Princippet om drift af den infrarøde varmeapparat

Den væsentligste forskel mellem infrarøde varmeapparater fra konstruktionerne af den konvektive type i princippet om opvarmning. Hvis konvektivvarmere arbejder på princippet om at tvinge opvarmet luft, løftes det op til loftet og cirkuleres gennem rummets rum, indtil temperaturen i loftet og omkring gulvet nås. Disse varmeapparater er præget af øget energiforbrug til rumopvarmning og skabelse af tør luft, hvilket påvirker forringelsen af ​​indbyggernes fysiske tilstand.

Karakteristisk for infrarøde bølger er en lang bølgelængde, som kun opfattes af menneskekroppen ved varmefølelse, da lyset selv ligger uden for diskriminationsområdet for personens øjne. Princippet om drift af infrarøde varmeapparater (IKO) er at opvarme ikke luften i rummet (8%), men genstandene i den (92%). De stråler, der produceres af ICE, passerer gennem luftmiljøet uden at påvirke dets opvarmning særligt. Når infrarøde varmeapparater virker, mærkes varmeflusser fra det øjeblik det tændes, men dækker ikke hele området, men er lokaliseret ved udstødningspunktet.

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater er baseret på brugen af ​​tre typer af elektromagnetiske bølger:

 • Den første type bølge repræsenterer en kortbølgebølge med en bølgelængde fra 0,77 til 15 μm, hvilket repræsenterer truslen om forbrændinger i umiddelbar nærhed.
 • Medium-range bølgelængder i området fra 15 til 100 μm.
 • Sidstnævnte type er repræsenteret af bølger med en lang rækkevidde fra 100 til 340 μm, hvilket skaber effekten af ​​mild opvarmning, når de passerer gennem de gennemskinnelige materialer af de indre elementer.

Imidlertid mødes der med genstande, der ikke overfører strålerne, absorberes de under opvarmning af objektets overflade. Dette er mekanismen for primær opvarmning, hvilket er hurtigere sammenlignet med konvektionsvarmere. Sekundær opvarmning sker ved retur af opvarmede genstande og indvendige dele (loft, vægge, gulv) til omgivende luft.

Infrarøde varmeapparater i temperaturområdet er:

 • Høj temperatur type, der har en kort udstrålet bølgelængde og giver opvarmning til 400 ° C. Enheder af denne type kan forårsage farlig skade på menneskets hud, når den er placeret i nærheden af ​​en varmekilde. På denne baggrund er anordninger af denne type monteret i brede, rummelige værelser i loftet med en højde på mindst 3 m fra gulvfladen.
 • Lavtemperatur type, med varmelegemet til varmeelementets spiral op til 50 ° C.

Designet af den enkleste infrarøde varmeapparat består af et metalhus med maling på overfladen. Et aluminiumreflekterende element er monteret i huset, hvorved den infrarøde varmesystemets hovedstrukturdel er monteret - et varmeelement (NE). Derudover er en termostat inkluderet i IKO, som tillader regulering af varmetemperaturen. Der er 4 typer NE:

I hjemmet foretrækkes det at anvende kulstof- eller rørformede NE'er, da den keramiske type er kendetegnet ved skrøbelighed, og kortbølgestråling, som har en negativ effekt på menneskekroppen, er karakteristisk for halogen-type elementer.

Varmeapparater kan laves to typer af udførelse

 • Stationært design, relativt stor størrelse og kraft (loft, væg, gulv).
 • Mobil ydeevne med mindre størrelse og kapacitet (pejs type).

Typer af infrarøde varmeapparater

Typer af infrarøde varmeapparater

 • Gas, handlingsprincippet, som er baseret på antænding ved hjælp af et piezoelektrisk element, en blanding af luft og propan, der anvendes til opvarmningsrum, der har betydelige mængder.
 • Diesel er baseret på opvarmning af elektroden ved hjælp af elektrisk strøm, hvorefter den opvarmede elektrode producerer infrarøde stråler.
 • Elektrisk baseret på opvarmning af trådens spole til en temperatur på ca. 900 ° C og modtagelse af infrarøde stråler rettet ved at afbøje reflektoren til et område med lav temperatur.

På trods af det store antal forskellige design af ICE til brug i loftinstallationssystemet er det tilrådeligt at bruge en film eller lampe-type ICE.

Funktionsprincippet for en infrarød varmeovn af denne type er passagen af ​​elektrisk strøm gennem folien, som er placeret mellem lagene af fliser isoleret med PENOPHOL. Ved opvarmning udstråler fliserne varme i retning af gulvet, mængden af ​​udstrålet varme reguleres ved hjælp af en termostat forbundet med en temperatursensor.

Infrarøde loftvarmere

Klimatiske forhold i vores land foreslår installationen i lokaler af forskellige varmeanlæg, som giver et behageligt miljø for mennesker. Med udviklingen af ​​teknologi bliver alle former for progressive teknikker i stigende grad introduceret. Ofte kan du finde i husene infrarøde varmelegeme, der skaber hygge i huset eller på kontoret.

Den infrarøde varmeapparat til sit arbejde kræver en lille mængde elektricitet. Installer det vil være i stand til uafhængigt næsten enhver ejer af en lejlighed eller hus.

Den oprindelige måde at opvarme til hjemmet

Traditionel konvektionsvarmer. Ved selvopvarmning overfører den termisk energi til omgivende luft, som udvider, begynder at bevæge sig i rummets rum og opdeles ved opvarmning med de omgivende genstande.

Infrarøde loftvarmere virker lidt anderledes, da de bruger strålingsvarme. Fra overfladen opvarmet til 60 ° C begynder elektromagnetiske bølger at sprede sig i området fra 0,75-100 μm. De er den vigtigste energikilde. Når man når en solid overflade, giver de det de nødvendige kalorier, og omgå luften omkring sig. Således gør indendørs infrarøde loftvarmere følgende omgivende elementer som kilder til varme:

 • møbler;
 • hus struktur;
 • folk;
 • indvendige dekorationselementer mv.

Først efter en sådan udveksling af energi gives til den omgivende luft.

Funktionsprincippet for IR-enheden

Det antages, at den infrarøde loftvarmer ikke har en negativ effekt på personen, men virker positivt på kroppen. Som følge af virkningen er kroppen ikke overkølet, blodtrykket normaliseres, effekten forbedrer funktionen af ​​kredsløbssystemet.

Princippet om drift

Hele processen kan opdeles i følgende faser:

 • elektricitet når varmeelementet, det opvarmes fra den modtagne energi;
 • den genererede varme overføres til den del af arbejdet, der omdanner den til infrarød langvågstråling;
 • strålerne kommer straks ind i rummet og opvarmer dem.

På dette stadium er processen med funktionen af ​​den infrarøde varmeovn ikke afsluttet. Opvarmede genstande afgiver varmeenergi til luft, hvilket bidrager til en stigning i temperaturen. Apparatet er således i stand til at skabe et optimalt mikroklima i rummet uden at overdrive luften.

Fordele ved at bruge infrarøde varmeapparater

Det skal også bemærkes, at denne, i modsætning til analoger, ikke producerer støj under drift, udsender ikke en ubehagelig brændende lugt. Faktum er, at der i konstruktionen er ingen fans og elementer, som bidrager til antændelsen af ​​akkumuleret støv.

Egenskaber af udstyret

Den populære infrarøde elektriske loft enhed arbejder på et 220 volt husholdningsnetværk. Modellerne er forskellige (500, 800, 1000, 1200 W osv.) Og vælges i overensstemmelse med det opvarmede rums område. Loftvarmere har følgende muligheder:

Under drift er der ingen ekstrem temperaturstigning på de omgivende overflader i rummet. En sådan påvirkning kan ikke forårsage brand.

Der er ingen mekaniske elementer i udstyret, såsom en ventilator eller kompressor, til udbredelse af eksponering for miljøet.

På grund af strålingsparametrene har loftvarmere en lille smule energi, som forbruges med en høj grad af effektivitet. I dette tilfælde kan du købe et sådant økonomisk system til et overkommeligt beløb.

For at installere disse enheder kræver et lille rum i loftet. Forbedre effekten ved hjælp af lignende vægarmaturer.

Borgere i lokaler med sådant udstyr er meget mindre tilbøjelige til at blive syge, og børn sover mere tæt.

VIDEO: Sammenligning af IR med andre typer opvarmningsanordninger

Behovet for placering i loftet

Traditionelle konvektoranordninger kan ikke placeres i loftet, da de arbejder på et andet princip. Loft med termostat eller uden det vil gøre arbejdet fra enhver vinkel, da det vil give strålingsretningen i den rigtige retning.

Denne type installation vil være nyttig for familier med små børn, da det varme apparat ikke vil være tilgængeligt for dem nedenfor. Denne type placering vil frigøre plads i bunden af ​​rummet, hvilke traditionelle varmekilder kunne optage.

Forskellige typer af teknologi

Alle modifikationer af infrarøde elektriske loftvarmere er opdelt i 2 hovedklassifikationer:

 • elektriske husholdningsapparater;
 • Industri.

Variationerne varierer med hensyn til magt og evnen til at operere i store rum. Også skelne loftvarmere efter type bølger:

 • lang - den mest populære;
 • medium;
 • kort.

Længden af ​​strålingen og temperaturregimet er omvendt relateret til hinanden - jo større er bølgen, jo lavere er temperaturen og omvendt.

Klassificeringer af enheder omfatter gasændringer, som anvendes til store industrielle lokaler og elektriske. Hvis alt er klart med den første mulighed, har den anden flere flere undergrupper:

 • halogen modifikationer - anbefales ikke til privat brug på grund af kortbølget stråling og stærkt lys;
 • Kvarts modeller er effektive, men er ikke egnede til brug i boliger eller industrielle lokaler, fordi de har en irriterende rød farve og en kort driftsperiode;
 • Mikro-termiske loftvarmere - dukkede op på markedet for ikke så længe siden, men lykkedes allerede at etablere sig som holdbare, sikre og højkvalitetsændringer;
 • Kul- og infrarøde varmeapparater af filmtype - betragtes som en glimrende mulighed for zone eller lokal opvarmning af rummet.

Oversigt over varmeelementer

Hvert loftvarmer adskiller sig fra andre modeller i skallen, hvor hovedelementets udstrålende bølger er skjulte. Oftest bruges til denne kvarts, keramik eller metal.

Halogenapparater opererer i det populære infrarøde område. Inde er en filament, som er lavet af kulfiber eller wolfram. I opvarmningsprocessen giver det energi til røret. På grund af halogenlyset dannes guldglød. For at slippe af med det, bruger producenterne en speciel belægning. Ulempen ved anordningen er muligheden for stråling af korte bølger, som ikke anbefales at blive kombineret med en person, så muligheden vil være relevant for lokaler uden for boligen.

Halogenvarmer D-12

Kulstofvarmeelementer er lavet af kvartsrør. Indenfor sidstnævnte pumpes luft ud for at danne et vakuum, og kulvarmefladen er også placeret der. De positive parametre omfatter den hurtige opstart og høj effektivitet, som overstiger en tilsvarende opvarmet metalplade.

Ulempen er den relativt lave effektive levetid med betydeligt elforbrug, op til 1,5-2,5 kW. Ikke alle kan lide det røde lys fra sådanne enheder. Læger anbefaler ikke brugen af ​​kulstof infrarøde varmeapparater til personer, der lider af allergi eller astma.

Varmeapparatet, der er dækket af keramik, er effektivt beskyttet mod dannelsen af ​​ekstern lysstråling. Således er det ikke en irriterende lyskilde under sit arbejde. Dens plus er en længere garanteret driftsperiode end kvartsanalogerne. Det har dog en højere omkostning.

Strømforbrugets rækkevidde varierer fra 50-2000 watt pr. Prøve afhængigt af modelens størrelse og fysiske egenskaber. Forskellen påvirkes af strukturelle egenskaber. Apparatet tager længere tid at nå driftstilstanden end kulproduktet, men keramik bruges samtidig også i værelser med høj luftfugtighed, f.eks. I badeværelser samt i medicinske anlæg.

En mikatermichesky rørformet varmelegeme med en metalkappe er ens i design til keramiske modstykker. Ifølge brugerfeedback er udstyr fortjent efterspurgt blandt borgere, da det har en høj grad af pålidelighed og komfort derhjemme. Efter en lang brugstid kan der høres nogle fremmede lyde i form af knitringer på grund af termisk udvidelse af materialer.

Micatermic AIC CH-1000D

Valg af den rigtige model

Hvis du selv vælger en infrarød loftvarmer, skal du være opmærksom på dens ydeevneegenskaber:

 • Anodiseringslaget skal være mindst 25 mikron, hvilket gør det muligt at betjene enheden uden problemer i op til 20 år. En tyndere belægning reducerer perioden for effektiv drift, nogle gange op til 2-3 år. Visuelt vil denne check ikke lykkes, du skal læse producentens anbefalinger.
 • Det er bedre at vælge modeller med en pålidelig beskyttende belægning eller rustfrit stål. Hvis der kommer fugt eller kondens på den eksponerede overflade, vil der forekomme korrosion, hvilket vil reducere brugen af ​​apparatet.
 • Tykkelsen af ​​folielagreflektor skal overstige 120 mikron. Ellers vil det meste af den udstrålede varme gå til loftet og ikke opvarme rummet. Du kan tjekke det ved let at piercing ballpointpen med en stang. Hvis processen lykkedes hurtigt, så er kvaliteten lav, hvis den ikke kunne gøres, er dens tykkelse tilstrækkelig.

For at opvarme et rum på 10 kvadratmeter er det nok at bruge 1 kW strøm. I tilfælde af nærpunktsopvarmning kan du bruge enheder til 300-400 watt.

regulatorer

Ceiling infrarøde varmeapparater til et værelse eller hus, som regel, har ingen kontrol enheder i pakken. Derfor tilbyder termostaten i butikkerne som tilbehør. Takket være denne enhed kan brugeren selvstændigt justere varmeintensiteten, herunder den ønskede tilstand.

Tilrettelæggelsen af ​​det infrarøde varmeapparat

Loftet med termostat sparer energi mere økonomisk, forbruget reduceres til 30%. Det skal bemærkes, at det på grund af enheden eliminerer muligheden for hypotermi eller overophedning, dette øger levetiden for alt udstyr.

Termostater til varmelegemer er af følgende typer:

Infrarøde loftvarmere: Beskrivelse og betjening

I dag, for at opvarme et rum med svag centraliseret opvarmning, er det nok at installere en ekstra varmelegeme. I de fleste tilfælde vælger folk en infrarød loftvarmer. Det er den mest effektive blandt alle eksisterende.

Læs også

En infrarød varmeapparat er meget mere effektiv end olievarmere og konvektorer, der er kendt for alle. Denne artikel vil i detaljer beskrive princippet om drift af loft infrarøde varmeapparater. Emnet for de positive og negative aspekter ved anvendelse af en sådan varmelegeme vil blive påvirket. De mest populære modeller, der kan købes på markedet i dag, vil blive overvejet.

Infrarøde varmeapparater i vores lejlighed

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater

Før du begynder at tale om fordelene ved infrarøde varmeapparater, skal du forstå princippet om enhedens funktion.

Konvektorer og varmelegeme, der betragtes som traditionelle varmeapparater, har konvektionsprincippet. Dette opvarmningsprincip indebærer, at luften, der cirkulerer i rummet, opvarmer mennesker, genstande og luften i rummet selv.

Men dette princip med opvarmning er udstyret med nogle ulemper:

 • Luften eksfolieres, mens den varme luft holdes under loftet og kulden - hovedsagelig nær gulvet;
 • Luft af forskellige temperaturer, der bevæger sig gennem rummet skaber et udkast;
 • Du kan ikke straks mærke varmen i rummet, da den opvarmes ganske langsomt. Selv med autonome varmesystemer manifesterer en sådan mangel sig. Uanset termostaten kommer varmen i rummet ikke straks;
 • Rummets varmetab stiger betydeligt.

Varme fordampes gennem vinduerne, som kan have utilstrækkelig forsegling, loftet og ikke opvarmede vægge i rummet.

Infrarøde varmeapparater har et andet varmeprincip. Faktum er, at infrarød loftvarmer opvarmer ikke luften i rummet, men kroppene og genstande. Først og fremmest bliver varme brugt til opvarmning af gulv, vægge, overflader samt personer, der er i rummet. Først da begynder luften at varme op. Det er værd at bemærke, at hele værelset på kort tid opvarmer op til behagelige temperaturer.

Varianter af infrarøde varmeapparater

I øjeblikket er infrarøde varmeapparater blevet klassificeret baseret på kilden til varmestråling, såvel som i hvilket rum varmere kan anvendes. Baseret på varmekilden udsender:

 • Gasvarmere. De arbejder på en blanding af gas og luft, der brændes på specialplader inde i varmeapparatet. Kraften af ​​sådanne varmeapparater er ret stor. Derfor anbefales de ikke til brug i et boligområde. Gasvarmer passer perfekt i forretningerne i produktionen, såvel som på gaden.

Af værdi er der to grupper af infrarøde loftvarmere:

 • Varmeapparater anvendt i industrien. Dimensioner af sådanne varmelegemer overstiger væsentligt hjemmevarmere. De bruger en stor mængde energi og giver mere strøm. De installeres under loftet eller på særlige søjler i produktionen. Ofte bruges industrielle varmeapparater til at opvarme et drivhus og en have, såvel som i store lokaler;
 • Varmeapparater, der bruges i hverdagen. Huset bruger en elektrisk infrarød varmeovn. Deres magt er meget mindre end for industrielle varmeapparater. Du kan vælge en smuk designer model. Nu blev det muligt at opfatte den infrarøde varmeovn ikke kun som en enhed, men også som en del af interiøret.

Fordele ved infrarøde varmeapparater

Det er indlysende, at populariteten af ​​infrarøde varmeapparater vokser både hjemme og i fremstillingen. Kun takket være fordelene ved infrarøde varmeapparater kan vi tale om deres popularitet.

 1. Varmeapparater opvarmer effektivt værelset. Som allerede nævnt opvarmer den infrarøde varmeapparat ikke luften i rummet, men objekterne og menneskene selv. Luft cirkulerer jævnt uden at skabe udkast.
 2. Effektiviteten af ​​infrarøde varmeapparater er tæt på 90%. Forbruget af elektricitet er meget mindre end traditionelle varmelegemer. Al energi går til opvarmningsrummet. Ingen anden varmelegeme opvarmer rummet så hurtigt som en infrarød varmeovn. De fleste af dem har en termostat, der gør det muligt at slukke for apparatet, når det når den ønskede temperatur i rummet.
 3. Det vigtigste er sikkerhed. Den infrarøde radiator er helt sikker at bruge, hvilket ikke kan siges om andre typer opvarmningsanordninger. Den infrarøde varmeapparat brænder ikke ilt under drift, så luften er ikke "tørret". Denne varmer er perfekt til et børns rum, fordi børn er følsomme for iltindholdet i luften.
 4. Økologisk renhed af varmeapparatet er bekræftet af europæiske standarder. Ved fremstilling af enheden er giftige stoffer og materialer, som kan gøre meget sundhedsskadelige, ikke brugt.
 5. Den infrarøde radiator er populær for sin nemme installation. Sættet solgte fastgørelsesanordninger, der er konstrueret til montering i loftet. Du kan dog montere varmeapparatet både på loftet og på væggen. Installation af varmelegeme er ret simpelt. Det er nok at dreje to fester i loftet og hænge en infrarød varmeapparat på dem.

Hvis varmeren er monteret på gipspladens loft, skal du sørge for at tage sig af støttebjælken, som holder varmeren. Du kan også skjule de ledninger, der foder enheden under gipsvæggen.

Opvarmning valg

Hvad skal man overveje, når man vælger

Varmeapparatet er valgt ud fra, at det kan bruges som rummets varmesystems hoved- og hjælpeelement.

Måske er den vigtigste faktor, der påvirker valg af enhed, strøm. Hvis en infrarød varmeapparat bruges som hovedkilden til varme, skal dens effekt være 100 watt pr. Kvadratmeter. Loftets højde skal være ca. 3,5 meter.

Ved valg af en infrarød varmeapparat skal der tages højde for sådanne øjeblikke:

 • Tykkelsen og strukturen af ​​væggene;
 • Funktioner i dit loft (øverst er en lejlighed eller tag i huset);
 • Glasur lejligheder (gamle vinduer eller moderne, varme-holdende vinduer).

Kun disse faktorer vil hjælpe med at afgøre, om denne eller den pågældende model af varmelegeme er egnet til et bestemt rum.

Modeloversigt

I dag kan du købe en af ​​flere dusin typer infrarøde varmeapparater. Et karakteristisk træk ved alle enheder er en halvcirkelformet krop, som tillader jævn varmeafledning i hele rummet. ThermoGlass varmeovne er meget populære. Dette er en dekorativ model, der har et fuldt glashus.

 1. Almak. Det betragtes som den mest økonomiske mulighed for en infrarød varmeovn. Prisen på en sådan enhed er ikke stor, men de tekniske egenskaber er ret attraktive. Varmeelementets krop er lavet af aluminium, som kan reducere vægten væsentligt og forlænge produktets levetid, så den beskytter mod korrosion.
 2. Ecoline. Modtaget en bred fordeling i hverdagen. En forholdsvis høj mobilitet, høj effektivitet og en levetid på op til 30 år er de vigtigste fordele ved en infrarød varmeovn. Enheden kan hurtigt demonteres og flyttes til ethvert andet rum, der skal opvarmes.
 3. Bilyuks. Denne model kan bruges både i lejligheden og ved produktion. Ved denne varmelegeme opvarmes varmeelementet meget hurtigt og køler også hurtigt. Bilux-ovnen anbefalede sig perfekt, hvor det er nødvendigt at opvarme rummet midlertidigt.

Dette er kun det minimum, der kan præsenteres for køberen. På grundlag af lige så lidt et antal modeller er det imidlertid muligt at bestemme hvilken model der skal vælges til de ønskede formål.

Ceiling infrarøde varmeapparater fortjener meget opmærksomhed, så du bør vælge at opvarme rummet, og virksomheden er deres eneste for de positive fordele i forhold til andre typer varmelegemer.

Fordele og ulemper ved loftvarmeren - princippet om drift

Intet hjem kan være behageligt, medmindre det er fyldt med varme. Elektriske varmeovne er for nylig blevet mere og mere pålidelige værktøjer til at skabe hjemme komfort, med held at konkurrere med centralvarme. Før du vælger en radiator, gennemgår vi kort den elektriske

ovne af forskellige typer, deres vigtigste fordele og ulemper.

Olie elektriske varmeovne

Som tidligere nævnt svarer oliefyrerne til konventionelle batterier, men de bruger kun mineralolie som fyldstof, som er en varmebærer. Fordele (fordele) ved oliebaserede elektriske varmeovne • Olievarmere brænder ikke ilt; • Nogle modeller er udstyret med befugtere • Bredt fremlagte modeller med ventilatorer, justerbare termostater, timere • Varmeapparatet, selv i slukket tilstand, bevarer varme i lang tid, fordi kølevæsken har en høj varmekapacitet • Lydløs drift • Højt brandbeskyttelsesniveau • Et bredt udvalg af modeller og pristilbud • Minus (ulemper) af elektriske elvarmer • Modeller, der ikke er udstyret med befugtningsmidler, kan tørre luften • Værelset er gradvis fyldt med varme, lang nok • Varmeelementer er nok omfangsrige og har betydelig vægt.

Varmtvandsbeholdere

Som allerede nævnt passerer luften i varmeren gennem varmeelementet og føres ind i det allerede opvarmede rum. Fordele ved elektriske ventilatorer

• Varmevarmere opvarmer hurtigt små områder • Lav vægt • Høj mobilitet;

Ulemper ved elektriske ventilatorer • Tør luften • Hvis varmeelementerne er forurenet, kan der opstå en ubehagelig lugt, når støv forbrænder;

• Varmtvandsbetjening ledsages af støj.

konvektorer

I konvektorer opvarmes luften, der passerer gennem varmeelementet, hvorved rummet opvarmes. Den mest effektive varmeveksling leveres af modeller, der er udstyret med "ribben", placeret så lavt som muligt på gulvniveauet. Konvektorplader

• Enkelhed og brugervenlighed • Støjløshed • Ingen ubehagelige lugte • Luft tørrer ikke ud;

• Ingen mellemliggende varmeoverførselsvæsker.

Ulemper med konvektorer • Værelset opvarmer langsomt nok.

Kulstofvarmere

Varmeapparater af denne type leveres med vakuumkvartsrør, hvori carbonfiber er placeret. Fordele af kulvarmeanlæg

• Lavt strømforbrug (sammenlignet med oliefyrere - to eller to og en halv gange lavere) • Kraftig varmestrømning • Luften ikke overdriver • Mulighed for spotopvarmning;

• Lav udstyrsvægt.

Ulemper ved kulstofvarmere • Disse varmelegemer er ret skrøbelige • Hurtig afkøling • En kulstoflampe giver lys, der kan forstyrre under søvn. Generelt bruges sådant udstyr i kort tid, så alle dets virkelige fejl afsløres.

Infrarøde varmeapparater

Under driften af ​​udstyret opvarmes objekter, som det er rettet mod. Fordelene ved infrarøde varmeapparater

• Mulighed for spotopvarmning af nødvendige zoner • Høj effektivitet • Mulighed for udendørs brug • Ingen støj;

• Luft tørrer ikke ud.

Ulemper ved infrarøde varmeapparater • Disse varmeapparater er ret skrøbelige • Efter afbrydelse er varmen hurtigt gået tabt • Det er urimeligt at bruge i tomme rum • Under søvn kan lyslamper forstyrre. Som du kan se, er ideelle elvarmer endnu ikke blevet opfundet, de har alle deres fordele og ulemper. Derfor er det op til dig at bestemme hvilken varmeapparat der passer bedst til dine forhold eller krav. Jeg kan anbefale at læse nogle få praktiske tips om valg af elvarmer.

I øjeblikket er infrarøde varmeapparater blevet ganske populære, hvis fordele og ulemper er langt fra at være kendt for alle. Dette giver anledning til alle slags myter, både om deres fordele og om de formodede skadelige virkninger af deres stråling. Vi håber, at denne artikel vil afklare og hjælpe med at klarlægge fordele og ulemper ved ovnen af ​​denne type.

Hvad er infrarøde ovne

Enhver infrarød varmeapparat er en opvarmningsanordning, hvis arbejde er baseret på omdannelse af elektrisk energi til termisk energi og dens overførsel ved hjælp af en rettet flux af langbølget infrarød stråling til forskellige overflader eller genstande i dets område. Således opvarmer denne stråling, der er usynlig for det menneskelige øje (for det meste af dets område) ikke selve luften, men gulvet, møblerne, husholdningsartiklerne, folkene og luften i rummet opvarmes fra disse opvarmede overflader. På samme måde opvarmes jordens overflade af solen, selvom den har et bredere emissionsspektrum.

Infrarød varmeapparat i loftet

panel

Infrarøde varmeapparater er oftest paneler af forskellig størrelse og form (oftest rektangulær) med halogen-, kvarts- eller kulvarmeelementer. De kan være væg-, loft- eller gulvkørsel.

Væg- og loftpaneler er stationære og er derfor fastgjort til væggene eller loftet. De kan kun varme det område, der er foran eller under dem. Gulvmodellerne er som regel monteret på stativer og de kan overføres frit, afhængigt af behovet for at opvarme et bestemt område af rummet.

Infrarød Panelvarmer

film

Foruden panelet er der meget tynde film infrarøde varmeapparater, som er en polymerfilm med tynde kulfibervarmeelementer.

De kan monteres i loftet på en åben måde eller under huden. Den første metode er mere effektiv, men kan ikke passe, hvad angår loftdesign. Derudover kan filmvarmeelementer også anvendes i form af elektrisk gulvvarme og lægges direkte under gulvbelægningen (for eksempel laminat).

Infrarød filmvarmer

Ulemper og fordele

Ligesom andre typer varmelegemer har infrarøde varmeapparater deres fordele og ulemper. Men da denne art begyndte at blive brugt relativt nylig, ville det ikke være overflødigt at overveje deres positive negative sider for at få en ide om, hvad vi har at gøre med, hvis vi beslutter at købe en sådan varmelegeme. Lad os starte med fordelene.

Plusser IR varmelegemer

Følgende fordele ved infrarøde varmeapparater kan fremhæves:

 • lav inerti - høj overfladevarmeflade;
 • stille drift, da der ikke er fans i deres design;
 • Rummet begynder at varme op fra bunden, hvilket giver dig mulighed for at skabe mere behagelige forhold og mere ensartet opvarmning i højden;
 • evnen til uafhængigt at forbinde til et normalt netværk på 200 V, uden alle mulige tilladelser og projektdokumentation;
 • tilstrækkelig lang levetid
 • Muligheden for at opvarme ikke hele rummet, men kun en bestemt zone;
 • En vis positiv effekt af infrarød stråling på den menneskelige krop (forebyggelse af akutte luftvejsinfektioner og andre forkølelser).

En anden fordel ved sådanne varmeapparatproducenter kalder ofte økonomi, det vil sige evnen til at spare elektricitet i forhold til andre typer.

Men det er ikke helt præcist, da næsten alle elektriske varmeapparater har en ret høj effektivitet (95-98%). Nogle besparelser her kan kun hænge sammen med, at værelset er opvarmet fra bunden til toppen, og den komfortable temperatur i området, hvor folk er placeret, nås hurtigere, og det er også mere justeret med højden af ​​rummet. Som følge heraf kan den samlede stuetemperatur reduceres med 1-2 ° C, hvilket kan spare 5-10% af el.

Ulemper infrarøde varmeapparater

Men foruden fordelene har infrarøde ovne ulemper, det vil sige. følgende ulemper:

 • relativt høj pris sammenlignet med enkle elektriske konvektorer eller ventilatorvarmere;
 • hurtig afkøling af rummet, når den er slukket
 • overfladevarme forekommer kun i strålingszonen, så store rum er vanskelige at varme med en panelvarmer, du bliver nødt til at installere flere eller bruge filmversionen;
 • Stråleffekten bør begrænses til 350 W / m2, da den ved højere intensitet kan skade menneskekroppen;
 • Langsigtet tilstedeværelse af mennesker (især børn) i strålingszonen er ikke ønskeligt;
 • det er ikke tilrådeligt at placere billeder eller genstande fremstillet af kunstige materialer i strålingszonen, hvis overflade kan deformeres eller tørres ud;
 • Når der placeres paneler i loftet, skal dens højde være tilstrækkelig (2,5-3 m) for at give en afstand på ikke mindre end 0,5 m til hovedet af mennesker;
 • Det er ikke tilrådeligt at installere panelerne direkte på loftet, færdig med PVC eller andre lignende ikke-varmebestandige materialer.

Folk overdriver ofte unødigt de negative virkninger af sådanne varmeapparater. En vis skade på infrarøde emittere kan udtrykkes i deres negative indvirkning på menneskers hud og øjne, men det kan kun forekomme med høj strålingskraft (over 350 W / m 2), nærhed af emittere fra det menneskelige hoved (tættere end 0,5 m) eller med længerevarende forblive i deres strålingszone.

Ved korrekt placering og drift har infrarød stråling i det område, hvor husholdningsvarmere af denne type kun virker, en gavnlig indvirkning på menneskers sundhed.

Beslægtede videoer

Hvordan vælger man en varmelegeme til dit hjem?

En film-type varmelegeme er en opvarmning enhed, der spredes varme ved hjælp af infrarøde stråler. Enheden har form af en tynd film af forskellig størrelse med et varmeelement og en folie indeni.

Ved gennemførelsesprincippet er opdelt i: væg, loft og gulv. En sådan indretning er egnet til ethvert rum, da det kan arbejde selv ved en temperatur på -30 grader. Den største fordel ved en sådan varmelegeme er, at den kan købes ikke kun som en monokromatisk film, men også at skildre forskellige illustrationer på den, der vil supplere det indre af ethvert rum.

Enhed og driftsprincip

Denne enhed til opvarmning er lavet af to varmebestandige film, mellem hvilke der er et varmeelement. Samt de fleste modeller er udstyret med en termostat, der gør det muligt at styre temperaturen på enheden og specielle sensorer, der slukker for enheden, hvis rumtemperaturen er nået.

Princippet om drift af varmeapparater på infrarød stråling er, at infrarøde stråler ikke opvarmer selve luften, men de genstande og overflader, de støder på, og disse genstande springer sig igen rundt i rummet. Med samme princip opvarmer solen jorden.

Typer af infrarøde filmvarmere

Som en installation kan en fleksibel filmvarmer til et hjem være gulv, loft og væg. Den sidstnævnte type varmelegeme anbefales at bruge mere som dekoration eller som en ekstra varmekilde, snarere end som en kompletterende varmeanordning, da den udstrålede varme hurtigt går til loftet, hvilket ikke er meget effektivt. Derfor, hvis du skal købe enheden specifikt til opvarmning af værelset, så skal du vælge loft eller gulv.

overliggende

På denne type filmvarmer stopper købere oftest deres valg, da det spredes mest effektivt rundt i lokalet. Dette skyldes, at infrarøde stråler hurtigt når op på gulvet, afgiver varme til andre genstande og luft, og derefter går op igen, hvilket giver effekten af ​​volumenopvarmning. Det er dog værd at overveje, at de infrarøde stråler på trods af alle dets fordele, hvis lofterne i rummet er over tre meter, ikke kan nå gulvet, hvilket derfor gør det meningsløst at installere i loftet, og det er værd at overveje gulvmuligheden.

etage

En filmvarmer i gulvversionen har endnu flere fordele i forhold til loftet på en sådan enhed. Her er loftets højde ikke vigtig, fordi få købere er interesserede i et varmt loft, men det varme gulv føjer altid komfort til rummet. Men det er stadig risikabelt at lægge en filmvarmer på gulvet, hvis du planlægger at forsyne værelset med for store møbler eller apparater - der er stor risiko for, at enheden bryder under deres vægt.

Fordele og ulemper ved en film infrarød varmeapparat

Den største fordel ved filmvarmeren over andre typer opvarmningsanordninger er, at den ikke opvarmes til høje temperaturer, derfor kan man ikke være bange for utilsigtede forbrændinger eller brande. Andre fordele er:

 • lang levetid
 • energieffektivitet;
 • nem installation;
 • lydløs drift
 • lavet af miljøvenlige komponenter;
 • enheden forurener ikke og tørrer ikke luften.

Flere købere bemærker, at under de infrarøde stråler i varmeapparatet giver den samme afslappende effekt som at være under solen.

Enheden er stadig ikke perfekt og har flere ulemper:

 • Værelset afkøles hurtigt, når du har slukket for enheden.
 • ikke for stærk opvarmning - værelset vil være behageligt, men ikke varmt;
 • Loftmodeller kan overophede husholdningsapparater;
 • vægvarmer bruges ikke effektivt som en fuldvarmeanordning.

Installation af infrarød filmvarmer

Filmvarmeren installeres på en lidt anden måde end andre typer varmelegemer, men det kan gøres selvstændigt, det er ikke nødvendigt at ty til hjælp fra specialister. Det vigtigste, der skal huskes, er at varmelegemet ikke kan tændes, mens filmen er i en sammenbrudt tilstand, afstanden mellem filmene må ikke være mere end 4 mm, og filmen kan kun skæres langs linjerne efterladt af fabrikanten. For at installere varmeapparatet skal du følge nedenstående trin:

 1. Reflekterende skærm mount.
 2. Installation af filmen.
 3. Limning aluminium limfolie.
 4. Installation af varmeelementer.
 5. Tænd enheden.

Og også alle producenter af filmvarmere forbyder at fastgøre enheden med negle og skruer. For at reparere enheden behøver du kun en byggestifter.

Kommentarer: Nej

En film-type varmelegeme er en opvarmning enhed, der spredes varme ved hjælp af infrarøde stråler. Enheden har form af en tynd film af forskellig størrelse med et varmeelement og en folie indeni.

Ved gennemførelsesprincippet er opdelt i: væg, loft og gulv. En sådan indretning er egnet til ethvert rum, da det kan arbejde selv ved en temperatur på -30 grader. Den største fordel ved en sådan varmelegeme er, at den kan købes ikke kun som en monokromatisk film, men også at skildre forskellige illustrationer på den, der vil supplere det indre af ethvert rum.

Enhed og driftsprincip

Denne enhed til opvarmning er lavet af to varmebestandige film, mellem hvilke der er et varmeelement. Samt de fleste modeller er udstyret med en termostat, der gør det muligt at styre temperaturen på enheden og specielle sensorer, der slukker for enheden, hvis rumtemperaturen er nået.

Princippet om drift af varmeapparater på infrarød stråling er, at infrarøde stråler ikke opvarmer selve luften, men de genstande og overflader, de støder på, og disse genstande springer sig igen rundt i rummet. Med samme princip opvarmer solen jorden.

Typer af infrarøde filmvarmere

Som en installation kan en fleksibel filmvarmer til et hjem være gulv, loft og væg. Den sidstnævnte type varmelegeme anbefales at bruge mere som dekoration eller som en ekstra varmekilde, snarere end som en kompletterende varmeanordning, da den udstrålede varme hurtigt går til loftet, hvilket ikke er meget effektivt. Derfor, hvis du skal købe enheden specifikt til opvarmning af værelset, så skal du vælge loft eller gulv.

overliggende

På denne type filmvarmer stopper købere oftest deres valg, da det spredes mest effektivt rundt i lokalet. Dette skyldes, at infrarøde stråler hurtigt når op på gulvet, afgiver varme til andre genstande og luft, og derefter går op igen, hvilket giver effekten af ​​volumenopvarmning. Det er dog værd at overveje, at de infrarøde stråler på trods af alle dets fordele, hvis lofterne i rummet er over tre meter, ikke kan nå gulvet, hvilket derfor gør det meningsløst at installere i loftet, og det er værd at overveje gulvmuligheden.

etage

En filmvarmer i gulvversionen har endnu flere fordele i forhold til loftet på en sådan enhed. Her er loftets højde ikke vigtig, fordi få købere er interesserede i et varmt loft, men det varme gulv føjer altid komfort til rummet. Men det er stadig risikabelt at lægge en filmvarmer på gulvet, hvis du planlægger at forsyne værelset med for store møbler eller apparater - der er stor risiko for, at enheden bryder under deres vægt.

Fordele og ulemper ved en film infrarød varmeapparat

Den største fordel ved filmvarmeren over andre typer opvarmningsanordninger er, at den ikke opvarmes til høje temperaturer, derfor kan man ikke være bange for utilsigtede forbrændinger eller brande. Andre fordele er:

 • lang levetid
 • energieffektivitet;
 • nem installation;
 • lydløs drift
 • lavet af miljøvenlige komponenter;
 • enheden forurener ikke og tørrer ikke luften.

Flere købere bemærker, at under de infrarøde stråler i varmeapparatet giver den samme afslappende effekt som at være under solen.

Enheden er stadig ikke perfekt og har flere ulemper:

 • Værelset afkøles hurtigt, når du har slukket for enheden.
 • ikke for stærk opvarmning - værelset vil være behageligt, men ikke varmt;
 • Loftmodeller kan overophede husholdningsapparater;
 • vægvarmer bruges ikke effektivt som en fuldvarmeanordning.

Installation af infrarød filmvarmer

Filmvarmeren installeres på en lidt anden måde end andre typer varmelegemer, men det kan gøres selvstændigt, det er ikke nødvendigt at ty til hjælp fra specialister. Det vigtigste, der skal huskes, er at varmelegemet ikke kan tændes, mens filmen er i en sammenbrudt tilstand, afstanden mellem filmene må ikke være mere end 4 mm, og filmen kan kun skæres langs linjerne efterladt af fabrikanten. For at installere varmeapparatet skal du følge nedenstående trin:

 • Reflekterende skærm mount.
 • Installation af filmen.
 • Limning aluminium limfolie.
 • Installation af varmeelementer.
 • Tænd enheden.

  Og også alle producenter af filmvarmere forbyder at fastgøre enheden med negle og skruer. For at reparere enheden behøver du kun en byggestifter.

  Sådan vælges en infrarød varmeapparat - driftsprincippet, enheden og de vigtige udvælgelseskriterier

  På nogle få år er infrarøde varmeapparater, som er så meget efterspurgt i dag, blevet en vare, der er tilgængelig for næsten alle. Disse enheder produceres i mange europæiske lande såvel som i Kina og Rusland. Køber en varmelegeme, selvfølgelig, jeg vil have det ikke at bryde og i mange år tilfreds med varmen. Vi vil forsøge at finde ud af, hvor og hvordan man vælger infrarøde varmeapparater baseret på deres designfunktioner. For at gøre dette overvejer vi i detaljer, hvordan disse enheder er designet og hvordan de virker, samt kriterierne for deres valg.

  Funktioner af designet og princippet om driften af ​​den infrarøde varmeovn

  Disse enheder adskiller sig radikalt fra konvektorer - de opvarmer slet ikke luften, men objekterne i rummet, herunder gulv og vægge. Generelt kan en infrarød varmeapparat sammenlignes med en rumsol - dets stråling, som sollys, trænger ind i luften uden at varme det overhovedet. Men så snart strålen når en genstand, der ikke sender lys, absorberer den straks det og opvarmer naturligvis på samme tid.

  Infrarøde bølger er lange - det er dem, der opfattes af vores hud som varme, der kommer fra solens stråler. Vi føler det, men vi kan aldrig se. Og disse stråler varme os, uanset vind og udkast - de er slet ikke en hindring for dem. På samme måde er de ikke bange for udkast og infrarøde varmeapparater, der anvendes i hverdagen, fordi deres strålings bølgelængde svarer til bølgelængden af ​​solens IR-spektrum.

  Ingen af ​​konvektorerne kan opvarme rummet øjeblikkeligt - fordi når det arbejder, er der en konstant bevægelse af varm luft opad. Det er først og fremmest rummet i loftet opvarmes, og vi er i bunden, og mens luftmasserne (varme og kolde) blandes, tager det lang tid. Så du er nødt til at fryse hele tiden og venter på en behagelig temperatur i rummet.


  Flytning af luftmasser under konvektion.

  I tilfælde af infrarøde varmeapparater er alt anderledes - vi begynder at føle varmen fra dem umiddelbart efter at have tændt enheden, men denne varme mærkes ikke i hele rummet, men lokalt, det er kun på det sted, hvor der opstår stråling.


  Princippet om opvarmning af infrarød varmeapparat.

  Inde i enheden er der ingen særligt geniale elementer. I stålkassen, på hvilken en stærk pulverlakering påføres, er der en reflektor lavet af aluminium. På denne reflektor er installeret det vigtigste strukturelle element - opvarmning. Der er 4 typer af disse elementer: halogen, kulstof, keramik og rørformet (det hedder ti).

  Desuden har hver infrarød radiator en termostat til at justere temperaturen og en sensor, der slukker for enheden, når den overophedes. Hvis enheden skal installeres på gulvet, er den også udstyret med en tippesensor.

  Tips til valg af infrarød varmeapparat

  Udførelse - loft, væg eller gulv?

  Så, hvordan man vælger infrarøde varmeapparater til hjemmet og hvilken præstation ville være at foretrække? Det afhænger af rummets størrelse og om brugsbetingelserne for enheden. Til at begynde med vil vi afgøre, om vi har brug for en stationær enhed, eller enheden skal flyttes fra rum til rum. Mobilvarmere er mindre i størrelse og har lidt strøm, mens stationære kan monteres på vægmonteret, loftmonteret og bundplade.

  Generelt er den mest hensigtsmæssige type enheder loft infrarøde varmeapparater. De tager ikke for meget plads, og deres strålingsområde er ret omfattende. Der er modeller monteret i et hængende loft - forsænket, og der er også dem, der er fastgjort til et normalt loft med særlige beslag - suspenderet. Afstanden til sagen fra loftet er ca. 5 centimeter.


  Princippet om dispersion af stråler fra det infrarøde varmeapparat placeret på loftet.

  Lav effekt og ikke så effektive gulvvarmere mødes på strålingsbanen mere barrierer end loftet. Hvis du vælger en af ​​dem, er det bedre at holde på modeller med kulstof eller rørformet varmeelement. Keramisk varmeapparat er ikke så lang, så det er ikke særlig velegnet. Et halogenvarmeelement, der udsender korte bølger, som kan have en negativ effekt på en person, er fuldstændig uacceptabel, da langbølgestråling er nødvendig for normal drift af denne enhed.

  Varmere monteret på væggen skal være en smule fra gulvfladen. Hvis der er børn i familien, er varmerens højde lavet, så børn ikke når arbejdsstuen. Hvis du har brug for at sætte en varmelegeme under vinduet, skal du vælge en model med en soklens udførelse - den passer perfekt under vinduesåbningen.

  Lidt om bølgelængden og temperaturen af ​​opvarmning

  Varmeelementer placeret inde i IR-varmeapparater kan have forskellige udstrålede bølgelængder og forskellige varmetemperaturer. De er som følger:

  Emittere udsender lange bølger (fra 5,6 til 100 mikron). Deres arbejdstemperatur varierer fra 100 til 600 grader, de kan bruges både i boliger og på kontorer og i industrielle lokaler med lofter højst tre meter. Imidlertid har lejligheden masser af varmeapparat med en arbejdstemperatur på op til 120 grader.

  Mellembølger (med en længde på 2,5 til 5,6 mikron) udsender varmeelementer, der basker stærkere - fra 600 til 1000 grader. I dette tilfælde skal loftet i rummet være fra 3 til 6 meter. Det kan f.eks. Være et privat hus eller en administrativ bygning.

  Korte bølger (fra 0,74 til 2,5 mikron) udsender varmeelementer, der arbejder ved temperaturer fra 100 grader. Der er allerede den nødvendige lofthøjde - fra 6 til 8 meter. Sådanne lofter kan være i en fabriks- eller fabriksgulv. Derudover kan ovne af denne type anvendes på gaden. Hjemme anbefaler vi ikke at bruge dem.

  Vælg typen af ​​varmeelement

  Når man beslutter hvilken infrarød varmeapparat der skal vælges, skal man huske på, at de afviger primært i skallen, hvori det bølgende emitterende element er placeret. Denne shell kan være lavet af metal, keramik eller kvarts.

  Halogen varmeelement - er en halogenlampe, der udsender i infrarød rækkevidde. Indvendigt er lampen et filament lavet af wolfram eller kulfiber. Når filamentet opvarmes, frigives infrarød energi og overføres til lampens rør. Alle halogenlamper udsender et gyldent lys, som kan irritere øjnene. For at bekæmpe dette dækker nogle producenter lampen med en særlig sammensætning. Men den største ulempe ved dette varmeelement er, at halogenvarmeelementet udsender korte bølger, og de kan have en negativ indvirkning på mennesker. Derfor er det efter vores mening bedre at opgive IR-varmere udstyret med et sådant varmeelement.


  IR-varmeapparat med et halogenvarmeelement.

  Kulvarmerelement - lavet i form af et kvartsrør. Inde i det skabte et vakuum, hvori der er en carbon (carbon) helix. Fordelene ved et sådant element er meget hurtig opvarmning, såvel som den kendsgerning, at dens effektivitet overstiger effektiviteten af ​​en opvarmet metalplade. Der er dog også ulemper: de tjener kun i to år, og de bruger meget elektricitet - fra en til to og en halv kilowatt. De gløder også rødlige lysirriterende øjne. Brug heller ikke dem astmatikere og allergier. Kort sagt, denne type varmelegeme er kun egnet til kortvarig drift - det er skadeligt at bruge dem i lang tid.


  IR-varmeapparat med kulstofvarmeelement.

  Varmeelementet med en keramisk skal er godt beskyttet, så det gløder ikke i processen. Og dette element er ikke mindre end tre år, kun prisen er højere end kvarts. Men det er ret økonomisk, og dets strømforbrug er fra 50 til 2000 watt. Denne forskel skyldes strukturelle egenskaber. På trods af at sådanne varmeelementer ikke opvarmes og afkøles meget hurtigt, bruges de ofte i medicinske institutioner og saunaer - de er trods alt meget holdbare.


  IR keramisk varmeelement.

  Et rørformet (mikatermichesky) metalelement ligner et keramisk element ved design, men koster mere. Sådanne varmeapparater fungerer godt, de er ret pålidelige og nemme i hverdagen. Hvis du ikke er irriteret af en lille knitring, når du arbejder, kan du vælge en lignende enhed. Og det er revner, fordi koefficienterne for temperaturudvidelse af stålskruen og aluminiumskroppen er forskellige. Intet galt med det. Når du vælger en varmelegeme af denne type, skal du kontrollere, hvilke egenskaber varmeelementet, emitteren, huset, folien og isolatoren har.


  IR varmeapparater med et rørformet varmeelement indkapslet i aluminium.

  Spørgsmål til at spørge, når du køber en infrarød varmeapparat:

  • Når man bestemmer sig for, hvordan man vælger den rigtige infrarøde varmeapparat, bør man først og fremmest spørge om, hvor tykt anodiseringslaget er på pladeemitterende infrarøde bølger. Hvis det ikke er mindre end 25 mikrometer tykt, er vellykket arbejde garanteret i 20 år. Hvis dette lag er tyndere, så efter tre år skal varmelegemet sige farvel - det vil brænde. Det er synd, at denne parameter ikke kan kontrolleres visuelt - når du køber en enhed, skal du kun stole på sælgerens ærlighed.
  • Materialet i varmeelementet betyder også noget. Hvis det er jernholdigt metal, så hvor det er vådt (for eksempel i et badeværelse eller sauna), kan varmeren ikke bruges. Hvis der anvendes rustfrit stål, er det meget bedre.
  • Tykkelsen af ​​emitterfolien skal være mindst 120 mikron. Hvis folien er tyndere, så vil bjælkerne i stedet for at opvarme rummet forsvinde i loftet. Det er let at kontrollere foliedykkelsen - skub den med en kuglepen. Hvis folien tøver eller huller, betyder det, at den ikke er meget høj kvalitet, ikke tykkere end 100 mikron. Og ved 120 mikron bliver hullet ikke lavet.

  Hvad er den optimale effekt til infrarødvarmeren

  På 10 kvadratmeter af rummet, som regel den nødvendige effekt på 1 kilowatt (1000 W). Men det er bedre at købe en varmelegeme, der har en strømreserve (især hvis der ikke er nogen anden varmekilde). Når alt kommer til alt skal du tage højde for varmeforbruget gennem væggene, gulve og vinduer. Når varmeapparatet bruges som et supplement til det eksisterende varmesystem, beregnes effekten i forhold til dets arbejdsvilkår. Her skal vi også huske på varmetabet.

  I butikkerne kan du finde varmeapparater med en kapacitet på kun 300 watt. Det er meget bekvemt at bruge dem, hvor du hurtigt opvarmer et rum, f.eks. En kælder eller garage. Sådanne anordninger vil ikke forårsage meget skade, så de kan godt arbejde tæt på mennesker.

  Hvis du har brug for at vælge infrarøde varmeapparater, skal du overveje, at sommerhuse ikke behøver en stor opvarmningstemperatur - det er nok at hæve temperaturen kun i nogle grader. Derfor er det muligt at vælge en varmelegeme baseret på kraften på 60-80 watt pr. Kvadratmeter. Hvis det er meget koldt, skal disse tal blive rettet.

  Om isolatoren

  Således at varmelegemet ikke opvarmes over 95 grader, har det en isolator. De er af forskellige typer, hvoraf basaltisolatoren betragtes som den bedste og sikreste. Især godt, hvis der ikke er tilsætningsstoffer i det. Disse tilsætningsstoffer kan trods alt skade menneskers sundhed - de er en kilde til giftigt formaldehyd ved opvarmning. Den bedste mulighed vil være, når en varmeisolator må anvendes i fødevareindustrien - dette skal noteres i hygiejneattesten (sælgeren skal vise det).

  Hvordan varmelegemet skal se ud

  Apparatets krop skal være lavet af et materiale af god kvalitet - det gør det muligt for varmeren at betjene sine ejere i lang tid. Tidligere var materialet til dets fremstilling kun stål, men nu er der sager af aluminium. De er smukkere og moderne, men ståltasker er selvfølgelig mere pålidelige. Kig rundt på enheden, se på sagen indefra - der er normalt ingen maling på den, hvilket er helt naturligt. Men tilstedeværelsen af ​​rustspor skal være opmærksom på dig. Det betyder, at rust gradvis kommer ud på ydersiden, hvilket ikke kun er grimt, men vil forkorte enhedens levetid.

  Valg af producent

  Som regel ønsker vi at købe et produkt af dette mærke, som viste sig i det gunstigste lys. Selvfølgelig kan du købe varer fra Europa, det vil kun koste dyrt. Derudover må man huske på, at næsten alle større europæiske virksomheder har fabrikker i Kina, hvor den billigste arbejdskraft er. Gradvist begynder de at tage dele der også. På grund af dette er der tab af kvalitet. Når du vælger en producent, skal du derfor være opmærksom på fremstillingslandet.

  Yderligere muligheder

  Det vil ikke være overflødigt, hvis varmeren har:

  • indbygget termostat for at opretholde en konstant temperatur;
  • Overophedning beskyttelse sensor;
  • til skrivebordet er det ønskeligt at have en tiltbeskyttelsesføler;
  • fjernbetjening, takmodeller leveres normalt med dem, for andre afhænger tilgængeligheden af ​​modellen.

  Sådan bruger du infrarød varmeapparat

  Den nemmeste måde at tage sig af loftmonterede enheder på er med jævne mellemrum at børste støvet væk, det er alt sammen. Hvad angår modeller af væg og gulvtype, er hovedreglen ikke at dække dem ovenfra. Deres frontplade må ikke være mindre end en meter væk fra udløbene (som skal jordes) og genstande i rummet. Når luftfugtigheden er høj, skal du bruge enheder med en beskyttelsesklasse, der ikke er lavere end IP24.

  Infrarød stråling er ikke skadelig for mennesker. Det kan endda siges, at det forbedrer sundheden. Det er lige under direkte stråler i lang tid, bør ikke være - du kan få, som solen, varmeslag. Og en anden ting: Hvis du opvarmer et rum med en radiator med en kapacitet på 150 watt pr. Kvadratmeter, kan du ikke kun svække immunsystemet, men også beskadige strukturen af ​​proteinmolekyler. Det er bedst at bruge instrumenter med en kapacitet på 60 til 100 watt pr. Kvadratmeter.

  Køb ikke korte bølgevarmere - disse bølger kan trænge ind i kroppen. Lange bølger er ikke farlige, men sådanne varmelegemer skal strengt reguleres i højden, da stråling af disse bølger er jo mere intens, desto mindre er afstanden til bestrålingsområdet. Sørg for at overvåge dit helbred, når du bruger IC-varmere. Hvis du føler dig ubehagelig, skal du reducere strålingskraften bedre. Reglen er dette: flere infrarøde varmeapparater med lav effekt er bedre, sikrere og mere effektive end en enkelt, men kraftig varmelegeme.