Malingsmaterialer

I processen med at vælge malinger til byggearbejde er akrylbaserede produkter særligt populære. Denne type maling er trods alt karakteriseret ved farveens højeste holdbarhed og lysstyrke. På funktionerne i applikationen og teknologien til farvning med akrylmaling vil vi diskutere videre.

Indholdsfortegnelse:

Akrylmaling: Oprindelse og teknologi

Akryl er til stede i sammensætningen af ​​akrylbaserede maling - dette er en polymer substans, til fremstilling af hvilken acrylsyre er opdelt. Til disse formål anvendes vand eller teknisk opløsningsmiddel i form af ethanol, chloroform og ether. Dette stof er kendetegnet ved fraværet af farve og tilstedeværelsen af ​​en meget stærk lugt. Akryl er et syntetisk materiale med en gennemsigtig tekstur. Derudover har den gode mekaniske egenskaber, resistente over for termiske effekter.

Blandt fordelene ved akrylholdige stoffer udledes høje niveauer af styrke og lethed. Akryl er modstandsdygtig over for UV-lys.

For at gøre akrylmaling kræves tilstedeværelsen af ​​akryl selv, derudover indeholder malingen små dispersive dele af plast, dispersionen er tilbøjelig til opløsning med vand.

Efter at malingen tørrer, dannes der en film, der beskytter overfladen, der er malet, og farvestofpigmentet fra ydre påvirkninger.

I sammensætningen af ​​en af ​​malingerne baseret på akryl er til stede:

 • stof, bindende retninger
 • fyldstoffer;
 • farve pigmenter;
 • opløsningsmidler;
 • tilsætningsstoffer.

Ved hjælp af den første komponent er alle ingredienserne i maling sammenkoblet. Derudover forbedrer dette adhæsionen af ​​malingen til overfladen, der skal males. Som bindemateriale anvendes der i form af en polymerdispersion, til fremstilling deraf anvendes acrylharpikser. Det er fra denne komponent, at styrken, holdbarheden og modstanden mod slid af malingen afhænger. Akrylmalingens kvalitet afhænger af den type akrylharpiks, der bruges til at gøre det. Ved hjælp af et bindemiddel tilvejebringes der en struktur, hvorpå farvestofpigmentet og andre additiver er placeret.

Som fyldstof anvendes en sammensætning, hvormed malingen er i stand til at dække overfladen, at den er malet. Fyldstoffet kaldes den største del af akrylindeslutninger, hvilket øger malingens viskositet, dets vedhæftning til overfladen, beskyttelsesegenskaber og matting.

Ved hjælp af pigment når malet den ønskede farve eller skygge. Pulverformet stof af den fint dispergerede type, som ikke er i stand til at opløses i bindemidlet, men som er i maling i en bestemt farve, anvendes som dette stof. Der er sådanne typer af pigmenter:

 • organisk oprindelse
 • uorganisk oprindelse;
 • stykke oprindelse;
 • naturlige pigmenter.

Ved hjælp af et opløsningsmiddel reduceres farvets viskositet. Tilsætningsstoffer udfører funktionen af ​​hjælpekomponenter, der ændrer dens egenskaber,

Teknologien til fremstilling af akrylbaserede maling indbefatter følgende processer:

 • installation i beholderen med akryl sammensætning og farvestof pigment;
 • processen med at blande alle komponenter i en homogen masse, kontrollere kvaliteten af ​​produkterne;
 • emballering af maling på individuelle beholdere og forberede den til salg.

Akrylmaling: fotos og fordele

1. Økologisk sikkerhed.

Denne fordel opnås ved brug af stoffer, der er harmløse for menneskers sundhed, som ikke påvirker hans helbred i fremstillingsprocessen.

2. Komfort og brugervenlighed.

På grund af det faktum, at akrylbaserede maling er lugtfri, forbedres enkelheden og bekvemmeligheden ved at arbejde med dem.

3. Brandsikkerhed.

Akrylmaling er ikke udsat for ild, da de ikke indeholder meget brandfarlige stoffer.

4. Ubegrænset farvepalet.

Et stort udvalg af farver og nuancer af akrylmaling gør det muligt at bruge det ikke blot til at male forskellige former for design, men også til at skabe malerier.

5. Hurtig tørring.

Tørretiden for akrylmaling er 1-3 timer, afhængigt af tykkelsen af ​​laget, der blev påført overfladen.

6. Elasticitetskvaliteten, styrke, lethed ved vedligeholdelse og slidstyrke - disse fordele gør akrylmaling meget populær i byggebranchen.

7. Desuden er der på overfladen malet med akrylmaling ingen ophopning af snavs, og filmen dannet efter tørring af malingen på den ene side tillader luft at passere igennem, og på den anden side er den bestandig mod fugt.

8. Behandlingens varighed.

Nogle producenter hævder, at akrylmaling kan tjene deres ejere i mere end ti år uden at miste deres attraktivitet.

9. Bred anvendelsesområde.

Denne fordel skyldes primært malens modstand over for ultraviolet stråling, fugt og mekanisk belastning. Maling er tilladt til brug i lokaler, hvor der er høj luftfugtighed og i gaden under direkte sollys.

10. Alsidighed og alsidighed.

Disse egenskaber tillader brug af akrylmaling i kombination med andre byggematerialer til indretning både indenfor og udenfor. Akrylmaling anvendes på næsten alle typer overflader, med undtagelse af nogle typer plast.

Anvendelsesområde og teknologi til brug af akrylmaling

Anvendelsen af ​​akrylmaling er forbundet med både byggebranchen og maleriet. Derudover forårsager akrylmaling tegninger på overfladen af ​​bilen, de bruges endda til at male på neglene.

Før du anvender akrylmaling til overfladen, skal du udføre følgende trin:

 • rengør overfladen af ​​snavs, støv og fedt;
 • hvis materialet er stærkt absorberende, anbefales det at behandle det med en primer inden farvning
 • Før du bruger malingen, skal du omhyggeligt kontrollere dens konsistens, om nødvendigt fortynd den med vand eller et opløsningsmiddel
 • brug akrylmaling rulle, børste eller spray pistol;
 • den minimale lufttemperatur for arbejde med maling er ti grader af varme;
 • Brug rent vand til at rengøre pensler, malingpander og andet tilbehør.

Hvis ikke al akrylmaling er blevet brugt, skal den opbevares i en krukke med låg tæt lukket, da indblæsningen ændrer egenskaberne og gør den uegnet til videre brug.

Vigtigste sorter af akrylbaserede maling

I forhold til anvendelsesområdet er malinger baseret på akryl:

 • udendørs;
 • inde;
 • automotive;
 • bruges til maleri.

Akrylfasademaling indeholder i sin sammensætning stoffer og additiver, der forbedrer dets modstand over for ultraviolet stråling, fugt og slid. Denne type maling er egnet til maling af alle facader, hegn, porte og andre overflader uden for rummet.

Interne akrylmalinger er mindre modstandsdygtige over for ydre stimuli. De passer godt på overfladen og er kendetegnet ved langvarig drift. Der er separate typer maling beregnet til maling af vægge og lofter. Derudover er der universelle formuleringer, der er velegnede til arbejde både indenfor og uden for rummet.

Automobil akryl maling påføres kroppen, med deres hjælp bliver en almindelig bil til et ægte kunstværk. Ved hjælp af kunstneriske akrylmalerier maler de billeder; desuden er deres specielle type beregnet til at trække på negle og på stof.

I et forhold med ekstra funktioner er akrylmaling:

 • lys resistente;
 • fugt resistente;
 • resistent over for mekanisk belastning
 • vaskes.

I forhold til glans akryl maling er:

 • på et blankt grundlag
 • på matematisk grundlag
 • silkeagtig matte;
 • Semi-glans.

Afhængigt af typen af ​​overflade, hvorpå malingen påføres, udsender:

 • akryl maling til træ;
 • akrylmaling til metal;
 • akrylmaling til vægge og lofter
 • universelle formuleringer.

Sådan opløses akrylmaling

Den første og nemmeste mulighed for fortynding af akrylmaling er vand. Så hvordan præcist er det til stede i sammensætningen af ​​maling på akrylbasis. Men man bør tage højde for det faktum, at der efter tørring er dannet en beskyttende film, som er vandtæt. Derfor skal alle værktøjer rengøres efter arbejde, så hurtigt som muligt, indtil malingen er tørret.

En anden mulighed, der vil hjælpe med at fortynde akrylbaserede maling, er en tyndere, der anbefales af malingproducenterne selv. Det er vant til at ændre malingens egenskaber, for eksempel bliver den malede overflade blank eller matglans.

Vi tilbyder dig at blive bekendt med anbefalingerne til gennemførelse af fortyndingen af ​​akrylmaling med vand:

 • forholdet mellem maling og vand en til en resulterer i en ideel masse, der er let at lægge på overfladen og er det grundlæggende grundlag for maling;
 • farvning ved hjælp af maling i hvilken to dele vand tilsættes giver mulighed for at opnå et tyndt lag, der jævnt suger overfladen;
 • Mængden af ​​vand, der er fortyndet med akrylmaling, afhænger af typen og tykkelsen af ​​det lag, der skal opnås, jo tyndere malingslaget er nødvendigt, når man maler, jo mere vand skal tilsættes til malingen.

Til dyrkning af den tørrede akrylmaling er det nødvendigt at knuse det forsigtigt i en pulverformet konsistens. Dernæst beholderen hvor den er fyldt med varmt kogt vand. Efter kølevand smelter det sammen, og proceduren gentages igen. Endvidere drænes overskydende vand, og malingen blandes. Med denne maling anbefales det ikke at male de kritiske dele af strukturerne, da det stadig taber nogle af dens egenskaber. Men for at male den gamle udhus er det en ideel mulighed.

Hvordan male med akrylmaling: Teknologi arbejder med materialet

Fremgangsmåden ved maling med akrylmaling er ret simpelt, hvis du følger alle de teknologiske aspekter og subtiliteter. Vi tilbyder dig at læse vejledningen til maling af loftet med akrylmaling:

1. Forbered først overfladen til maling. På loftet bør ikke være snavs, støv og fedt. Derudover skal basen være helt plan. Hvis maleriet ikke tidligere er lavet, anbefales det først at påføre loftet med en primer, som ikke kun beskytter mod mugg og mugg, men reducerer også mærkningen ved anvendelse under maling.

2. Hvis der er gammel maling i loftet, fjern den med en spatel. Bemærk at tilstedeværelsen af ​​små stykker maling på loftet under maleriprocessen er uacceptabel.

3. Hvis der er revner eller chips i loftet, skal de forsegles med et kit. Efter at kittet er tørret, er det jordet i, derefter primet og derefter malet.

4. Før maling skal påføres, skal man sørge for forberedelse af værktøj i form af en rulle, børster, malingstank, trapper og male sig selv.

5. Kom i gang med hjørnesektionerne og arbejde på dem med en børste. I første omgang er perimeterloftet malet. Brug derefter en rulle til at male resten af ​​loftet.

6. Retningen ved at anvende det første lag betyder ikke noget. Men den endelige farve bør udføres på en sådan måde, at malingen påføres i vinduets retning. Således vil overfladen blive helt flad og glat.

Da tørringstiden for akrylmaling er ret kort, er en dag nok til at male loftet. Derudover lugter akrylmaling ikke, så det er meget populært når man udfører indendørs dekoration.

Der er to måder, hvorpå maling påføres overfladen:

 • fortyndet med vand eller særlige blandinger;
 • i en pastaformet form, i hvilket tilfælde et specielt fortykningsmiddel til maling vil være påkrævet.

Bemærk, at malingen skal fortyndes i en separat beholder, ikke i en krukke, da malingen efter inddampning af fugt bliver ubrugelig.

For at male facaden med akrylmaling skal du følge disse trin:

1. Forbered overfladen.

På facaden bør ikke være snavs, opretholdelse af gipset, overfladen skal se holdbar. Derudover skal du sørge for, at der ikke er svamp på overfladen af ​​væggene. Hvis der er revner og andre fejl, skal du slippe af med dem.

2. Primer ansøgning.

Det næste skridt indebærer at anvende en primer på overfladen af ​​facaden. Herefter forbedres adhæsionen mellem den malede overflade og malingen, og mængden af ​​malingsforbrug reduceres også.

3. Farvningsprocedure.

Malingen påføres manuelt ved hjælp af en rulle og børste samt mekanisk brug af en sprøjtepistol. Mindste antal lag af akrylmaling er to. Bemærk at anvendelsen af ​​det andet lag kun skal ske efter den første tørring af den første.

Hvordan man bruger akryl maling?

Akrylmaling bliver mere populært hvert år. Det er let at betjene og miljøvenligt. I dag bruges den i mange aktivitetsområder: konstruktion, sømtjeneste, i værkerne. Teknikker til udførelse af arbejde med denne maling kan være forskellige. Om hvordan man bruger akrylmaling, og snakkes i denne artikel.

Særlige egenskaber

Denne maling har flere fordele i forhold til andre malinger og lakker.

Hun er værdsat for:

 • alsidighed;
 • praktisk anvendelighed
 • praktisk i drift
 • effektivitet;
 • miljøvenlighed.

Hvordan vælger man?

Valget af maling begynder med at bestemme metoden for dens anvendelse: internt, dekorativt eller påført. Lakens sammensætning er af to typer: organisk og syntetisk. Hver af dem er baseret på kunstige harpikser. At skabe et farvestof pigment brugt farvestoffer. Kunstige pigmenter fremstår i lys og mættet farve og den naturlige base - i pastelfarver.

Som allerede nævnt er akryl en alsidig type malings- og lakmaterialer. Det kan bruges i ethvert rum. Akrylfarvestof er ikke bange for fugt. Det er ikke nødvendigt at være en mester til forsigtigt at dække en overflade med den. Først og fremmest vælger købere materiale efter farve, så henvises til oplysningerne om udnævnelsen. Det kan findes på emballagen. Malingen kan være modstandsdygtig, til lofter, til facader eller til indvendig arbejde.

Så der er normalt flere typer akrylmaling:

 • Slidfast maling anbefales til værelser med det øgede fugtighedsniveau.
 • Dyb-opaque og mat maling er velegnet til vægge og lofter i tørre rum. De skjuler små og ubetydelige uregelmæssigheder, er nemme at anvende og har luftgennemtrængelige egenskaber. Før dette er det nødvendigt at fjerne hvidvaskningen fra loftet.
 • Glansende maling skjuler ikke uregelmæssigheder, forbedrer teksturen visuelt.

Farveområdet for farver er bredt. Det er muligt at lave en skygge af dig selv, for det bruger de farveskemaer De forstyrrer hvid og skaber den ønskede skygge. Kohler er en koncentreret maling. Det er tykt og flydende.

Hvidmaling er opdelt i mælkehvid, hvid og superhvid. For renheden af ​​skyggen er det bedre at bruge de to sidste farver.

Det er tilstrækkeligt at observere følgende punkter for korrekt at blande maling med farveskemaer:

 • Læs omhyggeligt instruktionerne og farveskemaet.
 • brug maling og farve af samme producent
 • bland dem i en separat beholder
 • du behøver kun at blande det beløb, du skal bruge til at male i øjeblikket.

Maling til udendørs arbejde bruges til at dække facaderne i huset og andre genstande udendørs. Maling til facadearbejde er af to typer: Vandbaseret og baseret på organiske forbindelser. Den anden er særlig god til arbejde ved lave temperaturer om vinteren. Den lægges jævnt og tørrer hurtigt ved lave temperaturer. Akrylmaling har stor slidstyrke, høj grad af beskyttelse og holdbarhed, derfor er den velegnet til betonprodukter. Maling beskytter betonen mod påvirkning af vejrforhold og mekaniske effekter.

Akrylbaserede belægninger er også udvalgt til træprodukter. Det har følgende egenskaber:

 • modstand mod temperatur og fugtændringer
 • slidstyrke tillader ikke revner at danne på trægulvet;
 • bevarer farve i et dusin år
 • dampgennemtrængelighed er iboende i det;
 • tørrer hurtigt
 • nem at bruge;
 • Det er ikke nødvendigt at skrubbe det gamle lag for at anvende et nyt lag maling.

Kunstnere og designere bruger akryl til maleri møbler, skaber mønstre på glas, tegninger på stof og til skrivning af billeder. Det sker akryl til børns kreativitet - denne maling er mere levende og nem at vaske. Det er giftfri og opbevares i plastikburer. Der er også maling, der har særlige egenskaber, for eksempel lysende i mørket, fluorescerende og perle.

Maling til dekorative værker er tilgængelig i krukker og rør. Begge former for opbevaring er nemme at bruge. Maling i rør kan købes individuelt. Det er værd at bemærke, at krukker og rør af maling kommer i forskellige mængder. Akrylmaling på stof adskiller sig i den elastiske egenskab. Når de opvarmes med et jern, erhverver de en plastikstruktur og trænger ind i stoffet. Efter farvning anbefales det at vaske tøj i håndvask.

Akryl negle maling er også opbevaret i krukker og rør. Materialet i krukkerne er nødvendigt for at skabe et mønster med en pensel eller ved hjælp af andre værktøjer. Hvis det er nødvendigt, kan malingen fortyndes med vand. Takket være den smalle næse i enden af ​​røret er malerne klar til brug straks. Rør kan også købes individuelt.

Typer af overflader

Som allerede nævnt har akrylmaling en universel egenskab - den bruges til forskellige typer overflader. Acryl "er venlig", selv med overfladerne, der tidligere er dækket med en maling. Materialet falder let på vandbaseret maling, da begge belægninger er skabt på samme grundlag. Akrylmaling kan bruges oven på olie. I dette tilfælde er det nødvendigt at male det malede område for at øge grebet. Akrylmaling falder jævnt på latexovertrækningen, da de har en lignende sammensætning.

Det er ikke nødvendigt at specielt forberede den malede overflade. I dette tilfælde er polering kun nødvendig for at justere væggene. Alkyd- og akrylmaling er helt anderledes i sammensætningen, derfor anbefales det ikke at bruge en belægning over en anden. Det er bedre at rengøre alkydmaling, prale overfladen og anvende en ny farve.

Denne rengøringsproces er også velegnet til emalje maling. Emalje skal fjernes fra overfladen, rense væggen og male det tilberedte område med akrylmaling.

Forberedelse sker sædvanligvis ved formaling og belægning med forskellige typer primere. Jorden spiller rollen som en segl, den trænger ind i overfladesprængningerne og skaber en mere tæt struktur af produktet. Forberedelse af krydsfiner til farvning forekommer i flere faser:

 • slibning - på dette stadium er defekter og bump fjernet med sandpapir, er det vigtigt at skabe et glat overlag;
 • belægning af det første lag af primer
 • Efter tørring er den poleret en gang fra små og små uregelmæssigheder og fjerner støv;
 • belægning med et andet lag af primer;
 • Efter fuldstændig tørring er krydsfiner klar til maling

Plast fremstilles som følger:

 • fjernelse af snavs og støv;
 • slibning - overfladen skal være groft for at øge grebet;
 • Inden primerlaget påføres, bliver plasten affedtet med alkohol;
 • primer;
 • overflade klar til maling.

Spånplade er udarbejdet i flere faser:

 • hvis produktet fra spånplader er et element af møbler, er det nødvendigt at skrue alt tilbehør ud;
 • Hvis det er nødvendigt, skal du fjerne det gamle lag af lakmateriale og maling;
 • fjern forurening
 • affedt med hvid ånd
 • i tilstedeværelse af revner, kittet, tørre uregelmæssighederne ud med et smaragdpapir igen, fjern forurening og derefter prime;
 • Efter at primeren er helt tør, kan du begynde at male.

For at skabe et kreativt indvendigt rum maling kan males tapet. For korrekt anvendelse bør der overholdes flere vigtige punkter:

 • Vælg tapet til maleri. De kommer i mange former. Til akrylfarvestoffer er glasvægspapir bedst egnet.
 • Farven på tapetet kan være anderledes, men det er bedre at vælge hvidt tapet til lyse farver.
 • Du kan kun male tapetet efter limen er helt tørret.
 • Du kan male med en børste eller rulle. Til tekstil tapet sprøjtepistol er mere velegnet, da det maler helt væggen.

Ved farve af tapet gælder også reglen: matmaling skjuler fejl, glans - visuelt øger strukturen.

For at forberede maleriet af beton skal du følge nogle få punkter:

 • Kontroller fugtindholdet i betonen. Hvis betonproduktet er relativt nyt (mindre end en måned fra fremstillingsdatoen), så er det ikke værd at male det. Maling fra fugt vil knække og falde af. Du kan tjekke fugtindholdet som følger - lim en plastikpose på 1 m2 i størrelse til væggen med tape. Hvis kondensat forbliver på filmen i 24 timer, skal sådan beton ikke males.
 • Hvis det er nødvendigt, skal du justere væggen med et kit i to lag. Det andet lag skal være tyndt og så fladt som muligt.
 • Så skal du sandge væggene med sandpapir.
 • Dæk med primer til beton i 2-3 lag, venter på fuldstændig tørring af hvert lag.
 • At male.

Polyfoam - en universalvarmer. Nogle gange virker det som en overflade. Denne slags fly er ikke så let at male med nogen maling, men akrylforbindelser er meget velegnede til dette. Skumbeklædning skal være ordentligt forberedt til god vedhæftning og jævn farvning:

 • For at rydde forureningen og det faste støv.
 • Cover med akryl primer.
 • Skummet har en meget glat overflade, så primeren dræner og skaber en reliefflade. Derfor er slibepunktet meget vigtigt. Sørg for at vente til primeren er helt tør.
 • Skum til maling klar.

Som allerede beskrevet tidligere er akrylmaling ikke bange for temperaturændringer, derfor egnet til maling af varme radiatorer. Sådanne metalprodukter fremstilles i overensstemmelse med følgende regler:

 • vælg rustfri akrylmaling eller maling på metal;
 • rengør den gamle belægning med en jernbørste;
 • affedt med hvid ånd
 • anbringer en primer på hele det malede område
 • overfladen er klar til maling.

Maling mursten vægge kræver ikke særlige færdigheder. Akrylbelægningen bobler ikke og springer ikke, når den varme mursten er kold. Fremstilling af mursten er som følger:

 • rengør overfladen fra snavs;
 • det er nødvendigt at male ikke blot overfladen af ​​murstenene, men også mellem dem;
 • prime med akryl primer;
 • Kontrollér overfladen for uregelmæssigheder og begynd at male.

Der er specielle akrylmaling på glas. Glasprodukter fremstilles som følger:

 • rengøres af snavs og affedtet med alkohol eller specielle løsninger;
 • derefter påføres maling i et tyndt lag;
 • at skabe et glasmosaik, stencils kan bruges - de er lukket under glas og omkranset langs linjerne med kontur akryl maling;
 • konturen tørrer i 25-30 minutter, hvorefter den kan males med farvemaling. De tørrer omkring 24 timer.

DVP har en porøs struktur. Derfor vil stadierne for fremstilling af sådant materiale være som følger:

 • rengør snavset;
 • sand;
 • affedt med hvid ånd
 • imprægner overfladen med en blanding af linolie (ved hjælp af en pensel);
 • Efter tørring kan malingen påføres.

Træflader er porøst materiale. Ved forberedelse til maling skal følgende regler overholdes:

 • fjern det gamle malingslag;
 • rent snavs og støv;
 • fjern alt tilbehør;
 • Slib med sandpapir eller specialværktøj;
 • at tømme alle revner og uregelmæssigheder og at male igen
 • påfør 1-2 lag primer;
 • træprodukt er klar til maling.

Gips er egnet som grundlag for maling af vægge. Ved maling skal overfladen følge de grundlæggende regler for maleri: rengøring, slibning, priming, belægning.

Nødvendige værktøjer

Akrylfarvestoffer er universelle i drift. På grund af dets sammensætning baseret på vand er det muligt at give akryl en mere flydende konsistens uden særlige løsninger. Dette kræver de enkleste værktøjer, der findes i alle hjem.

Hvad skal man male?

En børste er et universelt redskab til farve og skabe et mønster. Påfør brede, flade pensler for at skabe ensartet farve. For mere komplekse overflader (rør, batteri) brug en rund børste. Til tegningen kan du bruge både pensler og kunstbørster. En lineær børste er en flad børste med en kort bunke. Det er velegnet til at skabe glatte linjer.

Det skal huskes, at kunstneriske børster til akryl bør vælges fra syntetisk eller børstehår.

Der er børster til manicure. Det anbefales at arbejde med sådanne værktøjer i stærkt lys og med en palette. Store glatte områder male over. Det er valgt i overensstemmelse med længden og sammensætningen af ​​frakken. Jo længere bunken af ​​pelsen er, desto mere tekstureret bliver belægningen. For en glat overflade, brug filt eller nylon ruller. Mini-ruller bruges til at male hjørner, led eller overføre et mønster ved hjælp af en stencil. Under arbejdet med rullen skal du bruge en specialbakke.

Malingen fra sprøjtepistolen sprøjtes bredt, så når man arbejder, skal man bruge en beskyttende maske og tøj.

Hvordan male?

Normal overflade maleri er muligt for nogen. I dette tilfælde skal du følge en række regler:

 • Alle ikke-farvede områder skal være dækket af papir eller maskeringstape (vinduer, gulv, sokkel).
 • Forbered overfladen og dække den med akrylmaling kan være en simpel skema fra hjørner og åbninger til midten. Hjørnerne er malet med en børste eller en lille rulle, for resten af ​​området er det bedre at tage en stor rulle.
 • Sprøjtepistolen bruges til at male store overflader, f.eks. Til tag på et hus, facaden af ​​en bygning. På rummet skal du bruge sprøjtedysen med en mindre sprøjtevinkel. Vandbaseret maling kan fortyndes med vand i en mængde på 10-15% af det totale volumen.
 • Arbejde med farveskemaer er svært, det er ret tidskrævende arbejde. Bland maling og farve, der er nødvendig i en separat beholder. Først tilføjes hovedfarven, hvorefter farven tilsættes i en lille mængde i portioner. Det er nødvendigt at blande sammensætningen grundigt til en ensartet farve, således at pletterne ikke dannes.

Facade akrylmaling passer bedst til maling af facaden. Farvereglerne er som følger:

 • Før du måler facaden, skal du forberede overfladen afhængigt af dens type (beton, træ). Derefter dækker alle de steder, der skal beskyttes mod maling. Det er bedre at male store områder med en rulle eller airbrush.
 • Valget af facadens farve afhænger af farven på tagets tag. Landskabsdesignere anbefaler at bruge en kombination af brune og grønne farver til visuelt at skabe et hyggeligt træhus. Eksperter anbefaler det blinde område af huset og dørene til at male i en mørk farve. Det skal huskes, at huset bliver større, hvis farven er lys.

Møbel maleri: master klasse for begyndere

Ved hjælp af akrylmaling kan du omdanne et gammelt kabinet til et smukt møbel. For at gøre dette skal du følge disse enkle regler:

 • Efter grundig slibning er det nødvendigt at prale overfladen med hvid akrylmaling.
 • Skårne indlæg på dørene malet i en kontrastfarve, for eksempel sort. Tråden kan laves selvstændigt.
 • På bordet tegner billedet med en rulle ved hjælp af en stencil. For folk, der har stor erfaring med maling, kan du tegne en skitse med en blyant og male den manuelt.

Korrekt brug af manicure maling

Ved hjælp af akrylmaling kan du oprette et individuelt design på neglene. Dette er meget nemt at gøre:

 • efter den kosmetiske manicure er neglen dækket med den primære farve gel polish;
 • derefter tegning med akryl med en speciel manicure børste;
 • Efter 3 minutters tørring kan overfladen belægges med en klar gel neglelak.

Farvemaling afhænger af det ønskede mønster. Men der er flere grundlæggende regler efterfulgt af masters of nail service:

 • Til korte negle er mørke og lyse farver klar: rød, sort, bourgogne, lilla og andre;
 • til lange negle er det bedre at vælge sarte farver og nuancer: beige, hvid, lyserød, mælkagtig osv.

forbrug

Maling forbruget er kun beregnet til maleri arbejde. I andre tilfælde er disse varer ikke relevante (kunst, belægning til negle). Forbrug er angivet på emballagen. Det hele afhænger af typen af ​​maling og fabrikant. Beregn det ønskede volumen kan bruge definitionen af ​​det område, du vil male. Det vigtige er malingforbrug, overfladeporøsitet og antal lag (normalt 1-2).

Pakken kan angives værdi på 1 l / m2. Det betyder, at en liter maling kan male en kvadratmeter. Fejlen angives som regel baseret på porøsiteten af ​​overfladen - 0,1-0,25 l / m2. 0,1 / m2 - til en glat og tæt overflade, 0,25 / m2 - til en absorberende og porøs overflade.

Gem på maling, fortynd det med vand, bør ikke være. Sammensætningen vil have en væskestruktur, som vil skabe yderligere lag af pletter.

Hvor lang tid tørrer det?

Belægningen tørrer afhængigt af lagets tykkelse, men ikke i lang tid - oftest fra et par minutter til en dag. 24 timer maling tørrer med stor og tykk applikation. Malingen tørres hurtigere med en minimum fugtighed, varm temperatur og i et ventileret rum. Kunstnerisk maling tørrer i et par minutter.

Nyttige tips og tricks

De vigtigste anbefalinger, der vil hjælpe med at male enhver overflade:

 • det er nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen inden påføring
 • skal bruge maskeringstape til tydeligt at begrænse malingen
 • det er nødvendigt at male en overflade fra en lys skygge til mørk;
 • det er nødvendigt at belægge kunstværket med lak (det er ønskeligt at påføre lak et år efter afslutningen af ​​arbejdet)

Hvordan man tegner med akrylmaling, se næste video.

Hvordan man arbejder med akrylmaling ved maling af overflader?

Akrylmaling er ideel til maling af vægge og lofter i boligområder til kunstnerisk forarbejdning af træ og andre overflader. Værktøjet, der produceres i dåser, bruges i vid udstrækning i bilindustrien til at male ikke kun metal, men også plastdele.

Teknikken til at anvende maling på akrylbasis giver dig mulighed for at opnå den perfekte tekstur og gøre objektet til at blive malet nogen skygge. Hvordan man male overfladen med akrylmaling er meget let at forstå, så denne reparation er populær blandt kreative mennesker.

Coating værktøjer

For enhver vellykket byggeproces, herunder til arbejde med akrylmaling, er det nødvendigt at bruge et kvalitetsværktøj. For at male et værelse eller møbler hurtigt og smidigt har vi brug for følgende værktøjer:

 1. Børster af forskellig størrelse: De vil blive malet over vanskelige områder, hjørner eller malede, herunder på træet.
 2. Ruller på det korte og lange håndtag (sidstnævnte er nødvendigt ved maling af loftet, men det kan erstattes af køb af et fjernbart teleskopgreb), hvis bunke skal have en mellemlængde.
 3. Maleskovl (du kan spare penge og bruge den sædvanlige, men i en specialiseret opgørelse er der tilvejebragt et net til rengøring af rullen fra overskydende maling, som ikke skal påføres overfladen).
 4. Et sæt spatler af forskellig bredde.
 5. Bred film.
 6. Maskeringstape til tætning af led og stikkontakter.

Et sådant sæt af værktøjer kan kaldes grundlæggende, og dets tilgængelighed bør iagttages på forhånd, inden man begynder at anvende maling.

Liste over grundlæggende maleri værktøjer

Til en mere teknologisk proces køber de desuden en bakke, tekstureret dyser på ruller, en rulle med bøjet over jernstykke, og ud over værelser med højt loft er der en stige.

Værelsesmaleri muligheder

I post-sovjetiske rummet blev denne metode brugt til at bringe rummet i orden, som et tapetsticket, men nu er der et alternativ i form af malingsoverflader. Akrylmaling indtager det vigtigste sted blandt farvestoffer - de kan bruges i ethvert rum og på enhver overflade, hvilket sikrer deres store popularitet.

Markedet for byggematerialer er rig på forskellige akrylmalinger, de kan være:

Ud over dette spektrum kan du også fremhæve forskellige farver i farver. Ved hjælp af denne type lakmateriale kan applikationsoverfladen fremstilles fløjl, præget eller malet (for hvilket materialet anvendes i rør).

Valget af farver i akrylmaling er så stort, at de giver dem mulighed for at bringe enhver designløsning til livs. Så til maling af stuenes vægge er det almindeligt at anvende uigennemsigtige monokromatiske belægninger, og ved hjælp af perle akrylmaling er det muligt at anvende yderligere indretning i form af et maleri på dem.

Sikkerhed og forholdsregler

Akrylmaling, som andre typer malingbelægninger, kræver overholdelse af en række forholdsregler på arbejdspladsen. Især vedrører det aerosol form for frigivelse.

Sikkerhed er vigtig, på trods af at akrylmaling i sammenligning med andre materialer har en mere blid sammensætning, ikke har en stærk kemisk lugt og anbefales til arbejde i lukkede rum.

For at beskytte dig selv under brug til farvning af akrylkomposition, er det nødvendigt at arbejde under overholdelse af sådanne forholdsregler:

 1. Beskyt luftvejene med åndedrætsværn.
 2. Brug bukser og en langærmet sweater, samt handsker for at undgå at få løsningen på huden.
 3. Sørg for luftventilation i rummet.
 4. Undgå udsættelse for direkte sollys og høje temperaturer på den malede overflade.
 5. Særlig forsigtighed bør tages med forskellige opløsningsmidler af tvivlsom oprindelse, da en kombination af ukoordinerede komponenter i arbejdsstoffer kan føre til forgiftning eller kemiske forbrændinger.

Når du arbejder med aerosolformen af ​​akrylmaling, skal ballonen overvåges og beskyttes mod varme, da den kan eksplodere på grund af trykket indeni.

Overholdelse af de grundlæggende sikkerhedsstandarder er obligatorisk, selv når man maler et lille område af møbler eller andre indvendige genstande.

Anvendelsesområder for maleri-løsningen

Da maleriet fungerer som regel under reparationer i en lejlighed, et hus eller i en bolig, samt til renovering af gamle møbler eller indvendige dele, er arbejdsopdelingen i etaper relevant. De ligner dem, der er til stede i forbindelse med andre reparationer.

For at udføre maling arbejde på en kvalitets måde, skal følgende teknik overholdes, ifølge hvilken alle handlinger skal følges ene efter hinanden i trin.

Overfladebehandling

Dette trin omfatter foranstaltninger til rengøring af overfladen fra den tidligere coating. Fremgangsmåden skal udføres omhyggeligt, det er ikke tilladt at forlade selv små stykker fra vanskeligt at fjerne tapet. Efter alt er fjernet, om nødvendigt desinficeres overfladen (relevant i nærvær af fugt og svamp).

Ved den sidste fase af overfladebehandling er det plasteret, hvis det er nødvendigt, revner er gipset og mangler er anbragt. Arbejdets kvalitet på dette stadium afhænger i høj grad af kvaliteten af ​​det endelige resultat.

underuld

Som med enhver anden belægning skal overfladen primeres før påføring af akrylmaling, ellers vil belægningen ligge ujævnt, og over tid vil den afvige.

Korrekt farvning

Efter at overfladen er fuldt forberedt, kan du begynde malerietrinnet. Hvis vi taler om maleri af vægge og loft, så bliver først og fremmest malingen påført de mest utilgængelige steder med en pensel (arbejdet er lavet i et lag), og derefter maler man med en rulle de resterende lag i 2 lag. Således at belægningens struktur er ensartet, udføres alle bevægelser i en retning, medmindre andet er fastsat af designerens ide.

Afslut jakke

For at løse resultatet kan du gå på den malede overflade med et andet lag maling, men det er ikke nødvendigt. Hvis i de foregående trin alt blev gjort korrekt, og resultatet ser godt ud, er der ikke behov for yderligere lag. For at give overfladen mere glans (især vigtig på en metaloverflade) er den lakeret på toppen, normalt i 2 lag.

Funktioner af kunstmaleri

Hver fase i farve er af stor betydning, da en fejl på en af ​​dem eller en krænkelse af arbejdsteknikken kan føre til et dårligt kvalitetsresultat af hele processen.

Tegning en kunstliste på en overflade ved hjælp af akrylmaling kræver forudgående behandling.

For at gøre dette, fra det område, hvor maleriet vil blive taget, fjernes belægningen, det behandles for defekter, og et lag af efterbehandlingstæt bliver påført, og maleri er allerede udført på det. For at beskytte billedet mod det hurtige tab af det oprindelige udseende, efter tørring af akrylmaling, er det nødvendigvis belagt med lak.

Maler træoverflader

Egenskaber ved brug af akrylmaling på genstande fremstillet af træ er ikke meget forskellig fra brugen på andre overflader, med undtagelse af plast og metal.

Akrylmaling anvendes i vid udstrækning til maleri af trævarer. På grund af det faktum, at en sådan sammensætning på grund af dens egenskaber skaber en slags plastfilm over det behandlede område. Den tørrede belægning falmer ikke med tiden, sprækker ikke, er ikke bange for fugt og temperaturændringer.

Til det kunstneriske maleri af træ er det bedst at anvende maling i rør, hvilket gør det muligt at bruge ikke kun mættede tegninger, men også en akvarel effekt ved hjælp af et specielt opløsningsmiddel eller vand.

Teknik af akryl på træ har sin egen lille funktion. Før påføring af sammensætningen skal overfladen være poleret, så påføres primer på den og poleres igen. Dette præparat giver dig mulighed for bedre at male overfladen af ​​træet.

Anvendelsen af ​​akrylmaling til forskellige overflader og produkter er påkrævet på grund af de unikke positive kvaliteter af dette materiale. Og sikkerhed og brugervenlighed giver dig mulighed for selvstændigt at udføre arbejde ikke kun for en professionel maler eller kunstner, men også for en amatør.

Akryl bilmaleri. Fordelene ved materialet og den fulde teknologi i arbejdet.

Akrylmaling dele bruges til maleri arbejde i forbindelse med restaurering af bilens lakering. At arbejde med sådanne materialer er ikke svært, og du behøver ikke nogen specielle færdigheder til at gøre dette. Det vigtigste er at blande kompositionen korrekt, justere sprøjtepistolen og jævnt anvende maling på overfladen. I denne artikel vil vi forsøge at finde ud af de vigtigste punkter i auto-maling med akrylmaling, vi vil give tips og anbefalinger om, hvordan du gør arbejdet selv.

Egenskaber af akrylmaling i bil

Basis for sammensætningen af ​​sådanne malinger er akrylharpikser af syntetisk oprindelse. De giver høj ydeevne karakteristika for den påførte coating. Især aldres sådanne harpikser ikke, holder farve og forsvinder ikke i solen og kan modstå temperaturer inden for 180 grader Celsius. Akrylharpikser er også inerte over for syrer, alkalier, vand og termoplast.

Akrylbaserede harpikser er et farveløst materiale, pigment med den ønskede tone tilsættes normalt for at opnå maling. Derudover fremstilles der af disse materialer og lak, som også anvendes som en beskyttende belægning på bilen. Efter tørring danner denne maling en polymerfilm, som beskytter metalet mod korrosion og dels fra mekaniske skader såvel som påvirkning af det ydre miljø.

Til malermaskiner med akrylmaling anvendes to-komponent-malingsformuleringer almindeligt. Sammensætningen af ​​hovedemaljen blandes desuden hærder i et forhold på 1: 3 eller 1: 4. Dette hjælper med at reducere belægningens tørretid til tider. Også farven selv fortyndes med et opløsningsmiddel i en andel på 10% - 20% af materialets totale volumen (maling og hærder). Ved forberedelsen af ​​sammensætningen er det bedre at se instruktionerne på pakken. Ved køb af forbrugsstoffer er det bedre at tage maling, lak og tyndere med en hærder fra samme fabrikant.

Overflader, der er malet med akryl emalje, behøver ikke at være lakeret. Men hvis du vil, kan du gøre dette, og i tillæg til et ekstra beskyttende lag til belægning får du en dybdeffekt. Lak anvendes også i 2 - 3 lag.

Og akrylbaserede lakker og maling kommer i to typer hårdhed: blød (MS), hård (HS). Blød lak og maling påføres i flere lag, de er let polerede, men selve lagets styrke er lavere. Ved anvendelse af hård lak og maling påføres de i 1 - 1,5 lag og det er mere stabilt og pålideligt.

Som nævnt ovenfor skal du anvende et opløsningsmiddel til akrylmaling for at opnå den ønskede konsistens af materialet. Det bruges også til at undgå lakfortykning, indtil den anvendes. Når belægningen tørrer, fordampes opløsningsmidlet.

Hvis du bruger maling baseret på akryl, så får du tid, fordi det tørrer hurtigt, og arbejdsvilkårene for malerarbejde reduceres til et minimum. Så mellem lagene til tørring tildele en periode på 5 - 15 minutter, når de påføres på vådt, opnås den højeste grad af adhæsion mellem lagene af maling. Vær opmærksom på temperaturen i arbejdsmiljøet, hvis den er over 20 grader Celsius, så tørres perioden forkortet, og hvis den er lavere, tørrer materialet længere, og uden at tage højde for det kan der være sagging og maling af fnug.

Den utvivlsomme fordel ved akrylmaling er, at de formidler en god tone og er mindre afhængige af lagets tykkelse, hvilket ikke er tilfældet med konkurrencedygtige materialer, hvor pletter forekommer ujævnt.

Efter at have studeret alle disse karakteristika, kan vi konkludere, at maleri en bil med akrylmaling er en af ​​de bedste løsninger, både fra et økonomisk synspunkt og under hensyntagen til de højtydende parametre for den resulterende coating.

Akrylbaseret automatisk malingteknologi

Først kommer scenen til at forberede overfladen af ​​bilen til maleri. Dette inkluderer fjernelse af de gamle lakering og strippesteder, hvor rust er dannet. De gør det enten ved hjælp af en slibemaskine med forskellige slibemidler eller ved hjælp af kemiske midler til vask af maling og fjernelse af korrosion. Efter aftrækning bliver overfladen affedtet og om nødvendigt ved hjælp af kittens niveau overfladen af ​​kroppen. Hårdt kittet er også jorden. Derefter affedtes genstanden og sætter primeren. Mange har et spørgsmål om, hvorvidt man skal bøje overfladen? For at gøre dette er det ønskeligt, fordi du ved hjælp af jorden vil vaske ud selv mindre uregelmæssigheder og sikre god vedhæftning mellem lagene. På spørgsmålet om, hvad der skal primeres, skal du se på producentens anbefalinger og vælge hvad der passer dig, vælge tonen, der passer til farven på hovedbelægningen. Jordbunden påføres i 2 lag med en tørretid på 10-15 minutter.

Dernæst fortsæt til anvendelse af overfladebelægningen. Læs først instruktionerne om, hvordan du fortynder akrylmaling på malingen på malerkassen, og i passende mængder tilsættes hærder og opløsningsmiddel. Det færdige materiale blandes og hældes i sprøjtepistolen. Det næste skridt er at oprette sprøjten. Åb normalt sprøjtepistolens dyse til 80% eller fuld, læg trykket i kompressoren på et niveau på 3-4 atmosfærer, malingstrømmen er sat til et gennemsnitligt niveau. Herefter skal du kontrollere lagets ensartethed på testfladen og justere om nødvendigt indstillingerne for pistolen.

Akrylmaling påføres i trin, lag for lag, fra venstre mod højre. Hvert næste lag skal overlappe den forrige med 50%. Afstanden fra sprøjten til overfladen er 25 - 40 cm. Således påføres 2-3 lag maling intermittent til tørring i ca. 10-15 minutter.

Det næste trin (valgfrit) er lak. Den påføres også ved hjælp af maling og lak i en teknologi, og efter tørring er den poleret med en slibemaskine, der sikrer lakens glans.

Overvej at kvaliteten af ​​den akrylmaling, der udføres på bilen, afhænger af flere faktorer.

 1. Gem ikke værktøjet. Stabil forsyning af maling og korrekte indstillinger af sprøjtepistolen, beskytter dig mod dannelse af sag og fnug af materiale.
 2. Arbejdsvilkår Rene og varme rum (ca. +20 grader Celsius), såvel som ventileret og godt oplyst.
 3. Malingskvalitet. Det er tilrådeligt at købe materialer, der er kendt og allerede bevist i praksis mærker, som Mobihel.
 4. Vær særlig opmærksom på den forberedende fase, fjernelse af rust og svampede områder af gammelt lakering, da der ellers kan være problemområder allerede på et nyt overtrækslag.

Rådet. Prøv at observere intervallerne for tørring mellem de påførte lag, ellers ellers kan der være situationer i undervisning, ikke kun smudder, men også skygger.

Hvad er omkostningerne ved sådan maling?

For at male bilen helt har du brug for ca. 2 liter akryl emalje. Separat dele forbrug i gennemsnit 150 - 250 ml pr 1 kvm. overflade.

Video vejledning om brugen af ​​akryl i restaureringen af ​​bilkroppen.

Hvad kan man sige til sidst?

På bilmarkedet er akrylmaling stadig en af ​​de utvivlsomme ledere blandt malere. Dette er berettiget af den lave pris i sammenligning med samme metalliske, kseralik eller nacre. God ydeevne, høj hastighed på tørring og det klassiske udseende af de malede akrylhjelmoverfladedetaljer, som ligner fabrikslaget, gør det mere populært blandt konkurrenterne. Det er valgt ved at sammenligne med nitroenamel, som også har sine fordele, og mange bruger denne belægning i deres arbejde.

Hvordan man bruger akryl maling?

Uanset hvor hårde kemikere og teknologer forsøger at skabe nye typer af malings- og lakbeklædning, vil folks forpligtelse til at bruge velkendte materialer ikke gå overalt. Men selv de mest traditionelle løsninger bør anvendes klogt, nøje overholdelse af teknologien og de grundlæggende krav.

ansøgning

Akrylbaserede maling anbefales til brug på stuenes vægge og i lofter. Udover indvendigt arbejde kan de bruges til kunstnerisk forarbejdning af træ og andre overflader. Automobilværksteder og private håndværkere bruger ofte patroner med sådanne sammensætninger til at give den ønskede farve til metal- eller plastdele. Akryl indvendig maling er værdsat på grund af dannelsen af ​​en ideel tekstur og et bredt udvalg af nuancer.

Desuden er det ganske simpelt at anvende det, hvilket er værdsat af meget travle mennesker og professionelle reparatører.

Sammensætninger baseret på akrylharpikser hjælper også i forskellige dekorative og anvendte værker, med deres hjælp er det let at lave maleri af højkvalitetsmøbler. Overvej at det er nødvendigt at forberede træet omhyggeligt, og den interessante skinne vises kun i en strengt defineret synsvinkel med visse belysningsegenskaber.

Efter påføring af udkastlaget kan du enten male bordet, kabinettet eller behandle dem ved hjælp af decoupage teknikken.

Akryl maling kan også bruges på gips, denne løsning hjælper med at beskytte det primære efterbehandling materiale fra de skadelige virkninger af vand. På grund af dette kan det anvendes selv i badeværelser, hvor selve gipset ikke viser sit bedste. Du kan male det med både matte og glatte sorter af akrylfarvestoffer, som begge passer godt til væggene og den øverste del af rummet lige så godt. Det vil sige, du frigiver dig stadig fra pleje af loftindretningen, fra det smertefulde valg af den bedste mulighed for det.

Den oprindelige brug af akrylmaling er dens brug til manicure; Specialisternes opmærksomhed blev tiltrukket af en bred vifte af farver, og klienterne selv sætter pris på den lette drift og evnen til selvstændigt at udføre alle de nødvendige manipulationer. Andre vigtige fordele ved sådanne farvestoffer er fraværet af giftige komponenter, lette korrektion efter påføring, evnen til at male både biologiske og syntetiske negle.

Hvilken maling kan anvendes?

Byggemalinger, herunder akryl, anvendes ikke altid over helt rene overflader. Ofte er der en situation, hvor basen allerede er blevet malet tidligere. Det er ret nemt at påføre en acryl belægning på olie maling; For at øge vedhæftningen mellem dem er det bedre at male væggen og behandle den med en primer.

Du bør først kontrollere, om den originale maling selv er fastholdt. Ved den mindste afmontering vil det være bedre at først fjerne fejlen eller helt fjerne malingslaget, og først derefter begynde at arbejde.

Akrylsammensætninger kan kun påføres den vandbaserede maling i fravær af de mindste deformationer, først og fremmest delaminering og udbulning. I tilfælde af en udtalt overtrædelse af lagets integritet vil det være bedre at fjerne det overhovedet, og derefter udføre en ny farve fra bunden.

Hvis der tidligere blev anvendt en alkydmaling til at male den samme overflade, bør tokomponent-akrylkompositioner ikke anvendes til maling; En-komponentfarvestoffer, herunder aerosol, kan anvendes. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at sprøjte efterbehandlinglaget højst i en halv time efter påføring af alkydblandingerne.

Spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at overlappe med latexakrylmaling, og om der er risiko samtidig, er løsbar. Som i andre tilfælde, såfremt der ikke er åbenbare fejl eller ubetydelighed, udgør en sådan kombination af fare ikke dem. Når det oprindelige lag er emalje, afhænger det hele af kvaliteten af ​​akrylmaling, på hvor stærk vedhæftning det har.

Løs alle tvivl hjælper forsøget med at male en lille del af overfladen, helst usynlig for observatører.

Sikkerhedsforanstaltninger

Uanset kvaliteten af ​​byggemaling kan de alle skade en person, hvis sammensætningen bruges forkert, forstyrre arbejdsteknologien. Damper af alle farvestoffer er giftige; individuelle stoffer i deres sammensætning kan fremkalde et allergisk angreb af forskellige styrker, irritere huden og endda nogle gange føre til udseende af forbrændinger.

Ventilér rummet, når det er muligt, som er malet for at undgå for store koncentrationer af farlige stoffer. Og selvom vinduerne åbnes regelmæssigt, er det fuldt berettiget at bære åndedrætsværn eller i det mindste en gasbindning.

Ud over disse skal du altid bruge gummihandsker, tykke tøj og vigtigst af alt, nøje vælge sammensætning af maling, foretrukne produkter af velrenommerede producenter.

Hvordan man blander?

Ud over sikkerhedsårsager er folk også naturligt interesserede i kombinationen af ​​farver af akrylmaling. Faktum er, at helt original og unik i udseende toner ofte koster for meget. Løsningen er netop blanding af dele af basispaletten sammen. For at få absolut nogen farve, vil kun syv grundlæggende toner være tilstrækkelige; Så for at gøre oliven maling, skal du kombinere gul og grøn Kohler.

Du kan kun vælge de nøjagtige proportioner kun ved din egen erfaring, udvikle visuel opfattelse og rumlig tænkning, ellers kan du ikke forstå præcis, hvordan den skabte maling vil se på væggen eller i loftet.

For at undgå fejl, skal du gradvist indføre et farveskema, og efter hver del evaluere resultatet opnået på en overflade, som du ikke har brug for. Men selv i dette tilfælde er hasten kontraindiceret, vent til kontrolprøvningerne er helt hærdet, så du ved præcis, hvad farven vil være.

Udskiftning af personlig erfaring og observation vil ikke hjælpe selv de mest detaljerede og omhyggeligt sammensatte tabeller af farvekombinationer.