Murpapir eller hængende loft: Hvad først, og hvad så?

Stræklofter bliver i stigende grad et sted i vores lejligheder og med god grund. Lavet af ikke-giftige stoffer, tjener de os i lang tid og korrekt uden at erstatte mere end en femårsperiode. Og installationsproceduren er hurtig og problemfri. Desuden kan de rengøres fra støv.

Stræklofter - En tynd film af polyvinylchlorid (PVC) eller stof, der strækkes på en bestemt ramme under loftet. Efterfølgende ser det ud som en ideel indfødt overflade. Farverne på lærredet kan være alle - det hele afhænger af dine designideer og på kombinationen af ​​farven på loftet og tapetet. Film kan være monokromatisk farvet med mønstre, loftlamper, men imitering af marmor eller andet materiale er også muligt.

Lidt om installationen af ​​hævede lofter

Hvis hele værelset bliver renoveret, opstår spørgsmålet ofte, hvad er først: tapet eller loftsloft? Udtalelser om denne score afviger. Derfor skal vi først overveje strukturen og installationen af ​​et strækloft. Der er to af dem:

 • Harpoon metode. På forhånd måles værelset til fremstilling af en vis størrelse af lærredet, så installatørerne af firmaet efter eget valg installerer en ramme (med andre ord en baguette), som er installeret på specielle negle, der hammer ind i væggene. En sådan konstruktion vil "stjæle" højst 4 centimeter af vægens højde. Derefter opvarmes det særlige lærred med en varmepistol, strækkes over hele loftets overflade og snapper på plads. Selv om du ønsker det, kan du lave et hæftet loft med et hak til gardiner eller endda trække det kun på en del af rummet. Ved tørring bliver det sværere, men det forbliver helt glat.
 • No-gunpunny metode - lærredet er fastspændt, som et stof på bøjlen. Denne metode anses for at være mere enkel (i pris og kvalitet), fordi den ikke kræver forudgående måling og fremstilling af lærredet. Det er dog også muligt at sænke.

Også stræklofter er lavet af stof. I tilfælde af en vævsvariant reduceres risikoen for sænkning siden stof er mere tæt. Installation af et sådant produkt sker uden opvarmning. Materialet er egnet til kunstmaleri og endda selvmaleri.

Og alligevel: hvad først?

Nu hvor du ved alt eller næsten alt om stræklofter, er det tid til at komme til vores hovedspørgsmål. Hvad plejede det at være: at strække loftet eller lim tapetet?

Først og fremmest ligger svaret i hyppigheden af ​​din wallpapering. Hvis det foregående tapet ikke er blevet ændret i ti år, så inden du lægger baguetten til PVC, kan du sikkert klæbe tapetet, på hvilket lærredet senere strækker sig. Du bør ikke bekymre dig om deres skade under installationen af ​​loftet - rigtige fagfolk vil gøre alt så præcist og rent som der ikke er snavs eller snavs tilbage i rummet, når de strammes.

Hvis du er vedhængende af hyppige reparationer og gerne vil opfriske et værelse med nyt tapet, vil det være logisk at lim tapet fra bunden af ​​plastikkanten langs kanten af ​​strækloftet. Derfor kan du nemt fjerne gamle, som de gjorde i et normalt loft, uden at berøre spændingsstrukturerne.

Hvis du beslutter dig for at installere et strækloft, skal du ikke glemme væggenes præ-alignment. Dette bør gøres strengt inden strækningen af ​​lærredet. Ellers strækker loftet sig ujævnt, og udseendet af ujævne vægge vil ødelægge indtryk af en indvendig renovering.

Hvad er først: tapet eller loftloft?

En unik løsning på dette problem kan ikke tilbyde selv fagfolk med mange års erfaring. Modsætningen ligger i, at der er reelle risici for at skade i den næste fase af arbejdet. Belægningen arrangeret tidligere, uanset om vi taler om tapet eller hængende loft. Der er to muligheder for sekvensen af ​​denne type arbejde:

 • Installationen af ​​en strækfilm eller stofplade sker efter færdiggørelsen af ​​alle byggeri og efterbehandling i rummet, herunder efter vægpapir.
 • I første omgang er strækloftet monteret, og kun så vægge limes med tapet.
I betragtning af begge disse metoder med hensyn til fremstillbarhed og overholdelse af byggekoder kan vi med sikkerhed sige, at de er fuldt literære og har ret til at bruge. For at vælge, hvad der skal limes tapetet eller strækloftet først, følg rummets specifikke parametre og under hensyntagen til arbejdsvilkårene. Under alle omstændigheder, hvis færdiggørelsen og udsmykningen af ​​lokalerne udføres af højtuddannede med den nødvendige erfaring, vil både disse og andre værker udføres på et højt kvalitetsniveau. Dette er en teori, men i praksis går det ikke altid glat.

Stretch loft enhed efter tapet

Proponenter af denne metode som hovedargument peger på følgende omstændighed: Et færdigstilet strækloft i færdigbehandling af vægge (herunder pasta med tapet) kan sandsynligvis blive forurenet med lim eller maling. Der er også risiko for at beskadige lærredet med en skarp genstand (trowel eller saks), når du vægrer eller maler en væg.

 • For at installere profilen af ​​strækloftet langs væggen er det nødvendigt at bore mange huller. Dette giver meget lille støv, der akkumuleres på tapetet.

For at minimere indtræk af støv fra boreområdet af væggen, brug en speciel perforator med en støvsuger eller udvej til en almindelig husholdnings støvsuger. Også en temmelig effektiv måde at beskytte vægge med tapet på er at dække dem med en speciel film.

 • En af betingelserne for højkvalitetsmontering af strækloftet er opvarmning af rummet til +60 ° C. En sådan høj temperatur kan påvirke tapetet negativt og få dem til at ligge bag overfladen af ​​væggene. Ofte er der sådanne øjeblikke, når der er et skynd at udføre reparationer. Hvis kunden eller entreprenøren har travlt med at færdiggøre efterbehandlingen af ​​lokalerne og sætte genstanden i brug, bruger de ofte en varmepistol ved installation af strækloftet uden at vente på, at væggene tørrer eller er blevet malet over med tapet. Selvom der i instruktioner til tapetlim eller maling er angivet, hvor længe de tørrer ud og hvor lang tid det tager at skabe en komplet belægning på væggene. Efter 4-5 dage klæber tapetet i overensstemmelse med overholdelse af teknologi som en normal bestandighed betydelige temperaturfald.

I praksis er en måler fra et firma, der leverer tjenester til fremstilling og installation af spændingsdukker, kaldet efter at rummet har fuldt ud erhvervet sine endelige dimensioner. Det vil sige, væggene er forberedt til efterbehandling, eller tapet er allerede indsat. Det tager som regel en uge at fremstille et stof eller PVC-loft. Denne gang er nok for tapetet ikke kun at tørre, men også at erhverve alle styrkeegenskaber.

 • Installation af stræklofter kan forårsage deformation, beskadigelse eller forurening af tapet. Som nævnt ovenfor er sådanne sager kun mulige på grund af kunstnerens lave professionalisme.
 • Da profilen af ​​strækloftet, der er installeret omkring rummets omkreds, trykker på den øvre kant af tapetet, kan der i fremtiden være vanskeligheder, hvis der er behov for at klæbe tapetet igen. Men dette er mere fjernet problem end den virkelige. Udskiftet tapet inden fjernelse fra væggene er let trimmet til selve kanten. En ny tapet uden meget besvær, der sidder fast. Selv med minimale forskelle kan den ujævne topkant nemt gemmes med et dekorativt bånd.

Stræklofter inden tapet

Ved at vælge teknologien til at strække loftet til vægternes klæbning med tapet, er det nødvendigt at tage højde for forudsætningen - kvaliteten af ​​forberedelsen af ​​vægflader til efterbehandling er vigtig. Det vil sige, at væggen skal være flad og pudset. Trods alt vil baguetten monteret på væggen med fejlene fremhæve alle uregelmæssigheder på den.

 • Materialer til vægdekoration (tapet, dekorative gips, maling, etc.) vil være helt sikre. Da der ikke er nogen risiko for forurening eller beskadigelse under installationsarbejdet på enheden af ​​strækloftet.
 • Baggrunde indsættes efter installation af strækloftet, om nødvendigt kan du nemt ændre dem til andre.

Den overvejede metode til at arrangere et strækloft har også negative aspekter, som kan manifestere sig med en lav kvalifikation af specialister, der udfører både montering og vægbeklædning af vægge. Det handler om følgende:

 • Materialet, der bruges som et strækloft i lærredet, er også udsat for mekanisk belastning og ekstern forurening, som kan resultere i fuldstændig forringelse. I betragtning af at strækloftet er et temmelig dyrt element i rummets indre, skal du veje sekvensen af ​​handlinger: Først skal du strække loftet eller lim tapetet.
 • Det er svært at trimme toppen af ​​det indsatte tapet. De reelle risici er høje for at bryde baguettes dekorative strimler eller at rive selve lærredet.

Hver af disse metoder er attraktiv på sin egen måde. Derfor at beslutte at det første suspenderede loft eller tapet, skal du. Det eneste, jeg gerne vil bemærke, er, at metoden til at arrangere et loftblad i et rum med helt færdige vægoverflader (med tapet fast på dem) i dag betragtes som traditionelt.

Hvad først strækker loft eller tapet - alle fordele og ulemper ved begge muligheder

For nylig er hængende lofter blevet meget populære, så på fora er folk i stigende grad interesseret i - hvad skal man gøre før, lim træet eller installere loftet? Absolut ikke noget svar på dette spørgsmål. Derfor foreslår jeg at overveje fordele og ulemper ved begge muligheder, så du selv selv kan bestemme, hvor bedst du kan gå videre.

Stretchloft kan installeres både før klæbende bånd og efterfølgende

Hvad skal man afslutte først

Argumenter til fordel for loftet

Taler om hvad man skal gøre foran - at trimme væggene eller lofterne, ikke aftag selv blandt specialister. Til fordel for den første prioriterede installation af loftsbeklædningen anføres følgende argumenter:

 • Ved installation af PVC-film anvendes en termopan, som negativt påvirker vinyl tapet - de ændrer farve og deformeres. Allerede ved en temperatur på 70 grader forringes materialet.

Derfor, hvis du planlægger at færdiggøre væggene med vinyl tapet, så først skal du helt sikkert strække loftet. Dette gælder dog kun for filmloftbelægningen, da stoffet strækkes uden brug af en termo pistol, og det er desuden mere holdbart. Prisen på et stofloft er dog en og en halv til to gange højere.

Varmepistol kan ødelægge vinyl tapetry

 • Loftet overtræk holder normalt længere end trelliserne. Derfor vil du sandsynligvis over tid genopbygge tapetet. Hvis loftet er installeret oven på tapetet, vil der være visse problemer ved demontering af gamle malerier.

Det ser ud til, at argumenterne er vægtige, så du kan bringe tvisten til ophør. Men faktisk, ikke så simpelt.

PVC film er let at rive med enhver skarp genstand.

Argumenter til fordel for tapet

I klæbende gobeliner til loftafslutning med den overvejede metode er der også nogle fordele:

 • Du risikerer ikke at plette loftet med lim eller endda beskadige det. Faktum er, at filmen kan bryde lige fra let kontakt med en skarp genstand;
 • Hvis væggen er ujævn, skal du inden klæbning af gobelinerne være forberedt - poshpaklevat og poleret, og i nogle tilfælde kan du endda bruge gips. Hvis der er et strækloft i rummet, for at forberede væggene på en lignende måde uden at beskadige loftet, er det ikke sandsynligt, at nybegynderen vil lykkes.

Putty vægge skal færdiggøre loftet

Af ovenstående kan vi konkludere, at det først og fremmest er nødvendigt at gøre væggene - for at fjerne gamle malerier og vurdere tilstanden af ​​overfladen. Hvis de har brug for tilpasning, er denne operation nødvendig før montering af loftdækslet.

Hvad angår yderligere handlinger, afhænger det hele af situationen. Hvis du for eksempel ikke er fan af hyppige reparationer, og ændrer tapet hvert tiende år, kan du først afslutte væggene. Der er også tilfælde, hvor folk først trimmer væggene, og så kommer ideen til at forbedre interiøret og trække strømmen, for eksempel i køkkenet i baggrundenes farve.

Stof stretch stof kræver ikke brug af en termisk pistol, så det kan monteres i enhver rækkefølge

Der er ikke noget galt med det, men kun hvis tapetet ikke er vinyl eller stof strækker stof. Ellers skal du først installere loftdækslet, og kun derefter gå videre til vægindretningen og forsøge ikke at plette og beskadige loftdækket. Sådan gør jeg det, vil jeg fortælle nedenfor.

Hvis loftet allerede er strakt

tapetsering

Hvis du har et strækloftet installeret, skal du klæbe trellerne for ikke at ødelægge filmen eller stoffet. Der er nogle tricks, der gør det muligt for en nybegynder at klare denne opgave uden risiko for at ødelægge spændingslærredet.

Arbejdet udføres i standard sekvensen:

Skridt af tapet

Instruktioner til at holde fast i vores situation er som følger:

Hvad fremad tapet eller loftet

Hvad først lim tapet eller hængende loft: det rigtige valg

Under en eftersyn omfatter efterbehandling i en lejlighed normalt skift af gulvbelægningen, efterbehandling af væggene og loftet.

Ved reparation af gulvet er alt klart, det sker først.

Men med væggene og loftet opstår spørgsmålet: Hvad skal man først limes på tapetet eller strække loftet?

Faktisk er hver af disse processer skabt i rummet ved støv og snavs, der bidrager til forureningen af ​​den nye coating.

For at træffe den rigtige beslutning er det nødvendigt at omhyggeligt forstå ordren for hvert job, forholdet mellem dem og de anvendte materialer.

Faktorer der påvirker arbejdsordenen

I den nuværende situation vil eksperter tilbyde 2 måder at afslutte:

 • Afmontering af vægge efter montering af en spændeklæde;
 • Montering af spændeklæde efter limning af tapet og efterbehandling af alle færdiggørelser i lejligheden.

Begge muligheder er korrekte, og hvis de udføres korrekt, vil gode specialister give et positivt resultat. Men i virkeligheden kan hvert arbejde præsentere sine vanskeligheder.
Det hele afhænger af reparationsbetingelserne og nogle faktorer:

 • Om installationen af ​​loftplint
 • Hvilket materiale væggene er bygget af;
 • Anvendt spændingsdukke med fastgørelsessystem;
 • Kvaliteten af ​​foringen, som vil påvirke hyppigheden af ​​dens forandring;
 • Tekstur og farve vælges under spændevævet.

Den optimale løsning på problemet med hårdt arbejde

Der er en optimal vej ud af den situation, der er opstået, hvilket omfatter fælles groft arbejde på væggene og loftet.

Dette efterfølges af den endelige finish. Men på grund af udførelsen af ​​værker i flere faser øges omkostningerne og kompleksiteten af ​​reparationer, hvilket ikke altid passer til kunden og entreprenøren.


Samarbejdsprocessen består af:

 • Fjernelse af gamle efterbehandling materialer;
 • Primervægge antifungal sammensætning;
 • Eliminering af defekter i form af revner, huller mv.
 • Nivellering af overfladen, gips og kitt.
 • Efter færdiggørelsen af ​​overfladebehandling foretager målerne samtidig deres opgaver: installatørerne måler deres konstruktion, tapeterne måler væggene.

Finalen af ​​udkast til værker består i at fastgøre en baguette til bunden, montering af en metalstruktur, der lægger lydisolering.


Efter at have gennemført alle udkast til forberedelse af værelset, fortsætter holdet til vægpapir. Lim tapetet efter at overfladen er helt tør. Alle kanter under baguetterne skæres med en brevpapirkniv inden installationen af ​​strækmaterialet, for ikke at skade det ved et uheld.

De indsatte vægge er efterladt til tørring, hvorefter installatørerne af spændingsstrukturen påbegynder deres opgaver.

Deres job er at installere loftslys og fastspænde spændevævet til en forberedt struktur.

Denne rækkefølge af den fælles proces er heller ikke ideel. Der er ingen garanti for, at installatørerne ikke ved et uheld vil beskadige finérmaterialet. Men en sådan sekvens af udførelse af alle handlinger er den bedste løsning på problemet.

Montering af malerier før væggene

Den primære installation af spændingselementer er gavnlig ved valg af PVC lærred. Under strækningen er det nødvendigt at opvarme rummet og lærredet med en varmepistol, hvilket kan påvirke limet tapet negativt.

Øget temperatur bidrager til bagvæggen af ​​leddene fra væggene, og nogle arter kan endog deformeres.


Hvis der vælges klæder af lyse farver, papir eller stof til udsmykning af væggene, er de bedre at holde sig fast efter at have installeret loftet. Faktum er, at de er bange for vådrensning.

Og uden dette kan du ikke gøre. For at løse profilen i væggen er det nødvendigt at bore huller, så støvdannelse kan ikke undgås. Især stærkt farvet rød mursten.

Det er mere hensigtsmæssigt at montere en dekorativ sokkel på det strakte loft. Det er fastgjort på en nøggen mur, fordi lærredet er for skrøbeligt, og lærredet "spiller" ved forskellige temperaturer sammen med basispladen.

Under limning af basisplader er der ingen risiko for farvning af strimlen med lim. At klippe kanterne af arket ligger på kanten af ​​soklen, hvilket sikrer sikkerheden på lærredet.


Før du starter reparationen, er det nødvendigt at tage højde for hyppigheden af ​​at ændre tapet Hvis de skulle hyppigt limes igen, så er det bedre at klæbe ende-til-ende til en dekorativ sokkel. De vil være lette at fjerne fra overflader uden at beskadige spændevævet.

 • I dette tilfælde er ordren som følger:
 • Overfladebehandling af væggene;
 • Loftsinstallation;
 • Montering af dekorative sokler;
 • Pasta bunden.
 • Limning tapet inden installation af loftet

Installation af et loft i et tapetbelagt rum kræver foranstaltninger for at bevare dem mod forurening og beskadigelse. Den største fjende af rå tapet er udkast og abrupte klimaændringer. Værelset skal tørre i mindst 5 dage, hvorefter det er ønskeligt at lukke alle vægge med folie.

Boreoverflader til baguetter skaber støv i rummet, som ikke kun skal klare sig på gulvet, men også på væggene. Reduktion af støvdannelsen vil hjælpe med at bruge en stans med en støvsuger.


Ulempen ved denne metode er vanskeligheden ved at fjerne den pressede baguette tapet, når de limes. Faktisk er det ikke. De er nemme at skære med en kniv på en baguette og klæbe ny rump til den. Overholdelse af enkle regler og forsigtighed ved montering af loftet vil holde den nye indretning på væggene.

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan man sige, at installation af loftet kan gøre lidt skade på tapetbelagte vægge. Grundlæggende er installationen af ​​loftet den endelige reparation.

Og hvis spørgsmålet opstår, at du først limer tapetet eller det nedhængte loft, er det bedre at fokusere på den primære klistring af væggene.

Nyttige videotips fra eksperter:

Men foruden råd fra mesterne hviler det sidste ord altid med ejeren af ​​lejligheden.

Fortæl dine venner om denne artikel i det sociale. netværk!

Hvad første strækloft eller tapet?

Zatevaya reparation, er det vigtigt at forstå ordens orden og forstå det første strækloft eller tapet. Det rigtige valg er ikke så ligetil som det ser ud ved første øjekast. For at forbedre kvaliteten af ​​at færdiggøre lokalerne er det rationelle indkøb af materialer nok til at finde ud af sekvensen af ​​processerne i en bestemt situation.

Hvordan påvirker loftet med et strækstof påvirke vægge?

Før pokleit tapet er væggene foret med gips, kitt eller gipsplader (gipsplader). Spørgsmålet om prioritet af tapetet hævet, fordi installationen af ​​et strækloft på en uforberedt overflade betyder sin krumning. Hvis du ønsker at lave de første stræklofter, og derefter væggene, så vil du støde på en situation, hvor loftsstøbningen bliver skævt installeret, og strækloftens overflade strækker sig ujævnt.

Der var tilfælde, hvor strækloftet blev valgt, og det er allerede klar, og for væggene er det planlagt at konstruere et gipsplader, hvilket gør det nødvendigt at reparere lofterne. fordi profilen under gipspladerne er monteret under loftet. For at undgå demontering arbejder med en film, er det tilladt at installere loftet først, men med omhyggelig beskyttelse mod efterbehandling. For at forhindre, at lim falder ned på loftet, limes tapeet til filmen, og derefter blandes applikationen, og tapetet er fastgjort.

Hvorfor anbefaler mesterne ikke at installere hævede lofter på en flad væg uden tapet, fordi de kan limes og tørres? Efter installationen er tapetet skåret fra toppen, så sandsynligheden for skade på PVC-stoffet er meget høj.

Sekvensen for installation af hævede lofter og nuancer

Når man finder ud af hvad man skal gøre først: et strækloft eller et tapet, skal man overveje trinnene til at installere et strækloft:

1. Fastgørelse loft baguette. For at gøre dette skal håndværkerne forberede væggene ved at bore huller med en perforator. Hvis du har et panelhus eller for eksempel en del af køkkenet ikke er dækket af tapet, og en del er flisebelagt, så vil der være mindre støv. Murvægge efterlader et specifikt rød-orange mærke ved boring. Så forsvinder spørgsmålet om sekvensen kun, hvis du vil give tapetet en original farve eller tabe tid til rengøring.

2. Opvarmning af PVC til stræklofter (fra 80 til 100 OS) eller alternativt valg af alternativ strækstof. Hvis du først limer tapetet, og derefter monterer et strækloft, kan det senere blive beskadiget at opvarme lofterne på væggen. Objektiviteten af ​​denne dom afhænger af det anvendte udstyr, faglighedenes faglighed og hvad lærredet er lavet af. Installation af et stofloft er mindre tilbøjelige til at beskadige vægge med tapet.

3. Fastgørelse af spændeskiver i en baguette med en spatel, eventuelt at installere et ekstra farvebånd (filet), som maskerer afstanden fra væggene til baguetten. Bemærk, at klipning af tapeter efter montering af fileter er yderst uønsket. Du skal simpelthen ikke klippe tapetet perfekt jævnt, eller endda en lille afgang af loftet fra niveauet vil være mærkbart.

Master rådgiver. For ikke at plette de færdige lofter med lim eller ikke at støde væggene med efterbehandling under forberedende arbejde, er baguetten først installeret, så tapetet skal limes til profilniveauet og fastgøres med spændingsdug. Rengøringen af ​​væggene med tapet i en sådan ordre er maksimalt sikret.

I tilfælde af dyre tapet kan kunderne gemme materiale, fordi for dem handler det ikke så meget om, hvad man skal installere først (strækloft eller tapet), som det faktum at loftet spiser mindst 4 cm af rummets højde. Et kompromis er forskelligt for alle, og beslutningen afhænger af reparationens tid og kundernes ønske om at klage. Det er fortsat for arbejdstagerne at oplyse en kendsgerning: Et strækloft vil vare meget længere end høj kvalitet baggrunde.

Fordele og ulemper

For høj kvalitet reparation af lokaler med pænt indsat tapet, skal du veje alle fordele og ulemper ved begge installationssekvenser.

Først i lofterne, og derefter tapetet.

 1. Hvis du vælger at lave stræklofter, inden du laver tapet, sparer du tid på rengøring af vægge og møbler efter reparationer.
 2. Installationen af ​​lærredet bliver bedre, og loftet bliver mere sikkert fastgjort til væggen.
 3. Du behøver ikke bekymre sig om skaden på tapetet under opvarmning af filmstrukturen af ​​stræklofter med en varmepistol.
 4. Rimeligt forbrug af tapet.
 1. Installering af lærredet før tapetet er dyrere, fordi eksperterne vil rejse til dig to gange: Første gang vil du fixe baguetten, og den anden vil rette lærredet og fileten, som kun er monteret på målvæggen og ikke til den bare overflade.
 2. Når du begynder at klæbe på tapetet, er der en chance for, at du vil plette strækloftet lavet af stof eller PVC.
 3. Sandsynligheden for at beskadige loftet på stoffet, når du trimmer tapet.

Først tapetet, så loftet

 1. Det mest støvede øjeblik for montering af loftmonteret baguette. Hvis mastrene bruger en perforator med støvudmattelse, så skal du ikke rengøre det med en støvsuger, når du borer huller til tapetprofilen og parket eller laminat.
 2. PVC-loftsfladens integritet er garanteret.
 3. Galtel rhinestones er klar til fiksering på baguetten, mere præcist i kløften mellem baguette og tapet.
 1. Det er umuligt at starte installationen af ​​lærredet umiddelbart efter reparationen af ​​væggene. Lad det indsatte tapet stå i 4 dage. Hvis det friskhængte tapet opvarmes med en varmepistol, så kan de skrille af.
 2. Når problemet med tilstedeværelsen af ​​en perforator med en speciel dyse ikke er løst, vil en støvsuger og alt til vådrensning være nyttigt for dig til at rense støvet fra at installere stræklofter.
 3. Resterne af hullerne fra mursten er ret vanskelige at trække sig tilbage. Især er de synlige på baggrund af lys nuancer.
 4. Hvis du har tapet på væggene til maling, skal du først installere loftet og derefter slutte med at male tapetet. Løsningen for at beskytte nettet mod maling. Indsæt i lofterne med maskeringstape.

Et entydigt svar på spørgsmålet: "Hvad er først et ophængt loft eller tapet?" Er umuligt. Hver kommer fra en eksisterende reparation eller fremtidig interiør og deres behov. Forbindelsen mellem loftet og væggene i rummet er meget tæt, og det er vigtigt at installere alle elementer en efter en under særlige omstændigheder.

Hvad der plejede at være - suspenderet loft eller tapet: anbefalinger til reparation af værker

Hvad laver du foran - suspenderede lofter eller tapet? Generelt, i hvilken rækkefølge er det bedre at reparere vægge og lofter? I artiklen vil vi forsøge at fortælle om den korrekte række af grundlæggende operationer og om mulige afvigelser fra hovedplanen.

Sådan starter du en reparation? Lad os prøve at finde ud af det.

Om teknologi

Lad os begynde med en lille lyrisk uddybning fra det direkte stillede spørgsmål. At bestemme, hvad der plejede at være - tapet eller nedhængte lofter - det er ønskeligt klart at forstå teknologien til fastgørelse af loftet.

Vi analyserer den mest populære løsning - installation af PVC klud med en harpun.

 1. Langs rummets omkreds markeres niveauet for fastgørelsen af ​​baguetten (fastgøringsprofil) - en linje, der er strengt justeret på horisonten.
 2. Langs den markerede linje med en stigning på 15-25 centimeter bores monteringshuller med et slag.

Lad os tydeliggøre: de er kun nødvendige i mursten, sten og panelhuse.
Trægulve giver dig mulighed for at lave en baguette med almindelige skruer.

 1. Dowel-screw fastgjort baguette.
 2. Derefter opvarmes stoffet svejset af strimler af blødgjort polyvinylchlorid til rummets størrelse med en varmepistol og strækkes over hele loftets areal. samtidig er den stive kant af lærredet - harpunen - indsat i baguettesporet med hjælp af en spatel og fastgjort i den med en simpel låse.
 3. Baguettesporet er lukket med en dekorativ profil.

På billedet - installationen af ​​dekorative kanter.

Efter afkøling af PVC-folien opnår loftet den nødvendige spænding og udjævner de mindste folder på overfladen.

Angleless fastening, som normalt anvendes med stof lofter, adskiller sig kun i vejen for at fastgøre lærredet til baguetten. Hovedsekvensen forbliver den samme: markup - baguette - fastgør lærredet.

Loft egenskaber

Så alt det samme: Hvornår skal du vedhæfte det hængende loft - før eller efter at indsætte tapet?

Kære læser, vær tålmodig lidt mere.

Kun en lille smule tilbage til oplysning: Vi skal tydeligt forstå de mekaniske egenskaber af stræklofter af forskellige typer.

 • Den største ulempe ved vinyl lærred er manglen på nogen modstand mod mekanisk stress. Et korkskud af nytårs champagne kan fordømme dig til dyre reparationer; Der er ingen grund til at tale om skarpe kanter af trowel eller den bærbare stige: uforsigtig bevægelse vil koste dig at ombestille lærredet.

Imidlertid: blødgjort polyvinylchlorid er vandbestandigt, for hvilket det er værdsat.
Han er helt i stand til at redde husholdningsapparater og bøger under oversvømmelsen hos naboerne ovenfor.

 • Stoflofter er derimod ret holdbare. For at beskadige dem med et stumt objekt, skal du prøve; Den berygtede spatel kan kun klippe lærredet med meget stærkt presning.

Ved installation af stoffet kan loftet ikke være bange for utilsigtet skade.

Mellemliggende konklusioner

På baggrund af de modtagne oplysninger er det allerede muligt at drage visse konklusioner om, hvornår det er nødvendigt at fastsætte stræklofter - inden lakering eller efterfølgende.

Generelt ser den korrekte sekvens ud som denne:

 1. Væggen er nivelleret, puttied. primet og tapet.
 2. Efter at væggene er helt tørrede, kan du gå til strækloftet: baguetten er monteret over tapetet og maskerer alle de uundgåelige blemishes af deres øvre kant. Først og fremmest vedrører dette tapet med et gentagende mønster: Når der monteres et billede, er det meget svært at justere den perfekte nøjagtige kamp af niveauet af randens øvre kant.

Her er et par grunde:

 • Klistermærke tapet er normalt ledsaget af deres trimning på plads ved kanterne, hjørnerne, hullerne i væggen mv. Er du sikker på at du er klar til at bruge en skarp kniv i nærheden af ​​et tyndt lærred, hvilket godt repræsenterer den mulige mængde skader i tilfælde af akavet bevægelse? Alligevel starter den nuværende pris pr. Kvadratmeter PVC-loft fra 700 rubler, og loftet er ret stort...
 • Husk, hvor tapetet er oftest skrællet af. Op i loftet, ikke? Relativt trykt baguette, de kan bare ikke flytte væk fra væggen.

I retfærdighed har ovenstående operationssekvens omkostninger. Ved boring af monteringshuller, vil tekstureret tapet samle noget støv og vil have en tæt bekendtskab med en støvsuger eller en lap. Faktisk er støv og maling dryp den vigtigste grund til, at reparation af et værelse normalt sker fra toppen ned - fra loftet til væggene og fra væggene til gulvet.

Ved fastgørelse af en baguette, der er let at plette tapet.

Bemærk: I tilfælde af stof tapet mister den første af disse argumenter noget. Som allerede nævnt er det ikke nemt at ødelægge det polyesterforstærkede stof ved et uheld.

Bypass manøvrer

Som i almindelighed er vedhæftede lofter vedhæftet - før eller efter tapetet - vi synes at have regnet ud. Men i nogle tilfælde skaber den korrekte reparationsrækkefølge rent organisatoriske ulemper: For eksempel er lofterne klar, installationstiden er aftalt, og de bestilte wallpapers er endnu ikke blevet leveret.

Er det muligt på en eller anden måde at redde situationen, når det prioriterede spørgsmål - et suspenderet loft eller tapet - ikke er lige foran dig?

Installation i to trin

At løse problemet vil hjælpe installationen af ​​loftet, opdelt i to faser:

 1. Ved første opkald markerer teamet af installatører og fastgør baguetten.
 2. Det andet besøg efter tapet er kun reduceret til lærredets spænding. For at udføre dette arbejde er en person med en varmepistol tilstrækkelig. Selvfølgelig vil installationen i denne udførelsesform koste mere end standarden, men forskellen ser ikke ud til at være ødelæggende.

At strække en klud på en fast baguette er arbejde for en person i et par timer.

Loftslister

For at undgå farlige manipulationer tæt på det strakte loft, vil udsmykningen af ​​toppen af ​​væggene med en bred loftsplint hjælpe. Instruktioner til fastsættelse af det selv er noget anderledes end standarden: Baseboardet er kun fastgjort til væggen; mellem ham og loftet er der et hul på 2-3 centimeter.

I dette tilfælde trykker vi hårdt på toppen af ​​tapetet, skjuler deres øverste kant sammen med stræktappen baguette og efterlader fremtiden et smuthul for nem og sikker tapetlimning.

Plint monteringsskema.

konklusion

Vi håber oprigtigt, at de anbefalinger, der præsenteres for læseren, vil spare ham for meget energi og nerver under reparationer. Som altid kan yderligere tematiske materialer findes i videoen i denne artikel. Held og lykke!

Hvad skal man gøre før: lim tapet eller hængende loft?

Når man reparerer en lejlighed, møder man undertiden forskellige modsætninger og kontroversielle problemer. For eksempel er det ikke altid klart, hvor man skal starte: lav et loftsloft eller lim tapet. Stretch lofter vinder deres popularitet, de består af ikke-giftige komponenter, sådanne designs er holdbare og sikre. Installationsprocessen kræver ikke særlig viden og passerer hurtigt.

Processen med at skabe et strækloft

Stretch Loft er en speciel film af PVC, strækket på en stærk ramme. Resultatet er en perfekt flad og glat overflade. Takets skygge kan vælges efter enhver smag, alt afhænger af selve rummet. Filmen kan hentes som sædvanlig monofonisk og med efterligning af marmor, en mursten, gips eller med et ornament eller tegning.

Strækloft med spotlights

Stræklofter af PVC - Dette er en stilfuld, komfortabel og moderne løsning til indretning. Overvej to hovedmåder til at installere dette design:

 1. Harpoon. Først foretages alle nødvendige målinger i rummet, lærredet til loftet er lavet i overensstemmelse med de angivne parametre. Sæt derefter rammen (baguette), mens det er værd at overveje et fald i loftets højde med ca. 4 centimeter. PVC lærred opvarmes med en speciel varmepistol, strækkes på rammen over hele området og snaps fast. Om nødvendigt kan vinylen strækkes kun på en del af loftet. Derefter skal du vente, indtil loftet er helt tørt, indtil overfladen er helt hærdet og bliver helt glat.
 2. Bezgarpunny (shtapikovy). For at forstå hvad man skal gøre først: loftet eller tapetet, skal man lære den anden metode at kende. I dette tilfælde skal stoffet klæbes fast på bøjlen uden at foretage yderligere målinger. Denne metode anses for mere enkel og kræver mindre tid. Der er dog risiko for at sænke nettet under drift.

Maling på strækloftet

Det utvetydige svar på spørgsmålet først: Tapet eller loft findes ikke. Dette vil blive påvirket af flere faktorer, der påvirker teknologi- og arbejdsvilkårene:

 • Vægens sammensætning: træ, beton, rød eller hvid mursten mv. Under installationen af ​​spændingsloftkonstruktionen skal du bore ind i væggene mange huller til profiler. På de røde mursten vil der derfor være rødt støv, mens du borer på det hængte tapet. Men på støvvægge eller vægge af hvid mursten er dette støv let at rengøre med en svamp eller en rag.
 • Hyppigheden af ​​krydsfiner og reparation. Hvis du har til hensigt at ændre væggenes afslutning, skal du limse stoffet under loftkanten for ikke at ændre loftdækslet hver gang. Derudover vil det lette processen med at fjerne den gamle klud fra væggen. I dette tilfælde er det let at besvare spørgsmålet, hvorfor det nedhængte loft skal monteres før tapetet eller installeres efter.
 • Det er værd at overveje det faktum, at før du smider på tapet, skal du prale overfladen. Primeren anbringes tæt på loftet, så et specielt maskebånd anvendes til at forhindre, at PVC-pladen eller stoffet bliver smurt på loftet.
 • Det er sværere at rengøre stoffet loftsbeklædning i tilfælde af beskidte pletter og spor af lim. Derfor er det i dette tilfælde ønskeligt først at lim tapetet, og derefter fortsætte til installationen af ​​et strækloft.
 • Hvis du valgte silkescreenede tapeter, så er det i første omgang bedre at montere loftdækslet.

Første tapet

Dette er den mest bekvemme og fælles mulighed for de fleste mestere og begyndere, da der ikke er behov for at ligge på den øverste kant af tapetweben. Samtidig vil kanten være skjult bag tagene og fastgørelserne uden at ødelægge det overordnede billede og æstetik af udseende.

Først skal du gøre justeringen af ​​væggene til at holde tapetet, og derefter strække loftet. Ved udjævning anvendes en spatel med skarpe kanter, som let kan beskadige PVC-stoffet, så loftet skal spændes senere. Du skal vente, indtil tapetarkene er helt tørre, inden du fortsætter med yderligere arbejde og reparation.

Hvilke problemer kan der opstå:

 • For at forstå, om det er værd at installere eller lime først: tapet eller hængende loft, er det vigtigt at have en ide om teknologien til at installere loftet. Under installationen opvarmes PVC-stoffet med en speciel pistol, hvilket øger temperaturen i rummet. Og det øger risikoen for flakning af frisklimet tapet.
 • Under installationen af ​​strækloftet er der risiko for skader på tapeterne.
 • Når du monterer rammen til loftet, skal du bore huller i væggen, som også kan beskadige tapetet meget hårdt (snavs og byggestøv). Løsningen er at bruge et slag med en støvsuger.

Første loft

Stretch strukturer kan monteres før eller efter klister vægge med tapet, arbejdsteknikken afhænger af mange forhold. Hvis du vælger metoden til at installere loftet, før du anvender tapetet, skal du lave en højkvalitets forberedelse af overfladerne på alle væggene i rummet. De bør være resultatet af den mest glatte og helt glatte, uden fejl og mangler.

Stræk loft i kombination med tapet i lejligheden

Fordele ved denne metode:

 • Dekorative vægmaterialer vil blive beskyttet mod uønskede virkninger eller forurening.
 • Du kan ofte klæbe og ændre tapetet uden frygt for at beskadige design og udseende af strækloftet.
 • Du kan ikke være bange for at bruge en hårtørrer eller en gaskanon, som bruges til opvarmning af PVC-loftsstof. De vil ikke være i stand til at beskadige overfladen af ​​væggene og frisklyst tapet.

Ulemper ved denne teknik:

 • Loftsstof er i fare for udsættelse for efterbehandling af materialer til vægge eller tapetlim.
 • Det bliver sværere at skære den øverste del af tapetet, da du ved et uheld kan beskadige rammen af ​​strækloftet.
 • Når du laver den øverste kant af tapetet, skal det være så præcist som muligt. Hvis det er umuligt at lave en perfekt flad fælles, er det bedre at bruge grænser eller hjørner til at dække uregelmæssigheder og defekter.

Fastgør sokler på flydende negle

Det er umuligt at utvivlsomt besvare spørgsmålet, hvilket arbejde der skal gøres først: lim tapetet eller lav et ophængt loft. Du skal selv løse dette problem baseret på personlige økonomiske og faglige muligheder samt arbejdsvilkår. Det er værd at bemærke, at installere et strækloft i lejligheden er dyrt. Derfor skal man sørge for at bevare materialet og den æstetiske side af problemet.

Hvad først lim tapet eller hængende loft: det rigtige valg

Under en eftersyn omfatter efterbehandling i en lejlighed normalt skift af gulvbelægningen, efterbehandling af væggene og loftet.

Ved reparation af gulvet er alt klart, det sker først.

Men med væggene og loftet opstår spørgsmålet: Hvad skal man først limes på tapetet eller strække loftet?

Faktisk er hver af disse processer skabt i rummet ved støv og snavs, der bidrager til forureningen af ​​den nye coating.

For at træffe den rigtige beslutning er det nødvendigt at omhyggeligt forstå ordren for hvert job, forholdet mellem dem og de anvendte materialer.

Faktorer der påvirker arbejdsordenen

I den nuværende situation vil eksperter tilbyde 2 måder at afslutte:

 • Afmontering af vægge efter montering af en spændeklæde;
 • Montering af spændeklæde efter limning af tapet og efterbehandling af alle færdiggørelser i lejligheden.

Begge muligheder er korrekte, og hvis de udføres korrekt, vil gode specialister give et positivt resultat. Men i virkeligheden kan hvert arbejde præsentere sine vanskeligheder.
Det hele afhænger af reparationsbetingelserne og nogle faktorer:

 • Om installationen af ​​loftplint
 • Hvilket materiale væggene er bygget af;
 • Anvendt spændingsdukke med fastgørelsessystem;
 • Kvaliteten af ​​foringen, som vil påvirke hyppigheden af ​​dens forandring;
 • Tekstur og farve vælges under spændevævet.

Den optimale løsning på problemet med hårdt arbejde

Der er en optimal vej ud af den situation, der er opstået, hvilket omfatter fælles groft arbejde på væggene og loftet.

Dette efterfølges af den endelige finish. Men på grund af udførelsen af ​​værker i flere faser øges omkostningerne og kompleksiteten af ​​reparationer, hvilket ikke altid passer til kunden og entreprenøren.


Samarbejdsprocessen består af:

 • Fjernelse af gamle efterbehandling materialer;
 • Primervægge antifungal sammensætning;
 • Eliminering af defekter i form af revner, huller mv.
 • Nivellering af overfladen, gips og kitt.
 • Efter færdiggørelsen af ​​overfladebehandling foretager målerne samtidig deres opgaver: installatørerne måler deres konstruktion, tapeterne måler væggene.

Finalen af ​​udkast til værker består i at fastgøre en baguette til bunden, montering af en metalstruktur, der lægger lydisolering.


Efter at have gennemført alle udkast til forberedelse af værelset, fortsætter holdet til vægpapir. Lim tapetet efter at overfladen er helt tør. Alle kanter under baguetterne skæres med en brevpapirkniv inden installationen af ​​strækmaterialet, for ikke at skade det ved et uheld.

De indsatte vægge er efterladt til tørring, hvorefter installatørerne af spændingsstrukturen påbegynder deres opgaver.

Deres job er at installere loftslys og fastspænde spændevævet til en forberedt struktur.

Denne rækkefølge af den fælles proces er heller ikke ideel. Der er ingen garanti for, at installatørerne ikke ved et uheld vil beskadige finérmaterialet. Men en sådan sekvens af udførelse af alle handlinger er den bedste løsning på problemet.

Montering af malerier før væggene

Den primære installation af spændingselementer er gavnlig ved valg af PVC lærred. Under strækningen er det nødvendigt at opvarme rummet og lærredet med en varmepistol, hvilket kan påvirke limet tapet negativt.

Øget temperatur bidrager til bagvæggen af ​​leddene fra væggene, og nogle arter kan endog deformeres.


Hvis der vælges klæder af lyse farver, papir eller stof til udsmykning af væggene, er de bedre at holde sig fast efter at have installeret loftet. Faktum er, at de er bange for vådrensning.

Og uden dette kan du ikke gøre. For at løse profilen i væggen er det nødvendigt at bore huller, så støvdannelse kan ikke undgås. Især stærkt farvet rød mursten.

Det er mere hensigtsmæssigt at montere en dekorativ sokkel på det strakte loft. Det er fastgjort på en nøggen mur, fordi lærredet er for skrøbeligt, og lærredet "spiller" ved forskellige temperaturer sammen med basispladen.

Under limning af basisplader er der ingen risiko for farvning af strimlen med lim. At klippe kanterne af arket ligger på kanten af ​​soklen, hvilket sikrer sikkerheden på lærredet.


Før du starter reparationen, er det nødvendigt at tage højde for hyppigheden af ​​at ændre tapet Hvis de skulle hyppigt limes igen, så er det bedre at klæbe ende-til-ende til en dekorativ sokkel. De vil være lette at fjerne fra overflader uden at beskadige spændevævet.

 • I dette tilfælde er ordren som følger:
 • Overfladebehandling af væggene;
 • Loftsinstallation;
 • Montering af dekorative sokler;
 • Pasta bunden.
 • Limning tapet inden installation af loftet

Installation af et loft i et tapetbelagt rum kræver foranstaltninger for at bevare dem mod forurening og beskadigelse. Den største fjende af rå tapet er udkast og abrupte klimaændringer. Værelset skal tørre i mindst 5 dage, hvorefter det er ønskeligt at lukke alle vægge med folie.

Boreoverflader til baguetter skaber støv i rummet, som ikke kun skal klare sig på gulvet, men også på væggene. Reduktion af støvdannelsen vil hjælpe med at bruge en stans med en støvsuger.


Ulempen ved denne metode er vanskeligheden ved at fjerne den pressede baguette tapet, når de limes. Faktisk er det ikke. De er nemme at skære med en kniv på en baguette og klæbe ny rump til den. Overholdelse af enkle regler og forsigtighed ved montering af loftet vil holde den nye indretning på væggene.

Efter at have undersøgt fordele og ulemper kan man sige, at installation af loftet kan gøre lidt skade på tapetbelagte vægge. Grundlæggende er installationen af ​​loftet den endelige reparation.

Og hvis spørgsmålet opstår, at man først limer tapetet eller det nedhængte loft, er det bedre at holde sig på de primære pastavægge.

Nyttige videotips fra eksperter:

Men foruden råd fra mesterne hviler det sidste ord altid med ejeren af ​​lejligheden.

Fortæl dine venner om denne artikel i det sociale. netværk!

Hvad de gør først - tapet eller hængende loft

Det evige spørgsmål til dem, der ønsker at installere et strækloft: stræklofter er installeret før vægpapir eller efter? Der er ikke et enkelt svar på dette spørgsmål. Nogle eksperter lim først tapetet, andre installerer loftet. Under alle omstændigheder afviger ekspertudtalelser. Hvilken valg du vælger, vil der være mange fordele og ulemper. Derfor vil vi i vores artikel diskutere, hvad der er forskellen på en ordre fra en anden.

Faktorer der påvirker arbejdsordenen

Enhver, der har stødt på byggearbejde, ved, at under reparationsoperationer udføres fra toppen ned, da loftoperationer indebærer at noget falder ned fra det, dråber, dræner. Ved installation af stræklofter anvendes der ikke lim eller maling. Men det er dog mere hensigtsmæssigt at montere det ved at vide, at du ikke vil beskadige noget. Hvis alt reparationsarbejde i huset er lavet af et hold, er det bedre at stole på dem i arbejdsordenen, men hvis ikke, kan du spørge eksperterne, hvad de først gør, og hvad de styres ved at vælge.

Tilhængerne af "første tapet" -metoden argumenterer for deres synspunkt med den praktiske side af tingene. Spændingsstof er et skrøbeligt design, enhver mekanisk handling vil føre til deres uegnethed. For at klæbe tapetet og ikke ved et uheld beskadige lærredet, skal du være yderst forsigtig, hvilket kan gøre klæbningen til en vanskelig proces.

Derudover bruges der under materialer, der, hvis de anvendes uforsigtigt, kan efterlade pletter på overfladen af ​​loftet. Men der er en ulempe - når du installerer loftet, kan du beskadige tapetet. Alligevel er det lettere at løse dette problem, du kan blot dække væggene med en film.

Ved installation af loftteknologien anvendes opvarmning, og dette kan beskadige tapetet. Clay vil ikke stå, og de vil falde af, så du skal arbejde med loftet en uge senere efter klistning.

Undtagelsen fra reglen er kun farvelægning tapet. Hvis du skal pokleit dem, så skal du først lim først og derefter male og kun loftet.

Eksperter, der følger princippet om at "installere loftet og derefter tapetet" motiverer dig, at hvis du har brug for at indsætte dem igen, kan du gøre det uden problemer, i modsætning til den første metode, når tapetet allerede er under lærredet og rive dem er ret svært. Men der er stadig risiko for skade på loftet, som ofte koster mere end tapetet. Installation kan ske af eksperter, mens tapet kan være selvklæbende.

Begge muligheder er ikke ideelle, hver har fejl. Derfor valget af en mere egnet metode til at falde på høvdinge af udlejer.

Overfladebehandling til installation

Uanset sekvensen for at installere loftet før eller efter klistring af tapet, skal værelset først forberedes til reparationsarbejde. Forberedelse af vægge og loft er et vigtigt skridt i arbejdet. Sådan tilberedes overfladen: Fjern alt snavs fra væggene og loftet, snavset farvning, svamp, skimmel. Vi kan ikke regne med, at nye materialer vil blokere de gamle mangler. Hvis du ikke rengør overfladen grundigt, kan gammel maling eller gips falde ud af loftet. Så uanset hvad du vælger, skal du først forberede rummet i et lodret og vandret plan.

Hvis det er nødvendigt at gipse vægge eller et loft, så skal noget arbejde udføres flere dage senere.

Hvis du først limer tapetet, hvilket er vigtigt at overveje

Den første ting du skal være opmærksom på er en slags tapet. Billige papirdug kan ikke overleve varmeneslag fra pistolen for at installere loftet. Hertil kommer, at vaske snavs, som helt sikkert forbliver efter installationen, vil være næsten umuligt. Tøj er også bange for snavs, det er bedre at lukke dem med en film til enhver form for arbejde.

Et af loftinstallationsprocesserne er at bore huller i væggene for at rette profilen. Baggrundsforurening kan ikke undgås på nogen måde. Hvis du har et vaskbart tapet, så må der ikke opstå problemer. På samme måde som arbejdet skrider frem, skal du straks rense de allerede borede områder.

Hvis du ofte limer tapetet, så er det ideelle valg at lim tapetet under den dekorative sokkel. Derefter kan du simpelthen klippe dem tæt på leddet og indsætte nye.

Hvis du først installerede et nedhængt loft - hvordan man håndterer tapet

Når du installerer loftet, skal du først og fremmest tage højde for det faktum, at vægternes justering sker lige før spændingen. Du vil ikke installere noget på buede vægge. En af fordelene ved den indledende installation af loftet er, at der ikke er behov for at udvælge det gamle tapet fra baguetten. På den anden side er det ikke nødvendigt. Du kan bare holde tapetet foran baguetten. Men så langs snitlinjen skal du lave en perfekt kant. Ved ujævne udskårne kanter kan soklen gemme situationen.

Indsættelse af tapet foran loftet kan blive et rigtigt mareridt, fordi det under ingen omstændigheder kan røre lærredet. Hvis du ved et uheld forlader en plet, kan du selvfølgelig stadig leve med det, men mekaniske skader kan føre til en ny installation, vær meget forsigtig.

Optimal arbejdsopgave

Faktisk er der en tredje mulighed, som er ideel, men det vil tage mange penge og vil tage mere tid. Denne mulighed giver en kombination af arbejdsordre:

 1. Først er væggene og loftet forberedt. Ground, dækket med kitt.
 2. Dernæst bor huller, sæt baguetten (monter under lærredet).
 3. Lim derefter tapetet.
 4. Installation af strækloft.

Denne mulighed er den mest hensigtsmæssige: det vil gemme tapetet fra snavs og ikke klæde sig op for at se ud, som om ikke at beskadige lærredet.

Alle ulemperne ved de to tidligere metoder er negeret. Men denne mulighed har ulemper. Først prisen. Klæd dig to gange for at ringe til brigaden. Dette og så proceduren er ikke billig, og så vil de tage flere penge ovenfra. For det andet tid: først skal du vente til primeren tørrer. Vent derefter til limen tørrer under tapetet. Der bør være 6 dage mellem alle procedurerne, og det viser sig at arbejdet varer i 2 uger.

Ekspert kommentarer

Hvis du ikke har travlt og der er ekstra midler, er varianten af ​​en integreret tilgang mest velegnet: Tapetet er intakt, og loftet er intakt. Men hvis du vil gøre alt hurtigt, så er det stadig bedre at først spænde loftet og derefter limte tapetet. Hvis du hyrede en brigade til reparationer, så sandsynligvis gjorde de en komplet renovering af huset og blev allerede "som familie" og forsøger at undgå unøjagtigheder i arbejdet.

Men loftet sager mester mand er en fremmed og for meget afhænger af ham. Hvis mesterne er skødesløse og skødesløse, så kan de ikke være opmærksomme på tapetet, der kan hænge, ​​de kan plette eller beskadige dem. Og så forlader de og har modtaget penge til det. Vælg mastrene omhyggeligt, fordi proceduren ikke er den billigste, det giver ingen mening at spare ved at vælge tvivlsomme virksomheder.