Sådan laver du en niche til gardiner

Nichen til gardiner er nødvendig for at skjule plastdækket, som udfører funktionen af ​​et gardin. Nichet til gardiner kan laves på forskellige måder, men oftest er en niche dannet af en kasse med gips. For at gøre dette skal du installere en kasse med gipsplader på loftet, afvige 10-20 cm fra væggen, hvorigennem gardinet hænges. Afhængigt af designerens idé kan gipspladeskassen opdeles i to typer: bred og smal, med karmrammens design og designmetoder forskelligt.

Populære niche gardin muligheder

En bred boks til at organisere en niche til gardiner bruges, når det er planlagt at installere spotlights. I dette tilfælde er boksens bredde 40 - 50 cm, og boksenes højde er 7 - 10 cm.

En kasse med gipsvæg til en niche opsamles på traditionel vis. Samlingen begynder med rammen. På loftet og vægge gør markeringen, sæt de samlede dimensioner af kassen. Ifølge mærkning er en metalprofil fastgjort til loftet og væggene. Derefter skal man fra loftet på 7-10 cm installere to vandrette broer og fastgøre dem med loftprofilen med suspensioner. Suspensioner er lavet af en loftsprofil. Enhver profil kan bruges til at oprette en ramme. Men oftest brugt guide profil (PN).

Efter montering af rammen bliver den syet med gips. Det resterende rum mellem væggen og kanalen udgør en niche til gardiner.

Udover installation af spotlights er LED-strimlen monteret i en niche til gardiner, således at baggrundsbelysningsgardinerne er organiseret.

Også ofte til indretningen niche til gardiner er lavet ved hjælp af en smal boks. Denne fremgangsmåde bruges i tilfælde af at installation af spotlights ikke er planlagt, og en bred loftsplint (baguette) bruges til at designe loftet. I dette tilfælde er kassen nødvendig for at skjule gardinerne og fastsætte baguetten.

For at dekorere en niche-baguette skal højden være højde for baguetten, og boksenes bredde er minimal, dvs. ca. 5 cm. Denne boks er lavet af en anden teknologi. På loftet og vægen skal du rette profilen i stedet for installationen af ​​kassen. Derefter installeres en vandret jumper, lodrette jumpers er lavet af loftprofilen.

Herefter rammes rammen med gips.

Resultatet er en pæn og elegant niche til gardiner, og forbruget af materialer og kræfter er minimal.

Det er også ganske ofte, når man opretter og designer en niche til gardiner, en kombination af de beskrevne metoder anvendes.

Vi overvejede de to mest almindelige måder at danne en niche til gardiner. Disse metoder har fået stor popularitet på grund af nem implementering. Sådanne nicher til gardiner kan laves for hånd med et minimum af udgifter til materialer og kræfter. Samtidig skaber de betragtede konstruktioner en bekvem og pæn niche, der vil skjule styreskinnen og elementerne i gardinens dekorative belysning.

lofter

Omhyggeligt gennemtænkt indvendigt rum og velvalgte baggrundsdesignkomponenter - et løfte om at skabe en harmonisk skønhed i dit hjem. Og hvis vi taler om udformningen af ​​stuen og især soveværelset, er en af ​​hovedelementerne i et harmonisk interiør vindue- og døråbninger. Hver mester, om han er en pro eller en nybegynder, er enig i, at det er svært at overvurdere gardinernes rolle i det indre af et rum. Imidlertid passer deres indbyggede element ikke altid ind i rummets overordnede stilistiske beslutning, i forbindelse med hvilket der er et meget passende ønske om at skjule det, hvilket ikke vil påvirke dets funktionalitet på nogen måde. Dette skyldes, at gardinskinner til gardiner frem for alt er et funktionelt element i designet, og først efter at de får en slags dekorativ belastning. I den henseende, hvis du planlægger at skabe et harmonisk og imponerende interiør, gemmer mindre fejl og ønsker at arrangere et vinduesåbning, så intet distraherer fra overvejelsen af ​​lysets lys i massive eller vægtløse kludpaneler, skal du være opmærksom på den skjulte gardinstang vil gøre dine drømme til virkelighed. Når det bliver nødvendigt at installere disse strukturer og hvad er deres egenskaber, og hvad er fordelene ved gardiner med skjulte taggrunde, og hvor stærk er deres indvendige potentiale? Dette er de vigtigste spørgsmål hos vores læsere, der vælger skjulte taggrunde. I betragtning af relevansen af ​​dette emne vil vi forsøge at besvare disse spørgsmål, samt overveje flere muligheder for montering af skjulte gardinstænger.

indhold

Når behovet opstår for at arrangere de skjulte taggrunde?

Popularisering af skjulte gardinskinner til gardiner, der finder sted i moderne design, skyldes flere grundlæggende grunde, som vil blive navngivet nedenfor.

1. Funktionelt behov for at skabe et harmonisk design. Ofte forekommer behovet for at bruge en skjult taghule i værelser indrettet med lofter. Dette skyldes, at det er forbudt at montere nogen udragende stive strukturer på overfladen af ​​strækloftet, hvilket kan medføre skade på loftfilmen. Det er ret logisk, at det i dette tilfælde er umuligt at bruge traditionelle loftslister. Hvad angår vægmonteringsindstillingen, skal den også være sikker på PVC-film i strækloftet, og derfor konkluderer vi, at de strukturelle elementer i tagskægget ikke på nogen måde kommer i kontakt med PVC-folien. Den mest optimale og funktionelle løsning på dette problem er installationen af ​​en skjult taggrænse;

2. Interiøret er fejlfri, og ønsket om at overholde de grundlæggende principper for moderne design er en anden grund til installationen af ​​skjulte taggrunde. En elegant designteknik, der er blevet særlig relevant i nyere tid, er udsmykningen af ​​vinduesåbninger med gardiner, der flyder direkte fra loftet uden yderligere fastgørelser. Og hvis de udover alt andet er dekoreret med belysning, så er de i stand til at vinde hjertet af selv den mest indtrængende skeptiker, som ikke byder på ikke-standardiserede designløsninger. For at løse dette problem foretrækker mestere at installere gipslofter, hvilket også skyldes de ubestridelige fordele ved dette materiale. Hvis du har valget til fordel for en skjult glitter til gardiner lavet af gipsplader, får du mulighed for at udstyre ikke kun traditionelle lige cornices, men U-formede, buede og lige halvcirkelformede strukturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at udstyre en niche i gipsplankloftet for at kunne bruge den til at skjule tagskægget. Teknologien til montering af en sådan niche vil blive diskuteret i denne artikel;

Designere skelner mellem en anden form for skjulte taggrunde - de såkaldte baguette-designs, som er en slags traditionelle vægafskærmninger. Funktioner i deres installation antager maskering af alle elementer af tagskægget under de dekorative overlays, der er fremstillet af træ, plast eller metal.

Skjult gardinstænger foto

Fordele ved skjulte taghuler

Praktisk og æstetisk design. Skjulte loftsgardiner til gardiner - den mest foretrukne løsning til fastgørelse af gardiner i et værelse præget af tilstedeværelsen af ​​lave lofter. I sådanne rum vil installationen af ​​en traditionel taghane yderligere reducere loftets højde i modsætning til et skjult taghul, som effektivt organiserer rummet, hvilket gør det mere rummeligt og højere;

Hvis rummet med stræklofter er bredt nok vindueskarme, kan den traditionelle murskive måske ikke passe dem i bredden. Ved hjælp af de skjulte taghuler kan du hænge nogen gardiner, uanset vindueskarmets bredde;

Yderligere design og funktionalitet. Den niche, som du vil skjule bjergene i, er et ekstra sted, hvor du kan skjule ledninger, lægning af fiberoptiklinjen på internettet samt ventilation og belysning. Når du har udstyret denne niche, vil du være i stand til at nægte installation af yderligere design til maskering af kommunikation;

Dannelse af et enkelt indvendigt rum og fokus på indretning, snit og design af gardiner. Fraværet af yderligere fastgørelsesorganer tillader ikke at blive distraheret fra atmosfæren skabt af det flydende stof. Arrangement af yderligere belysning i nichen i strækloftet vil tillade at understrege tekstilsammensætningen uden at blive distraheret af lyskilden;

Denne metode til fastgørelse af tekstiler - ideel til enhver design beslutning. Du behøver ikke at hente tagene til dørhåndtagene eller til møblernes farve, for at se efter dekorative stik til tagskægget og så videre. Ved hjælp af de skjulte taggrunde kan du ikke distrahere fra din hovedopgave - valget og designen af ​​gardiner;

Muligheden for at spare. Dette skyldes det faktum, at aluminiumskornet, der er installeret i loftnichen, er meget billigere end den, der udover den funktionelle løsning også løser den dekorative opgave, i forbindelse med hvilken den er dekoreret med udskæring, smedning og dyre metaller, hvilket ikke kun kan påvirke dets omkostninger;

Hvad angår fordelene ved listerne, er de begrænset til deres udsmykning, som forbløffer med sin mangfoldighed. Ved at vælge baguette cornices kan du finde alt, hvad dit hjerte ønsker: fra lasergravering på metaloverflade og træskæring til luftige akrylstrukturer og tunge bronzelegeringer.

Det er vigtigt! Hvad angår ulemperne ved skjulte tagskærer, kan de henføres til behovet for yderligere installationsarbejde og som følge heraf økonomiske omkostninger samt vanskeligheden ved at erstatte skjulte strukturer.

Udvælgelse og drift af skjulte taggrunde: praktiske anbefalinger

Det er ingen hemmelighed, at valget af selv den mest perfekte og velovervejede konstruktion er kendetegnet ved dens subtiliteter og nuancer, idet man i omhyggelig grad vil tillade, at man undgår ubehagelige overraskelser.

 • Hvis du beslutter dig for at give præferencen til den skjulte base, anbefaler eksperter, at du tænker på gardinernes design og designfunktioner på forhånd. Hvis du ignorerer disse tips, så skal du, når du vælger et snit og design af gardiner, fokusere på designets egenskaber, hvilket vil komplicere din opgave betydeligt.
 • I processen med at installere de skjulte taggange skal man styre bredden af ​​vindueskarm og varmeanlæg under den. Dette skyldes det faktum, at gardinerne ikke bør røre ved batteriet, og derfor er det nødvendigt at skubbe det frem 1-2 cm fra karmen, når man installerer tagskægget.
 • Hvis du ikke kan prale af rummelige værelser og planlægge visuelt at udvide sin plads, i færd med at installere taggrænserne, skal du ikke begrænse dig til bredden af ​​vindueskarm og vinduet, men organisere tagskæggene, hvis længde svarer til længden af ​​væggen. Hængende gardiner på tværs af hele bredden af ​​væggen, vil du gøre sin plads en, og derfor vil det opfattes noget større i området;
 • Hvis du foretrækker baguettekornet i færd med at installere, skal du foretage alle mål i overensstemmelse med bredden af ​​dens dekorative del, som skal passe frit ind i vægpladsen og heller ikke hænge ned i vinduesåbningen og ikke hvile mod loftoverfladen;
 • I processen med at vælge tagskægget er det vigtigt at være særlig opmærksom på dens funktionelle elementer - løkker og løbere. Deres bevægelse skal være tavs og fri, i bevægelsesprocessen bør de ikke klamre sig til skinnerne på tagskægget.

Skjulte tagskærme til gardiner i et strækloft: funktioner og installation

Skjulte tagskinner er en af ​​mulighederne for at installere tagskægget, hvilket er en slags dæk, fastgjort til loftet og placeret i en specielt udstyret niche, der danner mellem væggen og strækloftet. Den resulterende uddybning er næsten umærkelig, selv når du står direkte under den. I forbindelse med designelementerne i de skjulte taghuller skabes en ikke-standard designløsning, når gardinerne praktisk talt "flyder" i luften, hvilket er særlig vigtigt for lave mellemrum, da gardinerne visuelt øger loftets højde.

Funktioner ved montering af de skjulte tagskærme til gardiner i et spændingsloft:

I en afstand af 20 cm fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret, er der monteret et møbelhjørne på bunden af ​​betonloftpladen, hvortil en træstråle efterfølgende monteres langs hele længden. De bestemmer midten af ​​bjælken og fastgør baguetten på væggen på dette sted, hvilket er nødvendigt for, at loftsfilmen skal dækkes og som følge heraf at skjule den stygge struktur bestående af bjælken og møbelhjørnet. Centeret for den dannede niche er bestemt, og på dette sted er de skjulte taggrunde fastgjort.

Det er vigtigt! Udsmykningen af ​​de skjulte taggrunde i strækloftet betyder ikke noget, da det vil være helt skjult for nysgerrige øjne. Hovedkravet for dette element - pålideligheden af ​​fastgørelsesgardiner, lethed, mobilitet og glat bevægelse af ringe og kroge på cornice.

Det er vigtigt! Du kan diversificere indretningen af ​​dit værelse eller gøre en kompetent zoneinddeling af rummet ved at installere en ekstra LED-baggrundsbelysning i loftnichen, hvor den skjulte cornice er placeret. Den bedste måde at løse problemet med at opdele plads i funktionelle zoner er at håndtere en diod tape, der giver lys belysning og samtidig forbruger en lille mængde elektricitet.

Sådan laver du en skjult cornice: arrangere gipsplad niche

Ved hjælp af et af de moderne finishmaterialer - gipsvæg, som har en række ubestridelige fordele, kan du indse dine mest dristige designideer, hvoraf den ene er arrangementet af taggrene. Men i betragtning af sin lille styrke og manglende evne til at modstå tunge vægtbelastninger bliver tungt konstruktioner vanskelige at hænge på lofter og vægge, færdig med gipsplader. Løsningen på dette problem blev fundet, og herrerne enstemmigt erklærede, at den eneste korrekte vej ud af denne situation var at arrangere loftnicherne, hvor gardinstængerne skulle installeres. I denne henseende spørger herrerne helt kompetent spørgsmålet: "Sådan skjuler du takkanten for gardiner, har udstyret en niche i et gipsplankloft?"

Sådan laver du en skjult kronkage til gardiner: materiale forberedelse

Ifølge erfarne håndværkere, der er bekendt med gipsvæg, er det mest egnede materiale til udsmykning af en niche Volma gipsvæg, der er kendetegnet ved et stort sæt positive kvaliteter, som ofte mangler fra dyrere efterbehandling. På grund af materialets lave vægt kan den bruges til fremstilling af forskellige loftsstrukturer, herunder nicher, hvor kronerne er skjult. Men den største fordel er miljøsikkerheden på grund af fraværet af skadelige stoffer i sin struktur, som tillader brug af gipsvæg til indretningsarbejde.

Et gipsplader skal skæres i strimler med en bredde på 15 cm. For at udføre skæring af gips er det ikke nødvendigt med dyre professionelle værktøjer. Nok til lager på følgende hoved sæt:

 • Roulette, hvis længde skal være mindst 3 meter;
 • En lang metallinje, hvis du ikke kan bruge en metalprofil;
 • Papirpapir eller universel kniv, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​udskiftelige dobbeltsideblade;
 • Nedstryger. I dette tilfælde, selv en dårligt skærpet sav på et træ, som nødvendigvis skal være smalt, eller en hacksaw designet til skæring af knuder;
 • Det eneste professionelle værktøj, som du bliver nødt til at købe, er en peeling grinder, da du bruger det, vil du kunne udføre den mest kvalitetsmæssige behandling af skærekanterne.

Det er vigtigt! Eksperter foreslår at skelne mellem flere måder at skære gipsvæg på, blandt hvilke de mest populære er, såsom metoder som et lige skåret, ujævnt skåret, dobbeltsidet skåret og runde huller. For at lave en gipspladen niche, skal du mestre teknikken med et lige snit, hvilket ikke er svært.

På begge sider markerer du den ønskede størrelse (i vores tilfælde er det 15 cm). En metallinie påføres de angivne mærker, og ved hjælp af en kniv skæres et øvre lag af materiale. Samtidig anbefaler eksperter ikke at tegne en indledende linje med en blyant, da i dette tilfælde kan skæringen vise sig ujævn. Hvis du fordyber klippet med 2-3 gange, kan du være sikker på at gipsvæggen vil bryde præcis langs den påtænkte linje og ikke andetsteds.

Dernæst er gipsvæggen installeret på kanten og lidt på den med knæet på det sted, hvor der ikke er nogen skæring. Efter at have lavet 2-3 slag, vil du kunne bryde gipskernen nøjagtigt langs den tilsigtede linje. Til sidst klippe med en kniv papen, der holder begge halvdele af pladen. For at skære bredere bånd kan du bruge en hacksav.

Installation af gipsplader

Til installationen kræves:

 • Metalpladeprofilstørrelse 27x60x3000 cm;
 • Guide profiler er fortrinsvis lavet af aluminium, men det er ikke tilladt at bruge træ, 28x27x3000 cm i størrelse;
 • Gips gipsplader;
 • Boremaskine eller skruetrækker;
 • Selvdrejende skruer (skruer) eller hæfteklammer.

Først og fremmest markere størrelsen af ​​den niche, hvor det er planlagt at skjule taggrene. For at gøre dette skal du måle afstanden fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret, til karmens eller varmebatteriets kant (i tilfælde af at batteriet rager ud over vindueskarmens kant). Derefter tilsættes 10 cm til den, hvilket er størrelsen af ​​den kvote, der kræves for gardinernes frie bevægelse i nicheen. I de fleste tilfælde skal denne afstand være mindst 15 cm, hvilket vil lette den efterfølgende montering af tagskægget, men samtidig må den ikke overstige 20 cm. Marker derefter en linje, der løber parallelt med væggen, hvilket vil være nichens kant.

Ved hjælp af en boremaskine eller skruetrækker fastgøres profilprofilen langs denne linje, så pitchen til dowels er mindst 60 cm. For at fremstille siderne af kassen skrues de tidligere skårne gipsplader til styrprofilerne. Pladsen er mindst 15 cm. Fra bokens endekant er omkredsen markeret, og føringsboksen er fastgjort på samme måde som selvskærende skruer. I dette tilfælde skal profilen "se" i retning af væggene. Ved hjælp af en hacksav skæres gipspladestrimlerne langs profilen, som samtidig er sidevægge af nicheen. Fremstil en grundig behandling af enderne af flyet.

Ved hjælp af loftprofilen samles kassen i trin på mindst 40 cm. Gipsvæg skæres til nichens bredde og syes op til bunden af ​​kassen. Hvad angår nichens sidevægge, kan de være lavet af glas eller gennemsigtig plastik. Moderne designløsninger indebærer fremstilling af formede æskekanter - i form af bølger eller forskellige geometriske former. Kassens bredde er variabel og afhænger af loftets højde og størrelsen af ​​rummet.

Sådan laver du gipsplader nicheplating?

I processen med at gøre huden sænkes skruerne ind i gipsvæggen på en sådan måde, at kappen ikke stikker ud. Fremstil kittens led og huller fra skruerne. Hvis det er nødvendigt, kan du kaste hele boksen. Eksperter anbefaler, at man bruger en gummitrug til at udstyre de indvendige hjørner.

Hvis du vil forenkle arbejdet med færdiggørelsen af ​​kassen, skal du efter færdiggørelsen afklare de indvendige hjørner af kassen ved at placere plast eller metal hjørner på dem. Gør plastering arbejde, hjørnet er presset ind i kittet. Ved afslutningen af ​​disse værker vil du se, at vinklen var perfekt. Hvis du vil gøre uden brug af et hjørne, skal du forsigtigt tørre gips kantene med sandpapir. Efter den endelige tørring af kittet skal du sætte kassen med fint smørpapir. Hvis du har udført alle ovenstående aktiviteter, skal du bare fjerne støvet fra den færdige kasse og male en niche.

Hvis du vil føje til det indre af rummet et notat af mystik og originalitet, skal du installere baggrundslyset for en gipsvægs niche. Til dette formål indsættes halogenlamper, der skaber diffust lys eller neonrør, ind i boksen på bagsiden, som vil blive en kilde til lys, hvilket giver komfort til rummet. Efter at have lavet disse handlinger, vil du oprette et dekorativt element, der kan dekorere ethvert rum. LED strips understreger de arkitektoniske træk ved loftet og fremhæver gardinerne, skyder i luften med en lys stripe.

Nichet til gardiner i strækloftet

Loft niche er en interessant løsning, der giver dig mulighed for dygtigt at dekorere en ubehagelig cornice og gøre værelset smukkere. Nicher adskiller sig fra hinanden i placering og struktur.

Særlige egenskaber

Loftet niche er en slags boks i loftet, som giver dig mulighed for at skjule grimme detaljer: tagskægget, det elektriske drev til at kontrollere gardinerne, gardinbåndet og så videre. Ved at montere nichen under tagskægget viser det sig at forbedre rummets overordnede udseende. Gardiner, der flyder som om fra ingen steder, passer næsten enhver indretningstilstand.

Nicher, der er udstyret med suspenderede eller nedhængte lofter, har en række funktioner. De er forskellige i deres placering, struktur, bredde, dybde, installationskompleksitet. Kassen kan udstyres ikke kun til klassiske gardiner, men også til usædvanlige japanske paneler såvel som til lodrette rullegardiner.

Fordelene ved en sådan boks omfatter følgende kvaliteter.

 • Udstyret boks giver dig mulighed for at skjule en uinteressant cornice og "stuffing", der er ansvarlig for at flytte gardinerne.
 • Gardiner, der synes at strømme fra loftet, ser spektakulære og stilfulde ud.
 • Vinduets åbning er pænt dekoreret.
 • Det er muligt at visuelt gøre loftet på værelset højere.
 • En niche giver dig mulighed for at montere en LED-baggrundsbelysning og gøre det overordnede udseende i rummet mere elegant og mystisk.

Det skal bemærkes, at for værelser med lave lofter er det kun en niche der passer direkte ind i hovedloftet. Det vil ikke fungere alene, da sådanne værker kræver specielt udstyr og professionel træning.

Nicher med et falskt loft at udstyre i små værelser er ikke det værd.

Et suspenderet nicheloft er ikke længere en nyhed. Designere har forsøgt forskellige muligheder, som senere "fanget på" som en særlig klassifikation. I dag er der flere sorter af nicher:

 • Kassen er udstyret rundt omkredsen af ​​rummet langs væggene. Det er normalt lavet med baggrundsbelysning, som styres af en separat switch, hvilket gør det muligt at justere belysningen, som du finder passende.
 • En niche under gardinen er udstyret langs væggen med en vinduesåbning. Denne mulighed bruges ofte til smalle rektangulære rum og placerer gardinerne fremover langs hele væggen. Denne mulighed er normalt lavet af baggrundslyset, men ikke altid. Det hele afhænger af niveauet af belysning af rummet og design af gardinerne.
 • Nichen er lig med eller lidt bredere end vinduesåbningen. Denne model er normalt kun udstyret med gardiner og bruges i klassisk interiør. I fremtiden er nicher dekoreret med lister.

Ifølge udførelsesmetoden kan der være nicher i hovedloftet, gipsplader eller nicher til falsk loft.

 • I loftet loftet. De er lavet med en jackhammer. Professionelle danner en niche, trim den, hvorefter du kan strække lærredens strækloft på den sædvanlige måde.
 • Fra gipsplader. Udstyret med en specialkasse direkte på loftet. Denne niche ser æstetisk glædeligt og attraktiv ud, og du kan montere det selv, hvis du har erfaring i byggebranchen. Særlige materialer er ikke påkrævet.
 • Under falsk loft. Til dato er denne metode til udstyrs niche den nemmeste, men den kan kun bruges, når der dannes en niche under tagene i hele væggen. Installationen er lavet på hovedloftet, nichen ser ikke ud til reparation i fremtiden, men materialerne til dets konstruktion er brug for mere end overkommelige.

materialer

Forskellige typer af nicher kræver brug af forskellige materialer. For alle former for arbejde er der behov for specielle antiseptiske midler for at forhindre mugg eller mugg på loftet. For at lave en gipsvæg niche, skal du have plader af gipsvæg. Afhængigt af rummet bør du vælge et almindeligt gipsplader (GCR) eller et gipspladet vandtæt ark (GKLV), f.eks. Til køkkenet.

Det er nødvendigt at købe profiler (guide og rack) til fremtidig fixering af kassen. Normal UD-27 og CD-60 vil gøre. Så i gipsloftet er der ingen uregelmæssigheder og huller, du skal bruge kitt og sandpapir. Det er nødvendigt at købe metal skruer til yderligere fastgørelse af hele strukturen.

En nich for et falsk loft kræver køb af en bar fra behandlet træ i hele længden af ​​kassen, fastgørelser til en bar og fastgørelser til et strækloft.

Har også brug for skruer og dowels.

Værktøjssætet bruges næsten identisk:

 • Hacksaw og regelmæssig.
 • Skruetrækker.
 • Roulette.
 • En simpel blyant til mærkning.
 • Sandpapir.

Hvis der vælges profiler uden perforering, er det nødvendigt at tilføje en stempel til listen. Til skæring gipsplader kan være nyttige konstruktion kniv.

Hvilken størrelse gør?

Bredden og dybden af ​​nicheen afhænger af typen af ​​gardiner og målinger der tages. For eksempel er det ikke nødvendigt at lave en dyb niche for snoet cornice, mens det for en dæk multi-row boks bør være bredere og dybere. Det vigtigste skridt er at tage målinger korrekt. Når vi planlægger en niche, må vi ikke glemme, at gardinerne i den skal placeres frit, ikke åbne døren for at røre enten nisjen, vindueskarmen eller radiatoren.

Mange eksempler viser, at hvis du glemmer at tage hensyn til placeringen af ​​radiatoren eller vindueskarmet (afhængigt af hvad der kommer ud mere), får du ikke en smuk udsigt i fremtiden. Derfor må målinger begynde med denne del. Normalt er fremspringet af vindueskarmet / radiatoren 15 cm, men det er bedre at måle individuelt for dit værelse.

Næste skal du tilføje til denne værdi 10-12 cm, som tjener som et ændringsforslag til samlingen af ​​gardiner.

Det er også nødvendigt at placere afstanden mellem de ekstreme guider af tagskægget (for en standard to-rækkebredde er 4 cm). Ved at tilføje alle parametre (fjernelse af batteriet / vindueskarmet + afstanden mellem skinnerne på skråningerne + korrigering for montage af gardiner) får du den ideelle værdi af nichens bredde.

For at beregne dybden af ​​nichen er det nødvendigt at tilføje højden af ​​kronen (ca. 1,5 cm), gardinbåndets højde (5-15 cm afhængigt af den valgte type) og korrektionen for synsvinklen (ca. 8 cm). Mindste dybde af niche er 15 cm, maksimum - 40 cm. Det bedste valg er muligheden med en dybde på 20 centimeter.

Ved beregning af længden af ​​kassen over vinduesåbningen skal følgende parametre tilføjes:

 • Bredden af ​​vinduesåbningen.
 • Hvis vindueskarmens kanter udstedes til en åbning, i stedet for bredden af ​​vinduesåbningen, tages vindueskarmens længde fra kant til kant.
 • Korrektion for samlingen er fra 10 til 50 cm, afhængigt af hvilken type gardiner der vælges (10 cm til drop-down gardiner af romersk design, 50 - til tykke gardiner).

Nøjagtigheden af ​​installationen

Den mest almindelige mulighed for nicher i dag er monteret med en træbar. Overvej muligheden mere detaljeret:

 • Først skal du forberede et sted under tagene. Rens grundigt loftet, stop alle fejl. Behandle med muggemiddel.
 • Marker loftet, det vil lette yderligere installation. Tegn en parallel linje til væggen i loftet med en simpel blyant, der går til væggene. Afstanden fra væggen til linjen er lig med bredden af ​​nichen.
 • Lås bjælken, så den er i kontakt med linjen. Brug metalbeslag, skruer, dowels. Fastgør bjælken, der varierer bredden af ​​fastgørelsestapet afhængigt af gardinens påståede sværhedsgrader: Jo tungere gardinerne er, desto stærkere skal stangen fastgøres.
 • Fastgør profilen til bjælken under strækloftet og stræk det som normalt fra en træblok til den modsatte væg. Niche er klar.

Bemærk, at denne metode er mere velegnet til høje værelser, da den desuden skjuler 15-20 cm fra loftet (værdien varierer afhængigt af nicheens dybde). Hvis der ikke er nogen mulighed for at installere en niche, skal du hænge den sædvanlige kroge op og lukke den med en støbning og dekorere hele rummet omkring omkredsen. Så du kan gemme loftets højde og finde en billig løsning til registrering.

Lær mere om, hvordan du laver en niche til gardiner i strækloftet, du vil lære af følgende video.

Zoning Ideer

Nicher er ikke kun udstyret til vinduesgardiner. Gipsplader er perfekte til at dividere rummet. Se et udvalg af eksempler, der klart viser fordelene ved denne tilgang.

For en 1-værelses lejlighed er det vigtigt at oprette to eller flere funktionelle zoner i samme rum. Gardinerne i midten af ​​rummet hjælper med dette. Den øverste del af gennemskinnelige gardiner er skjult i en niche, der optager hele væggen. En lignende teknik på samme tid og kombinerede rummet og zonede det ved at adskille loftets udformning.

I dette tilfælde er nichelængden begrænset af en anden gipspladekonstruktion - kabinettet.

Her er nichen bredere, hvilket skaber illusionen af ​​et loftniveaufald. Denne mulighed er ikke så dårlig, for i tide vil det være muligt at erstatte det klassiske gardin med et interessant panelgardin. Hun vil klare separatorens rolle meget bedre.

Adskillelsen af ​​et lille karnap med en niche bruges ofte til udsmykning af huse. Denne teknik giver dig mulighed for at afbalancere rummets proportioner. Det er vigtigt ikke at overbelaste kassen med en overflod af dekorative elementer: i dette tilfælde er vægkonstruktionen suppleret med en beskeden bred sokkel, men effekten af ​​flydende gardiner bevares.

En halvcirkelformet niche er en ret interessant og dristig beslutning, men for at installere en sådan mulighed skal du have plads. I små værelser ser figurerne latterligt ud. Højdepunktet var en god ide. Det afleder en del af opmærksomheden på sig selv, så ved første øjekast er kassen umærkelig, og det ser ud til, at gardinerne er fastgjort inde i selve loftet.

Eksempler i interiøret

Klassiske varianter af forskellige typer nicher i interiøret præsenteres for din opmærksomhed.

 • Til indretning i en moderne stil er et ægte fund at installere en skjult cornice. Denne løsning tillod at gøre interiøret lysere, friskere, mere dynamisk, mens du maksimalt "udsætter" vinduet og lader nok lys ind i rummet. Bløde gullige belysning gardiner glatte hjørner, der tilføjer en hyggelig stue.

Nichet til gardiner og gipsgardiner: vejledning, installation

Det er ofte svært at harmonisk passe gardinstænger, hvor gardinerne er fastgjort til det indre af rummet. Problemet bliver mere kompliceret, hvis du planlægger at lave stræklofter: Du skal tænke på forhånd og udstyre fixturen af ​​tunge gardiner eller gardiner. Desuden vil alle disse elementer afspejles på den glatte overflade af loftet, hvilket ikke ser meget godt ud. Løsningen kan være installationen af ​​en særlig niche til gipsgardiner, som ikke kun vil skjule uønskede elementer, men også tilføje rummets elegance.

Gardin niche muligheder

Først og fremmest skal det bemærkes, at hvert projekt af den skjulte placering af tagskæggene forbundet med konstruktionen af ​​kanalen fra GKL er unik. Ved planlægning af en niche til gardiner tages der hensyn til de særlige rumfunktioner:

 • Bredden af ​​vinduesåbningen.
 • Længden af ​​væggen
 • Nødvendigt led fra vinduet. Det afhænger af de fremragende elementer inde i rummet, normalt en vindueskarme eller radiator. Gardinerne skal adskilles fra dem med mindst 2 cm, ellers vil de i konstant klæbe eller gnide på udragende dele, hvilket er fyldt med hurtig slid på materialet eller brud på fastgørelseselementet på tagene.

Derfor er boksens dimensioner, især dens dybde, bestemt individuelt for hvert rum. Der er tre primære nicheleksekverings muligheder:

 • I en kasse med en bredde på 25-30 cm er spotlights normalt monteret.
 • Det smalle design, 5-7 cm bredt, giver ikke mulighed for installation af yderligere belysning, med undtagelse af LED-båndet for at belyse gardinerne. For skønhed og glat overgang fra indersiden af ​​rummet er limet baguette. Bygningens højde skal lidt overstige dens bredde eller være lig med den.

Det er muligt at realisere en smuk belysning med et hvilket som helst niche design. LED-strimlen er placeret mellem tagbøjlerne og flyets kasse mod vinduet, hvilket øger nichens bredde med mindst 2 cm. Kontrollerne til lysdioder og strømforsyningen trækkes ind i kassen.

 • Bred boks dekoreret med baguette.

Loftsboks kan være af en hvilken som helst konfiguration og størrelse, så længe det passer ind i rummet og udfører sin hovedopgave: at skjule suspensionens elementer. Gardiner eller gardiner, der falder direkte fra loftets overflade, ser meget imponerende ud.

Nødvendige materialer og værktøjer

Til konstruktionen af ​​kassen gør du det selv:

 • Gipsplader. Designet vil ikke bære betydelig belastning, så det er nok at bruge loftet GCR med en tykkelse på 9 mm.
 • Galvaniserede jernbane- og loftsprofiler. Den nøjagtige beregning af den krævede mængde foretages efter udarbejdelse af en detaljeret tegning af den fremtidige niche.
 • Ramme til væggen anbefales at montere med dykker, negle.
 • Skruer til metal til bindefragmenter af rammen.
 • Om nødvendigt supplerende fastgørelsesanordninger, såsom direkte suspensioner.
 • Forstærkningstape eller serpyanka, kitt og primer til efterbehandling af den resulterende gipspladeroverflade.

Standard sæt værktøjer til konstruktion af strukturer fra gipsplader:

 • Puncheren med boren af ​​den nødvendige diameter.
 • Skruetrækker. Det er nyttigt at give ham en speciel flagermus til at arbejde med gips.
 • Metal saks til skæring profil.
 • Roulette, blikkenslager, byggeri.
 • Malkniv og hacksav til skæreark.
 • Spatel, pensel og rulle bruges til tætning af leddene og påføring af en primer på den færdige boks.

Samlingsprocesserne i brede og smalle kasser er forskellige, så det er fornuftigt at betragte dem særskilt.

Installation af en bred boksramme

Ofte har dette design en bredde på 40-50 cm og en højde på 7-10 cm.

mærkning

I første fase er markeringen lavet:

 • Afstanden fra kassen til det mest fremtrædende element i vinduesåbningen skal være mindst 16 cm. Den er lagt på begge vægge og forbundet med en linje i loftet. Denne linje bliver grænsen for nicheen. Til tegning er det praktisk at bruge maskeringen.
 • Parallelt udføres linien en anden, som er den indvendige grænse af kassen. Bredden mellem dem svarer til bredden af ​​strukturen.
 • På væggene falder lodret, hvilket begrænser rammens højde.

Nedenstående diagram viser en variant af nichen, som er tilvejebragt ved udformningen af ​​det hængende loft.

Rammeindretning

Forud for boksens begyndelse foretages alt elektrisk arbejde i forbindelse med placering af kabler og spotlights.

Vær opmærksom! Processen med at arrangere en niche til gardiner fra gipsplader har en vigtig egenskab: På grund af den lille afstand mellem vinduet og den ydre kant af kassen er det problematisk at fastgøre gipsvæggen på den. Derfor er denne væg monteret på gulvet og derefter fastgjort til loftet med fastgjort gipsplade.

 • En ledeprofil er fastgjort langs mærkningslinjerne til loftet og væggene. Fastgørelsen udføres ved hjælp af dykker i 40-50 cm intervaller.

Hvis overlapningen er træ, forenkles processen: dowels erstattes med skruer på et træ med en bred hat.

 • Til de nederste ender af guiderne, som er placeret på væggene, fastgøres profiler, som danner boksens nedre kanter.

Standardprofilens længde er 3 m. Dette er ikke altid nok til at danne strukturen. I dette tilfælde øges profilen ved hjælp af foring, fastgørelse mellem en sikt eller metal skruer.

 • For at styre afbøjningen af ​​de nederste kanter hjælper ledningen strakt mellem bundens nedre kant på væggene. Fokuserer på det, installer lodrette lintel lavet af loftprofilen (PP). De vil også give den nødvendige stivhed til strukturen og vil være nyttig ved fastsættelse af gips. Derfor er skridtet mellem hopperne 60 cm.
 • Med en boksbredde på over 30 cm kræves vandrette tværstænger. De er også lavet af PP profil. For styrke kan elementer fastgøres til loftet ved hjælp af direkte suspensioner eller profilsektioner. I sidstnævnte tilfælde fjernes sidevæggene fra profilen i enderne. Bøjet i rette vinkel "tunger" bruges til montering af en sådan hjemmelavet suspension.

Montering af rammens smalle boks

Med denne variant af arrangementet af nicheen til gardiner, er en en-plan ramme konstrueret. Gipsvæg er fastgjort til begge sider af profilen og danner en smal kasse:

 • På vægge og loft installere guider.
 • Strammet gevind, der viser boksens nedre kant.
 • Den nederste styring er skruet.
 • Fokusere på tråden, monter vertikale lintel.

Installation af gipsvæg og forberedelse til efterbehandling

Når der skæres HL-fragmenter, skal det bemærkes, at et ansigt af kassen, sædvanligvis bunden, skal være lidt bredere for at lukke enderne af de to sider.

Huller til spotlights skal bores på forhånd, inden du installerer gips. Det er også bedre at lave kamme i leddene af elementer. De er nyttige ved efterfølgende forarbejdning af sømme.

Beskæringsprocessen ser sådan ud:

 • Forberedte gipsvægstykker fastgøres på rammen med selvskærende skruer med en stigning på 25-30 cm. En speciel bit monteret på skruetrækken vil i høj grad lette: På grund af sin form gør det ikke muligt at skubbe skruen for langt og vaskes væk.
 • Som tidligere nævnt er boksvæggen mod vinduet mere bekvemt at montere i bunden. De små dimensioner af nicheen tillader ikke at "krybe" med en skruetrækker til fastgørelsespunkterne.
 • Efter installationen af ​​gipspladen er færdigklæbet, sømmerne limes med et forstærkningsbånd eller et serpi-net og forsegles med en speciel kitt til gips. Hun håndterer også og riller, der er dannet af skruerne på skruerne.
 • Efter tørring gnides sømene med sandpapir, og så er hele overfladen af ​​kassen primet. Primeren påføres i to lag. Efter den endelige tørring kan du fortsætte til finishen.

Således er det slet ikke svært at samle en niche til gardiner alene ved at samle en gipskasse. Dette design vil helt sikkert bidrage til skabelsen af ​​et unikt design af dit værelse. Detaljer om processen vist i videoen. Stil spørgsmål i kommentarerne!

Niche under tagene til gardiner

Niche fra gipsvæg til gardiner gør det selv

Hvis du ønsker at lave højkvalitets reparationer, skal rummet arrangeres i samme stil, hvor der ikke er plads til unødvendige elementer, der ikke passer ind i interiøret. Dette gælder især for stuen, som kan kaldes "ansigtet" af hele huset. Du bør ikke antage, at en sådan opgave kun kan udføres af en professionel. Hver hjemmekunstner vil kunne klare arbejdet med at lave en stil beslutning, hvorefter du vil kunne realisere dine planer.

Hvis du allerede har formået at afhente gardinerne, men ikke kunne finde dem til taggen af ​​den ønskede form og stil, så kan du fortsætte med at søge eller lave en niche under tagene. I dag er det sædvanligt at anvende forskellige materialer, men de mest populære er konstruktionerne af gipsplader.

Typer af niche fra GCR

En gipsvægs niche til gardiner kan være af forskellige størrelser og have en vis form. Sådanne strukturer installeres normalt i tandem med to niveauer, der er bygget rundt om rummet og skaber en niche nær vinduet. Denne mulighed er mere kompliceret, men du kan vælge enkle løsninger for dig selv.

Som en af ​​dem er der dannet en kanal på loftet langs væggen. Det vil blive placeret langs sidevæggene ved vinduet. En alternativ løsning ville være at skabe en kasse langs en væg. Nogle gange er designet bredt, i nogle tilfælde overstiger denne parameter ikke 20 cm. Spotlights ser dog godt ud i en bred boks.

Hvis du vil være en niche af gipsplank til gardiner, så kan æsken laves i højder fra 15 til 50 cm. Det kan være lige eller krøllede former. Sorten er stor nok, men valget er dit. Du bør ikke kigge efter vanskelige måder, fordi en simpel niche vil se spektakulært og æstetisk glædeligt ud.

Forberedende arbejde

Det er nødvendigt at starte arbejdet med indkøb af materialer, blandt hvilke bør fremhæves:

 • gipsplader;
 • selvskærende skruer;
 • kit;
 • profiler;
 • tape til tætning af leddene.

Hvis du vælger profiler, bør du foretrække to typer:

 • PP 27x60 - loft;
 • PN 28x27 - vejledning.

Forberedelse af værktøjer

Hvis du skal lave en gipsvægs niche til gardiner, skal du også forberede nogle værktøjer, nemlig:

Gennemførelse af mærkning

Et meget afgørende skridt er tegning af markering. Grundlaget for disse værker er den rigtige placering af strukturen. Her er det nødvendigt at blive styret af en radiator eller vindueskarme. Tagene skal placeres inde i stuen, i forhold til de anførte elementer skal den fjernes med 16 cm.

Efter at have fastslået størrelsen af ​​den udstrålende del af radiatoren og vindueskarmet, er det nødvendigt at tilføje nøjagtigt 16 cm til værdien, dette vil give dig mulighed for at få et fastgørelsessted til tagskægget. Denne dimension bæres langs sidevægge. Endene af malingskablen påføres de to punkter, der er opnået for at få en flad linje. Dette er slutningen af ​​nichen til gardiner og begyndelsen af ​​den dekorative boks. Fra denne linje er det nødvendigt at lægge boksen bredden inde i stuen og tegne en anden linje, som vil tillade at få monteringsdimensioner af kassen. Nu kan du gå til montagearbejdet.

Udførelse af rammekonstruktionen

Hvis du laver en niche fra gipsvæg til gardiner, så kan du i næste trin samle. Kom godt i gang er nødvendigt på gulvet. Strukturer i form af bogstavet P udarbejdes fra styrprofilen. Den øverste hylde er rumets bredde, for eksempel kan vi tage en parameter svarende til 3,2 m. Med hensyn til stativerne vil deres længde være 8 cm. Standardprofillængden er 3 m, hvilket indikerer det ene produkt vil ikke være nok, så du skal bygge.

For at gøre dette skal du lave 20 cm af et stykke profil og bøje det i en vinkel på 90 °. Dette vil danne et stativ. De samme manipulationer udføres med hovedprofilen. Ikke nok vil ikke længere være 20, men 28 cm. Dette indikerer at du bliver nødt til at tilføje et stykke med en sådan længde. Profilforlængelsen passer indvendigt. Fastgøring udføres med skruer, to vil gå til hvert sted.

Hvis du skal lave en niche til gipsplade gardiner, så i næste fase skal hele strukturen løftes til loftet og fastgøres til den trykte linje. Gennem profilen ved hjælp af en slag gennem hvert 60 cm huller laves. Det er nødvendigt at starte arbejdet ved at bevæge sig væk fra væggen med 5 cm. Metal dowels, kaldet hurtig installation, køres ind i hullerne. De bør hamres i loftet på negleprincippet ved hjælp af en hammer. På samme stadium er der monteret stativ.

Arbejdsmetode

Nu er to små sektioner af PN-profilen installeret. Montering udføres på de nederste kanter af stativene. Fastgørelse udføres med to dowels. Disse tværbjælker vil være nødvendige for at sikre rammens stivhed. Yderligere to profiler er øget, deres længde vil være bredden af ​​stuen. For at forbinde de modsatte vægge er det nødvendigt at stramme tråden og fastgøre lofterne på loftets vægge. Dette bestemmer horisonten, hvormed du vil indstille bundelementet.

Når en niche til gipsgardiner er lavet, skal de udvidede profiler placeres langs stolpenes nedre kanter og låse dem i denne position. Under vægten af ​​elementets bøjning vil det være mærkbart i forhold til tråden. Nu kan du klippe i stykker af profilen, hvor længden af ​​hver vil være 8 cm. De er monteret i profilen på loftet og fastgjort med skruer. Trinet mellem de mellemliggende stillinger vil være 40 cm. Nu er den nederste profil justeret med rebet og fastgjort til PP profilens nedre kanter.

Plader gipsplader

Hvis du tænker på spørgsmålet om, hvordan man laver en niche til gipsgardiner, så skal man være fortrolig med teknologien, som indebærer at dække strukturen. At udføre disse værker er kun nødvendigt fra for- og bundsiden. Fra arket skal skære adskillige emner. Deres bredde skal svare til den tilsvarende værdi af kassen. Den anden strimler vil have en bredde, der udgør højden af ​​kassen.

Fastgørelsen udføres med skruer, du kan bruge en skruetrækker til dette. Bagsiden er ikke beklædt, da den ikke bliver synlig. Nu kan du begynde at installere en skjult grundskærm, mens selve kassen er færdig med kittet. Dens overflade er poleret, hvorefter det vil være muligt at lave en dekorativ finish. Denne mulighed er den enkleste. Den kan bruges, når du arbejder.

Indstilling af baggrundsbelysning

En niche til gipsplade gardiner, hvis dimensioner blev nævnt ovenfor, kan dekoreres med dekorative belysning. Dette vil understrege stilen på rummet. Du kan bruge LED-lamper, som er placeret inde i nichen. Til dette gøres der normalt en ekstra hylde. Ved hjælp af belysning kan du oprette en særlig atmosfære på værelset. Det er især relevant for nat og aften tid.

Yderligere finish

Hvis du har et spørgsmål om, hvordan du laver en niche til gipsgardiner, så skal du være opmærksom på, at det sidste trin er puttying. Takket være dette kan kløftene afsluttes, og det vil desuden forberede overfladen til efterbehandling.

Disse værker kan startes 2 dage efter installationen er afsluttet. For at gøre dette bliver overfladen rengjort fra støv og fugtet. Ved hjælp af en trowel skal mesteren fylde leddene med en kitt. Et forstærkende maske påføres på toppen og dækkes af et lille lag af sammensætning. Efter tørring kan overfladen slibes med emerypapir. Så skal du anvende yderligere lag af kitt, efter tørring, hvormed overfladen er formalet igen.

Specialistens anbefaling

Hvis du placerer en niche langs hele væggen, så vil byggingen af ​​gipsvæg se meget mere imponerende ud. Men hvis cornice er lige i længden til vinduets åbning, så vil du kunne spare penge ved at udfylde en niche af samme størrelse. Det kan være interessant at dekorere. Ser stor boks, som løber i samme farve med væggen. Nichen kan konfronteres med et spejl, dette vil visuelt løfte loftet. Når en niche til gipspapirgardiner er lavet med egne hænder, er den nogle gange dekoreret med støbning, den er en konveks stang, som giver konstruktionen et komplet udseende.

konklusion

Inden du laver en niche, er det vigtigt at bestemme størrelsen korrekt. Hvis designet er for smalt, vil gardinerne blive deformeret, mens en meget bred niche vil tage meget plads. Hvis du installerer strukturen korrekt, får du et smukt dekoreret loft, mens gardinerne bliver den elegante fortsættelse.

Wunderkind Max Laughlin: Vi lever allerede i et parallelt univers. Unge wunderkind Max Laughlin lavede en sensationel erklæring. Efter hans mening var der tidligere et andet univers, som blev ødelagt og på sin plads.

Hvordan man ser yngre ud: de bedste hårklipp til dem over 30, 40, 50, 60 Piger i 20 år er ikke bekymrede for formen og længden af ​​håret. Det ser ud til at ungdom er skabt til forsøg på udseende og dristige krøller. Men den sidste

I modsætning til alle stereotyper: En pige med en sjælden genetisk lidelse erobrer modeverdenen Denne piges navn er Melanie Gaidos, og hun brød hurtigt ind i modeverdenen, chokerende, inspirerende og ødelæggende dumme stereotyper.

Charlie Gard døde en uge før sin første fødselsdag Charlie Gard, et uhelbredeligt barn, om hvem hele verden taler, døde 28. juli en uge før sin første fødselsdag.

Hvad siger næsens form om din personlighed? Mange eksperter mener, at man ved at se på næsen kan sige meget om en persons personlighed. Derfor skal du på det første møde være opmærksom på en fremmeds næse.

11 mærkelige tegn, der tyder på, at du er god i sengen. Vil du også tro på, at du bringer glæde til din romantiske partner i sengen? I det mindste vil du ikke rødme og undskylde mig.

Skjulte tagskærme til gardiner: installationsfunktioner

Omhyggeligt gennemtænkt indvendigt rum og velvalgte baggrundsdesignkomponenter - et løfte om at skabe en harmonisk skønhed i dit hjem. Og hvis vi taler om udformningen af ​​stuen og især soveværelset, er en af ​​hovedelementerne i et harmonisk interiør vindue- og døråbninger. Hver mester, om han er en pro eller en nybegynder, er enig i, at det er svært at overvurdere gardinernes rolle i det indre af et rum. Imidlertid passer deres indbyggede element ikke altid ind i rummets overordnede stilistiske beslutning, i forbindelse med hvilket der er et meget passende ønske om at skjule det, hvilket ikke vil påvirke dets funktionalitet på nogen måde. Dette skyldes, at gardinskinner til gardiner frem for alt er et funktionelt element i designet, og først efter at de får en slags dekorativ belastning. I den henseende, hvis du planlægger at skabe et harmonisk og imponerende interiør, gemmer mindre fejl og ønsker at arrangere et vinduesåbning, så intet distraherer fra overvejelsen af ​​lysets lys i massive eller vægtløse kludpaneler, skal du være opmærksom på den skjulte gardinstang vil gøre dine drømme til virkelighed. Når det bliver nødvendigt at installere disse strukturer og hvad er deres egenskaber, og hvad er fordelene ved gardiner med skjulte taggrunde, og hvor stærk er deres indvendige potentiale? Dette er de vigtigste spørgsmål hos vores læsere, der vælger skjulte taggrunde. I betragtning af relevansen af ​​dette emne vil vi forsøge at besvare disse spørgsmål, samt overveje flere muligheder for montering af skjulte gardinstænger.

indhold

Når behovet opstår for at arrangere de skjulte taggrunde?

Popularisering af skjulte gardinskinner til gardiner, der finder sted i moderne design, skyldes flere grundlæggende grunde, som vil blive navngivet nedenfor.

1. Funktionelt behov for at skabe et harmonisk design. Ofte forekommer behovet for at bruge en skjult taghule i værelser indrettet med lofter. Dette skyldes, at det er forbudt at montere nogen udragende stive strukturer på overfladen af ​​strækloftet, hvilket kan medføre skade på loftfilmen. Det er ret logisk, at det i dette tilfælde er umuligt at bruge traditionelle loftslister. Hvad angår vægmonteringsindstillingen, skal den også være sikker på PVC-film i strækloftet, og derfor konkluderer vi, at de strukturelle elementer i tagskægget ikke på nogen måde kommer i kontakt med PVC-folien. Den mest optimale og funktionelle løsning på dette problem er installationen af ​​en skjult taggrænse;

2. Interiøret er fejlfri, og ønsket om at overholde de grundlæggende principper for moderne design er en anden grund til installationen af ​​skjulte taggrunde. En elegant designteknik, der er blevet særlig relevant i nyere tid, er udsmykningen af ​​vinduesåbninger med gardiner, der flyder direkte fra loftet uden yderligere fastgørelser. Og hvis de udover alt andet er dekoreret med belysning, så er de i stand til at vinde hjertet af selv den mest indtrængende skeptiker, som ikke byder på ikke-standardiserede designløsninger. For at løse dette problem foretrækker mestere at installere gipslofter, hvilket også skyldes de ubestridelige fordele ved dette materiale. Hvis du har valget til fordel for en skjult glitter til gardiner lavet af gipsplader, får du mulighed for at udstyre ikke kun traditionelle lige cornices, men U-formede, buede og lige halvcirkelformede strukturer. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at udstyre en niche i gipsplankloftet for at kunne bruge den til at skjule tagskægget. Teknologien til montering af en sådan niche vil blive diskuteret i denne artikel;

Designere adskiller en anden form for skjulte taggrunde - de såkaldte baguette designs. at være en bred vifte af traditionelle væglister. Funktioner i deres installation antager maskering af alle elementer af tagskægget under de dekorative overlays, der er fremstillet af træ, plast eller metal.

Skjult gardinstænger foto

Fordele ved skjulte taghuler

Praktisk og æstetisk design. Skjulte loftsgardiner til gardiner - den mest foretrukne løsning til fastgørelse af gardiner i et værelse præget af tilstedeværelsen af ​​lave lofter. I sådanne rum vil installationen af ​​en traditionel taghane yderligere reducere loftets højde i modsætning til et skjult taghul, som effektivt organiserer rummet, hvilket gør det mere rummeligt og højere;

Hvis indendørs med stræklofter bred nok vindueskarme. Traditionel murskive kan ikke passe dem i bredden. Ved hjælp af de skjulte taghuler kan du hænge nogen gardiner, uanset vindueskarmets bredde;

Yderligere design og funktionalitet. Den niche, som du vil skjule bjergene i, er et ekstra sted, hvor du kan skjule ledninger, lægning af fiberoptiklinjen på internettet samt ventilation og belysning. Når du har udstyret denne niche, vil du være i stand til at nægte installation af yderligere design til maskering af kommunikation;

Dannelse af et enkelt indvendigt rum og fokus på indretningen. skære og design funktioner gardiner. Fraværet af yderligere fastgørelsesorganer tillader ikke at blive distraheret fra atmosfæren skabt af det flydende stof. Arrangement af yderligere belysning i nichen i strækloftet vil tillade at understrege tekstilsammensætningen uden at blive distraheret af lyskilden;

Denne metode til fastgørelse af tekstiler - ideel til enhver design beslutning. Du behøver ikke at hente tagene til dørhåndtagene eller til møblernes farve, for at se efter dekorative stik til tagskægget og så videre. Ved hjælp af de skjulte taggrunde kan du ikke distrahere fra din hovedopgave - valget og designen af ​​gardiner;

Muligheden for at spare. Dette skyldes det faktum, at aluminiumskornet, der er installeret i loftnichen, er meget billigere end den, der udover den funktionelle løsning også løser den dekorative opgave, i forbindelse med hvilken den er dekoreret med udskæring, smedning og dyre metaller, hvilket ikke kun kan påvirke dets omkostninger;

Hvad angår fordelene ved listerne. de er begrænset til deres dekoration, hvilket er slående i sin mangfoldighed. Ved at vælge baguette cornices kan du finde alt, hvad dit hjerte ønsker: fra lasergravering på metaloverflade og træskæring til luftige akrylstrukturer og tunge bronzelegeringer.

Det er vigtigt! Hvad angår ulemperne ved skjulte tagskærer, kan de henføres til behovet for yderligere installationsarbejde og som følge heraf økonomiske omkostninger samt vanskeligheden ved at erstatte skjulte strukturer.

Udvælgelse og drift af skjulte taggrunde: praktiske anbefalinger

Det er ingen hemmelighed, at valget af selv den mest perfekte og velovervejede konstruktion er kendetegnet ved dens subtiliteter og nuancer, idet man i omhyggelig grad vil tillade, at man undgår ubehagelige overraskelser.

 • Hvis du beslutter dig for at give præferencen til den skjulte base, anbefaler eksperter, at du tænker på gardinernes design og designfunktioner på forhånd. Hvis du ignorerer disse tips, så skal du, når du vælger et snit og design af gardiner, fokusere på designets egenskaber, hvilket vil komplicere din opgave betydeligt.
 • I processen med at installere de skjulte taggange skal man styre bredden af ​​vindueskarm og varmeanlæg under den. Dette skyldes det faktum, at gardinerne ikke bør røre ved batteriet, og derfor er det nødvendigt at skubbe det frem 1-2 cm fra karmen, når man installerer tagskægget.
 • Hvis du ikke kan prale af rummelige værelser og planlægge visuelt at udvide sin plads, i færd med at installere taggrænserne, skal du ikke begrænse dig til bredden af ​​vindueskarm og vinduet, men organisere tagskæggene, hvis længde svarer til længden af ​​væggen. Hængende gardiner på tværs af hele bredden af ​​væggen, vil du gøre sin plads en, og derfor vil det opfattes noget større i området;
 • Hvis du foretrækker baguettekornet i færd med at installere, skal du foretage alle mål i overensstemmelse med bredden af ​​dens dekorative del, som skal passe frit ind i vægpladsen og heller ikke hænge ned i vinduesåbningen og ikke hvile mod loftoverfladen;
 • I processen med at vælge tagskægget er det vigtigt at være særlig opmærksom på dens funktionelle elementer - løkker og løbere. Deres bevægelse skal være tavs og fri, i bevægelsesprocessen bør de ikke klamre sig til skinnerne på tagskægget.

Skjulte tagskærme til gardiner i et strækloft: funktioner og installation

Skjulte tagskinner er en af ​​mulighederne for at installere tagskægget, hvilket er en slags dæk, fastgjort til loftet og placeret i en specielt udstyret niche, der danner mellem væggen og strækloftet. Den resulterende uddybning er næsten umærkelig, selv når du står direkte under den. I forbindelse med designelementerne i de skjulte taghuller skabes en ikke-standard designløsning, når gardinerne praktisk talt "flyder" i luften, hvilket er særlig vigtigt for lave mellemrum, da gardinerne visuelt øger loftets højde.

Funktioner ved montering af de skjulte tagskærme til gardiner i et spændingsloft:

I en afstand af 20 cm fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret, er der monteret et møbelhjørne på bunden af ​​betonloftpladen, hvortil en træstråle efterfølgende monteres langs hele længden. De bestemmer midten af ​​bjælken og fastgør baguetten på væggen på dette sted, hvilket er nødvendigt for, at loftsfilmen skal dækkes og som følge heraf at skjule den stygge struktur bestående af bjælken og møbelhjørnet. Centeret for den dannede niche er bestemt, og på dette sted er de skjulte taggrunde fastgjort.

Det er vigtigt! Udsmykningen af ​​de skjulte taggrunde i strækloftet betyder ikke noget, da det vil være helt skjult for nysgerrige øjne. Hovedkravet for dette element - pålideligheden af ​​fastgørelsesgardiner, lethed, mobilitet og glat bevægelse af ringe og kroge på cornice.

Det er vigtigt! Du kan diversificere indretningen af ​​dit værelse eller gøre en kompetent zoneinddeling af rummet ved at installere en ekstra LED-baggrundsbelysning i loftnichen, hvor den skjulte cornice er placeret. Den bedste måde at løse problemet med at opdele plads i funktionelle zoner er at håndtere en diod tape, der giver lys belysning og samtidig forbruger en lille mængde elektricitet.

Sådan laver du en skjult cornice: arrangere gipsplad niche

Ved hjælp af et af de moderne finishmaterialer - gipsvæg, som har en række ubestridelige fordele, kan du indse dine mest dristige designideer, hvoraf den ene er arrangementet af taggrene. Men i betragtning af sin lille styrke og manglende evne til at modstå tunge vægtbelastninger bliver tungt konstruktioner vanskelige at hænge på lofter og vægge, færdig med gipsplader. Løsningen på dette problem blev fundet, og herrerne enstemmigt erklærede, at den eneste korrekte vej ud af denne situation var at arrangere loftnicherne, hvor gardinstængerne skulle installeres. I denne henseende spørger herrerne helt kompetent spørgsmålet: "Sådan skjuler du takkanten for gardiner, har udstyret en niche i et gipsplankloft?"

Sådan laver du en skjult kronkage til gardiner: materiale forberedelse

Ifølge erfarne håndværkere, der er bekendt med gipsvæg, er det mest egnede materiale til udsmykning af en niche Volma gipsvæg, der er kendetegnet ved et stort sæt positive kvaliteter, som ofte mangler fra dyrere efterbehandling. På grund af materialets lave vægt kan den bruges til fremstilling af forskellige loftsstrukturer, herunder nicher, hvor kronerne er skjult. Men den største fordel er miljøsikkerheden på grund af fraværet af skadelige stoffer i sin struktur, som tillader brug af gipsvæg til indretningsarbejde.

Et gipsplader skal skæres i strimler med en bredde på 15 cm. For at udføre skæring af gips er det ikke nødvendigt med dyre professionelle værktøjer. Nok til lager på følgende hoved sæt:

 • Roulette, hvis længde skal være mindst 3 meter;
 • En lang metallinje, hvis du ikke kan bruge en metalprofil;
 • Papirpapir eller universel kniv, der er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​udskiftelige dobbeltsideblade;
 • Nedstryger. I dette tilfælde, selv en dårligt skærpet sav på et træ, som nødvendigvis skal være smalt, eller en hacksaw designet til skæring af knuder;
 • Det eneste professionelle værktøj, som du bliver nødt til at købe, er en peeling grinder, da du bruger det, vil du kunne udføre den mest kvalitetsmæssige behandling af skærekanterne.

Det er vigtigt! Eksperter foreslår at skelne mellem flere måder at skære gipsvæg på, blandt hvilke de mest populære er, såsom metoder som et lige skåret, ujævnt skåret, dobbeltsidet skåret og runde huller. For at lave en gipspladen niche, skal du mestre teknikken med et lige snit, hvilket ikke er svært.

På begge sider markerer du den ønskede størrelse (i vores tilfælde er det 15 cm). En metallinie påføres de angivne mærker, og ved hjælp af en kniv skæres et øvre lag af materiale. Samtidig anbefaler eksperter ikke at tegne en indledende linje med en blyant, da i dette tilfælde kan skæringen vise sig ujævn. Hvis du fordyber klippet med 2-3 gange, kan du være sikker på at gipsvæggen vil bryde præcis langs den påtænkte linje og ikke andetsteds.

Dernæst er gipsvæggen installeret på kanten og lidt på den med knæet på det sted, hvor der ikke er nogen skæring. Efter at have lavet 2-3 slag, vil du kunne bryde gipskernen nøjagtigt langs den tilsigtede linje. Til sidst klippe med en kniv papen, der holder begge halvdele af pladen. For at skære bredere bånd kan du bruge en hacksav.

Installation af gipsplader

Til installationen kræves:

 • Metalpladeprofilstørrelse 27x60x3000 cm;
 • Guide profiler er fortrinsvis lavet af aluminium, men det er ikke tilladt at bruge træ, 28x27x3000 cm i størrelse;
 • Gips gipsplader;
 • Boremaskine eller skruetrækker;
 • Selvdrejende skruer (skruer) eller hæfteklammer.

Først og fremmest markere størrelsen af ​​den niche, hvor det er planlagt at skjule taggrene. For at gøre dette skal du måle afstanden fra væggen, hvor vinduesåbningen er placeret, til karmens eller varmebatteriets kant (i tilfælde af at batteriet rager ud over vindueskarmens kant). Derefter tilsættes 10 cm til den, hvilket er størrelsen af ​​den kvote, der kræves for gardinernes frie bevægelse i nicheen. I de fleste tilfælde skal denne afstand være mindst 15 cm, hvilket vil lette den efterfølgende montering af tagskægget, men samtidig må den ikke overstige 20 cm. Marker derefter en linje, der løber parallelt med væggen, hvilket vil være nichens kant.

Ved hjælp af en boremaskine eller skruetrækker fastgøres profilprofilen langs denne linje, så pitchen til dowels er mindst 60 cm. For at fremstille siderne af kassen skrues de tidligere skårne gipsplader til styrprofilerne. Pladsen er mindst 15 cm. Fra bokens endekant er omkredsen markeret, og føringsboksen er fastgjort på samme måde som selvskærende skruer. I dette tilfælde skal profilen "se" i retning af væggene. Ved hjælp af en hacksav skæres gipspladestrimlerne langs profilen, som samtidig er sidevægge af nicheen. Fremstil en grundig behandling af enderne af flyet.

Ved hjælp af loftprofilen samles kassen i trin på mindst 40 cm. Gipsvæg skæres til nichens bredde og syes op til bunden af ​​kassen. Hvad angår nichens sidevægge, kan de være lavet af glas eller gennemsigtig plastik. Moderne designløsninger indebærer fremstilling af formede æskekanter - i form af bølger eller forskellige geometriske former. Kassens bredde er variabel og afhænger af loftets højde og størrelsen af ​​rummet.

Sådan laver du gipsplader nicheplating?

I processen med at gøre huden sænkes skruerne ind i gipsvæggen på en sådan måde, at kappen ikke stikker ud. Fremstil kittens led og huller fra skruerne. Hvis det er nødvendigt, kan du kaste hele boksen. Eksperter anbefaler, at man bruger en gummitrug til at udstyre de indvendige hjørner.

Hvis du vil forenkle arbejdet med færdiggørelsen af ​​kassen, skal du efter færdiggørelsen afklare de indvendige hjørner af kassen ved at placere plast eller metal hjørner på dem. Gør plastering arbejde, hjørnet er presset ind i kittet. Ved afslutningen af ​​disse værker vil du se, at vinklen var perfekt. Hvis du vil gøre uden brug af et hjørne, skal du forsigtigt tørre gips kantene med sandpapir. Efter den endelige tørring af kittet skal du sætte kassen med fint smørpapir. Hvis du har udført alle ovenstående aktiviteter, skal du bare fjerne støvet fra den færdige kasse og male en niche.

Hvis du vil føje til det indre af rummet et notat af mystik og originalitet, skal du installere baggrundslyset for en gipsvægs niche. Til dette formål indsættes halogenlamper, der skaber diffust lys eller neonrør, ind i boksen på bagsiden, som vil blive en kilde til lys, hvilket giver komfort til rummet. Efter at have lavet disse handlinger, vil du oprette et dekorativt element, der kan dekorere ethvert rum. LED strips understreger de arkitektoniske træk ved loftet og fremhæver gardinerne, skyder i luften med en lys stripe.

Relaterede artikler

Sådan laver du en niche til gardiner

Nichen til gardiner er nødvendig for at skjule plastdækket, som udfører funktionen af ​​et gardin. Nichet til gardiner kan laves på forskellige måder, men oftest er en niche dannet af en kasse med gips. For at gøre dette skal du installere en kasse med gipsplader på loftet, afvige 10-20 cm fra væggen, hvorigennem gardinet hænges. Afhængigt af designerens idé kan gipspladeskassen opdeles i to typer: bred og smal, med karmrammens design og designmetoder forskelligt.

Populære niche gardin muligheder

En bred boks til at organisere en niche til gardiner bruges, når det er planlagt at installere spotlights. I dette tilfælde er boksens bredde 40 - 50 cm, og boksenes højde er 7 - 10 cm.

øge
Figur 5. En niche til gardiner dannes, hvis du installerer en kasse med gipsplader langs vinduet i loftet. Afstanden mellem kassen og væggen er normalt 20-30 cm. Dette er tilstrækkeligt til gardiner. Ofte er kassen lavet 30-50 cm bred og 7-10 cm tyk. Det er bekvemt at installere spotlights i kassen. En sådan boks kan placeres rundt om hele lokalernes omkreds. På denne måde vil det ikke kun være en niche til gardiner, men også en loftsboks med dekorativ belysning.

En kasse med gipsvæg til en niche opsamles på traditionel vis. Samlingen begynder med rammen. På loftet og vægge gør markeringen, sæt de samlede dimensioner af kassen. Ifølge mærkning er en metalprofil fastgjort til loftet og væggene. Derefter skal man fra loftet på 7-10 cm installere to vandrette broer og fastgøre dem med loftprofilen med suspensioner. Suspensioner er lavet af en loftsprofil. Enhver profil kan bruges til at oprette en ramme. Men oftest brugt guide profil (PN).

øge
Figur 6. Kassen opsamles hovedsageligt fra guideprofilerne til gips. Først er profilguiderne fastgjort til loftet med et trin på 50 cm. Derefter gør de bøjninger på en væg på 7-10 cm lange og vandrette guider er fastgjort til dem, som danner den vandrette del af kassen. For at de vandrette profiler ikke bøjes under gipspappens vægt, er de desuden fastgjort til profilerne, som er monteret i loftet af hoppere. Lintels er lavet af loftprofilen. De er installeret i trin på 60 cm. Når rammen er monteret, bliver kassen syet med gips.

øge
Figur 7. Hvis boksens bredde er mere end 30 cm, indsættes et ekstra element i rammens struktur - vandrette lintel. Disse lintel er lavet af en loftsprofil og installeret i trin på 60 cm. For at øge rammens styrke er der desuden fastgjort vandrette linter til loftet. Du kan rette jumpers til loftet med hjemmelavede suspensioner fra loftprofilen, eller brug en standard direkte suspension.

Efter montering af rammen bliver den syet med gips. Det resterende rum mellem væggen og kanalen udgør en niche til gardiner.

øge
Figur 8. Lining af kassen, der danner en niche til gardiner, begynder med lodrette vægge. Ofte er en nichebredde til et gardin på 20-30 cm ikke nok til montering af gips. I dette tilfælde skal du fortsætte som følger. Kassens væg fra nichesiden er fuldt monteret på gulvet og den færdige er fastgjort til loftet. Derefter samles den resterende del af kassen og sy den med gipsvæg.

øge
Figur 9. Hvis du har en lille skruetrækker, så påvirker bredden af ​​nicheen til gardiner som regel ikke installationen af ​​gips. Derfor kan i dette tilfælde rammerammens foring udføres i en hvilken som helst rækkefølge. Fuldt monteret kasse og niche er behandlet med en finish kittet. På denne skabelse af kassen, der danner en niche til gardiner, afsluttes.

Udover installation af spotlights er LED-strimlen monteret i en niche til gardiner, således at baggrundsbelysningsgardinerne er organiseret.

øge
Figur 10. En interessant løsning er at fremhæve gardiner. Det er realiseret ved hjælp af LED strip. I dette tilfælde er gardinet installeret med et lille hul til boksen, ca. 2-5 cm. LED-båndet er monteret mellem gardinet og boksen. LED-båndets ledninger og driver hider i kassen af ​​kassen. Naturligvis udføres alt arbejde med lægning af elektriske ledninger inden installation af gipsvæg på rammeboksen.

øge
Figur 11. Efter færdiggørelsen af ​​alle færdiggørelsesarbejderne vil nichen til gardiner ligne på dette billede. Nichen viser sig yndefuld og præcis. I denne niche kan du hænge gardiner af enhver art.

Også ofte til indretningen niche til gardiner er lavet ved hjælp af en smal boks. Denne fremgangsmåde bruges i tilfælde af at installation af spotlights ikke er planlagt, og en bred loftsplint (baguette) bruges til at designe loftet. I dette tilfælde er kassen nødvendig for at skjule gardinerne og fastsætte baguetten.

øge
Figur 12. Hvis en spotlight ikke er planlagt, er det tilrådeligt at lave en smal æske 5-10 cm bred. Det vil se ud som en lysere konstruktion. For at boksen ikke kunne se ud som en stråle overlapper rundt om rummets omkreds, sætte baguetten. I dette tilfælde vil det se godt ud bredt baguette. I dette tilfælde er boksens højde lavet til eller lidt større end baguettens bredde.

For at dekorere en niche-baguette skal højden være højde for baguetten, og boksenes bredde er minimal, dvs. ca. 5 cm. Denne boks er lavet af en anden teknologi. På loftet og vægen skal du rette profilen i stedet for installationen af ​​kassen. Derefter installeres en vandret jumper, lodrette jumpers er lavet af loftprofilen.

øge
Figur 13. Dannelsen af ​​en niche til gardiner smalle boks adskiller sig noget fra den tidligere version. Kassen er en enkeltplan konstruktion af styringsprofilen. En guide profil er fastgjort til loftet og vægge. Derefter installeres den nederste vandrette jumper og suspensioner installeres med et trin på 60 cm fra loftprofilen. Endvidere er rammen beklædt med gipsvæg. Ofte opsamles en kasse med dette design på gulvet og syes op med den ene side, som vil være placeret nær vinduet. Den færdige struktur er fastgjort til loftet og væggene.

Herefter rammes rammen med gips.

øge
Figur 14. Det viser sig en elegant kasse af lille størrelse. På trods af den lille størrelse af kassen i hulrummet er der nok plads til installation af elektrisk udstyr designet til at belyse gardinerne. Imidlertid mislykkes installation af andet belysningsudstyr i en sådan boks.

Resultatet er en pæn og elegant niche til gardiner, og forbruget af materialer og kræfter er minimal.

øge
Figur 15. Så en kasse med lille bredde ser efter, at du har færdiggjort og installeret baguetten. Med denne boks kan man bruge baguetter af forskellige konfigurationer og profiler. Det er vigtigt, at deres bredde ikke er mere end boksenes højde.

Det er også ganske ofte, når man opretter og designer en niche til gardiner, en kombination af de beskrevne metoder anvendes.

øge
Figur 16. Designløsninger uden baguetter er også mulige. Med en ordentlig udsmykning af rummet vil en smal kasse se godt ud uden en baguette. Samtidig er det dejligt at opfylde sit formål og danne en pæn niche til gardiner.

øge
Figur 17. Den kombinerede niche til gardiner er ikke ringere i skønhed og elegance. Designet af nicheen består i dette tilfælde af en kasse med reduceret bredde på 20-30 cm og en højde på 5-7 cm. Kassen er lavet i overensstemmelse med den teknologi, der er beskrevet i begyndelsen af ​​artiklen. I en sådan kasse er det let at installere små spotlights. Fra siden af ​​rummet på boksen indsætte en lille baguette.

Vi overvejede de to mest almindelige måder at danne en niche til gardiner. Disse metoder har fået stor popularitet på grund af nem implementering. Sådanne nicher til gardiner kan laves for hånd med et minimum af udgifter til materialer og kræfter. Samtidig skaber de betragtede konstruktioner en bekvem og pæn niche, der vil skjule styreskinnen og elementerne i gardinens dekorative belysning.