Hvordan man ansøger hvidvask på væggene og loftet?

Jeg skal hvidvaske væggene og loftet i sommer køkkenet. Skilte limepastaen, begyndte at hvide, men hun stikker dårligt og pletter forbliver. Hvordan man smider ordentligt, så kalk er klæbrig, er der ingen skilsmisse? Kan en eller anden måde fortyndes efter særlige behov, noget andet at tilføje?

Måske var dit loft og vægge i sommer køkkenet hvidkalkede med kridt, så lime passer ikke godt på den kalkholdige overflade og stikker ikke, eller der er pletter.

Hvis dette er tilfældet, skal du først vaske det gamle kalkagtige lag fra loftet og væggene. Det kan du gøre ved at fugtige overfladen af ​​loftet flere gange, og fjern derefter det bløde lag af hvidvask med en spatel og vask det med varmt vand i slutningen.

Efter at have gjort det samme, skiftes hver væg i sommerkøkkenes lokaler.

Når overfladen af ​​loftet og væggene er tørre, kan du anvende lime gips på dem. Fortynd morteren, så den ikke er tyk, ellers vil hvidvaskningen blive påført for tyk, hvilket kan knække, når det er tørt.

Det er nødvendigt at blanke i to eller tre lag, så hvidkalkningen skal ligge fladt, og der bliver ingen skilsmisse eller huller.

Hvordan laves kalk af høj kvalitet til hvidvaskning?

Kalkforbrug når hvidvaskning af væggene.

Faktisk var kalk det bedste materiale til hvidvaskning. Og alt takket være sådanne egenskaber som god tolerance for udsving i temperatur og fugtighed, evnen til at stramme små revner, evnen til at anvende på enhver byggeplads, antibakterielle egenskaber, lave omkostninger og let arbejde. Men lime sælges ikke som en færdigmorter, så det er nødvendigt at forstå, hvordan man laver kalk til hvidvaskning.

Quicklime sælges i form af klumper, og slukningsprocessen skal udføres mindst 2 uger før hvidvaskningen. Klumperne er anbragt i en metalbeholder, hvor vand tilsættes gradvist (3 dele vand til 1 del kalk), forsigtigt omrørt med en træpind. Processen producerer en stor mængde varme og gasser, så proceduren udføres bedst i frisk luft. Det tager cirka en time. Som følge heraf får du en limepasta.

Løsning til hvidvaskning.

Du skal have en kapacitet på 10 liter, hvor der lægges 3 kg kalkdej, 5 liter vand, 100 g salt, ultramarin tilsættes.

Salt og ultramarine er nødvendige for at sikre hvidhed, de forfortyndes i vand og hældes i opløsningen.

Hvidvaskefarve afhænger af mængden af ​​ultramarin (hvid eller blå). Du kan tilføje andre farvestoffer. Derefter hældes vand i beholderen og blandes grundigt.

Anbefalinger til arbejde

Det er ligegyldigt, om løsningen forbliver: dens holdbarhed er ubegrænset. Men hvis det ikke er nok, vil det være svært at finde den samme nuance. Lad ikke indefrysning af kalkdej: det bliver uegnet til hvidvaskning.

For at stramme små revner har brug for en tykkere løsning, men ikke nødvendigvis at gøre en anden. Du kan lade det afregne og dræne overskydende vand.

For at løsningen ikke skal "rulle" under hvidvaskning, skal overfladen rengøres fra støv ved at tørre den med en våd klud. Hvis du tilføjer forskellige stoffer som linolie eller vaskeopvaskemiddel, så vil næste gang løsningen allerede "rulles" fra denne overflade, du skal give additivet igen som det var.

Overfladen dækket med lime pletter ikke. Spor på tøj efterlader hvidvaskning med kridt, som skal vaskes helt af, før der påføres kalk.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.

Wall whitewashing: procesfunktioner

Til dato har markedet et stort udvalg af efterbehandling materialer. Samtidig mister den vanlige hvidvaskning, der bruges i mange år, stadig ikke sin popularitet. Der er mange gode grunde til dette. Vores artikel vil fortælle om dem, samt hvordan man blæser loftet hjemme alene.

fordele

Whitewashing har en række ubestridelige fordele.

 • Lavpris er en af ​​de vigtigste fordele ved denne type arbejde. Med et begrænset budget er hvidvaskning simpelthen uundværlig. Derfor bruger stadig dekoration af vægge og lofter i budgetorganisationer (skoler, hospitaler mv.) Kalk og kalk hvidvask.
 • Enkelhed. Med arbejdet med at anvende whitewash kan absolut alle. Denne proces kræver ikke særlig viden, færdigheder eller særlig fysisk styrke. Det er kun vigtigt at observere proportioner, stadier og teknologi i arbejdet.
 • Nøjagtighed. Hvis du anvender hvidvaskning på den rigtige måde, får du en smuk, glat overflade i en frisk og ensartet farve. Ja, hvidvask er dårligere i sin appel til dyr tapet eller dekorativt gips, men når det er nødvendigt med konsistens og nethed, er det ikke lige.
 • Miljøvenlighed. Sikkerhed hvidvaskning opnås ved at passere fugt og luft. I sammensætningen er der ingen skadelige stoffer, der findes i andre moderne materialer.
 • De hvidvaskende bakteries egenskaber har fremragende beskyttelse mod skimmel og mugg, som også skelner det fra andre materialer. Dette er en anden grund til, at de foretrækker denne særlige designmulighed i førskole-, uddannelses- og andre institutioner.

Som allerede nævnt behøver vægge ikke særlig viden og færdigheder til korrekt hvidvaskning. Selv udfører arbejdet med dette materiale for første gang, er det muligt at lære direkte i processen. Du bør studere whitewash teknologien på forhånd, lære om typer af materialer og værktøjer, tage hensyn til andre velkendte nuancer. Så selv reparation deres egne hænder vil blive gjort hurtigt og effektivt.

Overfladebehandling

Hvis du ikke har oplysninger, end at blanke væggene før, kan du tjekke det ganske let. Bare våd muren med vand. Hvis det var hvidt kalk, bliver den våde overflade mørkere. Du kan også gnide området med din finger. Fra lime bliver ikke fingeren malet.

Korrekt forberedelse til at anvende whitewash er et vigtigt skridt, der påvirker det endelige resultat og succesen af ​​arbejdet.

Ved forberedelsen af ​​væggene overholder de allerede etablerede regler.

 • Først og fremmest frigør værelset fra alle møbler og udstyr, hvis der er en sådan mulighed. Hvis dette ikke er muligt, skal du omhyggeligt dække alt med plastikfolie og fastgøres med scotch tape.
 • For nemt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel, forvask det. Våd væggene i dele, så fugt vil ikke have tid til at tørre. Det anbefales at bruge sæbeopløsning som sædvanlig til at vaske hvidblegningen selv. Det anbefales også at tilsætte lidt eddike eller en del citronsyre til vandet.
 • Når du har vådt væggene med en våd svamp eller børste, er det tid til at fortsætte med at fjerne det gamle hvidvaskemiddel med en regelmæssig trowel. Det er ønskeligt, at stykkerne af den gamle hvidvask ikke falder, for bevarelse og renlighed af gulvet og andre overflader. For at gøre dette foldes stykkerne i en separat beholder. Efter fjernelse med en spatel skylles alle rester endelig med en fugtig svamp.
 • Hvis der er synlige pletter, bringer vi væggene i den rigtige form:
 1. Rustflader vaskes og behandles med den følgende opløsning: i en liter varmt vand fortyndes kobbersulfat i mængden 50-100 g.
 2. Fedtpletter fjernes med soda. Fugt kludet i 2% af sammensætningen og påføres pletten af ​​fedt, indtil den endelig forsvinder. Så skal dette sted skylles med vand.
 3. Til pletter af sod med 2-3% sammensætning af saltsyre.
 • Derefter påføres en antifungal forbindelse.
 • Hvis der er revner og bukser, skal du først slippe af med dem. For revner op til 1 cm er det tilstrækkeligt at tage et kit. Hvis dybden af ​​uregelmæssighederne når 3-5 cm, skal gips anvendes.

Putty fortyndet i henhold til instruktionerne, så sæt og juster med en spatel. I tilfælde af alvorlige uregelmæssigheder skal du bruge bygningsreglen.

 • Når kittet er helt tørt, gnides det med sandpapir. Vi har nu en glat og jævn vægoverflade, klar til primer applikation.
 • Primerens sammensætning fremstilles uafhængigt eller tager den færdige blanding. Efter påføring skal du også vente på fuldstændig tørring.
 • Nu kan du gå direkte til hvidvaskningen.

Varianter af materialer

Taler om de typer hvidkalkvægge, indebærer en kalk- eller kridtkomposition, såvel som vandbaseret maling.

lime

Den mest populære type hvidvask. Kalk, som er calciumoxid, skal blusses med vand og derved opnå det færdige materiale til efterbehandling.

De vigtigste fordele ved kalk hvidvask:

 • bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber, takket være dem er lime let brugt i offentlige institutioner eller hvidvaskende kældre, for eksempel behandler hun også træer;

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Sendt den 06/30/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Enhver, der startede reparationer, skulle huske, at en smuk top vil fremhæve alle fordelene ved et værelse. Whitening har altid været den mest populære måde at dekorere ved reparation. Derfor er mange mennesker interesseret i at hvide eller male et hvidkalket loft med vandbaseret maling, kridt eller lime hvert år.

I henhold til reglerne, skal du vaske det gamle materiale, før du opdaterer loftet, malet hvidvask. Først derefter pålægge en ny hvid. Men få mennesker tror, ​​at det er helt muligt at anvende ny maling på den gamle belægning uden at vaske den af. Men for at tilfredsstille resultatet, skal du vide, hvordan man maler loftet uden at vaske det gamle hvidvaskemiddel væk.

Er det muligt at male loftet uden at vaske hvidvask

Da det ikke altid er muligt at male det hvidkalkede loft uden at vaske hvidvaskningen, overveje, hvornår dette er tilladt, og hvordan. Det er umuligt at hvidte loftet med hvidvask over den gamle, hvis:

 • Der er revner
 • Overflade ujævn
 • Der er pletter, rust eller skimmel
 • Det forrige lag af hvidvask er meget tykt
 • Der er opsvulmede områder

I disse tilfælde er det nødvendigt at skylle det gamle lag (helt eller delvis). Det er muligt ikke at rive den gamle belægning fuldstændigt ud, og kun rengøre de afgrænsede områder (for yderligere detaljer, se næste kapitel). Det er muligt at male eller male loftet over hvidvaskningen, hvis:

 • Den tidligere coating er ret tynd
 • Ingen revner
 • Intet bruser

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12.jpg "alt =" hvordan man male et hvidkalket loft uden at vaske væk hvidvask "width =" 700 "height =" 522 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12.jpg 700w, https: // remontcap.ru / wp-indhold / uploads / 2017/06 / 1-12-300x224.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12-174x131.jpg 174w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-12-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 700px) 100vw, 700px "/>

Nu om hvad du kan male loftet efter hvidvaskning. Det er meget vigtigt at kende typen af ​​dækning, før du starter. Kridt dækker ikke kalk og vice versa. De gør ikke hvide med vandbaseret maling med kridt og lime - loftet bliver gul uanset antallet af lag. Kalk og kridt anbefales ikke at anvende emalje og olie maling.

For værelser med høj luftfugtighed skal du bruge en speciel sammensætning til loftet. Det beskytter belægningen mod svampe, misfarvning og hurtig udslip.

Forberedelse til afslutning af hvidkalkede lofter

Før du begynder at arbejde, er det vigtigt at tænke på deres egen beskyttelse. Arbejdet skal bruge:

 • briller
 • Gummihandsker på hånden
 • respirator

Det er nødvendigt, at ingen af ​​husstandene skal have en allergi over for den nye coating.

Vi tager møbler ud af stuen og lukker gulvet med plastfolie for ikke at plette det. Døre og vinduer bør holdes lukket, ellers er skilsmissens udseende muligt efter loftet tørrer.

Hvis det gamle lag er blevet afskallet, er det nødvendigt at skrabe det på disse steder med en spatel og derefter reparere det med kalkholdige kittetyper (hvis loftet er kalket) eller kalkmørtel med PVA-lim indblandet i det (hvis det er dækket af kalk). Vi behandler også chips og revner i loftet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s-potolka-.jpg "alt =" hvordan man maler loftet med hvidvaskning "width =" 1000 "height =" 750 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s -potolka-.jpg 1000w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s-potolka--300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp -content / uploads / 2017/06 / kak-smyt-pobelku-s-potolka - 174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/kak-smyt-pobelku-s -potolka - 70x53.jpg 70w "sizes =" (maksimal bredde: 1000px) 100vw, 1000px "/>

Hvis loftet er glat, tørres det af med en klud, før det fjernes for at fjerne støv. Det gulede loft kan behandles med "Belize", hvilket forårsager det enten med en klud eller med en rulle.

For at den nye belægning skal lægge sig bedre, anbefales det at prime det med en akrylprimer med dyb penetration. Skrab derefter overfladen, hvis den ikke falder - du kan male. Men i tilfælde af anvendelse af vandbaseret maling på kridt er primeren valgfri, da den vandbaserede maling selv vil binde den gamle hvidvask og holde det godt.

Sådan blæser loftet uden at vaske af den gamle hvidvask

Overvej hvordan man hvidvaskede loftet på det gamle hvidvaskemiddel. For at gøre belægningen længere, kan du tilføje trælim til sammensætningen. Så laget bliver mere holdbart, og udseendet vil være meget længere glædeligt for øjet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1.jpg "alt =" hvordan man opdaterer loftet malet med hvidvask "bredde = "900" højde = "686" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1.jpg 900w, https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1-300x229.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/4_k-min1-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 900px) 100vw, 900px "/>

Hvordan male loftet efter kalk hvidvask? Bedst af alt - den samme kalk. For at forberede morteren, tag:

 • To og et halvt kilo kalk
 • 10 gram salt, der tidligere var gennemblødt i vand
 • Lidt blå

Bland alt og tilsæt vand. Slutproduktets volumen er ca. 10 liter.

Hvordan male loftet med hvidvaskende kridt? Krit opløsning kan fremstilles uafhængigt. Ingredienser:

 • 10 liter vand
 • 5 kg kridt
 • 50 gram trælim

Konsistensen skal være sådan, at opløsningen ikke drypper fra kniven. Hvis løsningen løber, skal du tilføje mere kridt. Hvis du er bange for, at overfladen vil have en gul farvetone, skal du tilføje lidt blå.

Teknologien til at anvende kridt-, lime- og vandbaseret maling er omtrent det samme. Det vigtigste er at sikre, at toget ligger fladt.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-1.jpg " alt = "hvordan man hvidter loftet hvidvaskende over det gamle" width = "620" height = "400" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka -vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-1.jpg 620w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-1-300x194.jpg 300W "størrelser =" (maksimal bredde: 620px) 100vw, 620px "/>

Hvis du arbejder med en rulle og en børste, skal du først lave streger vinkelret på vinduerne og derefter parallelle. Dette er gjort, så båndene ikke er synlige i lyset ved slutningen af ​​arbejdet.

Hvordan male loftet, vask ikke den gamle whitewash, rulle? Rullen giver mulighed for at opnå meget nøjagtig tegning. Sammensætningen skal anvendes to gange. Der kræves yderligere værktøjer: en beholder til fortynding af opløsningen, en maleskuffe, en børste (til behandling af led). Ulemperne omfatter evnen til at plette væggene. Ved hvidvaskning skal du overholde følgende algoritme:

 1. Hæld malingen i en specialbakke;
 2. Sænk rullen ind i beholderen og rul ned ad skråningen. Derfor bliver malingen fordelt på rullen jævnt;
 3. Maling vinkelret på vinduerne;
 4. Vent til det er tørt;
 5. Farve anden gang parallelt med vinduet;
 6. Håndtag leddene med væggen.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-3.jpg " alt = "end du kan male loftet efter hvidvaskning" width = "620" height = "400" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka -vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-3.jpg 620w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka-vodoemulsionnoy-kraskoy-po-pobelke-3-300x194.jpg 300W "størrelser =" (maksimal bredde: 620px) 100vw, 620px "/>

Men hvis du vælger maleri med airbrush, skal du gentage processen med hvidblegning mindst tre gange: laget, som sprøjtepistolen giver, er meget tyndt. Hvis du modstår den rigtige konsistens (mere væske) og sikrer, at der ikke er nogen klumper, vil applikationen være let, og resultatet vil behage.

Du kan også gøre maling eller hvidvaskning med en børste. Det er billigt og bredt tilgængeligt. Minus - stærk sprøjt, når det påføres.

Uanset hvilket værktøj der vælges, kan det næste lag kun anvendes, efter at den forrige er helt tør.

Opdatering af værelset er ikke let. Men hvis du nærmer dig dette problem klogt, så kan du selv gøre dette arbejde. Og spørgsmålet om, hvordan man blæser loftet, uden at vaske hvidvaskningen, vil ikke være en hindring for opgraderingen.

Lime hvidvaskevægge - DIY manuel reparationsmanual

Et stort udvalg af materialer til efterbehandling afslutter de gamle måder at reparere, og kalk hvidvask anvendes ikke så bredt som det var for 50 år siden. Men denne metode, bevist af generationer, svarer fuldt ud til udtrykket "billig og munter". Hvis du planlægger at hvidvaske væggene, lofterne eller grænserne i haven, lær hvilke egenskaber det slagtede kalk har, hvordan du forbereder det korrekt, beregne mørtelforbruget og anvende det på forskellige overflader.

indhold

Funktioner og omfang af kalk i reparation ↑

Lime er ikke det nemmeste materiale at bruge. Men det indtager en temmelig stærk position og modvilligt mister jorden i sit marked for byggematerialer. På grund af alle fordele og ulemper er det i visse tilfælde hensigtsmæssigt at anvende kalk hvidvask, og det er nogle gange mere hensigtsmæssigt at vælge en anden metode.

Vigtige egenskaber af kalk hvidvask ↑

Alle ved, at kalk fra skolebøger kaldes calciumoxid i kemi lærebøger. Til hvidvaskningen, brugt slagtet kalk, det vil sige reageret med vand. I kemiske termer er hydratiseret kalk en stærk base - en alkali. Det har gode desinfektionsegenskaber, fordi det aggressive alkaliske miljø påvirker svampen, skadedyrene og andre uønskede dyr negativt.

Lime whitewash er ikke bange for fugtig luft, springer ikke og blærer ikke. Ud over modstandsdygtigheden mod høj luftfugtighed er væggene, der behandles med dette stof, modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer.

Til hvidvaskning er det ikke nødvendigt at vaske den eksisterende belægning, den kan påføres på den gamle finish. Desuden, hvis et gitter med små revner har dannet sig på overfladen af ​​væggene eller loftet, vil behandling med hydreret kalk styrke finishen og forlænge levetiden.

Kostprisen for kalk til hvidvaskning i butikker kan ikke sammenlignes med prisen på andre færdigvarer. Dette skyldes, at produktionsprocessen er meget enkel - det er en elementær calcination af kalkholdige sten i ovnen. Råvarer koster en krone, så prisen på produktet er lav. En tredive kilo taske koster omkring $ 2.

Hvor og hvorfor er det tilrådeligt at bruge lime ↑

Egenskaberne ved antiseptisk og fungicid gør hydratiseret kalk til lederen blandt færdiggørelsesmaterialerne til fugtige og kolde lokaler: kælder, laden, garagen, kælderen og lignende. Den bruges til vægge og lofter. Vejrbestandigheden af ​​stoffet gør det muligt at bruge det til hvidvaskende facader.

Optag holdere til brug af kalk til hvidvaskning og andre opgaver - gartnere. Her anvendes det i fuld gang. Det er sædvanligt at hvidvaske væggene både indefra og ude, tilføj hurtiglime til jorden for at ændre sin syrebasebalance, behandle træstammer for at beskytte mod insekter og dyr og forkæle for skønhed.

I de lokaler, hvor det er praktisk, snarere end æstetik, og den økonomiske side af spørgsmålet også betyder noget, er kalk også brugt til at belægge vægge og lofter. Dette kan ses i indgange, på trapper, i fælles korridorer, foyer.

Det er hensigtsmæssigt at hvidtætte loftet i ethvert boligområde. På skoler, hospitaler og andre institutioner er lime mørtel stadig brugt til at dekorere vægge. Efter tørring bliver calciumhydroxid sikkert, udsender ingen skadelige stoffer i luften.

Købe kalk - hvad skal man tage og hvor meget ↑

Før du går i butikken, skal du finde ud af, hvilken slags kalk der skal købes hvidvaskning - slaked eller quicklime, hvor meget det er nødvendigt, og hvilke andre komponenter der skal bruges. Dette vil spare dig for at gå videre til byggemarkedet, hvis pludselig løsningen ikke er nok, eller dens egenskaber ikke opfylder dine krav.

Sådan laver du en slagtet kalk med dine egne hænder ↑

Som du allerede har forstået, slaked lim og quicklime er helt forskellige stoffer, der er forenet kun af konsonant navn og tilstedeværelsen af ​​calcium i sammensætningen. Slaked lime bruges til husstandsreparationer. Det sælges efter vægt på en hvilken som helst hardware butik eller afdeling for landbrug.

Der er dog ofte situationer, hvor der er en temmelig stor bestand af quicklime på gården, og det er tilrådeligt at bruge det i stedet for at købe slagt kalk. I dette tilfælde kan det selvstændigt tilbagebetales, des mere så kræver denne kemiske proces ikke færdighederne til at udføre sådanne eksperimenter i laboratoriet.

Så, hvordan man laver kalk til hvidvaskning fra en klumpet quicklime "koge". Først skal du bekymre sig om personlig beskyttelse. Da du vil beskæftige dig med en temmelig aggressiv alkali, skal du sørge for at beskytte dine øjne (beskyttelsesbriller), åndedrætsorganer (åndedrætsværn), åben hud (lukkede tøj og handsker). Gør det i luften.

Video: Sådan tilberedes en løsning til hvidvaskning

Du skal bruge en dyb beholder, for eksempel en spand og et værktøj til blanding - ifølge traditionen - en pind. Listen over ingredienser er også kort:

 • kalk klump quicklime;
 • vand.

Vand skal være koldt, det er den eneste betingelse. Selv den første grader vil huske proportionen - 1: 1.

 1. For 1 kg calciumoxid, tag 1 liter koldt vand.
 2. Alt dette kombineres i en beholder og blandes. Næsten øjeblikkeligt vil du være i stand til at observere starten på en kraftig kemisk reaktion med frigivelsen af ​​en stor mængde varme. Når slukning af blandingen sommetider opvarmer op til 150 grader, er det ikke for ingenting, at stoffet blev populært kaldet kogepoten - opløsningen koger bogstaveligt.
 3. Når reaktionen stopper, vil varme og gas ophøre med at blive frigivet, kalk kan betragtes som "fluff", det vil sige slaked. Det er dog ikke egnet til hvidvaskning.
 4. Opløsningen bør modnes inden for 2-3 uger under et låg på et mørkt, køligt sted.

Andel af opløsning og forbrug pr. Kvadrat на

For at starte kalk hvidvask med dine egne hænder, skal du forberede mindst et sådant sæt materialer:

 • pulver eller kalkpasta
 • vand.

Derudover tilføjer i hvidvaskningen ofte alle former for hjælpestoffer, der giver det visse egenskaber. Basisopløsningen fremstilles i et forhold på 1: 3. For hver kilo fluff tager de 3 liter vand. Som følge heraf kan 4 liter opløsning fremstilles ud fra 1 kg stof.

Kalkforbrug pr. 1 m 2, når hvidvaskning afhænger direkte af, hvilken overflade der påføres:

 • Det største forbrug er ca. 1 liter færdigblandet mørtel pr. Kvadrat, og det vil gå væk, når der vaskes ubehandlet murerarbejde.
 • En jævnt forberedt overflade antager ca. 0,5 liter pr. Kvadratmeter.

Et andet kriterium, der afspejles på bekostning, er malingsværktøjet. Brug ofte den sædvanlige flade børste eller runde - maklovitsu. Disse værktøjer er uøkonomiske, massen påføres i et tykt lag, dråber og dråber kan dannes. Sprøjtepistol kan betydeligt reducere materialeforbrug og tid. Ofte er der i stedet for en sprøjtepistol monteret en støvsuger med en omvendt blæser og lige håndspray til træer.

Sådan beregnes mængden af ​​fluff og vand ↑

Før du fortynder slagt kalk til hvidvaskning, skal du udføre nogle beregninger. En omtrentlig beregning af forbruget er som følger.

Først skal du beregne området af væggene og loftet, som er planlagt til at blive hvid. For eksempel: værelse 3 ved 5 m, lofthøjde 2,5 m. Det blev besluttet at behandle loftet og en del af væggene fra midterhøjde til loft med kalk hvidvask.

Vægområde: (3 * 2,5 + 5 * 2,5 + 3 * 2,5 + 5 * 2,5) / 2 = 20 m 2.

Loftareal: 3 * 5 = 15 m 2.

Samlet areal: 35 m 2.

Baseret på det gennemsnitlige forbrug på 1 liter opløsning pr. 2 m 2 overflade, er det let at beregne den mængde, der er nødvendig til hvidvaskning - 17,5 l kalkmørtel. Du kan runde op til 18 og bedre - op til 20, fordi den gennemsnitlige udgift - konceptet er ret fleksibelt.

Det vil sige, at 20 l af opløsningen er påkrævet, og dette er 5 kg hydratiseret kalk i pulveret. Det er værd at bemærke, at den færdige limedej, som sælges i hardwareforretninger, er skilt i samme forhold, hvilket betyder at beregningen er korrekt for ham.

Tilsætningsstoffer for at øge holdbarheden og bekæmpe mangler ↑

Da kalk har været brugt i konstruktion i meget lang tid, er der mange "populære opskrifter" og metoder, der forbedrer egenskaberne af dette stof. Alligevel viste moderne vandbaserede malinger ikke så længe siden, og håndværkere blev tvunget til at gøre kemi lige ved deres dacha eller hjemme.

Det første problem, der er løst ved tilsætning af den hemmelige ingrediens i en opløsning af kalk hvidvask er skrånende. Den tørrede overflade har ejendommen til jord jord og alle, der rører den. Hvad skal man tilføje til lime, for ikke at smøre? Denne ingrediens er i hvert hjem - salt. Det har en god bindingshandling. 100 g salt tilsættes pr. Liter opløsning.

Et andet problem, især når man bruger hvidvask til udendørs arbejde, er den hurtige skylning af sammensætningen med vand. Det har længe været kendt, hvad man skal tilføje til lime, så det ikke vaskes af - en fedtbestanddel indføres i det - tørring af olie. Tørreolie afviser vand og tillader hvidvaskning at tjene længere. Andel 1:10, 100 ml pr. Liter opløsning.

Øvelse af tilsætning af husholdnings sæbe, gnides på en grov riven, hvid lim, tapetlim, akryl primer. Alt dette gøres for at sikre maksimal vedhæftning af whitewash med væggen, for at eliminere dens hævelse og boblende.

Hvid er ikke den eneste mulige farve ↑

For at forhindre, at kalkstenovertrækningen bliver gullig, tilsættes methylenblåt til den. Det vil tage 10-20 g pr. Liter. Det hvidkalkede loft bliver snehvidt. Men nogle gange er der et behov for at få lime mørtel i andre farver. Hvidvaskning af denne masse kan ikke kaldes, og ikke alle farvestoffer vil gøre. Brug kun de pigmenter, der er resistente over for alkalisk medium - mineral, men i hvert fald ikke organisk.

Pigmenter anvendt til kalkmaling:

 • okker (gul farvetone);
 • umber (grønlig brun);
 • rød bly (orange);
 • mumie (rødbrun);
 • kromoxid (grøn);
 • titandioxid (hvid);
 • lithopon (hvid);
 • ultramarine (blå).

For at forberede en god kvalitet lime maling, anbefales det ikke at tilføje pigmentet i sin rene form - pulver. Den forfortyndes med vand for at opnå en pasta. Derefter giver pigmentpasta infusion i ca. 24 timer. Og først efter det kan farvestoffet tilsættes til opløsningen. Dette skyldes, at pigmentkornene ofte opløses dårligt og kan nå til penslen og danner grimme farvede striber.

Hvordan påføres sammensætningen på overfladen af ​​alle regler ↑

Instruktionerne om, hvordan man limer en mur, ser ganske forskellig ud. Faktum er, at hver mester har sin egen opskrift på en kalkblanding, sit eget værktøj, hvilket betyder sin egen metode. Men du kan forsøge at kombinere de grundlæggende punkter i en algoritme. Det vil vise sig at være en universel metode, som alle har ret til at supplere eller lidt korrekte, afhængigt af situationen.

Har jeg brug for overfladebehandling ↑

Hvis opgaven er at hurtigt blanke væggene og den dekorative side af spørgsmålet ikke genere dig, kan du springe over forberedelsesfasen. Faktisk kan du smide lige oven på andre belægninger, ikke bekymre dig om, at resultatet ikke opfylder forventningerne. Men hvis væggene er dækket af limmaling, skal du først fjerne det.

Hvis hastigheden ikke er din prioritet, så er det bedre at forberede overfladen til anvendelse af kalkmørtel. Så resultatet bliver mere præcist. Vask den gamle hvidvask, opsvulmede steder på gipset fjernes, sand, kitt. Det samme gælder for revner, hvis nogen.

Som primer ved brug af almindeligt vand. Overfladen er lidt fugtet for bedre kontakt. Og hvis der er en eller flere af de ovennævnte additiver i blandingen, vil vedhæftningen blive endnu bedre.

Det er vigtigt at beskytte alle andre overflader mod utilsigtet limeindgang. Alle møbler, hvis det ikke kan tages ud af lokalet, gulve og vægge er dækket af plastfolie. Arbejderen skal bære beskyttelsesdragt, handsker, beskyttelsesbriller og en maske til personlig beskyttelse.

Et par hemmeligheder af ensartet anvendelse ↑

Ansøgningsprocessen er ikke særlig vanskelig. Pensel eller makolitsu dyppet i en beholder med hvidvask, sæt opløsningen på væg eller loft med et tyndt lag. For loftet er det bedre at bruge et værktøj med et langt håndtag. Du kan gøre det selv. Dette vil lette arbejdet og eliminere behovet for at klatre ustabile strukturer fra borde og stole.

Påfør hvidvask i flere lag - 2-3. Hvert lag skal påføres vinkelret på den forrige. Så belægningen vil være mere ensartet, der vil ikke være nogen striber og fortykkelser. I hjørnerne forbliver ofte uudnyttede områder. På disse steder er det bedre at børste igen.

Mellem lagernes anvendelse er det nødvendigt at opretholde et tidsinterval. Det forrige lag skal være helt tørt. Dette sker meget hurtigere, hvis lagene er tynde. Det tyndeste og ensartede lag opnås ved anvendelse af en elektrisk sprøjtepistol. Kalkblandingen hældes i tanken og sprøjtes på overfladen med små dråber. Dette eliminerer udseendet af skilsmisse.

På trods af at processen med hvidvaskning af væggene og lofterne med lime ikke er en stor ting, kan det for en person, der har stødt på dette for første gang, virke som en umulig opgave. Især når det kommer til højt til loftet eller omfattende arbejde på store områder. Det er aldrig for sent at vende sig til en mester - en professionel på dit felt. Han vil nemt gøre dette job med kvalitet og meget hurtigere end en nybegynder.

Træning med trinvise fotografier, konstruktions- og reparationstimer. Uafhængig produktion af trapper, ovn, røghus, opførelse af hegnet og meget mere med egne hænder.

Den mest populære folkemetode til hvidvaskende huse, udhus var kalk og kridt hvidvask. Hvidvaskning hjemme i hjemmet med lime eller kridt har mistet sin relevans, men mange overholder stadig deres forfædres traditioner. Hvidvaskning af huset med disse naturlige materialer er den billigste måde. Det antages, at hvidvaskning af huset med kalkmørtel kun sker i et landsted, kalkstilet hvidvask i "Country" -stil ser meget godt ud. Hvidvaskning af bygninger, både udenfor og indeni, har meget positivt. Kalk eller kridt er et miljømateriale. Svampe, skimmelsvamp i rummet er forhindret på grund af desinfektionsegenskaberne af kalk. Kalkmørtel skaber et fugtighedsikkert lag af dekorativt trim. Kalk hvidvask kan udføres på fugtige overflader i våde og kolde omgivelser. Kalkmørtel er modstandsdygtig overfor vand og temperaturændringer.

Fordele ved kalk hvidvask:
Naturlig oprindelse
farvehvidhed
det er let afvaskes
sikkerhed på arbejdspladsen.
Ulempen ved kridt er uegnet til brug i et vådt miljø. Du kan male et hus uden erfaring og færdigheder, med et minimum af værktøjer, især materialer.


Lime-opløsning
Så lime i byggevirksomheder sælges færdiglavet (slaked) og i sten, som på forhånd skal slakes. For at gøre dette skal du tage en stor metalbeholder, hvor limstenene hældes med vand. Efter et par minutter sker en kemisk reaktion, og blandingen begynder at koge stærkt. Ledsaget af hissing og sprøjtning. Vi skal arbejde i beskyttende tøj og vær forsigtig med ikke at brænde kalk (det er natriumalkali). For at slukke lidt kog, kan du tilføje vand, rør. Lime er bragt til konsistens af creme creme. Ved hvidvaskning fortyndes den færdige kalk med vand og påføres overfladen.
Hvis ønsket kan kalkmørtelet farves. Den tilsættes, fortyndes i vand, farvestof (blå, ultramarin, birk). For at undgå farvede pletter, prikker på væggen, skal farvestofopløsningen drænes, før den hældes i opløsningen.
Hvidvaskning hjemme

Anvend en opløsning af kalk eller kridt kan være en børste, børste, rulle, med en spray eller støvsuger. Normalt er kalk lavet i to lag. Første gang er hvidt i vandret retning, og den anden - i lodret retning (fra venstre til højre og fra top-down). Sprøjteopløsningen anbringes på væggene i en ret vinkel, så den falder jævnt og økonomisk på overfladen. Vores forfædre anvendte et andet lag hvidvask umiddelbart efter den første, indtil det var tørt, så med en god gnidning af kalkopløsningen opnåede de en glans af overfladen. For at undgå spor af børsten på væggene og loftet, for ensartet tørring under hvidvaskning, lukkede vinduerne, så der ikke var nogen udkast.
Før hvidvaskning er overfladen godt renset, kittespidser, uregelmæssigheder. Når kittet hærder, overskrives det. Ifølge moderne teknologi (som ikke er gjort før), er hele overfladen primet. Primer fylder porerne, styrker overfladen. Hvis en opløsning af kridt eller kalk ikke klæber til væggen, skal den sprøjtes med vand, og du kan også tilføje noget tapetlim.
At arbejde med kalkmørtel, i modsætning til kalkopløsningen, er det nødvendigt at bære handsker, kalk brænder huden, ætser fingrene. Hvis opløsningen kommer i øjnene, skal de straks vaskes med vand.

Smukt design med kalkmørtel kan laves på dacha. Kalkhuset, kanten af ​​gyderne og selvfølgelig ser træerne godt ud. Ved tilsætning af simpel ler til opløsningen ser de hvidkalkede træer godt ud og er beskyttet mod insekter og desinficeres.
Og så hvis du beslutter at hvidkalke dit hus med en miljøvenlig løsning af lime eller kridt, skal du dække strålerne forsigtigt, forsegle bundpladerne, trimmerne, stikkontakterne, skifterne med et specielt byggemidletape og starte hvidvaskning fra loftet.

Kalk hvidvaskning - hvordan man fortynder og bruger

Hvidvask er en af ​​de billige efterbehandling materialer. Traditionelt har det i mange år været brugt til forskellige formål rundt om i verden. Som maling til interiøret med lime anvendes forskellige additiver og farver. Dens pris er ikke høj, så whitening det er meget rentabelt. Men da hvid har tendens til jordklæder, er det ikke tilrådeligt at male væggene med dem, men hvidvaskning i loftet er mere foretrukket end nogen anden efterbehandling.

Tør kalk til hvidvask

Funktioner ved at arbejde med kalk

Kalk hvidvaskning er slet ikke noget svært, men det har også sine egne egenskaber. På tidspunktet for arbejdet brug ruller og store børster. Det er muligt at male både indre og ydre overflader. Indendørs, hvidkalkede, som regel vægge og lofter. Denne metode er ret effektiv til mørke interiører. Værelset bliver straks rent og lyst. Det er meget vigtigt at vaske gammel maling fra loftet inden den nye hvidvaskning, hvordan man læser den her.

Lime hvidvask er lavet på et lag, men hvis lofterne eller væggene er meget beskidte, sommetider anvendes det to gange. Det skal huskes, at når hvidvaskning er vådt, kan det forekomme at være af dårlig kvalitet, men efter tørring bliver dets lag uigennemsigtigt og skjuler alle farvefejl. Endvidere bliver malinglaget endnu mere uigennemsigtigt over tid.

Sådan fortyndes kalk: kalkmørtel til hvidvaskning

Sådan fortyndes kalk til hvidvaskning?

Kalk hvidvask er fortyndet i små portioner. Til dette 2 kg. pulveriseret kalk blandes med en liter vand. Når vand kombinerer med lime, træder de ind i en kemisk reaktion, og varmen begynder at danne (sørg for at se på videoen, hvordan den ser ud). Brug derfor koldt vand til fortynding af kalk og pas på. Rør blandingen grundigt og lad den stå i ca. en dag.

I en anden beholder blandes 2 kg salt og 1 liter vand. Når kalk er klar, kombinere begge løsninger i en spand. Den resulterende blanding vil være meget tyk, så det bliver nødvendigt at tilføje noget mere vand. Igen blandes alt grundigt og forlader for en anden dag. Nu kan du male overflader indenfor eller uden for rummet med lime.

Kalk hvidvask selv

Hvilke tilsætningsstoffer kan blandes med lime?

Kalkens sammensætning kan forbedres ved at tilføje yderligere ingredienser. Så med egne hænder kan du få maling med helt nye kvaliteter og lige egenskaber. Med lime, ud over vand kan du blande flydende glas, lim, sæbe, mælk, salt, mel, æggehvider og eventuelle farvede farver.

Tilføjelse af farve hjælper med at få nogen skygge, og din hvidvaskning bliver let creme, gul eller endog brun. Sommetider tilsættes linfrøolie til kalken, denne teknik bruges til at vaske meget glatte overflader, hvorpå maling ikke passer godt, f.eks. Møbler. Lim tilsættes for at gøre kalk mere viskos, og efter tørring spilder det ikke ting.

Således kan billig kalk hvidvask være en god maling til alle overflader. Den eneste ulempe er, at den er dårligt velegnet til hvidvaskende vægge, da den holder stærkt på hænder og tøj. Men hvidvaskning af væggene med lime er helt passende, hvis det er den øverste halvdel af væggen.

Men for hvidvaskning af loftet eller udvendigt arbejde er kalk hvidvask perfekt. Hun kan male de ydre vægge, hun passer godt på træet, så det bruges ofte til at male hegn og andre træoverflader. Se på videoen, hvordan du slukker lime til hvidvaskning.

Video: Hvordan man laver hvidvask med egne hænder