Økologiske stræklofter

Lad os se, hvad de økologiske stræklofter er. Det faktum, at spændingsloftkonstruktionerne er helt uskadelige for mennesker, er også forståeligt. Men hvad kan du sige om det materiale, hvorfra dit loft er lavet? De sikreste og mest harmløse lofter er lavet af miljøvenlige materialer, det vil sige, de indeholder ikke skadelige syntetiske tilsætningsstoffer, der kan skade menneskers sundhed.

Økologiske stræklofter

Materialer til fremstilling af lofter

I øjeblikket er der to typer spændingsstoffer:

De første er lavet af polyvinylchloridfilm (lettere pleje), og grundlaget for de andre baner er imprægneret stof. For at forstå, hvilke af disse er virkelig økologiske stræklofter, lad os se på funktionerne i hver af dem.

Filmark

Stræklofter lavet af PVC film er de mest populære. Og dette forklares ikke kun af deres rimelige pris, men også af egenskaberne af selve materialet:

 • fleksibilitet;
 • fugt modstand;
 • en række forskellige teksturer og farver (glans, matoverflade, farvet eller hvidt strækloft);
 • holdbarhed (servicetid 15-20 år)
 • varmebestandighed;
 • resistent over for brænding.

Men er det miljøvenligt polyvinylchlorid, som producenter af stræklofter siger? Døm for dig selv, rør er lavet af plastik, hvorigennem drikkevand kommer ind i vores hus, separate dele af medicinsk udstyr. Men i sammensætningen af ​​PVC er der tungmetaller, hver kemiker ved det.

Nogle gange efter at have installeret et strækfilmloft, dukkede duften af ​​gummi i lejligheden, som forsvandt efter et par dage. Derudover er det stadig ikke kendt om en enkelt tilfælde af menneskelig forgiftning fra at være i et værelse med pvc lofter. Derfor har vi ingen grund til at overveje disse PVC-lofter sundhedsfarlige. Men de fortjente ikke titlen "økologiske stræklofter." Til højre tilhører det deres medtegn.

Stof økologiske stræklofter i interiøret

Stræklofter

Hvis du ønsker at købe økologiske stræklofter, så klæder fra stof - lige hvad du har brug for. Dette bekræftes af, at denne type dækning anbefales af Sundhedsministeriet til brug i børne- og lægeinstitutioner. Lad os se, hvad de fortjener en sådan æres titel.

Materialet, der anvendes til fremstilling af disse lofter, er kendt for os fra uendelig tid. Dette er et almindeligt stof. Det er ikke nødvendigt at bevise sikkerheden og sikkerheden af ​​dette materiale. Stof til stræklofter er imprægneret med specielle stoffer, der øger materialets styrke og elasticitet, samt giver det antiseptiske og støvafvisende egenskaber. Sikkerheden ved alle disse imprægneringer er garanteret af producenten og bekræftet af kvalitetscertifikater. Og takket være antiseptiske og støvafvisende kompositioner er stoffet uskadeligt, selv for allergier og børn.

Derudover har økologiske stretchstoflofter mange fordele:

 1. Spektakulært udseende. Et bredt udvalg af teksturer og nuancer af overfladen.
 2. Loftets holdbarhed. Lerret ændrer ikke sin farve og form hele livet.
 3. Installation uden brug af en varmepistol.
 4. Muligheden for problemfri installation.
 5. Stofdække er ideelle til at anvende fotoudskrivning.

Eksempel på kvalitetscertifikat

Hvordan vælger jeg økologiske stræklofter?

Selvfølgelig forstår du selv, at vi kun kan tale om miljøvenlighed, hvis vi bruger dokumenterede materialer af høj kvalitet til fremstilling af loftet. Men hvordan man tjekker dette, når man køber lofter? For at gøre dette skal du meget omhyggeligt vælge producenten af ​​hævede lofter. Lofttagede lofter kan skade alle husstanders sundhed.

Europæiske lofter kan med rette betegnes som miljøvenlige.

Vi kunne her liste de mest pålidelige europæiske producenter af økologiske stræklofter, men mange vil spørge, hvad de skal gøre for dem, der ikke har råd til sådanne lofter på grund af deres høje priser. Derfor besluttede vi os for at give dig anbefalinger om det uafhængige valg af fabrikanten af ​​spændingsstoffer. Husk nogle tegn, der peger på de bona fide pålidelige producenter af stretchpaneler:

 1. Miljøvenlige stræklofter skal altid bekræftes af passende kvalitetscertifikater. Det er nødvendigt at kræve dem fra sælgeren.
 2. Stort udvalg af farve og tekstur af kluden. Evnen til at se og røre prøver af lærredet.
 3. En detaljeret beskrivelse af lærredets sammensætning og instruktioner på forskellige sprog.
 4. Fabrikantens levetid på loftet skal være mindst tre år.
 5. Brand awareness (reklamer og videoer).
 6. Positiv feedback fra tilfredse kunder, der kan findes online.

Filmlofter i indretningen

Undgå forfalskninger!

På nuværende tidspunkt er der mange dårlige loftprodukter af ringe kvalitet på det russiske marked. I sammensætningen af ​​disse strækplader anvendes billigere materialer af lav kvalitet, kan deres procentdel også krænkes, hvilket er meget vigtigt. Spændingsdug - et materiale med en kompleks kemisk sammensætning. Kun overholdelse af en klar balance mellem naturlige komponenter og kunstige stoffer kan garantere materialets miljøvenlighed. Procentdelen af ​​disse komponenter bestemmes af internationale sikkerhedsstandarder og standarder.

Brugen af ​​billigere komponenter og en ubalance af stoffer gør det muligt for producenten at spare penge og fastsætte en mere rimelig pris for forbrugeren. Men i sidste ende taber du kun på grund af brud på sammensætningen og brugen af ​​skadelige komponenter, kan dit loft forgifte luften i rummet. Bekræftelse af dette vil være en bestemt lugt, som ikke kan fjernes selv efter en lang luftning af rummet.

Husk: Økologiske stræklofter kan ikke være billige. For høj kvalitet og miljøvenlighed af materialer bliver nødt til at betale. Men sundheden hos alle familiemedlemmer er det værd.

Stræklofter i indvendige værelser

Økologiske stræklofter: pris

Som du kan se, er hovedkriteriet for økologisk renhed af stræklofter certifikater for kvalitet og pris af materialet. Men hvor meget er disse lærred? For at gøre det nemmere for dig at navigere, når du vælger et strækloftbelægning på dit værelse, besluttede vi at give dig en omtrentlig pris for højkvalitetsstræklofter:

Bæredygtige lofter

Stræklofter - en smuk, let, holdbar finish i loftet, dets praktisk er uden tvivl. Stretchloft bliver populært og overkommeligt. Men før du installerer det, skal du vide meget om det, vigtigst af alt, hvad er de økologiske kompatibilitet af hævede lofter. I denne artikel foreslår vi at overveje det suspenderede loft ud fra et miljømæssigt synspunkt. Lad os se på, hvilken sammensætning der er PVC og stofstræklofter, er det sikkert for mennesker, hvad påvirker stoffets kvalitet og hvad er standard sikkerhed.

Sikkerhedsstandarder

Verdenssundhedsorganisationen konkluderede efter at have gennemført en række undersøgelser, at finishen af ​​alle overflader i rummet, herunder loftet, lavet af materialer af ringe kvalitet, er usikkert, da indendørsluften bliver flere gange mere forurenet end luften udenfor. Lad os se, og hvad er de internationale sikkerheds- og miljøstandarder for stræklofter. Stålloft af høj kvalitet skal have en række certifikater, der bekræfter sikkerheden, herunder:

 • Internationalt certifikat ISO 9001, der bekræfter kvaliteten af ​​loftets produktion.
 • Oeko-Tex Standard 100 er et internationalt system til testning af tekstiler, herunder stoflofter, for indholdet af skadelige kemikalier, der påvirker menneskers hud, såsom formaldehyder, tungmetaller, chlor, pentachlorphenol og andre. Virksomheder, der producerer stræklofter og har dette certifikat, garanterer dig et kvalitets lærred.
 • Europæisk certifikat SANITISERET, der bekræfter det antibakterielle og antifungale belægningsspændingsstof.
 • IMO-certifikat, der bekræfter brandbeklædningen i strækloftet.
 • A + -mærkning afspejler den laveste grad af flygtige kemiske forbindelser, og tilstedeværelsen af ​​en sådan etiket har været obligatorisk siden 2012.
 • Sanitært og Epidemiologisk Certifikat - Russisk certifikat om den kemiske sammensætning af nettet.

Sammensætningen af ​​polyvinylchloridlofter

Når man taler om PVC-lofter, er det værd at sige, at i dag er et tilstrækkeligt stort antal genstande omkring os, PVC, det er vinduer, døre, håndtasker og endda tandbørster. Derfor bør spørgsmålet om økologiske lofter ikke være så akut, når vi ikke er bange for at bruge andre ting fra lignende materiale.

Faktisk har PVC-strækloft følgende kemiske sammensætning: 57% chlor (salt) og 43% raffinerede produkter.

Polyvinylchlorid er en polymer, der er resistent over for en række kemikalier, såvel som fugt. Men når det opvarmes til meget høje temperaturer, dekomponerer polyvinylchlorid og begynder at udlede hydrogenchlorid og giftige stoffer, i meget små mængder brænder polymeren ikke i luft. Den komplekse sammensætning af strækloftet lavet af pvc gør det muligt at være inert ikke kun for visse væsker og fugt, men også for menneskets hud, såvel som for luft, derfor er stræk pvc loftet sikkert for menneskers sundhed.

Miljøvenlige stoflofter

Stretchlofter baseret på stof er sammensat af polyester, som er imprægneret med polyurethan, takket være lærredet og erhverver dets fysiske egenskaber. Fra polyuretanstof sy sydernes overtøj, jakker, regnfrakker, paraplyer, tror jeg, der er ingen tvivl om dets miljøsikkerhed. Ja, stofklædet strækker loftet - dette er ikke et naturligt materiale, men det vil ikke skade menneskers sundhed. Derudover har stofloftet en perforeret struktur, hvilket betyder at den er godt ventileret. Også stof stof udsender ikke skadelige kemikalier under drift, og når de opvarmes til høje temperaturer, kan sådanne lofter installeres i børns værelser og hospitaler.

Kvalitetsstræklofter

Uerfarne kunder er ikke let at bestemme kvalitetstrækket. For ikke at løbe ind i en falsk underjordisk kinesisk produktion, skal du kende nogle nuancer, men selv dette vil ikke beskytte dig 100%, fordi svindlere oplever nye muligheder for at bedrage forbrugeren. Hvad du behøver at vide:

 • For det første er det nødvendigt at bestille et strækloft kun i de kontrollerede virksomheder, der beskæftiger sig med den tilsvarende aktivitet ikke mindre end 5 år. Disse virksomheder omfatter: Clipso, Barrisolo, Descor, Cerutti, De Miel. Frankrig, Tyskland, Italien og Schweiz er førende inden for produktion af højkvalitetslofter.
 • For det andet vil anerkendte firmaer uden påmindelser give kvalitetscertifikater, miljøvenlighed og brandsikkerhed.
 • For det tredje skal du være forsigtig, når du køber og installerer stofklæder, de har alle specielle markeringer på kanten, forfalskningen af ​​sådanne mærker forfølges i overensstemmelse med straffelovgivningen.
 • For det fjerde, når du installerer et strækloft, skal du være opmærksom på lugten, den bør ikke være for hård, ellers kræver udskiftning af lærredet.

Er stræklofter brandsikre?

Som det er skrevet ovenfor, skal alle højkvalitetsstræklofter have et certifikat, der bekræfter deres brandsikkerhed. Tændingsstoffets tænding afhænger af imprægneringen af ​​materialet med specielle beskyttelsesforbindelser, de behandles som sømløse og suturstof.

Spørgsmålet om stræklofterne brænder kan ikke besvares utvetydigt. Nogle siger, at de ikke brænder, men smelter. Andre siger, at de brænder, fordi du kan brænde alt, hvad du vil. Faktisk strækker lærred stræk loft. Det tilhører en særlig gruppe af brandbarhed, da det er flammehæmmende. Men i tilfælde af brand kan lærredet brænde helt ud. Når det udsættes for høje temperaturer, udsender strækloftet ikke stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed i et sådant omfang, der kan forårsage væsentlig skade.

Således afhænger strækloftets miljøvenlighed ikke kun af dets type, men også af materialets kemiske sammensætning. Sikkerheden er bekræftet ud fra økologi, hygiejne og brandsikkerhed med forskellige internationale, europæiske og russiske certifikater. Generelt er spørgsmålet om miljømæssige præstationer af denne type loft i høj grad konstrueret. I høj grad afhænger det hele af en bestemt persons holdning til ham. Og også fra hans ideer om sikkerhed. Alt for tvivlsomme mennesker kan enhver innovation blive unødvendig og skadelig. Derfor behandle alt nemmere og vær ikke omhyggelig.

Fare eller miljøstrækloft - hvad er fangsten

Stræklofter er opdelt i to typer afhængigt af de anvendte materialer - PVC (polyvinylchlorid) og stof. Installationsprincippet (installation) i begge tilfælde er omtrent identisk: En profil (lavet af aluminium) er fastgjort langs loften af ​​loftet, i hvilket det påførte materiale derefter oplades. Forskellen eksisterer kun i materialets installationsmetoder (strækning) - til PVC anvendes en speciel gaspistol til opvarmning af rummet, og for tøjets strækloft er opvarmning ikke nødvendig. Og fastgørelsesprofilerne af disse materialer adskiller sig fra hinanden.

Installation af strækloft og miljøvenlighed

Processen med at installere et hængslet loft med PVC kan sammenlignes med en giftig sauna. Cylindre til gaspistolen bruges til at opvarme filmen til den ønskede tilstand, installatørerne påfyldes ved tankstationer. Og i sammensætningen af ​​en sådan gas kan alting blandes, for eksempel en blanding af propan, butan, forskellige tilsætningsstoffer og additiver mv.

Således er der i processen med at brænde en lignende gas dannet stoffer, der er skadelige for kroppen, primært carbonmonoxid og flygtige kemiske forbindelser udledt i overskud af den opvarmede film (phenoler, tungmetaller, giftige stoffer) sammen med forbrændingsprodukterne fra pistolen deponeres i lungerne af alle involveret i installationsarbejdet.

Derfor er ejerne yderst uønskede at være i huset på tidspunktet for installation af stræklofter fremstillet af PVC og dagen efter det, så alle flygtige kemiske elementer er fuldstændigt forvitret fra rummet.

Kan et installeret hæftet loft medføre en sundhedsfare

Desværre ja En trussel mod indbyggerne i huset (lejlighed, værelse, kontor, kontor) kan være dårlig kvalitet eller falsk materiale (PVC), der bruges til at gøre dette strækloft. Den nuværende situation er præget af, at der findes et stort antal forfalskede produkter på markedet. Men ikke alle materialer opfylder fuldt ud kravene til sikkerhed og miljøvenlighed.

De mest almindelige stræklofter lavet af PVC på grund af lavere omkostninger i forhold til stoffet. De er meget mere praktiske, nemme at rengøre og er ikke bange for høj luftfugtighed eller oversvømmelse ovenfra. Den største ulempe ved PVC-lofter er ingen beskyttelse mod fejl. Kunden kan ikke finde ud af, hvilke materialer denne type film er lavet af, da der ikke er indskrifter på den. Skrupelløse firmaer, der gerne vil blive rige hurtigt på bekostning af troværdige kunder, bruger ofte dette, og viser kunder certifikater af helt forskellige varer. Selv bruger billig og miljømæssigt usikker film.

Fordelene ved stofstræklofter

Det skal bemærkes, at installationen af ​​strækloftet på deres stof ikke kræver opvarmning af rummet og lærredet med en pistol, hvorfor frigivelsen af ​​skadelige forbindelser i rummet ikke forekommer.

I betragtning af miljøvenlighed af materialet med hængende lofter er hovedkriteriet ikke så meget dets sammensætning som beskyttelse mod fakes. Høj kvalitet PVC, der er lavet i overensstemmelse med alle teknologiske processer, er trods alt sikkert for helbredet. Så i modsætning til filmdugler, hvor mærkning aldrig forekommer, og en kvalitetsprøve afviger fra en falsk kun ved kemisk sammensætning, har stof fra kendte producenter tilsvarende indskrifter på kanterne (materialets navn og varemærke), der er vanskelige at smede.

En anden væsentlig fordel ved valget af dette materiale er dets modstandsdygtighed mod lave temperaturer (op til -40). Til sammenligning bør PVC-dåv ikke installeres i rum med temperaturudsving under +5, fx i uopvarmede hytter.

Ifølge dets tekniske egenskaber er strækloftet lavet af stof meget stærkere end det af PVC-materialer, for eksempel er det næsten umuligt at gennembore dette stof med en dårligt skærpet kniv. Ægte stofloft vil koste dig meget mere end filmen.

Hvad er farlig lav kvalitet PVC-film til kroppen?

Hvis en stærk lugt af kemi stammer fra det installerede strækloft, anbefales det derfor ikke at bo i et sådant rum. Selv et kortvarigt ophold i et sådant rum forårsager forgiftning af kroppen, som manifesterer sig som svaghed, alvorlig svimmelhed, migræne, kvalme. Særligt giftige og giftige phenoler, der udgør nogle typer film. De er karakteriseret ved en sød-sød kemisk lugt.

Hvis filmen til ophængte lofter efter installation udsender en ejendommelig lugt

Kvalitet PVC har næsten ingen lugt, eller det er ret svag og forsvinder om få dage. Konstruktioner af dette materiale kan installeres i ethvert rum, selv i børnehaven.

Hvis duften efter installationen varer i 1-2 uger, men så forsvinder den stadig, så er filmen ikke af højeste kvalitet, men kan bruges på badeværelset, gangen eller i køkkenet (til stuer er det bedre at ikke bruge det).

Hvis efter 2 uger rummet har en vedvarende sød lugt blandet med kemikalier, så er der ingen tvivl om den økologiske kompatibilitet af dette strækloft! Ophold i dette rum er sundhedsfarligt, det er bedre at demontere og erstatte loftet.

Bæredygtige lofter er kun miljøvenlige, når du bruger sikre materialer (stof eller PVC) fra anerkendte producenter og forsynet med de nødvendige kvalitetscertifikater og overholdelse!

Fordelene ved stræklofter

Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​det foreslåede design, og det firma, der har etableret stræklofter, har givet dig alle nødvendige tilladelser og dokumentation, så vil du ved at udstede loftet på denne måde få en række ubestridelige fordele:

 • installationshastighed (normalt tager installationen flere timer);
 • muligheden for demontering og genanvendelse af den fjernede struktur uden tab i udseende og kvalitet;
 • Forskellige paletter og tekstur af de foreslåede materialer, samt design, der udviser nogen, endda ekstraordinære arkitektoniske ideer;
 • Konstruktionsproducerbarhed - mellem hoved- og stræklofterne kan du nemt skjule alt, hvad du vil have (kabler, branddetektorer, alarmapparater og andre kommunikationsenheder, der ikke er beregnet til nysgerrige øjne);
 • undemanding i kompleks pleje - rengøring med en tør klud og udgør al den nødvendige pleje;
 • styrke - når stumme genstande rammer loftet (for eksempel champagnekorre), vil materialets udseende forblive uændret;
 • beskyttelse mod mulige lækager ovenfra (oversvømmelse fra naboer) - i tilfælde af PVC-loftsinstallation.

Generelt kan vi konkludere, at det miljøvenlige strækloft er praktisk og sikkert for beboere i huset eller kontormedarbejdere såvel som andre syntetiske materialer af høj kvalitet fremstillet i overensstemmelse med alle normer og krav til deres produktion.

Mila Nabogova "Fare for spænding eller miljøspænding - hvad er fangsten?" Især for webstedets øko-liv.

Er stræklofter skadelige: miljø- og holdbarhedsanalyse

For nylig er der blevet lagt stor vægt på relativt nye konstruktioner til indretning - lofter. De tiltrækker med deres praktiske, æstetiske og billighed. Interesseret i denne form for dekoration spørger ejeren af ​​rummet spørgsmålet: Er det skadeligt at strække lofter og hvad.

Hvad er skaden af ​​stræklofter

Fabrikanter af hævede lofter er overrasket over den øgede opmærksomhed på PVC-folks virkninger på menneskers sundhed. Spørgsmålet om farerne ved disse materialer begyndte at blive hævet med misundelsesværdige regelmæssigheder i medierne. Og det er spørgsmålet, ikke erklæringen.

I den forbindelse begyndte lyttere og brugere at tænke over, hvorvidt strækloftets sundhed virkelig eksisterer. Så meme blev introduceret om manglerne af disse materialer. I dette tilfælde tænker få mennesker på, hvordan skadelige eller nyttige vinyl tapet, laminat, plastpaneler, plastikvinduer. Men de er lavet af de samme komponenter.

Nærmere bestemt består de af de samme stoffer som i andre byggematerialer, baseret på PVC (polyvinylchlorid). Det omgiver os overalt: hjemme og på kontoret, i en privat bil og offentlig transport. Populariteten af ​​dette materiale skyldes først og fremmest dets billighed, og for det andet: praktisk.

Er der en phenol i stræklofter?

Men i så fald, hvis det er indeholdt i produktet i en tilstrækkelig høj koncentration. Formaldehyd er flygtigt og begynder at bundfælde, når det materiale, hvori det opvarmes. Denne proces kaldes kollokvist: begynder at fonitere.

Så det er fonit alt og overalt: glasuld, beton, spånplader, polyurethanskum, plastforing. Imidlertid er alle disse materialer anerkendt som sikre for menneskers sundhed og har de relevante certifikater. Økologisk kompatibilitet af svækkede lofter er også bevist af lignende dokumenter.

Gør loftslofter lugte?

Et andet vigtigt spørgsmål, der vedrører forbrugeren, er, om PVC-film har særlige lugtstoffer? Installatører ved, at sådanne ulemper stræklofter er tilgængelige. Men kun ved stramning, for på dette tidspunkt opvarmes filmen til 70-90 ° C. Duften er til stede i de første timer efter installation af loftet. I fremtiden forsvinder det (lugten) og forstyrrer ikke længere ejerne af lokalerne.

Bæredygtige lofter

Alle undtagelsesvis materialer til fremstilling af lofter har passende hygiejne- og hygiejneattester.

Det kan ikke siges, at det nedhængte loft er et miljøvenligt materiale. Dette er ikke træ eller andre naturlige råvarer. Men indholdet af skadelige stoffer i PVC-skum ligger inden for acceptable grænser for menneskers sundhed.

I dette henseende er det nedhængte loft, der har vist sig at være miljøvenligt med certifikater, sikkert for levende væsener og anbefales til brug i beboelses- og boligområder. Især i de, som kravene i standard "ren zone".

Om brandsikkerhed strækker lofter

Materialer til installation af stræklofter passerer certificeringsstadiet og i henhold til brandsikkerhedskriterier. Dokumenterede resultater af test, der viser filmens modstandsdygtighed til høje temperaturer.

Certifikatet beviser, at materialerne til installation af hævede lofter ikke er i stand til spontan forbrænding og ikke understøtter forbrænding. Under indflydelse af ild smelter de.

Hvor strækker lofter

Det antages, at de mindst farlige film fremstillet på fabrikken, og ikke kunstige forhold. Så tænk folk, der ikke er bekendt med specifikationerne for produktion af spændingsfilm. Alle disse materialer kan ikke gøres "på knæet" i garagen eller i hjemmet. Til fremstilling af PVC-film kræver dyrt specialudstyr. Og den er stor og bør placeres på store arealer, som kun er tilgængelig for seriøse producenter, fabrikker.

Men til at skære filmen i henhold til tegningerne af lofterne, et tilstrækkeligt lille rum og to enheder: til klipning af skiver med en harpun og svejsning af kludene sammen. Workshop til produktion af lofter i mange henseender som at sy. De samme ruller af materialer, linjer, saks. Skæring udføres på lange og lange tabeller, mærker og skærer lærredet af den krævede størrelse.

Hvad laver stræklofter

Der er to typer materialer til enheden af ​​hængende lofter:

 • PVC vinylfilm (til installation kræver det at svejsede kludene sammen);
 • stof (sømløs).

Hvad er forskellen mellem dem?

 1. Funktionsinstallation. Filmene kræver opvarmning, og først efterpå genoplader de i baguetter, som er fastgjort i den ønskede højde omkring rummets omkreds. Stofklæder kræver ikke opvarmning. De strækker sig simpelthen mellem baguetterne.
 2. Stofklæder kan have en struktureret overflade med ethvert mønster. Film til opnåelse af mønstre kræver skæring i dem af de tilsvarende figurer.
 3. Efter installation af filmlofter i baguetter dannes der et hul på ca. 7 mm. Den er dækket af specielle dekorative bånd. Ved installation af stofklæder er der ikke behov for efterbehandlingstape.

Hvilke producenters film er mere miljøvenlige?

Produktionslandet er det, der varierer fra de fleste virksomheder, der har specialiseret sig i installation af stræklofter. En forbruger, der har betalt for materiale af høj kvalitet, kan installere billig kinesisk. Og udlejer vil i de fleste tilfælde ikke gætte på det.

Visuelt vanskeligt at opdage forskellen mellem materialer fra europæiske producenter og kinesere. De største efterspørgselspositioner er Belgien, Tyskland og Kina. Produkterne fra disse fabrikanter adskiller sig i flere parametre:

 • økologisk klasse af lærred;
 • række farver;
 • pris.

Sammenligningsanalyse af spændingsstoffer fra forskellige producenter

Den højeste grad af miljøvenlighed i tyske film og stoffer. Denne indikator er lige så høj for alle tyske fremstillingsvirksomheder. Derfor kan lofter af sådanne materialer ikke være billige. Hvis der under mærket Pongs eller Renolit er lavprisfilm og billedredigering, kan du være sikker på, at dette er et forsøg på at bedrage forbrugeren.

Du skulle vide, at det tyske lærred på Moskva-markedet i gennemsnit koster 1000-1200 rubler pr. 1 m2 af det færdige loft i gennemsnit. Noget billigere - fra andre producenter. Spørgsmålet opstår: de bedste tyske stræklofter er sundhedsskadelige? Svaret er certifikater, der viser den absolutte sikkerhed af disse materialer.

Hvad angår miljøklassen er belgiske lofter Mistral (kun ét mærke repræsenteret i Rusland) lidt underordnet de tyske. Forskellen i kvalitet er ubetydelig og kan ignoreres. Det er dog værd at bemærke en lidt mindre tykkelse af film produceret af Mistral. Den gennemsnitlige pris for det færdige loft på de belgiske materialer - 500-800 rubler pr. 1 m2.

Situationen er anderledes med kinesiske stretchfilm. Dette land er repræsenteret på det russiske marked af en masse forskellige producenter, både store og små. Den negative holdning til kinesiske film blev dannet på grund af sidstnævnte: private forhandlere med små eller mellemstore produktionsmængder.

Sådanne film passerer sjældent certificeringsstadiet og indeholder skadelige stoffer i en højere koncentration end tilladt i henhold til miljøbestemmelser. Hvad er "bemærkelsesværdige" billige kinesiske film:

 • har en vedvarende specifik lugt, der forsvinder først efter et par dage efter at loftet er installeret
 • når de opvarmes af solen, frigiver de en meget større mængde phenol;
 • tyndere end tilsvarende materialer fra andre producenter.

Blandt de kinesiske film er der produkter af fremragende kvalitet. Prisen på sådanne lofter varierer i området 700-1000 rubler pr. 1 m2.

Myter om stræklofter

Myte nummer 1. Høj pris.

Udtalelse om de høje omkostninger for hævede lofter blev dannet i 90'erne af forrige århundrede. I den periode, da disse produkter kun kom til det russiske marked og koste, faktisk dyrt. Over tid er situationen ændret. I dag er prisen på film og stofklæder tilgængelig for folk med gennemsnitlige indkomster.

Myte nummer 2. Skrøbelighed.

Indtil nu er der blandt forbrugerne en opfattelse af skrøbelighed, spændingsfilmens skrøbelighed, som kan blive beskadiget af et utilsigtet slag. Dette er ikke sandt. Over den strakte film er en luft "pude", så loftet kan betragtes som anti-shock. Men at klippe filmen med en skarp genstand er ret simpel.

Myte nummer 3. Sundhedsskader.

Denne myte indeholder flere versioner:

 • støv stikker til lærredet;
 • vandlogging og dannelse af mug eller mugg på stofloftet
 • filmabsorption af lugt;
 • phenolfrigivelse.
 • Tøj absorberer ikke fugt, og dannelsen af ​​mug er udelukket;
 • Miljøvenlighed er bevist ved certifikater
 • lugten absorberes ikke.

Efter at have perfektioneret alle egenskaber af film er det muligt at installere et ophængt loft med tillid. Ulemperne ved disse strukturer er minimal, og fordelene - massen. Disse lofter vil perfekt tjene deres ejere i mange år.

Nyttig video

I videoen vil vi se hele sandheden om stræklofter:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Sammensætningen af ​​sikre stræklofter og mulige skader på menneskers sundhed

PVC-film og stofklæder har længe været fortjent populære. Udseendet af beklædningen bekræftede dets praktiske, æstetiske egenskaber, men ejerne spørger sig selv: Er stræklofter skadelige? Forgiftning, nedsat ydelse, hovedpine - hvad enten det er en konsekvens af at købe lærred af lav kvalitet eller alle materialer er lige så farlige - lad os se nærmere. Samtidig vil vi finde ud af, hvilke lærreder der betragtes som miljøvenlige, og hvilke skal kasseres.

Sammensætning af lærredstræk PVC lofter

Filmbelægninger betragtes som de mest almindelige. PVC film har mange fordele, hvoraf den vigtigste er evnen til at bevare vand. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på chlor, råolieprodukter. Vinylchlorid i sig selv er en gas af organisk oprindelse, en sødlig lugt er en karakteristisk træk. Et stof af ethylen er et brandfarligt, eksplosivt element, som frigiver farlige stoffer under forbrænding.


Enkelt sagt er vinylchlorid en stærk gift, der har en skadelig virkning på en person. Desuden er skaden på stræklofterne fra filmen forårsaget af phenol, toluen, som også er en del af stoffet. Men bekymre dig ikke på forhånd: alle elementer er kun farlige i stor koncentration. PVC-film i sig selv er et resistent materiale, der ikke kan opløses i syrer, kemiske forbindelser, men under påvirkning af høje temperaturer smelter og frigiver filmen toksiner, der kun er skadelige i høje koncentrationer.

Det er vigtigt! For at forbedre kvaliteten af ​​plasticitet, stabilisatorer, blødgørere tilsættes til PVC, farvestoffer, metaller for at give farve, biocider til beskyttelse mod parasitter. Det samlede antal tilsætningsstoffer er op til 150 enheder, sammen udgør de op til 60% af mængden af ​​fyldstoffer.

Sammensætningen af ​​stof strækker lofter

Stof klud - et produkt af forarbejdning af polyester med polyurethan imprægnering. Stoffet ligner gummi, er resistent overfor kemikalier, høj temperaturregimer. Tyndt og plastisk lærred har ikke høj fugtighedsbestandighed, men det antages, at stofdækkene er de sikreste stræklofter.


Materialet indeholder ingen cadmium, toluen, phenoler, chlor, der er ingen skarp lugt, lærredet lader luft gennem uden at skabe en termoseffekt i rummet. Desuden er det meget sværere at fremstille et stof - mærkning fra producenten påføres materialet (på kanten). Det er derfor muligt at bestemme originaliteten af ​​produktet før installationen.

Det er vigtigt! Det er muligt at tale om den absolutte sikkerhed i strækstof fremstillet af stof eller PVC-film, når man køber kvalitetsmaterialer fra dokumenterede producenter.

Miljøstandarder for lofter

For at afgøre om strækloftet er skadeligt for helbredet, skal man kræve et certifikat fra fabrikanten i virksomheden, inden man bestiller værket. Dokumentet udstedes for at bekræfte produktkvalitet og sikkerhed i overensstemmelse med gældende standarder.

Der er to typer certifikater:

 • gul - udstedt for varer, der skal gennemgå certificering uden fejl
 • blå - udstedt for varer, der ikke er opført på listen over obligatorisk certificering, det vil sige kontrol af overholdelse udføres frivilligt.

Hvis der er et overensstemmelsesdokument, betragtes produkter som sikre. Regulatoriske indikatorer for yderligere komponenter er som følger:

 • phenoler - op til 0,003;
 • lugte - ikke mere end 1 point;
 • formaldehyd - 0,01;
 • xylen - op til 0,04;
 • toluen - maksimalt 0,6;
 • ethylacetat - op til 0,1;
 • acrylonitril - ikke mere end 0,03;
 • acetone - ikke højere end 0,35;
 • butylacetat - ikke højere end 0,1;
 • pseudocumen - til 0,05.

Værd at vide! Hygiejniske standarder er angivet i internationale standarder. I det kvalitative materiale er overskridelsen af ​​normerne ikke tilladt.

Hvordan skelne kvalitetsmateriale

Bestem det originale stof eller en falsk, det er muligt uden kemisk undersøgelse. Det er nok at finde ud af, hvor længe lugten holder fra strækloftet. Tøj fra producenten om et par dage udsender ikke længere skadelige stoffer og tilstrækkelig god ventilation for at fjerne alle ubehagelige lugtstoffer.

Men hvis strækloftet lugter efter installation i mere end 2-3 dage, giver toksiner følgende konsekvenser:

 • langvarig og smertefuld hovedpine;
 • reducere lugtens sværhedsgrad
 • forekomsten af ​​allergisk rhinitis, andre sygdomme, manifestationer;
 • nedbrydning af ydeevne
 • distraktion af opmærksomhed;
 • svaghed, sløvhed, deprimeret tilstand.

Bemærket som, du bør være opmærksom på smagene i lejligheden, måske det hele i den dårlige kvalitet af lærredet på loftet.

Det er muligt at undgå alle ubehagelige konsekvenser, men kun ved at købe produkter fra en betroet leverandør fra en pålidelig producent. Certifikater, produktprøver, en komplet pakke af dokumenter for varer - den første fase af kontrol af et godt selskab. Ved bestilling af en tjeneste er det obligatorisk at indgå en aftale med angivelse af parternes forpligtelser, parternes rettigheder, garantibevis og servicevilkår.

Hvis virksomheden ikke kun sælger dåse, men også sætter på spændingsstrukturer, er dette den bedste løsning. Med alle disse dokumenter kan du på en sikker måde foretage en ordre til installation af hævede lofter.

Giftige stoffer


Der er tvivl, lugten eroderer ikke i lang tid, og du tror, ​​at du har en falsk på loftet? I dette tilfælde kan produkterne indeholde giftige stoffer i høje koncentrationer:

 1. Phenol. Særligt giftigt element, som blev forladt i mange udviklede lande. Den største fare for eksponering - væksten af ​​kræft. Det beskadiger det kardiovaskulære, nervesystemet, kan føre til lungeødem, forårsage ødelæggende abnormiteter i leveren, nyrerne, brænde nasopharynx, øjens slimhinder. I høje koncentrationer fører phenol til infertilitet.
 2. Cadmium. Meget tungmetal, hvis salte er deponeret i kroppen, akkumuleres i lever, nyrer, knogler og milt. Forstyrrelse af kroppens normale funktionalitet fører til nyresvigt, dannelse af sten i leveren, urinvejsforstyrrelser og dannelse af kræft.
 3. Toluen. Dette er en gruppe af flygtige forbindelser, som går ind i kroppen gennem åndedrætsorganerne. Det påvirker blodforsyningssystemet, overtræder blodet. I processen med toluenforgiftning påvirkes centralnervesystemet, søvn er forstyrret, reaktionen falder, hukommelse, vision og hørelse forværres. Toluen er meget skadelig for fremtidige mødre, barnet kan blive født med alvorlige sygdomme. Det er ret nemt at bemærke de første tegn på forgiftning: konstant hovedpine, appetit forværres og en person står op om morgenen helt overvældet og ikke hviler.
 4. Klor. I spændingsarket er elementet indeholdt i en bundet tilstand, og derfor forårsager det ingen specielle sundhedsproblemer. Men i strid med produktionsteknologien frigives et overskud af chlor i luften og fører til nederlag i luftveje, slimhinder. Personen hoster simpelthen. Hosten er tør, barkende, desuden er kropstemperaturen konstant stigende - staten ligner en infektion, men den kan ikke behandles med stoffer.

Det er vigtigt! Selv høj kvalitet lærred skaber negative reaktioner. Det hele afhænger af organismens individuelle karakteristika. Som et resultat - allergiske læsioner. Symptomer: nysen, løbende næse, lacrimation, brændende eller ondt i halsen, hoste. I svære tilfælde kan lungeødem forekomme.

Myter om skyggen af ​​stræklofter

Hvis sundheden er okay, er det ikke fornuftigt at huske, hvor længe loftets loft har lugtet efter installationen. Ved køb af kvalitetsprodukter er der ingen negative reaktioner, og risikoen for sygdomme fra toksiske sekret er reduceret til nul. På trods af alle forsikringer er myterne om farerne ved strækpaneler ekstremt vedholdende.

Det er værd at lytte til eksperter og lægeres mening: Det anbefales ikke at sætte PVC-film og stofklæder i værelser med høje temperaturforhold. Opvarmning af lærredet fører ikke kun til udslip af skadelige stoffer (omend i en mindste koncentration), men også til deformation af lærredet.

Hvis du er interesseret i miljøvenlige stræklofter, så giv præference til stofmaterialer. Selvfølgelig er sådanne mønstre dyrere, de har ikke høj fugtresistens, men er kendetegnet ved fremragende styrke og æstetik. Og vigtigst af alt er stoffet falsk næsten umuligt - denne egenskab er værd at ekstra omkostninger.

Alle ejeres bekymringer om farerne ved PVC-film, kludstof forekommer kun, når man bestiller lavkvalitetsprodukter, billig falsk. Stræklofter sættes ikke på et år, så du skal stadig ikke spare. Udover forgiftning vil dårlige materialer ikke modstå korrekt levetid, deformeres, bliver ubrugelige i æstetiske termer.

Miljøvenlig spændingsstrøm

Venner, fortæl mig, hvor skadeligt strækloftet er, og hvor kan du finde harmløse lærred? tak

Lofter, der ikke er skadelige, ville være skadelige, ville ikke sælge. PVC er også som windows. Gå til webstedet renolit rus der alt er beskrevet. Du kan bestille lofter fra os Vi køber en film fra Renolit Der er alle kvalitetscertifikater, og jeg giver en garanti i 14 år fra lofterne.

det er lige så dårligt som pakken, hvor du har bragt produkter fra butikken eller linoleum på gulvet)

Tag ikke ærligt billigt og alt vil være fint! Lugten forsvinder meget hurtigt, og du bliver glad! Held og lykke!

Jeg råder dig til at lave lofter af gipsplader! jo mindre indendørs plastik og polyethylen er det bedre for sundhed!

Der er stoflofter, men de er dyrere.

Pavel, jeg vil gerne henlede opmærksomheden på lærredene. Der er flere typer lærred (vi vil nu tale i enkle russiske ord): 1. Kinesisk lort 2. Tjekkisk lort 3. Tysk lort Hvordan vælger du et lærred: Du skal nøje studere sammensætningen af ​​hvad lort er lavet og surfe på internettet for at forstå, hvor skadeligt det er. Generelt er alt simpelt som dag. ZY Tjek også, at du bragte præcis, hvad du bestilte og ikke erstattede, som det ofte er tilfældet

Hej, i dag er der to muligheder for miljøvenlige lofter, disse er stofbaserede lofter produceret af Germany DESCOR og France CLIPSO. Disse lofter installeres uden brug af våben, og de har heller ingen uheldige lugt. fordi lavet af syntetisk stof. Sådanne lofter er egnede selv for allergi. I dette tilfælde markerer hvert lærred på kanten. som garanterer dig hvad du får for hvad du har betalt.

En person, der bor i en storby, selvom hele lejligheden er gået rundt med et træ, bliver ikke sundere!

Her har du nummeret på et godt firma til installation af hævede lofter 8 (926) 007-58-67 eller 8 (495) 518 37 54 Alle vil klare sig godt

I hvilken by er virksomheden?

Ingen måler graden af ​​skadelighed i det nedhængte loft, men enhver polymer er "usund" for helbredet! Værre at loftet ikke "ånder" overhovedet! Ventilation er nødvendig. Der er ingen harmløse stræklofter.

PVC (polyvinylchlorid) er en af ​​de mest almindelige termoplastplaster, der er fremstillet af råolie eller naturgas og natriumchlorid (natriumchlorid). Klorgas udledes fra saltet ved elektrolyse, og ethylengas produceres ved revnedannelse fra olie eller gas. Derefter udføres flere kemiske reaktioner, og ved udgangen har vi polyvinylchlorid - et hvidt pulver, der er harmløst for menneskers sundhed. PVC er et kemisk inert stof, det er meget slidstærkt. Det bruges derfor meget til at lave mange ting omkring os i hverdagen: det er håndvaske, beholdere til opbevaring af drikkevand, krukker til emballering af yoghurt mv. Køkkenudstyr, børns legetøj og meget meget mere. PVC kan forårsage skade på kroppen, hvis det indtages i stedet for mad, men dette udelukkes på grund af manglende ernæringsmæssige egenskaber. Polyvinylchlorid er ikke bange for udsættelse for direkte sollys, ultraviolet stråling og fugt. Polymeren har ingen interesse for alle gnavere, mikroorganismer starter ikke på det.

Strækloft: Et spørgsmål om miljøvenlighed af materialet

Når man arrangerer bolig- og kontorlokaler, er det vigtigt ikke kun at vælge de rigtige afslutninger og møbler for at genskabe en eller anden indretningsstil, men også at tage sig af sikkerheden af ​​materialer til sundhed. Du bør sørge for, at denne eller den dækning ikke vil medføre en forringelse af helbredet og ikke forårsage udviklingen af ​​forskellige sygdomme. Derfor er miljøvenlighed for mange kunder, der har besluttet at installere et nedhængt loft, den første og vigtigste faktor, som de lægger stor vægt på. I denne artikel foreslår vi at komme nærmere ind i spørgsmålet om sikkerheden af ​​PVC-film og stofklæder. Du vil også lære, hvordan køb af lavkvalitetsmateriale af tvivlsom produktion kan ende.

For information!

Astam-koncernen fremstiller og installerer stræklofter ved hjælp af miljøvenlige materialer og er certificeret af internationale certifikater. For at placere en ordre af højeste kvalitet og garanteret tryghed for sundhedsloft lige nu, følg linket.

Kort om sammensætningen af ​​stræklofter

Før det drejer sig om spørgsmålet om strækloftets økologiske karakter er det vigtigt at forstå sammensætningen af ​​de materialer, der anvendes til at installere sådanne strukturer. I alt er der to af dem.

 • PVC film. Denne coating består af polyvinylchlorid, hvis elasticitet opnås gennem specielle blødgørere. Også inkluderet er stabilisatorer og pigmenter. De fleste af de komponenter, der findes i vinyl, bruges til at lave plastikredskaber, husholdningsartikler og tøj, så du bør ikke bekymre dig om deres sundhedssikkerhed.
 • Stof lærred. Mange anser tekstillofter mere miljøvenlige end vinyl. Dette er dog bare en almindelig myte: Begge materialer er lavet af kunstige råmaterialer, og de er lige så sikre for helbredet. Stofstoffer er lavet af polyesterstof. For at gøre materialets elasticitet og styrke behandles det med polymerer.
Vær opmærksom!

Ud over de sædvanlige vinylstræklofter, som installeres efter forvarmning af rummet, tilbyder Astam Group koldt stræk PVC-film. De indeholder latex, hvilket gør materialet tilstrækkeligt elastisk, selv til arbejde i værelser med lav temperatur. Læs mere på linket.

Er stræklofter miljøvenlige?

Miljøvenligt strækloft afhænger af, hvilket materiale du vælger. I dag kan du finde følgende kategorier af belægninger:

 • Dårlig kvalitet belægninger af tvivlsom produktion. Denne kategori omfatter som regel PVC-film fremstillet af håndværksmetoden såvel som lavkvalitetsmaterialer produceret i Kina. Under deres produktion er selskabets hovedopgave at minimere produktionsomkostningerne. Derfor tilføjer uretfærdige producenter phthalater, formaldehyd og andre skadelige kemikalier i stedet for højkvalificerede blødgørere og additiver. Én gang i et rum med en bestemt temperaturregulering begynder de at fordampe. En person, der inhalerer skadelige dampe, kan føle sig forringet af sundheden. Omkostningerne ved sådanne lofter vil være lave, men deres miljøvenlighed er uden for spørgsmålet: de kan forårsage allergiske reaktioner, astmaanfald, hovedpine og endda udviklingen af ​​kræft ved langvarig kontakt. Ifølge statistikker indeholder næsten alle billige stræklofter flygtige toksiske stoffer, som kan akkumulere i kroppen og forårsager forstyrrelse af immun-, endokrine og reproduktive systemer. For at finde ud af, at materialet ikke opfylder miljøstandarder, er det som regel kun få uger efter installationen af ​​belægningen på en stabil kemisk lugt. Hvis det ikke forsvinder, anbefales det at demontere og udskifte bladet.
Godt at vide!

Produktionen af ​​tekstillofter kræver dyrt udstyr og streng overholdelse af teknologien, så sådanne materialer fremstilles kun af pålidelige virksomheder med stor kapital, der nøje overvåger materialets overensstemmelse med miljøstandarder.

 • Spændbeklædning af den europæiske produktion. Faktisk kan kun stræklofter være sikre, hvis miljøvenlighed er bevist ved passende certifikater. Hidtil betragtes belægningerne af europæiske producenter Pongs and Descor som de sikreste og mest kvalitetsmæssige. Faktum er, at hvert produkt af disse fabrikker gennemgår en meget grundig kontrol for tilstedeværelsen af ​​farlige kemikalier i overensstemmelse med europæiske standarder. Sådanne lofter kan installeres sikkert i børns værelser og værelser samt i kontorer, hvor medarbejderne tilbringer det meste af dagen.
 • Kvalitets kinesiske belægninger. Mange anser materialet produceret i Kina, miljøvenligt. Der er dog flere fabrikker i dette land, der producerer sikre stræklofter, der opfylder alle kvalitetsstandarder. Disse omfatter MSD, som fremstiller vinylfilm i overensstemmelse med miljøstandarder.
Vær opmærksom!

Ud over de originale produkter er der ofte falsk på strækmarkedet. Derudover er der sælgere, der tilbyder billigere dækning under dække af dyre analoger. For at sikre, at materialet er miljøvenligt og sikkert, skal du bede sælgeren om at fremlægge et dokument, der bekræfter produktets originalitet.

Hvordan man ved, om materialet er miljøvenligt?

Hvis du bekymrer dig om husstandens eller kontormedarbejdernes sundhed ved bestilling af et loftsloft, er det vigtigt at sikre, at belægningen er miljøvenlig. Det er som regel svært for kunderne at forstå, om materialet opfylder alle krav og standarder. Skrupelløse sælgere forsøger altid at indskyde på troværdige købere ved at sælge lavkvalitets farlige materialer.

Du kan dog stadig beskytte dig mod et sådant køb. For at gøre dette skal du være opmærksom på følgende fakta:

 • Certifikater for produkter. Alle højkvalitets lofter skal testes for overholdelse af miljøstandarder. Hvis belægningen opfylder miljøstandarder, er den certificeret. Med sælgere, der ikke har sådanne dokumenter, er det bedre ikke at samarbejde.
 • Tilstedeværelsen af ​​vedvarende lugt. Hvis det installerede loft i løbet af få dage ikke ophørte med at udstråle en bestemt lugt - en grund til at tænke på dens miljøvenlighed.
 • Sælgerens ry. Det er tilrådeligt at bestille stræklofter i virksomheder, der har været på markedet i mange år og har et stort antal anmeldelser. Sådanne virksomheder værdsætter deres omdømme og tilbyder kun miljøvenlige materialer.
 • Kontorets tilstedeværelse. Hvis du har bestilt et loft i et firma, der kun arbejder på internettet og ikke har en juridisk adresse, er det sandsynligt, at materialet vil være af ringe kvalitet. Sælgere, der ikke har et kontor, vil ikke kunne klage. Du kan heller ikke returnere dine midler, hvis det hævede loft vil have en negativ indvirkning på helbredet.
Nyttige oplysninger!

For at bestille et strækloft, hvis miljøvenlighed er bekræftet af certifikater, kontakt Astam Group. Vi er klar til at garantere den høje kvalitet af hvert loft installeret af os!

Søgningsside

Stræklofter

Ofte stillede spørgsmål

I dag har den gennemsnitlige person meget lidt af produktets smukke udseende og en acceptabel pris. For en forbruger, der er blevet mere læsende og krævende, bliver det afgørende at kende produktets miljøkomponent. Et hus er trods alt en fæstning af alle og en hyggelig indre verden. Så du vil have ham til at beskytte mod modgang og aggressiv omkringliggende virkelighed. Det har længe været kendt, at luften i en lejlighed med byggematerialer af dårlig kvalitet er meget snavsere og farligere end på gaden. Mange mennesker i dag er omhyggeligt velegnede til reparation af lokaler og valg af byggematerialer. Bevidstheden hos forbrugerne vokser, og spørgsmålet om miljøvenlighed kommer ganske rimeligt frem.


Virkelighed og myter


Tvivler om lærredets økologiske spændinger er ret klare, fordi de er lavet af kunstigt polymermateriale (polyvinylchlorid). I mellemtiden er dette materiale meget udbredt i hele verden og i næsten alle sfærer af livet. Det har været anvendt i lægepraksis i mere end 60 år, specielt udstyr er fremstillet af det, som er installeret i menneskekroppen. Polyvinylchlorid er lavet airbags og paneler til biler. Dette materiale bruges også i den moderne fødevareindustri. I Amerika og Europa kommer levesteder og sundhedsbeskyttelse først, og overholdelse af alle miljøbestemmelser er en integreret del af produktionen.