Fremhæv det hængende loft med LED-strimmel indefra

Moderne designteknikker gør det muligt at skabe et interiør, som tidligere kun kunne læses i bøger af science fiction-forfattere. Hvordan føler du dig om loftet, som syntes at hænge i luften? Eller kan du lide en tordenvejr med lyn? For at opnå alt dette er let, underlagt brug af lysdioder.

Led stretch loft LED-strimmel indefra med egne hænder er ikke så svært som det ser ud ved første øjekast. I denne artikel vil vi fortælle dig om funktionerne i installations- og designmuligheder, der er resultatet af.

Typer af belysning

Der er flere typer belysning - valget afhænger af det ønskede interiør og din smag. Overvej mere?

 • Effekten af ​​svævende lofter opnås først og fremmest på grund af deres installation i kassen og for det andet på grund af retningen af ​​belysning ved visse vinkler. Styrk det hjælper skjulte lys direkte under lærredet.
 • Forresten bliver sidstnævnte ofte brugt som et separat dekorativt element under det trykte lærred. Samtidig kan det erstatte lamper i små rum, der ikke bør overbelastes med lysekroner.
 • Perimeterbelysning er en god måde at understrege lindring af strukturer på flere niveauer.

Som du kan se, bruges LED-strimler til forskellige formål - fra dekorativt til rent utilitaristisk, for eksempel for at spare plads.

LED strip installation

Det er ikke så svært at sætte en sådan højdepunkt med dine egne hænder, som du tror. Nok til at se et par træningsvideoer og tage højde for nogle af nuancerne.

1. Beregn den krævede mængde materialer. Dioder sælges oftest i neonrør 5 meter lang - husk det, når du køber og beder om at skære den manglende mængde separat.
2. Tag en transformer op. Læs hvordan du gør dette her. Ikke sikker på din beslutning - kontakt konsulenten i butikken.
3. Tilslut transformatoren til kablet, hvis fasetråd passerer gennem kontakten. Følg ordningen på emballagen - der er ingen universel mulighed, alt afhænger af modellen.
4. Sæt det i en niche i loftet, tag derefter fletningen ud af kablet og stram det omkring en halv centimeter.
5. Ledninger fra transformatoren mærket "ACL" på sagen, tilsluttes faselederen på strømkablet og blå, mærket "ACN" - til arbejdsløsheden. Tilslut derefter LED-strimlen, der er strengt farvekodet for ledningerne, rød (+) fra transformatoren til den røde ledning fra LED-strimlen og sort (-) til den sorte.
Husk at disse er generelle anbefalinger - særlige tilfælde kan variere, så læs vejledningen omhyggeligt.
6. Nu kan du tjekke om kredsløbet virker - bare tænd for strømmen (vi håber du forstår at alt arbejde skal startes, så sørg for, at der ikke er strømforsyning). Hvis båndet er tændt, er halvdelen af ​​arbejdet færdig - det er kun for at sikre det for at opnå det ønskede resultat.
7. Uanset hvilket design du vælger - du bliver nødt til at handle efter omtrent samme plan. Se efter mere specifikke anbefalinger i den relevante sektion på vores websted.

8. På de fleste LED-strimler i bagsiden limes blandingen. Fjern beskyttelsesfilmen og læg båndet i henhold til planplanen, der er udviklet af dig. Husk på, at det er nødvendigt at sikre klarheden af ​​linjerne og tætheden af ​​passform, hvis du planlægger at få smuk belysning.
Vigtigt: Fjern det beskyttende lag ikke straks, men gradvis for at undgå skader og fastholde båndet på det forkerte sted.
9. Ofte er standardlængden ikke nok: Hvis du ikke har planer om at fremhæve et lille område. Derfor er du nødt til at forbinde båndene sammen for et holistisk design. Selvfølgelig kan du prøve at genopfinde hjulet og komme op med noget selv. Men vi anbefaler stærkt, at du køber specielle stik - de er nemme at bruge og sikre. Placer blot kanterne af de to bånd, så deres puder falder under stikstifterne og klik på plads. Det er gjort!

Vigtigt: Tilslut aldrig to bånd fra forskellige transformere. Det er fyldt med ild.

Som du kan se, er det ikke svært at installere LED-strimler - det vigtigste er at omhyggeligt studere instruktionerne. Bemærk dog, at hver type design har sine egne egenskaber - det er bedre at studere dem separat.

I det indre

Brugen af ​​dioder i udsmykning af loftet er et populært trick. Først og fremmest fordi det giver dig mulighed for at understrege fordelene ved spændende lærred og skabe fantastiske visuelle effekter. Overvej eksemplerne?

Selv en simpel belysning omkring omkredsen kan betydeligt ændre opfattelsen af ​​et rum: gøre det højere og mere rummeligt, tilsæt luft og volumen.

Forresten anbefaler vi dig at eksperimentere med lysdiodens farve. Nej, vi opfordrer ikke dig til at lave reparationer hver måned - det er nok at købe et RGB-bånd, hvis belysningstilstand er reguleret ved hjælp af fjernbetjeningen. Så du vil kunne finde den perfekte mulighed for dig.

Prægede stræklofter vil se fantastiske ud, hvis du fremhæver dem indefra. Takket være fleksibiliteten af ​​silikonrørene, vil LED-båndet let tage enhver form på. Brug dette til at skabe volumetrisk og ukonventionel belysning.

Ønsker du at dekorere vinduet med brug af skjulte taggrene under stræklofterne? LED baggrundsbelysning vil give indtryk af, at gardiner og tyl ikke er fikset - en original, men meget enkel teknik.

Figuren belysning af et strækloft med en LED tape vil ikke være svært. Det er nok at drage fordel af en detaljeret plan og vise forsigtighed under installationen - den mindste unøjagtighed vil ødelægge hele udseendet af lærredet.

Gennemsigtigt hængende loft, belyst af dioder - en anden fashionabel teknik, der er elementær i implementeringen. Takket være belægningens tekstur passerer lyset smukt igennem det og skaber et virkelig fantastisk indtryk.

Du skal imidlertid overveje at installationen af ​​bånd skal udføres meget omhyggeligt - elementerne i baggrundslyset må ikke gå ud over grænsen for det planlagte område.

Vær opmærksom på, hvordan det samme rum ændres, med forskellig belysning - det er det gennemskinnelige lærred, der fuldt ud afslører mulighederne for LED-strimler, som kan justeres af konsollen.

Kan du lide trykt lærred? For at gøre det mere ekspressivt vil det hjælpe lysene omkring omkredsen.

En vigtig advarsel: Tag ikke lysstrimler udad. Ellers forkæle effekten.

Ved hjælp af dioder kan du oprette en række mønstre - ikke være bange for at eksperimentere. Hvis denne belysning ikke er nok for dig, skal du installere spotlights.

Forresten ser det ud til at være interessant kombination af LED-strimler af forskellige farver - en god modtagelse til soveværelset eller børnehaven.

Prøv at spille på farve kontraster - det ser meget interessant ud, men det er nemt at implementere.

Vi håber, at vi formåede at overbevise dig om, at installationen af ​​skjult belysning ikke er særlig vanskelig, og resultatet passer til næsten enhver form for interiør. Det vigtigste - for at vise fantasi, så vil LED stripen hjælpe med til at skabe plads til dine drømme.

LED-strimmel under strækloftet - muligheder for effektiv belysning af værelser

LED stripen under strækloftet giver ikke kun rummet den nødvendige mængde lys, men forbedrer også sine visuelle egenskaber - med det bliver ethvert værelse attraktivt og moderne.

Før du starter reparationsarbejde, skal du forstå de tekniske egenskaber ved belysningsudstyr på markedet.

Ved hjælp af LED-baggrundsbelysning kan du gøre rummet mere moderne og attraktivt.

De vigtigste egenskaber ved LED-strimler er:

 1. 1. Brugt type lysdioder. LED'er med forskellige antal krystaller kan monteres på båndet. Enkeltfarvet baggrundsbelysning har 1 eller 3 krystaller.
 2. 2. Antallet af lysdioder pr. Meter længde af båndet. Forskellige modeller af LED-strimler kan have fra 30 til 240 lyselementer pr. Meter længde. Jo mindre LED'erne på båndet er, jo mindre intens belysningen vil være, fordi bånd med 30 og 60 lysdioder pr. Meter bruges i indretningen til belysning, og LED-bånd med antallet af lysdioder pr. Meter fra 120 til 240 er egnede til belysning.
 3. 3. Sikkerhed. Belysningsudstyr af denne type er præsenteret i to kategorier af beskyttelse mod fugt. Den første kategori er almindelige LED-strimler, der ikke har særlig beskyttelse. Den anden er fugtbestandige materialer, der kan bruges selv i værelser med høj luftfugtighed.
 4. 4. Farve. LED'erne er hvide, røde og justerbare. Hvide og røde lamper kan ikke ændre deres glødfarve, mens de justerbare gør det muligt at skabe belysning i et rum af forskellige farver til stemningen hos brugerne.
 5. 5. Strøm og spænding i netværket. LED'erne arbejder på AC 220 V ved en konstant strøm på 12 A.

Led-strækkende LED-bånd må ikke nødvendigvis være ensartet. For at skabe den ønskede effekt i interiøret kan du bruge forskellige LED-strimler, så du kan dele det indre rum i separate zoner.

Ved hjælp af forskellige LED-strimler kan du dele rummet i zoner

Den brede distribution af LED-belysning skyldes, at moderne belysningsindretninger af denne type har mange fordele:

 1. 1. Elasticitet. Båndet på overfladen kan gives enhver form, bøjning i forskellige vinkler.
 2. 2. Lille størrelse. LED-lamper tager ikke meget plads, fordi de kan installeres i et begrænset rum, herunder til belysning på loftslofter.
 3. 3. Mangfoldighed. LED-strimler af forskellig farve og intensitet kan bruges til at skabe kompleks belysning med farveovergange og endda i form af mønstre.
 4. 4. Lavt energiforbrug. Installationen af ​​en sådan baggrundsbelysning er berettiget ikke kun af et æstetisk, men også af praktisk synspunkt.
 5. 5. Holdbarhed. Kvalitet belysningsarmaturer fra velrenommerede producenter kan tjene i mere end 10 år.
 6. 6. Afgiv ikke varme. Høje temperaturer påvirker mange byggematerialer og finérmaterialer negativt, så LED-bånd kan uden frygt anvendes på PVC-produkter og andre overflader.
 7. 7. Lysstyrke. Det korrekte valg af LED'er med høj effekt giver dig mulighed for at skabe belysning i rummet af enhver intensitet og lysstyrke.

Men tror ikke, at LED-udstyr er perfekt. Han har fejl og den største er den høje pris. Det er prisen, der ofte skræmmer potentielle købere af LED-bånd på trods af alle deres vigtige fordele og fordele i forhold til traditionelle belysningsprodukter.

Et stort udvalg af LED-udstyr på markedet giver ejere brede muligheder for belysning i boliger og lejligheder. Den mest almindelige installationsmetode er over loftet. Den bruges til højkvalitetsbelysning af hele loftet eller dets separate del. For at implementere denne installationsmetode skal du først installere en speciel perforeret film, og fastgøreren selv bæres på baguetter eller stålprofiler fastgjort på gulvpladen. For at installere båndet rundt om lærredets omkreds, kan du bruge basen i form af et loft eller en wall baguette. LED'erne skal under alle omstændigheder placeres på en sådan måde, at de er mindst 3 cm fra loftets dekorationsklud.

Oftest LED'er monteret over loftet

Den anden metode til installation - placeringen af ​​båndet i et niches skjulte flade. Efter montering af cornice mellem den og væggen, er der nok ledig plads, hvor du kan sætte flere LED-striber i forskellige farver på én gang. Du kan desuden fremhæve gardinerne og fastgøre LED'erne i hulrummet mellem tagene og beklædningen.

Den tredje type installation er i et flydende loft. En af de mest spektakulære måder at belyse det indre rum på. Det indebærer den skjulte installation af LED-strimler på siderne af et ophængt loft, hvilket skaber en visuel effekt af loftet, der hænger i luften.

Den fjerde metode er at installere i en særlig drywall-boks. Boksen er normalt placeret rundt om strækloftets kant, og i kanterne er der specielt monteret en speciel rand, hvilket skaber diffust belysning i rummet. Installation i kassen giver dig mulighed for at placere i et lukket hulrum ikke kun LED-strimlerne selv, men også andre elementer i belysningssystemet, herunder controllere og strømforsyninger. Strøm til kassen kan bringes skjult ved at placere tråden i hjørnet soklen i rummet.

Den femte type installation er på aluminiums-baguette-etuiet til et to-niveau strækloft. Loftbelysning af denne type er mulig på grund af det specielle rum i aluminiums baguetter til belysningsenheden. Denne installation giver dig mulighed for at skabe blød belysning af loftets første niveau.

Fremgangsmåden til at skabe LED (LED) lysstrækloft er absolut intet kompliceret. Enhver ejer af et hus eller en lejlighed, der adskiller en hammer fra en skruetrækker, kan nemt klare sådan arbejde. Men på trods af dette er der en række vigtige regler, der skal overvejes for at sikre høj kvalitet og holdbarhed af belysning derhjemme. LED-båndene på markedet er udstyret med en klæbende side, som skal fastgøres til strækloftet.

LED strips er fastgjort til loftet med tape på bagsiden

Men for at sikre pålidelig vedhæftning med overfladen skal du først forberede installationsstedet. For at gøre dette skal du først fjerne alt snavs, støv og rester af foringsmateriale fra overfladen, der skal limes. Det er også ønskeligt at affedt rammen eller baguetten med alkohol. Hvis dette ikke er gjort, kan båndet falde fra loftet om nogle få måneder.

Klæbemidlets klæbemiddel klæber meget godt på næsten enhver overflade, derfor skal den være fastgjort til rammen langsomt og med al mulig pleje. Før installationen er det ikke nødvendigt at fjerne beskyttelsescoatet fra hele klæbemiddelsiden, det er tilstrækkeligt til at frigøre 10-15 centimeter tape og fjerne den resterende beskyttelse, da LED'erne fastgøres til overfladen.

Den maksimale mulige længde på et bånd er 5 meter, så for at skabe belysning i et rum skal du bruge mindst 3 eller 4 stykker LED'er. Tilslutning af båndene til strømforsyningen skal ske parallelt. En sammenhængende forbindelse er kun tilladt, når du bruger 2 bånd, ikke mere. Mange bånd kan skæres i flere stykker, men det kan kun gøres på visse steder, som er angivet på båndene med specielle tegn.

Strømforsyningen til belysningssystemet skal vælges på en sådan måde, at dens effekt overskrider det samlede strømforbrug af alle LED-strimler, der er tilsluttet det. Forberedelsen af ​​bånd og længder skal udføres på forhånd, idet de allerede er steget til loftet for installation, det er ikke kun ubelejligt, men også farligt at gøre - det er meget nemt at tabe balance.

Loftet med LED-lys kan blive centrum, den mest synlige og attraktive del af interiøret, så du bør ikke spare på køb af sådant udstyr. Det er bedre at straks investere flere penge i din boligforbedring og derefter nyde resultatet i flere år end at spare penge og om et par måneder tænke på at reparere eller ændre belysningen.

Belysning gennem et strækloft

Strækstrukturer forbedres konstant af producenterne og nye typer af belægninger vises konstant på markedet. En af disse nyskabelser er gennemskinnelige film, der gør det muligt at installere skjulte lys i loftrummet. I dette tilfælde udføres belysningen af ​​rummet lige gennem strækloftet, og dets hele plan bliver en slags lampe.

Funktioner af et sådant design

Med dette arrangement af lyskilder bliver loftets plan en stor lampe. Belysningen er jævn og lidt dæmpet. Denne effekt opnås på grund af den gennemskinnelige belægning, som transmitterer op til 50 procent af lyset.

Forskellige lamper kan fungere som lyskilde i sådanne konstruktioner, men for det meste anvendes LED-striber til at arrangere en sådan løsning. De skaber en temmelig kraftig lysflow og giver dig mulighed for at opnå en glat belysning af hele flyet. Imidlertid er omkostningerne ved et sådant design stort nok på grund af den høje pris på lysdioder.

En af de mest spektakulære muligheder for sådan belysning er brugen af ​​bånd, der gør det muligt at ændre lysets farve. I dette tilfælde får du et design, der kan skinne i flere farver. Kontrollen udføres ved hjælp af en fjernbetjening, som også også kan tændes eller slukkes for lyset.

Hvis du arrangerer flere bånd ikke i et kontinuerligt ark, men kun på nogle steder af overlapning, så tænder de, når de er tændt, på et lysende mønster på filmen. Sådan belysning vil være rent dekorativt, men det ser meget smukt ud. Billedet nedenfor er et eksempel på en sådan dekorativ beslutning.

Hvordan det virker

Der er intet svært i en sådan sammensætning. På bunden af ​​loftet tapet med dioder eller lygte fastgjort. De er i loftrummet og efter spænding kan lærredet ikke ses. Når den elektriske del er monteret, strækkes filmen med effekten af ​​lystransmission. Dens installation er lavet i henhold til standardteknologi og adskiller sig på ingen måde fra den sædvanlige installation af en sammensætning af denne type.

Hvordan man laver

Arrangement af et sådant design begynder længe før installationen af ​​filmens overflade. Først skal du beregne antallet af LED-strimler eller lamper, der måtte være nødvendige. Den bedste løsning ville være LED'erne, da de tjener meget længere end alle typer lamper og ikke kræver vedligeholdelse i meget lang tid.

Strimlerne med dioder limes direkte på bundpladen. Hvis den i første omgang har pletter eller ikke ser for pæn, kan den males hvid, hvilket vil forbedre lysets reflektion og skabe en mere jævn belysning.

Funktion: LED'er, der anvendes til installation i sådanne strukturer, kan være af flere typer. Der er lysere modeller med tre chips, hvilket giver ca. 10 watt pr. Meter og mindre lyse med en enkelt chip og giver ca. 15 watt strøm pr. Meter.

Yderligere installation af sammensætningen er praktisk taget ikke forskellig fra standardprocessen. Den eneste forskel er, at for at bedre diffusere lyset strækkes filmen meget lavere end i en standard situation. Dette er ikke altid muligt, men problemet kan løses.

Reduktion af afstanden fra belægningen til LED stripen

Det er ikke altid muligt at skifte dækningen betydeligt. Sommetider er afstanden begrænset til 10-15 centimeter. At organisere belysning gennem et strækloft i denne situation vil være vanskeligere og dyrere. Der er flere løsninger på problemet:

 • Anbring mindre lyse dioder i loftet og bring lærredet tættere på dem. For at undgå "zebra-effekten" skal du placere båndet tættere på hinanden.
 • At lave en kontinuerlig tape belægning er en meget dyr løsning.
 • Hvis det er muligt, stræk et ekstra lag af gennemskinnelig film mellem bundbeklædningen og bunden. Det vil tage lidt mere afstand end de første versioner og mere kraftfulde LED'er.

Belysning af strækloftet indefra: Hvad skal du vide?

Stretch-loft - et design, der gør det muligt at skjule overfladefejl, for at undgå yderligere "snavs" under reparationen og en chance for at omdanne noget (selv det mest almindelige) interiør. Desværre er mange begrænset til at montere spændingsstrukturen. Men hvis du vil, kan du opnå et bedre resultat. Hvad handler det om?

Faktisk er alting enkelt - vi taler om installation af belysning (belysning), som ændrer udseendet og giver ejeren mulighed for at vise fantasi.

Ændring af farve, form, retning af strålerne og belysningsstedet - alt dette garanterer en utrolig effekt.

Små rester - at organisere installationen korrekt og følge anbefalingerne i artiklen.

Sådan laver du baggrundslyset: materialer og muligheder

Belysning til strækloftet, som er installeret i 95% af tilfældene - en lysekrone eller lamper, hvis valg tager højde for en række parametre (lampeffekt, type PVC-film og andet). Men det er ikke alt - der er mange flere muligheder for belysning.

Baggrundsbelysningen under strækloftet er lavet ved hjælp af følgende materialer:

1. Diodelampe - En enhed, der adskiller sig i lille størrelse og bruges på konstruktionen af ​​loftkonstruktionen i form af en stjerneklar himmel. De særlige LED'er er tilstedeværelsen af ​​specielle diffusorer, der garanterer den optiske effekt. Installation af enheden udføres sammen med et fiberoptisk kabel og brugen af ​​en trin-down transformer enhed. Installation af diodelampen er lavet i en speciel ordning, der simulerer gløden af ​​stjerner af forskellige størrelser.

2. Fiber kabel. En sådan leder er en gruppe af tråde af plast eller glas, der er indrammet i en speciel kappe. Kabelets særegenhed er, at det ikke tillader lys at blive fordelt ud over fiberen. Fastgjort produkt fan metode. Processen er kompliceret, men slutresultatet er fantastisk. For at forbedre effekten er en projektor placeret på hovedstrukturen, kablet og lysdioderne er monteret. Efter strakt "stjerne" loftsstof. Derudover fremstilles 2 mm huller i overfladen, hvor lyskasterne er monteret.

3. LED strip. Baggrundsbelysningen under strækloftet er ofte lavet ved hjælp af LED-strimmel. I det væsentlige er dette et trykt kredsløb, hvor lyskilder installeres med jævne mellemrum. Monterede LED'er kan have en enkeltfarve eller flerfarvet glød (her afhænger alt af de krystaller, der anvendes i enhederne). Den største fordel er nem installation. Moderne bånd har et klæbrig lag, som sikkert holder produktet på en hård overflade.

4. Neon ledning. Essensen af ​​produktet ligger i strømforsyningen til et par kobberledninger, hvorefter fosforet mellem dem udsender en glød. Strømkilden er batterier eller konverteret likestrøm (omformeren spiller rollen som en konverter). Neon ledning er efterspurgt, når man organiserer belysningen af ​​strækloftets grænser, såvel som når man organiserer belysning indefra.
Nu vil vi overveje, hvordan man laver belysningen under spændingsloftet.

Vi bemærker straks, at installationen af ​​belysningsenheden er lavet i en specialkasse med en recess.

Se videoen: Gennemsigtig hængende loft med LED baggrundsbelysning

De vigtigste krav ved installation af kassen:

 • Installationsstrinnet på stigrammen er ikke mere end 0,6 meter;
 • ovenfra på en kasse fastgips gipsplader;
 • ledninger af gipsplader produkter er lukket med et kit og et specielt bånd;
 • Ved fastgørelsen af ​​spændingsstrukturens profil og sikring af kassen er det værd at montere realkreditlånet ved brug af profilen. Hovedformålet med realkreditlån er at styrke strukturen (efter afslutningen af ​​installationen er skrælstyrken 55-60 kg).

Belysning under spændingsloftet ligger på to måder:

1. Med en gipskasse

Ved montering af en kasse med en fremspringende niche er reglerne som følger:

 • en kasse med gipspladekonstruktion er installeret omkring rummets omkreds;
 • Højden af ​​kassen er 15-20 cm i forhold til loftet (her skal du fokusere på niveauet for installation af spændingsstrukturen). Bredde - 40-50 cm;
 • Den nederste del af æsken stikker lidt ud til den centrale del af rummet på 6-8 cm. En kant på kanten er seks centimeter høj. Men når du installerer, sørg for at fra loftet til kanten af ​​ribben er fra 11 cm eller derover (dette giver dig mulighed for komfortabelt at montere loftet);
 • Baguette af loftkonstruktionen er fastgjort til kassen, hvorefter selve loftet er installeret;
  lyskilder er monteret på bunden af ​​nichen og derefter tilsluttet strømforsyningen.

Den anden version af udførelsen er en kasse lavet af gipsplader med belysning under strækloftet, men med en skjult niche.

Denne mulighed er egnet til glatte (spejl) spændingsstrukturer, hvor en åben niche reflekteres og ødelægger visningen.

Udvendigt har designet form af en kasse med et hul indvendigt.

Hovedopgaven under installationen er at installere strukturen inden i gipspladerammen, så lyset udstråles fra boksens inderside.

På grund af at lyset udsendes fra et specielt hul, er det ikke synligt i boksens spejlflade.

2. Uden en gipspose

Faglærte håndværkere bruger ofte en anden måde at organisere loftsystemet på - uden at installere en gipspladkasse.

Følgende installationsindstillinger er populære:

 • installation af belysning til strækloft. På trods af strukturens tilstrækkelige tykkelse passerer lyset igennem det og skaber en lys visuel effekt. For at arrangere sådan belysning kræves lysstofrør (LED'er), som er monteret mellem hovedloftet og spændingsstrukturen (denne metode beskrives detaljeret nedenfor);
 • installation af belysning ved hjælp af flere loftsniveauer. I dette tilfælde bør belysningen fra bunden være dekoreret med en dekorativ kant eller en speciel sokkel, der kan skjule lyskilden.

Se videoen: LED LED Ceiling Lighting

LED belysning stræk loft indvendigt: typer og installation

Stretchloft med belysning indeni udføres i flere versioner - med et eller flere niveauer. Princippet er baseret på belysning af loftets overflade indefra på grund af den korrekte placering af lyskilden mellem spændingsstrukturen og hovedloftet.

I systemer med ét niveau fastsættelse af belysningsindretninger sker direkte til loftet eller strålen, der er fastgjort til det. I tilfælde af et loft på flere niveauer er princippet det samme.

Den eneste forskel er, at installationen af ​​belysningsstrukturer udføres over det øverste niveau (over det der er tættere på hovedloftet).

Strukturelt er belyste produkter af flere typer:

 • Produkter, der er monteret rundt om rummets omkreds;
 • strukturer med ensartet fordeling af gløden;
 • figur baggrundsbelysning. I dette tilfælde er hoveddioden fastgjort på hovedloftet og viser på spændingsstrukturen en original figur, blomster, stjerner og andre.

For at organisere belysningen indefra gælder:

 • lamper reb;
 • lysdioder;
 • fluorescerende lamper.

Den bedste løsning er brugen af ​​LED tape. Dens fordele:

 • manglende opvarmning, som garanterer loftsstrukturens integritet
 • ensartet fordeling af lys
 • minimumskraft, som garanterer energibesparelser
 • muligheden for at organisere forskellige belysningsmuligheder
 • høj ressource. På grund af denne kvalitet skal udskiftningen af ​​LED-strimmel sjældent anvendes. Dette er vigtigt på baggrund af kompleksiteten og de høje omkostninger ved installationen (demontering) af strækloftet.

Inkluderet med LED-strimler sælges yderligere enheder - en fjernbetjening, styresystem og strømforsyningsenhed (transformer).

Lysstofrør er også tilladt, men de har flere ulemper:

 • Muligheden for at organisere belysning kun omkring rummets omkreds
 • minimum levetid, hvilket fører til behovet for hyppig udskiftning (det betyder at loftet skal fjernes og spændes).

Duralight ledninger er nemme at installere, men bruger meget strøm og kræver hyppig udskiftning. Desuden taber sådanne ledninger på kvaliteten af ​​belysningen lysdioder.

Se videoen: Glødende hængende loft

Installation udføres i henhold til følgende algoritme:

 • udvikle og tegne en ordning til lægning af pakningen
 • beregne tværsnit og længde af de kabelprodukter, der skal anvendes
 • køb et bånd af den ønskede længde, køb en konsol og en blok. Du vil også have brug for en trin-down transformer, forbindelseskasse og elementer til fastgørelse af kassen;
 • Forbered værktøj og udstyr til arbejdsniveau, målebånd, ledninger, varmepistol, klip, armaturer til ledningen og andre;
 • installer belysningsbåndet på hovedloftet, tilslut og kontroller den korrekte betjening;
 • gøre markeringerne og fastgør baguetterne omkring rummets omkreds;
 • hæng lærredet i hjørnerne af rummet og varme loftet med en varmepistol;
 • efter opvarmning af nettet til 60 grader, fuldfør installationen;
 • læg det dekorative tape på spalten.

Lys under strækloftet: hvordan man løser det?

Ved tilrettelæggelse af belysning er det værd at overveje monteringsmetoderne for loftkonstruktionen.

Der er tre muligheder:

1. Cam mount. Låsen er et par kam, hvoraf den ene er fast stationær, og den anden spiller en trykkefunktion. Tekken skubbes af holdere ved hjælp af en speciel spatel.

2. Wedge mount. Ofte er belysningen ved hjælp af lysdioder monteret på hylder installeret på en kilveje. Fastgørelsen udføres ved at skubbe PVC-folien ind i en særlig spalte af baguetten, efterfulgt af fastsættelse med en speciel strimmel.

3. Harpoon mount. Designets særegenhed er, at harpunen er svejset til PVC på fabrikken, derfor er det muligt at organisere LED-baggrundsbelysningsproblemer. Fastgørelse af materialet er lavet på basis af en harpun, ved hjælp af en speciel klemme.

Når du installerer LED-båndet, skal du overveje følgende punkter:

 • Hvis du vil organisere flere farver, skal du have en controller. Med det kan du ændre lysstyrken;
 • bånd er forbundet i serie (med en længde på op til 12 meter);
 • montering sker ved at fjerne specialfilmen og lime LED'erne på hovedloftet. Bemærk, at affedtning eller belægning af overfladen med en primer er obligatorisk. Ellers vil båndet ikke låse;
 • Under monteringsprocessen er båndet forbudt at bryde. En forbindelse kan bruges til forbindelsen;
 • så forbliver det at forbinde produktet til strømforsyningen.

Det viser sig, at fastgørelsen af ​​lyskilderne sker på to måder:

 • i et specielt gipshus (lukket eller åbent). Denne mulighed er beskrevet detaljeret ovenfor;
 • ved hjælp af tape. Denne metode er mest efterspurgt efter LED-striber, såvel som neonledninger. Det bruges til installation af belysningsanordninger indefra loftkonstruktionen.

Se videoen: Fremhævende bag strækloftet (før stretching)

Foto belysning - en reel hjælp i udførelsen af ​​arbejdet

Mange begyndere kan ikke orientere sig i organisationen af ​​belysningen på grund af det faktum, at de ikke forestiller sig designelementerne i visse elementer.

Tilstedeværelsen af ​​billeder - evnen til at visuelt vurdere kvaliteten af ​​loftet struktur efter installationen.

At udføre arbejdet kræver følgende billeder:

 • kasser til montering af belysningsanordninger (lukket og åben type);
 • Eksempler på loftbelysning indvendig og udvendig;

Resultatet af belysning af overfladen ved hjælp af lysdioder, fluorescerende lamper eller duralight lamper;

 • montering lofter;
 • Egenskaber ved montering af gardiner under loftet med belysning.
 • Jo flere billeder der er til rådighed, jo højere er hastigheden og kvaliteten af ​​det arbejde, der udføres. Et ekstra plus er tilstedeværelsen af ​​et foto eller en trinvis installation af baggrundslyset, som altid kan findes på internettet.

  Glødende hængende loft

  Designet af lokalerne hvert år erhverver flere og flere usædvanlige former. Idéer kommer til at tænke på kreative mennesker, og eksperter finder allerede måder at få det til at ske. Særlig opmærksomhed betales altid til loftet. På trods af at denne del af værelset ser ud til at være almindeligt, med en passende mængde fantasi, kan det være meget interessant at slå, for eksempel blive en ægte stjernehimmel. Glødende lofter blev opfundet relativt for nylig, men er allerede blevet meget populære. Hvordan man laver en sådan loftsbeklædning derhjemme?

  Glødende hængende loft

  Hvorfor har du brug for et glødende loft?

  Nogle kan spørge: "Hvorfor har vi brug for et sådant loft?". Svaret er enkelt: For det første er dette en meget fordelagtig version af rummets design. Et sådant loft er i stand til uigenkendelig forandring ethvert værelse samt at imponere dine gæster med dit udseende. Desuden er det mere koseligt og mere smukt i lejligheden, jo mere behageligt bor en person i det, og derfor vil hans æstetiske behov være helt tilfredsstillende.

  To-niveau lysende strækloft med fotoudskrivning

  For det andet vil det lysende strækloft i nogle tilfælde tillade fuldstændig at opgive brugen af ​​andre belysningsenheder. Allerede er der ikke behov for at montere omfangsrige lysekroner. Stretchloft ved hjælp af specielle elementer kan også udlede nok lys til et behageligt tidsfordriv i rummet. I dette tilfælde falder strålerne jævnt uden at skabe unødige skygger.

  Nogle gange er det muligt at skabe den virkelige himmel fra et strækloft ved hjælp af en bestemt baggrundsbelysning - takket være fotoprint i løbet af dagen kan den have en blå farve med hvide skyer "flydende" på lærredet og om natten omdannes til et grænseløst stjernestue på grund af lysende elementer.

  Fiberoptisk stjerneklar himmel

  Fiberoptisk loft med spotlight

  Loft med lysgenerator

  Hvad skal man lave belysning?

  Virkningen af ​​det lysende loft blev opnået efter PVC-stoffet med et gennemsigtighedsniveau på 50% på materialemarkedet. Ud over denne parameter, hvad angår tekniske egenskaber, er det ikke anderledes end den standardfilm, der anvendes til montering af konventionelle stræklofter.

  Det andet grundelement, der er nødvendigt for at loftet skal tændes med lys, er en LED-strimmel eller en spotlight. Båndet kan være enten flerfarvet eller have en skygge af pærer, for eksempel hvid.

  LED stripe er et fleksibelt bord med små lysdioder, der er placeret på lige stor afstand fra hinanden. Den gennemsnitlige bredde er ca. 8-20 mm, og dens tykkelse er kun ca. 3 mm. Også i hendes enhed er der modstande. LED tape er meget let at installere (nogle typer er straks tilgængelige med en bånd med dobbeltsidet tape til brugervenlighed), og er også en af ​​de billigste muligheder for baggrundsbelysning. Derudover er den meget holdbar - den gennemsnitlige levetid på et kvalitetsbånd er ca. 16,5 år, forudsat at det ikke brænder mere end 5 timer om dagen.

  OBS: Vælg kun et bånd af høj kvalitet til dekoration af strækloftet. I tilfælde af tidlig udbrænding er det ikke let at demontere det.

  Udover farve varierer LED-strimler i andre egenskaber, såsom lysstyrke.

  Tabel. Lysstyrke LED strips.

  Der er en anden version af LED stripen - den hedder multi-hvid og har to parallelle rækker af løg i forskellige nuancer. Når du har installeret det, kan du justere niveauet af dets "kromaticitet" ved hjælp af en særlig fjernbetjening.

  LED strip 3528120 (IP20) Multi White premium

  Tip: Vælg båndet med en spænding på 24 volt - denne type vil spare dig for den uønskede effekt af "dæmpning" fra begyndelsen til slutningen af ​​LED-båndet, og linjerne selv kan gøres længere.

  Fordelene ved LED-strimler til montering af et lysende strækloft er indlysende:

  • det opvarmer ikke, og vil derfor ikke ødelægge lærredet;
  • er en energibesparende lyskilde;
  • har lang levetid
  • gør det muligt at producere forskellige farver;
  • giver dig mulighed for at justere lysstyrken af ​​belysningen.

  En slags LED-strimmel er duralight. Det kan også bruges til at organisere belysningen af ​​strækloftet.

  Og effekten af ​​"stjerneklar himmel" opnås normalt ved hjælp af optisk fiber. Disse tynde "strenge" trænger ind i loftet og på bekostning af lysgeneratoren begynder at "flimre". I mørket ser de meget smukke ud. Sandt nok er den fulde dækning af en sådan højdepunkt ikke værd at vente.

  Nødvendige materialer

  For at skabe et glødende strækloft i din lejlighed, kan du have brug for en bred vifte af materialer. Men de er ikke så mange som det ser ud ved første øjekast.

  Tabel. Hvad du behøver for at skabe et lysende strækloft.

  Husk at miseriet betaler to gange, så alle materialer skal være af højeste kvalitet, ellers risikerer du at blive ejeren af ​​et ukorrekt glødende loft eller slet ikke udstråle lys.

  Baggrundsbelysning montering

  Du kan enten oprette et helt lysende loft eller skabe visse lysmønstre på det. Teknikinstallation af belysning afhænger noget af din beslutning. Antag at du beslutter dig for at slippe af med lysekronerne og gøre loftet til en kilde til belysning. Derefter vil installationen af ​​baggrundslyset være som følger.

  LED strip-forbindelsesskema

  Spændings webkonfiguration

  Trin 1. Sørg for, at strømmen er slukket i hele lejligheden.

  Højde fra lysdioder til stretchdæk

  Trin 2. Forrens rengøringsloftet, fjern hvidvask, tapet eller flise.

  Trin 3. Fastgør derefter loftsprofiler med dowels, så afstanden mellem dem ikke er mere end 30 cm. Ellers er der risiko for at du omdanner dit elegante loft til en stripet zebra (selvfølgelig, hvis denne mulighed ikke er din designløsning). Nær vægprofilen er tæt knyttet til dem. For ikke at pestere naboerne ovenfra kan du installere en slags "kasse" - fastgør flere PVC-plastark med en tykkelse på 0,5-1 cm til loftet og fastgør en aluminiumstrimmel til dem ved hjælp af korte skruer. LED'erne limes derefter til aluminium.

  Trin 4. Skær båndet i de ønskede længder. Samtidig skal du huske, at det er muligt at stride strengt mod dens integritet på de steder, der er markeret på det, ellers vil det ikke brænde. Sørg for at fastgøre båndets kanter på steder med vedhæftning til ledningen med et slips. Ellers kan båndet komme ud på grund af ledningens spænding. I tilfælde af en kasse bør afstanden mellem den og båndene være den samme som mellem to tilstødende bånd.

  Vær opmærksom! Hvis det er nødvendigt, skal du sørge for ledningerne fra installationsstederne til strømforsyningerne til lysdæmperen. I dette tilfælde skal ledningerne selv være placeret inde i kassen, stroben skal falde til kontakten. Nedenfor er et typisk forbindelsesskema for en PWM dimmer til LED'er.

  Typisk tilslutningsskema til tilslutning af en PWM LED-dimmer

  Eller en anden mulighed er at bruge en 0-10V LED-dimmer.

  Typisk ledningsdiagram for en 0-10V LED-dimmer. Fil, der skal downloades.

  Trin 5. På de faste profiler ved hjælp af dobbeltsidet tape fastgøres faste segmenter af LED-båndet. For at gøre dette skal du fjerne beskyttelsesstrimlen fra klæbemidlet og trykke let på tape og tape på overfladen.

  Nedenfor er en anden måde at montere LED stripen - her er den fastgjort med lim.

  Fastgør LED-strimlen under strækloftet

  Trin 6. Fastgør de nødvendige ledninger til enderne af LED-strimlen ved at lodde dem sammen og isolere dem sikkert. Handle i overensstemmelse med et af ovenstående ordninger.

  Et eksempel på dæmpning (netspændingsoscillogram). Dimmer "skærer af" et stykke sinusformet. Ved halvdelen af ​​lysstyrken er der "halvdele" af sinusformet i hver halve periode

  Med et minimumsniveau for lysstyrke forbliver kun små "haler".

  Trin 7. Slut det færdige system til det elektriske netværk gennem en trin-down transformer.

  Før du installerer loftdækslet, skal du sørge for, at hele systemet fungerer pålideligt - anvende strøm til det. Ved installation af sådan belysning anbefales det at tilslutte lyskilder parallelt - det anbefales at montere lyselementerne på dem, så de er tændt fra forskellige kilder. Dette er nødvendigt i tilfælde af brud i et af båndene. I dette tilfælde forbliver værelset ikke helt uden belysning.

  Advarsel: Hvis du ikke har evnen til at arbejde med elektricitet, så tilslutte LED-baggrundsbelysningen bedre at invitere en professionel elektriker.

  Loftmontering

  Når belysningssystemet er blevet installeret og testet for funktionsdygtighed, kan du fortsætte til installationen af ​​loftet. Først skal du beslutte dig for den afstand, hvor lærredet fra LED-strimlerne er placeret. Hvis du gør det mere eller mindre end nødvendigt, så er risikoen stor, at loftet begynder at "stripe" - der vil være enten mørke eller tværtimod meget lyse striber på den. Og vi har brug for ensartet belysning.

  Trin 1. For at undgå fejl er det bedst at eksperimentere: lav en lille kopi af loftet og se, hvad afstanden mellem lærredet og lysdioderne vil være optimal. Generelt rådgiver eksperter at installere PVC-film i en afstand på mindst 10 cm fra lysbåndet. Så bliver belysningen ensartet.

  Trin 2. Det er i en afstand målt fra loftet, som vi begynder at montere harpunprofilen. Markeringen, hvor den skal placeres, skal udføres med et niveau, så loftet er fladt.

  Harpoon mount

  Trin 3. Profilen skal fastgøres med dykker i intervaller på op til 15 cm. Samtidig tættere på hjørnerne er den reduceret til 2 cm. Derfor bor huller i profilen på forhånd og begynd derefter at lave mærker på væggene, hvor du skal lave redener til dowels. Brug derefter en hammerboremaskine til at bore.

  Trin 4. Når du har installeret hele fastgørelsessystemet af profiler, skal du begynde at spænde loftet. Husk at lærredet kræver opvarmning, og temperaturen i rummet skal være mindst 60 grader. Til dette skal du bruge en varmepistol.

  Trin 5. Fastgør de modsatte hjørner af lærredet diagonalt. Husk at den vejledning, der er fastgjort til filmen, skal angive den vinkel, hvorfra lærredets installation begynder.

  Trin 6. Løs derefter de to andre hjørner og midten. Efter afkøling strækker lærredet sig selv, og mellemrummet mellem væg og lærred er dækket af maskeringstape.

  Stretched loft installation

  Fordele og ulemper ved det lysende loft

  Ligesom ethvert loftdække har strækloftet med LED-belysning sine fordele og ulemper.

  De positive aspekter ved at bruge denne version af designrummet:

  • PVC film vil nemt skjule alle uregelmæssigheder i loftoverfladen, samtidig med at det er en relativt billig løsning at rette dem på;
  • Det lysende loft kan være et element i rumindretning eller blive brugt som hovedrumbelysningen;
  • LED stripe er meget økonomisk - den har et lavt strømforbrug.

  Strekak med fotoudskrivning og indvendig LED-belysning

  Ulemperne ved dette loft er som følger:

  • det er let at lave en fejl, når man beregner afstanden fra de installerede bånd til loftsdugen;
  • Du kan få en grim effekt af "zebra", uden at demontere nettet, du vil ikke være i stand til at rette det
  • Et lysende strækloft er ikke altid egnet til et værelse med lave lofter, da det er nødvendigt at sænke niveauet af loftoverfladen lavt for at installere hele belysningssystemet.
  • i tilfælde af LED-udbrænding er det umuligt at genoprette det uden at afmontere nettet
  • Hvis du vælger det forkerte bånd for lysstyrke, bliver rummet for mørkt, og der er stadig brug for yderligere lyskilder.

  Stretchloft med belysning omkring omkredsen

  Funktioner af hængende lofter omkring omkredsen, samt installationsanvisninger findes her. Vi anbefaler også at læse artiklen om pletter til hævede lofter.

  Generelt er det lysende strækloft en meget kreativ, interessant og innovativ løsning til udsmykning af et værelse. Alligevel findes de i lejlighederne sjældent, og derfor vil dine gæster blive forbløffet over at se et sådant loft på dig.

  Alt om installation og reparation
  lofter med egne hænder

  På nuværende tidspunkt bliver ophængte lofter og belysning brugt i den stadig mere populære blandt indbyggerne. Den enkleste forklaring på dette er, at det er muligt at skjule alle elektriske ledninger og anden kommunikation bag den flade overflade af loftet.

  Tror du at vælge belysning til stræklofter, har du brug for specielle armaturer? Dels har du ret.

  Foreløbige data

  Hvis du sammenligner med konventionelle lofter, så til spændingen - er det umuligt at vedhæfte noget. Der er dog specielle materialer, der kan hjælpe os med at fjerne disse begrænsninger. Takket være dette kan belysningsdesignet af stræklofter gøres unikt.

  Hvis du vælger højkvalitets komponenter og udstyr til belysning, vil de hængende lofter vare i mange år. Lær mere ved at læse denne artikel.

  Før du installerer strækloftet, er det nødvendigt at bestemme valget af belysningsudstyr. Valget er meget bredt. Du kan vælge lysekroner, indbyggede eller overliggende lys, belysning på bånd. Det hele afhænger af din fantasi og præferencer.

  Tip! Installation af belysningsenheder kan udføres af en specialiseret organisation, der gør det effektivt og hurtigt. Hun kan gøre dig installeret af belysning og ophængte lofter i komplekset.

  Hvis der ikke er en sådan mulighed, er det bedre at overlade det til en erfaren elektriker. Dette arbejde skal udføres i overensstemmelse med EMP og TFB (sikkerhedsforskrifter).

  • Planlæg placeringen af ​​belysningspunkterne i strækloftet. Dette er nødvendigt for at forberede installationsapparatets installationssted. På samme tid tage højde for funktionerne i ledningerne i dit værelse;
  • Alle elektriske ledninger skal lægges i bølgepap eller plastrør for yderligere beskyttelse.
  • Alt elektrisk udstyr skal købes på forhånd;
  • For at undgå skader på loftfilmen må du ikke købe trekantede eller firkantede lysarmaturer. Sørg for at bruge termiske puder til at beskytte loftet fra de termiske virkninger af lampen;
  • Lampeffekten må ikke overstige 40 W;

  Preliminært arbejde til installation

  Inden du installerer belysningen til strækloftet, er det nødvendigt at udføre følgende typer arbejde:

  • Marker installationsstedet for lampen på hovedloftet;
  • At bringe de elektriske ledninger, der tidligere er strammet i et bølgepap, til et installationssted
  • Monter armering med en platform eller en krog på bundloftet under lampen. Der er platforme med indbyrdes diametre: 60; 65; 70; 75; 80; 85 mm;
  • Hold dig til armaturets indbindingsdiameter i loftet, så du behøver ikke at tænke på, hvordan du løser det. Enhver producent angiver disse data i sine tekniske specifikationer;

  Følgende trin går igennem, når webinstallationen er afsluttet. Først sørg for, at ledningerne ikke er i live.

  Belysningsudstyr

  Lad os nu se på de typer af armaturer, der er egnet til brug på et strækloft.

  Spot

  Belysningen i rummet er værelsetets ydre udseende, samt komforten ved at opholde sig i det, derfor bør du kende valget af belysningsudstyr med viden.

  Den første i vores liste - spotlights, som du kan skabe ensartet belysning. Vælg derefter og fremhæv individuelle områder i rummet og til og med oprette en rigtig stjerneklar himmel, selvom det er i bløde stræklofter, er et sådant projekt vanskeligt at gøre. Derudover kan de bruges som ekstra belysning.

  • Bestem de punkter under belysningen på stræklofter
  • Lim specialforstærkning (offer) og termisk isolerende ringe. Den første vil forhindre brud på filmen, og den anden vil beskytte mod varmeeksponering;
  • Skær hullet til ringens indre diameter;
  • Træk netledningen forsigtigt ud;
  • Tilslut kablet til lampeholderen;
  • Lommelygter holder forsigtigt op og indsættes i hullet på monteringspladen;
  • Skru lampen i patronen eller sæt den ind i stikkontakten og fastgør den i lampen;
  • Tænd for tavlen og tænd lyset gennem kontakten.

  lysekroner

  Som hovedkilden til lys vil en lysekrone se godt ud (se Lysekroner til hævede lofter: skønhed og funktionalitet). Nu er de til salg sådan en sort, at et langt valg er givet til dig. Men i sidste ende kan du helt sikkert se på noget for dig selv.

  Ud over hovedfunktionen fungerer lysekroner som en ægte udsmykning af rummet. Hvis du bestemmer hvilke lamper der skal bruges i stuen, så kig først og fremmest i retning af denne enhed.

  1. Vær opmærksom på placeringen af ​​loftlysekronerne - de bør ikke styres opad for at undgå dannelsen af ​​mørke pletter på lærredens overflade i fremtiden;
  2. Lysekronens design bør være enkel. Jo enklere, jo mere pålidelige.
  • Monteringskrogen er den mest berømte og pålidelige måde at fastgøre. Fastgørelsespålideligheden er at installere det tæt i en betonplade. Med denne installationsmetode kræves der ikke ekstra strukturer og tilbehør. Dens højde skal være lidt højere end lærredet, men afhænger af lysekronens justeringsglas, så du kan derefter slå ophængsringen på krogen.
  • Monteringsplade - det kan igen bestå af 3 typer:
  • Standard er en almindelig type vedhæftning. Det er baseret på brugen af ​​fastgørelseselementer, dvs. træ base. Dette kan være en træbjælke, der er fastgjort til hovedloftet.
  • Krydsplank - dette bjerg bruges, hvis din lysekrone har en stor radius. For at installere lysekronen korrekt med dette monter, skal du bruge en træplatform, hvis størrelse falder sammen med korsets størrelse.
  • "Dobbelt tee" - denne vedhæftningsmetode ligner meget på krydset, men adskiller sig i form. Monteringspladen har formen af ​​bogstavet "H".

  Krav og regler:

  • Udfør alt installationsarbejde med afbrydelse af elektricitet i panelet.
  • Bør ikke monteringshullet i retning af kontakten, for ikke at trænge i ledningerne.
  • Fastgør ikke lysekronens armatur til stop for ikke at beskadige lærredet med skarpe kanter.
  • Før du skærer hullet til ledningerne, skal du holde en plastikring med passende diameter og tykkelse fra 2 mm.
  • Pas på den lette pasform af den installerede lysekrone for at undgå afbøjninger og dips i strækloftets plan.
  • Afbryd strømkablerne i rummet på panelet;
  • Bestem placeringen af ​​platformen eller krog under lampen;
  • Lige under den resistente platform eller krog lim de specielle forstærkningsringe. De vil forhindre filmbrud;
  • Skær hullet til ringens indre diameter;
  • Træk netledningen helt ud (lagt på forhånd og strækket gennem stativet);
  • Løsn lampen og fjern loftet med lysekroner;
  • Tilslut kablet til lampeholderen via klemblokken;
  • Fastgør lysekronen på en krog eller på platformen ved hjælp af - skruer gennem forstærkningsringe;
  • Tænd for strømmen på panelet og tænd din lysekrone gennem kontakten.

  LED strip

  LED-striber bruges ofte som ekstra belysning. Dette er en moderne enhed, der kan bringe nogle noter af romantik, varme eller omvendt, koldt, til ydersiden af ​​rummet, hvis stil kræver det. LED-strimler kan ikke fungere som hovedbelysning på grund af den lave lysstyrke pr. Meter.

  Tip! For at tænde rummet i overensstemmelse med de etablerede standarder, skal du dreje næsten hele loftet.

  LED strips er installeret i gipsplader eller under loftslister. Deres lys er rettet mod loftet, hvorfra det reflekteres og spredes og derved maler det i den ønskede skygge.

  LED-strimler bruger ikke meget elektricitet og er meget pålidelige - der vil mere siges om dette i afsnittet om LED-lamper.

  For at forbinde båndet skal du fjerne beskyttelsesfilmen fra bagsiden, hvorved klæbemiddelunderlaget udsættes og fastgøres til det ønskede sted. Stifterne er forbundet til en DC-til-DC-omformer (strømforsyning), der er egnet til strøm. Det forbinder det elektriske netværk via omskifteren.

  Derudover kan kredsløbet udstyres med en controller, der gør det muligt at justere lysstyrken og kromaticiteten af ​​baggrundsbelysningen (kun til RGB-bånd), samt styre tændingen eksternt via konsollen.

  Optisk fiber

  For nylig er optisk fiberbelysning blevet meget populær. Gælder for strækloft, du kan bruge den til ekstra dekorative belysning.

  Installation. Installationsvejledning:

  • Trin 1. Find et sted for lysgeneratoren. Det er bedst at skjule det i en væg eller under loftet niche, for det er nødvendigt at tænke på luken, så den kan fjernes til vedligeholdelse.
  • Trin 2 - Markér stedene for fremtidige punkteringer på de falske paneler i loftet i henhold til skabelonen (plast eller gipsvæg anvendes);
  • Trin 3 - Gør en punktering i markeringen og træk enderne af fibrene med en udløsning på 5-6 cm;
  • Trin 4 - Når loftet er klar, kan du begynde at arbejde. Forsigtigt, gennem punkteringerne i strækloftet trækker du enderne af fibrene på den forreste del af stumpen;
  • Trin 5 - Når nettet er afkølet, overføres superlime jævnt til fibrene og spredes op og ned over hullet;
  • Trin 6 - Når limen er helt tør, skæres de overskydende ender af fibrene så langt som muligt;
  • Trin 7 - Tilslut lysgeneratoren til netværket.

  I slutningen af ​​det elektriske arbejde er der en overførsel og accept af objektet.

  Stræklamper

  Lad os nu tale om lamperne. Det anbefales at installere i lamperne, som vi har opført.

  Lysstofrør

  På trods af at der i dag allerede er en mere moderne og effektiv type lyskilde, forbliver lysstofrør populære. De har god lydudgang og kan betjene dig fra 10 til 20.000 timer.

  De har følgende fordele:

  • Sådanne lamper er økonomiske og har høj effektivitet;
  • De udsender lyst diffust lys;
  • Der er en bred vifte af farvepaletter.

  Men de blev tvunget ud på grund af tilstedeværelsen af ​​mange mangler:

  • Inde i lamperne er kviksølv - et kemisk farligt stof;
  • Lyset af sådanne lamper er ikke meget behageligt for det menneskelige øje, da det hersker;
  • Under drift reduceres lysstyrken af ​​gløden på grund af udbrænding af phosphoren;
  • Lampene flimrer med en frekvens på 100 Hz i vores elektriske netværk;
  • Stadig en høj pris.

  LED pærer

  Dette er den mere moderne kilde til lys, der erobre markedet for elektriske varer i et hidtil uset tempo.

  Og det er ikke overraskende, når man ser på mulighederne for sådanne lamper:

  • LED'er bruger meget økonomisk energi, mens deres luminescens er stærkere end LED-lamper.
  • Deres levetid er mindst 36.000 timer, højst 72.000. Enig, tallene er uforlignelige, især med glødelamper, som ikke "går" i mere end 1000 timer.
  • LED'erne lyser øjeblikkeligt, hvilket gør det muligt at bruge dem selv i dynamiske lysinstallationer.
  • Lamperne er sikre og udsender lidt varme.

  Men, og som normalt, ikke uden fejl.

  • Kraftige lamper kan ikke uden radiator til afkøling, hvilket påvirker deres dimensioner.
  • LED'er har en lille vinkel af lysdisplay.
  • LED-lamper af lav kvalitet kan skade menneskers vision
  • Til sådanne lamper skal du kun købe specielle dimmere, hvis du vil justere lysstyrken på en jævn måde.
  • Billige pærer pulser også med en frekvens på 100 Hz.

  konklusion

  Du så på nogle af måderne og metoderne til, hvordan du gør det elektriske arbejde selv for at gøre belysningen i strækloftet. Men husk at overholde sikkerhedsforskrifterne. Held og lykke!