Stræklofter - ulemper og fordele

Under reparationer, er lofter ikke altid betalt grundig opmærksomhed. Men dette element af interiøret tiltrækker ganske stor opmærksomhed. I denne artikel vil vi analysere detaljeret, hvad strækningslofterne er, hvad er og hvad skal man se efter, når man bestiller og accepterer arbejde? Der er mange tilbud at installere dem, men for et umiskendeligt valg, bør du gøre sig bekendt med de oplysninger, som reklamen gemmer sig.

Hvad er et suspenderet loft

Streklofter er en type dekoration, hvor den strakte lærred er fastgjort omkring rummets omkreds uden nogen suspensioner installeret midt i rummet.

Standardsættet til installation af et strækloft omfatter:

Alt andet - ekstra muligheder, uden hvilket du kan gøre.

Absolut alle hævede lofter er opdelt i to kategorier i henhold til stoffet:

 1. PVC krympefilm;
 2. Stof sømløs stof.

Baseret på de fysiske egenskaber af disse canvases materialer kan man allerede tale om deres design og driftsegenskaber, varianter af tekstur, metoder til installation og fixering, typer baguette.

Men den vigtigste og vigtige afklaring: med et fælles navn konkurrerer disse to typer lofter ikke engang med hinanden. For producenter af stof stræklofter positionerer deres produkter som konkurrent til gipsvæg!

For at forklare dette paradoks er det nødvendigt at beskrive egenskaberne for hvert materiale mere detaljeret.

PVC varmekrympehæmmede lofter

Til disse lofter bruger PVC film. Dens tykkelse er fra 100 til 350 mikron, og bredden af ​​rullen er op til 3,2 m. Til installation i rum med større bredde svejseres strimler af specialudstyr.

VIGTIGT: PVC-film af høj kvalitet kan ikke være på ruller, der er bredere end 1,8 m. Faktum er, at teknologien i sin produktion med en stigning i lærredets bredde fører til et fald i tykkelsen.

Og dette fører til dannelse af hulrum og mikroskopisk perforering. Som et resultat heraf er der muligvis spontan udseende af huller i nettet under installation eller lidt tid senere. Alle velrenommerede virksomheder anser dette for en fabrikationsfejl og ændrer lærredet gratis. Men! Anerkendte virksomheder bruger sjældent PVC-materiale, der er bredere end 2,2 m i drift.

Egenskaberne af PVC-film er ret specifikke. På den ene side udvider de uendeligt mulighederne for designmuligheder, men på den anden side regulerer de strengt de driftsmæssige egenskaber og installationsbetingelser. Det viser sig "dobbeltkantet sværd". Hvordan ser det ud? Først fordelene:

 • PVC canvases kan være af enhver farve og teksturer. Det er ikke kun glans, satin eller matoverflade. Men også læder, ruskind, gennemsigtigt og lige spejl;
 • Ved svejsning af et blad er det muligt at samle udskæringer fra forskellige teksturer og farver;
 • Det er muligt at anvende fotoudskrivning, der skaber effekten af ​​"stjerneklar himmel" eller endda et akvarium på et strækloft.

Og nu ulemperne:

 • Krimpfilm reagerer ikke godt på lave eller høje temperaturer. I uopvarmede værelser, eller i værelser med høje temperaturer, kan de ikke sættes. Det samme gælder for lokal opvarmning. Antag en glødelampe, der hænger for tæt, kan smelte et ark.
 • At strække PVC-film uden sagging er umuligt. Efter den bedste installation, i midten af ​​rummet, vil lærredet sænke 2-4 cm. Dette skyldes den fysiske styrke af selve filmen. Hvis du trækker det lidt sværere, vil det bare briste. Som følge heraf kan der med et stærkt udkast på strækloftet "gå bølgerne".
 • PVC lærred er meget ubelejligt at vedligeholde. For eksempel, hvis en PVC-film er installeret i et badeværelse, vil kondens fra den blive vist på den. Og for deres fjernelse er det nødvendigt at bruge en specialmåler. I dette tilfælde skal arbejdet udføres meget omhyggeligt. Lerret er ekstremt let at beskadige.
 • Tilstedeværelsen af ​​svejsningen på strækloftet. Han har en meget skadelig egenskab: kun de der bor i en lejlighed kan se det. Der er ingen magi her, dette er specificiteten af ​​den menneskelige psykologi. Faktisk er svejsningen, hvis den er lavet af høj kvalitet, ikke særlig slående. Men det er ejeren, der ved, hvor han er, og hans blik stopper altid på dette sted umiskendeligt. For gæster er sømmen usynlig. Det er muligt at sammenligne dette med udfyldning af tanden. Ingen, men du vil vide, at der er en hul i tanden. Og uanset hvor hårdt du prøver, vil tungen altid klatre ind i denne hule. Også med dine øjne. De vil konstant finde denne søm. For eksempel har det samme suspenderede loft ingen sådan minus.
 • "Skjult skade fra den glatte tekstur." Dette er en specifik effekt, gennem invasionen af ​​synsfeltet til en ekstra stimulus. Det manifesterer sig på en meget original måde, men alligevel er denne virkning irriterende for nogle mennesker. Forestil dig at du har i dit værelse, ikke en, men to fjernsyn. Samtidig suspenderes den anden på et strækloft, og viser alt i spejlbillede. Uanset om du kan lide det eller ej, vil opmærksomheden blive spredt. Et dynamisk billede, reflekteret fra den glatte overflade af loftet, bidrager ikke til afslapning, men afleder opmærksomheden lidt. Derfor anbefales det ikke, at glatte loftslofter installeres i rum, der er designet til roligt tidsfordriv og hvile.

Men med alle disse egenskaber passerer krympefilmen ikke vand, og i bugten er der enhver chance for at genoprette loftets originale udseende med en professionel tilgang. Disse tal, der er angivet i reklamer - "100 liter pr 1 m 2" er intet andet end en markedsføringstjeneste. Faktum er, at 100 l / m 2 er et lag af vand 10 cm tykt. Og der er ikke sådan plads mellem hoved- og spændingsloftet. Ja, og vandet samles simpelthen på ét sted og danner en stor boble.

Baguette til PVC film. Typer af fiksering og stræksprincippet

Baguette, dette er en speciel profil, den er fastgjort til væggen eller loftet, som igen retter lærredet. Det kan være plast eller metal.

Den svage styrke af PVC-pladen selv kræver, at den fysiske kontakt med den minimeres under installationen. Derfor er der for sådanne malerier to typer fastgørelser: harpun og hæfteklammer. Harpoon er at foretrække, da det indikerer materialets høje kvalitet. Fikseringsstedet er maskeret af en dekorativ indsats.

Efter at have hængt lærredet hæves værelsestemperaturen til 60-70 ° C. Samtidig strækkes filmen og loftet får et komplet udseende.

Det skal også understrege det særlige krav ved måling af lokalet. Tilladt maksimal fejl i lineære dimensioner, ikke mere end 1 mm.

Vilkår fra bestilling til overlevering

Minimum tid til at bestille og installere hævede lofter - dag. Efter måling skal kluden skæres, svejses i størrelse og svejses en harpun omkring omkredsen. Installationen selv vil to erfarne installatører udføre i 3-4 timer i et rum med et areal på 20-30 m 2.

Prisen på et klassisk strækloft starter fra 280 rubler per 1 kvadratmeter plads. Det skal dog forstås, at de samlede omkostninger ikke kun vil bestå af området. Det endelige beløb afhænger af antallet af hjørner, fremspring og rør, der forstyrrer installationen, samt tilstedeværelsen af ​​loftlamper.

Stof sømløse stræklofter

Dette er en fundamentalt anden type materiale. Denne overflade er et syntetisk stof med en eller tosidet imprægnering. For trækstyrke er et sådant lærred ikke underordnet presenningen. Valsens bredde er op til 5,25 m. Dette giver mulighed for at dække et værelse med en bredde på op til 5,05 m i et enkelt lærred. I bredere rum er det sømløse stretchloft monteret fra to eller flere lærrede, og der er dannet et knudepunkt på deres kontaktsteder. Yderst ser det ud som en plastdelingsstrimmel på 2 cm bred, dannet af to indsatser i en baguette.

Tøjduglofter har altid en mat tekstur, og i 90% af tilfældene produceres spektralt hvid. Manglen på farver, mere end opvejet af muligheden for at male lærredet efter installationen. For at gøre dette, brug latex maling. Og i nærværelse af en højt kvalificeret maler er det muligt at dække loftet med silikone lak. Hvad vil give det en glans. Fotoprint på dette lærred er meget billigere end på PVC-film.

Ekstrem styrke af stofklæder, giver dig mulighed for at strække dem uden at falde! Erfarne installatører strækker sådanne stræklofter til "tromlen". Og det er netop denne styrke, der bringer sådanne lofter til en niche af GCR strukturer. Efter alt, de:

 • Ligeglad med temperatureffekter. De kan installeres både i uopvarmede værelser og i værelser med høje temperaturer, som f.eks. I en sauna (men ikke i dampbadet). Du kan endda smøre en cigaret om et sådant lærred, og det vil ikke brænde. Selvfølgelig vil ingen gøre det, men sammenligne med PVC-film.
 • Modstandsdygtig mod udskæringer og punkteringer. Ja, de kan målrettet skæres, men hvis du bare rammer en kniv på dem, så vil der ikke engang være et spor tilbage.
 • Når oversvømmelser ikke danner en "boble". Det akkumulerede vand er jævnt fordelt over hele nettet.
 • Stretch loft er meget let at vedligeholde. For det første er lærredet antistatisk, og støv holder sig ikke til det. Og for det andet, hvis dette er påkrævet, kan det sømløse strækloft tørres med en ren, fugtig klud uden frygt for at beskadige det.

En anden positiv kvalitet er evnen hos sådanne lærred til at reflektere lys. Bemærk, at stoffets overflade ikke skinner, men polyesterimprægneringen i en spektral hvid version giver materialet en unik reflekterende kvalitet. Med en integreret tilgang til design af rummet, giver dette mulighed for meget høj kvalitet værelse belysning. Især efter at have installeret tæpper i tæpper til at placere spotlights med en accent lysfluid på væggene og for at rette dem opad, vil matten opalescent oversvømme rummet med et jævnt lys uden dannelse af skygger.

Nogle producenter fremstiller sådanne stofmaterialer med særlig antibakteriel imprægnering. De er gavnlige til at etablere i børns og medicinske institutioner.

Ulempen ved stoffet loftet

Ulempen er en, men betydelig - høj pris. I øvrigt starter kostprisen på selve lærredet uden baguette og installation fra 800 p / m 2. Tilsæt en baguette, arbejde og til sidst få mængden af ​​1500 rubler per kvadrat.

Der er en anden nuance, som man bør være opmærksom på. Nogle producenter fremstiller stoffer med ensidig imprægnering. Denne mangel er stærkt manifesteret efter strækloftets bugt med vand. Hvis vandet var klart, ville loftet simpelthen blive gråt, og hvis det var rustet, ville der være en rødlig farve.

Baguette, valgmuligheder for fastsættelse og stræksprincippet

Baguette til sådanne klæder er altid plastik. Materialet er fastgjort på to måder, snor eller klip metode. I begge tilfælde indebærer fiksering en ret stærk effekt på nettet. Men som nævnt ovenfor er dette muligt på grund af materialets ekstreme styrke.

Når du monterer tøjets tæpper, skal du først fastgøre en baguette. Da strækningen er meget alvorlig, er skridtet mellem skruerne ikke mere end 10 cm. Men strækningen kræver, at visse handlinger udføres i en streng rækkefølge.

 1. Stoffet er hængt ud i fire hjørner;
 2. Spænding og midlertidig fastsættelse af "primærkorset", dvs. kombinere midten af ​​lærredet med midten af ​​væggen på hver side af rummet;
 • Foreløbige raspasovka. Fra midten af ​​hver væg, samtidigt og i rækkefølge, udføres en midlertidig fiksering af banen med en foreløbig strækning mod hjørnerne;
 1. Udskiftning af netledningen. For hver væg skæres reservekabel, midter sættes i stedet for midlertidig fiksering af "primærkorset", og så gradvist, samtidig på alle sider, ledes ledningen ind i sædene på baguetten. "Hjørneduktion" skal være samtidig.
 2. Trim overskydende loftsvæv og installer en dekorativ indsats.

Derudover kan ved hjælp af lokal opvarmning med en bygnings tørretumbler være rettet op.

Vilkår fra bestilling til levering

Om nødvendigt kan du holde inden for 3-4 timer. Samtidig kan selve anlægget i et rum på 20-30 m 2 udføre 2-3 timer.

Denne effektivitet skyldes, at lærredet simpelthen skæres fra en rulle af passende bredde, og efter installation er alle teknologiske kvoter afskåret.

Prisen på et sådant strækloft varierer allerede fra 800 til 1200 rubler pr. 1 kvadratmeter.

Hvornår skal du bestille installationen

Hvis der udføres en generel reparation, vil starten på efterbehandling være den optimale tid. Det vil sige, værelset er klar til det endelige gennembrud. Først skal du installere det hængende loft og derefter holde tapetet og lægge gulvet.

Men for værelser med fliser på væggene ændres denne sekvens. Første flise, derefter loftet, så gulvet.

Hvis du planlægger at organisere gipsstrukturen, skal du først invitere en repræsentant for firmaet, der beskæftiger sig med lofter. De skal pege på forstærkningen af ​​rammen til fastgørelse af baguetten.

Sådan forbereder du dig på installation af lofter

Denne genstand er mere nødvendig i tilfælde af at strækloftet bliver installeret ikke under den generelle reparation af rummet. Der er i alt to generelle krav og en særlig:

 1. Giv adgang til væggene. For at gøre dette, flyt alle møbler væk fra væggene til midten af ​​rummet. Samtidig skal høje interiørgenstande, såsom: skabe, dias, murevægge, bæres eller demonteres.
 2. Dæk med en dækkende film. Ved hver meter af væggen skal du bore mindst 10 huller, og der vil være meget støv.
 3. Specifikke krav gælder kun for krympefilmontering. Fra rummet er det nødvendigt at tage hele interiøret ud, hvilket er en skadelig virkning af høj temperatur. For eksempel akvarium, blomsterarrangementer, blomster osv.

Problemer efter installation og deres løsninger

Der er to typer problemer: endogene og eksogene.

 1. Endogene problemer manifesterer sig i de første uger efter installationen og er forårsaget enten af ​​PVC-filmens dårlige kvalitet eller ved overtrædelse af opvarmningsplanen eller ved svag fastgørelse af baguetten. I det første tilfælde kan perforering vises på lærredet. Dette er enten et eller to store huller eller flere små huller. I det andet tilfælde vil bølgerne "løbe gennem loftet" fra udkastet. Disse to tilfælde er typiske kun for krympefilm. Og det tredje tilfælde forekommer nogle gange, når du installerer stofstræklofter.

Under alle omstændigheder vedrører disse mangler garantien, og de elimineres af virksomheden. Det anbefales ikke at gøre noget selv.

 1. Eksogene problemer skyldes skødesløs håndtering af lofter eller som følge af force majeure. For eksempel er bugten fra naboerne ovenfor force majeure. Sagen er ikke en garanti, men for at eliminere det skal du ringe til specialister. For arbejdet vil der være behov for delvis demontering af lærredet.

Skader på nettet kan være termisk eller mekanisk. I det første tilfælde vises et hul med smeltede kanter på PVC-folien. Den kan maskeres ved anvendelse af den samme film. Og på et stofklæde med langvarig eksponering vil der blive en ødelæggelse af materialet med en farveændring. Det kan forklæbes med hjælp fra kontorets korrektor.

Eksperimenter på forhånd med forskellige sammensætninger på et uklart sted.

Utilsigtet mekanisk beskadigelse af strækloftet er kun muligt på PVC-film. På et stofklæde kræver dette målrettet handling med en indsats. Under alle omstændigheder er det muligt at fjerne sådanne skader ved hjælp af en ansøgning. Til limning ved anvendelse af cyanacrylatlimgel.

Anmeldelser af stræklofter

Ryntseva N.S.
"Jeg bestilte et blankt loft i mit værelse. En dag efter målingen kom gutterne og installerede alt. Jeg er tilfreds med resultatet. Og til en pris på kun 330 p / m 2. "

"Efter reparationen ønskede de at installere et blankt strækloft i hallen. Men da jeg så på dette i min datters lejlighed besluttede de at bruge mere, men lægge et stofloft. På råd fra firmaets specialister nægtede de fra lysekronen og lavede belysningen med reflekteret lys. Effekten er elegant. Og vigtigst af alt - øjnene er ikke blinde.

"Det mest korrekte valg er satin stræklofter lavet af PVC film. Det koster billigt, sættes hurtigt og tiltrækker ikke opmærksomhed. Og hvis du ikke kan lide det, kan du erstatte det. "

Nyttig artikel? Vurder og tilføj til dine bogmærker!

Stræklofter: deres typer, fordele og ulemper!

Hvad er stræklofter og hvordan man vælger den rigtige til dit hjem og interiør? Hvordan installeres tekstil- eller PVC-strækloft med egne hænder og hvad du har brug for til dette? Sådan beskytter du dyre skønhed mod skader og snavs? Læs vejledninger og installationsanvisninger fra en ekspert på hævede lofter.

Stræklofter - det er fastgjort på et specielt profilpapir (aluminium eller plast) under hovedloftet i rummet. Afhængigt af lærredets materiale klassificeres sådanne lofter i to grupper - vinyl (PVC) og tekstil og i henhold til fremstillingsmetode - svejset og sømløst.

Strækninger af stræklofter

 • Hurtig og nem installation;
 • beskyttelse af lokaler og møbler mod lækage fra hovedloftet
 • evnen til at holde op til 100 liter vand pr. 1 m2
 • Mulighed for installation i næsten ethvert rum (temperaturområde 0-50˚ С, absorberer ikke lugt);
 • attraktivt udseende og designer sort;
 • brandsikkerhedsklasse G1;
 • holdbarhed (garanti normalt op til 12-15 år);
 • renlighed og mangel på byggaffald efter installation
 • maskering af forskellige kommunikationer (kabler, ledninger osv.) og sømme;
 • muligheden for at købe et loft imprægneret med et bakteriedræbende middel.

Har vinylstræklofter

PVC lofter tilbydes på markedet i forskellige variationer i farver og tekstur. De kan være matte, glatte, satin eller ruskind - til enhver smag.

De har få ulemper:

 • dårligt modstå lave temperaturer (problemet er irrelevant for værelser med opvarmning);
 • ikke meget høj styrke (det er nemt at beskadige materialet med en skarp genstand);
 • umuligheden af ​​installation uden specielt udstyr og færdigheder.

Fordelene er:

 • vandtæthed;
 • nem rengøring;
 • æstetisk udseende og sort.

De mest populære er blanke, matte og satinlofter:

 • glans - visuelt øge rummet på grund af dets specularitet, men sømmer er mere mærkbare på det svejsede loft;
 • uigennemsigtig - klassiske stræklofter, diskret og ikke distraherende fra rummets hovedindretning, mangler blænding gør det meget mere præcist at formidle deres farver;
 • satin - i udseende noget mellem blank og mat, glat tekstur forbedrer de reflekterende egenskaber, så det hvide loft bliver til en hvid, og andre farver bliver lidt perlemor.

Sådanne lofter er lavet til specifikke rumstørrelser efter omhyggelig måling.

Funktioner tekstilstræk lofter

Stofstræklofter er altid sømløse. Dybest set anvendes deres strikkevarer og polyester til fremstilling, og det færdige stof imprægneres med en polyurethanblanding, presses, tørres og kalandreres. I modsætning til vinyllofter er tekstiler ikke lavet til rummets størrelse, men spredes i ruller, hvis bredde kan nå 5 meter.

Ulemperne ved tekstillofter omfatter:

 • relative rengøringsproblemer
 • manglende evne til at holde vand for længe
 • høj pris sammenlignet med PVC lofter.
 • styrke;
 • forskellige design - du kan vælge et monofonisk loft eller dekoreret med nogle mønstre;
 • forenklet installationsmetode.
Tips til valg af stræklofter
 • Strækloftets farve bør vælges efter indkøb af andre materialer (maling, flise, tapet).
 • Du må ikke spare penge til dyre lofter: importeret (fransk, tysk, schweizisk osv.) Er normalt meget bedre end indenlandske eller fremstillet i asiatiske lande. Men glem ikke, der er undtagelser overalt.
 • Valget af typen af ​​strækloft (tekstiler, vinyl) baseret på fordelene ved hver og i overensstemmelse med det opfattede indvendige rum.
 • Før du køber et lærred, skal du sørge for, at varemærket er registreret og certificeret internationalt (ISO 9001, ISO 14001) for at undgå forfalskning.
 • Vær opmærksom på loftets fastgørelsessystem: I tilfælde af beskadigelse med kilesystemet er det ikke muligt at udskifte loftet, men med en harpun vil det fungere.
 • Aluminiumsprofiler er stærkere og mere holdbare end plastik. Overvej dette, når du vælger.
Montering af spændeklud

Installationen af ​​strækloftet tager kun nogle få timer. Det er tilrådeligt at udføre installationen i det afsluttende trin af reparationen og fuldføre alt støvet arbejde. Det er også nødvendigt på forhånd:

 • forsegle hullerne i væggene og hovedloftet,
 • befri hovedloftet på alle fejl og snavs;
 • Fastgør ledningerne til hovedloftet, så det ikke ligger på spændingen.

Mål rummet før du klæber på tapetet. Og her opstår spørgsmålet sædvanligvis: Hvad skal man håndtere først - med tapet eller loft?

Det hele afhænger af planer for yderligere reparation. Hvis ejeren er sikker på, at det i lang tid ikke vil begynde at klæbe tapetet efter reparationen, er det lettere at starte med dem. Ellers (i planerne om at ændre tapet som handsker), skal du først strække loftet, og derefter lim tapetet langs sin kant for ikke at demontere det i fremtiden.

Hvis du planlægger at dække kommunikation med loftet eller bygge i belysningsenheder, skal strækloftet sænkes under hovedet med mindst 3,5 cm (afhængigt af enhedens højde).

For at installere loftet vil kræve:

 • Punch;
 • målebånd;
 • skruetrækker;
 • niveau;
 • vinkel- og lige skulderbladene;
 • selve lærredet;
 • profil (baguette) af plast eller aluminium af den ønskede form;
 • varmekonstruktion pistol (til vinyl lofter).

Derudover kan du have brug for dekorative indlæg til at maskere mellemrummet mellem loft og vægge, ringe til indføring af lamper, forskellige klip og klemmer.

Montering af vinylstrækloft

 • Vi markerer de glatte linjer på væggen med et niveau og en speciel tråd (3,5 cm eller mere ned fra hovedloftet).
 • Vi vedhæfter præborede profiler til disse linjer.
 • Vi markerer på væggen de steder, hvor hullerne i baguetterne er placeret.
 • På disse mærker borer vi huller med perforator (d bor 6 mm).
 • Brug selvskærende skruer eller en skruetrækker til at fastgøre profiler på væggen.
 • Pak forsigtigt filmen til strækloftet. Værelset skal forvarmes til 40-50 ° C på forhånd. Sørg for, at der ikke er noget skarpt rundt, der kan beskadige lærredet. Bemærk venligst, at der kan være krøller på vinylen: Dette er ikke en dårlig ting, de forsvinder et par måneder efter installationen.
 • Find bundvinklen i lærredet (normalt markeret af producenten) - installationen af ​​loftet begynder med det.
 • I hjørnerne af profilen skal du installere tøjklemmerne og fastgøre hjørnerne på nettet til dem, begyndende med bunden. For at undgå beskadigelse af filmen fra tøjspidserne, kan du pakke dem med en blød klud.
 • Vi sender varmepistolen til loftet og opvarmer den til 70-80˚ C. Filmen bliver elastisk.
 • Fjern kludespidsen i bundhjørnet og fastgør lærredet i profilen ved hjælp af en scapula. Gentag handlingen med andre vinkler.
 • Ret på omtrent samme måde lige dele af lærredet langs væggene. For procesens ensartethed er det bedre at starte fra de svejsede steder i loftet, og derefter rette resten.
 • I en profil reparerer vi en dekorativ indsats.

Installation af tekstilstræk loft

Når du installerer tekstillofter, behøver du ikke at opvarme rummet, hvilket forenkler hele processen. Profiler installeres på samme måde som for PVC-stof, men selve installationen er lidt anderledes.

Det er ønskeligt at strække en stofklud ikke fra hjørnerne, men fra midten af ​​væggene, så der dannes et "tværsnit", hvorfra resten af ​​loftet strækkes til hjørnerne. I stedet for et blad anvendes en speciel spatel her. Når der er formet rynker på lærredet, kan de let fjernes ved hjælp af en bygnings tørretumbler.

Pas på strækloft

De fleste lofter er imprægneret med støv- og snavsafvisende løsninger under produktionen, så de behøver ikke ofte at blive rengjort. Vinylloftet rengøres let med sæbevand, hvorefter det skal vaskes ud af sæbe og tørres grundigt. Sæbe kan udskiftes med glasrenser. Brug ikke metalgenstande, skrabere, hårde rengøringsmidler eller slibemidler. Tekstil lofter vakuum eller lang blød børste.

Udsæt ikke loftet til skarpe genstande, da det er meget nemt at beskadige dem. Når du skærer, kan du midlertidigt lim loftet med tape og derefter reparere.

For at forhindre, at stoffet smelter, skal du kun bruge lavt indbygget belysning: lamperne er ikke mere kraftige end 60W eller halogenlamper op til 35W.

Streklofter - et bekvemt, sikkert og smukt middel til at forbedre interiøret. De giver pålidelig beskyttelse mod oversvømmelser ovenfra og brænder ikke. Det er ønskeligt at installere dem til eksperter, men det er helt muligt at klare deres egne hænder. Det vigtigste er at vælge dem korrekt og bruge dem omhyggeligt.

Hvad er stræklofter: materialer, funktioner i en film og polyester, måder at fastgøre

Selv om det moderne koncept med stræklofter er over 50 år gamle, viste denne teknologi for færdiggørelse af værelset dog først i Rusland for ti år siden. Og på grund af de høje omkostninger ved materialer, er stræklofter i mange byer i Den Russiske Føderation et vidunder til denne dag.

Installation af strækstof strækloft

Lad os forstå i detaljer, hvad strækloftet er, og hvorfor det hurtigt bliver mere og mere populært blandt færdigvarer.

Som navnet antyder handler det om:

 1. elastiske materialer, der kan strække;
 2. De kan placeres under loftet, hvor de danner et jævnt overfladelag.

Selvfølgelig er sådanne oplysninger ikke nok til at forstå essensen af ​​det nedhængte loft, så overvej hver egenskab af stræklofter særskilt (også kendskab til trækets egenskaber og egenskaber).

materialer

Den mest udbredte på markedet af suspenderede lofter lavet af spændingsmaterialer modtog to typer:

Til reference: Både det ene og det andet materiale har længe været kendt for russiske forbrugere, omend i en anden kapacitet. For eksempel kan PVC-film ofte findes som emballagemateriale, og de fleste udendørs reklamebannere er lavet af polyesterstof.

Den enkleste PVC-film

Stræklofter af PVC-film

Det mest almindelige system, der optager 80% af det samlede marked for elastiske fjedringssystemer, er stræklofter lavet af PVC-film. Dette system har fået særlig popularitet på grund af europæiske producenter, der organiserede sin produktion til byggebehov.

Reference: Loftfilm er tykkere end deres modstykker. For eksempel produceres en film i ruller op til 3 meter bred med en tykkelse på 0,18 mm og over 3 meter - med en tykkelse på 0,16 mm. For at skabe lofter er der ofte syet flere lærduer, derfor kaldes sådanne konstruktioner sutur.

Hovedtræk ved sådanne lofter er behovet for at opvarme filmen og rummet til en temperatur på 65-70 grader for at filmen skal strække sig.

Obligatorisk opvarmning af stoffet går forud for installation af et falskt loft af PVC-film

For at blive ejer af et sådant loft er det nok:

 1. kontakt virksomheden, der installerer hævede lofter i din by;
 2. vælg PVC film farve;
 3. fastsætte tilstedeværelsen af ​​loftlamper og andre belysningsanordninger
 4. ring til husmåleren.

Først fjerner installatøren de nøjagtige dimensioner af det rum, hvor PVC-spændingsloftet vil blive installeret. Derefter overføres dimensionerne til værkstedet ved at skære filmen, hvor de vil gøre lærredet af den ønskede størrelse og udstyre det med et fastgørelsessystem.

Efter produktion vil stræklofterne blive leveret til dine lokaler. De vil installere et fastgørelsessystem, hvor PVC-folie bliver fastgjort. Efter afkøling får loftet en flad og glat overflade (læs en mere detaljeret artikel om PVC-film til hævede lofter).

Stativ viser styrken af ​​PVC film

Til reference: På trods af den lille tykkelse kan PVC film klare en stor belastning - op til 100 kg pr. 1 kvadratmeter.

Polyester stræklofter

Trods det vanskelige navn er polyesterstof kendt for mange russiske forbrugere.

I de fleste tilfælde - dette er udendørs reklame, som vi ser dagligt, nemlig:

 1. Bannere, skilte, vægdug;
 2. Store playbills
 3. Strækmærker over kørebanen;
 4. Flags og vimpler på tankstationer, store indkøbscentre og supermarkeder mv.

Pressen på bannerstof på typografisk måde

Lad os se hvad det er - polyester stof, og hvem besluttede at bruge det som færdigmateriale. Faktisk er alt ret simpelt - med fremkomsten af ​​polyesterfibre lærte vævere at skabe tilstrækkeligt holdbare og lette stoffer.

En kompleks form for vævning tillod os at få en glat overflade, meget lig med lærred. Yderligere forsøg gjorde det muligt at forbedre polyestervævet, og det blev muligt at anvende fotografiske billeder af enhver kompleksitet ved typografiske midler.

Dette var drivkraften for sin aktive anvendelse i udendørs reklame og i produktion af hævede lofter.

Til reference: Polyesterstof strækker sig ikke, er modstandsdygtig over for temperatur ekstremer (fra -40 til +50 grader), så metoden til dens installation adskiller sig væsentligt fra PVC. Det strækkes simpelthen ved hjælp af faste baguetter på loftet og vægge, og det overskydende stof skæres af.

Metoder til fastgørelse af stræklofter

Efter at have behandlet materialerne, lad os finde ud af, hvad der skal gøres for at strække lofter, der holdes sikkert i et bestemt rum. Og da dette er et elastisk materiale, er den eneste måde at opnå en jævn og jævn overflade på at fastgøre den i en ramme.

Tip: Husk, hvordan lærredet strækkes over rammen eller huden på trommesættet ser ud. På grund af den stærke fiksering omkring omkredsen er overfladen glat og jævn og forbliver så i lang tid.

Til hængende lofter er der også en rammestruktur, som er oprettet ved hjælp af specielle baguetter. De er produceret i to typer:

  1. kun vægmontering (til PVC klud);
  2. loftvæg monteringer.

Valget af baguetter afhænger af strækloftets materiale, såvel som på den belastning der er skabt af den. Der er:

 1. aluminium baguetter;
 2. plastic baguettes.

Populære systemer til fastspænding lofter

Samt forskellige måder at fastgøre strækmaterialet i baguetter på:

 1. harpunmetode
 2. kileformet;
 3. shtapikovy fastgørelsessystem.

Bemærk venligst: Installation afhænger af det anvendte materiale, så kunderne kan ikke påvirke valg af system og vedhæftningsmetode.

Interessante fakta

Det er alt hvad du behøver at vide om stræklofter og alle forskelle i materialer og fastgørelsesmetoder:

 1. polyester stof er dyrere, men stærkere end PVC film 15 gange;
 2. det er miljøvenligt og er ikke bange for uopvarmede lokaler i modsætning til stræklofter lavet af PVC-film;
 3. PVC film er billigere, undtagen oversvømmelser, og oftest bliver de lavet sutur;
 4. Klienter kan kun vælge mellem materialetyper, og montagefirmaer vælges af installatører.

Konklusioner: suspenderede lofter er et nyt designord. Det er med deres hjælp, at du hurtigt og uden besvær kan få en perfekt flad overflade og endda anvende et mønster af kompleksitet på det. Et sådant loft vil ikke kun tjene i mange år, men også forhindre skade på ejendom ved oversvømmelse (læs også artiklen om ulemperne ved stræklofter).

Hvad er stræklofter og hvad de er

Sendt den 10/16/2013 af Kvadrika

Stræklofter er tilgængelige i flere versioner. De kan være fra sømløse strik eller PVC vinylfilm. De mest populære teksturer er blanke, matte og satin.

Klassisk mat, glans eller satin strækloft - kun dine visuelle præferencer er vigtige her. Men hver tekstur - dens plads, og ikke hvert loft passer perfekt ind i et eller andet interiør.

Hvis du ikke vil have dit loft for at få øje, skal du installere et klassisk hvidt matte strækloft i alle rum, der efterligner en perfekt gipsoverflade. Et sådant loft harmonerer harmonisk i hallen og i soveværelset og i badeværelset. Ønsker at eksperimentere - Pas på satin, glans, fotoudskrivning eller "stjerneklar himmel".

Satin, filmen er også mat, har en glattere, lidt skinnende perleoverflade. Det ser lidt ædelere ud, blødere. Ligesom den klassiske matte kan satin bruges i alle værelser.

Glans er ideel til værelser med lave lofter. Gode ​​reflekterende egenskaber gør det muligt at duplikere alle elementer i dit interiør på strækloftet og derved skabe et "andet loft". Meget interessant blankt strækloft vil se på et smukt indrettet værelse med spektakulær belysning. Forsigtig bør installeres glans i soveværelser og børn. Et barn kan være bange for sin egen refleksion, og meget få mennesker vil nyde den konstante flimring på loftet af biler, der passerer vinduet. På den anden side er blanke lofter med en bred vifte af farver uundværlige i design af badeværelser, badeværelser, køkkener samt fremstilling af multi-level designs. Muligheden for at vælge et strækloft, der matcher farven på flisen, køkkenenheden eller andre elementer i finishen, vil ikke forlade nogen ligeglad.

Der er mangel på indretning i indretningen, vi besluttede at fremhæve ethvert område uden en skillevæg i rummet - dette vil hjælpe dig med at konstruere på flere niveauer, forskellig i farve og eventuelt i tekstur. Efter at have dekoreret alt dette med smukke lamper, vil du og dine gæster ikke være i stand til at tage øjnene af det nye strækloft.

Takket være moderne teknologi kan du overføre et stykke stjernehimmel til dit værelse og nyde de blinkende konstellationer døgnet rundt.

Fotoprint på lærredens strækloft vil opleve dine indvendige billeder af natur, skyer og seascapes. Sommerfugle, blomster og lige billeder af din elskede kan dekorere dit loft.

Typer af stræklofter

Vinyl film lofter er lavet til individuelle dimensioner og konfiguration af rummet. Produktionen foregår i produktion ved svejsning af strimler af polyvinylchlorid fra 1 til 5 meter bredt på HDTV-maskiner. Når du installerer lærredens strækloft opvarmet af gaspistoler til en temperatur på 70 grader, hvorefter filmen blødgør og strækker den på en præmonteret profil. PVC lofter fås i forskellige farver og teksturer (glans, satin, mat, ruskind osv.).

Glatte lofter

Glatte lofter kan opnå en interessant effekt i form af design. Glatte lofter har et lysere farveskema, og takket være en perfekt glat overflade vil fugt og kondensat ikke akkumulere på sådant materiale. Den karakteristiske egenskab er et spejlbillede. Over spejlfladen på lærredslokalet øges visuelt.

Mattlofter

Matte lærred - en klassisk version. Et sådant loft passer nemt ind i ethvert interiør og vil ikke distrahere opmærksomheden fra de dekorative elementer i rummet. På matte stræklofter er der ingen blænding og refleksioner, så de præcist overfører enhver farve, du vælger. Plus matt lærred er overfladenes farvefasthed, som ikke vil falme gennem årene.

Satinlofter

Sateen lofter ligner matte, men deres lettelse er mindre, på grund af dette forbedres de reflekterende egenskaber af lærredet, og det virker blændende hvidt. Satin tekstur giver en lys afspejling af lys, lærredet erhverver en perle skygge. Fordelen ved denne type loft er de ubesværede sømme på overfladen.

Typer af hævede lofter efter installationsmetode

Ifølge installationsmetoden er ophængte lofter opdelt i kold installation og varme installationslofter. Koldmontering lofter er alle typer af stof stræklofter. Kold installation af stræklofter er en proces, der ligner at strække et kunstnerisk lærred på en ramme. I en fastgørelsespose, der er fastgjort omkring omkredsen, fastgøres kluden manuelt ved almindelig stuetemperatur. Selvom typerne af fastgørelse og teknologi strækker sig, afhænger af typen af ​​system, forbliver det uændret temperaturindstilling. For nylig er PVC-film optaget på markedet, erklæret som en film til installation ved spændingsmetode og ikke varmekrympning på grund af tilsætningen af ​​gummiplastmidler. Dens koldt strækforhold er begrænset, kvaliteten er ustabil, og teknologien er stadig meget ung, så vi er endnu ikke klar til at give en mere detaljeret analyse af denne teknologi, men det er en af ​​noveltyerne på loftmarkedet

Loft med installation af gasvarmeudstyr. Alle andre typer af loftslofter (og disse er standard filmlofter) henviser til denne type loft. Installationsprocessen er som følger: Ved hjælp af gasvarmere (i "loftmiljøet" kaldes de kanoner) opvarmes loftet i baguetten til en høj temperatur, hvorved lærredet bliver plastik og strækker sig til størrelsen af ​​rummet. Efter afkøling forbliver lærredet i den rigtige størrelse.

Typer af stræklofter på lærredets bredde

Under hensyntagen til lærredets bredde er lofterne opdelt i sutur og sømløse. Sømløse stræklofter blev oprindeligt repræsenteret af alle typer stofstræklofter, fordi stofstørrelser til loftloft uden led og sømme når fem meter. De repræsenterer det tyndeste stof (maske), imprægneret på den ene eller begge sider med polymerer.

Tøj af sømløse lofter leveres i ruller op til 5 meter brede, det er ikke nødvendigt at tilpasse individuelle indretninger til værelserne. Til montering frigives arket med den nødvendige formning fra rullen og uden yderligere behandling og opvarmning er fastgjort i monteringsprofilen. Sømløse lofter fås i begrænset farveversioner (for det meste hvide). Ifølge styrkeegenskaberne er sømløse lofter tæt på traditionelle efterbehandlinger, de er ikke bange for negative temperaturer.

Filmlofter er sædvanligvis svejset fra henholdsvis ca. en og en halv til to meter strimler af PVC-film, henholdsvis sømme. Asiatiske filmskabere var de første, der tog vejen for at øge bredden af ​​filmbanen og introducerede konceptet film sømløse stræklofter til markedet.

Typer af stræklofter ved tilstedeværelsen af ​​fastgørelsesharponen på kluden

Lofter af stræklofter adskiller sig også fra hinanden med hensyn til behandling af kanten indsat i fastgørelsesprofilen. Ifølge denne indikator er stretch-loftteknologi opdelt i harpun (det såkaldte "franske system") og bezgarpunnye. Harpunen er en halvstiv PVC-kantkant svejset på specialudstyr omkring perimeteret af strækloftet. Harpunen giver grebet af bladet med fastgørelsesprofilen. De fleste filmstræklofter bruger netop denne type fastgørelse, men der er også rørløse filmlofter. Alle stofstræklofter kræver ikke brug af en harpun og benævnes et ikke-spundet loft.

Typer af stræklofter efter type monteringsprofil (baguette)

Denne typografi af lofter er den mest omfattende, siden Der er et meget stort antal fastgørelsesprofiler og lagringsteknologier på markedet. Inden for dette afsnit er det tilrådeligt at opdele efter de anvendte råmaterialer. Baguetter til stræklofter er lavet af plast eller aluminium. Begge materialer har deres egne fordele og ulemper. Både plast- og aluminiumfastgørelsesprofiler er også opdelt i klasser i henhold til typen af ​​klem og geometri af slutproduktet:

snor fastgør baguettes (det såkaldte "italienske system");

tøjnåle (såkaldt "schweizisk system");

kam klemmer;

kilmontering baguetter (det såkaldte "nederlandske system");

Ledningsskruen anvendes til kold installation. Lærredet er fastgjort i profilen med en ledning, hvorved der sikres maksimal spænding og ingen afdækning. Baguette kile montering bruges på ikke-spundet lofter. Duken er indsat i profilen og fastspændt i den ved hjælp af specielle kiler. Systemet letter oprettelsen af ​​strukturer på flere niveauer. Baguette "clothespin" holder lofterne ved at klemme strukturelle svampe. Dette giver en hurtig og nem installation, men kan føre til udgivelsen af ​​nettet og endda dets tab over tid, så det er meget vigtigt at bruge højkvalitets råvarer og kende producenten af ​​produktet. Baguette "cam" -typen i sin struktur ligner baguette "tøjspids", men lærredet bliver omdannet til en baguette, der på sin overflade har to halvcirkelformede kamme, der falder sammen og ikke tillader lærredet at kravle tilbage. Derudover er alle typer baguetter tilgængelige i flere versioner: loft og vægmontering. Afhængig af rummets højde, vægternes kvalitet og fladhed, har loftets design forskellige typer monteringsprofiler.

Mulighederne for stræklofter er enorme, alt afhænger af din fantasi, men vi ønsker at gøre dig bekendt med de grundlæggende strukturer af stræklofter.

 • Stretchloft i samme plan (klassisk form). Den klassiske form af et strækloft er et fladt plan. Det kan bruges både på et strengt vandret plan og i enhver vinkel. Strækloftet vil se ud som en perfekt flad og flad, hvilket er en løsning på problemerne med justering af bundloftet, skjule mulige forskelle, revner. Det kan laves i enhver farve og tekstur. Det er også installeret i rum med kolonner, rør, en række vinkler og ikke-standard geometri. Forskellige nødvendige elementer kan indbygges i loftlamper, lysekroner, ventilations- og klimaanlæg, brand- og tyverialarm sensorer i den krævede mængde og på det ønskede sted. Brugen af ​​denne form for strækloft gør det muligt at opnå overlapning af et rum med et hvilket som helst rumfang med en perfekt flad overflade.
 • Multi-level stretch lofter. Dette stræk loft design er en af ​​de rigeste variationer. Teknisk set er antallet af niveauer ikke begrænset. Taket på flere niveauer er interessant ved en kombination af forskellige teksturer og farver. Brug af loftet med overgangsniveauet kan visuelt opdele rummet i forskellige funktionelle og semantiske grupper, hvilket skaber uafhængige zoner i et indre. På samme måde kan du understrege elementerne i indretning og interiør, gentage deres form (og muligvis farve) på loftet. Den ekstra effekt af at øge rumfanget opnås på grund af kontrast af teksturer og farver på forskellige niveauer. På grund af overgangsniveauet kan du lokalt skjule uønskede udragende elementer i loftet og væggene uden at miste rummets samlede højde og indretningens elegance.
 • Stretch lofter "stjerneklar himmel". Loftet på "stjerneklar himmel" er en symbiose af strækloftet og lyssystemerne baseret på fiberoptisk teknologi. Det er vant til at simulere en ægte nattehimmel i det indre af rummet. En yderligere effekt af dybden af ​​den stjerneklare himmel opnås ved brug af glatte teksturer. Når man opretter dette design, er det muligt at vise forskellige billeder af nattehimlen: klynger af galakser, stjernebilleder, stjernetegn, Vintergaden - med forskellige lysstyrker af stjernerne glød og effekten af ​​blinkende. Det er muligt at skabe forskellige farver af stråling af den stjerneklar himmel. I "stjerneklar himmel", som i andre former for hængende lofter, kan du installere yderligere belysning og andre enheder. Designet "stjerneklar himmel" er en realistisk replika af nattens stjerneklar himmel.
 • Strekak i form af en bue. Det er kendetegnet ved en jævn overgang af væggene til loftet. Bruges til at ændre rummets standard rektangulære geometri og give den en ny form. Den anvendes både fra en og fra flere sider af rummet eller på alle omkredse. Sidstnævnte arrangement af buerne kan reduceres til formen af ​​kuplen. Krumningsradius og niveauet af forhøjning af buerne fra stræklofterne varierer frit. I tilfælde af en nødsituation med kommunikationsrør er strækloftet en reel beskyttelse af indretningen mod vandlækage og muligvis fra smuldrende små partikler af bundloftet.
 • Stretch loft "klit". Det giver rummet et originalt udseende, opnået med en tredimensionel, tredimensionel form, som visuelt ligner bakker eller klitter. Særligt harmonisk er kombinationen af ​​klitter og forskellige design af lamper. Variationen i diameteren og dybden af ​​strukturen gør det muligt at opnå forskellige former for klitter. Antallet og dimensionen af ​​klitterne i loftet er stort set ubegrænset. Så denne form giver mulighed for en jævn overgang af søjlen til loftet. Desuden hjælper du med at slå ventilationssystemet eller skabe et usædvanligt lyst design af loftdesignet.
 • En af de tilsvarende varianter af loftet er en drop-down kegle, takket være, at du kan skabe usædvanlige former i interiøret samt skjule alle gode kommunikation. Keglen tillader således en jævn overgang til loftet fra søjlen.
 • En anden af ​​de smukkeste former for strækloft - bølgen. Dette er en form for loftet, der er kendetegnet ved glatte bøjninger i et lodret plan, som visuelt ligner bølger. Bølgeens trin og højde kan varieres, antallet af bølgekamre kan også ændres.

Således kan du blandt så mange former for stræklofter for hvert interiør vælge den nøjagtige formular, der vil medvirke til at gennemføre det vellykkede indretningsdesign.