Stræklofter: en gennemgang af årsagerne og procedurerne

Det stilfulde udseende af stræklofter gør dem til den mest populære mulighed for efterbehandling af lejligheder og private huse. Glat jævn lærred kan forvandle ethvert værelse og gøre det til et hyggeligt hjørne, hvor det er behageligt at tilbringe fritiden sammen med familie og venner. Ofte står brugerne imidlertid overfor et uventet problem: Slagende lærred.

Skal det nedhængte loft sænke? Hvad er den tilladte sag af strækloftet? Hvad kunne der være grundene til, at lærredet sank? Sådan løser du problemet uden store finansielle udgifter? Skal jeg genoprette reparationen? Lignende spørgsmål med ledsagende billeder er ikke ualmindelige på internettet. I denne artikel vil vi i detaljer beskrive hvorfor strækloftet er og hvad der skal gøres for at bringe det tilbage til sit tidligere udseende.

Tilladt sagging - hvad er det?

Strukturelt er ethvert strækloft et lærred (stof eller PVC), der er fastgjort til baguetteprofilen. Profilen er monteret rundt om væggenes omkreds i en vis afstand (op til 10 cm) fra hovedloftet. Efter fastgørelsen af ​​filmen på baguetten opvarmes den af ​​en varmepistol. Ændring af temperaturtilstanden giver det ønskede spændingsniveau, på grund af hvilket overfladen af ​​loftet får sin signatur glat og jævnt udseende.

Ved første øjekast er alt simpelt og klart. Hvor kommer slacks fra?

Ligesom ethvert andet efterbehandlingsmateriale har lærredet sin egen vægt. Du kan bekræfte dette ved at samle en filmrulle, hvorfra du planlægger at lave et smukt strækloft. Da lærredet kun er fastgjort til baguetten ved kanterne og ikke understøttes af noget i midten, over tid er det under sin egen vægt.

Kvaliteten af ​​lærredet spiller praktisk taget ikke stor rolle: selv den mest elite og dyre film er ikke forsikret mod en sådan "forlegenhed".

Det skal dog bemærkes, at der er en norm for tilladt sag uanset typen af ​​film og design i stretch-stoffet. Det er ikke mere end 1% af den længste diagonal af den spændte bane.

For eksempel, hvis filmens areal er 20 kvadratmeter, bør dens tilladte sag under sin egen vægt ikke overstige 0,4 cm.

Sådan sagging er næsten ubetydelig og ødelægger ikke det samlede udseende af interiøret.

Skulle være bekymret i tilfælde af, at lærredet sænker en velmærkede boble. For at eliminere denne mangel skal du først afgøre, hvorfor det hævede loft dækker - det vil give dig mulighed for at vælge den bedste måde at løse problemet på.

Det er vigtigt! Skynd dig ikke for at gennembore eller fordybe den dannede "boble" - så du risikerer permanent at beskadige stoffet. Vi anbefaler, at du ringer til specialister, der vil finde årsagen til sagging, professionelt fjerne den og returnere loftet til dit originale udseende.

Hvorfor slap suspenderet loft?

Der er flere grunde, der fører til at sænke lærredens strækloft. Dette er en dårlig kvalitet af profilen, slap fra vandet, skrøbelige vægge, brugen af ​​en gipsvægskasse som understøtningsstruktur, fragmenter af hovedloft og luft i loftloftet.

Dårlig profilmontering

Hvis du bemærker, at lærredet på dit strækloft har sanket for 5 eller flere centimeter, skal du kontrollere den profil, som filmen er fastgjort til. Som regel svækkes spændingen, når der er dannet et mellemrum mellem monteringspladen og hovedloftet eller væggen.

Årsagen til hullets udseende er dårlig installationsprofil, lavet af en ikke-professionel. Baguetten kan også bevæge sig væk fra vægoverfladen på grund af brugen af ​​fastgørelsesmaterialer, som ikke er egnede til konstruktioner af denne type (for store eller for små ankerbolte, dowels).

Et mellemrum på 2 cm mellem monteringspladen og væggen fører til en svækkelse af spændingen og lærredet mærkbart.

Vand sagging

En af fordelene ved PVC-stof er dens vandmodstand. På trods af dets styrke har filmen en elastik, der gør det muligt for nettet at synke under tredjeparts vægt. En kvadratmeter af en web strækket over en profil kan modstå en fysisk belastning svarende til 50 kg uden deformation. Virksomheder med speciale i installation af stræklofter bruger denne ejendom som et vellykket reklameflyt.

Har dine naboer problemer med VVS? Du behøver ikke bekymre dig om beskadigede møbler og gulve! Vand, der har trængt ind i din lejlighed gennem loftet, akkumuleres i loftet mellem lofterne, ikke at kunne sive gennem lærredet. For at returnere lærredet til den tidligere elasticitet, behøver du kun at dræne vandet fra strækloftet og trække lærredet igen.

Efter at have bemærket, at din ideelt glatte lærred "pouted", forsigtigt kør din hånd i stedet for sagging. Du vil føle vandet på den karakteristiske rullende. Hvis dine hængende lofter sænker vand, skal du ikke skynde dig for at slippe af med det selv. Det er bedre at ringe til specialister og give dem mulighed for at løse dette problem.

Det er vigtigt! Hvis du finder en slap fra vandet, skal du straks slukke for det berørte område. Dette vil undgå kortslutning i tilfælde af at vand kommer i kontakt med ledningerne.

Svage vægge

Sugning af stræklofter på grund af skrøbelige vægge er ret sjældne. Dette sker, når væggene i et rum er lavet af smuldrende materiale. I processen med at bore huller til fastgørelseselementer, bryder klumper væk fra vægoverfladen. På grund af dette viser hullet sig for bredt, og fastgørelserne i det holder ikke godt.

Desuden kan ødelæggelsen af ​​væggen fortsætte efter installationen af ​​lærredet. Vægten af ​​filmen og dens spænding "pull" fastgørelseselementer, hvilket fører til adskillelse af byggematerialet og tab af hardware.

Brug en drywall-boks

Gipspladekonstruktioner er bekvemme på grund af sin perfekt flade overflade, enkel installation og lav vægt. Gipsvæg har dog en stor ulempe: det bryder let under træning. Dette bør overvejes, når man planlægger installation af et strækloft på en skillevæg eller en kasse af dette materiale.

Hvis fastgørelsespunkterne på monteringspladen til kanalen ikke forstærkes, kan vægten af ​​strækloftet og dets spænding i sidste ende føre til dannelse af revner i gipsvæggen. Derefter øges revnerne og gipsvæg bryder. Strukturens integritet er brudt som følge heraf filmfilen.

Vraget af hovedloftet

Installation af stræklofter i husene i den gamle bygning skal udføres, idet man tidligere har kontrolleret hovedloftet. Om nødvendigt skal den være yderligere primet: dette undgår at falde på lærredstykker af exfolieret gips, helvedesild eller lime.

Sugning af lærredet på grund af snavs, der brød væk fra hovedloftet, er ret let at identificere. Kør din hånd over filmen i stedet for sagging - hvis det skyldes fremmedlegemer, vil du føle det.

Luft i loftrummet

Tværtimod sænker det nedhængte loft fra luften, der cirkulerer i rummet. Dette kan forekomme konstant eller være periodisk.

I det første tilfælde er årsagen til sagning luftstrømmen, som strømmer ind i mellemrummet gennem hullerne mellem væggene og loftet eller gennem en revne i facadevæggen. Luften, der falder mellem lærredet og bundloftet, har ikke mulighed for at gå udenfor, akkumulerer og strækker filmen under lysekronen. Som et resultat dannes en mærkbar slap. Hvis du omhyggeligt fjerner lysekronen, bliver den akkumulerede luft frigivet gennem hullet.

I det andet tilfælde strækker lærredet fra luften ind gennem hullerne i loftet, men det strækkes, hvis du åbner et vindue eller en balkon. En sådan vekselvirkning forveksler ofte lejlighedsejerne, og de tillader dem ikke at fastslå årsagen til slakken.

Hvordan går loftet tilbage til det oprindelige udseende?

Uanset årsagen til lærredets afdækning er det værd at kun gøre det alene, hvis du har evnen til at arbejde med stretchlofter. Ellers risikerer du at beskadige filmen og bruge penge på køb og installation af et nyt lærred.

Livslængden af ​​PVC-film er ret stor, så løsningen på problemet med sagging bør overlades til fagfolk. Dette gør det muligt for strækloftet at returnere et stilfuldt blik uden ekstra omkostninger.

 • Hvis lærredet skyldes dårlig monteret profil, udfører mesteren demontering af lærredet med højre side. Fastgørelser fjernes, i deres sted er installeret hardware, i overensstemmelse med deres egenskaber, der er egnede til opførelse af en baguette. Herefter udføres filmspændingen.
 • Hvis lofter lofter fra vand, skal du først slukke for strømmen. Under ingen omstændigheder må du gennembryde lærredet for at dræne vandet. Under væskens vægt omkring et lille hul revner øjeblikkeligt, der ødelægger filmens udseende. Væsken kan trækkes tilbage på to måder: Tøm den gennem hullet i lærredet under armaturet, eller demonter en del af lærredet og hæld vand gennem den åbne kant. Inden du installerer filmen tilbage, skal du tørre lærredet og hovedloftet korrekt.
 • Hvis årsagen til sagging er svage vægge, så kan problemet løses ved yderligere at styrke hullerne til fastgørelsesanordninger. For at gøre dette, demonteres lærred og baguette. Afhængig af egenskaberne af det materiale, hvorfra væggene er lavet, og strækloftets størrelse, skal du bruge en kork af træ, cement, ekspansionsstik osv. Monteringsbjælken er monteret på forstærkede huller, hvorefter banen er spændt.
 • Hvis der er en sagging af lærredet fastgjort på tørvægsboksen, vil demontering af hele strukturen og styrkelsen af ​​baguettes fastgørelsespunkter hjælpe. Sektionerne af kassen med revner og chips skal erstattes med nye ark.
 • Hvis filmen strækkes af fragmenter af gammelt gips, stykker af helvedesild eller kalk, afbrudt fra bundloftet, kan du fjerne dem ved forsigtigt at fjerne strækloftet. Overfladen af ​​hovedloftet rengøres fra den gamle belægning og primeres. Du kan vende tilbage til webstedet, når primeren tørrer ordentligt.
 • Hvis det hængende loft ligger fra luften, ville den bedste løsning på problemet være at forsegle hullerne på vægge og gulvets ledd. Filmen er demonteret, og så søg efter revner. De fundne revner er forseglet med hermetiske materialer (byggeskum, cementmørtel osv.) Og får lov at tørre. Under installationen af ​​filmen anbefales det at installere en lille ventilationsgitter (eller flere), som giver luftcirkulation i interceilrummet. Til salg er der kompakte modeller, der kan placeres i hjørnerne af strækloftet eller gemme sig bag gardiner.

Endelig deler vi med dig et lille trick. For at holde strækloftet i et stort rum, der ikke er under vægt, bruger fagfolk monteringsprofiler, der opdeler rummet i flere rektangulære sektorer.

For hver sektor er et separat lærred spændt, og leddene er maskeret med et specielt smalt bånd. Ved hjælp af denne teknik kan du oprette et loft med et originalt design eller zoneinddeling et værelse uden frygt for sagging.

Hvorfor sænker det nedhængte loft?

Stræklofter er lavet på basis af filmråmaterialer og højstyrkevinyl. Det adskiller sig i den lille vægt, en subtilitet af en klud, giver mulighed for at udføre ideer om kompleksitet. På trods af filmens øgede styrke står mange over for forskellige problemer efter installation af et nyt loft. En af dem er sugende lærred.

Bestem årsagerne

Hvis loftet efter installationen sank med 1%, er dette ikke en defekt. I dette tilfælde skal man huske på, at det ikke kan være ideelt selv på grund af påvirkning på internettet af sin egen vægt. Jo større området i rummet er, desto stærkere er forskellene mellem niveauerne. Hvis området af lærredet er lille, vil spændingen være mindre mærkbar.

I første omgang skal du grundigt overveje alle teoretisk mulige problemer, der måtte opstå efter installation af loftet. En kompetent tilgang til erhvervslivet vil undgå dyre installation, samt spare tid.

Der er flere større fejl, der oftest opstår under installationen. Overvej de vigtigste:

Forkert installation

Det er nødvendigt at kontrollere, hvor stramt baguetten er mod væggen. Måske ligger problemet netop i dette. Hvis loftets zone er forholdsvis lille, er et hul på 2 cm tilstrækkeligt til at overveje loftet. En sådan sag kan forekomme på grund af ukorrekt installation eller brug af utilstrækkelige vægbeslag.

Ofte på grund af den uagtsomme holdning af herrerne til kvaliteten af ​​arbejdet, kan dowelsne måske ikke passe fast i vægens løse fundament. Løsningen er at bruge længere dowels eller søge efter en holdbar del af væggen.

Årsagen til sagging er ofte plaster, der falder fra en skrøbelig mur på et strakt lærred. For at løse ovenstående problem skal du kontakte eksperterne. Uden demontering i denne situation kan ikke gøre. For at fjerne gipsfragmenterne skal du fjerne en del af filmen eller hele lærredet. På anden måde kan dette problem ikke løses.

Ustabil Baguette Fastening

Det er vigtigt at huske om forstærkningen af ​​rammen af ​​strukturen på niveauet for fastgørelse af baguetten, hvis monteringen af ​​loftet er lavet til en gipspladekasse. Strækloft påvirker gipspladerne, hvoraf pladen kan bryde eller blive delvist revet fra overfladen.

Det er ikke nødvendigt at montere materialet på bunden, hvilket kan forårsage skade.

Dårligt grundlag forberedelse

Ofte står kunderne for uretfærdig forberedelse af basen. Strækloft skjuler støv, men det betyder ikke, at overfladen ikke skal rengøres fra støt og rester af gips.

Udover nivellering er det nødvendigt at styrke overfladen med en primer. Hvis dette ikke er gjort, vil stykker af gips over tid falde på strækloftets lærred.

oversvømmelser

Hvis du bor i et multi-level hus, kan årsagen til sagging være en banal vandlækage. Kør din håndflade over loftet: Hvis du føler dig tung vægt og rindende vand ved hånden, er problemet lækage. Vand kan danne en bump eller en boble. I dette tilfælde sænket loft synligt for det blotte øje.

Forsøg ikke at gennembore boblen, glatte det med improviserede midler, destillere vandet under lærredet i retning af hullet til lampen.

Størrelsen af ​​boblen afhænger af materialets tæthed.

Du kan selv forsøge at løse problemet. De-energize beboelsesrummet. Fjern lampen og prøv at estimere volumenet af væske, se inde i loftet. Brug en stige eller en stabil støtte. Hvis der er for meget væske, brug en slange. Kør den ene ende af slangen under lærredet, sænk den anden ende i den forberedte beholder.

Selvdræning garanterer ikke, at loftet vender tilbage til det originale perfekte udseende (undtagen stoffets lysdækkende loft). Du bør ikke forsøge at udjævne folderne. Det er ikke muligt at klare dig selv her: Du skal invitere specialister. Den rigtige løsning er at opvarme loftet med en varmepistol, som bruges under den indledende installation.

Trykfald og manglende tæthed

Hvis du bor i et privat hus, kan loftet sakke, og efter et stykke bliver det glat. Årsagen til dette er trykfaldet. Lerret kan svulme fra en konstant luftstrøm, som for eksempel kan komme fra et åbent vindue.

Det skal huskes, at luften ikke må cirkulere mellem hovedloftet og panelet.

Temperatur eksponering

De fleste fabrikanter hævder, at strækloftet ikke er udsat for deformation på grund af temperaturændringer. Det er desværre ikke altid tilfældet. Hvis temperaturen i rummet stiger kraftigt, kan det medføre en ret alvorlig deformation af materialet. For eksempel kan det strække sig over hele området, hvilket i sidste ende vil kræve demontering.

En mærkbar temperaturfald har ingen signifikant effekt. Den konstante lave temperatur kan dog føre til kompression og film og udbrud af revner.

Hvis der er et problem med at sænke loftet, er der flere måder ud af en ubehagelig situation.

Garanti tilfælde

Garantien fungerer kun, når du har kontaktet entreprenørens valg klogt. Anerkendte organisationer skal underskrive en aftale med dig, der angiver alle garantisager ved reparation. Sænkning af loftet er en temmelig hyppig forekomst, som virksomheden skal håndtere på egen regning. En sådan vej ud af situationen med hængende strækloft vil være den mest optimale.

Hvis du ikke har underskrevet en aftale med organisationen før byggesætningen, skal du være forberedt på, at virksomheden kan afvise garantireparationer. I dette tilfælde skal du kontakte et tredjepartsfirma eller foretage demontering af loftet med egne hænder. Bemærk venligst, at demonteringsproceduren er ret kompliceret i udførelsen, det er vigtigt at være sikker på dine evner og at slippe af med at lægge ekstremt omhyggeligt.

Uafhængig korrektion af fejl

For at løse problemet selv, skal du forstå præcis, hvordan lærredet er vedhæftet. Så skal du tænke over, hvilken slags tilbagetrækning du har brug for: helt eller delvis. Nogle gange er fuldstændig demontering valgfri, det er nok at bruge åbninger til lamper.

 • Cam mount. I dette tilfælde skal du bruge en særlig del - en bevægelig cam. Dette er et selvklip, som trækker og trækker filmen. For at adskille loftet skal du have en trowel, der bruges til at klemme den bevægelige cam og forsigtigt trække lærredet ud under den.
 • Harpoon mount. I denne form for fastgørelse kan duken kantes rundt om omkredsen. I dette tilfælde er loftet underlagt minimal risiko, når man forsøger at demontere. Det vil være nemt at trække efter at løse problemet.
 • Wedge mount. Kilen er monteret i baguettesporet med en forglidende loftsfilm. En sokkel er monteret på toppen, som bruges til indretning og forstærket kile fastspænding. At demontere loftet med denne mount er ret nemt.

Ovennævnte typer fastgørelsesanordninger overvejes i tilfælde af fuldstændig demontering.

For at fjerne små defekter i overlapningen er det værd at overveje andre metoder:

 • Indsnit. Til små stykker (højst 2 cm) kan du bruge tape eller lim. I dette tilfælde er hovedmålet at forhindre yderligere spredning af defekten. Til store udskæringer ved hjælp af glasfiber, som er ret enkle at bruge.
 • Patch. Du kan bruge plaster. Ved påføring er det nødvendigt at bruge det materiale, hvoraf filmen er lavet. Dette gøres for at undgå farvekontrast. Hvis du vil have plænen til at se pænt ud, skal du sætte den på bagsiden af ​​overfladen. Ofte er en god løsning at installere en lysarmatur på et beskadiget fragment.
 • Sammenbruddet af sømmen er en af ​​de mest ubehagelige øjeblikke, når man suger strækloftet. I sådanne tilfælde anbefales det at kontakte det firma, der installerede loftet på trods af det forholdsvis lille område af fejlen. Derfor anbefales det stærkt at henvende sig til spørgsmålet om at vælge et firma klogt, læse anmeldelser, lytte til mund til mund om kvaliteten af ​​dækningen og erfaringerne fra mestrene. Den tid, der søges efter en rigtig god organisation, vil spare dig for nerver og penge.

En vigtig rolle er spillet ved valget af ordentlig pleje af dit loft. Du behøver ikke meget handling. Du skal bruge et rengøringsmiddel og en blød svamp. Vaskemiddelet skal være forsigtigt, og under alle omstændigheder må du ikke bruge stoffer til at rengøre badeværelset og keramikens vægge (du risikerer at ridse overfladen).

Brug ikke børster, da selv den blødeste villi kan rive en bane. Når du gnider overfladen, skal du ikke trykke på loftmaterialet.

Installation af hævede lofter med deres hænder er kompliceret. På trods af de konstant forbedrede teknologier og kvaliteten af ​​de fremstillede materialer kræver installationen af ​​loftet en omhyggelig og forsigtig indstilling. Når selvinstallation altid er faren for beskadigelse af loftet, skær film, ujævnt overlappende (forskelligt i højden). Specialisternes specialisering i installationen er også vigtig.

Se nedenfor for et eksempel på stræk loft reparation.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Hvorfor slap suspenderet loft: årsagerne og løsningen

Indhold:

  • Den mest almindelige årsag til at svække spændingsstof
  • Hvordan man undgår at sænke strækloftet
  • Hvad skal man gøre, hvis det hævede loft dækker: hvordan man løser problemet
  • Hvad skal man gøre, hvis det hængende loft dækker luften: fjern myten
  • Hvad skal man gøre, hvis der er slæbt loft (video)
  • Eksempler på hængende strækloft (foto problem)

Den mest almindelige årsag til at svække spændingsstof

Den mest almindelige årsag til at sænke strækloftet anses for at være fejlen fra herrerne, når man installerer og installerer materialet i loftet. Og det er sandt, for ifølge statistikker tjener de beskæftigede arbejdstageres skyld i halvdelen af ​​sagerne.

Men tross alt er installatørerne ikke altid skyldige for at materialet falder. Derudover er der mange grunde til, at dette problem kan opstå.


Den mest populære årsag til det stramme strækloft er den lave kvalitet af de materialer, der anvendes under reparationer

Blandt disse grunde:

 • svag vægstyrke
 • Materialer af lav kvalitet, der anvendes ved installationen af ​​lærredet;
 • kondensatakkumulering under PVC-film;
 • høj temperatur i rummet
 • mekanisk beskadigelse af materialet.

For at sikre højkvalitets installation af strækstof i loftet, bør du bruge tjenesterne af højt kvalificerede specialister i denne sag.

Det er også værd at købe kun højkvalitetsmaterialer i specialiserede, velprøvede butikker.

Hvordan man undgår at sænke strækloftet

Når man vælger fagfolk, der installerer lærredet, er det under alle omstændigheder ikke nødvendigt at spare penge. Det er ret logisk, at mere kvalificerede specialister vil tage flere penge til arbejde end begyndere i denne forretning. Det er klart, at det forhold, at du ansætter en topspecialist, ikke giver nogen garanti for, at installationen bliver mere succesfuld, men det er niveauet for arbejdere, der giver stor tillid.

For at undgå problemer med strækloftet er det værd at:

 • køb kun højkvalitetsmaterialer;
 • udføre installationen med fuld overensstemmelse med instruktioner og anbefalinger fra fabrikanter af materialer;
 • ansætte kun rigtige fagfolk;
 • korrekt pleje af belægningen;
 • Før du installerer, skal du ansætte en designer for at vurdere filmens og værelsetets kompatibilitet.

  Ved at overholde disse anbefalinger får du flere garantier for, at loftet ikke svækker.

  Det er ikke nødvendigt at ansætte arbejdstagere for annoncer i aviser. Oftest tilbyder butikken, hvor produktet er købt, selv tjenester til installation af materialer.

  Hvis du nægtede butikens tjenester, er det værd at kontakte specialiserede virksomheder. De kan tilbyde installation af loftet med en garanti for en vis periode, hvilket kun er et stort plus i denne forretning.

  Hvad skal man gøre, hvis det hævede loft dækker: hvordan man løser problemet

  Først og fremmest, når du bemærker at lærredet er slap, skal du fastslå årsagen til dette problem. Kun ved at have etableret denne grund præcist kan man begynde at handle.

  Typer af sagging og hvordan man fjerner dem:

  • Oversvømmelse naboer ovenfor. I dette tilfælde laves et lille snit, således at det akkumulerede vand går gennem hullet. Derefter skal loftet strække sig selv, og sandsynligvis vil hullerne, hvis det blev gjort omhyggeligt, ikke være synlige.
  • Ruptur nær baguette. I 95% af tilfældene bliver du nødt til at erstatte hele lærredet, da det ikke er sandsynligt, at det strækker sig mere.
  • Gabet og hængende loft på ethvert andet sted. Hvis hullet ikke er meget stort, så kan det limes med glasfiber tapet eller netop syet med kapron-tråde af tilsvarende farve.
  • Sagging fra lav stuetemperatur. Hvis lofterne sænkes netop af denne grund, skal du forsøge at trække lærredet eller konstant opretholde en temperatur i rummet, hvor materiale ikke siver.

  Hvis dit budget tillader det, kan du og endda ringe til en specialist for at vurdere situationen. Han vil være i stand til præcist at bestemme årsagen og give det mest effektive råd om genoprettelsen af ​​loftet.

  Det anbefales ikke at fastslå årsagen selv, da i tilfælde af en fejl risikerer du at beskadige lofterne endnu mere. Derfor vil omkostningerne stige endnu mere.

  Ved køb af materialer eller under installationen vil du sandsynligvis blive tilbudt en garanti. De fleste problemer løses netop i garantisager.

  Hvad skal man gøre, hvis det hængende loft dækker luften: fjern myten

  Der er mange myter om det faktum, at spændingsvævet kan svække på grund af den luft der akkumuleres under PVC-folien. Faktisk kan det ikke være. Faktum er, at ved montering af filmen opvarmes den af ​​en varmepistol til den ønskede temperatur, og så bliver den, da den afkøles, strammet og tvinger således simpelthen luft ud under den.

  Luften kan ikke give så stor modstandsdygtighed over for filmen, at den ikke kan sidde fast

  Således bliver det klart, at det ikke var luften, der forårsagede loftet at sakke, men snarere det modsatte - luften kom under filmen på grund af dens sagging, men det forhindrer ikke materialet i at tage sin tidligere form.

  Hvad skal man gøre, hvis der er slæbt loft (video)

  Sugende spændingsloft - dette er ikke det værste problem, der kan ske med gulvet, og det kan løses, afhængigt af situationen. Du bør ikke opgive loftet af denne type på grund af dette problem, som med andre typer af belægninger også sker alle mulige problemer. Bare følg alle regler om pleje og installation af filmen, og du behøver ikke at tænke over, hvorfor det sagged.

  Stretch suspended ceiling, hvad er årsagen?

  Jeg starter med det samme med et billede

  I den normale tilstand strækkes lærredet perfekt. Fastgørelse af lysekronen går ikke glip af det.

  Slackloft når 6-8 cm, eller endnu mere (målt fra niveauet af kabinettet mod væggen og i midten)
  Nu vil jeg forsøge at forklare med ord:
  1) Problemet er "flydende". Første gang var der en slap i loftet den 31. december. Men i et par uger trak loftet sig. I dag er her besværet igen
  2) da jeg så det for første gang - skruede jeg af lysekronen (naboerne troede det var oversvømmet) - jeg følte kold luft, der kom ud af lysekronens hul - det blæste fra loftet!
  3) huset er monolitisk, facadevægge af nogle blokke med skumbolde, mod mursten udenfor. Slutningen af ​​den monolitiske plade går ud og er ikke isoleret.
  4) Dette problem observeres i to værelser, begge værelser overser den ene side af huset. 18. sal. I aften var en meget stærk vind.
  Køkkenet går også til denne side af huset, også et ophængt loft, men der er ingen sådanne problemer (selvom køkkenområdet er mindre end området af værelserne)

  Hvorfor sådan problemer kunne ske. Er der nogen der kommer på tværs af sager som at helbrede?

  Det andet tilfælde + dagens vind fører til følgende tankegang: Et hul dannet mellem gadevæggen og loftet. Det blæser luft fra gaden, luften har ingen steder at gå, loftet er oppustet.

  Slack spænding loft: årsager og løsning

  Spændingsstrukturer er moderne, moderigtige, smukke og komfortable. Derfor dekorerer praktiske vinylduvaser i stigende grad lokaler af forskellige typer og formål. Imidlertid forhindres nogle kunder i at købe af frygt for, at det nedhængte loft er slap.

  Spændingsstrukturernes essens er at skabe en perfekt flad og glat overflade. Naturligvis svækker ikke kun sagens udseende, men negerer også hele punktet med at installere et sådant loftsystem.

  I denne artikel frygter specialisterne fra firmaet Sil Siling, at de taler om årsagerne til problemer, og opdager hvad de skal gøre, hvis det nedhængte loft er suspenderet. Når alt kommer til alt, kan du ofte reparere det.

  Hvorfor ophængte lofter

  Årsager til sagging kan være naturlige og kunstige.

  Naturlige årsager til sagging. I det første tilfælde er dette normen, da filmen (eller stoffet) kun giver 1% sag, hvilket er helt usynligt for øjet. Standard sagging er forbundet med to punkter.

  Høj temperatur Selv i et lille rum kan et tæt strakt lærred sænke lidt, hvis rummet er for varmt. For eksempel om sommeren i køkkenet når konserves. Denne mangel forsvinder i sig selv, så snart luften over ovnen er lidt afkølet.

  Materialets vægt. Det andet punkt er forbundet med vægten af ​​spændingsvævet, hvilket fremkalder en ændring i spændingen. Med nogen monteringsteknologi, selv harpoon, er der en tilladt procentdel af sagging. I tal er det en halv centimeter for hver tyve kvadratmeter.

  Jo større arealet af rummet er, desto mere sagker. Derfor anbefaler specialisterne i Mos Siling (og i rum på 60 m2, at de skal bruge) adskillige separate lærredere monteret i opdelte profiler, således at slaggen ikke overskrider normen.

  Årsagerne til det kunstige slanke stretchloft. Alle andre tilfælde er problemer, som i princippet ikke burde være. De løses af mesterens mesterfirmaer i nogle tilfælde hurtigt og billigt (og endda gratis for loftets ejer), i andre - tværtimod, men først ting først.

  Slack loftsspænding fra vandet

  Hvis du ser, at filmen har sagget tungt og bliver til en boble med vand - oversvømmelse har fundet sted. Hvis naboerne har arrangeret bugten, bør du ikke være forstyrret overhovedet - gerningsmændene skal betale for at løse problemet.

  Den anden positive kendsgerning: Tilstedeværelsen af ​​en boble indikerer at filmen modstod vægten af ​​vand, opfyldte sin funktion, og din ejendom, vægge og gulv blev reddet. Vinyldug er designet til en belastning på 100 kg / l pr 1 m2.

  Fra vandets vægt kan filmen sakke næsten til gulvet, og der er ikke noget at bekymre sig om. Men der er flere farer:

  • hvis der er mere vand end lærredet kan modstå, vil det rive Så snart du finder bugten, skal du sørge for, at kilden til uønsket fugt er blokeret;
  • Der kan være noget krydret i nærheden af ​​filmen. Når du ser en boble, skal du være opmærksom på, om den berører den skarpe indretning på lysekronen, om den falder på et stativ med penne og blyanter. Fjern alle farlige genstande, læg et tyk lag af blød klud mellem filmen og lampen;
  • uafhængigt afløb. Når oversvømmelsen af ​​ejere af loftet - for at slukke for el i huset og ringe til reparationsholdet fra Mos Siling. Med en sådan udvikling af begivenheder kan du være sikker på, at loftet efter fjernelsen af ​​konsekvenserne af oversvømmelser vil se ud som nyt.

  Med den uafhængige intervention af garantien på lærredet forsvinder, kan filmen blive håbløst beskadiget, og rummet er oversvømmet med vand. Foto- og videoinstruktioner på internettet er ikke oplevelsen af ​​fagfolk.

  Visuelt er det let at lave en fejl ved beregning af vandmængden: dens vægt skaber meget pres, som du skal kunne klare. Derudover en vellykket udledning af vand - det er ikke alt. Det er nødvendigt at tørre basisoverlapningen korrekt, ellers udvikles der en skadelig form der. For ikke at forværre dine problemer, overdrage deres løsning til specialister fra Mos Siling.

  Ægteskab eller Falsk

  Slack loftsspænding kan forekomme på grund af lavfilmmateriale. Et sådant problem opstår for dem, der ønsker at spare penge, henvende sig til svindlere, der lover lave priser på europæiske materialer.

  Faktisk installerer de russiske eller kinesiske fakes. Bestil lærred af berømte mærker, testet tid i virksomheder, der værdsætter deres omdømme. Så vil du ikke stå over for sådanne problemer.

  Ramme baguette flyttede væk fra væggen

  Med skrøbelige vægge og gips uden boliglån bruger specialister øget hyppig fastgørelse af rammeprofiler. Hvis dette ikke er sket, forsinker filmen bagved tiden, så den kan bevæge sig væk fra væggen eller endda komme af. Samarbejde med kvalificerede installatører vil hjælpe med at forhindre sådanne situationer.

  Ikke-isoleret overlapning

  Før monteringen af ​​spændingsstrukturen udarbejdes en basisplade. Alt, der kan smuldre af, er ryddet af det, og sådanne steder er forstærket med mørtel og / eller primere. Og endnu et vigtigt punkt: alle hullerne er forseglet, så der ikke er nogen udkast.

  Ellers vil skrælningspuds ødelægge lærredets udseende, hvilket fører til sagging. Og udkastet vil gøre filmarket til et sejl, som derefter opblæses fra luftstrømmen og derefter falder sammen.

  Sagging gennem årene

  Mos Sillings kunder er også bekymrede over følgende spørgsmål: Gør de indstillede lofter sag over tid? Harpoon - nej, men installeret ved hjælp af indenlandsk teknologi, på en perle - de kan. Over tid ændres vægten af ​​nettet ikke, og perlen svækkes, og filmen bliver mere og mere mærkbar til sag.

  Som konklusion - problemløsning

  Inden du installerer spændingsstrukturen, skal du indgå en kontrakt med installationsfirmaet - dette er en garanti for sikkerheden. Hvis filmen skyldes kunstnerens fejl, løses problemet på hans bekostning. Uden et sådant dokument og i tilfælde af forsvinden skal kautionisten kontakte et andet firma og betale for reparationstjenester.

  Gulvene er det mest almindelige problem, der let løses af mesterne i Mos Siling-selskabet. I andre tilfælde er det nødvendigt enten at geninstallere spændingsstrukturen fuldstændigt eller at behandle basen for at ændre eller trække filmen.

  I hvert fald fortvivl ikke - mesterne i firmaet Mos Siling vil løse ethvert loftproblem!

  Slack suspenderet loft, hvordan man skal være

  Stræklofter er skabt af producenter af filmråvarer med tilsætning af tung vinyl. Lys i vægt, tynd i tykkelse, hjælper materialet til at gøre de mest komplekse kombinationer i loftplanet. På grund af den forskellige tekstur tilfredsstiller tekstur, stræklofter kundernes behov. Hvad hvis filmen mister sin geometriske form?

  Hvordan man kan bestemme, hvorfor det hævede loft sags?

  1. Løsning af baguette linjen fra væg eller loft overlapper hinanden.

  I dette tilfælde bestemmes gradienten af ​​baguetten til det vertikale plan. En to-centimeter afstand mellem profilerne og væggen med et lille loftareal er nok til, at stoffet kan sænke.

  2. Svag væg

  I løbet af boringen eksfolierer flyet, smuldrer, rører loftets overflade. Fastgørelsesorganerne holder sig dårligt op.

  3. Lægning af loftmaterialet på gipspladen

  Tøjet dækker med en svag kropsforstærkning langs linjen af ​​monteringstasker. Gips vil bryde, delvist løsne, hvis spændingen i loftet virker på et svagt fast gipspladefragment. Det er ønskeligt, at anlægget gipsplader "skelet", installationen af ​​loftet udførte det samme selskab.

  4. Den mest almindelige årsag til sagging er oversvømmelse af naboer.

  Fra dette fænomen er ingen forsikret. Under vægten af ​​det akkumulerede vand på ét sted deformeres lærredet. Materiale fra producenten er i stand til at holde en stor mængde vand. Tilstedeværelsen af ​​vand vil føle sig, hvis du bringer din hånd til det aftagende sted. Med en stærk oversvømmelse er udskiftningen af ​​nettet uundgåelig.

  5. Mekanisk overfladeskade

  I nogle tilfælde falder dele af materialet, som loftet (helvedesild, gips, kalksten) oprindeligt er færdigt på byggevægten. Kilden til problemet er også let bestemmes ved at mærke sagkassen.

  6. Sugning af kluden på grund af hyppig luftning

  Frisk luft falder ind i rummet "forsinker" filmoverfladen. Hvis ejeren har behandlet loftoverfladen med en dyrere stoffilm, observeres dette fænomen ikke. Når vinduet er lukket, tager det under alle omstændigheder et godt fast loft på de tidligere geometriske former.

  Hvad er det mest acceptable sigtende lærred?

  Tilladt hævning af loftet er den mængde, hvormed stoffet kan sænke midt i rummet i forhold til loftets perimeterlinie.

  Alle fabrikanter overholder en generelt accepteret indikator: niveauet af sagging er ikke mere end 1% af længden af ​​diagonale linjer af stof. To-centimeter fejl rammer ikke øjet, selv efter detaljeret undersøgelse.
  Boligejer er i stand til selvstændigt at bestemme årsagen til loftets overhæng, for at identificere måder til fejlfinding.

  Hvad skal man gøre i tilfælde af garanti?

  Hvis en anerkendt virksomhed var involveret i installationen af ​​byggevidenskaben, og lærredet slapede efter et stykke tid, fjerner udøveren på egen regning deformationen af ​​loftet, når garantiperioden for tjenesten ikke er overstået. Demontering af beskadiget ejendom er en tidskrævende proces: gammel film fjernes, fastgørelseselementer fjernes i lyset af de deformerede vægge, og et nyt lærred geninstalleres. Kvalitativt at udføre en række tjenester kan kun bevist virksomhed.

  Sørg for, at garantipunktet skal være i din kontrakt.
  I nogle tilfælde dokumenteres eftergaranti samarbejde med kunden, hvilket er meget praktisk for ejeren af ​​boligen.

  Hvad skal man gøre, hvis lækagen er på toppen?

  Handlingsplaner:
  · Når vand kommer oven på stoffet, slukkes den interne strømforsyning af alle rum straks, specialister kaldes;
  · Medarbejdere i virksomheden aflader vandet grundigt (tilstanden af ​​elektriske apparater i loftet kontrolleres), loftloftet og filmoverfladen vil blive tørret
  · Afmonter det beskadigede klud.

  Udenlandske objekter på loftet

  Før afslutning af installationen af ​​strækloftet undersøges grundfladen grundigt for styrke. Ellers fjernes den gamle belægning, stedet under den er primet. Med sådanne handlinger falder et stykke gips ikke på strækloftet, der netop er opdrættet under nul.
  Hvis der allerede er opstået en ubehagelig hændelse, kaldes et team af fagfolk, som afmonterer det aftagende sted, niveauer overfladen på ny.

  Profilen er flyttet væk fra væggen.

  En hyppig årsag til deformationen af ​​lærredet er profilens forsinkelse fra væggen. Rammen skal passe tæt til vægpartitionerne. Et lille lag er nok til at stoppe det faste loft for at bære den æstetiske belastning. PVC film er modtagelig for dårligt fastgjort ramme.

  Dowel, ankerbolt taget passende størrelse, ellers vil designet være ustabilt.

  Sådan fjerner du fejl i overlapningen?

  1. Til små stykker (højst to centimeter), lim anvendes, tape. Hovedopgaven er at stoppe spredningen af ​​defekten.
  2. Hvis en patch påføres, vælges materialet svarende til den originale film, ellers vil pletten kontrast på overfladen. For nøjagtighed er plasterne anbragt på bagsiden af ​​overfladen. En belysningsarmatur er ofte installeret i et beskadiget område.
  3. Med et stort snit i løbet af gå glas. Denne metode skyldes den høje kvalitet og nemme manipulation.
  4. Det mest ubehagelige øjeblik er kløften mellem tapet langs sømmen. Fænomenet er iagttaget på grund af dårlig installation, dårlig svejsning af stoffet, dens overdrevne spænding.

  Sådan eliminerer du stramt strækloft?

  Hvis hulrummet i strækloftet er fyldt med vand, forbliver gulvet, indretningsprodukterne, væggene som regel tørre. Filmoverfladen bevarer koldt vand perfekt i store mængder uden gennembrud.

  Den akkumulerede væske i mellemrummet afgives tydeligt gennem et specielt designet hul eller gennem belysningsanordningens åbning. I sidstnævnte tilfælde forbliver vævsoverfladen intakt. Efter omhyggelig demontering tager panelet samme form.
  Det er vigtigt ved hvilken temperatur oversvømmelse opstod. Ved for lave temperaturer bliver materialet ubrugeligt, filmen krystalliserer og bliver ubrugelig. Det er også meget vigtigt, hvilken slags vand fyldte hulrummet inden i loftet: efter koldt vand bliver overfladen fuldstændigt tørret og bliver på plads, efter at den er varm strakt.
  Filmen til loftet har en anden operationel periode (fra femten til tredive år). Først efter demontering er det bedre ikke at røre overfladen for ikke at deformere, fordi materialet er for strækket.

  Pleje af loftoverfladen

  Filmloftet er ganske lunefuldt ved vedligeholdelse, men hvis du følger de enkleste regler, vil overfladen tjene ejeren i mange år. Det kræver enkle manipulationer ved hjælp af:
  · Særligt rengøringsmiddel
  · Blød svamp eller klude.
  Rengøringssammensætninger bør ikke indeholde slibende grove partikler, opløsningsmiddel.

  Fliserens rengøringsmidler, keramik og toiletsæbe virker ikke, da de vil ridse filmoverfladen. Den blødeste børste børste kan ødelægge eller beskadige det øverste lag af nettet.
  Svamp med fibre efterlader spor, der ser grimt ud i loftet.
  Ved vask af overfladen skal kraftig presning af moppen på filmen være forsigtig, ellers vil filmen briste.
  Materialet fra producenten er tungt og vil modstå belastninger.

  Således kan deformationen af ​​kluden være forbundet med mange grunde. Det er vigtigt at identificere den primære årsag og handle i henhold til den planlagte ordning. Hvis loftrummet har en garantiservice, skal du kontakte hjælp fra specialister.

  I mere end et årti har byggematerialer været brugt til indretning. Fra den korrekte installation afhænger produktets levetid.
  Uafhængigt er det uønsket at installere en filmcoating uden erfaring på dette område, fordi det er muligt at strække lærredet forkert, skære stoffet eller hænge lærredet sammen med warps, rynker. Pålidelig fast smal profil vil gøre hele pakken af ​​tjenester på kortest mulig tid. Adresse, vi venter på dit opkald.

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

  Årsager til slække spændingsloft

  I dag er en meget populær takfinish mulighed for at installere et spændedæksel. Mange mennesker, der er involveret i reparation, foretrækker dette design kursus. På trods af at loftet ser ud til at være meget smukt, er mange imidlertid flov over det øjeblik, lærredet kan falde.

  Hvis du efter reparation i lejligheden har bemærket et sænket loft, så skal du først og fremmest afgøre, hvorfor dette skete. Det er ikke nødvendigt at udelukke kun defekter. Sammen med dem er det nødvendigt at eliminere årsagerne.

  Få mennesker ved, hvorfor dette sker, og hvordan man løser problemet. Det er denne uvidenhed, der ofte skubber folk væk fra brugen af ​​denne efterbehandling og forgæves. Denne artikel vil diskutere de vigtigste årsager til sagging og de metoder, der kan bruges til at fjerne denne situation.

  Er der en defekt eller en norm?

  Så snart du installerer loftet, vil du helt sikkert blive blændet af sin skønhed og vil ikke mærke nogen fejl, da det vil virke fejlfrit. Over tid, når det første indtryk ikke længere er så lyst, vil du ved en tæt inspektion af lærredet sikkert mærke en lille slap. Hvis det ikke overstiger 1% af længden af ​​loftets diagonale, er der ingen grund til bekymring, da dette er normen og ikke er nødvendigt at træffe foranstaltninger. Fysisk er loftet ikke i stand til at have en perfekt flad overflade, fordi nettet svinger lidt under påvirkning af sin masse. Et stort område af lærredet skaber en stærkere forskel mellem niveauet ved kanterne og den centrale del.

  Visuelt er denne slap næsten umærkelig. Det kan kun afgøres, hvis vi overvejer lærredet langs overfladen. Hvis sænkningsområdet er mere end 1%, er dette en grund til bekymring.

  grunde

  Den store fordel ved stræklofter er, at de giver dig mulighed for at få en perfekt glat overflade. Selv en svag sagging i denne situation påvirker belægningens udseende negativt. Man bør overveje årsagerne til, at loftet kan falde, da der kan være mange.

  • Naturlig. I dette tilfælde er den ovenfor nævnte regel underforstået. En sag på 1% kan udløses af forskellen i temperaturen i rummet med den, der er koncentreret i loftloftet. Hvis der monteres ventilationsgitter i loftet, vil der ikke være nogen sagging af denne grund, da temperaturen bliver lige.
  • Den anden grund til normal sagging er vægten af ​​nettet. Som nævnt tidligere opstår problemet oftest i værelser med et stort område. Det er derfor, at lærredet i de rummelige rum er skabt fra flere dele.
  • Oversvømmelse ovenfra. Hvis højden af ​​sagen er signifikant, så er grunden til dette oversvømmelsen af ​​naboerne. I denne situation er savning ikke en ulempe, men bliver dens fordel, da lærredet ikke tillod vand at komme ind i lokalet, ødelægge møblerne og gulvene. Hvis der blev brugt lyssendende filmtyper, så vil de meget hurtigt vende tilbage til deres oprindelige form efter afvanding af vandet.

  I en sådan situation kan afbøjningsniveauet være anderledes. I nogle tilfælde ligger loftet næsten til gulvet, mens lærredet ikke er revet og kan modstå en lignende belastning. Niveauet afhænger af mængden af ​​vand, der er kommet ind i mellemrummet mellem loftoverfladen og lærredet.

  Hvis årsagen til aftagende loft oversvømmede ovenfra, anbefales det ikke at rette op på situationen selv. Det er nødvendigt at slukke for el i rummet og invitere en specialist, især hvis dit loft stadig er under garantiservice.

  Handler alene, kan du ikke kun forkæle lærredet, men også oversvømme din lejlighed.

  For at løse dette problem har du brug for specielt udstyr, som du hurtigt kan dræne vandet fra loftet uden at beskadige selve lærredet. Ofte er mængden af ​​vand, der er koncentreret i loftet, meget stort, så det vil ikke være i stand til at passe i en spand eller et bassin. Desuden skal loftet være korrekt tørret. Hvis dette ikke er gjort, vil pletter og pletter forblive på overfladen.

  I nogle tilfælde er det nødvendigt at foretage delvis demontering for at tørre lærredet, hvilket bør overlades til fagfolk på dette område.

  Der er andre grunde til at falde:

  • Dårlig kvalitet materiale. Der er hyppige situationer, når loftet sænkes, og det skyldes brugen af ​​materialer af lav kvalitet. Dette er typisk for kinesiske produkter, som er kendetegnet ved deres lave omkostninger. Hvis vi taler om stræklofter, så er det bedst at spare penge og vælge kendte producenter, der allerede har etableret sig fra den bedste side. Det skal bemærkes, at prisforskellen mellem høj kvalitet og lavtliggende lofts lofter ofte er ubetydelig, mens du sikkert ved, at loftet vil være i stand til at modstå forskellige belastninger og vil være helt sikkert for dit helbred.
  • Profilen er flyttet væk fra væggen. Der er situationer, hvor den fiksering, i hvilken spændearket er gemt, af en eller anden grund afviger fra væggen. Der er en fri luftstrøm. Hvis du står over for en lignende situation, bør du helt sikkert kontakte det firma, der installerede loftet for dig, da årsagen til dette problem sandsynligvis er relateret til dårlig kvalitet fastgørelseselementer af profilen til væggen selv. For at rette op på denne fejl skal du fjerne den slanke del, forstærke profilen og genstramme belægningen.
  • Tilstedeværelsen af ​​fejl i overlapningen. Der er situationer, hvor der under udarbejdelsen af ​​bundloftet ikke blev fjernet hvidvaskningen, som efterhånden begynder at smuldre. Dette er det der fremkalder yderligere svævende loft. Nogle gange sker dette på grund af installatørernes fejl, som ikke har betalt tilstrækkelig opmærksomhed på forberedelsen af ​​loftoverfladen. Kun professionelle mestere kan rette op på denne fejl, da det ikke vil fungere alene. For at gøre dette spændes belægningen op og rengøres, rester af hvidvask og gips fjernes fra hovedloftet, hvorefter lærredet igen spændes.

  lægemiddel

  Eksperter inden for fremstilling og installation af stræklofter anbefales ikke at uafhængigt eliminere det problem, der er forbundet med loftet. Dette skyldes det faktum, at en person, der ikke har den nødvendige erfaring, næppe vil kunne udføre kvalitetsreparationer.

  Mest sandsynligt, hvis du beslutter dig for at handle på egen hånd, så simpelthen ødelægge loftet og det bliver uegnet, så i fremtiden skal du købe lærredet igen til efterbehandling.

  Overvej de forskellige situationer og metoder til at løse sagende spændingsbelægning.

  Værelset var oversvømmet af naboerne ovenfor

  Hvis du bemærker at loftet begynder at sænke gradvis, så indikerer det helt sikkert, at det fylder med vand. I denne situation skal du straks slukke for elektriciteten, fordi vand er en fremragende elektricitetsleder, så det er muligt at modtage elektrisk stød. Hvis du ikke slukker for strømmen i tide, kan du simpelthen ødelægge ledningerne.

  I dette tilfælde er det helt muligt at rette op på situationen alene, da du kun skal dræne vandet, som er koncentreret i interceilrummet. Dette kan gøres gennem åbninger til spotlights, men først efter at deaktivere rummet. Så snart du slipper af med vandet, vil det lyssende filmloft tage sit oprindelige udseende, men der er undtagelser.

  Hvis du har installeret en vævsopsætning, vil fjernelse af vand ikke hjælpe med at fjerne de mørke pletter, der dannes på overfladen. Dette skyldes det faktum, at vand trænger dybt ind i stoffet og får det til at mørke. Eliminere disse pletter i fremtiden vil ikke fungere.