Fare eller miljøstrækloft - hvad er fangsten

Stræklofter er opdelt i to typer afhængigt af de anvendte materialer - PVC (polyvinylchlorid) og stof. Installationsprincippet (installation) i begge tilfælde er omtrent identisk: En profil (lavet af aluminium) er fastgjort langs loften af ​​loftet, i hvilket det påførte materiale derefter oplades. Forskellen eksisterer kun i materialets installationsmetoder (strækning) - til PVC anvendes en speciel gaspistol til opvarmning af rummet, og for tøjets strækloft er opvarmning ikke nødvendig. Og fastgørelsesprofilerne af disse materialer adskiller sig fra hinanden.

Installation af strækloft og miljøvenlighed

Processen med at installere et hængslet loft med PVC kan sammenlignes med en giftig sauna. Cylindre til gaspistolen bruges til at opvarme filmen til den ønskede tilstand, installatørerne påfyldes ved tankstationer. Og i sammensætningen af ​​en sådan gas kan alting blandes, for eksempel en blanding af propan, butan, forskellige tilsætningsstoffer og additiver mv.

Således er der i processen med at brænde en lignende gas dannet stoffer, der er skadelige for kroppen, primært carbonmonoxid og flygtige kemiske forbindelser udledt i overskud af den opvarmede film (phenoler, tungmetaller, giftige stoffer) sammen med forbrændingsprodukterne fra pistolen deponeres i lungerne af alle involveret i installationsarbejdet.

Derfor er ejerne yderst uønskede at være i huset på tidspunktet for installation af stræklofter fremstillet af PVC og dagen efter det, så alle flygtige kemiske elementer er fuldstændigt forvitret fra rummet.

Kan et installeret hæftet loft medføre en sundhedsfare

Desværre ja En trussel mod indbyggerne i huset (lejlighed, værelse, kontor, kontor) kan være dårlig kvalitet eller falsk materiale (PVC), der bruges til at gøre dette strækloft. Den nuværende situation er præget af, at der findes et stort antal forfalskede produkter på markedet. Men ikke alle materialer opfylder fuldt ud kravene til sikkerhed og miljøvenlighed.

De mest almindelige stræklofter lavet af PVC på grund af lavere omkostninger i forhold til stoffet. De er meget mere praktiske, nemme at rengøre og er ikke bange for høj luftfugtighed eller oversvømmelse ovenfra. Den største ulempe ved PVC-lofter er ingen beskyttelse mod fejl. Kunden kan ikke finde ud af, hvilke materialer denne type film er lavet af, da der ikke er indskrifter på den. Skrupelløse firmaer, der gerne vil blive rige hurtigt på bekostning af troværdige kunder, bruger ofte dette, og viser kunder certifikater af helt forskellige varer. Selv bruger billig og miljømæssigt usikker film.

Fordelene ved stofstræklofter

Det skal bemærkes, at installationen af ​​strækloftet på deres stof ikke kræver opvarmning af rummet og lærredet med en pistol, hvorfor frigivelsen af ​​skadelige forbindelser i rummet ikke forekommer.

I betragtning af miljøvenlighed af materialet med hængende lofter er hovedkriteriet ikke så meget dets sammensætning som beskyttelse mod fakes. Høj kvalitet PVC, der er lavet i overensstemmelse med alle teknologiske processer, er trods alt sikkert for helbredet. Så i modsætning til filmdugler, hvor mærkning aldrig forekommer, og en kvalitetsprøve afviger fra en falsk kun ved kemisk sammensætning, har stof fra kendte producenter tilsvarende indskrifter på kanterne (materialets navn og varemærke), der er vanskelige at smede.

En anden væsentlig fordel ved valget af dette materiale er dets modstandsdygtighed mod lave temperaturer (op til -40). Til sammenligning bør PVC-dåv ikke installeres i rum med temperaturudsving under +5, fx i uopvarmede hytter.

Ifølge dets tekniske egenskaber er strækloftet lavet af stof meget stærkere end det af PVC-materialer, for eksempel er det næsten umuligt at gennembore dette stof med en dårligt skærpet kniv. Ægte stofloft vil koste dig meget mere end filmen.

Hvad er farlig lav kvalitet PVC-film til kroppen?

Hvis en stærk lugt af kemi stammer fra det installerede strækloft, anbefales det derfor ikke at bo i et sådant rum. Selv et kortvarigt ophold i et sådant rum forårsager forgiftning af kroppen, som manifesterer sig som svaghed, alvorlig svimmelhed, migræne, kvalme. Særligt giftige og giftige phenoler, der udgør nogle typer film. De er karakteriseret ved en sød-sød kemisk lugt.

Hvis filmen til ophængte lofter efter installation udsender en ejendommelig lugt

Kvalitet PVC har næsten ingen lugt, eller det er ret svag og forsvinder om få dage. Konstruktioner af dette materiale kan installeres i ethvert rum, selv i børnehaven.

Hvis duften efter installationen varer i 1-2 uger, men så forsvinder den stadig, så er filmen ikke af højeste kvalitet, men kan bruges på badeværelset, gangen eller i køkkenet (til stuer er det bedre at ikke bruge det).

Hvis efter 2 uger rummet har en vedvarende sød lugt blandet med kemikalier, så er der ingen tvivl om den økologiske kompatibilitet af dette strækloft! Ophold i dette rum er sundhedsfarligt, det er bedre at demontere og erstatte loftet.

Bæredygtige lofter er kun miljøvenlige, når du bruger sikre materialer (stof eller PVC) fra anerkendte producenter og forsynet med de nødvendige kvalitetscertifikater og overholdelse!

Fordelene ved stræklofter

Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​det foreslåede design, og det firma, der har etableret stræklofter, har givet dig alle nødvendige tilladelser og dokumentation, så vil du ved at udstede loftet på denne måde få en række ubestridelige fordele:

 • installationshastighed (normalt tager installationen flere timer);
 • muligheden for demontering og genanvendelse af den fjernede struktur uden tab i udseende og kvalitet;
 • Forskellige paletter og tekstur af de foreslåede materialer, samt design, der udviser nogen, endda ekstraordinære arkitektoniske ideer;
 • Konstruktionsproducerbarhed - mellem hoved- og stræklofterne kan du nemt skjule alt, hvad du vil have (kabler, branddetektorer, alarmapparater og andre kommunikationsenheder, der ikke er beregnet til nysgerrige øjne);
 • undemanding i kompleks pleje - rengøring med en tør klud og udgør al den nødvendige pleje;
 • styrke - når stumme genstande rammer loftet (for eksempel champagnekorre), vil materialets udseende forblive uændret;
 • beskyttelse mod mulige lækager ovenfra (oversvømmelse fra naboer) - i tilfælde af PVC-loftsinstallation.

Generelt kan vi konkludere, at det miljøvenlige strækloft er praktisk og sikkert for beboere i huset eller kontormedarbejdere såvel som andre syntetiske materialer af høj kvalitet fremstillet i overensstemmelse med alle normer og krav til deres produktion.

Mila Nabogova "Fare for spænding eller miljøspænding - hvad er fangsten?" Især for webstedets øko-liv.

Økologiske stræklofter

Lad os se, hvad de økologiske stræklofter er. Det faktum, at spændingsloftkonstruktionerne er helt uskadelige for mennesker, er også forståeligt. Men hvad kan du sige om det materiale, hvorfra dit loft er lavet? De sikreste og mest harmløse lofter er lavet af miljøvenlige materialer, det vil sige, de indeholder ikke skadelige syntetiske tilsætningsstoffer, der kan skade menneskers sundhed.

Økologiske stræklofter

Materialer til fremstilling af lofter

I øjeblikket er der to typer spændingsstoffer:

De første er lavet af polyvinylchloridfilm (lettere pleje), og grundlaget for de andre baner er imprægneret stof. For at forstå, hvilke af disse er virkelig økologiske stræklofter, lad os se på funktionerne i hver af dem.

Filmark

Stræklofter lavet af PVC film er de mest populære. Og dette forklares ikke kun af deres rimelige pris, men også af egenskaberne af selve materialet:

 • fleksibilitet;
 • fugt modstand;
 • en række forskellige teksturer og farver (glans, matoverflade, farvet eller hvidt strækloft);
 • holdbarhed (servicetid 15-20 år)
 • varmebestandighed;
 • resistent over for brænding.

Men er det miljøvenligt polyvinylchlorid, som producenter af stræklofter siger? Døm for dig selv, rør er lavet af plastik, hvorigennem drikkevand kommer ind i vores hus, separate dele af medicinsk udstyr. Men i sammensætningen af ​​PVC er der tungmetaller, hver kemiker ved det.

Nogle gange efter at have installeret et strækfilmloft, dukkede duften af ​​gummi i lejligheden, som forsvandt efter et par dage. Derudover er det stadig ikke kendt om en enkelt tilfælde af menneskelig forgiftning fra at være i et værelse med pvc lofter. Derfor har vi ingen grund til at overveje disse PVC-lofter sundhedsfarlige. Men de fortjente ikke titlen "økologiske stræklofter." Til højre tilhører det deres medtegn.

Stof økologiske stræklofter i interiøret

Stræklofter

Hvis du ønsker at købe økologiske stræklofter, så klæder fra stof - lige hvad du har brug for. Dette bekræftes af, at denne type dækning anbefales af Sundhedsministeriet til brug i børne- og lægeinstitutioner. Lad os se, hvad de fortjener en sådan æres titel.

Materialet, der anvendes til fremstilling af disse lofter, er kendt for os fra uendelig tid. Dette er et almindeligt stof. Det er ikke nødvendigt at bevise sikkerheden og sikkerheden af ​​dette materiale. Stof til stræklofter er imprægneret med specielle stoffer, der øger materialets styrke og elasticitet, samt giver det antiseptiske og støvafvisende egenskaber. Sikkerheden ved alle disse imprægneringer er garanteret af producenten og bekræftet af kvalitetscertifikater. Og takket være antiseptiske og støvafvisende kompositioner er stoffet uskadeligt, selv for allergier og børn.

Derudover har økologiske stretchstoflofter mange fordele:

 1. Spektakulært udseende. Et bredt udvalg af teksturer og nuancer af overfladen.
 2. Loftets holdbarhed. Lerret ændrer ikke sin farve og form hele livet.
 3. Installation uden brug af en varmepistol.
 4. Muligheden for problemfri installation.
 5. Stofdække er ideelle til at anvende fotoudskrivning.

Eksempel på kvalitetscertifikat

Hvordan vælger jeg økologiske stræklofter?

Selvfølgelig forstår du selv, at vi kun kan tale om miljøvenlighed, hvis vi bruger dokumenterede materialer af høj kvalitet til fremstilling af loftet. Men hvordan man tjekker dette, når man køber lofter? For at gøre dette skal du meget omhyggeligt vælge producenten af ​​hævede lofter. Lofttagede lofter kan skade alle husstanders sundhed.

Europæiske lofter kan med rette betegnes som miljøvenlige.

Vi kunne her liste de mest pålidelige europæiske producenter af økologiske stræklofter, men mange vil spørge, hvad de skal gøre for dem, der ikke har råd til sådanne lofter på grund af deres høje priser. Derfor besluttede vi os for at give dig anbefalinger om det uafhængige valg af fabrikanten af ​​spændingsstoffer. Husk nogle tegn, der peger på de bona fide pålidelige producenter af stretchpaneler:

 1. Miljøvenlige stræklofter skal altid bekræftes af passende kvalitetscertifikater. Det er nødvendigt at kræve dem fra sælgeren.
 2. Stort udvalg af farve og tekstur af kluden. Evnen til at se og røre prøver af lærredet.
 3. En detaljeret beskrivelse af lærredets sammensætning og instruktioner på forskellige sprog.
 4. Fabrikantens levetid på loftet skal være mindst tre år.
 5. Brand awareness (reklamer og videoer).
 6. Positiv feedback fra tilfredse kunder, der kan findes online.

Filmlofter i indretningen

Undgå forfalskninger!

På nuværende tidspunkt er der mange dårlige loftprodukter af ringe kvalitet på det russiske marked. I sammensætningen af ​​disse strækplader anvendes billigere materialer af lav kvalitet, kan deres procentdel også krænkes, hvilket er meget vigtigt. Spændingsdug - et materiale med en kompleks kemisk sammensætning. Kun overholdelse af en klar balance mellem naturlige komponenter og kunstige stoffer kan garantere materialets miljøvenlighed. Procentdelen af ​​disse komponenter bestemmes af internationale sikkerhedsstandarder og standarder.

Brugen af ​​billigere komponenter og en ubalance af stoffer gør det muligt for producenten at spare penge og fastsætte en mere rimelig pris for forbrugeren. Men i sidste ende taber du kun på grund af brud på sammensætningen og brugen af ​​skadelige komponenter, kan dit loft forgifte luften i rummet. Bekræftelse af dette vil være en bestemt lugt, som ikke kan fjernes selv efter en lang luftning af rummet.

Husk: Økologiske stræklofter kan ikke være billige. For høj kvalitet og miljøvenlighed af materialer bliver nødt til at betale. Men sundheden hos alle familiemedlemmer er det værd.

Stræklofter i indvendige værelser

Økologiske stræklofter: pris

Som du kan se, er hovedkriteriet for økologisk renhed af stræklofter certifikater for kvalitet og pris af materialet. Men hvor meget er disse lærred? For at gøre det nemmere for dig at navigere, når du vælger et strækloftbelægning på dit værelse, besluttede vi at give dig en omtrentlig pris for højkvalitetsstræklofter:

Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Sammensætningen af ​​sikre stræklofter og mulige skader på menneskers sundhed

PVC-film og stofklæder har længe været fortjent populære. Udseendet af beklædningen bekræftede dets praktiske, æstetiske egenskaber, men ejerne spørger sig selv: Er stræklofter skadelige? Forgiftning, nedsat ydelse, hovedpine - hvad enten det er en konsekvens af at købe lærred af lav kvalitet eller alle materialer er lige så farlige - lad os se nærmere. Samtidig vil vi finde ud af, hvilke lærreder der betragtes som miljøvenlige, og hvilke skal kasseres.

Sammensætning af lærredstræk PVC lofter

Filmbelægninger betragtes som de mest almindelige. PVC film har mange fordele, hvoraf den vigtigste er evnen til at bevare vand. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på chlor, råolieprodukter. Vinylchlorid i sig selv er en gas af organisk oprindelse, en sødlig lugt er en karakteristisk træk. Et stof af ethylen er et brandfarligt, eksplosivt element, som frigiver farlige stoffer under forbrænding.


Enkelt sagt er vinylchlorid en stærk gift, der har en skadelig virkning på en person. Desuden er skaden på stræklofterne fra filmen forårsaget af phenol, toluen, som også er en del af stoffet. Men bekymre dig ikke på forhånd: alle elementer er kun farlige i stor koncentration. PVC-film i sig selv er et resistent materiale, der ikke kan opløses i syrer, kemiske forbindelser, men under påvirkning af høje temperaturer smelter og frigiver filmen toksiner, der kun er skadelige i høje koncentrationer.

Det er vigtigt! For at forbedre kvaliteten af ​​plasticitet, stabilisatorer, blødgørere tilsættes til PVC, farvestoffer, metaller for at give farve, biocider til beskyttelse mod parasitter. Det samlede antal tilsætningsstoffer er op til 150 enheder, sammen udgør de op til 60% af mængden af ​​fyldstoffer.

Sammensætningen af ​​stof strækker lofter

Stof klud - et produkt af forarbejdning af polyester med polyurethan imprægnering. Stoffet ligner gummi, er resistent overfor kemikalier, høj temperaturregimer. Tyndt og plastisk lærred har ikke høj fugtighedsbestandighed, men det antages, at stofdækkene er de sikreste stræklofter.


Materialet indeholder ingen cadmium, toluen, phenoler, chlor, der er ingen skarp lugt, lærredet lader luft gennem uden at skabe en termoseffekt i rummet. Desuden er det meget sværere at fremstille et stof - mærkning fra producenten påføres materialet (på kanten). Det er derfor muligt at bestemme originaliteten af ​​produktet før installationen.

Det er vigtigt! Det er muligt at tale om den absolutte sikkerhed i strækstof fremstillet af stof eller PVC-film, når man køber kvalitetsmaterialer fra dokumenterede producenter.

Miljøstandarder for lofter

For at afgøre om strækloftet er skadeligt for helbredet, skal man kræve et certifikat fra fabrikanten i virksomheden, inden man bestiller værket. Dokumentet udstedes for at bekræfte produktkvalitet og sikkerhed i overensstemmelse med gældende standarder.

Der er to typer certifikater:

 • gul - udstedt for varer, der skal gennemgå certificering uden fejl
 • blå - udstedt for varer, der ikke er opført på listen over obligatorisk certificering, det vil sige kontrol af overholdelse udføres frivilligt.

Hvis der er et overensstemmelsesdokument, betragtes produkter som sikre. Regulatoriske indikatorer for yderligere komponenter er som følger:

 • phenoler - op til 0,003;
 • lugte - ikke mere end 1 point;
 • formaldehyd - 0,01;
 • xylen - op til 0,04;
 • toluen - maksimalt 0,6;
 • ethylacetat - op til 0,1;
 • acrylonitril - ikke mere end 0,03;
 • acetone - ikke højere end 0,35;
 • butylacetat - ikke højere end 0,1;
 • pseudocumen - til 0,05.

Værd at vide! Hygiejniske standarder er angivet i internationale standarder. I det kvalitative materiale er overskridelsen af ​​normerne ikke tilladt.

Hvordan skelne kvalitetsmateriale

Bestem det originale stof eller en falsk, det er muligt uden kemisk undersøgelse. Det er nok at finde ud af, hvor længe lugten holder fra strækloftet. Tøj fra producenten om et par dage udsender ikke længere skadelige stoffer og tilstrækkelig god ventilation for at fjerne alle ubehagelige lugtstoffer.

Men hvis strækloftet lugter efter installation i mere end 2-3 dage, giver toksiner følgende konsekvenser:

 • langvarig og smertefuld hovedpine;
 • reducere lugtens sværhedsgrad
 • forekomsten af ​​allergisk rhinitis, andre sygdomme, manifestationer;
 • nedbrydning af ydeevne
 • distraktion af opmærksomhed;
 • svaghed, sløvhed, deprimeret tilstand.

Bemærket som, du bør være opmærksom på smagene i lejligheden, måske det hele i den dårlige kvalitet af lærredet på loftet.

Det er muligt at undgå alle ubehagelige konsekvenser, men kun ved at købe produkter fra en betroet leverandør fra en pålidelig producent. Certifikater, produktprøver, en komplet pakke af dokumenter for varer - den første fase af kontrol af et godt selskab. Ved bestilling af en tjeneste er det obligatorisk at indgå en aftale med angivelse af parternes forpligtelser, parternes rettigheder, garantibevis og servicevilkår.

Hvis virksomheden ikke kun sælger dåse, men også sætter på spændingsstrukturer, er dette den bedste løsning. Med alle disse dokumenter kan du på en sikker måde foretage en ordre til installation af hævede lofter.

Giftige stoffer


Der er tvivl, lugten eroderer ikke i lang tid, og du tror, ​​at du har en falsk på loftet? I dette tilfælde kan produkterne indeholde giftige stoffer i høje koncentrationer:

 1. Phenol. Særligt giftigt element, som blev forladt i mange udviklede lande. Den største fare for eksponering - væksten af ​​kræft. Det beskadiger det kardiovaskulære, nervesystemet, kan føre til lungeødem, forårsage ødelæggende abnormiteter i leveren, nyrerne, brænde nasopharynx, øjens slimhinder. I høje koncentrationer fører phenol til infertilitet.
 2. Cadmium. Meget tungmetal, hvis salte er deponeret i kroppen, akkumuleres i lever, nyrer, knogler og milt. Forstyrrelse af kroppens normale funktionalitet fører til nyresvigt, dannelse af sten i leveren, urinvejsforstyrrelser og dannelse af kræft.
 3. Toluen. Dette er en gruppe af flygtige forbindelser, som går ind i kroppen gennem åndedrætsorganerne. Det påvirker blodforsyningssystemet, overtræder blodet. I processen med toluenforgiftning påvirkes centralnervesystemet, søvn er forstyrret, reaktionen falder, hukommelse, vision og hørelse forværres. Toluen er meget skadelig for fremtidige mødre, barnet kan blive født med alvorlige sygdomme. Det er ret nemt at bemærke de første tegn på forgiftning: konstant hovedpine, appetit forværres og en person står op om morgenen helt overvældet og ikke hviler.
 4. Klor. I spændingsarket er elementet indeholdt i en bundet tilstand, og derfor forårsager det ingen specielle sundhedsproblemer. Men i strid med produktionsteknologien frigives et overskud af chlor i luften og fører til nederlag i luftveje, slimhinder. Personen hoster simpelthen. Hosten er tør, barkende, desuden er kropstemperaturen konstant stigende - staten ligner en infektion, men den kan ikke behandles med stoffer.

Det er vigtigt! Selv høj kvalitet lærred skaber negative reaktioner. Det hele afhænger af organismens individuelle karakteristika. Som et resultat - allergiske læsioner. Symptomer: nysen, løbende næse, lacrimation, brændende eller ondt i halsen, hoste. I svære tilfælde kan lungeødem forekomme.

Myter om skyggen af ​​stræklofter

Hvis sundheden er okay, er det ikke fornuftigt at huske, hvor længe loftets loft har lugtet efter installationen. Ved køb af kvalitetsprodukter er der ingen negative reaktioner, og risikoen for sygdomme fra toksiske sekret er reduceret til nul. På trods af alle forsikringer er myterne om farerne ved strækpaneler ekstremt vedholdende.

Det er værd at lytte til eksperter og lægeres mening: Det anbefales ikke at sætte PVC-film og stofklæder i værelser med høje temperaturforhold. Opvarmning af lærredet fører ikke kun til udslip af skadelige stoffer (omend i en mindste koncentration), men også til deformation af lærredet.

Hvis du er interesseret i miljøvenlige stræklofter, så giv præference til stofmaterialer. Selvfølgelig er sådanne mønstre dyrere, de har ikke høj fugtresistens, men er kendetegnet ved fremragende styrke og æstetik. Og vigtigst af alt er stoffet falsk næsten umuligt - denne egenskab er værd at ekstra omkostninger.

Alle ejeres bekymringer om farerne ved PVC-film, kludstof forekommer kun, når man bestiller lavkvalitetsprodukter, billig falsk. Stræklofter sættes ikke på et år, så du skal stadig ikke spare. Udover forgiftning vil dårlige materialer ikke modstå korrekt levetid, deformeres, bliver ubrugelige i æstetiske termer.

Om stræklofter er sundhedsfarlige: 3 myter om stræklofter

Før du starter en reparation, er det virkelig værd at tænke på, hvor trygge disse eller andre materialer er til brug for sundhed. Stretchlofter - det er behageligt, smukt og stilfuldt. Mange installerer sådanne lofter hjemme, på arbejde og endda i landhuse. Men forskellige kilder tyder på, at visse typer af loftslofter kan have en negativ indvirkning på menneskers sundhed. I en sådan situation begynder mange at panikere, og spørgsmålet opstår, hvor sikker er det for en person at eksistere sammen med PVC eller stoffer, der er imprægneret med specielle forbindelser?

Hvad er skadelige stræklofter for sundhed

Før intriger skal det bemærkes, at lofter af høj kvalitet, fremstillet i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder, ikke skader menneskers sundhed. Der er en række myter om lofter, der undergraver folks tro på evnen til at leve i harmoni med strækningen.

Vælg kun for dit hjem kun højkvalitetsmaterialer, der ikke udsender skadelige stoffer og opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Myter om stræklofter:

 1. "PVC udsender phenoliske dampe." En sådan myte har en reel begrundelse. Kun under forudsætning af, at den angivne fordampning ophører med at frigives adskillige timer efter installationen. Pointen her er temperaturen. PVC skal opvarmes til installation. På samme tid adskilles phenol fra overfladen, hvilket forårsager en karakteristisk lugt. Men efter at have taget den rette form af loftet ved stuetemperatur, stoppes produktionen af ​​phenol.
 2. "Lofter er ikke sikre, fordi de er gennemblødt i noget." Denne myte er baseret på det faktum, at stoffet til loftet er brugt, er ikke helt normalt. Faktisk er imprægneringen af ​​stof til stræklofter til stede, men den gennemgår en høj grad af verifikation, inden den er på andres loft.
 3. "PVC er et ikke-miljøvenligt materiale." Faktisk gøres enhver vare fremstillet af plast ved anvendelse af PVC. Der er mere, at PVC opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Frygt kan kun betragtes som berettiget, hvis du bestiller en virksomhed, der ikke har det relevante certifikat.

Hvordan stræklofter påvirker sundhed: positiv påvirkning

For at sætte en stopper for spørgsmålet om farerne ved nedlagte lofter er det bedre at håndtere alle sider af problemet. Efter alt kan påvirkning af lærredets spænding være positiv. Brugen af ​​strækloft vil blokere ulemperne, som er manifesteret i det faktum at nogen siger om lærredets skadelighed for loftet, at de kan være farlige.

Du bør ikke spare på dit helbred ved at købe billige materialer. Højkvalitets loftsloft holder dig i årtier

Hvilke fordele kan man få ved installation af et strækloft:

 • Stoflofter tillader frit luftstrøm.
 • Under installationen af ​​strækloftet er arbejdstagerens sundhed sikker, fordi strækningen er udført uden nogen anstrengelse.
 • PVC strækloft beskytter mod svamp selv ved høj luftfugtighed.

Flere ubestridelige fordele ved stræklofter er en åbenbar grund til at installere et strækloft.

Bæredygtige lofter

For et strækloft bestemmes miljøvenlighed af materialets kvalitet. Hvis certificeringen er bekræftet af de relevante dokumenter, har du intet at bekymre dig om: dokumenterne garanterer kvalitet, der opfylder alle standarder. Mange hævder imidlertid, at selv certificerede lofter ikke overholder principperne om anvendelse af miljøvenlige materialer.

Fordelene ved stræklofter er indlysende, så din eneste opgave er at kontrollere tilgængeligheden af ​​alle nødvendige certifikater for materialer.

Er det rimeligt at overveje materialer til hængende lofter, der ikke er økologiske:

 1. PVC er et materiale fremstillet ved kemiske midler, men mange genstande er fremstillet af det, som ikke kun bruges af os, men også af vores børn. Legetøj, brystvorter, badeartikler, plastskjeer og andre dagligdagsartikler laves ved hjælp af PVC. Så for at være usikker på sikkerheden er det usikkert om sikkerheden for alle de frugter, der er forbundet med industrialisering, der omgiver os overalt.
 2. Polyuretanimprægneret stof er heller ikke en nyskabelse i det menneskelige liv. Fra sådant materiale sy, for eksempel yderbeklædning. Et sådant materiale er helt sikkert, selv om det også indeholder resultaterne af arbejdet hos kemikere.
 3. Hvis vi tager højde for substandard materialer, der sælges i firmaer, der ikke har de nødvendige tilladelser og dokumentation, så er der virkelig risiko for at løbe ind i ikke kun ikke-økologiske materialer, men endda virkelig farlige ting. Volatiliteten af ​​phenol i sådan PVC er meget højere end for højkvalitets modparter. Således vil du kunne mærke noget, der var forkert, hvis loftet ikke mister sin karakteristiske lugt i lang tid, og din sundhedstilstand er blevet forværret.

Hvis købet sker i en uautoriseret salon, så vent på problemerne: måske er det valgte loft skadeligt for dit helbred.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

Installation af strækloft er forbundet med en vis risiko. Faktum er, at en varmepistol bruges til at installere PVC-loftet, og oftest er det varmepistol, som arbejderne bruger, en gaspistol. Og gas er sådan en ting, som det er nødvendigt at nøje overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Ved brug af en varmepistol ved installation af stræklofter skal du omhyggeligt overholde alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan installeres et strækloft sikkert:

 • For det første kan du opgive den farlige ide om at bruge en gaspistol og blot trække stoffet på en kold måde. I denne situation behøver du kun en assistent til at holde en trinladder. Resten af ​​sikkerheden behøver ikke at bekymre sig.
 • Hvis installationen af ​​et PVC-loft ikke desto mindre er uundgåeligt for dig, så kan du prøve at bruge en elektrisk pistol. Det er sikrere, men med en enkelt pistol vil det være svært at opvarme det nødvendige volumen. Du har måske brug for 2 våben. Et problem med elektriske våben er også deres utrolige strømforbrug.
 • Hvis det blev nødvendigt at bruge en gaspistol, skal du huske de vigtigste regler for brugen heraf, hvilket minimerer risikoen for fejl i en sådan enhed.

Gaskanoner, der anvendes uden sikkerhedsstandarder eller ude af stand, kan forårsage dødsfald. Eksplosionerne, der opstod på grund af arbejdstagernes uagtsomhed og de, der udsender udstyret, sker ofte. Derfor skal du omhyggeligt studere instruktionerne til brug af gaspistolen.

Sådan bruger du en gaspistol:

 1. Brug ikke en gaskanon tæt på brændbare genstande.
 2. Sørg for god regelmæssig ventilation ved brug af en gaspistol.
 3. I et tilfælde må du ikke dække pistolen. Du må ikke direkte henvise det til lærredet. Du skal opvarme hele rummet jævnt.
 4. Placer pistolen udelukkende på en flad, stabil overflade.
 5. Eliminer tilstedeværelsen af ​​børn og dyr i nærheden af ​​enheden.
 6. Opvarm ikke gascylinderen, må ikke lede pistolens mund på ham.
 7. Under ingen omstændigheder må du ikke bruge pistolen, i hvilken mekanisme der er foretaget ændringer.
 8. Den medfølgende varmeapparat kan ikke flyttes fra sted til sted.
 9. Når pistolen er forbundet med en gasflaske, skal du kontrollere, om forbindelsen er forseglet.
 10. Pistolen skal betjenes en gang om året. Brug ikke en enhed, der ikke har undergået en sådan procedure.

Aldrig håber på en glad lejlighed. Advar eventuelle risici og gør alt for at holde dit liv og helbred intakt.

Sikre stræklofter er ægte

For sig selv og deres børn er alle vant til at vælge kun de bedste. Derfor, for de nye og uprøvede objekter behandler folk oftest med mistillid, selvom løfterne fra producenterne er meget attraktive og berettigede.

Undersøg markedet, vælg en betroet producent, læs anmeldelser og så behøver du ikke bekymre dig

Hvilke stræklofter kan betragtes som sikre. Vælg det bedste:

 • Certificering. Den første betingelse er dokumentets ideelle tilstand for de foreslåede materialer og tjenester. Hvis dette er okay, vil både stof og PVC være sikkert.
 • Anmeldelser. Du må aldrig være doven for at kontrollere, om der er reelle anmeldelser af det firma, hvor du vil ansøge.
 • Experience. Fremme af nye lovende projekter er naturligvis vidunderligt. Men hvis vi taler om sikkerhed, er det bedre at placere en ordre med virksomheder, som succesfuldt modstår konkurrencesituationen på markedet.

Kun falske lærreder, der ikke er i overensstemmelse med det rette kvalitetsniveau, er usikre.

Streklofter: anmeldelser af læger

På udkig efter et svar på spørgsmålet om, hvorvidt stræklofterne har ubehagelige konsekvenser, vendte mange til læger. Derfor begyndte lægerne at offentliggøre deres mening om denne sag i åben adgang.

Mange kendsgerninger peger på den absolutte sikkerhed af materialerne i stræklofter. Kun produkter af lav kvalitet og ikke-certificerede produkter kan forårsage skade.

Hvad siger lægerne om suspenderede lofter:

 1. Det er usandsynligt, at noget skadeligt vil lede fra udlandet, og lokal produktion, giver det mening ikke at stole på. Derfor, for fuldstændig sikkerhed, vælg kun europæiske produkter med obligatorisk certificering.
 2. Gå aldrig ind i stuen på den dag, hvor PVC-loftet er installeret. Giv det en dag til luft. Hvis der er en lugt i rummet, så øg ventilationen og vent på mere. Det er bedre ikke at risikere og lide sådanne ulemper af hensyn til dit helbred.
 3. Lad ikke PVC-loftet smelte. Varme lamper, ild, røde varme genstande - alt dette kan skade strækloftet og forårsage, at det frigiver farlige stoffer.

At dømme efter vurderinger af læger, med overholdelse af nogle sikkerhedsforanstaltninger, vil strækloftet være fuldstændig harmløst.

Udtalelse fra eksperter: Hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige (video)

Rene materialer kan kun bekræfte overensstemmelsesattesten. Derfor tøv aldrig med at spørge et sådant dokument fra det firma, som du har til hensigt at samarbejde med. Også arbejdstagere bør instrueres i brandsikkerhed. Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​varer og tjenester, vil du ikke blive generet af spørgsmålet om, hvorvidt strækloftet er farligt.