Stretchloft med en niche-enhed under de skjulte taghuler til gardiner

Hvorfor har vi brug for en niche i strækloftet til den skjulte placering af gardiner til gardiner?

Stræklofter med en niche under tagene har flere fordele i forhold til den traditionelle placering fra væg til væg.

Udgifterne til strækloftet med arbejde på enheden niche til gardiner vil ikke stige betydeligt, men ekstraomkostningerne vil blive betalt tilbage ved at bruge en lavere pris for gardinskinnen, ikke behov for lambrequins og den sandsynlige bekostning af demontering af nettet ved udskiftning af stigrør.

Hvor meget koster det i Tolyatti at lave en niche til gardiner i et strækloft?

Den løbende meter af en niche koster 300 rubler. Normalt ligger væggen langs vinduet i lejligheden af ​​et standardlayout i størrelse fra 2,5 til 3,2 meter, og prisen på nicheenheden vil være fra 750 til 960 rubler. Kontraktsbeløbet reduceres ved at reducere strækloftområdet med størrelsen af ​​nicheen og ved at omgå de stigende rør (300 rubler for hver).

Til fremstilling af en niche-brugt træstråle og universal baguette, som er lidt dyrere end vægprofilen.

Layoutet af strækloftet med en niche til cornice er ret simpelt.

Træ tømmer vises på det ønskede niveau ved hjælp af forstærkede metal hjørner. Efter tilpasning giver afstanden mellem træet og gulvpladerne fri bevægelse af luft bag filmen, hvilket gør det muligt at kompensere for forskellen i tryk i rummet og bag lærredet og derved løsne problemet med at sænke eller trække strækloftet op.

Hvilken bredde skal være en niche til gardiner?

Beregningen af ​​nichebredden er beskrevet detaljeret af eksperter på gardiner fra Togliatti-studiet "Decor Expert". I vores erfaring er afstanden fra væggen med vinduesåbningen til kanten af ​​nichen normalt fra 20 til 25 centimeter afhængig af fjernelsen af ​​radiatoren og vindueskarmet.

Nichen til gardiner i strækloftet kan placeres fra væg til væg parallelt med vinduesåbningen.

Nicher i strækloftet kan laves individuelt for hvert vindue langs selve gardinens længde.

Hvis du holder en baggrundsbelyst LED-strimmel i nichen i strækloftet langs hele tagene og styrer strømmen af ​​lyset på gardinerne, får du en smuk stigende effekt.

I ovenstående billede limes en loftsplint til perimeteret af strækloftet, som slutter i en niche. At lime en dekorativ baguette til kanten af ​​en niche, du har brug for en lodret hylde, som normalt er lavet af en stribe gipsvæg.

GCR ark er fast lodret på nichen og skærer sin nedre kant langs loftsplintens bredde.

For ikke at give efterbehandlere til dette lille arbejde og ikke at opløse byggemudder, er det muligt at installere et sådant grundlag for en indvendig cornice fra en plastprofil selv.

Hvordan håndteres resten af ​​bunden (hoved) loftet i en niche, der ikke er dækket af et strækloft?

Det kan efterlades helt uden at afslutte, som det er. Anyway vil det være næsten usynligt bag gardinerne. Hvis du stadig ønsker at afslutte en niche til gardiner, male den med maling, lim den med tapet eller anvende dekorative gips!

Er det muligt at lukke et nichestrækloft.

Du kan installere et strækloft i en niche, men en sådan enhed vil koste meget mere. For at strække nettet i nichen er der lavet en speciel konstruktionsafskærmningsprofil PK-5, som er vist i figuren.

Stretched loft strækket i en niche bringer et færdigt udseende til interiøret. Ingen anden trimning er påkrævet mere!

Så hvis du beslutter dig for at lægge stræklofter til gardiner, vil du redde dig selv fra mange problemer!

Studio gardiner Decor Expert

Gardiner, openwork lambrequins, elektriske tagskærme, persienner. Tolyatti, Samara, Syzran.

Hovedmenu

Optag navigation

Hvordan man laver et loft niche til gardiner.

En simpel tynd hvide aluminiumsprofilafskærmning giver dig mulighed for at opnå et lignende (som et niche) æstetisk resultat, og folderne dannet af højkvalitets gardin tape forstærker det kun til det bedre, og du behøver ikke skjule noget, og det er meget lettere at montere tagene på et fladt loft. billigere. Sandt nok er der kunder, der virkelig ikke kan lide de almindelige folder af gardinbåndet. Det er, når de skal gemme sig i en niche eller lukke loftplinten. Derudover kan du skjule bjergene med elektrisk drev til de romerske gardiner. Effektive LED-belysning gardiner er også placeret i en niche.

I min praksis var der en sag, da der i samme rum i stuen til to tilstødende vinduer blev begge alternative loftsvarianter implementeret. Her er et billede: Du kan bruge museknappen til at forstørre billedet og sammenligne begge muligheder. Hvad vil der blive gjort for dig - du bestemmer dig.

Så tror vi på, at du har besluttet at lave en niche, og derfor fortsætter vi med emnet i vores artikel: "Sådan laver du en niche i loftet til gardiner". Eller rettere sagt, hvordan du indstiller dets dimensioner og dets placering korrekt. Artikler fra "loftet" om emnet "hvordan man laver" hele Runet er tilstoppede, men spørgsmålet om korrekte foreløbige målinger dækkes der meget dårligt. Som følge heraf møder jeg konstant år efter år de forkerte nicher... På denne måde fandt jeg emnet med de første ti af Yandex-problemet: Så lad os være tålmodige og eliminere dette informationsgab, fremhæve problemet ud fra designer-decoratorens synspunkt, specialist på gardiner...

Bredden af ​​loftet niche.

Antag for nøjagtighed, at nichens langt lodrette væg ligger i hovedmurens plan, som vores vindue er placeret på. Afstanden fra den til den lodrette niche, der er tættest på os, vil være dens bredde W. Vel, selvfølgelig ser vi alt dette indefra i lokalet.

Først skal du gøre opmærksom på radiatoren. Ja, ja - vi danser fra det, da ignorering af dets tilstedeværelse er kilden til 90% af fejlene i designet af loftnicher. Se om radiatoren vil stikke ud over vindueskarmens kant. Hvis det er, bestemmer vi den første parameter p - fjernelsen af ​​batteriet ud over havnens plan, ellers (ekstremt sjældent) tilfælde vil denne parameter være at fjerne vinduesværnet.

Derefter skal du bestemme hvilken model af gardiner du vil have monteret i en niche:

 1. simpel tyll (single row cornice)
 2. tulle med gardiner (dobbelt række eller tre rækken cornice)
 3. tyl med gardiner plus lambrequin (tre rækken cornice, måske plus en mere guide)

Fra den første til den tredje variant øges bredden af ​​tagskæggene og afstanden k mellem de (ekstreme) tagskinner, henholdsvis, og nichens indre bredde øges. En anden model, for eksempel en romersk blind, svarer i dens rumbehov til den første variant, og de japanske gardiner svarer til den tredje. For bestemt vil vi antage, at du, kære læser, vil have en anden mulighed - tyll med tykke gardiner på en to-rækken plastikskive (k

4 cm). For at forstå de to resterende parametre til beregning af bredden af ​​en niche, se omhyggeligt på min tegning:

Formlen til beregning af loftets niche

Parameteren a er afstanden fra fjernelsen af ​​batteriet til den første (nærmest vinduet) tagskinne, parameteren er afstanden fra den anden styring til nichemuren, som er korrekt i henhold til tegningen. De rum, der er defineret af disse afstande (fra 3 til 5 cm er tilstrækkelige) er nødvendige, så gardiner og gardiner foldes frit ind i dem, så de ikke går i stykker enten af ​​radiatoren eller nichens væg, så friktionskoefficienten, når gardinerne hænger i kroge Eave var minimal.

Det fremgår af figuren ovenfor, at bredden af ​​nicheen W er lig med summen af ​​de fire parametre, der overvejes. Og hvis du glemmer den største parameter p (fjernelse af batterier) ved beregning, er nichen sandsynligvis forkert. Det er netop det problem, der konfronterede mig med design af gardinerne til børnenes værelse "Girls Against Pink...". Der måtte de hænge gardinerne i en niche så tæt som muligt på dens nærvæg og i stedet for den sædvanlige tulle komme op med et originalt romersk gardin med øjenlåg og hænge det lidt foran gardinerne til loftet.

Længden af ​​loftet niche.

Denne størrelse L mellem venstre og højre kant af en niche afhænger af dens placering - nær vinduet i hele væggen (nichelængden bestemmes af vægens størrelse), fra den ene kant af vinduet til den modsatte væg og omvendt. Af hensyn til definitionen skal du vælge "nær vinduet". I dette tilfælde skal nichen gå ud over vinduets åbning til venstre og til højre. Spørgsmålet er hvor meget?

Antag at du har et lille vindue i forhold til vægens størrelse, og du ønsker ikke at åbne tætte gardiner (valgt tidligere for bestemthed) i løbet af dagen for at blokere det, hvilket reducerer lysstrømmen. I dette tilfælde skal indgangsnicherne bag vinduesåbningen være mindst 50 cm for at give plads til porterstofkonstruktioner. Men hvis du har besluttet at hænge et romersk gardin på dette vindue, vil i stedet for vores version være 10 cm nok for hver ringe til. Dvs. vi observerer igen afhængigheden af ​​størrelsen af ​​nicheen på den valgte gardinmodel.

En anden advarsel: Hvis din nonstandard vindueskarm strækker sig langt ind i kanterne, så skal nichen være sådan, at vores gardiner kan skjule disse kanter. I forbindelse med dette er også en anden sag fra min praksis vejledende. Dette er den variant af vinduer med uregelmæssige nicher jeg mødte i hallen af ​​sommerhuset med min kunde: Længderne L1 og L2 af de to nicher er sådan, at de på tre steder afslutter klart på vinduesåbningerne, fuldstændig ignorerer den betydelige vindueskarmadgang på havens mure... Ie kun den venstre ende, der når næsten til væggen, på nichen i det første vindue er korrekt. Hvordan de kom til sådanne former - historien er tavs. Det lykkedes mig at udjævne manglerne i nicherne i dette tilfælde: Jeg efterlignede fortsættelsen af ​​nichen til det andet vindue til højre med den tynde profilkornice, der var nævnt i begyndelsen og dækkede vindueskarmen på muren. Gardinerne kan ordne meget... og loftet niche, herunder...

For at fortsætte en niche til en af ​​væggene (eller begge dele), og dermed øge længden L, er det fornuftigt, hvis du vil gemme på væggen med gardiner, som du ikke kunne gemme konstruktivt under reparationen. Nå, eller måske kan du lide smukt gardinstof, der flyder fra loftet i fuld længde...

Dybden af ​​loftet niche.

Alt er enkelt med dybde... Dens minimumsværdi G skal være sådan at skjule, som vi er enige om ovenfor, foldene af gardinbåndet. Beregn: tykkelsen af ​​cornice h (

1,5 cm) plus båndhøjde s (fra 5 til 15 cm, afhængigt af typen af ​​bånd) plus ændringen u (

8 cm) for at kompensere for vinklen på synsvinklen af ​​det blik, du smider fra bunden op til nichen fra din sofa.

Formlen til beregning af loftets niches dybde.

Fra min synsvinkel skal den optimale dybde af nichen være 15-20 cm, hvis nichen er mindre, så skal den ikke gøres. Nå, den maksimale dybde af en niche afhænger af designet af hele loftet og dets designfunktioner. Den må ikke overstige 40 cm, ellers vil det være vanskeligt at installere tagbøjlen og gardinfæstet. Der er en anden nuance, lidt relateret til dybden, som det giver mening at diskutere her:

 • Det kan vise sig, at niches øvre vandret plan vil falde sammen med den behandlede og malede betonoverflade af det oprindelige loft, i dette tilfælde i fremtiden vil gardinstangen blive fastgjort uden problemer på det rigtige sted.
 • Hvis der i løbet af dannelsen af ​​en niche på alle dens ansigter gipsvæg anvendes, så er det nyttigt at tilvejebringe en standardmonteret metalprofil, der går i midten langs hele nisens længde over dens overflade. Til fastgørelse af gips kan denne profil få ringe mening, men det vil være meget nyttigt til sikker fastgørelse af vores plastik-dobbeltridset cornice...
 • For muligheden for at lave en niche i overensstemmelse med teknologien i strækloftet (denne mulighed bliver mere og mere almindelig), placeres specielle realkreditelementer på de rigtige punkter på niches fremtidige øvre horisontale plan, hvorpå vores skråninger vil fastgøres. Placeringen af ​​realkreditlån er bestemt af fastgørelsespunkterne på tagene.

Her i virkeligheden er alle de grundlæggende oplysninger om forudbestemmelse af størrelsen af ​​en niche i loftet: bredder W længde L og dybde G... Selvfølgelig er der også vanskelige tilfælde og uforudsete nuancer, som kun højtstående fagfolk kan finde ud af... Men hvis du i det mindste kontrollerer proces, korrekt henvendelse til din interiørdesigner eller bygherrer i rækkefølge for at udføre de korrekte målinger, så nichen i loftet vil blive lavet med høj sandsynlighed korrekt! Jeg håber, at denne tekst vil reducere antallet af mine møder med de forkerte nicher)))... For at få oplysninger om, hvordan du laver gardinstangen til loftet på gipsvæg, læs en separat artikel i denne blog.

Et andet billede af gardinerne, fastgjort i den rigtige niche af de projekter, jeg har gennemført:

PS: Hvis du allerede har den korrekte lofts niche, og dine yndlingsgardiner har længe hængt på en plastikskærm, og du vil opdatere projektet ved at tilføje et nyt dekorativt element - et åbent lambrequin med laserbehandling, så kan vores studie hjælpe dig. Vi fremstiller specielt til din cornice for dybden af ​​nichelementerne i openwork lambrequin med en øget topstang. Det er kun at vælge at bestille formen af ​​openwork lambrequin, og vælg farven. Ja... Og vi kan lave nye gardiner... Specielt siden vores levering til transportfirmaet er GRATIS! Og omkostningerne ved forsendelse af transport lambrequins eller lambrequins med gardiner vil være den samme 300-400r, afhængigt af regionen.

Produktionstekniske nicher til gardiner i hængende og strækloft

Den stilfulde indretning af rummet er opmærksom på alle detaljer i interiøret. Gardiner er heller ingen undtagelse. Men der er lidt behageligt, når gardiner ses på strækloftet. Ugly, og de ekstra huller i kluden er heller ikke nødvendige. Udgangen vil være en niche for gardiner i strækloftet. Du kan selv lave et design og uden meget erfaring og dyre værktøjer. Men hvordan man udstyre en niche og hvor ellers det kommer til at være praktisk, lad os kigge nærmere.

Hvad er en niche til gardiner i et strækloft til?

Designet vil med succes skjule hele ophængningssystemet: en cornice, ringe, kroge. Gardiner uden øvre gardin løfter visuelt loftet. Derudover kan du i en niche lægge en skjult belysning. En sådan detalje vil komplementere indretningen og vil med fordel fremhæve skønhedens skønhed.

Nicher "passer" høje møbler, uden at krænke spændbeklædets integritet, hvilket forklarer bredden af ​​deres anvendelse. For at vide på forhånd, hvor mange strukturer der er behov for, skal du vurdere mulighederne for værelsesarrangementet:

 • møblens højde;
 • behovet for plads zoning;
 • type installation af tagskægget: skjult (i en niche) eller åben.

Derefter kan du begynde at afslutte loftet.

Fordele og ulemper ved designet

Der er mange fordele ved en niche under et strækloft:

 1. Dekoreret på en sådan måde ser vinduerne pæne og smukke ud.
 2. Du kan passe ind i interiøret er ikke engang de nye taggrunde - det er sikkert skjult fra strækningen af ​​loftet.
 3. En visuel stigning i rummets højde vil medvirke til at fjerne manglen på et "faldende" loft.
 4. Når du arrangerer en niche, kan du skjule strømforsyningen til belysningssystemet, du skal ikke bekymre dig om kabinets højde, som ikke er inkluderet under strækloftet. Nichen vil tilføje de nødvendige centimeter af højden.

Designet kan anvendes i alle typer lofter: stretch, suspenderet. Men der er ulemper for nichen:

 • hvis du er nødt til at erstatte det skjulte til det åbne, skal du trække hele panelet;
 • For at opfylde opgaven med at danne en niche er der i det mindste brug for minimal færdigheder i brugen af ​​værktøjet.

Det er mindre end minusser, derfor teknologien til et design af et design er nyttigt for alle husmestere.

Niche-produktionsteknologi

Cornice er et fladt element, fastgjort på loftet af enhver type eller på væggen. Gardiner, portiere fastgøres på et niveau. Før arrangementet af tagpladerne skal du vælge materialet til fremstilling af elementet, fastgørelsessystemet.

Tip! Hvis lofter eller vægge ikke tåler tunge træplader, er der et godt udvalg af lette plastkonstruktioner til salg. Et varieret farvespektrum, dekorative plader, prægning og tekstur med efterligning af naturlige materialer giver dig mulighed for at vælge en plastisk cornice til enhver indretning og stil i rummet.

Før du laver et loft med en niche, er det vigtigt at overveje følgende punkter:

 1. Bred. Her skal du tage hensyn til placeringen af ​​radiatorer, vindueskarme. Når radiatoren stikker ud under vindueskarmet, er det denne bredde, der angiver hovedparameteren. Ellers vil blinde grimme bøje og falde på radiatoren, og fortaber derfor hurtigt dets oprindelige udseende.
 2. Lagdeling. Hvis du planlægger flere lag af gardinstof, tule, så skal du straks tænke på et multi-strenget gardin, som også vil tilføre elementbredden.
 3. Gardinlængde. Det hele afhænger af ejerens ønsker. Du kan lave en niche for hele længden af ​​væggen, og du kan kun langs bredden af ​​vinduets åbning. Når der arrangeres draperier uden at overlappe lyset fra vinduet i åben stilling, skal spadestørrelsen være mindst 0,5 m. Der vil være et romersk gardin plus 10 cm til vinduets bredde. Derudover skal du tilføje størrelsen af ​​de dele af kanten af ​​vindueskarmet, der går ud over væggene (hvis der er en) - disse ender skal også være dækket af et gardin.
 4. Dybde. Her tages der hensyn til dimensionerne af den falske lofthøjde. Den bedste mulighed er at lave en niche på mindst 15 cm og ikke mere end 40 cm, så den skjuler cornice og curtain tape.

Det er nemmere og mere bekvemt at estimere i forvejen placeringen af ​​gardiner og tegne et diagram der angiver størrelsen af ​​nicheen.

Værktøj og materialer

At lave en niche vil kræve:

 • fastgør profiler til loftinstallation;
 • stykker af ark GKL, skåret til den ønskede størrelse;
 • dowel-negle med en plastmuffe;
 • selvskærende skruer;
 • Træbjælke af den ønskede længde;
 • skruetrækker;
 • boremaskine.

Træbjælken bør tørres godt og behandles med anti-folie, bioprotektiv sammensætning.

Monteringsramme til niche

På loftet og vægge forhåndsapplikeret markering for at bestemme grænserne for nicheen.

Derefter udføres arbejdet som følger:

 1. En dowel er fastgjort til betonloftet med dowels, hvorfra alle armaturer til gardiner fjernes.
 2. Indspringet fra tagskægget i 2-3 cm, sæt baren. Ved installation er det nødvendigt at kontrollere flyets planhed, ellers vil gardinet skrubbe.
 3. På indersiden er der monteret guideprofiler på markeringen. Til konstruktion er en profil med en bredde på 100 mm eller en startprofil nyttig, hvorpå racks fra hovedprofilen fastgøres. Til stativene på det nederste niveau af loftet er startprofilen igen tilsluttet. Hele konstruktionen vil tjene som grundlag for kludens spænding.

Når du danner det synlige loft, vil cornice arbejde være lettere. Ved at markere loftet for at sikre tømmeret, så inden for boliglån på kluden overlejrede forstærkningsringe. Lerret er skåret inde i ringene, og tagene selv er fastgjort til træet gennem hullerne. Fastgørelsesskruer.

Loftinstallation

Arbejdsrækkefølgen er enkel: Spænd kluden i den installerede profil, så materialet helt dækker bjælken. Profiler skal fastgøres på den side, hvor cornice er placeret - det bliver lettere at stramme materialet med stængens lukning.

Du kan vurdere rigtigheden af ​​det arbejde, der udføres af tætheden af ​​at skjule træet under materialet i strækloftet. Hvis efter 1, 5 meter fra vinduet loftet er ikke synligt, er arbejdet gjort korrekt. I dette tilfælde kan kun de gardiner, der falder "ude af ingenting" ses.

Hvor kan jeg bruge en niche

Hvor andet end at arrangere gardinerne til gardiner, er et strækloft med en niche nyttigt:

 1. Zoning rummet vil være lettere, hvis du skjuler verandaen fra rulleskodder i en niche.
 2. Gardiner eller draperi stof kan udstedes indbyggede skabe uden døre, og skjule gardinet i en niche.
 3. Det er meget bekvemt at gøre designet i soveværelset over sengen. En sådan baldakin vil tilføre zest til hele interiøret.

Tunge gardiner, der falder fra loftet - en god mulighed i stedet for dørene i indvendige døråbninger. I smalle og trange rum, såsom gange, er der ingen mulighed for at lave et skab med en hængslet dør - gardiner fra under loftet vil hjælpe. Nichen er også nyttig i hygiejneområdet for at gemme bokse, hvor vandforsyningsrørene ligger. I stedet for stof kan du lave gardiner af tynd plastik, persienner, der giver adgang til systemer til enhver tid. At vide, hvordan man laver en niche i et strækloft, kan du tilføje et værelse med raffinement og unikhed.

Sådan laver du en niche under tagene på strækloftet

Til fremstilling af strukturer har vi brug for:

 • tømmer 20 * 40
 • wall aluminum baguette
 • perforeret monteringsplade
 • træ skruer, dowels

Den første fase: markering af væggene og loftet

Hvordan vælger du indrykket fra vinduet? Det er nødvendigt at overveje tilstedeværelsen af ​​rør til opvarmning og anden kommunikation. Afstanden fra røret til nichen skal være mindst 10 cm. Dette indryk er på grund af bredden af ​​moderne loftsplanker, i gennemsnit er det 9 cm.

Den nøjagtige højde af nichen er inden for 5-8 cm. Bemærk at når du installerer et strækloft med en niche, vil højden fra gulv til loft være mindre end med versionen med udtalt cornice. I forskellige ender af strukturen vil der højst sandsynligt være et andet indtryk fra hovedloftet. Dette skyldes uoverensstemmelsen mellem betonggulvets plan og strækniveauets plan. Men under alle omstændigheder skal der være plads nok til at installere platforme til lamper og andre elementer.

I artiklen betragter vi konstruktionen for en niche med en bøjning opad. Derfor skal på væggen fra fastgørelsesniveauet af baguetten til hovedloftet trækkes strengt lodrette linjer. De skal være i samme afstand fra de tilsvarende vinkler til højre og venstre for vinduet.

Trin 2: Monteringsprofiler

Det første skridt er at fastsætte vægposeen på loftet (ja - ja, fladt) med den forreste hylde udad. I dette tilfælde, til venstre og til højre langs væggen, falder segmenter af en baguette, der vaskes ned ved enderne ved 45 grader, falder. Du kan straks fylde profilen omkring rummets omkreds, selv inden du monterer strukturen. Billedet bruger PVC-baguette, men du kan også bruge aluminium. Nærmere oplysninger om forskellen baguettes findes i denne artikel.

Herefter tager vi metalmonteringspladerne og bøjer dem i en ret vinkel. Længden skal vælges 5-10 mm mindre end højden fra hovedloftet til niveauet på fastgørelsesstedet. Det er tilladt at anvende forskellige modeller af stål hjørner, møbler konsoller, "støvler" af gipsplader profil i stedet for plader. I vores eksempel er afstanden fra den linje, som baguetten er fastgjort på hovedloftet til hjørnerne, 30 mm: 10 mm aluminiums baguette og 20 mm bartykkelse.

Det næste skridt er at rette tømmeret til hjørnerne. Baren skal også være 5-10 mm over niveauet af strækloftet. Ingen af ​​dem er forfærdeligt, hvis stangen ikke når et par centimeter til vinklen, vil stivheden af ​​strukturen være tilstrækkelig og vil ikke føre til en niche senere. Det er bedst at bruge limet lamineret træ, det er mindre modtageligt for deformation fra fugt, det vil ikke føre over tid.

Og det mest afgørende øjeblik er installationen af ​​aluminiums baguette. Han vil fungere som en bump, gennem hvilken filmen er bøjet. Profilen skal ikke have burr, buler, spor af scotch og anden skade, det bør ikke bøjes. Ud fra dens kvalitet afhænger af bøjningens ensartethed og klarhed. Brug et laserniveau (for eksempel Bosch GLL 2-15) for mere præcist at indstille stopstoppet til horisonten. I mangel af et niveau er en strakt strakt mærkningsledning også egnet.

Glem ikke at scotch off knudepunktet til hjørnerne på væggen.

Trin tre: strækker lærredet

Installation af lærredstrækket skal begynde med en niche. I dette tilfælde bliver det lettere. Naturligvis, hvis overalt på væggene ikke passerer varme rørene, som bør omgåes først. Og det er mere bekvemt at starte fra højre hjørne af vinduet. Varm op loftet godt og pakk harpunen: Først op til 4-5 knive, så stige, og derefter langs væggen ligesom 4-5 knive.

En velopvarmet lærred vil forenkle pakningen af ​​det andet hjørne på nichen. Der vil allerede være brug for en vis færdighed, men der bør opstå vanskeligheder. Når begge samlinger på strukturen er strammet, kan du lagre alle de andre hjørner.

Skynd dig ikke til halvdelen af ​​strækloftet! Det vil være korrekt at stramme nichen under skråningerne helt, og kun derefter gå til alle de andre vægge. Sørg for, at der ikke er fold eller rynker i bøjningen efter stretching.

Hvis alt arbejde blev gjort pænt, skal resultatet være en standard niche under gardinskinnen til gardinerne, med en klar og jævn linje med bøjning. Et strækloft, lukket med en film fra enden, bliver ikke en samling støv eller fluer, vil ikke svinge, når der er vindstød fra et halvt åbent vindue. En sådan designmulighed for en niche er optimal for de fleste tilfælde. I stedet for en aluminiums baguette kan du bruge et specielt designet stop. Men målet var at lave en niche af tilgængelige materialer uden at anvende specielle profiler. Og det ser ud til at noget viste sig...

En god mulighed for et moderne interiør: en niche til gardiner i et strækloft

En smuk niche på et hængende loft vil ikke blot skjule kronen, men også dekorere interiøret på en original måde. Moderne teknologier giver flere og flere muligheder for at dekorere en lejlighed på en stilfuld og usædvanlig måde. En af de mest populære muligheder, som du kan visuelt øge rummet i rummet, er indlejrede dele af interiøret. Dette gælder ikke kun møbler og apparater, du kan endda lave en skjult gardinstang til et gardin i et hængende eller nedhængt loft. Skjulte nicher vokser konstant i popularitet på grund af deres moderne og usædvanlige design. Lad os tale om alle de nuancer, der ledsager arrangementet af en sådan niche i strækloftet.

Niche strække loft til gardiner: hvad er det og hvorfor

Hvis du laver reparationer eller afslutter en ny lejlighed, skal du overveje alle detaljer i dit fremtidige interiør, inden du påbegynder byggearbejdet. Når du er færdig med hoveddelen af ​​væggenes design, gulv og loft i rummet, bliver du svært ved at lave noget.

Før du fortsætter med renoveringen af ​​rummet, er det nødvendigt først at omhyggeligt designe rummet

Hvad du skal tænke på før du udfører det grundlæggende arbejde med at færdiggøre rummet:

 • Hvilken slags møbler vil du have, indbygget eller ej;
 • Går du til rummet i rummet, i så fald hvordan;
 • Ønsker du, at dit gardin skal være fastgjort til de åbne taghuler eller skjult.

Alt dette skal du vide på forhånd, fordi nichen til nogle indvendige dele skal gøres på scenen af ​​indretningen af ​​rummet. Disse elementer omfatter en niche til gardiner i et strækloft. Det er en cornice, som ikke er fastgjort til væggen, men til loftet, og senere er der monteret et spændende lærred. Takket være denne metode til placering af tagbøjningerne strømmer gardinet fra "ingen steder", hvilket skaber effekten af ​​højere lofter. Gardin stænger installeret i en skjult niche er ret dyre, men de har en meget lang levetid, som til sidst betaler for dem.

En skjult nis passer perfekt ind i soveværelset, hvor du ved hjælp af belysningen installeret langs omkredsen kan give dette værelse en følelse af romantik og mysterium.

Denne metode til montering af en cornish til gardiner anvendes i lave værelser med et moderne design og i klassisk stil.

Strækloft med niche: fordele og ulemper

Skjulte taggyder vil uden tvivl diversificere det indre af dit værelse og vise dig som en person, der holder op med tiderne. Hvide romerske persienner eller gardiner, der flyder fra en niche i et falsk loft, synes at være en fortsættelse af det.

Fordelen ved loftet niche til gardiner er, at det er næsten usynligt for nysgerrige øjne.

Fordelene ved nicher til gardiner:

 • Vinduesåbninger, designet på denne måde, ser meget pæne ud.
 • Da cornice er gemt i en niche bag strækloftet, passer det perfekt i næsten ethvert interiør.
 • Hvis du vælger elektriske gardiner, kan du ikke bekymre dig om, at mekanismen ikke ser æstetisk glædeligt ud.
 • I kombination med et blankt strækloft strækker gardinerne fra oven over rummets højde.

Ligesom alle de resultater, der er opnået i den moderne byggebranche, har de skjulte nicher bag strækloftet deres fordele og ulemper.

Ulemper ved dette system:

 • For en ikke-professionel vil det være meget svært at installere arbejdet selv.
 • Hvis du beslutter dig for at skifte de skjulte tagkanter til det sædvanlige, vil du sandsynligvis nødt til at spænde lærredet på hele loftet.

På trods af alle de ulemper, der er beskrevet ovenfor, er den skjulte cornice en fremragende designløsning til ethvert værelse i din lejlighed.

Hvordan laver man en niche til gardiner i strækloftet med egne hænder

Det er ikke en hemmelighed for nogen, at gardinerne er fastgjort til tagskægget, som igen kan være enten åbne eller lukkede. Absolut enhver, der kan håndtere bygningsværktøjer, kan håndtere installationen af ​​synlige taggrunde. Men med den skjulte kronik skal man bære.

I sin installation er det vigtigste nøjagtighed og nøjagtighed af handlinger. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedre at vende sig til en professionel, det vil koste dig meget billigere end at ændre spændingsdugen flere gange. Hvis du alligevel besluttede at gøre dette stadium af færdiggørelsen på egen hånd, foreslår vi at du gør dig bekendt med de grundlæggende positioner i installationen af ​​de skjulte taggrunde.

For at skjule taggarnerne i det indre af rummet vil det hjælpe en speciel lille niche, som er monteret ved hjælp af et gipspladedesign

Tips til at skabe en niche til gardiner i et strækloft:

 1. Ved hjælp af dowels er en cornice fastgjort til betonloftbasis, hvorfra det først er nødvendigt at fjerne alle bevægelige dele midlertidigt.
 2. Efter at trække 2-3 centimeter fra tagskæggene, skal du installere en lang stang i hele væggen. For at forhindre hele systemet i at blive ujævnt placeret, skal du bruge niveau, suspensioner og kiler, når du installerer strålen.
 3. Hvis du ønsker at arrangere gardinen med yderligere belysning, skal du sørge for hylderne til LED-båndet på forhånd ved at installere det i bundhuset.
 4. På indersiden af ​​tømmeret er det nødvendigt at installere en profil, der vil danne en del af strækloftets bund.
 5. Spændklud gemt i profilen, helt gemt bag en træbjælke.

For at bestemme den korrekte installation af nichen bag strækloftet, flyt en meter fra denne depression: man bør kun se et faldende gardin.

Hvis du gjorde alt rigtigt, efter du strækker loftet og hænger gardinet, bliver du ejer af et værelse med en usynlig cornice.

På trods af den tilsyneladende vanskelighed ved montering af en skjult niche, vil du være i stand til at gøre dette arbejde første gang, hvis du har tilstrækkelig viden inden for færdigbehandling af lejligheder.

Hvor kan jeg bruge en niche til gardiner

I nogle værelser kan skjulte nicher til gardiner være nyttige ikke kun for udformningen af ​​vinduesåbningen. Designere præsenterer et stort antal muligheder for at bruge gardiner med skjulte hjørner i et moderne billede.

En særlig niche til gardiner vil se stilfuld og smuk ud i værelset.

Lad os se på alle de muligheder, hvor gardiner med skjulte tagbøjler kan komme i brug:

 1. Til design af vinduesåbningen bruger næsten altid gardiner, men ikke for alle indvendige udragende gardinstænger ser relevante ud. Du kan meget elegant løse dette problem ved at udstyre en skjult niche, der kan males til en farve med vægge eller loft, og endda dekorere med LED tape.
 2. Hvis du pynter rummet, opdelt i flere zoner, vil rullegardiner med en skjult vinge i rummet være et glimrende valg for dig. Med disse gardiner kan du adskille en zone fra en anden, og afhængigt af ønsket om at hæve eller sænke dem.
 3. Også gardiner, der falder fra et strækloft, kan være nyttige til dekoration af indbyggede skabe af åben type. Bag dem kan du gemme indholdet af møblerne med åbne hylder fra nysgerrige øjne.
 4. En anden mulighed for brug af bløde gardiner er at skabe et baldakin over sengen.

Zoning plads gardiner egnet til adskillelse af køkken-stuen i tilfælde af værtinde kan lide at lave mad alene.

Strækloft med niche (video)

Der er et stort antal steder i lejligheden, der kan dekoreres med gardiner, men da installationen af ​​en skjult niche er ret kompliceret, bør du ikke blive for involveret i denne metode til at fordoble interiøret. Alt skal være moderat!

Nichet til gardiner i strækloftet

Loft niche er en interessant løsning, der giver dig mulighed for dygtigt at dekorere en ubehagelig cornice og gøre værelset smukkere. Nicher adskiller sig fra hinanden i placering og struktur.

Særlige egenskaber

Loftet niche er en slags boks i loftet, som giver dig mulighed for at skjule grimme detaljer: tagskægget, det elektriske drev til at kontrollere gardinerne, gardinbåndet og så videre. Ved at montere nichen under tagskægget viser det sig at forbedre rummets overordnede udseende. Gardiner, der flyder som om fra ingen steder, passer næsten enhver indretningstilstand.

Nicher, der er udstyret med suspenderede eller nedhængte lofter, har en række funktioner. De er forskellige i deres placering, struktur, bredde, dybde, installationskompleksitet. Kassen kan udstyres ikke kun til klassiske gardiner, men også til usædvanlige japanske paneler såvel som til lodrette rullegardiner.

Fordelene ved en sådan boks omfatter følgende kvaliteter.

 • Udstyret boks giver dig mulighed for at skjule en uinteressant cornice og "stuffing", der er ansvarlig for at flytte gardinerne.
 • Gardiner, der synes at strømme fra loftet, ser spektakulære og stilfulde ud.
 • Vinduets åbning er pænt dekoreret.
 • Det er muligt at visuelt gøre loftet på værelset højere.
 • En niche giver dig mulighed for at montere en LED-baggrundsbelysning og gøre det overordnede udseende i rummet mere elegant og mystisk.

Det skal bemærkes, at for værelser med lave lofter er det kun en niche der passer direkte ind i hovedloftet. Det vil ikke fungere alene, da sådanne værker kræver specielt udstyr og professionel træning.

Nicher med et falskt loft at udstyre i små værelser er ikke det værd.

Et suspenderet nicheloft er ikke længere en nyhed. Designere har forsøgt forskellige muligheder, som senere "fanget på" som en særlig klassifikation. I dag er der flere sorter af nicher:

 • Kassen er udstyret rundt omkredsen af ​​rummet langs væggene. Det er normalt lavet med baggrundsbelysning, som styres af en separat switch, hvilket gør det muligt at justere belysningen, som du finder passende.
 • En niche under gardinen er udstyret langs væggen med en vinduesåbning. Denne mulighed bruges ofte til smalle rektangulære rum og placerer gardinerne fremover langs hele væggen. Denne mulighed er normalt lavet af baggrundslyset, men ikke altid. Det hele afhænger af niveauet af belysning af rummet og design af gardinerne.
 • Nichen er lig med eller lidt bredere end vinduesåbningen. Denne model er normalt kun udstyret med gardiner og bruges i klassisk interiør. I fremtiden er nicher dekoreret med lister.

Ifølge udførelsesmetoden kan der være nicher i hovedloftet, gipsplader eller nicher til falsk loft.

 • I loftet loftet. De er lavet med en jackhammer. Professionelle danner en niche, trim den, hvorefter du kan strække lærredens strækloft på den sædvanlige måde.
 • Fra gipsplader. Udstyret med en specialkasse direkte på loftet. Denne niche ser æstetisk glædeligt og attraktiv ud, og du kan montere det selv, hvis du har erfaring i byggebranchen. Særlige materialer er ikke påkrævet.
 • Under falsk loft. Til dato er denne metode til udstyrs niche den nemmeste, men den kan kun bruges, når der dannes en niche under tagene i hele væggen. Installationen er lavet på hovedloftet, nichen ser ikke ud til reparation i fremtiden, men materialerne til dets konstruktion er brug for mere end overkommelige.

materialer

Forskellige typer af nicher kræver brug af forskellige materialer. For alle former for arbejde er der behov for specielle antiseptiske midler for at forhindre mugg eller mugg på loftet. For at lave en gipsvæg niche, skal du have plader af gipsvæg. Afhængigt af rummet bør du vælge et almindeligt gipsplader (GCR) eller et gipspladet vandtæt ark (GKLV), f.eks. Til køkkenet.

Det er nødvendigt at købe profiler (guide og rack) til fremtidig fixering af kassen. Normal UD-27 og CD-60 vil gøre. Så i gipsloftet er der ingen uregelmæssigheder og huller, du skal bruge kitt og sandpapir. Det er nødvendigt at købe metal skruer til yderligere fastgørelse af hele strukturen.

En nich for et falsk loft kræver køb af en bar fra behandlet træ i hele længden af ​​kassen, fastgørelser til en bar og fastgørelser til et strækloft.

Har også brug for skruer og dowels.

Værktøjssætet bruges næsten identisk:

 • Hacksaw og regelmæssig.
 • Skruetrækker.
 • Roulette.
 • En simpel blyant til mærkning.
 • Sandpapir.

Hvis der vælges profiler uden perforering, er det nødvendigt at tilføje en stempel til listen. Til skæring gipsplader kan være nyttige konstruktion kniv.

Hvilken størrelse gør?

Bredden og dybden af ​​nicheen afhænger af typen af ​​gardiner og målinger der tages. For eksempel er det ikke nødvendigt at lave en dyb niche for snoet cornice, mens det for en dæk multi-row boks bør være bredere og dybere. Det vigtigste skridt er at tage målinger korrekt. Når vi planlægger en niche, må vi ikke glemme, at gardinerne i den skal placeres frit, ikke åbne døren for at røre enten nisjen, vindueskarmen eller radiatoren.

Mange eksempler viser, at hvis du glemmer at tage hensyn til placeringen af ​​radiatoren eller vindueskarmet (afhængigt af hvad der kommer ud mere), får du ikke en smuk udsigt i fremtiden. Derfor må målinger begynde med denne del. Normalt er fremspringet af vindueskarmet / radiatoren 15 cm, men det er bedre at måle individuelt for dit værelse.

Næste skal du tilføje til denne værdi 10-12 cm, som tjener som et ændringsforslag til samlingen af ​​gardiner.

Det er også nødvendigt at placere afstanden mellem de ekstreme guider af tagskægget (for en standard to-rækkebredde er 4 cm). Ved at tilføje alle parametre (fjernelse af batteriet / vindueskarmet + afstanden mellem skinnerne på skråningerne + korrigering for montage af gardiner) får du den ideelle værdi af nichens bredde.

For at beregne dybden af ​​nichen er det nødvendigt at tilføje højden af ​​kronen (ca. 1,5 cm), gardinbåndets højde (5-15 cm afhængigt af den valgte type) og korrektionen for synsvinklen (ca. 8 cm). Mindste dybde af niche er 15 cm, maksimum - 40 cm. Det bedste valg er muligheden med en dybde på 20 centimeter.

Ved beregning af længden af ​​kassen over vinduesåbningen skal følgende parametre tilføjes:

 • Bredden af ​​vinduesåbningen.
 • Hvis vindueskarmens kanter udstedes til en åbning, i stedet for bredden af ​​vinduesåbningen, tages vindueskarmens længde fra kant til kant.
 • Korrektion for samlingen er fra 10 til 50 cm, afhængigt af hvilken type gardiner der vælges (10 cm til drop-down gardiner af romersk design, 50 - til tykke gardiner).

Nøjagtigheden af ​​installationen

Den mest almindelige mulighed for nicher i dag er monteret med en træbar. Overvej muligheden mere detaljeret:

 • Først skal du forberede et sted under tagene. Rens grundigt loftet, stop alle fejl. Behandle med muggemiddel.
 • Marker loftet, det vil lette yderligere installation. Tegn en parallel linje til væggen i loftet med en simpel blyant, der går til væggene. Afstanden fra væggen til linjen er lig med bredden af ​​nichen.
 • Lås bjælken, så den er i kontakt med linjen. Brug metalbeslag, skruer, dowels. Fastgør bjælken, der varierer bredden af ​​fastgørelsestapet afhængigt af gardinens påståede sværhedsgrader: Jo tungere gardinerne er, desto stærkere skal stangen fastgøres.
 • Fastgør profilen til bjælken under strækloftet og stræk det som normalt fra en træblok til den modsatte væg. Niche er klar.

Bemærk, at denne metode er mere velegnet til høje værelser, da den desuden skjuler 15-20 cm fra loftet (værdien varierer afhængigt af nicheens dybde). Hvis der ikke er nogen mulighed for at installere en niche, skal du hænge den sædvanlige kroge op og lukke den med en støbning og dekorere hele rummet omkring omkredsen. Så du kan gemme loftets højde og finde en billig løsning til registrering.

Lær mere om, hvordan du laver en niche til gardiner i strækloftet, du vil lære af følgende video.

Zoning Ideer

Nicher er ikke kun udstyret til vinduesgardiner. Gipsplader er perfekte til at dividere rummet. Se et udvalg af eksempler, der klart viser fordelene ved denne tilgang.

For en 1-værelses lejlighed er det vigtigt at oprette to eller flere funktionelle zoner i samme rum. Gardinerne i midten af ​​rummet hjælper med dette. Den øverste del af gennemskinnelige gardiner er skjult i en niche, der optager hele væggen. En lignende teknik på samme tid og kombinerede rummet og zonede det ved at adskille loftets udformning.

I dette tilfælde er nichelængden begrænset af en anden gipspladekonstruktion - kabinettet.

Her er nichen bredere, hvilket skaber illusionen af ​​et loftniveaufald. Denne mulighed er ikke så dårlig, for i tide vil det være muligt at erstatte det klassiske gardin med et interessant panelgardin. Hun vil klare separatorens rolle meget bedre.

Adskillelsen af ​​et lille karnap med en niche bruges ofte til udsmykning af huse. Denne teknik giver dig mulighed for at afbalancere rummets proportioner. Det er vigtigt ikke at overbelaste kassen med en overflod af dekorative elementer: i dette tilfælde er vægkonstruktionen suppleret med en beskeden bred sokkel, men effekten af ​​flydende gardiner bevares.

En halvcirkelformet niche er en ret interessant og dristig beslutning, men for at installere en sådan mulighed skal du have plads. I små værelser ser figurerne latterligt ud. Højdepunktet var en god ide. Det afleder en del af opmærksomheden på sig selv, så ved første øjekast er kassen umærkelig, og det ser ud til, at gardinerne er fastgjort inde i selve loftet.

Eksempler i interiøret

Klassiske varianter af forskellige typer nicher i interiøret præsenteres for din opmærksomhed.

 • Til indretning i en moderne stil er et ægte fund at installere en skjult cornice. Denne løsning tillod at gøre interiøret lysere, friskere, mere dynamisk, mens du maksimalt "udsætter" vinduet og lader nok lys ind i rummet. Bløde gullige belysning gardiner glatte hjørner, der tilføjer en hyggelig stue.

Niche for gardiner i strækloftet (10 billeder)

Oprettelse af et originalt interiør i din lejlighed eller hus, det er umuligt ikke at overse de hævede lofter. Det skyldes denne type loftdesign skaber den nødvendige stil og billede af boligen. Moderne teknologier er styrket fremad og åbner næsten ubegrænsede muligheder for designerens fantasi. Hvis det tidligere var for strækloftet, var det ret svært at hente tagene, i dag er situationen ændret radikalt.

Der var teknologier og forbrugsstoffer, takket være, at du kan udstyre et værelse med spændingssystemer med smukke og stilfulde gardiner. Til disse formål anvendes gardiner til gardiner under strækloftet, som har et andet design og varierer i monteringsmetoder. Det mest attraktive udseende skjulte gardinstænger, installation og konstruktion, hvilket medfører ægte interesse. Vi vil forstå i detaljer. Hvad du har brug for for korrekt og korrekt installation af skjulte gardinstænger til spændingssystemet.

Niche som et vigtigt element i spændingssystemet

Det skal siges, at gardiner såvel som lofter er et vigtigt element i interiøret. Stof og materiale spiller en central rolle i skabelsen af ​​en bestemt stil, men glem ikke, hvordan gardiner, tyl eller persienner vil blive knyttet. Med sædvanlige værelser hvor der er enkle, lige loftflader, løses dette spørgsmål hurtigt og nemt. Situationen er sværere i de tilfælde, hvor der er en stilfuld og smuk strakt lærred i den øverste del af rummet, og gardinerne bør understrege designens skønhed.

I dette tilfælde løse problemet med et ophængt loft med en niche til gardiner. Dette design opfylder fuldt ud betingelserne for moderne loftsdesign og de krav, der gælder for driften af ​​stoflofter.

Hvad er en niche? Dette er et skjult rum, kunstigt skabt i et strækloft eller i ophængt gipsplader, kombinerede strukturer. Hovedelementet i dette element er et camouflage sæt af suspension til fastgørelse af gardinet. Dette design skabes oftest nær vinduesåbningen, men det er ikke udelukket den tekniske mulighed for at udstyre en niche på loftoverfladen midt i rummet. Denne teknik indebærer opdeling af det indre rum i zoner. Dette ser især godt ud i soveværelser og på åbne terrasser.

Dimensionerne af strukturen bestemmes af dimensionerne af tagskæggene og typerne af gardiner. Gardiner og gardiner af tykt stof vil kræve en dybde på 15 cm, mens en tulle og lambrequin vil have en tilstrækkelig konstruktion på 4-5 cm dyb. Det er tilladt at skabe et indsnit i stræklofter 25-30 cm dybt, når det drejer sig om flerlags tunge gardiner.

Bemærk: Gardiner eller gardiner kan være almindelige, fastgjort til tagskæggene med ringe eller plastik kroge. Nogle gange brugt gardiner med jakobsmuslinger. I sådanne tilfælde skal du bruge en speciel mount - grommets.

Derudover tillader tilstedeværelsen af ​​et hak på loftoverfladen at forbedre den æstetiske opfattelse af den øverste del af rummet ved at installere dekorativ belysning i en niche.

Typer af udstyrsnicher til spændingssystem

Niche for gardiner i et strækloft i dets designelement er ikke kompliceret. Men for at skabe det skal du have en masse erfaring og færdigheder. Hvis du ønsker det, kan du beslutte dig for selvstændigt arbejde, forudsat at alle finesser og nuancer overholdes. Du skal vide, hvor du skal fastgøre strukturelementerne, og hvad skal du bruge til installation af tilbehør.

Det er vigtigt! Markeringen og installationen af ​​niches strukturelle elementer udføres i et indledende trin, når lærredet til loftdelen er i sammenbrudt tilstand. Ændringer, der allerede er i gang med at strække et stof eller en film, kan medføre, at hovedoverfladen går i bølger, og der kommer foldninger på den.

Hvad er hovedarbejdet i dette tilfælde:

 • rillen er lavet med en metal- eller plastprofil, der er fastgjort direkte til den ru overflade
 • et metalhjørne eller en træbjælke er fastgjort på forskellige steder parallelt med dette og konstant kontrollerer den horisontale position af strukturen;
 • For de tilfælde, hvor belysningsudstyr er planlagt, anvendes profiler med en speciel hylde.
 • profiler eller baguetter på det sted, nichen er planlagt, fast først og fremmest;
 • Strækfilmen eller lærredet udføres kun, når færdig niche.

Til reference: Bunden af ​​nichen er normalt gipset eller dækket af gipsplader. Derfor skal de øverste hjørner i nicheen have den rigtige form, hvad ville være hvor man skulle installere klammer- eller kileprofilen for at fastgøre kanten af ​​lærredet.

Til arbejde skal du:

 • aluminium hjørne 40x40mm;
 • bump;
 • loft og PVC bundplader;
 • harpun.

Dette design er designet til det mest mættede udstyr på loftoverfladen, herunder installation af spotlights og skjult belysning.

En mere overkommelig måde at montere udsparingen på er mere tilgængelig og nem at udføre. Det kræver et minimum af dele og forbindelser. I stedet for dyre metalkomponenter kan træbjælker og plastisk harpunbagetter anvendes.

Den nemmeste løsning er baseret på brug af træbar. Dimensionerne af tømmeret kan være 40x40 eller 50x50mm. Til fastsættelse af lærredet bruges loft og væg baguette.

Svære designs

I mere komplekse versioner af loftdesignet anvendes forskellige muligheder for montering af tagskægget i en niche, som kan have en buet form. For eksempel en niche under cornices med bøjning.

I dette tilfælde anvendes i stedet for træstænger en metal U-formet profil eller en komponentstruktur med metalhjørner og et stopstop. Med dette design kan du uden at vedhæfte baguetten. Udsparingen under harpunen skaber på forhånd.

Alt andet sker på samme teknologi som beskrevet ovenfor, i den traditionelle standardversion eller i budgettet.

Nogle anbefalinger om udstyr og enhed nicher i hævede lofter

Den første ting du skal være opmærksom på, når du planlægger installationen af ​​skjulte tagbøjler, er hvilken type gardin der vil blive brugt i fremtiden. Både letvægtsmaterialer (tyll, gas, chiffon og satin) og tunge stoffer (gabardin, lurex, velour og fløjl) er lige så velegnede til at strække lofter.

Derfor vælges for hver type gardin sin egen type ramme - plast- eller metalprofil, rør eller flerrørsbeholdere. For at gennemføre den praktiske del, prøv at overveje følgende aspekter:

 • Gardiner til stræklofter ser bedst ud i store og dybe nicher, som kan udstyres i spændingssystemer. Typisk anvendes denne designmulighed i store og rummelige værelser, hvor der ikke er nogen kritik af højden af ​​rummet og loftets areal.
 • Nichens bredde varierer i intervallet 10-25 cm. Afhængigt af hvilken type stof der bruges til gardinet og hvor mange rækker der vil være.
 • Glem ikke, når du bestemmer bredden af ​​nichen for at tage hensyn til vindueskarmens bredde. Sammen med radiatorer stikker sælen sædvanligvis 10 mm fra væggen. Gardiner bør ikke falde tæt på batterierne.
 • Det er bedre at lave en niche over hele bredden af ​​rummet, så det bliver lettere at montere strækloftet, og dette design vil være praktisk til montering og demontering af tagskægget.

fund

Må straks lofter nu kan gøres selv i den mest dristige udførelsesform. Tilstedeværelsen af ​​forskellige enheder og tilbehør giver dig mulighed for at skabe de mest indviklede typer af loftdesign, hvoraf den ene er gardinerne der flyder ovenfra. Den niche, der er nødvendig for at installere skjulte tagbøjler, gøres ret simpelt. Det vigtigste er at overholde de nødvendige betingelser og krav til teknologi. Endelig husk følgende hovedaspekter, som du måske har brug for i dit arbejde:

 1. Nichen i stræklofter er kun lavet ved montering af skjulte gardinstænger
 2. Tilladt dybdegravning, minimum 4 cm, maks. 25-30 cm.
 3. De maksimalt tilladte parametre for bredden af ​​hakket i stræklofterne - 10-25 cm.
 4. Nichen kan have en simpel form og design eller gøres til en kompleks konfiguration af loftet.
 5. Mærkning og montering af fastgørelsesanordninger udføres inden starten af ​​hovedarbejdet på stoffet spænding