Hvordan vasker strækmatte loft, som fra tid til anden blev gul?

Jeg forstår at han er hvid? Hvis han blev gul, betyder det at selve filmen har ændret pigmenteringen. Og det er simpelthen umuligt at rense det. Kvaliteten af ​​filmen er muligvis lyse sol på det hele tiden. Der er kun en erstatning, det forekommer mig. Overvej oplevelsen, og vælg en anden farve.

Og så. Jeg vasker mine stræklofter med opvaskemiddel. Et par dråber i en skål. Derefter tørres jeg af med en ren mikrofiber.

Jeg kan sige, at vaske loftet med hårde svampe og børster er forbudt, ellers kan du ridse eller rive overfladen. Brug en flad klud eller en svamp fra en parallel, det er nødvendigt at fugte dem i en sæbeopløsning.

Efter sæbe kan der ske skilsmisse, så efter vask skal du tørre med en tør mikrofiber klud. Bevægelsen skal være cirkulær, ikke frem og tilbage. Og skub ikke hårdt. Fjern også alle ringe og smykker.

Brug ikke slibende rengøringsmidler, såsom sodavand. Tag eller tilbud. midler eller væsker til vask af glasset i sammensætningen bør være ammoniak. Aceton i sammensætningen er ikke tilladt!

Først anvender agenten et sted i hjørnet, vent 10-15 minutter. Hvis det ændrer farve, kasseres den valgte væske.

Du kan bruge opvaskemiddel.

En gang om et halvt år vil det være nok at gentage vaskeproceduren.

Hvordan man vasker loftet

Strækloft - en relativt ny version af indretningen, men blev straks utroligt populær. I dag pryder denne jævn belægning loftoverfladen på soveværelset, stuen, børnenes værelse, entre og andre værelser. Men stadig ikke alle mennesker ved, hvordan man passer ordentligt til en sådan belægning. På egenskaberne af pleje af strækloftet fortæller vores artikel.

Særlige egenskaber

Stretch Loft er en moderne stilfuld finish med et originalt design. Tøjet er fastgjort ved hjælp af baguetter (plast eller aluminium). Lignende færdiggørelser begyndte at blive anvendt så tidligt som 60'erne i det tyvende århundrede i landene i Vesteuropa. I det gamle Rom brugte de en slags strækloft i form af ornamenter fra stofgarnering.

fordele:

 • En sådan finish har fået stor popularitet på grund af skabelsen af ​​originale decors i interiøret.
 • Spændingsstrukturer kræver ikke byggearbejde til at forberede overfladen, da materialerne suspenderes i en vis afstand fra loftet.
 • Systemet er indrettet til at rumme forskellige kommunikationsindretninger og elektriske ledninger.
 • Installationsarbejdet tager kort tid, og forbliver også den mindste mængde affaldsmaterialer efter reparation.
 • Materialet er modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed.
 • Dekorativ trim kan skjule fejlene i loftet.
 • Pleje og rengøring kræver ikke særlige færdigheder.

Stræklofter, som alle færdige materialer, kræver pleje, så det ser fejlfrit ud og holder så længe som muligt. På trods af dets antistatiske egenskaber udsættes materialet over tid for støv, fedt, nikotin. Hyppig vask er især nødvendigt i køkkener og badeværelser. Den vigtigste effektive pleje er våd rensning (vask). Før du håndterer den rigtige vask, skal du finde ud af, hvilket materiale strækningstaket er lavet af og undersøge forureningen.

Der er flere former for pleje af strækloftet:

 1. Vådt rengøring sker med en blød klud fugtet med vand.
 2. Renseri er lavet med en blød svamp. Det udføres ved at tørre overfladen uden noget særligt pres på materialet.
 3. Rengøring med vaske støvsuger eller damprens.

Følgende værktøjer er nødvendige til rengøring og vask af strækloftet: en stige (trinladder), bløde servietter eller klæder (svamp), en vaske støvsuger med penselfastgørelse, vaskemidler.

Forureningsformer

sod

Denne form for forurening forekommer ofte i køkkenet. Dette skyldes, at køkkenet er designet til hyppige måltider. Der er ikke noget du kan gøre ved det, din hyppige rengøring af loftet vil være din assistent. For at vaske en sådan forurening, brug skål eller glasvaskemiddel. For det første skal du behandle forureningen med et middel og lade det stå i 3-4 minutter. Forureningen fjernes så nemt ved at tørre med en blød svamp.

Oftest opstår støv på loftet om sommeren. Meget ofte kan den findes i åbne rum (balkon, loggias). Derfor anbefales hyppig våd rengøring i disse værelser. Desuden ophobes meget støv og maling efter reparationen af ​​lokalerne. Du kan hurtigt fjerne støvet med en støvsuger med et børstehoved. Støvsuger dyse, når rengøring skal være i en afstand på 1-2 cm fra loftet, for ikke at klamre sig til overfladen. For at støvsugeren ikke trækker materialet inde, er det bedst at pakke dysen med en klud. Arbejdet skal udføres med en gennemsnitlig enhedshastighed. Vådrensningsteknologi:

 • En fugtig klud (bomuld eller flannel) er viklet på moppen på en sådan måde, at den ikke falder af.
 • Moppen er placeret i en sådan stilling, at der er let kontakt med loftet. Pressning med kraft anbefales ikke for ikke at beskadige materialet.
 • Mopens bevægelse skal være i en lige linje i "tilbage" retningen.

Vandig emulsionsmaling rengøres let med almindeligt vand. Andre former for maling skal under alle omstændigheder ikke forsvinde, kun forkæle materialet. Alkoholholdige forbindelser er egnede til dette formål.

Fedtpletter forekommer mest i køkkenet i komfurområdet, når de tilberedes. Rengøring udføres på samme måde som rensning af sod og sod. Eksperter anbefaler: Før du vasker fedtpletterne hjemme, skal de fugtes med en sæbe-skumopløsning.

markør

For at fjerne markørets loft skal du bruge alkoholholdige opløsninger. Det er nødvendigt at anvende en løsning flere gange for at der ikke var pletter. Skyl med almindeligt vand og tør det tørre. Små forureninger fjernes let med en damprens. Efter denne rengøring dannes der kondens, som skal tørres tørt med en tør bomuldsklud.

Forskellige materialer

Strekak er lavet af to typer materialer.

Polyuretan stof

Loftsmateriale lavet af polyester. Et sådant materiale har en tendens til at strække sig i hvilken som helst retning. Materialets basis er polyesterfilamenter, der er belagt med en polymersammensætning og malet i en række farvepaletter. Det antages, at stoflofter er mere pålidelige og holdbare end filmlofter. De er ikke gennemskinnelige på grund af vævstykkelse. De kræver ikke at vaske, stoffet er i stand til at modstå høj forurening og belastninger. Inkluderet i konstruktionen af ​​imprægneringen betragtes som miljøvenligt materiale. Fabric lofter akkumulerer ikke fugt, med det resultat at en sådan belægning trækker vejret. Hvis stofloftet har været udsat for vedvarende forurening, følg råd fra eksperter:

 • Tøjvæv bør ikke rengøres med produkter indeholdende alkohol og acetone (midler til vask af vinduer og spejle).
 • Vaskning udføres kun ved bevægelser i en lige linje fra sig selv, hvis du kører en klud i en cirkel, udgør et stort antal sæbepletter.
 • I ekstreme tilfælde er det tilladt at vaske stoffet med en pulveropløsning.

PVC loft

Polyvinylchlorid er et elastisk materiale, som har evnen til at komme sig hurtigt efter deformation. På grund af den naturlige sammensætning ophobes snavs og støv på et sådant loft næsten ikke. Det er også modstandsdygtigt over for virkningerne af alkoholiske elementer, syre og saltopløsninger, ild. Det er let at trykke og vender tilbage til sin tidligere form. Ekstrem forsigtighed og forsigtighed er påkrævet ved rengøring af et sådant materiale. PVC-klud er bedre at rengøre manuelt uden at bruge en moppe. Anvendelsen af ​​vaskemiddelblandinger, som omfatter acetone, er forbudt. Under virkningen af ​​en sådan løsning forsvinder filmen simpelthen. Afhængigt af hvilken type materiale der anvendes, er loftet:

Hvad kan vaskes?

Stretch loft er et lækkert finish materiale. Vask og rensning er kun mulig med produkter, der ikke har en slibende virkning. Før brug er det nødvendigt at teste produkter på et stykke af ophængt loftsmateriale. Til rengøring af stræklofter anbefales brug af forskellige sprøjter, geler, flydende sæbeopløsninger, skum. Her er nogle værktøjer udgivet af kendte producenter:

 • "Mr. Muskul" er den mest økonomiske spec. betyder at bekæmpe fedtet snavs og støv i køkkenet, hvilket giver overfladen af ​​loftet en skinnende nuance.
 • Fairy er en fremragende renere, ikke kun til køkkenudstyr, men også til loftkonstruktioner.
 • LOC, udstedt af Amway. Det er et fremragende rengøringsmiddel mod forurening, der ikke efterlader striber.

blank

Der er mange måder at rengøre et blankt loft på, men de mest eftertragtede produkter er "Mr. Muscle" og "Vanish". Det er svært at rense det blanke loft, fordi der er pletter på det og der er mærkbare ridser og revner. Rengøring bør kun ske efter at have læst instruktionerne:

 1. Forberedelse af en sæbeopløsning. I varmt vand tilsættes det nødvendige vaskemiddel ifølge instruktionerne.
 2. Den resulterende opløsning skal piskes ind i skummet.
 3. Skummet påføres svampen og fordeles over hele overfladen af ​​loftet.
 4. Efter fjernelse af snavset skylles skummet af med rent vand.

Våd rengøring af en blank overflade anbefales ikke mere end 4-5 gange om året. For at opretholde glansen er rensning en gang om måneden tilstrækkelig. Hvis en sådan belægning er installeret på badeværelset eller i køkkenet, skal der gøres mere vådt rengøring. Når alt kommer til alt, vil akkumulerede fedt- og sodaflejringer være vanskelige eller umulige at fjerne. Frelse fra sod vil være installationen af ​​et moderne udstødningssystem.

Hvis der ikke er nogen sæbe i hånden, kan rengøring udføres med alkoholholdige komponenter. Alkohol er indeholdt i sammensætningen af ​​kemiske midler til rengøring af glas og spejle. En sådan vask efterlader ikke nogen pletter, selv på blanke sorte lofter.

Ud over vådrensning er det muligt at anvende en speciel polering til glatte overflader ("Edelweiss", Nouvel), som kan købes i butikken af ​​husholdnings kemikalier. De er tilgængelige i form af sprøjter og aerosoler. De giver en blændende glans og reducerer sedimenteringen af ​​støv i temmelig lang tid. Den eneste ulempe ved sådanne polering er den høje pris på produkter.

kedelig

Frostet loft er ikke særlig kræsen om våd rengøring, det er tilstrækkeligt og tørt. Men hvis vedvarende og tør kontaminering ikke er nok, skal du først beslutte dig for et rengøringsmiddel. Ammoniak er en fremragende renere, der efterlader ingen pletter bagved. Alkoholbaserede produkter er kemikalier til vask af vinduer og spejle.

I hjemmet kan du fortynde opløsningen af ​​ammoniak uafhængigt. Dens koncentration bør være svag, dvs. 60 ml alkohol fortyndes i 10 liter vand. Ved brug af vaskemidler anbefales det at teste husholdningskemikalier på et lille område af filmen. Hvis filmen ikke er ændret inden for 10-15 minutter, er rengøringsmiddelet egnet til at vaske loftet.

Før du vasker har du brug for en tør klud for at tørre støvet og fjerne nettet, og derefter starte den våde procedure.

Hvis der anvendes et pulverformigt middel, skal det fortyndes i vand i en sådan grad, at granulerne er fuldstændigt opløst. Sammensætningen vaskes med flere portioner almindeligt vand og tørres derefter af med en tør klud. Overhold følgende regler ved rengøring:

 • Vandetemperaturen må ikke være højere end 40 grader.
 • Det er forbudt at anvende acetoneholdige lægemidler, der beskadiger den matte overflade.

Hvordan fjerner man gule pletter?

Gule pletter er dannet af tobaksrøg. Nikotin sætter sig gradvist op i loftet, og som følge heraf dannes et gulligt lag. Heldigvis kan en mindre belægning let rengøres med almindelig sæbe. De mest alvorlige razzier kan kun rengøres specials. midler til rengøring af strækloftet eller alkoholholdige produkter (glasrensningsvæske). Efter rengøring vil spiritus fordampe på kort tid og efterlade ingen spor.

Hvordan skrubbe indefra?

Grundlæggende var udseendet af interne pletter på gardinloftet fremkaldt af rust, fordi loftpladen i sit design har beslag. Årsager til problemet: oversvømmelse, høj luftfugtighed, taglækage. De vises i flere etager bygninger på grund af, at interfloor overlappings ikke er tørret helt, og fugt begyndte at ødelægge metalen. At klare sådan forurening er ret vanskelig.

Med et ubetydeligt niveau af forurening anbefales det at anvende lidt fedtet ler eller soda, indtil det er tørt. Efter alle ingredienserne skylles med rent vand. Hvis forureningen ikke er helt fjernet, skal du gentage proceduren igen. I de vanskeligste situationer er det nødvendigt at afmontere loftdækslet, rengør den indre overflade fra snavs og støv, skyll det med varmt vand. Om nødvendigt skal du bruge sæbe.

Sørg for at rydde grunddækningen. Spaltet skal forsegles med cementkittet og primet med antisvampemiddel. Bunden og loftet tørres til tørhed, hvorefter systemet monteres på plads.

Lampe pleje

Streklofter er tilgængelige med indbyggede spotlights af forskellige former, som også kræver pleje og behandling. Før rengøring af spotlights skal du demontere dem i henhold til vejledningen:

 • De-energize rummet.
 • Hvis lampens design indeholder to ringe (ydre og indre), så trækkes begge ud.
 • For at fjerne pæren fra patronen, skal du løsne den og forsigtigt fjerne den.

For at rense lamperne fra forurening skal du følge anbefalingerne:

 • Instrumentets område vaskes omhyggeligt manuelt uden mop.
 • Hvis der kommer vand på armaturets overflade, skal du straks fjerne det med en tør klud.

Vask af lamper udføres med sæbe specials. løsninger, hvorefter apparaterne skylles med vand. Også egnet til vaskemidler til rengøring af vinduer og spejle. Inden du installerer lysarmaturer i designet, er det nødvendigt at tørre enhederne.

Lysarmaturer er normalt ikke stærkt forurenet. Til forebyggelse anvendes rensning 1 time om måneden uden at adskille loftet.

Nyttige anbefalinger:

 • Før du begynder at arbejde, skal du sørge for at fjerne smykker og smykker fra hænder.
 • Hvis der er tørrede stykker mad på loftet, er det bedre at suge dem med vaskemiddel i et par minutter og derefter fjerne dem.
 • Kosmetik fjernes let med ammoniak.
 • Stænk af champagne, juice og forskellige husholdningsvarer vil være vanskeligt at fjerne. For at gøre dette skal du bruge en blød svamp og sæbeopløsning.
 • Rengøring af stoffet loftet udføres mere kraftigt, og film - mere omhyggeligt.
 • Alt arbejde skal udføres i specielt tøj, der beskytter mod indslipning af rengøringsløsninger: latex eller gummihandsker, tætslip, beskyttelsesbriller.
 • Hvis der opdages en let rustdannelse, skal du straks rengøre loftsbeklædningen og forhindre snavs i at trække i materialet.
 • Den optimale temperatur på vaskeopløsningerne er 30-40 grader. Ved anvendelse af en tilstrækkelig høj vandtemperatur vil materialet blive forringet eller deformere.
 • Sømmets lofter dækker kun langs, cirkulære bevægelser er forbudt. Når fugt kommer ind i sømene, bliver overfladen deformeret, og glansen bliver uensartet.
 • Det anbefales at fjerne nettet fra hjørnerne med en hånd, fordi brugen af ​​en mopp og støvsuger kan føre til brud og deformation af loftsbeklædningen.

For mindre forurening af stræklofterne i køkkenet er det bedre at købe en hætte og ved madlavning skal dækpotter holde lukket.

Korrekt pleje af hævede lofter sikrer en længere levetid.

Sådan vasker du let strækloftet, se følgende video.

Hvordan man vasker loftet

Med fremkomsten af ​​stræklofter blev vores huse omdannet. En række farver og teksturer giver dig mulighed for at vælge nøjagtigt designmulighederne for stuen, spisestuen, badeværelset eller børnehaven, hvilket glæder os med sin skønhed og måske praktisk. En rigtig professionel installerer den hængslede struktur hurtigt og vil redde os fra det snavs, der følger med den sædvanlige reparation, hvis vi f.eks. Whitened, malet loftet, limet fliser eller tapet til det.

Hvad der er særligt tilfreds med værtinderne, er blanke, matte, stofdugter let at passe på, og alt for ofte er det ikke nødvendigt. Det vigtigste er at vide, hvordan man korrekt vasker loftet. Det hele afhænger af, hvor det er installeret, hvilke materialer det er lavet af, hvor længe det tjener dig, og hvilken forurening det viste sig.

Hvordan man vasker loftet

Før du går videre til en sådan ansvarlig begivenhed, skal du på forhånd sørge for, at alt hvad du behøver, er til stede:

 • robust bord, stabil stige;
 • skum svamp, ren klud, gasbind;
 • vaskemidler - købt eller kogt med egne hænder;
 • mops med bløde dyser, gummihandsker.

Start den generelle rengøring, husk at du ikke kan skubbe for meget på overfladen, så det er let at deformere. Glem knive og saks. I intet tilfælde skal du forsøge at skrabe væk pletten, hvis du ikke ønsker at ændre loftet helt senere.

Overhold de grundlæggende forholdsregler og sluk for lyset, men du skal arbejde med vand og løsninger.

Cleaner er bedre at købe i butikken. Undersøg oplysningerne om hvilke komponenter den indeholder. Du kan bruge væske til at vaske tallerkener og briller, fortyndes dem med vand og banker dem i skum.

hvid

Over tid kan det hvide loft desværre blive gulligt. Han har brug for lidt pleje. Først skal du forsøge at vaske det med almindelig sæbeopløsning. Hvis dette ikke virker, skal du ty til at bruge en væske, der indeholder chlor. I en beholder med varmt vand opløser vi lidt af klorsubstansen (ikke mere end en spiseskefuld). Og moppe med en blød overflade vask. Vi venter på, at den tørrer helt, undersøger den grundigt for pletter og pletter. Hvis nogen, gentag proceduren igen.

Til blegning kan du bruge specielle midler til rengøring af gulve, men også med stor omhu, som tidligere har opløst i vand.

Brug kun bløde klud, når du behandler overfladen. Og sørg for at kontrollere, hvordan det virker, før du bruger en løsning. Behandl det lille uklare område og kontroller dets tilstand, efter at det er helt tørret. Hvis alt er i orden, kan du fortsætte.

Det bedste er at konsultere de specialister, der har installeret strukturen for dig. Mest sandsynligt vil de fortælle dig den bedste måde at rengøre det hvide spejlloft uden at beskadige det.

sort

Den sædvanlige sæbeopløsning, som vi bruger, kan efterlade hvide striber på det sorte loft såvel som på farvetaket, så aktionsalgoritmen er som følger:

 1. Vi fjerner dem med en svamp og rent vand, og vi skifter dem begge et par gange. Dette er den eneste måde at opnå perfekt renlighed på.
 2. Tør derefter overfladen af ​​med en blød klud. Gør dette indtil ingen hvide spor forbliver.

Sådan vasker du glans?

I tilfælde af lette afstøvning af belægningen kan den tørres af med en flanel eller ruskind. En blød børste vil også gøre det. Hvis du ikke mener, at rensning ikke er nok, skal du gå til vådt.

For at vaske spejlfladen uden skilsmisse følger vi en bestemt algoritme af handlinger og følger enkle tips:

 1. Fjern alle ringe og armbånd før proceduren. Hvis du har lange skarpe negle, skal du bære handsker. Manglende overholdelse af disse forholdsregler kan utilsigtet skade filmmaterialet.
 2. Vi bruger ikke rengøringsmidler med slibende tilsætningsstoffer, pulvere med faste partikler og sodavand. Ridser kan forblive. Bedre pasformsprayer med indholdet af ammoniak, betyder til vaskebriller. De vil redde dig fra at skulle beskæftige sig med skilsmisse og give en glans til en blank overflade. Overdrive det ikke ved polering, tryk kun let.
 3. Når du køber et produkt til at vaske loftet i butikken, skal du være opmærksom på: det skal ikke indeholde acetone. Anvendelsen truer med at ændre farven på den behandlede overflade og ødelægger endog dens struktur. Glem også om alkalier, syrer, chlor.
 4. Hvis der ikke er pletter, er det nok at vaske overfladen med bare vand med en temperatur på højst 40 grader. Du kan lave en løsning ved hjælp af husholdnings sæbe, babysæbe, opvaskemiddel.

Vask loftet fra venstre mod højre, undgå cirkulære bevægelser. Hvis du gør det rigtigt, er der ingen skilsmisse. Derefter skal overfladen tørres tør og poleret.

Tidy mat

Det behøver ikke regelmæssig rengøring, praktisk og praktisk. For ham er rengøring velegnet. Støv kan fjernes med en børste eller støvsuger. Brug en speciel kluddyse. Og selv i dette tilfælde skal du holde støvsugeren et par centimeter fra loftet og ikke røre selve strukturen for ikke at beskadige det.

Hvis du har brug for vådrensning, skal du først slippe af med støvet med en tør klud. Lav derefter en sæbeopløsning og vask med en svamp. Sprøjt det på overfladen og sprøjt det i en cirkulær bevægelse ved hjælp af en svamp. Ved afslutningen af ​​arbejdsprocessen hele overfladen med rent vand og derefter med en tør klud.

Det matte loft er så godt, at der næsten ikke er pletter på det.

Sådan rengøres stoffet?

Det er sværere at passe på en sådan belægning derhjemme, værktøjet skal vælges omhyggeligt afhængigt af hvor meget overfladen er snavset. Hvis stoffet har en lille plak, kan den fjernes med varmt vand og mikrofiber eller ruskind. Rengør meget forsigtigt. Ved grundig forurening er det nødvendigt at opløse vaskepulveret meget grundigt i vand og vaske loftet.

Det er umuligt at bruge glasrenser, det kan efterlade mærker på stoffets overflade.

Multi-niveau lofter kræver særlig behandling. Behandling af disse designs er mere arbejdskrævende, men principperne er de samme, vi handler meget omhyggeligt, ikke tre og ikke trykker:

 1. Vælg omhyggeligt vaskemidler.
 2. Først behandler vi de øverste niveauer.
 3. Sømmen mellem min lærred kun langs. Ellers kan skummet trænge ind indeni og ødelægge belægningen og fratage det med sin glans.
 4. Klæder behandles to gange: først med en sæbeopløsning, derefter med rent vand.
 5. Derefter tørres med en tør klud og endelig poleres med en serviet.

Midler til alle sager

I dag er der mange specialværktøjer på markedet, der kan bruges til at vaske lofter og klare forurening. De indeholder ikke-aggressive kemikalier og kan ikke beskadige overfladen. Et par ord om de mest populære og effektive:

 • EdelWeiss er designet til rengøring af spændeklude, for nemheds skyld er der en sprøjteflaske på flaskerne. Den har en sparsom sammensætning og indeholder ikke alkalier og syrer. Dette sikrer, at du ikke beskadiger den glatte overflade.
 • Nouvel har de samme egenskaber. Dette værktøj klare alle, selv den sværeste forurening.
 • Fremragende blandt værtinderne viste LOC fra Amway. Delikate overflader bare for ham, rengør dem omhyggeligt og effektivt.
 • Nå klare opgaven og "Mr. Muskul."

Vælg og bestem dig. Selvfølgelig skal du bruge penge, men du vil helt sikkert være sikker på at alt vil være i orden med dit strækloft. Hvis du ikke kan bruge et af ovenstående værktøjer, skal du bruge det, der er til rådighed, mens du viser maksimal forsigtighed.

Fjern gule pletter

Denne opgave er vanskelig, især hvis pletterne blev dannet af fordampning og perkolering. Det er bedre at forsikre dig selv mod lækager. Men det er desværre ikke muligt i alle tilfælde.

I kampen mod gule pletter vil vi bruge sæbe og pulver opløst i vand. Det kan være flydende farveløs sæbe, sædvanlig eller økonomisk i form af spåner. Hvis vi vælger et pulver, opløses vi meget forsigtigt alle granulatene. Vi fugter en blød klud og tørrer forurenede steder.

Du kan også bruge specielle sammensætninger til loftbelægninger, som sælges i hardwareforretninger.

Tør støvet af

Spændingsstrukturer i værelserne monteres bedst, når alle større reparationer er gennemført.

Men hvis loftet stadig er snavset, så hurtigt efter reparationen kan det behandles med en blød, ren klud. For en stofklud i samme situation vil en støvsuger gøre. Opbevar den i en afstand af flere centimeter fra det behandlede område.

Spar fedt

Køkken snavs er specielt vanskelig, og det vil tage lidt mere indsats og tid, før du slippe af med det:

 • Fedtpletter trænger ind i nettet, så det er ikke nok at tørre dem med en våd svamp. Behandl det "fedtede" område med opvaskemiddel eller vinduer og vent 15-20 minutter.
 • Pletten skal opløses, og derefter rengøres overfladen med rent vand og tørres af med en serviet. Hvis det første forsøg ikke lykkedes, gentages proceduren. Ammoniakhydrat kan anvendes. Det vil ikke beskadige overfladen og klare vedvarende snavs.
 • I nødstilfælde kan en dampmop hjælpe. Brug mikrofiberdysen og bevæg parallelt med sømmen. Hvis vi arbejder som damprenser, leder vi strålen opad. Herefter fjerner vi dråberne med tørre servietter.

Det er muligt at behandle overfladen med ammoniak. Så er der ikke pletter på spejlfladen.

Slippe af med sod

Denne form for forurening, som sod, er karakteristisk for køkkenet. Der er ingen specielle tricks her. I tilfælde af stærk forurening er det nødvendigt at fugt pletten med sæbevand og give tid til at opløse det. Efter færdiggørelsen skal det blanke loft behandles med alkohol eller vodka i proportioner på en til ti. Dette vil bringe spændingsstrukturen tilbage til sin tidligere glans.

Du kan bruge opvaskemiddel. I en kop varmt vand skal du piske en tsk af agenten, indtil der er dannet et fluffy skum. Vi behandler det nødvendige område for hende.

Vi renser fra tobaksrøg

Der er ikke noget universelt middel til fjernelse af sådanne spor. Alle ovennævnte metoder fjerner ligeledes godt nikotinlagets overflade. Vælg selv - det vil være en sæbeopløsning eller opvaskemiddel, en visker eller en specialiseret aerosol til spændingsbelægninger. Det eneste der kan fuldføre billedet er tilsætningen af ​​et aromatisk stof til opløsningen for at slippe af med duften af ​​tobak.

Hvis du undlader at vende loftet tilbage til den oprindelige hvidhed, skal du kontakte eksperterne, ikke eksperimentere med ukendte komponenter. Dette er farligt.

Hvordan fjerner man markøren?

På en blank finish kan du prøve at fjerne et sådant spor med en sæbeopløsning. Hvis ikke, så kan du bruge alkohol. Nogle bruger acetonfri neglelakfjerner og tyndere fortyndet med vand. Men hvis du beslutter dig for et sådant eksperiment, skal du først prøve sammensætningens virkning på et ubetydeligt område.

Hvis loftet er kedeligt, gnid stedet for forurening med en almindelig viskelæder. Bare meget omhyggeligt, overdrive det ikke, ellers gnide et hul.

Nyttige tips

Loft dekoration er lysekroner og alle slags spotlights. Og selvfølgelig skinner det reneste loft ikke på en ny måde, hvis støvede lysarmaturer står på den. Det sker, at en stor krystal eller glaslyskrone med mange elementer er svært at fjerne fra loftet. Derefter vaskes det direkte i loftet ved hjælp af et stabilt bord eller trinladder. Glem ikke at skrue op pæren, og læg papiret i patronen.

Hvad angår spotlights, er de bedre demonteret til grundig rengøring. Værelset skal være slukket, og lygterne fjernes forsigtigt. Hvis du er bange for, at du ikke kan returnere alt tilbage til stedet, skal du tage et billede af den rækkefølge, hvor du demonterede strukturen. Du kan prøve at skrubbe lysene uden at fjerne dem. Men så er det ikke muligt at rense snavsen helt indefra, som er ophobet mellem loftet og lampen. Derudover er der fare for spændingsoverfladen. Du kan ved et uheld trykke og øge indsnittene til lygter. Der er også risiko for at bryde elektriske ledninger.

Det er netop tilfældet, når det er bedre at søge hjælp fra specialister, hvis du ikke er helt sikker på dine evner.

Hvor ofte at vaske loftet - du bestemmer dig. Det hele afhænger af hvor mange gange om året du laver generel rengøring i lejligheden, uanset om du vasker gulvet hver dag og tørrer støvet. Efter alt bliver dets partikler deponeret i loftet, og over tid bliver de til snavs under indflydelse af forskellige faktorer. En vigtig rolle er spillet af loftets placering.

Det ophængte loft i køkkenet mister sit oprindelige udseende hurtigere end sine "brødre" monteret i værelserne. Ligegyldigt hvor hyggeligt ejeren er, vil den hængslede konstruktion blive farvet engang, og den bliver "dekoreret" med fedt og sod. Spændingsduge her skal vaskes oftere end i andre rum, mindst to gange om året. Og hvis familien er stor, og kokken konstant opdrætter noget, fries, kokke og bager, er det almindelig rengøring nødvendigt endnu oftere. Ellers vil det være meget svært at rengøre loftet godt.

Det skal bemærkes, at i køkkenet er det bedst at installere matte overflader, for at opnå den oprindelige specularitet i dette rum vil ikke fungere.

Andre værelser har også deres egne funktioner:

 1. På badeværelset lider taket af kalkskala, som igen danner damp og dråber. I en stor familie vil det være nyttigt at etablere et vandret gardin, det vil beskytte den øverste del af rummet fra et tidligt raid.
 2. Det hængslede loft på loggiaet skal ugentlig tørres af med et tørt håndklæde. Her bliver dækket konstant støvende, især hvis der er en vej i nærheden.
 3. I stuen har du råd til at installere et blankt loft på flere plan med alle slags lamper. Dette design kan rengøres en gang om året under global rengøring.
 4. Stof og uigennemsigtige klæder er karakteristiske for kontorer og soveværelser. Materialer indeholdende et antiseptisk lag, blot tørre med gasbind.
 5. Det samme gælder for gangene. Men i børnene vil det sandsynligvis være nødvendigt med våd rengøring som forurening, sandsynligvis sker det ikke en gang om året, og ikke engang to, men meget oftere.

For yderligere tips om vask af dit strækloft, se næste video.

Gennemgang af vaske- og rengøringsmidler til rengøring og rengøring af lofter

Stræklofter er gode for alle: De er hurtigt monterede, ser godt ud, kræver ikke særlig pleje. Alligevel vises pletter og forurening før eller senere på et hvilket som helst loft.

Normalt, først på tærsklen til rengøringen, begynder ejerne at tænke på, hvad og hvordan man skal vaske loftet. Det afhænger af typen af ​​loft og forureningen. Hvis det matte loft kan vaskes med almindeligt sæbevand, hvordan skal man så vaske satinstrækloftet? Og hvis overfladen er blank, og selv med fotoudskrivning - hvordan kan du vaske strækloftet uden pletter og ikke vaske af maling?

Snavs på loftet. Hvorfra

Lad os undersøge for at vaske stræklofterne hjemme! Så hvad slags forurening lofter lofter:

 • Støv. Disse er de mindste døde organiske partikler, der vises i ethvert beboelsesrum og slår sig på alle overflader, herunder loftet.
 • Tobaksrøg. Hvis huset er røget, er pletter på loftet uundgåelige. Selv et par partier med rygning gæster er nok til at have gullige spor i loftet.
 • Fedt og sod fra ovnen. Strækloft i køkkenet vil uundgåeligt absorbere partiklerne af mad, der stiger fra gryder og pander med damp.
 • Insekter. Om sommeren er det ikke altid muligt at beskytte huset mod besøg fra ubudne flyvende gæster. Ved ankomsten af ​​efteråret bekymrer problemet med de "dækket" myg og fluer i loftet mange ejere.
 • Champagne stænk. Måske er dette den mest behagelige årsag til udseendet af pletter på strækloftet. Champagne - en snigende drink, de kan bogstaveligt talt hælde loftet og væggene!

Vi beskytter loftet fra pletter!

Det er bedre at forhindre et problem end at håndtere konsekvenserne! Også med pletter på strækloftet. Det er lettere at forhindre pletter end at rengøre strækloftet, mens du står på en trinladder. Trods alt er alle de ovennævnte faktorer ret forudsigelige. Der er flere måder at undgå snavs på loftet:

 • Rengør regelmæssigt. Under den ugentlige rengøring skal du støvsuge loftet uden at pudse overfladen. Dette fjerner støv, der endnu ikke er kommet ind i lærredet. Udfør regelmæssigt vådrensning, bedst af alt - ved hjælp af en damprens.
 • Lad ikke gæsterne ryge i stuen og ryge ikke! I ekstreme tilfælde skal du ryge tættere på køkkenhjelmen. Og tænd den med fuld kapacitet!
 • Ja, hooden skal være kraftig! Glem ikke at inkludere det, selvom du kun koger en kedel eller koge grød. Skift filtre i emhætten i tide. Ellers kan fedtpletter på køkkenloftet ikke undgås.
 • I de første varme dage skal du sætte gitteret på vinduerne. Det er slet ikke dyrt! Gitter vil pålideligt beskytte lokaler fra insekter.
 • Hvis du har en fest derhjemme, så prøv at være forsigtig! Skud ikke flasken champagne, brug ikke pyroteknik i værelserne.

Ingen børster, slibemidler og blegemiddel!

Selv de mest opmærksomme og flittige husmødre kan ikke helt undgå pletter på loftet. Når tiden kommer til generel rengøring, akkumuleres flere former for forurening i værelserne på en gang. Det er nødvendigt at hæve hovedet og se nærmere på det, det er straks indlysende: det blev snavset her, det blev fugtigt og i hjørnet - strækloftet blev gul og du kunne ikke finde ud af det med det samme ved at vaske det! Før du vasker stræklofterne hjemme, forstå selv hvad du ikke skal gøre i dette tilfælde:

 • Brug en moppe. Mop kan håbløst ødelægge lærredet - bare en uforsigtig bevægelse! Vi skal gøre alt for hånden.
 • Gnid penslen. Stretchloft beskadiger enhver brutto fysisk påvirkning. Derfor kan den ikke håndteres med børster eller endda den hårde side af skumsvampen.
 • Påfør slibemidler. "Pemolux", sodavand og andre produkter, der indeholder små faste partikler, kan under alle omstændigheder ikke anvendes ved vask af lofter.
 • Brug klor og opløsningsmidler. Mange vaskemidler indeholder aggressive stoffer, som i løbet af få sekunder kan ødelægge PVC-folien eller imprægneringen af ​​stofkluden. Læs omhyggeligt sammensætningen!

Glans, satin eller mat finish. Hvad har du?

Tror du allerede, at det er nemmere at ringe til specialister fra et rengøringsfirma end at vaske stræklofter i hjemmet? Bare rolig, det er ikke så svært. Det er kun nødvendigt at forstå, glatte eller matte dit strækloft, og det betyder, at overfladen af ​​denne type vaskes.

Alle midler, som kan bruges til at vaske stræklofter, er traditionelt opdelt i tre grupper.

 • Den første er selvforberedte løsninger.
 • Det andet - det sædvanlige rengøringsmiddel.
 • De tredie specialiserede formuleringer til hævede lofter.

Det skal straks sige, at de alle er ret effektive. Lad os overveje mere detaljeret, så du kan bestemme, hvordan du skal vaske strækloftet.

Tilberede dig selv

Hvad skal du vaske loftet, hvis du ikke vil købe et andet værktøj?

 • Den nemmeste og billigste løsning er en sæbeopløsning. Tag den sædvanlige toiletsæbe, hold den i vand. Eller tilsæt flydende sæbe til vand, helst uden farvestof i sammensætningen. Du bør ikke gøre loftløsningen for stærk, hvis der ikke er nogen stædige problemer på overfladen.
 • På et blankt loft vil sæbevand uvægerligt forlade pletter. Hvordan man vasker stræklofter uden striber? Tør overfladen af ​​med en klud fugtet med rent vand, og derefter - med en opløsning af ammoniak eller ethylalkohol. Derefter skal du tage en ren mikrofiber klud eller et stykke flanel klud og tørre loftet tørt. Det vil skinne som nyt!

Universale retsmidler. Tjek først!

Snarere effektivt med forureningen på loftet for at klare det sædvanlige rengøringsmiddel. Du kan bruge enhver ikke-aggressiv og ikke-slibende rengøringsmiddel til at strække loftet.

 • Mange værtinder roser Amways LOC universelle vaskemiddel. Med det kan du hurtigt rense loftet. Det overlader ikke pletter, derfor kan man stole på en blank overflade. Købe det specifikt til loftet kan ikke være det værd. Men hvis du allerede har dette værktøj derhjemme, behøver du ikke at tænke på, hvordan du vasker stræklofterne uden farvning derhjemme.
 • God klare snavs på strækloftet "Mr. Muscle" til køkkenet. Dette ikke-aggressive og ikke-giftige rengøringsmiddel til vask af strækloftet uden pletter, der perfekt vasker af fedt, sod og andre specifikke køkkenpletter.
 • Selv den mest almindelige faerie gel i kombination med vand giver et godt resultat. Igen, når det kommer til madlavning, vil Fairy fjerne fedt fra overfladen. Men på det blanke loft efter det kan forblive pletter!
 • Absolut enhver glasrenser vil hjælpe med at klare skilsmisse. Sprøjt det bare på overfladen og tør det med en blød, tør klud - ligesom når du vasker et spejl eller vinduesglas.
 • Vaskemiddel eller pletfjerner til vask kan også bruges til at vaske stræklofter, hvis der er vanskelige pletter på overfladen. Men det er vigtigt ikke at overdrive det med pulverkoncentrationen og sørge for, at alle granulerne er fuldstændigt opløst i vand.

Specialiserede værktøjer. Rengør med en garanti!

Hvad kan vaskes lofter uden frygt for skade, så det er specialiserede midler. Det er selvfølgelig den dyreste løsning. De er garanteret at afhjælpe dig for det meste af snavset i loftet.

 • Stræk for stræklofter EdelWeiss. Solgt i en flaske med en spray - det er meget bekvemt, da du bliver nødt til at vaske loftet, stå på en trinladder eller på et bord. Den indeholder hverken kaustinsyrer eller alkalier og er helt sikkert. Vask loftet på "fem".
 • Rengøringsmiddel til stræklofter Nouvel kommer også i form af en aerosol. Kraftig og sikker, det klare med insektmærker, køkkenolie og sæbepletter på badeværelset. Flasken er behagelig at holde.

Disse to navne er bedst kendte på vaskemiddelmarkedet. Faktisk er der hundredvis af dem. Flasker med lignende sammensætning produceres af mange producenter. Ofte sælger firmaer, der fremstiller og installerer lofter, og giver kunderne midler til at rense deres egen produktion af hævede lofter eller give professionel rådgivning om, hvordan man vasker stræklofter i hjemmet.

Nyttig video

I videoen vil vi se hvidvaskningsprocessen strækloftet ved hjælp af et af de kendte værktøjer:

Så hvad kan vaske lofter for at undgå skilsmisse? Indstillinger, som du kan se, mange. Selvfølgelig er den nemmeste måde at købe en specialiseret rengøringsmiddel til loftet. Men hvis du er en erfaren værtinde, kan du nemt forberede en opløsning af ammoniak og ikke er bange for at eksperimentere, så hvorfor bruge penge på en anden flaske rengøringsmiddel?

Vaskeloft er ikke en nem opgave. For enhver værtinde er dette et alvorligt spørgsmål: hvordan man vasker loftet, om det er suspenderet eller suspenderet - det er ligegyldigt! Men tro mig, det er meget nemmere at vaske stræklofter end at rengøre malede gipsplader, skumplader eller endnu værre - for at rette det blegede loft!

(3 vurderinger, gennemsnit: 4.67 ud af 5)

Sådan vaskes blankt strækloft - reglerne for vask

Prestigefyldt strækblankt loft, helt vedligeholdelsesfrit - toppen af ​​moderne mode design.

Hvide og flerfarvede, med mønstre og uden dem, sprækker disse lofter ikke, bliver ikke gule og samler ikke støv, det vil sige spørgsmålet om, hvordan man vasker et blankt strækloft, forekommer kun i sjældne tilfælde, eller når det bliver svagt svagt fra tiden.

Glansigt strækloft kræver særlig pleje

Seks grundlæggende regler for vask af strækblanke lofter

For at gøre glans af loftet glitrende altid, som en ny og festligt glædeligt for os, bør du vide et par vigtige betingelser for, hvordan man korrekt vasker det glatte stretchloft.

Regel 1: blød svamp

 • Alle hårde svampe og især børster kan håbløst skrabe en smuk glans, deformere og endda bryde gennem filmmaterialet.
 • Kun en blød svamp dyppet i en let sæbevand vil gøre, for ikke at forlade streaks i loftet, så skal de vaskes grundigt.
 • Skyl loftet med lette cirkulære bevægelser i svejsens retning (for detaljer, se hvordan man vasker loftet).

Efter vask skal du tørre den vaskede overflade med en tør fladsklud (men du kan også bruge en mikrofiberklud, der absorberer fugt)

Eksperter anbefaler, at før du vasker glatte lofter, fjern alt smykkerne fra hænderne, så de ikke ved et uheld ridser den perfekte overflade. Og det er en skam at forkæle disse produkter selv under en sådan rengøring.

Regel 3: Minimale mekaniske virkninger

 • Vi bruger ikke rengøringsmidler med forskellige slibemidler til sådanne vask: de vil efterlade ridser på en delagtig glans.
 • Du skal også opgive alle slags cremer og pulvere med faste partikler, herunder sodavand.
 • Vi foretrækker en sikker moderne spray: Med minimal mekanisk effekt på det luksuriøse blanke loft, forsvinder den irriterende mulighed for at ødelægge det ved et uheld.
 • Erfaringerne fortæller os, at alle glasrengøringsmidler, der indeholder ammoniak, er rene til rengøring - for at rengøre et blankt loft er de garanteret, at de ikke forlader sæbepletter og ikke komplicerer vores arbejde.

Regel 4: Skadesløshedsmiddel

 • Til høj kvalitet rengøring af blanke lofter betyder med acetone er absolut ikke egnet. Derfor skal du, når du køber, præcisere sammensætningen af ​​det valgte vaskemiddel (se hvordan man vasker stræklofter) for ikke at ødelægge PVC-folien.
 • Reaktionen på nogle kemikalier er meget uventet: blødgøring, omdannelse til grimme rynker, fuldstændig forsvinden eller misfarvning og andre problemer.
 • Testen for det købte vaskemiddels harmlessness er simpelt: vi sætter en dråbe af dette stof på en afsondret, ubetydelig del af loftet og venter 10 minutter - denne gang er nok til at finde ud af sikkerhedsgraden af ​​det testede produkt.
 • Du kan også finde ud af, hvordan du vasker det strækblanke loft, du kan også efter at have læst instruktionerne om brug af specielle poler designet specielt til sådant arbejde.

Tip!

Alkoholbaserede rengøringsmidler er mest egnede til nem og høj kvalitet rengøring af elegante blanke lofter - de giver ikke sæbepletter og ideelt (også meget hurtigt) vaske enhver forurening.

Regel 5: Intet pres

 • Mit loft uden meget pres, og jo mere så bruger vi ikke en moppe til dette.
 • Du bør heller ikke selvpolere glansen for ikke at deformere det ved et uheld. Filmen skal ikke komme i kontakt direkte med basen - selve loftet.

Tip!

Den optimale temperatur af den vandige opløsning fra + 30 til + 40 grader vil lette vaskeprocessen mod stramning - snavset slettes med en håndbevægelse.

Regel 6: Følg vejledningen

For at lære at vaske blanke stræklofter, kan du læse i detaljer i instruktionerne fra deres fabrikanter, som endda anbefaler rengøring af blanke lofter med støvsugere (se

mere om, hvordan man rengør stræklofter). Men det er kun sikkert, når installatører sikkert sikrer filmen. Derfor er det bedre at fjerne nettet med en klud eller visp.

Og støvet på det blanke loft synker ikke. Det har en antistatisk, støvafvisende belægning, så vi vil ikke gribe forgæves efter støvpartikler på vores ideelle loft.

Specifik rengøring af glatte lofter

Særlig løsning

Når du mister farve, er det først let at tørre det med en blød suede klud eller almindeligt papirserviet. Hvis dette ikke hjælper, foreslår eksperter en anden og mere effektiv måde, der hjælper med at opdatere farven: Du skal bruge en 10% alkoholholdig ammoniakopløsning.

Anbring det forsigtigt i en separat sektion af loftet, og tør derefter renhed og farvegendannelse.

Opløst pulver

Forurening af blanke stræklofter, der opnås under reparationer i lejligheden, kan vaskes af selv med almindeligt vaskepulver, idet det har omrørt det godt, indtil alle dets komponenter er fuldstændigt opløst i vand. Let, glatte, ikke-aggressive bevægelser gnider stederne med stærk forurening og fjerner rester af løsningen i loftet med en god klud og tørrer med en blød klud.

Disse metoder tilbydes som producenter af disse lofter, og producenter af specielle vaskemidler samt professionelle vaskemaskiner. Men vi husker det vigtigste: sådan omhyggelig rengøring af filmbelægningen uden nogen kemisk og mekanisk skade vil i høj grad forlænge levetiden og returnere den gamle chic "width =" 640 "height =" 480 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

Specifik rengøring af glatte lofter

Særlig løsning

Når du mister farve, er det først let at tørre det med en blød suede klud eller almindeligt papirserviet. Hvis dette ikke hjælper, foreslår eksperter en anden og mere effektiv måde, der hjælper med at opdatere farven: Du skal bruge en 10% alkoholholdig ammoniakopløsning.

Anbring det forsigtigt i en separat sektion af loftet, og tør derefter renhed og farvegendannelse.

Opløst pulver

Forurening af blanke stræklofter, der opnås under reparationer i lejligheden, kan vaskes af selv med almindeligt vaskepulver, idet det har omrørt det godt, indtil alle dets komponenter er fuldstændigt opløst i vand. Let, glatte, ikke-aggressive bevægelser gnider stederne med stærk forurening og fjerner rester af løsningen i loftet med en god klud og tørrer med en blød klud.

Disse metoder tilbydes som producenter af disse lofter, og producenter af specielle vaskemidler samt professionelle vaskemaskiner. Men vi husker det vigtigste: en så mild rengøring af filmbelægningen uden nogen kemisk og mekanisk skade vil i høj grad forlenge levetiden og vende tilbage til sit tidligere chic look.

Smukt, stilfuldt, moderne, der ikke kræver særlig pleje strækloft vandt mange borgers hjerter.

I dag ses det i bylejligheder, landehuse, kontorer. Glatte lofter er slående lyse farver, interessante mønstre. De bliver ikke gule, ikke revner, er ikke en støvopsamler.

Sandt nok kan de over tid blinke lidt, miste deres originale glans, men det er let at rette. Ejerne af dette mirakel er interesseret i spørgsmålet om, hvordan man vasker det glatte stretchloft, fordi det er så blidt, derfor kræver det delikat håndtering. Der er nogle regler, vi vil overveje dem.

Hvordan man vasker loftet

Våd rengøring hjælper med at genoprette glansen. Alle børster, hårde klæder elimineres straks, fordi de kan ødelægge det delikate stof. Groft materiale ridser glansen, deformerer det, og i nogle tilfælde kan det endda bryde.

Du kan kun vaske lofter med en blød svamp. På forhånd bør det fugtes i en sæbeopløsning, men prøv ikke at efterlade striber på filmen, fordi de ikke er for nemme at vaske af. Vask loftet skal være i retning af svejsningen, lette cirkulære bevægelser.

Rengøringsmiddel

Før du vasker det glatte stretchloft, er det nødvendigt at fjerne ringene og armbåndene fra dig, så du ikke ved et uheld hakker dem med en delikat filmcoating. Valget af vaskemiddel bør næres med alt ansvar, fordi nogle pulvere og sprøjter kan ødelægge glansen. Cremer med faste stoffer, bør sodavand straks kasseres, da de ridser filmen.

Brug ikke rengøringsmidler med slibende tilsætningsstoffer. Det er bedst at købe en speciel spray, det renser delikat overfladen af ​​loftet og minimerer den mekaniske påvirkning.

Sandsynligheden for, at glossen under rengøringen forringes, reduceres til nul. Ved rengøring strækker loftet en stor glasrenser. Laksen indeholder struktur gør det ikke muligt at forlade pletter.

Hvordan vælger man et rengøringsmiddel?

Når du vælger et produkt til vask af et blankt loft, skal du altid være opmærksom på dens sammensætning. Det bør ikke indeholde acetone, som kan ødelægge en perfekt glat overflade.

Stretch loft med mine specielle poler designet til sådan arbejde. Det er bedre ikke at købe mistænkelige lægemidler, da de kan føre til uforudsete konsekvenser: rynker, blødgøring, misfarvning, misfarvning mv.

Hvis stoffet er i tvivl, så skal det testes. For at gøre dette, før du vasker det glatte stretchloft, har du brug for en dråbe penge på overfladen på det mindst synlige sted. Efter 10 minutter bliver resultatet synligt.

Sådan vasker du det glatte stretchloft?

Det skal fungere pænt og uden unødigt pres. Nogle producenter af blanke lofter anbefaler støvsugning af dem, men det er bedre at ikke risikere det (pludselig installerer installatørerne ikke fast filmen), og fjern det resulterende web med en visp eller blød klud. Filmen har en antistatisk coating, der afviser støv, så det behøver ikke hyppig rengøring.

Hvordan vasker stræklofterne, hvis der er tab af farve, sløvhed? Først skal du forsøge at tørre overfladen med et papirserviet eller suede klud. Hvis denne metode ikke hjælper, skal du bruge en 10% alkoholopløsning af ammoniak, det vil straks genoprette den gamle maling og tilføje skinne.

Nogle gange sker det, at loftet under reparation er stærkt forurenet, og specielle sprayer må ikke vaske det. I dette tilfælde er det værd at bruge det sædvanlige vaskepulver, det er kun nødvendigt at være helt opløst i vand, så der ikke er rester af faste partikler, der kan skade filmbelægningen. Tungt forurenede arealer skal forsigtigt tørres af med lette bevægelser, og så vaskes sæbepletterne og tørres af.

Stretch Ceiling Tips

Glansbelægning er nemmest at vaske med alkoholholdige opløsninger, fordi de ikke efterlader sæbevand og i løbet af få sekunder vasker de selv den mest alvorlige tilsmudsning. For at afslutte rengøringen hurtigere skal du bruge en vandig opløsning opvarmet til en temperatur på +30 eller +40 ° C, så snavset bliver vasket meget hurtigere.

Nu ved du, hvordan du vasker stræklofter. Alle ovennævnte metoder hjælper med at holde det originale elegante udseende af en blank finish i lang tid. Vedligeholdelsestips gives af både filmproducenter og producenter af specielle sprayer, cremer og løsninger.

Du bør ikke risikere og eksperimentere med mindre kendte stoffer, fordi de ikke kun kan ændre loftets farve, men også forstyrre det uden anerkendelse. Det er nødvendigt at vaske en glansdække meget omhyggeligt uden pres og undgå mekaniske eller kemiske skader. Dette er den eneste måde at forlænge driftstiden for dit yndlingsstrækloft.

Stretchloft kan kaldes et specifikt materiale, der bruges i indretning for at give dem skønhed og raffinement. Selvom de fleste producenter og sikrer, at sådanne lofter ikke behøver nogen pleje, skal de stadig vaskes og rengøres regelmæssigt.

Hvad er stretch loft lavet

Ofte i fremstillingen af ​​loftet ved hjælp af PVC film og polyester stof. De er ret holdbare og modstandsdygtige over for ydre skader. For at øge deres liv, skal du lære at pleje dem.

hvordan man vasker vandrette persienner

Gennemførelse af vaske loftet

Denne proces anses for at være meget besværlig og delikat arbejde, så du skal kende nogle få grundlæggende punkter. Forkert drift kan føre til misfarvning af materialet, ændring af størrelse og forskellige typer deformation.

Prøv at undgå at bruge slibemidler, der har en negativ virkning på materialer. Derudover bør du ikke bruge stoffer, der består af alkali og forskellige syrer.

Måder at passe på hævede lofter

Der er to muligheder, hvor du kan vaske produktet:

Tør, hvor en tør klud bruges til at gnide overfladerne. Det er nødvendigt at bevæge sig her forsigtigt uden at begå uhøflige handlinger. Våd, udført med en våd svamp.

Mange mennesker, der har strakte lofter hjemme, forsøger at vaske dem med en pensel eller moppe, men det kan ikke gøres, for på den måde kan de blive ridset eller beskadiget, og det er helt ubelejligt at handle med moppe.

hvordan man rengør tæppet derhjemme

Sådan rengøres det snavsede loft

Før du begynder at rengøre, skal du fylde på følgende materialer: stige, svamp, serviet, støvsuger og milde vaskemidler.

Rengøringsmetoder afhænger af overfladetype og type forurening. Hvis du skal slippe af med støv eller striber, kan du kun gøre med en klud fugtet med vand. Efter behandlingen må du ikke glemme loftet med en tør svamp.

Hvis værelset havde en reparation, og støvlaget i loftet er meget stort, så er du nødt til at sætte dig selv i en støvsuger og en blød dyse. Sørg for, at børsten ikke rører materialet, kør den ca. 3 centimeter fra loftet. Hvis du ikke overholder denne regel, kan du beskadige produktet.

Slap af med pletter få et klud og rengøringsmiddel. Flyt let, uden at skubbe og grove rører. Tør overfladen tørre efter handlingen.

For at vende tilbage til produktet skal du suge svampen med et stof, der vasker vinduer eller flydende ammoniak. Derefter tørres loftet igen med en tør klud.

Hvad er tilladt at vaske lofter

Den bedste løsning betragtes som en almindelig sæbeopløsning. For at gøre det skal du tilføje et lille vaskemiddel og vaskesæbe til vandet. Derudover kan du bruge opvaskemiddel eller glasrenser.

Før du anvender et stof, skal du teste det på overfladen. Påfør en lille mængde af produktet i hjørnet af loftet, vent et stykke tid og se resultatet. Hvis der er pletter eller ændringer i farve, kan denne løsning ikke bruges.

I øjeblikket kan du købe en universal blanding, der udelukkende er designet til at vaske strækloftet. Ulempen her er prisen på et sådant stof. Derfor vælger mange ejere den første mulighed for vedligeholdelse af lofter, fordi slutresultatet ikke er meget anderledes.

hvordan man kan rense leddene mellem fliserne på badeværelset

Sådan plejer du en blank overflade

Loftet er mat og blankt.

Hvis du ikke vil have pletter på glansen, er det værd at vaske det med glasrenser. Men her skal du først foretage en test og se på produktets reaktion. Dette skyldes, at der som en del af midler kan være farvestoffer, der ændrer farven på den forarbejdede overflade.

Brug bløde mikrofiberklæder og ruskindsvampe. Også i dag sælges specielle servietter til rengøring af værelset.

Glitter giver en blankt opløsning af ammoniak, og støvet suges med en blød børste. Brug ikke hårde midler til at beskadige overfladen.

Hvordan man vasker matte lofter

Den matte overflade ligner meget på en pudset væg.

Sådanne designs er lavet af lærred, som er imprægneret med polyurethan. Der kan ikke være ridser og støv. Men selv et sådant produkt har brug for pleje.

At vaske et sådant loft er nemmere end dets glatte modstykke, fordi der ikke er nogen striber på den matte overflade. Rengør det med varme damp eller ikke-fedtede produkter.

Sådan vasker du kludlofter

Dette design er meget tyndere og mere ømt end et PVC-produkt. Derfor skal det vaskes meget omhyggeligt med brug af vaskemiddel til briller. Husk, at værktøjets sammensætning kan ændre farven på dit loft.

Her er det umuligt at handle i en cirkelbevægelse, der efterlader pletter på stoffet. Flyt kun fremad - baglæns.

hvordan man rengør gulvene af laminat

Hvad skal man gøre med loftet i køkkenet

Det sker så, at det er køkkenlofterne, der ofte bliver snavset. Dette gælder især rum hvor der ikke er nogen udstødning. Under madlavning er sod dannet af fedt, der blandes med støv og er meget vanskeligt at vaske.

Forsink ikke pleje af overfladen i lang tid, kør den. Vask loftet oftere for at forhindre, at snavs kommer ind i dens struktur. Du skal bruge ovenstående værktøjer, som ikke indeholder slibemiddelpartikler.

Brugen af ​​alle de beskrevne værktøjer gør det muligt at tage højde for stretchlofter i tide, bevare deres attraktive udseende og forlænge produktets levetid. Det vigtigste er at holde sig til reglerne og ikke beskadige strukturen med stive børster eller forkerte bevægelser.

Video: hvordan man vasker stræklofter

Sådan vasker du et strækloft uden farver? I dag installerer mange mennesker disse smukke interiørdetaljer i deres hjem og ønsker lofterne at se godt ud i meget lang tid. Men gradvist bliver overfladen af ​​belægningen sløv, hvilket betyder, at den skal rengøres.

Selvom sammensætningen af ​​denne moderne udsmykning gør det muligt at forblive rent i meget lang tid, men fra tid til anden er det nødvendigt at opdatere loftet. Derfor er svaret på spørgsmålet "Må strække lofter vaske?" Er positivt. Denne proces bliver den mest grundige, hvis der er tilstrækkeligt stærke forurenende stoffer på lærredet - for eksempel kan det være sprøjt af champagne tilbage fra en stormrig ferie.

Den nuværende rengøring kan ske i en eller to tilgange om året, fordi materialets antistatiske natur forhindrer støvet i at slå sig ned på overfladen og ødelægge dets udseende.

Før du begynder at rengøre, skal du se en instruktionsvideo om, hvordan du vasker stræklofter blankt - et af disse klip kan ses nedenfor.

Hvilke værktøjer og værktøjer kan jeg bruge?

Efter at have fundet ud af, hvordan og hvad man skal vaske strækkens loftglans, kan man komme ned til forretningen. Denne del af interiøret er meget bange for ridser, så du kan ikke bruge hårde børster og rengøringsmidler med slibemidler. I stedet for dem vil handlingen af ​​vaskepulver eller skålvæske fortyndet med varmt vand sammen med en blød svamp være nok.

Udskift den helt i stand til mikrofiberdug eller klud fra flannel. Afslutningsfasen er behandlingen af ​​kluden med en tør, blød klud. Det er sådan, du kan vaske glansede lofter.

I stuer, hvor graden af ​​total forurening er lille, er det værd at indskrænke til varmt vand for at opdatere udseendet af loftet.

Hvordan vasker stræklofter blanke uden pletter? Du må ikke bruge en mop eller støvsuger, fordi en uforsigtig eller for stærk bevægelse vil irreversibelt beskadige den glatte overflade. Det er bedre at stå på en trinladder og let feje kluden eller svampen for at fjerne støv fra lærredet og omhyggeligt kontrollere trykket på det.

Men hvordan man vasker strækblankt loft i køkkenet?

Du bør ikke tillade ham en stærk ophobning af sod og fedt, men hvis sådanne pletter stadig vises, kan du anvende en lille sæbeopløsning til dem. På samme måde skal du overvåge renheden af ​​loftoverfladen på badeværelset. Takket være en bred vifte af moderne værktøjer er det slet ikke svært at vælge vejen til at vaske et strækblankt loft.

Hvis du vælger den korrekte version af midlerne til rengøring af et blankt lærred, skal du omhyggeligt studere sammensætningen på etiketten.

For ikke at forveksle, købe et uacceptabelt stof, bør du først gøre dig bekendt med videoen, hvordan du vasker strækloftet uden farvning. Det skal huskes, at denne type strækloft ikke tåler tilstedeværelsen af ​​acetone - det bliver øjeblikkeligt misfarvet og overskyet. For at neutralisere meget uimodståelige beskidte pletter, skal du bruge en svag vandig opløsning af medicinsk eller ammoniak, der består af 1/10 procent.

Men for endelig at afgøre, hvad du kan vaske strækloftet uden strenge uden at beskadige det, skal du prøve hver enkelt mulighed, idet du har behandlet dem med et lille uklare afsnit af lærredet. Efter at have ventet i cirka ti minutter og ikke fundet nogen negative ændringer, skal du bruge værktøjet og resten af ​​overfladen uden tøven.

Bestil en professionel rengøring her

Generelle regler for rengøring af glansede lofter

Overvej en række regler for rengøring af lofter:

 1. Det er ønskeligt at vaske kluden kun med dine hænder, der står på en trinladder - ved hjælp af en støvsuger eller en mopp er det let at skubbe den igennem eller rive den af ​​fastgørelserne.
 2. Er det muligt at vaske strækloftet uden skade? For at gøre dette skal du kun bruge godartede stoffer uden slibemidler og specialværktøjer. Den ideelle løsning ville være industrielle alkoholløsninger i pakker med sprøjtepistoler, for eksempel sprøjter til vask af vinduesbriller.
 3. Selv når du handler manuelt, kan du ikke trykke hårdt på overfladen, og du skal flytte langs dens sømme. For at fjerne vedvarende eller gammelt snavs er det bedre at fugt pletten og vente, indtil det opløses, end at forsøge at slippe af med det ved hjælp af stærk friktion. Det er nødvendigt at lære at vaske strækblanke lofter korrekt og læse den relevante internetvideo.
 4. I processen med forarbejdning af lærredet på hænderne på værtinden bør der ikke være smykker - trods alt kan et tyndt armbånd eller vielsesring betydeligt beskadige den glatte overflade.
 5. For at få tillid til, hvordan man korrekt vasker det strækblanke loft, kan du stille det relevante spørgsmål til lederen af ​​producenten af ​​produktet eller specialisterne i sin installation.

For at opretholde en stræk glansende loft indstilling i rækkefølge er normalt ikke svært.

Men hvis ejeren ikke har tid til at gøre dette, eller hvis hun tvivler på sine evner og færdigheder, kan du ringe mesterne fra rengøringsselskabet. De ved præcis, hvad de skal vaske det strækblanke loft, har et arsenal af nødvendige værktøjer og erhvervserfaring. Medarbejdere i en specialiseret virksomhed på kort tid vil vende tilbage til loftet sine originale farver og glansindstillinger.

Læs også: - Vask windows uden pletter - en drøm eller en realitet?

- Hvordan man fjerner skimmel på væggene i lejligheden? - Tips til rengøring af tæpper med egne hænder - Karcher til rengøring af vinduer: Brugsanvisning - Sådan rengøres sofaen hjemme? - Renseri og møbler i hjemmet: nyttige tips

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.