Harm stræklofter for menneskers sundhed

Udtrykket "reparation er værre end ild" er blevet irrelevant siden det tidspunkt, hvor moderne materialer og teknologier dukkede op, som gør det muligt at omdanne enhver bolig til et smukt, hyggeligt og moderne hus. Men ethvert fænomen har to sider af mønten: Varer optrådte på markedet for efterbehandling materialer, som ikke er ønskelige at bruge i et boligområde. Så for eksempel om stræklofter er sundhedsskadelige er et spørgsmål, der kræver omhyggelig overvejelse både for dem, der planlægger reparationsarbejde og for alle, der ikke er ligeglade med deres menneskelige velbefindende.

Miljøstandard

Enhver ting kan bære en potentiel trussel - selv det reneste vand bliver et giftstof, hvis det er fuld i mængder på mere end 10 liter. For en person bliver det materiale, hvorfra der er lavet lofter, blevet det stærkeste allergen, på den anden side har derimod ingen negativ virkning.

Det ser ud til, at det er umuligt at bestemme linjen, hvorefter et produkt anses for usikkert, men det er ikke sådan. Der er en miljøstandard ISO, på grundlag af hvilken fabrikanten udsteder et sikkerhedscertifikat.

Når du vælger et firma, der beskæftiger sig med installation af lofter, skal du kræve præsentation af et certifikat af miljøstandard ISO, og hvis virksomheden ikke kan levere det, bestiller tjenesten fra hende ikke nødvendigt.

Du skal vide, hvad certifikatet ligner på forhånd, inden du kontakter et firma. Desværre forfalder samvittighedsfulde sælgere ofte dokumenter, udsteder sit eget skriftlige og trykte dokument for kvalitetscertifikat og overholdelse af standarder.

Er der forskel på producenterne

I prislisterne over tjenester fra de fleste virksomheder, der beskæftiger sig med installation af lofter, er to fremstillingslande angivet: Kina og Belgien faktisk produceres det overvældende flertal af materialer i Kina. Og selv de materialer, der er placeret som "belgiske" eller "europæiske", produceres ofte i Kina.

Men det betyder ikke, at produktkvaliteten på forhånd er lav: "Fabrik" materialer med den nødvendige certificering kan have fremragende egenskaber.

Hvad angår materialer fra Belgien, er det ofte ikke en producent, men en leverandør der køber varer i Kina. Der er ingen fabrikker eller fabrikker involveret i fremstilling af materialer til lofter i Belgien.

Hvilken skade kan bære lofter

Før du finder ud af skaden på stræklofterne, skal du vide, hvad det er, og hvilke typer lofter tilbyder moderne virksomheder på markedet for reparation og efterbehandling.

Streklofter - Et design, der er monteret for at visuelt justere loftets plan, hvilket giver en vis farve og design. Installationen består i at fastgøre guiderne langs hele omkredsen af ​​loftet med efterfølgende spænding på det af det valgte materiale.

Materiale til sådanne loftsstrukturer er af to typer:

Eksternt adskiller de to materialer, hvis de er lavet i samme design - hvid farve, ikke af hinanden. Men sammensætningerne af materialer er radikalt forskellige: stof fremstillet af polyestermateriale imprægneret med polyurethan. Sådanne lofter er "vejrtrækning" og er monteret ved "koldmetoden", det vil sige uden brug af en speciel varmluftspistol.

Prisen på stofloftet er højere end tilsvarende PVC, men under hensyntagen til sikkerhedsaspekterne er tekstilmaterialer sikkert mere velegnede til boligområder. Sådanne suspenderede lofter i børnehaven eller i soveværelsesallergi vil være uundværlige.

Polyvinyllofterne adskiller sig ikke i sådanne karakteristika, hvorfor overvejelsen af ​​usikkerhed for nedhængte lofter primært vil indeholde oplysninger om farerne ved PVC.

Polyvinylchloridlofter har et stort udvalg af designs: matte og blanke, farvede og hvide, gennemskinnelige og perle, de giver dig mulighed for at realisere enhver ide. Men det er vigtigt at forstå: vil flyvningen af ​​design ideer, når dekorere loftet være en måde at skade dit helbred?

PVC-sammensætning

Polyvinylchlorid består af olieprodukter, mens størstedelen af ​​det kan tages op ved at give bestemte egenskaber til materialet:

 • farve;
 • beskyttelse mod skimmel;
 • fleksibilitet mv

Hvis vi taler om potentielt farlige stoffer, der kan være indeholdt i materialets sammensætning for lavtliggende loftslofter, kan vi skelne mellem fire navne:

 1. Phenol - dette udtryk skjuler normalt carbolsyre, hvilket er et stof med lavt smeltepunkt og giftige dampe.
  Fenoldampe kommer let ind i kroppen gennem åndedrætssystemet, fordøjelseskanalen og endda i huden. Det har tendens til at ophobes i kroppen, kun delvist udskilles i urinen. Fenoldampe har en toksisk og lokal irritationsvirkning. At genkende phenolforgiftning kan være en skarp svaghed, opkastning, skæring slimhinde, lavere blodtryk, mørk urin, som mørkere endnu mere i luften. Kronisk forgiftning med små doser ledsages af et fald i kropsvægt med den sædvanlige kost, diarré, svimmelhed. En lægeundersøgelse afslører en stigning i lever-, nyre- og lungeskader, lidelser i nervesystemet og fordøjelsessystemet.
 2. Cadmium er et kræftfremkaldende stof, der er indeholdt i små doser i tobaksrøg. Når det indåndes, akkumuleres det i leveren, nyrerne og blodet, hvilket forårsager symptomer på forgiftning af kroppen, udvaskning af calcium fra knoglerne og maligne tumorer. Cadmium er et tungmetal, der tilhører kategorien "meget farlige stoffer". Derfor kan indånding af dampe forårsage hævelse af luftvejevævets væv, kvalme, opkastning og endda dødsfald.
 3. Methylbenzen er et giftigt stof af vegetabilsk oprindelse, som kan påvirke alle systemer i kroppen, herunder hjernen. Ved kronisk forgiftning med methylbenzen dampe udvikler en person flere organsvigt, forringelse af kognitive funktioner, irritation af huden og slimhinder.
 4. Klor - i gasform er det stærkeste toksin. Når den udsættes for klor damp på kroppen, reagerer øjens slimhinde først, så luftvejen. Når koncentrationen af ​​den tilladte mængde i blodet stiger, bliver glottis indsnævret og vejrtrækningen stopper. Nogle gange standser vejrtrækningen ikke, men bliver overflader, hvilket resulterer i hypoxi og bevidstløshed.

Hvordan man kan bestemme skaderne på stræklofter

Desværre, indtil installationen af ​​lofter for at identificere deres skade er yderst vanskeligt. Efter det faktum vil lugten hjælpe orientering: en tung, sødlig lugt, som minder om olieolie maling:

 • hvis duften fuldstændig fordampes om 2 dage - dette indikerer den høje kvalitet af PVC-materialet, som ikke har nogen skade for kroppen
 • Hvis duften er til stede i lokalet 10-14 dage efter installationen, er lofternes kvalitet acceptabel, men det er vigtigt ikke at være i stuen i den nævnte periode, indtil de skadelige stoffer forsvinder fuldstændigt.
 • Hvis lugten vedvarer i mere end to uger, betyder dette en meget lav kvalitet af materiale, der er farligt for menneskers sundhed, sådanne lofter skal fjernes.

En lille antydning ved valg af et firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, kan tjene som en anbefaling til at søge efter personer, der allerede har brugt tjenester i et bestemt firma og kan dele information om tilstedeværelse eller fravær af lugt.

Du kan finde dem blandt venner, kolleger, placere en annonce på den sociale netværksside eller sende et emne på forummet.

Klima nuance

Ifølge læger er der et andet aspekt, der fortjener opmærksomhed, når man overvejer skaden på stræklofterne - dette er "drivhuseffekten" i rummet. For første gang begyndte populariteten af ​​plastikvinduer at tale om dette fænomen, og efter at gulvene var dækket af et laminat af ikke-naturmateriale, blev væggene dækket af vinyl tapet og lofterne med PVC strækstof, blev problemet virkelig presserende.

Naturligvis er skadevirkningen på drivhuseffekten meget mindre end fra forgiftning ved giftige dampe. Men manglen på naturlig luftcirkulation i rummet fører til en overtrædelse af mikroklimaet, som følge af hvilken skimmelsvamp, forskellige svampe osv. Kan optræde i rummet.

Når du bruger syntetiske materialer, der ikke tillader luft at passere igennem, er det derfor nødvendigt at overveje et ventilationssystem til rummet. I dette tilfælde vil der ikke være nogen skade fra stræklofter lavet af PVC og andre materialer til gulv og vægge.

Materiale brændbarhed

Hvis vi overvejer spørgsmålet om skade og fordel af stræklofter i vid udstrækning, er det umuligt at ikke nævne brændbarheden af ​​materialet, det vil sige dets toksicitet under påvirkning af høje temperaturer. Delvist kan skaderne fra brændbarheden af ​​materialet mærkes direkte under lofterne: Når de opvarmes til 70 grader, begynder de at udlede en bestemt lugt, der for det meste er phenol damp.

I tilfælde af brand vil temperaturen på PVC-materialet være meget højere. Klor, som er en del af materialet, forhindrer ilden, så PVC blot smolders, fylder rummet med giftige dampe.

Derfor er der en alvorlig risiko for, at en person, som finder sig i det rum, hvor ilden opstod, mister bevidstheden ikke fra røg, men fra giftig forgiftning under smeltning af syntetiske materialer, der anvendes til reparation og udsmykning af rummet.

I tilfælde af at en person er heldig nok til at komme ud af ildstedets epicenter i frisk luft, vil han stadig have nødhjælp fra en læge, der skal vurdere omfanget af forgiftningen og yde passende kvalificeret assistance.

Stræklofter - en fremragende mulighed for reparation, som ikke kun hurtigt gør loftet glat uden at ty til vanskelige metoder til gips og kitt. Desuden vil en række designløsninger gøre indre af værelset unikt.

Men når man udfører reparationer, er det nødvendigt at huske hovedreglerne for at vælge sikre materialer til loftindretning:

 • stofmateriale foretrækkes til PVC;
 • til børneværelse og i stuen hvor allergiske mennesker bor, stofstrammer loftet er velegnet;
 • Med en vedvarende kemisk lugt i stuen efter to uger fra det tidspunkt, hvor lofterne er installeret, skal materialet demonteres, og rummet skal være grundigt ventileret.
 • Du kan kun bestille installationstjenesten fra betroede virksomheder, der har pålidelige anbefalinger;
 • Hvis du oplever symptomer på phenol-, chlor-, cadmium- eller methylbenzenforgiftning, skal du straks forlade rummet og søge lægehjælp.

Hvis du følger disse regler, vil de nedsatte lofter ikke forårsage forringelse af sundhed og velvære, men tværtimod vil give en følelse af komfort og skønhed i huset.

Hvilken skade fra stræklofterne?

Hvad er et suspenderet loft i dag ved alle. Dette er loftets spændingsstruktur, som er fastgjort under hovedloftet med metal- eller plastprofiler. Sådanne lofter er ikke nyheder for menneskeheden.

Stofbeklædning

Tilbage i det antikke Rom blev der brugt klæde til loftet, og i andre lande blev de dekoreret med et lærred mættet med kridt og strakt over en ramme. Modern reparation gør det ofte uden stræk eller panelloft. Men ved at starte reparationen skal vi ikke kun tænke på fremtiden for det fremtidige rum, men også kvaliteten af ​​materialerne til reparation for at undgå sundhedsmæssige problemer, der kan forårsage skade på stræklofter.

Myter om stræklofter

Moden til lofter kom til os fra Europa, hvor de dukkede op i 60'erne. Tyvende århundrede. Nu er internettet fyldt med forskellige rygter og spekulationer om sundhedsskader fra syntetiske strækdukker.

Er stræklofter skadelige for helbredet?

De fleste mennesker stoler ikke på sådanne strukturer på grund af mulig frigivelse af giftige dampe, ubehagelig lugt og dårlig luftcirkulation i de rum, hvor sådanne lofter er installeret. I nogle internetkilder kan du læse, at stræklofterne kan provokere alvorlige allergier og endda kræft.

Også ikke til fordel for sådanne loftbelægninger "rygter" om deres tekniske egenskaber. Det antages, at PVC-arket fra sagging over tid kan briste. Eller for at dette kan ske, er det nok at gennembore det med noget skarpt. Faktisk sprænger ikke PVC-film, et hul kan blive beskadiget mod skade, men eksperter kan nemt fjerne dette problem. Modstandsdygtig giftig lugt tilsætter heller ikke sundhed, men hvis materialet er af høj kvalitet, så skal duften forsvinde om 3-4 dage.

Hvorfor er der så rygter? Til at begynde med bruger meget ofte den gennemsnitlige beboer i vores land, der ønsker at lave euroreparationer derhjemme, en tynd PVC-film. Det er billigere end en stofkonstruktion og kan modstå store mængder vand i tilfælde af oversvømmelse. Men kvaliteten er ikke hendes, men det er svært at skelne en dårlig film fra en god, da der ikke er nogen særlig mærkning. Skrupelløse producenter (eller endda leverandører) holder en etiket på PVC-film af lav kvalitet, hvor det er fransk eller italiensk, og der udskrives kvalitetscertifikater på printeren (det er helt muligt). Dette er den første grund til at stræklofter er berygtede.

Og det andet er, at menneskekroppen reagerer anderledes på syntetiske stoffer, som har en kompleks kemisk sammensætning. Nogen i et rum med en syntetisk finish føles fint, og nogen kan være allergisk. Der kan ikke argumenteres for de samlede dårlige virkninger af sådanne lofter på alle mennesker.

For bedre at lære om alle nuancer er det værd at finde ud af, hvilke spændingsstrukturer der er lavet af.

Typer af stræklofter og deres sammensætning

Stræklofter har to typer:

Filmy coatings er lavet af polyvinylchlorid, der anvendes i mange områder. De fleste industriprodukter er fremstillet af denne polymer, der er baseret på olieprodukter og klor.

Stoflofter er et maske af polyesterfiber imprægneret med polyurethan. Forstærkede masker til dæk, reb etc. produceres af sådanne polyesterfibre.

Hvilke stoffer går ind i de tilsvarende loftsbeklædning, der forårsager sådan resonans? Her er de vigtigste:

 1. Cadmium. Det er en tungmetal deponeret i nyrerne og leveren. Det tillader ikke, at disse organer fungerer normalt. Det afregnes i knogler og andre organer og elimineres fra kroppen i 10-30 år.
 2. Phenol. Dette stof har en dårlig virkning på funktionerne i nyrerne, leveren, hjertet, nervesystemet, lungerne. Det kan forårsage infertilitet og kræft. Fra kroppen forsvinder det hurtigt, men klarer at gøre skade.
 3. Klor. Dette stof, selv i små mængder, påvirker slimhinderne, hvorfra der er feber og en tør, hård hoste. Og hvis du indånder klor dampe i lang tid, kan der opstå lungesygdomme, depression og onkologi.
 4. Toluen. Råmaterialet til dette kemikalie er olie. Det er et kraftigt opløsningsmiddel til lakker og maling. Giften fra dette stof kommer ind i lungerne og blodet ved indånding. Dette medfører døsighed, tab af appetit, hovedpine, hørelse og hukommelse forringelse.

Selvfølgelig er det ikke nok med godt fra kvarteret med disse stoffer. Men man bør ikke overdrive, da sådanne kemikalier kun kan bringe sådanne kemikalier til kroppen i store mængder. Så tømt lofter kan således være sundhedsskadelige, hvis de er af ringe kvalitet og mistænkt er billige.

Stofstræklofter med fotoudskrivning

Situationen med stoffets (sømløse) loft er lidt anderledes. Fabrikanter hævder, at denne type lærred er miljøvenlig og naturlig. Faktisk er der lidt naturligt. Polyester med termisk imprægnering af polyurethan kan kun være harmløs, hvis stoffet er lavet af høj kvalitet, har bestået alle checks og har et certifikat.

Sådan køber du et kvalitets stretch lærred

I øjeblikket er byggematerialemarkedet så mættet, at det er meget vanskeligt at skelne det oprindelige strækloft fra en falsk. Vi stoler alle på kvaliteten af ​​europæiske producenter. Men fangsten er, at der praktisk talt ikke findes europæiske produkter til lofter i vores land. Det handler om den høje pris for varer af høj kvalitet fra Europa.

Glossy stretch loft

Vores køber kan ikke altid betale en sådan pris. Men den kinesiske eller russiske film er meget billigere og det bredeste udvalg. I retfærdighed bør det nævnes, at der i Kina selv er velrenommerede virksomheder, som producerer højkvalitetsprodukter til hævede lofter. Sådanne virksomheder overholder europæiske standarder og licenser, passerer alle relevante checks for tekniske egenskaber og farer. Du kan ikke være bange for et sådant euro loft, kun de er heller ikke billige.

Tips, når du vælger et lærred:

 1. Et kendetegn ved den europæiske og kinesiske film er dens bredde. Den første er produceret op til 3 meter bred, derfor er det nødvendigt at tilslutte sømmen ved reparation af et stort rum. En kinesisk film op til 5 m bred, så sømmen er ikke nødvendig.
 2. For ikke at forveksle med at vælge et lærred til et fashionabelt blankt loft, skal du, når du køber, anmode om et overensstemmelsescertifikat og et kvalitetscertifikat.
 3. Det er også værd at være opmærksom på dyrere mærker, så sandsynligheden for, at du vil "falde" på et kvalitetsprodukt, øges.
 4. Det ville ikke være galt at spørge råd fra venner, bekendte, der allerede har haft erfaring med brugen af ​​spændingsstrukturer.
 5. Du kan spørge på internettet, udforske fordele og ulemper, og kun derefter gå til butikken. Samtidig skal butikken og producenten vælge godt bevist og have gode anbefalinger.
 6. At vælge stoffespændingsstrukturer er vanskeligere at begå en fejl, fordi europæiske producenter, i modsætning til kineserne, mærker deres produkter. Du skal omhyggeligt se på emballagen for at få oplysninger om producenten, og mærket skal være et par centimeter fra stoffets kant. Desværre kan selv sådanne tegn ikke garantere, at dette er originalen, og ikke falsk.

Bestem, hvilket kvalitetsloft der er installeret

Desværre, men før installationen er 100% for at afgøre, om du har lavet et godt valg, er det umuligt. Helt alle de negative følelser fra det kunstige loft forsvinder kun to uger efter installationen.

Her er nogle retningslinjer, hvor skaden på stræklofter kan bestemmes:

 • Efter installationen udstråler loftet ingen lugt, eller det er meget svagt. Efter tre dage med god ventilation skal lugten forsvinde;
 • efter euro reparation en anden 1-2 uger er en kemisk lugt. Dette tyder på, at materialet er af gennemsnitlig kvalitet. I børnehaven og i soveværelset kan sådan dækning ikke gøres, men i køkkenet eller korridoren vil det gøre det;
 • efter installationen er der gået mere end to uger, og fordampningen passerer ikke, de er vedholdende og endda søde - det er umuligt at bo i et sådant rum, strukturen skal hurtigt fjernes.

fund

Transformere et hus eller et rum er det nødvendigt at sammenligne alle fordele og ulemper ved strækloftet og afgøre, om de skal risikere deres helbred for modetrends skyld.


Og hvis du stadig vil installere et lignende loft, bør du seriøst overveje materialevalg eller foretrække tekstillofter. Dette materiale indeholder ikke meget farlige kemikalier og påvirker ikke sundheden. Behøver kun at købe produkter fra den officielle leverandør.

Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Er stræklofter skadelige for helbredet?

Ikke så længe siden er rygtet, der strækker lofter, utroligt giftige, og det er bedre at opgive, at de begyndte at få fart. Men er det virkelig? Er de skadelige for sundheden?

Lad os prøve at sammenklare dette problem! Vi vil overveje sammensætningen af ​​de materialer, de er fremstillet af, og så vil du selv forstå, at djævelen ikke er så forfærdelig som han er malet. Sandt nok er stræklofterne lidt overdrevne.

Argumenter "minus" fra modstandere strækker lofter

Hvad er så farlige stræklofter for sundhed?

Det vigtigste argument fra fighters mod "ikke-økologiske" materialer er, at hele Europa har længe nægtet dem, men vi, beboere i tredje verden lande, forsætligt forgifter dem.

Det er bare nonsens, som endda svært at udfordre! Europa, og hele verden er lige fyldt med polyvinylchlorid. Han er overalt og overalt, og ingen nægter det.

Plastflasker, linoleum, laminat, ledninger, plastikposer, vinyl tapet og plader og meget mere... Du siger i Europa, at dette ikke er alt? Eller er deres polyvinylchlorid noget anderledes end vores? Absolut ingenting.

Men det vigtigste her er dette: polyvinylchlorid, det er en klargjort formel, der kom ud af kombinationen af ​​forskellige stoffer. Det betyder, at det på ingen måde har de egenskaber, som komponenterne har! Dette er allerede transformeret materiale.

Skaden på PVC manifesteres kun i produktionsprocessen, da koncentrationen af ​​dampe af de oprindelige elementer er høj i dette rum.

Polyvinylchlorid frigiver også giftige stoffer, når de brændes. Men hvad er op til denne virksomhed almindelig borger, stort set?

Hvorfor PVC stræklofter giver anledning til bekymring?

Strækloft, det er en tynd plastfilm. Og denne kendsgerning er meget forvirrende købere, for hvem miljøvenlighed - i første omgang.

De er ikke tilfredse med, at PVC består af ethylen, der ekstraheres fra råolie (47%), chlor, dvs. salt (55%) og tilsætningsstoffer - opløsningsmidler, konserveringsmidler, pigmenter (2%).

Disse mennesker begynder at adskille egenskaberne af disse tilsætningsstoffer, idet de tror, ​​at det er dem, der på en eller anden måde gør skade.

Hvad er der mere i PVC? Her er hvad:

 • Phenol (carbolic)
 • Formaldehyd (formalin)
 • Toulol

Selvfølgelig er disse ikke alle elementer, men denne liste er nok for nogle af dem for ikke at være bange for alvor. Lad os forstå mere detaljeret i hver af disse komponenter.

phenol

Phenol lugter også som almindelig skole gouache: den indeholder nok af det. Men på trods af en sådan stærk fordampning kan maling ikke kaldes et skadeligt produkt, da det hele ligger inden for det normale område.

Carbolsyre, carbolsyre eller phenol, et ekstremt giftigt stof i sin rene form og i laboratorier, der arbejder med det, udføres i specielle masker og handsker, mens de er i et specialskab med en emhætte.

Hvis du hele tiden indånder ren phenol, vil det ødelægge luftveje, forårsage nervesystemet lidelse, "plante" hjertet. Phenol er særlig farligt for allergikere, da mennesker med nedsat immunitet og dårlig leverfunktion reagerer selv i små doser af dette stof med anfald.

For resten er carbolsyre helt uskadelig. Desuden overstiger indholdet af byggematerialer og andre husholdningsartikler ikke de tilladte normer. Desuden er det ligegyldigt hvilken producent.

Med alt ønske fra håndværkere, vil overskridelse af dosen af ​​phenol eller enhver gift ikke påvirke produktionsomkostningerne! Hvis du tilføjer det i en anden dosis, så virker reaktionen simpelthen ikke. Og der er intet punkt i dette.

Desuden, hvis carbolsyre reagerer med nogle elementer, er dens rene egenskaber allerede tabt, og fordel opnås i stedet for skade. Tror ikke?

Se derefter, hvor ellers, med undtagelse af stræklofter, er phenol indeholdt:

 • I de fleste stoffer er de mest berømte som aspirin, analgin, orasept. Phenol har bakteriedræbende egenskaber, ødelægger svampe, infektioner, vira, beroliger.
 • I de fleste byggematerialer
 • I nogen børns farver
 • I kosmetik
 • Ved fremstilling af enhver plastik
 • de desinfektionsmidler

Ja, overalt, der er praktisk talt phenol! Og for at endelig fjerne dine tvivl, lad os sige sådan en ting: Carbolic sælges i fri adgang, i en koncentration på 10%, og det betyder, at det ikke længere er et gift.

For eksempel vil det samme arsenik til at købe bare ikke virke. Alle farlige giftstoffer er inkluderet i listen over stoffer, der ikke er til salg til private ejere eller organisationer uden særlig tilladelse.

formaldehyd

Formaldehyd eller formalin, såvel som phenol, er en gift i sin reneste form.

Men i produktionen, herunder mad, er formalin kun et konserveringsmiddel, mærket E-240.

Formalin er overalt: i produkter fra spånplader, i alle byggematerialer, medicin, kosmetik og mad. Det er langt mere farligt end phenol, fordi det ikke kun påvirker nervesystemet og de indre organer, det er også et officielt kræftfremkaldende stof.

Men massefraktionen i byggematerialer, herunder stræklofter, er ubetydelig og tjener til at beskytte det færdige produkt mod udvikling af svampe og anden nastiness.

Toulol

Det er et opløsningsmiddel til polymerer, og uden det er produktion af plast og plast umulig.

Koncentrationen på samme tid er meget lille, og du vil ikke føle nogen sådan destruktiv virkning, hvis det er fast materiale.

Men i flydende form er toluen meget flygtig og skadelig, men i denne form er den kun indeholdt i visse typer byggematerialer. For eksempel er den velkendte "Moment" lim, som tidligere blev snappet op af stofmisbrugere. Det er toluenet indeholdt i det og forårsager en hallucinogen og narkotisk virkning. Imidlertid blev denne komponent i 1998 fjernet fra limens sammensætning, og i dag kan toluen i denne form næsten ikke findes andre steder. Det er, selvom det er indeholdt i hævede lofter, er der ingen skade fra den.

Er stoffets stræklofter sikrere?

Hvis dette ikke overbeviste dig om ovenstående og et ord "film" går ind i en dumhed, kan du overveje muligheden for at strække lofter lavet af stof. Men, miljøvenlige i dem kun selve ordet, væv. Og faktisk er dette stof også imprægneret med kemi!

Og stadig et stofloft - en fin støvopsamler, der næsten er uvirkelig at rengøre. Og hvad er i det væsentlige mere skadeligt - du bestemmer dig. Enten den mytiske fordampning af giftstoffer, eller de levende, virkelige støv og kvaler, som er det værste onde for allergikere.

Generelt, om et strækloft lavet af stof er skadeligt eller ikke, er op til dig. Men vi kan ikke se præcis nogen forskel mellem disse belægninger.

Er der nogen forskel mellem kinesiske og franske stretchlofter?

Nogle mener, at kun en dokumenteret producent er en garanti for miljøvenlighed af PVC-produkter. Det vil sige, hvis du køber dyrt materiale fra en europæisk producent, så kan du ikke bekymre dig om noget, da standarder overholdes der.

Der er en vis sandhed i dette, men... I Europa er det bare fysisk, at der ikke er så mange virksomheder, der fuldt ud kan levere verdensmarkedet med franske loftsbeklædning.

Hvad er det Frankrig og et par fabrikker? Og har du nogen ide om, hvor meget de skal arbejde for at imødekomme behovet for Rusland alene, hvilket er enormt sammenlignet med dem? Og Amerika? Og resten af ​​landene?

Og så meget som du vil have, i 98% køber du et "fransk" loft, som er lavet i Kina. Og det betyder slet ikke, at det ikke vil bestå af chlor med ethylen, men af ​​reneste phenol og formalin. Hvorfor dømmer kineserne for dig selv?

Hvad siger eksperter om stretchlofter?

Udtalelsen fra eksperter om genstand for skade på stræklofter er utvetydig: en skadelig ting! De anbefaler ikke, at de strækker sig i planteskoler og soveværelser, fordi de advarer om uhyggelige dampe, der vil hjemsøge sovende mennesker for livet.

Lugten af ​​hævede lofter, der vises under installationen - den sædvanlige lugt af phenol. De er næsten alle nye, plastiske og ingen ting. Men af ​​en eller anden grund er han meget bange for mennesker. Selvom det forsvinder kun et par dage efter at have installeret lofterne.

Også rådgiver eksperter ikke at sætte pærerne i lysekronerne, der opvarmer overfladen af ​​loftet, fordi det kan provokere udslippet af giftstoffer. Men faktum er, at der ikke sker en sådan emissionstemperatur, men energibesparende lamper er meget mere skadelige...

P. S. Eksperterne i dette tilfælde er de sædvanlige installationsguider. Og disse mennesker, som du forstår, er meget langt fra kemi.

Men det er deres meninger, der prickede hele internettet, og de fortæller forfærdelige historier om konsekvenserne af at arbejde med PVC. Men de arbejder med opvarmet PVC, og ja, i dette tilfælde begynder det at frigøre giftige stoffer.

Selvom her er en af ​​de reelle anmeldelser af en specialist, der længe har været involveret i installation af stretch PVC lofter:

Men hvad vil du fra dette? Vil du ikke opvarme rummet til 300 grader? Selv køkkenet, hvor potterne koger dag og nat, får ikke så kritiske grader.

Hvordan man laver et hjem helt sikkert og miljøvenligt?

Lyrical digression. Hvis du stadig er bange for stræklofter, som ild, så vil vi gerne give dig nogle anbefalinger om, hvordan du sikrer fuldstændig renlighed af dit hjem og krop.

Det første du bør gøre, er at inspicere husets vægge kritisk. Hvis de er konkrete - er du velkommen til at skifte bolig! Beton stærkt "fonit" fra stråling.

Hvis der er asfalt omkring huset - gå !! Det er også radioaktivt, da det indeholder knust sten. Den bedste løsning - et lerhus i landsbyen.

Smid alle retterne, da ethvert metal udsender stoffer, der er skadelige for kroppen. Og ingen Teflon og keramik vil spare dig. Og der er ikke noget at sige om plastik! Fenol, du ved...

Det er også tilrådeligt at stoppe med at spise og trække vejret, da luften er mættet med stråling og kemiske produkter fra planteemissioner, og fødevaren er gift.

Tror ikke? Og vi fortæller dig præcis, alt giften! Og grøntsager og frugt og kød. Fordi deres masseproduktion er simpelthen umulig uden brug af kemikalier.

En frelse - din have og økologisk landbrug uden brug af herbicider, insektmidler og gødning. Men sandheden, et trick venter dig her: Regner er kemiske og sure, og grundvandet er mættet med gødning fra markerne og produktionsemissioner...

Afslutningsvis vil jeg gerne sige: spørgsmålet om, hvorvidt strækningslofterne er miljøvenlige, vi har åbnet fuldt ud, og nu forstår De selv, om de er skadelige for helbredet eller ej.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Stræklofter - er de sundhedsskadelige?

Stretch loft - efterbehandling materiale, som findes i næsten hver anden lejlighed. Dens popularitet forklares af massen af ​​fordele: Denne dækning skjuler fejlene og ujævnhederne i loftet, giver rummet et pænt og æstetisk udseende, er let at rengøre og beskytter rummet mod at blive oversvømmet af dets naboer ovenfor.

Imidlertid er der flere og flere gange tale om farerne ved stræklofter: Belægningen antages at udlede en ubehagelig lugt og afgive giftige stoffer, som har negativ indflydelse på husejerenes sundhed. Er dette efterbehandling materiale så farligt? Eller er det en anden myte? Lad os finde ud af det.

Stræklofter - er de sundhedsskadelige?

Er PVC stræklofter farlige?

PVC, eller polyvinylchlorid, er en syntetisk polymer, der i vid udstrækning anvendes til fremstilling af tøj, sko, børneartikler og husholdningsartikler. Plastmaterialer, medicinske forsyninger, mad og drikkeemballage, legetøj til børn og selvfølgelig hævede lofter er lavet af dette materiale.

Forfalskede produkter

Stretch loft lavet af PVC - en budget version af loftet. Dens omkostninger overstiger ikke 700-800 rubler. for 1 m 2. Ved første øjekast ser det ud til, at et sådant udbredt materiale ikke kan være sundhedsfarligt: ​​det er ikke tilfældigt, at det bruges til at lave retter og børns ting. Faktisk er højkvalitets polyvinylchlorid fremstillet i Frankrig eller Tyskland helt sikkert. Du kan sikkert bruge det til at dekorere et soveværelse eller en børnehaver: det vil ikke påvirke dit helbred eller din babys trivsel.

1. Et firma, der bekymrer sig om ry, har altid et officielt registreret kontor. 2. Prøver skal også være til stede, lige fra kataloger og ende med egentlige eksempler på de tilbudte varer. 3. Skal være alle nødvendige dokumenter og certifikater. 4. Sørg for at spørge om tilgængeligheden af ​​kontrakten. 5. En virksomhed, der beskæftiger sig med hævede lofter, leverer altid installationstjenester. 6. Sælgeren skal levere tjenesteydelser til indgåelse af kontrakten samt udføre alle nødvendige målinger.

De fleste butikker sælger dog billige kinesiske produkter, der ikke opfylder europæiske kvalitetsstandarder og ofte er sundhedsskadelige. Det er ikke let at skelne en falsk fra originalen: PVC-loftsfilmen har ikke sin egen mærkning, så når man køber, skal man styre information fra emballagen. Og det er ikke altid pålideligt.

Bemærk! For at købe materiale af god kvalitet, spørg sælgeren om certifikater, der bekræfter produktets kvalitet og overholdelse af europæiske sikkerhedsstandarder.

Giftige stoffer

Dårlig PVC-strømmestrømme indeholder mange giftige komponenter, som har negativ indflydelse på menneskers sundhed.

Tabel. Giftige stoffer indeholdt i dårlige kvalitet PVC-lofter.