beholder til det, flere forskellige ruller og børster fra værktøjerne til at prive loftet.

Den indledende fase er baseret på fjernelse af den gamle coating. I nærværelse af hvidvask, vask det med vand, til denne brug en rulle, som regelmæssigt dyppes i en beholder for vand. Anvend jævnt vand til overfladen af ​​loftet, gentag processen flere gange. Efter udtørring af hvidvaskningen skal du fjerne den med en metalskarp spatel. Dernæst skal du tørre loftet med en klud godt fugtet med vand.

Hvis der tidligere blev installeret polystyren skumplader i loftet, er det nok at fjerne fliserne med en spatel og derefter slippe af med restene af lim.

Fjernelse af maling foregår ved hjælp af specielle opløsningsmidler, en bygnings hårtørrer eller sandpapir. For det første anbefaler vi, at du bruger den mekaniske metode. For at gøre dette skal du bruge smørepapir eller en børste på metal for at fjerne maling fra overfladen. Hvis efter dette forblev maling på loftet, brug bygnings tørretumbler til at varme det og igen bruge den mekaniske metode til fjernelse. Det er mere simpelt, at det er kostbart at anvende et opløsningsmiddel, hvormed malingen vaskes fra loftet med rent vand.

Efter at slippe af med den gamle finish skal behandles loft:

1. Undersøg overfladen, fjern gipset, som er dårligt fastgjort i loftet.

2. Kontroller leddene mellem væggen og loftet, hvis der er hulrum, rengør dem, og belæg dem med cementmørtel eller kitt.

3. Kontroller loftets ensartethed, anbring en primer i flere lag.

4. Næste kommer tømmerprocessen til loftet, som foregår i to faser. Hvert lag af putty forprimeret.

5. Efter færdiggørelse af putty er overfladen også dækket med en primer for at reducere malforbruget.

Do-it-yourself loft priming: funktioner i designet af primer til loftet

Primerforbruget bestemmes af den type overflade, som den påføres, såvel som antallet af lag. Primer på beton skaber en ruhed på overfladen, oftest anvendt i to lag. Som et færdigmateriale skal du i dette tilfælde bruge kittet, fliser, gips. Standardforbruget af en sådan primer er 250 gram pr. Kvadratmeter.

Blandt fordelene ved primer til beton bemærker vi:

 • hurtig tørring
 • counter alkaliske miljø;
 • fugt modstand;
 • brugervenlighed;
 • dampgennemtrængelighed.

Primeren med antiseptiske egenskaber anvendes ofte på loftet for at forhindre skimmel og mugg på den. Oftest bruges den til behandling af badeværelser, kældre, bade og saunaer. Forbruget af en sådan primer er 300 gram pr. Kvadratmeter.

Der er to hovedteknologier til at anvende en primer:

Enhver primer er et koncentreret stof, som er fortyndet i henhold til producentens anvisninger. Forbered en primerbeholder, der passer til rullens størrelse. Ved anvendelse af den manuelle metode udføres en primer med en rulle og børste. Den mekaniske metode indebærer anvendelse af en sprøjtepistol.

Bemærk at det er nødvendigt at fortynde primeren strengt i henhold til instruktionerne, en for stor mængde vand, nedsætter sammensætningen og fører til ujævn tørring. Det første lag påføres vinkelret på sollyset. Det næste lag påføres omvendt.

For korrekt anvendelse af primer pluk det op i forhold til loftet. Fjern støv og snavs fra loftet, og sørg for at affedt overfladen. Det første lag påføres det rydde loft, det andet - før plastering.

Intervallet mellem påføring af lag er mindst to timer. Under alle omstændigheder skal du læse instruktionerne, inden du begynder arbejdet. En kombination af flere primere på samme loft er muligt. Det første lag har vandafvisende egenskaber, det andet er antiseptisk. Nogle eksperter anbefales i dette tilfælde at anvende en universel sammensætning, som har et multifunktionsspektrum og er perfekt til alle overflader.

Forberedelse af loftoverfladen før maling

Reparer fra tid til anden at gøre i ethvert rum. Lad os sige, at du skal male loftet. Dette er ikke så nemt, som det kan synes. Først er overfladen forberedt før maling. Det er nødvendigt at behandle det.

Før overfladen skal males, skal overfladen være godt justeret.

Overfladebehandling til maling med vandbaseret maling er et meget vigtigt arbejdsstadium.

Hvis dette ikke er gjort, vises alle de fejl, der var på loftet efter maling, meget stærkt. Det viser sig, at alt dit arbejde var forgæves. Derfor skal du først forberede loftets overflade for ikke at ændre noget.

Forberedelse af lokalerne før maling med vandbaseret maling

Forskellige typer børster til maling af loftet.

Før du begynder at lave reparationer, skal du forberede værelset. For at gøre dette skal du så vidt muligt fjerne alle ting fra værelset, hvor reparationen udføres, for hvis ting er spatteret med maling, vil det være svært at rengøre dem. Hvis der er nogle indvendige emner tilbage i lokalet, der ikke kan bringes ud af nogen grund, så er det okay. Møbler i dette tilfælde, kan du simpelthen dække filmen, så vil det ikke få maling og støv. Fra maling til beskyttelse og vinduesåbninger. Til dette er også brugt film. Hvis der er lamper på væggene, så fjern dem sammen med lysekronen. Når alt kommer til alt, hvis maling kommer på dem, så vaske loftet vil være meget vanskeligt. Nu kan du begynde at lave reparationer.

Forbereder loftet for maleri

Vi går direkte til forberedelsen af ​​loftet, før vi maler vandbaseret maling.

For at gøre dette arbejde har du brug for følgende værktøjer:

 • bomuldsgas-bandage for at beskytte mod støv;
 • en hat, der er nødvendig for at beskytte håret og hovedbunden fra smuldrende snavs;
 • beskyttelseshandsker;
 • spatel;
 • stabil trinladder;
 • pensel;
 • kit;
 • lang hår rulle;
 • groft sandpapir;
 • skruetrækker;
 • klude;
 • et bassin med vand.

Faser af overfladebehandling før maling

Hvis før tapetet blev klistret i loftet, kan de fjernes med en spatel eller en boremaskine med en speciel dyse.

Arbejdet med at forberede loftets overflade består af flere trin. Overvej hver enkelt af dem mere detaljeret.

 1. Fjern det gamle låg.

Det første du skal fjerne den gamle belægning fra loftet, så du nemt kan begynde at male. For eksempel kan hvidvask vaskes af med vand. Til dette formål fremstilles en rulle og et bassin af vand. Efter behov er rullen nedsænket i vand og rullet over loftet. Under arbejdet skal vandet ændres flere gange. Det er bedst at bruge varmt vand, så kalken vil bevæge sig meget hurtigere. Det er nødvendigt at fortsætte med at væde overfladen, indtil den gamle hvidvask er grundigt gennemblødt. Våd hvidvask er revet fra loftet med en spatel. Derefter skal loftet tørres grundigt med en klud dyppet i vand. Gnid indtil kalkblade er fjernet. Hvis loftet var flisebelagt, vil det være meget lettere at fjerne en sådan belægning. Flisen er let løsnet fra loftet med en spatel. Resten af ​​lim vaskes af med vand.

Stages kitt og tilpasning af sømme i loftet.

 1. Inspektion og overfladebehandling.

Når den gamle belægning er helt fjernet, er det nødvendigt at behandle overfladen. Loftet skal nøje gennemgås for at finde steder, hvor gipset ikke er stramt nok. Hvis det falder ned, skal du endelig skride af stedene med en spatel. Spatel er bedst at bruge bredt. Med ham vil du gøre dette arbejde meget hurtigere. Du skal også kontrollere overfladen ved samlingerne mellem væggene og loftet. Der skal ikke være tomhed. Dette gøres med en enkel skruetrækker. Hvis du finder tilstedeværelsen af ​​hulrum, skal de rengøres og pudses med kitt, ellers vil malingen være af ringe kvalitet.

Justering af loftet med et drejeligt rivejern. Grater design: 1 - klemmemøtrik; 2 - trykplade; 3 - plade med slibeklud; 4-akse; 5 - håndtag.

 1. Primer.

Forberedelse af loftet for maling skal udføres omhyggeligt. En primer er påkrævet. At vælge den rigtige primer er let. På byggemarkederne tilbydes det i et stort sortiment. Primeren kan være med en vand- eller alkydbase.

Primering af overfladen er nødvendig, så den er mættet med polymerer og hærdet. I dette tilfælde er overfladen af ​​loftet beskyttet af et ekstra lag, som vil opretholde sin styrke og forhindre skade.

Primering bør også gøres for at sikre, at overfladen klæber bedre til andre efterbehandlinger, såsom maling eller kitt. Endelig er der behov for priming for at reducere malingsforbruget flere gange. Jord er meget billigere end vandbaseret maling. Derfor vil det være meget rentabelt at reducere forbruget.

Sekvensen med at anvende lag af primer på loftet: 1 - det første lag; 2 andet lag; 3 - retningen af ​​lysstråler fra vinduet.

Husk at du kun kan primer pensel. Rullen bruges ikke, fordi den ikke kan klare alle de uregelmæssigheder, der kan være på overfladen. Primerloftet har sine egne egenskaber. For eksempel, hvis overfladen af ​​loftet er inficeret med en svamp, så laves en antiseptisk primer. Dette er en bestemt type primer, der indeholder stoffer, som forhindrer forekomsten af ​​bakterier. Priming loftet for maleri er nødvendigt i flere faser. Hvert lag skal tørre grundigt, inden du anvender den næste. Priming er let, du skal bare anvende et jævnt lag af primer på overfladen med en pensel. En sådan reparation kan endda gøre en nybegynder.

 1. Tætning.

Afviger bevægelsesretningen med en spatel: 1 - en gennemboret overflade; 2 - spatel; 3 - udeladelser 4 - påfyldningsfyldstoffer.

For korrekt at forberede loftet før maling, skal overfladen også være kittet. Først smør alle revner og uregelmæssigheder. Hvis revnerne er for store, limes en forstærkningsmaske til dem. Dette er nødvendigt for at sikre, at efter farvning på dette sted ikke forekom små spalter. Når alle uregelmæssigheder er løst, kan du begynde at putte. Påfør det første lag. Giv det tid til at tørre grundigt. Højkvalitets reparation tolererer ikke hast. Det første lag vil være groft. Hvis loftet er meget ujævnt, så vil disse lag bruge to. Putty skal være meget omhyggeligt. Lagene skal være meget tynde. Det andet lag skal også tørre godt.

Efter at du skal male overfladen med sandpapir.

Derefter skal overfladen igen være primet. Nu kan du bruge rullen. Hvis du vil se alle uregelmæssigheder i loftet, når du sætter, så installer god belysning under den. Så reparationen vil blive udført bedre.

Alt er det muligt at afslutte kittet. I sidste øjeblik anvender de færdige lag til maling. Der skulle også være flere af dem. Det er bedst at putte med en bred spatel. Det vil bidrage meget til at lette arbejdsprocessen. Når du er færdig med kittens finishlag, lad det også tørre. Nu kan du afslutte overfladen og gøre den endelige fuger med sandpapir.

Her er alle trin til at forberede overfladen før maling med vandbaseret maling. Overfladen er klar - du kan begynde at male. Præcis overholdelse af alle anbefalinger vil gøre reparationskvaliteten og holdbar.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Et fælles spørgsmål, især i lyset af moderne lakmaterialer, som producenterne siger, kan påføres overflade uden forudgående forberedelse. Er det nødvendigt at prale loftet før maleri og i så fald hvordan man gør det korrekt?

Hvad er fordelen ved behandling

Hvorfor er der generelt priming? Det forbedrer vedhæftningen af ​​ethvert materiale (vedhæftning), uanset om det er gips eller efterbehandling efterbehandling kittet, maling, tapetlim eller flise.

Hvordan øges overfladeadhæsionen?

Faktum er, at når der udføres noget arbejde i luften stiger der meget støv, som akkumuleres på væggene og i loftet. Efter at have fået et finishlag, påvirker dette støv stærk kobling af to materialer. Efter påføring bindes partiklerne imidlertid sammen i en fast monolitisk film.

Laget fyldes mikroskrækker og porer i basismaterialet og forhindrer fugt i at trænge ind i bunden (absorptionen er reguleret).

For visse materialer er dette meget vigtigt, især inden der påføres klæbemiddelblandinger, som skal opretholde deres fugt ved hjælp af teknologi. Det vil sige, det sikrer ensartet tørring uden tab af fugt.

proces

Hvad foregår det foreløbige (forberedende arbejde), der udføres før maleri?

Listen er ikke særlig lang, men hele proceduren kan være ret kedelig og gøre en stor indsats fra dig:

 • Fjernelse af den gamle belægning (tapet, maling, kridt) - gælder ikke for nye overflader;
 • Skrabning af basen - alt snavs og store løs partikler bør fjernes;
 • Fyldning af store revner, huller, huller osv. - før disse manøvrer udføres, bør disse steder også primeres;
 • Tegning af det første lag;
 • Luting overflade;
 • Genbehandling af jord.

Hvad der er brug for umiddelbart før den endelige overflade priming:

 • Når du har lavet loftet, skal du sørge for at fjerne alle byggepladser, der støv, fejer eller støvsuger gulvene, og endnu bedre, udfører en ekstra vådrensning. Efter påføring af et lag af efterbehandling primer for at opløse støv og snavs i rummet vil allerede være fyldt.
 • Dæk gulvene med en tyk film, så når du går, ødelæg ikke den uslebne slips, som igen smuldrer, vil begynde at danne støv. Derudover kan du sikkert gips og putty lofterne, ikke sprede snavs.
 • Forbered komfortable geiter eller stepladder, så du kan arbejde komfortabelt under loftet.

Grundlæggende handlinger

Beslutning om, om du har brug for en primer, før du måler loftet, fortsæt til arbejdet.

Klarblandinger til priming sælges i hardware butikker i overflod, du behøver kun at vælge de rigtige forbrugsstoffer til basen (og for maling henholdsvis). Der er også specielle koncentrater til salg, som vil koste lidt mindre for store dækningsområder. De skal fortyndes i en vis mængde.

Efter erhvervelsen af ​​sammensætningen anskaffer vi værktøjer, nemlig:

 • Roller - kan være med et langt håndtag for at kunne arbejde fra gulvet;

Tip! Tag ikke til primerfilt eller svampevalser, da de normalt ikke kan mætte overfladen, især hvis de har dråber og støt.

 • Malkebakke, hvor vi skal dyppe valsen
 • Børste børste - et praktisk værktøj til at belægge de svært tilgængelige steder.
 • Der er intet svært i denne procedure. Din opgave er at våd rullen i kompositionen og rul den over den behandlede overflade.
 • Bemærk at jorden ikke er meget værd at strække halvdelen af. Dens mængde skal være nok til at vådt gulvet rigeligt.
 • Hvis sammensætningen absorberes for hurtigt, så efter en halv time, anbring et andet lag. Nogle meget absorberende overflader er dækket i tre lag.
 • Før du udfører yderligere arbejde, skal du sørge for at vente til primeren er helt tør. Anbefalinger findes på etiketten af ​​den blanding du vælger, eller på fabrikantens officielle hjemmeside, men i gennemsnit er 5-6 timer nok.

Hvilken slags jord fungerer bedre

Der findes mange sorter af primersammensætninger i dag, for eksempel epoxy, akryl, phenol, alkyd og andre (forresten er en særlig plads besat af kvarts primer).

Det første kriterium, hvormed de vælges, er typen af ​​dækning. Det vil senere blive brugt til dekoration. Den næste ting du bemærker er typen af ​​substrat, som vil blive behandlet.

Beslutningen er ikke så svært, fordi hver instruktion på etiketten viser den kompatibilitet, der er tilgængelig for sammensætningen. Her er hovedtræk en anden ting - ikke at glemme det faktum, at der jo er forskelle i jorden.

Vi taler med dig om behandling af lofter, og de er som regel lavet af mineralske materialer (beton, gips). Derfor er en universal akrylbaseret primer optimal for hver reparation i 95% af tilfældene.

 • Det er billigt - de enkleste valgmuligheder kan købes til 250-300 rubler til en 5 liter beholder.
 • Perfekt absorberet i forskellige overflader, herunder træ. Forresten, hvis vi taler om træforarbejdning, anbefaler vi dig også at være opmærksom på alkydprimere.
 • God binder støv og styrker løs fundament.
 • Nogle variationer indeholder antiseptiske tilsætningsstoffer, hvilket er uundværligt for værelser med høj luftfugtighed, eller hvor der ikke er tilstrækkelig ventilation.

Kvarts jord, som vi allerede har nævnt, vil være nyttigt for dig, når overfladen ikke absorberer fugt, fx smurt med mastik eller malet med oliemaling. Disse jordbund kaldes også konkrete kontakter - de skaber en stærk slibende film, med hvilken den efterfølgende overflade klæber perfekt.

Yderligere oplysninger og anbefalinger

Enhver overflade primer næsten det samme, dette gælder især vægge og loft. Kun hvis der på den lodrette overflade af væggene for flydende jord flyder, så på det vandrette loft vil det danne sig i små dråber og ikke i drypper.

Derfor anbefales det at rulle hele loftet med en rulle igen umiddelbart efter afslutningen af ​​primeringen af ​​hele overfladen, mens den endnu ikke er tørret. Anvend ikke primer på den. Så du "ruller ud" mulige dråber, der sikrer en glat overflade.

Når primerne påfyldes, skal du sørge for, at primeren påføres jævnt, ellers kan udseendet af ubelagte pletter forekomme ved påføring af et lag af vandemulsion.

På dette vil vi afslutte. Som du sikkert har forstået, er det en obligatorisk procedure, der påbegynder loftet, før du maler, der ikke belaster dit budget, men der vil være mange flere fordele. Gør reparationer klogt, alt det bedste!

Må jeg primer loftet før maleri

Må jeg primer væggene og loftet før maling

Mange spørger dette spørgsmål, mens de undervurderer effekten af ​​primervægge og lofter. I denne artikel vil vi se på hvorfor du skal prive loftet og væggene før maling, hvad der vil resultere, hvis vi ikke tømmer væggene og også lærer at gøre uden en primer.

Hvorfor grundede vægge og loft

Primeren af ​​væggene og loftet før malingen skal opfattes som et aksiom, det er ikke nødvendigt at argumentere for, om det er nødvendigt eller ikke nødvendigt. Og du skal vide 100%, at du skal primer under alle omstændigheder før du maler.

Primeren giver dig mulighed for at skabe en pålidelig base til yderligere maling. Det styrker det, trænger dybt ind i bunden og gør også en tynd film på overfladen. Takket være denne film bliver overfladenes vandabsorption ensartet, hvilket resulterer i perfekt farvning uden pletter og "børster". Og også du kan spare på maling, da forbruget vil falde.

Der er også antiseptiske primere. De er nødvendige for ikke at danne på overfladen af ​​svampe fra konstant fugt og fugt. Forresten er svampen meget ofte dannet på de puttede overflader. Da kittet ikke tillader væggene at fjerne fugt udenfor (ikke indånde vægge). Derfor, når en svamp har dannet på din væg, skal du først prale væggen med en antifungal primer og efter tørring male den.

Hvad sker der, hvis væggene og loftet ikke er primet

Du må ikke umiddelbart se forskellen mellem en malet mur uden en primer og en malet mur, hvor væggene blev primet før maling. Den første ting, hvor forskellen er umiddelbart synlig, er malingforbruget efter den første farvning. Maling forbrug uden primer er steget med omkring 20%. Og hvis du beslutter dig for at spare på en primer, så er det en bedragerisk besparelse.

Selvom du malede vægge og lofter uden priming, og udseendet af et sådant maleri passer dig, behøver du ikke at glæde dig på forhånd. Siden efter lidt tid skal du male rummet igen, fordi du vil opdatere indretningen. Og her begynder det.

Den maling, som du malede på en ikke-primet væg, vil ikke klæbe godt på overfladen. Når du fugter det med frisk maling og begynder at rulle med en rulle, vil den nogle gange ligge bag kittet. Og du er nødt til at putte disse steder, vent til kittet tørrer og så videre.

Derfor er det bedre at gøre det rigtigt.

Hvis malingen i dig er så let at falde bag, som vist på billedet, så har du naturligvis gjort noget forkert. Og mest sandsynligt, ikke primed.

Hvis du beslutter dig for at male med latexmaling uden primer, så behøver du ikke engang at vente på den næste indvendige renovering. Da denne maling er meget tyk og viskøs, og ved den anden farvning begynder det første lag af maling straks at ligge bag bunden. Derfor være sikker på at jorden.

Er det muligt at undvære primer før maleri

Du kan gøre uden en primer, men ikke ønskelig. Men skal stadig primed. I stedet for en primer kan du bruge latexmaling fortyndet med vand 50/50. Denne blanding vil være meget flydende, så det vil godt fylde alle porerne på puttyvæggen og derved sikre pålidelig overholdelse af overfladen.

Men du skal bruge det latex maling. Som ved tørring danner denne maling et holdbart lag. Men dispersion og vandbaserede maling af et så stærkt lag kan ikke danne.

Denne metode er egnet i de tilfælde, hvor du skal male væggene og lofterne, og glemte at købe en primer og gå til butikken langt.

Selvfølgelig vil den bedste løsning være at bruge akrylprimere. Men denne metode er ikke dårlig. Sammensætningen af ​​latexmaling indbefatter akryl, det samme som i primeren.

Og nogle få ord, jeg vil sige om kvaliteten af ​​denne priming. Engang ved jeg ikke hvorfor, ingen brugte primere. Alle fejede støvet af væggene med en kost og dernede grunden med denne blanding. Helt ærligt så jeg ikke nogen forskel. Malingen klæbte på overfladen ret stærkt, og malingsforbruget faldt også. Men der er en stor fordel ved denne metode. Du primer og male overfladen straks. Dette er meget vigtigt, hvis du skal male over vægge, der tidligere var malet i mørke farver.

Du vælger hvilken metode der er bedst at bruge. Hvis du kan købe en god primer, som er specielt designet til maling, køb. Hvis dette ikke er muligt, skal du bruge denne metode.

Primer lofter og vægge gør det selv

Jeg bruger altid gamle ruller og børster til priming. Det er ikke fornuftigt at bruge et nyt værktøj.

Primervægge og lofter holdes i følgende rækkefølge:

 • Rør først primeren og hæld den i malebadet.
 • Børste dunk i primeren og passere på vanskelige steder for rullen
 • Og så er alt andet præget med en rulle. Men ikke stærkt våd valsen i primeren, primeren er flydende som vand, og det vil rive af rullen.

Jeg håber, at denne artikel er blevet nyttig for dig, og du har fået svar på dit spørgsmål.

Må jeg primer loftet før maleri: funktioner til behandling af gips, tapet, gipsvæg og malede overflader

Ved første øjekast synes processen med at male loftet ekstremt enkelt og ligetil. Men efter dens nøje undersøgelse viser det sig, at det har nogle nuancer, der giver anledning til en række spørgsmål til begyndere, herunder dem, der vedrører anvendelse af en primer.

Derfor vil vi yderligere undersøge i hvilke tilfælde, hvad og hvordan man korrekt grundede loftet.

Overfladetyper

Så inden der gives et svar på artiklens hovedspørgsmål, er det nødvendigt at finde ud af, hvilke typer overflader der generelt er underlagt maleri.

Som regel, når du udfører reparationer, er følgende typer af belægninger malet:

 • Gips - hvis den hårde overflade af lofterne er af høj kvalitet, dvs. har ingen udtalte afvigelser fra horisontal- eller højdeforskellene, så maleri er den enkleste type finish.
 • Tapet til maleri er en fantastisk måde at maskere mindre defekter i grov finish. For eksempel kan de skjule revner og små uregelmæssigheder.
 • Gipsvæg - er det vigtigste materiale ved udførelse af loftslofter. I dette tilfælde vil malingen ikke kun give strukturen en vis farve, men også beskytte gipsvæggen mod ændringer i fugtighedsniveauet i rummet.
 • Ofte påføres malingen på en tidligere malet overflade. På trods af at det er forkert, praktiseres denne finish også.

Lad os nu se nærmere på funktionerne i disse belægninger og se, om der er brug for en primer, før du måler loftet.

I billedet - primerpudsede loft

gips

Gips, som de fleste gips, er en godt befugtelig belægning. Derfor er vanddispersionsmaling, som oftest bruges til at afslutte loftet. ligge på det jævnt.

På dette grundlag vil man tro, at en primer til et loft til maling med vandbaseret maling ikke er påkrævet i dette tilfælde.

Eksperter anbefaler dog stadig at bruge det af følgende årsager:

 • Penetrerende polymerelementer i sammensætningen vil styrke loftets finish, således at belægningen ikke smuldrer og smuldrer.
 • Gips er et meget porøst materiale, der kan absorbere en stor mængde væske, herunder maling. Brug af den samme primer vil reducere forbruget af farvesammensætningen betydeligt.

Tip!
Ofte praktiseres mestere som primer, fortyndet med vanddispersionsmaling.
På den ene side er denne løsning ret acceptabel, men den er ufordelagtig ud fra et økonomisk synspunkt.
Faktum er, at prisen på en primer med de samme kvaliteter som maling er meget lavere.

Struktural tapet designet til maling er allerede færdigoprettet løsning, så primeren til maling af loftet i dette tilfælde gælder ikke. Ikke at det er helt forbudt, det er bare ikke nødvendigt.

Men før klæbende tapet er overfladen af ​​loftet primeret på et obligatorisk grundlag, da materialet er tungt og kræver det mest solide fundament. Takket være denne behandling forbedres adhæsionen mellem tapetet og den hårde finish.

Tapet til maleri behøver ikke priming

Ganske sjældent, men stadig praktiseret maling over papir tapet. I dette tilfælde er en primer påkrævet. Imprægneringen af ​​papiret og bunden under den danner det en fast, fast overflade, som ikke vil skrælle, når fugtighedsniveauet i rummet svinger eller temperaturen ændres.

gips gipsplader

Gipsvægsprimeren har de samme mål som i tilfælde af gips, nemlig:

 • Overfladeforstærkning;
 • Reduceret maling forbrug.

Jeg må sige, at gipsvæggen primer i to faser:

 • Efter montering af ark;
 • Efter afslutningen af ​​den færdige kit.

Hvis loftet er spatteret helt, er hele området også dækket af en løsning.

Maling af loftet over gammel maling kan opdeles i to forskellige tilfælde:

 • Vandig emulsionsblæk påføres oven på gamle lag af vandemulsion.
 • Loftet er dækket med olie maling eller nitro emalje.

I det første tilfælde bør primer kun bruges, hvis den gamle belægning afviger i farve fra den nye. Sammensætningen vil fungere som en barriere mellem malinger, der forhindrer farvefarver i at fremstå.

I det andet tilfælde skal du gøre følgende med egne hænder:

 • For det første skal overfladen slibes, så den bliver ru.
 • Påfør derefter et primerlag. I princippet kan du undvære det, men i dette tilfælde vil loftet hurtigt miste sit oprindelige udseende.

Tip!
Ved anvendelse af vanddispersionsmaling til andre typer maling er det bedst at anvende primeren "Betonokontakt".
Med sin hjælp kan du forberede dig til at male selv fliser.

Sådan appliceres en primer

Lad os nu se nærmere på, hvordan man skal primer loftet før maleriet. Umiddelbart bør det siges, at de i almindelighed bruger almindeligt polymerfyldstof. Det klare opgaven og kan samtidig påføres næsten alle overflader.

Polymer universal primer

Ud over primeren, for at udføre denne operation, skal du også have en bred rulle med et håndtagslængde og en bakke til den.

Instruktioner til udførelse af arbejde er meget enkle:

 • Først og fremmest skal opløsningen hældes i panden til rullen, hvilket vil lette videre arbejde.
 • Derefter dyppes rullen ind i pallen, hvorefter den rulles over en speciel platform i tanken for at dræne overskydende opløsning.
 • Derefter behandles hele området af loftet med en rulle. Sammensætningen påføres i et ensartet lag uden dryp eller akkumulering af fluid i visse områder. På vanskelige steder kan overfladebehandling ske med en børste.
 • Derefter, efter tørring af overfladen, som kan tage fra flere timer til en dag, gentages operationen igen.

Roller med bakke

Vær opmærksom!
Inden du tømmer loftet, før du maler, skal fundamentet omhyggeligt forberedes - fjern alle former for snavs, støv, olieflader og andre forureninger, der forringer vedhæftningen.
Hvis basen er påvirket af skimmelsvamp eller svamp, skal loftet rengøres med en metalbørste.

På dette tidspunkt er primerprocessen afsluttet, det er nu endnu engang at vente på, at det andet lag jord tørres ud, hvorefter man kan begynde at anvende maling.

Som vi fandt ud af, er behovet for priming afhængig af typen af ​​belægning. Efter at have forstået de grundlæggende nyanser af materialer, er det ikke svært at træffe den rigtige beslutning - om man skal anvende maling før en primer eller ej.

Det eneste der kan siges med sikkerhed er, at i alle tilfælde, uanset hvilken type belægning, jordbundssammensætningen ikke vil skade. Yderligere oplysninger om dette emne kan hentes fra videoen i denne artikel.

Må vi primer loftet før maleri og hvordan man gør det korrekt - vi forstår alle nuancer

Enhver nybegynder mester kan undre sig om loftet skal primeres før maleri. Endvidere er et andet varmt emne, om det er nødvendigt at lave en primer til loftsplinterne. Generelt, hvordan man korrekt jordede loftet? Lad os overveje alle disse spørgsmål i detaljer, så i fremtiden vil der ikke være nogen irriterende fejl.

Umiddelbart bør det bemærkes - alt arbejde på dette niveau udføres udelukkende med egne hænder, så du bør ikke bekymre sig om omkostningerne ved procedurerne.

Før du begynder at arbejde, anbefaler vi at du omhyggeligt studerer videoen og billedet om emnet, samt udarbejder en plan for det arbejde, du skal gøre. Alt skal dog diskuteres i orden.

Før måling af loftet er det vigtigt at prale overfladen.

Primer - hvilke funktioner udfører den

Det er et rimeligt spørgsmål, der måtte opstå i enhver persons tanker - hvorfor har vi brug for en primer overhovedet? Formålet med denne procedure er at forberede loftet eller en anden overflade til yderligere efterbehandling. Sådanne værker kan være: puttying. male, anvende væske tapet og meget mere.

Denne reparation udfører en meget vigtig funktion - beskyttende :

 1. Overfladen får ekstra styrke, dens lag er imprægneret og limet;
 2. Ydermere bliver overfladen mere fugtbestandig efter påføring af primeren. Samtidig mister hun ikke sin evne til at "trække vejret";
 3. Forbruget af maling eller andre dekorative og færdige materialer reduceres betydeligt - hvis arbejdet udføres med overfladen, hvis primer er lavet. Det vil sige på spørgsmålet: "Skal loftet primeres?" Svaret vil være entydigt - selvfølgelig nødvendigt.

Mange vigtige opgaver udføres ved at primer loftet.

Flydende maling i stedet for primer - er det tilladt

I visse situationer, når der udføres byggearbejde, er det ikke maling, der bruges som primer.

I denne situation er malingen fortyndet, så sammensætningen er så flydende som muligt. Mange spørger spørgsmålet - er det muligt at gøre det overhovedet, hvis der er nogen mening i det?

Flydende maling er ikke et alternativ til en god primer.

Først og fremmest, når malingen er flydende, imprægnerer den ikke kun godt, men også bemærkelsesværdigt forsegler overfladen - ikke værre end de primere der er skabt specielt til dette. Men det er kun den lille del af "isbjerget", som du ser med det blotte øje. Og hvis vi overvejer processen mere detaljeret?

Flydende maling har faktisk i sin sammensætning mange store partikler af fyldstoffer, opløsningsmidler - de er en del af materialet. På grund af dette vil maling kun virke med det øverste lag på overfladen. På samme tid vil det helt sikkert forsegle alle mikroporer, det vil ikke trænge ind under nogen omstændigheder. Det vil sige, at det ikke er bedre at prale overfladen med maling - ingen specialist vil anbefale dette.

Hvad er nøjagtigt bedre primer

Det er ikke helt korrekt at sammenligne primeren og malingen. Primeren er en meget fin suspension af polymerharpikser, og det siger det hele.

Hvad mere kan du sige om primeren :

 • Forbindelser med dyb penetration falder ind i tykkelsen af ​​det materiale, der behandles. Yderligere forekommer polymerisering - og lagene af det forarbejdede materiale limes sammen;
 • Mikropartiklerne af stoffet er mindre end 10 gange malingpartiklerne. De har en meget høj gennemtrængelighed - dette tal er endnu højere end for drikkevand af høj kvalitet.

Således regnede vi ud - væskemaling er ikke egnet til jordens rolle. Desuden for at primer overfladen af ​​loftet. Det øverste lag af maling er i stand til at holde fast - men styrken af ​​dette vil ikke blive tilføjet, bare en tynd film vil blive dannet, hvilket bestemt ikke giver pålidelig støtte til alle efterfølgende lag (herunder dekorative).

Anvendelsen af ​​højkvalitets primer - en garanti for fremragende resultater

Har jeg brug for primer loft

Der er mennesker, der ikke primer overfladen. Faktisk er det ikke altid den rigtige beslutning. Overvej faktorerne hvem taler til fordel for primeren :

 • Uanset hvad loftet er trimmet, vil din finish blive udsat for pres på bunden. På sig selv bærer den også en alvorlig belastning. På grund af dette vil over tid, bunden af ​​loftet, hvis primer ikke er lavet, smuldre, afstivning forekomme - selvom dit loft er blevet klistret over med loftsfliser med høj kvalitet lim;
 • Holdbarheden og styrken af ​​loftbelægningen afhænger direkte af loftets evne til at greb og male eller en anden belægning. Primeren giver din overflade perfekt denne egenskab.

Støv og løs mikropartikler

Reparation eller byggearbejde er en ret beskidt proces. Under sådanne handlinger er der altid en masse støv. Selv når du indtaster en ny lejlighed, der allerede er blevet renoveret, skal du gøre rengøringen - ikke en gang og ikke to gange. Først derefter forsvinder byggestøvet.

Under efterbehandling er det umuligt at fjerne alt støv - selvom der bruges en kraftfuld støvsuger til dette. Loftoverfladen er ikke en undtagelse, her er støvpartikler også sikre på at bosætte sig.

Skal jeg lave en loftprimer før maleri? sikkert

Når de ligger mellem loftet og malingens overflade, falder adhæsionsniveauet - hvilket ikke har den bedste effekt på belægningens kvalitet. Med sådant støv er det næppe i stand til at klare kittet, male, lim.

Som et resultat af dette fænomen kan loftets overflade begynde at skrælle hurtigt - og sagen er de små partikler, der ikke har fastgørelse. Skal loftet primeres før maling i et sådant tilfælde? Selvfølgelig er dette arbejde bedre gjort - for at beskytte dig mod mulige problemer i fremtiden.

Sådan primer loftet

Dette er ikke at sige, at dette spørgsmål er for kompliceret. Men arbejdet foregår i flere faser, som hver især er meget vigtigt. Vi vil forstå denne proces mere detaljeret - hvordan man applicerer en primer på loftet.

Forberedende arbejde

Først skal du lave det forberedende arbejde.

Først skal du forberede overfladen. Her begynder næsten alle efterbehandlinger. Hvis du ikke træner, er det usandsynligt, at du får et stærkt nok greb - det vil sige, at belægningen ikke vil kunne holde ud i lang tid.

Forberedelsen udføres som dette :

 • Først skal du omhyggeligt inspicere arbejdsfladen. Gamle dæk demonteret. Hvis der tidligere var anvendt tapet - der kan være problemer med deres fjernelse, men så er alt løst let, hvis du nærmer dig sagen med sindet;
 • Hvis du skal fjerne gipset - skal du være opmærksom på graden af ​​frigørelse. Hvis fejlene allerede er mærkbare - slå bare lagene med en hammer og mejsel;
 • Hvis malingen blev påført - vil du kunne fjerne den let. I dette papir er brug af en børste til metal et meget effektivt værktøj.

Hvis overfladen er gammel gips og det er allerede smuldret - skal du fjerne det nøjagtigt. Selv en dyb penetrationsjord vil ikke hjælpe i denne situation - vedhæftning vil være minimal.

 • Når laget med den gamle belægning fjernes, bliver overfladen ikke lige. Det vil være nødvendigt at gøre det kittet. Det er nødvendigt at anvende det passende stof og vente - når alt tørrer helt ud.

Påfør primer

Når forberedelsen er færdig, kan du begynde at anvende primeren.

Før du begynder dette arbejde, skal du omhyggeligt studere instruktionerne - de angiver normalt forbrug af materiale (primer) for hver kvadratmeter overflade. Den tid det tager for en forbindelse at tørre ud er også normalt markeret der. Dette er meget vigtigt, fordi disse parametre, afhængigt af typen af ​​primer, kan være radikalt forskellige.

I detaljer ser ansøgningsprocessen sådan ud. :

 • Først og fremmest er det nødvendigt at trække overfladen - det gøres på forhånd. Støvsugeren eller børsten vil hjælpe med sådan arbejde;
 • Derefter begynder de at anvende primeren - det vigtigste ved arbejdet er at sikre, at der ikke er nogen resterende primet sektioner af loftet. Sprøjtepistol er det perfekte værktøj til at gøre dette job;
 • Men hvis du ikke har dette ved hånden, kan du altid bruge en rulle.

Påfør børster til påføring af en primer anbefales ikke - de er synlige tegn, der så ikke er så let at gemme, selv under et lag maling.

 • Porøse overflader har nogle gange dobbelt belægning med en primer. For eksempel skal dette gøres med et slibet loft eller med en pudset en. I denne situation bliver du også nødt til at vente - når hver af grundlagene tørrer ud, så fortsætter arbejdet.
 • Når du arbejder med en primer, skal du bruge åndedrætsværn og handsker - til beskyttelse. Ingen er immun fra allergiske reaktioner, når man arbejder med nogen kemikalier.

Hvilken primer er bedre - vælg typen

Det er vigtigt at vælge den rigtige primer.

Der er mange typer primer i dag - det er ikke altid nemt at vælge den bedste. Det er nødvendigt at blive styret af anvendelsesformålene og også på den overflade, som du skal behandle hurtigt. Du kan få primere af universel karakter - de kan bruges til alle overflader.

Nogle specialiserede jord anvendes kun til et bestemt formål. For eksempel er sådanne primere til gulv, loft, til udførelse af grov finish. Her kan du skrive antifungal primer. Og nu skal vi forstå mere detaljeret - hvad er den bedste måde at primer loftet på inden male.

Her er alt som følger :

 • Normalt bruges mineralbaserede primere til at behandle lofter før maling. I deres sammensætning er der cement - et fremragende bindemiddel. Sådanne primere anvendes på mursten, beton, silikatoverflader - med henblik på grov finish;
 • Alkyd base primere - dette værktøj er alsidigt, fantastisk til træprodukter. Desuden anvendes denne primer også på spånplader, fiberplader, glasforarbejdes og galvaniseres;
 • Special primer designet til træ - vil perfekt holde overfladen fra svamp og fugt, maling forbruget vil falde på grund af dets brug;
 • Akrylbaserede primere er kendt for deres fremragende klæbende egenskaber - dette gælder for enhver overflade. Denne primer er universel. Beton, mursten, kitt, gips, gipsvæg - dette er ikke hele listen over materialer, der ideelt set ligger akryl primer. På grund af dette er disse primere i stor efterspørgsel i dag;
 • Jord til metaloverflader ligner maling i udseende; sådanne stoffer skaber alle betingelser for maksimal vedhæftning med metal. Disse er primære primers.

Sørg for at se videoen om, hvordan du anvender en primer, før du måler loftet - det vil spare dig for almindelige fejl.

Du bør ikke gemme på en primer, samt at nægte arbejdet af denne type. Med hensyn til finansiering retfærdiggør det sig ikke, vil der også være omkostninger til at løse forskellige problemer med loftoverfladen.

Et smukt loft i rummet er ret realistisk, hvis overfladen er primet korrekt.

Hemmeligheden er at vælge en specialiseret primer til loftet eller jorden, der har en mineralbase. Ofte bruges til lofter universal primer. Det er vigtigt at studere instruktionerne omhyggeligt, køb det produkt, der passer til overfladen. Allerede på plads er det normalt besluttet, om der skal laves en primer til en loftsplint. Det er bedre at blot fjerne det - hvis det nemt fjernes.

Du kan evaluere artiklen "Skal loftet primeres før maleri? »: