Sådan monteres MDF-paneler på væggen

Når man afslutter det indre af et hus eller en lejlighed, opstår der ofte et naturligt spørgsmål: hvordan man monterer MDF-panelerne på væggen? Mange tror, ​​at kun fagfolk kan udføre denne procedure. Dette er en misforståelse. Efter alt kan alt arbejdet gøres for hånd. Naturligvis skal der gøres nogle bestræbelser, samt en række regler, der vil gøre det endelige resultat imponerende.

Hvad du skal vide om materialet

MDF vægpaneler er et fremragende dekorativt materiale, der kan omdanne ethvert interiør. Materialet er produceret ved varmt presning af lille træfraktion, der på forhånd rengøres fra alt snavs.

Produktionsteknologi er meget enkel. Det fremstillede stof blandes med en lille mængde naturlig harpiks. Blandingen er lagt i den rigtige mængde og presset. Resultatet er en fibrøs plade eller plade (afhængig af tykkelsen). Et sådant produkt har en god tæthed og fuldstændig miljøvenlighed.

MDF paneler - miljøvenligt, tæt dekorativt materiale

Panel montering metoder: fordele og ulemper

Fastgørelse af MDF-paneler på væggen udføres på to hovedmåder: lægning på beklædningen og vendende på limmen. Hver af metoderne har sine fordele og ulemper.

Rammontering

Denne begivenhed er at guider er installeret på væggen, som tjener som grundlag for fastgørelse af MDF. Materialet til konstruktionen kan være en træbjælke eller metalprofil.

Denne metode har mange fordele:

 1. Kassen giver mulighed for at rette op på væsentlige basefelter. Det vil sige, overfladen behøver ikke at blive nivelleret og output på niveau, hvilket reducerer forberedelsestiden betydeligt.
 2. Der er dannet et mellemrum, der kan bruges til lægning af kommunikationssystemer.
 3. Ud over kommunikation bruges det ledige rum til isolering, hvor tykkelsen er direkte afhængig af størrelsen af ​​de stablede stativer, samt om metalbøjler anvendes eller ej.
 4. Opretter yderligere isolering. Dette er især vigtigt i nye bygninger, hvor interroom skillevægge har dårlig lydisolering.
 5. Evnen til hurtigt at udskifte MDF-panelerne, hvis de er blevet beskadiget.

Men vi må ikke glemme de mangler, der findes i denne mulighed:

 • Rummets areal falder. Desuden vil tabet direkte afhænge af væggens krumning. Faktum er, at med betydelige afvigelser er det nødvendigt at installere guider i en stor afstand fra overfladen.
 • Hængende af dekorative elementer og møbler er udført på lange ankre. Hvis elementernes vægt er betydelig, er det nødvendigt at arrangere realkreditlån på forhånd, ellers vil designet ikke opretholde belastningen.

Tip! Det skal tages i betragtning, at når du monterer rammen i badeværelset eller i brusebadet - sandsynligheden for svamp og skimmelsvamp.

Rammetode til installation af MDF-paneler indebærer at reducere rummet i rummet

Limplade

Denne metode er effektiv, når overfladen ikke har nogen væsentlige ulemper. Fastgørelsespaneler opstår direkte på overfladen. Limningsmateriale er lim, som er valgt afhængigt af producenten. Nogle gange udføres styling ved hjælp af monteringsskum.

Sådanne muligheder har følgende positive punkter:

 1. Hvis overfladen oprindeligt er fri for defekter, reduceres installationstiden til et minimum.
 2. I modsætning til rammetoden er rummets areal ikke underlagt et fald.
 3. Mindre risiko for at beskadige panelet, fordi der ikke anvendes skruer eller knopper til skruer. I sjældne tilfælde - kun det første element fastgøres gennem skruerne.

Selvom der er ulemper:

 • I tilfælde af alvorlig skade på overfladen, større krumning - du skal bruge en lang forberedelse.
 • Umuligheden af ​​restaurering. Faktisk, hvis et fragment er beskadiget, vil det være nødvendigt at fjerne hele belægningen, som helt bliver ubrugelig.
 • Chancerne er fejl. Enhver bias under installationen, som vil blive savnet på grund af uagtsomhed, vil være årsagen til, at resultatet ikke vil være det samme som det var meningen.

Således ved at kende alle fordele og ulemper, kan du vælge den mulighed, der vil være optimal til en bestemt sag.

Når du installerer paneler på lim, er der stor sandsynlighed for en fejl, og derfor skal arbejdet udføres meget omhyggeligt.

Tip! Valg af fastgørelsesmetode - de samlede omkostninger beregnes. For eksempel i små områder for at opnå det ønskede resultat er det mere rentabelt at putte væggene (i sammenligning med opførelsen af ​​en metalramme). Men hvis arbejdsområdet er vigtigt, betaler gittersystemet sig selv.

Panelmonteringsteknologi på væggen

Teknologien i hver metode varierer betydeligt. Det er nødvendigt at overveje mere detaljeret, hvordan man retter MDF-panelerne i hvert enkelt tilfælde.

Montering af MDF-paneler på væggene sker på to måder.

Limningsmateriale

Den tid, det tager at udføre denne procedure, kan være helt anderledes. Alt afhænger af overfladeens overordnede tilstand. Den generelle fremgangsmåde til fremstilling er som følger:

 • Væggene er rengjort af alt unødvendigt. Demontering er udsat for alle buler eller stande. Gamle dekorative lag fjernes fuldstændigt. Du skal vide, at det er umuligt at holde materialet på overfladen, hvor der er et lag hvidvask, tapet eller rå maling.
 • Gips er tjekket. Det skal holde godt og ikke have spor af efterår. Eventuelle defekter indikerer at væggen skal gipses igen.
 • Efter forbehandling er der stadig meget støv og snavs tilbage. Alt fjernes med en fugtig klud og støvsuger.
 • Overflade primet.

Generelle krav til forberedelse af vægge før montering af paneler

Installation er som følger:

 1. Lim fremstilles. Fremragende "flydende negle", som sælges i rør. De påføres ved hjælp af en særlig pistol. For uafhængigt arbejde passer det enkleste værktøj, hvis pris normalt er lig med prisen på et rør lim.
 2. Det er vigtigt at overveje, at panelerne er forudindspillet i rummet og pakket ud. De har brug for tid til hvile. Dette vil hjælpe materialet til at tilpasse sig temperatur og fugtighed.
 3. Mærkning sker på væggene. Linjer giver dig mulighed for hurtigt at navigere.
 4. Det første element er lagt på en flad base. Lim anvendes i bølger på den forkerte side.
 5. Fragmentet påføres overfladen og presses let. Korrektheden af ​​installationen kontrolleres af niveauet, som måles i flere fly.
 6. Du skal vente til limen greb godt. Nogle gange kan fx med et vandret mønster fastgøres til dowels. Dette gøres på det sted, hvor baseboardet vil blive installeret.
 7. Når det første element griber - det andet fragment er belagt med lim, indsat i rillen og presset til overfladen. Desuden kan du ikke forvente at limning, men fuldstændig foring overfladen.
 8. For at skjule overgange, led og hjørner - anbring MDF overlejringer, der også limes.

Yderligere elementer skjuler led og overgange, også plantet på lim

Tip! Montering på monteringsskummet er lavet i et lignende scenario. Men vi skal huske på, at materialet med en lav krympefaktor bruges til arbejde. Denne metode giver dig mulighed for at installere panelet på væggen, som har betydelige uregelmæssigheder.

Oprettelse af rammen

Sådan fastgøres vægpaneler fra MDF til batten korrekt? Det er værd at bemærke, at konstruktionen af ​​rammen ligner arbejdet med GKL-plader, men det er mere enkelt.

Klar trækasse til MDF

Installation foretages i henhold til følgende instruktioner:

 1. Som en vejledning er det bedst at bruge en træstråle. Den optimale størrelse er 30 * 50 mm. Metalrammen og suspensionerne anvendes, når fejlene er så store, at det er nødvendigt at installere profilen i stor afstand (mere end 10 cm).
 2. Strålen er lagt i det krævede plan. Det afhænger af den ordning, hvormed panelerne vil blive rettet. Det vil sige, at MDF-elementet og profilen (standen) skal være vinkelret på hinanden.
 3. Reiki er fastgjort til væggen på dowel. Tilpasningen af ​​bjælken sker ved at forene OSB eller savne plader. Det er nødvendigt at justere profilen strikt, så den er i samme plan.
 4. Panelerne er fastgjort med klyimer, der ligner hæfteklammer. Dette element har et hul til skruer, hvorigennem fikseringen med et træstativ.
 5. Det første fragment er fastgjort direkte, strengt langs kanten. Skruen synker helt. Derefter vil foringen skjule denne fejl.
 6. De resterende produkter er faste.

Tilpasning af en stang til en træ obreshetka under MDF paneler

Således vælger alle for væggene den mulighed, der foretrækkes ud fra installationens synspunkt, et sæt fordele og ulemper.

Sådan fastgøres MDF til en metalprofil?

MDF paneler er fastgjort til metalprofilen, med specielle fastgørelseselementer, klemmer (nogle gange siger de "klemmer").

Til gengæld fastgør klyaymery skruerne, i "folkene" kaldes disse skruer "frø", "bugs"

Skruer bedre skruet ind i profilen, en skruetrækker.

Ofte er negle bundtet med klemmerne.

Når du køber klyaymerov, skal du være forsigtig, de går i størrelse, størrelsen er valgt i henhold til MDF-panelets tykkelse (normalt købes en klyaymer med en højde på "tung" på to millimeter under MDF).

Antallet af klemmer, ca. 20 stk. Pr. Kvadratmeter, ca. fordi du har brug for at kende den nøjagtige stigning af monteringsprofiler.

Normalt er profilen monteret på væggen under MDF i trin på tres centimeter, hvis panelerne er monteret i loftet og derefter halvtreds.

Kleimer sættes ind i sporet af panelet, næste panel spiked det dækker.

Derfor kaldes klemmerne "hemmelig fastgørelse."

Klyaymery vil helt sikkert øge omkostningerne ved alt arbejde med MDF, men jeg anbefaler ikke dig at spare på dem, skrue skruen i en spids er fyldt med, MDF er ikke et meget holdbart materiale.

Kleimer er praktisk, fordi hele strukturen bliver sammenklappelig, panelerne forbliver intakte, selv med fuldstændig demontering.

Når du køber klyaymerov, skal du være opmærksom på fuldstændigheden, hvis de komplette negle (negle går til trærammen) og ikke skruer, så skal skruerne købe separat.

Sådan monteres MDF-paneler på væggen: trin for trin instruktioner + video

Indholdet af artiklen

Hilsner til dig, erfarne og nybegyndere hjemme mestere! Denne artikel er afsat til egenskaberne ved afslutningen af ​​MDF-paneler. Kompetent installation med alle finesser af teknologi - resultatet af et resultat, der vil glæde dig i mange år.

Værdsætter værelset

MDF vægpaneler kan fastgøres på to måder: på batten eller direkte på væggen med lim. Før jeg vælger installationsteknologien, anbefaler jeg at vurdere tilstanden af ​​væggene i rummet, idet der tages hensyn til to faktorer:

 • MDF er lavet af træfibre, så det anbefales at beskytte materialet mod kontakt med fugt og overflader beskadiget af svampe.
 • Panel skal monteres på en plan overflade.

Hvis væggene, der er frigjort fra den gamle finish, er næsten helt glatte og tørre, kan du installere MDF-panelerne uden batten på lim. Dette vil tage et minimum af tid, men udelukker muligheden for vægisolering og udskiftning af enkelte paneler i tilfælde af mekanisk skade.

Ujævne vægge kræver fastsættelse af kasser af træplader eller metalprofil. I et hus med mursten eller i våde rum bør du ikke bruge en trækasse - der er en høj risiko for svampe, som over tid vil beskadige finishen.

Værktøj og materialer

Til trimning paneler, samt mærkning og montering af batten, vil vi have brug for:

 • plumb (let at lave af slidstærkt garn og kompakt last som en møtrik);
 • et målebånd (mindst 3 meter), et bygningsniveau og en blyant eller markør
 • elektrisk boremaskine + øvelser til træ og beton, skruetrækker (du kan bruge en elektrisk boremaskine med justerbare hastigheder + dyse til skruer);
 • metal kvadrat, håndsav eller stiksav, hammer eller hæftepistol.

Til fastgørelse af laths, paneler og dekorative hjørner er det nødvendigt at fylde op:

 • træ eller plastik kiler;
 • selvdrejende skruer med viskelæderhøder eller dowel-negle (til batten);
 • Selvlukkende skruer til fastgørelse af de yderste trimpaneler;
 • Klyaymer (specielle klip til fastgørelse af panelerne til kassen);
 • små negle eller hæfteklammer;
 • Du vil også have brug for "flydende negle" til MDF paneler eller trælim af tyk konsistens.

Forberedende arbejde

Opmærksomhed - dette trin udføres kun, hvis vi ønsker at "lægge" panelerne på limen direkte til væggen, hvis du har valgt muligheden for at fastgøre panelerne på batten, så kan scenen for klargøring af væggene ignoreres. Til at begynde med skal væggene rengøres af den gamle finish, sørg for, at der ikke er mugg og fugt, hvis det er nødvendigt - at udføre antifungal behandling og tørre overfladen godt. Hvis væggen uregelmæssigheder er for store, skal du gips overfladen og primed hvordan man gør det, læs her.

Monteringskasser

Den første ting du behøver at vide, at vægisoleringen kan gøres på to måder:

 • Fyld cellerne med skum eller andet isoleringsmateriale efter fastsættelse af batten.
 • inden montering af lathing lim folien 3 mm tykt folie skum

Afhængigt af hvordan du monterer panelerne lodret eller vandret, monterer vi batten enten vandret eller lodret.

Til trækasser anbefaler jeg at bruge lameller med en sektion på 20x40 mm. Det anbefales at præ-behandle dem med et antiseptisk middel. Trærammen kan monteres med dowel-nails eller skruer, men metalmet - det er bedst at montere kun med skruer, ellers kan profilen uheldigvis bøjes.

Længden af ​​fastgørelsesorganet er valgt på basis af tykkelsen af ​​bjælkerne og tykkelsen af ​​plasteringslaget. Det er vigtigt, at fikseren ved 30-40 mm gik til bunden af ​​væggen. Kassen er fastgjort til væggen med en hældning på 500 - 600 mm.

Lodrette elementer af drejebænken er monteret i hjørnerne - stødsammenføjning, strengt 90 grader til hinanden, og også som ramme til dør- og vinduesåbninger, søjler og fremspring.

Det er vigtigt at konstant kontrollere rammens plan og "ensartethed" af lamellerne i forhold til hinanden ved hjælp af et niveau.

For at justere lamellerne kan du lægge kiler af træ eller plast. Unøjagtige led af træplader skal være fladt.

Den nederste og den øverste vandrette skinne på hver af væggene skal monteres med en lille indrykning fra henholdsvis gulv og loft - sokler monteres senere på dem. Derefter udføres den vandrette ramme af vinduet og døråbningerne. De resterende vandrette elementer installeres i en afstand på højst 500 mm fra hinanden. I sidste ende skal det vise sig sådan her:

Rammen af ​​metalprofilen er monteret på samme princip og ser sådan ud:

Installation af MDF-paneler på rammen

Fastgørelsespaneler kan starte fra enhver vinkel. I det første panel er det nødvendigt at skære kammen med et elektrisk stiksav eller en håndsave, der tidligere har markeret delen langs hele længden. Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på et vigtigt punkt: Før du installerer panelerne på væggen, skal du omhyggeligt overveje, hvilket interval der vil forblive efter det næstsidste panel - hvis afstanden er meget smal, er det bedre at skære strimlen bredere fra det første panel, så finishen ser smuk ud.

Det første panel er nødvendigt for at trykke den skårne side på kassen på den tilstødende væg og ved hjælp af skruer til fastgørelse til rammens vandrette stænger med et mellemrum på 1 cm fra kanten.

Fra siden af ​​sporet er panelet fastgjort til hver skinne på klemmerne, som kan spidses med en hæfteklammer eller en lille søm i det centrale hul. For ikke at beskadige kanten af ​​panelet med en hammer ved et uheld, fastgør tænger til hovedet af en halvhammeret negle og søm dem igennem.

Hvert efterfølgende panel indsættes med en kam i sporet af den forrige og fastgøres ved hjælp af klemmer. Det sidste element er skåret til bredden, og dets kant er fastgjort med skruer til den lodrette skinne af batten.

Montering af MDF-paneler på lim

Alt er simpelt her - den tidligere forberedte mur er pre-primed. "Flydende negle" til MDF eller lim til træ påføres på bagsiden af ​​panelet med store prikker. Tryk derefter panelet mod væggen og tryk for en god pasform, og træk den derefter væk fra væggen. Limet, der smøres over overfladerne, skal være lidt forvitret, for at få et bedre hold. Efter 3-5 minutter presses panelet igen mod væggen igen. Det skal forsigtigt tappes for at sikre en nemmere pasform til væggen.

Vigtigt: Det første panel på hver væg er fastgjort til et lodret mærke lavet med en lodret linje. Efterfølgende paneler indsættes kun i sporet af det foregående element, efter at klæbemidlet har opnået tilstrækkelig styrke (dette punkt skal angives på pakken).

Sluttrin

Efter at alle vægge er dækket af MDF paneler, er loftet og gulvplinten fastgjort. Derefter er de indvendige og ydre hjørner dækket af et specielt dekorativt element - et skære hjørne til MDF, der er valgt nøjagtigt for at matche finishen. Split hjørne er fastgjort til limen, hvilket er bedst at sætte en tynd slange langs hele længden af ​​elementet.

Slutresultatet skal være dette:

konklusion

Kvalitativt udføre panelet af MDF paneler kan endda begyndere inden for selv reparation. Hvis du vælger at montere med en kasse, er det vigtigt at beregne mængden af ​​materiale og fastgørelser korrekt. Jeg råder dig til at trække en detaljeret ordning ud, og sætte alle dimensioner ned.

Video om "Sådan monteres MDF-paneler på væggen med dine egne hænder":

Installation af MDF på væggen

Vægindretning består af flere faser. Installation af MDF på væggen kræver et foreløbigt valg af de nødvendige materialer. Teknologi installation af MDF paneler på væggene er ret simpelt, hvis du følger de tips og anbefalinger. Arranger rummet under alles kraft.

Hver person ønsker at have et stilfuldt og komfortabelt boliger for at fremhæve deres egen individualitet og skabe en unik atmosfære.

Beskrivelse af vægpaneler

Montering af MDF-plader på væggene kan gøres korrekt, hurtigt og billigt uden kitt, primer, maling eller tapetfastgørelse. Mindste bygningsaffald, stilfuldt og praktisk.

Vægpaneler har været kendt i mere end 10 år på det russiske marked. I løbet af denne periode falder deres popularitet ikke.

Fordelene ved at bruge MDF paneler er:

 • en bred vifte af størrelser og teksturer, blanke og matte;
 • lave omkostninger;
 • fremragende kvalitet;
 • miljøvenlighed af de materialer, som panelerne er skabt af;
 • optimalt egnede dimensioner;
 • nem tilpasning til værelser med enhver konfiguration;
 • mulighed for fastgørelse til træ og metal kasser;
 • indikatorer for mekanisk, termisk og ultraviolet modstand
 • lang levetid uden at miste sit oprindelige udseende
 • modstand mod eksponering for tobaksrøg
 • nem rengøring og vask;
 • nem installation, hvis du skal rette MDF-panelerne på væggen. Det er muligt at reparere et værelse om en halv dag uden støv, snavs, indledende arbejder og et stort antal specialværktøjer.

Dette byggemateriale er velegnet til tørre og våde områder. Selv under fugtig eksponering er MDF-møbler ikke dækket af mug eller svampe. Installation af MDF til trævægge vil også være en fordelagtig måde at dekorere overfladen på.

Der er et stort udvalg af design af MDF paneler:

Montering af MDF-paneler på væggen med egne hænder - en praktisk og effektiv måde at afslutte rummet på

Vægbeklædningspaneler af MDF - en overkommelig og nem måde at designe bolig på.

Afslutningsmaterialet har et anstændigt attraktivt udseende, har fremragende varme- og støjisoleringsegenskaber, og installationen af ​​MDF-paneler med egne hænder er ikke særlig kompleks.

Måder at montere MDF paneler: 2 fastgørelsesmetoder

Indvendig vægdekoration med MDF-paneler udføres ved to hovedmetoder: på batten og direkte på vægoverfladen. Præference for en eller anden variant af efterbehandling er baseret på tilstanden af ​​væggene i rummet og betingelserne for dens funktion.

Rammetode

Essensen af ​​metoden består i at fastgøre MDF-finishpladerne til de præbyggede kasser. Den bruges i flere tilfælde:

 • væggen er ujævn, og det er ikke muligt at reparere defekten;
 • Værelset har brug for varme- eller lydisolering;
 • der er behov for at skjule ingeniørkommunikation - ledninger, f.eks. placeret på væggene.

Efterbehandling materialer

Rammetode gør det muligt at installere MDF-paneler på væggen af ​​enhver formfaktor - lameller, vægpaneler og dekorative ark. Og udseendet af pladen og panelets tykkelse og kvaliteten bestemmes ikke af installationsmetoden, men af ​​rummets funktionalitet.

Det hyppigst anvendte rackmateriale, som følge af sammenføjning af kammen, er enkel installation og tager ikke meget tid.

Dækker fliser og plader er vanskeligere, da det er forbundet med behovet for at observere et bestemt mønster.

Plader fremstilles med en tykkelse på 6 mm til stativ og fra 3 mm til pladematerialer. For at afslutte rummets vægge med svære driftsforhold anbefales det at vælge MDF paneler med maksimal tykkelse.

Fugtbestandige MDF paneler bruges til efterbehandling af badeværelse, toilet og køkken.

Værktøj og forbrugsstoffer

 • MDF plader - rack, panel, ark.
 • Universal hjørne af fiberpladen - bruges i hjørnernes design.
 • Isolering til væggene - hvis du arbejder på isolering.
 • Puncher, puslespil, kniv.
 • Kvadrat og styre, nylon tråd.
 • "Flydende negle" eller anden lim på træ.
 • Træskruer - fra 40 til 80 mm, plastdykninger eller stik - til fastgørelse af batten.
 • Negle, klemmer med en tunge med den ønskede højde, lim - afhængigt af den valgte panelinstallationsmetode.

Forberedende fase

 1. Da der i færd med at installere MDF-paneler på en metalramme eller trækasse, ikke er foretaget justering af væggene, reduceres dets forberedelse til rengøring fra støv og snavs. Men hvis der er store revner på væggen, skal de repareres.
 2. Ledningerne trækkes ind i rørene fra korrugationerne.
 3. Med et generelt højt fugtindhold i lejligheden anbefales det at behandle overfladen med en antiseptisk primer.

Med et lille arktykkelse på 3-6 mm kan denne fase forsømmes, med en stor en - 16-20 mm, lukkerhastighed er nødvendig.

Fremstilling og installation af kasser

Rammen er lavet af træstænger med en sektion på 20 × 40 mm eller galvaniseret profil. Begge løsninger har deres fordele.

Samtidig kræver materialet yderligere behandling med antiseptiske midler og udelukker ikke muligheden for destruktion under fugtighed.

Metalramme - kendetegnet ved høj holdbarhed og modstandsdygtighed mod fugt.

Montering af MDF-paneler på en metalprofil giver en stiv montering, der forhindrer panelerne i forlængelse. I lokaler med mærkbare ændringer i temperatur og fugtighed, for eksempel på en loggia, fører dette til forvridning af finishen.

Da MDF-paneler til vægge, med undtagelse af specielt vandafvisende, ikke er forskellige i modstandsdygtighed over for fugtighed, er det ikke nødvendigt at konstruere en ramme, der er mere holdbar end skeden.

Montering af lathing til MDF paneler: detaljerede instruktioner

Rack sipes kan være vandret, lodret eller diagonalt. Fra firkantede paneler kan der danne et mønster. Under alle omstændigheder skal monteringsretningen for batten og MDF-panelerne være vinkelret på hinanden.

Lodret installation af efterbehandling bruges oftest, da det giver et minimum af affald.

 1. På overfladen af ​​væggen bestemmes af det mest konvekse sted - dens højde er et referencepunkt.

Gennem toppen af ​​bulgerammen passerer jernbane nødvendigvis.

 1. Den anbefalede pitch er 40-60 cm. Med en stor plademængde kan banen øges.
 1. Væggen er markeret med blyant.

I dette tilfælde er det ønskeligt at placere den nederste bjælke så tæt på gulvet som muligt: ​​en sokle er fastgjort til den.

 1. Første sæt rake på det mest konvekse sted.

Baren er placeret på den markerede linje, et hul bores i væggen ved hjælp af en perforator gennem baren. Huldybden er beregnet på en sådan måde, at skruen er i hovedvæggen ikke mindre end 30-40 mm. Monteringshøjden er mindst 60 cm.

 1. Først og fremmest er raken fastgjort på toppen af ​​bulgen - tæt på væggen og derefter fra den modsatte ende, der tidligere er udsat for niveauet.
 2. For at tjekke barens plan trækkes en tråd fra den ene til den anden ende af væggen og fastgøres på skruerne efter niveau, er en kamp placeret mellem hovedet og tråden.

Korrektion af monteringsskinne udføres ved hjælp af kiler, hvis tykkelse bestemmes af størrelsen af ​​afvigelsen af ​​monteringsdybden sammenlignet med referencepunktet.

 1. Spidserne for kilerne skæres fra lamellerne og i løbet af arbejdet syses de med en kniv.

Krydsfinerstykker er tilladt.

 1. Den anden skinne er som regel lavere, den er installeret på samme måde: enderne er fastgjort på niveauet, og resten af ​​fastgørelsen justeres langs tråden.
 2. Følgende rammeelementer er monteret således: Reglen påføres faste skinner, og den næste bjælke sættes i flyet med de to første.

Det er forbudt at fastgøre nogen varer på MDF-panelet. Det er dog helt muligt at hænge et spejl i gangen, hvis væg MDF paneler er monteret på rammen.

Vægbeklædning MDF paneler

At begynde at trimme efter konstruktionen af ​​rammen.

Klæbemiddelsammensætningen anbringes på panelet i fikseringsområderne til kassen. Velegnet til tynde plader;

 • Mekanisk fastgørelse med hæfteklammer, søm eller skruer.

Giver en sikker pasform, men kompenserer ikke for termisk forlængelse. Metoden anbefales til værelser med stabil temperatur og fugtighed;

Klipset sættes på kanten af ​​panelet og er fastgjort til kassen med negle. Dette er den mest anbefalede løsning.

 1. Slatted lameller og universelle hjørner skæres i længden ved hjælp af et stiksav eller en hacksav. Edgesand.
 2. Installation kan startes fra ethvert hjørne af rummet.

Det anbefales normalt at bevæge sig mod vinduet: Fejl i dette tilfælde opdages hurtigere.

 1. Den første lamell er fastgjort på en sådan måde, at kanten med åsen er rettet mod hjørnet, og afstanden mellem væggen og beklædningsgenstanden er 2-3 mm.

Fra siden af ​​kammen er lamellen fastgjort med skruer til lamellerne, og fra siden af ​​sporet fastgøres klemmen på kanten og fastgøres. Fastgørelse, når docking er skjult af kanten af ​​det næste element.

Følgende paneler indsættes med en kam i sporet af den forrige og fastgøres med klemmer.

 1. Det sidste panel skal som regel tilpasses.

Pladen forsøges, den ønskede bredde bestemmes, et ekstra fragment skæres af. Derefter indsættes elementet, og i hjørnet er det også fastgjort med skruer.

 1. Hjørnerne og den øvre kant er færdige med et universelt hjørne.

Registrering af stik og kontakter

Ved indretning af vægge med MDF paneler i sådanne områder er det nødvendigt:

 • prøv på panelet og markér stikkontaktenes placering
 • klippe et hul af den passende diameter
 • fastgør to stænger parallelt med væggen, så fremtidig stikkontakt kan installeres på dem;
 • Fix MDF-pladen på kassen.

Frameless metode: gør det selv

Metoden implementeres, når rummets vægge skelnes af en flad overflade, eller hvis en af ​​opgaverne ved reparationen er deres omhyggelige justering. Eventuelle produkter fra MDF kan bruges, men oftere ved denne metode

uddannelse

Før du fortsætter med installationen af ​​MDF-paneler på lim, bliver overfladen rengjort og primet. Den mest anvendte primer med en antiseptisk virkning.

Rack lameller skæres til den ønskede højde, et hjørne er også skåret, kanterne behandles med sandpapir. Firkantede paneler justeres efter montering.

Brugte klæbemidler

Klæbemidlet skal opfylde to krav:

 • Efter tørring beholdes en vis plasticitet for opfattelsen af ​​termisk udvidelse af materialet.
 • Har en tæt struktur, der gør det muligt at klæbe klæbemidlet i både tynde og tykke lag. Denne egenskab giver dig mulighed for at kvalitativt fastgøre panelet, selv i tilfælde hvor væggen er buet.

De mest anvendte er "Liquid Nails" og "Moment of Installation", men der kan være andre muligheder - "MitreFix", "Moment Crystal".

Facing installation: rækkefølge af handlinger

 1. Overtræk anbefales at starte fra hjørnet i retning af vinduesåbningen.
 2. Væggen er lavet vandret og lodret markering på panelernes størrelse.
 3. Lim påføres på bagsiden af ​​pladen med zigzag striber.
 4. Panelet er let presset mod væggen og straks fjernet.

Efter 2-5 minutter fastgøres den ordentligt. Derved opnås en mere holdbar forbindelse. Den første lamella skal kontrolleres med lodret niveau.

 1. Lægeplader produceres ende til ende eller overlapper hinanden.
 2. I områder, hvor det skal installeres stikkontakter og omskiftere i panelhullerne, er der præfabrikat.
 3. Hjørnerne og den øvre kant er forseglet med et universelt hjørne, bunden - med soklen.

Nuancerne af efterbehandling: bearbejdning af led og hjørner

Et universelt hjørne bruges til afslutning af hjørnerne. Den består af to plader lavet af spånplader og forbundet på forsiden med en film.

 1. Hjørnet er skåret den nødvendige længde. Docking, hvis den øvre kant er designet, er lavet i en vinkel på 45 grader.
 2. Landing på limen anbefales i to trin: let tryk, så sammensætningen fordeles på foringen og på hjørnet og derefter tæt på tryk.
 3. Rester af lim, hvis de stadig vises, skæres med en malerikniv efter fuldstændig størkning. De er vanskelige at fjerne med et rengøringsmiddel eller opløsningsmiddel.

På samme måde udføres afslutningen af ​​leddene, hvis der opstår et sådant behov. Men i dette tilfælde skal du omhyggeligt vælge varen efter farve.

Efterbehandling af MDF-plader gælder ikke for værker af høj grad af kompleksitet og kræver ikke så meget erfaring som grundig udførelse.

Fra estetikens synsvinkel anbefales det ikke at trimme både loftet og væggene i rummet samtidig. De stilarter, der foreslår en sådan løsning, implementeres ikke i bylejligheder. Men for en balkon eller loggia er dette en acceptabel mulighed.

Anvendelse mdf paneler til vægge

MDF paneler til vægge - brædder af træfiber ved tør presning af træflis. Dette byggemateriale er af medium densitet, og for at give det en høj grad af styrke, savsmuld blandes med ureaharpikser og behandles med høj temperatur og betydeligt tryk. I slutningen af ​​MDF bliver panelet underkastet yderligere behandling for at opnå æstetisk appel.

Egenskaber og fordele

MDF til væggene er fremstillet af samme teknologi, men overfladen er altid anderledes. I forbindelse med dette kan vi skelne flere typer af disse paneler til væggene:

 1. Fineer er skabt ved hjælp af naturlige finér belægninger som en dekorativ finish. Produkterne afviger ikke kun fremragende holdbarhed og pålidelighed, men også høj pris.
 2. Laminerede MDF paneler er de mest populære og efterspurgte af alle typer materiale. For at oprette disse paneler gælder pasta melamin film. Dette giver dig mulighed for at simulere strukturen af ​​naturligt træ er så populært, når du dekorerer væggene i rummet. For at forbedre udseendet af pladen indsat højglansfilm.
 3. Tekniske, kontorlokaler, værksteder og garager trimmer med malede MDF paneler. I dette tilfælde er den dekorative belægning et lag af maling. På sådanne modeller er efterligning af træstrukturen fraværende.

MDF paneler har forbedret tekniske egenskaber. Ved fremstilling af dem bruger fabrikanten ikke skadelige phenolrige harpikser.

Efter slibning og forarbejdning af træflis behandles det resulterende støv under høj temperatur i specielle ovne. Processen varer indtil frigivelsen af ​​lignin, som giver limning af råmaterialer.

For at give større styrke presses MDF-pladen, og som en yderligere behandling limes en melaminfilm på overfladen, der efterligner strukturen af ​​naturligt træ.

De vigtigste fordele ved MDF er:

 • attraktiv pris;
 • muligheden for at bruge både til udjævning af væggens overflade og til udsmykning;
 • nem montering uden hjælp fra en kvalificeret tekniker;
 • styrke;
 • pålidelighed;
 • modstand mod mekanisk skade
 • let pleje.

Der er flere måder at fastgøre vægpaneler lavet af MDF i løbet af arbejdet i forbindelse med at dekorere overfladen af ​​vægge indendørs. En af dem kræver montage af rammen og drejning, og til gennemførelse af den anden kræves speciel lim til vægpaneler.

Rammeophæng

Til montering af høj kvalitet ramme og kasser ved hjælp af træstænger eller metal profil. Begge design er nødvendige for at fastsætte dekorativt materiale i design af bolig- og kontorlokaler. Måder at montere paneler på rammen kan ikke kun visuelt ændre det indre rum, men skjule også visse fejl, der findes på væggens overflade. Hvis du vælger at lave vægpaneler, skal du overveje graden af ​​ujævnheder i bunden. Væsentlige fejl i form af hulrum, dips eller bump kan korrigeres med en høj kvalitet ramme og kasser.

Fastgørelse af vægpaneler på rammen er nødvendig i forbindelse med arbejde i forbindelse med justering af overfladen. I rum med høj luftfugtighed til konstruktion af rammen ved brug af kun metalprofilen. Strukturer lathing muliggør installation af ekstra isolering. Rammerne til montering af paneler med egne hænder i et tørt og varmt rum er samlet fra en træbjælke: Forberedt træ (stænger med en sektion på 30x40) skal installeres og sikres strengt lodret langs hele rummets omkreds.

Den allerførste (start) profil er fastgjort direkte til gulvet, den anden - til loftet. Når du har installeret vandrette profiler langs hele rummets omkreds, fortsæt til fastgørelsen af ​​de vertikale guider. Afstanden mellem stængerne overstiger ikke 60 cm. Dette skyldes, at MDF-panelernes dimensioner er som følger:

 • bredden er fra 153 til 200 mm;
 • længden afhænger af hvilket firma fabrikanten er denne parameter når fra 2 til 2,6 m;
 • tykkelsen er fra 5 til 14 mm.
Fastgørelse af MDF-paneler på væggen udføres ved hjælp af særlige fastgørelseselementer, der sikrer pålidelig fastgørelse af komponenterne i strukturen.

Installationsfunktioner

Installationen af ​​MDF-paneler, metalprofiler eller -stænger begynder fra et hvilket som helst hjørne af rummet ved at placere de enkelte elementer lodret eller vandret. Hvis det er nødvendigt, opret yderligere støj eller varmeisolering mellem lamellerne på batten og placer isoleringspladerne.

Afstanden mellem lamellerne i dette tilfælde afhænger af parametrene for det anvendte isoleringsmateriale. Det er mindre end isoleringens bredde med 2-3 cm, hvilket gør det muligt at tæppe mineraluldspladerne tæt.

Hvert MDF panel er udstyret med en speciel rille til montering af klemmerne og fastgørelse til rammen. Rammen selv er fastgjort ved hjælp af "krabber" og beslag. Fastgørelse af MDF-paneler på væggen kan ikke kaldes en vanskelig proces, hvis rammen af ​​strukturen er samlet korrekt og strengt i overensstemmelse med niveauet.

Ved opbygning af kasser er det vigtigt at huske at fastgørelseselementer (skruer) eller rettere deres længde vælges under hensyntagen til karmens tykkelse og højden af ​​stangen eller profilen. Skruen skal være indlejret i væggen til en dybde på mindst 40 mm.

Før rammens konstruktion skal du bestemme det højeste punkt på vægfladen og fra denne værdi for at indstille lodret og vandret. Alt arbejde udføres under konstant kontrol af byggeniveauet, udstyret med et åndniveau. Det er nødvendigt at kontrollere ikke kun vandret og lodret, men begge diagonaler på hver væg skal være beklædt.

Dimensionerne af MDF-paneler er af stor betydning, når det er besluttet at fastgøre dem på væggen ved hjælp af en ramme, og når man arbejder med en speciel klæbemiddelsammensætning, vælges visse typer paneler.

Det er vanskeligere at klæbe MDF end at skære sådanne paneler med en korrekt monteret ramme.

Limmontering

Inden du retter MDF-panelerne på væggen, skal du:

 1. Rens overfladen af ​​enhver forurening af støv, rester af den gamle belægning i form af maling, tapet eller krakket gips.
 2. Alle områder, der skal gendannes, genplasteres.
 3. Efter fuldstændig tørring af mørtelen, føres væggen for maksimal vedhæftning.

Ved at vide, hvordan du monterer MDF-panelet på væggen, kan du gøre alt arbejdet på kortest mulig tid. Det er nødvendigt, at overfladen ikke kun var omhyggeligt forberedt, men også absolut flad. Det er nødvendigt at klæbe MDF-paneler på væggen på en sådan måde, at der sikres en fuld passform og for at undgå indblæsning af luft under de indbyggede strukturer.

Påfør lim til MDF vægpaneler (flydende negle) skal være på panelets omkreds, der markerer både diagonale og langsgående strimler eller store dråber og arrangerer dem i et tavlermønster.

Hvis en flise eller keramisk flise limes til væggene i én bevægelse og ikke er underlagt adskillelse og klæbning, så er den egenartede proces ved limning af MDF-paneler, at den fremtidige beklædning ikke kan limes med det samme. Det er nødvendigt at trykke det mod væggen, hold det i et par sekunder og rive det ud. Læg derefter limen lidt og genpå panelet til vægfladen. Det er kun muligt at klæbe MDF ved at anvende betydelig kraft, når du trykker på panelet.

I tilfælde af ukorrekt eller dårlig kvalitet tilberedning af overfladen af ​​væggen til limning af MDF paneler, vil fiksering ikke være stærk og holdbar.

Paneler belagt med lim skal lægges på en ren, tør, absolut flad og glat væg. Kvaliteten af ​​beklædningen afhænger af, hvor korrekt det første panel blev limet. Det er nødvendigt at fastgøre det i nøje overensstemmelse med det vertikale mærke lavet med en plumb eller laser niveau af niveauet.

Det sidste stadium - installation af stik og andre dekorative genstande. Indvendige hjørner er fastgjort på limen. Dens farve vælges nøjagtigt til tonen i efterbehandlingmaterialet og påføres med en tynd slange, idet man forsøger at undgå overskud på panelerne efter at have trykket på hjørnet.

Det er muligt at studere i detaljer alle stadier af arbejdsindsats ved at se videoen.

Installation af MDF paneler gør det selv

Indholdet af artiklen

 • 1. Instrument
 • 2. Overfladebehandling
 • 3. Loft
 • 4. Installationsteknik
 • 5. Fordele og ulemper ved MDF-paneler
 • 6. Video

Brug af MDF paneler er den nemmeste måde at afslutte væggene i et rum, især hvis du har brug for et ekstra lag af isolering. Samtidig er montering af MDF-paneler med egne hænder ret realistisk på meget kort tid.

værktøj

For at installere de paneler, du har brug for:

 • et målebånd og en blyant - med deres hjælp vil du markere stederne for fastsættelse af kasserestængerne og den nødvendige længde af panelerne;
 • metal hjørne og niveau - for at kontrollere flatheden af ​​hjørnerne, vandret position og lodrethed af de monterede elementer;
 • puslespil - at trimme paneler til den ønskede længde eller bredde;
 • konstruktion hæftemaskine eller negle med en hammer - til fastgørelse af panelerne på kassen;
 • bor og skruer (dowel-negle) - til fastgørelse af bjælkerne til væggen;
 • skruetrækker eller skruetrækker.

Overfladebehandling

En af hovedfordelene ved MDF-paneler er manglen på behovet for at helt niveauere overfladen, som du har til hensigt at montere dem på. Det er ligegyldigt, om væggen var pre-malet eller ej, og hvilket materiale det var lavet af (mursten, beton, blokke, træ). Det er nok bare at dække plasteret eller træoverfladen (2 gange) med en primer (eller med en speciel sammensætning for at beskytte træet) og derefter enten fastgør kassen med det samme til montering af MDF paneler, eller fastgør det først på væggen (med "klæbemiddel" (såsom folgoisol).

loft

MDF paneler kan om ønsket nemt monteres i loftet. Det er bedre at følge reglen om, at MDF-paneler skal være vinkelret på væggen med et vindue. Princippet om montering af MDF-paneler på loftet og vægge er det samme med en lille undtagelse: for at vende mod loftet har du sandsynligvis brug for en assistent, som vil støtte panelet og betjene værktøjet.

Monteringsteknologi

Processen med at montere MDF-paneler med dine egne hænder indebærer, at du vil fastgøre dem på en trækasse, der er fastgjort med en bestemt tonehøjde (i retning vinkelret på panelets monteringsretning) af enhver sektion. I så fald betyder barens størrelse (dens bredde og tykkelse) ikke meget (det vil sige en hvilken som helst af tykkelsen vil gøre).

Hvis du har til hensigt at lægge et lag isolering (mineraluld eller glasuld) under MDF-panelet, bør tykkelsen af ​​stangen svare til tykkelsen af ​​det termiske isoleringslag.

Efter forberedelse af stængerne til drejebænkningen, vil installationen af ​​MDF-paneler gøres manuelt som følger:

 • Vælg monteringsretningen på MDF-paneler.
 • I vinkelret retning til de installerede paneler fastgør kassen: det nederste tømmer i en afstand på 3 til 5 centimeter fra gulvet, det øvre tømmer - 2-3 cm fra loftet, fastgør stængerne mellem dem med et trin på højst 45-50 centimeter.
 • Kontroller vertikaliteten af ​​den resulterende overflade. Om nødvendigt placeres stykker af krydsfiner, hardboard eller laminat under kasserne.
 • Omkring (langs omkredsen) af vinduer og døre samt ved hjørnerne fastgøres lodrette stænger af beklædningen.
 • Hvis du beslutter dig for at montere panelerne lodret, skal du starte installationen af ​​MDF-paneler med dine egne hænder fra hjørnet og flytte fra højre til venstre. Fastgør det første panel (fra kanten med ryggen) til stængerne langs hele højden ved hjælp af selvdrejende skruer, som skal være så tæt som muligt på hjørnet af rummet.
 • Fastgør den anden kant af panelet med hæfteklammer, der er specielt designet til at arbejde med MDF, som kan fastgøres til stangen med en byggestifter eller med små negle.
 • Alle andre paneler på væggen er installeret på samme måde ved at indsætte en kam i sporet.
 • Det sidste MDF-panel (på hver væg) skal skæres til den ønskede størrelse og derefter indsættes i den forreste rille, der fastgør den udskårne side med skruer til stængerne.
 • Efter at have færdiggjort installationen af ​​MDF-paneler med egne hænder, skal du ikke glemme at lukke rummets hjørner med specielle MDF hjørner, der blot limes oven på panelet. Under disse hjørner bør skjul skruerne holde yderpanelerne.
 • På samme måde lim MDF-hjørnerne på kanterne af panelerne nær vinduerne og dørene.

Fordele og ulemper ved MDF-paneler

De utvivlsomme fordele ved MDF-paneler omfatter ikke kun nem installation (de kan fastgøres både lodret og vandret), men også et smukt udseende, som takket være en bred vifte af farver giver dig mulighed for at vælge paneler til næsten ethvert interiør. Derudover er det nemt at passe på MDF-paneler, da de ikke kræver særlig rengøring (tør kun med en let fugtig klud). Og selvfølgelig er MDF-paneler relativt billige efterbehandling materialer.

Men MDF-paneler har også ulemper:

 • For det første forbliver væggene i sådanne paneler på grund af, at de er monteret på kassen, hul.

Hvis du beslutter dig for at hænge noget på en sådan væg, skal du bruge specielle lange dowel-negle. Desuden holder MDF-paneler ikke skud med spidse genstande (selvom beskadiget trim kan demonteres og udskiftes med et panel).

 • For det andet tilhører trækassen under MDF-panelerne brændbare materialer (som selve panelerne), og de kan derfor ikke bruges til at afslutte evakueringsruterne - korridorer, trappehus mv. (denne regel gælder ikke for enkelte boliger og lejligheder).
 • For det tredje udgør MDF-paneler ikke en solid, jævn, flad overflade (det vil sige, du vil altid se udsparinger i deres tilslutningssteder), der pålægger visse designrestriktioner med deres brug.
 • For det fjerde, hvis du gør batningstrinet mere end anbefalet (45-50 cm), kan panelerne begynde at "spille" under ekstern indflydelse fra siden af ​​rummet (for eksempel hvis du læner på dem).

Men selv på trods af manglerne på MDF-paneler skaber der stadig konkurrence om gipsplade, til installation af ark, hvoraf mange flere færdigheder og en person (mindst to) er påkrævet, mens man arbejder med MDF-paneler kan gøres alene.

video

Denne video viser processen med installation af MDF-paneler.

Interiør væg dekoration med MDF paneler: drejning, varmeisolering, installation

MDF paneler er meget udbredt ikke kun på grund af deres lave omkostninger og miljøvenlighed. Installation af MDF-paneler er ikke vanskeligt; det kræver kun elementær nøjagtighed og nøjagtighed. Det er muligt at lave en belægning af MDF med gode dekorative egenskaber, ikke at være en snedker eller en kommode, det er nok færdigheder hos en hjemmeproducent.

Hvad er MDF?

MDF (MDF - Medium Density Fiberboard - Engelsk, HDF - Tysk) er fremstillet af træaffald. Men du kan ikke forveksle dem med fiberplader eller spånplader. MDF er fremstillet ved metoden til tørt varmpressning af træ uden bindemiddel. Essensen af ​​denne metode er, at de mikroskopiske rør og fibre af lignin, hvoraf træ er lavet, under stort tryk og temperatur bliver plastik, som når de dampes, binder de og holder sammen. Strukturen af ​​MDF svarer til filt, kun fra uld, men fra træfibre.

MDF er ikke forskellig i særlige mekaniske egenskaber, men på grund af manglen på et kemisk bindemiddel er de absolut miljøvenlige. Til indretning er MDF ideel. Teknikkerne til at arbejde med MDF er de samme som for træ. MDF limes med enhver trælim. Specielt til MDF blev der udviklet en klæbemiddel "Liquid Nails" (Liquid Nails) - Konstruktionslim med et fyldstof lavet af træ savsmuld, der tillader både at lime og kittegap og forsegle huller med selvlukkende skruer.

Bemærk: MDF-paneler er tilgængelige med en dekorativ ydre belægning. Når du køber flydende negle, skal du sørge for, at tonen i den frosne sammensætning stemmer overens med tonen i de anvendte MDF-paneler. Prøve - frosset dråbe på låget af krukken eller fra sælgeren.

Værktøj til arbejde

Ud over de sædvanlige hjemmeværktøjer skal du have en plumb (det er nemt at gøre dig selv ude af en møtrik, ikke på en fiskelinie eller tråd), et målebånd, et bygningsniveau og en dyse til en boremaskine til skruer i skruer. Uden en særlig skruetrækker er det helt muligt at gøre. Du har også brug for en metalplade (metal, med ben af ​​forskellig tykkelse). I henhold til det vil det være hensigtsmæssigt at skære stykker til skråninger: Et tykt ben benyttes som vægt og stole på en tynd, de fører et snit.

Til savning behøver MDF puslespil eller håndholdt cirkelsav. Saven er god for sin kompakte, bekvemhed - den er ens i størrelse og form til en hårklipper - og alsidig. Ændring af komplette cirkler, du kan skære træ, metal, sten. Men en sav med en dybde på mere end 12 mm og mere er dyrere end et stiksav; Tykkelsen af ​​MDF er 16 mm.

Monteringsteknologi

Vigtigt: Hvis lokalerne under MDF-enheden er færdige en gang, når de er dæmpet, hvis der er spor af bidende, trækker eller skrælner gipset, hvis gipset er ujævnt, ujævnt eller dets lag er mere end 12 mm, skal du først fjerne MDF-gipset til hovedvæggen. Under alle omstændigheder er det ønskeligt at fjerne gipset - dette vil reducere omkostningerne ved fastgørelsesanordninger og gøre det muligt at afsløre skjulte fejl i væggene. Selvfølgelig skal du fjerne basispladerne.

To monteringsteknikker bruges til montering af vægpaneler fra MDF:

 1. På en trækasse;
 2. På rammen af ​​specielle galvaniserede profiler.

Det er lettere at lave en trækasse, det kræver færre hardware til fastgørelseselementer, men træplader eller endda en plade er dyrere end en metalramme. Derudover kræver trækassen forudgående imprægnering mod svamp, råd og meldug. I fugtige rum og i mursten er det absolut ikke anbefalet at bruge en trækasse: fugt og svampesporer kan trænge ud udenfor simpelthen gennem murstenen, og hulrummene mellem beklædningen og væggen er et ideelt miljø til udvikling af skadedyr.

Til metalrammen skal du bruge UD-profiler (guider) og cd. Begge er U-formede og afviger kun i konfiguration i sektionen. Til cd-profilen tilbyder sælgere ofte fastgørelsesbegrænsningsafbrydere ("ører") og stik. Deres brug giver mening, når man udfører en stor mængde arbejde på et begrænset tidspunkt. Når selvskærende et eller to værelser uden dem er det helt muligt at gøre. Hvordan - vil blive beskrevet nedenfor.

Læs mere om kassen og dens metoder her.

Om varmeisolering

I processen med at færdiggøre rummet med MDF-paneler, giver det også mening at varme det yderligere ved at fylde cellerne i batten med skumplast på byggeskummet eller silikone. Fremspringene af skummet skæres med en monteringskniv.

Ud over den egentlige isolering vil den give yderligere beskyttelse mod akkumulering af kondensat i hulrummet og udviklingen af ​​træskadedyr. MDF er det samme træ, og det påvirkes også, omend i mindre grad.

Om sommeren, når bygningen opvarmes, vil varmestrømmen til rummet falde betydeligt. Bare MDF på rammen - et enkelt varmeskærm med en refleksivitet på ca. 0,25. Med et lag skum - dobbelt skærm. Skumets refleksionskoefficient er mere end 0,7; Derfor vil ikke mere end (1 - 0.7) x (1 - 0.25) = 0.225 varme mod den foregående komme ind i rummet gennem væggene. Varmeudstrømningen gennem væggene vil falde med samme mængde om vinteren.

I betragtning af at varmevekslingen gennem væggene er mindst 0,15 af den samlede varmeflow, kan du forvente at reducere opvarmning / aircondition omkostninger med ikke mindre end 10%, og dette med eksisterende takster er et mærkbart beløb i budgettet.

Hvis du planlægger en mere alvorlig intern isolering - læs mere om det på linket.

drejning

Fastgørelsesanordninger til battens

Trækassen er fastgjort til væggen, enten med skruer eller med fastspidser (dowel-negle). Dowel-neglen er som en skrue med en glat asymmetrisk gevindprofil. Den er drevet ind i en plastklips med en hammer. På hovedet på dowel-neglen er der en slids under skruetrækkeren, så det kan evt. Udvises. Metalkasse er kun fastgjort med skruer.

Fastgørelsesanordninger med en diameter på 4-6 mm anvendes til fastgørelse af lathing. Jo stærkere bundvæggen er, jo mindre er den krævede diameter. Hver skrue eller dowel-negle leveres med en plastikstik. Huller i væggen til fastgørelsesanordninger skal bores til diameteren af ​​nestens krop; elastiske fremspring tælles ikke. Hulet i hullet er tilstoppet med lette slag af en hammer.

Fastgørelsesorganets krop (søm, skrue) skal sidde i hovedvæggen i mindst 30-40 mm. For eksempel hvis tykkelsen af ​​gipslaget er 12 mm, og der anvendes en flad eller profil 40 mm tykkelse, er tykkelsen af ​​MDF 16 mm, så skal maskinens længde være mindst 12 + 40 + 16 = 68 mm. dvs. Fastgørelsesanordninger kræver en længde på 70-80 mm. Dybden af ​​hullerne til reden er lig med længden af ​​reden + 15-20 mm for støv og støv. I dette tilfælde 100 mm. Hvis boreren er længere, skal der sættes fastholdende på det. Men ikke bor for dybt: Tykkelsen af ​​væggene mellem værelserne kan være halv mursten, den er mindre end 200 mm med to lag gips.

Trækasse

Trækasser starter med installation af vertikale stativer. Racks sætter på alle hjørner, parvis, så de danner en vinkel, og på kanterne af vinduet og døråbninger fra gulv til loft. Lodrette stativ er kalibreret af en lodret.

Ved at have lagt en stativ, skitserer vi den på den ene side med en blyant langs væggen og borer huller til fastgørelsesanordninger med et trin på 500-700 mm med en bor på beton eller sten. Vi kører reden for fastgørelsesanordninger i dem, markere deres position på stativet med en blyant. Derefter bor huller i stativet med en diameter på 2/3 af diameteren af ​​fikseren og fastgør den på plads. For mere erfarne håndværkere bores hullerne i stativerne på forhånd, og mærkning af hullerne i væggen sker lige igennem dem.

På samme måde monterer vi vandrette lags med samme trin. Hvert stykke er fastgjort med samme trin som stativet. På toppen af ​​åbningerne og under vindueskarmerne installerer vi nødvendigvis lags, uanset om de "tager et skridt" eller ej. Åbningernees skråninger udstikker også lameller på indersiden og yderkanten uden tværstænger. Det sidste stadium - vi fjerner trinene på skinnerne med et fly.

Bemærk: Ved drejning af loftet skal du være opmærksom på, at MDF-paneler er placeret langs stativene og på tværs af lags. Det vil sige, at hvis beklædningspladerne på loftet er placeret langs sin korte side, så skal loftbeklædningen laves parallelt med dens lange side og omvendt.

Metalkasse

Metal lathing er gjort på lignende måde: stativer i hjørner og åbninger, så krydsede. Trinet af kasser er det samme som træ. Stativene er lavet af UD-profilen, og cd-profilerne indsættes og skubbes på plads. Derefter fastgøres cd'en efter udjævning og et målebånd på en vandret position og en tonehøjde til UD'en, og derefter til væggen, til hullerne boret i det på forhånd.

Mellem dem er de dele af metalen obreshetki forbundet med korte skruer. CD'en er også fastgjort til væggen med skruer. Dowel-negle kan ikke bruges: Fastgøreren vil heller ikke afslutte, eller profilen er snoet. CD-profilens stykker er forudforbundne til hinanden til den ønskede længde.

Bemærk: Arbejdet på metalkassen gøres bedst ved hjælp af en lille mølle eller en manuel cirkelsav. Den elektriske fræssåbning, selv med en metalfil, er arbejdet forsinket og mange fejl er opnået.

Øre og stik

CD'ens "ører" er lavet som følger: I enden af ​​monteringsstykkerne af "P" -staven skærer vi dem ned til UD's bredde til tværstykket plus 2-3 mm. Skæringen skal gøres lidt skråt, så fra enderne af "sticks" til kanten af ​​profilen er der også 2-3 mm mere end fra tværstykket. Med en direkte eller omvendt skråning kan en cd-cutter sidde fast under installationen. "Øre" vil være nødvendigt, hvis kassen kun er lavet af en cd. Hvis rackene er lavet af UD, glider cd'erne simpelthen ind i dem.

For cd-stik måler vi på forhånd dets stykke af den nødvendige længde. Et stik kræver 100-120 mm profil. Hvis du for eksempel har brug for 10 stik, vil de tage 1 - 1,2 m CD. "P" -stifterne på en cd er ikke lige, men med en fold indad. Denne bøjning skal afskæres med den samme 2-3 mm. Skær derefter emnet i det ønskede antal stykker.

Tilslut cd'en som denne: Et stykke stik trykkes til halvdelen i en af ​​de sammenføjede stykker af profilen, og et andet stykke trækkes over resten. Stikket går naturligvis ind i stød; der kan være et lille mellemrum mellem de stykker, der skal tilsluttes. Det er ikke skræmmende, arbejdet på trimmen fra dette staller ikke og er ikke kompliceret.

Nogle gange anbefales det at desuden sikre forbindelsen med skruer; det er unødvendigt. Under installationen er den allerede holdt fast nok på grund af friktion. I fremtiden vil konnektoren ikke falde ud - væggen giver ikke - og vil ikke glide sidelæns, fordi indsat med tryk.

Bemærk: Til kommunikation - rør, ledninger i træplader eller metalprofiler af batten skærer riller på plads. Før kassen er det nødvendigt at måle den højde, hvor kommunikationen stikker over væggen, og tykkelsen af ​​kasserens elementer vælger 5-10 mm mere.

MDF paneler

Hammers og Stickers

MDF-panelerne er indbyrdes forbundne med en symmetrisk tunge- og rille-lås i form af en højderyg og en tilsvarende rille. MDF-panelerne kan fastgøres til trækassen med små pinde og køre dem skråt ind i sporets hjørne. Indtil slutningen af ​​nellik er afsluttet med en metal hammer og en hammer. Det ser ud som et center slag til metal, kun i sin smalle ende i stedet for et punkt - et lavt depression langs en negles hoved. Negle til negle kan laves fra centerpunchen, fjerne punktet på emeryhjulet og forsigtigt boret udsparing på boremaskinen.

Ved fastgørelse til metalbeholderen (og til træet, når du arbejder i henhold til standardordningen), skal du bruge markørerne. Kleimer er en lille metalbeslag til hullet til fastgørelseselementer og tænder, der trykker på hyldernes hylde. Kleimeren sættes ind i sporet af MDF-panelet, indtil den stopper og sikres med en selvdrejende skrue. Fastgørelse af claamers er dyrere og kræver mere arbejde, men mere pålideligt, og foringen kan demonteres om nødvendigt uden at skade MDF.

Panelinstallation

Installation af MDF-paneler på kassen er meget lettere end forberedende arbejde:

 • Vi starter fra hjørnet. Skær i størrelsen det nødvendige antal MDF paneler til at dække monteringsplanet til nærmeste rack. Ved hjørnerne af nedskæringerne passerer vi en gang ("shirk") med sandpapir.
 • På det første panel skære tungen i tungen og fastgør den i hjørnet med negle (på en trækasse) eller små skruer (på en metal). Fra siden af ​​slotets spor fastgøres vi med nelliker eller glumers.
 • Vi lægger det næste panel, glider kammen ind i rillen, fastgør den langs rillen osv., Indtil de to sidste paneler forbliver.
 • Det sidste panel er skåret i længden i størrelse, med et greb på 2-5 mm, afhængigt af hvilket hjørne eller soklen den endelige finish skal gå.
 • Det sidste panels kam er skåret i halve og afrundet.
 • De sidste to paneler indsættes i stedet for "hus", tryk ned for at "snap".
 • Vi skubber det sidste panel op til stop på sidst men en; Ved frie kanten fastgøres vi med skruer.

Note 5: "De sidste to" - operationen er ansvarlig og kræver nogle færdigheder. Det anbefales at præ-praksis på billederne af MDF. Hvis træningen "hus" marmelade kan du pry det bag samlingen med en skruetrækker.

fremlægge af skråninger

MDF i skråningerne er trimmet på samme måde, men to muligheder er mulige: stykker af MDF paneler langs og over skråningen. Hvis hældningen er smal, med en bredde på mindre end 1,8 gange bredden af ​​MDF panelet, skal du helt sikkert skære over. Med brede skråninger er valget af dækningsmetode et smagsspørgsmål. Pisterne trimmet tværs skiftevis med stykker af mørk og lys tone ser godt ud. Generelt - efter mesterens og hans familie skøn.

Hjørner og slots

Der er ingen problemer: Til salg er der mange hjørner og bundplader til MDF med forskellige profiler, størrelser og toner. Installation reduceres til skæring i størrelse, afrundings hjørner, slibeskæringer med sandpapir og limning med flydende negle eller lim til træ.