Elektrisk udstyr, lys, belysning

Stræk loft - en populær moderne måde at afslutte loftet. Det er let at installere og giver dig mulighed for at skjule alle fejl og uregelmæssigheder i hovedloftet. Der er en misforståelse om at installere et loft, du er nødt til at opgive den traditionelle belysningsmetode, at du ikke kan bruge lysekroner og lamper. Og du kan kun bruge spotlights eller LED-tape, monteret i en gipspladekasse. Faktisk er det slet ikke tilfældet. For at belyse et værelse med et strækloft, kan du bruge lysekroner og loftslamper og spotlights. I forbindelse med strækstofets specifikationer er der visse begrænsninger og krav, der skal opfyldes for lamper til lofter. Dette gælder for typen af ​​lamper, deres kraft, installationsmetode, lampesign og meget mere. Der er et rimeligt spørgsmål, hvordan man vælger en lysekrone til hævede lofter. Om dette og snakkes i denne artikel. Vi vil bestemme, hvad lysekroner og lamper er, hvilken form og størrelse, hvordan de er fastgjort til basen, hvilke lamper de bruger og hvilke restriktioner der pålægges.

Funktioner af belysningsanordninger til lofter

Stretch loft er en PVC eller polyester lærred, strækket i hovedloftets plan i en afstand af flere centimeter fra den. På grund af at PVC-stoffet er følsomt for temperaturstigninger over 80 ° C, kan det strække sig. Polyesterstof syntetisk stof strækker sig ikke, men det kan ændre farve, blive gul eller sort under påvirkning af temperatur eller på grund af ukorrekt installeret belysning.

Derfor undrer du dig om at vælge lamper til hævede lofter, bør du overveje følgende krav:

 • Strækloftets lærred må ikke opvarme over 60 ° C, så lysekronerne skal være placeret i en vis afstand / højde fra lærredet, og strømmen af ​​lamperne til stræklofterne skal være sådan, at lærredet opvarmes så lidt som muligt. Hvilke særlige krav er der pålagt kraften til visse lamper, vil vi overveje senere.
 • Nogle typer af lamper, såsom halogen og LED, kan tilsluttes via effektomformere. Sådanne indretninger bør ikke placeres i mellemrummet mellem strækloftet og hovedloftet, da der ikke er nogen ventilation i den. Effektomformerne placeret bag spændetilstanden fejler hurtigt på grund af overophedning. De skal anbringes i en bekvem ventileret niche, og de ledninger, der fører til dem, skal fastgøres over lærredet.
 • Lamper og lysekroner til loftslofter er fastgjort til hovedloftet på forskellige måder. Derfor skal de købes inden loftet er installeret, så installatørerne vil kunne beregne mere detaljeret, hvor indsnittet vil være til armaturet, samt bedre forberede fastgørelsen af ​​pantet.
 • Den glatte overflade af strækloftet afspejler 80% af lyset, så du bør ikke bruge til at belyse lysekronen med åbne lamper, der peger opad. De vil blive afspejlet i lærredet, og lyset bliver for lyst og skåret. For en stille omgivende belysning skal du bruge lysekroner og lamper med nuancer.
 • Det er nødvendigt at opgive en lysekrone eller en lampe med en bevidst vanskelig monteringsindstilling, da unødig skade på spændevævet er uønsket.

Disse er blot generelle begrænsninger. Siden klassiske lysekroner, lysekroner med forskellige indviklede design, lysekroner med blæser, indbyggede loftlamper, loftslygter, spotlygter og andre belysningsarmaturer kan bruges til at belyse stræklofterne, lad os se nærmere på nogle af dem.

Hvilke lysekroner til hævede lofter er

For at oplyse værelser med hævede lofter, kan du bruge den klassiske lysekrone, der er kendt for vores øjne. For et lille værelse med et areal på 9-12 m2 er en lysekrone installeret i midten af ​​rummet nok. Hvis lysekronens form gør det muligt at klare det på krogen, der er specielt designet til dette formål, vil dets installation koste meget lidt. Nogle gange kan nogle virksomheder, der installerer hævede lofter, installere en lysekrone gratis.

Til belysning et stort rum på 20 m2 og mere end en lysekrone vil ikke være nok. Hvis rummet har en langstrakt form og giver dig mulighed for at opdele det visuelt i to dele, så kan du installere to lysekroner lige adskilt fra væggene. Ellers er det muligt at supplere en lysekrone med loft eller spotlights, som vil belyse de "døde" zoner, hvor lyset fra lysekronelamperne ikke når.

Formen og størrelsen af ​​lysekronen til strækloftet

Alle lysekroner kan opdeles i vandret og lodret. I værelser med lave lofter fra 2,3 m til 3 m højde er det tilrådeligt at bruge vandrette lysekroner med en diameter på op til 1 m. De kan være en multi-track konstruktion placeret på "grene" eller have et andet design. Deres hovedtræk er, at lamperne med lamper er jævnt fordelt gennem lysekronen og er i en tilstrækkelig afstand fra midten for bedre at belyse rummet.

I værelser med højt til loftet (over 3 m) er det bedre at bruge lodrette lysekroner med en diameter på 30-50 cm og en højde på ca. 1 m. En lysekrone hængende fra et langt "ben" belyser levestuen så meget som muligt.

Lysekroner til hængende lofter pris afhænger af deres form, design, størrelse og materialer. Det bedste valg ville være lysekroner med nuancer eller horn rettet nedad eller sidelæns og nedad for ikke at opvarme loftet igen. Også klassiske lysekroner kan suppleres med dekorative elementer - silke lampeskærm, perler, vedhæng lavet af gennemsigtigt eller farvet glas, som vil spille som en blænding på overfladen af ​​loftet.

Krystallysekroner til stræklofter er altid populære, da krystalskårne elementer diffunderer lys, jævnt fordeler det gennem rummet. Alle moderne lysekroner af denne art er designet med alle de krav, der gælder for belysning af værelser med lofter. Det blanke lærred i strækloftet afspejler lyset og gør krystallet "play" med højdepunkter og masser af farvede stænk.

Ud over ovenstående er der store pyramidalkroner, der belyser hallerne på hoteller, teatre, museer og andre lignende lokaler. Valget af en lysekrone af en bestemt form og størrelse afhænger af den effekt, som ejeren af ​​boligen ønsker at modtage. For eksempel vil en klassisk lysekrone i stearinlys med "stearinlys" se mere fordelagtig ud i et matt lærred, og i en blank vil dets refleksion være uhensigtsmæssig og ubehagelig. Lysekrone i form af en halvkugle vil perfekt slå et blankt lærred, i dens refleksion bliver det til en fuld kugle, som visuelt vil forstørre rummet og "løfte over" loftet. Horisontale multi-track lysekroner ser godt ud både under matte lærred og under glansede, som er helt synlige i de præsenterede fotos.

Lysekroner til hævede lofter: foto eksempler

En lodret lysekrone med silke lampeskærme og dekorative glaselementer er vidunderligt afspejlet i et blankt stretchfarvet lærred af en mørk skygge.

Og endnu en lysekrone mod det mørke strækloft.

Krystal lodret lysekrone er perfekt kombineret med et matteret stof strækloft.

Her er den vandrette lysekrone af moderne design.

Og en anden version af moderne indretning.

En fantastisk mulighed for en strækloft vandret multi-mile lysekrone.

Klassisk lodret lysekrone til højt til loftet.

Den vandrette lysekrone af det futuristiske design med lukkede lamper afspejles i det glatte stretchloft.

Og her er et eksempel på, hvordan lamper kan afspejles på et blankt loft uden lampeskærme.

En temakrystal-lysekrone kræver et passende rum. Ikke for alle.

For et stofloft med et rigt mønster er det svært at finde en lysekrone, men du kan.

Den øverste del af lysekronen til strækloftet skal ikke være mindre æstetisk end den nederste, da dens refleksion ses i det blanke lærred. Der må ikke være grimme stikning af ledninger eller andre dele. Skålen af ​​lysekronen (placeret øverst og fastgjort til lærredet på strækloftet) skal være stort nok til at skjule alle mangler og installationssteder.

Du bør ikke bruge lysekroner, hvor hornene og lamperne er rettet opad, og der er ikke noget loft eller reflektor ovenover. Dette truer med at forårsage sorte pletter på loftets overflade, som næsten er umulige at fjerne. Forresten vedrører dette ikke kun strækloftet, men også det sædvanlige loft. Årsagen til udseendet af sorte pletter er brændt støv. Faktum er, at der opsamles støv på overfladen af ​​lamperne, der forbrænder på grund af opvarmning af lampens overflade. Når et udkast vises i lokalet, for eksempel, hvis du åbner døren, blæser det brændte og stadig varme støv ud af lampens overflade, stiger op og sætter sig i loftet som om det smelter ind i loftet. Hvis du stadig vil bruge bare denne slags lysekrone, så skal lamperne i den installeres energibesparende eller LED, de opvarmer mindst.

Hvis man vælger en lysekrone til et strækloft, er det nødvendigt at være opmærksom på de modeller i lofterne, hvor der er lysreflektorer. Lysreflektorer er plader af krom eller rustfrit stål. Det er bedre, hvis det er placeret på toppen - over lampen, så er sandsynligheden for overophedning af strækloftet minimal.

Lad os se på typer af lysekroner, afhængigt af hvilken slags lamper til hævede lofter der bruges i dem. Glødelamper, halogen, energibesparende og LED-lamper kan bruges som lyskilder.

Lysekroner til loftslofter med glødelamper

Glødelamper er den billigste kilde til lys, men deres effektivitet er så ubetydelig, at deres brug i de senere år i stigende grad er blevet afvist til fordel for andre lamper. Trods alt bliver kun 3% af den energi, der bruges af glødelampen, til lys, de resterende 97% bliver til varme. Og med denne funktion er forbundet det største problem med at bruge glødelamper med loftslofter.

Glødelampernes kraft i en lysekrone til et strækloft må ikke overstige 60 W, hvis lysekronen er lodret og 40 W, hvis den er vandret.

Hvis lamperne i lysekronen er rettet opad, skal de være placeret tættere end 40 cm fra lærredet. Ellers bør lysekronerne med hornene pege opad ikke blive brugt overhovedet, da reflektoren fokuserer på energien og opvarmer lærredet. Hvis den er rettet nedad, så i en afstand på 20 cm. Den bedste mulighed er lysekroner, lamper, der er helt skjult fra loftet eller i det mindste loftbelysningen adskiller dem fra loftet.

Halogen lysekroner til lofter

Halogenlamper er ikke langt fra glødelamper med hensyn til effektivitet. Deres største fordel er, at spektret de udsender, er tættest på dagslys. Men sådanne lamper opvarmes endnu mere end glødelamper. Derfor bør halogenlamper til hævede lofter ikke være mere kraftige end 35 watt.

En anden vigtig nuance med at arbejde med halogenlamper er, at du aldrig bør røre dem med dine hænder, kun med tørre, rene kludhandsker. Det fedt, der udskilles af talgkirtlen i huden, forbliver på lampens pære og vil brænde, når lampen opvarmes. Der kommer et mørkt sted på stedet for det brændte fedt, hvorved lampen opvarmes ujævnt og hurtigt fejler.

Det er umuligt at installere halogenlamper i lysekroner, hvis horn er rettet opad, undtagen i tilfælde, hvor lysekronen er lodret og falder en tilstrækkelig stor afstand fra loftet. Et sådant trick er kun muligt i værelser med højt til loftet. I alle andre tilfælde er det bedre at installere halogenlamper i loftlamper og horn rettet nedad eller sidelæns og i en afstand på 20-25 cm fra loftet.

Energibesparende lysekroner til lofter

Energibesparende lamper er fluorescerende lamper med integreret ballast. Deres effektivitet er meget højere end glødelampe, og de opvarmer næsten ikke op, men de har deres ulempe. Kviksølv er inde i en energibesparende lampes pære, så hvis pæren er beskadiget eller ødelagt, er det nødvendigt at træffe passende foranstaltninger - tøm rummet fra mennesker og dyr og fjern kviksølvgasser. Også efter udløbet af brugen af ​​en sådan lampe kan den ikke blot smides i beholderen, men skal tages til et særligt modtagelsessted.

Energibesparende lamper til hævede lofter kan være af en hvilken som helst strøm og være placeret tæt på lærredet, f.eks. I vandrette lysekroner. Den eneste begrænsning er værelser med høj luftfugtighed. De kan ikke bruge energibesparende lamper - hurtigt fejler strømforsyningen. Energibesparende lamper kan også installeres i hornene pegende opad.

LED lysekroner til hævede lofter

LED lamper - ideel til hængende loft. De har den højeste effektivitet, de opvarmer ikke og er meget holdbare. Forventningen af ​​sådanne lamper er ca. 10.000 timers kontinuerlig drift (4 år), mens deres holdbarhed ikke afhænger af antallet af indeslutninger. LED'er diffunderer det spredte lys, så lamperne behøver ikke reflektorer og reflektorer. Der er ingen begrænsninger på magt og afstand til lærredet til sådanne lamper.

LED-lamper til hævede lofter installeres med strømforsyning, så det er fornuftigt at bruge lavspændingspærer med en enkelt strømforsyning i lysekronen. Forresten skal den placeres på et ventileret sted - en niche, bag et skab eller et andet sted. Fra strømforsyningen til lysekronen skal strække ledningerne. Designet af LED lysekroner er så indviklet og usædvanligt, at det er i stand til at dekorere og bringe en fremhævning til ethvert interiør.

Metoden til montering af lysekroner til lofter

Alle lysekroner ved hjælp af fastgørelsesmetode kan opdeles i to kategorier - suspenderet og overhead.

Suspenderet lysekrone til et strækloft er hængt på en særlig krog, der kan "fast" fastgøres i betonloftet svejses til pladen, boltet til loftet. Hvis du monterer krogen i rummet for første gang, er det fornuftigt at installere ankerkrogen og fastgør den fast i loftet.

Lysekroner med krogmontering er nemmeste at installere på loftet. Til installationen behøver du kun at sænke krogen til den ønskede højde og lave et lille snit i lærredet for at strække ledningerne og lysekronen.

Den såkaldte loftslysekrone til et strækloft er fastgjort direkte til loftet, derfor leveres det med specielle monteringselementer - beslag.

Monteringspladen leveres ofte med ikke for tunge lysekroner, forsynet med monteringspinde eller sidebolte med sideklem og gevind. Da strækloftet sænkes 5 til 6 cm eller mere fra hovedloftet, skal monteringsbjælken være fastgjort så det er på det krævede niveau. For at gøre dette, skal det være noget at sætte mellem det og hovedloftet. Dette kan være en træbjælke med en tykkelse på 5 - 10 mm mindre end loftets sænkning.

Monteringsplade "kryds" bruges til at fastgøre tunge massive lysekroner med form som en cirkel, oval, kvadratisk eller rektangel. Opgaven er den samme som med monteringspladen. Det er nødvendigt at tage et stykke krydsfiner, lidt mere end størrelsen på monteringskorset, bor et hul i midten, hvorigennem elektriske ledninger kan trækkes, og fastgør det til loftet med ankerdykler på betonen. Gennem krydsfiner til betonen monteres monteringspladen "cross".

Monteringsplade "I-beam" leveres komplet med store lysekroner. Du kan fastgøre den til bundloftet på samme måde som tværstangen.

Overvej at loftslysekroner med monteringsplader "cross" og "double tee" kræver et ret stort hul i stretchloftet, hvilket kan påvirke udseendet og spændingen negativt. Det er derfor, der oftest bruges hængende lysekroner og lysekroner med en konventionel monteringsplade.

Hvilke lamper til lofter er

Ud over lysekroner i stræklofterne kan du installere lamper, mindre og mere kompakte belysningsarmaturer. Der er sådanne typer af armaturer til stræklofter - spotlights, der giver yderligere belysning af et bestemt hjørne, indvendig element eller rumszone samt hovedloftarmaturer til stræklofter, der tjener som generel belysning i stedet for en lysekrone. Spotlights er oftest forsænket, og lofterne er overhead, der stikker ud over lærredet.

Hvordan vælger man lamper til hævede lofter, så de ikke beskadiger lærredet, hvilke lamper kan bruges og i hvilken afstand? Selvfølgelig kan glødelamper i lamperne ikke bruges. Og vi vil overveje andre typer nedenfor.

Halogenlamper til lofter

Som vi allerede har skrevet, opvarmes halogenlamperne, så lamperne skal være forsynet med en reflektor, der styrer lysstrømmen. Armaturhuset selv, der anvender halogenlamper til lofter, skal være fremstillet af et materiale, som minimalt udfører varme. Det er ønskeligt, at lampens krop stikker mindst 5 til 10 cm ud over nettet, så den ikke opvarmes.

Ligeledes skal lampens bund med en halogenlampe drejes. Overvej at opvarmning af en halogenlampe ikke er afhængig af spænding, så du sikkert kan bruge 220 V-lamper, og afsæt ideen om at installere 12 V-lamper og omformere. Du vil ikke få noget, og installationen af ​​ledninger og installation af transducere - unødvendige problemer. Husk, at opvarmning af lampen kun afhænger af strømmen.

Lamper til stræklofter energibesparelser

Armaturer med energibesparende lamper er oftest spotlights. De kan være placeret på en hvilken som helst afstand fra loftet og har nogen strøm, da de næsten ikke opvarmes. Desuden er der i lamperne altid en reflektor, som beskytter alt, der ligger bag, fra opvarmning.

For energibesparende armaturer til lofter er priserne næsten to gange lavere end for LED, hvorfor de stadig er populære.

LED-lamper til hævede lofter

Lamper med LED'er forårsager mindst beskadigelse af hæmmede lofter, de opvarmer ikke og spredes varme helt. Kategorien af ​​lamper med diodelamper til hævede lofter er den mest omfattende, med og uden dekorative elementer, der diffunderer og refrakterer lys. Sagen af ​​sådanne lamper er lavet af materialer, der ikke er meget varmeledende og er specielt isolerede. LED-lampernes effekt og lysstyrke kan variere afhængigt af behovene.

LED lamper til hævede lofter: et foto eksempel

Strek-loftslygter

Spotlights - den mest omfattende kategori af armaturer til hævede lofter. De monteres hurtigt og nemt, minimerer krænkelsen af ​​lærredets integritet. Oftest er disse indbyggede armaturer, der anvender forskellige spotlamper til hævede lofter - halogen, energibesparende og LED.

Montering af spotlights er lavet på specielle monteringsstrimler, som er monteret før webspændingen. Halogenlamper bliver meget varme, så lampens krop bør ikke opvarmes, sørg for at tjekke dette inden køb. Eller isoler lampen fra lærredens varmebestandige pakning. For 1 m2 plads kræves en lampe med halogenlampe. Samtidig sænkes loftet med 6 cm. Hvis vi bruger LED-spotlights, kan spændevævet monteres i en afstand på 4 - 5 cm fra hovedloftet.

Lamper til hævede lofter: et billedeksempel

Når du vælger en lysekrone eller armaturdesign til et strækloft, skal du overveje farven, tekstur og mønster på lærredet. For eksempel vil spotlights med græske ornamenter, med smaltindsatser eller antik bronze, se grove ud på et stofstrækstofloft.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Suspended og spotlights (forsænket og overhead) bruges til at oplyse værelser med hævede lofter, og LED tape anvendes til dekorative belysning af lokaler. Valg af lamper, ejere af lejligheder og hytter er primært interesseret i designet af disse elektriske apparater. Specialisten vil sige, at valg af lamper er afgørende typer lamper. Til forskellige interiører vælges lamper og lamper til dem individuelt. Valget af belysningsenheder afhænger af typen af ​​lokaler og de opgaver, som belysningsenhederne løser.

Hvad lygter bedre for hængende loft

Valget af lamper til værelser med lofter

For værelser med hævede lofter er kun halogen- og energibesparende (fluorescerende og LED) lamper egnet. Energibesparende lamper giver et jævnt lys og overophedes ikke loftet. LED bruger mindre energi, mindre varme, ledninger til disse belysningsenheder tager mindre plads.

Energibesparende lamper (fluorescerende og LED)

I modsætning til glødelamper har energibesparende pærer høj lyseffekt. Sparing af el opnås ved, at de med mindre strøm skaber et intens, lyst lys. Der er flere dusin typer fluorescerende energibesparende lamper. De varierer i størrelse, design af pæren, parametrene på kapperne og farven på den lysstrøm der er skabt (lyset af disse lamper kan være fluorescerende, varm, kold eller neutral hvid). I lyset af disse lamper er der ultraviolet stråling, derfor kan de ikke placeres tættere end 30-35 cm fra øjnene.

Energibesparende lysstofrør

LED-lampernes lys effektivitet er højere end fluorescerende. De har ikke wolframfilamenter (som glødelamper) og en skrøbelig glaskugle (som fluorescerende lamper). Disse lamper brænder ikke ud fra hyppig tænd og sluk og skaber behageligt, næsten naturligt lys for øjnene.

LED lamper er meget længere end andre. De begynder at skinne med fuld effekt umiddelbart efter tændingen. En fluorescerende pære behøver ca. 30 sekunder til at varme op helt.

I energibesparende lamper varierer lysstyrken i overensstemmelse med frekvensen af ​​strømmen i netværket, hvilket kan forårsage ubehag hos nogle mennesker.

Halogenlamper

Halogenpærer er glødelamper. De kan have forskellige former, forskellige baser, forskellige kompakte og forskellige design. Brom- eller joddamp tilsættes til deres flasker.

Lamper har god farve og lyseffekt. Disse belysningsenheder brænder ikke ud, når spændingen falder, har høj styrke og lang levetid. I øjeblikket produceres mange typer halogenlamper med en lille pære, som især tillader dem at anvendes i punktformede indvendige lamper. Det er ikke tilladt at berøre kolben med hænderne, da fedtpartiklerne på fingerspidserne, der forbliver på instrumentets kvartsglas, kan medføre, at det brænder ud. Pæren kan kun berøres med en ren klud eller serviet.

Halogenlamper kan også bruges til armaturer på stræklofter, hvis deres effekt er mindre end 35 watt.

Lamper til belysningsrum har et andet design. Overvej funktionerne ved brug af lamper med forskellig base.

Halogen spotlights

Lamper med G5.3 stikkontakt

Lamper med G5.3 base kan være halogen og LED. Halogenlamper, der blev frigivet for nogle år siden, har en ulempe - deres reflektor er gennemskinnelig, så den overfører lys ved lampen (til strækloftet).

Klassificering af lamper efter type hætte

Som følge heraf bliver alle elementer i teknisk design synlige - ledninger, indlejrede dele under lamperne og armaturerne. For fem eller ti år siden blev problemet løst simpelt - bagsiden af ​​loftet var dækket af folie eller speciel ildfast maling. Nu er der ikke behov for en sådan "forbedring", da der er halogenpærer med en pære dækket i fordelen med et uigennemtrængeligt lag.

Ulempen ved G5.3-modellen er, at pæren er placeret dybt inde i loftet, hvorfra lyset kommer ud i en spids vinkel og slet ikke er spredt.

LED lampe med G5.3 base

Lamper med stik GX53

I GX53-modellen er pæren ikke forsænket indeni, den stikker ud fra konstruktionens plan. Højden på den fremspringende del er 4-5 mm. Belysningsvinklen af ​​en sådan lampe så bred som muligt, lyset strækker sig næsten 180 grader. Med GX53 base produceres LED og energibesparende lamper.

Spotlights GX53 med reflektor: 1. Hvid. 2. Satin-krom. 3. guld. 4. Chrome. 5. Blackened bronze.

Lamper med G9 base

Hovedforskellen mellem lamperne med G9-basen og de tidligere versioner er, at pæren helt rager ud fra loftet, hvorved lyset opnås så diffus som muligt. Med hensyn til lysstyrke er de bedre end modellen med G5.3-basen, men de ligger bag modellen med GX53-basen.

LED lys G9 11W 220V plast

Køb en LED-pærer, bør du være opmærksom på design af enheden. Omkring bunden skal der være et metalkøleregulv. LED-pærer opvarmer ikke op til høje temperaturer, men de opvarmer stadig, og denne varme skal fjernes. Overophedning af enheden reducerer i høj grad dets levetid. I gennemsnit arbejder en sådan lampe med kølegitter i tre år, med en garanti fra fabrikanten om et år.

Tabel. Norm for specifik belysning af lysflow til boliger.

Bemærk: Data er afledt af brugen af ​​glødelamper.

projektører

Spot (overhead og indbygget) lamper er en integreret del af det moderne boligareal. Korrekt belysning kan fremhæve skønheden i interiøret og skjule sine fejl. Teknisk velegnede lamper skaber et behageligt øjen-til-øjen miljø.

Strækloft med spotlights

Spotlights passer bedst til yderligere belysning af store rum, såsom stuer, soveværelser, børneværelser og spisestuer. Som hovedbelysning er de gode til små værelser - badeværelser, toiletter, omklædningsrum og korridorer. I små rum fordeler punktkilder jævnt fordel over hele loftområdet. Dette gør det muligt for dig at lette alle dele af rummet lige så godt.

Det elektriske udstyr, der er nødvendigt for tilslutning af lamper, optager en bestemt del af rummet derhjemme. Størrelsen af ​​nichen over stræklofterne afhænger af typen af ​​lampe. Hvis de monterer ledninger til halogen- eller fluorescerende lamper, er strækloftet placeret ca. 8-12 cm under det primære, til LED spotlights - med 6 cm.

Da korridoren og gangen er indgangen til lejligheden eller huset, vil det nedsatte loft ikke være tydeligt. I de rummelige gange kan en lille lysekrone installeres som hovedbelysning, og indbyggede lys kan bruges som en ekstra lyskilde.

Hvis kun spotlights er inkluderet i rummet, er der skabt en rolig og fredelig atmosfære med et blødt, dæmpet lys. Hvis designeren ønsker at understrege de forskellige niveauer af strækloftet og dekorere dets udragende del, så skal du først vælge en lysekrone og under den hente spotlights.

Indbyggede spotlights til hævede lofter

Spotlights kan drejes og fastgøres. Drejelige loftslamper er designet til kun at sende lys til et bestemt område - et skrivebord, en sektion af et køkkenbord eller en væg for at vise dens tekstur.

I henhold til graden af ​​beskyttelse mod fugt er disse elektriske apparater opdelt i fugtisolerede lamper og armaturer til tørre lokaler. Valget af elektriske apparater, der er beskyttet mod fugt, er meget vigtigt, hvis de skal installeres i badeværelser, toiletter og i kælderen.

På belysningsmarkedet kan du se hundredvis af typer spotlights. De er lavet af forskellige materialer - glas, gips, aluminium, krystal, plast. Loftslamper er dekoreret med farvede glasplader, rhinestones, udskårne træelementer og detaljer til metalhandel. Hvis lampen skal være skjult eller næppe mærkbar, kan du vælge den mest minimalistiske mulighed (en hvid lampe med den samme hvide ring rundt).

Montering af spotlights i loftet

Designet af moderne lejligheder og private huse udmærker sig i et stort udvalg - i deres udsmykning kan du finde mange stilarter, fra loft og barok til hi-tech. Et rigt udvalg af spotbelysning begrænser ikke fantasien hos designeren og kunden.

Crystal spotlights er interessante og meget smukke. De kan diffunde lys, skabe bjælker og mønstre på loftet og vægge. Disse apparater er lavet i forskellige stilarter. I Art Nouveau-lamperne er formen af ​​dekorative elementer geometrisk, kvadratisk eller rektangulær. I modeller af den klassiske stil kan man se hængende dele lavet af glas eller krystal. Modeller i stil med "floristik" kombinerer kombinationer af glas blade, knopper og kronblade. Krystalllamper med indbyggede lysdioder på kanterne eller indersiden er særligt smukke.

Krystallampen vil ikke afvise blænding, hvis en lampe med en mat finish er indsat i den. Af samme grund anbefales det ikke at placere fluorescerende lyskilder i den. Det ideelle valg i denne situation ville være LED'er.

Suspended ceiling lysekrone

Lysekroner og vedhæng loftslamper

Lysekroner er designet til at belyse hele rummet, men det meste af verden modtager midten af ​​rummet. Disse apparater kan være af enhver størrelse, kun rummets størrelse og loftets højde pålægger begrænsninger. Jo højere loftet, desto større valgfrihed har ejeren af ​​rummet.

Vedhængslampe med en baldakin er ofte monteret i værelser med lofter på flere niveauer. De er designet til at belyse et bestemt område i rummet.

Lysekronen kan bestå af en eller flere loftslamper, som er placeret på forskellige afstande fra hinanden og i forskellige højder. Valget af denne belysningsenhed afhænger af rummets stil og ejerens smag. Under alle omstændigheder bør lysekronen installeres af en professionel, der kender alle finesser ved installation af elektriske apparater.

Lysekroner med flere løg kan varme op til betydelige temperaturer. Hvis loftlampens temperatur overstiger 60 grader, begynder loftet at blive gul, mørkere, det kan falde, og til sidst vil det miste sit smukke udseende. Afhængig af de anvendte lamper skal afstanden fra loftlamperne til loftet være mindst 15-60 cm.

Energibesparende lamper og lamper med lysdioder giver minimal temperatur under drift. De bruges i lysekroner i nærheden af ​​loftet, de er ideelle til lysekroner.

Afstanden fra loftet til loftet afhænger ikke kun af de anvendte lyskilder, men også på loftets retning. Hvis diffusorerne peges opad, maksimeres den sikre afstand.

Hvilke lysekroner er egnede til hævede lofter?

Detaljeret information og valg og installation af lysekroner findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man dræner vand fra strækloftet.

Dekorativ belysning med LED stripe

Til lysindretning anvendes LED-strimler, mindre ofte - lamper med specielle diffusormundstykker. LED-bånd er en fleksibel, gennemsigtig plastikstrimmel, hvor små spotlights er monteret. Tykkelsen (3 mm) og bredden (1 cm) på strimlen gør det muligt at skjule det bag strækloftets strukturer, f.eks. Bag loftplinten.

Dekorativ belysning med LED stripe

Dekorativ belysning af denne type har flere fordele.

 1. Belysning gemt bag loftlister eller dekorative paneler giver et helt diffust lys.
 2. Skjult belysning påvirker ikke den visuelle opfattelse af rummets højde.
 3. LED-strimler behøver ikke at blive dekoreret.
 4. Installationen er udført på en sådan måde, at der til stadighed leveres luft til lyskilderne.
 5. Belysning kan desuden afsløre fordelene ved rumdesignet.

LED strips er monteret rundt om rummet eller på et bestemt sted i henhold til projektet. Ved hjælp af denne belysningsenhed kan du oprette enten en stribe af lys eller individuelle lysområder med geometrisk eller vilkårlig form.

Farven på lyskilder kan være meget forskelligartede. Sådanne belysningsanordninger er brandsikre og nemme at installere.

Loftet på loftet spiller rollen som loftet for LED-strimlen, der er skjult i tagene omkring omkredsen. Dekorativt lys udviser glat, kedeligt, og punkterne på LED'erne på båndet er ikke synlige bag tagene.

LED-båndets fleksible plastikbase er et kredsløbskort og en ledning af elektricitet. Til drift udføres en strøm på 12-24 V på enheden. Strøm leveres fra netværket via en konverterenhed. Hvis designet gør det muligt at justere spændingen, så bruges regulatoren. Du kan styre spændingen i LED-strimlen med en speciel fjernbetjening. Båndet limes let til loftets affedtede metalstrukturer (for det er det nok at fjerne beskyttelsesfilmen fra klæbemidlet).

Dekorativ belysning "Starry Sky"

Til dekorativ belysning i stil med "Starry Sky" bruges også LED-lamper. For at få et billede på loftet, skal du arrangere LED'erne på en bestemt måde (vilkårligt eller i form af konstellationer).

Stretch loft "Stjernehimmel"

Strække loft ordningen "Starry Sky" med optisk fiber

LED'erne er monteret på en stiv ramme og sammenkoblet. Så leder ledningerne til kontrolpanelet. Små pærer udføres gennem loftmaterialet. Fra kontrolpanelet kan du ændre lysstyrken på "stjernerne". Stjernehimmel-effekten skabes også ved at projicere dias på loftet og ved hjælp af en Swarovski glaslins.

Armaturer til lofter

I XXI århundrede syntes en unik måde at dekorere loftet på, hvilket sparer kræfter på dets udjævning og maling - det er stræklofter. Men på det, som på et normalt loft, er der behov for at installere belysningsenheder. Placering af lamper til aftenbelysning på et strækloft er en skræmmende, men gennemførlig opgave.

Særlige egenskaber

Ved første øjekast kan det virke som om absolut nogen armaturer kan monteres på stræklofterne, men det er ikke så enkelt. Belægningen selv er designet til en specifik temperatur effekt, så indbyggede lamper har en række funktioner. De kan opdeles i 3 kategorier. De er punkt, LED og energibesparelse. Spotlights er specialiserede og produceres specielt til ovenstående lofter. Lejekroppen består af et sikkert termisk materiale, som ikke forøger varmen fra glødetråd til loftoverfladen. Sådanne lamper ser godt ud i alle værelser, det vigtigste er at tænke på forhånd om deres fremtidige placering, da det skårne hul ikke kan returneres.

LED-lamper giver jævnt lys, hvis farve kan ændres (på nogle modeller). Ligesom de punkter, opvarmer de næsten ikke op og giver en ret kraftig strøm af lys. Det eneste punkt - sådanne lamper er meget dyrere. Hvad angår energibesparelser, taler deres navn for sig selv. Kernen er disse almindelige lamper, der har specielle lamper inde. De vil hjælpe med at spare på el på bekostning af belysning.

Et særligt kendetegn ved speciallygter til hævede lofter er den lave varmeledningsevne, således at PVC-stoffet ikke opvarmes og ikke udsender ubehagelige lugt, når rumbelysningen er tændt.

Som regel kan mastere straks tilbyde forskellige typer lamper, der er mest egnede til rummet, når man installerer strækloftet. Disse belysningsenheder er opdelt i flere kategorier, nemlig i form, farve, type vedhæftning og type af pæren selv.

Efter tilknytning er der følgende grupper:

 • Suspended Fra selve navnet er det klart, at lamperne eller lysekronerne er hængt på en særlig krog, der var monteret på et bestemt sted i loftet. Typisk er denne mount beregnet til store krystal eller glas lysekroner. Før du installerer lampen på spalten i belægningen, er en ring installeret, så materialet ikke kryber væk og har en smuk og pæn kant. Suspensionens design omfatter sporlys. De kaldes også dæk, da lysene selv er fastgjort til samlestangen. Et sådant system er praktisk, da du kan flytte lampen til et sted, hvor der ikke er nok lys. Ofte udføres sådan belysning i caféer, gallerier, museer mv.
 • Overhead Installation af disse enheder udføres i flere faser. Før loftet installeres, lægges ledningerne, hvilket vil give strøm til fremtidens lampe. Derefter strækkes loftet, og på de steder, der er markeret i forvejen, fastgøres ringenes ringe indeni, hvor lærredet skæres. Det viser sig, at lamperne selv er installeret på selve spændingsmaterialet. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte effekt af belysningsenheder, da belægningen kan smelte fra høje temperaturer.

Prisen på sådanne enheder er ret lav og er ligeså lavere end hængende lamper.

 • Embedded. Armaturer af denne type har samme installationsprincip, med undtagelse af yderligere fastgørelse med fjedre. Efter det forberedende arbejde er lampen installeret i et dedikeret hul. Den forår, der er placeret der, retter sig og fastgør lampen tæt, så den holder fast i apiaryen. Denne type montering gør det muligt at skabe en følelse af monolitisk belægning på loftet. Denne løsning er velegnet til absolut alle værelser og værelser, og den behagelige pris er helt i overensstemmelse med resultatet.

Loftsbelysning er divideret med antallet af lyskilder. Der er punktlamper og cascading. Fra navnet er det klart, at spotlights er designet til at rumme en hætte og en pære. En sådan lampe giver ikke meget lys. Derfor er det nødvendigt at installere dem mindst 3-5 stykker, så det er let. Som regel er de installeret i korridorerne eller omkring omkredsen af ​​rummet. Hvad angår kaskadelamperne, har deres nummer flere stykker i ét tilfælde. Dette er praktisk, fordi en lille lysarmatur kan producere en stor strøm af guidet lys. Prisen på sådanne enheder er betydelig, men der er meget smukke og sofistikerede modeller.

Belysningsudstyr kan klassificeres efter selve lampens type. skelnes:

 • LED- eller LED-lamper. I dag er en sådan pære en af ​​de mest miljøvenlige. Den producerede lysstrøm kan både være hvid og kold, såvel som gul og varm. Desuden kan sådanne lamper være energibesparende. De bruges oftest til hævede lofter, fordi de næsten ikke opvarmes under drift.
 • Halogen. Denne lampe har en kvartsflaske, som er fyldt med en speciel gas med et stof kaldet halogen. De har fremragende farvegengivelse, og ved hjælp af dem kan du lave farve dekorative belysning. Denne type lampe varer meget længere end en almindelig lyspære.
 • Fluorescerende. Funktionsprincippet for en sådan lampe er unik. Den elektriske impuls omdannes til ultraviolet lys i kviksølvdamp, og videre er det, takket være den matte belægning af lyspærens ydre skal, omdannet til en almindelig strøm af lys, der er kendt for det menneskelige øje til læsning eller arbejde. Sådanne lamper tjener i lang tid og giver et diffust lys af høj kvalitet omkring rummet. Som regel er de også energibesparende. Nogle belysningsanordninger har evnen til at styre lysretningen i forbindelse med dette udsender statiske og bevægelige lamper til et strækloft. Statisk kan derfor ikke bevæge sig og forblive i en position, og de bevægelige har omdrejningsmekanismer, hvorved du selvstændigt kan lede lampen til det ønskede område.

form

Belysningsarmaturer til hævede lofter kan have standardformer og asymmetriske, og både krop og pære kan variere i udseende. Herved afhænger af lysets spredning og dens fordeling i rummet. Kroppen er typisk rund eller oval, da det er lettere at ordne og det er mere præcist. Det sker, at den ovale form har en vis bezel lavet af farvet glas eller plastik, så lyset "smager" smukt i rummet.

For elskere af klare hjørner og korrekte linjer kan du hente kvadratiske eller rektangulære lamper. De kan gå i spidsen med lærredet eller gå ud over det. Konvekse glas- eller krystalfirkantlamper på bekostning af fire sider skaber diffuse refleksioner, der vil tilføre romantik til atmosfæren i rummet. Der er lamper med en rund krop, men med et helt asymmetrisk arrangement af reflekterende spejlplader eller konvekse kuglelamper. I et ord kan du finde forskellige former for belysningsarmaturer i belysningsbutikkerne. Det vigtigste ved valg af dem er, at de svarer til loftområdet og ikke ser prætentiøst og smagløst ud.

Design tanke står ikke stille, så nye typer og former for lamper vises. En usædvanlig løsning ville være at installere lineære belysningsarmaturer. Deres egenskab er, at designet giver dig mulighed for at lave lange strimler af ensartet lys af forskellige former og bredder. Lampene kan enten være i niveau med et strækloft, der skaber en glat overflade eller går ud over det.

dimensioner

Hver type belysningsarmatur har sine egne standardparametre og dimensioner, baseret på hvilke du kan beregne fremtidens belysningssystem i rummet. Når man vælger størrelsen, skal man forstå, at store lamper er tungere, så du bliver nødt til at øge loftets monteringshøjde, da det kan sænke fra 5 til 7 centimeter fra installerede lamper. Derfor er det bedst at installere spotlights, da de bliver lettere, mindre i diameter end en enkelt lysekrone, og de ser også smukkere og æstetisk glædeligt ud på loftets skinnende overflade.

Spotlights har følgende parametre: i længden - 25-30 mm, diameter - 80-100 mm. Højden afhænger af lampens placering: intern eller ekstern. Som regel er det ikke mindre end 30-40 mm.

farve

En moderne butik af belysningsenheder kan tilbyde lamper til lofter i helt forskellige farver og nuancer. Desuden er det muligt at vælge lampens krop til loftets farve. Standardfarverne på armaturernes boldeelementer var hvide, sorte, guld og sølv, men nu er hele sortimentet leveret i et meget bredere sortiment. Det er også interessant, at lysflussens farve også kan vælges uafhængigt. Hvis du vil dekorere børnenes værelse, kan du indsætte et par lyserøde, blå eller lilla LED-lamper, som vil blødgøre aftenbelysningen og fordybe dig i afslapningstilstand og afslapning.

Eller der er mulighed for at installere en LED stripe med et kontrolpanel, hvorigennem du kan skifte lys nuancer hver dag eller nat. Det er værd at overveje, at farven aktivt påvirker den menneskelige tilstand, så du ikke bør overbelaste rummet med forskellige farvestrømme. Det er bedre at vælge toner under hensyntagen til, at farvebelysning ikke bør overstige 30% af det samlede antal lamper.

Til forskellige værelser

Hvis du installerer lamper i forskellige rum, skal du også vælge dem for det pågældende rum, for eksempel er badeværelset med høj luftfugtighed, og køkkenet er meget varmere end i andre værelser i huset eller lejligheden. Når du installerer spotlights eller cascading lamper på loftet i badeværelset, skal du huske at de skal være forseglede, ikke være bange for vand samt høj luftfugtighed i rummet. Den bedste løsning er halogenlamper med en effekt på ikke mere end 35 W, da jo lavere effekt er, desto mindre skade vil lampen forårsage i løbet af kortslutning.

For køkkenrummet er det vigtigste, at armaturerne ikke har en effekt på mere end 45 W, da belægningen ved kraftig opvarmning (fra 60 grader) mister sin form og lugt af plast. Det er også nødvendigt at have en side, der vil skjule lampens monteringsring. Hvis en lysekrone er installeret i køkkenet, er det nødvendigt, at glasset er frostet, så lysstrømmene vil diffunde og vil ikke overophede spændingsloftmaterialet. Nogle gange, for at undgå problemer med overophedning, lav en belægning af stofmateriale. Det ser ud som det almindelige strækloft, men har fremragende egenskaber.

I hallen eller soveværelset bør strømmen også ikke overstige 35-40 watt. Det kan være både LED- og halogenlamper med energibesparende funktion. Ordinære lysekroner er også velegnede til sådanne rum, men med frostet spredningsglas.

Gangen er normalt forbundet med en korridor, så dette er et langstrakt rum. Det er bedst at installere en spotlight her for korrekt distribution af lys. Lamper skal have lignende egenskaber som i hallen eller soveværelset. De kan være placeret både på omkredsen og bølgerne. Eller du kan installere flere kaskadelamper med bevægelige lamper og rette hver til det rigtige sted i korridoren, og da strækloftet har en glimrende reflekterende overflade, behøver du ikke mange lamper.

Hvordan ordner man ordentligt?

Før loftet installeres, er det bedst at tegne belysningen, så det bliver meget nemmere at beregne det nødvendige antal lyspærer samt den nøjagtige placering af slots i lærredet. Der er en række generelle regler, der hjælper korrekt og smukt at distribuere lamperne i loftet.

 • Det er meget vigtigt, at afstanden fra væggen til lampen er mindst 15-20 centimeter.
 • Store lamper eller en lysekrone bør hænge i midten af ​​rummet eller tættere på arbejdsområdet.
 • Som en regel giver 1 punkt lampe belysning til 1 kvadratmeter.

For hvert værelse og værelse er der det mest foretrukne arrangement af belysningslygter. I soveværelset i midten kan du hænge en lille lysekrone, og omkring det placere spotlights, eller placere små lamper i en cirkel rundt om hele omkredsen af ​​rummet eller lige over sengen.

Hvis rummet har ikke-standard dimensioner, ville bølgeledningen af ​​spotlights være en glimrende løsning, så det viser sig at lyse hvert hjørne af rummet.

Til stuen kan loftlyset tage forskellige former. For eksempel kan du placere lampen i et rektangulært mønster, så rummet ekspanderer visuelt. Eller kombinér lysekronen med spotlysets vinklede placering - så lokalet vil tændes på hvert sted. For at udvide rummet skaber de også en gipsvægsplatform i midten eller langs rummets omkreds og fastgør lamper på den og derved trækker rummet ud og bliver visuelt højere.

I børnenes værelse er der undertiden kombineret spotlights med LED-belysning omkring omkredsen. Meget ofte bånd kommer i forskellige farver. For ikke at spilde tid på at vælge en skygge, kan du desuden købe en farvehåndteringskonsol. Således vil det være muligt at skabe en efterligning af den stjerneklare himmel, hvis der er et blåt lys omkring omkredsen, og små spotlights vil blive anbragt på selve loftet.

For køkkenpladsen er det meget vigtigt, at lyset var lyst nok og selv. Masters anbefaler at bruge spotlights til at opdele køkkenet i arbejdsområder. Du kan arrangere dem nøjagtigt efter hinanden, langs parallelle vægge eller bølgelignende langs hele omkredsen af ​​loftet. Hvis køkkenet er stort, er det bedre at bygge lamper først omkring rummets omkreds og derefter lave et rektangel midt i 6 eller 8 spotlights.

Hvordan ændres?

Under den lange drift af loftlyset er der situationer, hvor det er nødvendigt at udskifte pæren eller selve lampen. Du kan kontakte mesteren, der installerede dem, eller du kan ændre alt hvad du behøver og alene.

Som du ved, er lampen gemt i en speciel platform bag selve belægningen, og den holdes ikke af spændedækslet, men ved ringplatformen. Progressive og glatte bevægelser, forsøger ikke at røre loftet, så der ikke er spor tilbage, frakobl lampen fra den ene side. I denne mekanisme er der en fastgørelsesfjeder, der skal holdes, så den ikke gennemborer loftpladen. Efter at en forår strækker sig ud over hullet, er det muligt at fjerne hele lampen.

Derefter er det helt afbrudt fra strømforsyningen (du skal først slukke for strømforsyningen i panelet). Så skifter lampen til en ny instans. Tilslutningen til ledningerne kan du sætte den i det originale hul og holde fjederen igen. Herefter er lampen klar til drift.

Hvis det kun er nødvendigt at ændre en blæst pære, men ikke hele lampen, skal følgende trin udføres:

 • Det første skridt er at afbryde netværket for at undgå en ulykke. Derefter skal du afmontere hovedindvendingen, som fastgør lampen, tag så fat i basen og forsigtigt mod uret, sluk den brugte lyspære (hvis den er gevind) eller tag den ud af patronen.
 • Derefter tages en brugbar lampe og skrues med uret i stikkontakten eller indsættes i patronen, det afhænger af lampens type.
 • Hvis det er nødvendigt at udskifte hele lysekronen i loftet, er den også delikat afbrudt fra armaturet og netforsyningen, og derefter fjernet fra den bærende krog. Ny lysekrone hænger i omvendt rækkefølge.

Hvordan vælger man?

Normalt tager processen med at installere et strækloft og armaturer en lille smule tid i forhold til forberedelsesfasen, nemlig valg af loftdæksel og armaturer, der egner sig til et bestemt rum. Først skal du overveje designet af rummet, højden og bredden af ​​rummet. Hvis dimensionerne tillader, kan du føje til lysekrone spotlights indbygget i loftet, så rummet vil være så belyst som muligt.

I så fald er lofterne lavt, så er en kompakt lysekrone med almindelige pærer fint, men vigtigst af alt må deres effekt ikke være højere end 45 W, og de skal være 30 cm fra overfladen. Lyset skal falde ned, ikke til loftets overflade. Nogle gange for en visuel forøgelse i rummets højde gør de et lagdelt loft eller suspenderes. Til denne mulighed kan du hente LED stripen, som er skjult på leddene og belyser rummet som fra loftet. I øvrigt er det muligt at få monteringen af ​​belysningsarmaturer som gave fra firmaet, hvis du bestiller loftets design og installation af lamper i flere rum.

I dag vælger mastrene at vælge spot- eller sporlys til små rum, ligesom ved en sådan belysning er det muligt at opnå en forøgelse i rummet på grund af lys. Når du vælger inventar, skal du sørge for strukturens kvalitet og integritet, ellers er der risiko for at hænge strækloftet på en revnet eller revnet skarphed hjørne af lampens krop. Du skal også forsøge at hente lys til den samlede geometri af tilbehør i rummet. Hvis alle husholdningsartikler er afrundede, vil vinkel- eller trekantede lamper krænke rummets overordnede koncept. Det er værd at vælge lamper også af hensyn til funktionaliteten af ​​en spændeklud. Hvis det er vævet, udvides rækkevidden af ​​søgninger betydeligt, da stoffet tolereres godt af varmen fra lyspærerne. Hvad angår polyvinylchlorid, bør du vælge lamper med mindre strøm, som tidligere nævnt. Den bedste løsning er halogen eller LED-enheder.

Hvilket er bedre?

Det er svært at sige, hvilke lamper der er bedre eller værre for et strækloft, men nogle typer har flere værdifulde fordele, der kan spille en afgørende rolle ved valg. De fleste mestere råder over at fremhæve spotlights i stedet for massive og voluminøse lysekroner. Dette skyldes primært, at hver belysningsenhed har sin egen størrelse på indersiden, som er skjult i loftnichen. Som følge heraf er det nødvendigt at nedsætte loftets overordnede højde for indbyggede armaturer. Størrelsen af ​​nichen afhænger af typen af ​​armatur, det vil sige, jo mere du har brug for at skjule legemet af belysningsenheden, jo lavere er dækningen.