Bearbejdning af bjælker af træbjælker

At gøre den interne rekonstruktion af dacha, jeg løb ind i et problem. Huset blev bygget for 30 år siden, gulvbjælken af ​​den rå (med en lur) træ 200x200 uden belægning. I mange år har bjælkerne ikke mistet deres ydeevne, men havde et meget grimt udseende. Hertil kommer, at det i starten syntes at være umuligt at behandle dem på stedet. Jeg reviderede forskellige materialer, men jeg kunne ikke lide noget, den erkendelse, at jeg vil dekorere naturmateriale, gav mig ikke ro i sindet, især da jeg så på supermarkeder ved indretningen af ​​polystyrenbjælker. Selvfølgelig er disse bjælker smukt, og mange mennesker køber dem til at lave efterligninger, men jeg får det modsatte.

Jeg besluttede bestemt at behandle "brainstorming" bjælkerne (dette er nu fashionable) og beslutningen blev truffet.

Jeg ved ikke, hvad denne teknologi kaldes, men det er ekstremt simpelt, og jeg vil dele med dig:

Instrument: 1. Det tyndvæggede rør 150-200 mm lange, diameter 12-20 mm, fortrinsvis rustfrit stål. 2. Hammeren.

Vi skærper enden af ​​røret med en slibestang omkring omkredsen, ligesom de laver hak til fremstilling af gummipakninger.

Figur 1 viser, hvordan man forarbejder træværk. Værktøjet (rør) skal holdes i en vinkel på 25-45 grader til overfladen, der skal behandles, og blæs hammeren let af træoverfladen med lette hammerblæser.

Det første slag sættes stærkt på, med røret anbragt i en vinkel på op til 45 grader. Og efter stødet går den dybt ind i træet med 3-5 mm. Reducer rørets vinkel og med et let slag fjerner vi skalaen. Det er meget vigtigt at mærke i hvilken retning behandlingen skal udføres: Hvis slangen ikke slår af skalaen, når den rammes af en hammer, men tværtimod er den indlejret i massivt træ, splittes det, så behandlingsretningen skal ændres til det modsatte. Ved forarbejdning af store knuder ændrer retningen mange gange (for det meste i en cirkel). Det kan synes, at dette er et meget omhyggeligt og langt arbejde. Det virker ikke rigtig meget hurtigt, men så går alt meget hurtigere. Efter forarbejdning bliver overfladen let rengjort med en stor emery klud. Beskyttende imprægnering og maling med lak til din smag. Jeg var meget tilfreds med resultatet (Figur 2 og 3) og fortryder ikke tiden, men jeg tilbragte 3-4 timer på en stråle, og der var kun 3 stykker.

Det ville sikkert være hurtigere at "sy" disse bjælker med en slags plastik, og hænderne ville ikke gøre ondt, men kigger på det opnåede resultat er ikke ked af det her, og smerten i hænderne er nu nyttig, ikke alle holder sig til musen med et tastatur (som det er nu). Desuden havde denne historie en fortsættelse, men jeg vil fortælle om det senere.

Sådan behandles gulv og loft bjælker af logs og tømmer, interfloor gulve i huset fra rotting, skimmelsvamp og svamp

At vælge et antiseptisk stof end at behandle interfloor overlapninger, gulv og loft bjælker fra logs og tømmer fra svampe, skimmelsvamp, rådner, ild, hvilket giver dem brandhæmmende egenskaber

Behandling af gulv- og loftbjælker i huset og badet udføres for at beskytte dem mod skader fra rot, skimmel og svamp i den indledende fase af opbygningen af ​​et hus eller et bad eller på tidspunktet for afslutningen. Interfloor overlaps er også vigtigt at behandle med antiseptisk for at beskytte træet, fordi I fremtiden vil disse områder af huset blive syet og adgang til gulvbjælker, loftbjælker, skjulte hulrum og gulvbelægninger vil blive begrænset eller umuligt uden delvis eller fuldstændig demontering af gulv, loft, skillevægge eller loftsgulve.
For at vælge den rigtige antiseptiske til gulv- og loftbjælker samt en antiseptisk eller imprægneringsgrad, skal du kende en simpel regel til behandling af gulve og strukturer:

 1. I huset og især i badet skal der lægges større opmærksomhed ved behandling af gulvbjælker og hårde gulve med biobeskyttelse. Biobeskyttende bearbejdning af gulvbjælker forhindrer rydning af bjælker fra en bjælke eller stang, bord osv. i rum med høj luftfugtighed og risiko for skimmel og meldug.
 2. Loftbjælker og loftbjælker samt mellemgulvlofter og -konstruktioner bør beskyttes ved ikke blot at anvende antiseptiske midler fra svampe, antiseptiske midler fra skimmelsvamp, sammensætning fra rådne træ (biobeskyttende imprægnering til træ), men også fra ild og spredning af ild. For at gøre dette skal du bruge brandhæmmende antiseptika og brandhæmmende imprægnering.

Hvornår skal man begynde at behandle gulv- og loftbjælker med brand- og biobeskyttende stoffer:

 1. For at beskytte gulv- og loftbjælker fra mørkningen for at beskytte gulvlofter fra skimmel og meldug til behandling af gulv- og loftbjælker, brædder og tømmer under opbevaring af høstet skov eller tømmer, forberedt til skæring af tømmer eller træ, inden det samles.
 2. For at beskytte gulvbjælkerne fra skimmel og fra billebaglen er det nødvendigt at beskytte tololochnye bjælker og gulvblade på tidspunktet for samlingen af ​​dit hjem eller bad.
 3. Gulvbjælkerne fra svampen kan behandles med et brandhæmmende antiseptisk middel, eller loftbjælkerne kan behandles umiddelbart efter at huset er samlet fra en log eller tømmer på kundens websted efter den endelige installation "under taget" for hele perioden af ​​"krympning" og "stående" af bjælkehuset til begyndelsen af ​​den endelige afslutning af bjælkehuset eller syning et hus fra en bar sidespor.
  Det er meget vigtigt at beskytte interfloor overlapninger af gulv og loft bjælker så hurtigt som muligt efter montering, siden Træstammehuse eller bade kan være høj luftfugtighed og mest modtagelige for mørkere og negative virkninger af svampe og skimmelsporer. Bjælker bærer gulvets hovedbelastning og alt, hvad du lægger på dem. Når et gulvbøjle falder, kan omkostningerne ved at reparere eller udskifte det være meget dyrt.

← Foto hvordan man behandler gulvbjælker og loft ognebiozaschitnym antiseptisk

Hvilken beskyttelse vil gulvbjælkerne, loftbjælkerne, de skjulte hulrum og interfloorlofterne i huset modtage?

 1. beskyttelse af gulv og loft bjælker mod brand, beskyttelse af loft bjælker mod brand,
 2. beskyttelse af loft og gulvstamme og bjælker i huset ved udsættelse for mørkere, skimmelsvamp, svampe,
 3. beskyttelse af gulvbjælker og loftbjælker i huset fra barkbillebaglen, beskyttelse af bjælker mod smitte af træorms larver,
 4. beskyttelse af interfloor overlappings, gulv og loft bjælker fra befugtning og fugt,
 5. reduktion af krakning af gulv- og loftbjælker fra revner.

Køb antiseptisk for at beskytte gulvbjælker og loftbjælker i huset og badet:


Valg af pålidelig imprægnering
for kvalitet, sikkerhed, pris

Hvordan man vælger en drink til log
Øvelsen af ​​håndtering af tømmerhytter. VIDEO

Er det svært at vælge sammensætningen?
Ring fra kl. 8.00 til 24.00 uden fridage

Kontakt TD Colorlak:

St. Petersborg:
pr. Stachek, 101.
(812) 919-00-96
REGISTRERING af ordren
(952) 285-80-36
Bestil kun KUN
placeringskort

Bearbejdning bjælker

Ulæste indlæg af FiziK »Tue Oct 23, 2007 11:41 am

Ulæst besked Skumbeton »Tue Nov 01, 2007 1:19 pm

Ulæst besked Skumbeton »fre Nov 02, 2007 10:42 am

Ulæst besked af MishinN »fre Nov 02, 2007 8:36 pm

Ulæste indlæg af FiziK »Tue Nov 06, 2007 6:02 pm

Ulæst besked Skumbeton »Ons Nov 07, 2007 7:48 pm

Re: Behandling af træbjælker

Ulæste indlæg af IGORL »ons 03 dec 2008 1:25

Re: Behandling af træbjælker

Ulæst besked Skumbeton »ons 03 dec 2008 07:28

Re: Behandling af træbjælker

Ulæst besked IGORL »ons 03 dec 2008 21:45

Re: Behandling af træbjælker

Ulæst besked Skumbeton »Torsdag 04 dec 2008 17:49

Re: Behandling af træbjælker

Ulæste post sot »Tue Dec 11, 2008 1:06 am

Re: Behandling af træbjælker

Ulæst besked Skumbeton »Tue Dec 11, 2008 9:28 am

end sugetræ (bjælker, gulvbrædder) for at beskytte dem mod rådne

Hej
hvordan infiltrere bjælker for at beskytte dem mod råd og fugt?
en stråle er allerede rådne, jeg vil stoppe processen..
bjælker er tørre. før det er vådt fra lækker tag

en opløsning af kobbersulfat (det var nødvendigt straks).
Lessir anti-afhentning. Flydende glas.
Processen er svært at stoppe. Måske ændres.

2 Konsta Tim
Huset blev bygget i år 56 (3 etager, jeg har 3. træ loft gulvet)
da huset blev bygget mig i verden var det ikke.
en stråle er allerede udskiftet - den var våd hele tiden. - det sted, hvor tømmerstøtterne hviler på husets mur, skiferens tag og fra vægens niveau - metalplader.

Jeg tror, ​​at den anden stråle skal ændre sig eller ej - det er ikke meget råd. men hvad du har brug for at suge det.
det er nødvendigt, at alt dette vil mislykkes i yderligere 10 år, medmindre selvfølgelig denne lejlighed ikke skal sælges, for i henhold til planerne i byens haller bliver vores huse under genopbygning i de næste 5-7 år. 10 er den maksimale tidsbegrænsning.

Hjulbrædderne kan ses på billedet i den første spændvidde af overlapningen, jeg vil ændre alt (leveret 0,7 kubikmeter tørt tømmer.

Jeg tror, ​​at nye bestyrelser suger "> eller
">
Jeg brugte det første produkt på hl og krydsfiner - vandet trænger virkelig ikke ind, absorberes ikke, imprægneringen vaskes ikke og opløses ikke med vand. Efter tørring forbliver der en solid transparent film.

men det er til internt arbejde, og det er lidt forvirrende.

på billedet IMG_3448.jpg - en stråle i troen (hvor lyset træ) er allerede nyt, blev det ændret af LCN (personer af kaukasisk nationalitet, gæstearbejdere fra bjerget zarafshan) for at få udskiftningen af ​​bjælken fra bolig- og forsyningsafdelingen i 8 måneder rotte skjolde og dækket af slagge - jeg var ikke hjemme, jeg kunne ikke kontrollere.
Generelt vil LCN blive revet af hans hænder i J for at skubbe. freaks.
At se hvordan de arbejder og hvordan nye huse bliver bygget, kun sådanne konklusioner kan gøres: det er et terrorangreb mod Rusland.
Jeg plejede at tro at LKN selv på byggepladser og ved, hvordan man gør noget - nichrome.

Nu har jeg flået alle de rotte brædder fra spændingen (2,7m2 lofthul)

Jeg tænker på at ændre den næste stråle - du kan se billedet nedenfor.
skjold sig selv - se foto IMG_3451.jpg
Fra indersiden ser det ud som IMG_3438.jpg, hullet er fyldt med et motivskum - så slaggen ikke smuldrer.

Yderligere antaget loft på hl.
ovenfra på overlapningen - ruberoid (nu er der ler + savsmuld over pladerne - slagge hældes på steder, på ler - slagge er ca. 20 cm), nedenfra, fra siden af ​​rummet langs bjælkerne ved bunden af ​​brættet 25x100 for at forstærke.
Jeg vil ikke fjerne slaggen fra den anden stråle mere - bjælkerne er stærke nok og ikke rådne der, da lækkede taget ikke der.

den gamle stråle ligger på loftet, jeg synes at skære det i midten for at kontrollere, hvordan det skæres af - hvor dybt det er rotet og forsøge at forudsige, hvor længe den anden stråle vil vare. Jeg vil virkelig ikke ændre det
slagge er støvet, der er meget snavs og en stor mængde slagger (fra loftet på 1x3,7 m samlet 20 poser)

Jeg forventer ikke nogen kondoleanser, det er heller ikke nødvendigt at give råd til at ændre bolig heller.
Men nyttige tips, der kom over en lignende - er velkomne

Sådan behandles lags? Imprægnering og antiseptika

Træ er et traditionelt, grundmateriale til gulvbelægning, på trods af dets iboende fejl. Dens struktur er baseret på organisk materiale: det gør træ mindre modstandsdygtigt over for virkningerne af destruktive faktorer end andre typer byggematerialer. Udover oxidation, og denne proces er genstand for metaller og beton, er træfibre truet af biologiske organismer, sollys, vand, ild. For at forlænge strukturernes levetid, gør bygherrer en vis indsats for at forbedre driftsforholdene for trædele eller give dem nye egenskaber.

Træbjælker: driftsforhold og beskyttelse

På grund af deres placering er gulvlag beskyttet mod sollys, de påvirkes ikke af vandstrømme eller pludselige temperaturændringer. Imidlertid påvirkes de af kondenseret og delvist kapillær fugt, såvel som levende organismer: en svamp, insekter, snegle. Indflydelsen af ​​hver faktor kan føre til skade, rottende dele. De vigtigste fjender er biologiske agenser, deres indtrængning i træstrukturen fører til blåt materiale. I sig selv bryder fejlen ikke træets styrkeegenskaber, men i de berørte områder sætter andre typer mikroorganismer sig til tiden, for hvilke fibre med blå er det bedste næringsmedium.

Der er forskellige måder at beskytte træelementerne i bygningen på. SNiP 2.03.11-85 tildeler strukturelle og kemiske foranstaltninger, der skal udføres under installationen af ​​gulve.

Et profylaktisk middel til at bekæmpe råd er en kompetent enhed af det underjordiske rum, det bør ikke samle kondensat. For at forhindre dets dannelse er der installeret ventilation i kælderen i huset: Der åbnes luftåbninger mellem gulvet og bunden af ​​gulvet, som tillader luft at cirkulere. Hvis der dannes under pladerne i en stor mængde vand og akkumuleres, udføres dræning.

I det tilfælde, hvor der er lagt en betonplade under gulvet i huset eller badet, er det ønskeligt at udstyre kælderen med lodrette huller til kondensatdræning. Hvis overfladen af ​​bunden er dækket med sand, er kanalerne valgfri.

For at beskytte lagringen mod rotting selv på lægningsstadiet er det nødvendigt at udelukke muligheden for at absorbere vand, der stiger fra jorden langs fundamentelementerne. For at gøre dette skal du udføre mekanisk hydrobeskyttelse: under stænger og brædder på steder med kontakt med bunker eller betonbase sættes bitumenholdige film.

Sammensætninger til kemisk beskyttelse af træelementer

Den vigtigste måde at forhindre dannelse af rådne på er at anvende kemiske belægninger til gulvbjælker. Alle beskyttende væsker af SNiP er opdelt i flere grupper:

 • overfladebehandling antiseptika;
 • imprægneringssammensætninger;
 • filmdannende stoffer.

Ifølge SNiP kan materialer til overflade antibakteriel beskyttelse være:

 • vandopløselig;
 • organisk;
 • olie.

Den første gruppe omfatter salte (fluorider), borater (udvaskelige antiseptika) samt forbindelser indeholdende chrom, kobber, arsen, der kaldes hårdvaskbar. Den anden gruppe omfatter alkyd-, urethan- og akrylkompositioner. Det tredje sæt antiseptika omfatter tjæreholdige stoffer, der er baseret på kul, antracen og andre lignende forbindelser. Dette omfatter også vegetabilske olier hør, hamp og tyggegummi, samt kolofonium og tjære.

Lessing materialer er beregnet til overfladeafsætning - til en dybde på 1-3 mm. Imprægneringer trænger ind i fibrene med 15-35 mm. Vandvaskerbare sammensætninger er egnede til beskyttelse af dele, der ikke er påvirket af nedbør, ikke underkastes intensiv vask: i badet kan de dækkes, for eksempel logfiler.

Funktionel brug skelne antiseptika:

 • transport;
 • konserveringsmidler;
 • blegning;
 • brandsikre (brandhæmmere).

Faktorer, der bestemmer træets egnethed

For at være helt sikker på gulvets kvalitet er det tilrådeligt at fortælle historien om oprindelsen af ​​træet, hvorfra det er planlagt at lave bjælker. Det første antimikrobielle behandlingstræ skal passere på primærsagen. Desuden er holdbarhedsperioden strengt begrænset: 12 timer efter skæring.

Det andet vigtige punkt er tørring. Ifølge normerne fra 1925 skal hele tømmeret passere gennem en obligatorisk periode med lukket opbevaring. Et nåletræ er i mindst et år, et egetræ er mere end to år gammelt. Samtidig er indikatoren for fugtighed vigtig: for fyr og gran skal den være 15-18%.

Hvis du skal placere et dampbad i et bad for at arrangere logger af rå træ, læg dem på et fugtigt fundament, de vil falde sammen om et år eller to. Den konserverende belægning vil gøre tømmeret til en lukket inkubator til udbredelse af støbeform. Det følger heraf, at du er nødt til at belægge materialet, hvilket garanteres at gennemgå forbehandling og tørring.

Kemiske beskyttelsesmaterialer

I individuel boligbyggeri anvendes både hjemmelavede imprægneringer og blandinger af fabriksfremstillede. I den første gruppe af antiseptika er der fremstillet løsninger fremstillet på basis af materialer anbefalet af GOST, SNiP, samt præparater fremstillet i henhold til populære opskrifter.

For den biologiske beskyttelse af forsinkelsen i et landbad eller i hjemmet bruger de imprægneringer baseret på salte af kobber, urinstof, linolie, en opløsning af træharpiks og bivoks. Olieblandinger opvarmes inden brug. I kombination med normal ventilation sikrer en sådan belægning en lang levetid for gulvets træelementer. Erfarne tømrere siger: Med eksisterende produkter lavet i kælderen af ​​badet, tørrer bjælkerne af tørret træ ikke.

Ifølge populære opskrifter

En af de mest populære forbindelser, som lag kan bevares, er maskinprøvning. Der er mange opskrifter, der er baseret på en kombination af olieaffald, dieselolie og forskellige salte. Imidlertid hævder håndværkerne, at belægningen med olie alene er usædvanlig pålidelig: Med hjælp kan du stoppe rottningsprocessen på de allerede beskadigede ujævne stænger.

Metoden er blevet udbredt på grund af den store forsyning af brugt olie. Effektiviteten af ​​metoden er ubestridelig: i udviklingen af ​​mange aktive stoffer, som kan neutralisere udviklingen af ​​enhver biologisk proces. Af denne grund anbefaler vi ikke at øve på hele overfladen - kemisk aktivitet er høj. Brug ikke dette materiale til at beskytte dele i badet. Det anses for relativt sikkert at vaske små områder af den mest berørte del af strålen - enderne og nedskæringerne: Det er på disse steder, at den mest tilgængelige vej er placeret, hvorigennem mikroorganismer trænger dybt ind i fibrene.

Prøven påføres på en varm måde: Opvarm blandingen i et vandbad og gnid det derefter med en kvælning eller en børste i den forberedte overflade. Det er ikke nødvendigt at polere træet før behandling, den smeltede emulsion trænger dybere, hvis overfladen forbliver uafrundet.

I overensstemmelse med kravene i standarder

Traditionelle formuleringer er opløsninger af borax, kaliumbichromat, silikatlim, eddike. I dag er der kompositioner, der har høje antibakterielle egenskaber og er sikre for andre. Disse er sammensætninger fremstillet ifølge den anbefalede opskrift i overensstemmelse med kravene i GOST, der er udformet til at udføre forskellige funktioner. I de fleste tilfælde hjælper de med at beskytte dele af huset mod skade fra levende organismer, flammer og aktive kemiske reagenser.

For at beskytte de bærende gulvbjælker i badet kan du anvende et særskilt mærke af imprægnering af industriproduktionen. Blandt dem er finske, Tikkurila, Bioks, Biosept og mange andre. Indikationer for anvendelse i hvert tilfælde er angivet på pakken (i brugsanvisningen). Sammensætninger designet til at beskytte loggen i badet, adskiller sig fra, at de giver minimal krympning af træ og lukker porerne i enderne af søjlerne og plankerne. Disse forbindelser behøver ikke nødvendigvis at beskytte materialet mod sollys, temperaturændringer og understrege teksturen af ​​fibrene.

Påfør blandingen på en kold måde, behandlingen gentages flere gange - fra to til fem. Efter imprægnering, træ dåse med alkyd eller anden polymer maling.

Sådan håndteres gulvbjælker

Hvad er lags
Fordele og ulemper med at installere lag
De lineære dimensioner af træbjælkerne
Beregning af individuelle parametre af forsinkelsen
Lag Installation Tips

Blandt moderne materialer til gulvbelægning optager trægulve et af de førende steder. Som regel er de monteret på logfiler, som er et element i husets støttestruktur. Korrekt installation påvirker pålideligheden af ​​gulvfladen og dens levetid direkte.

Hvad er lags

Bjælker, langsgående og tværgående placeret på en hård base indendørs, kaldes lags. De er fastgjort til brættet og danner et trægulv. Til fremstilling af lagret anvendes tørt førsteklasses træ, som skal slibes, dets behandling med antiseptiske og flammehæmmende midler samt forbindelser fra materielle skader af gnavere og insekter.

Lagene vist på billedet udfører følgende funktioner:

 • skaber en flad overflade og fordeler belastningen på fundamentet korrekt;
 • der dannes et luftspalte mellem den grove bund og bagsiden af ​​gulvbrættet;
 • mellemrummet mellem dem kan fyldes med lyd- og varmeisolerende materialer, hvilket fører til et fald i støjbelastningen og reducerer varmetabet
 • Takket være deres installation er det muligt at udskifte det beskadigede gulvelement hurtigt.

Hvis beregningen af ​​kønsorganer og deres installation er korrekt, vil trægulvet vare i mange år.

Fordele og ulemper med at installere lag

Der er flere fordele ved at installere gulve på logfiler:

 1. Det er muligt at lægge i rummet mellem dem ikke kun varmeisolerende materialer, men også ledninger og rør af tekniske systemer.
 2. Omkostningerne ved søjlerne er lave, og hver hjemmeværker kan sætte dem om ønsket.
 3. Den understøttende struktur af dem er i stand til at modstå en 5 tons belastning på hver "firkant".
 4. Ofte, hvis det er nødvendigt, at genoprette gulvet er nok til at reparere forsinkelse. På samme tid er gulv ikke påkrævet.
 5. Den belastning, der udøves på bygningens overlapning, er mindre end ved tilrettelæggelse af cementplade, fordi strukturen vejer lidt.
 6. Gennem brugen af ​​stænger kan du vise placeringen af ​​gulvplanet til enhver højde.
 7. Efter at konstruktionen er monteret, er der ikke behov for yderligere arbejde.

Lægning af gulvprodukter starter straks.

Gulvet monteret på logs har også ulemper:

 1. Rummets højde reduceres med flere centimeter.
 2. Den kræsne teknologi for udførelse af arbejdet. Bygningselementer er vanskelige at markere og installere.

De lineære dimensioner af træbjælkerne

Bredden og længden af ​​gulvet til gulvet er deres vigtigste parametre, som tages i betragtning ved valg af materiale til konstruktion af en træramme:

Bestemmelse af bredde. I forbindelse med installationsarbejder med rektangulær form lægges stængerne på kanten for at give træstrukturen den nødvendige stivhed. På samme tid, når gulvbjælker er lavet - størrelsen af ​​træet skal være som følger: bredden er 2 gange mindre end højden.

Bestemmelse af længde. Denne parameter er direkte afhængig af basisområdet. Når man optager logger til gulvet, bestemmes størrelsen dog under hensyntagen til teknologiske huller, da afstanden mellem bjælkerne og væggen skal være ca. 5 centimeter.

Gabet er nødvendigt for at forhindre væsentlig deformation af strukturen i tilfælde af termisk udvidelse af træ. Lagens maksimale længde uden støtte afhængig af gulvets indretning skal svare til bredden eller længden af ​​rummet.

Da lagets tykkelse til et trægulv er direkte afhængig af størrelsen af ​​spændene mellem understøtningerne, er der derfor et direkte forhold mellem lagtrinet og tykkelsen af ​​træet. Det betyder, at jo tykkere stangen, jo bredere trin.

Beregning af individuelle parametre af forsinkelsen

For at udføre beregningen af ​​gulvslaget skal der tages højde for deres grundlæggende parametre. Det skal huskes, at de skal være 1,5-2 gange højere end gulvbelægningens højde - ellers vil en hamret negle ikke kunne holde gulvbrædder.

Ved beregning af forsinkelsen, så med en 50 mm tykkelse af brættet, skal bjælkens højde være 100 millimeter (læs også: "Hvilken tykkelse på gulvbrættet passer til gulvet"). Hvis roughing er lavet af krydsfiner eller andre pladematerialer med en tykkelse på 20 millimeter, kan nedre stænger anvendes (30-40 millimeter).

Det er nødvendigt at lave træstammer af nåletræ, mens fugtindholdet i emnerne ikke må overstige 20%. Afsnittet lag for gulvet bør have en rektangulær form. Til deres savning tager pladerne en tykkelse på 50-60 millimeter.

Forberedte tømmer skal lægges i trin på 40-70 centimeter over lysstrømmen, der kommer fra vinduerne. Hvis størrelserne på værelserne og installationstrinnet er kendt, vil det være nemt at beregne overlapningslaget og antallet af krævede elementer. Før installationen skal træstænger behandles to gange med et antiseptisk middel, som kan erstattes med varmt bitumen.

Ved valg af højde tager lagret hensyn til tykkelsen af ​​isoleringslaget. Vanligvis udvælges mineraluld fra materialer til isolering, produceret i plader, hvis tykkelse er lig med 5 centimeter. Lignende bør være en sådan størrelse lag for et trægulv som højde.

Når du lægger isoleringen i to lag, skal du have en 100 mm laghøjde. Installeringstrinnet afhænger af tykkelsen af ​​det materiale, der bruges til at lægge undergulvet. Når gulvet er tyndere, jo oftere skal du installere logfiler. For eksempel, hvis 12 mm krydsfiner anvendes til underlaget til færdigbunden, skal lægningstrinnet være ca. 30 centimeter.

Normalt skabes et hårdt gulv fra et rillet bord - gran, gran eller fyr. De bruges ikke til rent gulvbelægning, fordi blødt træ er blødt - kvindernes hæle giver et mærke på overfladen. Monteret oven på gulvlaminatet eller andet materiale til efterbehandling. Med en trinforsinkelse svarende til 50 centimeter er den anbefalede tykkelse af pladerne ikke mindre end 35 millimeter.

Som regel beregnes afstanden mellem bjælkerne under hensyntagen til gulvets tykkelse. For eksempel, med en sådan parameter af brædderne som 20, 24, 30,50 mm, bør afstanden være 300, 400, 500.1000 millimeter.

Lagring udføres ikke kun af træ. De er også lavet af armeret beton, metal og forskellige polymerer. Forstærket betonprodukter, som normalt er involveret i opførelsen af ​​et landhus, er præget af højeste styrke. Lags fra andre materialer, der anvendes til reparation af gulvet.

Når træbjælker vælges som grundlag for at arrangere gulvet, er bjælkerne fastgjort med selvdrejende skruer. Størrelsen af ​​fastgørelseselementer skal være mere end 2 gange tykkelsen af ​​stængerne. Fordelen ved denne metode er, at det ikke er nødvendigt at justere højden af ​​forsinkelsen til også at anvende specielle puder.

Lag Installation Tips

Begynd at lægge søjlerne fra de modsatte vægge, afvige fra dem 20-30 centimeter.

For at styre det horisontale installationsbrugsniveau. Mellem stængerne strammer de en fiskelinje eller en nylon tråd.

reklame

Ifølge den er de resterende lag monteret.

Ved beregninger skal man ikke glemme, at de reducerer højden af ​​værelserne med mindst 10 centimeter.

Elementer af undergulvet (plader eller plader) skal fastgøres til hver lag.

I stedet for en stang med en vis sektionsstørrelse kan du bruge brædder, der er forbundet i par, som når den ønskede parameter i diameteren.

I tilstedeværelse af en betonbase er der vedhæftet logs med galvaniserede metalhjørner til fastgørelse af hvilke dug og skruer der tages. Hjørner er nogle gange udskiftet med U-formede enheder.

Hvis det er nødvendigt, for at opnå den ønskede længde af stokken, er træstænger forbundet med hinanden. Under det sted, hvor de forbinder, monteres en pålidelig støtte, som f.eks. Kan være en mursten. Til konstruktion graver de et hul 10 centimeter dybt, fyld det med sand og hæld vand på toppen. Et lag af polyethylen anbringes oven på sandpuden og en cement-sandblanding anbringes på den. Derefter er kolonner konstrueret af rød mursten.

Hvordan og hvordan man behandler de gamle træbjælker?

Forum / Efterbehandling Materialer / Hvordan og hvordan man behandler de gamle træbjælker?

Stil dit spørgsmål på vores forum uden registrering
og du vil hurtigt modtage et svar og råd fra vores eksperter og besøgende på forummet!
Hvorfor er vi så sikre på dette? Fordi vi betaler dem for det!

20. januar 2015
klokken 10:09

Jo bedre at håndtere enderne af træbjælkerne?

20. januar 2015
kl 14:54

6. februar 2015
klokken 12:17

Kære gæst, ophold!

Allerede tjener mange bare at tale på vores forum!
For eksempel, sådan her. Eller som dette.
Du kan begynde at chatte på forummet nu. Bare log ind via Vkontakte eller registrer dig, det tager et minut.

Men hvis du rejser med os, kan du stadig:

Loftet indretning øger i høj grad husets boligareal. Praktisk set vises der en anden udnyttet gulv i huset. Men for den fulde brug er det nødvendigt at styrke loftsbunden, da belastningen på konstruktionen stiger betydeligt. Først og fremmest vedrører det træbjælker, der oftest anvendes til opførelse af private bygninger.

Specifikationen af ​​træbjælkerne

Populariteten af ​​brugen af ​​træbjælker på loftet er på grund af deres lette vægt sammenlignet med stål- og armeret betonanaloger. Derudover har træet en lav varmeledningsevne og lav lydgennemtrængelighed. Men naturmaterialet har desværre flere ulemper, som skal overvejes. Dette er:

 • manglende modstand mod virkningen af ​​skimmel, gnavere og insekter
 • høj brandfare
 • svag styrke af små tværsnit bjælker.

De to første ulemper kan overvindes ved at behandle træbjælkerne med antiseptika og brandhæmmende midler. Sidstnævnte problem løses ved hjælp af tømmer med større tværsnit eller ved at styrke gulvets lejeelementer.

Bjælkerne på loftsbundet bærer mindre belastninger i forhold til lignende interfloorstrukturer.

Ved anordningen af ​​en penthouseforstærkning af lejet er træelementer af overlapning påkrævet.

Sådan behandles lags? Imprægnering og antiseptika

Hvis foranstaltningerne ikke er opfyldt, vil kørslen under den øgede belastning bøje og til sidst deformere uregelmæssigt. Dette er i bedste fald og i værste fald - de vil knække og som følge heraf bryde. Men fortvivl ikke og tror, ​​at den meget ønskede stigning i det udnyttede område kun vil forblive i drømme. Der er mange muligheder for at styrke loftsbunden for at vælge den eneste korrekte løsning, baseret på de specifikke driftsforhold.

Når gevinst er påkrævet

Det skal bemærkes, at forstærkning af strålekonstruktioner er nødvendig ikke kun for opførelsen af ​​loftet, men også af andre tvingende grunde. Navnlig - samtidig med at de bærende egenskaber af træbjælker reduceres på grund af træets dårlige tilstand, som opstod som følge af:

 • forkerte beregninger
 • høj luftfugtighed
 • utilsigtet skade
 • vital aktivitet af insekt skadedyr eller gnavere;
 • Udseendet af uacceptable afbøjninger;
 • krakning;
 • periodiske konsekvenser af uforudsete midlertidige belastninger.

Professionelle anbefaler ikke at udsætte restaureringsarbejde i lang tid. Manglende løsning af problemet kan føre til triste konsekvenser og endda tragedier. For en kompetent vurdering af kommende begivenheder vil det være klogere at invitere en specialist.

Fælles måder at forstærke træbjælker på

Tømmerets diameter eller tømmerets tværsnit for loftet og interflooroverlapningen vælges under hensyntagen til belastningerne pr. Kvadratmeter gulvplads eller loft i planen. Dette tager højde for:

 • span bredde;
 • træ træbjælker.

I nedenstående tabel kan du se det optimale tværsnit af log og tømmer.

Forstærkning af loftet er udført uden at ændre eller ændre arbejdsbetingelserne for bjælkekonstruktionen ved hjælp af standard eller ikke-standardiserede løsninger.

Valget afhænger af graden af ​​deformation af træet og de specifikke krav til forbedring af køreegenskabernes karakteristika og gulvbelægningen som helhed. De mest almindelige muligheder for at styrke bjælker omfatter brugen af:

 • træforinger;
 • metalplader;
 • bar proteser;
 • kulfiber, også kaldet carbon fiber;
 • søjler i form af søjler.

Træplader og metalplader kan monteres både i spændingen af ​​træbjælkerne og i deres ledd med støttevæggen. Forstærkningselementerne er fastgjort fra begge sider eller under og over den reparerede bjælke. I denne foring stramt fast af bolte, passeret gennem bjælkerne. Trædele forbehandles med antifungale forbindelser og flammehæmmere. Metalplader males eller påføres på overfladen med specielle midler, der forhindrer materiale i rustning. Desuden adskilles træet af metallet med et lag af vandtætning.

For at sikre pålideligheden af ​​bjælkekonstruktionen anbefales det at montere foringen langs hele længden af ​​bjælken.

Endforstærkningselementerne er monteret i områder støttet på væggene. I dette tilfælde skæres de rottede ender af strålen, og de fjernede stykker erstatter:

 • dobbelt træforing med indsatser installeret på væggeniveau, der understøtter tykkelsen af ​​den forstærkede stråle;
 • metal ende proteser lavet af kanal;
 • metalstrimler med klemmer;
 • forstærkende stænger fastgjort med kanalstramning.

Listen kan fortsættes på flere måder, herunder mobile proteser, dobbelt systemer osv., Men de er blandt de mere komplekse muligheder for at styrke bjælker. Ansigtsforstærkning har sin egen karakteristiske funktion. Den består i enheden af ​​en midlertidig understøtning af strålen, der repareres af en søjle. Efter afslutningen af ​​arbejdet er det demonteret.

Stangproteser er et system bestående af metalklemmer på flere steder af en beskadiget stråle og forbindelseselementer. Sidstnævnte er lavet af holdbar stålprofil eller flere forstærkningsstænger sammenflettet med hinanden i henhold til "trekantreglen". I dette tilfælde forbliver systemet stabilt uden nogen rumlige bevægelser. Muligheden for at montere barproteser afhænger af den forstærkningsgrad, der kræves til bjælkeloftet.

Carbon fiber forstærkning refererer til moderne måder at styrke træ bjælker. Kompositmateriale er endnu ikke udbredt, men teknologien er utvivlsomt en avanceret metode. På undersiden af ​​bjælken forstærkes armeringen. Derefter limes kulfiber i flere lag på en delvist befæstet stråle, der danner et trækklemme. Den lette kulfiber, nem betjening og manglen på lavt æstetiske foringer i designet er de utvivlsomme fordele ved et moderne materiale.

I tilfælde af uoprettelige deformationer er det bedre at fjerne den beskadigede del af strålen for at undgå ubrugelige omkostninger.

Enkel løsning

Sandsynligvis den nemmeste måde at forstærke loftsbunden på skal være den mest efterspurgte, nemlig installationen af ​​en søjle, der understøtter problemstrålen. Denne enkle metode løser problemet med at tage masser af vertikal støtte. Arbejder, i dette tilfælde, er kun reduceret til montering af en stang. Som et resultat forsvinder hovedproblemet, men to andre vises på plads.

En ulempe er dannelsen af ​​en punktbelastning, som virker på gulvet. Den anden er relateret til den æstetiske side af problemet. Faktum er, at søjlen installeret i midten af ​​rummet vil se latterligt ud. Men hvis det oprindeligt er dekoreret, kan støtten blive et interessant element af indretning, udover - funktionelt.

Der er en anden måde at styrke loftet på. Men dens anvendelse er kun effektiv i de tilfælde, hvor loftbjælkerne ikke har deformationer.

Strukturens bæreevne øges på grund af installation af yderligere kørsler med obligatorisk vikling af deres ender af tagmateriale. Beskyttelsesforanstaltninger hjælper med at undgå mekanisk skade og hjælper med at modstå fugt.

Styrkelse af loftet gulve

Hvis forstærkningen af ​​bjælkerne udføres med henblik på yderligere opførelse af loftet, så skal du stadig tænke på opdatering af gulvbelægningen. Erfarne håndværkere anbefaler at bruge OSP-ovne. De er lagt på underetagen. I fremtiden gøre efterbehandling arbejde.

Behandling af åbne loftsbjælker

Fortæl mig! Vi har et hus med afrundede logs, væggene er allerede jordet og dækket, men loftbjælkerne er ikke forarbejdet, vi besluttede ikke at sy dem, kan de ikke blive jorden? Og hvad skal man behandle før man maler?

Lyudmila, Sevastopol.

Hej, Lyudmila fra Sevastopol!

For nylig har mange ejere af huse, hvor der er åbne loftsbjælker, foretrækker ikke at lukke dem af forskellige typer med plader (klapbræt, efterligning af en bar, blokhus osv.). Naturligvis overvejer at deres udseende passer ind i det indre af rummet.

At male dem eller ikke at male, så er dette spørgsmål løst strengt individuelt. Hvis loftbjælkerne ser godt ud og ikke har synlige fejl i form af ruhed, scoring og andre åbenbare fejl, bør du ikke male dem. Hvis de ser upresenterbare, er det bedre at polere.

Med hensyn til farve. Personligt er min opfattelse, at det er bedre ikke at dække et træ inde i huset af et hus. Fordi en belægning fører til påfyldning af porerne (fibre) af træ med en hvilken som helst kemisk komponent (kun naturlige olier som solsikke, hør osv.) Anses for at være naturlige og miljøvenlige.

Til sammenligning, hvis du dækker din hud med enhver creme, vil den fylde sine porer og det vil stoppe vejret. Tilsvarende stopper et træ, hvis det er gennemblødt eller belagt med noget, næsten op med at trække vejret.

Hvis nogle områder af træfladerne over tid bliver beskidte, f.eks. Ved hyppig kontakt med hænderne, er det nok at polere et sådant sted en gang hvert andet eller tre år, og alt vil være så godt som nyt.

Ikke desto mindre overvejer mange kunder nødvendigvis, at den naturlige gyldne nuance, der er erhvervet gennem årene med træ indendørs, ikke er den mest egnede mulighed og er malet træ.

Ofte sker dette med lyse nøgler med pinotexes, aquatexes, covers, teksturer osv. farvestoffer. Forbehandling af træoverflader med nogen imprægnering er ikke nødvendig. Bortset fra, når i instruktionerne til maleri, er dette ikke specifikt nævnt.

Ofte, når f.eks. En træoverflade allerede er forbehandlet med en brandbeskyttelsesforbindelse, kan der med en yderligere belægning med de fleste af de ovennævnte malinger forekomme en reaktion ved afvisning af den efterfølgende overtræk. Såkaldt efflorescence opstår, når krystaller af forskellige salte stikker ud på træets overflade, og efterhånden bliver malingens skrælning og afskalning mærkbar. Hvad forårsager behovet for mekanisk rengøring af træoverflader og ny malingbelægning.

Så jeg sagde, at jeg ved, og hvordan man handler for dig, så du og beslutter.

Andre spørgsmål om loghuse:

Udskiftning af logfiler i loghuse

Om caulking log hytter

Alt om tømmerhytter

Loghuse og deres vedligeholdelse

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Gulvbelægning mellem gulve

Trægulve mellem gulve er velegnet til næsten alle typer bygninger. De er kompatible med træ-, mursten- og betonbygninger. Strukturer er monteret ikke kun mellem gulve, men også på loftet og kælderen. I disse værelser kan man ikke undvære dem, men opførelsen af ​​trægulvet mellem gulvene er forskellig fra kælderstrukturen.

Egenskaber af trægulve

Overlapningsindretningen omfatter for det meste kun træelementer. Men for at afslutte loftet og gulvet bruges der absolut materialer. Det vigtigste er at installere strukturen korrekt.

En af de vigtigste funktioner i gulve er lydisolering. Det er meget nemt at montere isoleringsmaterialer på træet, herunder pladematerialer. På toppen kan du nemt montere enhver moderne finish.

En meget vigtig fordel ved konstruktionen af ​​træ - letvægt. Trægulvelementer udøver ikke et betydeligt pres på bygningsgrundlaget. Derfor bruges de ofte i hjem med et let fundament.

Installation, udført i henhold til reglerne, bidrager til den naturlige ventilation af rummet. Samtidig er varme- og lydisolering af lokaler ikke forstyrret.

Generelt er træstrukturer meget holdbare. De giver på kort tid mulighed for at skabe lyse og holdbare lofter.

Tekniske krav til gulve

Interfloorstrukturer består af følgende elementer:

 • bjælker;
 • parallelle stænger;
 • lag af bord;
 • varme og lyd isolering lag;
 • vandtæt film;
 • fair board
 • ventilationsgab;
 • sokkel.

Følgende krav anbefales til gulvkonstruktioner:

 • Hvis gulvene mellem hvilke loftet er monteret har en temperaturforskel på mere end 10 grader, så er det nødvendigt at lægge isoleringsmaterialer. Ofte sker dette mellem boliger og et kælder eller loft. I sådanne rum uden varmeisolator er uundværlig.
 • Uanset hvilken type træ, skal strukturelle bjælker have høj styrke. De skal modstå strukturens belastning, indretningen af ​​rummet og folkene. Men udover denne vægt skal der være en vis margen. Det skal huskes, at indikatoren for minimumsbelastningen på sådanne overlapninger er 210 kg / kvm. m. Til loftet begynder ved 100 kg.
 • For træstrukturer anvender værdien af ​​afbøjningen. Den skal være mindre end 4 mm pr. Meter. Indikatoren beregnes som følger, bordets længde er divideret med 250 og få den maksimale værdi af afbøjningen. For de dækninger, hvorpå flislægning er planlagt, er indikatoren ikke delt med 250, men ved 400. For loftet er tallet divideret med 200.
 • Lydgrænsen for materialer må ikke overstige 50 decibel. Det er værd at overveje, når du vælger lydisolering. Varmeisolatorer kan reducere støj betydeligt. Lyde bør ikke passere gennem overlapning og kommunikation.
 • Ved beregning af gulvmaterialerne er det også vigtigt at overveje længden af ​​træbjælkerne. Det må ikke være mere end 5 meter. Til loftet - 6. Det er dog sjældent at finde træstrukturer over 6 meter. Hvis arealet af værelserne overstiger 6 meter, installeres de under bjælkerne.

Installation og forarbejdning

For at gøre det korrekte trægulv mellem gulvene med egne hænder, skal du håndtere enheden af ​​sin konstruktion. Den består af en bjælkeramme og paneler af bord- eller pladematerialer.

Isoleringslagets lydisoleringslag udføres af det rullede materiale. Oftest anvendes glasuld, mineraluld eller lignende isolatorer til dette. Nogle gange brugt claydite eller skum. Den første er imidlertid meget tung konstruktion, og den anden er brandfarlig.

For trægulve mellem gulve i saunaer og bade er det meget vigtigt at arrangere vandtætningen ordentligt. I dette tilfælde er dampspærrefilm, der kun giver fugt i en retning optimalt. Materialet består af ekspanderende kegler, der kun absorberer fugt fra den porøse side. Der er ingen fugt på bagsiden af ​​belægningen.

Gulvbjælker

For at finde ud af, hvordan man laver et trægulv mellem gulve, skal man kende funktionerne i rammestrukturen. Dens grundlag er træ barer. De mest anvendte elementer er 15-25 cm i højden og 5-15 i tykkelse. Mellem bjælkerne er en afstand på 1 m, afhængigt af elementernes tværsnit.

De understøttende ender er lavet af 150 mm i længden, de er lagt på en "beacon" måde. Først placeres de ekstreme bjælker, og mellem dem placeres mellemliggende. Flatness udjævning udjævning. Mellembjælker lægges på mønsteret. Til justering kan du bruge forskellige harpiksforing af stumper.

Barer er lagt med samme tonehøjde langs hele omkredsen, strengt parallelt. Før de lægges, behandles de med antiseptiske imprægneringer og pakkes med 2-3 lag med tagmateriale. For mursten og blokbygninger er gulvbjælker fra enderne belagt med bitumen. Denne teknik beskytter træet mod fugt. Til vægge med en tykkelse på 2,5 mursten forlader de huller til ventilation. Og ved krydset af træ med vægge under bjælkerne er ruberoid lagt.

Montering overlapper hinanden

At overlappe gulvet mellem gulve, brug en række træmaterialer, herunder brædder, krydsfiner og spånplader.

Undergulvet fungerer som undergulv i loftet, det er det varmeisolerende materiale, der er lagt på det. Den kan monteres direkte på bjælkerne nedenfor. I dette tilfælde udfører den funktionen af ​​et trækloft, som du umiddelbart kan montere finishmaterialet på. Et gulv lavet med en anden sats bestyrelse vil koste meget mindre.

Afstanden fra stængerne eller bjælkerne bestemmes af tykkelsen af ​​pladerne, som dækker trækbelægningen. De er den største byrde. Så hvis indendørs anvendes brædder i 2 og et halvt centimeter, er der brug for et 50 cm trin til loftsrum og 40 cm til boliger. Derfor anbefales et tykt bord på 4-5 cm til gulvbelægning.

Laying metoder til kælder gulve

For træets struktur i kælderen er krævet kraniale bar. Han vil tillade at varme gulvet. Det er trods alt monteret på det paneler eller bord, der dækker isoleringen.

En mere populær mulighed er et udkast lag af hjuls eller unedged bord. Materialet er monteret på en træbjælke med et firkantet tværsnit og en side på 5 eller 4 cm. Det er bedst at vedhæfte kranialbommen til bjælkerne med selvdrejende skruer, men det er også muligt med negle.

Gulvet i kælderen er isoleret med masse materialer, herunder sand. Ofte anvendes imprægneret med antiseptisk savsmuld eller mineraluld med en tykkelse på 10 cm. For at beskytte trækonstruktioner er et vandtætlag lagt på bunden. Den mest praktiske løsning er bitumenrulle materialer. For rum, der er i kontakt med fugt, er vandtætningen også monteret på toppen.

Opvarmning og lydisolering

Isoleringslaget er meget vigtigt i konstruktionen af ​​loftet: det udfører funktionen af ​​lydisolering. Derfor anvendes moderne syntetiske og mineralvarmere til dets arrangement. De udsættes ikke for bakterier og svampe og har derfor længere levetid.

Minvat er meget populært. Men for bade og saunaer er nogle rullematerialer kontraindiceret. I sådanne rum anbefales det ikke at anvende slagge, da det indeholder suspenderede metaller. Disse partikler ruster ud af fugt og en bomuldsuld, og taber dens egenskaber.

Ofte, i værelser med normal fugtighed til vandtætning, brug tagbeklædning. Bituminøse materialer har lave omkostninger og fremragende præstation. På toppen af ​​ruberoiden lægges tæt polyethylen.

Et varmeisolerende materiale er monteret oven på filmen. Det er meget vigtigt, at der ikke er huller mellem lagene af bomuld eller skum, ellers vil rummet have en lav termisk og lydisolering. Hvis pladeisolering anvendes på basis af skum - spalten er fyldt med monteringsskum.

Montering af gulv i anden og første sal på træbjælkerne, du kan spare meget. Sådanne konstruktioner vil være meget billigere end beton, desuden kan du selv klare installationen.

Under arbejdet skal man følge visse regler. For eksempel er det nødvendigt at bruge bjælker af en bestemt sektion, og for at kontrollere trinnet under hensyntagen til området overlapning.

Oversigt over værktøjer til behandling af tagspærre

Rafter tag system er et træ materiale, der nemt ødelægges ved kontakt med fugt og hurtigt antændes i tilfælde af brand. Hvad skal man behandle bjælker for at forlænge deres liv og forhindre dannelsen af ​​mold mikroflora. Hvilke af de sammensætninger, der er tilgængelige på markedet, er mest effektive? Det afhænger af typen af ​​træ og de rådende klimaforhold. Våd - brug for beskyttelse mod vand, varmt - du skal beskytte træet mod ild.

Hvad skal sammensætningen være?

Ethvert produkt, som du vælger at bruge til at dække tagsystemet, skal opfylde følgende krav:

 • trænge dybt ind i strukturen af ​​træfibre;
 • indeholder ikke kobbersulfat, kaliumbichromat, arsen, chrom;
 • opløses godt i vand, men skylles ikke ud af træet;
 • effektivt beskytte gulv bjælker og kasse fra skimmel, råd, svamp, forhindre tænding.

Derefter er det værd at afgøre, hvad der truer trussystemet mere - råd eller ild. Ved fugtige klimaforhold vælges et antiseptisk middel, som trænger dybt ind i træet og derefter dækkes med flammehæmmende. Faktum er, at træ kun kan gennemblødes en gang. Sammensætningen af ​​træet for at modstå dannelsen af ​​råd eller ild afhænger af den påførte sammensætning først.

Hvad er antiseptika

Antiseptiske midler til gulvbjælker og bjælker kan have en ekstra dekorativ effekt. Sammensætningen af ​​midler omfatter alkydharpiks, som giver træet en vis farve. Til trussystemet anvendes vandopløselige antiseptika oftest. De har flere fordele:

 • trænge dybt ind i træstrukturen;
 • de er nemme at anvende på trussystemets elementer;
 • tør hurtigt og lad træet trække vejret;
 • danne en fugt beskyttende film på overfladen af ​​træet.

Højkvalitets antiseptika skal have antimikrobielle (biocidale) og antifungale (fungicide) egenskaber samt give pålidelig beskyttelse mod insekter - insekticide egenskaber.

Vandopløselige stoffer indeholder hovedsageligt fluor og natriumsulfofluorid, en blanding af borax og borsyre, pentachlorphenol, en blanding af zinkchlorid og natrium (kalium) krom. Forbindelserne er kun giftige for mikroorganismer og fuldstændig harmløse for mennesker. Der er også produkter, som er opløselige i olie, olieprodukter og lette opløsningsmidler.

Metoder til anvendelse af antiseptika

Imprægnering (overfladeimprægnering med et antiseptisk middel) udføres ved fuldstændigt at dyppe træelementerne ind i sammensætningen eller ved at påføre stoffet med en spray / almindelig børste. Til nedsænkning brug et særligt bad, trug eller endda en grøft, der forefoerer kapaciteten af ​​plastfolie.

Tiden for nedsænkning af materialet afhænger af det specifikke antiseptiske middel. Typisk angiver fabrikanten på emballagen på 30-60 minutter for træ af små og mellemstore sektioner. Når man fordyber store gårde, for eksempel til et tag med naturlige fliser, øges imprægneringstiden til fire timer. Efter tørring i en dag behandles alle ender af træstrukturer.

Når man manuelt behandler et antiseptisk middel med sprøjtning, sprøjtning eller farvning, reduceres penetrationsvirkningsgraden af ​​forbindelsen dybt ind i træet mærkbart. Selv om denne fremgangsmåde kræver en lille mængde antiseptisk sammensætning.

Belægningen udføres i flere lag med et applikationsinterval på ca. en halv time.

Mest populære antiseptika

Godt bevist i praksis betyder moderne Senezh. En sådan antiseptisk kan håndtere tagdækning, trækasser, gulvbjælker. Sammensætningen præsenteres i form af en brugsklar vandbaseret opløsning. Dens fordele er:

 • biosikkerhed i en periode på 30-35 år;
 • type sammensætning - vanskeligt at vaske
 • kemisk binding med træ;
 • trænger dybt ind i fiberstrukturen uden at øge hygroskopiciteten;
 • tillader træet at trække vejret
 • har en dekorativ effekt.

Det anbefalede forbrug er 250-300 g / m. cu. når den påføres uden nedsænkning, 60-80 kg / m. terning ved blødning. Senezh trænger dybt ind i bjælker og andre elementer, der danner en beskyttelsesbarriere på to niveauer. Interfererer med udvikling af svampe og skimmel mikroorganismer, insekter. Producenten producerer forskellige serier af antiseptika - Ultra, Bio, Thor, Sauna til specifikke træstrukturer.

Pinotex Impra af Estland udmærker sig ved høj effektivitet. Velegnet til bioprotektion af gulvbjælker, kasser, skinner, bjælker. Det er et vandbaseret antiseptisk middel med et alkydbindemiddel. Det absorberes dybt i træets overflade, giver god beskyttelse mod råd, blå, skimmel.

Forbruget af stoffet varierer fra 85 til 200 g pr. Kvadratmeter, afhængigt af træforarbejdningen, savet eller planet. Pinotex Impra kan ikke bruges til elementer af trussystemet, der allerede er påvirket af mikroorganismer, i modsætning til Senezh.

Fremstillingsmidler af Rusland Drevoteks bruges til at beskytte træmateriale fra dannelse af rot, skimmel. Nøglefunktioner:

 • effektivt beskytter gulvbjælker, brædder fra udsættelse for atmosfærisk fugtighed;
 • bioserien er egnet til forebyggelse af sundt træmateriale; anti-mold serien anvendes til træet inficeret med brændstofmikroorganismer;
 • imprægneringstype - vanskelig at vaske, giver træet mulighed for at "trække vejret";
 • perioden for biobeskyttelse af trussystemet ved anvendelse af Drevotex-komplekset er ca. 30 år;
 • forbrug af midler er 250-350 g / kvm. m ved forarbejdning med en børste og 200 kg / m. terning når nedsænket.

Midler kan anvendes på nyt træ eller som behandling af det opererede tagdesign.

Når man vælger antiseptiske forbindelser til gulvbjælker, battens og mauerlatbrædder, er det nødvendigt at være opmærksom på fugtindholdet i træ, da ikke alle antiseptika er egnede til træ med et fugtindhold på mere end 20 procent.

Flammehæmmende applikation

Brandsikring er designet til at give træmaterialet yderligere kvaliteter - brandmodstand, der reducerer brandbarhed. Hvis du beslutter dig for at sandsynligheden for ild er højere end muligheden for forfald af træstrukturen, skal du først og fremmest trække alle træfragmenter af taget med brandhæmmere.

De er klassificeret i den første og anden gruppe af effektivitet. Midler fra den første gruppe skaber brandsikring i 5-7 år, derfor er de mere effektive. Fortrinsvis danner ammoniumphosphater og sulfater, borax, borsyre og kombinationer af disse stoffer grundlaget for brandhæmmere.

Alle brandhæmmere er opdelt i:

 1. Imprægneringer - Saltopløsninger, der påføres ved hånd eller ved nedsænkning.
 2. Coating flammehæmmere - har en pasty konsistens.
 3. Lucky bruges til dekorative formål. På taget er deres brug unødvendig.
 4. Malerne danner en tynd beskyttende film på overfladen.

Imprægnering bruges oftest til at beskytte gulvbjælker og spærre, når brandhæmmeren virker som hovedbeskyttelse og belægning, hvis brandhæmmeren påføres antiseptisk. Brandhæmmende belægningsmetoder er identiske med antiseptisk belægning. Markedet tilbyder et stort udvalg af sammensætninger af første og anden kategori. Neomid-værktøjet er meget populært.

Da sammensætningen har modtaget mange positive kundeanmeldelser, kan du se nærmere på dens egenskaber.

Neomid 530 - brandbeskyttelse

Værktøjet er egnet til enhver form for træoverflade - savet eller høvlet gulvbjælker, planker, spærre, kasser. Nøglefordele:

 • brandbeskyttelse i en periode på ti år
 • har antiseptiske egenskaber;
 • indeholder ikke giftige stoffer og formaldehyd;
 • forstyrrer ikke yderligere behandling af træet;
 • ændrer ikke materialets hygroskopicitet
 • kommer klar til brug
 • lavet af vandbaseret;
 • i fare for mennesker, optager samme kategori som husholdningskemikalier er ikke farligt.

Sammensætningerne af Neomid er tilgængelige i forskellige serier. Nogle værktøjer er designet til at beskytte gulvbjælkerne og andre elementer i trussystemet fra insekter, rotting, blå, bruges som træblegemiddel. Neomid 530 er en effektiv brandbeskyttelse, som i øjeblikket er den mest populære.

Før du behandler spærre, skal du vælge beskyttelsesprioriteten korrekt. Sammensætningen, der anvendes først, og vil være den vigtigste. Det andet stof vil udføre en yderligere beskyttelsesfunktion.