1. OMFANG

1.1. Det teknologiske kort blev udviklet til vandbaseret og oliebaseret maling af vægge, der blev brugt til efterbehandling af boliger, civile og industrielle bygninger og strukturer.

1.2. Opbygningen af ​​værker, der betragtes af kortet, omfatter:

forberedelse af overflader af bygningskonstruktioner til maling;

maling overflader af bygningskonstruktioner indendørs med vandbaserede maling;

maler overfladerne af bygningskonstruktioner inde i lokaler med olie maling.

1.3. Type maleri: enkel, forbedret, høj kvalitet, farver er sat af projektet.

2. ORGANISATION OG TECHNOLOGY OF CONSTRUCTION PROCESS

2.1. Maleriarbejder indendørs skal udføres efter afslutningen af ​​almindelig byggeri og specialarbejder med undtagelse af parketgulve, linoleumklistermærker og gulve af syntetiske materialer. Windowing bør være glaseret. Inden malingen påbegyndes på byggepladsen, skal overfladeaccept udføres med deltagelse af arbejdere og ledere i overensstemmelse med kravene i SNiP III -21-73 "Afslutningsbelægninger til bygningskonstruktioner".

2.2. Overfladebehandling og maling er tilladt ved lufttemperatur ikke lavere end 10 ° С og ventilation, idet relativ luftfugtighed ikke overstiger 70%, skal overfladefugtigheden af ​​strukturer ikke overstige 8%.

A. Forberedelse af overflader af bygningskonstruktioner til maling

2.3. Krav til overflader til forberedelse til maling (GOST 22844-72).

Grænser for lokale fejl, mm

overflader fra flyet

fly fra lodrette vægge

husk, usenkov, vindue og dør skråninger, pilaster

buede overflader fra designpositionen

hældning fra designpositionen i bredde

fra en lige linje (for hele længden af ​​stødkraften)

sagging (højde) og trug (dybde)

højst 2 uregelmæssigheder med dybde eller højde op til 3 mm inklusive

1 mm ved 1 m højde (længde), men ikke mere end 10 mm for hele højden (længde)

1 mm pr. 1 m højde (længde), men ikke mere end 5 mm for hele elementet

højst 2 uregelmæssigheder med dybde eller højde op til 2 mm inklusive

1 mm ved 1 m højde (længde), men højst 5 mm for hele højden (længde)

1 mm pr 1 m højde (længde), men ikke mere end 3 mm for hele elementet

2.4. Ved maling er det tilladt at forberede overfladerne af bygningskonstruktioner og stederne på deres grænseflader (vinkler, anlæg, led), der ikke har afvigelser fra designpositionen angivet i tabel. 1, samt gennem og krympningssprækker, åbnet til en bredde på mere end 3 mm.

2.5. Overflader, der skal forberedes til maling, må ikke have snavs, pletter og udslip. Overflader af industriprodukter skal opfylde kravene i standarderne for disse produkter. Plastered strukturer bør ikke have løsgjort gips fra overfladen af ​​strukturerne, spor af foder værktøj, dråber af mørtel. Overflader foret med plader tørt gips skal ikke have:

overtrædelser af arkvedhæftning

delaminationer af karton fra gips fra enden af ​​arket med mere end 20 mm;

Tårer af pap med gipsstripping i en længde på mere end 30 mm;

mere end to brudte hjørner i krydset af ark over hele overfladen og mere end et brudt hjørne i en fælles.

Overflader foret med asbestcementplader, der er forberedt til maling, bør ikke have finner, sdir, strømme, forvrængninger.

2.6. Ved fremstilling af overflader til maling skal følgende teknologiske operationer udføres:

slibning smurt steder

anden fast kittet;

2.7. De rengør overflader og revner på støv, snavs, stænk og dråber af morteren ved hjælp af metalskraber, bund, kunstig pimpsten, fastgjort i en holder eller et leddelt rivejern (figur 1, 2). Fedtpletter vaskes med 2% saltsyreopløsning med en børste; udslipene på overfladen fjernes væk med børster, de rensede steder vaskes og tørres til en overflade til et fugtindhold på ikke mere end 8%. Sprækker broderes med en gipskniv eller en metal trowel til en dybde på 2 mm.

En sæbeprimer på en byggeplads fremstilles af en koncentreret base (gelé) fremstillet af Stroydetal-kombinationen af ​​Mosotdelprom-grenen i form af 1 kg briketter. Jelly bruges til 10 dage om sommeren og 20 dage om vinteren. For at forberede primeren hældes vægtdelen af ​​geléen med to dele varmt vand (t = 80 ° С). Derefter omrøres sammensætningen indtil fuldstændig opløsning af geléen, tilsæt 3 dele koldt vand og blandes grundigt igen. Før brug filtreres primeren gennem en sigte med 625 huller / cm2. Primeren skal være ensartet, uden spor af delaminering, uopløste soapstykker, såvel som uden sandkorn og andet affald. Påfør grundpræparatet på en mekaniseret måde ved hjælp af en elektrisk pensel eller sprøjtepistol. For at opnå et ensartet primerlag flyttes stangen langs overfladen i en afstand af 0,75 m fra sømmen, hvilket samtidig gør glatte cirkulære bevægelser langs en spiral. Den anden og tredje ogruntovka udfører malesammensætning, fortyndet med vand til en viskositet på 40 - 43 sekunder. på VZ-4, sat ved hjælp af rullen.

pigment til blomstring, kg - 0,05 - 0,1

opløsningsmiddel (terpentin, benzin osv.), kg - 0,05 - 0,1

Ved grundig omrøring indsprøjtes pigmentet i tørringsolien, og blandingen ledes gennem en sigte med et 918 mesh / cm 2 mesh. Før brug, tilsæt kompositionen opløsningsmidlet til arbejdskonsistensen.

Den anden og om nødvendigt den tredje primer udføres med en farve for at matche farven af ​​den endelige farve, fortyndet med linolie eller emulsion til en mere flydende konsistens.

Primeren påføres på overfladen i et tyndt, jævnt kontinuerligt lag uden huller og omhyggeligt skygger. Den primerede overflade skal være ensfarvet uden glatte eller matte steder.

2.10. Broderede revner, skaller og andre uregelmæssigheder er fyldt med kitt med en stål- eller træspatel. Efter at de smurt steder tørrer ud, er de poleret ved hjælp af pimpsten, indsat i holderen eller sandpapir, fastgjort i holderen.

2.11. Kittet, der bruges til at fylde revner, hulrum og udjævningsoverflader, bør være en homogen, ikke-stratificerende masse, der har en stærk vedhæftning med overfladen, der nemt kan udjævnes på den behandlede overflade. Kittet fremstilles centralt ved Stroydetal-kombineret og leveres til et byggeplads pakket i plastikposer med en vægt på 15 kg. På arbejdspladsen passeres kittet til slibning i CO-116-malingfabrikken (om nødvendigt).

Den første faste kittet skal være lavet af en sammensætning, der er forskellig i farve fra det første primerlag og laget med delvis smøring.

Kittet anbringes med et ensartet kontinuerligt lag på 2 - 3 mm tykkelse på strippen "med en metal eller plast trowel, efterfulgt af udjævning og fjernelse af overskydende kittet, inden underlagets huller fremkommer under det. Putty bør kun fylde hullerne. Den anden og efterfølgende faste putties er fremstillet af en sammensætning, der er forskellig i farve fra den første osv. (Figur 3, 4).

2.12. Slibning fast kittet fremstillet ved hjælp af mekaniske slibemaskiner IE-2201A sandpapir, monteret på en trærist, pimpsten for at opnå en glat overflade, efterfulgt af støvning med en støvsuger.

2.13. Overflader, der er forberedt til maling, må ikke bleges og må ikke have afvigelser, der overstiger dem, der er angivet i tabel. 2, revner i steder af puttying, udseende strimler og pletter (GOST 22844-72).

Krav til overflader tilberedt til maling

overflader fra flyet

fra lodret eller vandret vindue og dørhældninger, pilasters, hylder, whiskers

buede overflader fra designpositionen

fra en lige linje (for hele længden af ​​stødkraften)

højst 2 uregelmæssigheder med dybde eller højde op til 2 mm

1 mm pr. 1 m højde eller længde, men ikke over 4 mm for hele elementet

højst 2 uregelmæssigheder med en dybde eller højde på op til 1,5 mm

1 mm pr. 1 m højde eller længde, men ikke mere end 2 mm for hele elementet

Overflader tilberedt til maling bør kontrolleres overalt, men i mindst tre steder for uregelmæssigheder og lokale mangler.

Maling af overflader af bygningskonstruktioner indendørs med vandbaserede maling

2.14. Emulsionsmaling fås i forskellige farver og er klar til brug. Før brug blandes malingen grundigt, justeres til arbejdskonsistensen ved tilsætning af vand. Det er umuligt at anvende vandbaserede maling på overflader, der tidligere er behandlet med vitriol.

2.15. Til den første farvning justeres viskositeten af ​​den vandbaserede maling til 50 - 70 s, ifølge VZ-4 og 70 - 80 s for den anden. Overfladen er malet med ruller på de aflange håndtag direkte fra gulvet eller med børster. Foran denne håndbørste gør en otvodku på lofterne og bundpladerne og male de indvendige hjørner.

Malerer overfladerne af bygningskonstruktioner inde i lokaler med olie maling

2.16. Oliemaling er en suspension af det tilsvarende pigment (rød bly, mumie, okker, etc.), gnides på linolie.

Før brug bringes de til maling konsistens ved fortynding med naturlig lak i mængden af ​​30-40% af massen af ​​fortykket maling. Efter fortynding med linolie skal malingerne om nødvendigt fortyndes med hvid spiritus i en mængde på ikke mere end 5 vægt% af den fortyndede maling.

Hvis primeren påføres manuelt, udarbejdes den ifølge opskriften angivet i punkt 2.9. Til den fortykkede maling af samme farve, som skal have en maleri sammensætning til efterfølgende maling, tilsættes med omrøring tørring olie.

Ved anvendelse af en primer ved luftsprøjtning, brug en emulsion af VM (vand: olie), der er fremstillet centralt ved Stroydetal-fabrikken i Mosotdelprom. Emulsionen leveres til byggeobjektet klar til brug i dåser.

Påfør emulsionen ved hjælp af en elektrospray eller sprøjtepistol, se afsnit 2.8.

2.17. Maling med vandbaserede maling og olie maling udføres med ruller eller børster. Når man maler med en pensel, er den nedsænket i en beholder med maling 1/4 længden af ​​børstehårene. Først er malingen påtrykt fed, noget tilbagegående fra hinanden og stribet i tværsnittet, og så endelig - i længderetningen.

Ved maling med en rulle sænkes rullen ned i bakken og rulles en eller to gange på et skråt gitter, der klemmer over overskydende maling. Rull derefter rullen på overfladen. Farvning udføres i to eller tre passager med en rulle: den første passage udføres ved lodret bevægelse af rullen; den anden - i vandret retning skygger det påførte lag. Ved hver efterfølgende passering af rullen bør den forrige blokeres med 3-4 cm (fig. 5).

2.18. Flottering udføres med enden af ​​en tør børste uden at trykke på flasken med kolbeens frem- og tilbagegående bevægelser, indtil børstens mærker og streger fra overfladen fjernes helt (fig. 6).

2.19. Udskæringen (om nødvendigt) udføres med en tør børste trimmer, slående lys blæser på den nymalet overflade (figur 7).

2.20. Maleri skal udføres i overensstemmelse med SNiP III-4-80 "Sikkerhed i konstruktion" og "Brandsikkerhedsregler ved produktion af byggeri og installationsarbejder."

Der skal lægges særlig vægt på følgende: Maleri i højde skal udføres fra lager stilladser, stiger, universelle brikborde, mobile tårne ​​og andre lageranordninger. Ved arbejde på trapper er det nødvendigt at bruge specielle stilladser (borde) med forskellige længder af støtteposter installeret på trinene.

Arbejdsgulve skal være vandret og have hegn.

Det må kun opbevares malermaterialer på de steder, der er specielt forsynet med en fejl.

Ved fremstilling af malingsformuleringer ved hjælp af en malemølle skal følgende forholdsregler tages:

Lad ikke motoren overophedes under brug af blækpatronen.

Forlad ikke arbejdssprøjten uden opsyn

Lad ikke uautoriserede personer arbejde på sprøjtepistolen.

Personer, der ikke er under 18 år, og som har gennemgået særlig uddannelse og har fået et certifikat for retten til at arbejde med disse værktøjer, må arbejde med elektrificerede værktøjer.

Ved rengøring af overfladen og polering er det nødvendigt at bruge beskyttelsesbriller. Ved skylning af overflader med en opløsning af saltsyre skal arbejdstagerne bruge beskyttelsesbriller, gummi støvler og handsker. Fortynd syren, langsomt hælde den i vandet. Forbered og lag maling, linolie, opløsningsmidler bør være i separate bygninger, der er udstyret med ventilation. Beholderen fra under lim og maling skal opbevares på et specielt tildelt sted udendørs i det udpegede område, fjernt fra arbejdspladsen ikke mindre end 30 m.

2.21. Forsiden af ​​maleriarbejdet er opdelt i fanger. Arbejdernes størrelse bestemmes af det output, der opnås ved linket, og hvert engagement skal bestå af et helt antal lejligheder i beboelsesejendomme, et heltal antal lokaler i administrative, skole- og kulturbygninger og samfundsbygninger. I industribygninger skal grebet bestå af et stort antal spændinger.

2.22. Olie- og vandemulsionsmalingsværker udføres af specialiserede enheder på to personer hver: malere 4 og 2 kategorier. For det første forbereder begge medlemmer af linket overfladen til maling, det vil sige glat eller glat overfladen og broderer revner. Derefter udfører maleren 4-afladningen primeringen af ​​overflader med en elektrisk chill eller rulle. Efter tørring af den primerede overflade producerer maleren i 2. kategori en delvis smøring af enkelte steder, så begge leddelene udfører kontinuerlig påfyldning af overfladen og polerer den derefter. Den anden priming, puttying og efterfølgende maling af overflader udføres af begge medlemmer af linket.

GESNr 62-17-01

Vandbaseret maling af overflader af lofter, der tidligere er malet: med lim eller limmaling, med rydning af den gamle maling mere end 35%

LOKALE RESOURCEORDNINGER GESNr 62-17-01


Satsen angiver de direkte omkostninger til arbejde for perioden 2000 (Federal priser), der beregnes på grundlag af 2009 standarder. Til denne værdi skal du anvende overgangsindekset til løbende priser.

BETJENING AF MASKINER OG MEKANISMER

I alt FOR RESSOURCER: 521,75 Rub.

TOTALT PÅ PRISLISTE: 815.01 Rub.

Se prisen for denne standard til løbende priser. Åbn siden.

Sammenlign værdien af ​​prissætning med værdien af ​​FERr 62-17-01

Til budgettering kræver prisfastsættelse indeksering af overgangen til løbende priser.
Prissætningen er udarbejdet i overensstemmelse med normerne for GESN-2001 2009-udgave i 2000-priser.
DefSmeta-programmet blev brugt til at bestemme mellem- og slutraterne.

Sådan tilberedes loftet til maling af vandbaseret maling

Uundgåeligt kommer det "vanskelige" øjeblik i livet, når du skal lave reparationer i hjemmet. På et sted, hvor vi hviler efter arbejde, bringer vi børn op og modtager gæster, alle ønsker at skabe en hyggelig og behagelig atmosfære. Der er mange reparationsmuligheder. Du kan invitere højt kvalificerede specialister og oprette et designerinteriør ved hjælp af dyre finishmaterialer, eller du kan lave en billig billig renovering med dine egne hænder. Mange er helt i stand til at male loftet med vandbaseret maling og indsætte over væggene med smuk tapet. For at opnå god kvalitet og holdbarhed af de påførte overfladebehandlinger har vi brug for kompetent forberedelse af loftet til maling med vandbaseret maling og vægge til tapet.

Den første fase af de forberedende aktiviteter

Inden du går direkte til ledelsen af ​​reparationsarbejde, skal du forberede værktøjerne og købe materialer.

For at sikre overfladebelægningens høj kvalitet og for at udføre maleriarbejde så omhyggeligt som muligt, er det nødvendigt at bruge følgende værktøjer og enheder:

 • stigen;
 • bakke-kuvette;
 • to fleecy ruller med en bredde på 20 - 25 cm;
 • spatler og børster af forskellig størrelse;
 • maskeringsbånd
 • sandpapir eller slibeklud;
 • skum svamp;
 • plastfolie;
 • arbejdstøj, hovedbeklædning og beskyttelsesbriller.

Derudover skal du købe et kit, primer og male selv.

Det er vigtigt! Forskellige producenter af maling, selv hvid, har en anden nuance og derfor skal den købes på én gang for hele mængden af ​​kommende arbejde.

Primervalg

Hele området af loftet skal primeres før maling for at øge vedhæftningen mellem belægningssammensætningen og materialet på hovedoverfladen for at eliminere virkningerne efter særlig behandling af svampeflader, lækager, sod og fedt. Efter inspektion af loftet og opdagelse af mangler på det, vælg den nødvendige type primer:

 • Jordkoncentreret Gidrostop. Anvendes til vandtætning i rum med høj fugtighed, eliminering af svamp og skimmelsvamp fra overfladen.
 • Primer GF - 012. Primer generelt formål. Forøger vedhæftningen mellem malingsammensætningen og bunden, forhindrer vand fra emulsionsmaling fra at blive absorberet af det grundlæggende byggemateriale.
 • Primer af dyb penetration af Ceresit ST 17. Styrker overfladen af ​​basen, binder støv, øger klæbningen og reducerer absorptionen af ​​basen.

Valget af farve og type farvestof

Vandemulsionsmalinger består af vand, forskellige polymerer og farvepigmenter. Loftet kan males med flere typer farvestofsammensætning, hvis egenskaber afhænger af bindemiddelkomponenten:

 • Akryl maling. Akrylharpikser og latex fyldstof er inkluderet. De danner på overfladen en hurtigtørrende tyndeste film, modstandsdygtig over for fading, aktivt modstandsdygtig over vand og maskering af små revner 1 mm brede.
 • Silikone maling. Vanddispersionsopløsning, baseret på silikoneharpiks. Maling revner 2 mm bredt, dampgennemtrængeligt, vandtæt, har antibakterielle egenskaber.
 • Silikat maling. Vandig opløsning af kaliumchloridglas og farvede fyldstoffer. Blandingen er modstandsdygtig overfor temperatur ekstremer, biologiske effekter og ultraviolette effekter. Det er en hydrofob, dampgennemtrængelig og brandsikker maling. Ulempen er ikke egnet til at male loftet i værelser med høj luftfugtighed.
 • Mineral maling. Lavet på basis af hydreret kalk eller cementholdige stoffer. Påfør på glatte overflader.

Anden fase af forberedelsen

Hvordan tilbereder man loftet for at male vandbaseret maling? Først skal du rengøre området fra lagene i den gamle malingbelægning eller hvidvask og behandle fra pletter og rustflekker.

Fremgangsmåden til rengøring af den gamle vandbaserede belægning

For at fjerne det gamle lag vandbaseret maling har du brug for to gange med en forskel på 30 minutter for at fugte loftets overflade med vand og derefter lave udkast i rummet. Gamle maling skal blæse bobler, som let fjernes med en metal spatel.

Derefter skal du fjerne fjernelse af pletter og rust. De gnides flere gange med en svamp med et af følgende produkter:

 • saltsyre med to eller tre procent koncentration;
 • en blanding af knust lime og linolie
 • tyk blanding af lime, vand og denatureret alkohol;
 • rensemiddel "White", som er lavet på basis af natriumhypochlorit.

Lime kan fjernes fra loftoverfladen ved hjælp af pasta, der indeholder mel og vand. For at fortynde pastaen har brug for to spiseskefulde mel eller stivelse. Bulkproduktet fortyndes med en lille mængde koldt vand. Den resulterende masse hældes i en liter kogende vand og blandes grundigt. Lad afkøle lidt og anvende på loftet i hele sit område. Efter tørring er et lag af pasta børstet af med en hvidvask med en metalspatel.

Der er også en hurtigere måde - at fjerne hvidvaskning med et slibeværktøj. Der vil være meget støv, så du skal fjerne alle møbler fra rummet, lukke dørene til et andet rum og læg beskyttelsesudstyr til øjnene og åndedrætssystemet.

Vask det gamle vandige lag

Hvordan man vasker loftet før man male vandbaseret maling? For at gøre dette skal du bruge almindeligt sæbevand. Fremgangsmåden til rengøring af loftets overflade fra den gamle vandbaserede belægning består af flere trin:

 • Det er nødvendigt at dække møblerne med plastfolie og sprede det over hele gulvfladen.
 • Forbered en varm sæbeopløsning.
 • Fugt et lille område af loftoverfladen med en svamp eller børste. Du kan bruge et lille smøremiddel.
 • Skrabe det fugtede lag med en spatel, mens du børster overfladen, der skal behandles.
 • I slutningen vaskes det resterende lag af hvidvask med sæbevand.

For at vaske hvidvask kan du bruge 3% eddikesyre eller saltsyre. Det bruges til at behandle loftoverfladen for at svulme op et lag hvidvask, der så nemt rengøres med en spatel.

Putty og primer loft overflade

Endvidere er de eksisterende revner og huller en smule udvidet med en spatel og fyldt med et kit. Det rensede loft er udjævnet med det samme tyndt lagsparti, der påføres overfladen med en spatel og glattes til glat overflade med lakpapir eller slibeklud. Det er også muligt at niveauer loftet med et lag af special kittet hvidvask med en olieklæbende base. Det fordeles jævnt langs loftplanet med en rulle, børste eller spatel.

Nu kan du gå videre til primerloftets overflade. Primeren med dyb penetration hældes i karret og rullen dyppes ind i den. Den overskydende opløsning rystes af rullen og rulles let over den skrånende ribbe side af bakken.

Ved højt til loftet kan rullehåndtaget forlænges med en speciel langstok og påfør en primer fra gulvet uden brug af en trinladder.

Primerovertræket tørrer om cirka 2 timer. Efter denne tid dækkes overfladen af ​​loftet en anden gang, men nu med en primær primer.

Forberedelse af loftets overflade til vandbaseret maling er en tidskrævende og ikke særlig behagelig proces. Men det er absolut nødvendigt. Kun en velforberedt overflade kan påføre et højkvalitets og holdbart lag af malingmateriale, hvor der ikke vil være pletter og flager.

Hovedelementet i artiklen

Afslutning af loftet vil være af høj kvalitet, hvis det er korrekt at gøre forberedelsen af ​​dens overflade til maling med vandbaseret maling.

Fjernet det gamle lag af maling ved hjælp af en spatel, svamp med vand eller specielle formuleringer. Overfladen rengøres og udjævnes med et kit med alle nødvendige værktøjer og armaturer.

Overfladebehandlingsteknik med vandbaserede maling

Relaterede artikler

Rør svejseteknologi

Modstandssvejsning

Forberedende arbejde i opførelsen af ​​veje

Ved begyndelsen af ​​maleriarbejdet bør plastering og modstående værker være fuldstændig færdige, de malede overflader skal tørres, trykprøvning af sanitære og tekniske systemer skal udføres, elværker skal udføres, og konstant opvarmning og belysning skal tages i brug.

Plasterede overflader før maling skal have et fugtindhold på ikke mere end 8%, fugtige steder, udblæsninger, alle fejl skal korrigeres, og årsagerne til deres udseende bør elimineres.

Lufttemperaturen, målt i en højde af 0,5 m fra gulvet, skal ved afslutning af lokalerne ikke være under + 8 ° C.

De overflader, der skal males med vandbaserede maling, må ikke have fejl og afvigelser, der overstiger designpositionen.

Kendetegn ved anvendelige materialer

ORGANISATION OG TEKNOLOGI FOR PRODUKTION AF ARBEJDSTOFFER

1. Forberedelse og maling af indre overflader med vandbaserede maling skal udføres i overensstemmelse med kravene i GOST. Forberedelse af overflader af bygningskonstruktioner til maling og vægpapir - ifølge GOST "Malerer overfladerne af bygningskonstruktioner indendørs".

2. Ved udarbejdelse af overflader til maling med vandbaserede maling er det nødvendigt:

 • rengør overfladen;
 • at prime den rensede overflade
 • fylde revner og dræn;
 • ren og støvfri overflade;
 • delvist fedt overflade uregelmæssigheder;
 • slibede smurt steder.

Smøring af uregelmæssighederne og deres slibning skal udføres ved udarbejdelse af overflader af bygningskonstruktioner til forbedret maling af høj kvalitet.

3. Rengør overfladen og revnerne på støv, snavs, sprøjt og dryp af opløsningen, fede pletter og udblæsning med mekaniske smaragd- og ikke-spiralcirkler, skrabere, børster med støvsugere. Efter rengøring skal forurenede steder vaskes og tørres. Fedtpletter før vask med vand skal behandles med 2% saltsyreopløsning.

Vysola, træder på overfladen - børster børstes, skylles de steder, der er rengjort fra udblødningen og tørrer dem til et fugtindhold på ikke mere end 8%. Gentagne udslæt - fejes væk uden yderligere skylning.

4. Overflader, der er forberedt til maling med vandbaseret maling og indeholdende kalk, skal primeres med aluminumprimer, opvarmes til 50-60 ° C. De overflader, der ikke indeholder lime - til ogrntovyvat sæbe maker. Uudslettelige pletter skal primeres efter tørring af overfladen med en vandbaseret eller latex primer.

5. Primet overflader skal være ensartede i overensstemmelse med deres evne til at absorbere flydende bindemiddel fra det næste lag, hvilket opnås ved det korrekte valg af primerpræparatet.

6. Sprækker på overfladen af ​​strukturer skal fyldes med kitt i en dybde på mindst 2 mm, og skallerne og uregelmæssighederne skal fyldes og glattes. Det anbefales at bruge kittet ACS, CLC, polymercement og emulsion.

7. De plasterede overflader af strukturerne skal rengøres og slibes mekanisk med sandpapir.

8. Ved maling af overflader med vandbaseret maling skal følgende teknologiske operationer udføres:

 • første ogruntovka;
 • delvis smøring;
 • slibning - smurt steder
 • den første faste kittet;
 • slibning af den første kitt;
 • anden kitt;
 • slibning andet kitt;
 • anden ogruntovka;
 • den tredje ogruntovka med en farve;
 • maleri;
 • skæring malet overflade.

Med en simpel farveoverflade måles kun.

Med en forbedret overfladefarve udføres den første priming, delvis smøring, slibning af smurt steder, anden priming og maling.

Med maling af høj kvalitet udføres alle operationer med undtagelse af at skære en malet overflade, som kun udføres i tilfælde, der er fastsat af projektet eller aftalt med kunden.

9. Den første primer bør være en lysmaling, der påføres i et ensartet lag ved hjælp af børster, ruller eller malingssprøjter: uden huller og dryp. Sammensætningen af ​​den første primer bør vælges afhængigt af den anvendte putty.

10. Delvis smøring skal udføres efter kontrol af den primerede overflade med en kittet anderledes i farve fra den første primer.

11. Slib smurt steder ved hjælp af mekaniske slibeskiver, efterfulgt af rydning af enkelte steder med slibepapir, monteret på en træspåner og aftrækning af overfladen.

12. Den første faste kittet skal være forskellig i farve fra laget af den første primer og laget med delvis smøring.

13. Anvendelsen af ​​kittensammensætninger på pudsede overflader fremstilles for første gang med træspatler, den anden med metal. Glatte lag i vinkelret retning.

14. Kittens forbindelse påføres og glattes med en spatel i forskellige retninger (fra bund til top og fra top til bund), mens spatelen holdes i en vinkel på 10 ° til overfladen.

Lagets tykkelse reguleres af håndens trykkraft. Når spatelen er placeret, placeres spatelens kant på 4-5 cm på den tidligere glatte strimmel. Slibning kittet først, når det tørrer.

15. Slibning af den første faste kittet skal udføres ved hjælp af mekaniske slibeskiver med oprydning af visse steder med slibepapir og udtømning af hele overfladen.

16. Den anden kitt skal fremstilles, der er forskellige i farve fra det foregående lag kittet, efterfulgt af slibning og udtrækning af overfladen.

17. Slibning skal udføres før udjævning af uslebne og sagging. Efter slibning skal der ikke være ridser eller mærker fra sandkornene, der faldt under polertruget.

18. Ogruntovka proshpatlevannyh overflader skal udføres med vandbaseret maling, der er beregnet til maling af vægge, fortyndet med vand til en viskositet på 20-25 s ved anvendelse af et OZ-4 viskosimeter.

Primersammensætning anvendes kun på den tørrede overflade.

19. Den anden priming skal ske med maling, der har farven på den sidste frakke.

20. Den tredje priming, der kun udføres med høj kvalitet, er lavet på samme måde som den anden priming.

21. Mal overfladen med en specificeret farve af maling skal være et jævnt lag uden huller og dryp ved hjælp af maling sprøjter, ruller og børster, der bruges til at male vanskelige steder at male.

22. Mal overfladen med vandbaseret maling, fortyndet med vand til en viskositet på 40-45 sekunder i OZ-4, skal være 1-2 timer efter påføring af primeren.

23. Farvning udføres to gange, og det andet lag påføres efter det første er helt tørt.

METODER OG ANVENDELSER AF ARBEJDET

1. Overfladebehandling med vandbaserede maling producerer et link bestående af to malere:

3 cifre (M) og 2 cifre (M).

5. Pligter mellem medlemmerne af linket fordeles som følger:

 • Udjævning af overfladen, delvis smøring udføres af maleren 2 udledning;
 • Sprængning, delvis smøring og slibning - maler 2 udledning;
 • Fast kitt og slibning udføre malere 3 og 2 kategori
 • priming og maling - maler 3 udledning.

6. Overfladen rengøres af en husmaler M, der holder skraberen med begge hænder og står i en afstand på 0,8-1 m fra væggen. Hærdet sprøjteopløsning fjerner bevægelsen opad. Rengøring udføres med et let tryk på skraberen (skraberens hældning til overfladen er 30 °). Ved rengøring bruger maleren en scraper på et langt håndtag, et åndedræt og en briller.

7. Broder sprækker, maleren M med et let tryk på spatelens kant til en dybde på 2 mm i en vinkel på 45 °. Efter skæring med græsbørste fejer støv af overfladen. Metal spatel, bord - stilladser anvendes.

8. Ved delvis smøring anvender maleren M med en hånd en kitt til overfladen med en gummiprofil og lidt presser den med den anden side med tværgående bevægelser (i forhold til revner) fyldes revnerne med en kitt.

Gentagne bevægelser af spatelen, maleren justerer det lagte lag og komprimerer det.

Smøring af den øverste del af væggen udføres fra lagerborde.

9. Ved håndtering af en anordning til slibning polerer maleren af ​​anden kategori M smurt steder. Samtidig skal du trykke pladen med smørepapir på vægoverfladen i en vinkel på 5-10 °, bevæge den langs den proppede overflade fra bunden til toppen, indtil overfladen bliver glat.

Slibning af steder, der er vanskelige at nå frem til, gøres manuelt med et sandpapir, der er fastgjort i en trækasse.

Når det er nødvendigt, fejer husmaleren støv fra overfladen.

For at udføre denne operation anvendes der også et bord - et stillads, briller, åndedrætsværn.

10. Den første faste kittet udføres af en maler af anden kategori M. Han sætter en kittet smal spatel på et bredt. Ved at trykke den brede trowel på overfladen i en vinkel på 45 °, anvender kittet lige op til 1 mm tykt ved håndbevægelser i fuld gang fra bunden opad.

Maleren i den tredje kategori M glatter laget af kittet med en bred trowel, vipper den i en vinkel på 60-70 ° til vægoverfladen. Fjernet overskydende kittet genindstilles til kassen.

Malere bruger træ og metal spatler, spartelkasser, et bord - stilladser.

11. For at male den olierede overflade tager mestermanden M slipemaskinen med begge hænder og står på stilladsbordet, bevæger den vandret i den øverste del af væggen og frembringer rotations-translationelle bevægelser.

For at udføre denne operation anvendes maskinen CO-55, briller, åndedrætsværn, bord - en stillads.

12. Når overfladen primeres, er maleren i den tredje kategori M, der holder sprøjtepistolen vinkelret på væggen (afstanden fra dysen til vægfladen er 25-30 cm), maler overfladen med lodrette striber.

Maleren udfører alle bevægelser af sprøjtepistolen kun med bevægelser af krop og hånd (men ikke hånden). I vandrette områder er pistolen slået fra for at forhindre overspray af maling på toppen og bunden af ​​væggen.
Anvendes ved priming pistol, sprøjtepotte, slanger, briller, åndedrætsværn.

13. Malinger overflademaleren af ​​den tredje kategori M Forbørstning af fremspringene, hjørnerne, pladserne i platebåndene, bundpladerne, elbeslagene, maleren opfanger maling, dropper rullen i badet med malingformuleringer. Derefter trækker maleren en eller to gange den ud over risten og klemmer overskydende maling ud.

Valsen påføres overfladen, og lette håndtaget let ved at male det. Farvning sker i to eller tre passager af rullen. Hver efterfølgende passage skal overlappe den forrige med 3-4 cm.

Skumrulle, bord - stillads, bad med mesh anvendes til at male overfladen.

FUNKTIONER AF ARBEJDSPRODUKTION I VINTERTID

1. Primerings-, fyldnings- og malerisammensætninger leveres til arbejdsstedet i isolerede beholdere, således at deres temperatur ved brugstid ikke er lavere end + 18 ° С. Opbevaring af sådanne forbindelser bør være i et tørt og opvarmet rum.

2. Interiøret skal have glaserede åbninger, opvarmes af et permanent varmesystem og have en temperatur, der ikke er lavere end + 10 ° С.

3. I vinterperioden er det nødvendigt at etablere daglig kontrol over lufttemperaturen og dens relative fugtighed; luftens temperatur bør ikke falde under + 10 ° С, den relative luftfugtighed må ikke overstige 70%.

SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

1. Ved produktion af malerier er det nødvendigt at overholde kravene i SNiP.

2. En arbejdstager, der udfører overfladerensning, udglatning og slibning, bør bære briller og åndedrætsværn.

3. For at undgå overdreven tåge, når der dannes overflader med en sprøjtepistol, skal dysen holdes i en afstand på højst 25-30 cm, så spraystrålen er vinkelret på overfladen, der skal males.

4. Maletrykbeholdere, før brug, skal du først afprøve og teste for hydraulisk tryk, 1,5 gange arbejdstrykket, hvilket er handlingen.

5. Opbevaringsborde - stilladser, hvorfra færdiggørelsesarbejde udføres, skal have hegn, der leveres med stilladser.

6. På specielt udpegede steder skal sikkerhedsforskrifter for arbejde og anbefalinger til førstehjælp i tilfælde af ulykke blive offentliggjort.

Overfladebelægning med vandige emulsionsformuleringer

Den organisatoriske struktur af bygningsafdelingen i LLC "Lotus". Karakteristik af vandbaserede sammensætninger, rækkefølgen af ​​maling af vægge og lofter. Tilstanden for vanddispersion maler på markedet for maling og lak, maleriudstyr.

Send dit gode arbejde i vidensbase er simpelt. Brug formularen herunder.

Studerende, kandidatstuderende, unge forskere, der bruger videnbase i deres studier og arbejde, vil være meget taknemmelige for dig.

Indsendt på http://www.allbest.ru/

Undervisningsministeriet i Den Russiske Føderation

Siberian State Industrial University

Institut for Byggeri og Ejendomsadministration

rapport

på produktionspraksis

om emnet:

Overfladebelægning med vandige emulsionsformuleringer

Færdig: Student gr. SPO - 992

Borodina O.S.

Praksispædagog: Androsova I.A.

Novokuznetsk 2002

1.1 Vigtigste produktionsfunktioner i et reklamebureau

LLC "Lotus" er til stede på markedet for reklametjenester i mere end 8 år. Virksomhedens hovedaktivitet er udendørs reklame i de fleste af dets manifestationer (produktion af forskellige reklamestrukturer, installationer, levering af relaterede tjenester). Derudover omfatter organisationen to yderligere enheder (der har relativ uafhængighed i at træffe organisatoriske beslutninger) involveret i bygge- og efterbehandlingsarbejder samt fremstilling af handels- og udstillingsudstyr.

Det skal bemærkes, at en væsentlig del af virksomhedens budget er provenuet fra udlejningen af ​​pladser til plads til store plakater (billboards) af standardstørrelser (6x3 m).

1.2 Typer af ydelser leveret af et reklamebureau

Som nævnt ovenfor leverer Lotus LLC en række tjenester, der er karakteristiske for reklamebureauer, direkte eller indirekte relateret til udendørs reklame, nemlig:

-Grafisk design (produktion af dummier til trykkerier, storformatudskrivning);

-Design af bygninger og facader af bygninger;

-Design af udendørs reklamekonstruktioner (skilte, lysbokse, lydbogstaver, visirer, søjler osv.);

-Design rådgivning.

1.2.2 Design, fremstilling og installation af reklamestrukturer

Begrebet "reklamedesign" beskriver en bred vifte af salgsfremmende produkter. Forskellige mulige reklamestrukturer kan opdeles i følgende typer:

- Flad skilt (flad base med et billede, der ikke er påført det)

- Bulk sign (kompleks relief design, samlet fra en række forskellige dele)

- Lys boks (en type volumetrisk tegn - en kasse udstyret med en intern lyskilde, har en eller flere lyssenderende kanter med et trykt billede)

- Søjle (bærbar reklame, repræsenteret af et lille panel på stativet, nogle gange med en foldet struktur; den er udstillet i overfyldte steder foran indgangen, på fortovene osv.)

- "Flag" (flade tegn, fastgjort med særlige beslag vinkelret på vægplanet).

- Taginstallation (stort belysningsskilt monteret på taget af en bygning)

Mange reklameprodukter er problematiske at klassificere, da deres designs enten er individuelle (unikke) eller er resultatet af integrationen af ​​flere typer af dem.

1.2.3 Bygge- og efterbehandlingsarbejder

Som led i denne aktivitet udfører agenturet opførelse og eftersyn af lokaler af enhver kompleksitet. De mest populære tjenester er:

- Intern ombygning, indvendig reparation

- Mindre reparationer til facaden af ​​bygningen

- Yderligere udvidelse til indgangen til bygningen (hvis formål er at ændre udseendet af facaden af ​​bygningen, hvilket giver stil).

1.2.4 Design, fremstilling og installation (installation) af handels- og udstillingsudstyr

Konceptet handelsudstillingsudstyr omfatter en række møbler og tilbehør, der er nødvendige for at udstyre salgsrum, udstillinger mv. Den største efterspørgsel er for:

1.2.5 Produktion af salgsfremmende produkter

Reklame - souvenirprodukter indebærer en bred vifte af souvenir-gaveartikler, som kundens logo eller anden mærkning anvendes på. Således modtager kunden "branded" cirkler, kuglepenne, nøgleringe osv., Som han f.eks. Kan give sine potentielle kunder til salgsfremmende formål.

1.2.6 Panelinstallationer (billboards), størrelse 6x3m, byformater, størrelse 1,2x1,8m

Et reklamebureau lejer panelinstallationer (billboards) og byformater til at placere reklamebilleder på dem i en bestemt periode.

1.3 Problemer med byggeri og efterbehandling

Byggesektionen af ​​den organisation, vi overvejer, består af dets ledere, en brigade af specialister, der er fastansatte og også en brigade af midlertidigt ansatte arbejdstagere (i tilfælde af store arbejdsvolumener).

Indledningsvis blev bygningsafdelingen organiseret for at løse hjælpeproblemer, der opstod ved fremstilling af udendørs reklame. Men i fremtiden blev det omdannet til en division, der selvstændigt tilbyder denne type service til tredjepartskunder. Men som tidligere kan byggesektionen som et prioriteret spørgsmål opfordres af reklamebureauet til at udføre arbejde i forbindelse med en ordre til udendørs reklame. For eksempel, når du installerer et stort skilt, er det ofte nødvendigt at reparere facaden af ​​en bygning.

Et andet eksempel på samspillet mellem enheder er den såkaldte. omfattende ordre, som er den mest almindelige. For eksempel gennemfører bygnings- og efterbehandlingskomplekset et kompleks af reparationer, intern ombygning, samt forandring af facaden (for eksempel udvidelsen af ​​verandaen osv.) I bygningen, hvor butikken skal åbnes. Dette kræver ekstern og intern design af bygningen i en stil, der opfylder emnet for de solgte produkter. Designprojektet er udviklet af designeren, og derefter implementeret af divisionen engageret i udendørs reklame. Derudover har du brug for et kommercielt udstyr - et kompleks af kommercielle møbler (forskellige tællere, hylder, stativer, hænger, stande osv.). I dette tilfælde forbinder departementet handels- og udstillingsudstyr. Med en kompleks ordre giver et reklamebureau kunden en rabat på betaling for deres ydelser.

Som nævnt ovenfor omfatter reklame- og efterbehandlingsvirksomheden i reklamebureauet "Lotus" også indretning og ombygning af lejligheder, hvor jeg var direkte involveret, og som (dekoration og ombygning) blev udført i det centrale område på Tolyatti Street.

Kapitel 2. Malerarbejde. Overfladebelægning med vandige emulsionsformuleringer

2.1 Generelle oplysninger

Afhængig af omkostningerne ved de anvendte materialer og arbejdets kompleksitet er der en simpel efterbehandling med malerisammensætninger, der anvendes til brug, sekundære lokaler og midlertidige bygninger. forbedret - til bolig-, offentlige og industrielle bygninger og høj kvalitet - til udsmykning af teatre, klubber, butikker mv. Uanset hvilken type maleri, skal de alle gøres med samme omhu og nøjagtighed.

Sammensætningen af ​​den proces, der er fælles for alle kategorier af efterbehandling, er som følger: at bringe rummet og overfladerne til en tilstand, der er egnet til efterbehandling; forberedelse af overflader til en bestemt type finish farvning og slutbehandling.

Maleriarbejde startes efter kontrol af installeret vandforsyning, gasledning, spildevand og varmeanlæg, skjult elektrisk ledning og forsegling af alle steder af grænseflader. Linoleumlægning, efterbehandling af parket (skrabning og gnidning), installation af stikkontakter og kontakter, VVS-inventar og tilbehør udføres efter maleriarbejde.

I håndbogen er alle malingsformuleringer opdelt i 3 hovedgrupper:

Ш Vand - lim på dyr, inkl. kasein og vegetabilsk klæbemiddel, carboxymethylcellulose vandopløselig CMC lim, såvel som kalk, cement, silicat etc.

Ø Vandfri - flydende harpiks, lakker - opløst harpiks, emaljer - pigmenterede lakker, celluloseethere, silikone maling osv.

Ø Halvvandsdispersionsmedium, der består af en blanding med vandfrie bindemidler - emulsionsmaling, som er en suspension af pigmenter i emulsionen.

Vandige formuleringer kan danne ikke-vandtætte, halvt resistente og vandfaste belægninger; vandfri - vandfast semi-akvatiske - ikke-modstandsdygtige, halvfaste og vandtætte.

Hver emulsion består af to uopløselige i en anden væske (for eksempel olie og vand), hvoraf den ene er fragmenteret i meget små partikler, fordelt i den anden. Ifølge denne funktion skelnes der to faser i hver emulsion: ekstern og intern. Hvis olien er i knust tilstand og i denne form blandes med vand, så er den eksterne tid vand, og den indre er olie. Hvis vand knuses i små partikler og i denne form blandes med olie, så er den eksterne fase olie, og den indre fase er vand.

Der er således to typer emulsioner: BM (vand i olie) og MV (olie i vand). Hvis emulsionen VM og MB skal forlade i en rolig tilstand i nogen tid, så begynder den at stratificere. Partiklerne i den indre fase vil gradvist fusionere med hinanden og tage deres plads i sammensætningen: olien vil stige op, vandet vil gå ned. Jo mindre partiklerne af den indre fase er, desto mere stabil vil emulsionen være. Stoffet knuses i kridtpartikler ved intensiv blanding af emulsionen i ultralydsemulgeringsmidlerne og vortexdispergeringsmidlerne.

For at opnå den mest stabile emulsion, i dens sammensætning indtaste emulgatorer - stoffer, der bidrager til dannelsen af ​​emulsioner. Forskellige alkalier (borax, ammoniak, kaustisk potash) eller calciumchlorid, lime, kaseinopløsninger, animalske og vegetabilske lim anvendes som emulgatorer.

Under visse betingelser kan emulsioner skifte fra en type til en anden. Så hvis der tilsættes olie til emulsionen MW, som tjener som den interne fase, så vil der i dette tilfælde komme et øjeblik, når olien ophobes i en sådan mængde, at den bliver den eksterne fase for denne emulsion, og emulsionen vender modsat, dvs. VM-emulsion.

Viskositeten af ​​emulsionen afhænger af mængden af ​​stof, der er taget til dannelse af den indre fase: jo mere dette stof tages, vil emulsionen blive tykkere. Imidlertid kan en emulsion af en type overføre til en anden, derfor er det umuligt at injicere en overskydende mængde af stoffet i den indre fase, da der kan komme et øjeblik, hvor emulsionen pludselig bliver flydende. Dette indikerer, at emulsionen er flyttet til modsat af den angivne form. For at bringe det til arbejdsviskositeten i tilfælde af overdreven tæthed, skal du tilføje et stof, som er tæt på egenskaber til den eksterne fase. Således kan emulsionen af ​​BM fortyndes med linolie, benzinopløsningsmiddel, terpentin. Derfor kaldes emulsionen VM olieopløselig. Tværtimod kan MV-emulsionen kun fortyndes med vand, som tjener som den eksterne fase af denne emulsion. CF-emulsionen kaldes vandbaseret. Fortynd emulsionen til arbejdsviskositeten bør være før brug, da den fortyndede emulsion delaminerer hurtigere.

2.2 Karakteristik af vandbaserede sammensætninger

Vandbaserede malinger af forskellige farver er opdelt efter formål i 2 typer: til udvendige og indvendige arbejder.

Vandbaserede malinger af forskellige farver til indvendig arbejde - de er en suspension af pigmenter og fyldstoffer i en blødgjort polyvinylacetatdispersion (emulsion) eller styrenbutadien latex mv. også på gamle belægninger med olie maling, emaljer, vandbaserede og andre holdbare maling. Vandbaserede maling anbefales ikke til brug i badeværelser, brusere og vaskerier. Påfør dem med børster, ruller og malingssprøjter.

Malerne af følgende mærker fremstilles: E-VA-27, E-VA-27A, E-VA-27APG - baseret på polyvinylacetatemulsion; E-KCH-26 og E-KCH-26A - baseret på styrenbutadien latex; E-XB-28 - baseret på en blanding af gyrolbutadien og CBX-1 latexer (en copolymer af vinylchlorid med vinylchlorid).

Malinger har følgende farver: E-VA-27A, E-VA-27, E-KCH-26A og E-KCH-26 - hvid, lysegrå, sand og grå, lys beige, bleg fløde, lys gul, sand, bøg, brun-orange, blegærte, elfenben, ærter, bleg oliven, bleg pistacie, squash, bleggrøn, gråblå, gråbrun; E-VA-27APG - hvid, lyserød, lysegul mv. E-HV-28 - lysegrå, lys beige, sand osv. Skjulkraft fra 70 til 220 g / m. Malingens viskositet ifølge VZ-1-viskosimeter (5,4 mm dyse) ved en temperatur på 20 ° C - mindst 20 s; Opacitet af malinger af forskellige farver i form af tørfilm fra 70 til 220 g / m2; tørretid ved en temperatur på 200 ° C - højst 1 time.

Før påføring fortyndes malingerne med vand fra vand til en viskositet med et OT viskosimeter på 4: 20... 25 s - når det påføres med en sprøjtepistol, 30... 40 s - når den påføres med en rulle og 40... 50 s - når den påføres med en børste. Malinger er modstandsdygtige over for frysning (op til 400 ° C) og optøning. Malinger er giftfri, brand og eksplosionssikre. Holdbarhed af maling 6 måneder fra udstedelsesdatoen. Til hjemlige behov er malinger pakket i beholdere fra 0,5 til 3 liter. De vigtigste karakteristika ved disse blæk er angivet på etiketterne.

Vandbaserede malinger af forskellige farver til udendørs brug - er en suspension af pigmenter og fyldstoffer i vandige dispersioner (emulsioner) af syntetiske polymerer med tilsætning af forskellige hjælpestoffer (emulgator, stabilisator osv.). Malerne er beregnet til udvendig maling af bygninger på mursten, beton, pudset, træ og andre porøse overflader, på primet metaloverflader og også på gamle belægninger med olie, emalje og vandbaserede maling.

Det anbefales ikke at male træoverflader med styren-butadienmaling. De beskyttende egenskaber ved disse malinger bevares i et tempereret klima i mindst 5 år, bortset fra maling af mærket BA-17, som bevarer deres beskyttende egenskaber i mindst 3 år. Primeren udføres med linolie. Påfør malinger med børster, ruller, malingssprøjter ved en temperatur på mindst + 8 °.

Malinger fremstilles på et andet grundlag. E-AK-111 - baseret på copolymeracrylatemulsion af hvidt (100), lysfugle (70), lysbøg (70), bøg (70), grå-pink (80), blålig-grå (80) og rød brune blomster (60). Påfør på en primer med linolie og en farvning. E-VA-17 - baseret på hvid polyvinylacetatemulsion (120), lys beige (80), sand (100), bøg (90), blegærte (110), mørk beige (80) (80), blålig-grå (80), rødbrun (60) farver. Påfør på jorden fyldt med linolie eller emulsion med farvning. E-BC-17 - baseret på en copolymer af vinylacetat med dibutylmaleat. E-BC-144 - baseret på en copolymer af vinylacetat med ethylenhvid (120), lysegul (100), lys beige (80), bøg (90), grålig-pink (90), mørk beige (70), grøn-grå (60), rødbrun (60). Påfør på jorden med linolie. Э-КЧ-112 - baseret på lysegul (180) styren, butadien latex, lys fawn (230), beige (150), bøg (130), mørkrosa (120), lysebrun (100) mørk beige (100), grå (110), pistacie (120), rødbrun (80) (her og tidligere gemmer maling i g / m2 vises i parentes).

Før påføring af malingen fortyndet med drikkevand eller destilleret vand eller kondensat. Malinger tynder mere fortyndet, når de drives med en airbrush, tættere med en rulle eller børste. Holdbarhed af malinger - 6 måneder fra fremstillingsdatoen. Malinger er giftfri, brand og eksplosionssikre.

2.3 Sekvens af maleri vægge og lofter med vandige emulsionssammensætninger

Overfladen fremstilles som sædvanlig. Lim, kalk, kaseinmaling fjernes fuldstændigt. Udfør profilering (emulgering), kitt - er nødvendig for at korrigere defekter, sæler, revner og bukser. Olieprimeren påføres med et tyndt lag for at give den malede overflade ensartet porøsitet og bedre vedhæftning af efterfølgende malingslag og farve.

Før måling med svensk eller finsk emulsionssammensætning rengøres overflader af støv, snavs, repareres, tørres og males uden priming en eller to gange.

Emulsion vandbårne maling (tabel 2.2) anvendes til forskellige overflader, de kan også bruges til at male metaloverflader, der først er primet med oliemaling. Overfladerne under emulsionsformuleringerne fremstilles afhængigt af den accepterede kategori af finish. Primer- og kittensammensætninger fremstillet ved anvendelse af emulsionsmaling VA og CN har bedre vedhæftning til basen, præparations- og malingslagene. Emulsionssammensætninger er forbudt til at male overfladen, præpareret med sammensætninger med metalsalte, på overfladen på det våde kittelag, trægulve såvel som eventuelle baser ved negative temperaturer.

Vandige emulsionsformuleringer påføres med en børste-, rulle- eller sprøjtepistol.

Til måling af lofter og vægge skal du bruge værktøjerne vist i tabel 2.4.4.1, samt trin-stiger og foldet trin eller to-trins tabeller. Efter at have taget plads til maleri, fortsætter forbindelsen mellem malere (normalt bestående af to personer) til fremstilling af overflader.

Ved brug af åndedrætsværn og beskyttelsesbriller tager maleren enden og en halv meters metalskraber med sin højre hånd og med venstre hånd, der holder håndtaget omkring 60 cm højere, trykker han skraberen til loftet i en vinkel på 450, og med en glidende bevægelse med pres på forsiden rydder loftet. Så fejer en græsbørste på det udvidede håndtag støv. Overfladerne på væggene og loftet (fig. 2.4.1, a, 6) rengøres og glattes med en slibemaskine ved at flytte den i den øverste del af væggen fra bunden til toppen, i midten - fra højre til venstre, nederst - fra top til bund, bevæger sig rundt om rummets omkreds til brodering revner i et stykke turk, en maler iført beskyttelsesbriller står på en stillads eller stige stiger og læner sin venstre hånd i loftet med højre (med en metal spatelkant, der bevæger sig langs revnerne i en vinkel på 45 °) broderer sprækken til en dybde på 3 mm, hvilket afslører det 900 (figur 2.4.1, c). På samme måde broderes broder i den øverste del af væggene og fra gulvet i underdelen.

Efter at have fjernet støv og affald fra lokalerne begynder de at polere, sætte på sikkerhedsbriller og stå på stilladset, husmaleren, dyppe børsten ind i primeren og skake overskydende maling fra børsten ind i spanden. Vandret bevægelse af højre eller venstre hånd påfører vandingen fra top til bund uniform fast lag.

På det resulterende emulsionsfortyndingsmiddel er det også muligt at fremstille præparater til prolyfki og priming.

En emulsions- eller emulsionsfortyndingsmiddel fremstilles som følger. En hørfrø hældes i suspensionen i en tynd strøm, og hele blandes grundigt med en sjov eller pind i 10-15 minutter, indtil der opnås en homogen masse i form af tyk creme farvet i creme eller gul farve afhængigt af tørringsolieens farve. Naturlig tørringsolie kræver mindre oxol - mere.

Emulsionsfortynder 1

Naturtørrende træer 25% (0,25 l)

Suspensioner 75% (0,75 l)

Emulsionsfortynder 2

Tørreolier Oksol 35-45% (0,35-0,451)

Suspensioner 55 - 65% (0,55-0,65 l)

Prolifera-emulsionssammensætning

Emulsionsfortynder 820g

Tør pigment 10g

Tør pigment 400 g

Terpentin 50-100 g

Dampet olie maling 100 g

Forbered disse forbindelser i denne rækkefølge. I emulsionsfortynderen tilsættes tørt pigment eller fortykket olieagtig maling for at fremhæve, blande alt grundigt og derefter først tilsæt opløsningsmidlet - terpentin. Den resulterende sammensætning omrøres til den ønskede tykkelse og filtreres gennem en hyppig sigte.

Proliffe denne sammensætning (emulsion) udføres som sædvanlig. For det første vises en let skummende belægning på overfladen, som forsvinder efter 4-5 timer, og overfladen antager det sædvanlige udseende. Efter 30 timer er emulgeringsfilmen tilstrækkelig tør, og du kan begynde at putte eller male overfladen med oliemaling.

Delvis smøring udføres også fra stilladsbordene (figur 2.1, d) eller stepladders-stilts. Ved at hvile mod loftet med sin venstre hånd sætter maleren en bred spatel med en kitt i loftet og bevæger den i en vinkel på 30 ° til loftet og anvender et tyndt lag af kittet forbindelse. En smal trowel, der bevæger sig langt og bredt, revner fedt og udjævner de spatterede overflader.

I samme rækkefølge spatyut vægge.

Forbered kittet sådan. I en emulsionsfortynder hældes en tynd strøm af limopløsning, blandes grundigt og hurtigt til en homogen masse. Så tilføjes kridt i små portioner, alt er grundigt blandet igen, og der opnås en kittet af den ønskede tykkelse, som kan bruges inden for bygninger til at sætte på vægge, døre og bindinger.

Emulsionsfortynder 500 g

Klæbemiddelopløsning 10% 500 g

Kridt sigtet 2000-2500 g

Efter tørring er fyldmaterialet poleret manuelt eller ved hjælp af slibemaskiner. Maleren i respiratoren og beskyttelsesbrillerne står på stilladsbordene og presser maskinen lidt på overfladen og bevæger sig frem og tilbage, polerer overfladestrimlen, mens en anden malermaler børster på det lange håndtag støv fra loftet og vægge.

Med forbedret farve primeres den tørrede og formede overflade for anden gang, og efter færdig tørring begynder de at male.

Malingsammensætning (farve) på emulsionsfortynder

Emulsionsfortynder 600 g

Dampet olie maling 400 g

Et emulsionsfortyndingsmiddel sættes til den oliefortykkede maling, blandes grundigt til en homogen sammensætning. Mængden af ​​emulsionsfortynder kan variere afhængigt af tætheden af ​​malingen.

2.4 Væg- og loftmaleri teknologi

Malerieteknologien er opdelt i manuelle og mekaniserede metoder til maling af overflader.

Manuelt males vægge og lofter ved hjælp af håndruller eller børster, der forårsager stribe efter strimler i et kontinuerligt lag.

Ved farvning på en mekaniseret måde tilsættes 125-1-180 g terpentin til 1 liter maling. Når farven er lavet af tørpigmenter, tages en emulsionsfortynder 70% og 30% tørringsolie, blandes dem, hældes gradvist pigmentet der med grundig blanding.

Teknikfarvning med flybørster, børster - børster og ruller

Flybørster bruges meget til at male alle slags store overflader.

For at opnå en glat, ren farve skal du ikke kun kende teknikken til arbejde, men også maling med pensel korrekt, som du skal systematisk blur ud med den samme børste og dreje den i dine hænder to eller tre gange. Herved er sammensætningen homogen både i tykkelse og farve, og der dannes ikke sediment i bunden af ​​skålen. Det anbefales at blande sammensætningen med en kugle eller en stok hver 5 - min. Dette er nødvendigt, så der ikke er noget sediment på steder, der er utilgængelige for børsten.

Børste nedsænket i malingsammensætningen kun ubundet del af håret, klem det overskydende på kanten af ​​retterne. Det er nødvendigt at arbejde med en pensel, så der er ensartede fejer og malingen ligger i lige, tynde lag. Børsten bør periodisk drejes i hænderne, så den fungerer jævnt fra alle sider og har form af en fakkel, ikke en spade.

Hvis du trykker let på penslen under arbejdet, lægges malingen i smalle striber (slag eller baner), ofte i et tykt lag. Med et stærkt tryk på penselmaling strømmer ned, der dråber, men lægger et tyndt lag. Derfor skal vi først lægge et stort pres på børsten, men da maling er opbrugt, skal trykket øges.

Arbejder med en børste, det er nødvendigt at sikre, at der glider på overfladen, det efterlader lange tynde slag af maling, som i løbet af arbejdsskyggen.

Under farvningen bør børsten holdes vinkelret eller med en lille hældning til overfladen, der skal males, hold børsten og mere korrekt stift med begge hænder og kør den med fuld sving eller med venstre hånd holde stiften fast og med højre hånd. I dette tilfælde glider højre hånd på stiften og nærmer derefter venstre hånd og flytter derefter væk fra den. Når malet med pensel børste, kan malingen påføres både med vandrette streger og lodrette, og skygger dem godt. Det bedste af alt arbejde for at lede det. Maling vægge, maling påføres først med vandrette streger, og derefter lodret med yderligere slagtilfælde. I dette tilfælde er det bedst at arbejde sammen: man sætter maling i vandrette streger, den anden går bag den og blander den straks med lodrette dem (figur 2.5.1.1). vandbaseret maling udstyr

Selvfølgelig kan du arbejde alene: Anvend først vandrette streger på en del af væggen (tag fat) og straks skygge dem med lodrette. Eller til helt at belægge hele væggen med maling i en på brættet, så i en anden, men her må du måske tilføje maling. Ved dobbelt fjerning eksisterer ikke passagerne på uberørte steder.

Malingen påføres af pensler kan udjævnes som om det er pulveriseret med et tyndt lag maling ved hjælp af en airbrush.

Formålet med fleytsovy børster og børster - maklovitsy - at skylle eller overflade overfladerne malet af børsterne. De bruges dog til farvning. Det er muligt at arbejde både med et kort håndtag og en lang, på hvilken instrumentene er fastgjort, handle med fletninger og fingerbørster på samme måde som med en slagbørste, men drej dem ikke. Du kan arbejde med pensler med et kort håndtag til en eller to medarbejdere. Hvis en person arbejder alene, maler han først fra bordet, afføring eller trinladder kun toppen af ​​væggen helt eller i dele, og derefter bunden, omhyggeligt skygger malingen. Når man arbejder sammen, maler man toppen af ​​væggen, den anden går bag den og maler bunden og omhyggeligt skygger maling på leddene.

Teknikken til at male med en rulle er, at en rulle, et bad eller en spand med klemningsnet installeret i dem er nødvendige for at fjerne overskydende maling trukket af rullen. Ruller mere produktive børster. De kan primeres og males forskellige overflader med lim, lime og olie maling.

Når der anvendes et stykke stål med huller, placeres det i en bageplade eller bakke med skarpe ender: ned og rullet over en glat overflade. I stedet for stål kan du bruge krydsfiner, bord, plastik. Huller skal bores med en diameter på 12-15 mm og placere dem i et tjekmønster 25 mm fra hinanden (figur 2.5.1.2).

Det er umuligt at male væggene i hjørnerne, i nærheden af ​​rammerne, lister osv. Med en rulle. Derfor skal sådanne steder males over med en børste, og malingen skal være godt skyggefuld.

Arbejdsruller lavet så. Roller sænket i malingen og rullede dem på gitteret. Klemmer overskydende maling ud på væggen eller loftet og fører i den rigtige retning: på væggene - fra top til bund, på lofterne i retning af lysstrålerne. Maler vægge fra top til bund og derefter fra bund til top, sæt striber eller vipper, maler med en rulle på hinanden, så de overlapper med 4 - 5 cm. Først giver rullen tykkere lag maling, og så er det nødvendigt at rulle sammen på samme sted im to eller flere gange. Efterhånden som maling forbruges, øges trykstyrken på rullen. Det er muligt at male vægge ad gangen med lodrette vipper eller i to, når horisontale vipper først påføres, derefter lodret.

Under alle omstændigheder skal malingen omhyggeligt skygges. Hvis der opdages fejl, skal du udføre gentagelse.

Sommetider anvendes maling på overfladen med børster, godt skygge og rulles derefter med ruller og udjævner den, hvilket giver en glat farve.

Roller, ikke kun malet, men primet overflade. Det anbefales at anvende primer tonet, dvs. den samme farve som malingen.

Brug en rulle mere produktiv end børster. Op til 300 m2 vægoverflade kan males på en arbejdsdag. Rullernes levetid er meget lang. Roller lavet af høj kvalitet pels kan male over 3 tusind meter af forskellige overflader.

Efter afslutning af arbejdet skal rullerne vaskes i varmt vand og sæbe og fjerne al maling. Fra kalkforbindelserne kommer rullerne hurtigt i forfald.

Teknik overflade maling sprøjte pistol

Mekaniseret maling af vægge og lofter med limkompositioner udføres under anvendelse af en fiskestang. Maleren arbejder i beskyttelsesbriller og åndedrætsværn.

Ved maling af loftet retter maleren strålen vinkelret på loftets overflade og roterer fiskestangens aflange stang i spiralcirkler med en diameter på 0,8....0,9 m i vandret plan, idet der overholdes ensartet mætning af overfladen (figur 2.5.2.1, a). Farvning udføres langs væggen med parallelle striber overlappende med 5,10 cm. Efter at have malet strimlen skifter maleren fiskestangen med 0,9 m og bevæger sig i modsat retning, maler den næste strimmel.

Ved maling af væggene med en hånd holder han fiskestangens håndtag og kontrolventilen, hviler den på sig selv (figur 2.5.2.1, b), den anden - et langstrakt rør, der bliver en halv omgang til væggen. Derefter bringer dysen til toppen af ​​bliveret, trykker ventilknappen og styrer den kegleformede spray af maling sprøjtet vinkelret på overfladen og bevæger sig langs den, hvilket giver glatte cirkulære bevægelser uden huller og dobbeltpasser. Dysen er ca. 0,75. 1 m fra væggen. På en større afstand taber kompositionen fart og sætter sig på gulvet, og i mindre afstand springer den ud af overfladen. Sammensætningen påføres fra top til bund og bunden til toppen, der bevæger sig langs rummets vægge, defekter, der er finskåret med børster.

Målets kvalitet afhænger af grundigheden af ​​forberedelsen af ​​malingstrukturer og overholdelse af arbejdsteknologien. Alle malingsammensætninger skal have en specificeret viskositet. De skal filtreres eller på anden måde rengøres fra udenlandske indeslutninger og anvendes i en tidsramme svarende til deres anvendelighed.

Malede overflader skal være monotont, uden pletter, striber, stænk, hår fra børsten. Tekstur af overfladen malet med olie eller emalje maling skal være blank eller mat, uden uregelmæssigheder på grund af dårlig polering. Lokal krumning af linjer og fyldninger i kammerater er ikke tilladt.

Kapitel 3. Nye materialer. Nye teknologier

3.1 Tilstanden for vanddispersion maler på markedet for maling og lak

Baseret på forskningen er vanddispergerbare og vandbårne akrylmaterialer blandt de miljøvenlige højkvalitets- og omkostningseffektive maling, der er meget udbredt i industrialiserede lande, hvor deres andel i det samlede forbrug af belægninger overstiger 60% og i anlægsområdet når 80-85%.

Konkurrence imod importører tvinger store virksomheder til at genoverveje deres synspunkter om omfanget og kvaliteten af ​​fremstillede materialer (tabel 3.1.1). Indenlandske virksomheder er begyndt at indføre aktivt i produktion af akrylmaterialer til byggeri (kitt, primer, facade maling, maling til indretning og træforarbejdning). Gradvist øges produktionen i små emballager, emballagens udseende og udskrivning forbedres, og udvalget af materialer udvides.

Emlak har sin egen eksperimentelle base og højt kvalificerede specialister og arbejder i kontakt med udenlandske partnere og fremstiller materialer, der opfylder europæiske standarder. På nuværende tidspunkt udvikles to retninger med succes: traditionelle økologiske opløselige og moderne økologisk sikre vandbårne præparater.

Emlak har i flere år fokuseret på produktion af miljøvenlige vandbærende akrylmaterialer. Sammensætninger med silikoner, epoxider, alkyder giver disse materialer en række beskyttende, dekorative og teknologiske egenskaber.

Til indretning af boliger og industrielle lokaler fremstilles et system af materialer, herunder imprægnerende gennemsigtig jord Polikrem-V, hvid latex-kit Shpakrem-V og maling af øget hvidhed Blik. Materialet opfylder kravene i europæiske standarder og giver mulighed for indretning af høj kvalitet.

Primer "Polikrem-V" er beregnet til fremstilling af kalkholdige, porøse absorberende overflader til efterfølgende maling med vanddispersion eller oliemaling, vægpapir. Primeren sørger for justering af absorptionen af ​​den malede overflade, adhæsion af efterbehandling materialer, reducerende maling forbrug.

For at korrigere mangler af pudsede, beton- og træoverflader anvendes enkeltdispersionsfiller "Spacram-B", som sædvanligvis påføres overfladen behandlet med primer.

Vanddispersionsmaling "Blik" har en høj grad af hvidhed (92%) og er beregnet til indendørs brug.

Mere resistent rengøringsmiddelbelægning til indretning giver maling "Arem-Comfort." Den fås i to modifikationer (matte og halvglans) og anbefales til maling af børns og medicinske institutioner. Malingen "Akrem-Fasad" er perfekt til brug i vådområder og områder med intensiv brug med hyppig vask: gymnastik, trapper, haller og forskellige institutioner. Den næsten fuldstændige mangel på lugt, behagelig fløjl tekstur, tørring i 1 time gør dette materiale uundværligt til reparationsarbejde.

Malinger "Lodia". Malinger og lakker med handelsnavnet "Lodia" optrådte på byggemarkedet i 1997. Disse materialer tilhører vanddispersionsgruppen og er tilgængelige på acryl- eller latexbasis.

Akrylmaling med vanddispersion er ikke giftig, den er klassificeret som fareklasse 4, brand og eksplosionssikker. Ved luftfri sprøjtning skal arbejdstagerne beskytte luftvejen med åndedrætsværn.

Malinger til indendørs arbejde skelnes af høje hygiejneegenskaber og pålidelig ydeevne, der kan bruges i medicinske og børneinstitutioner.

Materialet indeholder ikke organiske opløsningsmidler og danner en mat, vandafvisende, ikke-brændbar belægning, der er resistent over for klimatiske faktorer. Vejrbestandig belægning mindst 6--8 år.

Anvendelsen af ​​maling og overfladebehandling til maling udføres på samme måde som Lodia-N-maling.

På nuværende tidspunkt udvider virksomheden programmet til fremstilling af spredningsmaterialer: spartelmasser, dekorative plaster mv.

Pulveriseret vandbåren maling "AQUAMIX"

Pulverbelægningsmaterialer optrådte på markedet for malinger og lakker. Disse materialer er multikomponentfaste fine systemer, der består af pigmenter, fyldstof, filmformer og nødvendige tilsætningsstoffer. Foruden væskemaling har de visse krav: evnen til tyndlagsaflejring og dannelse af belægninger med et kompleks af nødvendige egenskaber.

I pulveriseret maling er separeringsmediet ikke flydende, men luft, hvilket gør dem fordelagtige og bekvemme ved transport, opbevaring og påføring. De kan opbevares og transporteres til en negativ temperatur, kogt i den nødvendige mængde til dette job. Immunitet over for temperatursvingninger øger muligheden for at bruge maling i det russiske klima.

Opløsningen af ​​hvidpulvermaling er let tonet med de samme farver i andre farver eller med vandpigmentkoncentrater.

Før brug fortyndes vandforurenet maling i vand, blandes grundigt og males enhver porøs overflade (træ, mursten, beton osv.). Efter at malingen er tørret (efter 40-50 minutter) kan vand hældes på den malede overflade uden frygt for at ændre det oprindelige udseende og tab af beskyttelses- og dekorative egenskaber af belægningen.

Produktionsteknologien er affaldsfri, miljøvenlig, brand og eksplosionssikker. Alle processer i teknologien udføres i den faste fase, der er ingen afløb og afløb.

I øjeblikket fremstiller denne metode en bred vifte af AQUAMIX-pulvermalinger, idet hvid maling nemt tones med farvestoffer fra samme serie. På samme tid kan AKVAMIX-farvemalinger anvendes til farvning af andre vandbaserede maling.

Det vigtigste omfang af maling "AQUAMIX" - facade efterbehandling arbejde. Især til maling af vægge og lofter lavet maling i hvidt.

Vanddispersion maler til beskyttelse af stål og armeret beton strukturer mod korrosion

En af de mest anvendte metoder i praksis til beskyttelse af forskellige materialer, produkter og strukturer mod korrosion under påvirkning af atmosfæren og industrielle gas-luftmiljøer er skabelsen på deres overflade af en beskyttende malingbelægning.

Malinger VD-KCh-1F producerede to mærker:

VD-KCh-1FA - til korrosionsbeskyttelse af metal (kulstofstål, støbejern, aluminium og dets legeringer) og VD-KCh-1FO-mærke - til maling af facader (udvendige overflader) af bygninger og strukturer til forskellige formål såvel som til indretning interiører i offentlige og industrielle lokaler.

Maling VD-KCh-1FA kan bruges som primer i kombination med traditionelle til færdig finish.

Til metalstrukturer, der anvendes i stærkt ætsende medier, anvendes kombinerede belægninger: Som primer beskytter VD-KCh-1FA malinger med kemikalieresistente emaljer eller lakker overlappende. De bruges til beskyttende og dekorative malerier af metalstrukturer til forskellige formål (ingeniørprodukter, bygningskonstruktioner, broer, sø- og flodfartøjer, jernbane- og metrobiler, buslegemer osv.

Maling VD-KCh-1FO er designet til at virke fra vejrbestandige strukturer lavet af armeret beton / beton, skifer, mursten, børsteblok osv. Det anbefales at male facader og indvendige lokaler i bolig-, civile, industrielle og landbrugsmæssige formål samt asbestcementmaterialer, træplader materialer (DSP, DSP) hardboard. Farvning af aluminium og legeringer er tilladt.

Maling VD-KCh-1F påføres ved pneumatisk og luftløs sprøjtning (ved hjælp af apparater af forskellige typer) samt dybning, børste, rulle. Den malede overflade skal rengøres fra snavs, herunder fra den gamle skrællede maling og tørres. Maling værker anbefales at udføres ved en omgivende lufttemperatur ikke lavere end 15 ° C og relativ fugtighed ikke højere end 80%.

Til praktisk anvendelse er det meget vigtigt, at VD-KCH-1F malingerne er kompatible med andre belægninger, både som primer og som belægningslag til endelig finish. Selv den gamle, ikke-skrællende maling og spor af korrosion på ståloverfladen ved brug af maling VD-KCh-1FA reducerer ikke kvaliteten af ​​den resulterende coating.

Maling fra "Olivesta"

AOZT Olivesta (den tidligere Moskvafabrik Lakokraska) blev grundlagt i 1929 og er en moderne virksomhed udstyret med højtydende indenlandsk og udenlandsk udstyr, der er i stand til at producere hele spektret af maling og lak.

Virksomheden producerer en bred vifte af maling til byggeri og reparation af beton, gips, mursten, træ, metal samt på gamle belægninger.

Vanddispersionsammensætninger af JSC "Olivest" er repræsenteret af maling VD-AK-101, VD-AK-201, VD-AK-201p (TU 2316-002-17201234-94). De er en suspension af pigmenter og fyldstoffer i en vandig copolymer-acryldispersion med tilsætning af forskellige excipienser.

Afhængigt af mærket anvendes materialer til at opnå matte belægninger til beton, gips, træ, primet metal, der anvendes i atmosfæriske forhold og indendørs (WA-AK-101), til indretning af vægge og lofter (WA-AK-201) til afslutning af lofter (VD-AK-201 p).

Farveområdet er fra hvid til okker-gul mv. Ifølge farvelisten accepteret til dette materiale. Det er muligt at fremstille enhver farve og skygge, der bestilles af NCS.

Ved maling på gamle belægninger skal overfladen rengøres, slibes og vaskes med vand, sæbe eller vaskemiddel, ammoniakopløsning eller 3% opløsning og derefter rent vand. Overflader, der tidligere er overtrukket med kridt eller kalkmaling, skal rengøres grundigt, inden det foregående lag fjernes fuldstændigt.

Under optimale forhold (18-20 ° C) tørres et lag i 1 time. Lakekonsumtionen pr. Lag er 110-150 g / m2.

Maling vand og spredt brandsikret akryl AK-151 "KROZ"

Vanddispersion brandhæmmende akrylmaling AK - 151 "KROZ" blev udviklet af CJSC "Instance" (Moskva) og produceret i virksomheden 000 "Zelenopol" (Zelenograd) i overensstemmelse med TU 2316-001-18585923-99. aftalt med GUGPS Ministeriet for Indre Anliggender i Den Russiske Føderation og myndighederne i statens sanitære og epidemiologiske overvågning.

Malingen er beregnet til brug i industriel og civil konstruktion, brandsikkert finish til indvendig og udvendig brug. Den er lavet af vandkomponenter af høj kvalitet og indeholder ikke giftige organiske opløsningsmidler. Under indflydelse af høje temperaturer er det beskyttende kokslag udpræget, hvilket forhindrer flammens yderligere spredning gennem træet.

Malingen påføres direkte på træet i flere lag. Tørretiden på en belægning er ca. 1,5 time. I modsætning til eksisterende indenlandske og udenlandske analoger har den høj vedhæftning, og takket være dens thixotrope struktur kan den let påføres med børste eller rulle såvel som ved luftsprøjtning. Overfladen, der skal males, kræver speciel forberedelse (stripping osv.).

Holdbarheden af ​​AK-151 "KROZ" er 6 måneder. Pakning af det færdige produkt udføres i polyethylen spande af ethvert volumen. Hovedfarven er hvid, farvning er mulig ved at tilføje pigmenter på kundens anmodning.

3.3 Metoder til valg af professionelt maleriudstyr

Afdelingen for industriel udstyr blev etableret i multiindustrien Holding ECONIKA i 1989. Siden 1994 har ECONIKA-Techno fungeret som en selvstændig virksomhed. I årenes løb er udbuddet af udstyr blevet udvidet, garanti og vedligeholdelsesordninger efter garanti for udstyr, reservedele er blevet udviklet. Forhandlervirksomhederne "ECONIKA-Techno" arbejder i dag i 21 regioner i landet og sælger mere end to tusind varer industrielt udstyr. For nemheds skyld udgiver virksomheden et illustreret katalog over udstyr, hvor hver udstyrsenhed er beskrevet detaljeret - tekniske egenskaber, anbefalinger til brug mv. Ikke desto mindre har købere af udstyr, især maleriudstyr, mange spørgsmål om udvælgelseskriterierne for udstyr til fremstilling af forskellige udstyr. typer arbejde.

Udviklingen af ​​efterbehandlingsteknologier har ændret malingenes natur. Traditionelt var den vigtigste værktøjsmaler en børste. På nuværende tidspunkt er det tekniske udstyr til malerier blevet ændret betydeligt - malerier af forskellige systemer, luftblæsningssystemer, højtryksvandssandblæsemaskiner og forskellige tilbehør gør det muligt at arbejde effektivt på alle overflader af bygninger og strukturer.

Nye teknologier kræver høje kvalifikationer, indgående kendskab til bygningsfysik, belægningsmetoder samt passende mekanismer til mekanisering.

Metoden til luftspraying er den mest almindelige og er en af ​​de mest kvalitative metoder til at anvende malingformuleringer. Denne metode bruges til at male små overflader i industri, byggeri og i hverdagen.

Princippet om luftsprøjtning er baseret på det faktum, at trykluft, der passerer gennem specielle dyser af forskellige mønstre, bryder malingen i fine partikler, der dannes en sprøjteplume.

På grund af det faktum, at sprøjtepistolerne kan udstyres med dyser med forskellige diametre, er det muligt at sprøjte malingsammensætninger af enhver type og stort set enhver viskositet.

Der er fire hovedtyper udstyr til luftsprøjtning. De justerer malingstrømmen ved at placere nålen og låse dysen. Sprøjtebrænderen er dannet af en luftdyse.

I de manuelle pneumatiske malingssprøjter med beholderens øvre placering (figur 3.3.1, a) leveres tyngdekraften på grund af tyngdekraften fra beholderen til dysen. Blækforsyningen styres af en nål, som låser dysen, ved at ændre trykket af trykluft og i nogle mere dyre modeller af malingssprøjter - en ekstra ventil, der er placeret umiddelbart efter malbeholderen.

I manuelle pneumatiske malingssprøjter med et lavere arrangement af en malbeholder (figur 3.3.1, b) suges malingen (udstødt) ind i malingsdysen på grund af det vakuum, der er dannet af trykluft. Der er systemer, hvor blækbeholderen er en lille blæser, i hvilken en del af trykluft tilføres for at give et overtryk.

Når du vælger sprøjtepistolens type, skal du først og fremmest styres af driftsforholdene (positionering af sprøjtepistolen under drift, trykluft tryk, muligheden for at anvende trykfaldstanke).

Principen for driften af ​​luftsprayenheder med en pneumatisk membranmotor (figur 3.3.2, a) er baseret på anvendelse af en pumpe med to membraner. Komprimeret luft ind i installationen er opdelt i to strømme. Den første strøm ledes gennem en speciel slange gennem en trykreduktion i pistolen til fastgørelse af lommelygten. Den anden strøm kommer gennem den anden trykreducer til pumpen. Pumpen trækker maling direkte fra beholderen og leverer den til sprøjtepistolen. Sådanne enheder anvendes meget i industrielle anlæg.

I luftsprayenheder med lavtryks- og højluftforsyning (HVLP) (Fig.3.3.2, b) er komprimeringskilden ikke kompressorer, men elektriske turbiner (blæsere) med forskellig effekt. Turbiner producerer tør trykluft i et stort volumen uden urenheder af olie og fugt. For højt tryk er ikke mere end en atmosfære, men på grund af turbins ydeevne og det ideelle design af sprøjtepistoler opnås en høj kvalitet af den malede overflade.

Når man vælger luftsprayingssystemer, er det nødvendigt at tage højde for de tekniske egenskaber ved de malinger, der vælges til arbejde. Disse er viskositet, densitet, tørrester, den anbefalede dysediameter for en given maling.

Et vigtigt aspekt ved korrekt valg af luftsprøjtningssystemer er valget af kompressor. Man bør huske på, at mere viskose malingsformuleringer kræver installation af en dyse med større diameter, og som følge heraf øges trykluftforbruget af sprøjtepistolen eller luftsprayenheden.

Specialister fra firmaet "ECONIKA-techno" kan med stor præcision afhente sprøjtepistolen, hvis egenskaber så meget som muligt tager højde for kundens produktionsopgaver.

Metoden til luftfri sprøjtning er baseret på skabelsen af ​​et højt hydraulisk tryk på malingsammensætningen og forskydning af det ved høj hastighed gennem en speciel elliptisk dyse. Denne metode er i modsætning til metoden til luftsprøjtning normalt brugt til at udføre store mængder arbejde. Brugen af ​​luftfri sprøjteenheder gør det muligt at reducere tabet af malesammensætning til tåge, øge produktiviteten betydeligt ved at anvende tykkere lag af maling og reducere antallet af passager.

Ulemperne ved den luftløse sprøjtemetode omfatter et forholdsvis højt malingforbrug, lavmaling af den malede overflade, begrænsninger af malingprodukter med kompleks konfiguration (malingstab stiger betydeligt), vanskeligheder med at påføre maling med grove indeslutninger eller fyldstoffer.

Principen for driften af ​​luftløse sprøjteenheder med en membranpumpe (figur 3.3.3, a) er baseret på det faktum, at rotationen af ​​motorakslen ved hjælp af et svinghjul eller excentrisk omdannes til en frem- og tilbagegående bevægelse af en fjederbelastet pumpemembran. I dette tilfælde suges maleriets sammensætning ved hjælp af suge- og indsprøjtningsventiler og injektionen gennem højtryksslangen til malingspistolen. Tryk ændres af trykregulator.

Drevsenhederne i dette design er normalt elektriske, benzin- eller dieselmotorer.

Hovedenheden af ​​luftløse sprøjteaggregater med stempelpumper (figur 3.2.3, b) er en højtryksstempletpumpe med en pneumatisk aktuator af stempel eller med elektrisk drev.

Når trykluft føres gennem reduktionsanordningen i pneumatiske drev ved hjælp af fordelingsmekanismen, leveres luften skiftevis til den øvre og derefter til den nederste hulrum af den pneumatiske cylinder. Når dette stempel og det tilhørende stempel på pumpen gør frem og tilbage bevægelse. Sugnings- og omløbsventilerne til pumpen, åbner og lukker henholdsvis, passerer malingsammensætningen ind i pumpehulrummet og pumper den ind i højtryksslangen til malingspistolen.

Det effektive areal af stempelet i den pneumatiske aktuator er sædvanligvis 15-80 gange det effektive område af pumpestemplet, hvilket giver dig mulighed for at øge trykket på malerikompositionen i forhold til trykket af den tilførte trykluft.

Stempelpumper er enkle i design og vedligeholdelse, adskiller sig fra membranpumper med højere pålidelighed, muligheden for at påføre overflademalingskompositionerne af både almindelig og høj viskositet.

Den kombinerede sprøjtemetode, der er kendt i udlandet som airmix-metoden (aircoat), er en kombination af to sprøjtemetoder - luftløse og luftbårne.

Faktum er, at faklen til luftfri sprøjtning er ujævnt i længden, især ved kanterne. For at opnå en ensartet fordeling af maling gennem fakkelens tværsnit anvendes et specielt design af dysen og sprøjtepistolen.

Sprøjtemaling foregår gennem en luftfri spray i dysen, men lommelygten er indstillet til dyse for luft, der er installeret omkring den. Komprimeret luft går gennem de specielle huller i luftdysen i lommelygten og handler på den jævnt fordeler malingen over fakkelsektionen.

Malingspistolen har to indgange, en til forsyning af maling under højt tryk, den anden til at levere luft fra kompressoren. Torchens kvalitet reguleres af en speciel ventil direkte i pistolen.

Ved anvendelse af en luftfri sprøjteenhed er det muligt at gennemføre en kombineret sprøjtemetode ved at erstatte en konventionel luftfri sprøjtepistol med en speciel kombineret sprøjtepistol.