Lugt fra strækloftet

Ikke så længe siden installerede jeg strakte lofter i en lejlighed. Dette er dårligt, eller et andet spørgsmål er godt (om miljøvenlighed her), men hvilket spørgsmål blev jeg plaget lige efter installationen var lugten fra spændingsregimentet. Lad os tænke i dag, er det normalt, når strækloftet lugter lige efter installationen?

Faktisk siger duften straks efter installationen, at du bare siger stammer. Nå, hvis du installerede et strækloft i et rum, kan du lukke det, men hvis du installerer stræklofter i hele lejligheden, så vil du ikke skjule hvor som helst. Og det vigtigste er, at det skræmmer dig, dårlige tanker kommer straks på, at den er skadelig osv. etc.

Lugten fra strækloftet for første gang dage efter installationen er helt normal. Tænk, vi er omgivet af så mange ting, at de nye lugter også som loftet. Dette omfatter elektronik (video, lydudstyr) og artikler af tøj, især hvis de er lavet af ikke-naturlige materialer. Alle disse ting lugter meget stærkt, men denne lugt passerer om en uge. Så med loftet den samme historie. Næsten alle stræklofter er lavet af PVC film (polyvinylchlorid), det er han, der skaber en behagelig lugt fra strækloftet. Men jo højere filmens kvalitet er, jo hurtigere lugter du. Du tror nok det værste loft er kinesisk, det er ikke helt sådan. Kinesisk hæftet loft er anderledes, der produceres i fabrikker, med overholdelse af teknologi og standarder, er et sådant loft ikke ringere end europæiske producenter. Men der er også et billigt kinesisk loft, lavet i kunstige forhold, et sådant loft lugter længere, men lugten fra et sådant strækloft vil også forsvinde.

Lugten forsvinder helt fra 3 dage til 2 uger. Alt afhænger af kvaliteten af ​​dit loft. Jo højere kvalitet, desto mindre lugter. Men prisen på "som om europæiske stræklofter" adskiller sig flere gange.

Men nogle gange installatører af stræklofter giver ud af billige kinesiske lofter til europæiske mærker, det er næsten umuligt at skelne nu. Selv certifikater hjælper dem ikke med at blive let smedet. Du kan dog skelne ved lugt. Så at loftet lugtede mindre, han angiveligt bedre, går installatørerne på tricket.

1) Loftet før installationen er på lager, et par - tre uger, lugten fra et sådant loft går væk, hvilket betyder, at det kan gives af som en dyr europæisk.

2) I et varmt rum lugter loftet stærkere end i et koldt. Men i et varmt rum vil loftet hurtigt miste sin lugt. Derfor, hvis et loft er installeret i et køligt rum, så er lugten fra den mindre og den kan også udleveres til et loft med højere kvalitet.

3) luftfugtighed Også duften af ​​stræklofter, krøllet af fugt. Jo drier rummet, desto hurtigere hæves loftet. Jo højere luftfugtigheden er, desto stærkere lugten. Derfor vil lugten i toilettet og badeværelset lugte stærkere.

4) loftshøjde. Jo højere lofterne, jo mindre duft, testes også.

5) Selvfølgelig - lufting, hvis du ikke selv laver reparationer, og herrerne gør det for dig, kan du simpelthen ventilere rummet, før du fjerner lugten fra strækloftene fra lejligheden. Nej - duften vil forblive, men det vil ikke være så skarp, så du kan også give loftet for dyrt. Og efter et par uger forsvinder lugten helt.

6) Størrelsen af ​​rummet. Jo større rummet er, jo hurtigere lugter du væk. Det er normalt en dag eller to. I små mellemrum varer det meget længere.

7) Belysning. Jo mere lysarmaturer du har indbygget i loftet, desto mere vil det varme op, jo længere vil det lugte i lejligheden.

Husk dette, og lad dig ikke narre. Ikke panik! Lugt fra strækloftet, det er normalt! Efter et par - tre dage og maksimalt om et par uger forbliver der ikke et spor. Og du vil nyde det æstetiske loft. Ventil rummet ofte, duften vil gå meget hurtigere. Jeg tror, ​​du hjalp.

Lugt fra strækloftet.

Hej Situationen er dette: Jeg bestilte installationen af ​​et strækloft. Masters ankom installeret. Den stærke lugt var den første dag (sandsynligvis selv de første timer), så blev den svagere. (Lugten er sødlig, som gouache), men til sidst blev den ikke helt forsvundet. Det har været 3 uger. Og duften er stadig der. Svag, men følte (lufting hjælper ikke). Den nederste linje Hvad begyndte at kommunikere med det firma, der installerede - siger loftet bør ikke stinke, selv kom fra deres folk (jeg insisterede) kiggede / lugtede - siger lugten føler, men ikke loftet er, det lugter anderledes. Der er intet for en anden at stinke. Nu fortsætter jeg med at kommunikere med kontorchefen der sætter loftet. Han er ikke imod undersøgelserne, selv siger at komme til de genstande, hvor de sætter loftet, se / lugte det - alt er fint. De siger, at vi lægger et par stykker hver dag, og der er ingen problemer. Da jeg valgte dem, google anmeldelser.. og valgte fordi der ikke var nogen negativ overhovedet. Jeg tror det ville være det - har allerede nået op. Spørgsmål til eksperterne - hvad andet kan stinke eller hvordan man fortsætter? Ved selve rummet: det er vinklet. 2 vægge - gaden. 1 væg - min egen lejlighed - 1 væggrænser på næste dør. De stinker ikke. På væggene blev reparationen afsluttet en uge før loftet blev installeret. Der flizelin til maleri og maleri tikkuriloy. Der er ingen lugt fra det, og jeg tror det ikke kan være. Gulvet er gammel parket, som blev skrabet og lakeret 5-7 år siden. Dobbeltvinduer har også stået i flere år. Nå, duften før du installerede loftet var ikke. Et andet firma, der installerede loftet, siger, at det er muligt, at når værelset blev opvarmet (når du installerede loftet) kunne nogle efterbehandlingsmaterialer varme op, som begyndte at lugte nu.. men jeg tror, ​​at gulvet ikke kunne være der, ville trægulvet ikke stinke. Væggene er friske - de stinkede næsten ikke selv når man maler. Det gamle loft stinkede heller ikke. Interesseret i udtalelsen fra fagfolk på dette område.

dette lærred lugter. står over for sådan! Jeg råder dig til at ændre lærredet! Virksomheden skal erstatte!

Det lugter af karamel loft, gouache eller andre søde lugt udsender vinyl, der er til stede i loftet med en stærk opvarmning i korte de er overophedning som et loft praviloieto sker med lak blad og som regel er det Kina, fordi Europa ikke bruge vinyl i kompositionerne, og hvis så det er meget Mammy

Det lugter som linned. Selv Europa, som lugter stærkere end Kina, har ikke en sådan lugt som du har beskrevet. Undersøgelsen er dyr, og det kan ikke give et positivt resultat. Du kan ikke skrive meget om det. Prøv at komme videre fra dem for at kræve udskiftning af stoffet eller kontakt et andet firma. Og om anmeldelserne skriver de for det meste selskaberne selv. Personligt i Irkutsk er dette tilfældet. Men det lugter linned. Hvor mange lofter har vi gjort, og mange kunder bærede ikke noget ud af værelserne, og uanset hvordan de varmer op i lokalet, ingen efterbehandling materialer eller møbler lugter.

Tre uger er ikke nok. Efter seks måneder opstår lugten højst sandsynligt. Meget afhænger af producenten, nogle mennesker har mindre lugte af andre. Men uanset hvor cool denne kemi er, og den forbliver kemi. Desuden vil hele sandheden om lofterne ikke fortælle dig, hvem der gemmer sig bag forskellige certifikater. Og det faktum, at de reducerer mængden af ​​lokaler, og kompositionen af ​​luften i lokalerne, på grund af dette, ændres ikke til det bedre. Tilføj til denne plastikvindue, bundplader, laminat med et polymersubstrat, vinyl tapet, møbel af spånplade mv. Osv. Hvor lang og høj kvalitet kan du bo i en plastikpose.

Og ingen siger, at hævede lofter er helt økologisk materiale. Og dem, der hævder, at det er deres øko-lofter, det er nonsens. PVC lofter er kemi og takket være denne kemi stretch lofter og besidder sådanne egenskaber, som de er bestilt. BEREGNING AF AFSLUTNINGSVOLUM, i det mindste så vidt muligt at sænke loftet er 3 cm. (Uden lamper), 4 cm. (Med lamper). Hvordan kan et højttab på 3-4 cm påvirke. Vil disse 3-4 cm gemme situationen? Og hvis vi taler om kvalitetslivet, er det i skoven i et træhus med nogle vægge, gulve og lofter.

Jeg forstår, at du i princippet er imod et kvalitetsliv under byens forhold. Du vil ikke engang prøve, især fordi andre rådgiver eller skaber dette helt liv.

Er kvalitetslivet i byen ægte? Hvad angår mad, argumenterer jeg ikke, du kan købe det, bare et spørgsmål om pris. Alle de fordele, som vi bruger i dette liv, alt, hvad der hjælper os med at forenkle vores liv - Alt dette gør ondt i miljøet og betyder, at det kommer til os.

Lugt fra stræklofter: er det værd at bekymre sig?

Hver ny ting har sin egen karakteristiske lugt. Nye sko, nye møbler, næsten alle netop erhvervede ting... Og det er ligegyldigt, om det er naturligt eller kunstigt materiale - det lugter stadig.

Nogle gange glæder vi os i denne duft og beklager så meget, at det til sidst forsvinder. Og nogle gange gør vi vores bedste for at slippe af med det.

Og da absolut alt har sine fordele og ulemper, er det ikke overraskende, at sådanne smukke, praktiske stræklofter har deres egen "men". I denne artikel vil vi rejse et emne, der bekymrer alle, der lige har afsluttet en reparation, nemlig lugten fra strækloftet.

 • hvordan det skal være i orden af ​​tingene og hvad der skal være alarmerende;
 • hvor meget han kan holde ud i lejligheden
 • hvad kan styrke / reducere det
 • hvor sikkert er det for helbredet
 • hvordan man kan slippe af med det hurtigt.

Oplysningerne fra os er af interesse både for dem, der har til hensigt at installere stræklofter og for dem, hvis faglige aktivitet er forbundet med deres installation.

Aromaer af reparation

Først og fremmest bør du sørge for, om duften virkelig kommer fra strækloftet. Hvad ellers kan lugte, eller ville det være mere korrekt at sige "stink"?

Hvis der er andet end loftet i din lejlighed, er der ikke sket noget - spørgsmålet er ikke længere nødvendigt. Der er dog en lille chance for, at duften kommer fra energibesparende lyspærer. Men denne kendsgerning er let elimineret ved at ændre dem et stykke tid til andre.

Hvis du efter reparationen dukkede vinyl tapet, linoleum eller laminat, nye møbler eller husholdningsapparater, kan lugten komme fra noget.

Den kunstige tapet omkring os, gulvene og lofterne bidrager til skabelsen af ​​en "drivhuseffekt", så ventilér kun rummet mere ofte, og snart vil alle fremmede smagsoplevelser forlade dig.

En anden ting, hvis duften ikke eroderer i lang tid - det kan være et foruroligende tegn. Hvad han kan tale om - du vil finde ud af lidt senere.

Hvis lugten virkelig udstråler dit loft - lad os finde ud af, hvad der kunne være dets kilde.

Hvad er duften

Undervurder ikke vigtigheden af ​​lugt i vores teknologiske æra. Det fortæller os, at du ikke bør spise eller hvor bedre ikke at gå, være en vigtig del af vores instinkter. For eksempel er her en interessant video:

Og i tilfælde af lofter baseret på PVC-film spiller den også en rolle. Hvis det tidligere var muligt at skelne en falsk med størrelser eller sømme, der ikke var karakteristiske for højkvalitetsproducenter, er det i dag selvfølgelig, som kælderen fremstiller.

Certifikater kan også være falske, men vores lugtesans vil ikke lade os ned.

Så kan duften af ​​ophængte lofter være:

 • hård og kemisk;
 • sød kemikalie;
 • rådne og ridsede.

Hvis han overhovedet er fraværende - ikke haste for at glæde sig. Det kan betyde, at du har købt et produkt af høj kvalitet, samt det faktum, at den film, der anvendes til loftet, har været på lager i lang tid og derfor ikke har de nødvendige egenskaber.

Og endnu værre, hvis fabrikanten dermed skjuler det ringe kvalitet og usunde materiale, der har... hvad synes du, hvad? - Sød, lidt kemisk lugt, der minder om noget som duften af ​​tyggegummi.

Efter type af smag og dens holdbarhed, omfang og omfang af skader, skelnes følgende typer PVC-film:

Hvordan skal du lugte PVC-film?

Ny, netop lavet, den har en let plast-gummi aroma, der hurtigt forsvinder.

Polyvinylchlorid er en uskadelig, ikke-brændbar, men ikke den mest naturlige, men meget modstandsdygtig overfor en række indvirkninger materiale, der er i hver lejlighed. Tråd, vinduer, døre, linoleum, måtter, køleskabe - alt dette i en eller anden grad indeholder PVC.

En anden ting er skadelige stoffer tilsat til PVC, når man opretter en loftsfilm for at give den farve eller visse kvaliteter - hydroxybenzen (også kendt som carbolsyre eller phenol) og methylbenzen (toluen). Det handler om deres tilstedeværelse og siger sødlig smag.

1. Phenol er giftigt for mennesker og dyr. Det absorberes hurtigt af kroppen og på kortest mulig tid begynder at påvirke hjernen.

Virkningerne af hans mindste doser manifesteres af nysen, hoste, lak, svimmelhed, kvalme, hovedpine og tab af styrke. Det er et meget farligt stof i fareklasse 2.

2. Methylbenzen er et stærkt aktivt toksin, som er analogt med benzen, tilhører gruppe D carcinogener. Det har en svag narkotisk virkning og kan føre til stofmisbrug.

Hans par fører til skade på nervesystemet, hvilket forårsager hæmning og nedsat aktivitet af det vestibulære apparat, i nogle tilfælde irreversible. Langvarig eksponering for dette stof påvirker den hæmatopoietiske funktion hos en person, hvilket fører til hypoxi og cyanose.

Hvis du ikke tror på nogen, herunder din lugtesans, kan du foretage en undersøgelse.

Der er en mere ret sjældne årsag til lugt, men det kan heller ikke udelukkes. Hvis duften efter installation af loftet:

 • det samme som under installationsteamets arbejde
 • hvis det ikke er kemisk, men snarere ligner duften af ​​forfaldne organiske stoffer;
 • imbibed i polstrede møbler, gulv og vægge

- dette kan indikere tilstedeværelsen af ​​propan, som faktisk var til stede under installationen.

Faktum er, at masterloftarbejderne arbejder med gaspistoler, hvorfra cylindre fra tid til anden er nødvendige for at hælde den dårlige propan. Hvis dette ikke er gjort i tide, vil stanken under installationen være ubeskrivelig, og duften kan let absorberes i væggene, gulvet og møblerne. Det eroderer efter tre måneder.

Udskiftning af loftet i dette særlige tilfælde vil ikke lindre lugten af ​​enten møbler eller tapet. Men speciel rengøring er mulig. For det første skal du finde ud af om det er propan, hvor du bedst kan hjælpe undersøgelsen.

Lugter under loftinstallation

Når du installerer, skal du have lugt, fordi sammensætningen af ​​en højkvalitetsfilm indeholder forskellige svampe, brandslukning samt additiver, der forbedrer materialets kvalitet.

Det er vigtigt! Duften umiddelbart efter installationen er ikke den mest nyttige, så det er i et stykke tid bedre at være i rummet for et minimum af tid, og også at begrænse eller fjerne opholdet på dyr og kageplanter i den.

Efter den endelige fordampning af skadelige stoffer og god ventilation forsvinder lugten, og den bliver sikkert igen i huset.

Hvorfor lugter høj kvalitet pvc loft

Hvis du er sikker på, at du ikke har skadelige materialer på loftet, men duften er der stadig en uge efter installationen, kan det skyldes:

 • stort rumfang
 • mangel på god ventilation
 • høj temperatur, som forværres af overflod af indbyggede lamper (eller rettere sagt deres ukorrekte installation). Varmebestandigheden af ​​PVC er 66-70 grader, og højere temperaturer fører til dekomponering og deformation. Ud af situationen - korrekt installation af belysning. Det kan være nødvendigt at fjerne nogle af lamperne for at reducere temperaturen og bevare loftet. Interessant faktum: Jo højere temperaturen (inden for det tilladte område), jo hurtigere lugter forsvinder;
 • høj luftfugtighed, hvilket bidrager til forsinkelsen af ​​lugten. Udgang: Forbedret ventilation eller luft tørretumbler;
 • kontakt med PVC-klud ultraviolet, hvilket også fører til nedbrydning af materialet og forårsager lugt.

Det kan ske, at duften har forblevet efter installationen og lever stille mellem bunden og spændingsloftet, og det er kun nødvendigt at blive udvist derfra.

Og du kan opnå dette ved at "ryste" loftet. Hvis du ikke helt ved, hvordan og hvad du skal gøre i dette tilfælde, henvises til installationsgruppen, der var involveret i installationen.

Hvordan slippe af med lugten

Hvis du ikke har til hensigt at demontere loftet, er dette det, der kan hjælpe med til hurtigt at fjerne den ubehagelige kemiske lugt:

 • døgnet rundt forbedret luftning i 2-3 uger;
 • miljømæssige luftrensere;
 • populær metode fra stank - salt (eller saltlage), jævnt placeret omkring lejligheden;
 • åndedrætsværn - lugten de ikke vil eliminere, men vil holde dig sund for et stykke tid, mens du kæmper med stanken;
 • Potteplanter - Spathiphyllum, Chlorophytum, Sansevieriya, nogle typer af Ficus træer, som aktivt absorberer benzen, formaldehyd og andre kræftfremkaldende stoffer og skadelige kemikalier - effekten er ikke garanteret, og du kan ikke bare slippe af med lugten, men også af planter.

Hvordan minimerer du chancen for at købe lavtliggende lofts lofter?

1. Først og fremmest kan du give præference for stofstræklofter, der er mere miljøvenlige end film-dem. De er lavet på basis af en modstandsdygtig gummi-erstatning - polyurethan, og duften efter installationen er helt uforlignelig med de beskrevne - den er næsten umærkelig og forsvinder inden for 2-3 dage.

2. Hvis du ikke kan nægte PVC-skønhed og glans, skal du kontakte de firmaer, hvor dine venner eller bekendtskaber bestilte lofter, eller i det mindste læse anmeldelserne før du køber.

3. Produkterne skal have passende mærkning, der bekræfter, at fabrikanten har et kvalitetscertifikat og konklusioner af sundhedsmæssig og epidemiologisk ekspertise, der bekræfter, at materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle nødvendige sikkerhedskrav.

For at gøre dette, anbefaler vi henvise til de virksomheder, der har modtaget verdensomspændende berømmelse, såsom TM Descor, TM Lackfolie, Mattfolie, TM Effektfolie, der repræsenterer den tyske strækning lofter «damme», CLIPSO, Descor, Edelweiss, Cerutti, MSD, og ​​andre virksomheder, der har bestået certificering af ISO9001: 2000.

Det skal nævnes, at de førende producenter af stræklofter omfatter lande som Tyskland, Frankrig, Italien og Sverige.

Nå, det er nok alle. Vi ønsker, at dit loft ikke kun glæder øjnene og sjælen, men også udgør ingen fare for dit helbred!

Hvorfor lugter lofterne og er det normalt?

Der er mange uoverensstemmelser om fordelene og miljøvenlighed af stræklofter. På trods af dette er denne metode til efterbehandling altid populær. Men spørgsmålet fra forbrugerne er stigende. Det er især skræmmende, når du efter installationen lugter loftet og lugten ikke forsvinder i lang tid.

Hvad er det lavet af og hvorfor lugter det?

Grundlaget for strækloftets materiale er polyvinylchlorid (PVC), som har en bestemt lugt. Når filmen opvarmes under installationen, er det uundgåeligt, det kan være mildt, men det vil stadig være. Det faktum, at lærredet lugter som vinyl, angiver ikke deres ringe kvalitet. Nogle typer dyre film, selv uden opvarmning, har en ejendommelig og ofte stærk "duft". Men efter udluftning skal han forsvinde.

Så efter at du har installeret det franske filmloft, fordamper duften om en time eller to, men den kan hvile i 3-5 dage. Det hele afhænger af intensiteten af ​​ventilation og den temperatur, som loftet blev opvarmet. Billigere, for eksempel forsvinder ukomplicerede kinesiske produkter længere, op til en måned.

En ubehagelig lugt fra ophængte lofter kan forekomme, og noget tid efter installationen på grund af ukorrekt drift begynder materialet (for eksempel når UV-stråling rammer loftet) at nedbrydes.

vopros-remont.ru anbefaler at afholde sig fra at bo i et rum, hvor PVC-strækloftet blev installeret i 2 uger. Derudover er det nødvendigt at ventilere det område, hvor installationsarbejdet blev udført, aktivt.

Under alle omstændigheder kræver installatøren at hygiejnisk og brandcertifikat, spørg, hvilke materialer er der lavet af specifik film. Duften må ikke skade, men det er værd at beskytte dig selv og dine kære. Hvis dokumentationen er okay, men tilstedeværelsen af ​​"aroma" er alarmerende, så luft oftere, kan du endda vaske loftet. Husk, at stræklofterne ikke skal lugte længe!

Advarsel! Hvis du eller nogen der er tæt på dig har hovedpine, er der vand i øjnene, der er generel svaghed, og du er sikker på, at dette ikke er koldt, kontakt et firma, der installerer lofter. Dette kan være tegn på en individuel allergisk reaktion. Og denne slags loftindretning passer i princippet ikke til dig. Uanset om de lugter eller ej, skal de afmonteres.

En anden mulighed er meget værre: lugten forsvinder ikke i lang tid, og alle de anførte symptomer også. Højst sandsynligt blev der lavet lavkvalitets (falske) ikke-certificerede film under installationen. Det truer din familie med kemiske forgiftninger. Uagtsomhed af virksomheden kan koste dig sundhed, i dette tilfælde er den bedste løsning at slippe af med farlige lofter.

Stretch loft stinker allerede 10 dage, er det normalt?

Pongs tyske stræklofter blev installeret, bestilt i en fast firma type, den 10. dag stinker, rummet blev ofte ventileret, lugten er svag, sød og kemisk, var det normalt, kunne installatørerne ikke overholde teknologien og overophedes, for eksempel lærredet eller noget andet Hvad?

xbasilx skrev:
om installatørerne ikke kunne overholde teknologien og overophedes, for eksempel et lærred eller noget andet?

Det er, hvad hunden er begravet i. Er kinesisk glidet? Når de strækker det kinesiske loft, forlader jeg reparationen i et par dage. Jeg har en allergi til skarpe lugte.

I Kina hedder dette -Teknisk film, det største plus er billigt!

Gode ​​gerninger masterrrr

I min praksis lugtede det som tre uger. Det er kun for at udholde og luft mere.

Hvilket mærke af lofter har du? Kina (Belgien)? Fordi for pongs, der produceres i Tyskland og certificeret i henhold til euro standarder, er det ikke normalt, at filmen lugter i 2-3 uger eller mere, og Kina eller Rusland, selv af høj kvalitet, behøver jeg ikke, hvor indholdet af phenol er to gange højere end i europolotnakh, og jeg behøver ikke sådanne lofter for ingenting.

gode lofter lugter ikke som noget (den første time efter installationen lugter det som brændt gas fra brænderen, selve loftet har ingen lugt)

ElDmitri skrev:
gode lofter lugter ikke som noget (den første time efter installationen lugter det som brændt gas fra brænderen, selve loftet har ingen lugt)

Jeg er enig. En god lærred lugter næsten ikke. Set Kina glide

En god lærred lugter næsten ikke

De er alle lavet i Kina, kun kvaliteten af ​​malerierne er anderledes. Tysk lærred = købt i Kina og skåret i Tyskland..

judus skrev:
De er alle lavet i Kina, kun kvaliteten af ​​malerierne er anderledes. Tysk lærred = købt i Kina og skåret i Tyskland..

I Tyskland synes de ikke at være skræddersyede, de er skræddersyet fra os. Men den værste køb i Kina (bare dyr at tage godt ud, men det er der)

Gode ​​gerninger masterrrr

xbasilx skrev:
Hvilket mærke af lofter har du? Kina (Belgien)? Fordi for pongs, der produceres i Tyskland og certificeret i henhold til euro standarder, er det ikke normalt, at filmen lugter i 2-3 uger eller mere, og Kina eller Rusland, selv af høj kvalitet, behøver jeg ikke, hvor indholdet af phenol er to gange højere end i europolotnakh, og jeg behøver ikke sådanne lofter for ingenting.

I Chita for 10-15 år siden blev tyske og franske lofter trukket. Rige trak og sad i en pølle. For resten af ​​befolkningen var det dyrt. Priserne faldt ned. Og dette blev lettet af Kina over floden. De tager 100 der og gør her til 500. Og disse 500, for fattige mennesker, er generelt billige. Øjne og næse er tilsluttet og tro fabler om de "franske" lofter.

Lugt fra strækloftet: Hvorfor lugter de og hvor meget lugter du?

Stretchlofter, som en mulighed for at designe lofter, er i dag blevet mere og mere efterspurgte. Populariteten af ​​denne type finish er indlysende, baseret på det faktum, at mange ejere af lejligheder og huse, der reparerer deres hjem, foretrækker installation af spændingsstrukturer.

Lugt fra stræklofter

I mellemtiden er der kontroversielle spørgsmål vedrørende denne type finish. For eksempel argumentere for miljøets renhed af dette materiale. Især ofte potentielle forbrugere undrer sig over lugten, som er forbundet med lærredens spænding efter installationen, hvorfor det lugter, mere præcist det stinker, og hvorfor lugten holder anderledes tid.

For at et sådant spørgsmål ikke opstår efter installationen af ​​et strækloft, er det nødvendigt at forstå og forstå, hvorfor det stadig sker, og når du virkelig behøver at bekymre dig om det.

Hovedårsagen til, at der er en skarp lugt fra lofter, ligger i hovedkomponenten, der anvendes til fremstilling af materialer til denne slags finish - dette er polyvinylchlorid. PVC-film er fremstillet af den, som oftest bruges af forbrugerne, når man bestiller stræklofter. Filmcoating er mere overkommelig end stof, det er nemt at installere og udføre yderligere omhu under driften.

Til fremstilling af polyvinylchloridfilm anvendes:

Disse komponenter har tendens til at producere flygtige stoffer, der kan forårsage folk, der indånder dem:

 • hovedpine og generel svaghed
 • træthed og svimmelhed
 • tilstande tæt på besvimelse
 • allergi af den allergiske plan (udslæt, nysen, rive og kløe).

Sådanne lidelser kan være årsagen til at lærredet installeret på dit loft, har tegn på materiale af ringe kvalitet, med krænkelser af produktionsteknologien.

Bevist på dette marked producerer europæiske producenter lærred i overensstemmelse med kvalitetsstandarder og internationale sikkerhedsstandarder. EU-lande nærmer sig strengt implementeringen af ​​standarder vedrørende materialets bestanddele og streng overholdelse af den teknologiske produktionsproces. Uden for landet frigiver de kun certificerede produkter med upåklagelige indikatorer for styrke, elasticitet, holdbarhed og miljøvenlighed. Du kan sikkert stole på sådanne lande - producenter:

Kvaliteten af ​​fabrikation i Kina og CIS-landene efterlader meget at ønske.

Polyvinylchlorid, som et fuldt syntetisk materiale, har en temmelig ejendommelig lugt, der især forværres, når materialet opvarmes. Som du ved, er opvarmning en obligatorisk procedure, der anvendes under installationen af ​​installationen af ​​loftet. Derfor er tilstedeværelsen af ​​lugt under installation ikke nogen grund til bekymring.

Faktorerne for varigheden af ​​lugten og hvordan man skal klare det

Den karakteristiske lugt fra strækloftet forsvinder helt på grund af forekomsten af ​​noget tid. Men dets varighed er påvirket af nogle faktorer:

 • Termi- og opbevaringsforhold. Opbevaring af spændingsduger i lagre i lang tid bidrager til, at de ophører med at "lugte". Som praksis viser, er dette et sjældent tilfælde, og oftere sker det med farvede materialer. De populære hvide canvases er ikke forældede på lager i lang tid.
 • Temperatur tilstand. En stigning i lufttemperatur påvirker stigningen i lugt fra spændbelægningen og øger dens forsinkelsesgrad. Alt modsat sker ved lave temperaturer, lugten er næsten ikke følt, men fordamper lidt længere.
 • Fugtindikator. Hvis der er et højt fugtindhold i rummet, vil den specifikke lugt vare længere end hvor fugtigheden er lav.
 • Luftbevægelse Intensiv luftning hjælper med hurtigt at slippe af med den ubehagelige lugt.
 • Størrelsen af ​​rummet. Jo højere lofterne er, desto lavere er koncentrationen af ​​"duft", der udsendes af lærredet.
 • Antallet af indbyggede lys. Armaturer monteret i et lærred øger temperaturen i loftet, hvilket fremkalder ubehagelig fordampning og jo flere belysningsanordninger, jo længere er vejrprocessen.

Efter at have behandlet årsagerne til lugtdannelse og faktorer, der påvirker dens intensitet og varighed, kan du, efter råd fra erfarne installatører af spændingsstrukturer, øge hastigheden af ​​dens eliminering ved at gøre følgende:

 1. Øg frekvensen af ​​ventilationen af ​​rummet, og pas på at temperaturen i rummet forbliver høj nok. Du kan tilslutte en konvektor eller en rumvarmer til dette.
 2. Brug en elektrisk lufttørrer, som vil reducere fugtighedsniveauet i rummet, hvilket igen vil påvirke det faktum, at duften vil forlade meget hurtigere.
 3. Hvis det er muligt, prøv ikke at tænde lysene i det rum, hvor spændedækslet er installeret i flere dage, ca. en uge, især hvis der er mange lys. I denne uge kan du tilslutte en bordlampe. Derefter er det bedre at bruge energibesparende lamper for at gøre pærerne mindre varme på lærredet.
 4. Hvis lugten er tilstrækkeligt vedholdende og dårligt vejrlig, ville det rette skridt være at søge råd og hjælp fra fagfolk til at være rolige for deres helbred.

Lugtens afhængighed på lærredets kvalitet

Hvor meget vil denne manifestation udgøre, afhænger af kvaliteten af ​​det anvendte materiale. Hvis en spændingsfilmbelægning af den originale franske produktion er installeret i lokalet, bør den specifikke lugt være mild, og hvis rummet er intensivt ventileret, skal dens fordampning finde sted senest et par timer efter, at belægningen er strammet.

Dette er med hensyn til kvalitetsmateriale. Hvis du køber billigt materiale, for eksempel kinesisk, så skal duften udholde, måske endda en hel måned, indtil den forsvinder. Derfor stiller specialister - installatører anbefalinger til, at de ikke bor i et rum, hvor stræklofter netop er blevet installeret i mindst to uger, så duften kan spredes under hensyntagen til den aktive ventilation af rummet.

I fremtiden, under driften af ​​strækloftet, er det nødvendigt at følge de eksisterende regler, så det ikke er muligt at sprede vinyl lugt i rummet.

Kontakt med ultraviolette stråler i loftet kan forårsage nedbrydning af vinyl, hvilket klart vil blive ledsaget af en karakteristisk skarp lugt.

Når du køber et materiale til en spændingsstruktur, skal du sørge for at anmode om dokumenter om certificering af materialet, gøre dig bekendt med sammensætningen af ​​de komponenter, der blev brugt i fremstillingen, og også inspicere materialet, når du køber det. Kvalitetsmaterialet vil være certifikatoplysninger og detaljer om producenten. Hvis alle dokumenter er i orden, blev installationsprocessen gennemført i overensstemmelse med alle installationsregler, og duften er til stede fra stræklofterne, så det kan være værd at styrke processen med luftning eller endda skylle loftet ved hjælp af specielle midler.

Under alle omstændigheder kan modstanden af ​​lugten fra spændbelægningen forekomme, men det har meget sjældent en negativ indvirkning på menneskers sundhed.

Der er nogle forskelle i kvalitetsmateriale, der kan hjælpe dig med at købe det rigtige:

 • Størrelse - Europæiske producenter af lærred leveres i ruller, hvis bredde er fra 2 til 3 meter. Et produkt med en bredde på 3,5 meter skal være opmærksom på, at det højst sandsynligt ikke tilhører kategorien af ​​europæiske materialer af høj kvalitet, men er simpelthen en falsk.
 • Fabrikant - hvis du bliver tilbudt et produkt fra en belgisk producent, skal du vide, at dette land ikke producerer denne slags produkt, sandsynligvis det er et lav kvalitet kinesisk lærred. Blandt kinesiske overtræk er der højkvalitetsfabrikata, for eksempel Gline og MSD mærkerne.
 • Pris - her er et direkte forhold "priskvalitet". Prisen på et kvalitetsprodukt kan ikke og bør ikke være lavere end markedsgennemsnittet.

Du bør ikke være bange for lugten fra strækproduktet, først vil det være så længe det ikke er udtalt sødt, hvilket præcist angiver et produkt af dårlig kvalitet, der produceres i strid med teknologi.

At føle forskellen mellem duften af ​​phenol og den oprindelige strækstof er ikke svært. Phenol har en sød, lidt behagelig lugt, mens et ægte produkt af høj kvalitet vil lugte skarpt og ubehageligt med kemi, men det vil falme efter et stykke tid.

Så, PVC filmduv kan opdeles i tre kategorier af kvalitet:

 • Materialet med høj kvalitet lugter svagt, lugten forsvinder helt inden for 3 dage. Denne kvalitet er velegnet selv til et barns værelse.
 • Materiale med mellemkvalitet har en mere udtalt lugt, som vil ødelægge langsommere, det kan tage et par uger. Det er ikke egnet til boligareal, så det er oftest brugt til at designe lofter i badeværelset eller gangen.
 • Materiale af lav kvalitet er kendetegnet ved, at strækloftet lugter meget sødt i kombination med en kemisk farvetone. Hans tilstedeværelse i rummet i mere end tre uger taler om tvivlsom kvalitet, en mulig falsk, hvorfra det er bedre at slippe af med, da det ikke er egnet til brug og usikre.

konklusion

Det er nødvendigt at bemærke det vigtigste i denne sag. En vedvarende lugt fra en spændingsbelægning er kun forbundet med materialer af ringe kvalitet, der produceres i strid med kvalitets- og sikkerhedsstandarderne for menneskers sundhed. Materialer af høj kvalitet til afslutning af lofterne, især stoffer, er ikke farlige og påvirker ikke deres ejers sundhed. Generelt er lugten fra strækloftet et normalt fænomen, og når det forsvinder, vil du nyde det æstetiske udseende af dit elegante loft.

Hovedelementet i artiklen

2. Hovedårsagen til lugten af ​​filmbelægninger associeret med polyvinylchlorid, som ligger til grund for deres produktion. Den indeholder phenol, toluen og chlor, som udsender skadelige flygtige stoffer.

3. Under installationen opvarmes filmen, og duften stiger, men det skal efterhånden afhænge af materialets kvalitet.

4. Hvis der under belægningen er mangel og allergiske manifestationer, kan dette tyde på en overtrædelse af produktionsteknologien og tvivlsom kvalitet.

5. Nogle faktorer påvirker lugtens varighed:

 • opbevaring - langtidsopbevaring hjælper med at reducere lugt;
 • temperatur - når temperaturen er høj, skylles duften hurtigere
 • fugt - høj luftfugtighed bevarer lugt
 • bevægelsen af ​​luftintensiv luftning fremskynder lugtens forsvinden;
 • rummets størrelse - højt til loftet reducerer koncentrationen
 • Antallet af lamper - et stort antal af dem opvarmer lærredet og øger lugten.

6. Det er muligt at øge hastigheden af ​​dens eliminering ved hyppig luftning, sænkning af fugtigheden i flere dage for ikke at tænde det øverste lys.

7. Lugt afhænger af produktets kvalitetsegenskaber. Når du køber, skal du kontrollere tilgængeligheden af ​​kvalitetscertifikater.

8. Der er nogle forskelle mellem det oprindelige materiale:

 • Størrelse - ruller bredde fra 2 til 3 meter.
 • Fabrikant - Frankrig, Tyskland, Sverige, Italien, Fabrik Kina. Belgien producerer ikke, men ofte er kinesisk falsk udstedt som en belgisk produktion.
 • Pris - kan ikke være lavere end markedsgennemsnittet.

9. Filmwebs har tre kategorier af kvalitet:

 • høj - har en svag lugt der forsvinder om 3 dage
 • medium - har en lysere lugt, der går væk om 2 uger, ikke egnet til stuer
 • lavt - sødt i kombination med en kemisk lugt kan være til stede i mere end 3 uger, det er usikkert for helbredet.

Hvor meget lugter strækloftet efter installationen?

For nylig har folk talt om det store antal fordele ved strækbeklædning sammenlignet med andre efterbehandlingsmuligheder. De kan skabe beskyttelse mod støv, vand og udkast, de vasker bare, installationen er hurtig og kræver ikke engang fjernelse af møbler fra værelset. Der er dog et problem. Nogle gange efter installationen af ​​hævede lofter, høres en ubehagelig lugt. Hvad betyder dette? Hvor sikkert er det for menneskers sundhed?

Funktioner af stoffet spænding

Typisk har duften en filmcoating. Stofmodeller af spændingsflader er lavet af kunstige fibre, som er sammenvævet ind i et stærkt lærred og imprægneret med en speciel sammensætning, der giver styrke. Sådanne overflader har ingen lugt, enten før installation eller efter det.

Men PVC-film kan lugte lidt. Den fremstilles hovedsageligt af polyvinylchlorid med tilsætning af alle slags tilsætningsstoffer og farvestoffer. Faktisk bruges disse materialer i lang tid og aktivt. Fra sådan plastik gør kunstlæder, bademåtter, linoleum og mange andre ting indvendig og byggematerialer.

Hvis du gør alt kvalitativt, i overensstemmelse med alle de nødvendige standarder og parametre, vil ideen efter installation af stræklofterne ikke have nogen lugt. I dag kan dette kvalitetsniveau prale af Tyskland og Frankrig.

Overflader af den værste sammensætning er lavet, fx i Kina. Umiddelbart efter installationen vil de have en ubehagelig lugt, som til sidst forsvinder. Det er værd at bemærke, at den skarpe, ikke særlig behagelig aroma af gummi eller plast på ingen måde skader en person. Det eneste, hvis du har en individuel intolerance eller bare lugter meget mættet.

Men det er meget værre, hvis belægningen har en sødlig duft. Dette indikerer allerede tilstedeværelsen i sammensætningen af ​​skadelige stoffer af phenol og toluen. De i store mængder kan faktisk skade menneskers sundhed, forårsage hovedpine, svaghed, svimmelhed.

At tolerere sådanne manifestationer i hvert fald umuligt. Det er nødvendigt at straks kontakte den virksomhed, der leverede sådanne produkter med en klage.

Kvalitetskategorier

Som nævnt ovenfor er der belægninger, der lugter ubehageligt og skarpt, men så passerer lugten. Hvor længe lugter loftet efter installationen? Ifølge varigheden af ​​forvitring er der tre kategorier af kvalitetscoating:

 • Høj kvalitet. Sådanne suspenderede lofter lugter ikke meget efter installationen, bare et par timer. Duften forsvinder hurtigt og giver ikke ulejlighed. Eller de givne klæder generelt vil ikke have nogen lugt. Disse funktioner kan prale næsten alle europæiske producenter.
 • Mellem kvalitet. Spændingsfladen har en lugt, men det tager flere dage at lufte det. I denne periode er det bedre at lufte rummet og ikke være i det. Efter denne tid ophører malerierne med at lugte søde og vise mig godt i fremtiden. Dette kunne omfatte indenlandske produkter og gode kinesiske lofter.
 • Lav kvalitet. Belægningen lugter stærkt i lang tid (flere uger). Duften eroderer ikke eller gør det meget modvilligt. I tilfælde af installation af sådant lavt materiale, er det værd at kontakte det firma, der har indsendt sådanne produkter og kræver udskiftning.

Hvad kan forbedre lugten?

Hvis du lavede en reparation og besluttede at vente til duften fra spændingsdugen forsvinder fra værelset, skal du følge reglerne for dens drift på dette stadium. Der er visse faktorer, der kun øger lugten.

Det er umuligt at hæve temperaturen i lokalet. Det er bedre, hvis det er muligt, at slukke for varmen i rummet eller gøre det minimalt. Jo stærkere opvarmning af rummet, jo mere belægningen lugter.

Når belysningsenhederne virker, lugter overfladen også. Dette gælder især for glødelamper og halogenlamper. På en eller anden måde opvarmer de rummet og bliver årsagen til lugtenes styrke.

Det er værd at huske, at jo lavere dækningen er, desto mere vil du føle dens aroma. Hvis lærredet er højt, bliver det ikke hørt.

Hvordan slippe af med lugten?

Nogle skrupelløse leverandører, for at skjule lærredens lave kvalitetsniveau, bruger forskellige metoder, der gør det muligt at stumme lugten på fabrikken. Disse teknikker kan bruges i hverdagen.

På fabrikken kan du lave sække i lageret i nogen tid. Det er nok, at duften er forsvundet. Derefter kan de udstedes til europæiske kvalitetsmærker.

Det er vigtigt at vide, at i løbet af installationen i et rum, hvor det er koldere, vil lugten føle sig meget mindre. Men i et varmt rum har sine fordele. Den ubehagelige aroma forsvinder hurtigere, men den er mere mættet.

Det betyder noget og fugtighed. Hvis det er højt, vil lærredet i lang tid medføre ulejlighed. På badeværelset er det derfor bedre at vente, indtil duften forsvinder, ved hjælp af udluftning af rummet til dette, og kun derefter bruge rummet.

Det er vigtigt at ventilere rummet. Hvis du gør det godt nok, vil duften hurtigt gå væk. I store rum er det lettere at håndtere. Små værelser kan lugte lidt længere.

fund

Husk, det er ikke altid, at lugtens tilstedeværelse indikerer et lavt niveau af kvalitet. Det er vigtigt at vente et par dage. Hvis det forsvinder, skal du ikke panikere. Ellers bør du helt sikkert ændre sådan dækning. Ellers kan de være skadelige for dit helbred og din moral. Og bedst af alt at vælge en overflade af højeste kvalitet. Det er lugtfri og vil vare i mange år.

Lugten af ​​stræklofter: Hvor kommer den fra og hvordan man bestemmer materialets kvalitet

Høje lofter lofter ikke selv ved maksimal tilnærmelse.

Jeg er en fan af stræklofter. De installeres hurtigt og uden snavs, gemmer de mest forfærdelige grunde under dem, de ser godt ud, de kræver ikke reparationer i årtier. Det eneste der bekymrede mig før den første ordre var, hvor meget lugten blev holdt fra stræklofter, hvad dens natur var og hvor dårlig det var for helbredet.

Derfor studerede jeg først dette spørgsmål. Det var let at forstå det, og det hjalp mig til at træffe det rigtige valg. Hvem bekymrer sig, måske vil min erfaring være nyttig for dig.

Filmlofter

De mest almindelige og overkommelige - stræklofter lavet af PVC (polyvinylchloridfilm).

På billedfilmen, hvorfra lærredet til loftet

Dette materiale fremstilles ved brug af forholdsvis farlige kemiske forbindelser - phenol og toluen. De er kilder til ubehagelig lugt, som kan forårsage hovedpine, allergiske reaktioner, dårlig sundhed.

Selv lugten af ​​phenol kan forårsage svære hovedpine.

Lugt ny film vil være under alle omstændigheder, men med tiden skal duften forsvinde. Men hvor lange stræklofter lugter efter installationen afhænger af deres kvalitet. Det vigtigste er at lære at identificere det.

Hvordan gør man det?

Valg af producent

Vil bare sige det mindst et par timer efter installationen, selv det bedste loft vil lugte som det. Fordi det er opvarmet.

Ved udsættelse for høj temperatur forøges frigivelsen af ​​flygtige forbindelser, hvilket fører til udseendet af lugt

Mange af os er vant til at tro, at de bedste kvalitetsprodukter er produceret af europæiske producenter. Og alt, hvad der sker i Kina, a priori, er ikke troværdigt.

Dette bruges ofte af samvittighedsløse leverandørvirksomheder og giver ud af billig kinesisk film til tysk eller fransk. Og der er to "men":

 1. For det første, nu overfører mange virksomheder produktion til Kina, så fremstillingslandet siger stadig ikke noget.
 2. For det andet lærte kineserne også at producere meget højkvalitetsprodukter.

Heraf følger, at opmærksomheden ikke skal betales til landet, men til mærket. Og også kræve installatøren at producere hygiejnecertifikater på filmen.

Der er en nuance, hvorved bedrag kan genkendes: europæiske malerier er sjældent bredere end 2 meter. Maksimum - 3,25 m fra det tyske selskab Pongs. Og hvis du bliver tilbudt at installere et sømløst europæisk loft i et rum 5 meter bredt, betyder det, at det bliver Kina.

Og igen "men": det afhænger af hvilket Kina. Jeg kender mindst to mærker, som indtil nu ingen har nogen klager over kvalitet eller lugt. Dette er Gline og MSD.

Et andet sikkert tegn på god kvalitet er prisen. Det kan og bør ikke være væsentligt lavere end markedsgennemsnittet.

Nogle troværdige mærker er angivet i tabellen. Deres produkter har en svag lugt, der forsvinder om et par dage:

Lugt fra strækloftet: hvordan man kan slippe af med, hvor meget det lugter

Stræklofter har opnået enorm popularitet på grund af deres høje dekorative egenskaber og installationshastighed. Ofte i et værelse, der er dekoreret med deres hjælp, fremkommer der en særlig lugt, der forårsager angst blandt mennesker der.

Indholdsfortegnelse:

Hvilke stræklofter lugter

Alle stræklofter er opdelt i to store grupper:

 • Film. Materialet til fremstilling af lærredet er elastisk PVC film. Polyvinylchlorid er en af ​​de syntetiske polymerer, så en bestemt aroma vil være til stede, når den anvendes. Det er et andet spørgsmål, hvor længe det varer, og hvilke specifikke flygtige stoffer gør menneskets duft rettet.

PVC stræk loft lugter

Stof stræk loft lugter ikke

Lugt klassificering

Der er tre grader af kvalitet PVC-film, som påvirker lugtenes intensitet:

 1. Høj. Laget af en sådan kvalitet lugter slet ikke eller den har noget kemisk lugt, der forsvinder i maksimalt 3-4 dage. Derefter føler ejere af lokalerne længere nogen ændringer i luften. Disse lofter anbefales til brug i soveværelser og børn.
 2. Gennemsnitlig. Den specifikke skarpe duft kan forstyrre i flere dage efter installationen af ​​lærredet. Som praksis viser, tager det op til to uger at afslutte vejrforhold. I løbet af denne tid anbefales det at udelukke et langt ophold i sådanne værelser.
 3. Lav. Efter installation af strukturen af ​​denne type i huset synes udtalte, noget sødlig miasma. Hovedet begynder at gøre ondt, døsighed fremstår, snit i øjnene og tæt hals. Stanken er så vedholdende, at den normalt vedvarer i flere måneder (eller forsvinder slet ikke).

Hvordan lugter det normale strækloft

Nyt PVC lærred har normalt en diskret gummi lugt, med en vis nuance af plast, som forsvinder om 3-7 dage. Selv om højkvalitets polyvinylchlorid ikke er et naturligt materiale, er dets harmløshed længe blevet bevist. Ud over at strække lofter er det en del af plastikvinduer, døre, linoleum, husholdningsapparater mv. Men nogle skrupelløse producenter af stretchfilm introducerer yderligere stoffer i PVC (som farvestoffer eller modifikatorer).

Normalt strækker lofter har en gummi lugt med en svag blanding af plast

Fenol og toluen er særlig farlige i denne henseende:

 • Phenol. Et meget giftigt stof, som har en negativ effekt på hjernen hos mennesker og dyr. En mand indåndet med phenol begynder at nyse, hoste; han begynder at føle sig svimmel, lidenskab og kvalme forekommer. Phenol har en gouache lugt.
 • Toluen. Ikke mindre farlig forbindelse. Ved hyppig inhalation af toluen er der en lille, berusende følelse, som et lægemiddel. Som følge heraf påvirkes nervesystemet, følelsesmæssige og mentale reaktioner er sløvede, vestibulære apparater er forstyrrede. Ved langvarig eksponering for toluen begynder kroppens bloddannende funktion at lide, med en reel risiko for hypoxi og cyanose. Har en ejendommelig ejendommelig lugt.

Både det og andet stof tilhører den anden klasse af fare.

Hvad der ellers kan lugte som et normalt strækloft

Umiddelbart bør det være klart for dig selv, at enhver spændingsfilm lugter, selv den højeste kvalitet. En anden ting er, hvor hurtigt denne lugt vil fordampe. Nogle producenter af hævede lofter præsenterede deres produkter som "helt lugtfrie." Sådanne ting bør behandles med forsigtighed, da det ofte viser sig, at det ikke er fraværet af toksiner, men tilstedeværelsen af ​​yderligere smagsstoffer, der afbryder lugten.

Eventuelt loft vil lugte i flere dage efter installationen.

Foruden polyvinylchlorid kan antiseptika og flammehæmmere også udstyre duft. De er indarbejdet i materialet for at beskytte mod svamp og ild. Webstramningsproceduren ledsages af dens opvarmning, hvilket også øger "frigivelsen" af flygtige polymerer. Gasbrændere brugt af installatører tilføjer en vis mængde udenlandsk lugt. Som anbefalet af eksperter, skal det være godt ventileret, og først efter brug, efter at have afsluttet rummet.

Andre årsager til lugt fra stræklofter

Den dårlige kvalitet af den anvendte spændingsfilm og tilstedeværelsen af ​​skadelige toksiner i det er ikke altid årsagen til en vedvarende lugt efter installationen. Det sker, at selv efter installation af et dokumenteret materiale forsvinder en bestemt smag ikke i flere uger.

Potentielle årsager til denne situation:

 • Brug af varmeudstyr i lokalet, hvor det nedhængte loft er installeret. Dette gælder især varmefluff og infrarøde varmeapparater. I det første tilfælde kan luften i rummet varme op til +60 eller flere grader, hvilket fremkalder blødgøringen af ​​PVC-folien. I det andet er det ikke luften, der opvarmes, men overfladerne af nærliggende genstande. Hvis intensiteten af ​​IR-enhederne er høj, vil det uundgåeligt føre til en stigning i webens temperatur og udseendet af lugt. Som regel forsvinder aromaen efter at have reduceret temperaturen til normale niveauer.
 • Brug af beskyttende belægninger på filmen. Disse er specielle talkumbaserede smøremidler, som nogle producenter anvender til beskyttelse af materialet. Der er ingen sundhedsfare i dette tilfælde, men tiden for lugten til at være vejret efter at loftets installation er steget.
 • Påvirkning af PVC-film i direkte sollys. Den fælles situation på loggier, verandaer, terrasser mv. Under indflydelse af ultraviolet polyvinylchlorid begynder emissionen af ​​flygtige komponenter. Som følge heraf installeres en vedvarende chlor- eller phenol-lugt i rummet.

  Under indflydelse af sollys PVC lofter udsender flygtige komponenter, der er en lugt

  Hvordan slippe af med duften af ​​stræklofter

  Passiv forventning om, at duften efter installationen af ​​spændingssystemet forsvinder alene, kan forsinke et positivt resultat i uger og endda måneder. Der er flere effektive måder, der bidrager til etableringen af ​​en frisk og behagelig atmosfære på værelset. Nogle gange kan dette hjælpe selv i tilfælde af at bruge lavtliggende spændingsstof.

  Det anbefales at træffe følgende foranstaltninger for at opdage den specifikke lugt i rummet fra det nye spændingsstof:

  1. Forøg ventilationshastigheden. Dette vil i høj grad fremskynde fjernelsen uden for huset af aromatiserede flygtige stoffer udgivet af PVC overfladen. Om vinteren er det tilrådeligt ikke at overdrive det med lufting, da den kølige luft forværrer kvaliteten af ​​den dekorative film.
  2. Stret PVC-stof anbefales at blæse en strøm af varm luft i flere timer. Dette vil fremskynde frigivelsen af ​​frie chlor- og phenolmolekyler fra materialets overflade. Til disse formål kan du bruge en konventionel ventilator.
  3. I den første uge efter installation anbefales det at afstå fra at anvende armaturer, der er indlejret i lærredets overflade. Dette gælder også for vedhængskroner placeret tæt på spændingsfladen. Faktum er, at den endelige stabilisering af filmen efter strækning sker efter et par dage. På dette tidspunkt er det bedre at være begrænset til bordlamper og lamper.

  Det anbefales at tænde lamperne indbygget i loftet kun en uge efter installationen.

  Som det fremgår af øvelsen, bidrager de ovenfor beskrevne foranstaltninger til den tidlige eliminering af den ubehagelige lugt. Hvis en måned senere er billedet ikke ændret - kan du kontakte producentens repræsentanter med sikkerhed for at få afklaret det.

  Forebyggende foranstaltninger

  Der er nogle enkle tips om, hvordan du forhindrer udseendet af en ubehagelig lugt fra stretchstoffet:

  • Brug stof materiale. Stræklofter af denne type er meget mere miljøvenlige end film. Selvom der også er polymerer i deres sammensætning, i meget mindre mængder. At dømme efter anmeldelser opstår der ikke problemer med en ubehagelig lugt efter installationen af ​​et stofloft. Specielt eksperter anbefaler brugen af ​​dette materiale i udformningen af ​​store arealer. Under sådanne omstændigheder stinker selv den højeste kvalitet PVC-film i meget lang tid.
  • Kontroller kvaliteten. Vælg et filmloft skal være meget forsigtigt. I betragtning af det lærred du kan lide, skal du omhyggeligt undersøge dens overflade og ledsagende dokumentation. Et kvalitetsprodukt har altid den relevante mærkning, certifikat og detaljer fra producenten. Hvis sælgeren ikke kan levere de nødvendige dokumenter til produktet, er det bedre ikke at risikere at købe det.

   Sample Product Conformity Certificate

   Den specifikke lugt efter installationen af ​​PVC strækstof er normalt, og du bør ikke være bange for det. Brugen af ​​kvalitetsmateriale sikrer, at aroma hurtigt forsvinder, så det anbefales kun at købe kun dokumenterede produkter.