Sådan skæres en loftsplint: trimstrimler ved 45 grader, pasform og installation

Processen med montering af loftsplinten tager ikke meget tid og kræfter. Det eneste problem er at skære hjørner, men hvis du bliver fortrolig med nogle af hemmelighederne i at gøre dette arbejde, vil det ikke være svært at klare det. Dernæst ser vi nærmere på hvordan og hvordan man skærer hjørnerne på loftsplinten.

Afmontering af loftsplinten

Generelle oplysninger

Loftfileter giver en jævn overgang fra væg til loft. Takket være dem ser finishen komplet og attraktiv ud. Desuden kan disse dekorative elementer fremhæve det tilhørende indre til en eller anden stil.

Det eneste, som soklerne ser pæne og ryddelige ud, skal du klippe hjørnerne korrekt. Selvfølgelig kan du bruge ekstra hjørner, takket være hvilke leddene vil se perfekt ud. Imidlertid kan de på ingen måde anvendes til alle modeller, og vinklerne i værelserne svarer desuden ikke altid til 90 grader.

Hjørner til loftfileter

Beskæringsprocessen udgør ikke nogen vanskelighed. Hvis fileterne er lavet af polystyrenskum eller skum, kan de skæres med en skarp kniv, f.eks. Hvis produkterne er plastik eller træ, skal du bruge en hacksav.

Sværhedsgraden ligger i at anvende markeringen, især hvis væggene ikke skærer i en ret vinkel. I dette tilfælde vil dock dekorative skirting lameller, skære dem på 45 grader, ikke fungere. Derfor anbefaler vi, at du gør dig fortrolig med alle sine nuancer, inden du fortsætter arbejdet.

Tønde til trimning af baseboards

Trimming sokler

Under 45 grader

Først og fremmest overveje hvordan man korrekt skærer hjørnerne på loftplinten, hvis væggene skærer 90 grader. I dette tilfælde slagtes lamellerne ved 45 grader.

Den nemmeste måde at gøre dette på er at bruge en speciel tømrerarmatur, som er en kasse med to maskiner. På sine vægge er der slots lavet i en vinkel på 45 og 90 grader. En hacksaw blade passerer gennem disse slots, som giver dig mulighed for jævnt at skære profiler.

Et eksempel på hakning af fileter i skraldespanden

Instruktioner til beskæring af fileter med hjælp fra kroppen ser sådan ud:

 1. Først og fremmest skal du vedhæfte stangen til loftet og visuelt markere snitlinjen. Det skal tages i betragtning, at under kanten af ​​fileter til indre hjørner vil bundkanten være længere end toppen;
 2. så skal soklen placeres i kluden, mens kanten ved siden af ​​lærredet skal placeres i bunden;
 3. Derefter skal fileten fastgøres med dine egne hænder og skæres af med en hacksaw indsat i de tilsvarende udskæringer. Takket være dem, afviger ikke webens afskæring fra den givne bane;
 4. så bliver den gensidige plade afskåret på samme måde;
 5. nu skal du sørge for, at de to fileter konvergerer perfekt, ellers kan skæringspunktet korrigeres med en fil.

Tip!
Du kan købe et køb på næsten enhver hardware butik.
Prisen på denne enhed er normalt lille.

Det samme mønster bruges til at skære fileterne til de ydre hjørner, det eneste er, i dette tilfælde lægges båndet med bundkanten nedad.

Indskæring punktbetegnelse

justering

Som vi fandt ud af, er det ret nemt at arbejde med bundpladen til soklen. Men som nævnt ovenfor kan ikke alle tilfælde anvendes.

Derfor overvejer vi, hvordan man skal skære bundpladen i loftet i hjørner, der ikke svarer til 90 grader:

 1. Først og fremmest er det nødvendigt at fastgøre en stribe til loftet på den ene og den anden side for at angive skæringsstedet;
 2. så er det nødvendigt at feste fileten igen og overføre skæringspunktet til det;
 3. Så fra det punkt, der er markeret på fileten, er det nødvendigt at trække en linje til barens nederste hjørne;
 4. på den planlagte linje skal soklen afskæres;
 5. ifølge den samme ordning er den gensidige plade skåret.

Her, i virkeligheden, alle de grundlæggende oplysninger om, hvordan man korrekt skærer loftet sokkel.

montering

Endelig overveje hvordan installationen af ​​loftfileter.

Til fastgørelse anvendes der sædvanligvis klæbemiddelsammensætninger af følgende typer:

 • "Flydende negle";
 • "Dragon";
 • "Moment-assembly" og andre polymerbaserede klæbemidler.

Tip!
Lysrør kan limes til tapetet med kitt baseret på PVA.
Den eneste sammensætning skal påføres i et tyndt lag for ikke at plette væggen.

Jeg må sige, at lette bundplader lavet af skum eller udvidet polystyren, kan limes direkte over tapetet. Plast- eller træfileter monteres direkte på væggen.

På billedlimmen

Installationsprocessen ser sådan ud:

 1. hvis tapet sidder fast på væggen, skal du vedhæfte en strimmel til loftet og tegne en linje langs den nederste kant, hvorigennem du kan skære lærredene med en brevpapirkniv og rive dem fra væggen;
 2. Efter dette skal vægsektionen behandles med en akrylprimer;
 3. så på bagsiden af ​​plinten skal du påføre klæbemidlet på en zigzag-måde eller separate dråber (hvis fileterne er smalle) og fastgør det til væggen. I denne stilling skal profilen holdes i nogen tid, mens klæbemidlet er indstillet;
 4. hvis der er huller efter klipning af bundpladerne i leddene, skal de udfyldes
 5. i slutningen af ​​soklen kan belæges med akrylmaling. Det eneste er, at du først skal holde maskebånd sammen med dem for ikke at plette væggene.

Her, i virkeligheden, alle de vigtigste nuancer at fastsætte loftet sokkel.

konklusion

Fra trimning af hjørner af fileter afhænger af kvaliteten af ​​deres installation. Som vi fandt ud af, er det ret nemt at skære hjørnerne korrekt, selvom hjørnerne af væggene ikke er lige. Det eneste du behøver for at gøre dette virker forsigtigt og langsomt, til leddene viste sig usynlige.

Videoen i denne artikel indeholder yderligere nyttige oplysninger. Hvis du efter at have læst materialet har spørgsmål, kan du lade dem stå i kommentarerne, og vi vil gerne svare dem.

Sådan skæres en del eller et produkt i en vinkel på 45 grader

Nogle gange skal du klippe en bestemt del eller et produkt i en vis vinkel. Som regel skal du trimme baguetter, fileter, plader, bundplader og andre lignende indvendige elementer i en vinkel på 45 grader. Alle kan klare denne opgave. Det vigtigste er ikke at skynde sig, ikke være nervøs, og alt vil vise sig.

Køb klare hjørneelementer

Selvfølgelig er den nemmeste måde ikke at lide under trimning af en bestemt del, men at købe en allerede færdig, der ikke behøver at blive behandlet og trimmet. Sådanne dele og varer sælges i dag overalt i store supermarkeder eller mindre butikker.

For eksempel med hensyn til baguette eller filet, så sælges de til særlige hjørneelementer, der passer perfekt ind i hjørnet, og det behøver ikke at blive skåret. De holder sig simpelthen til deres sted og trykker godt.

Metoden til at forbinde pladerne uden trimning

Pladderne i dag skærer ofte ikke i en vinkel for at dokke med hinanden, men laver en led vinkelret. Denne måde at forbinde pladerne kræver ikke nogen speciel trimning, hvilket er meget bekvemt. Desuden ser denne metode mere moderne og attraktiv ud.

Trimming i en vinkel ved hjælp af en stousla

Hvis det alligevel er nødvendigt at skære en eller anden detalje i en vinkel, så er det værd at fylde med en musk - den enkleste enhed, der ligner en lille kasse. Kroppen har slidser, der er designet til en sav eller en lang skarp kniv. Selvfølgelig er disse slots lavet, så de danner en jævn og præcis vinkel på 45 grader.

En skal kan imidlertid have mange slots på en gang i forskellige vinkler. Dette er praktisk, fordi du ved hjælp af en enkelt enhed kan skære dele i forskellige vinkler.

Der er til salg reguleret stusla. Slots i sådanne bunkere kan justeres, hvilket gør det muligt for masteren at indstille præcis den vinkel, der kræves i øjeblikket. Især er det ret simpelt at oversætte slotserne i en sådan køje i stillingen 45 grader.

Nu kan emnet klippes elementært. Der sættes en baguette, en plateband eller sokkel i kassen, hvorefter en sav sættes ind i slidserne, og overskydingen afskæres. Vinklen er i sidste ende perfekt, præcis ved 45 grader.

Hvad skal man gøre, hvis der ikke er flush? Meget simpelt. Det er nødvendigt at lave en skabelon, hvorefter det ikke vil være svært at overføre den nødvendige mærkning til emnerne. Som skabelon kan du vælge et tykt pap eller noget andet, der ville være passende i dette tilfælde.

Beskær dele i en vinkel ved hjælp af en grader

Skær delen i en vinkel ved hjælp af en grader. Dette er et måleværktøj, som er let at bruge, og som er designet netop til at måle vinkler eller for at lave de nødvendige markeringer på visse detaljer. Graden sættes på delen, markerer vinklen og gør markeringen med en blyant. Ved denne markering skæres arbejdsstykket i den rigtige vinkel ikke vanskeligt.

Brug af skabeloner

Hvis der ikke er nogen grader, et støbt stykke eller færdige hjørneelementer, skal du søge efter en passende skabelon. Selvfølgelig skal skabelonen have den ønskede vinkel. Det påføres emnet og blyanten markerer emnet. Dette er en af ​​de nemmeste måder at opnå det ønskede resultat på.

Trimning "på plads"

Ikke altid vægge, et gulv og et loft vil være i praksis ideelt lige. Ofte har de bump. Af denne årsag er det ikke nødvendigt at skære arbejdsemnerne under klare og præcise vinkler, fordi de alligevel ikke passer perfekt.

I stedet er det nogle gange praktisk at trimme det samme loftsplint på plads. Det vil sige, de limer først en bundstangsremme, trim den i hjørnet, og under den sys den anden rem.

Selvfølgelig kan du ikke klippe arbejdsstykket. Men hvis der opstår et lille hul i hjørnet, kan det altid være dækket med et kit eller gipsgips. Intet særligt.

Video: Sådan skæres hjørnet af en sokkel eller baguette uden skylning

Sådan trimmer du bordet i enhver vinkel og uden huller - 3 arbejdsmetoder fra øvelsen

Der er mere end nok tips om, hvordan man trimmer en sokkel på 45 grader på netværket nu, det er bare dårligt, at de fleste af dem er givet af folk, der aldrig har gjort det. Ud fra et synsvinkel vil jeg også fortælle dig, hvordan man skal trimme bundpladerne på hjørnerne med dine egne hænder i 3 versioner, og du vil lære om både traditionelle metoder og populære universelle opskrifter.

Videnskaben om, hvordan man korrekt skærer loftplinten i hjørnerne, er ikke så kompliceret som det kan synes.

Et par ord om værktøjer og materialer.

Gulvstifter er nu lavet af træ eller polyvinylchlorid (PVC), dvs. plast. Listen over loftfyldstoffer er lidt længere:

Udvalget af loftsplinter er meget bredere end gulvretningen.

 1. Polyurethan - disse lister har god elasticitet og kan bøje sig omkring radiale og andre krøllede overflader, men i klare vinkler skal de under alle omstændigheder skæres;
 2. Skumplast er den enkleste budgetmulighed, prisen for skumplinter er lav, og de er meget lette at skære;
 3. PVC - princippet er det samme som gulvplinterne, men modelintervallet er meget bredere;
 4. Træ - ligner gulvet, kun her er der stadig brede modeller;
 5. Gips - med adventen af ​​polyurethan og skumplaster af plastgips lofter i baggrunden, for det første er de tunge og for det andet skrøbelige. Men det er rimeligt at nævne dem.

Da det ikke er muligt at trimme loftsplinten og dens gulvmodel korrekt uden et godt værktøj, vil vi komme nærmere ind på dette spørgsmål.

Det bedste, næsten perfekte værktøj til at trimme nogle bundplader og ikke kun er en modersave med en drejelig seng. High-speed disken gør glatte og præcise nedskæringer, og sengen i disse enheder roteres i enhver vinkel. Problemet er kun i de alvorlige omkostninger ved dette værktøj.

Gærdesaven er næsten et ideelt værktøj til trimning af basisplader og ikke kun dem.

Det antages, at et af de bedste håndværktøjer til præcis opskæring af små stænger er en sidesav. Dette er i princippet sandt, men jeg vil ærligt sige det, det er ikke let at finde en meget højkvalitets sav, selv med det nuværende sortiment. Hvis du stadig beslutter at købe et lignende værktøj, så tag en sav med en fin tand.

Pit sav er praktisk, når du arbejder med stuslom.

Teoretisk kan skummet og polyurethan skæres med enhver skarp og holdbar kniv. Men du skal have en fast hånd og i det mindste lidt erfaring med at skære skum. Plus det er meget problematisk at skære brede fileter med en kniv.

Uden erfaring er det meget problematisk at lave et klart stykke med en kniv.

Personligt, i mangel af trimning, bruger jeg kun en hacksav. Det er egnet til at skære absolut materiale, fra skum til træ. Forresten stiller de ofte spørgsmålet om, hvordan man skal skære en bundplade af plast til gulvet, så her - tag et hacksav for metal, og du vil ikke forveksle.

Til trimning af lister anses en hacksaw for at være et af de bedste værktøjer.

Tre arbejdsmetoder til trimning af soklen

Ved gulv- og loftplinter er instruktion til trimning næsten det samme. Men hvis vinklen på kurvens bund kan dækkes med noget, så er dette allerede et problem i loftet, så vi vil være mere opmærksomme på, hvordan man klipper loftplankerne.

Metode nummer 1. Klassisk blok

Den klassiske blok er en U-formet seng med slots i modsatte sider. Et stykke af passende størrelse er indsat i denne kasse og savet ud gennem en spalte i siderne med en hacksav. Ideen er ikke ny, værktøjet er allerede flere hundrede år gammel, men på trods af enkelheden ved ikke alle, hvordan man korrekt trimmer hjørnet af loftplinten ved hjælp af en sådan klud.

Ikke alle ved, hvordan man trimmer loftsplinten i hjørnet ved hjælp af en klassisk klud.

Tip: Når der monteres loftsplinter på den side af kroppen, der er tættere på dig, og gulvbrættet tværtimod skal anvendes på værktøjets side langt fra dig. Dette er ikke dogma, men det er meget nemmere at arbejde på denne måde.

Det er lettere at arbejde med gulvstifter, da poolen ligger på et vandret plan, er det lettere for dig at orientere i soklens position. Folk gør oftest fejl ved trimning af loftfiletet, det er simpelthen forkert at investere i værktøjet. Der er en simpel men vigtig regel.

Vigtigt: Den side af loftfileten, som rører væggen, skal rettes til den øvre kant af skænkens side, og den del af soklen, der grænser op til loftet, skal placeres på bunden af ​​sidevæggen.

Ordningen med at trimme soklen.

På hjørnet, som du ved, er der 2 sider, så for at gøre mindre fejl, lær dig selv at sætte stangen til at blive monteret på højre side af hjørnet til højre, og sæt baren på venstre side på venstre side. Detaljer om indviklingen ved at bruge klassiske rassla er beskrevet i videoen i denne artikel.

Sådan korrekt trimmer det indre og ydre hjørne af loftfileterne.

Ud over den klassiske U-formede stusla findes der to typer af lignende strukturer - dette er et professionelt og drejeværktøj. Hvad angår den professionelle version, bruges den kun af herrer. Enheden er ret stor, men den roterer i alle vinkler og har en hacksav, som kan låses i den ønskede position.

Professionel blok med mulighed for at fastgøre en hacksav og dele.

Den drejelige enhed kan kaldes en "pocket" tusl. Af fordelene her er kun muligheden for en klar fixering af drejningsvinklen på sladen. På den ene side er det nemt at arbejde sammen med ham - han sætter et hjørne, sætter det på soklen og skærer det af. Men på den anden side er du nødt til at vænne dig til et sådant værktøj, hvis du ikke har erfaring med en hacksav, så skal du ikke tage en drejebjælke.

Hvordan man arbejder med drejelig tuslom.

Tip: Når du vælger en klassisk U-formet kasse, skal du først tage kinesiske produkter. Og for det andet, prøv at købe modeller med mulighed for stiv fiksering af dele indeni, en af ​​disse modeller er vist på billedet nedenfor.

Det er meget mere bekvemt at arbejde med muligheden for at fastgøre delen indeni.

Metode nummer 2. Trimming mønster

Oftest skal både loft- og gulvstiften skæres ved 45º. Hvis der ikke findes noget specialværktøj, kan en improviseret blok trækkes på et tetradark. Fra skolens kurs af geometri ved vi, at diagonalen af ​​enhver firkant med hensyn til basen har en vippevinkel på 45º.

Du kan indstille en 45º vinkel ved at sætte en sokkel på kvadratens diagonale.

Så skal du tegne en firkant og holde 2 diagonaler i den - det vil være den ønskede 45º. Du skal kun vedhæfte bundpladen korrekt til bladet og markere. Sandt, for at skære basispladen glat uden guider, har du brug for et godt øje og en god hånd.

Metode nummer 3. Anvendt universal

Trimming under 45º er en almindelig mulighed, men hvad hvis du har brug for en anden vinkel, og i nærværelse af kun en hacksav og en blyant? Det viser sig, at der er en meget enkel vej ud af denne situation. Plus, denne metode er universel, den er velegnet til både ydre og indre hjørner.

Desuden kan jeg forsikre Dem om, at de vinkler, der visuelt virker lige, faktisk har afvigelser i et par grader. Som følge heraf køber du et godt værktøj, skarpt afskåret 45º, og når det er docket, spalter kløften mellem plinterne "ud". Her forsvinder dette problem. Og på et eksempel vil vi overveje, hvordan man klipper et loftsplint i et indvendigt hjørne.

Tag en filet, anvend den på den ene side af hjørnet og brug den til at tegne 2 linjer langs væggen og langs loftet.

Tip: så linjerne var næppe synlige, kan de udføres ikke med en blyant, men for eksempel med en søm eller en knivkant.

Gør det samme på den tilstødende side af hjørnet.

Hvis du trækker en diagonal fra skæringspunktet på linjerne på loftet til det indvendige hjørne, får du den ønskede snitlinie.

Tag derefter værktøjet og skær på markeringen. Hvis du normalt ejer en hacksav, skal basispladerne konvergere perfekt.

Som jeg allerede nævnte, er det muligt at skære det ydre hjørne med nøjagtig samme teknologi.

Vigtige nuancer

Hvis du har prøvet dit bedste, men den lille kløft ved krydset stadig kom ud, skal du ikke modløses. I træfileter er et sådant hul let dækket af møbelvoks. For at forsegle hullet på soklerne af polyurethan, skum, plast eller gips kittet er perfekt. Naturligvis skal sammensætningens farve svare til soklens farve.

Alle hullerne i loftflakens område er fyldt med kitt.

Brede loftsfileter er helt sikkert smukke, men de kan kun monteres på helt flade vægge. Hvis vægens plan i forhold til loftet er en bølge, så er det bedre at købe smalle polyurethanfileter, de er elastiske og vil udjævne denne mangel.

Under en bred filet har vi brug for helt glatte vægge.

De fleste spørgsmål opstår om, hvordan man trimmer tapetet under loftplinten. Der er intet kompliceret her: Tapetet er limet med en lille overlapning på basispladen, og når væggen er fuldstændigt limet, tag en stor spatel, sæt den på hjørnet og skær overskydende med en kniv.

Hvordan at klippe tapet under loftet soklen gør det selv.

Men husk - hverken en kniv eller en spatel kan revet fra væggen, før du passerer hele flyet. Det vil sige, læg en spatel fra hjørnet, skær tapetet langs bladlængden, og uden at tage bladet ud af væggen, skal du flytte og skære, indtil du når det næste hjørne.

konklusion

Alle tre metoder jeg har beskrevet arbejde, afhænger valget af hvilket værktøj du har og hvad dine faglige kompetencer er. Hvis du efter at have set videoen stadig har spørgsmål, velkommen til kommentarerne, end jeg kan, hjælper jeg.

Hvis du ikke er sikker på dine evner, er der både til gulvet og til loftsplinterne forbindelseselementer, som giver dig mulighed for uden at trimme.

Sådan trimmer du basisbordet til 45 grader. uden buste?

Du skal bruge et ark papir. På den er det nødvendigt at tegne et stort firkant, hvor diagonalerne også trækkes. Det skal se sådan ud:

Forestil dig at et kvadrat er dit loft, hjørnerne af en firkant er samlingen af ​​en sokkel.

Herefter skal du tage stangen og fastgøre den på væggen (det vil sige på undersiden af ​​firkanten. Sæt soklen fast i stangen. Sæt soklen ud af en diagonal linje. Det skal derfor vise sig som sådan:

Med en bundplade på sidevæggen skal du gøre det samme ved siden af ​​pladsen. Hvis du gør alt rigtigt, så skal alt udvise klart og jævnt.

For at trimme bundbordet i en vinkel på 45 grader, skal du måle bredden og sætte denne værdi langs længden ved en af ​​basispladens ender. Få en firkant. Træk nu en diagonal i denne firkant i den rigtige retning og se af.

Den hurtigste mulighed er dette:

 • Vi finder det længste punkt i soklen, otcherkivaem sin blyant eller noget i rette vinkel på sokkelens flade side.
 • Derefter måles med en hvilken som helst egnet genstand, helst flade (selv et stykke papir), for et mere præcist resultat, målebreddenes bredde og markere den på dette objekt.
 • Det næste skridt er at overføre denne længde til soklen langs dens længde fra det markerede punkt mod arbejdsfladen.
 • I rette vinkler til den modsatte side overfører vi punktet og markerer det.
 • Vi kontrollerer sidens længder - de skal være lige, dvs. bør få en firkant.
 • Nu er du nødt til at holde en diagonal på pladsen fra bundkortets yderste punkt til nærmeste.
 • Kontroller visuelt, om du har markeret skærelinien.
 • Det er kun at afskære soklen, men alt er ikke så simpelt, fordi de er lavet med et andet profilmønster, og skærelinien kan gå i den forkerte retning, og der kommer et hul i krydset eller to sokler passer måske ikke sammen, så du skal finde en overflade hvor Løs grundpladen parallelt med horisonten, og savens retning skal være strengt vinkelret.
 • Nu kan du skære soklen, hvis alle betingelser er opfyldt - så soklisten bliver skåret præcist i en vinkel på 45 grader.

Sådan klippes et rør i 45 grader med høj nøjagtighed derhjemme

Ved arbejde på installation af gas- eller vandledninger er det ofte nødvendigt at ændre retningen af ​​linjen, mens rørledningen er afskåret og derefter svejset i den rigtige vinkel. Ofte ændrer retningen med 90 grader, hvilket rejser spørgsmålet om, hvordan man skærer et rør ved 45 grader for præcist at komme sammen i leddene under svejsning.

For at klare problemet ved hjørnerne af den trimmet kant på 45 eller 90 grader er det muligt at besidde relevant viden og teknikker, der vil hjælpe med at spare ikke kun tiden, men også materialer under arbejdet. I andre hjørner af turnen er det umuligt at løse problemet med en linjal og et ark papir - du skal ringe computerudstyr til at hjælpe.

Fig. 1 Sådan skæres røret i en vinkel på 45 grader

45 graders skæring

For at rotere røret med 45 grader anvendes der normalt beslag, bøjninger med en rotationsvinkel på 45 grader, lavet af samme materiale som rørene selv, hvis rørene er stål, så bliver svingene svejset af stål. Til HDPE-rør er der elektrofusion eller kastede albuer på 45 grader (bemærk at det er næsten umuligt at finde kompressionsbeslag med en sådan drejevinkel i Rusland).

Men hvis du stadig skal skære et rør med cirkulært tværsnit af stål eller forskellige plasttyper, skal du have en form til at skære rør i en vinkel, hvis form beregnes manuelt eller ved maskine. Opgaven er meget forenklet, hvis det er nødvendigt at afskære en metalprofil af kvadratisk sektion i en vinkel på femogtyve grader.

For en hurtig skæring kan du bruge et almindeligt ark papir foldet diagonalt for at markere overfladen til fremtidige nedskæringer. Når du bruger foldet papir, fortsæt som følger:

 • bruge på en lige overflade af profilen på det sted, hvor klippet udføres, strengt vinkelret linje
 • anbring et foldet diagonalt ark papir på sidens overflade med en skarp ende på linjen, så at den øverste kant af papirtrekanten er flush med den øverste side af metalprofilen.

Fig. 2 Hjemmelavet skabelon til skæring af rør ved 45 grader

 • tegne en blyant linje på siden af ​​arket i en vinkel på 45 grader, hvorefter papirvinklen påføres på den anden side og omslutte den med en blyant (det er bedre at bruge en tynd markør).

Til savning kan du bruge en mølle med en disk på metal, tegne en tynd linje langs mærket i begyndelsen, og derefter gradvist fordybe det, indtil kanterne er helt adskilt.

Når der arbejdes med en mølle, er det nødvendigt at overveje følgende faktor - hvis kantene er fuldstændigt afskåret, kan skiven blive beskadiget med en spids vinkel, hvilket vil medføre fejl, og i mangel af beskyttelse på kværnen, selv til medarbejderskade. Derfor er det tilrådeligt ikke at skære hjørnet kanterne til enden, men at forlade en smal rille og derefter bryde af, slip senere fremspringet.

Lav en skabelon til skæring af metalprofil

Hvis du skal klippe et stort antal rør, kan du lave en skabelon fra en metalprofil med større diameter på et papirark på den måde, der er beskrevet ovenfor. Hældningsvinklen kontrolleres med en grader eller en konstruktionskvadrat - i dette tilfælde forbindes de to kanter af de skårne dele af skabelonen.

Når man arbejder på den del, der skæres på det rigtige sted, sættes en skabelon på og presses tæt, mærkningen påføres med en skarpt skærpet skribent, når skabelonoversigten er skitseret. Delen er skåret i flere passager med en gradvis fordybning af rillen.

Fig. 3 Skæring af metalprofiler med kroppen

Værktøj til skæring af rør med egne hænder

Brug af skabelonen er ikke særlig praktisk - du skal lave et snit langs linjen, og holde kværnen på vægten, hvilket fører til store fejl. Hvis du har en svejsemaskine, kan du lave enkle blokguider til slibeskiven, som ikke tillader det at gå til siden.

For at gøre dette skal du bruge den tidligere lavede skabelon, på hvilken side et hul er boret og møtrikken er svejset. Ved arbejde sættes en hjemmelavet blok på profilen, en bolt skrues i møtrikken og enheden presses mod profiloverfladen. En kværn med en disk på metalet er skåret, lidt trykke på disken mod enhedens sideflade. Det er klart, at kantene i kluden ved langvarig arbejde gradvist formales, og selv om processen foregår samtidigt på alle kanter, vises nogle fejl over tid. Derfor er det bedre at gøre enheden ud af et hårdt slidstærk metal for at øge levetiden og få et mere præcist værktøj.

Fig. 4 Eksempel på et snit i en vinkel på 90 grader

90 graders skæring

For at skære en cirkulær rørledning eller en metalprofil med rektangulært tværsnit smidigt anvendes et ark almindeligt papir. De indpakker emnet, så papirarkets kanter matcher, hvorefter det fastgøres på den side med tape eller lim. Slibemaskinen udføres tæt ved kanten af ​​papirarket en tynd linje, hvorefter den gradvist fordybes for at færdiggøre skæringen.

Metalprofil eller rundrør kan skæres med en skabelon, idet de præcist skærer elementet med en stor indvendig diameter.

Kraveramme

For at opnå grene af metalrørledninger i form af te, påføres en kraveindsats, for hvilken det er nødvendigt at skære kanten af ​​et cirkulært rør støder op til en anden vinkel i en ret vinkel. For at implementere metoden, fortsæt som følger:

 • klippe kanterne af emnet i en ret vinkel i den tidligere beskrevne metode.
 • På en rund endeflade er fire ligestillingspunkter markeret med en markør, der ligger i vinkler på 90 og 180 grader til hinanden.
 • Målingen af ​​cirkelstørrelsen er lavet, diameteren er divideret med 3. Den resulterende afstand er deponeret fra to diametralt placeret punkter, hvorefter disse punkter er forbundet med to andre glatte buer og tegner en linje med en markør.

Fig.5 Eksempel krave rør sektion

 • Ifølge mærkningen er kværnen udskåret og halvcirkelformede segmenter adskilt, hvorefter delen er klar til svejsning. Med små unøjagtigheder i parringen kan den forsegles med en slæbhammer, idet den sættes på den anden overflades overflade.

Tips til skæring af rør i en vinkel med cirkulært tværsnit

Runde rør med forskellige diametre skæres i en vinkel, når rørledningen ændres, det skal bemærkes, at en lige snit i den rette vinkel, i modsætning til et rektangulært tværsnit, ikke vil føre til en tæt forbindelse af kanterne. Derfor anvendes specielle mønstre, hvor mærkningskanten har en krøllet form, som gør det muligt at opnå en høj densitet af leddet.

Papirform til rør

En af de almindelige måder at lave på rør med en rund overflade af støbeformen er den metode, som du har brug for et foret papirark, en linjal og en blyant på. For at få et papirmønster, fortsæt på følgende måde:

 1. Tegn en cirkel på papirarket, hvor rørets diameter skæres, divider cirklen i 16 lige store segmenter, hver gang de deler store segmenter i to identiske.

Fig. 6 Sådan klippes et rør ved 45 grader - et stykke papir

 1. Omkredsen måles ved at multiplicere dens diameter ved hjælp af Pi nummer, svarende til 3,14. Denne størrelse er anbragt på begge sider af cirkelaksen i lige store segmenter, som hver er opdelt i 8 lige store dele.
 2. En lodret linie er tegnet fra lige linjesegmenter og vandrette linjer fra punkter sat på en cirkel.
 3. Krydsens steder er forbundet med en glat linie, og de får derfor et mønster på papiret, som er skåret og limet til skærefladen. Til trimning er det bedre at bruge en mølle med en lille diameter disk - overfladen bliver krøllet, og en fejl vil stige, når du bruger en stor disk.

Brugte værktøjer

Der er flere måder at skære et rør på, og i dette øjemed bruger de konstruktions- og industriværktøjer til metalbearbejdning. Af alle typer giver kun bulgarerne mulighed for at opnå buede overflader uden videre forarbejdning med det nærmeste arrangement af kanter.

Til individuel brug

Følgende værktøj bruges til at skære stålrør i en husstand:

Manuelle rørskærere. Lad klippe runde dele for at opnå en jævn retvinkel, der skæres af rullernes skærekanter. Der findes flere typer produkter af denne type, der består af enkeltruller eller deres serie, monteret på en kæde. I hverdagen er sådanne anordninger ret sjældne og mere egnede til professionel ydeevne.

Bulgarsk. Det er et universelt værktøj til at skære alle metaldele med forskellige vinkler; specialdiske til metal anvendes til arbejde, der udslettes ret hurtigt under drift. Takket være dette er det muligt at præcis skære en buet linje med en lille diameter disk.

Fig. 7 Individuelt rørskæringsværktøj

Gasbrænder. En hurtig og effektiv metode til at skære metaloverflader med en varm flammeflamme, ulemperne omfatter smeltede kanter, der komplicerer yderligere svejsning. Det er svært at skære et produkt ved hjælp af en gasbrænder med en gasbrænder, der brænder, og hvis en linje trækkes, vil den være praktisk taget usynlig i en flammeflamme.

Elektriske rørskærere. Til arbejde med rørledninger med små diametre kan kompakte elektriske rørskærere anvendes, i princippet ligner de en bulgarsk. Enheden kaldes en rulle maskine, når arbejdet er installeret på rammen og tænder rulleførerne, på toppen af ​​overfladen skæres af en elektrisk enhed. Hovedforskellen på rørskæreren ligger i metalskiven, som har en særlig holdbar belægning til metalskæring.

Til industriel brug

I industrien er rørledninger med stor diameter brugt til at transportere væsker og gasser, og derfor har rørskæremaskiner stor vægt og overordnede dimensioner. Der er også manuelle rørskærere af rotoren og homutny-princippet om drift. I det første tilfælde drejer skærevalserne på en rund overflade med et justerbart håndtag, i det andet tilfælde udføres skæringen af ​​bueformede plader, der gradvist skifter, når de roterer.

Fig. 8 Industrial Pipe Cutters

Sådan skæres et rør under 45 grader med stor diameter

At afskære et stort produkt i leveforhold er bedre med en stor slibemaskine eller en gasbrænder - vægge med store diametre er sædvanligvis tyk. Skæring er bedst udført med segmenter, hvilket efterlader smalle overgange, der fjernes i slutningen.

Sådan skæres et støbejernsrør

Hovedforskellen mellem støbejern og almindeligt stål er høj brølhed og stor vægtykkelse. Den præcise skæring skal udføres i følgende rækkefølge:

 • Markeringsvinklen er tegnet ved hjælp af en scriber, for

understøtter under detaljerne omslutter et træskærm eller bord.

 • Udfør grinder lavt skåret overfladen omkring omkredsen.
 • Dernæst fordybes sporet i adskillige gange indtil den fuldstændige adskillelse af de to dele.

Nogle tips til rørskæring

Nogle gange er det nødvendigt at skære i en husstand for at forbinde rørledningen i forskellige vinkler eller langs aksen. Hovedværktøjet til at udføre disse værker er universalskiver og metalskiver.

Fig. 9 Langskæring af rørledningen

Longitudinal cut

For at kvalitativt udføre en glat længdesnit kan du bruge en simpel enhed i form af en metalvinkel. Det er sikkert fastgjort på en flad træoverflade med skruer og et rør er presset til det med en tung belastning. En vinkelslibemaskine laver en langsgående sektion af rørpladen, hvorefter disken hviler lidt på hjørnet.

Hjørnet kan fastgøres til røret med klemmer og gøre et snit på hjørnet af hjørnet på samme måde.

Skrå snit

Når retningen af ​​rørledningen ændres med en vinkel på mere end 90 grader, bliver manuelle metoder til at lave skabeloner for komplicerede. Brugen af ​​et særligt program til beregning og oprettelse af mønstre på en computer til enhver vinkel kan hjælpe. Metoden er god, fordi den har en høj nøjagtighed ved at skabe papirskabeloner og let implementeres med en printer.

For at få et papirstykke, indtastes de nødvendige data på bøjningsvinklerne og rørdiameteren i programmet, hvorefter der opnås en skabelon, der udskrives på printeren i fuld størrelse. Det er kun at skære det, holde det på det trimmet element og markere dets kontur.

Yderligere skæring foretages ved hjælp af kværnen på en standard måde. En vigtig fordel ved maskinskabeloner er evnen til at skære dem i ubegrænsede mængder med samme nøjagtighed.

Fig. 10 Prøveberegningsprogram

For højkvalitetsforbindelse af cylindriske elementer af rørledninger er deres nøjagtige skæring i vinkler på 45 og 90 grader påkrævet. For at udføre disse værker anvendes specielle mønstre, hvis kurver formes manuelt eller konstrueres af en computer. De skæres ud på papir og limes på røroverfladen, så skæres elementet langs papirets kontur af en mølle med en lille disk. Det er således muligt at opnå en høj præcisions hjørnesamling med så tæt som muligt kanter.

Sådan skæres en sokkel på 45 grader

Sådan skæres loftsplinten med 45 grader med dine egne hænder, end at skære en plastfilet: instruktion, foto og

Sådan afskæres loftsplinten for at gøre hjørnerne perfekte

I hjørnerne af rummet ved montering af loftsplinten, for eksempel af skum, kan der ofte være mindre uoverensstemmelser, der ødelægger rummets generelle udseende. Dette kan selvfølgelig og bør undgås. Så hvordan skal du skære nederdelene med dine hænder præcist? Den første assistent i dette spørgsmål vil være et sådant værktøj som en boks. Men det er ikke altid tilrådeligt at købe en til en engangsreparation. Selvom du beslutter dig for at hjælpe med reparation af alle slægtninge og naboer, og i fremtiden også for at tjene penge på det, så har du brug for denne enhed.

Eksempel på perfekte vinkler

Hvis du stadig er begrænset til en enkelt installation af soklen derhjemme, er et sådant tømrerværktøj ikke nødvendigt. Du kan undvære det. For at overveje alle måder til korrekt at skære loftplinten lærer vi af, hvad det består af.

Materialets sammensætning og egenskaber

For at forstå, hvordan man korrekt skærer soklen, skal man forstå dens sammensætning. Dette vil hjælpe med at vælge det rigtige værktøj og skære teknologi.

 • Skum. Prisen og styrken af ​​dette materiale er den laveste. Men da vi skaber en dekorativ dekoration af loftet, er styrken ikke særlig nødvendig.
 • Udvidet polystyren loftsplanker er mere tæt. end almindeligt skum. Til skæring af sådant materiale anvendes den mest almindelige kniv.

Tip: skær kniven godt inden brug. Dette eliminerer tilstedeværelsen af ​​revet kanter på klippeområderne.

Sådan klippes en sokle nøjagtigt

 • Træ. Her er du nødt til at sætte mere arbejde i forarbejdning. Til træ, brug kun en hacksav.

Tip: Jo mindre og oftere tand er, jo glattere kanterne bliver. Du kan endda bruge lærredet til metal.

 • Plast. Sådan skæres en plastikplade? Her er det samme som med et træ - sav, hacksav. Alternativt kan du stadig bruge kværnen.

Ved hjælp af et almindeligt blækspringblad

Skæring metoder

Produktet er installeret omkring omkredsen af ​​et rektangulært rum. Trimmet til trimning af retvinkler. Derfor overvejer vi at klippe soklen med 45 grader.

Stream skæring

Hvad er en stouslo? Dette er en specialbakke lavet af træ, aluminium eller plast med de medfølgende riller til styring af saven i den rigtige vinkel.

Her er en kort instruktion om brug af et sådant tømrerværktøj:

 • Forberedelse. Tag produktet og læg det i bakken. Vi justerer til den position, hvor den vil blive installeret i loftet.
 • Skæring. På den anden side skal skæreværktøjet indsættes i rillen. Det kan være en kniv eller en hacksav. Og dristigt skåret. Enheden vil ikke lade glide forbi det planlagte sted.

Du bør vide: lærredet til metal er egnet til skæring af skum.

 • Behandling. En træbaseboard må muligvis behandles yderligere med en fil for at justere kantens kanter. Plast eller skum kan korrigeres med en kniv, det vigtigste, at det var skarpt nok.

Tip: Ved udskæring må du ikke trykke på produktet. Polyfoam kan smuldre, og træet og helt splittes.

Dette er så nemt og nemt at bruge

Skæring uden køjeseng

Hvis du ikke har en sådan enhed, og du ikke vil købe den til engangsbrug, kan du bruge følgende metoder, som f.eks. Afskæring af soklen ved 45 grader.

 1. Den første måde er at gøre dette enkle snedkeringsværktøj selv. For dette banker den mest almindelige bakke af træ. Derefter måler vi slidsens linjer ved hjælp af en grader eller et skolefelt. Vi skærer riller og vi har en primitiv enhed klar.
 1. Den anden vej. hvordan man skærer en sokkel i en vinkel er endnu enklere. Især smertefri at bruge den i tilfælde, hvor hjørnerne af rummet ikke er glatte.

Bakke vi ikke har brug for. To planker og en stencil lavet af pap med en linie tegnet til orientering er tilstrækkelig.

 1. Den tredje vej. I dette tilfælde slår vi ikke noget ned, men brug et bord, der bare er knyttet til væggen eller nogen anden lignende konstruktion.

Vi markerer fremtidige led direkte på selve produktet, på væggen og i loftet. Vi anvender soklen, da vi skal montere og skære i henhold til de fremførte mærker.

Den enkleste måde uden brug af specialværktøjer

Det skal huskes: Ved skæring hold værktøjet lodret for at få en ret vinkel.

Funktioner med at skære forskellige vinkler

Den generelle teknologi, hvordan man afskærer loftsplinten, demonterede vi. Men har også nogle nuancer til at skære forskellige vinkler af dette produkt.

Indvendige etage

Indvendig vinkel

Til at begynde med vil vi udsætte venstre og højre nederdel i en ret vinkel. Indsæt det venstre produkt i kassen, på ydersiden, afskær det venstre indvendige hjørne. Så udfører vi en lignende operation med den rigtige. Er færdig

Udendørs etage

Ekstern gulvvinkel udsigt

I dette tilfælde har vi mode, ikke den indre, men de ydre kanter. Resten af ​​operationen er ens.

Udvendigt loft

Udsigt til den ydre loftsvinkel

Vi har allerede skåret loftets vinkler på indersiden af ​​armaturet. Efter at have indsat den venstre sokkel i kassen, skal du afskære det venstre ydre hjørne. Vi erstatter den rigtige - den rigtige ydre kant mode.

Indendørs loft

Udsigt til den indvendige loftsvinkel

I analogi med det ydre hjørne, trim og indvendigt. Bare skære henholdsvis de indvendige venstre og højre kanter.

Det er vigtigt at huske: i loftet er produktet altid fastgjort på hovedet. Indsæt det derfor i en flip-flop. Dette vil hjælpe dig med at trimme bundkortet korrekt.

Yderligere installationsvejledning

 • Installer først planken, når du allerede har forberedt den næste. Gør det bedre på gulvet, ikke under loftet.
 • Tålmodighed, tålmodighed og mere tålmodighed. Leddene skal nogle gange korrigeres mere end én gang. Vær ikke nervøs, pas på, og alt vil vise sig.
 • Ved brug af skum og plast kan du tillade dig selv at forlade små slots i hjørneforbindelserne. Putty gemmer dem godt. Pas på med træet.

Indsats giver resultater

Hvis du stadig har spørgsmål, så vil et billede i denne artikel hjælpe med at løse dem.

Ved omhyggeligt at følge anbefalingerne og under hensyntagen til egenskaberne ved det materiale, som du arbejder med, vil du være i stand til at tilføje skønhed og originalitet til dit loft. Vælg en måde, du kan lide og gå videre! Du vil lykkes (læs også om fordelene ved PVC sokkel).

Sådan smidigt afskæres hjørnet af loftplinten

Smukt og pænt kant på loftet skjuler samlingerne mellem belægningerne og er et ekstra element i indretningen af ​​rummet. Men for at få loftplinten til at se rigtig smukt ud, skal du være i stand til at dokke sine hjørnesamlinger med høj kvalitet.
Hvordan man præcist skærer hjørnerne af loftplinten, kan du lære af vores artikel.
Artikel i emnet: Sådan limes loftsplinten på lim og kitt.

Den første metode - ved hjælp af kluden

Professionel Chuck med svingbar hacksav
Skallen ser normalt ud som en bakke med lodrette huller til hacksaven. Den kan være lavet af træ, metal eller plast. Dette værktøj repræsenterer det ældste og enkleste snedkerens værktøj, designet til at skære trædele i en vinkel på 90 ° og 45 °. Der er typer af en sådan enhed til professionelt arbejde med en drejemekanisme, hvor skæreværktøjet kan drejes og fastgøres i enhver position.
Sådan afskæres loftsplinten
Loft hjørner er opdelt i interne og eksterne, metoden til docking på dem er lidt anderledes.

Hvis det er nødvendigt, kan du lave din egen kasse. For at gøre dette har du brug for tre beskæring fra krydsfiner eller brædder af samme størrelse. For det første anbringes de i form af et omvendt bogstav "P" og mærker hjørnerne. Derefter skæres slidserne under hacksagen næsten helt til bunden, og brædderne er snoet.

Indre hjørne

 • Vi foretager de rigtige målinger.
 • Vi sætter bundplanken i blokken, så denne position nøjagtigt falder sammen med placeringen i loftet.
 • Sokkelen skal presses tæt mod den modsatte væg af sliberen. Hold og hold nede med din hånd.
 • Sæt hacksaven i en vinkel på 45 ° i et specielt hul og skære delen.

 • Tilstødende detaljer skal skæres på samme måde, kun i spejlbillede, som vist på billedet.
 • Ved skæring af bløde materialer (PVC, polystyrenskum) skal du bruge et savsås til metal eller en almindelig byggekniv. Så arbejdet vil være pænt og med glatte kanter.

  Yderste hjørne

  • Mål længden af ​​soklen fra den nærmeste væg til det ydre hjørne, efterlad en linje på indersiden af ​​blyanten med angivelse af den ønskede længde. Det skal bemærkes, at kanten (dens øverste del) skal gå lidt ud.
  • Soklen flyttes til bagagerummet og afskæres.
  • Den tilstødende stang må også måles med en margen og skæres til den første del i spejlbilledet.

  Prøv på loftet sokkel: Docking dele skal være helt glatte. Hvis resultatet ikke opnås, og der er uregelmæssigheder i leddene, kan du trimme kanterne med en almindelig kniv til en perfekt pasform.
  Kontroller glat docking
  Videoen beskriver alle nuancer godt:

  Metode to - uden ekstra værktøjer

  Til det indvendige hjørne kan du bruge den nemmeste måde at perfektere docken ved at mærke på loftet. Et andet eksempel på hvordan man skærer et hjørne er smukt og jævnt.

  1. Sæt fileten på loftet, og tryk let på den flade kant i hjørnet.
  2. Tegn en linje langs soklens lange side på loftet.

 • Den samme handling sker med den tilstødende del på den anden side.

 • Markér skæringspunktet for linjerne.

  Resultatet er en flad vinkel på 45 °, hvis du trækker en linje fra skæringspunktet til kanten af ​​delen. Bemærk at ovennævnte markeringsmetode kun virker i ideelle lige hjørner.

  Andre måder

  Med et godt øje og nøjagtigheden af ​​hænderne kan du bruge et hjemmelavet mønster, der ligner molluskens efterligning. For at gøre dette skal du tage en tynd plank eller tykk krydsfiner og tegne layoutet i form af et vandret rektangel. Ved brug af graden er 45 ° markeret på højre og venstre side af rektanglet. Tegn linjer, der forbinder modsatte kanter.

  Specielle komponenter til docking
  Installation af loftsplint, du kan omgå spørgsmålet om, hvordan man skærer hjørnesiden. I en situation hvor du ikke vil skære noget, hvis du er kvinde og elsker skønhed, ikke tømrerarbejde, kan du gå den anden vej. Vi anbefaler dig at vælge en sokkel til din udsmykning, som i butikken finder du en passende del til samlingen, der dækker samlingen. Denne metode vil spare tid og kræfter.

  Beskrivelse af metoderne til limning af loftsplinter (cornices) på loftet. Metoden til limning med lim, kitt og fugemasse. Hvordan man laver glatte hjørner på loftet.

  Sådan skæres loftsplint og gulv og dock korrekt

  Installation af lister på loft og gulv - dette er den korteste og det synes at være det enkleste trin i reparationen. Men selvfølgelig måtte mange af jer bruge mindst en time på at prøve at skære disse 45 grader ud. Den eneste undtagelse er de heldige med en teknisk tankegang og de, der var venner med geometri i skolen.

  I dag vil vi fortælle, hvordan man skærer et hjørne af et loftsplint og gulv uden at ty til vanskelige beregninger. Du vil se, at dette ikke er et vanskeligt job overhovedet, som kan forvaltes på kort tid.

  Sådan skæres loftsplinten i en vinkel på 45 °

  Hjørneelementer til loftsplint er let trimmet på pladen og manuelt. I det første tilfælde skal du have en blok og et hacksav, og i den anden ende en blyant og en håndsave / kniv på pap. Bladbladet skal være godt skærpet, så du ikke behøver at tænke på, hvordan du dækker chipsene og ruheden på skæret.

  Vi skærer hjørnet med hjælp af kluden

  Vi tager polyurethan loft soklen. designet til venstre eller højre side af hjørnet. Vi læner det mod det fremtidige installationssted, så slutningen af ​​segmentet modsat hjørnet er placeret i kanten af ​​den allerede limede støbning. På det sted, hvor loftsplintens nederste kant kommer i kontakt med toppen af ​​hjørnet af væggen, skal du sætte en prik med en blyant eller holde et stykke isoleringsbånd. Vi gentager disse handlinger med det andet segment.

  Sådan skæres hjørnet af loftplinten, ekstern:

  • Vi placerer den venstre billet i kluden fra venstre mod højre, idet den presses til kanten tættest på sig selv. Det øverste hjørnemærke skal matche den venstre side i samme kant.
  • Den rigtige billet er placeret rigtigt til venstre, idet man trykker på den nærmeste kant. Markér toppen af ​​hjørnet - til den yderste højre spalte.

  Hvordan gash et loft sokkel på et indre hjørne? Alt er meget enkelt, aktionerne vil være nøjagtigt ens, kun placeringen af ​​det øverste hjørne mark ændres. Her er modsat: for det venstre segment - den ekstreme højre spalte og til højre - den ekstreme venstre. Færdige loftsfileter skal kombineres, og se derefter på leddene i lyset - der må ikke være huller. Hvis de er meget små, er det ikke nødvendigt at redigere, du kan få ved at indlejre kittens materiale efter installationen.

  Sådan laver du et hjørne af loftplinten: Arbejdsstykkeets placering i udsmidningen

  Vigtigt: nogle gange har hjørnerne for store afvigelser fra standard 45 grader, og en simpel blok til loftplinten bliver ubrugelig - du kan dræbe overskydende. Udgangen vil være erhvervelsen af ​​et roterende instrument, men det er ikke billigt, og denne erhvervelse "på et tidspunkt" vil være irrationel. I dette tilfælde kan du komme efter metoden til skæringspunkter.

  Sådan skæres hjørnerne af loftsplinten uden mursten

  Hvis du tænker på, hvordan du gash et loft sokkel uden flush, så vil følgende oplysninger være nyttigt for dig. Vi tager det rigtige segment af loftplinten af ​​skumplast, gælder på installationsstedet og trækker en linje i loftet langs sin øvre kant. Det skal gå ud over hjørnernes hjørner med ca. 5 cm. Vi gør det samme med venstre segment og sætter punkterne i skæringspunktet. Loftslisterne skiftevis anbringes og overfører dem det resulterende mærke.

  Med den øverste del af loftlisterne regnede vi ud, nu gå til bunden. Alt er enkelt, de mærker vi har brug for er toppen af ​​hjørnerne. Vi markerer deres placering med prikker i nederste kanter af venstre og højre loftsplint. Derefter skal du forbinde prikkerne på listerne - dette vil være trimslinjen. Denne metode hjælper med at klare selv de mest buede hjørner. Tilpasningen er sandsynligvis ikke nødvendig, og hvis det gør det, vil det være minimal.

  Sådan afskæres loftsplinten uden nogen speciel armatur: der er mærker på billedet til metoden til skæringspunkter

  Vigtigt: de her beskrevne værker kræver mærkning på overflader. Derfor er du først nødt til at begynde at skære og montere loftplinten, og kun derefter tænke på, hvordan man limer tapetet. Eller hvis du vil rette fat i soklen og oven på tapetet, gøres markering og trimning færdigt, inden du slutter, og stikket er færdigt efter det.

  Vi skærer indvendige og ydre hjørner af gulvstifter

  Glat trim gulv lister ikke mere vanskeligt end loftet. Kun værktøjet til trimning er valgt i henhold til det materiale, vi vil skære. Værkerne selv vil også være ens, kun for manuel skæring er der en lidt anden måde at markere på.

  Skæring træ gulv støbning med hjælp af kroppen

  Det er nødvendigt at måle afstanden fra kanten af ​​bundpladen allerede limet til væggen til toppen af ​​væggen. Nu tager vi en ny del af støbeformen og sætter en længde svarende til denne afstand på dens nederste kant. Sæt en ende i blyant eller hold et stykke elektrisk tape. Vi udfører denne procedure for både ydre og indre hjørner. Vi placerer plinterne fra venstre mod højre for venstre side af hjørnet og højre til venstre til højre side. I dette tilfælde skal de presses som i figuren - til siden af ​​kroppen nærmest sig selv.

  Sådan skæres hjørnet af loftsplinten - lægning af emnet i blokken:

  • Til ydersiden til venstre matcher vi markeringen på basispladen med den øverste spalte. Til yderste højre - med yderst til højre.
  • For den indvendige venstre sammenligner vi markeringen på basispladen med den yderste højre spalte. Til den indre højre - fra yderst til venstre.

  Specifikation: slot betyder den der er på siden, der er tættere på dig.

  Skæring soklen i en vinkel: skærelinjen markerer den røde linje

  Gulvstiften: et indvendigt og udvendigt hjørne "for hånd"

  Gulvlister er normalt ganske brede og tykke, og derfor er det kun uundværligt at finde kun to punkter her, som for loftbagetter. For at trimme det indvendige hjørne sætter vi først et punkt øverst i en højde svarende til bredden af ​​soklen - i figuren er dette et grønt punkt. Fra det til venstre og til højre udsætter vi en afstand svarende til tykkelsen af ​​soklen - punkt 1 og 2.

  Vi anvender det venstre segment til væggen, og fra punkt 1 tegner vi en linje langs den, vinkelret på væggen og sætter et punkt på kanten. Gentag handlingen med det rigtige segment, kun trække fra punkt 2. I figuren er punktet markeret med nummer tre. Fra den på tværs af basispladen tegner vi en linje mod den modsatte kant - vi får punkt 4. Nu forbinder vi det grønne punkt med punkt 3 og 4 - vi får linjen og vinklen, hvorigennem det bliver muligt at skære formningen.

  Sådan skæres en sokkel: De nødvendige mærker er lavet i hjørnerne

  Vigtigt: at trimme de ydre hjørner gør det lettere end indersiden. Til venstre og højre segmenter udsættes punkterne: A - markér toppen af ​​vægens hjørne; C - skæringspunktet for linjerne, som opnås ved at skifte venstre og højre nederdel på soklen på gulvet; B - fra punkt C over støbelinjen trækkes til den modsatte kant.

  Ved at forbinde disse punkter med en enkelt linje, får vi en linje, langs hvilken et snit vil blive lavet.

  Nogle nyttige tips, der vil lette arbejdet og forberedelsen til dem

  Næste vil vi tale om værktøjet, som du kan lave trimning på. Også dette afsnit indeholder nyttige oplysninger om gennemførelsen af ​​sammenføjning af stykker af baseboard i hjørnerne.

  Vælg et værktøj til dannelse af vinklen

  Den mest økonomiske mulighed er at købe en simpel plastikboks. Det er en plastikblok med otte arbejdspladser. En sådan indretning er kun beregnet til to operationer: trimning under 45, 90 og 22,5 grader. En vinkel på 90 grader er nyttig, for eksempel hvis du skal indlejre et underside i midten af ​​støbningen.

  Nogle armaturer leveres med excentriske låse inkluderet. De foretrækkes, da det er lettere at arbejde med det - Baseboardet er fastspændt i den ønskede position og bevæger sig ikke under skæreprocessen. Såfremt der opstår fejl, vil minimum og justering af vinklen ikke være svært.

  Sådan skæres en plastikplade: En simpel plastikboks

  Hvis du er nødt til at reparere i dit eget hjem, så er det måske fornuftigt at købe et mere seriøst værktøj - en roterende enkeltflyveboks. Den er designet til skæring i en vinkel på 15, 22,5, 30, 36, 45 og 90 grader. Opbygningen af ​​en sådan slibemaskine omfatter 2 klemmer - til fastspænding i vandrette og vertikale planer samt en begrænser, som gør det muligt at skære emnerne med en længde. Hacksaw her vil blive bygget. Hvis det ikke er tydeligt, hvordan man klipper loftplinten - videoevalueringen, der er placeret nedenfor, hjælper dig.

  Sådan trimmer du soklen i hjørnet: dreje tønder

  Sådan får du en loftsplint: videoen indeholder en detaljeret beskrivelse af svingbarne og oplysninger om, hvordan du bruger dette værktøj.

  Det vil være nyttigt for dig i arbejde.

  Som du har bemærket blev tags nævnt i teksten med tape. Dette er den mest bekvemme måde at markere emnerne på, da blyanten ikke altid er synlig på gulvplinten, og det er nogle gange svært at reducere det fra loftet. De lyse stykker af elektrisk tape er meget tydelige, og når de ikke længere er nødvendige, fjernes de bogstaveligt med en håndbevægelse. Spor af lim efter fjernelse af sådanne mærker forbliver ikke.

  Nogle gange skal man trimme listerne med et meget stort mønster. Sådan forbinder du hjørnerne for at gøre dem smukke:

  • Fra en lang filet skærer vi stykker efter antal hjørner, der hver især skal indeholde et element af mønsteret. På begge sider af figuren skal der være 5 cm af plintens længde.
  • Vi måler den resulterende billet og finder deres midterste, skåret langs midterlinjen.
  • Vi gør hjørnetrimmen som sædvanlig, men i betragtning af det faktum, at midten af ​​mønstrene på emnerne skulle falde på toppen af ​​hjørnerne.

  Sådan kommer du i hjørnerne af loftplinten, hvis der er et stort mønster på overfladen