Er stræklofter skadelige? Udtalelse fra læger

Blandt lofter er stræklofter, der for nylig dukkede op på byggemarkedet, blevet meget populære. En overraskende række forskellige konfigurationer, et bredt udvalg af materialer, mulighed for at vælge en person, der kunne lide hans økonomiske muligheder samt mange fordele, har tjent dem en stadigt voksende popularitet. Men ikke alle er glade: nogle argumenterer for, at de materialer, der bruges til at installere dem, og strukturerne selv slet ikke er sikre for helbredet.

Årsagen til alarmen var påstanden fra nogle købere om, at blandt de komponenter, der udgør produkterne, er skadelige og farlige. Derudover udgives giftige stoffer i luften, som har en negativ indvirkning på borgernes sundhed. Fabrikanterne sikrer sig selv, at alle deres produkter opfylder sikkerhedskravene.

Materialer, der strækker lofter er lavet opfylder alle sikkerhedsstandarder.

For at løse disse konflikter bør du gøre dig bekendt med den autoritative udtalelse fra fagfolk - læger, der ved førstehånds, hvordan stræklofter er skadelige eller sikre. Analyse af produkterne på byggemarkedet førte til følgende resultater:

 • De fleste produkter, der bruges til at installere loftsbeklædning, opfylder kravene i internationale miljøstandarder ISO og udgør ikke en sundhedsfare;
 • negative konsekvenser kan opstå i tilfælde af individuel intolerance og allergiske reaktioner på de pågældende materialer;
 • pålidelig garanti for sikkerhed er køb af materialer af høj kvalitet.

Læger anbefaler dog ikke at installere spændingsstrukturer ved brug af PVC-film i soveværelser og planteskoler, hvis køberne ikke har præcise oplysninger om kvaliteten. Den bedste løsning ville være at bruge et stofdæksel, som er helt sikkert.

For at beskytte dig selv skal du bruge tøjets loftslofter.

Tegn på dårlig PVC-film

PVC-film fortjener særlig opmærksomhed, da de fleste af påstande og bekymringer er forbundet med det; Til dels er de ikke ubegrundede.

Efter installationen af ​​filmbelægningen i rummet kan der være en specifik kemisk lugt, men med god ventilation forsvinder det hurtigt, så spørgsmålet om tilstedeværelsen af ​​ventilation er relevant.

Stræklofter kan være farlige, hvis de er lavet af dårlig kvalitet

Substandard materiale kan findes på de tydelige tegn, det er:

 • lav pris;
 • vedvarende phenolisk lugt, der varer i lang tid.

Jo billigere polyvinylchloridovertræk, desto større er chancerne for at købe et lavkvalitetsprodukt, og den langvarige phenol "aroma", som forgifter luften, er et sikkert tegn på et mislykket køb.

Skadelige komponenter af PVC film

Det mest skadelige materiale til hævede lofter, som mange tror, ​​er PVC-film. I retfærdighed er det værd at bemærke, at dets brug virkelig kan udgøre en sundhedsfare, hvis den købes af et retfærdigt billigt materiale. I sammensætningen er der komponenter, der kan findes i andre produkter, men deres koncentration i et produkt er en yderst farlig "buket".

PVC-film er kun skadelig, hvis der købes materiale af dårlig kvalitet.

Det har en stærk kemisk lugt

Nedsat nyre, lever, hjerte, nervesystem

Perioden for fjernelse fra kroppen - et par årtier.

Fremmer udviklingen af ​​onkologi, afregner på de indre organer

Høj toksicitet, stærk lugt

Trænger ind ved indånding, trænger ind i huden

Forårsager kvalme, opkastning, kan føre til akut forgiftning.

Har en ejendommelig lugt

Forårsager irritation af slimhinderne, hyppig indånding fører til lungeskader.

Rådet. For ikke at udsætte liv og sundhed for fare, bør du ikke spare på kvalitet. Hvis du er i tvivl, skal sælgeren kræve et certifikat, der bekræfter materialets sikkerhed. Hvis der ikke er noget sådant dokument eller det nægtes at blive præsenteret, er det bedre at nægte at købe varerne.

Desuden anbefaler eksperter ikke, selv når du bruger højkvalitets polyvinylchlorid til at installere lamper med glødelamper i nærheden af ​​materialet: med stærk opvarmning kan det begynde at smelte, hvilket vil føre til udslip i luften af ​​skadelige stoffer.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Det faktum, at kun højkvalitets PVC-film kan bruges til at dække lofterne, er allerede kendt, men mange mennesker er bekymrede over muligheden for at bruge stoffet: er der fare for sundheden?

Der anvendes ikke skadelige stoffer i stoflofter.

Eksperter foretog en undersøgelse af sammensætningen af ​​stofstoffer og fandt ud af, at denne type materiale er fremstillet af polyesterstof imprægneret med polyurethan. Hun er kendt for mange fra vandtætte eller specielle beskyttelses tøj, som giver ret til at argumentere for, at en sådan belægning:

 • vil ikke udgøre en trussel mod menneskers liv og sundhed
 • den indeholder ingen giftige eller farlige stoffer, herunder dem der forårsager en ubehagelig lugt.

Desuden holder stoffet luftbrønden.

Stoflofter er ikke kun sikre, men også perfekt åndbare.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

Spørgsmålet om miljø renlighed af loftet er i bogstavelig forstand afgørende. Indstillinger for sikker brug af PVC film og stof, indtil for nylig, har været genstand for opvarmet debat. Men i dag er alle prioriteter markeret, og der laves endelige konklusioner.

Køb ikke billige materialer, sandsynligvis er de lavet af dårligt materiale.

 1. Polyvinylchlorid er ikke et giftigt stof, da det tjener som råmateriale til fremstilling af børns legetøj og tøj.
 2. Det har ikke egenskaberne af et allergen, så PVC-film bruges meget, når man installerer, selv i børns og medicinske institutioner.
 3. Det anvendes aktivt i værelser med høj luftfugtighed, da reproduktion af skadelige svampe, bakterier og skimmelsvamp er umulig på det.
 4. Hvis materialet er certificeret, kan det sikkert bruges i boligområder.
 5. Reducer sikkerhedsniveauet for falskmøntneri, hvor giftige og farlige stoffer er til stede. Sådanne produkter har som regel ikke certifikater.
 6. Stofstoffer har ingen kontraindikationer at bruge og er miljøvenlige.

Advarsel! Uanset hvilken type materiale der foretrækkes, er det vigtigt for køberen at forstå, at et virkelig højkvalitetsprodukt ikke kan koste for billigt.

Stoflofter er miljøvenlige

Er der forskel på producenterne

Kvaliteten af ​​de tilbudte produkter afhænger af producenten og dets omdømme i dette markedssegment. I dag på tribunerne af supermarkeder finder du produkter fra Europa, Kina, Rusland; der er forskel på dem.

Høj kvalitet og forskellige farver og teksturer er kendetegnet ved europæiske materialer leveret af Tyskland, Italien, Frankrig. De opfylder alle sikkerhedskrav, men deres pris er høj nok.

Foretrukne beviste producenter

Kinesiske varer har i de seneste år haft betydelige fremskridt i kvaliteten af ​​udførelsen til europæiske standarder, mens deres pris er betydeligt lavere end den europæiske producent.

Rusland tager kun de første trin i produktionen af ​​loftbelægninger, så deres valg er lille, og kvaliteten efterlader meget at ønske, men indenlandske leverandører tilbyder deres produkter til forholdsvis lave priser.

Vælg materialer baseret på dit budget.

Men i sidste ende giver køberen en præference til dette eller det pågældende selskab, som de siger "ved at stemme med tegnebogen".

Er stræklofter skadelige: miljø- og holdbarhedsanalyse

For nylig er der blevet lagt stor vægt på relativt nye konstruktioner til indretning - lofter. De tiltrækker med deres praktiske, æstetiske og billighed. Interesseret i denne form for dekoration spørger ejeren af ​​rummet spørgsmålet: Er det skadeligt at strække lofter og hvad.

Hvad er skaden af ​​stræklofter

Fabrikanter af hævede lofter er overrasket over den øgede opmærksomhed på PVC-folks virkninger på menneskers sundhed. Spørgsmålet om farerne ved disse materialer begyndte at blive hævet med misundelsesværdige regelmæssigheder i medierne. Og det er spørgsmålet, ikke erklæringen.

I den forbindelse begyndte lyttere og brugere at tænke over, hvorvidt strækloftets sundhed virkelig eksisterer. Så meme blev introduceret om manglerne af disse materialer. I dette tilfælde tænker få mennesker på, hvordan skadelige eller nyttige vinyl tapet, laminat, plastpaneler, plastikvinduer. Men de er lavet af de samme komponenter.

Nærmere bestemt består de af de samme stoffer som i andre byggematerialer, baseret på PVC (polyvinylchlorid). Det omgiver os overalt: hjemme og på kontoret, i en privat bil og offentlig transport. Populariteten af ​​dette materiale skyldes først og fremmest dets billighed, og for det andet: praktisk.

Er der en phenol i stræklofter?

Men i så fald, hvis det er indeholdt i produktet i en tilstrækkelig høj koncentration. Formaldehyd er flygtigt og begynder at bundfælde, når det materiale, hvori det opvarmes. Denne proces kaldes kollokvist: begynder at fonitere.

Så det er fonit alt og overalt: glasuld, beton, spånplader, polyurethanskum, plastforing. Imidlertid er alle disse materialer anerkendt som sikre for menneskers sundhed og har de relevante certifikater. Økologisk kompatibilitet af svækkede lofter er også bevist af lignende dokumenter.

Gør loftslofter lugte?

Et andet vigtigt spørgsmål, der vedrører forbrugeren, er, om PVC-film har særlige lugtstoffer? Installatører ved, at sådanne ulemper stræklofter er tilgængelige. Men kun ved stramning, for på dette tidspunkt opvarmes filmen til 70-90 ° C. Duften er til stede i de første timer efter installation af loftet. I fremtiden forsvinder det (lugten) og forstyrrer ikke længere ejerne af lokalerne.

Bæredygtige lofter

Alle undtagelsesvis materialer til fremstilling af lofter har passende hygiejne- og hygiejneattester.

Det kan ikke siges, at det nedhængte loft er et miljøvenligt materiale. Dette er ikke træ eller andre naturlige råvarer. Men indholdet af skadelige stoffer i PVC-skum ligger inden for acceptable grænser for menneskers sundhed.

I dette henseende er det nedhængte loft, der har vist sig at være miljøvenligt med certifikater, sikkert for levende væsener og anbefales til brug i beboelses- og boligområder. Især i de, som kravene i standard "ren zone".

Om brandsikkerhed strækker lofter

Materialer til installation af stræklofter passerer certificeringsstadiet og i henhold til brandsikkerhedskriterier. Dokumenterede resultater af test, der viser filmens modstandsdygtighed til høje temperaturer.

Certifikatet beviser, at materialerne til installation af hævede lofter ikke er i stand til spontan forbrænding og ikke understøtter forbrænding. Under indflydelse af ild smelter de.

Hvor strækker lofter

Det antages, at de mindst farlige film fremstillet på fabrikken, og ikke kunstige forhold. Så tænk folk, der ikke er bekendt med specifikationerne for produktion af spændingsfilm. Alle disse materialer kan ikke gøres "på knæet" i garagen eller i hjemmet. Til fremstilling af PVC-film kræver dyrt specialudstyr. Og den er stor og bør placeres på store arealer, som kun er tilgængelig for seriøse producenter, fabrikker.

Men til at skære filmen i henhold til tegningerne af lofterne, et tilstrækkeligt lille rum og to enheder: til klipning af skiver med en harpun og svejsning af kludene sammen. Workshop til produktion af lofter i mange henseender som at sy. De samme ruller af materialer, linjer, saks. Skæring udføres på lange og lange tabeller, mærker og skærer lærredet af den krævede størrelse.

Hvad laver stræklofter

Der er to typer materialer til enheden af ​​hængende lofter:

 • PVC vinylfilm (til installation kræver det at svejsede kludene sammen);
 • stof (sømløs).

Hvad er forskellen mellem dem?

 1. Funktionsinstallation. Filmene kræver opvarmning, og først efterpå genoplader de i baguetter, som er fastgjort i den ønskede højde omkring rummets omkreds. Stofklæder kræver ikke opvarmning. De strækker sig simpelthen mellem baguetterne.
 2. Stofklæder kan have en struktureret overflade med ethvert mønster. Film til opnåelse af mønstre kræver skæring i dem af de tilsvarende figurer.
 3. Efter installation af filmlofter i baguetter dannes der et hul på ca. 7 mm. Den er dækket af specielle dekorative bånd. Ved installation af stofklæder er der ikke behov for efterbehandlingstape.

Hvilke producenters film er mere miljøvenlige?

Produktionslandet er det, der varierer fra de fleste virksomheder, der har specialiseret sig i installation af stræklofter. En forbruger, der har betalt for materiale af høj kvalitet, kan installere billig kinesisk. Og udlejer vil i de fleste tilfælde ikke gætte på det.

Visuelt vanskeligt at opdage forskellen mellem materialer fra europæiske producenter og kinesere. De største efterspørgselspositioner er Belgien, Tyskland og Kina. Produkterne fra disse fabrikanter adskiller sig i flere parametre:

 • økologisk klasse af lærred;
 • række farver;
 • pris.

Sammenligningsanalyse af spændingsstoffer fra forskellige producenter

Den højeste grad af miljøvenlighed i tyske film og stoffer. Denne indikator er lige så høj for alle tyske fremstillingsvirksomheder. Derfor kan lofter af sådanne materialer ikke være billige. Hvis der under mærket Pongs eller Renolit er lavprisfilm og billedredigering, kan du være sikker på, at dette er et forsøg på at bedrage forbrugeren.

Du skulle vide, at det tyske lærred på Moskva-markedet i gennemsnit koster 1000-1200 rubler pr. 1 m2 af det færdige loft i gennemsnit. Noget billigere - fra andre producenter. Spørgsmålet opstår: de bedste tyske stræklofter er sundhedsskadelige? Svaret er certifikater, der viser den absolutte sikkerhed af disse materialer.

Hvad angår miljøklassen er belgiske lofter Mistral (kun ét mærke repræsenteret i Rusland) lidt underordnet de tyske. Forskellen i kvalitet er ubetydelig og kan ignoreres. Det er dog værd at bemærke en lidt mindre tykkelse af film produceret af Mistral. Den gennemsnitlige pris for det færdige loft på de belgiske materialer - 500-800 rubler pr. 1 m2.

Situationen er anderledes med kinesiske stretchfilm. Dette land er repræsenteret på det russiske marked af en masse forskellige producenter, både store og små. Den negative holdning til kinesiske film blev dannet på grund af sidstnævnte: private forhandlere med små eller mellemstore produktionsmængder.

Sådanne film passerer sjældent certificeringsstadiet og indeholder skadelige stoffer i en højere koncentration end tilladt i henhold til miljøbestemmelser. Hvad er "bemærkelsesværdige" billige kinesiske film:

 • har en vedvarende specifik lugt, der forsvinder først efter et par dage efter at loftet er installeret
 • når de opvarmes af solen, frigiver de en meget større mængde phenol;
 • tyndere end tilsvarende materialer fra andre producenter.

Blandt de kinesiske film er der produkter af fremragende kvalitet. Prisen på sådanne lofter varierer i området 700-1000 rubler pr. 1 m2.

Myter om stræklofter

Myte nummer 1. Høj pris.

Udtalelse om de høje omkostninger for hævede lofter blev dannet i 90'erne af forrige århundrede. I den periode, da disse produkter kun kom til det russiske marked og koste, faktisk dyrt. Over tid er situationen ændret. I dag er prisen på film og stofklæder tilgængelig for folk med gennemsnitlige indkomster.

Myte nummer 2. Skrøbelighed.

Indtil nu er der blandt forbrugerne en opfattelse af skrøbelighed, spændingsfilmens skrøbelighed, som kan blive beskadiget af et utilsigtet slag. Dette er ikke sandt. Over den strakte film er en luft "pude", så loftet kan betragtes som anti-shock. Men at klippe filmen med en skarp genstand er ret simpel.

Myte nummer 3. Sundhedsskader.

Denne myte indeholder flere versioner:

 • støv stikker til lærredet;
 • vandlogging og dannelse af mug eller mugg på stofloftet
 • filmabsorption af lugt;
 • phenolfrigivelse.
 • Tøj absorberer ikke fugt, og dannelsen af ​​mug er udelukket;
 • Miljøvenlighed er bevist ved certifikater
 • lugten absorberes ikke.

Efter at have perfektioneret alle egenskaber af film er det muligt at installere et ophængt loft med tillid. Ulemperne ved disse strukturer er minimal, og fordelene - massen. Disse lofter vil perfekt tjene deres ejere i mange år.

Nyttig video

I videoen vil vi se hele sandheden om stræklofter:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Er stræk PVC lofter sundhedsskadelige?

Spændklud er populær blandt forbrugere til efterbehandling af lofter. Næsten ethvert interiør bliver komplet og specielt, da materialerne har æstetiske kvaliteter. For at finde ud af om stræklofter er skadelige, er det nødvendigt at forstå præcis, hvad faren for internettet er. Skrupelløse producenter skaber materialer, der er i stand til at frigøre sundhedsskadelige stoffer.

Producenter og mærkning

De fleste af filmene er lavet i Kina, hvor flere fabrikker opererer til dette formål. Imidlertid producerer mange producenter af høj kvalitet film. Europæiske valgmuligheder - Pongs og Renolit - afvigende ved fravær af lugt, øget glathed på overfladen. De ideelle produkter var blanke muligheder. Ifølge eksperter begyndte nogle europæiske producenter at forsømme kvaliteten, og deres stræklofter er sundhedsfarlige.

På markedet er der belgiske lofter firmaet Polyplast. Dette er et sømløst lærred med en varieret palette. Udgifterne til produkter er på niveau med priserne på franske og tyske producenter. Nogle eksperter hævder, at det belgiske selskab beskæftiger sig med levering af kinesiske materialer, selv om alle lofter har kvalitetscertifikater og opfylder europæiske standarder.

Kinesiske produkter har ikke den passende mærkning, der anvendes af skrupelløse leverandører, og tilbyder til markedet produkter, der angiveligt er fremstillet i Frankrig eller Tyskland. Loft fra Kina er meget billigere. I dette tilfælde er det tilrådeligt at kontrollere certifikaterne for ægthed.

De franske og tyske virksomheders samlede indsats førte til fremkomsten af ​​PVC-produkter fra Azalee-mærket, som kombinerer fordelene hos begge producenter. Frankrig fremstiller stoffer af høj kvalitet under varemærket Extenzo mv. Det tyske firma Pongs Unternehmensgruppe beskæftiger sig med produktion af Lackfolie og Mattfolie stoffer. Alle produkter er certificeret og opfylder kravene til brandsikkerhed.

På trods af kvaliteten af ​​europæiske produkter har ikke alle forbrugere råd til det på grund af de høje omkostninger. Dette fører til, at produkter fra Kina presser produkter fra Europa ud af markedet, og nogle virksomheder er involveret i forfalskning.

Faren for lavkvalitetsprodukter

Ejerne af en bolig, hvor et lav kvalitet lærred er installeret, vil opleve ubehag, og det er i bedste fald. Hvis stoffet lugter længe i lang tid, frigives giftige stoffer, der er ingen fordel herfor. For eksempel skyldes sundhedsskader på polyvinylchlorid sådanne komponenter i sammensætningen:

 • Phenol. Anvendelsen af ​​phenol er forbudt i mange lande på grund af dets toksicitet. Stoffet fremkalder en krænkelse af det normale kardiovaskulære system, nyresygdomme, lever og nervesystem. Det fører til forbrændinger i nasopharynx, fremkalder obstruktivt tilstande i bronchi, forårsager lungeødem. De kræftfremkaldende egenskaber hos komponenten kan forårsage kræft og infertilitet. Vedvarende stof nedbrydes ikke i lang tid.
 • Vinylchlorid. Harm er defineret af fareklasse 1. Det er et narkotisk stof, som påvirker de nervøse og kardiovaskulære systemer. Afviger i kræftfremkaldende egenskaber. Ved forbrænding frigives giftige stoffer.
 • Acetaldehyd. Kan forårsage lungebetændelse og lungeødem. Hvis du er allergisk over for lofter, forekommer symptomer, der er af samme art som astmatiske. Mulig årsag til hyppig hoste, dyspnø kan være acetaldehyd eller andre komponenter i loftet. Alt afhænger af, hvor længe indflydelsen blev udøvet.
 • Cadmium. Fare for farlighed tilhører 2. klasse. Deduced i flere årtier fra den berørte organ. Tungt metal, et kræftfremkaldende stof, der forårsager skade på lever og nyrer, bidrager til udviklingen af ​​kræft.
 • Toluen (methylbenzen). Er et olieprodukt. Det bruges som opløsningsmiddel til lakmaterialer. Par blandes godt med luft. Når det kommer ind i lungerne og blodet, fremkalder stoffet svigt i alle organer og systemer. Samtidig forværres kognitiv funktion, irritation af hud og slimhinder forekommer. Ved forgiftning eller toksins konstante indflydelse er der en søvnforstyrrelse, tab af appetit, hovedpine og letargi. Angiver patologi hos gravide kvinder.
 • Klor. Fare for farlighed tilhører 2. klasse. Det påvirker slimhinderne. Forgiftning manifesterer sig i en person i form af feber, tør hoste, åndenød, takykardi og brystsmerter. Det fører til lungesygdomme og udvikling af onkologi.

PVC-film af ringe kvalitet kan medføre betydelig skade for husstandernes sundhed. For at være sikker i lejligheden skal du i første omgang være opmærksom på prisen på hængslede lærred. Du skal betale for kvalitet og lade det være penge, ikke sundhed.

Varmtoksicitet

Ifølge eksperter, efter installation af PVC lærred og under installation i lejligheden er der en lugt der kan forårsage skade. Dette sker under opvarmningsprocessen på grund af frigivelse af stoffer, da loftet er monteret ved en temperatur på ca. 70 grader Celsius. Duften fremkalder flygtige komponenter. Stoflofter, i modsætning til PVC, er sikrere.

PVC-materiale i sig selv brænder ikke, så strakt stof kan alvorligt skade sundheden under henfald. Koncentrationen af ​​syre røg og klorholdige komponenter som dioxin øges i luften. Desuden er frigivelsen af ​​tunge tilsætningsstoffer, stabilisatorer osv.

Pas på at undgå overophedning af nettet. Ved siden af ​​PVC kan man ikke installere varme genstande og apparater.

Kludskader

Sådanne produkter er polyesterstof imprægneret med polyurethan for at øge styrkeegenskaber. Klæder udrustet med æstetiske kvaliteter, holdbarhed og holdbarhed. Derudover passerer materialet luften. Men de høje omkostninger gør forbrugerne til at opgive denne mulighed for efterbehandling.

I modsætning til PVC-lofter er mærket på produktionen ved kanterne. Mærkning afbrydes under installationen. Blandt producenterne kan noteres værdige europæiske firmaer i Frankrig og Tyskland - Clipso og Descor. Franske malerier skelnes af tilstedeværelsen af ​​sammenvævet rød tråd.

Materialet udelukker tilstedeværelsen af ​​skadelige stoffer - phenol, toluen eller cadmium. Sikkerheden er bekræftet af obligatorisk certificering, i henhold til kravene i ISO 14000.

Fremmed kemisk damp udsender ikke. Efter installationen kan det have en let duft af vasket tøjvask, som snart forsvinder. Det anbefales at installere et sådant loft i soveværelset og børnenes værelse, da det er helt harmløst.

Identifikation af lavkvalitetsmaterialer

Hvis materialet blev købt fra et mindre kendt firma, er det umuligt at bestemme kvaliteten af ​​nettet, før den installeres. Tilstedeværelsen af ​​lugt - sødlig, der ligner olie maling vil hjælpe orienterer sig selv:

 • Godt materiale efter installationen lugter ikke efter to dages brug. Sundhedsskader forårsager ikke og kan betjenes sikkert.
 • Tilstedeværelsen af ​​svage dufte, der vedvarer i op til 2 uger, indikerer en tilfredsstillende kvalitet. Det er vigtigt på dette tidspunkt ikke at være i rummet og forlade rummet at blive luftet. Anvendelsen af ​​et sådant loft i boligområder anbefales ikke.
 • Hvis duften er til stede i mere end 2 uger, er materialet ubrugeligt, dets kvalitet er lav. Loftet kan forårsage sygdom, og der vil snart blive brug for penge til medicin. Det er bedre at demontere sådanne lærred og vende sig til et veletableret firma.

Udtalelse fra eksperter

Forbrugerne spørger i stigende grad om sikkerheden for hævede lofter. Der er trods alt et ønske om at skabe trøst i huset, men samtidig at beskytte deres slægtninge. Når man analyserer ulemperne ved strækloft, er lægerne enige om en ting:

 • PVC lofter er ikke skadelige, forudsat at sikkerheden er bekræftet af tilstedeværelsen af ​​certifikater, og installationsarbejdet er udført i henhold til reglerne. Denne form for finish er bedre at betro eksperter. Uafhængigt installere lærredet uden passende erfaring er ikke det værd.
 • Problemet med strækstof kan være skjult i skabelsen af ​​drivhuseffekten med dårligt organiseret ventilation. Montering af plastikvinduer, der anvendes til efterbehandling af vinyl tapet fremkalder en stigning i fugtigheden. Skaden på stræklofter for sundhed, ifølge læger, er i dette tilfælde meget mindre end fra toksiner af lavkvalitetsprodukter, men det er og manifesterer sig i form af skimmel. Dette er uacceptabelt for boliger, hvor der er børn.

Før du køber et strækloft, er det tilrådeligt at gøre dig bekendt med kvalitetsdokumentationen. For ikke at blive offer for bedrageri bør foretrukne virksomheder foretrækkes. For at gøre dette kan du læse anmeldelser på forbrugerfora eller for at kende udtalelsen fra nære venner, der ikke er interesseret i salget. For soveværelser og børn er det bedre at bruge tekstilprodukter. Ved brug af PVC-film er det nødvendigt at organisere tilstrækkelig cirkulation af frisk luft.

Forbruger anmeldelser

Enhver efterbehandling kan være farlig, hvis producenten forsøger at spare på råmaterialer. I mit badeværelse har jeg blankt PVC, for værelser jeg afhenter stofprodukter.

I vores familie foretrækker vi naturlige materialer. Jeg har tre børnebørn. I huset hvor der er børn, er det bedre ikke at risikere, for da kan man ikke købe sundhed.

For tre år siden installerede vores familie PVC-lofter i en lejlighed i alle værelser. Foretrukne franske producenter. Vi lugter ikke, der er ingen allergiske reaktioner. Før du køber bekendt med alle mulige oplysninger om spændingsdugene. Virksomheden har leveret certifikater.

Er det suspenderede loft sundhedsskadeligt: ​​Svar på aktuelle spørgsmål

Sådan forestiller man sig den ondskabsfulde virkning af strækloftet på mikroklimaet i det rum, hvor det er installeret

Er stræklofter skadelige for dit helbred? Under hensyntagen til populariteten af ​​denne type loftindretning, som hurtigt er ved at blive populær, er dette spørgsmål utroligt relevant. Og jeg vil forsøge at svare på det ved at adskille pålidelige fakta fra fiktion, som findes på siderne i den gule presse.

Polyvinylchloridplader

De største sundhedsfarer som følge af lofter lavet af PVC. Derfor vil jeg starte med dem og overveje de vigtigste krav mod dem.

Krav nr. 1: Alle kinesere er skadelige, og europæisk er skadeligt

På territoriet af post-sovjetiske rum, som regel, i dag kan du faktisk finde stræklofter udelukkende lavet i Kina. Men det betyder ikke overhovedet, at de herfra bliver lavkvalitetsfarlige og sundhedsfarlige.

Det er bare, at en væsentlig del af hele verdensproduktionen nu er overført til Folkerepublikken Kina på grund af en lang række forskellige faktorer, som en særskilt artikel kan afsættes til.

Billeder af det kinesiske anlæg til produktion af lofter

Produkter fra Kina kan licenseres og af høj kvalitet eller laves "underjordiske" efter ordre fra vores egne villige iværksættere for hurtig og nem indtjening. Desværre er mærkning på PVC-film ikke anvendt, hvilket giver svindlere en masse manøvreringsrum.

Baseret på vores kærlighed til europæisk kvalitet, tilbyder de ofte produkter, der angiveligt er lavet i lande som:

 • Belgien. Aldrig i Belgien har der været en produktion af polyvinylchloridfilm. Bare én gang var et belgisk selskab engageret i levering til vores region af de relevante varer fra Kina. Siden da har mange brugt denne kendsgerning;
 • Frankrig og Tyskland. Prisen på sådanne produkter vil være utrolig høj og utilgængelig for den gennemsnitlige forbruger, men billige muligheder er bestemt falske.

Så bekymre dig ikke, hvis sælgere ærligt advarer dig om, at deres varer kommer fra Kina. Så spørg blot at vise alle tilgængelige ISO-kvalitetscertifikater, der opfylder europæiske standarder. Deres tilstedeværelse vil være en garanti for sikkerheden ved de foreslåede PVC canvases.

Fraværet betyder, at maksimumet kun blev observeret af kinesiske standarder, hvilket er meget blødere, eller det faktum, at de fremstillede lofter ikke er konstrueret til drift i boliger.

Her er kvalitetscertifikatet for ægte franske produkter, der bestemmer om stræklofter er sikre for helbredet.

Krav nr. 2: Stinker og toksiner

Denne genstand stammer faktisk fra den forrige. Harm stræklofter for sundhed afhænger af deres kvalitet. Men hvis du ikke tog vare på det rigtige valg af producent i tide, kan du nu kun bestemme sikkerhedsniveauet for lærredet efter installationen.

Her er følgende muligheder:

 1. Eventuelle aromaer er fraværende overhovedet eller har ingen irriterende virkning og fordampes om et par dage. Sådan opfører du certificerede PVC-ark. De kan nemt monteres selv i soveværelser og børneværelser;

Nå, det lugter ikke, hvor tæt du vil lugte det

 1. Den kemiske lugt bliver fast nok til en eller endda to uger, hvorefter den forsvinder. Dette er et tegn på nogle af de værste kvalitet. Men for badeværelset, gangen eller køkkenet er sådanne lofter ret egnede og vil ikke skade sundheden hos mennesker, der bor i en lejlighed. Det vigtigste er ikke at installere sådanne modeller i soveværelserne: den sovende organisme er meget følsom, selv for små portioner af toksiner;

For køkkenet er ret passende PVC mellemkvalitet

Hvis du føler "kemi", der kommer fra kun loftet, anbefaler jeg at gå i et par uger et eller andet sted under forvitringsluften. Dette minimerer den potentielle skade fra et sådant web til sundhed.

 1. En sødlig aktiv næse-angriber duft, der aldrig går væk selv efter to uger er et tydeligt tegn på frigivelse af giftig phenol, hvilket er meget farligt for menneskekroppen. Hvor skadelige sådanne lofter, som jeg vil beskrive mere detaljeret nedenfor, vil jeg straks fokusere din opmærksomhed på, at de straks skal demonteres.

Afmontering af polyvinylchlorid klud med egne hænder

Den bedste måde at beskytte dig mod at købe og installere et "stinkende" loft er at bestille det, hvor dine familiemedlemmer eller venner allerede har gjort det. Tilstedeværelsen eller fraværet af lugt, de har allerede kontrolleret deres egen erfaring, så du ikke længere skal risikere.

Så hvad er der skadeligt for det foul-lugtende strækloft? Den kendsgerning, at den distribuerer følgende giftige stoffer omkring rummet:

 • Det fører til forstyrrelse af kardiovaskulære og nervesystemer, nyrer og lever;
 • Det forbrænder nasopharynx, som kan forårsage lungudladning;
 • Ved langvarig eksponering bidrager til forekomsten af ​​kræft og infertilitet.

Det er meget modstandsdygtig og nedbryder praktisk taget ikke, så det er ikke værd at håbe på dets vejrtrækning. Fra organismen er tværtimod fjernet på kort tid, men sundhedsskaden er allerede påført, så det er lidt trøst.

 • Skader på nyrerne, organer med syn og hørelse;
 • Hukommelsessvigt

Prøve af phenol i en dåse

Krav nr. 3: Lad ikke loftet trække vejret

En af de vigtigste annoncerede fordele ved strakte polyvinylchloridlofter er deres uigennemtrængelighed, evnen til at bevare vand selv som følge af oversvømmelser af de øvre naboer. Men mange mennesker er bekymrede over spørgsmålet: er det godt eller dårligt? Betjen med det faktum, at loftet i nærvær af en sådan barriere ikke "ånder", på grund af hvilken "drivhuseffekten" dannes.

Stretch PVC loft er helt forseglet

Lignende grusomheder fortalte om plastikvinduer i begyndelsen af ​​deres introduktion til den indenlandske kugle. Og der er ikke sket noget forfærdeligt. Det vigtigste er at sørge for tilstrækkelig ventilation og om nødvendigt øge sin effekt på bekostning af ventilatoren. Sådanne foranstaltninger ville være tilstrækkelige til at sikre tilstedeværelsen af ​​et optimalt mikroklima i rummet, selvom det er "indpakket i PVC".

En simpel ventilator installeret i ventilationshullet løser alle problemer med ventilation af rummet.

Som du kan se, er skaden og fordelene ved stramme polyvinylchloridlofter direkte afhængige af deres kvalitet. Gem ikke, håndter kun med dokumenterede mærker, og det installerede design tjener dig trofast i mange år uden at have en negativ indvirkning på borgernes sundhed.

Stofklæder

Stretch stof loft

Instruktionen indebærer anvendelse af polyesterstof imprægneret med polyurethan til fremstilling af stofstoffer.

Det ligner produktionen af ​​stofstræklofter

Selvfølgelig er det nødvendigt at betale for et sådant produkt noget mere end for en filmprøve, men der er ingen tvivl om kvaliteten, da det vil have tydelig mærkning og følgelig alle de nødvendige ISO-certifikater. Udtalelsen fra lægerne her er utvetydig: der er ingen sundhedsskader. Og jeg vil gerne bekræfte mine ord med nogle tabular data af to førende mærker:

Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.