Alle finesser af valget af loft tapet

Ceiling tapet indtager en ledende stilling blandt de moderne typer af finish. Dette materiale er blevet populært, da det har været brugt i indretning i lang tid. Takket være det elegante valg af farver og teksturer, kan disse baggrunde bruges til design af alle værelser. De giver dig mulighed for ikke kun at skabe en atmosfære af komfort, men også visuelt forbedre opfattelsen af ​​rummet, hvilket gør det voluminøst og usædvanligt.

Hvad er det?

Hidtil er loftbaggrunde præsenteret i et stort sortiment, lige fra billige billige modeller til dyre udsøgte muligheder. Alle er forskellige i kvaliteten af ​​overfladen, strukturen og driftsforholdene.

Afhængigt af produktionsteknologien er tapetet på loftet opdelt i:

 • Monolayer glat.
 • Strukturel. Lavet på basis af to lag papir. Tegning på deres lærred er anvendt ved hjælp af skærmudskrivning.
 • Vægmaleri. Den mest almindelige type, som designere ofte bruger til at afslutte lofter. Deres sammensætning består af separate dele monteret i en enkelt hel på loftet.

Der er også kommercielt ultra fugtbestandigt tapet, de er limet i køkkener og badeværelser. Overfladen af ​​dette materiale er struktureret og godt rengjort af snavs og støv.

Hvad angår de andre værelser, hvor der er et konstant temperaturregime, vil præget klud med en reliefstruktur være det rigtige valg for dem.

De bruges ofte til at afslutte loftet i hallen, såvel som uundværligt for at dekorere et ujævnt loft.

Til små og lave værelser, specielt lavet tyndt tapet, efterligning af sten eller keramiske fliser.

Spegelsammensætningerne med silketråde ser også godt ud i denne situation.

materiale

I moderne design er der mange måder at afslutte loftet på, men den største efterspørgsel er efter tapet, da de gør værelset oprindeligt og hyggeligt. For at imødekomme behovene hos selv de mest krævende kunder udvikler producenter konstant nye produktskitser og supplerer rækkevidden af ​​disse produkter med usædvanlige lærred.

I øjeblikket er der fem hovedtyper af loft tapet: non-woven, vinyl, væske, papir og glas væg. Deres karakteristiske træk er det materiale, der anvendes til fremstilling.

Baggrund på non-woven base betragtes som den mest populære i loftets design. De er lavet af tæt materiale, derfor kan de skjule fejl på overfladerne godt. Desuden spiller lærredet rollen som ekstra beskyttelse mod revner i loftet. Sådanne produkter bliver ikke våde, så de er gode til maleri.

For at rummet skal blive elegant omdannet, er det nok at vælge den ønskede nuance af tapetet og skabe en tekstur med et mønster på dem.

På ingen måde dårligere i deres egenskaber og vinylprodukter, som er en kombination af to lag. Grundlaget for et sådant tapet er papir eller interlining, og overfladen er dækket af polyvinylchlorid. Tøj har højtydende egenskaber og kan være både tekstmæssige og glatte. Materialet er modstandsdygtigt over for fugt og kemisk angreb.

For nylig er glasfiber tapeter også blevet brugt til at afslutte loftet. De er lavet af glasfibervævning. Derudover indbefatter sammensætningen af ​​produkterne modificeret stivelse. Produkter kan males eller lakeret. Den største fordel ved sådan tapet er deres naturlighed. Desuden er malerierne ikke bange for mekaniske skader og kan pålideligt tjene op til 30 år.

En af sorterne af dekorative gips er flydende tapet. De har fremragende vedhæftning til loftoverfladen, elasticitet. Velegnet til udsmykning af lokaler med uregelmæssigheder og et stort antal hjørner. De er lavet af økologiske produkter - pulp og rayon. Disse tapeter er i stand til at akkumulere varme, har lydisolering og damptæt.

Lærred på papirbasis består som regel af to lag papir. Denne type tapet er den mest økonomiske til dekoration. De væsentligste ulemper ved materialet er lav styrke og befugtning, derudover kan tapet strække sig ved klistermærker.

størrelse

En vigtig indikator ved køb af loft tapet vil være deres størrelse. Klassiske versioner af produkter er ruller 25 * 106, 17 * 53 eller 125 * 75.

Men til loftets konstruktion er det bedst at give fortrinsstilling til malerier af stor længde, det vil medvirke til økonomisk affaldsmateriale og vil spare dig for skrot. Som regel vælges ruller længere end 100 m.

Det er værd at bemærke, at tapetets størrelse kan variere afhængigt af deres type. For eksempel fremstilles tekstilsammensætninger fra 53 til 80 cm i bredde og fra 10 til 50 meter lange. For jute klud er figuren anderledes - 95 * 770 cm, og glasfiber kan nå op til 50 meter og en bredde på 1,5 meter.

farve

Hoveddetaljerne i interiøret anses for at være tapetsfarve, skabelsen af ​​en gunstig atmosfære på kontoret eller hjemmet afhænger af det rigtige valg af deres nuance.

Udformningen af ​​loftet, vægge, gulve skal være i harmoni med møblerne og den generelle stil i rummet.

Designere anbefaler for hvert værelse at vælge det passende loftområde, for eksempel:

 • Det vigtigste sted at hvile betragtes som et soveværelse, så harmoni af ro skal sejre i sit indre. Til afslutning af lofterne i dette rum vil beige, gule eller orange toner gøre. For mere energiske mennesker, der ikke kan lide monotoni, kan du lime tapet i pastellfarver.
 • En stue og en undersøgelse er et livligt område, det er nødvendigt at stimulere positiv energi for at realisere det kreative potentiale. For sådanne værelser vil lofter af mørkeblå nuancer med billeder være en glimrende mulighed.
 • I køkkenet skal der altid regere en atmosfære af godt humør. Derfor er det bedre for hende at få lærred af gul, rød eller orange farve.
 • Børneværelset er lavet under hensyntagen til barnets natur og præferencer. Det er tilrådeligt at tage loftet i dette rum for at afhente naturlige nuancer og undgå farvekontrast. Alternativt kan den være hvid, beige eller gul.

dekoration

Et hvilket som helst design af loftet skal præsenteres smukt, så i slutningen af ​​målingen anvendes forskellige dekorationer. Decoupage ser usædvanligt ud med loft tapet, som er et mønster med tematiske tegninger eller mønstre.

Denne type design er normalt egnet til den klassiske stil, og den vælges af mennesker, der værdsætter ekstravagans. Du kan også supplere loftet med elementer af stucco, de ser originale på ledges under lysekronerne.

Ofte i loftet er tapet kombineret med støbning. Disse er specielle rammer grænser. Støbegods er både lige og vinkelformede. Deres brug er uendelig, takket være et usædvanligt udseende, giver sådanne designelementer dig mulighed for at dekorere loftet på en original måde og opdele rummet i zoner.

Hvis der som dekoration blev brugt tapet til maleri, kan de males kompositioner, simulerer en stjerneklar himmel med skyer. Billeder med en engel ser også usædvanlige ud på loftet.

Stil og design ideer

Det moderne interiør af huset er repræsenteret af mange stilarter. På trods af at mode er i konstant forandring og kræver ny, er noterne i loftsdesignet domineret af gamle noter. Derfor i moderne stuer og køkkener ofte fundet lofter med forgyldt tapet. Samtidig vælger klassikernes kendere store symmetriske mønstre til dekoration, der effektivt ser på lærred af rige nuancer. Derudover er der i denne retning af interiøret også almindeligt tapet, dekoreret med stuck og lister.

For barokke designere anbefaler du at bruge lærred med et palads tema. Loftet bør ikke kun supplere det samlede udseende af rummet, men også være indendørs symbol for elegance luksus. Derfor anvendes i barok tapet med store mønstre i form af geometrisk vævning. Hvad angår deres farve, vil dude med gyldne, burgunder- og beige nuancer være det rigtige valg.

Den rokoko er også meget populær i de gamle møbler, dens hovedkarakteristika er blødt blå, hvidt og rosa lofter.

Hvis du ønsker at omdanne et værelse til et hyggeligt hjørne, skal du vælge Provence med florisk inspireret loftsbaggrund. Loftet er dekoreret med malerier af naturlige farver og dekoreret med blomster ornamenter.

For moderne interiører bruges de mest slidte tapeter oftest. I dette loft er dekoration ikke forpligtet til at overholde strenge regler for indretning. Duvene kan være med klare linjer og kontrastovergange.

De populære ideer i dette design omfatter lofter, der er dækket af tapet under huden, træ eller sten.

Hvordan vælger man?

Før du klæber loftet, er det vigtigt at vælge den rigtige tapet. Da dette materiale præsenteres i et stort udvalg, vil det ikke være nemt.

For at efterbehandlingsprocessen skal være hurtig og for at tilfredsstille dig med et fremragende resultat, skal du følge nedenstående anbefalinger:

 • Køb tykt linned baseret på naturligt træ. De er holdbare og falmer ikke i solen.
 • For at skjule de visuelle defekter af overfladen, skal du indsætte loftet med præget tapet.
 • Behandle omhyggeligt materialets sammensætning. Alle relevante oplysninger er angivet på etiketten på rullen.
 • Det er nødvendigt at vælge blankt lærred til det lyse gulv, de ser godt ud i små rum og udvider visuelt omkredsen af ​​rummet. Usædvanligt kombineret i det indre af værelser og wallpapers med stjerner, hvilket skaber en atmosfære af lethed og vægtløshed.
 • Du skal købe materiale fra et parti, ellers kan farverne afvige.

Mere om valget af tapet, du kan se i den næste video.

Fordele og ulemper

Den enorme efterspørgsel efter loft tapet skyldes mange af deres positive egenskaber. Først og fremmest er det det mest overkommelige efterbehandling materiale. Der er mange typer af wallpapers på byggemarkedet, alle er lavet af forskellige råvarer og forbløffer med deres rige farver. Dekorative malerier er ikke lunefuld over for overfladen og kræver derfor ikke yderligere forberedelse af loftet. På grund af den øgede tæthed skjuler sådanne produkter helt alle grunddefekter.

På trods af fordelene er der i denne type dekoration også ulemper:

 • Lille liv. Varigheden af ​​servicematerialet afhænger af dets kvalitet. Derfor er det ofte nødvendigt at ændre tapet hvert femte år.
 • Kompleksiteten af ​​stakning. Loft og væg dekoration er anderledes. Til anvendelse af malerierne er ekstern assistance nødvendig, da det er svært at klæbe overfladen vandret.

Berømte producenter og anmeldelser

Til dato er der mange virksomheder, der er involveret i fremstilling af loft tapet. Så vinylprodukter fra virksomhederne Essef, Redona, Azcoaga, Murela har godt anbefalet sig selv. Deres produkter er berømte for deres holdbarhed og mineralindhold i plantefibre. Desuden er disse tapeter ikke bange for fugt og er let påført på loftet. Tyske producenter Erismann, Erfurt, AS Creation fik også gode anmeldelser.

Baggrunde i loftet - designtendenser og teknologi til fastgørelse. 75 foto loft dekoration

I øjeblikket er forskellige typer lofter efterspurgt, men nogle ejere foretrækker loftet med tapet klistret på. På overfladen ved hjælp af tapet er det muligt at skildre meget. For eksempel er loftet nu populært, i form af en blå eller stjerneklar himmel. Se på billedet af tapetet på loftet for at vælge den bedste løsning.

Cellulose Fiber Ceiling Baggrunde

Halvfjerds procent tapet af dette materiale består af naturlige elementer, så de er miljøvenlige og helt sikre. En anden fordel ved disse baggrunde er, at de er holdbare og kan glatte ud små loftfejl, såsom revner eller chips.

Fordele:

 • Det er praktisk at arbejde med ikke-vævet tapet, de mister ikke deres form og må ikke opsuge, når de påføres.
 • Klæbemidlet bør anbringes på kanterne af tapetet, hvilket gør det muligt at tilpasse design, mønster og samlinger af lærredet til det maksimale.
 • Vægpapir fra dette materiale vil være egnet til et loft af noget materiale og struktur.
 • Baggrunde er sikre og kan bruges selv i børnenes værelse uden at bekymre sig om børns sundhed.

Limning Fleisin tapet

Først og fremmest skal du korrekt forberede loftet. Det er nødvendigt at fjerne det gamle tapet og vaske alt hvidvask. Alt dette gøres rent, så når der klæber loftet med tapet på dem, er der ingen pletter og gule pletter.

Loftet er nivelleret til det maksimale, så der ikke er bølger og revner på det, det kan gøres med en primer og trowel.

Tapet skal distribueres og skæres i lærred i en sådan størrelse, at det er bekvemt at arbejde med dem. Klæbemiddel, det er ønskeligt at vælge en speciel til denne type tapet, det er nemt at gøre i enhver hardware butik.

Det er nødvendigt at klæbe lærredene fra ende til ende, hvilket ikke giver nogen huller og huller. Bredden af ​​tapet til loftet anbefales en og en halv meter, men først og fremmest afhænger det af loftets rum.

maleri

Hvis tapetet skal males, anbefales det at gøre det lidt tid efter klistringen, så de tørrer ud. Malinger kan påføres nogen og for at udføre farvning, da det er muligt mere end én gang.

Når man maler gulvet, er det bedre at dække med olieklud eller uønskede aviser for ikke at ødelægge gulvet. Det er bedre at arbejde med en rulle, og hvor det er umuligt at anvende en pensel.

Loftsfarve

Det skete så, at i loftet anvender lys nuancer af farver. Hvis farven på tapetet til loftet er lyst, så vil det blive dæmpet. For zoneinddeling anbefales det at bruge forskellige nuancer af samme farve.

Vinyl loft tapet

Omkostningerne til vinyl tapet afhænger af tykkelsen af ​​PVC og bunden. Der er også prøver, der produceres med yderligere farvning.

Vinyl tapeter købes oftere end papir tapeter på grund af deres positive sider:

 • Holdbarhed og lang levetid.
 • Vandmodstand.
 • Nem applikation på loftoverfladen.
 • Stort udvalg og forskellige priser.

Den eneste ulempe er den dårlige luftpermeabilitet. Og selvfølgelig afhænger kvaliteten af ​​arbejdet på, hvordan tapetet limes til loftet.

Baggrund af denne type er opdelt i flere grupper:

 • Flad vinyl med glat finish og glans.
 • Vinyl med tekstur giver dig mulighed for at lave tapet under udseende af byggematerialer.
 • Tung vinyl kan efterligne en sten, den er meget tyk.
 • Vinyl af flere lag. Disse tapeter ligner silke og er meget dyre.

Glasfiber

Dette materiale ses sjældent på loftet af en lejlighed. Glasfiber er lavet et specielt grundlag, hvor forskellige tegninger anvendes. Materialet er sikkert og der er ingen skadelige blandinger.

Materiale fordele

 • Brug modstand og holdbarhed. Disse tapeter vil vare op til tredive år.
 • De brænder ikke, udsend ikke skadelige elementer, når de opvarmes.
 • Hjælp til at opretholde et behageligt indeklima.
 • Opsaml ikke støv og vask godt.
 • Du kan ændre farven på tapetet op til tyve gange.
 • I det indre af rummet anbringes glasvægpapir med relief. Dette er en anden fordel, fordi de passer til ethvert design.

Glasfiber ser meget harmonisk og dyrt ud. Du kan se dette ved at se på billedet af loftets tapet i interiøret.

Flydende tapet

Sommetider kaldes flydende tapet gips til dekoration. Forskel fra andre typer baggrunde:

 • Disse tapeter bliver let på overflader med et stort antal hjørner.
 • Flydende tapet klæber til enhver overflade.
 • Støv ophobes ikke, vådt rengøring er ikke nødvendigt for dem.
 • Baggrunde er sikre og lavet af miljøvenlige materialer.
 • Flydende tapet tillader ikke støj og varme.

Ulempen er, at flydende tapet ikke kan bruges i køkkenet eller i badeværelset.

Anvendelse af flydende tapet

Først skal du forberede loftets overflade, for den gamle belægning fjernes, og manglerne glattes med et kit. Men der er en advarsel, når der påføres flydende tapet til loftet får fugt, og kittet tåler det ikke. For at gøre dette, først på toppen af ​​putten, skal du male loftet med vandbaseret maling.

Til fremstilling af tapet anbefales at bruge en speciel mixer, takket være ham, vil massen være homogen. Blandingen sættes til varmt vand i små portioner og blandes. Efter at have forladt den resulterende tekstur i en halv time og begynder at påføres på overfladen af ​​loftet med en spatel. Det tager omkring tolv timer at tapetet tørrer - det afhænger af tykkelsen.

lofter

På trods af populariteten af ​​stræklofter eller flere niveauer, komplekse strukturer, såsom gipsplader, vil mange lejlighedsejere stadig se overfladen klistret over med tapet. Og denne beslutning har ikke mistet sin relevans. Tværtimod, takket være forskellige materialer med rige farver og en overflod af udskrifter, kan du oprette alt på loftet: fra en helt plausibel illusion af en stjerneklar himmel til en blomstrende paradishave. Producenterne vil få svaret for højteknologiske interiører og klassiske værelser. Artiklen vil diskutere afslutningen af ​​loftet tapet.

Indhold:

Ikke-vævet tapet på loftet

Flizelin er en klud af cellulosefibre og nogle ingredienser til forbedring af materialets kvalitet. Da 70% af denne belægning er en naturlig komponent, er tapet også sikkert og dampgennemtrængeligt. De betragtes som ekstremt holdbare og kan skjule nogle mindre overfladefejl. De tilskrives mange ejendomme, men afgørende i udvælgelsen og i overensstemmelse med virkeligheden er disse:

 • Belægningen er virkelig i stand til at maskere små uregelmæssigheder og endda forstærke microcracks. Men dette afbryder på ingen måde den forberedende fase af arbejdet, før du lægger tapet til loftet, når overfladen bliver inspiceret for fejl og bortskaffes, hvis den findes. Stol på et solidt fundament og præget mønster er ikke det værd. Ellers vil selv en dyr belægning se sløv og uacceptabel.

Baggrund på loftet foto

 • Flizelin som en base tillader ikke tapetet at strække og suge. Komfort på arbejdspladsen er den værdifulde kvalitet af ethvert materiale.
 • Forenkling af lime ligger i, at limens anvendelse ikke forekommer på et bredt lærred, men direkte på underlaget. Dette øger ikke kun færdiggørelsens hastighed, men gør det også lettere at docke, når du vil justere mønsteret på de tilstødende dåser.
 • Der er ingen begrænsninger for limning af ikke-vævet tapet. De smukt dekorere loftet af noget materiale.
 • Hygiejne og ikke-toksicitet er vigtige egenskaber, så du kan sikkert dekorere loftet i børnenes værelse med ikke-vævet tapet.
 • Fabrikanter garanterer, at en sådan belægning under indflydelse af sollys ikke vil miste lysets lysstyrke.
 • De frigives, herunder til maleri.
 • Blandt de positive aspekter ved deres anvendelse kaldes nem demontering: når toplaget kan fjernes ret let uden langvarig gennemblødning. Og derefter vil loftet dække et jævnt lag af ikke-vævet basis. En forbruger med ethvert indkomstniveau har råd til at købe dem, fordi prisen på en rulle afhænger af populariteten af ​​producentens mærke, tekstur, farve eller tilhørende tapet til en bestemt samling.

Typer af ikke-vævet tapet

Ved køb er det vigtigt at præcisere, hvad nøjagtigt sælgeren tilbyder: tapet baseret på ikke-vævet eller faktisk ikke-vævet belægning.

 • Som det er let at gætte i det første tilfælde er det et spørgsmål om, at tekstilfibre i det første tilfælde fungerer som et substrat for et lag fint porøst vinyl. Deres karakteristiske tegn er en glat bagside, hvor mønsteret fra den dekorative belægning ikke duplikeres.
 • Fuldt uvævet tapet efter rullning gennem ruller, hvilket giver strukturen, har lindring og på bagsiden. De betragtes som holdbare, holdbare belægninger.
 • Ved at købe tapet til maleri, får køberen et felt til at eksperimentere med farve. At skabe unikke interiører - det er en god løsning. Du kan gentage belægningen flere gange. Egenskaberne af ikke-vævet stof bevares, og tapetet vil ikke deformere og vil ikke tabe tekstur.
 • Nogle typer tapet til maleri anvendes allerede med en tone. Ved køb af en sådan mulighed skal man huske på, at den anvendte farve kan variere i farve fra det planlagte resultat.

Non-woven tapet er delt af den type dekorative lag:

De sætter forskellige mønstre på dem: fra geometrisk til blomstret, kan tekstur være næsten usynlig eller udtalt. Monokrome tapeter præsenteres så rigeligt som flerfarvede. Der er et valg, og derfor frihed til kreativitet.

Sådan holder du ikke-vævet tapet på loftet

Pasteproceduren er ret standard.

 • Det er nødvendigt at slippe af med den gamle belægning, selvom det er ret fast at holde papirbaggrund. Hvidvask vaskes nødvendigvis. Dette skal gøres omhyggeligt, så at pletter eller dårligt rengjorte overflader ikke vises senere på tapetet. Som nævnt ovenfor er deres tætte struktur ikke en grund til at forsømme den forberedende fase af arbejdet.
 • Overfladen er fladt ud.
 • Selvom loftet ikke er kittet, er det nødvendigt at dække det med et lag af primer og lad det tørre ordentligt.
 • Baggrunde skæres i lærred af den ønskede størrelse.
 • Lim sammensætning du skal købe specifikt til ikke-vævet tapet. Det er ret økonomisk, og anvendes direkte til loftet.
 • Tøj limes ende til ende.

Sådan limes tapet på loftet video

Maleri tapet til loftet

Hvis ikke-vævet tapet blev købt med forventning om yderligere maling, så skal dette ske et par dage efter klistret i loftet. Øget luftfugtighed i rummet og en temperatur på mindre end 15 ° C er en grund til at øge pause mellem stadierne. Belægningen kan males om op til syv gange. Påfør latex, vandemulsion og akrylmaling.

 • Gulvet er dækket af polyethylen eller dækket af aviser.
 • Hvis du planlægger at bruge flere farver eller male en bestemt del af loftet, skal du holde maskebånd på ansøgningens grænser.
 • Valsen skal omhyggeligt "bades" i maling, så den absorberes i fibrene så godt som muligt og ikke siver ved første forsøg på at hæve armen med værktøjet til loftet.
 • Hvor valsen ikke er i stand til at give ensartet farvning ved hjælp af en børste.
 • Hvis du vil udfylde alle sporene og bumpene i mønsteret helt, skal du bruge en rulle med en tykk bunke. Gummi-hårdt værktøj giver dig mulighed for kun at anvende farve til de prægede elementer i mønsteret. Når man maler på denne måde, er det ikke nødvendigt at trykke rullen for tæt på tapetet.

Ceiling Baggrund Farve

 • Traditionelt bruger lofter lyse og rolige toner af en varm eller kold gamut, men ikke udtalt, men dæmpet. Anbefalinger kan overtrædes, hvis designet af rummet giver blomstrende orkideer på loftet eller lyse blonde mønstre.
 • Du kan kombinere farver eller flere typer ikke-vævet tapet. Dette vil opnå effekten af ​​flere niveau lofter eller skabe en følelse af dybde, plads. Så du kan adskille overfladen af ​​overfladen fra dens centrale del eller udføre zoning (for eksempel dekorere loftet lige over sengen eller opholdsområdet i stuen).
 • Plade lakerede glatte overflader kan fortyndes med indsatser med et mønster eller en anden kontrastfarve.

Vinyl tapet på loftet

 • Vinyl tapet på lige fod med ikke-vævet nyd succes med dem, der ønsker at opdatere indretningen af ​​deres egen lejlighed. De adskiller sig ved holdbarhed, et stort antal variationer på temaet farve, tekstur og mønster, men du kan passe dem med vådrensning.
 • Grundlaget for dem kan være papir eller ikke-vævet. Den anden mulighed er at foretrække, men koster også mere. Prisen kan også påvirkes af tykkelsen af ​​PVC-laget. Ikke for tykt vinyl tapet må kun tørre med en lidt fugtig klud. Mere grundige kopier med lethed overfører fuld rengøring med vand.

Vinyl tapeter er også tilgængelige til maleri. Andre sorter omfatter:

 • en belægning fra det fremstillede skumvinyl uden de mønstre, der presses ud på en overflade. De er ret tætte, når der lægges lofter med sådan tapet, er små defekter gemt, herunder dårligt fyldte samlinger mellem plader af gipsvæg.
 • Hot stempling vinylcoating. De ser originale på grund af den plausible efterligning af mange forskellige materialer:
  • tekstureret gips med forskellige mønstre,
  • sten
  • tekstilbetræk.
 • Deres andet navn er kompakt vinyl. De betragtes som særligt resistente over for beskadigelse, nem at betjene. Men sådanne tapeter er stadig værdsat for en række dekorative effekter. Serigrafi er meget populær i dag, men en sådan glat overflade vil kun se perfekt ud på en omhyggeligt nivelleret base;
 • kemisk prægning giver dig mulighed for at oprette en anden type vinyl tapet - hæmmet. Rengøringsmidler kan bruges til at rengøre dem, og i form af fugtresistens anses de for at være rigtige mestere blandt deres egen slags. Derfor kan de dekorere lofter selv i et så spændende rum som til færdigbehandling af materialer, som et køkken.

Hvad er glasfiber?

Glasfiber er ikke helt det sædvanlige materiale til limning af lofter i lejligheden. Glasfibre af forskellig størrelse bliver garnemner. En særlig teknologi bruges til at væve en base, hvor forskellige tegninger anvendes. Denne belægning er "født" af kvarts sand, lime, dolomit og sodavand. Det er helt miljøvenligt, indeholder ikke skadelige urenheder. Enestående slidstyrke er ikke den eneste fordel ved dette materiale.

 • Brandsikring. Denne erklæring kræver ikke verifikation. Bare husk om sammensætningen af ​​tapetet. De udsender ikke stoffer, der er skadelige for mennesker og miljøet, når de opvarmes, og forhindrer yderligere spredning af ild.
 • Bidrage til vedligeholdelsen af ​​et godt mikroklima i rummet.
 • Vask med enhver sammensætning til rengøring, ikke tiltrækker støv.
 • Meget holdbar. Dette positive punkt er vigtigt ikke kun, når du arbejder med materialet. Overfladen klistret med sådan tapet får ekstra forstærkning.
 • Holdbarhed. Fabrikanter hævder at livet af sådan tapet - 30 år.
 • Gentagelse, når limet glas tapet kan være op til 20 gange. Antallet af operationer påvirker ikke figuren på nogen måde.
 • Glasfiber i interiøret. Denne belægning har et interessant præget mønster. Ofte er det en sildben eller diamanter, men mange virksomheder er involveret i fremstilling af materiale til ordre, og ethvert tryk af interesse for køberen vil flaunere på loftet i hans hus. Det vigtigste er, at en sådan struktur er egnet til ethvert interiør, det er kun vigtigt at vælge komplementet til det, for eksempel at skabe en klassisk stil af stuck eller bruge en farve til at skabe en romantisk atmosfære eller give et strengt udseende.

Nuancerne af valg

Det er vigtigt at vide ikke kun, hvordan man limer dette materiale, men også hvordan man vælger det korrekt. Høj kvalitet glas vægmalerier vil være nøglen til en lang levetid, og deres udseende vil være upåklagelig. Dette er især vigtigt, når tapet er valgt til loftet i køkkenet og kræver periodisk vask, især over kogepladen.

Nogle beskidte tricks af skrupelløse producenter kan se sådan ud:

 • kludene er imprægneret med en stivelsesbaseret sammensætning, de bliver således mere tætte og lette. Og efter at et stykke materiale er imprægneret med lim, som vil opløse stivelsen, forsvinder alt det klare mønster sammen med det;
 • fibre specielt "kæmmet", fluffing dem op for at opnå den samme smukke relief. Efter at have klæbet, forsvinder den kunstige virkning.

Desværre kan sådan en bedrageri kun kontrolleres, efter at et forsøget stykke lærred er limet til overfladen. Et af "indikatorerne" for kvalitetsdækning er tilstedeværelsen af ​​en lang garantiperiode. Hvis det er fraværende eller ubetydeligt - det er en grund til at opgive købet. Forsink ikke anmodningen om at installere rullen. Det skal være intakt, uden revner og flisede fragmenter. Hvis der er noget, betyder det, at produkterne er ringe. Kanten af ​​en anstændig prøve er ikke shaggy. De behandles og ligner en lige pæn og "forseglet" skæring. En anden garanti for kvalitet er køb af materiale fra dokumenterede mærker. Men cullet fra berømte producenter har sin egen (for mange forbrugere, en meget betydelig) ulempe. Det handler om høje omkostninger. Under alle omstændigheder, før du køber et produkt af et bestemt mærke eller prisklasse, er det bedre at kigge efter anmeldelser om det.

Sådan lim glas tapet på loftet

 • Før du limer tapetet til loftet, skal overfladen være nivelleret og rengøres fra den gamle belægning. For det første skæres en rulle af materiale i lærred af den krævede længde med en lille justeringsmargen. Dernæst skal du bestemme, hvorledes arbejdet skal udføres: ark kan limes fra væggen eller fra midten af ​​loftet. For nemheds skyld er der tegnet en omtrentlig linje langs hvilken det første stykke lærred vil blive placeret. Lim påføres med en rulle direkte på loftet, så det er bedre at hælde en lille mængde i malkebakken.
 • Påfør den klæbende sammensætning bør striber, der er lidt bredere end glasfiber. Den optimale bredde på +5 cm til arkets størrelse. Steder, der er vanskelige at behandle med en rulle (hjørner, områder nær rør), holdes med en børste eller pensel. Klippestykket påføres overfladen, der er dækket med lim og udjævnes ved hjælp af en tapetspatel. Du bør ikke stærkt stryge kanterne af arket, hvis et andet fragment er limet i kvarteret. Dette "trick" vil hjælpe under sammenføjningen af ​​to stykker.
 • Når du arbejder på at indsætte, er det vigtigt at gøre det prægede mønster match. Her er det nyttigt at lager, som blev lagt på skærefasen. Hvis man ser tæt på, bliver teksturens mønster i form af lidt fremspringende bump og små nedtryk synlige. Lim den næste sektion. Nu skal du vedlægge et glasfiberplade tæt på det allerede limede ark. For forsigtigt at glide det løse stykke, vil du kombinere mønsteret på begge dele af materialet. Monteringsafstanden er normalt lille og overstiger ikke nogle få millimeter. Over hele længden af ​​samlingen skal du forsigtigt fjerne overskydende lim med en tør klud. Derefter passeres med en spatel og langs sømmen og langs stykket, der netop er blevet indsat.
 • Efter afslutning af vinduet i rummet skal være tæt lukket for at undgå udkast. Tørringen vil tage meget mere tid i dette tilfælde, men det vil have den bedste effekt på kvaliteten. Derudover rådgiver eksperter om limtørringstiden for at beskytte glasvæggen mod direkte sollys. Det er nemmest at lukke vinduerne med gardiner, og hvis reparationer foretages i et rum, hvor der endnu ikke er nogen, skal du forsegle åbningen med aviser.

Malingsglas

Denne fase er nok den mest behagelige og mindre vanskelige af alle. Dette er ikke så meget efterbehandling som skabelsen af ​​indretning. Der findes dog stadig nogle finesser.

 • Hvis du planlægger at få en glat og ensartet farve i loftet, så skal man ved maleri bruge en konstruktionsrulle, der jævnt fordeler malingspartiklerne på gulvet og "imponerer" dem ind i lærredens tekstur.
 • Sommetider bør loftet have lyse striber på hovedfarven ifølge den kreative idé. Så skal du få en hård og tæt skumgummi (eller gummi) rulle. Det giver ikke en sådan fyldning af materialet, og der dannes uberørte områder.
 • Utilgængelige steder og led med væggen behandles traditionelt med en børste. Behøver at male i tynde lag, hvor det samlede antal ikke må være mere end tre. Før hver nye applikation skal du lade det forrige lag tørre i mindst 12 timer. Til reference: Det optimale forbrug på 600 gram maling pr. M². Små ændringer i denne indikator er mulige på grund af densiteten af ​​det valgte materiale. Meget tæt tapet vil kræve mere omkostning og omvendt.

Hvilken maling er bedre at vælge. Til arbejde i boligområder anbefales det at give fortrinsret til vandbaseret maling, der er baseret på akrylbindemidler. Den påføres let, tørrer hurtigt og har ikke en skarp irriterende lugt.

Flydende tapet på loftet

Dem, der endnu ikke har stødt på denne type dækning, bør notere dette materiale. I kerne er det ikke så meget et tapet, som en slags dekorative gips.

Særlige træk er:

 • elasticitet. De er velegnede til værelser med "komplekse" overflader: et stort antal hjørner, nicher, fremspring;
 • flydende tapet fast sammenkobling med enhver form for overflader;
 • Denne coating har en god antistatisk effekt. Støvet på dem næsten ikke bosætter sig. Og som en mulighed for rengøring renseri tilbydes af en støvsuger;
 • Miljøvenlighed af flydende tapet bestemmes af sammensætningen: tekstilfibre (oftest kunstig silke), cellulose. Komponenten, der tjener som et bindemiddel til dem, opnås også i processen med træforarbejdning;
 • dampgennemtrængelighed;
 • efter påføring af væsken tapet er ikke kun en dekorativ belægning, men også spille rollen som varme og lydisolering lag;
 • nem udskiftning. Hvis en del af belægningen er beskadiget, er det ikke nødvendigt at forny hele overfladen. Kun den beskadigede del af tapetet er genstand for udskiftning. Det vigtigste er, at der ikke vil være nogen forskel mellem den nye og den gamle belægning.

Minus en: frygten for fugt. I køkkenet vil sådant materiale være upassende. Men på grund af miljøvenlighed og nem reparation kan denne type tapet dekorere i børnehaven ikke kun loftet.

Hvordan man anvender flydende tapet på loftet

 • Fremstillingsprocessen er ret standard: gamle belægninger fjernes, overfladen sprøjtes efter behov. Ansøgningsprocessen forudsætter at sammensætningen af ​​tapetet vil indeholde en vis mængde væske, som kittet ikke tåler. Derfor skal loftet males med vandbaseret maling inden du anvender tapetet. Alternativt kan der ved nivelleringstrin PVA lim sættes til gipsgipset i et forhold på 3 til 1. Hvis loftet er en GFL-struktur, anbefales hele overfladen at være kitt og ikke kun leddene.
 • Det er bedre at blande tapet ved hjælp af en byggemixer, så i processen er der ikke dannet et stort antal klumper. For det første hældes varmt vand i den fremstillede beholder, og blandingen tilsættes i små portioner under kontinuerlig omrøring. Derefter holdes den i 20 minutter, igen intensivt blandet og begynder at påføres.
 • Blandingen opsamles i små portioner på en spatel og spredes forsigtigt over overfladen. Der bør ikke være nogen tydelige overgange mellem applikationsområderne. Ujævnhed, tomt område er let at fjerne, hvis du fugter lidt med vand og glat med en spatel med en lille mængde af blandingen. Vær ikke ivrig i ønsket om at foretage tilpasninger. At vådde den allerede anvendte tapet mere end tre gange anbefales ikke.
 • Afhængigt af lagtykkelsen, fugtigheden og temperaturen i rummet vil væskebaggrund tage fra 12 timer til tre dage for at tørre. Dem, der ikke er bange for vanskeligheder, kan du prøve at kombinere flere farver eller lave et mønster af flydende tapet i en skygge, og baggrunden "fylder" med en anden kontrastfarve.

Vær ikke bange for at anvende nye materialer eller bruge allerede påvist belægninger. Alt, hvad der sker med overholdelse af teknologi og smag, vil aldrig gå ud af mode!

Loftsbaggrunde: Skræddersyede løsninger til stilfuldt interiør

Ved udarbejdelsen af ​​et smukt og harmonisk interiør er det nødvendigt at være tilstrækkelig opmærksom på absolut alle detaljer. Dette gælder ikke kun møbler og dekorationer, men også dekoration. I dag i forretningerne kan du møde et bredt udvalg af forskellige efterbehandling materialer, fra klassisk til meget original og højteknologisk. Mange forbrugere i vores tid til at designe loftet drejer sig om forskellige typer tapet.

Tiderne, hvor tapetet var tyndt og kun lavet af papir, er langt væk. Moderne producenter producerer mere pålidelige dåser, der ikke kun tjener meget lang tid, men også ser luksuriøse ud. Lad os se nærmere på, hvilke typer tapet der findes på markedet i dag.

papir

Papir wallpapers er blandt de mest berømte. Deres sammensætning indeholder ren cellulose, der taler om deres miljøvenlighed og sikkerhed. Til konstruktion af loftet kan du hente absolut papirpapir. Sortimentet af disse efterbehandling materialer er så stort, at du kan købe passende indstillinger til det indre af enhver stil. Imidlertid har sådanne tapeter deres ulemper.

Først og fremmest skal det bemærkes, at lærredene af papir ikke har høj styrke. De er meget nemme at rive. Også de kan ikke vaskes. Efter kontakt med vand kan sådanne efterbehandlingsmaterialer miste deres attraktive udseende for evigt. Lidt længere kan tjene et særligt papir tapet til maleri.

Fleece

Den næstmest populære i dag er ikke-vævet stof. Faktisk er disse de samme papirversioner, men de skelnes af en mere tæt og pålidelig base, som indeholder specielle vævede fibre. På grund af denne struktur er disse tapeter tætte, slidstærk og slidstærk.

Det er værd at bemærke, at ikke-vævet stof er perfekt åndbart. Derfor kommer der aldrig en form eller svamp op på disse "vejrtrækningsmaterialer". Non-woven tapet er ofte valgt til at afslutte loftet i hjemmet, som de tjener i lang tid og ser attraktive ud.

vinyl

Disse typer af tapet er forskellige, fordi de har en særlig belægning af skummet vinyl. Det anbringes på en papirbase eller basis af ikke-vævet. Selvfølgelig anses sidstnævnte for mere holdbare. Mange forbrugere vælger vinyl tapet, da de kan vaskes. På grund af denne kvalitet kan sådanne klæder lime i næsten ethvert rum, det være sig en entré, stue, køkken eller soveværelse. Derudover er det værd at bemærke, at sådanne materialer skelnes af tæthed, så de kan bruges til at skjule nogle defekter på loftets overflade (for eksempel revner eller små uregelmæssigheder).

Vinyl tapet prale af holdbarhed. De ser pæne og æstetisk glædeligt ud, og i lang tid beholder de en smuk udsigt uden at falme eller deformere.

akryl

Passer til loft og moderne akryl tapet. De er på mange måder ligner vinyl versioner, men de har en speciel akryl belægning, som spiller rollen som det øverste lag. Disse sække er som regel ret tynde. De er godt åndbare og beskytter basen mod udseendet af svamp og skimmel, der er farligt for menneskers sundhed.

glasfiber

Disse typer af tapet optrådte på markedet for efterbehandling materialer relativt nylig. De er designet til maleri, så ved hjælp af dem kan du ændre indretningens farveplan efter eget valg. Den største fordel ved glasfiberdug er, at de tjener meget lang tid og er præget af øget styrke. Sådanne egenskaber er meget vigtige, når det kommer til at afslutte loftet i rummet, da hyppig genindlimning af et sådant område vil tage meget tid og kræfter.

Hvad angår manglerne i glasfiber tapet, så skal du kun være opmærksom på, at de ikke kan prale af et stort udvalg af farver. Som regel er der i butikkerne enkle monokromatiske varianter af rolige og neutrale farver, så det er ikke så nemt at samle helt unikke muligheder.

klud

Tekstilservietter har et rigt udseende og tjener mere end et år. Dog bør de ikke limes i alle værelser. Den største ulempe ved sådanne materialer er, at de bliver snavset meget let og hurtigt absorberer fremmede lugt. På grund af dette bør de ikke bruges i udsmykningen af ​​loftet i køkkenet, loggia / balkon eller hall. Under sådanne forhold vil vævede klæder hurtigt miste deres udseende og skal genindlimes.

metal

Disse efterbehandlingsmaterialer optrådte også på markedet ret for nylig, men i den korte tid af deres eksistens formåede de at vinde forbrugernes kærlighed på grund af deres smukke design. Først og fremmest er det værd at bemærke den interessante og iøjnefaldende blænding, der vises på overfladen af ​​disse baggrunde, når solen kommer på dem. På loftet ser disse efterbehandlingsmaterialer særligt attraktivt ud.

Med deres hjælp kan du visuelt udvide rummet og gøre det lettere. Det dekorative lag af sådanne klæder består af den tyndeste aluminiumfolie. Denne komponent gør metalbaggrunden den mest holdbare og slidstærk. Det er ikke let at beskadige dem, især hvis de er placeret i loftet.

Disse tapeter er ikke bange for direkte sollys. Under sådanne forhold mister de ikke deres lysstyrke, glans og form. De kan let vaskes, da metalbelægninger slet ikke er bange for fugt og fugt. Derudover har denne finish fremragende lydisoleringsegenskaber.

flydende

Den mest interessante og usædvanlige anses for at være mere moderne flydende tapet. De kombinerer alle de bedste funktioner i standardrulleindstillinger. Eksternt er væskeformede lærduer vanskelige at skelne fra almindeligt gips. Men deres sammensætning er meget forskellig fra traditionelle efterbehandling materialer. Produktionen af ​​disse produkter gælder ikke sand, og hovedkomponenten er cellulose. Attraktivt udseende af dette tapet vil have ved hjælp af specielle dekorative fibre, glitter og sikre naturlige farvestoffer.

For at påføre loftet eller væggene skal væskebåndet fortyndes med vand. De vigtigste fordele ved flydende dåser er, at de ikke har nogen ledd, danner en smuk og let relief tekstur af overflader, maske uregelmæssigheder og mangler i basen og tjener mindst 6 år.

Vægmaleri

Sådanne malerier var populære i den fjerne fortid. Imidlertid er moderne tapet mere "naturligt" og billedkvalitets billede, som radikalt kan ændre indretningens stil og orientering. For at afslutte loftet anbefales det at henvise til billedet, der viser en blå himmel med luftskyer, en nattehimmel med skinnende stjerner og andre lignende belægninger.

Fordele og ulemper

I øjeblikket vender mange ejere til loftets design med smukke tapet. Sådan popularitet skyldes en række fordele forbundet med en sådan attraktiv finish:

 • Et sådant design af loftet i rummet kan ikke kaldes dyrt. Du kan omdanne situationen uden at bruge transcendentale beløb;
 • Det er værd at bemærke et smukt udvalg af moderne baggrunde. Dette tyder på, at du kan vælge de perfekte muligheder for absolut ensemble, hvad enten det er strenge klassiske eller fancy barok;
 • forskellige lærred på loftet ser godt ud i en fælles kombination, som giver brugerne mulighed for at skabe et helt unikt og smukt ensemble;
 • til anvendelse af tapet på overfladen af ​​loftet behøver ikke at købe dyrt specialudstyr;
 • faglige færdigheder i denne form for arbejde er også helt valgfri, så du kan helt overlejre loftet selv uden at vende sig til fagfolk og ikke bruge ekstra penge;
 • Loftet er ikke nødvendigvis langt og forsigtigt forberede sig til at indsætte tapet. Desuden er nogle efterbehandling materialer i stand til at skjule mange defekter af basen;
 • Ved hjælp af velvalgte lærred kan du visuelt hæve loftet og endda udvide rummet. Til dette formål anbefales det at vælge lettere versioner, uden et stort antal små udskrifter og mønstre.

På trods af en så imponerende liste over fordele er der nogle ulemper ved loftets tapet. Disse omfatter:

 • kort levetid. Selvfølgelig afhænger denne parameter stort set af de materialer, som stoffet er fremstillet af. Coatings fra indenlandske virksomheder som regel skal ændres hvert 3-5 år (afhængigt af de forhold, hvor de er placeret). Importerede produkter er mere holdbare og pålidelige. Løvenes andel af udenlandske virksomheder tilbyder et valg af købere af høj kvalitet tæt på maleri. Efter lidt tid kan de simpelthen være malet, opdateret og forfriskende interiøret;
 • besværligt arbejde. At lægge tapet på loftet er meget vanskeligere end på væggen. Med sådanne opgaver er det ikke let at klare sig alene. Det er bedre at spørge nogen om hjælp;
 • Indsæt ikke tapet på loftet i et rum med høj luftfugtighed. På trods af at mange sorter af finishmaterialer i dag ikke er bange for vand, stadig under konstant fugt og fugtighed, kan de skrælle fra bunden og miste deres attraktivitet.

Nuværende indretning

Ved udførelsen af ​​reparationen af ​​boligen vil hver ejer inddrage alt det eneste mest stilfulde og attraktive. Til dette skal du være opmærksom ikke kun på kvaliteten og skyggen af ​​loftets tapet, men også deres dekorative komponenter. En af de mest originale og mindeværdige er wallpapers. Som indretning kan de indeholde billeder af kosmiske og naturlige landskaber samt marine sammensætninger. Sådanne prøver er ofte limet i soveværelset eller stuen.

Attraktiv, men diskret i mange interiører, ser tekstureret tapet. Oftere har de neutrale og rolige farver. Derudover skjuler de helt de små uregelmæssigheder af grundene, hvilket gør dem så populære. Loftet i rummet kan også klistres over med glitter. Imidlertid bør disse elementer ikke være for mange for ikke at danne et alt for stort ensemble.

Trenden i de seneste år er lærred efterligner træ, sten eller mursten. Disse produkter ser organisk ikke kun ud i moderne, men også i historiske, brutale og endda fancy interiører. Original i interiøret vil se og "krøllet" tapet. På sådanne belægninger er der ikke for store folder, som om de blev knust i hænderne, før de smidede.

Hvis du ønsker at bringe en interessant kjole til indersiden af ​​soveværelset, så skal du kigge efter fancy loftbaggrunde med fosforelementer, der lyser i mørket. I dag anvendes kun sikre materialer til fremstilling af sådanne materialer, der ikke skader husstandens sundhed, så du kan klæbe dem selv i børnenes værelse.

Moderigtige glødende individer er af tre typer:

 • sølv. I sammensætningen af ​​disse lærred er der specielle sølvtråde, der fungerer som ledere af lys. I butikker i dag kan du møde muligheder, hvor sådanne komponenter kan justeres eksternt;
 • fluorescerende. Den særprægede kvalitet af disse glødende tapeter er deres unikke mønster. Som regel har det et interessant tredimensionelt format, som gør billeder på lærredene "levende";
 • lyuminomorfnye. Disse tapeter er ideelle til efterbehandling af børnenes værelse. De adskiller sig lidt sjusket tegninger.

I dag er specielle tapeter med en blank overflade meget populære. De kan bruges i både små og rummelige værelser. På grund af den smarte spejloverflade kan rummet virke mere voluminøst og tankevækkende. Du kan bruge glatte belægninger i næsten ethvert interiør, hvad enten det er et soveværelse eller en stue.

Disse dåser er:

farver

I dag i forretningerne kan du mødes med mange lofts tapet af forskellige farver. Overvej hvilke farveindstillinger i dag er blandt de mest populære:

 • tapet, malet i en universel og klassisk hvid farve. De kan limes i et lyst eller mørkt såvel som i et snehvidt rum med rige dekorative elementer til fortynding af overdreven hvidhed;
 • grønne dåser. Denne beroligende farve kan vælges til indretningen i en klassisk eller mere levende farver. For eksempel kan det være et lysegult, beige, blåt eller sandigt ensemble;
 • mørkt tapet anbefales ikke at klæbe i loftet i et rum med de samme mørke vægge. Mørkegrå, mørkeblå eller sort lærred bør vælges til lighterrum. Den skabte kontrast vil se meget stilfuld og moderne ud;
 • i moderne interiør spejl eller metal belægninger vil se spektakulære og organiske.

Følgende mønstre og udskrifter kan være til stede på overfladen af ​​smukke og højkvalitets loftbaggrunde:

 • stjerneklar himmel;
 • kompositioner med en engel (eller flere engle) og skyer
 • imiteret fliser
 • rumsamlinger med stjerner og planeter;
 • udsmykkede og elegante mønstre af kontrasterende toner;
 • billeder af tegneseriefigurer, fly og biler (til børns værelser);
 • blomstermotiver.

Hvordan vælger man?

Udvælgelsen af ​​tapet til afslutning af loftet skal behandles så alvorligt som valget af vægmaterialer. På jagt efter egnede lærred bør du holde fast i nogle enkle design råd, så du ikke skal forveksle med valget:

 • foretrækker tættere og mere pålidelige produkter. En sådan finish vil vare meget længere og vil bevare et attraktivt udseende i lang tid;
 • Hvis der er uregelmæssigheder eller andre lignende fejl i loftet, er det bedre at klæbe præget klud på det, hvilket nemt kan skjule mange af manglerne i basen.
 • Glem ikke om farvekombinationer. For eksempel, hvis der er et lyst gulv og mørke vægge i rummet, så kan loftet klistres over med muligheder for neutrale eller lyse farver. Selvfølgelig afhænger meget i dette tilfælde af møblernes farver;
 • For værelser med lave lofter anbefales det ikke at købe for mørkt linned. Visuelt kan de skabe illusionen af ​​et lille rum med et lavt og "knusende" loft.

At være i et sådant miljø ville ikke være meget behageligt;

 • hvis du foretrækker lyse og mættede klæder, er det bedre at klæbe dem i hallen og i stuen af ​​den tilsvarende stil. I soveværelset (både voksen og barn) anbefaler designere limning neutral, pastel og beroligende tapet. De vil ikke forårsage irritation og forstyrre den hurtige søvn;
 • Eksperter anbefaler ikke at købe for tæt og tungt tapet til loft trimning (alt skal være moderat). Disse lærred er mere holdbare, men med tiden kan de afskrække fra bunden under deres egen vægt;
 • Køb ikke tapet til loftet, hvis rummet har et højt fugtindhold. Under sådanne forhold holder ingen lærred for lang tid;
 • Køb loft tapet kun til velrenommerede producenter. Ellers er der stor risiko for at løbe ind i ubestandige lærred, som kan bevæge sig væk fra basen efter kort tid og ødelægge hele billedet af interiøret.

Smukke eksempler og muligheder

Loftet, klistret over med velvalgt tapet, er i stand til at omdanne interiøret og gøre det helt unikt. For eksempel kan hvidt lærred med geometriske mørkebrune ornamenter se fantastisk ud i et lyst rum med møbler malet i sort og gul. Ensemblet vil være kontrasterende, men ikke irriterende.