Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Harm stræklofter for menneskers sundhed

Udtrykket "reparation er værre end ild" er blevet irrelevant siden det tidspunkt, hvor moderne materialer og teknologier dukkede op, som gør det muligt at omdanne enhver bolig til et smukt, hyggeligt og moderne hus. Men ethvert fænomen har to sider af mønten: Varer optrådte på markedet for efterbehandling materialer, som ikke er ønskelige at bruge i et boligområde. Så for eksempel om stræklofter er sundhedsskadelige er et spørgsmål, der kræver omhyggelig overvejelse både for dem, der planlægger reparationsarbejde og for alle, der ikke er ligeglade med deres menneskelige velbefindende.

Miljøstandard

Enhver ting kan bære en potentiel trussel - selv det reneste vand bliver et giftstof, hvis det er fuld i mængder på mere end 10 liter. For en person bliver det materiale, hvorfra der er lavet lofter, blevet det stærkeste allergen, på den anden side har derimod ingen negativ virkning.

Det ser ud til, at det er umuligt at bestemme linjen, hvorefter et produkt anses for usikkert, men det er ikke sådan. Der er en miljøstandard ISO, på grundlag af hvilken fabrikanten udsteder et sikkerhedscertifikat.

Når du vælger et firma, der beskæftiger sig med installation af lofter, skal du kræve præsentation af et certifikat af miljøstandard ISO, og hvis virksomheden ikke kan levere det, bestiller tjenesten fra hende ikke nødvendigt.

Du skal vide, hvad certifikatet ligner på forhånd, inden du kontakter et firma. Desværre forfalder samvittighedsfulde sælgere ofte dokumenter, udsteder sit eget skriftlige og trykte dokument for kvalitetscertifikat og overholdelse af standarder.

Er der forskel på producenterne

I prislisterne over tjenester fra de fleste virksomheder, der beskæftiger sig med installation af lofter, er to fremstillingslande angivet: Kina og Belgien faktisk produceres det overvældende flertal af materialer i Kina. Og selv de materialer, der er placeret som "belgiske" eller "europæiske", produceres ofte i Kina.

Men det betyder ikke, at produktkvaliteten på forhånd er lav: "Fabrik" materialer med den nødvendige certificering kan have fremragende egenskaber.

Hvad angår materialer fra Belgien, er det ofte ikke en producent, men en leverandør der køber varer i Kina. Der er ingen fabrikker eller fabrikker involveret i fremstilling af materialer til lofter i Belgien.

Hvilken skade kan bære lofter

Før du finder ud af skaden på stræklofterne, skal du vide, hvad det er, og hvilke typer lofter tilbyder moderne virksomheder på markedet for reparation og efterbehandling.

Streklofter - Et design, der er monteret for at visuelt justere loftets plan, hvilket giver en vis farve og design. Installationen består i at fastgøre guiderne langs hele omkredsen af ​​loftet med efterfølgende spænding på det af det valgte materiale.

Materiale til sådanne loftsstrukturer er af to typer:

Eksternt adskiller de to materialer, hvis de er lavet i samme design - hvid farve, ikke af hinanden. Men sammensætningerne af materialer er radikalt forskellige: stof fremstillet af polyestermateriale imprægneret med polyurethan. Sådanne lofter er "vejrtrækning" og er monteret ved "koldmetoden", det vil sige uden brug af en speciel varmluftspistol.

Prisen på stofloftet er højere end tilsvarende PVC, men under hensyntagen til sikkerhedsaspekterne er tekstilmaterialer sikkert mere velegnede til boligområder. Sådanne suspenderede lofter i børnehaven eller i soveværelsesallergi vil være uundværlige.

Polyvinyllofterne adskiller sig ikke i sådanne karakteristika, hvorfor overvejelsen af ​​usikkerhed for nedhængte lofter primært vil indeholde oplysninger om farerne ved PVC.

Polyvinylchloridlofter har et stort udvalg af designs: matte og blanke, farvede og hvide, gennemskinnelige og perle, de giver dig mulighed for at realisere enhver ide. Men det er vigtigt at forstå: vil flyvningen af ​​design ideer, når dekorere loftet være en måde at skade dit helbred?

PVC-sammensætning

Polyvinylchlorid består af olieprodukter, mens størstedelen af ​​det kan tages op ved at give bestemte egenskaber til materialet:

 • farve;
 • beskyttelse mod skimmel;
 • fleksibilitet mv

Hvis vi taler om potentielt farlige stoffer, der kan være indeholdt i materialets sammensætning for lavtliggende loftslofter, kan vi skelne mellem fire navne:

 1. Phenol - dette udtryk skjuler normalt carbolsyre, hvilket er et stof med lavt smeltepunkt og giftige dampe.
  Fenoldampe kommer let ind i kroppen gennem åndedrætssystemet, fordøjelseskanalen og endda i huden. Det har tendens til at ophobes i kroppen, kun delvist udskilles i urinen. Fenoldampe har en toksisk og lokal irritationsvirkning. At genkende phenolforgiftning kan være en skarp svaghed, opkastning, skæring slimhinde, lavere blodtryk, mørk urin, som mørkere endnu mere i luften. Kronisk forgiftning med små doser ledsages af et fald i kropsvægt med den sædvanlige kost, diarré, svimmelhed. En lægeundersøgelse afslører en stigning i lever-, nyre- og lungeskader, lidelser i nervesystemet og fordøjelsessystemet.
 2. Cadmium er et kræftfremkaldende stof, der er indeholdt i små doser i tobaksrøg. Når det indåndes, akkumuleres det i leveren, nyrerne og blodet, hvilket forårsager symptomer på forgiftning af kroppen, udvaskning af calcium fra knoglerne og maligne tumorer. Cadmium er et tungmetal, der tilhører kategorien "meget farlige stoffer". Derfor kan indånding af dampe forårsage hævelse af luftvejevævets væv, kvalme, opkastning og endda dødsfald.
 3. Methylbenzen er et giftigt stof af vegetabilsk oprindelse, som kan påvirke alle systemer i kroppen, herunder hjernen. Ved kronisk forgiftning med methylbenzen dampe udvikler en person flere organsvigt, forringelse af kognitive funktioner, irritation af huden og slimhinder.
 4. Klor - i gasform er det stærkeste toksin. Når den udsættes for klor damp på kroppen, reagerer øjens slimhinde først, så luftvejen. Når koncentrationen af ​​den tilladte mængde i blodet stiger, bliver glottis indsnævret og vejrtrækningen stopper. Nogle gange standser vejrtrækningen ikke, men bliver overflader, hvilket resulterer i hypoxi og bevidstløshed.

Hvordan man kan bestemme skaderne på stræklofter

Desværre, indtil installationen af ​​lofter for at identificere deres skade er yderst vanskeligt. Efter det faktum vil lugten hjælpe orientering: en tung, sødlig lugt, som minder om olieolie maling:

 • hvis duften fuldstændig fordampes om 2 dage - dette indikerer den høje kvalitet af PVC-materialet, som ikke har nogen skade for kroppen
 • Hvis duften er til stede i lokalet 10-14 dage efter installationen, er lofternes kvalitet acceptabel, men det er vigtigt ikke at være i stuen i den nævnte periode, indtil de skadelige stoffer forsvinder fuldstændigt.
 • Hvis lugten vedvarer i mere end to uger, betyder dette en meget lav kvalitet af materiale, der er farligt for menneskers sundhed, sådanne lofter skal fjernes.

En lille antydning ved valg af et firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, kan tjene som en anbefaling til at søge efter personer, der allerede har brugt tjenester i et bestemt firma og kan dele information om tilstedeværelse eller fravær af lugt.

Du kan finde dem blandt venner, kolleger, placere en annonce på den sociale netværksside eller sende et emne på forummet.

Klima nuance

Ifølge læger er der et andet aspekt, der fortjener opmærksomhed, når man overvejer skaden på stræklofterne - dette er "drivhuseffekten" i rummet. For første gang begyndte populariteten af ​​plastikvinduer at tale om dette fænomen, og efter at gulvene var dækket af et laminat af ikke-naturmateriale, blev væggene dækket af vinyl tapet og lofterne med PVC strækstof, blev problemet virkelig presserende.

Naturligvis er skadevirkningen på drivhuseffekten meget mindre end fra forgiftning ved giftige dampe. Men manglen på naturlig luftcirkulation i rummet fører til en overtrædelse af mikroklimaet, som følge af hvilken skimmelsvamp, forskellige svampe osv. Kan optræde i rummet.

Når du bruger syntetiske materialer, der ikke tillader luft at passere igennem, er det derfor nødvendigt at overveje et ventilationssystem til rummet. I dette tilfælde vil der ikke være nogen skade fra stræklofter lavet af PVC og andre materialer til gulv og vægge.

Materiale brændbarhed

Hvis vi overvejer spørgsmålet om skade og fordel af stræklofter i vid udstrækning, er det umuligt at ikke nævne brændbarheden af ​​materialet, det vil sige dets toksicitet under påvirkning af høje temperaturer. Delvist kan skaderne fra brændbarheden af ​​materialet mærkes direkte under lofterne: Når de opvarmes til 70 grader, begynder de at udlede en bestemt lugt, der for det meste er phenol damp.

I tilfælde af brand vil temperaturen på PVC-materialet være meget højere. Klor, som er en del af materialet, forhindrer ilden, så PVC blot smolders, fylder rummet med giftige dampe.

Derfor er der en alvorlig risiko for, at en person, som finder sig i det rum, hvor ilden opstod, mister bevidstheden ikke fra røg, men fra giftig forgiftning under smeltning af syntetiske materialer, der anvendes til reparation og udsmykning af rummet.

I tilfælde af at en person er heldig nok til at komme ud af ildstedets epicenter i frisk luft, vil han stadig have nødhjælp fra en læge, der skal vurdere omfanget af forgiftningen og yde passende kvalificeret assistance.

Stræklofter - en fremragende mulighed for reparation, som ikke kun hurtigt gør loftet glat uden at ty til vanskelige metoder til gips og kitt. Desuden vil en række designløsninger gøre indre af værelset unikt.

Men når man udfører reparationer, er det nødvendigt at huske hovedreglerne for at vælge sikre materialer til loftindretning:

 • stofmateriale foretrækkes til PVC;
 • til børneværelse og i stuen hvor allergiske mennesker bor, stofstrammer loftet er velegnet;
 • Med en vedvarende kemisk lugt i stuen efter to uger fra det tidspunkt, hvor lofterne er installeret, skal materialet demonteres, og rummet skal være grundigt ventileret.
 • Du kan kun bestille installationstjenesten fra betroede virksomheder, der har pålidelige anbefalinger;
 • Hvis du oplever symptomer på phenol-, chlor-, cadmium- eller methylbenzenforgiftning, skal du straks forlade rummet og søge lægehjælp.

Hvis du følger disse regler, vil de nedsatte lofter ikke forårsage forringelse af sundhed og velvære, men tværtimod vil give en følelse af komfort og skønhed i huset.

Er strakte lofter skadelige for forbrugernes tilbagemeldinger?

På internettet kan du finde en masse tilbagemeldinger fra forbrugerne ikke kun om fordelene ved stræklofter i udsmykning af lokalerne, men også sundhedsskadet, men for at forstå, hvor meget oplysningerne er sande, er det bedre at lytte til lægerne og omhyggeligt studere materialets sammensætning og dets virkning på menneskekroppen.

Typer af lofter og materialer

Der er to hovedtyper af stræklofter: polyvinylchlorid og stof, der hver især har sine egne fordele, ulemper og specificitet af brugen.

Polyvinylchloridovertræk (eller PVC) er opdelt i følgende underarter:

 • glatte lofter
 • mat;
 • satin;
 • perlemor;
 • eksklusiv;
 • gennemskinnelig.

PVC af en klud har forskellige fakturaer, farver og former - alt for at tilfredsstille selv den mest krævende forbruger. Prisen for dem er forholdsvis lav. Det eneste træk ved disse belægninger er tilstedeværelsen af ​​en uklare søm.

Stofstræklofter har ikke så rige farver som PVC. På byggemarkedet er de hovedsageligt repræsenteret i hvide og beige nuancer. Sådanne lofter har ingen søm, som nogle siger, som en fordel. Prisen på dem er højere end PVC-film.

Sundhedsrisikofaktorer fra nedhængte lofter og deres virkelighed

Trods det faktum, at PVC og stofstræklofter har ubestridelige fordele, skal du ikke glemme minerne, hvis vigtigste er sundhedsskadelig.

For ikke at stole på ubegrundede anmeldelser om fordelene eller omvendt om farerne ved stræklofter for forbrugernes sundhed, er det værd at uddybe sammensætningen og egenskaberne af det materiale, som disse belægninger er lavet af.

Kemisk sammensætning og egenskaber af materialer NP stof og PVC

I starten overvejer vi den kemiske sammensætning af PVC-belægninger, fordi de betragtes som de mest almindelige. Sådanne lofter består af polyvinylchlorid og raffinerede olieprodukter. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på klor og olieprodukter.

Vinylchlorid er et organisk stof, en farveløs gas med en svag sød lugt. Faktisk er det et derivat af ethylen. Dette stof er brandfarligt og eksplosivt og afgiver giftige stoffer under forbrænding. Mere specifikt er det en stærk gift, der er kræftfremkaldende for mennesker.

Derudover indbefatter kompositionen ud over vinylchlorid phenol og toluen. Sådanne stoffer kan kun i høj grad påvirke kroppen.

PVC er en meget modstandsdygtig sammensætning, der er fugtbestandig, den kan ikke opløses i en syre eller et andet kemisk stof, men ved opvarmning mister den disse kvaliteter, det smelter og fordamper endda. I dette tilfælde udledes en lille mængde flygtige kemikalier i luften, blandt hvilke toluen og phenol er de vigtigste. De er kun farlige i store doser.

Stofstræklofter er polyesternet imprægneret med polyurethan. Dette stof ligner gummi og er resistent over for aggressive kemikalier såvel som høje temperaturer.

Derfor kan det på baggrund af en sammenlignende analyse hævdes, at skaden fra stofstræklofter er meget mindre.

Yderligere oplysninger om sammensætning af stræklofter fra forskellige producenter og overholdelse af hygiejniske og hygiejniske krav findes i tabellen:

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Om stræklofter er sundhedsfarlige: 3 myter om stræklofter

Før du starter en reparation, er det virkelig værd at tænke på, hvor trygge disse eller andre materialer er til brug for sundhed. Stretchlofter - det er behageligt, smukt og stilfuldt. Mange installerer sådanne lofter hjemme, på arbejde og endda i landhuse. Men forskellige kilder tyder på, at visse typer af loftslofter kan have en negativ indvirkning på menneskers sundhed. I en sådan situation begynder mange at panikere, og spørgsmålet opstår, hvor sikker er det for en person at eksistere sammen med PVC eller stoffer, der er imprægneret med specielle forbindelser?

Hvad er skadelige stræklofter for sundhed

Før intriger skal det bemærkes, at lofter af høj kvalitet, fremstillet i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder, ikke skader menneskers sundhed. Der er en række myter om lofter, der undergraver folks tro på evnen til at leve i harmoni med strækningen.

Vælg kun for dit hjem kun højkvalitetsmaterialer, der ikke udsender skadelige stoffer og opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Myter om stræklofter:

 1. "PVC udsender phenoliske dampe." En sådan myte har en reel begrundelse. Kun under forudsætning af, at den angivne fordampning ophører med at frigives adskillige timer efter installationen. Pointen her er temperaturen. PVC skal opvarmes til installation. På samme tid adskilles phenol fra overfladen, hvilket forårsager en karakteristisk lugt. Men efter at have taget den rette form af loftet ved stuetemperatur, stoppes produktionen af ​​phenol.
 2. "Lofter er ikke sikre, fordi de er gennemblødt i noget." Denne myte er baseret på det faktum, at stoffet til loftet er brugt, er ikke helt normalt. Faktisk er imprægneringen af ​​stof til stræklofter til stede, men den gennemgår en høj grad af verifikation, inden den er på andres loft.
 3. "PVC er et ikke-miljøvenligt materiale." Faktisk gøres enhver vare fremstillet af plast ved anvendelse af PVC. Der er mere, at PVC opfylder alle krav til miljøvenlighed.

Frygt kan kun betragtes som berettiget, hvis du bestiller en virksomhed, der ikke har det relevante certifikat.

Hvordan stræklofter påvirker sundhed: positiv påvirkning

For at sætte en stopper for spørgsmålet om farerne ved nedlagte lofter er det bedre at håndtere alle sider af problemet. Efter alt kan påvirkning af lærredets spænding være positiv. Brugen af ​​strækloft vil blokere ulemperne, som er manifesteret i det faktum at nogen siger om lærredets skadelighed for loftet, at de kan være farlige.

Du bør ikke spare på dit helbred ved at købe billige materialer. Højkvalitets loftsloft holder dig i årtier

Hvilke fordele kan man få ved installation af et strækloft:

 • Stoflofter tillader frit luftstrøm.
 • Under installationen af ​​strækloftet er arbejdstagerens sundhed sikker, fordi strækningen er udført uden nogen anstrengelse.
 • PVC strækloft beskytter mod svamp selv ved høj luftfugtighed.

Flere ubestridelige fordele ved stræklofter er en åbenbar grund til at installere et strækloft.

Bæredygtige lofter

For et strækloft bestemmes miljøvenlighed af materialets kvalitet. Hvis certificeringen er bekræftet af de relevante dokumenter, har du intet at bekymre dig om: dokumenterne garanterer kvalitet, der opfylder alle standarder. Mange hævder imidlertid, at selv certificerede lofter ikke overholder principperne om anvendelse af miljøvenlige materialer.

Fordelene ved stræklofter er indlysende, så din eneste opgave er at kontrollere tilgængeligheden af ​​alle nødvendige certifikater for materialer.

Er det rimeligt at overveje materialer til hængende lofter, der ikke er økologiske:

 1. PVC er et materiale fremstillet ved kemiske midler, men mange genstande er fremstillet af det, som ikke kun bruges af os, men også af vores børn. Legetøj, brystvorter, badeartikler, plastskjeer og andre dagligdagsartikler laves ved hjælp af PVC. Så for at være usikker på sikkerheden er det usikkert om sikkerheden for alle de frugter, der er forbundet med industrialisering, der omgiver os overalt.
 2. Polyuretanimprægneret stof er heller ikke en nyskabelse i det menneskelige liv. Fra sådant materiale sy, for eksempel yderbeklædning. Et sådant materiale er helt sikkert, selv om det også indeholder resultaterne af arbejdet hos kemikere.
 3. Hvis vi tager højde for substandard materialer, der sælges i firmaer, der ikke har de nødvendige tilladelser og dokumentation, så er der virkelig risiko for at løbe ind i ikke kun ikke-økologiske materialer, men endda virkelig farlige ting. Volatiliteten af ​​phenol i sådan PVC er meget højere end for højkvalitets modparter. Således vil du kunne mærke noget, der var forkert, hvis loftet ikke mister sin karakteristiske lugt i lang tid, og din sundhedstilstand er blevet forværret.

Hvis købet sker i en uautoriseret salon, så vent på problemerne: måske er det valgte loft skadeligt for dit helbred.

Sikkerhed ved installation af hævede lofter

Installation af strækloft er forbundet med en vis risiko. Faktum er, at en varmepistol bruges til at installere PVC-loftet, og oftest er det varmepistol, som arbejderne bruger, en gaspistol. Og gas er sådan en ting, som det er nødvendigt at nøje overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Ved brug af en varmepistol ved installation af stræklofter skal du omhyggeligt overholde alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Sådan installeres et strækloft sikkert:

 • For det første kan du opgive den farlige ide om at bruge en gaspistol og blot trække stoffet på en kold måde. I denne situation behøver du kun en assistent til at holde en trinladder. Resten af ​​sikkerheden behøver ikke at bekymre sig.
 • Hvis installationen af ​​et PVC-loft ikke desto mindre er uundgåeligt for dig, så kan du prøve at bruge en elektrisk pistol. Det er sikrere, men med en enkelt pistol vil det være svært at opvarme det nødvendige volumen. Du har måske brug for 2 våben. Et problem med elektriske våben er også deres utrolige strømforbrug.
 • Hvis det blev nødvendigt at bruge en gaspistol, skal du huske de vigtigste regler for brugen heraf, hvilket minimerer risikoen for fejl i en sådan enhed.

Gaskanoner, der anvendes uden sikkerhedsstandarder eller ude af stand, kan forårsage dødsfald. Eksplosionerne, der opstod på grund af arbejdstagernes uagtsomhed og de, der udsender udstyret, sker ofte. Derfor skal du omhyggeligt studere instruktionerne til brug af gaspistolen.

Sådan bruger du en gaspistol:

 1. Brug ikke en gaskanon tæt på brændbare genstande.
 2. Sørg for god regelmæssig ventilation ved brug af en gaspistol.
 3. I et tilfælde må du ikke dække pistolen. Du må ikke direkte henvise det til lærredet. Du skal opvarme hele rummet jævnt.
 4. Placer pistolen udelukkende på en flad, stabil overflade.
 5. Eliminer tilstedeværelsen af ​​børn og dyr i nærheden af ​​enheden.
 6. Opvarm ikke gascylinderen, må ikke lede pistolens mund på ham.
 7. Under ingen omstændigheder må du ikke bruge pistolen, i hvilken mekanisme der er foretaget ændringer.
 8. Den medfølgende varmeapparat kan ikke flyttes fra sted til sted.
 9. Når pistolen er forbundet med en gasflaske, skal du kontrollere, om forbindelsen er forseglet.
 10. Pistolen skal betjenes en gang om året. Brug ikke en enhed, der ikke har undergået en sådan procedure.

Aldrig håber på en glad lejlighed. Advar eventuelle risici og gør alt for at holde dit liv og helbred intakt.

Sikre stræklofter er ægte

For sig selv og deres børn er alle vant til at vælge kun de bedste. Derfor, for de nye og uprøvede objekter behandler folk oftest med mistillid, selvom løfterne fra producenterne er meget attraktive og berettigede.

Undersøg markedet, vælg en betroet producent, læs anmeldelser og så behøver du ikke bekymre dig

Hvilke stræklofter kan betragtes som sikre. Vælg det bedste:

 • Certificering. Den første betingelse er dokumentets ideelle tilstand for de foreslåede materialer og tjenester. Hvis dette er okay, vil både stof og PVC være sikkert.
 • Anmeldelser. Du må aldrig være doven for at kontrollere, om der er reelle anmeldelser af det firma, hvor du vil ansøge.
 • Experience. Fremme af nye lovende projekter er naturligvis vidunderligt. Men hvis vi taler om sikkerhed, er det bedre at placere en ordre med virksomheder, som succesfuldt modstår konkurrencesituationen på markedet.

Kun falske lærreder, der ikke er i overensstemmelse med det rette kvalitetsniveau, er usikre.

Streklofter: anmeldelser af læger

På udkig efter et svar på spørgsmålet om, hvorvidt stræklofterne har ubehagelige konsekvenser, vendte mange til læger. Derfor begyndte lægerne at offentliggøre deres mening om denne sag i åben adgang.

Mange kendsgerninger peger på den absolutte sikkerhed af materialerne i stræklofter. Kun produkter af lav kvalitet og ikke-certificerede produkter kan forårsage skade.

Hvad siger lægerne om suspenderede lofter:

 1. Det er usandsynligt, at noget skadeligt vil lede fra udlandet, og lokal produktion, giver det mening ikke at stole på. Derfor, for fuldstændig sikkerhed, vælg kun europæiske produkter med obligatorisk certificering.
 2. Gå aldrig ind i stuen på den dag, hvor PVC-loftet er installeret. Giv det en dag til luft. Hvis der er en lugt i rummet, så øg ventilationen og vent på mere. Det er bedre ikke at risikere og lide sådanne ulemper af hensyn til dit helbred.
 3. Lad ikke PVC-loftet smelte. Varme lamper, ild, røde varme genstande - alt dette kan skade strækloftet og forårsage, at det frigiver farlige stoffer.

At dømme efter vurderinger af læger, med overholdelse af nogle sikkerhedsforanstaltninger, vil strækloftet være fuldstændig harmløst.

Udtalelse fra eksperter: Hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige (video)

Rene materialer kan kun bekræfte overensstemmelsesattesten. Derfor tøv aldrig med at spørge et sådant dokument fra det firma, som du har til hensigt at samarbejde med. Også arbejdstagere bør instrueres i brandsikkerhed. Hvis du er sikker på kvaliteten af ​​varer og tjenester, vil du ikke blive generet af spørgsmålet om, hvorvidt strækloftet er farligt.

Er stræklofter skadelige?

For nylig er mange rygter om farerne ved stræklofter begyndt at fremstå. De fleste forbrugere mener, at det materiale, hvorfra lofter er lavet, bærer faren i forbindelse med frigivelse af giftige stoffer, der er farlige for menneskers og dyrs sundhed. Og på trods af at producenterne peger på den absolutte sikkerhed for materialer, spredes negative rygter med stor hastighed. Det er nødvendigt at afsløre, hvad der er sandt, og hvad er en myte fra rygter spredt. Og først efter det, beslutter at bruge stræklofter i sin lejlighed, eller forlad dem for altid. Installationsvejledning til sømløse stræklofter her: http://etopotolok.com/vidy-potolkov/natyazhnye/rukovodstvo-po-vyboru-i-montazhu-besshovnyex-natyazhnyx-potolkov.html

Strækloft i børnehaven på billedet

Harm strækker lofter for sundhed, lægeres mening

Om farerne ved stræklofter er der hele legender:

 1. Stræklofter beskadiger vores helbred. Alle produkter, der præsenteres på byggemarkedet af producenter af stræklofter, har forskellige kvalitetscertifikater og kontrolleres for overholdelse af miljømæssige sikkerhedsstandarder. Derfor er et produkt, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, urimeligt anklaget for at forårsage skade.
 2. Stretchmateriale udstråler en skadelig, giftig lugt. Man kan være enige om tilstedeværelsen af ​​lugt her, men også delvis. Stræklofter lavet på basis af stof, har slet ingen lugt, og PVC-film kan kun udsende en særlig lugt i de første par timer efter installationen. Hvis dit loft lugter i lang tid, så står du over for produkter af dårlig kvalitet, der ikke har certifikater. Det er nødvendigt at slippe af med et sådant loft så hurtigt som muligt, da det udstråler skadelige phenoliske dampe.
 3. Stræklofterne passerer ikke luft, og derfor er der ingen mulighed for normal luftcirkulation. Faktisk er denne opfattelse fejlagtig, selv om installationen af ​​et strækloft gør nogle justeringer af luftcirkulationssystemet. Strækloftets konstruktion gør det muligt at installere et ventilationssystem, der vil skabe den nødvendige bevægelse af luft til normal cirkulation.
 4. Skader på stoflofter er også en myte. Stræklofter baseret på stof er absolut uskadelige byggematerialer, deres økologiske renhed er bekræftet af kvalitetscertifikaterne for IVF.
  Læger mener også, at stræklofterne er helt harmløse. Det vigtigste er at købe dem fra en betroet repræsentant eller forhandler, og ikke i et tvivlsomt, ukendt kontor til nedsat pris. Så kan du være 100% sikker på at du har købt et kvalitetsprodukt. Mange læger anbefaler sig selv at installere ophængte lofter, nemlig på stofbasis.

Er stræklofter i soveværelset skadelige?

Stretchloft i soveværelset på billedet

Soveværelset i lejligheden er et hvilested i lejligheden, designet til at sove. Og som du ved, bruger en person i en drøm en tredjedel af sit liv, søvn giver energi og styrke til mennesket. Og hvis du stadig sover i et rum med giftige dampe og ubehagelige kemiske dufte, hvilken slags hvile kan du tale om, når du vågner om morgenen knust og med hovedpine. Og så begynder at udvikle forskellige kroniske sygdomme. Det skal bemærkes, at en sådan situation kun kan opstå ved brug af materialer af dårlig kvalitet, herunder stræklofter. For at undgå sådanne misforståelser er det nødvendigt at vælge en betroet producent, hvis produkter har alle de nødvendige kvalitetscertifikater. Stoflofter er perfekte til installation i sådanne rum, da de helt er lavet af naturlige materialer, hvis de køber dem fra en rigtig producent selvfølgelig. Læs om installationsfunktionerne i de kombinerede stræklofter på denne side.

Skader fra stræklofter i børnehaven

Som tidligere nævnt kan kun lavkvalitets- og ikke-certificerede produkter købt hos en ukendt sælger gøre skade. Ved installation af stræklofter i børnehaven lider forældrene ofte, om der skal laves stræklofter. I dette tilfælde bør du studere markedet godt og købe produkter af høj kvalitet, der har forskellige certifikater og opfylder alle internationale standarder. Lad det være dyrere, men et sådant lærred vil ikke give nogen bekymringer. Ægte lofter er allergivenlige, har evnen til at afstøde støv, det vil sige at det ikke vil kunne klare sig på overfladen af ​​loftet, alle produkter er helt uskadelige og sikre. Den mest ideelle løsning ville være at installere stræklofter på stofbasis, som har alle ovennævnte egenskaber, og desuden giver naturlig luftcirkulation på grund af den særlige vævning af stoffibre.

Stræklofter lavet af PVC, skade

Starry Sky af PVC film på loftet

For at beskytte sig selv og deres familier mod mulige erhvervelse af lavkvalitetsvarer er det på forhånd nødvendigt at studere producenter og leverandører af disse varer.

Det er også nødvendigt at overholde sikkerhedsforanstaltninger under installationen, ellers kan der ske skade på installatører i processen. Og du kan ikke installere stræklofter ved siden af ​​batterier eller varmeapparater. I saunaen vil det heller ikke være af sikkerhedsmæssige årsager.

video

Se på videoen alle hemmelighederne for hævede lofter:

Baseret på alle ovenstående er det klart, at næsten al frygt er konstrueret og ikke har grundlag. Det vigtigste er altid at have de nødvendige oplysninger og bruge de tjenester og produkter af dokumenteret kvalitet. Sådan vælges matte stræklofter, læses på denne side.

Er strækloft skadeligt for helbredet, eller er det en myte?

I betragtning af skaden og fordelene ved stræklofterne, bør du bestemme materialet til fremstilling. Hvis vi overvejer en stofklud som et eksempel, er det helt harmløst. En anden ting er en film af polyvinylchlorid. Hvis det produceres af kendte virksomheder, betyder det, at de overholder alle teknologiske processer og udsteder helt ufarligt materiale. Dette fremgår af sjældne anmeldelser om farerne ved stræklofter, der er opført på sociale netværk og på tematiske steder.

Skader på at strække lofter

Aluminiumprofilen bærer ikke nogen trussel i sig selv, hvilket ikke kan siges om sammensætningen af ​​filmen, som er lavet af termoplastisk polymer af vinylchlorid med krænkelse af teknologiske processer. Materialet omfatter følgende komponenter: phenol, chlor, toluen og kemiske elementer af tungmetaller. Alt dette holdes fast i filmen og udsendes ikke i atmosfæren i form af skadelige stoffer.

Strækloft - det er ikke kun moderigtigt, men også praktisk og æstetisk. Derudover skubber utrolig lave priser på sin installation. Priserne afhænger af kvaliteten af ​​filmen samt producentens popularitet. Imidlertid afhænger skadene og fordelene ved ophængte lofter ikke af dette. Alt afhænger af produktionsteknologien. Ryder på, at filmen giver en endeløs lugt af kemi, kan ikke finde bekræftelse.

For at forstå, om strækloftet er skadeligt for en bestemt persons sundhed, skal produktet være monteret og forblive i et sådant hus i et stykke tid. Hvad angår de generelle regler om internationale miljøstandarder, holder de velkendte producenter sig til stadighed. Derfor skal du være bekendt med overensstemmelsesattesterne inden du køber eller installerer et loftdæksel.

Anvendelsen af ​​stræklofter

Grundlaget for produktion af filmlofter er polyvinylchlorid. Det er tilstrækkeligt resistent over for opløsningsmidler, syrer, samt alkalier og temperaturændringer. Baseret på langvarig forskning fra forskere termoplastisk polymer vinylchlorid, konkluderede de, at denne film ikke indeholder flygtige stoffer. Dette tyder på, at rygterne om farerne ved stræklofter for menneskers sundhed er stærkt overdrevne.

Takket være den videnskabelige forskning realiserede udviklerne de skadelige stræklofter. De har kun negativ indflydelse på menneskers sundhed i en meget opvarmet tilstand. Det er på dette tidspunkt, at duften af ​​filmen mærkes. Efter installationen, når det køler, vil duften forsvinde. Hvad angår den lavkvalitets PVC-film, påvirker den også menneskers sundhed, selv når den er kold. Læs anmeldelser om, hvorvidt stræklofter er sundhedsskadelige. Måske er dette en anden genforsikring af læger?

Valget af højkvalitetsfilm udføres i henhold til følgende kriterier:

 • Efter installationen ved hjælp af en varmepistol, forsvinder lugten og vises ikke længere.
 • Duften af ​​kemi holdes løbende indendørs i en uge. Men han forsvinder også hurtigt uden spor.
 • Den ubehagelige lugt af kemi spiser i væggene og møblerne. Dette tyder på ideen om forfalskede produkter fremstillet uden overholdelse af teknologiske standarder.

I dette tilfælde er spørgsmålet om, om strækloftet i soveværelset eller andet rum er skadeligt, elimineret af sig selv.

Dette tyder på, at det ikke altid er muligt at bestemme strækningstakets skadelighed til sundhed, indtil det er installeret og testet. For ikke at få en frank falsk, skal ethvert lærred, selv en klud, købe fra forhandlere af kendte producenter.

Lægernes mening om farerne ved stræklofter for sundhed kan ikke være utvetydig. De mener også, at alt det negative kommer fra lavkvalitets malerier. For så vidt angår tæpper af stof, er de fremstillet af syntetiske fibre og imprægneret med polyurethan. Det viser sig slidstærkt og smukt materiale, der ikke indeholder cadmium, phenol og andre lignende kemiske elementer.

Mange anmeldelser er blevet skrevet om fordelene og skadene i stræklofterne på mange fora og på sociale netværk.

Når man vælger sådanne produkter, er mange købere interesserede i spørgsmålet om, hvilke stræklofter der er mindre skadelige eller mere nyttige. Naturligvis kan sådanne produkter ikke medføre sundhedsmæssige fordele. Nogle eksperter er af den opfattelse, at stofklæder er fuldstændig harmløse, andre eksperter er uenige med dem. Alt afhænger af kvaliteten af ​​varerne.

anmeldelser

I dag er mange fora og specialiserede steder overfyldt med positive anmeldelser af stræklofter.

Her er nogle af dem:

Miljøvenligt belægningsmateriale. I min lejlighed strækker lofter i alle værelser i mere end 7 år. Sandt nok, for nylig i køkkenet måtte tøjvævet udskiftes med en film. Stoffet absorberer alle lugte, hvorefter det er umuligt at ventilere køkkenet. Jeg anbefaler til alle.

Sergey, 37 år gammel

For eksperimentets skyld installerede jeg for seks måneder siden et blankt strækloft på gangen. Nu virker det meget højere og mere rummeligt. Om sommeren vil jeg udstyre alle værelser med sådanne lærred.

Alexander, 48 år gammel

Jeg kan godt lide mit filmloft i stuen. Specialister tog ikke mere end 5 timer at installere det. Nu er alle familiemedlemmer, der ser på dette design, æstetisk nydelse. Konstant er der en følelse af, at vi er beskyttet mod oversvømmelser med vand fra de øverste etager. Mange mennesker har allerede kedet farven på denne matte film, så jeg skal installere en spejlbelægning. Benyt lavpris og sørg for, at strækloftet er attraktivt.

Valery, 32 år gammel

Sådanne konstruktioner har mange fordele og fordele i forhold til almindelige lofter, de vigtigste er: et bredt udvalg af teksturer og ubegrænsede farver.