5 måder at organisere køkken loftbelysning

I dag taler vi mere om loftslysene. Hvilke slags loftlamper skal bruges til at fremhæve loftet i køkkenet, end det ene er bedre end andre, og hvilke fejl bør undgås - i denne artikel.

På IdealKitchen.ru var der allerede et godt overblik over, hvordan man korrekt planlægger generel og lokal belysning, hvilke fejl i denne proces sker oftest, og hvordan man kan undgå dem.

1. Spotlights

En meget populær mulighed for baggrundsbelysning i køkkenet er forsænket (forsænket) spotlights. En af de mest succesrige løsninger er, når en hel køkkenfront i en afstand på ca. 60 centimeter fra væggen er en række spotlights fordelt jævnt. De er indlejret i et ophængt loft eller i en gipspladskonstruktion, lidt fremspringende foran køkkenskabens hængende skabe.

Sådan belysning effektivt og jævnt lyser alle arbejdsområder i køkkenet. Lyset falder direkte på bordpladen og slår ikke i øjnene. Dette design har en anden nyttig funktion - det maskerer udstødningskanaler og anden nødvendig kommunikation.

Et alternativ til et ophængt loft er et køkkenhornstykke eller "visir". Hvis han står over vægskabene, er det også muligt at indbygge en række specielle møbler lamper.

2. Overlygter

For nylig bruger interiørdesignere til belysning af køkkenet i stigende grad moderne overlys. Kompakte lyskilder i form af en cylinder, en terning eller en kugle er lavet af forskellige materialer - metal, plast, klart eller matteret glas, krystal. Som regel kan de bruge forskellige typer lamper: både traditionelle glødelamper og halogen og LED.

Overhead lys kan placeres rundt omkredsen af ​​køkkenet i en afstand fra væggene. Og det kan fordeles jævnt i hele loftet. I dette tilfælde vil belysningen af ​​rummet være så glat og komfortabelt som muligt.

3. LED'er

LED belysning loftet i køkkenet findes på mange forskellige måder. For eksempel i form af baggrundsbelyste lys, som i billedet nedenfor.

LED-teknologier tillader implementering af mere originale lysdesignløsninger. For eksempel lave en sammensætning af smalle lysende striber på loftet. Eller efterligning af et loftvindue: ved hjælp af en lysboks eller ved at skære en niche i det suspenderede faldeloft til belysning og lukning af det med glas.

Hvis du beslutter dig for at lave et loftsloft, kan du vælge et særligt gennemskinneligt lærred. LED belysning vil omdanne et sådant loft til en stor lampe.

Alle disse teknikker hjælper visuelt med at ændre den ikke meget succesfulde geometri i et lille rum og visuelt lave loftet lidt højere.

4. Dæklys

En god løsning til et moderne køkkeninteriør er buslamper. Deres største fordel er, at lamper monteret på en sporbase kan styres i forskellige retninger. Nogle lamper på dækkene kan flyttes over loftet. Dette giver dig mulighed for meget fleksibelt at styre køkkenbelysningen, tilføje lys præcis, hvor du har brug for det, og når du har brug for det. Du kan sammensætte ethvert design fra dæk, herunder installation af lamper i forskellige højder.

5. Traditionel loftslampe

Med alle mulige ulemper ved en vedhængslampe i midten af ​​køkkenet - er muligheden ret acceptabel. Men kun hvis køkkenet er lille, og lysekronen har flere horn, rettet ikke kun lige ned, men også til siderne.

Hvis køkkenområdet er mere end 7-8 kvadratmeter - er det værd at bruge to kilder til lys eller mere, hvis det er nødvendigt.

Den mest optimale variant med hensyn til ergonomi og design er traditionelle vedhængslamper eller en lysekrone over spisebordet og arbejdslamper i køkkenområdet (indbygget, overhead eller buslamper).

Kan du lide denne artikel? Gem dit link og del med venner!

Eksempler på belysning i køkkenet med et strækloft

Streklofter - et trendy og praktisk element i moderne interiør, der åbner endeløse muligheder for lysdesign. I denne artikel vil vi se på belysningsmuligheder i køkkenet med et strækloft, dele med dig nyttige tips og et udvalg af fotos.

Komfort og harmoni i dit køkken er meget mere afhængig af belysningen af ​​loftet end det kan synes. Det er:

 • skaber de nødvendige betingelser for madlavning og spisning
 • understreger loftets design
 • adskiller kogezonen fra spisepladsen;
 • øger visuelt størrelsen af ​​rummet
 • kardinalt ændrer atmosfæren i rummet og påvirker endda velvære.

Køkkenet er et multifunktionelt rum, og dets belysning skal være den samme. For at gøre dette, anbefaler vi at kombinere design og praktiske tilgange, under hensyntagen til generelle anbefalinger, især køkken- og stræklofterne.

Lidt nyttigt teori

Hvis du ikke har valgt den type stræklofter, så er her en god artikel. Lysdesign identificerer 3 typer belysning, der adskiller sig i deres funktionalitet:

 • generel - fylder jævnligt rummet med lys og erstatter dagslys;
 • accent - retter lys til et bestemt objekt
 • dekorative - belyser spisepladsen, fremmer en romantisk stemning eller en afslappet samtale.

Ifølge lamperne i loftet er belysningen opdelt i central, punkt og omkreds, symmetrisk og asymmetrisk. Navne taler for sig selv, så vi vil ikke blive dumme på dem, men vi vil vise eksempler på billedet.

Men disse typer belysning gælder for hvert værelse i huset. Køkkenet dikterer sine egne regler:

 • jo mere lyser jo bedre. Oftere lider vi af mangel, men ikke fra overskydende lysstyrke i køkkenet. Når du planlægger det, overveje derfor en universel ordning bestående af forskellige typer belysning - centrale og spotmonterede, indbyggede møbler og loft. Det giver dig mulighed for at ændre strømmen og retningen af ​​strømmen af ​​lys. Billedet viser succesfulde eksempler på sådanne ordninger;
 • Belysningsanordninger skal have en høj grad af beskyttelse, ikke være bange for damp, fedt og stænk.

Spændetøj har også luner:

 • Overvej placeringen af ​​armaturerne før montering af spændingsarkene. De er installeret på bundloftloftet, og at tilføje en lyskilde kan være problematisk;
 • Effekten af ​​forsænket armaturer til lofter fremstillet af PVC-film må ikke overstige 35 watt, til stofbelægninger - 50 watt. Tætheden af ​​filmduge til udbrænding og deformation fra høje temperaturer bestemmer lampens kraft og lampeskærmens orientering;
 • Glatte dukker reflekterer lyset og fordobler mængden, og mørke lofter kræver intensiv belysning.

Vælg typer af belysning

Ud over at udføre grundlæggende funktioner skal lamperne opfylde (eller i det mindste ikke modsige) parametrene og den overordnede stil i køkkenet, loftdesignet, skabe komfort og opfylde kravene til energiforbrug.

Og her er nogle belysningsenheder, du har til din rådighed:

 • vedhæng - lysekroner, lampeskærme, spotlights eller bare pærer på ledningen;
 • indbygget loft - spot, panel, modulære, spotlights;
 • overhead - pille lamper, spotlights, pletter;
 • LED stripe;
 • spotlight monokrom eller RGB-lys.

Hvis du tænker på dekorativ belysning til to-tierstrukturer, vil interessante effekter være effekten af ​​et flydende loft og en stjerneklar himmel.

Vælg den rigtige type lampe hjælper indretningens stil og størrelse. Det er ønskeligt, at belysningsarmaturer matcher situationen, var lavet af samme materiale og ikke varierede i farve. Lignende lampeskærme er tilgængelige fra forskellige producenter.

Blandestile er i mode, så vær ikke bange for at gå ud over den valgte retning. Belysning skal være behageligt, selvom det bliver det klassiske interiør i neoklassisk.

Og nu skal vi gå gennem hver af de ting.

lysekrone

Dette er en af ​​de vindende muligheder for at dekorere et værelse med et strækloft, udgangspunktet for hele lys sammensætningen, der giver generel belysning. Sandt nok ser en sådan lampe ikke i et lille køkken, og selv med et lavt loft.

Lysekroner pryder ikke kun klassisk interiør. De er passende i stilarterne minimalisme, hi-tech, retro, Provence, moderne og er repræsenteret af det bredeste udvalg af originale armaturer med regelmæssige og uregelmæssige former. Beviset venter på dig på billedet nedenfor.

Idé: Ønsker du en unik loftsaccent? Dekorer en ikke-beskrivende lysekrone med en frynse af tråde, sten, perler, tetrapacks, glasperler, lav lampeskærme af papir, træ eller tøjnåle. Brug materialer, der ikke deformeres af temperatur, og husk vægten af ​​lampen. Som en mulighed skal du først kontrollere, hvordan det materiale, du ønsker at reagere, vil bringe det tættere på varmekilden.

Lysekronen er placeret nøjagtigt i midten af ​​loftet, men i det rummelige køkken kan det forskydes. Det afhænger af det valgte loftområde og design. Jo større rummet er, desto flere lamper vil være brug for lysekronen. En langstrakt lysekrone vil være egnet til belysning af et rektangulært rum eller en del af loftet, og en rund eller halvcirkelformet tier vil dekorere en lampe af lignende form.

Vigtigt: Planlægning af køkkenets belysning på papir eller i online-programmer, find det nøjagtige center under hensyntagen til køkkenet - selvfølgelig, hvis du ikke har planer om at omorganisere møblerne. Ellers ser det ud til at lysekronen er placeret asymmetrisk.

Glem ikke om filmens følsomhed strækker stoffet til opvarmning.

Anbefalede standarder er forskellige for hver type lampe. For at undgå beskadigelse af stoffet kan du bruge frostede glaslamper til din lysekrone. En anden mulighed for at undgå dette er at kombinere stræklofter med gipsvæg og installere belysning i et mere holdbart materiale.

Vedhæng lampe skygge

Hængende fra loftet lampeskærm - en fantastisk måde at skabe accent og dekorative belysning i et stort eller mellemstore køkken med højt loft. Hængende lampeskærme passer bedst sammen med spot- eller perimeterbelysning, men med en lysekrone ser de kun godt ud i et stort køkken.

2-3 lamper placeret over bordet med træ eller lavet af specielle papirlamper er karakteristiske for den moderne skandinaviske trend. I tilfælde af køkkenplanlægning med en ø (halvø) er de også placeret over arbejdsområdet. De ser, du ser stilfulde og hyggelige.

Blandt de flotte muligheder - evnen til at justere længden af ​​ledningen og en række loftlamper, som kan ændres fra tid til anden, bringer en lang række liv.

En interessant løsning - et lampeskærmboks, egnet til køkkener i moderne stil. Og Edisons pære, der hænger på en snor eller dekorative knuder, vil understrege interiører i stil med loft eller retro.

pletter

Superfunktionelle moderne belysningsenheder, som du nemt leder til en bestemt zone eller objekt. Der er ophængt, overhead, indbygget i loftet eller møblerne pletter, med industrielle, almindelige eller udsøgte lampeskærme. Til alt dette værdsættes de af designere.

Pletterne er egnede til store rum og køkkener i Khrusjtjov, og en række former og modeller giver dem et grønt lys i hver indvendig retning. Dekorér metalbjælken med dine egne hænder, som vi har anbefalet i lyset af lysekronen og bringe stedet tættere på bløde klassiske stilarter.

En sådan lampe vil forsigtigt markere et billede, en niche eller en anden accentindretning, og flere lamper vil belyse et rummeligt værelse.

Spot- og spotsystemer er nyttige, når man omarrangerer møbler, fordi de giver den rigtige retning af lys til madlavning eller spisning. Eksempler på pletter venter på dig på billedet.

Indbygget og overlygter

Panel, modulære, spotlights og pletter er placeret i samme plan med loftet eller rager ud over dets grænser. Dermed de tilsvarende navne.

Panel og modulære

For nogle synes loftbelysningspanelet for industrielt og mere velegnet til private boliger. Og andre vil overveje det en chance for at skabe illusionen om et penthouse, loft eller på øverste etage i et privat hus med vinduer overhead. Panellampen passer ind i køkkenet i stil med loft, moderne, minimalisme.

Standardarmaturerne i panelarmaturerne svarer til parametrene i køkkenmoduler - 60 x 60 cm, hvilket vil skabe proportionalitet, der lettere kan opfattes af menneskets vision. Lyspaneler vil give diffust lys. For at gøre det selv skal du installere mindst to sådanne lamper. Og sådan ser de ud.

Modulære lamper ser selv kedeligt ud og er forbundet med kontoret. Men hvis du forbinder dem sammen - en sildben, en zigzag, i geometriske former i midten eller langs omkredsen af ​​loftet, vil du være i stand til at lave en original belysningsplan.

punkt

Disse lamper er en gave til kreative mennesker. De belyser et lille område med plads med en stråle af lys. Spot lamper:

 • regulere koncentrationen af ​​lys;
 • præsenteret i forskellige størrelser, farver, former;
 • skabe forskellige belysning muligheder;
 • reflektere lys fra blanke lofter og jævnt sprede det rundt i lokalet;
 • visuelt øge rummet i volumen (når det er placeret på omkredsen)
 • egnet til alle indretningsstile med sin enkelhed og neutralitet;
 • understrege grænserne mellem køkkenområder.

Spotlights er indbygget og overhead. De er nemme at installere - på loftet, vægge, møbler, nicher, der giver ensartet overordnet og accentbelysning. Dot lamper er perfekt kombineret med andre belysningsenheder, med deres hjælp de skaber linjer, buer, cirkler, ovaler, andre figurer.

Vigtigt: Hvis loftet består af flere svejsede baner, skal du placere spotlights mindst 15 cm fra sømmen.

Når du bruger halogenlamper, støder du på den såkaldte interne refleksion. Reflektoren i lampen passerer en del af lyset inde i lærredet og afslører alle dets indvendige ledninger, armaturer, indlejret under lamperne og alle støvtykker. Alternativ - LED lamper.

LED baggrundsbelysning

Det bruges til at belyse alle detaljer i interiøret, herunder loftet. Hvid, gul, farve, blinkende, den er forskelligartet og universel.

LED strips er så populære, at vi ikke detaljeret beskriver alle fordelene, men blot viser dig på billedet.

Vigtigt: En specialkasse til LED-strip gør det sikkert for helbredet.

En af de vidunderlige LED-belysning er effekten af ​​flydende eller svævende loft. De er velegnede til værelser i alle størrelser, og endda løfte lofter.

Baglygter

Af de forskellige muligheder for sådan belysning betragter vi den mest romantiske - loftet "stjerneklar himmel." Nå, hvem ville ikke have middag ved stearinlys under den stjernebesatte himmel, og endda med planeter eller kometer?

Denne effekt gøres ofte på PVC-lommer, i det mindste - på stoffet. Og på hvilke måder opnås det:

 • fotoudskrivning;
 • "Star" fiber;
 • Disse varer + LED lys;
 • store LED-punkter;
 • Starpins glødetål;
 • luminescerende maling;
 • Swarovski diffuse linser.

Det er fortsat for dig at vælge den rigtige løsning og donere 10-15 cm til loftets højde.

Som du sikkert allerede har gættet, er det bedre at bruge en kombination af flere typer lamper i køkkenet.

Nyttige tips

Og endelig nogle anbefalinger:

 1. 1. Sæt lamperne over arbejdsområdet, men ikke for langt fra væggen - så skyggen af ​​dit hoved ikke falder på bordpladen. Den anbefalede afstand mellem lampen og væggen er 40-50 cm. Overvej at andre indvendige elementer blokerer lyset.

 • 2. Der er formler, der hjælper med at beregne, hvor mange pærer du behøver for fuldt ud at belyse rummet. For eksempel er 5 watt LED-strøm nok til at belyse 1 m2. Så i vores tilfælde med lamper er det ikke skræmmende at overdrive det.

 • 3. Er du bekendt med begrebet farvetemperatur? Det er angivet i parametrene for belysningsenhederne og informerer om, hvilken slags lys de udsender - koldt (2500-400 Kelvin) eller varmt (4000-5000 K). Kold belysning forfrisker, varme - slapper af og skaber komfort. Nogle lamper skal udskiftes, men i tilfælde af LED-lamper er det umuligt at ændre farvetemperaturen. Derfor beslutter du på forhånd om denne parameter.

 • 4. Det er ønskeligt, at de tilgængelige lyskilder svarer til omtrent samme farvetemperatur, og forskellen mellem dem overstiger ikke 500 K.
 • 5. På væggene af kolde nuancer ser lampe med varmt lys og omvendt fordelagtigt ud.
 • På dette vil vi sige farvel. Vi ønsker dig lyse og originale ideer!

  Sådan laver du belysning i køkkenet med et strækloft

  Stræklofter er fortjent populære hos ejerne af lejligheder og private huse. Moderne materialer giver dig mulighed for at anvende denne type finish ikke kun til dekoration af stuer, men også køkkener. Dette åbner en bred horisont for eksperimentering og implementering af en række design ideer. Af særlig interesse er belysningen i køkkenet med et strækloft. En bred vifte af lamper giver dig mulighed for at skabe originale interiører, hvoraf de er beundringsværdige.

  I denne artikel vil vi dele hemmelighederne med korrekt belysning i køkkener med stræklofter, samt fortælle dig hvordan du vælger lamper og installerer dem.

  Hemmeligheder af høj kvalitet belysning

  Belysning spiller en vigtig rolle i skabelsen af ​​et stilfuldt og hyggeligt køkken.

  En kompetent tilgang til valg af lamper og en omhyggeligt gennemtænkt ordning af deres placering kan nå flere mål på én gang.

  Ved hjælp af basis- og ekstra lyskilder er det muligt at levere det nødvendige niveau af belysning til køkkenet, zone rummet og fokusere på de enkelte elementer i indretningen. En vellykket løsning af dette problem afhænger direkte af, hvilket strækloft der er monteret i dit køkken.

  Hemmeligt nummer 1: kvaliteten af ​​belysningen køkkenet påvirker typen af ​​strækloft.

  For at skabe stræklofter anvendes PVC-film, som kan være mat, blank eller have en metallisk skygge. Hver type strækloft har sin egen refleksivitet: for eksempel afspejler en matfilm lidt lyset, hvilket gør rummet mere visuelt rummeligt.

  Metalliske (især mørke) lofter dæmper lysstrømmen, hvilket gør det blødt. Overfladen af ​​det blanke loft er som et spejl - lyset i det afspejles ret intenst.

  Hemmeligt nummer 2: Farven på lærredet betyder noget.

  Kvaliteten af ​​belysningen påvirkes også af skyggen af ​​strækloftet. Hvis du vælger et koldt, lystfarvet lærred (hvidt, lysegult, blåt osv.), Vil lyspærer med varm kromaticitet gøre det neutralt. Lampe med en kold glød forbedrer loftets skygge, som afspejler lysstrømmen og farger alt, hvad der er i køkkenet - mennesker, genstande, mad og færdigretter.

  For elskere af mørke farver ville den ideelle løsning være at installere et stort antal spotlights. De vil vende strækloftet i stjerneskinnet og give det ønskede belysningsniveau.

  Alternativt kan du bruge en multi-track lysekrone, hvor lygter er installeret med den maksimale tilladte effekt.

  Hemmeligt nummer 3: Overvej loftets højde.

  Hvis loftet i dit køkken er højt, er vedhængstype lamper med fast eller justerbar ophængslængde såvel som modeller af langstrakt form, ideelle til belysning.

  I køkkener med lave lofter er det bedre at installere loftbelysningsenheder - lysekroner, spotlights osv.

  Hemmeligt nummer 4: Antallet af lamper og deres type afhænger af køkkenområdet.

  Rummeligt køkken med strækloft kræver særlig opmærksomhed ved belysning. Vælg en zone, hvor spisebordet hjælper med at hænge lysekrone med et par horn.

  Der kræves separate lyskilder til et arbejdsområde med komfur og vask, og lamperne vil ikke være overflødige nær indgangen til køkkenet og opbevaringsrummet (hvis der er en). Til dette formål egnede spotlights, lamper på parentes og led strip.

  Der er mange køkkenbelysning muligheder med et stort område. Hvert boligejer kan hente et sæt belysningsarmaturer, der er optimale til sit hjem, og bestemme, hvordan man arrangerer lysene, så de ikke blot belyser rummet, men også supplerer interiøret.

  For et lille køkken vil der være nok af en vedhængs- eller loftkørelysekrone, et sæt flere lamper på pendler eller et spotsystem - de giver et klart lys, der er tilstrækkeligt til at belyse et lille rum. Som et ekstra lys kan du bruge LED-stripe eller spotlights installeret rundt om loftets omkreds.

  Krav til lamper til køkken med strækloft

  Design funktioner stræklofter omfatter brug af belysningsenheder, der opfylder visse sikkerhedskrav.

  • Canvas stræk loft lavet af PVC, som begynder at smelte ved en temperatur på +55 grader. Derfor er den maksimale tilladte effekt af lamperne i armaturet 60 W for almindelige glødelamper og 35 W for halogenlamper. Der er ingen strømbegrænsninger for lysdioder og lysstofrør.
  • På foraene kan du finde modsatte synspunkter vedrørende retningen af ​​hornene i køkkenkroniserne monteret på et strækloft. Nogle brugere anbefaler at købe lysekroner til hævede lofter med nuancer, drej den åbne del ned. Andre hævder at du kan hænge en lysekrone af enhver type. Vi anbefaler følgende: Hvis du foretrækker lamper med horn op, skal du bruge pærer med en tilladt effekt angivet ovenfor. Og sørg for, at afstanden fra lærredet på strækloftet til lampen er mindst 15 cm.
  • Metallyset på loftkronen, der bruger for kraftige glødelamper, vil ikke være en beskyttelse for filmen, men en trussel. Opvarmet hurtigt, vil det flyde lærredet, så det bedste valg vil være modeller af denne type, udstyret med energibesparende eller LED-lys.

  Producenter af belysningsartikler tilbyder et stort udvalg af lamper, som kan bruges i køkkener med stræklofter. Disse omfatter lysekroner, spotlights, diodbånd og spotsystemer.

  lysekroner

  Til salg er der modeller af suspenderet og loft type. Suspended lysekroner er fastgjort til hovedloftet med en særlig kroge eller dowels. Fastgørelsen af ​​suspensionen er maskeret med et dekorativt foring, som normalt kommer komplet med en lysekrone. Hvis beklædningen ikke er, kan du bruge et dekorativt udtag af udvidet polystyren, polyurethan eller gips.

  Loftsmodeller er monteret på en særlig fane, som er placeret i den frie niche mellem hovedloftet og PVC-stoffet. Det er tilrådeligt at lave et bogmærke i den indledende fase af reparationen, inden du installerer strækloftet - dette vil gøre det muligt at bevare filmens integritet og installere armaturet på en sådan måde, at dens bund passer godt til lærredet uden at deformere det.

  Udvalget af køkkenlysekroner er ret forskelligt: ​​Producenter tilbyder både multi-track-modeller i minimalistiske, klassiske, moderne og højteknologiske stilarter samt enkelt lampeskærme på en kæde, snor eller snor. Valget af en passende lampe afhænger af indretningens overordnede stil og størrelsen af ​​rummet.

  Det er vigtigt! Ved at vælge en multi-louvre lysekrone til et blankt strækloft, skal du huske: Det er nødvendigt at fjerne støv, som til sidst ophobes på lampens elementer, regelmæssigt. I spejlet overflade på lærredet vil støvakkumulationer være tydeligt synlige.

  Lyskilder i lysekroner til køkkener med stræklofter er fluorescerende, halogen, LED-lamper samt almindelige glødelamper.

  projektører

  Belysningsanordninger af denne type er populære for deres kompakte størrelse, attraktivt udseende og nem pleje. På grund af den snævre vinkelsvinkel belyser en sådan lampe et rum på op til 2 kvadratmeter, derfor bruges de i grupper.

  For at kvalitativt belyse hele lokalet eller en separat zone skal punktlamperne monteres med 1 lampe pr. Kvadratmeter.

  Montering af spotlights udføres på specielt forberedte pladser. Bogmærker er placeret mellem lærredens strækloft og hovedloftet.

  Fordelene ved punktlys bør tilskrives deres lave strømforbrug på grund af brugen af ​​diod og fluorescerende lamper. Armaturhuset opvarmes ikke, hvilket gør det sikkert for et strækloft.

  Der er begge modeller med en bevægelig ydre del, som gør det muligt at styre lysstrømmen til en bestemt zone og ikke-roterende armaturer med et lodret lys. Ved hjælp af disse belysningsenheder kan du zone et værelse, samt bruge dem som et element af indretning til flere niveauer lofter.

  Diode tape

  Strukturelt er diodebåndet et fleksibelt plastkort, hvor LED-pærer og modstande er monteret. Under drift opvarmes båndet ikke, hvilket gør det muligt at slå det som et element af dekoration til tagflader af flere niveauer eller som en ekstra lyskilde monteret rundt om strækningsloftets omkreds.

  Diode tape er monteret på basis af dobbeltsidet tape. Denne lampes levetid - op til 15 år.

  Spot systemer

  Denne moderne køkkenbelysning med et strækloft vil appellere til dem, der kan lide en stil, der kombinerer elementerne i minimalisme, hi-tech og moderne. Spot-systemet er en eller flere armaturer placeret på stangens bund, som er fastgjort til tappene i hovedloftet.

  Sortimentet omfatter modeller med roterende og drejelige lamper. Også blandt brugere er populære track spot systemer, der består af en samlestang med lys placeret på den. Hovedfordelen ved sporsystemer er evnen til at ændre lampens placering og flytte den langs samlestangen.

  Vores tips og fotos af færdige løsninger hjælper dig med at organisere højkvalitetsbelysning i køkkenet med et strækloft. Vi ønsker dig inspiration, og lad dit køkken være lyst og hyggeligt!

  Strækloft i køkkenet: muligheder, fordele og ulemper, design

  Skal jeg lave et loft i køkkenet, som har meget specifikke temperaturforhold og høj luftfugtighed? Svaret er enkelt - det er det værd. Moderne materialer giver mulighed for at levere af høj kvalitet, og pleje af sådanne belægninger er meget lettere.

  Stræklofterne til køkkenet er som regel lavet af syntetiske materialer, der er designet til mange års drift. De tændes ikke, absorber ikke lugt, som er særlig vigtigt på det sted, hvor de laver mad, svampe udvikler sig ikke på dem, og statisk elektricitet ophobes ikke.

  Udformningen af ​​strækloftet i køkkenet kan laves i næsten enhver stil, og selve loftet kan være på flere niveauer. Dette giver dig mulighed for at fjerne uregelmæssighederne i loftoverfladen, skjule kommunikation og ledninger, understrege opdelingen af ​​rummet i separate zoner. Ved hjælp af en kombination af forskellige farver og materialer kan du visuelt øge rummets højde eller endda dens område.

  Typer af stræklofter i køkkenet

  Afhængigt af det materiale, hvor stoffet strækker loftet i køkkenet, er de opdelt i to hovedtyper:

  Derudover er der forskelle i loftets overflade, som deres ydre kvaliteter afhænger af. De kan være tekstureret eller glat. Derfor er lofterne opdelt i:

  Du kan vælge enhver farve, eller bestil en belægning under metallet eller endda gennemskinnelig - det giver mening at skabe specielle lyseffekter. Lad os se nærmere på hver af disse arter.

  Blankt strækloft i køkkenet

  Måske er dette den mest egnede mulighed, da glatte overflader er nemmeste at rengøre, de er nemme at vaske, de absorberer ikke fedt og snavs og holder dem ikke på overfladen. Glans afspejler lys, hvilket gør overfladen af ​​et sådant loft tættere på et spejl. Det hjælper med at øge belysningen, køkkenet virker mere rummeligt.

  • Visuelt øger rummet, dets højde og volumen;
  • Øger belysningen;
  • Det har en bred vifte af mulige farver;
  • Afviger i lang levetid uden tab af udseende;
  • Giver pålidelig beskyttelse mod lækage.

  Sådanne lofter anvendes med succes i forskellige indretningstilstande, både de mest moderne og traditionelle, såsom Provence eller Country. Farven på loftet er valgt baseret på ikke kun interiørets stil, men også størrelsen af ​​rummet. Som i tilfældet med udvælgelsen af ​​andre efterbehandling materialer, i små værelser bør du bruge lyse farver, de rummelige dem tillader brugen af ​​mørke, mættede farver.

  Børstet strækloft i køkkenet

  Eksternt vil det matte loft ikke afvige fra det sædvanlige, pudsede og malede. Lyset, der reflekteres fra et sådant loft, vil forsigtigt blive diffunderet rundt i rummet uden at danne glares og zoner med forskellig belysning. Den eneste ulempe - rummet kan virke lidt lavere end det faktisk er.

  • Loftets farve opfattes som ensartet på grund af manglende blænding;
  • Passer til enhver indretningstilstand;
  • Sømene på lærredet er usynlige, hvilket gør det muligt at montere et stort areal på et niveau.
  • Gør lokalet mere behageligt, "hjem".

  Sateen strækker loftet i køkkenet

  Ifølge deres egenskaber er sådanne lofter tæt på mat, men de har ikke deres ulempe: de reflekterer lyset bedre og dermed visuelt "løfter" loftet. Glans af satinoverflader ligner perlemorespil, æstetisk ser det ud til at være meget fordelagtigt.

  • Pearlescent glans tilføjer elegance til ethvert interiør;
  • Værelset synes mere rummeligt;
  • Øget belysning;
  • Sømene på lærredet er usynlige.

  Stræklofter i køkkenet med fotoudskrivning

  På det materiale, som stræklofterne er lavet i køkkenet, kan du anvende et billede. Dette gøres ved fotoudskrivning. Kompetent udvælgelse af tegninger til applikation kan helt omdanne et værelse, rette dets proportioner, gøre det lettere eller omvendt, fjern overdreven belysning, hvis køkkenet vender mod syd og har store vinduer.

  Konventionelt kan tegningerne på lærredet opdeles i følgende grupper:

  • Sky (skyer, stjerner);
  • Dyr;
  • Blomster, frugter, grøntsager;
  • Bygninger, broer, tårne.

  Brugen af ​​forskellige mønstre giver designet af strækloftet i køkkenets eksklusivitet. Med deres hjælp kan du opnå usædvanlige virkninger: For eksempel kan du ved at placere et billede af en bro span på loftet være under broen.

  Populære "stjerne" lofter i køkkener er som regel uhensigtsmæssige - her er frugtmotiver mere egnede. Billedet af en blå himmel med lyse skyer eller flyvende fugle gør det muligt at "fjerne" loftet helt, hvilket straks ændrer ikke kun lofts visuelle højde, men også hele opfattelsen af ​​interiøret.

  Alle overvejede typer lofter hører til den første type og er lavet af PVC film. Er det muligt at lave stræklofter i køkkenet af den anden type, det vil sige fra stof? Dette er i princippet muligt, hvis systemet fungerer godt med udstødningssystemet over ovnen, og den mindste mængde brændende og fedt ind i luften.

  Det er imidlertid umuligt at fjerne forureningen af ​​loftet fuldstændigt, og stoffet, som det er fremstillet af, er meget mere modtageligt for lugt og fedt end filmen. Hertil kommer, at pleje af sådanne lofter er vanskeligere, de er ikke nok til kun at vaske med vaskemiddel. Derfor anvendes stoflofter som regel i sådanne værelser som stuer eller soveværelser.

  Farve strækloft i køkkenet

  Der er ingen begrænsninger for at vælge loftets farve, det kan være hvidt, beige, rødt og endda sort - alt afhænger af kundens ønsker. Men det er værd at udforske rådgiveres råd om valget af farver i rummet, hvis du vil have det til at se harmonisk ud.

  • Med højt til loftet, skal du vælge mørkere nuancer til lærredet.
  • De lyse farver i loftet kanvaser vil bidrage til visuelt at øge højden af ​​rummet, det vil virke mere rummelige og lettere.
  • Varme toner tilføjer komfort, men samtidig "smalt" rum.
  • Kolde nuancer "skubber" overfladen, hvor de er malet.
  • Valget til loftet og gulvet i kontrasterende nuancer ser imponerende ud, men det kan visuelt gøre rummet mindre.
  • Store tegninger i loftet er passende i store køkkener, i små er det bedre at nægte sådant design.

  Design af strækloftet i køkkenet

  Loftdesignets stil bør ikke være i modstrid med de øvrige elementer i rumindretningen. Hvis køkkenet er designet i en klassisk stil, vil loftet "stjerneklar himmel" eller billeder af dyr på det næppe være passende. I dette tilfælde er det bedre at blive på et matt lærred med en rolig tone - mælk, perle eller lys beige. For et højteknologisk køkken ville et blankt loft eller et metallisk loft være et glimrende valg.

  Hvis køkkenet er opdelt i flere funktionelle områder, kan du understrege zoneindstillingsloftet i forskellige niveauer over forskellige zoner. Det korrekte valg af farve er meget vigtigt. Nu tilgængelige lofter af enhver farve er det kun vigtigt at overholde visse regler for valg:

  • Den lyse farve i loftet vil øge appetitten og muntre op. Dette gælder især for farver som rød, orange, gul. Men rødt kan medføre øget træthed.
  • Rolige toner har en beroligende effekt, reducerer appetitten. Først og fremmest er disse blå og lyse violet nuancer.
  • Hvid hjælper med at "løfte" lofterne, men er ret kedeligt.
  • Sort farve er doseret, og kun i de tilfælde, hvor rummet er meget godt oplyst.

  Belysning i køkkenet med et strækloft

  Stræklofter - ikke en hindring for at hænge din yndlingslysekrone eller rette spotlights. Særlige embedded systemer, der er fastgjort til loftet og dækket med et spændende lærred ovenpå, vil give solid støtte til lamper. De kan monteres pletter eller kroge til hængende lysekroner. Du kan bruge lamper i køkkenet med loftslofter, du behøver kun at forudinstallere fastgørelseselementer til dem.

  Tip: Lysekronen kan til enhver tid monteres i loftet, og selv gør det uden involvering af installatører. På det sted, hvor det er nødvendigt at installere det, limes en plastring med en diameter, der er mindre end den dekorative skål under fastgørelsen, fast i spændingsvævet med en speciel lim. Endvidere skæres den indre del af ringen igennem, en krog fastgøres i loftet på den sædvanlige måde, hvorpå lysekronen er hængt.

  Strekak i et lille køkken

  Hvis køkkenet er lille i størrelse, skal du være særlig forsigtig med at vælge farveskemaet for dets design, og følg også råd fra designere, der vil bidrage til visuelt at gøre dit køkken større:

  • Vælg for strækloftet samme farve som for væggene - men i en anden nuance;
  • Undgå store fotoprints på loftet, den eneste undtagelse er billedet af en blå himmel med lyse skyer;
  • Det blanke loft vil bidrage til at gøre køkkenet mere rummeligt og let "løfte" lofterne ved at spille refleksioner;
  • I små værelser er fladskærme af komplekse former næppe egnede, det er bedre at bruge et direkte lærred.

  Fordele og ulemper ved stræklofter i køkkenet

  Fordele ved stræklofter i køkkenet:

  • Nem installation, der ikke kræver dyrt, langt og "snavset" arbejde med gips og maling;
  • Forebyggelse af "bugten" fra de øvre naboer (PVC-stof kan rumme op til 100 liter vand pr. Kvadratmeter);
  • Evnen til at skjult lægge kommunikation og ledninger;
  • Brandsikkerhed;
  • Langt liv uden tab af kvalitet - omkring tyve år;
  • Evne til at vælge et andet design.

  Ulemper ved stræklofter i køkkenet:

  • Det er let at ødelægge materialet under spænding mekanisk - ved punktering eller skæring;
  • I store områder kan forbindelsessømmer være mærkbare, især på blankt lærred;
  • Nogen tid efter installationen udsender stoffet en ubehagelig lugt;
  • Fra den faktiske højde af loftet "spist" mindst fem centimeter.

  Tip: I et stort køkken er det bedre at bruge matte eller satinlofter - de er ikke så mærkbare sømme. Hvis du planlægger at installere et blankt loft, er det bedre, hvis det er placeret i forskellige niveauer - det gør det muligt at gøre uden synlige sømme.

  For at tjene loftet i lang tid, skal du passe på ham. Periodisk vaskes kluden med konventionelle bløde midler, der ikke indeholder slibemidler. Fedtforurening kan forsøge at fjerne den svagt sure opløsning af eddikesyre eller citronsaft. Mindst en gang om måneden skal loftet rengøres.

  Tip: En sløv glans vil skinne igen, hvis du tørrer loftet med ammoniak og derefter med en fugtig klud.

  Design af strækloftet i køkkenfotoet

  På billedet af moderne køkkeninteriør ser du ofte et loftsloft. Dette design ser altid stilfuldt ud i harmoni med resten af ​​finishen. Disse lærred er nemme at vedligeholde, er ikke bange for vand, varme. Derudover er bredden af ​​et panel tilstrækkelig til at afslutte hele køkkenet, i dette tilfælde vil der ikke være en enkelt søm, der ville ødelægge udseendet. Men selvom rummet er meget stort, kan en køkken-stue, for eksempel håndværkere, montere dækket, så sømmen kun vil ses for et erfarent øje.

  Særlige egenskaber

  Inden du vælger et strækloft til reparationer i køkkenet, bør du gøre sig bekendt med sine fordele og ulemper. Dette giver dig mulighed for at træffe en velinformeret beslutning, der med rimelighed nærmer sig oprettelsen af ​​et harmonisk interiør, ikke uden ordentlig brugbarhed - køkkenpladsen kræver særlige kvaliteter fra de anvendte materialer.

  værdighed

  De vigtigste fordele ved køkkendesign med hævede lofter er som følger:

  • Der er ingen grund til at forudse basisen;
  • Lærredet, i modsætning til gipsvæg, sparer pålideligt fra at blive oversvømmet af sine naboer ovenfra, da det kan holde tilbage en stor mængde vand - op til 100 l / m2;
  • I tilfælde af oversvømmelse taber kluden ikke sin form, det er tilstrækkeligt at lave en lille punktering og dræne vandet;
  • Hvis der sker en brand, brænder materialet ikke;
  • Reparationsmuligheder for loftkonstruktioner er ret omfattende på grund af den rige palette af nuancer og teksturer;
  • Lærredet er i stand til at skjule rør, ledninger mv fra nysgerrige øjne;
  • Livet af en sådan belægning i køkkenet når op til 20 år og kræver ikke reparation.

  Det er også værd at overveje, at spændstrukturerne kan monteres på flere niveauer, hvilket skaber et smukt, unikt design. Forskellige ideer kan let hentes i billedet. Det er bedst at bruge denne teknik, hvis rummet er kombineret med stuen, så du kan visuelt adskille køkkenpladsen.

  Det er vigtigt! Stræk- eller gipsplader med flere niveauer kræver høje vægge.

  mangler

  Hvis vi taler om ulemperne, er de meget mindre:

  • Strækloft, på trods af tilstrækkelig styrke, tolererer ikke virkningerne af skærende eller gennemborende genstande;
  • Til installation kræver mindst 5 cm fra væggenes højde;
  • PVC-film ved første gang efter reparationen kan udsende en ejendommelig lugt;
  • Hvis lærredet bruges til at dekorere køkkenet, skal man huske på, at man ikke kan undvære sømme, de kan være lidt synlige;
  • Vanskelig dyr installation.

  På trods af sine ulemper bliver strækplader i stigende grad brugt i køkkendesign, og nogle af mulighederne for sådan efterbehandling kan ses på billedet nedenfor.

  Materialer og typer af klæder

  Når man beslutter sig for at vælge filmdækning eller gipsvæg i køkkenet, er det værd at beslutte på materialet. Forskellige paneler adskiller sig i overfladens tekstur, så det valgte design påvirker indretningens overordnede indtryk, når det sammenlignes med fotos, er det helt synligt.

  Det er vigtigt! For mindre værelser er det bedre at vælge glatte belægninger og til rummelige køkkener, matte eller kunstneriske med ornamenter.

  Glossy lærred

  Glans afspejler godt lyset, som visuelt gør rummet klarere og mere. Det er også et godt valg til lave lofts køkkener, da det visuelt løfter væggene. Før du fortsætter med reparationen, skal du dog huske på, at en sådan webs maksimale bredde ikke er mere end 3 meter, så der kræves flere ruller i et bredt område.

  Glatte paneler i kombination med de samme møbler facader er perfekte til små køkkener i Khrushchev huse. Det er bedre at vælge en skygge til et dækkende lys - hvidt, mejeri, vanille, beige. Også blankt lærred kan have en anden struktur: marmoreret, naturligt læder eller ruskind. På billedet nedenfor kan du se eksempler på køkkendesign med blanke lofter.

  Matt finish

  Sådanne belægninger er egnede til klassiske interiørtyper, og de ligner den sædvanlige kitt. Overfladen afspejler ikke lys, så den visuelt valgte skygge vil ikke ændre sig. Forskellene på overflader med forskellig tekstur kan ses på eksempelet på billedet.

  Det er vigtigt! Uigennemsigtige overflader er gode til rummelige værelser, på deres sømme efter installation er de ikke synlige.

  Matt materiale ser roligt og behageligt ud, især i kombination med blød belysning. Indstillinger for brug af matte stræklofter i køkkendesign er præsenteret på billedet nedenfor.

  Satin loft

  I udseende er dette materiale næsten ikke anderledes end matte, men det har en subtil glød, som farverne ser meget lysere ud. Særligt effektiv vil ligne en hvid belægning, idet der tages hensyn til den skinnende overflade, bliver den snehvid.

  Sømmene er ikke synlige på satinbelægningen, så de kan sikkert bruges til at reparere lokaler af enhver størrelse. Sateen har dog flere ulemper:

  • Et lille udvalg af farver;
  • Det er umuligt at sætte et fotoprint
  • Høj pris

  Nedenstående billede viser mulighederne for køkkeninteriør med satinstrækloft.

  Kunst lærred

  Mulighederne for et sådant færdiggørelsesmateriale er simpelthen endeløse, fordi de giver dig mulighed for at vælge et billede, som omgående forvandler interiøret. Store og for lyse mønstre passer ikke til små rum.

  Mest populære billeder:

  • Stjerneklar himmel eller universet;
  • Lyse skyer
  • Flyver eller sidder på fuglens grene
  • Dyr;
  • Cityscape, arkitektoniske elementer;
  • vægmalerier;
  • Flower ornament;
  • Geografiske kort over vores verden og fantasi realiteter;
  • Portrætter.

  Designer covers kan være med ethvert mønster op til dit eget billede eller billede. Når du vælger et stort billede, bør du helt sikkert tage højde for den generelle retning af interiøret. Dette designstrækloft er bedre at bruge til køkken-stuen i de følgende billeder.

  Hvad skal overvejes, når du vælger

  Glatte belægninger er gode til små køkkener, men valget skal huske på, at de afspejler alt. Derfor bør de øverste køkkenskabe være i perfekt rækkefølge.

  I køkkenet kan du bruge PVC og stof. Materialet er imidlertid lunefuldt i plejen, mens PVC er et mere praktisk materiale. Plast vil ikke lade vandet i tilfælde af oversvømmelse fra naboerne ovenfor, men stofservietterne vil lide meget efter en sådan hændelse. PVC-film tillader ikke, at lamperne er stærkere end 35 watt.

  Gipsplader belægning

  Design interiør køkken projekter også ofte involverer brugen af ​​gips. I modsætning til PVC-film eller stoffer er de enklere at installere, som du selv kan klare. Gipsvæg gør det muligt at konstruere strukturer af flere niveauer af forskellige former, det er fleksibelt og nemt at behandle materiale. Varianter af designgipsloft til køkkenet kan ses på billedet.

  Enkelt niveau

  Dette design er bedre at vælge til små køkkener, det vil ikke overbelaste indretningen og vil ikke gøre rummet endnu mindre. For en sådan belægning kræver kun 10 cm fra væggenes højde. Efter installation af gipsvæg og ruvning kan den trimmes med ethvert materiale - maling, tapet, gips etc.

  Hængslet loftsammensætninger kan skjule kommunikation, samt installere lamper rundt omkretsen. Til reparation af køkkenrummet er bedre at vælge et fugtighedsbestandigt materiale, det er godt modstandsdygtig over for virkningerne af damp og vand. Designmuligheder for enkeltgulvgipslofter i køkkenets indretning er vist på billedet nedenfor.

  differentieret

  Denne type finish er kun beregnet til store højkøkkener. Det er bedst at ty til at installere flere niveauer, om nødvendigt, for at adskille køkkenpladsen fra stuen ved hjælp af et gipsplader. Sådanne sammensætninger kan være meget komplekse, konstruktioner af denne type monteres af eksperter i op til en uge. Også høje vægge tillader brugen af ​​bjælker, der passer godt ind i interiøret i stil med Provence, Land, Loft osv.

  Gipsvæg er et miljøvenligt materiale, der gør det muligt for luften at passere, så strukturen kan "trække vejret", og loftbunden som følge heraf vil ikke blive dækket af forme fra fugt. GKL er holdbar og rimelig pris. Ved at vælge et gipsvæg konstruktion design, kan du ændre rummets proportioner. Ovaler og cirkler giver dig mulighed for at vælge centrum af rummet, rektangler strækker visuelt rummet, og det er godt at bruge kvadraterne til at fremhæve et bestemt område.

  Ved installation af et to-niveau loft er værd at være opmærksom på placeringen af ​​lamperne. I midten er det bedst at placere lysekronen og spotlights eller LED strips på den nederste del. Design muligheder for gulvbelægninger på flere niveauer i køkkenets indretning kan ses på billedet nedenfor.

  Valg af farve og design

  Hvilken farve der skal vælges til færdiggørelse af loftsplankens loft til køkkenet, afhænger af det samlede indretning. For små værelser i Khrusjtsjov og typiske panelhuse er det værd at bruge lys nuancer sammen med en blank overflade, hvilket vil gøre pladsen mere. For rummelige værelser kan du samle mørkere og mere mættede farver, og multi-level designs giver dig mulighed for at kombinere flere farver på én gang.

  Det er vigtigt ikke at overbelaste loftets overflade, det bør ikke over-tiltrække al opmærksomhed. Det er bedre at vælge neutrale farver, der let blandes med de fleste nuancer. Disse er beige, hvide, mælkeagtige, elfenben, lysegrå osv. De forskellige farveindstillinger til strækbelægninger eller gipsvægskonstruktioner i køkkenet kan ses på billedet nedenfor.

  Stilvalg

  Designet af moderne køkkener, uanset om de er i Khrusjtjov eller nye bygninger, indebærer omhyggelig overvejelse om interiøret. Alle elementer i dekoration, møbler og indretning skal være i overensstemmelse med en bestemt stil og understrege det. På grund af mangfoldigheden af ​​paletten, teksturer og materialer, strækket lærred eller gipsplademontering passer til enhver stil.

  For klassikere er det værd at vælge de rigtige symmetriske former og diskrete nuancer. Det bedste valg ville være hvid eller blød pastel gamma. Hvis vi taler om tekstur, er det bedre at vælge matte eller satinlofter, og når du bruger gips, skal du ikke vælge lyse overflader.

  Glans ser godt ud i stilarter som minimalisme og højteknologi, det vil kun understrege det moderne interiør. Kitsch eller avantgarde giver dig mulighed for at vælge lyse rige farver, men landsbyens stilarter, for eksempel Provence eller Country, kræver matte overflader med tilføjelse af bjælker. Hvordan vil du strække lofter og design af gipsplader i forskellige stilarter af køkkenindretning kan ses på billedet nedenfor.

  belysning

  Dette er en vigtig detalje i designet af ethvert loftoverflade, stræk eller gipsplader. Lyset giver dig mulighed for at ændre rummets proportioner, fremhæve farven eller afgrænse rummet til forskellige zoner, for eksempel køkken og stue. Valget af modeller af lamper og lysekroner afhænger i høj grad af rummets højde. I lave rum er det bedre at montere spotlights, mens i høje værelser ser hængende lamper og massive lysekroner sig godt ud. Varianter af design af stræklofter med forskellige typer belysning i køkkenets indretning kan ses på billedet nedenfor.

  Det er nødvendigt at tage højde for farven og installationen af ​​baggrundslyset. Jo mørkere lærredet eller suspenderet gipsplader, jo mere lys er påkrævet. Hvis overfladen er blank, er det vigtigt ikke at overdrive det med lampens antal og lysstyrke - der bør ikke være en stærk spekulation.

  Gør kolde eller lyse farver i det indvendige lysere kan bruge lysende lysstofrør. De samme nuancer med varm belysning ser lysere ud og vises hvid. Effekten af ​​fluorescerende lamper bør ikke være mere end 35 watt. Hvis der er behov for en mere kraftfuld baggrundsbelysning, bør du passe på varmeisolering.

  Hvad bestemmer prisen

  Uanset hvilken variant af loftkonstruktion (stræk eller gipsplader) du har valgt at designe køkkenindretningen, er der flere faktorer at overveje - de påvirker reparationsprisen. Dette er:

  • Rummets område;
  • Tilstedeværelsen af ​​rør;
  • Nicher og ledges;
  • Rummets form
  • Antal lamper;
  • Antal niveauer;
  • Formenes kompleksitet.

  Det skal tages i betragtning, at installationen af ​​spændingsdukker vil koste meget mere end gips.

  Spændbeklædning eller gipsvæg passer til ethvert indretning. Sådanne designs ser stilfulde og pæne, de er praktiske i pleje og giver dig mulighed for at skjule ledninger og rør. Valget af teksturer og farver afhænger af designkonceptet, men selv de enkleste muligheder er i stand til at understrege stilen.