Er stræklofter skadelige?

Stræklofter er nu en integreret del af moderne reparation. De giver rummet et mere elegant udseende, beskytter møbler og gulve fra oversvømmelse af naboerne på toppen, og kan nemt skjule ujævnhederne i hovedloftet. Men da loftet er næsten en fjerdedel af vores miljø på værelset, opstår der et rimeligt spørgsmål: er loftslofter sundhedsskadelige? Dette er især bekymret for, at forældrene laver børneværelser.

Vælg stræklofter. Fordele og ulemper for sundhed

På trods af at spændingsstrukturerne blev installeret tilbage i oldtiden i form af draperier af stof, blev de udbredt tættere på slutningen af ​​det 20. århundrede, da en film af polyvinylchlorid (PVC) blev opfundet og aktivt anvendt. Dette materiale er hovedårsagen til tvister vedrørende effekten af ​​strækloftet på menneskers sundhed.

Faktisk er polyvinylchlorid en plastik, der omgiver os overalt. De laver tøj, fade, rør, vinduesprofiler og mange andre forskellige husholdningsartikler ud af det. Ved installation af PVC-loftet strækkes filmen på en profil fastgjort langs rummets omkreds. Fordelene ved sådanne strukturer omfatter:

 • Materiale styrke
 • Vandtæt
 • Støvtæt (forhindrer støv i at komme ind i hovedloftet)

Ulempen ved PVC-film er dens lufttætthed og muligheden for toksiske sekret. Under visse omstændigheder, som vil blive diskuteret nedenfor, kan disse mangler undgås.

Ikke desto mindre står fremgangen ikke stille, og der blev lanceret tilpasning til behovene hos krævende forbrugere. Produktionen af ​​en mere "vejrtrækning" og mindre giftigt materiale til strækningstaket blev lanceret. Dette er et syntetisk stof med imprægnering af polyurethan. Ved hjælp af det viser stoffet det sømløse loft. Sådanne loftsstrukturer er holdbare og har ingen fejl, hvis de er lavet af officielle producenter. Stoftæpper anbefales primært til at blive installeret i børns værelser og soveværelser.

Hvad er skadelige stræklofter

Taler om strækningstakets skadelighed, det indebærer først og fremmest ulemperne ved PVC-materiale. Dens lufthed og toksicitet i manglende overensstemmelse med produktionsnormerne. Derfor er det kun nødvendigt at købe materialer fra betroede producenter og forhandlere, som har alle de nødvendige dokumenter og certifikater, der bekræfter produktsikkerheden. Et certificeret produkt vil medføre absolut ingen skade for kroppen og vil gerne tilfredsstille ejeren med sin kvalitet i lang tid.

Hvis du gemmer og installerer lofter, der ikke har nogen dokumenter, så kan du på meget kort tid føle dig selv, hvad dette strækloft er skadeligt for.

PVC film har en kompleks sammensætning, hvis komponenter er sådanne stoffer som:

 • Toluen - en stærk gift, der deprimerer centralnervesystemet, forårsager hallucinationer.
 • Formaldehyd er en giftig gas, der forårsager tegn på asteni, migræne, luftvejssygdomme og konvulsioner hos mennesker.
 • Hydrogenchlorid - toksin, der fører til sygdomme i øvre luftveje, hoste, lungeødem.
 • Phenol er en gift, der krænker funktionerne i centralnervesystemet, hvilket forårsager kemiske forbrændinger i huden og slimhinden.

I overensstemmelse med normerne for hygiejneindikatorer, som det fremgår af den udstedte konklusion af den føderale tjeneste, er disse toksiner ikke sundhedsskadelige. Men hvis stræklofter blev lavet med overtrædelser, blev købt fra tvivlsomme sælgere, vil menneskers sundhed blive undergravet betydeligt.

Der er også frygt for, at stræklofterne på grund af dens lufthed skaber en drivhuseffekt i rummet, hvilket danner dannelsen af ​​mug, der er skadelig for kroppen. Disse frygt er for det meste overdrevet, da husventilation og periodisk ventilation er nok til at cirkulere luften i værelserne på trods af PVC-overfladen. Hvis skimmelsvampen allerede har fundet sted, skal dens årsag ikke søges i loftet.

Moderne stræklofter - anmeldelser af læger

Modtager mange spørgsmål om stræklofter er skadelige, lægerne er enstemmige i deres opfattelse, at lofter lavet i henhold til reglerne og internationale standarder ikke udgør en sundhedsfare. De kan installeres i alle boligområder, herunder i børnenes værelse og i soveværelset.

Læger anbefaler ikke at komme ind i stuen umiddelbart efter at loftet blev installeret, da det var strakt, da der blev anvendt en varmepistol til at opvarme filmen. Under påvirkning af høje temperaturer udsender polyvinylchlorid giftige stoffer. Derfor skal rummet ventileres efter installationen og vente til den kemiske lugt forsvinder.

Hvis et loft af lav kvalitet blev installeret, og personen havde tegn på forgiftning som hovedpine, kvalme, opkastning, hallucinationer, skal du straks åbne alle vinduer, forlade rummet og ringe til en ambulance.

Man bør heller ikke tolerere, om i det mindste en lille, næppe mærkbar lugt af kemi bevares i lang tid. Dette indikerer en dårlig kvalitet af loftet, som skal afmonteres, ellers kan det med tiden medføre forstyrrelse af centralnervesystemet.

Bæredygtige loftsmaterialer

Som nævnt ovenfor afhænger bæredygtigheden af ​​PVC-loftet direkte af filmens kvalitet. Hvis materialet er fremstillet i overensstemmelse med alle normer og internationale standarder, kan det godt betragtes som miljøvenligt, da koncentrationen af ​​giftige stoffer i sammensætningen er ubetydelig og ikke skader miljøet og mennesket.

Fabrikanter af forfalskede produkter ændrer sammensætningen af ​​strækloftet og forsøger at gøre det billigere. Køb af sådant materiale fra tvivlsomme sælgere i mangel af dokumenter på varerne kan i bedste fald medføre økonomiske tab. Et sådant loft vil ikke vare længe. Nå, i værste fald - i alvorlige sundhedsproblemer.

Frigivelsen af ​​toksiner fra PVC-film begynder på installationsfasen. For at strække loftet på rammen opvarmes lærredet til 60 ° C med varm luft. Efter installationen afkøles materialet og bliver sikkert. Ved loftet af høj kvalitet forsvinder lugten helt om nogle få timer. En vedvarende kemisk lugt i flere dage eller uger indikerer den dårlige kvalitet af PVC-materialet.

Stoffet af polyester med polyurethanimprægnering betragtes som mere miljøvenligt. Polyester er et ikke-giftigt kunstigt stof, der har høj styrke og bruges til fremstilling af tøj. For installationen er det ikke nødvendigt at opvarme stoffet. Et sådant design er etableret oftere i planteskoler og soveværelser.

En anden fordel ved stofloftet er, at dens lærred praktisk talt ikke er forfalsket endnu. I et økonomisk omfang vil et sådant loft koste en størrelsesorden dyrere.

Sådan vælges et miljøvenligt strækloft

I øjeblikket produceres de fleste materialer til PVC-loft i Kina. Men vær ikke forspændt over for dette, da fabrikken i Kina er anderledes. Der er også virksomheder, der har arbejdet i mange år og værdsætter deres omdømme.

For at være sikker på at filmen i dit loft ikke blev lavet i kælderen, bør du overveje valget af installatøren alvorligt inden du køber.

 1. Vælg kun verificerede, officielt registrerede virksomheder.
 2. Bed om alle dokumenter, der bekræfter kvaliteten af ​​de anvendte materialer.
 3. Skriv en skriftlig kontrakt om installation af et strækloft.

Hvilke dokumenter bekræfter kvaliteten af ​​PVC-loftet:

 • Overensstemmelsescertifikat
 • Sanitær-epidemiologisk konklusion
 • Brandsikkerhedscertifikat

Fabrikanterne leverer også et ISO 9001-certifikat. Selvom det ikke bekræfter kvaliteten af ​​varerne, tyder det på, at virksomheden opererer i overensstemmelse med internationale standarder og kan stole på.

De samme certifikater skal bekræfte sikkerheden af ​​stofklæder, som desuden har en fabriksmærkning.

Om stræklofter er skadelige - video

For at reparationer ikke skal blive til en katastrofe for alle familiemedlemmers sundhed, er det nødvendigt at vælge pålidelige producenter og ikke at jage for billighed. Stræklofter, enten PVC eller stof, vil ikke skade kroppen, hvis deres kvalitet er bekræftet af de relevante dokumenter.

Stræklofter - er de sundhedsskadelige?

Stretch loft - efterbehandling materiale, som findes i næsten hver anden lejlighed. Dens popularitet forklares af massen af ​​fordele: Denne dækning skjuler fejlene og ujævnhederne i loftet, giver rummet et pænt og æstetisk udseende, er let at rengøre og beskytter rummet mod at blive oversvømmet af dets naboer ovenfor.

Imidlertid er der flere og flere gange tale om farerne ved stræklofter: Belægningen antages at udlede en ubehagelig lugt og afgive giftige stoffer, som har negativ indflydelse på husejerenes sundhed. Er dette efterbehandling materiale så farligt? Eller er det en anden myte? Lad os finde ud af det.

Stræklofter - er de sundhedsskadelige?

Er PVC stræklofter farlige?

PVC, eller polyvinylchlorid, er en syntetisk polymer, der i vid udstrækning anvendes til fremstilling af tøj, sko, børneartikler og husholdningsartikler. Plastmaterialer, medicinske forsyninger, mad og drikkeemballage, legetøj til børn og selvfølgelig hævede lofter er lavet af dette materiale.

Forfalskede produkter

Stretch loft lavet af PVC - en budget version af loftet. Dens omkostninger overstiger ikke 700-800 rubler. for 1 m 2. Ved første øjekast ser det ud til, at et sådant udbredt materiale ikke kan være sundhedsfarligt: ​​det er ikke tilfældigt, at det bruges til at lave retter og børns ting. Faktisk er højkvalitets polyvinylchlorid fremstillet i Frankrig eller Tyskland helt sikkert. Du kan sikkert bruge det til at dekorere et soveværelse eller en børnehaver: det vil ikke påvirke dit helbred eller din babys trivsel.

1. Et firma, der bekymrer sig om ry, har altid et officielt registreret kontor. 2. Prøver skal også være til stede, lige fra kataloger og ende med egentlige eksempler på de tilbudte varer. 3. Skal være alle nødvendige dokumenter og certifikater. 4. Sørg for at spørge om tilgængeligheden af ​​kontrakten. 5. En virksomhed, der beskæftiger sig med hævede lofter, leverer altid installationstjenester. 6. Sælgeren skal levere tjenesteydelser til indgåelse af kontrakten samt udføre alle nødvendige målinger.

De fleste butikker sælger dog billige kinesiske produkter, der ikke opfylder europæiske kvalitetsstandarder og ofte er sundhedsskadelige. Det er ikke let at skelne en falsk fra originalen: PVC-loftsfilmen har ikke sin egen mærkning, så når man køber, skal man styre information fra emballagen. Og det er ikke altid pålideligt.

Bemærk! For at købe materiale af god kvalitet, spørg sælgeren om certifikater, der bekræfter produktets kvalitet og overholdelse af europæiske sikkerhedsstandarder.

Giftige stoffer

Dårlig PVC-strømmestrømme indeholder mange giftige komponenter, som har negativ indflydelse på menneskers sundhed.

Tabel. Giftige stoffer indeholdt i dårlige kvalitet PVC-lofter.

Fordele og ulemper ved nedhængte lofter. Er de skadelige for sundheden?

Når du skal vælge et materiale til afslutning af rummet, er det vigtigt at være opmærksom på dets sammensætning og sikkerhed. Stræklofter bruges ofte i moderne interiør. Det er interessant at vide, om der er skade fra deres materiale og hvordan det manifesterer sig. Stræklofter er deres fordele og ulemper for sundheden, hvad er de farlige - det er de vigtigste spørgsmål i vores artikel.

Sammensætningen af ​​materialer til hævede lofter

Lærredet "ikke ånde", derfor er det nødvendigt at rumme rummet ofte. Hvad er der i PVC-sammensætningen, er et sådant loft i soveværelset ikke for skadeligt?

Lerret indeholder i en lille mængde skadelige stoffer phenol og klor. De falder i luften. Men det sker kun, hvis temperaturen i rummet er konstant høj. Af denne grund anbefales det ikke at installere PVC-film i bygninger som en sauna eller et bad.

Hvis spørgsmålet opstår, om man skal installere et strækloft, skal man være opmærksom på materialetyperne til sådanne malerier. Til dato tilbyder et bredt udvalg af muligheder for malerier, og en af ​​dem - stof lofter.

Professionelle siger, at dette er en sikker type materiale til menneskers sundhed, men tror ikke, at lærredet er fremstillet af silke eller bomuldsstof. Dette polyesterstof, der er imprægneret med polyurethan. Det er mere kvalitativt end PVC, passerer luft, har ikke en ubehagelig lugt og skaber ikke dampe.

At sige, at strækloftet kun bringer skade, det er umuligt. Overalt har sine positive og negative sider. Så snart nye produkter vises på byggemarkedet, spredes rygter straks om dem. Dette materiale er ingen undtagelse.

Det er vigtigt at adskille dette spørgsmål ikke på baggrund af rygter, men ifølge de fagfolkes kommentarer.

Stoffets sammensætning

Hvad er et strækloft af PVC? Dette er et fladt lærred, der er fastgjort til en profil fastgjort langs hele rummets omkreds. Men jeg vil gerne vide den nøjagtige sammensætning af filmen. Inkluderer ikke: klor, i en lille mængde phenol og metaller, såsom cadmium osv.

I det rum, hvor et sådant loft er installeret, frigives alle disse stoffer, men i små mængder. Hvis du føjer til denne konstante varme luft og dårlig ventilation, viser det sig en ubehagelig cocktail, som kan påvirke den menneskelige tilstand negativt. Og det er selvfølgelig manglen på et sådant loft.

Virkning på menneskekroppen

Toluen tilhører klassen kulhydrater og kendetegnes ved dets toksiske virkning. I en anden hedder det methylbenzen. Det er en væske uden farve, men med en karakteristisk lugt. Det anvendes som et stærkt opløsningsmiddel til polymerer, lakker eller maling.

Toluen opløses ikke i vand, men det kan nemt kombineres med andre kulhydrater og indåndet luft. Det kommer ind i blodet gennem lungerne, kan forårsage søvnløshed, der er en krænkelse af hjernen, der er hovedpine.

Hvis en person bliver forgiftet med et sådant stof, vil han klage over kronisk træthed, svaghed, nedsat hukommelse, tab af appetit. Hans syn og hørelse forværres, hans nyrer begynder at arbejde dårligt. Gravide kvinder kan have abort, og hvis en baby er født, er patologi ikke udelukket.

Styrker virkningerne af toluenalkohol. Det fremkalder også forekomsten af ​​kræft.

Klor er et aktivt stof, der findes i PVC. Det er ikke helt harmløst og kan påvirke miljøet i huset og folks sundhed negativt. Røgen af ​​dette stof er farlige selv i små doser og irriterer slimhinden. Der opstår en tør hoste, temperaturen stiger, synet forværres, hjerteslag og øge vejret, brystsmerter opstår.

Kronisk forgiftning ledsages af dårlig appetit, inflammatoriske processer i bronchi og lunger, anfald kan forekomme, og humøret forværres. Klor er et kræftfremkaldende stof, der forårsager kræft og tuberkulose.

Phenol er heller ikke en harmløs forbindelse. Det forbliver giftigt i mange år, fører til sygdomme i det kardiovaskulære system, svær hovedpine, der er en krænkelse af nyrer og lever. Phenol forlader kroppen hurtigt, men den negative effekt fortsætter i lang tid. Fordampning kan føre til lungeødem, kræft, infertilitet.

Cadmium er et andet tungmetal, der fjernes fra kroppen fra 10 til 30 år. Dette stof forsinkes oftest i leveren, nyrerne, og alt andet fordeles jævnt i de rørformede knogler.

Høje temperaturer

Mange reklamegenstande tyder på, at en sådan film skal installeres på loftet i dampbad eller i svømmebassiner, da lærredet helt modstår fugt, er der ingen svamp og kondens på den. Men producenter siger det modsatte: at i et rum, hvor der er en høj temperatur, udsendes mange giftige dampe fra et sådant loft, og de har en stærkere effekt på den menneskelige krop, der er i dette rum.

Materiale mangler

Lufttætthed er ulempen ved sådanne lofter. Luften i rummet er tung, den er fyldt med skadelige dampe. At være kort tid i et sådant rum føler en person hovedpine. Nogle af materialerne har en ubehagelig lugt, og hyppig luftning af rummet er uundværlig.

Falske lofter indeholder skadelige stoffer, men i acceptable koncentrationer er skaden fra dem minimal. Men når du køber, skal du være forsigtig, nogle gange hvad der tilbydes som fransk strækloft, er ikke og har ikke et sikkerhedscertifikat. I dette tilfælde er det værd at overveje, hvad man skal få: et ægte loft, der ikke skader eller almindelig polyethylen.

Strækloftets farve kan påvirke den psykologiske tilstand. Mørke toner, undertrykker og forårsager hovedpine, depression. Nogle mennesker tror, ​​at sådanne lofter er smukke, men de har ikke en meget positiv effekt på sundheden. Men det sker kun hvis du køber lofter til en lav pris, der har en tvivlsom produktion. Lav pris skal varsles straks.

Det vigtigste er at forstå, hvad der er vigtigere - ekstern skønhed eller sundhed.

Stoflofter er lavet af miljøvenlige materialer. Selvom det er syntetisk, udsender det ikke skadelige stoffer og ubehagelige lugte. Stoffet "trækker vejret", og det er allerede godt.

Hvis det er vigtigt at begge, så skal du bruge et hæftet loft, der har et kvalitetscertifikat, det bør ikke udstråle en bestemt lugt. Så forstår du, hvad du betaler for kvalitet.

For at installere belægningen skal du have særligt udstyr, der er dyrt - det er en varmepistol. Af denne grund er omkostningerne ved installation og selve materialet højere.

God kvalitet råvarer

Brugen af ​​kvalitetsmaterialer er ubestridelig, fordi en sådan belægning har:

 • smukt udseende;
 • Stort sortiment giver dig mulighed for at vælge den foretrukne indstilling: matte, blank, spejlklud osv.
 • Et bredt udvalg af loftsfarver: fra pastel fast til lyst med et mønster;
 • Photowall-papir med efterligning af stjernehimlen eller anden original mulighed;
 • Overfladen af ​​loftet rengøres let, det samler ikke meget støv op;
 • belægningen har en særlig imprægnering, men den indeholder ikke stoffer, der har negativ indflydelse på helbredet, men tværtimod er gavnlige;
 • loftet kan modstå en stor mængde vand, og dette er et plus i tilfælde af oversvømmelser ovenfra.

Før du køber et ophængt loft, er det vigtigt at overveje alle fordele og ulemper.

I dag tilbydes mange typer film, deres pris varierer.

Omkostningerne afhænger selvfølgelig af mange faktorer, men det er nødvendigt at tage hensyn til prisen ikke kun af materialet, men også af rammen. Prisen inkluderer mesterens arbejde. Når alt kommer til alt, vil ikke alle kunne købe sådanne værktøjer til installation, så det er bedst at vende sig til herrerne. Under installationen af ​​loftet pumpes temperaturen i rummet til 70 grader, og filmen udsender skadelige stoffer i luften, men de forsvinder efter installationen.

Hvor skadeligt er strækloftet? Meninger om dette er forskellige, nogle roser dette materiale, nogle vil ikke installere det, fordi de tror på anmeldelserne. Reklameorganisationer taler kun om fordelene og ikke om farerne ved et sådant loft. Men det er vigtigt at kende sandheden, og det er sådan, at ikke alle lofter er af høj kvalitet, derfor kan de være sundhedsskadelige. Men hvis du køber kvalitetsmateriale og overholder tips om brugen, vil det ikke skade.

Loftinstallationsmaterialer og værktøjer

Det kan ikke hævdes, at alle hævede lofter er skadelige, men det er vigtigt at være forsigtig, når de vælger. Der er mange forfalskninger, der indeholder mange farlige stoffer. Men der er sådanne lofter, hvor installation er tilladt selv i medicinske og skoleinstitutioner. De indeholder ikke toksiner og udgør ikke en risiko for voksne og børn.

Om, hvor nyttige eller skadelige stræklofter er, fortæl denne video.

Hvor skadeligt kan strække lofter for menneskers sundhed

Strækloft - det er moderigtigt, æstetisk tiltalende og praktisk. Og prisen på det i dag er overkommelig for de fleste mennesker. De siger bare, at dette møbel ofte har en uønskelig kemisk lugt, og endog giftige stoffer udsender. Nå, nu vil vi lede efter svaret på spørgsmålet om, hvorvidt dette er sandt, og om stræklofterne er sundhedsskadelige. Det er trods alt bedre at vide om alle farerne på forhånd.

Hvad anses for at være skadeligt eller internationale sikkerhedsstandarder

Først og fremmest bør vi ikke glemme, at naturen har gjort os alle forskellige med organismer, som er meget forskellige fra hinanden. Derfor kan der være en uforudsigelig reaktion på alle mulige stoffer. Nogen i et rum med kunstig dekoration er komfortabel og bekvem, og nogen kan begynde et allergiangreb. Så i vores århundrede, når immuniteten for mennesker er betydeligt svækket, kan man næsten ikke selvsikker hævde, at noget materiale er absolut farligt for alle.

Der er imidlertid generelle regler, der skal overholdes. Vi taler om internationale miljøstandarder ISO. Og hvis alt er i orden i denne henseende, så truer ingenting lejlighedsejerenes sundhed. Derfor skal du først og fremmest bede om at vise sikkerhedscertifikater, inden du installerer spændingstype lofter. Og ikke kun på selve materialet, men også på udførelse af værker. Og lad servicen fra en certificeret installatør være dyrere end nogle af de "venstre" kunstnere, men det er bedre ikke at forsøge at eksperimentere med dit helbred.

Skader på PVC-lofter

Oftest i lejlighederne strækker de lofterne fra en tynd PVC-film. De er trods alt meget billigere end stof, meget bekvem at vedligeholde og kan nemt modstå en oversvømmelse fra de øverste uagtsomme naboer. Men de har en fangst - det er umuligt at skelne en falsk fra et kvalitetsprodukt med øje. Producenter af særlig mærkning til PVC-film er endnu ikke kommet op, og det er uærlige montører. De tager filmen billigere og værre og hævder at det er fransk. Tro ikke på sådanne forsikringer.

Om fabrikanter og mærkning

Må ikke smigre dig selv - i dag er næsten alle film til lofter bragt til os, lavet i Kina. Der er dusinvis af fabrikker, der producerer lignende produkter. Blandt dem er der ret anstændige dem, der er ansvarlige for kvaliteten. Selvfølgelig sammenligner det ikke med, hvad der engang var europæiske film af mærkerne Pongs og Renolit - de var uden lugt og havde den perfekte glathed. Særligt godt var deres skinnende blanke lofter. Af den måde er der nu ingen mening at søge efter film fra disse fabrikanter - deres kvalitet er faldet markant, og kæmperens kæmpe har derimod vist sig.

En anden meget almindelig er de belgiske stræklofter. Men faktisk kan den belgiske film for lofter ikke være, for i dette land blev det aldrig frigivet. Bare en gang var et firma fra Belgien engageret i at levere film fra Kina til Rusland. Så begyndte de at tale om en bestemt belgisk film. Hvad angår andre europæiske producenter, bliver deres film næsten ikke solgt i Rusland. Og hvis den listige sælger lykkeligt viser et tysk eller fransk certifikat, så er det nok et hoax. Når alt kommer til alt kan du holde noget på en kinesisk film - der er ingen markeringer. Et certifikat kan forresten blive udskrevet på en farveprinter. Som erfaringen har vist, tillader det nogle samvittigheder.

Døm selv, om lofterne virkelig kom fra Frankrig eller Tyskland, som sælgerne siger, at deres værdi ville være væsentligt højere end den foreslåede. Ikke alle har råd til en så dyr fornøjelse. Så den høje pris og den lille bredde (op til tre meter) skubbede europæiske lofter ud af hjemmemarkedet. En billig kinesisk film, der er tilgængelig op til fem meter bred, giver dig mulighed for uden at svejse arkene, hvis rummet er stort nok.

Hvordan vælger du høj kvalitet og sikkert PVC-loft

Så blev det besluttet: Vi strækker kinesiske lofter, men gode. Og for at afgøre om det er skadeligt at have loftslofter i din lejlighed, er det helt muligt med lugt.

Til dette opdeler vi betinget disse produkter i tre kategorier:

# 1. Efter installationen lugter loftet heller ikke noget, eller der er en svag lugt, der forsvinder uden spor i et par dage. Bare i tilfælde af at ventilere rummet godt efter installationen - og du kan leve lykkeligt nogensinde. Intet truer dit helbred. Sådanne film er egnede til alle lokaler.

# 2. Efter installationen smelter "kemi" (men ikke så meget) endnu en uge eller to. Prøv at gå på pension et sted for denne gang - sådan et kvarter er usandsynligt at være godt for dit helbred. Tilsyneladende er kvaliteten af ​​filmen gennemsnitlig. Et sådant loft i soveværelset må ikke monteres, men i køkkenet, badeværelse eller hallway vil det ikke skade.

# 3. Og den tredje mulighed, den mest ubehagelige. Dette er når mere end to uger er gået, og duften forsvinder ikke. Det er ret stærkt, flygtigt, lidt sødt. Så lugter giftig phenol. Der er ingen grund til at spørge om stræklofter med en sådan lugt er skadelige. Meget skadeligt! Tøv ikke med - gør mastrene hurtigt at afmontere loftet, ellers vil du miste sundhed. Og om alle de farlige konsekvenser - læs videre.

Selvfølgelig, for at fastslå, før installationen, hvor stærkt og kontinuerligt dette eller det pågældende PVC-ark lugter, er det ikke muligt. Her råder vi dig til at stole på oplevelsen af ​​venner, bekendte og slægtninge, der allerede har installeret denne type loft i deres hjem og kan fortælle dig om eksisterende mangler. Jeg synes, det er den bedste løsning. Og mange benytter allerede denne mulighed. Jeg var ofte nødt til at kommunikere med en ejer af et stort firma, der beskæftiger sig med installation af stræklofter, og ifølge deres statistikker er over 30-35% af ordrer ordrer, der blev foretaget på anbefaling af klienter, der tidligere havde brugt deres ydelser.

Hvad sker der, hvis PVC-folien er af ringe kvalitet

Intet godt kan forventes - ejerne af det lugtende loft vil ikke kun opleve ubehag på grund af dette. Samtidig skal de inhalere dele af de farligste toksiner, der er yderst skadelige for menneskekroppen. Især er de følgende komponenter indeholdt i PVC-folien:

 • Phenol. Ikke underligt, at det er forbudt i mange lande. Det forstyrrer hjertet, nyrerne, leveren, nervesystemet. Brændende nasopharynx, det kan føre til lungeødem. Kræft, ufrugtbarhed, hjertesygdom - det er det, der skændselsfedt kan gøre. Den dårlige ting er, at den er meget modstandsdygtig (næsten for evigt), og nedbrydes ikke i lang tid. Et plus udskilles hurtigt fra kroppen. Men alligevel er problemet allerede sket, og du vil ikke vende tilbage til helbredet.
 • Cadmium, et farligt stof i anden klasse, tværtimod forlader kroppen i lang tid - fra ti til tredive år. Dette tungmetal, der hovedsageligt ligger i leveren og nyrerne, forårsager sten i dem, virker ikke normalt og bidrager til forekomsten af ​​kræftceller. Dette kræftfremkaldende stof ligger delvis i andre indre organer og knogler.
 • Toluen (ellers methylbenzen) tilhører kulbrinter, fremstillet af råolie. Det er et stærkt opløsningsmiddel til maling og lak. Det opløses ikke i vand, men det blander sig godt med luft, kommer ind i lungerne og derefter ind i blodet, der forgifter ejerne af det uredige loft. De sover dårligt, klager over sløvhed, hovedpine og tab af appetit. Giften påvirker nyrerne, øjnene, hørelsen, forringelsen af ​​hukommelsen. Toluen er særlig farlig for gravide - babyer med patologier kan fødes.
 • Klor er som cadmium et farligt stof i anden klasse. Selv en lille del af det kan ramme slimhinderne. I dette tilfælde begynder personen at feber, han hoster tørt og hysterisk, trækker ofte vejret. Stærkt pounding hjerte, gør ondt i hans bryst. Og hvis du stadig ånder klor dampe (er i et rum med et stærkt ildelugtende "kemi" loft), så kan du nå alvorlig depression, lungesygdomme og endda onkologi. Dette stof er trods alt kræftfremkaldende.

Således er skaden på stræklofter monteret fra en film af tvivlsom kvalitet ret åbenlyst. Det skal huskes, at dette måske kan angives, især ved en mistænkt lav pris. Så tro ikke upålidelige firmaer, og prøv at købe og bestille installationen af ​​lofter fra dem, der fuldt ud kan stole på.

Bagside af vandtæt PVC-lærred

Det faktum, at lofterne af polyvinylchloridfilm ikke passerer vand, bare fint. Ingen pletter på toppen - en tyk film vil holde alt. Sådan tykkelse antyder imidlertid, at et sådant loft også ikke lader luften igennem. Men dette er værre, og modstanderne i spændingsstrukturerne glæder sig til denne mangel og taler om "drivhuseffekten". Nå, vi vil ikke nægte det indlysende - filmen kan virkelig ikke "trække vejret". Men trods alt mangler mange syntetiske byggematerialer heller ikke luften.

Tag for eksempel plastikvinduer - hvor meget de blev scolded og forbandet, men det gør dem ikke mindre populære. Eller vinyl tapet - de viste sig for at være meget komfortable og praktiske. Så vi vil ikke dvæle på dette afsnit - fordi problemet er fuldstændigt løst. Ventilationen af ​​forsynings- og udstødstypen er ikke blevet annulleret, og den er tilgængelig i hver lejlighed. Dette er nok til at fjerne skadelige stoffer fra rummet.

Er stoffets stræklofter skadelige?

Loftet på et sådant loft er et polyesterstof, der for styrke er imprægneret med polyurethan. Resultatet er et smukt, stærkt og "åndbart" produkt. Dens pris er selvfølgelig meget højere end filmloftet, men der er ingen tvivl om kvaliteten. Faktisk vil i modsætning til PVC-film sikkert mærkes på kantene - det skæres af under installationen. De mest kendte producenter af disse produkter er kun to - Clipso fra Frankrig og Descor fra Tyskland. Den franske er forresten let genkendelig af den røde tråd, der er vævet ind i lærredet.

Der er ingen phenol med toluen og cadmium i sammensætningen af ​​stofprodukterne, så de er fuldstændig harmløse. Dette fremgår af et certifikat, der bekræfter, at produktet opfylder kravene i ISO 14000. Hvad angår lugt er det normalt ikke til stede. Kun lejlighedsvis kan du føle en lys duft, som duften stammer fra det vaskede vaskeri. Men han svæver meget kort, meget hurtigt forsvinder. Så du kan sikkert strække stoflofter i ethvert rum - det er helt sikkert for voksne og børn at sove under dem.

Er strakte lofter skadelige for forbrugernes tilbagemeldinger?

På internettet kan du finde en masse tilbagemeldinger fra forbrugerne ikke kun om fordelene ved stræklofter i udsmykning af lokalerne, men også sundhedsskadet, men for at forstå, hvor meget oplysningerne er sande, er det bedre at lytte til lægerne og omhyggeligt studere materialets sammensætning og dets virkning på menneskekroppen.

Typer af lofter og materialer

Der er to hovedtyper af stræklofter: polyvinylchlorid og stof, der hver især har sine egne fordele, ulemper og specificitet af brugen.

Polyvinylchloridovertræk (eller PVC) er opdelt i følgende underarter:

 • glatte lofter
 • mat;
 • satin;
 • perlemor;
 • eksklusiv;
 • gennemskinnelig.

PVC af en klud har forskellige fakturaer, farver og former - alt for at tilfredsstille selv den mest krævende forbruger. Prisen for dem er forholdsvis lav. Det eneste træk ved disse belægninger er tilstedeværelsen af ​​en uklare søm.

Stofstræklofter har ikke så rige farver som PVC. På byggemarkedet er de hovedsageligt repræsenteret i hvide og beige nuancer. Sådanne lofter har ingen søm, som nogle siger, som en fordel. Prisen på dem er højere end PVC-film.

Sundhedsrisikofaktorer fra nedhængte lofter og deres virkelighed

Trods det faktum, at PVC og stofstræklofter har ubestridelige fordele, skal du ikke glemme minerne, hvis vigtigste er sundhedsskadelig.

For ikke at stole på ubegrundede anmeldelser om fordelene eller omvendt om farerne ved stræklofter for forbrugernes sundhed, er det værd at uddybe sammensætningen og egenskaberne af det materiale, som disse belægninger er lavet af.

Kemisk sammensætning og egenskaber af materialer NP stof og PVC

I starten overvejer vi den kemiske sammensætning af PVC-belægninger, fordi de betragtes som de mest almindelige. Sådanne lofter består af polyvinylchlorid og raffinerede olieprodukter. Polyvinylchlorid er en polymer, der er baseret på klor og olieprodukter.

Vinylchlorid er et organisk stof, en farveløs gas med en svag sød lugt. Faktisk er det et derivat af ethylen. Dette stof er brandfarligt og eksplosivt og afgiver giftige stoffer under forbrænding. Mere specifikt er det en stærk gift, der er kræftfremkaldende for mennesker.

Derudover indbefatter kompositionen ud over vinylchlorid phenol og toluen. Sådanne stoffer kan kun i høj grad påvirke kroppen.

PVC er en meget modstandsdygtig sammensætning, der er fugtbestandig, den kan ikke opløses i en syre eller et andet kemisk stof, men ved opvarmning mister den disse kvaliteter, det smelter og fordamper endda. I dette tilfælde udledes en lille mængde flygtige kemikalier i luften, blandt hvilke toluen og phenol er de vigtigste. De er kun farlige i store doser.

Stofstræklofter er polyesternet imprægneret med polyurethan. Dette stof ligner gummi og er resistent over for aggressive kemikalier såvel som høje temperaturer.

Derfor kan det på baggrund af en sammenlignende analyse hævdes, at skaden fra stofstræklofter er meget mindre.

Yderligere oplysninger om sammensætning af stræklofter fra forskellige producenter og overholdelse af hygiejniske og hygiejniske krav findes i tabellen:

Hvilken skade fra stræklofterne?

Hvad er et suspenderet loft i dag ved alle. Dette er loftets spændingsstruktur, som er fastgjort under hovedloftet med metal- eller plastprofiler. Sådanne lofter er ikke nyheder for menneskeheden.

Stofbeklædning

Tilbage i det antikke Rom blev der brugt klæde til loftet, og i andre lande blev de dekoreret med et lærred mættet med kridt og strakt over en ramme. Modern reparation gør det ofte uden stræk eller panelloft. Men ved at starte reparationen skal vi ikke kun tænke på fremtiden for det fremtidige rum, men også kvaliteten af ​​materialerne til reparation for at undgå sundhedsmæssige problemer, der kan forårsage skade på stræklofter.

Myter om stræklofter

Moden til lofter kom til os fra Europa, hvor de dukkede op i 60'erne. Tyvende århundrede. Nu er internettet fyldt med forskellige rygter og spekulationer om sundhedsskader fra syntetiske strækdukker.

Er stræklofter skadelige for helbredet?

De fleste mennesker stoler ikke på sådanne strukturer på grund af mulig frigivelse af giftige dampe, ubehagelig lugt og dårlig luftcirkulation i de rum, hvor sådanne lofter er installeret. I nogle internetkilder kan du læse, at stræklofterne kan provokere alvorlige allergier og endda kræft.

Også ikke til fordel for sådanne loftbelægninger "rygter" om deres tekniske egenskaber. Det antages, at PVC-arket fra sagging over tid kan briste. Eller for at dette kan ske, er det nok at gennembore det med noget skarpt. Faktisk sprænger ikke PVC-film, et hul kan blive beskadiget mod skade, men eksperter kan nemt fjerne dette problem. Modstandsdygtig giftig lugt tilsætter heller ikke sundhed, men hvis materialet er af høj kvalitet, så skal duften forsvinde om 3-4 dage.

Hvorfor er der så rygter? Til at begynde med bruger meget ofte den gennemsnitlige beboer i vores land, der ønsker at lave euroreparationer derhjemme, en tynd PVC-film. Det er billigere end en stofkonstruktion og kan modstå store mængder vand i tilfælde af oversvømmelse. Men kvaliteten er ikke hendes, men det er svært at skelne en dårlig film fra en god, da der ikke er nogen særlig mærkning. Skrupelløse producenter (eller endda leverandører) holder en etiket på PVC-film af lav kvalitet, hvor det er fransk eller italiensk, og der udskrives kvalitetscertifikater på printeren (det er helt muligt). Dette er den første grund til at stræklofter er berygtede.

Og det andet er, at menneskekroppen reagerer anderledes på syntetiske stoffer, som har en kompleks kemisk sammensætning. Nogen i et rum med en syntetisk finish føles fint, og nogen kan være allergisk. Der kan ikke argumenteres for de samlede dårlige virkninger af sådanne lofter på alle mennesker.

For bedre at lære om alle nuancer er det værd at finde ud af, hvilke spændingsstrukturer der er lavet af.

Typer af stræklofter og deres sammensætning

Stræklofter har to typer:

Filmy coatings er lavet af polyvinylchlorid, der anvendes i mange områder. De fleste industriprodukter er fremstillet af denne polymer, der er baseret på olieprodukter og klor.

Stoflofter er et maske af polyesterfiber imprægneret med polyurethan. Forstærkede masker til dæk, reb etc. produceres af sådanne polyesterfibre.

Hvilke stoffer går ind i de tilsvarende loftsbeklædning, der forårsager sådan resonans? Her er de vigtigste:

 1. Cadmium. Det er en tungmetal deponeret i nyrerne og leveren. Det tillader ikke, at disse organer fungerer normalt. Det afregnes i knogler og andre organer og elimineres fra kroppen i 10-30 år.
 2. Phenol. Dette stof har en dårlig virkning på funktionerne i nyrerne, leveren, hjertet, nervesystemet, lungerne. Det kan forårsage infertilitet og kræft. Fra kroppen forsvinder det hurtigt, men klarer at gøre skade.
 3. Klor. Dette stof, selv i små mængder, påvirker slimhinderne, hvorfra der er feber og en tør, hård hoste. Og hvis du indånder klor dampe i lang tid, kan der opstå lungesygdomme, depression og onkologi.
 4. Toluen. Råmaterialet til dette kemikalie er olie. Det er et kraftigt opløsningsmiddel til lakker og maling. Giften fra dette stof kommer ind i lungerne og blodet ved indånding. Dette medfører døsighed, tab af appetit, hovedpine, hørelse og hukommelse forringelse.

Selvfølgelig er det ikke nok med godt fra kvarteret med disse stoffer. Men man bør ikke overdrive, da sådanne kemikalier kun kan bringe sådanne kemikalier til kroppen i store mængder. Så tømt lofter kan således være sundhedsskadelige, hvis de er af ringe kvalitet og mistænkt er billige.

Stofstræklofter med fotoudskrivning

Situationen med stoffets (sømløse) loft er lidt anderledes. Fabrikanter hævder, at denne type lærred er miljøvenlig og naturlig. Faktisk er der lidt naturligt. Polyester med termisk imprægnering af polyurethan kan kun være harmløs, hvis stoffet er lavet af høj kvalitet, har bestået alle checks og har et certifikat.

Sådan køber du et kvalitets stretch lærred

I øjeblikket er byggematerialemarkedet så mættet, at det er meget vanskeligt at skelne det oprindelige strækloft fra en falsk. Vi stoler alle på kvaliteten af ​​europæiske producenter. Men fangsten er, at der praktisk talt ikke findes europæiske produkter til lofter i vores land. Det handler om den høje pris for varer af høj kvalitet fra Europa.

Glossy stretch loft

Vores køber kan ikke altid betale en sådan pris. Men den kinesiske eller russiske film er meget billigere og det bredeste udvalg. I retfærdighed bør det nævnes, at der i Kina selv er velrenommerede virksomheder, som producerer højkvalitetsprodukter til hævede lofter. Sådanne virksomheder overholder europæiske standarder og licenser, passerer alle relevante checks for tekniske egenskaber og farer. Du kan ikke være bange for et sådant euro loft, kun de er heller ikke billige.

Tips, når du vælger et lærred:

 1. Et kendetegn ved den europæiske og kinesiske film er dens bredde. Den første er produceret op til 3 meter bred, derfor er det nødvendigt at tilslutte sømmen ved reparation af et stort rum. En kinesisk film op til 5 m bred, så sømmen er ikke nødvendig.
 2. For ikke at forveksle med at vælge et lærred til et fashionabelt blankt loft, skal du, når du køber, anmode om et overensstemmelsescertifikat og et kvalitetscertifikat.
 3. Det er også værd at være opmærksom på dyrere mærker, så sandsynligheden for, at du vil "falde" på et kvalitetsprodukt, øges.
 4. Det ville ikke være galt at spørge råd fra venner, bekendte, der allerede har haft erfaring med brugen af ​​spændingsstrukturer.
 5. Du kan spørge på internettet, udforske fordele og ulemper, og kun derefter gå til butikken. Samtidig skal butikken og producenten vælge godt bevist og have gode anbefalinger.
 6. At vælge stoffespændingsstrukturer er vanskeligere at begå en fejl, fordi europæiske producenter, i modsætning til kineserne, mærker deres produkter. Du skal omhyggeligt se på emballagen for at få oplysninger om producenten, og mærket skal være et par centimeter fra stoffets kant. Desværre kan selv sådanne tegn ikke garantere, at dette er originalen, og ikke falsk.

Bestem, hvilket kvalitetsloft der er installeret

Desværre, men før installationen er 100% for at afgøre, om du har lavet et godt valg, er det umuligt. Helt alle de negative følelser fra det kunstige loft forsvinder kun to uger efter installationen.

Her er nogle retningslinjer, hvor skaden på stræklofter kan bestemmes:

 • Efter installationen udstråler loftet ingen lugt, eller det er meget svagt. Efter tre dage med god ventilation skal lugten forsvinde;
 • efter euro reparation en anden 1-2 uger er en kemisk lugt. Dette tyder på, at materialet er af gennemsnitlig kvalitet. I børnehaven og i soveværelset kan sådan dækning ikke gøres, men i køkkenet eller korridoren vil det gøre det;
 • efter installationen er der gået mere end to uger, og fordampningen passerer ikke, de er vedholdende og endda søde - det er umuligt at bo i et sådant rum, strukturen skal hurtigt fjernes.

fund

Transformere et hus eller et rum er det nødvendigt at sammenligne alle fordele og ulemper ved strækloftet og afgøre, om de skal risikere deres helbred for modetrends skyld.


Og hvis du stadig vil installere et lignende loft, bør du seriøst overveje materialevalg eller foretrække tekstillofter. Dette materiale indeholder ikke meget farlige kemikalier og påvirker ikke sundheden. Behøver kun at købe produkter fra den officielle leverandør.

Er stræklofter skadelige for helbredet: Populære belægningsformuleringer, effekten af ​​lofter for menneskers sundhed

For nylig går der meget rygter omkring lofterne. Internettet er fuld af tvivlsomme gæt om, hvorvidt stræklofter er skadelige. Fra hvorfra disse oplysninger kom fra, kan folk på fora som regel ikke forklare, men alle bekræfter den økologiske fare for en sådan loftsbeklædning.

I denne artikel vil vi forsøge at finde ud af, om dette er sandt, eller er stræklofterne sikre for hjemmet?

Mytologisk komponent af spørgsmålet

Faktisk bekymrer spørgsmålet om den usikre virkning af stræklofter på en person mange. Og jo mere hype vokser omkring spørgsmålet, opfinde de flere legender folk. Som regel er brugerne af internettet pladsforvirret af PVC-lofter, der tilsyneladende har en dårlig effekt på sundheden, i modsætning til "stof" lofter, der er klassificeret som "naturlige" og "åndbare". Nogle er ikke tilfredse med lugten, andre - prisen, andre anser stræklofter uden for mode. Under alle omstændigheder er der mange utilfredse, men ingen kan forklare i detaljer, hvad der er den skadelige virkning. Spørgsmålet druknede i myter og gæt, der kræver debunking.

Hvorfor strække lofter forårsage sådan interesse?

Det skyldes den enorme popularitet af stræklofter som et af de bedste finishmaterialer. Dens ubestridelige fordele omfatter styrke, æstetik, nem installation og en lang garantiperiode. Stretchloft er let at bruge og alsidigt, og i tilfælde af problematisk design af det "indfødte" loft vil det hjælpe med at camouflere det. Derfor er det vigtigt for bybefolkningen at vide præcis, hvad skaden og fordelene ved det i dag elskede efterbehandlingsmateriale er. Reklame brochurer beskriver jo kun fordelene, og du får ikke svaret fra salgschefen.

Stretchloft med et mønster

Sammensætningen af ​​materialer "film" loft

Vær opmærksom!

Polyvinylchlorid er sikkert for mennesker, underlagt produktionsteknologi og korrekt drift.

Men bemærk at sammensætningen af ​​PVC indeholder sådanne skadelige stoffer som phenol, toluen, chlor, samt forbindelser af tungmetaller, såsom cadmium. Alle disse stoffer vil ikke medføre nogen sundhedsmæssige problemer for en person, hvis deres koncentration i filmen ikke overstiger de sikre værdier. I omvendt situation kan ejeren af ​​loftet, jaget efter et smukt design, i høj grad undergrave deres helbred. Lad os dvæle farerne ved mulige komplikationer.

Et sådant loft er praktisk at bruge i køkkenet.

Virkningen af ​​kemiske forbindelser i PVC-loftet

Organisk stof toluen (aka methylbenzen) er et carbonhydrid, som er flygtigt, brændbart og let opløseligt i luft. Det tilhører klassen af ​​meget giftige giftstoffer, der er sundhedsskadelige og kan derfor i ren form og i høje koncentrationer føre til skade på nervesystemet, nedsat bloddannelse og udvikling af stofmisbrug. Og så er søvnforstyrrelser, hovedpine og hukommelse bortfaldet garanteret.

Phenol er et andet giftigt stof i PVC-folien. Han er slet ikke i stuen. Overskridelse af den tilladte sats vil give loftets ejer en tilstand af svaghed, irritabilitet og søvnløshed. Phenol er kendetegnet ved en sød-kemisk lugt, så sørg for, at det ikke føltes i lejligheden.

Klor er faktisk en kvælningsgas. I sin rene form forårsager det choking og forbrændinger i lungerne. Hvis de tilladte normer i PVC-sammensætningen overskrides, vil strækloftet på en sådan sammensætning konstant irritere slimhinderne og som følge heraf kan det føre til kroniske lungesygdomme. Klorforgiftning vil give depression, arytmi og synshandicap.

Egenskaber af sammensætningen af ​​sømløse stof loft

Den anden type strækloft - sømløs. Det er rent med hensyn til farlige kemikalier. Selvom det sømløse lofts annoncerede "naturlighed" ikke er bekræftet i praksis. Tværtimod viser det sig ved nærmere undersøgelse, at "stof" loftet faktisk er polyester sammen med imprægnering af polyurethan. Er det skadeligt? Nej, hvis stoffet er lavet af høj kvalitet og er certificeret. Polyester som syntetisk fiber er holdbar og er i stand til nemt at tolerere virkningerne af opløsningsmidler og friktion, men alle disse fordele er født mere af sin kunstige natur.

Mønstret loft

Er der virkelig skade fra hævede lofter?

Selvfølgelig er der fare for forgiftning fra skadelige dampe. Faktum er, at PVC-loftet er modstandsdygtigt over for temperaturer på højst 65 C. Hvis loftet udsættes for højere temperaturer, vil farlige stoffer blive flygtige. Det betyder, at en person i rummet vil trække vejrtrækningen i fare og sætte sig i fare for forskellige former for sygdomme.

Ved installation af en PVC-spændingsstruktur anvendes en varmepistol, der opvarmer filmen for nem installation.

Vær opmærksom!

Ved opvarmning vil loftet af dårlig kvalitet udsende en skarp lugt, der bekræfter farerne for giftige forbindelser.

Ved opvarmning bør højkvalitetsmaterialelugt ikke forekomme, og hvis det ser ud, så mindste. Efter installationen af ​​PVC-konstruktionen skal det tage mindst 2 uger før det bliver muligt at komme ind i den renoverede lejlighed.

Loftinstallationsproces

Hvilken slags loft er sikrere og mere miljøvenligt?

Dem, der er bange for, at skaden på stræklofter vil opveje deres praktiske brug, og bekvemmeligheden bør overveje at installere et sømløst stofloft. Dette materiale er miljømæssigt sikkert, indeholder ikke en særlig grim kemi som phenol og vil ikke skade kroppen. Ofte anbefales stofloftet til installation i soveværelser, børnelokaler og endda i medicinske institutioner og førskoleorganisationer. Hovedreglen ved valg af stofloft: Vælg den officielle leverandør af lofter af europæisk kvalitet. Faktum er, at sømløse lofter produceres i kun to fabrikker i verden - Clipso og Descor. Som regel er der på selve lærredene markering af planten, hvilket hjælper med at undgå forfalskninger. Sådanne spændingsstrukturer er garanteret sikre.

Loft med blomstermønster

Hvordan man undgår de skadelige virkninger af "film" loftet?

Hvis du stadig vil have et PVC-loft, kan skaden fra dens installation let undgås, hvis du følger flere regler:

 1. Omhyggeligt nærmer sig fabrikantens valg og det firma, der repræsenterer det. Kvaliteten af ​​filmen kan kun svare på fremtrædende (oftest europæiske) planter. Sørg for at kontrollere tilgængeligheden af ​​et certifikat for overensstemmelse og kvalitetscertifikat. Af den måde skal ikke kun materialet selv, men også installatører være underlagt certificering. Ikke forfølge tilgængelighed, billige loft kan forårsage store problemer.
 1. Faren for stræklofter kan reduceres, hvis du regelmæssigt ventilerer rummet. Det antages, at strækloftet isolerer luftudveksling i rummet, hvilket forhindrer rummet i at "trække vejret".
 1. Installer ikke loftet nær mulig opvarmning. Brugen af ​​PVC i bad og sauna er kontraindiceret på grund af den stærke frigivelse af giftige forbindelser efter opvarmning. Af samme grund må du ikke springe opvarmningsrør i nichen mellem "indfødte" og hængende loft.

konklusion

Opret uafhængigt selv balancen af ​​fordele og skader fra brugen af ​​et strækloft, og kun så tænk - beslutsom installationen af ​​en sådan byggeriaffektivisering eller ikke værd. Ovennævnte oplysninger hjælper dig med dette. Hvis du stadig tør at installere, skal du være forsigtig, når du vælger et materiale. Og så vil det smukke strækloft kun være en glæde.