Afslutning af loftet med gipsvæg med egne hænder til maleri er bare

Artiklen er rettet til begyndere, der har besluttet at forberede et ujævnt loft til maling ved hjælp af gips. Jeg vil fortælle dig i detaljer hvordan loftet vil blive færdiggjort med gipsvæg med egne hænder til maling, og jeg vil også give dig nogle tips om efterbehandling. Jeg er sikker på at du efter læsning af artiklen nemt kan klare arbejdet.

Malet gipsplankloft

Afsluttende teknologi

Installation af et gipsplankloft udføres i flere trin:

Stage loft gipsplader

Dernæst overvejer vi alle de finesser og nyanser af arbejdet på hvert af disse trin.

Forberedelse af materialer og værktøjer

Lad os finde ud af, hvilken gipsvæg der er egnet til installation af en ophængt konstruktion. Da loftet ikke udsættes for mekaniske belastninger, skal du bruge de tyndeste plader af gipsplader - dette er 8-9,5 mm. Derudover skal du beslutte dig for typen af ​​GCR.

Hvis du planlægger at afslutte loftet i et tørrum, for eksempel i stuen eller soveværelset, kan du bruge regelmæssig gips. Hvis arbejdet skal udføres på badeværelset eller f.eks. I køkkenet, skal du bruge fugtbestandigt gipsplader (GKLV).

Hovedelementerne i rammen

Ud over gipsvæggen skal du også bruge andre materialer:

 • dele til rammen - PN og PP profiler samt suspensioner, kryds og skruer;
 • starter kittet;
 • efterbehandling kittet;
 • dyb penetration primer;
 • serpyanka mesh.

Da mange nybegyndere spørger på foraene, hvordan man klipper loftet af gipsplader, fortælle dig separat om valget af kit. Hvis rummet er tørt, kan du bruge gips, der starter kittet. I våde rum er det bedre at give fortrinsstilling til cement eller polymersammensætning.

Hvad angår den færdige kit, anbefaler jeg nybegyndere at anvende polymersammensætninger uanset rumtypen. De har høj elasticitet, så det er nemt at arbejde med dem, og de er desuden resistente mod fugt.

Sæt af gitter med jointer til slibning

Hvad angår værktøjet, skal du bruge følgende oversigt;

 • elektrisk boremaskine;
 • skruetrækker;
 • maling ledning;
 • saks til metal;
 • samling kniv;
 • sæt af spatler;
 • gitter til slibning med en jointer;
 • malerulle med kuvette og pensel;
 • niveau;
 • regel af

Du vil også have brug for en stepladder eller et robust firebenet bord, hvorfra du kan nå loftet.

ansøgning markup

Til loftet på gips viste sig at være glat og vandret, før du installerer det, skal du anvende markeringerne. Dette arbejde udføres i følgende rækkefølge:

 1. først og fremmest er det nødvendigt at bemærke niveauet af gipsloftet på væggene. For at gøre dette skal du flytte væk fra bundens nederste punkt 4 cm og markere niveauet på nærmeste væg. Hvis du vil "sænke" loftet, kan du øge denne værdi;

Marker loftets niveau

 1. så gennem det resulterende punkt skal du tegne vandrette linjer på alle vægge. Hvis du har et vandniveau, skal du overføre punktet til alle hjørner af rummet og derefter forbinde punkterne med en maling.

Vi slog niveauet af maskeringsledningen

For at gøre dette skal du trække ledningen mellem to punkter, så træk den lidt til siden og slip den. Som følge heraf slår ledningen væggene og efterlader et mærke i form af en flad linje.

Hvis du ikke har vandstand, skal du tegne en vandret linje gennem et punkt på væggen ved hjælp af et normalt bygningsniveau som vist på billedet nedenfor;

Du kan tegne en vandret linje ved hjælp af det sædvanlige niveau

 1. så skal du markere placeringen af ​​PP-profilerne på loftet. For at gøre dette skal vi trække sig tilbage fra et hjørne på 10 cm og markere punkter på de modsatte vægge med et trin på 60 cm. Derefter skal disse punkter forbindes ved hjælp af en lakledning;

Marker positionen af ​​PP-profilerne

 1. på de opnåede linjer er det nødvendigt at markere de steder, hvor suspensionen er placeret. Afstanden mellem bøjlerne skal være ca. 50 cm.
  For at sikre at suspensionerne er sat lige, skal du løbe gennem hver række af linjen. Som følge heraf skal rektangler dannes på loftet.

Loftslayout

Nu vil du ikke være svært at udføre installationen af ​​rammen på markeringen.

Rammeindretning

Monteringsvejledningen til rammen er som følger:

 1. Først måler længden af ​​væggene og skærer styrene ved hjælp af saks til metal;

Montering guide profil med dowel-negle

 1. derefter reparere guiderne på væggene ved hjælp af dowel-negle, tilpasse dem med linjen. Husk at linjen skal være nederste kant af profilen.
  Døvelernes tonehøjde, der fastgør profilen, skal være 25 cm;
 2. så skal du fastsætte suspensionerne i loftet i henhold til markeringen. Som regel bruger man også dowel-negle til disse formål;
 1. så skal du installere PP-profilerne efter at have skåret dem i længden i henhold til rummets størrelse. I sig selv er princippet om montering af profiler ret simpelt - de sættes i guider og fastgøres derefter i suspensioner med selvdrejende skruer.
  Det komplicerer imidlertid alt det faktum, at profiler kan sænke under deres egen vægt. Derfor skal de fastgøres i takt med fastgørelsen, ellers bliver loftet ujævnt.

Justere profiler til et strakt fyrtårn

For at gøre dette skal du starte installationen med installation af ekstreme profiler. I forbindelse med fastsættelse justere dem med en lang regel, skal du kontrollere installationen og kontrollere deres positionsniveau. Stræk derefter trådene mellem dem, og juster mellemprofilerne med dem;

Eksempel på monteringsjumper uden "krabbe"

 1. Nu skal du installere hoppere med en stigning på 60 mm ved hjælp af kryds og skruer. Det må siges, at mange håndværkere ikke bruger kryds, men i stedet skærer de blot profilerne, så de kan fastgøres med skruer til de vigtigste PP profiler.

Jeg må sige, at det for nylig er blevet fashionabelt at lave lofter på flere niveauer. I dette tilfælde monteres vejprofiler i loftet til montering af andet niveau i stedet for suspensioner. De er igen vedhæftede PP-profiler, som udfører suspensionsfunktionen.

På billedet - et eksempel på en rammeindretning til et loft på flere niveauer

Hvis du f.eks. Skal give en profil en kompleks form, hvis det andet niveau af loftet skal have en krøllet kontur, skal du lave snit i sektionen af ​​bøjningen i sin side. Nedskæringshøjden afhænger af bøjningsradien, jo mindre den er, desto mindre skal afstanden mellem nedskæringerne være.

Generelt kan du bruge profiler som dele af designeren til at sammensætte et design af enhver form. Det vigtigste er at give rammen tilstrækkelig stivhed, ellers vil holdbarheden af ​​finishen lide. Sørg desuden for at alle niveauer i loftet er i et vandret plan.

beklædning

Det næste skridt er at trimme rammen. Til dette skal du skære gipspladen til loftets størrelse.

For at skære gipspladen skal du udføre følgende trin:

 1. Vedhæft reglen til skærelinjen;
 2. Skær derefter papen med installationskniven langs reglen;
 3. yderligere bryde arket langs snitlinjen;

Skærekort fra bagsiden

 1. Skær nu pap fra bagsiden af ​​foldelinjen med en kniv;
 2. Enderne af de skårne plader behandles fortrinsvis med et specielt gipsplader.

Hvis loftet har en kompleks form, skal du nok skære detaljerne af en buet form ud fra gipsvæggen. I dette tilfælde skal du lægge pladen af ​​gipskonturerne af delen og derefter klippe den med puslesaven.

For at skære runde huller, for eksempel til belysningsanordninger, kan du bruge en elektrisk boremaskine med en krone af passende diameter.

Fastgør gipsvæg til rammen med selvskærende skruer

Hvad angår installationsprocessen selv, er det ret simpelt. Det eneste du har brug for er en assistent, da det er ret svært at montere arkene til loftet alene.

Hvis du skal gøre arbejdet alene, kan GCR fastgøres på rammen med klemmer. Også til disse formål kan du bruge specielle enheder i form af mopper med lange håndtag. Med deres hjælp er plader af gipsvæg simpelthen propped up.

KGL er fastgjort til rammen med selvskærende skruer, som er skruet i en stigning på 250 mm. Husk på, at skruerne skal installeres korrekt, så at hætterne er let forsænket. Ellers vil de forstyrre yderligere efterbehandling.

dekoration

Det sidste trin er at afslutte loftet af gipsplader til maling. Dette arbejde udføres som følger:

 1. Før du dækker gipspladens loft med et kit, er det nødvendigt at brodere sømene. For at gøre dette skal du klippe afstivningsbredden på 5 mm fra arkets samlinger. Hvis kanten af ​​arket er afrundet, skal der derfor ikke afbrydes noget;
 1. så er det nødvendigt at holde et serpyanka gitter på alle leddene af arkene;
 2. så skal overfladen af ​​loftet primeres - påfør primeren i loftet i et jævnt tyndt lag ved hjælp af en rulle. Find svært tilgængelige steder med en pensel.
  For at opnå størst effekt, påføres igen overfladen af ​​primeren efter tørring

Putty led med en gips river

 1. nu er det nødvendigt at putte leddene af plader og hætter af selvlukkende skruer med en startspartel. For at gøre dette, stop kitt på en lille spatel, og hold den derefter over leddene af lagner og hætter. Resultatet skal være en solid glat overflade;
 2. efter hærdet skal fyldstofet være dækket med en primer med en børste;
 1. Nu skal du påbegynde startlaget af kittet med en bred trowel. Læs detaljeret om fyldstofteknikken, du kan fra andre artikler om vores ressource afsat til dette emne;
 2. Dernæst skal loftet slibes med et P120 net. På dette tidspunkt er det nødvendigt at fjerne alle alvorlige uregelmæssigheder;
 1. så er det nødvendigt at rengøre loftet af støv, som kan forblive efter slibning, og derefter prale det i henhold til ovenstående skema;
 2. så skal du anvende et tyndt lag af kitt for at fjerne spor af slibning og andre uregelmæssigheder. Afmålingslagets tykkelse er sædvanligvis ca. 1 mm. Prøv at påføre finishlaget så forsigtigt som muligt, så resultatet er en glat overflade;

Jordoverfladen skal primeres.

 1. Derefter skal overfladen slibes med et fint P150 slibemiddel. På dette tidspunkt er det nødvendigt at fjerne selv de mindste fejl, hvilket bringer overfladen til det ideelle. Til alle uregelmæssigheder var tydeligt synlige, arbejde i stærkt lys.
  For at vurdere kvaliteten af ​​slibningen skal du tage lampen til loftet i en spids vinkel. Hvis der konstateres mangler, skal slibningen fortsætte;
 2. efter at loftet er helt glat, skal det rengøres af støv og primet igen.

Du må ikke forvente, at fejlene i loftet efter maling bliver usynlige. Faktisk vil malingen kun understrege dem.

På dette gør-det-selv loftmaleri er komplet.

Mal ansøgning

Et par ord om maleri

På trods af at farven på loftet på gipsvæggen generelt er ret simpel, er der stadig nogle nuancer. Derfor vil jeg fortælle dig, hvordan du skal håndtere denne opgave:

 1. Først skal du forberede malingen - ryst den op, hvis det er nødvendigt, tilsæt en lille mængde vand og bland. For at give den hvide maling nogen skygge, tilføj farve til den;
 2. Hæld derefter malingen ind i valsekuvetten og dypp selve rullen ind i den. Før du maler, skal du sørge for at klemme rullen på rullende område;
 1. Påfør maling i lysets retning fra vinduet. Sørg for, at malingen går i et ensartet tyndt lag;
 2. Efter loftet tørrer, anbring et andet lag maling vinkelret på den første.

Hvis du maler loftet i køkkenet, skal du bruge vaskbar maling. Selvfølgelig er prisen lidt højere end den sædvanlige fugtbestandige vandemulsion, men så kan du rense loftet fra sod og deponeret fedt. Derfor vil finishen tjene dig længere.

Nu er loftet klar, det er kun at klæbe soklen.

konklusion

Som du kan se, trimning af loftet med gipsvæg, kan du simpelthen og hurtigt forberede overfladen til maling. Jeg anbefaler også at se videoen i denne artikel, der er afsat til installationen af ​​loftet på gipsplade. Hvis nogen øjeblikke har givet dig spørgsmål eller i færd med at arbejde, står du over for eventuelle problemer, kan du afmelde dig i kommentarerne, og jeg vil svare dig.

Hvordan laver man loftet med gips med egne hænder?

Sådan sheather loftet med gipsvæg - dette spørgsmål stilles af mange ejere. Hvis du planlægger at engagere sig i installationen af ​​loftet alene, vil denne vejledning hjælpe dig med at beherske alle de vanskeligheder, der er forbundet med en vanskelig forretning. Følg forsigtigt alle punkterne, og alt vil fungere!

Installationen af ​​loftet på gipsvæg alene alene hæmmes af, at det på tidspunktet for fastgørelsen også skal holdes på det rette niveau. Og da området af et gipsplader er normalt ret stort (fra 3 m2), så er et par hænder ikke længere nok.

Måder at fastgøre gipspladen til loftet

Der er mange måder at lave et gipsplankloft med dine egne hænder.

Håndværkere opfandt flere enheder, som nu bruges af mange hjemmebureauer. Dybest set er disse elevatorer af forskellige design.

Den enkleste enhed er en montering i form af en konventionel mopp, der holder den ene kant af et ark med gipsvæg, mens den anden er monteret.

En anden interessant mekanisme er en slags elevator. Det ligner et strygebræt. Højden af ​​benene er mekanisk justeret manuelt. Således stiger arket på "elevator" højere og højere, nærmer sig målet.

Fordelen ved denne metode er, at den giver dig mulighed for maksimalt at lette mesterens arbejde. Den eneste ulempe ved enheden er vanskeligheden ved at lægge arket oven på det.

Ud over folkemusik opfindelser er der elevatorer af professionel produktion. Fabrikanten garanterer sine mekanismer, som selvfølgelig øger deres sikkerhed, stabilitet og pålidelighed. Mange af dem er udstyret med hjul til nem bevægelse. Vær opmærksom på at der er nye metalmodeller, der er i stand til selvrensende til forebyggelse af korrosion. Den gennemsnitlige løft til installation er i stand til at modstå en vægt på op til 100 kg, løfte op til en højde på 4,5 meter, og egen vægt varierer fra 22 til 40 kg. Derudover giver disse enheder en foldemekanisme til nem opbevaring. Når den er foldet, har den midterste løft dimensioner: 1,6x0,3x0,3 m. Kompakte dimensioner spare plads ved opbevaring og transport af mekanismen.

Der er mange designmuligheder for montering af gipsvæg til loftet. Vi vender nu til den egentlige vejledning til gipsplankgipsplader

Plade gipsplader trin for trin instruktioner

Trin 1. Markup

Det er umuligt at få et perfekt fladt loft uden forudgående mærkning. For at gøre dette skal du have et særligt værktøjsniveau. Tre sorter af dette værktøj:

 • laser niveau
 • hydro-niveau
 • bygning niveau

Vælg hvilken som helst vinkel som referencepunkt. Det er her, hvor markeringslinjen begynder. Når du beslutter dig på dette punkt, skal du give plads til ledninger og anden kommunikation. Minimumsafstanden fra loftet til startpunktet skal være 5 cm.

Hvis du f.eks. Arbejder med et laserniveau, skal du installere det på det valgte punkt. Laserstrålen, der har passeret alle vægge, vender tilbage til startpunktet, og du får en færdig linje, som du kun skal overføre til overfladen med en blyant.

Trin 2. Montering af profilen

Så klar markering er klar. Nu kan du begynde at skabe grundlaget for selve loftet. For at gøre dette skal du have metalprofiler 28x27 mm. Det er nødvendigt at rette dem langs den forberedte linje ved hjælp af "dowels" med et interval på 1 m. Disse profiler er vejledninger.

Dernæst skal du lave opskrifter for suspensioner. Vælg en af ​​rummets lange vægge og træk parallelle linjer på loftet i trin på 60 cm. Nu er alt klar til montering af enkelthængende bøjler. Ved hjælp af 40 mm dowel-negle skal du sætte suspensionerne i trin på 75 cm. Ved hængning skal du rette profiler med en størrelse på 27x60 mm - dette hjælper dig med selvlukkende skruer, også kendt som "bugs". Med deres hjælp skal du sikre profilerne til hjælpelinjerne.

Den sidste fase af installationen af ​​profilen er fiksering af de tværgående jumpers. For at gøre dette skal du bruge det samme materiale som for suspensioner. Dette er en metalprofil 60x27 mm. Afstanden mellem hopperne skal være 60 cm. Ved krydset mellem jumpers og longitudinale profiler skal du fastgøre dem med specielle "krabber" -konnektorer.

Trin 3. Montering af loftet

Når basen i form af en ramme er oprettet, kan du begynde installationen af ​​selve loftet.

RÅD

Nogle herrer anbefaler at lægge ledningerne i profilen, hvilket reducerer risikoen for en kortslutning.

Derefter hakkes pladerne af gipsvæggen i stykker af den ønskede størrelse. Glem ikke at behandle enderne af arkene til senere efterbehandling.

I installationsfasen skal du have en elevator, hvis du arbejder alene. Arkene er fastgjort ved hjælp af selvskærende skruer 40 mm lange med en fin gevind. Placer arkene på en forskudt måde, når du installerer dem. I dette tilfælde skal længden af ​​pladen være parallel med rummets lange side. Mellem arkene skal der være en afstand på 5 mm. Det samme mellemrum skal overlades mellem væggene og arkene.

Så alle arkene er fikset. Det er kun at sætte sømme mellem dem, forprimeret. Plastering putty hatte fra skruer. Derefter primer overfladen igen. Nu er hun klar til efterbehandling!

At skære loftet med gips med egne hænder alene er besværligt, men ret gennemførligt. Følg anvisningerne nøje, følg målene, og det vil fungere!

Sådan sheathe loftet gipsplader. Trin for trin

Ethvert værelse skal være behageligt og hyggeligt. Det attraktive og elegante hjemmemiljø kan forbedre et smukt loft. Du vil ikke altid bruge store penge på reparationer i lejligheden, så du kan klare installationen af ​​loftet selv ved hjælp af gips. Lidt tålmodighed, viden og indsats, og vigtigst af et minimum af omkostninger, vil være i stand til at hjælpe med at realisere alles designidéer og gøre atmosfæren i dit yndlingshjem inspirerende og behageligt.

Arbejde med gipsvæg

Som ethvert materiale har gipsvæggen en række egenskaber, fordele, ulemper, hvorvidt man ikke arm kan ikke skade nogen, der ønsker at skære loftet med gips.

Af fordelene kan du nævne følgende:

 • i stand til at justere overfladen uanset dets krumning
 • huder eller masker forbinder kommunikation i rummet;
 • den er indrettet til montering af alle versioner af belysningsenheder;
 • mange variationer og muligheder for udførelsen af ​​design ideer og fantasier;
 • letvægts design;
 • giver mulighed for lyd og varmeisolering;
 • der er ikke behov for processen til at vente på noget at tørre ud eller at tage den nødvendige betingelse for at fortsætte reparationen;
 • lofthøjden vil falde afhængigt af krumningen på overfladen;
 • Installationsprocessen er af medium kompleksitet, og tilstedeværelsen af ​​en skruetrækker og perforator er påkrævet;
 • Der er ingen mulighed for at lave reparationer alene.
 1. Valget af gipsvæg hviler på rummets egenskaber, hvor det vil være i fremtiden. Den sædvanlige type gipsvæg egnet til almindelige stuer med et normalt fugtighedsniveau. På badeværelset bør svømmebassiner kun anvendes til fugttætte. Hvis loftet er monteret i køkkenet, er det kun brændefast gipsvæg muligt.
 2. Den forberedende fase før udførelsen af ​​hovedroboten skal være at bestemme præcis, hvilken slags loft der skal installeres. Det er absolut nødvendigt at forberede ordningerne og beregningerne, forberede arkene selv.
 3. Værktøjet spiller en vigtig rolle, når du arbejder med denne type materiale, fordi kvaliteten af ​​den færdige installation af loftet afhænger af det. Det er nødvendigt at i forvejen overveje alle de nuancer og tilpasninger, der skal bruges til reparation af loftet.

Headliner gipsplader trin for trin

Loftet i rummet, der bruger gipsvægge, kan gøres på flere måder. Alle kan vælge en mere passende type gipsvæg installation på loftet for sig selv, baseret på deres individuelle ønsker og muligheder.

Ramløs ramme

For værelser af lille størrelse, hvor rammens design vil reducere højden af ​​rummet væsentligt, kan du bruge en anden mulighed og gøre arbejdet med at installere loftet ved hjælp af klæbende materialer.

Det vil tage:

 • lim;
 • trowel med tænder;
 • drywall;
 • niveau;
 • skarp kniv på gipsvæg
  • Først skal du kontrollere loftoverfladen for alvorlige uregelmæssigheder og rette dem, hvis der er nogen.
  • Kom i gang, bør du grundigt rengøre overfladen af ​​fedt, støvpartikler og snavs, sørg for at det er beskyttet mod fugt. Hvis loftet blev trimmet med en primer eller kitt, så skal du vente til det er helt tørt.
  • Hvis uregelmæssighederne i loftet er meget alvorlige, bliver der lavet en ekstra ramme. For at gøre dette skal du klippe strimler, en bredde på 10 cm og limes som et gitter med en lang side på 50 cm. Du kan styre jævnetheden af ​​gitteret.
  • At skære gipset korrekt skal du have en skarp kniv. For det første er et snit lavet på den ene side af pladen, så revnet og skåret på den anden side.
  • Lim påføres med en spatel med tænder eller en pistol.
  • Pladen fastgøres ved hjælp af holderen, så udføres en nivelleringskontrol.
 • For at eliminere støt kan du bruge en hammer og en træblok til at trykke på de ønskede overfladearealer.
 • Samlingerne mellem gipspladerne skal placeres i et skakbrættemønster.

Se videoen om principperne om rammeløs gipsvægmontering:

Montering med ramme

For at installere gipsplankloftet skal du købe følgende materialer:

Hvordan man laver et loft på gips med egne hænder - trin for trin instruktioner

Indsamlet til at lave et gipsloft med dine egne hænder? Du kan forstå: det er et pålideligt og økonomisk materiale, der giver dig mulighed for at oversætte til virkelighed den mest ikke-trivielle designidee. For ikke at lykkes, som i Viktor Tjernomyrdins udødelige erklæring - "Vi ønskede det bedste, men det viste sig som altid" - det vil være nyttigt at gøre sig bekendt med den trinvise instruktion, der detaljeret beskriver alle trin til afslutning af loftoverfladen.

For nemheds skyld og klarhed leverede vi den med 47 fotos, så du har ingen problemer med materialets opfattelse.

Værelse forberedelse

 • Fjern alle store genstande og møbler, der potentielt kunne forstyrre arbejde og bevægelse under installationen.
 • hvis det er umuligt at udføre den første handling, dække møblerne med en film for at beskytte den mod bygningsaffald, lim og støv;
 • Rens loftet for alt, der er overflødigt: det samme støv, små knuder og alt, hvad du sandsynligvis ikke vil nå i overskuelig fremtid efter installationen.

Værktøjsforberedelse

Hvordan man laver et loft på gipset med dine egne hænder korrekt, så at du senere ikke behøver at fortryde kurven med plademonteret og uorganiseret belysning? Det er rigtigt, nøglen til en vellykket installation er den kompetente markering og de nødvendige værktøjer til rådighed.

Først vil vi liste alt, hvad du behøver for at udføre det rigtige layout af rummet:

Og nu skal vi røre ved det obligatoriske sæt direkte nødvendige byggeværktøjer:

Som du kan se, er det ikke noget ualmindeligt at lave loftet på gipsvæggen med dine egne hænder, du behøver ikke. Et standard sæt af værktøjer, der kan købes hos enhver bygning supermarked.

Overholdelse af sikkerhedsforanstaltninger er grundlaget for enhver form for reparation, så tag denne anbefaling alvorligt.

Materiale forberedelse

I overensstemmelse med hvordan du ser dit fremtidige loft på HL'en, skal du lave en gipsplader af den ønskede størrelse. Det er ret nemt at beregne rummets samlede areal: længden multipliceres med bredden, og den præcise størrelse af materialematerialerne afhænger af gipspladestrukturens format, som du vil se i dit værelse.

Du skal også bruge:

 • UD loftsprofiler;
 • CD hoved loftprofiler;
 • direkte universelle suspensioner eller andre i overensstemmelse med layoutet
 • selvskærende skruer;
 • dyvler.

Det skal huskes, at UD profilerne er fastgjort til væggen omkring omkredsen, og cd'erne er allerede indsat i dem i længderetningen med det nødvendige trin i overensstemmelse med størrelsen af ​​gipspladens fragmenter.

Udgiftstabel

For at du groft kan forestille dig de fremtidige omkostninger og være i stand til at tilpasse dit budget forsigtigt, tilbyder vi dig et lille bord, der afspejler de gennemsnitlige faktiske priser på materialer, der bruges til at afslutte loftet med gipsplader.

mærkning

Et meget simpelt, men ret vigtigt skridt, om korrekt gennemførelse, som det endelige resultat afhænger af:

 • find det nederste hjørnepunkt på betonbunden af ​​loftet
 • Vi laver den nødvendige indrykning, styret af praktiske overvejelser: hvordan lysene vil blive monteret, hvor mange niveauer der kommer i det endelige design. Husk at der skal være en vis margen på nogle få centimeter, ellers bliver loftet af gipspap med dine egne hænder meget uhøfligt og uinteressant;
 • vi sætter et mærke ved hjælp af et niveau, hvis der er et hydraulisk niveau til rådighed, så kan problemet med glat overførsel af denne linje til hele planet betragtes som løst. Hvis ikke, så skal vi bruge den maskeringsledning, som vi har nævnt;
 • Vi forbinder alle mærker med hjælp af denne ledning og opnår en perfekt flad linje.

Mærkningens endelige slag tegner på loftet af det såkaldte gitter, som vil tjene som vejledning til installation af de forberedte suspensioner. Vær opmærksom på afstanden mellem linjerne, den er ca. 50 cm.

Det er hvad du skal have til sidst.

Hvis det samme er observeret på dit loft, tillykke med at du har gennemført det første skridt i vores trinvise vejledning.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, skal konstruktionen af ​​rammen ikke give dig særlige problemer:

 • Start fra omkredsen, fastgør den forberedte UD vægprofil gennem et givet trin (op til 60 centimeter);
 • fortsæt med at fastsætte suspensionerne - brug dowels til dette, og igen skal forberedte suspensioner placeres i skæringspunktet mellem de langsgående og tværgående linjer af gitteret på loftets betonbase (se foregående afsnit);
 • forberede realkreditlån fra lysestagerne til lysekronen, hvis det vil blive brugt indendørs og også lede ledninger til de steder, hvor installation af pletter og andre typer belysningsarmaturer er planlagt;
 • Indsæt længdeprofilen af ​​cd'en i sporene på væggen og fastgør den med skruer. De burde være lige ved hånden, ikke?

Hvis du ikke vidste hvordan man laver et gipsloft med dine egne hænder korrekt, men fulgte de foreslåede trinvise instruktioner, er halvdelen allerede færdiggjort. Oprettelse af en ramme kronet med en montage kaldet drejning, på hvilket ark fra gipspap vil fastgøre.

Plader gipsplader

Sandsynligvis det mest grundlæggende og ukomplicerede trin, når du installerer gipsvæggen, som dog vil kræve hjælp i form af et par eller to ekstra hænder.

For at fremskynde eller endda forenkle loftets udsmykning med gipsplader med egne hænder, skal du bruge hjælp fra kamerater til at fastsætte lagnerne i loftet. Faktum er, at alene du næppe kan rette pladerne af gipsvæg med selvdrejende skruer.

 1. start fra en væg, systematisk at flytte til modsat;
 2. installationen af ​​det sidste fragment udføres ved at skære arket i overensstemmelse med dine målinger;
 3. læg fragmenterne i leddet, hvilket eliminerer forekomsten af ​​huller og uregelmæssigheder. Hvis vi taler om det sidste ark, anbefaler erfarne eksperter, at i dette tilfælde efterlade et lille hul.

dekoration

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan man laver et gipspladerloft med egne hænder, logisk nærmede sig efterbehandling af en allerede monteret overflade. Ved antallet af mikrooperationer skubber denne fase imidlertid selvfølgelig tilbage alle de tidligere:

 • kitteledd og huller;
 • overflade primer;
 • dekorative trim.

Valget af at implementere sidstnævnte er udelukkende på din samvittighed. Typisk for at give loftet af gipsplader mere udtryksfuldhed bruge smukke tapet, anvende dekorative gips, male loftet bunden med vandbaseret maling. Vælg en eller anden løsning, lav rabat på rummets funktionelle formål.

Det siger sig selv, at for et køkken eller et badeværelse, hvor der er høj luftfugtighed, og temperaturvariationer ikke er ualmindelige, er det bedst at foretrække gipsvæg til den mest praktiske type finish - maleri med en pålidelig vandbaseret maling.

konklusion

Gipsplankloftet lavet med egne hænder er ikke kun færdiggørelsen af ​​et hvilket som helst stadium i din større revision i en lejlighed eller et hus, men også en fremragende grund til din stolthed. Det er altid behageligt at skabe noget nyttigt manuelt, baseret på erfaringer fra velrenommerede specialister. Den foreslåede trin-for-trin instruktion opfylder sin funktion på den bedst mulige måde - at hjælpe med installationen af ​​gipsvæg til de ejere, der ønsker at pumpe bestemte typer af deres monterings- og efterbehandlingskompetencer. Hvis du har gennemført alle trinene korrekt og helt tilfreds med resultatet, kan du lykønske dig med et andet besejret punkt på vej til den ønskede professionelle top. Men der er ingen grænser til perfektion, og derfor præsenterer vi dig næste højdepunkt for erobringen: artiklen er en instruktion om, hvordan man selv gør loftet til plastpaneler.

Hvordan man udfører loftgipspladen, materialegenskaber og arbejdsstadier

Afslutning af ethvert loft med gips er den rigtige løsning. Processen kan ikke kaldes kompleks, og underlagt reglerne vil et sådant loft tjene i lang tid. Det er vigtigt at tage højde for detaljerne i færdigmaterialet og anvende alle de nødvendige egenskaber. Årsagen til populariteten af ​​væg og loft dekoration i gipsvæg lejligheder er, at de er langt fra helt glatte, og med denne finish vil de være perfekte.

Hvad skal du vide om gipsvæg?

Gipsplader, det forkortede navn, hvoraf GKL har en række vigtige fordele, bortset fra at med det er det muligt at gøre væggene og lofterne helt glatte. Blandt dem er:

 • Absolut sikkerhed for mennesker.
 • Porerne i materialet skaber det rigtige mikroklima. Hvis det bliver for fugtigt, absorberer det fugt, og når det tørrer luften, giver det op.
 • Kappe gipsplader giver god lydisolering, hvilket er særligt vigtigt i boligblokke.
 • Varmetab reduceres. Dette er muligt ved at reducere loftets højde og udseendet af et luftgab. En niche, der er dannet som følge af efterbehandling, kan fyldes med isolering, for eksempel mineraluld.
 • Dette materiale er ikke brandfarligt.
 • På overfladen af ​​en så grov finish kan du anvende alt dekorativt - gips, tapet, maling.

Der er også nogle ulemper, men du kan klare dem. Mere specifikt:

 • Vægge samt loftet med en sådan udsmykning vil ikke være holdbar. De kan ikke hænge tunge lysekroner, hylder, endda malerier. Alt dette skyldes materialets skrøbelighed. Du skal også arbejde med ham omhyggeligt, bedre end enke eller tre.
 • En sådan efterbehandling vil ikke redde fra oversvømmelser ovenfra, og det skal desuden ændres fuldstændigt.
 • Temperaturudsving påvirker kvaliteten af ​​gipsvæggen negativt.

Ulemperne er betydelige, men de er helt acceptable, fordi brugen af ​​materialet er ret simpelt og for alle værelser i huset.

Sofistikeret loft på flere plan er ikke noget problem

Først og fremmest forberedelse

Før du afslutter loftet med gips, skal du forberede det. Denne fase er den første og meget vigtige, fordi den videre installation af GKL ark afhænger af grunden og nøjagtigheden af ​​dens implementering.

Det er vigtigt! Alt arbejde med forberedelse og installation af gipsvæg på loftet af værelserne sker bedst sammen. For det første vil det være mere bekvemt, og for det andet hurtigere.

Rammen for deres metalprofiler

 • Arbejdet med målinger af loftet. Dette er nødvendigt for køb af materialer: gipsplader profiler, forbrugsstoffer. Ved måling kan du bestemme, hvordan den fremtidige loftsstruktur vil se ud.
 • Et andet vigtigt punkt er bestemmelsen af ​​lampernes placering. De skal bringe ledningerne, og derfor skal du også købe materialer og bestemme forbindelsen.
 • På samme tidspunkt kan du bestemme installationsstedet for brandsikkerhedssystemet.
 • Baseret på højderne af de eksisterende lofter, bestemme hvor meget den nye vil synke.
 • Hvis der i fremtiden vil blive monteret tunge lysekroner i loftet eller et indbygget skab monteres i væggen, skal du også bestemme placeringen af ​​de indlejrede elementer. Disse er træblokke, der ligger mellem udkastet til loftet og gipspladen. Det er op til dem at indlæse installationen af ​​tunge indvendige genstande.
Materialevalg bør også kontaktes ansvarligt.

Værktøj og materialer

Afslutning af loftet med gipsvæg med dine hænder fortsætter med forberedelsen af ​​værktøjer og materialer til installationsarbejde.

gips gipsplader

Først og fremmest skal du selvfølgelig vælge det. Loftgips tyndere end væggen, dens tykkelse - 8-9,5 mm afhængigt af fabrikanten. Denne tykkelse gør arkene billigere, de behøver ikke at modstå stærke belastninger. Ved installation i badeværelset skal køkkenet bruge fugtighedsbestandigt, sådan lækage er værre.

Rammeelementer

Rammen vil blive skabt af vigtige strukturelle elementer, som vil blive lavet og foret med gipsvæg. Blandt dem er:

 • Profil, som skal bruge to typer Mon og PP.
 • Suspensioner - til udjævning.
 • Kryds - til fastgørelse af vinkelrette elementer af batten.
 • Skruer - de er små, til metal, især til fastgørelsesprofiler.

Andre materialer

Derudover er der behov for færdiggørelse af gipsvægge og lofter:

 1. Start og efterbehandling kittet.
 2. Primer dyb penetration.
 3. Gitter til afslutning af leddene, det kaldes serpnyanka.
I et nichegipsplankloft kan du lægge isolering

mærkning

Dette er et nøglefase i designet af et gipsplankloft med egne hænder, og det endelige resultat afhænger af, hvor præcist det vil blive udført, fordi profilerne er monteret på det og GCR-profiler. Markup rækkefølge:

 • Påfør niveauet af det fremtidige loft på væggen. For at gøre dette skal du finde det nederste punkt i loftet for at trække sig tilbage fra det 4 cm. Hvis loftets højde tillader det, kan du og mere.
 • Gennem det resulterende punkt tegner du en parallel linje og overfører markeringen til de resterende vægge. Dette vil hjælpe vand eller laser niveau, maling ledning.
 • Yderligere bemærker stedet for installation af PP profiler. For at gøre dette skal du trække sig tilbage fra hjørnet 10 cm og markere punkterne på den modsatte væg med et trin på 60 cm, tilslut dem.
 • På linjerne markeres suspensionens position. Afstanden mellem dem er op til 50 cm, for at deres installation skal være glat, skal du trække linjer gennem hver række. Resultatet er mange rektangler.

ramme

Hvis markeringen er udført korrekt, vil det være nemt at arbejde. Ordren er som følger:

 • Mål længden af ​​væggene og skær styrene med saks til metal.
 • Fastgør styrene til væggene og juster dem med markeringerne. På linjen skal placeres den nederste kant af profilen. Afstanden mellem dowels 25 cm.
 • Fastgørelsesopskæringer markerer også.
 • Installation af PP-profiler, der skal forudindstilles i overensstemmelse med målingerne. Installationsprocessen er enkel - PP-profilen indsættes i styringsprofilen.

Det er vigtigt! I processen med at fastgøre profilen er det nødvendigt at niveauere det, da de kan sænke under deres vægt, som følge heraf bliver loftet ujævnt.

 • Installation af jumpers, afstanden mellem dem er 6 cm.
Bøjet ramme til loft på flere niveauer

Ved installation af et loft på flere niveauer, vil andet niveau monteres ikke på suspensioner, men på PP-profilen. Et andet vigtigt punkt er, at for at give profiler til en bøjning, er de hakket, afhænger antallet af udskæringer af radius.

beklædning

Dette er det næste trin. Dæk loftet med gips kan være et spørgsmål om timer, forudsat at der vil være en assistent, og helst to. Ark har store dimensioner - 2 meter i længden, undertiden er det umuligt at vedhæfte en sådan opgave til loftet.

Først og fremmest skal arkene skæres til loftets størrelse. Skære regler:

 • Mål de ønskede dimensioner.
 • Vedhæft til linjelinjen.
 • Skær papirlaget.
 • Bryd gipslaget.
 • Kniv for at skære pap på den anden side af arket.

Denne metode er ikke egnet til at skære buede dele. Selve genstanden skal påføres gipspladen og klippe den med et elektrisk stiksav.

Installationsprocessen er ikke svært - at fastgøre arkene på det rigtige sted med skruer til profilerne. Fastgørelsesanordninger skal indlejres i arket, men således at de ikke trænger ind i papirlaget.

Hvis du skal arbejde alene, hjælper det med at klemme

Forberedelse til efterbehandling

Ofte opstår spørgsmålet, hvordan man skal afslutte loftet på gipsplader. Det hele afhænger af den ønskede effekt. Så umiddelbart efter installationen er det nødvendigt at afslutte loftet med gipsvæg og startergips for at skjule de fælles og selvlukkende skruer. Arbejdsrækkefølgen under tætning af leddene:

 • Skær leddene i leddene på spidsen, således at der mellem de to plader dannes en rille med flade kanter. Hvis kanterne er afrundede, skal der ikke skære noget.
 • Tape serpnyankoy. Det sælges med klæbebase, det er mere bekvemt at bruge.
 • Påfør primer og kitt på leddene. Butt juster med en spatel.

Selvdrejende skruer er forseglet uden serpnyanki, kun pudset med gipsblanding.

Forberedelse af led til plastering

pudsning

Dette trin er nødvendigt for yderligere efterbehandling arbejde kræves. Svaret på spørgsmålet, hvad der skal dække loftgipset efter installationen er startgipset. Det har en finkornet struktur, der gør det muligt at kvalitativt niveauere loftets overflade.

Før påføring af gipset, belæg arkene med en dyb penetrerende primer. Det er muligt at sætte gips kun efter fuld tørring af et primerlag. Påfør derefter gipset og niveauet med en spatel. Efter at hun har taget fat, men endnu ikke er helt tør, skal du gå på den med en P120 slibepude - det vil hjælpe med at fjerne alvorlige fejl i gipset. Det næste skridt er at fjerne støv og primer.

Det sidste trin før påføring af efterbehandling er efterbehandling af gips, proceduren for arbejde er den samme som den startende. Endelig polering udføres ved hjælp af P150-nettet. Dette bør gives særlig opmærksomhed, for nu skal de mindste fejl fjernes, så loftoverfladen er ideel, hvis det gøres korrekt, så er det ikke nødvendigt med malede maling til det færdige loft.

Dekorativ trim

Afslutningsfasen er en dekorativ finish. Der er flere muligheder:

Den anden mulighed er ikke den nemmeste, hvis mindst en gang klistret over loftet, så er det usandsynligt, at du vil gentage det. Selvom denne mulighed har sine egne fordele ved at efterbehandling, kan du ikke gipsplader starte og afslutte kittet. Fjernelse af en sådan finish vil være let og erstattet af en anden.

Resultaterne af installation og efterbehandling

Maling er faktisk meget lettere, men samtidig skal du følge visse regler, nemlig:

 • Efter at have begyndt farvning skal du færdiggøre det. Påfør sammensætningen til en del af loftet, og derefter til den anden fejler. Og hvis det er mere præcist at gøre dette, vil resultatet ikke være det bedste.
 • Til tegning for at bruge det samme værktøj i alle faser. Det vil sige, hvis de startede med en rulle, så skal de fortsætte med at arbejde. Det samme med en børste eller sprøjtepistol.
 • Arbejdsværktøjet må ikke omstilles under arbejdet.
 • Det samme område behøver ikke at blive malet, så overfladen bliver ujævn i farve og struktur.
 • Hjørnernes hjørner skal male med en pensel, midten kan være en rulle på et langt håndtag.
 • Det er bedst at anvende 2 lag: den første langs den lange væg, den anden over det første lag.

konklusion

Gipspladestrukturer på loftet er komfortable og ret nemme at installere. Lav et sådant system under en persons magt, mere om processen i videoen:

Gipsplankloft, arbejdsteknologi

I de fleste reparationer er der ikke noget svært, og alt kan gøres selvstændigt. Hvordan laver man loftet med gips med egne hænder? Dette spørgsmål er heller ikke vanskeligt at løse - du skal bare studere oplysningerne og følge arbejdsgennemførelsesteknologien en efter én.

Afslutning af loftet GKL - en nem måde at hurtigt opnå næsten perfekt flad overflade. Derudover kan den desuden dekoreres med maleri, tapet eller andre materialer. Hvordan gør man det og hvor svært er det?

ramme

Enhver konstruktion begynder med at lægge fundamentet, og loftspladen med gipsvæg med dine hænder begynder med samlingen af ​​rammebasen. Til dette har du brug for materiale og værktøjer:

 1. Metalprofiler CD og UD.
 2. Suspension - til montering af rammen til loftet.
 3. Hardware (fastgørelsesanordninger): dowels, skruer til metal og gips.
 4. Gipsplader.
 5. Værktøj - standard konstruktion sæt: perforator, skruetrækker, niveau, mærkningsledning, målebånd.

Hvis der planlægges et loft på flere plan med buede trin eller fremspring, skal du købe en buet profil. Det er også nødvendigt at vælge fastgørelsesmateriale: dowels skal fastgøres sikkert i væggene og loftet.

Rammeindretning

Hvilke nuancer der findes i samlingen af ​​rammen, kan du forstå, efter at have studeret de detaljerede anbefalinger. En kort operationalgoritme er som følger:

 1. Det niveau, hvor loftet er monteret, bestemmes. Dette gøres på følgende måde: Den laveste vinkel måles, hvorfra et vandret niveau i de andre vinkler slås af ved et hydroniveau. Alle punkter forbinder mærkningskablet. Samtidig skal loftet være mindst 100 millimeter under støtteloftet for yderligere problemfri installation af lamper og kommunikation.
 2. Langs omkredsen er styreprofilerne fastgjort til væggene.
 3. Langs rummet er der fastgjort rammeramme. I den ene ende er de fastgjort i guider, den anden - til direkte suspensioner fastgjort i loftet. Bruges til tilslutning af selvskærende skruer, "loppe" eller tryk på skiver. Også, hvis rummet er for langt, bruges en særlig udvidelse til at forbinde de to profiler i enderne. Hvis afstanden fra overlapningen er for stor, anvendes suspensioner med en længde på op til 1 meter. Hver af byrderne kan klare en vægt på op til 25 kg.
 4. På rammen er der også monteret tværgående bæreskinner. Ved leddene med længden forbinder de med passende tilslutninger. Til dette gælder de korsformede "krabber".
 5. Alle fastgørelsespunkter er nødvendigvis forstærket med selvlukkende skruer.
 6. Når rammen er monteret, udfør kommunikationslinjer - ledninger, ventilationssystem og andre.
 7. Hvis det er planlagt at arrangere termisk isolering, så før ledningen i rammen lågeisolering, skæres i stykker i størrelse lidt mere designceller.
 8. Derefter forberede installationen af ​​plating.

Som nævnt ovenfor skal klumper og skruer matche vægmaterialet. Standard nylon dowels bør ikke bruges til fastsættelse af styringsprofiler, hvis væggene er lavet af beluftede betonblokke. De vil simpelthen ikke blive fastgjort i tykkelsen af ​​væggene, og meget hurtigt vil der være en tilbageslag. Særlige dowels - "crocodiles" passer perfekt til dette, deres metalfiner fastgøres sikkert i en løs struktur og giver stivhed.

Hvis en træramme er monteret, skal du først fastgøre hovedstængerne langs rummet til gulvet og derefter de tværgående bærere. Det vil være på transportørerne, at gipspladerne bliver fastgjort. Ved brug af træ skal du sørge for, at den er tørret korrekt. Rå træ vil så lede hele strukturen, og som følge heraf vil der forekomme revner i loftet, eller arkene spredes i leddene.

Sådan syes loftet med gips

Skæring gipsvæg til størrelse. Ofte skal du skære materialet til de ønskede parametre. For at skære GKL skal du bruge en almindelig brevpapirkniv, som du skal købe udskiftelige blade.

Efter mærkning af arket på begge sider med spidsen af ​​en kniv skæres materialet også fra den ene side til den anden. Skære karton, gipsvæg bryde skiven. Hvis kantene er ujævne, korrigeres de med et almindeligt plan på træet eller pænt med samme kniv.

Monter gipsvæggen på rammen

For at montere gipsplader på rammen skal du have mindst to personer. For at gøre det alene kan du bruge specielle elevatorer. Men det er bedre at arbejde med en partner.

For at begynde at montere materiale fra hjørner til midten. For at gøre dette skal du bruge skruer op til 40 millimeter.

Et ark af materiale påføres rammen og først skrues ind i skruerne ved hjørnerne, så rundt om arkets omkreds og bagefter - i midten. Trinet mellem fastgørelser må ikke overstige 250-300 millimeter. Skruerne på skruerne presses let ind i overfladen, så de ikke rager ud. I modsat fald vil fremspringene forstyrre overfladestikket. Forbrug af fastgørelsesmateriale er ca. 30 stk. Pr. Fuldt ark.

Gipsplader skal ikke placeres i en række, men tværtimod fastsættes i et skakbrættemønster. Du skal også forlade et lille mellemrum mellem rummets vægge og loftet for termisk deformation. De bør ikke være mere end 10 millimeter. Efter færdiggørelsen kan de let lukkes med dekorative baguetter.

Når loftgipspladen er færdig, går de videre til efterbehandlingsarbejdet eller installerer andet lag, hvis det er planlagt.

Installation af det andet niveau

Efter at have dækket første niveau, fortsætter de til montering og installation af den anden. Når du udfører figurstrin, brug enten en buet profil eller trim ribben på stativet. Skæring, bøj ​​den fra den ønskede form.

Det andet niveau er monteret på den første med samme teknologi. Først er der monteret en ramme med profiler, så ledninger installeres for at installere belysningen, og derefter er gipsvæg fyldt.

Hvis du vil have en buet form, bøjes gipsplader.

For at bøje gipspladerelementet er det nødvendigt på bøjningsstedet at gennembore kartonhuset og fugtige materialet selv. Derefter er det buet på rammen og stift fastgjort med skruer. Når gipsen er tør, vil den tage den ønskede form.

Loftfinish

For at færdiggøre efterbehandlingsarbejdet er gipspladens overflade kittet. For at gøre dette skal du bruge gipsblandinger, der blandes med vand.

Ved leddene af arkene limes først forstærkningsnet i form af et bånd - "serpyanka". Det har en klæbende side, men du kan også lægge det på et lag af gips. Løsn også kittet og placeringen i fastgørelsespunkterne på gipsvæggen til rammen.

Hvis du planlægger at færdiggøre tapetet, kan du forsegle sømmen, men hvis du vil færdiggøre loftets maleri, skal du gips hele overfladen.

Glem ikke: Før plastering skal du skære huller til placering af punktmonterede armaturer.

Gipsplankloft - en temmelig tidskrævende og voluminøs proces, men selve teknologien er meget enkel. Med korrekt overholdelse af reglerne for installation af disse lofter vil stå en meget lang service uden at kræve yderligere investeringer. Det vigtigste - spar ikke på mængden og kvaliteten af ​​materialer for at undgå deres hurtige slid.