Hvad hedder gardinerne? Typer af monteringer

Efter at have begyndt at reparere en ny lejlighed eller simpelthen ændre stilen i rummet, lægges der særlig vægt på indramningen af ​​vinduerne. Der er mange muligheder for blackout og dekoration - gardiner, gardiner, persienner, og de skal alle være knyttet til noget, hvilket også er et vigtigt element. Hvad gardinerne hænger på hedder en cornice. Det kan gøres til ordre ved individuelt design eller købt i enhver butik til husholdningsartikler.

arter

Eaves er beregnet til vedligeholdelse af gardiner, der også udsmykker dekorative funktioner i et interiør af enhver stil. Men før du vælger de ønskede taggafler, skal du omhyggeligt måle alt, tage højde for vinduets særlige placering og form, vægt og type gardiner, interiørets stil. Der er følgende typer af taggrunde.

Ved fastgørelsesmetoder

 • Loft. Den er fastgjort til loftet med skruer, består af en profil og guider, oftest lavet af aluminium eller plast. Et stort plus, at det kan fastgøres uanset hvor meget plads fra loft til vindue.
 • Vægmonteret. Et klassisk udseende, der er fastgjort til væggen med specielle beslag. Til fremstilling af sådanne tagplader anvendes plastik, metal eller naturligt træ. Fordelen er de mange varianter af design.

I udseende

 • Rod. Traditionel væg cornice i form af en stang, der har flere skinner, hvor du samtidig kan lægge gardiner, tyl og lambrequins. Stoffet hænges hovedsageligt på fastgørelsesringe, som nemt bevæger sig langs stangen, uden at hindre deres bevægelse. Stangen, tip og hovedholdere kan vælges i forskellige farver, former og designløsninger, for eksempel i moderne stil.
 • Framing. Flad cornice, som kan monteres både på væggen og til loftet. Et skjult plastdæk gør monteringen og de øverste gardiner usynlige, folderne er lige. Kanten af ​​basen kan vælges med afrunding og placeres i hele væggen, en sådan beslutning gør indramningen som om den er forenet med væggen, den ser pæn og stilfuld ud. Ofte lavet af plast, hvilket gør det nemt og billigt og vælges i overensstemmelse med den ønskede farve, tekstur eller ornament.
 • Eaves-streng. Den har et spændt metalkabel mellem holderne, som er fastgjort til væggen eller loftet. Bruges til at rumme lysvæv - tulle, organza, nylon. Du bør ikke hænge tunge gardiner på en sådan cornice, da strengen kan falde over tid. Ofte bruges i køkkenet.

Ved hjælp af styresystem

 • Fleksibel. Den snævre cornice, der bruges til både standardvinduer og ikke-standardformularer - bue, loftet, karosserier og trekantede vinduer, deres base er polymer-metal.
 • Teleskop. Det er en forlængelse med en glidestang. Det er installeret, når det ikke er muligt at fastgøre til loftet eller væggene. Ved fastgørelse er det ikke nødvendigt at bore vægge, da der er en afstandsmekanisme med en fjeder inde i bunden. Ofte kan sådanne kroge observeres i badene.
 • Profil. Det er universelt, da det kan have forskellige længder og bredder. I hjertet er guider til løbere, de kan monteres på væggen og i loftet. Velegnet til loft eller skandinavisk stil, som om du vælger væggenes farve, bliver de næsten usynlige. I øjeblikket er meget fashionable.

Ifølge materialet

 • Metal. Aluminium anvendes hovedsageligt.
 • Træ-. Fra birk, fyr, valnød eller bøg.
 • Plast.

Også alle guider eller stænger er single-level, to-niveau eller tre-niveau, afhængigt af hvor mange lag gardiner der anvendes.

Andre typer

I modsætning til standard typer af taggrunde er der en række variationer, der enten opgraderes eller udfyldes yderligere.

 • Automatisk. Grundlaget er en profilskive med indbygget mekanisme, hvor gardinerne forskydes i forskellige retninger eller i en. Mekanismen kan styres ved at trække håndtaget eller trykke på fjernbetjeningsknappen, så skal der stadig være et elektrisk drev.
 • Løfte til romerske persienner. En løftemekanisme med drejekæde eller ledningskontrol er indbygget i corniceen. Træk håndtaget, du kan hæve gardinerne i folden.
 • Til japanske gardiner. I en sådan hylde er der flere guider, da de japanske gardiner ligner strakte blokke-lærred, der bevæger sig fra hinanden på ruller og står op for hinanden. Fastgjort til loftet.
 • På møbler håndterer. Mere dekoreret indstilling, gardiner på sådanne tagskinner fastgøres ved hjælp af løkker eller ringe. Spredningstæpper leveres ikke.
 • Velcro. En anden mulighed for fastsættelse af gardiner, normalt fra lette stoffer. Komfort er, at gardinerne er lette at løsne til vask, men minus er, at du ikke kan skubbe gardinerne fra hinanden. Ideel til skrånende vinduer. Den ene side af klæbebåndet limes til loftet eller væggen, og den anden er fastgjort til gardinet.

Eaves stilarter

Da cornice med en ramme af vinduer er en del af stilen i interiøret, kan du finde den der vil understrege funktionen i rummet:

 • minimalisme, hi-tech, loft - perfekte strenge eller metalstænger;
 • klassisk stil - træ cornices-stænger og baguette med traditionelle mønstre;
 • rustik stil - krogstænger med smedede spidser og beslag (træ eller metal);
 • Japansk, romersk stil - aluminiumskeletter
 • moderne - runde cornices med store ringe eller grommets.

Hvordan vælger du størrelsen?

Eaves kan placeres i størrelse i forhold til vinduet eller bredden af ​​hele væggen. Nogle gange er der flere vinduer på en væg og en enkelt solid cornice er installeret på hele væggen. Du bør også overveje, hvor monteringen skal installeres, og hvilken type cornice der vælges til værelset. Hvis tagbjælken, må vi ikke glemme at de har dekorative tip, som, hvis det er forkert beregnet, ikke kan passe. Hvis der vælges en profilskive, skal det også bemærkes, at hvis en søjle med afrundinger er valgt, skal hoveddelen være kortere end den ønskede længde. Længden af ​​beslagene skal også overvejes, hvis der er et vandrør på væggen.

Hvordan installeres?

For at installere en vægstængerstang måles længden af ​​stangen og styrene og laves parallelle mærker på væggene for at bore huller til montering af beslaget. Næste skal du bore to huller vinkelret. Vi kører i dykker med diameter som modtaget blænde og 5-6 centimeter lang. Fastgør med skruer til montering af beslag, og indsæt derefter beslagene, og de har allerede en stang med allerede slidte ringe eller klip.

For at installere et plastloft skal du måle placeringen i loftet, samle alle komponenterne, markere fremtidige åbninger i loftet. Bor huller, indsæt dowels af den krævede størrelse. Fastgør tagskæggene, fastgør dem med skruer.

Typer af gardinmonteringer

Når basen allerede er valgt, skal du vælge fastgørelsesgardiner, som også varierer i funktionalitet og design.

 • Ring. Kan være forskellige størrelser, farver og materialer. Vedhæftet til stoffet med kroge, der er bundet med bånd eller syet. Brugt på tagskinnen rod. Slip let, hvilket gør det nemt at flytte gardinerne.
 • Kroge. De lægger sig i skinnerne på tagskægget, og gardinet er monteret på den nederste del. Der er kroge til ringe.
 • Klip. Start på guider, men kan også leveres med ringe. Gør de forskellige størrelser og former, er meget praktisk i brug.
 • Øjer. Ringene, som er placeret på gardinerne selv - i den øverste del, hvor stangen af ​​kronen er passeret, skal diameteren af ​​ringene falde sammen med stangens diameter.
 • Loop. De bruges kun til gardinstænger, da de er fastgjort til basen. De syes til gardinet, som regel valgt i gardiner eller samme stof.

Varianter af profilloftaksler til gardiner (12 billeder)

Smukt udvalgt til det indre rum elegante romerske, franske og endda enkle gardiner vil ikke udføre deres funktioner uden ordentlig fastgørelse. Profil gardin stænger til gardiner tjener til at opretholde tekstilmateriale. Pålidelig fastgørelse giver dig mulighed for at dekorere vindue- og karrosserier med forskellige konfigurationer.

Hvad er en profil cornice?

Profil gardin stænger til gardiner er en win-win for ethvert værelse design. De er nemme at installere, mobil og nem at bruge. Møbelproducenter producerer plast- og aluminiumsprofiler. Højkvalitets beslag og fastgørelsesdele, der fuldender produktet, gør det muligt for ham at udføre deres funktioner i lang tid.

I dag er byggemarkedet repræsenteret af en række forskellige design af profilprodukter, som er forskellige i mekanismen for gardinbevægelse, konfiguration og antal guider. Profilstrukturer er universelle. De kan bruges både i boliger og i industrielle lokaler.

 • Loftet cornice er fastgjort til loftet. Dette udvider i høj grad funktionaliteten af ​​strukturen, som ikke kun kan drapere vinduesåbningen fra nysgerrige øjne, men også for at gøre rummet zoneinddeling.
 • Udformningen af ​​profilen af ​​ethvert loft cornice består af aluminium eller plastprofiler af forskellige konfigurationer. Den bruges til et specifikt design af vinduesåbninger, karrevinduer og nicher.
 • Produkterne holder ikke kun gardinerne, men er også et dekorativt udsmykning af vinduesåbningen. De kan kombineres med tekstilmateriale gardiner eller med vægdekoration i rummet. Fabrikanter har præsenteret for handelsnetværket en bred vifte af farvede og teksturerede designs - disse kan være træfarvede produkter, perlemor eller beklædt med tekstilstof.
 • Eaves profiler kan have drejningsmekanismer til drapering af vinduer, forskellige vinduekonfigurationer og formede nicher, samt andre arkitektoniske strukturer.
 • Gardiner er hængt på plastik kroge, som er i profil guider. For nem brug af profilen kan du bruge klip, der er hængt på kroge.
 • Rope og japanske gardiner ser bedre ud på loftkonstruktioner. De fokuserer gæsterne på deres design, og designet går ind i baggrunden. Denne version af produktet er egnet til små rum og små lejligheder.
 • Innovative designs kan have elektriske og fjernbetjeninger, der hjælper med at flytte gardiner i vandret og lodret stilling.
 • Inden du installerer strukturen, skal du markere stederne for fastgørelse af cornice på loftet. Profilens overskydende længde er skåret, og kanterne af produktet er fastgjort med stik ved hjælp af selvlukkende skruer.

Metalprofilskinner har en maksimal længde på ikke mere end 6 m med automatiseret styring. Afstanden mellem rækkerne er 5 cm. Med manuel styring er produktets længde ubegrænset.

Hovedprofilerne:

 • enkelt række;
 • dobbelt række;
 • tre rækker;
 • multi-rækken.

Hvis det er nødvendigt, øges længden ved hjælp af yderligere forbindelser, som ikke vil blande løberne frit og stille rundt langs skinnerne. De har et smukt design, positivt med plastikstrukturer og ser stilfulde og dyre ud.

Fordele ved profilafskærmninger

Profil design ser ud i ethvert rum med enhver stilretning. Den største fordel ved produktet er dens lave vægt, hvilket gør det muligt at installere arbejdet uden problemer. De er holdbare, du kan bøje dem efter behov og få en anden konfiguration til vinduesåbningen. De er fastgjort til væg eller loft.

Eaves har:

 • demokratisk pris
 • fugt resistente;
 • smukt udseende;
 • styrke;
 • lethed osv.

Designet er i stand til at tegne et vindue af det mest bizarre design.

Typer af profilerede strukturer

Byggebranchen introducerede på markedet en bred vifte af loft- og vægprodukter. Hovedproblemet i produktets design er en profil med 1, 2, 3 osv., Guider langs hvilke kroge lydløst bevæger sig fast til gardiner.

Overvej hovedtyperne af profilskinner.

 • Plast til loftmonteringer. Opretter forskellige former for vinduer i forskellige konfigurationer, såvel som karrosserier og nicher.
 • Eaves med en plastik profil bruger kun uafhængigt. Men kittet kan indeholde hjørneelementer. De kan være 2 og 3 rækker. Ulempen er manglen på fastgørelse af en dekorativ strimmel eller foring. Plastplader involverer mange designløsninger. Ved produktion til polymere materialer er det let at give nogen form. Som følge heraf kan du få enhver tekstur i stil retninger - klassikere, barokke, moderne osv. Når du køber en sådan cornice, skal du være opmærksom på kvaliteten af ​​profilen og tilbehør. Den korrekte profil har en tykkelse på mindst 1 mm. I dette tilfælde vil det modstå tunge uigennemsigtige gardiner.
 • Profil baguettes-taggrunde. Solgt komplet med dekorative lameller. Ved køb skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​huller og profilens tykkelse. Hvis cornice er pakket og der ikke er nogen mulighed for at undersøge det, så skal du tage cornice i dine hænder og mærke sin vægt. Vælg cornices du har brug for dem, der er tungere. De har tykkere vægge, hvilket betyder, at det er en mere pålidelig løsning. Baguette plade har en højde på 5, 7 og 10 cm. Høj dekorative dækning skjuler designet. Det er i stand til visuelt at reducere rummet i rummet.
 • Aluminiumsprofiler. De har et andet navn - dæk eller skinner. Den væsentligste og væsentligste ulempe ved produktet er umuligheden af ​​at skabe ikke-lineære strukturer, karrevinduer og andre bøjninger. Produktet er slidstærkt med et smukt, sofistikeret udseende og høj pris. Et vigtigt sted er givet til beslaget og det materiale, hvorfra det er lavet. For styrke er konsollen tyk nok. På fastgørelsesplanet skal der være 3-4 huller Ø3-4 mm.

Gardin stænger, der er efterspurgt fra forbrugerne

 • Tre rækker. Den består af malede aluminiumsprofiler og dekorative strimler af naturligt tropisk træ.
 • Profil cornice lavet af naturligt træ. Den behandles med lakssammensætninger og pletter, hvilket giver overfladen unikke nuancer. Aluminiumsdæk tjener som vejledninger til kroge, hvilket øger pålideligheden og giver kroge mulighed for at bevæge sig stille i deres plan.

Hvordan vælger man en cornice til gardiner?

Valget af design afhænger af pålideligheden og kompatibiliteten med gardinet, hvor loftsmonteringen skal være jævnt fordelt over produktet. Skal være opmærksom på antallet af skinner og vægten af ​​de færdige gardiner.

 • Profilkoder vælges afhængigt af tekstilstofets kvalitet.
 • Længden af ​​strukturen bestemmes af længden af ​​vinduesåbningen plus 40-50 cm.
 • Hvis installationsarbejdet indebærer installation af profilen i vinduesåbningen, vil længden være mindre end vinduets mål.
 • Konsollerne installerer hver meter på strukturen.
 • For tunge gardiner anbefales det at installere loftsgardinstænger, som gøres usynlige ved hjælp af lamelrequins og draperier.
 • Til lysgardiner skal du installere enkeltrør af aluminium eller plastikstænger.

Til dine oplysninger! Vinduesdesign har opnået respekt for forbrugerne. De kan installeres på et gipsplader, monolitisk, suspenderet og nedhængt loft.

Sådan laver du en skjult cornice til gardiner - valg og installationsregler

Gardiner i indretningen spiller en vigtig rolle. Men deres obligatoriske element, som er kløften, passer ikke i alle tilfælde med succes i det stilistiske design. Som et resultat er der et ønske om at gøre det skjult, hvilket i sidste ende ikke påvirker funktionaliteten, da det ikke altid spiller en dekorativ rolle.

Ved udformning af rum til forskellige formål anses døråbninger og vinduer for at være en af ​​hovedkomponenterne i interiørkompositionen. Hvis de skal være designet på en sådan måde, at intet distraherer fra overvejelserne om smukke klæder, anbefaler eksperter at være opmærksomme på et sådant produkt som en skjult glitter.

Brug af skjulte taghuler til at skabe interiør

Populariteten af ​​disse produkter i design af rummet skyldes flere grunde:

 1. Funktionelt brug for at skabe et harmonisk miljø. Ofte behovet for at installere en skjult tagrunde på grund af tilstedeværelsen i rummet spænding loftet struktur. Dette skyldes, at det er forbudt at montere eventuelle fremspringende stive elementer på overfladen af ​​et sådant loft, da de kan beskadige PVC-folien. Naturligvis kan du i dette tilfælde ikke bruge de sædvanlige loftslister. Derudover bør vægfixeringsmetoden være sikker for spændingssystemets filmpanel. Herfra kan vi konkludere, at detaljerne på tagskæggene ikke kan komme i kontakt med materialet i spændingsstrukturens loftoverflade. Den bedste løsning i dette tilfælde ville være at installere en skjult tagbøjle.
 2. Ønsket om at overholde de grundlæggende principper for moderne designløsninger. I dag betragtes udsmykningen af ​​vinduesåbninger med gardindugter, der synes at strømme fra loftoverfladen, som en relevant og elegant metode til indretning. Som supplement til en sådan ikke-standard design løsning er de dekoreret med belysning. For at gennemføre denne ide skal du udføre installationen af ​​gipsvægskonstruktioner. Hvis konstruktionen af ​​en skjult taggrænse er valgt, kan den laves, både lige og buet og halvcirkelformet. Til dette formål er en særlig niche lavet af gipsvæg i loftet. Med sin hjælp skjul cornice.

Der er en anden metode til at skabe skjulte taggrunde. Denne brug af baguette-design, som er en type standard vægmontering til gardiner. Deres egenart ligger i at maskere alle de elementer af den skjulte cornice under de smukke foringer, til fremstilling, som de bruger træ, metal eller plast.

Fordele af taggernes skygge

Blandt de positive kvaliteter af sådanne produkter bør noteres:

 1. Æstetisk udseende og anvendelighed af monteringsstrukturen. Skjult loftkornet er den mest foretrukne metode til fastgørelse af tøj i værelser med lave lofter. Faktum er, at installationen af ​​almindelige tværbjælker i sådanne rum reducerer højden endnu mere. Til gengæld giver skjulte fastgørere dig mulighed for at udstyre et værelse mere effektivt, hvilket gør det højere og mere rummeligt.
 2. Tilgængelighed af ekstra funktionalitet. Nichen til placering af tagskægget vil være et andet sted til at skjule elektriske ledninger, lægge internettet, installere ventilationssystemet og belysning. Som et resultat af opførelsen af ​​en niche vil det ikke være nødvendigt at installere specielle strukturer med det formål at maskere ingeniørkommunikation.
 3. Arrangement af et fælles indre rum med samtidig vægt på gardinerne, indretningen og nuancerne af vinduesåbninger. Fraværet af synlige fastgørelser gør det muligt for dig ikke at blive distraheret fra den specielle atmosfære, der er skabt takket være det flydende stof. På grund af installationen i spændingsloftsystemets niche med yderligere belysning er det muligt at isolere gardinens sammensætning uden at blive distraheret af lyskilden.
 4. Den skjulte måde at fastgøre cornice til gardiner og hængende loft er et ideelt valg til forskellige design ideer. Der er ikke behov for at vælge et fastgøringsmiddel til farven på indvendige genstande, dørhåndtag, der skal distraheres af søgen efter originale stik til cornice. Ved hjælp af den skjulte mulighed vil du ikke blive distraheret fra valget af design til gardiner.
 5. Der er mulighed for at spare på køb af tagskægget. Faktum er, at produkt fremstillet af aluminium, som normalt er installeret i loftnichen, har en lavere pris, da den kun tjener til et funktionelt formål. Cornice, som har en dekorativ funktion, er dekoreret med udskæring, smedning, elementer af dyre metaller, som påvirker omkostningerne opad.
 6. Anvendes i ikke-standardiserede situationer. Nogle gange i rummet, hvor strækloftet er monteret, er der brede vindueskarme, og så kan standard krokodille ikke være egnet til dem. Hvis du bruger en skjult mulighed, vil det være muligt at hænge nogen gardiner, uanset vindueskarmets bredde.

Af fordelene ved baguette cornices, bør det bemærkes deres dekorative design, slående i sin mangfoldighed. Omfanget af dette produkt er repræsenteret af det bredeste valg, lige fra lasergravering, på metaloverflade og træskæring, til akrylprodukter og tunge strukturer af bronzelegeringer.

Ulempen ved skjulte tagskinner er behovet for yderligere installationsarbejde, og det øger de økonomiske omkostninger. Desuden udskiftes disse produkter, hvis det er nødvendigt, der er vanskeligheder.

Funktioner af valget af skjulte tagskærmer til loftet

Ved køb af dette produkt bør der tages hensyn til visse nuancer, uden hvilke det er umuligt at undgå problemer i fremtiden:

 • Hvis en sådan beslutning træffes, hvordan man skjuler tagene, anbefaler eksperter at tænke på forhånd om dens strukturelle egenskaber og design af gardiner, der pryder vinduesåbninger. Hvis dette ikke er gjort, skal der ved registrering af rummet fokuseres på enhedens monteringsbeslag.
 • I processen med at installere en skjult taggrænse skal du fokusere på en sådan parameter som bredden af ​​karmen og størrelsen af ​​varmelegterne placeret under den. Dette skyldes, at gardinematerialet ikke bør berøre radiatorerne. Derfor skal tværstangen trækkes 1-2 centimeter væk fra vindueskarmet.
 • Hvis rummet har et lille område, og der er et ønske om visuelt at udvide sin plads, skal du ved at købe en cornice ikke blot tage højde for vindueskarmets bredde, men også længden af ​​væggen, hvilket svarer til længden af ​​tværstangen. Hængende gardiner af en sådan bredde, som et resultat, kan du få et enkelt rum, hvilket resulterer i rummet i rummet vil virke større.
 • Når du foretrækker baguette carnet, skal alle målinger udføres med fokus på bredden af ​​den dekorative del, som skal placeres frit i vægpladsen, ikke falde ind i vinduesåbningen og ikke hvile på loftoverfladen.
 • Når du vælger en cornice, skal der lægges særlig vægt på de funktionelle elementer til det, eller rettere til løberne og løkkerne. Hvis de er af høj kvalitet, så vil de bevæge sig stille og frit, og når de bevæger sig, vil de ikke klamre sig på skinnen af ​​tværstangen.

Installation af de skjulte tagskærer i strækloftet

Skjulte tagskinner er en af ​​måderne at installere tværstangen til fastgørelse af gardiner. Denne slags dæk, som er fastgjort til loftet. Den er anbragt i en særlig niche til loftet cornice dannet mellem væggen og spændematerialet. Den resulterende uddybning er næppe mærkbar, selvom du står lige under den.

På grund af designfunktionerne i de skjulte tagbøjler kan en ikke-standard designløsning implementeres. Som et resultat ser det ud til, at gardinens materiale synes at "flyde" i rummet. Denne teknik er især vigtig for lave værelser, fordi lærredet på tagskæggene visuelt øger loftets højde.

Teknologi installationsdæk til gardiner i strækloftet:

 1. På en afstand på 20 centimeter fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret, er der monteret et møbelhjørne på bunden af ​​betongulvet, og der er placeret en træbjælke langs hele længden;
 2. Når du har fundet midten af ​​træelementet på dette sted, skal du fastgøre wall baguette - dette er nødvendigt, så PVC-folien ombrydes og som følge heraf gemmer det uinteressante design fra hjørnet og strålen.
 3. For at placere de skjulte taggrunde under det falske loft, bestemmer de midten af ​​den opnåede reces og monterer på dette sted den skjulte tværstang.

Forresten, den dekorative komponent af tværstangen til gardiner i konstruktionen af ​​spændingsloftkonstruktionen betyder ikke noget, for det vil ikke være synligt. Det væsentligste krav til dette element er pålideligheden af ​​at fastgøre gardinematerialet, glatheden, mobiliteten og lethed at flytte kroge og ringe på tværs.

Hvis du ønsker at diversificere interiøret eller udføre kompetent zoneinddeling af rummets omgivende rum, kan du desuden installere LED-belysning i loftet niche. Opgaven med at opdele et værelse i overensstemmelse med funktionen udføres bedst ved hjælp af en diod tape, der giver lysende belysning og samtidig forbruger elektricitet i en økonomisk tilstand.

Funktioner af niche arrangement for taggrunde

Gipsvæg er et moderne materiale, som har ubestridelige fordele, og bruges til implementering af forskellige designløsninger, blandt andet er arrangementet af en speciel klinge.

Konstruktionen med brugen af ​​gipsplade har imidlertid en lille styrke og kan ikke modstå alvorlige belastninger i form af tunge vinduesgardiner. Løsningen på dette problem er at skabe et kladde af loftnicher til fastsættelse af skjulte gardinstænger.

Forberedelse af materialer og værktøjer

Specialister, der arbejder konstant med gipsplader, rådgiver, når de bygger nicher til skjulte taggrunde, bruger Volma-produkter, som har en række fordele, at selv dyre finishmaterialer ikke har.

Da gipsplader er lette, kan de bruges til opførelse af forskellige loftkonstruktioner, herunder nicher, der er designet til at placere den indbyggede cornice.

Men den største fordel ved dette materiale er dets miljøsikkerhed, da råmaterialerne til produktionen ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Dette giver dig mulighed for at bruge gipsplader til indendørs dekoration. De skal skæres i strimler med en bredde på 15 centimeter.

For at arbejde med gipsplader skal du have et sæt værktøjer, der omfatter:

 • et målebånd på mindst tre meter
 • metal lang målebånd, men hvis ikke, kan du bruge metalprofilen;
 • kontor eller universel kniv med udskiftelige bilaterale kanter;
 • en hacksaw, men i denne situation vil en dårligt skærpet sav være egnet til træbearbejdning, som nødvendigvis skal være smal, eller en hacksaw anvendt til skæring af knuder;
 • Råbearbejdningsplanet er det eneste professionelle værktøj, som du skal købe, da det kan bruges til at udføre højkvalitetsbehandling af kanterne af skæringspunktet.

Der er flere muligheder for at klippe gipsvæg, hvoraf de mest populære er følgende:

 • ujævne hals
 • lige skåret;
 • dobbelt skæring;
 • runde huller.

For at lave en niche fra gipsplade bør man mestre metoden til direkte skæring, hvilket ikke er meget komplekst. For at gøre dette skal du markere den ønskede størrelse på begge sider - i dette tilfælde er det 15 centimeter. En metallinie påføres den påførte mærkning, og ved anvendelse af en kniv skæres det øverste lag af gipspladen.

Når du udfører dette trin, anbefaler eksperter, at du ikke bruger en blyant, når du anvender en foreløbig linje, da resultatet er en grov skæring. Hvis kuttet er fordybet flere gange, går gipsvæggen i overensstemmelse med den påførte linje, og ikke på et andet sted.

Derefter placeres materialet på kanten og smuttes forsigtigt på det med knæet på det sted, hvor der ikke er snit. Efter påføring af 2-3 slag kan du bryde gipskernen strengt langs den tilsigtede linje. Som konklusion er kartonen, som holder halvdelen af ​​pladen, skåret med en kniv. For at skære bånd med en stor bredde, brug en hacksav.

Installation af en drywall-boks

At montere en sådan struktur skal købes:

 • metalpladeprofilstørrelse 27x60x3000 centimeter;
 • gardinprofiler til gardiner i loftet, fortrinsvis aluminium, men du kan også bruge træprodukter, der måler 28x27x3000 centimeter;
 • gipsplader;
 • skruetrækker eller boremaskine;
 • skruer eller hæfteklammer.

Sekvensen af ​​handlinger, når du opretter en niche for en skjult kronkage, er som følger:

 1. Først måler afstanden fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret til kanten af ​​karmen eller radiatoren, når batteriet rager ud over grænsen for karmen. Ud over den opnåede værdi tilsættes 10 centimeter, der repræsenterer størrelsen af ​​kvoten, som er nødvendig for fri bevægelse af gardiner i nichens rum. Ofte er det nødvendigt, at denne afstand ikke er mindre end 15 centimeter, da dette vil lette installationen af ​​tagskægget i fremtiden, men det bør ikke overstige 20 centimeter.
 2. Marker derefter linjen og tegner den parallelt med væggen, som bliver nichens kant.
 3. Ved hjælp af en skruetrækker eller en boremaskine i henhold til den trækede linje, skal du fastgøre styrprofiler, således at klangens fastgørelsesafstand er mindst 60 centimeter.
 4. For at samle siderne af kassen skrues forklippede gipsplader til styrprofilerne. I dette tilfælde skal fikseringstrinet være mindst 15 centimeter.
 5. Fra den fremtidige kanals endepartier udføres perimetermarkeringen, og strukturen er fastgjort på samme måde med skruer. Profilen skal placeres i retning af væggene.
 6. Ved hjælp af en hacksav afskåret de gipspladerne i forhold til profilen, som samtidig bliver siderne af nicheen.
 7. Udfør behandling slutter, ved hjælp af et fly.
 8. Ved hjælp af loftprofilen, fortsæt til samlingen af ​​batten med et interval på mindst 40 centimeter.

Gipsvæg er skåret i overensstemmelse med nichens bredde og syet med dette materiale bunden af ​​kassen. Sidevæggene kan være fremstillet af gennemsigtig plast eller glas. Designere tilbyder at gøre kanten af ​​kassen ikke kun glat, men også udtænkt, der har udseende af bølger eller alle slags geometriske former. Hvad angår en sådan parameter som boksens bredde, kan det være anderledes, afhængigt af rummets højde og størrelse.

Gipsplader niche plating

Ved nicheplating skal skruerne være indlejret i gips, så deres hætter ikke stikker ud. Udfør derefter hullerne i hullerne fra fittings og led af ark af efterbehandling. Nogle gange bliver det nødvendigt at anvende kittens blanding på hele overfladen af ​​kassen. For at fremstille spaltning af de indvendige hjørner er det bedre at bruge en gummitrug.

For at forenkle processen med færdiggørelse af gipsvægskassen anbefaler eksperter at lægge sine indvendige hjørner af hjørnerne af plast eller metal. Når du laver plastering, skal du trykke et hjørne ind i blandingen. Efter færdiggørelsen af ​​færdiggørelsesaktiviteterne vil man se at vinklen af ​​kassen viste sig perfekt.

Hvis du ikke vil bruge hjørnerne, skal du grundigt sænke kanterne af gipsplader med sandpapir. Når kittet er helt tørt, skal kassen behandles med fintkornet sandpapir. Efter at ovennævnte typer arbejde er gennemført, er det kun for at fjerne støvet fra den færdige struktur og at male nichen.

For at bringe de oprindelige elementer ind i rummet, kan du installere baggrundslyset for en niche fra et gipsplader. Før du skjuler loftet cornice, installeres halogenlamper, som giver diffust belysning eller neonrør på bagsiden af ​​kassen.

Denne ekstra lyskilde giver komfort til rummet. Resultatet er et dekorativt element, der kan være en udsmykning af det indre af et hvilket som helst rum. LED-bånd vil medvirke til at understrege loftets overflades design og fremhæve gardiner, som om de flyder i luften.

Gardin guider på loftet

Profil aluminium gardinskinner til gardiner anses for at være et af de mest populære muligheder for fastsættelse af funktionelle og dekorative lærred og danner gardin kompositioner i værelser med enhver form for interiør. Sådanne strukturer er lette og holdbare, de kræver ikke særlige færdigheder med hensyn til installation eller særlig pleje. Velegnet til enkle gardiner og til drapering i flere lag med originale elementer som lakrequins, snørebånd og flæser.

Enheden af ​​profilen dækker

Profil aluminium gardinskinner til gardiner kræver ikke specielle værktøjer og viden, når de installeres på grund af dets strukturelle enkelhed. Vi taler om produkter, der udgør en guide (kan laves ikke kun af aluminium, men også af plastik), på hvilke kroge er monteret (eller en anden mulighed for fastgørelse af nettet). Profilen adskiller sig primært i antallet af rækker - der kan kun være én række og måske to eller endog tre.

Profildesignet er optimalt til både glidende og løfteklæder, velegnet selv til japanske gardiner, for ikke at nævne de klassiske muligheder. På en sådan profil kan du vedhæfte et gardin med enhver indretningsopsætning, herunder bånd og pelmet. I dette tilfælde anvendes plastikstyringer sjældnere, fordi de kun er egnede til lysgardiner, mens aluminium er universelt - de kan bruges sammen med eventuelle lærred, herunder tunge gardiner, installeret i flere rækker.

Vær opmærksom på, at hvis det er korrekt at passe på tøjets stil og hænge dem korrekt, så er den største bredde af profilens aluminiumsgardiner til gardiner helt uviselig og vil ikke på nogen måde forstyrre det samlede interiør. Også i dette tilfælde er det muligt at anvende fleksible type fastgørelsesanordninger, de er meget bekvemme (og ofte den eneste mulige vej ud) til udsmykning af vinduer og andre arkitektoniske løsninger med en kompliceret geometri. Det kan være halvcirkelformede, flersidede og krumme fremspring. Med en typisk profillængde på 3-4 meter er konstruktionens minimale bøjningsradius 50 mm.

Bemærk også, at det er muligt at købe guider på op til 6 meter i længden, og i så fald vil der ikke være en samling, som ikke kan undgås i forhold til at forbinde to mindre profiler til at danne en gardinsammensætning til store vinduer (oftere for hele vinduespændet).

Samtidig antager enderne af tagskæggene både en standardhakket form og en afrundet, som effektivt bøjer tæt på væggen. Sådanne varianter er særligt foretrukne i karrevinduer. Vi trækker straks opmærksomheden på et vigtigt punkt - hvis du installerer tagskæggene korrekt ved hjælp af højkvalitetsfastgørelsesanordninger, så vil en flerskiktssammensætning med tunge gardiner ikke føre til at sænke guiderne.

Profilen aluminiumsafsnittet til gardiner udføres ofte med en speciel bar. Sådanne modeller med to rækker er yderst bekvemme ved brug af tyllduge og bånd med øjenlåg. I dette tilfælde kan stangen være lavet af plast eller stiliseret som metal eller træ. Aluminiumskonstruktioner tåler let metal- og trærørbelastningen.

For at forbedre dækkernes ydeevne og holdbarhed dækkes aluminiumdæk med specielle beskyttelsesforbindelser, og polymerer, der anvendes til fremstilling af forskellige strukturelle elementer, tilsættes med specielle additiver, der gør det muligt for produktet at modstå aggressive manifestationer af det ydre miljø og direkte mekaniske effekter.

Med andre ord, takket være moderne muligheder for yderligere behandling, kan aluminiumsklodser bruges ikke kun i lejligheder, hytter og kontorer. De kan installeres i sommerhuse, for eksempel på åbne terrasser, havehuse og sommerterrasser, åbne balkoner, badeværelser og køkkenværelser.

Hvordan og hvor man skal installere aluminiumstænger

Aluminium profil gardin stænger til gardiner er lavet i forskellige modelvarianter, men fra det synspunkt at fastgøre strukturen, tyder deres typologi på to løsninger:

loft mount

vægmontering.

Enhver af disse muligheder indebærer installation af tagskæggene på overfladen ved brug af specialbeslag. Disse beslag installeres langs guidernes kanter og mellem dem i trin på ca. 1 meter, men denne parameter kan dog ændres i begge retninger afhængigt af gardinens vægt.

I dette tilfælde kan loftsversionen fastgøres direkte til loftet, beslagene i dette tilfælde placeres hver 20-40 centimeter. Hvis guiderne er meget brede (i tilfælde af flere gardinerækker) monteres de på fastgørelsesanordninger i to rækker. Den bedste mulighed er at montere skruerne i den såkaldte forskudte rækkefølge.

Bemærk venligst, at aluminiumprofilgardiner kun installeres på pålidelige, holdbare overflader, det vil sige i en situation med hængende eller nedhængte lofter, er det nødvendigt at forberede sig på forhånd for at installere gardinsystemet (oftest udstyre et særligt pant eller niche).

I en situation, hvor det ikke er nok af en eller anden grund (for eksempel i tilfælde af et flerlags gardin), kan et andet loft styrkes ved siden af ​​en cornice. To dobbeltside cornices, installeret sammen, vil give dig næsten uudtømmelige muligheder med hensyn til antallet og mulighederne for hængende dåser, mens de vil ligne et system uden at forstyrre indretningens harmoni. Profiler rettet mod fastgørelse til væggene er berøvet denne mulighed.

I de fleste tilfælde er alle profiler monteret i fuld længde - fra væg til væg, så lærduerne kan skjule åbningen helt og harmonisk med rummets overordnede design. Imidlertid er der i særlige situationer kun hjørner placeret over vinduet (plus 20-40 centimeter i begge retninger). Denne mulighed er helt acceptabel, og med den rigtige tilgang giver en spektakulær åbning af gardinerne. De hyppigst anvendte tagriller med afrundede ender, eller med lige, men udstyret med dekorativt trim.

Designfunktioner af profilafskærmninger

Med hensyn til indvendige løsninger kan profilens aluminiumsgardinstænger til gardiner laves næsten et centralt element i rummet, således at de ville nitte alle øjne til sig selv eller omvendt med succes skjule dem og gemme sig for andres øjne. Stroppene i sådanne strukturer med en enkelt rækkeudgave er ret smalle og let skjulte, de kan installeres i specialnicher, og i hvide dæk er det næsten usynlige på loftet.

Hvis det er hensigten at installere plader med lambrequins, monteres der i den forreste del af tagplankerne en speciel velcro, som gør det muligt at helt skjule stangen bag de dekorative elementer. På samme tid i dag kan profilmøtterne også dækkes med en speciel film, der efterligner næsten enhver tone og tekstur, så designet er perfekt kombineret med loftet, gulvet, pladerne, møblerne eller andre indvendige elementer.

I tilfælde af enhver installationsmulighed - loft eller vægmontering - kan gardinstængerne udstyres med baguetter af plast, polyurethan eller træ. Dekorative strimler kan have absolut variabelt design, som de siger - for enhver smag og for ethvert budget! Specielt er baguetten til profilaluminiumsvinstykket til gardiner ofte malet med de fineste håndlavede mønstre, forgyldning og brocher og originale craquelure. Enkle, men elegante og attraktive indsatser er mulige, der kombinerer en lang række materialer - fra metal og plast til træ og læder, og til og med rhinestones.

Med andre ord er de nuværende profilskinner ikke kun et praktisk og funktionelt element i interiøret, det er dets dekoration, dets stilistiske tilbehør. I dette tilfælde afhænger valgmulighederne af baguettebjælkens bredde altid af rummets størrelse. For værelser med lavt loft er lameller med en bredde på 50 mm bedst egnet, og baguettes farve er optimal for væggenes farve, ellers vil cornice visuelt undervurdere loftet.

Hvis vi taler om et virkelig højt rum, så vil der som praksis vise sig baguetter med en bredde på ca. 90-150 mm her. I de fleste tilfælde kræver velvalgte dekorative baguetter ikke yderligere dekoration, idet de selv er stilfulde indretninger. Derfor er det meget vigtigt, at du seriøst vælger designet af en baguetteplank, fordi det gør det nemt at passe profilen aluminiumskærme til gardiner i ethvert interiør - fra klassisk til moderne.

Skjulte gardinstænger

Vigtigt for indretningen er vinduets design. Eaves kan imidlertid absolut ikke matche stilen på hele rummet. Derfor vil du nogle gange bare skjule det. Tusindvis tjener baguetter hovedsagelig til at fastgøre gardinerne, og kun så er det et dekorativt element i interiøret. Usynlige gardinstænger i kombination med et strækloft kan skabe et luftigt og vægtløst interiør, rummet vil se mere rummeligt og højt ud.

Særlige egenskaber

Et træk ved sådanne loftkonstruktioner er forbuddet mod montering af nogen vægtbærende dele, som kan skade loftfilmen. I et sådant rum er det umuligt at bruge de sædvanlige loftslister. Det er netop tilfældet, når konstruktionen af ​​et hemmeligt fastgørelsessystem til gardiner bliver optimalt.

Dekorativ udsmykning af vinduesåbningen er ekstremt populær, når gardinerne flyder fra loftet. Især effektivt ser det ud i kombination med dekoration ved hjælp af belysning. For at gøre dette er det nødvendigt at montere en niche straks, når du installerer gipsophængene for at skjule kronen. Ved hjælp af dette materiale er ikke kun rektangulære vinduer lavet, U-formede, buede, halvcirkelformede loftkonstruktioner af cornices er lavet af gipsvæg.

Hvis dit værelse allerede har et ophængt loft, er brug af gardinstænger, der ikke er synlige, et presserende behov.

I nogle gamle huse tjener en gulvplade som en vinduestråle. Selvfølgelig er det umuligt at installere en traditionel cornice med et sådant arrangement af vinduet. Loftet af fastgørelsesgardiner gemt i en niche vil gemme situationen.

Fordele og ulemper

Skjulte taggrunde er et panel fastgjort til loftet. Det har normalt en niche mellem loftet og væggen. Der er flere muligheder for opbygningen af ​​en sådan dybde, afhængigt af selve loftet.

Der er en anden form for skjult fastgørelsesdesign - baguette designs. Dette er en variation af en murskive, kun forklædt med et dekorativt foring af træ, plast eller metal.

De skjulte taghuller har en række fordele:

 • funktionalitet. Sådan forankring er hensigtsmæssig i værelser med lave lofter, således at det er muligt at organisere rummet ved visuelt at forøge dens højde og volumen;
 • æstetik. Laconisk og spektakulært alternativ til foringer og lambrequins, som også maskerer designen af ​​tagskæggene;
 • designet. Vinduets åbning, designet på denne måde, ser blid og vægtløs ud. Dette er en god mulighed for enhver stil i indretningen, mens der ikke er behov for at vælge tilbehør til indvendige dele, der er kun en opgave - design af gardiner;
 • funktionalitet. Nichen til at skjule bjergene vil også være et sted, hvor du kan skjule elektriske ledninger, andre indlejrede kommunikationer, fiberoptiklinjen på internettet, ventilationskanaler, brandalarmanordninger. Skjulte tagskærter bruges ofte til indbygget belysning;
 • rumdannelse. Manglen på yderligere strukturer til fastgørelse af gardinerne gør det muligt ikke at aflede opmærksomheden fra atmosfæren, som stoffet der flyder fra loftet opretter i rummet.
 • økonomi. Cornice, der er skjult for øjnene, løser kun den funktionelle opgave, der er ingen indretning på det, hvilket reducerer omkostningerne ved sådanne produkter betydeligt.

Blandt manglerne er følgende:

 • behovet for yderligere installation omkostninger. Omkostningerne inkluderer installation af en niche, såvel som kompleksiteten ved fremstilling af selve strukturen;
 • kompleksitet med udskiftningen. Om nødvendigt eller reparation vil det være ret vanskeligt at erstatte en sådan konstruktion;
 • minimalistisk design. Ikke alle kan lide et lignende vinduesdesign med et minimum af tilbehør. For eksempel, i tilfælde af rig udsmykning, vil indretningen ikke se helt komplet uden traditionelle tagblade;
 • nicher, der bruges til at skjule tagskægget, er ikke altid umærkelige. I store rum ser de godt ud, men hvis rummet er for lille, ser nicherummet ud som en flop i loftet.

montering

Skjult kronkage er meget udbredt i områder, hvor der er et hængende loft eller loftkonstruktion af gipsplader. Det er nødvendigt at tænke ud på forhånd design af fastgørelsesgardiner. Du kan forsigtigt lave et pant i et design med fiksering på væggen, men det er bedre at udføre tagene straks i strækloftet - det er den mest bekvemme løsning. Eaves er normalt udføres ad gangen med enheden af ​​stretch loftet, men forud for begyndelsen af ​​spændingen af ​​selve flyet.

Fastgørelsen til gardiner kan skjules ved hjælp af gipsvægskonstruktioner, der tillader de mest komplekse sorter: lige, halvcirkelformet, vinklet, bølget. En gipsvægs niche kan laves selvstændigt, det gør ikke meget svært.

Skjulte installationsfunktioner kan være af flere sorter:

 • loft multi-række. Denne mulighed er den mest almindelige;
 • rund stang. Velegnet til en bred niche;
 • streng. Praktisk og billigste løsning;
 • Fleksibel. De bruges i karrevinduer, og hvis der anvendes kantplacering af gardiner.

Hovedtrinnet i installationen er fremstillingen af ​​den mest skjulte niche. Det skal være tæt på vinduesåbningen, og dets størrelse afhænger direkte af modellen af ​​gardiner, der er planlagt til at blive hængt. For eksempel, hvis gardinerne er tynde, vil tre til fire centimeter være nok, og hvis de er massive gardiner, så skal størrelsen af ​​nicheen være fra 10 til 15 centimeter.

Fastgørelse udføres på to måder. I det første tilfælde anbringes en træbjælke til loftet langs vinduevæggen, der har den nødvendige tykkelse og fastgøres med skruer, med stor tykkelse ved hjælp af forankringsbolte. I et andet tilfælde, i stedet for et tømmer, er et stålhjørne fastgjort til loftet.

Fastgør plastikloftet - trin for trin. Professionelle tips

Designere anser det ikke altid for forsvarligt at hænge gardiner og gardiner til almindelige væggitter. Moderne interiørdesign giver os nye løsninger. De oprindelige loftsskærer kan trygt modstå vægten af ​​draperier og samtidig ikke fange øjet. I dette tilfælde vil det ikke være svært at reparere det, hvis du gør dig bekendt med den foreslåede artikel.

Ceiling cornice i interiøret - Foto 1

Plastloft cornice: enkelt række, dobbelt række, tre rækker.

Først og fremmest skal du tænke på forhånd hvilke gardiner du skal dekorere vinduet på dit værelse. Hvad er den forventede bredde, hvor meget vægt, hvor mange rækker de vil være placeret. Baseret på disse parametre kan du vælge den mest passende model af loftet cornice.

Designet af disse produkter er forskelligt afhængigt af deres formål, derfor er fastgørelsesmetoderne forskelligt noget. De fleste modeller af loftkorn er fremstillet af slidstærk PVC, men nogle er desuden forstærket med metaldele.

Dobbeltradet cornice - Foto 2

Fastgør tagene til loftet på flere måder: direkte gennem hullerne i sagen eller ved hjælp af beslag og bøjler. Måske vil det ikke skade dig at rådføre dig med designeren, hvordan du klipper loftet til at passe ind i det valgte interiør.

Vi måler bredden af ​​vinduet og gør markeringen af ​​tagskæggene

Rummets størrelse og bredden af ​​vinduerne er forskellige for alle, men når du bestemmer stedet for fastgørelse af tagskægget i loftet, bør du overveje de generelle regler:

 • Gardiner, der hænger på tagskægget, må ikke forstyrre åbningen af ​​vinduesvinduet;
 • Længden af ​​tagskæggene skal være tilstrækkelig, så du frit kan flytte gardinerne til vinduets fulde bredde.

Før du installerer tagskæggene, skal du afslutte loftet helt. Lim eventuelt sokkelplinten om nødvendigt.

Fastgør cornice til det sædvanlige loft. video

En intelligent person, der er i stand til at gøre i det mindste simple installationsarbejde, kan nemt forstå teknologien til fastgørelse af loftet. Det vigtigste er at have de nødvendige værktøjer til rådighed. Men foruden den sædvanlige skruetrækker og dowels skal du have en hacksav, en kraftig boremaskine og gode (skarpe) øvelser til beton.

Fastgør loftet cornice - Foto 3

Fastgør loftet cornice - Foto 4

Kom på arbejde efter operativsekvensen:

 1. Skær tagskæggene på den forud planlagte længde, og derefter, hvis det er fastsat af strukturen, skal du forbinde sine ender med buede sidevægge eller hætter.
 2. Bor en række huller langs hele længden af ​​tagskægget med sådanne afstande mellem dem for at jævnt fordele belastningen fra vægten af ​​fremtidige gardiner.
 3. Fastgør tagpladerne til det sted, der er udpeget til det, og mark loftet gennem hullerne.
 4. Bor huller i beton, indsæt dowels i dem og fastgør tagene.
 5. Hvis loftet er træ, er det let at fastgøre cornice til det med selvlukkende skruer af passende størrelse.

Gardiner på loftet cornice - Foto

Installer tagskæggene på hængelofter

Ved fremstilling af hævede lofter brugt mange strukturelle materialer, men ikke alle er i stand til at modstå sværhedsgraden af ​​tagskægget med gardiner. For eksempel er det stadig tilladt at lave en cornice designet til et tylgardin til loftet på gipsvæggen. Og hvis du har til hensigt at hænge gardinerne, så skal du pre-installere på de rigtige steder trælån, som efterfølgende fastgør cornice med skruer.

Men hvordan man laver loftet taket når man installerer et strækloft? På lignende måde - at installere barlån på bundloftet. Derudover skal du i færd med at lave lærredet klæbe sikkerhedsringen til de steder, hvor den skal gennemgå huller.

Ceiling cornice på strækloft - Foto

Niche i strækloftet under tagene - Video

Punktmæssigt kan du følge instruktionerne, så gardinerne hænger foran vinduet bliver en ægte dekoration af dit interiør.