Mytiske og reelle skader strækker lofter

Om skaderne i stræklofterne er rygter meget forskellige, men forbrugernes meninger om deres ægthed er modstridende. At vælge den mest harmløse indvendige løsning er det nødvendigt at forstå fakta. Sammensætningen af ​​de materialer, som stræklofter er lavet til, er tydelig, selvom fabrikanter hævder, at de er sikre. Men er det sandt eller bare en reklamekamp?

Hvad forårsager utilfredshed?

Streklofter er en forholdsvis ny europæisk tendens, der medførte en rystelse i tiden mellem russiske kønnere af elegant interiør. Men ganske lidt tid gik, og entusiasmen døde og gav anledning til tvivl. De, der først opdagede kun de positive aspekter ved udsmykning af stuer med PVC-lommer, efterfulgt af den nye mode, måtte senere lytte til den stadig mere udbredte negative mening.

Så her er omkostningerne:

 • udsender konstant en stærk kemisk lugt;
 • forhindre luftudveksling i rummet
 • forårsage allergiske reaktioner
 • provokere udviklingen af ​​kræft.

Elegant interiør stue.

Ja, i dag om farerne ved de berygtede stræklofter for borgernes sundhed, der stadig befinder sig under deres skygge, har mange formodninger vist sig, kun delvis baseret på fakta. Det er imidlertid usandsynligt, at en person, som mindst har en omtrentlig ide om sammensætningen af ​​polyvinylchlorid, helt sikkert kan benægte sandsynligheden for dens skadelige virkninger på kroppen. Derfor anbefales det ikke at installere lofter, der er fremstillet af PVC i børnehaven, selv af eksperter i deres installation.

Børn med strækloft.

Loftfilmens sammensætning

Ifølge producenterne er tungmetallioner, chlor, toluen og phenol faktisk indeholdt i loftet, men kun i små mængder, så frigivelsen af ​​toksiner kan ikke påvirke helbredet hos mennesker og kæledyr, der bor i lokalet. Men mange glade ejere af stræklofter umiddelbart efter deres installation noterede sig en karakteristisk vedvarende lugt, svækkelse over tid, men ikke helt forsvinder.

Selvom denne kendsgerning fører til en vis skuffelse, omstilles omkostningseffektive reparationer, ændrer loftet til en mere traditionel, meget få mennesker beslutter. Den obsessive ubehagelige rav blev tolerant - det betyder at du ikke kan være bange for skade. Faktisk er muligheder mulige. Faktisk, under anvendelse af et ægte højkvalitets polymerstof, forekommer lugten kun, når den installeres under påvirkning af en varmepistol, og forsvinder straks efter at stoffet er afkølet.

Brug en varmepistol under installationen.

Lad os se på de mest almindelige grunde til, at en kemisk duft varer lang tid:

 • brug af materiale, der ikke har et miljøcertifikat
 • installation af strækloft i et rum med høje temperaturer.

I det første tilfælde kan vi både tale om bedrageri, som den organisation, der udfører installationen, arbejder bevidst, og til selvbedrag fra kundens side. Problemet er, at den reelle skade på stræklofter ofte er resultatet af deres for overkommelige pris. For at undgå at erhverve giftigt forfalsket materiale, skal du stadig fokusere på gennemsnitspriser, når du vælger en kunstner. Et alt for attraktivt tilbud er tydeligt et advarselsskilt.

Lysekrone under strækloftet.

Det andet punkt vedrører ofte bestemte lokaler. Hvis stræklofterne udsmykker køkkenet, badeværelset, badet eller saunaen, er det ret underligt at blive overrasket, da PVC-reaktionen til stærk opvarmning er velkendt. Et opvarmningsrør, der passerer under et ophængt loft, eller en lysekrone der støder op til det med glødelamper, gør også lugten stabil. Høj temperatur er en garanti for frigivelse af toksiner selv fra dåser behandlet i fuld overensstemmelse med europæiske miljøstandarder.

Tissue alternativ

Dem, der allerede har hørt om farerne ved PVC, men ikke er i stand til at opgive ideen, bliver oftest interesseret i stofmaterialer, der er placeret som et åndbart miljøvenligt alternativ, "anbefalet af børnelæger." Sandsynligvis er højkvalitets stofstræklofter virkelig i stand til at forårsage sundhedsskader, der ikke er større end, siger møbelbetræk. Men i modsætning til PVC bliver "vejrtrækningen" til en anden "støvopsamler", som også er farlig.

Installation af stofstrækloft.

Særlig behandling af kluden til indretning af loftet reducerer risikoen for rumbeboere, der er tilbøjelige til allergiske reaktioner eller problemer med åndedrætssystemet, med tid til at begynde at lide af støv, ikke mindre end fra toksiner udskilt af polyvinylchlorid. Hvis kvaliteten af ​​forarbejdning er tvivlsom, må det heller ikke undgås at skade fra stræklofter fremstillet af stof. Og det bringer os igen til det omhyggelige udvalg af et firma, der tilbyder specialiserede tjenester.

Tøj med et mønster.

En anden interessant detaljer er materialets faktiske sammensætning. Kun meget optimistiske mennesker kan overveje det naturligt, da kun syntetiske fibre er i stand til at have styrke- og holdbarhedsindikatorer angivet af producenterne. Det vil selvfølgelig være en allestedsnærværende polyester, for at frygte skaden, som i den moderne verden er uklog. Men det gør ikke ondt at være lidt skeptisk over for "miljøvenlighed", der er blevet uundværlig i mange brancher og endda i olieproduktets liv.

Vandtæt eller åndbar

Strækning af en populær polymer på loftet anbefales som det rigtige middel til oversvømmelse, fordi det ikke lader vandet gå igennem. Hvis et tag er lækket, eller der er sket en ulykke i toppen af ​​naboerne, vil PVC simpelthen afløb, efter at vandet er drænet og tager den oprindelige form. Det skal dog tages i betragtning, at vandtæt materiale ikke er i stand til at passere luft. Skader fra forstyrret cirkulation af luftmasser er især mærkbare i værelser med stræklofter og PVC-vinduer, som er berøvet ventilation.

Brugen af ​​stofmalerier eliminerer dette problem, men de har som allerede nævnt deres ulemper. Derudover er der ikke så mange designmuligheder, når man vælger stræklofter lavet af polyester behandlet med polyurethan, så de fleste foretrækker stilfulde PVC-produkter, der kan passe ind i ethvert interiør og dekorere det, men skadelige luftudvekslinger. Ventilation og regelmæssig ventilation er den eneste vej.

Retsmidler for skade

Selvfølgelig er strækloftens skade en realitet. Men ved at have oplysninger kan den i nogen grad udjævnes ved at træffe forholdsregler:

 • Modstå aldrig fristelsen af ​​urealistiske lave priser;
 • Bestil kun fra pålidelige organisationer med et ry, og sørg for at der er miljøcertifikater;
 • vægt forsigtigt fordelene og skaderne af polyvinylchlorid og polyester for at vælge den mindste af de sandsynlige onde;
 • Brug ikke PVC-plader i værelser med forhøjede temperaturer nær loftet;
 • Sørg for god ventilation for at undgå luftstabilisering.

Med hensyn til risikoen for at udvikle kræft fra udskillede toksiner er der nogle beviser til rådighed. Men vi taler om giftige dampe, som i den moderne by ikke kun kommer fra loftsbeklædningerne, og det er umuligt at undgå deres indflydelse selv ved at flytte væk fra verden ind i skovens ørken. Vi kan kun udøve en rimelig tilgang til valget af varer, der tilbydes af civilisationen i overflod i dag, og håber på held og lykke.

Harm stræklofter for menneskers sundhed

Udtrykket "reparation er værre end ild" er blevet irrelevant siden det tidspunkt, hvor moderne materialer og teknologier dukkede op, som gør det muligt at omdanne enhver bolig til et smukt, hyggeligt og moderne hus. Men ethvert fænomen har to sider af mønten: Varer optrådte på markedet for efterbehandling materialer, som ikke er ønskelige at bruge i et boligområde. Så for eksempel om stræklofter er sundhedsskadelige er et spørgsmål, der kræver omhyggelig overvejelse både for dem, der planlægger reparationsarbejde og for alle, der ikke er ligeglade med deres menneskelige velbefindende.

Miljøstandard

Enhver ting kan bære en potentiel trussel - selv det reneste vand bliver et giftstof, hvis det er fuld i mængder på mere end 10 liter. For en person bliver det materiale, hvorfra der er lavet lofter, blevet det stærkeste allergen, på den anden side har derimod ingen negativ virkning.

Det ser ud til, at det er umuligt at bestemme linjen, hvorefter et produkt anses for usikkert, men det er ikke sådan. Der er en miljøstandard ISO, på grundlag af hvilken fabrikanten udsteder et sikkerhedscertifikat.

Når du vælger et firma, der beskæftiger sig med installation af lofter, skal du kræve præsentation af et certifikat af miljøstandard ISO, og hvis virksomheden ikke kan levere det, bestiller tjenesten fra hende ikke nødvendigt.

Du skal vide, hvad certifikatet ligner på forhånd, inden du kontakter et firma. Desværre forfalder samvittighedsfulde sælgere ofte dokumenter, udsteder sit eget skriftlige og trykte dokument for kvalitetscertifikat og overholdelse af standarder.

Er der forskel på producenterne

I prislisterne over tjenester fra de fleste virksomheder, der beskæftiger sig med installation af lofter, er to fremstillingslande angivet: Kina og Belgien faktisk produceres det overvældende flertal af materialer i Kina. Og selv de materialer, der er placeret som "belgiske" eller "europæiske", produceres ofte i Kina.

Men det betyder ikke, at produktkvaliteten på forhånd er lav: "Fabrik" materialer med den nødvendige certificering kan have fremragende egenskaber.

Hvad angår materialer fra Belgien, er det ofte ikke en producent, men en leverandør der køber varer i Kina. Der er ingen fabrikker eller fabrikker involveret i fremstilling af materialer til lofter i Belgien.

Hvilken skade kan bære lofter

Før du finder ud af skaden på stræklofterne, skal du vide, hvad det er, og hvilke typer lofter tilbyder moderne virksomheder på markedet for reparation og efterbehandling.

Streklofter - Et design, der er monteret for at visuelt justere loftets plan, hvilket giver en vis farve og design. Installationen består i at fastgøre guiderne langs hele omkredsen af ​​loftet med efterfølgende spænding på det af det valgte materiale.

Materiale til sådanne loftsstrukturer er af to typer:

Eksternt adskiller de to materialer, hvis de er lavet i samme design - hvid farve, ikke af hinanden. Men sammensætningerne af materialer er radikalt forskellige: stof fremstillet af polyestermateriale imprægneret med polyurethan. Sådanne lofter er "vejrtrækning" og er monteret ved "koldmetoden", det vil sige uden brug af en speciel varmluftspistol.

Prisen på stofloftet er højere end tilsvarende PVC, men under hensyntagen til sikkerhedsaspekterne er tekstilmaterialer sikkert mere velegnede til boligområder. Sådanne suspenderede lofter i børnehaven eller i soveværelsesallergi vil være uundværlige.

Polyvinyllofterne adskiller sig ikke i sådanne karakteristika, hvorfor overvejelsen af ​​usikkerhed for nedhængte lofter primært vil indeholde oplysninger om farerne ved PVC.

Polyvinylchloridlofter har et stort udvalg af designs: matte og blanke, farvede og hvide, gennemskinnelige og perle, de giver dig mulighed for at realisere enhver ide. Men det er vigtigt at forstå: vil flyvningen af ​​design ideer, når dekorere loftet være en måde at skade dit helbred?

PVC-sammensætning

Polyvinylchlorid består af olieprodukter, mens størstedelen af ​​det kan tages op ved at give bestemte egenskaber til materialet:

 • farve;
 • beskyttelse mod skimmel;
 • fleksibilitet mv

Hvis vi taler om potentielt farlige stoffer, der kan være indeholdt i materialets sammensætning for lavtliggende loftslofter, kan vi skelne mellem fire navne:

 1. Phenol - dette udtryk skjuler normalt carbolsyre, hvilket er et stof med lavt smeltepunkt og giftige dampe.
  Fenoldampe kommer let ind i kroppen gennem åndedrætssystemet, fordøjelseskanalen og endda i huden. Det har tendens til at ophobes i kroppen, kun delvist udskilles i urinen. Fenoldampe har en toksisk og lokal irritationsvirkning. At genkende phenolforgiftning kan være en skarp svaghed, opkastning, skæring slimhinde, lavere blodtryk, mørk urin, som mørkere endnu mere i luften. Kronisk forgiftning med små doser ledsages af et fald i kropsvægt med den sædvanlige kost, diarré, svimmelhed. En lægeundersøgelse afslører en stigning i lever-, nyre- og lungeskader, lidelser i nervesystemet og fordøjelsessystemet.
 2. Cadmium er et kræftfremkaldende stof, der er indeholdt i små doser i tobaksrøg. Når det indåndes, akkumuleres det i leveren, nyrerne og blodet, hvilket forårsager symptomer på forgiftning af kroppen, udvaskning af calcium fra knoglerne og maligne tumorer. Cadmium er et tungmetal, der tilhører kategorien "meget farlige stoffer". Derfor kan indånding af dampe forårsage hævelse af luftvejevævets væv, kvalme, opkastning og endda dødsfald.
 3. Methylbenzen er et giftigt stof af vegetabilsk oprindelse, som kan påvirke alle systemer i kroppen, herunder hjernen. Ved kronisk forgiftning med methylbenzen dampe udvikler en person flere organsvigt, forringelse af kognitive funktioner, irritation af huden og slimhinder.
 4. Klor - i gasform er det stærkeste toksin. Når den udsættes for klor damp på kroppen, reagerer øjens slimhinde først, så luftvejen. Når koncentrationen af ​​den tilladte mængde i blodet stiger, bliver glottis indsnævret og vejrtrækningen stopper. Nogle gange standser vejrtrækningen ikke, men bliver overflader, hvilket resulterer i hypoxi og bevidstløshed.

Hvordan man kan bestemme skaderne på stræklofter

Desværre, indtil installationen af ​​lofter for at identificere deres skade er yderst vanskeligt. Efter det faktum vil lugten hjælpe orientering: en tung, sødlig lugt, som minder om olieolie maling:

 • hvis duften fuldstændig fordampes om 2 dage - dette indikerer den høje kvalitet af PVC-materialet, som ikke har nogen skade for kroppen
 • Hvis duften er til stede i lokalet 10-14 dage efter installationen, er lofternes kvalitet acceptabel, men det er vigtigt ikke at være i stuen i den nævnte periode, indtil de skadelige stoffer forsvinder fuldstændigt.
 • Hvis lugten vedvarer i mere end to uger, betyder dette en meget lav kvalitet af materiale, der er farligt for menneskers sundhed, sådanne lofter skal fjernes.

En lille antydning ved valg af et firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, kan tjene som en anbefaling til at søge efter personer, der allerede har brugt tjenester i et bestemt firma og kan dele information om tilstedeværelse eller fravær af lugt.

Du kan finde dem blandt venner, kolleger, placere en annonce på den sociale netværksside eller sende et emne på forummet.

Klima nuance

Ifølge læger er der et andet aspekt, der fortjener opmærksomhed, når man overvejer skaden på stræklofterne - dette er "drivhuseffekten" i rummet. For første gang begyndte populariteten af ​​plastikvinduer at tale om dette fænomen, og efter at gulvene var dækket af et laminat af ikke-naturmateriale, blev væggene dækket af vinyl tapet og lofterne med PVC strækstof, blev problemet virkelig presserende.

Naturligvis er skadevirkningen på drivhuseffekten meget mindre end fra forgiftning ved giftige dampe. Men manglen på naturlig luftcirkulation i rummet fører til en overtrædelse af mikroklimaet, som følge af hvilken skimmelsvamp, forskellige svampe osv. Kan optræde i rummet.

Når du bruger syntetiske materialer, der ikke tillader luft at passere igennem, er det derfor nødvendigt at overveje et ventilationssystem til rummet. I dette tilfælde vil der ikke være nogen skade fra stræklofter lavet af PVC og andre materialer til gulv og vægge.

Materiale brændbarhed

Hvis vi overvejer spørgsmålet om skade og fordel af stræklofter i vid udstrækning, er det umuligt at ikke nævne brændbarheden af ​​materialet, det vil sige dets toksicitet under påvirkning af høje temperaturer. Delvist kan skaderne fra brændbarheden af ​​materialet mærkes direkte under lofterne: Når de opvarmes til 70 grader, begynder de at udlede en bestemt lugt, der for det meste er phenol damp.

I tilfælde af brand vil temperaturen på PVC-materialet være meget højere. Klor, som er en del af materialet, forhindrer ilden, så PVC blot smolders, fylder rummet med giftige dampe.

Derfor er der en alvorlig risiko for, at en person, som finder sig i det rum, hvor ilden opstod, mister bevidstheden ikke fra røg, men fra giftig forgiftning under smeltning af syntetiske materialer, der anvendes til reparation og udsmykning af rummet.

I tilfælde af at en person er heldig nok til at komme ud af ildstedets epicenter i frisk luft, vil han stadig have nødhjælp fra en læge, der skal vurdere omfanget af forgiftningen og yde passende kvalificeret assistance.

Stræklofter - en fremragende mulighed for reparation, som ikke kun hurtigt gør loftet glat uden at ty til vanskelige metoder til gips og kitt. Desuden vil en række designløsninger gøre indre af værelset unikt.

Men når man udfører reparationer, er det nødvendigt at huske hovedreglerne for at vælge sikre materialer til loftindretning:

 • stofmateriale foretrækkes til PVC;
 • til børneværelse og i stuen hvor allergiske mennesker bor, stofstrammer loftet er velegnet;
 • Med en vedvarende kemisk lugt i stuen efter to uger fra det tidspunkt, hvor lofterne er installeret, skal materialet demonteres, og rummet skal være grundigt ventileret.
 • Du kan kun bestille installationstjenesten fra betroede virksomheder, der har pålidelige anbefalinger;
 • Hvis du oplever symptomer på phenol-, chlor-, cadmium- eller methylbenzenforgiftning, skal du straks forlade rummet og søge lægehjælp.

Hvis du følger disse regler, vil de nedsatte lofter ikke forårsage forringelse af sundhed og velvære, men tværtimod vil give en følelse af komfort og skønhed i huset.

Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Er stræklofter skadelige?

Moderigtigt, attraktivt og praktisk - i tre ord kan du beskrive en så populær de seneste år designelement som et strækloft. Den udbredte kærlighed til dette produkt vokser hurtigt, og ikke kun på grund af udseendeens æstetik, fremragende egenskaber og egenskaber. Materialer og installation er ret overkommelige. Det eneste der bekymrer købere er, hvor skadeligt er stræklofterne?

Særlige egenskaber

Glem ikke at menneskekroppen er et unikt system, over hele verden kan ikke finde to identiske mennesker. Derfor er det umuligt at forudsige, hvad der vil være en persons reaktion på visse stoffer. For nogen er det ret acceptabelt at være i et rum med kunstig udsmykning, men nogen kan ikke lide dette kvarter. I værste fald vil der forekomme et allergiangreb.

Skadelige stræklofter eller ej - det er svært at bestemme visuelt, alt afhænger af de råvarer, der blev brugt til fremstilling. Ofte i husholdningerne er der lofter lavet af tynd polyvinylchlorid (PVC) klud.

Prisen på sådanne produkter er meget mindre end stof, de er nemme og nemme at betjene, og tåler tunge belastninger i form af oversvømmelser fra de øverste etager. Der er dog en PVC-film og en betydelig defekt - en falsk fra et kvalitetsprodukt er meget vanskeligt at identificere, selv med den mest omhyggelige inspektion.

PVC har ingen særlig betegnelse, hvilket er hvad uærlige brigadører bruger. Ofte køber de billige film af ringe kvalitet og hævder at de er de bedste belgiske produkter. Hvis materialet i det fremtidige strækloft virkelig er opskalere, vil købet ikke medføre problemer. I tilfælde af en falsk er overraskelser sandsynligvis.

Materialets sammensætning

Ifølge undersøgelser foretaget af eksperter, som har studeret PVC grundigt, er dets bestanddele ikke flygtige. Derfor er udsagnet om at strække lofter usikkert, fordi folk er urimelige. For at den menneskelige krop skal lide betydelig skade, skal skadelige elementer trænge ind i hver af sine celler.

Afhængigt af producenten kan PVC have fra 50 til 600 forskellige kemiske elementer, de fleste af dem udgør ikke en trussel. Ikke desto mindre er phenol, toluen, formaldehyd og nogle andre stoffer i nogen grad giftige og skadelige for menneskekroppen.

Fordampning, de har en negativ effekt på huden, åndedrætsorganerne og nervesystemet. Men de samme specialister beroliger købere og bemærker, at indholdet i filmen af ​​kemiske elementer er meget lavere end tilladte normer og accepterede verdensstandarder.

Ubehagelig lugt

Der er en anden opfattelse, at spændingsstrukturerne er sundhedsfarlige, da de er en kilde til ubehagelig (giftig) lugt. Faktisk fortsætter stanken i kort tid og bliver umærkelig et par timer efter installationen af ​​det hængslede system uden at være ødelæggende.

Udseendet af en ubehagelig aroma forklares simpelthen. For at kunne installere filmen opvarmes den. Samtidig stiger temperaturen i rummet over 65 ° C, og stofferne der udgør PVC bliver flygtige.

Stoflofter

Stofstræklofter anses for at være de mest miljøvenlige, selv om de i modsætning til plastsystemer samler støv, som kan betragtes som en slags betaling for sikkerheden. For at forlænge levetiden forarbejder fabrikanter af sådanne strukturer overfladen af ​​basismaterialet med polyurethan. Dette er den samme polyvinylchlorid, men mængden er så lille, at der ikke må være nogen skade fra stoflofterne.

Loftsstoffer, i modsætning til PVC-film, er mærket, de er placeret ved kanterne, så de skæres af efter installationen, og det ødelægger ikke det færdige produkts udseende. På grund af denne funktion øges prisen på stoflofter, men ingen tvivler på deres kvalitet.

Der er ingen phenol, toluen, cadmium og andre kemikalier i vævssystemerne, så de er fuldstændig uskadelige, hvilket bekræfter kvalitetscertifikatet for overholdelse af kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt. Som regel er det ikke der, og hvis der er, er det næppe mærkbart, som vaskes vaskeri. Det forsvinder meget hurtigt.

Fordele og ulemper

Tendensen til at installere stræklofter i den moderne verden er stigende hver dag. Antallet af personer, der ønsker at bruge denne teknologi, stiger i hjemmet. Det er ikke overraskende, fordi spændingsstrukturerne er en af ​​de enkleste og hurtigste metoder til at afslutte loftet, fordelene ved et sådant produkt til boligindretning er ubestridelige.

De vigtigste fordele ved stræklofter omfatter:

 • Nem installation. For at arrangere lofterne er der ikke behov for forudgående overfladebehandling. Fremgangsmåden foregår hurtigt med et minimum af affald.
 • Styrke. Stof- og PVC-systemer er i stand til at modstå store belastninger (op til 100 liter pr. Kvadratmeter.).
 • Små tykkelse af strukturen. Vægtets vægttab på grund af den mindste tykkelse af materialet af ophængte lofter er fra 2 til 4 cm.
 • Modstandsdygtighed egenskaber. De hængslede systemer mister ikke deres egenskaber selv under indflydelse af fugt og ultraviolet.
 • Dækker et stort område. Kan bruges til at dække et bredt udvalg af områder. I dette tilfælde vil spor af overflader og sømme være fraværende.
 • Forskellige valg. Der er forskellige muligheder for hævede lofter, hovedtyperne: satin, blank og mat.
 • Ubegrænset farvepalet. Hvis det ønskes, kan klienten ikke kun få et flerfarvet loft, men også et design med et slangehud, under et træ med suede-effekt.
 • Miljøvenlighed. På overfladen af ​​loftet få svamp og bakterier! Dette er en uundværlig kvalitet for værelser med høj luftfugtighed - swimmingpools, badeværelser.
 • Lang levetid. Fabrikanter giver en garanti på hængende lofter fra 10 til 15 år.

Erfaringer fra mange forbrugere har imidlertid vist, at den faktiske levetid med ordentlig pleje kan være meget længere.

Hertil kommer, at loftet kan være enkeltniveau, multi-niveau eller trinvist. Installation udelukker ikke brugen af ​​belysning. Du kan installere standard lysekroner, spotlights og andre enheder.

Strekak

Et stort udvalg af stræklofter er præsenteret på hjemmemarkedet, det er ret nemt at vælge den mest acceptable løsning for indvendig plads. På trods af de mange fordele er der konstruktioner og ulemper.

At kalde dem en betydelig ulempe er vanskelig, men stadig er de og når man køber et produkt, skal man vide om dem:

 • Stræklofterne skal håndteres meget omhyggeligt. Det er umuligt at teste dem for holdbarhed med piercing og skære genstande; det er heller ikke nødvendigt at foretage reparationer alene. Hvis der opstod en uforudsete situation, var naboerne oversvømmet, det er bedre at søge hjælp fra de håndværkere, der gennemførte installationsarbejdet.
 • Installation sker kun ved brug af højt specialiseret udstyr, hvilket påvirker prisfastsættelsen af ​​arbejdet. Installation af stræklofter er en dyr fornøjelse.
 • På de glatte overflader kan man se sømme, med det medfølgende lys kan afspejle alle objekter i rummet, som i et spejl.
 • Ved omgivelsestemperaturer under nul, mister belægningen sin styrke.
 • Da PVC-folien er lufttæt, skal et rum med et loft på dette materiale regelmæssigt luftes, ellers vil det suspenderede lofts skadelighed manifestere sig.

Meninger af læger

For mange forbrugere er det yderst vigtigt at kende lægernes mening om brugen af ​​byggematerialer og dekorative produkter, som folk vil være eller er i konstant nærhed. Særligt bekymrede er par, der bryr sig ikke kun om deres egen sundhed, men også for deres småbørns tilstand.

Derfor var sundhedspersonalet ikke væk fra spørgsmålet om sikkerheden for hævede lofter, efter at have studeret resultaterne af disse produkter. Udtalelsen fra de fleste videnskabens luminarier kommer ned på, at de monterede strukturer er helt sikre.

Men de bemærker også, at menneskets reaktion på fremkomsten af ​​et nyt kemikalie i nabolaget er vanskeligt at forudsige. Læger advarer om, at forsigtighed bør være primært allergisk. Ved installation af en hængslet klud kan deres risici vente.

Phenol dampe. Organisk forbindelse indeholdt i PVC er en ret farlig komponent til kroppen. Fenol vil imidlertid ikke være skadeligt, hvis loftets materiale er af høj kvalitet.

Der er en opfattelse af, at kinesiske lofter er billige på grund af den ringe kvalitet af råvarer. Men det er en fejl. Asiatiske producenter har formået at bevise, at deres produkter ikke er ringere end deres egenskaber til europæiske virksomheder.

Lægerne forsikrer, at phenol ifølge PVC-strukturen ikke er flygtig, det vil sige, det kan kun fordampe i luften ved høje temperaturer, som kun bruges én gang - under installationen.

Denne kendsgerning forklarer den ubehagelige lugt af filmen, som svæver i luften i flere timer. For at eliminere denne effekt er det tilstrækkeligt at ventilere det rum, hvor installationsarbejdet blev udført.

Stoflofter, ifølge videnskabens luminarier - de sikreste og mest miljøvenlige produkter. Men denne form for belægning er ofte smedet, i stedet for stof farlige råmaterialer, der ligner naturlige materiale. Dette forfalskede produkt er imprægneret med billige og farlige kemikalier, det er dem, der er skyldige i den hyppige behandling af mennesker i klinikker.

Således kan ingen person, selv med en medicinsk uddannelse, uden tvivl besvare spørgsmålet om spændingsdugernes sikkerhed.

Læger hævder, at nøglen til et vellykket erhverv, som ikke vil have en skadelig virkning på menneskekroppen og dets miljø, er kun køb af et kvalitetsprodukt. Og det kan kun tilbyde dokumenterede producenter, der opererer på markedet for byggematerialer i mere end et dusin år.

anmeldelser

Købere bruger aktivt det monterede stof som hoveddæksel og i de fleste tilfælde er feedbacken på dette produkt positivt. Forbrugerne noterer sig en bred vifte af produkter: Du kan vælge et lærred af enhver farve i mat eller blank design. Kunderne kan også lide, at det hvide PVC-loft er næsten umuligt at plette. Den bliver ikke gul med tiden, det er meget nemt at passe på det, det er nok at tørre det med en fugtig klud.

Faktisk siger køberne, at støvet på de hævede lofter næsten ikke afregner, så vask dem meget sjældent. Indendørs luft er renere end med stuck.

Ulemperne omfatter de høje omkostninger ved produkter, og meget er det nødvendigt at betale for deres installation. Derudover klager nogle forbrugere om loftets sammenbrud, som opstår når du åbner et vindue eller en dør. Årsagen til denne mangel er dannelsen af ​​et lavtryksområde i et rum med et strækloft, især i vinylfilm. Det er umuligt at forudsige en sådan gener, men for at rette op på det, ja.

Er det suspenderede loft sundhedsskadeligt: ​​Svar på aktuelle spørgsmål

Sådan forestiller man sig den ondskabsfulde virkning af strækloftet på mikroklimaet i det rum, hvor det er installeret

Er stræklofter skadelige for dit helbred? Under hensyntagen til populariteten af ​​denne type loftindretning, som hurtigt er ved at blive populær, er dette spørgsmål utroligt relevant. Og jeg vil forsøge at svare på det ved at adskille pålidelige fakta fra fiktion, som findes på siderne i den gule presse.

Polyvinylchloridplader

De største sundhedsfarer som følge af lofter lavet af PVC. Derfor vil jeg starte med dem og overveje de vigtigste krav mod dem.

Krav nr. 1: Alle kinesere er skadelige, og europæisk er skadeligt

På territoriet af post-sovjetiske rum, som regel, i dag kan du faktisk finde stræklofter udelukkende lavet i Kina. Men det betyder ikke overhovedet, at de herfra bliver lavkvalitetsfarlige og sundhedsfarlige.

Det er bare, at en væsentlig del af hele verdensproduktionen nu er overført til Folkerepublikken Kina på grund af en lang række forskellige faktorer, som en særskilt artikel kan afsættes til.

Billeder af det kinesiske anlæg til produktion af lofter

Produkter fra Kina kan licenseres og af høj kvalitet eller laves "underjordiske" efter ordre fra vores egne villige iværksættere for hurtig og nem indtjening. Desværre er mærkning på PVC-film ikke anvendt, hvilket giver svindlere en masse manøvreringsrum.

Baseret på vores kærlighed til europæisk kvalitet, tilbyder de ofte produkter, der angiveligt er lavet i lande som:

 • Belgien. Aldrig i Belgien har der været en produktion af polyvinylchloridfilm. Bare én gang var et belgisk selskab engageret i levering til vores region af de relevante varer fra Kina. Siden da har mange brugt denne kendsgerning;
 • Frankrig og Tyskland. Prisen på sådanne produkter vil være utrolig høj og utilgængelig for den gennemsnitlige forbruger, men billige muligheder er bestemt falske.

Så bekymre dig ikke, hvis sælgere ærligt advarer dig om, at deres varer kommer fra Kina. Så spørg blot at vise alle tilgængelige ISO-kvalitetscertifikater, der opfylder europæiske standarder. Deres tilstedeværelse vil være en garanti for sikkerheden ved de foreslåede PVC canvases.

Fraværet betyder, at maksimumet kun blev observeret af kinesiske standarder, hvilket er meget blødere, eller det faktum, at de fremstillede lofter ikke er konstrueret til drift i boliger.

Her er kvalitetscertifikatet for ægte franske produkter, der bestemmer om stræklofter er sikre for helbredet.

Krav nr. 2: Stinker og toksiner

Denne genstand stammer faktisk fra den forrige. Harm stræklofter for sundhed afhænger af deres kvalitet. Men hvis du ikke tog vare på det rigtige valg af producent i tide, kan du nu kun bestemme sikkerhedsniveauet for lærredet efter installationen.

Her er følgende muligheder:

 1. Eventuelle aromaer er fraværende overhovedet eller har ingen irriterende virkning og fordampes om et par dage. Sådan opfører du certificerede PVC-ark. De kan nemt monteres selv i soveværelser og børneværelser;

Nå, det lugter ikke, hvor tæt du vil lugte det

 1. Den kemiske lugt bliver fast nok til en eller endda to uger, hvorefter den forsvinder. Dette er et tegn på nogle af de værste kvalitet. Men for badeværelset, gangen eller køkkenet er sådanne lofter ret egnede og vil ikke skade sundheden hos mennesker, der bor i en lejlighed. Det vigtigste er ikke at installere sådanne modeller i soveværelserne: den sovende organisme er meget følsom, selv for små portioner af toksiner;

For køkkenet er ret passende PVC mellemkvalitet

Hvis du føler "kemi", der kommer fra kun loftet, anbefaler jeg at gå i et par uger et eller andet sted under forvitringsluften. Dette minimerer den potentielle skade fra et sådant web til sundhed.

 1. En sødlig aktiv næse-angriber duft, der aldrig går væk selv efter to uger er et tydeligt tegn på frigivelse af giftig phenol, hvilket er meget farligt for menneskekroppen. Hvor skadelige sådanne lofter, som jeg vil beskrive mere detaljeret nedenfor, vil jeg straks fokusere din opmærksomhed på, at de straks skal demonteres.

Afmontering af polyvinylchlorid klud med egne hænder

Den bedste måde at beskytte dig mod at købe og installere et "stinkende" loft er at bestille det, hvor dine familiemedlemmer eller venner allerede har gjort det. Tilstedeværelsen eller fraværet af lugt, de har allerede kontrolleret deres egen erfaring, så du ikke længere skal risikere.

Så hvad er der skadeligt for det foul-lugtende strækloft? Den kendsgerning, at den distribuerer følgende giftige stoffer omkring rummet:

 • Det fører til forstyrrelse af kardiovaskulære og nervesystemer, nyrer og lever;
 • Det forbrænder nasopharynx, som kan forårsage lungudladning;
 • Ved langvarig eksponering bidrager til forekomsten af ​​kræft og infertilitet.

Det er meget modstandsdygtig og nedbryder praktisk taget ikke, så det er ikke værd at håbe på dets vejrtrækning. Fra organismen er tværtimod fjernet på kort tid, men sundhedsskaden er allerede påført, så det er lidt trøst.

 • Skader på nyrerne, organer med syn og hørelse;
 • Hukommelsessvigt

Prøve af phenol i en dåse

Krav nr. 3: Lad ikke loftet trække vejret

En af de vigtigste annoncerede fordele ved strakte polyvinylchloridlofter er deres uigennemtrængelighed, evnen til at bevare vand selv som følge af oversvømmelser af de øvre naboer. Men mange mennesker er bekymrede over spørgsmålet: er det godt eller dårligt? Betjen med det faktum, at loftet i nærvær af en sådan barriere ikke "ånder", på grund af hvilken "drivhuseffekten" dannes.

Stretch PVC loft er helt forseglet

Lignende grusomheder fortalte om plastikvinduer i begyndelsen af ​​deres introduktion til den indenlandske kugle. Og der er ikke sket noget forfærdeligt. Det vigtigste er at sørge for tilstrækkelig ventilation og om nødvendigt øge sin effekt på bekostning af ventilatoren. Sådanne foranstaltninger ville være tilstrækkelige til at sikre tilstedeværelsen af ​​et optimalt mikroklima i rummet, selvom det er "indpakket i PVC".

En simpel ventilator installeret i ventilationshullet løser alle problemer med ventilation af rummet.

Som du kan se, er skaden og fordelene ved stramme polyvinylchloridlofter direkte afhængige af deres kvalitet. Gem ikke, håndter kun med dokumenterede mærker, og det installerede design tjener dig trofast i mange år uden at have en negativ indvirkning på borgernes sundhed.

Stofklæder

Stretch stof loft

Instruktionen indebærer anvendelse af polyesterstof imprægneret med polyurethan til fremstilling af stofstoffer.

Det ligner produktionen af ​​stofstræklofter

Selvfølgelig er det nødvendigt at betale for et sådant produkt noget mere end for en filmprøve, men der er ingen tvivl om kvaliteten, da det vil have tydelig mærkning og følgelig alle de nødvendige ISO-certifikater. Udtalelsen fra lægerne her er utvetydig: der er ingen sundhedsskader. Og jeg vil gerne bekræfte mine ord med nogle tabular data af to førende mærker:

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.