Belysningsophæng i billedet (+50 fotos)

At skabe komfort i en lejlighed eller et hus er en mangesidig opgave, en af ​​de væsentligste elementer er harmonisk rumbelysning. I verden af ​​moderne interiørdesign har mange lyst til at skabe et hjem med flot design. En vigtig del af indretningen af ​​ethvert værelse er dets belysning.

Efter at have besluttet at omdanne dit boligareal og skabe et nyt interiør i dit hjem, skal du være særlig opmærksom på dit loft. Det oprindelige loftsystem forbliver ikke uden opmærksomhed fra gæsterne, og du vil glæde hver dag. Takets skønhed, kvalitet og elegance afhænger i vid udstrækning af dets design og belysning.

Der er mange typer loftdesign, f.eks. Monteret (ved brug af gipsvæg) eller stræk (enkeltniveau og multi-level). Der er også kombinerede lofter. I denne artikel vil vi fokusere på det sidste strækloft og dets belysning.

Strækloftet har mange fordele: Intet støv, evnen til at skjule støv, interessante reflekterende egenskaber, enkel vedligeholdelse. Originalstræklofter er en god tilføjelse til ethvert interiør.

Belysning - den sidste del af installationen af ​​et strækloft. Der er mange muligheder for belysning af sådanne lofter. Den klassiske version er installationen af ​​en lysekrone i midten af ​​loftet, men der er andre, mere dristige muligheder. For eksempel brugen af ​​LED-stripe eller originale belysningsenheder.

Valget af belysningsindretninger til lofter er en meget vigtig rolle, fordi brug af et korrekt designet belysningssystem ikke kun kan tilføre originalitet til udseendet af et rum, men også visuelt forstørre rummet, fremhæve nogle områder i rummet og skabe utrolige 3 D-effekter.

Nedenfor er mulige muligheder og eksempler på belysningslofter til forskellige interiører på billedet.

Et stort udvalg af fotolysspændinger og kombinerede lofter.

For artikler om hjemmebelysning, se tematisk kategori - Lyskilder

Stræklofter og belysning

Vores specialister hjælper dig med at beregne belysningen, mængden og effekten af ​​lamperne gratis. De vil også rådgive dig om placeringen af ​​lette enheder, under hensyntagen til design og zoneinddeling af rummet.

Der er en meget vigtig fordel ved stræklofter - de kan skjule elektriske ledninger under dem, så du kan tilføje og sprede belysningen i dit værelse. Til at begynde med vil jeg gerne dvæle på forskellige muligheder.

Lysekroner

Til dato er sortimentet af lysekroner, der præsenteres på hylderne i butikker og markeder, enormt. Der er måske for enhver smag. Hvis du ikke kan lide standardindstillingerne, så er der virksomheder, der fremstiller skræddersyede lysekroner. Men for os, som for installationsorganisationen, er belysningsindretningerne opdelt efter monteringsmetode:

 • Lysekrone med krogfeste. Det er helt enkelt - en krog er skruet ind i betonloftet, som din lampe hænger på. Denne type vedhæftning anses for forenklet for os.
 • Lysekroner med loftsmontering. For dem må lærredet placeres pantplatform. Til hvilken det vil være muligt at reparere en sådan lysindretning.

Lyset af lysekronen i øjeblikket i hyppigheden af ​​brug er ikke ringere end forsænket armaturer. Det kan trods alt give en raffinement. Og i store rum er det i princippet ikke nok nok en lysekrone.

Belysningsarmaturer

Denne mulighed er meget populær i små lokaler, eller hvor det er nødvendigt at opdele zoner eller tilføje lys til den primære. I dag kan indlejrede belysningsindretninger opdeles i tre hovedgrupper:

 • Armaturer med en lampe uden for lærredet. I dette tilfælde sænkes strækloftet minimalt på grund af det faktum, at der ikke er behov for at trække sig tilbage i den afstand, der er nødvendig for at rumme lampen og bunden. Dette plus bliver en minus for dem, der ikke kan lide det faktum, at lampen er tydelig synlig i sin helhed. Samles i dem, som regel G4 eller G9.
 • De mest almindelige versioner af lamper med lamper, baser GU 5.3 eller MR-16. De fleste af disse belysningsenheder, der omgiver dig med sådanne lamper. Deres sort er næsten ubegrænset. Men der er en væsentlig ulempe - lampens højde. Det er omkring 6-6,5 centimeter. På grund af dette vil lærredet falde mindst 7 centimeter. Tidligere havde sådanne belysningsanordninger en anden ulempe ved, at der under dem kun var halogenlamper, som med en PVC-film kunne sættes ikke mere kraftig end 35 watt. 50-watt pærer, næsten garanteret, brændte over tid lærredet. Nu er der allerede et stort sortiment af lamper med lysdioder - lysudgangen er meget høj, med lavt strømforbrug.
 • Ultra-tynde lamper eller, som de kaldes, specielle til loftslofter. Tidligere blev de primært præsenteret med GX-53 lampen. Apparatets standardtykkelse var kun 38 millimeter. Og lampens diameter er ca. 10 centimeter. De giver meget lys og niveauet af kluden er ikke sænket meget. I øjeblikket har udviklingen af ​​lysdioder udviklet ultratynde armaturer med en tykkelse på 15-20 millimeter. Men mens de er ret dyre.

Med led stripe

I sjældne tilfælde kan en sådan visning kaldes hoved, som regel bruges LED-strimler som yderligere belysning. Vi vil måske fortælle om hver af dem:

 • Fuld belysning LED stripe. Typisk er denne metode valgt i små værelser - bad, toilet, korridor. LED tape, i dette tilfælde, bruges meget, og det bruger en masse strøm. Men denne mulighed ser virkelig meget usædvanlig ud.
 • Fremhæver niveauet i designet. Dette er måske den mest populære løsning ved hjælp af LED strip. Det skaber yderligere belysning og på grund af dette ser niveauovergangen ud endnu lysere.
 • Det er også meget ofte indstillet LED-lysene omkring omkredsen af ​​rummet, skjuler båndet for polyurethan sokkel. Denne mulighed er populær på grund af det faktum, at den kan udføres med egne hænder. Processen er tidskrævende, men ikke teknisk vanskelig.
 • Soaring design. I dette tilfælde er der mellem rummet og væggen et rum, hvor LED-strimlen er monteret. Når det er tændt, ser det ud til, at lærredet flyder i luften, da et glat lys strømmer langs sin omkreds.
 • Stræklofter med skjult dekorativ belysning. LED strip er monteret under lærredet, hvilket simulerer ethvert mønster eller en linje. Når båndet er slukket, har du en simpel flad overflade, og når du tænder den bliver den meget usædvanlig og elegant.

Som du kan se, kan LED stripen bruges både til den sædvanlige baggrundsbelysning, som mange mennesker har set, og for at skabe interessante visuelle effekter.

Ulempen ved anvendelse af LED-strimler er den ønskede installation af strømforsyninger og en controller på et tilgængeligt sted. Elektronisk udstyr varer desværre ikke evigt. Dette punkt skal planlægges på forhånd.

Og nu er vores tips om belysning i separate værelser.

I børnehaven

Hvordan vælger du belysningen til børnenes værelse, fordi vi vil gøre dette værelse behageligt og usædvanligt? Det er svært at sige sikkert, hvad der ville være den bedste mulighed for dette værelse. Måske vælger du at installere en smuk lysekrone der eller lave en minimalistisk stil til en teenager. Eller lav en smuk baggrundsbelysning med LED tape. Alt er begrænset af rummets højde, budgettet og din fantasi. Den grundlæggende regel i valget er, at lyset skal være højt, især i områder med at lege eller studere, og loftet skal kombineres med børns rums overordnede design.

I køkkenet

I køkkenet er der som regel to hovedzoner, hvor der skal være meget lys. Den første er køkkenets arbejdsflade. Og den anden er et spiseplads med et bord, hvor de spiser. Med den anden zone er det lidt enklere - med en god lysekrone ved bordet vil der være nok lys til morgenmad eller aftensmad, men på arbejdsfladen er det måske ikke nok. Derfor installerede så ofte indbyggede lamper over det indstillede loft i køkkenet. Og forlader normalt lysekronen.

På badeværelset

Badeværelset er et lille rum, men lyset skal være lyst og behageligt der. Oftest i badeværelserne er brugt punktbelysning. Hovedårsagen - ikke at hegn lysekroner, og så i et lille rum. Selvom der i nogle tilfælde i store bade kan ses og design, og store belysningsenheder. Men hvis dit badeværelse ikke er stort, men der er et ønske om at gøre det usædvanligt - en mulighed med en helt lysende overflade. Måske er dette dit valg?

I soveværelset

I soveværelset er det ønskeligt at skabe en lys hovedlys og ekstra læsning til bøger eller en romantisk atmosfære. Til hovedbelysningen bruges der som regel en lysekrone til læsning eller sengelamper eller indbygget over hovedgærden. Men for lyset, der skaber en romantisk atmosfære, bruger de oftest LED-stripe. Det kan være skjult i overgangsniveauet af en to-tierstruktur, bag gardinens taghætter eller i nicher på væggen over sengen.

dommen

Generelt betyder det ikke noget i hvilket rum du skal udstyre det lyse rum. De grundlæggende regler er enkle: Hæmmede lofter, som belysning, skal være i harmoni med det generelle indre, der skal være meget lys. Og hvis du er en af ​​dem, der elsker det dæmpede lys, så er det bedre at opdele det i en lys og rolig, behagelig for dig. Det kan jo være nødvendigt at tænde et stærkt lys, og hvis du ikke laver det, er der ingen måde at tænde for. Og den vigtigste regel ved valg af belysning - vælg hvad du kan lide præcis. Vi kan rådgive, men lever med din valgte mulighed - kun dig.

lofter

Kompetent lavet baggrundsbelysning kan med fordel fremhæve styrken af ​​designbeslutningen. Rummet kan omdannes ved brug af lys. De mest almindelige lofter med belysning. Du kan gøre det selv ved at bruge gipsvæg, som vil skjule alle manglerne i loftoverfladen, selv globalt. Du kan lave et loft på flere niveauer med indlæg og overgange. Det er herren, der kan legemliggøre de mest modige ideer. Baggrundsbelysningen, som kan indlejres, kan skabe en hygge i rummet og understrege originaliteten. Lad os se nærmere på, hvordan man laver et loft og bygger i baggrundslyset.

Indholdsfortegnelse:

Suspenderet lofter med belysning

Moderne designløsninger tilbyder et bredt udvalg af lofter ved hjælp af forskellige materialer. Senest er gipspladerlofter med indbygget belysning blevet meget populære. Udseendet af sådanne strukturer er meget kreativt og smukt. Rummet køber et sofistikeret udseende, og design ideen giver dig mulighed for at lave loftet originalt. Loftet med brug af gips giver dig mulighed for at anvende forskellige versioner af lamper, justere mængden, form, indlejre belysningsenheder baseret på din smag og præferencer.

Anvendelsen af ​​hængende lofter har fordele i forhold til brugen af ​​andre materialer:

 • ved hjælp af gips kan du endda ud fejlene i loftet;
 • der er ikke behov for at udføre forberedende arbejde inden installation af stræklofter
 • Under materialet kan du skjule alle ledninger, udstødningsrum;
 • en masse plads til fantasi, evnen til at lave multi-level projekt.

Men sammen med disse fordele er det værd at bemærke de negative aspekter ved brugen af ​​sådanne designløsninger:

 • lofthøjden vil falde med ti centimeter;
 • installationen af ​​loftet i sig selv kræver ikke særlige færdigheder, men installation af belysning og arbejde med en elektriker skal foretages af en specialist - ukorrekt tilslutning af belysningsarmaturer forårsager ofte et kredsløb og en brand.

Typer af suspenderede strukturer

Et hængende loft kan dekorere og offentlige institutioner og boligareal. Det er meget svært at vælge et materiale, især for en almindelig køber, der ikke er bekendt med detaljerne i strukturerne. Der er sådanne typer af suspenderede lofter:

 • fra gipsvægge;
 • fliselofter
 • stræklofter
 • modulære design;
 • aluminium lofter.

Overvej hver af mulighederne mere detaljeret.

Gipsplader lofter er en mulighed for at vende rundt og komme op med nogen form af loftet. Det kan være en konstruktion med brug af linjer, firkanter, niveauer, figuredele. Nicher og overgange, ledges og dekorative fragmenter er tilladt. For et godt resultat er gipsvæg fastgjort til profiler, som kan modstå strukturen og styrke den. Jo mere komplekse designet er, desto mere travlt er det for mesteren, men resultatet vil gerne være godt i lang tid. For at øge effekten af ​​monteret belysning. Her kan du også bruge alle armaturer. Det kan være glødelamper, LED, halogen eller energibesparende lamper.

For værelser med et normalt fugtighedsniveau anvendes standardplader af gipsvægge til "våde" rum, såsom et vaskeri, bad, pool, det er tilrådeligt at bruge vandtæt materiale. De kan være almindelige vandtætte plader og vandtætte superplader.

Monteringsmateriale er en støjende og støvet begivenhed. For at udføre arbejdet er det nødvendigt at invitere en specialist, hvis du planlægger at installere et gipspladerophæng, skal du selv invitere en assistent, da du ikke selv kan udføre dette arbejde.

Fliselagte lofter er ikke så behagelige som gipsplader. De anbefales at blive installeret i kontorlokaler i lagerrum. Køberen er imponeret over den lave pris, alsidighed, hurtig monteringshastighed. Der er almindelige plader, der er fugtighedsbestandige. Ulempen ved dette materiale er dens manglende evne til at overføre mekaniske effekter. Materialet bryder let, når det falder. Men dens lave omkostninger balancerer ulempen ved en sådan plan.

Aluminium lofter er lameller af to typer af længde: tre og fire meter. Skinnernes bredde spænder fra fem til tyve centimeter. Materialet er dækket med forskellige nuancer: under sølv, forgyldning, forkromet belægning. Overfladen kan varieres - fra flad til præget.

Ved hjælp af dette materiale fremstilles tre grundlæggende konstruktioner:

 • Italiensk stil;
 • designer stil;
 • Tysk stil.

Den lette konstruktion giver dig mulighed for at installere loftet uden yderligere fastgørelse, det er slidstærkt og giver rummet et forretningsmæssigt udseende. Et lignende design anvendes i private lokaler.

Modulære designs er muligheder, der kombinerer forskellige elementer. De kan være af flere typer:

 • flise;
 • raster eller kassette
 • stativ og tandhjul
 • cellulære.

Anvendelsen af ​​modulære designs gør det muligt at niveauer loftet, kombinere nuancer, skabe dekorative elementer og mønstre. Sådanne strukturer er let monteret og kan installeres uafhængigt, da de er relativt lette.

Suspended ceiling suspenderet type

Strækloft kræver mere opmærksomhed og en detaljeret beskrivelse af designet. Strækloft er det mest populære blandt alle hævede lofter. Det er efterspurgt og anerkendt som en af ​​de bedste. Sådanne lofter er lavet af tynd film eller stof, hvis mønster svarer til arealet af loftoverfladen og er stramt på en speciel ramme. Afhængigt af typen af ​​materiale vil konstruktionen blinke, overløb, have en reflekterende overflade eller være anderledes end et frisk hvidkalkede loft. Lysgeneratorer er indbygget til belysning.

Strukturstrukturer er i stor efterspørgsel, da et stort udvalg af materialer giver dig mulighed for at skabe forskellige overflader til smag, rummet er forvandlet, det ser luksuriøst og elegant ud. Når et sådant loft er monteret hurtigt, behøver materialet ikke særlig pleje. Den har høj fugtighedsbestandighed. En, men meget stor ulempe, er dens høje pris.

Fordelene ved at installere en ophængt struktur er sådanne øjeblikke:

 • Strækloftet kan installeres i forskellige typer lokaler, de bærer både lave og høje temperaturer og temperaturfald;
 • Modstandsdygtig over for mekanisk beskadigelse, et sådant loft er så let at ikke skære
 • hvis oversvømmelse opstår, må du ikke sænke, men fordele vandet jævnt
 • loftets overflade er imprægneret med midler. Som afviser støv, som følge heraf er det meget nemt at tage sig af overfladen, hvis det er nødvendigt, kan du bruge en våd svamp, det beskadiger ikke overfladen.

I et værelse med et sådant design er det meget let, fordi det afspejler og styrker lyset.

Ophængt loftkonstruktion

Nu hævede lofter er meget populære, ligesom enhver konstruktion, det har sine egne fordele og ulemper, men i næsten alle kontorer, lejligheder eller saloner kan du se forskellige typer af lofter. Afhængigt af designfunktionerne er der følgende typer af designs:

 • maske
 • flise;
 • kassette;
 • gitter;
 • stativ og tandhjul
 • faststof;
 • dekorative.

I form af at udstyre sådanne strukturer:

Installation af enhver form for loftbelægning indebærer at arbejde mindst to personer uafhængigt og endda en nybegynder anbefales det ikke at foretage sådanne manipulationer.

Suspenderet lofter med fordele

Suspenderet version med baggrundsbelysning er meget smuk, hyggelig og elegant. Sådanne designs er populære og populære på grund af en række omstændigheder:

 • lav vægt af det endelige design;
 • nem montering
 • ingen grund til at forkoge overfladen;
 • evnen til at skjule ledninger, lukker.

Gipsplademateriale er perfekt kombineret med andre typer. Mulig forskellig design idé.

Det er også muligt at anvende forskellige belysningsarmaturer afhængigt af:

 • økonomiske muligheder;
 • Formen og typen af ​​loftoverfladen;
 • isolerende materialer;
 • belysningsarmaturer

Typer af loftbelysning

For at montere baglygten i ophængte lofter anvendes disse typer lamper:

 • punkt - budgetmulighed, der bruges til natbelysning eller zoneinddeling af lokalet
 • LED - billig, hvilket giver et diffust lys, langt liv;
 • klassisk - den sædvanlige lysekrone, som ikke altid er kombineret med typen af ​​ophængt loft
 • dagslys - økonomiske og langtidsanvendte enheder i lokaler, nem at installere, men meget følsomme for spændingsfald i netværket;
 • Fiberoptisk - sådanne lamper kan skabe effekter, er dyre, installeres med stor indsats, tag højden af ​​rummet.

Der er anbefalinger, som bør være opmærksom på, før du installerer baggrundslyset:

 • det er bedre at installere zonalys med flere dim lyskilder end en meget lys en;
 • Baggrundsbelysningsoptionen bør udtænkes på forhånd, for at afgøre, om denne mulighed vil fremhæve de rigtige steder;
 • Når du installerer baggrundslyset i køkkenet, er det tilrådeligt at oplyse arbejdsfladerne og den fælles del separat.
 • i soveværelset skal installeres belysning over vigtige interiør elementer - over sengen, bordet, garderobeskabet;
 • i korridoren er det også at foretrække at gøre zoning af belysningsanordninger;
 • veletableret belysning vil fremhæve designidéer, såsom stjerneskygge, nordlys og lignende;
 • Forskellige kontakter er monteret til forskellige zoner;
 • Inden installation af enhederne skal der udarbejdes en detaljeret plan, hvorpå typen, størrelsen, placeringen af ​​belysningsenheder og omskiftere skal noteres.

Monteringsvejledning til loftet

Belysning på overfladen af ​​loftet af gipsplademateriale udføres oftest på to måder:

At udføre den første mulighed er ganske let: et hulrum er lavet i loftet og en belysningsenhed er installeret. Den samlede vægt af belysningsindretninger må ikke overstige 10 kg, da loftet ikke modstår belastningen.

For den anden mulighed foreslås det at installere armaturer i en særlig niche mellem gipsplader. Denne mulighed ser meget godt ud, da lysets strøm er tydeligt rettet nedad.

For at færdiggøre installationen af ​​det hængende loft er det vigtigt at forberede værktøjerne:

 • drywall;
 • profiler;
 • suspensioner;
 • lås;
 • fælles mesh;
 • saks til metal;
 • tænger;
 • skruetrækker;
 • skruetrækker;
 • spatel, kitt;
 • lamper.

Ophængt loft alene, med egne hænder, er ikke let at installere. Hvis du er fast besluttet på at gøre dette uden involvering af specialister, skal du gøre dig fortrolig med det teoretiske grundlag og forsøge at se selv hvordan andre gør det. For en vellykket gennemførelse af arbejdet er det nødvendigt at beregne mængden af ​​det krævede materiale, forberede værktøjerne, planlægge placeringen af ​​belysningsenhederne. Forudsat at du er sikker på dine evner, og når du tiltrækker en assistent, er det helt muligt at lave et nedhængt loft på egen hånd.

Teknologi installation gipsplader falsk loft

Det første trin i installationen af ​​loftet er enheden af ​​den øverste niveau ramme. Dette gøres sådan:

 • mærke ti centimeter fra niveauet af loftoverfladen omkring hele rummetets omkreds;
 • på et nummer for at placere startprofiler;
 • arrangere hovedprofilen
 • Placer jæger korrekt mellem profilens hoveddele.

De resulterende rammeblade, sikres med skruer.

Alle faser kan opdeles i følgende:

 • monteringsboks til belysning;
 • gipsplader gipsplader;
 • installation og tilslutning af udstyr til belysning.

Falsk loftsbelysning

Det faktum, at du kan zoned fremhæve værelset gør ophængte lofter endnu mere attraktive at bruge. Belysning er ikke udført spontant, det er nødvendigt at planlægge typen af ​​belysning, mængde og kvalitet af lamper. Belysningen af ​​loftet kan opdeles i tre grupper:

 • generel belysning;
 • detaljeret belysning;
 • belysning til stemningen.

Til generel belysning anvendes centrale lamper, til detaljeret belysning er zonelys nødvendig, og stemningsbelysning kan skabe ethvert miljø - arbejde, intimt, festligt.

Du kan gøre dit hjem originalt og stilfuldt ved hjælp af hængende lofter og belysning. Et stort udvalg af materialer giver dig mulighed for at oprette mesterværk design, der vil være i en enkelt kopi. Du kan kende mere detaljeret med mulighederne for nedhængte lofter, algoritmen til montering af baggrundsbelysningen, funktionerne og forskellige belysningsarmaturer.

Moderne loftbelysning - 25 bedste ideer

Før vi overvejer de vigtigste muligheder og ideer til belysning af loftet, vil jeg gerne bruge lidt tid på de krav, der stilles til dette problem. Det skal også præciseres, at disse krav ikke kun vedrører lampens layout, men også deres design samt designfunktioner.

Så under el-arbejde bør du overveje følgende krav:

 1. Lyset skal fordeles jævnt over hele området.
 2. Alle lamper (eller hver specifik gruppe) skal have samme effekt, lys spektrum og belysningsintensitet. Ellers vil der ikke være nogen harmoni, og interiøret vil mærkbart forringes.
 3. Lampene skal være økonomiske, lyse og på samme tid holdbare. Ledere i dette tilfælde er LED-lamper.
 4. Hvis loftbelysningen er skjult, skal lampens krop være skjult i en speciel kant.
 5. Loftets design (eller andre produkter) skal kombineres med møbler og vægdekorationer.
 6. Pærer bør ikke blinde øjnene. For at skabe en blød "oversvømmelse" baggrundsbelysning, peg lampen op. For at skabe et stærkt lys skal lampen se ned.
 7. Alle ledninger skal være skjulte. Når den elektriske ledningsrute skylles, falder den under vægbeklædningen. Med åbne ledninger skal du skjule det i specielle kabelkanaler (oftest anvendes denne mulighed ved installation af elektriske ledninger i et træhus og garage).

De mest populære lamper

Oftest til belysning af loftet i huset og lejligheden kan man bruge:

 • lysekroner;
 • projektører;
 • retningslyslamper;
 • LED- og neonbånd.

Overvej funktionerne ved brugen af ​​hver mulighed.

Lysekroner er en klassisk måde at belysning ikke kun loftet, men også hele rummet. Der er ingen særlige krav til dem, det eneste er vægten. Dette skyldes det faktum, at når der tilsluttes en lysekrone, kan nogle typer lofter ikke modstå belastningen og sammenbrud (for eksempel gipsplader). Lysstyrken af ​​disse produkter er ret diffus og lys, så i de fleste tilfælde er kun en lysekrone tilstrækkelig til hele rummet. Fordelen ved disse enheder ligger i deres alsidighed - du kan nemt lave en tofladt loftbelysning og endda en skråstilling (hvis du bruger en hængelampe på en kæde).

Spotlights tilhører den moderne version af baggrundslyset. De er eksterne og indbyggede type. Den første mulighed fylder bedre overfladen med lys. Produkterne har mange fordele, hvis vigtigste er simpel installation og attraktivt udseende. Ulempen er, at nogle lyskilder kan beskadige overfladen ved opvarmning. Et sådant problem opstår ofte med hængende lofter.

Lampe af et retningslys kan belyse en bestemt zone, siden deres lysstrøm er ikke diffus, men koncentreret i et område. Oftest bruges sådanne produkter til visuelt at ændre et rums område. Desuden kan retningslampe bruges til at fremhæve bestemte områder af rummet selv, for eksempel køkkenets arbejdsområde.

LED- og neonbånd er velprøvede, når du installerer skjult loftsbelysning. Produkterne passer ind i de forberedte taggrunde og fungere som et dekorativt lys til rummets omkreds. I dag bruges LED-striber i køkkenet, soveværelset, entreen og stuen. Badeværelse på grund af høj luftfugtighed er ikke egnet til disse produkter.

Du kan også belyse overfladen med loftlamperne, men de bruges sjældent. Dette skyldes det faktum, at lysets lysstyrke har en lille dispersionsrute, og dimensionerne tager meget plads.

Baggrundsbelysning indstillinger

Til dato er der mange muligheder for belysning af loftet med dine egne hænder. Den vigtigste faktor ved hvilken en passende løsning bestemmes, er overfladens designfunktion. Nyligt brugt beton, træ, loftslofter og lofter.

suspenderet

Det er en gipspladskonstruktion, monteret på en ramme lavet af profiler. Til loftbelysning af gipsvæg bruges oftest installation af spotlights. Produkterne kan installeres i en spiral, langs konturen og i træk (alt afhænger af rummet). Belysning skal projiceres under reparationer, da der oprettes et gipspladeramme På dette tidspunkt er det nødvendigt at passe på at lægge ledningen til installationsstedet for alle kabinetter.

Også for denne mulighed kan bruges fastgørelse lysekroner, det vigtigste er bare at vælge den rigtige måde at reparere produkter. Hvis kroppen ikke er tung, kan den fastgøres til betonloftet ved hjælp af en speciel krogdyk eller en sommerfugl. For tyngre lysekroner er det nødvendigt at give en forankring. LED strips bruges i tilfælde af at der er en speciel tagskærm til skjult belysning. I dette tilfælde passer båndet med strømforsyningen helt ind i omkredsen.

spænding

Ved belysning af lofter er tingene meget mere komplicerede. Dette skyldes, at PVC-tape, som faktisk er spændt, har lav mekanisk styrke og varmebestandighed. Det er med andre ord umuligt at vedhæfte lamper til filmen, da under denne vægt bryder den straks. Selv når du opretter en speciel montering, skal du passe på, at lampen ikke brænder filmen. Et sådant problem kan opstå ved brug af glødelamper og halogenhætter.

I dette tilfælde viste spotlights sig at være den mest succesrige siden de er fastgjort til specielt forberedte pladser, og lysdioderne selv producerer praktisk taget ikke varme. Det er bedst at bruge produkterne i den ydre type i dette tilfælde, da de har en gengivet lyskilde. Hvis du allerede har installeret en krog under lysekronen, kan du lave loftbelysningen med denne lampe. Alt, hvad du skal bruge, er at skære et hul til ledninger i filmen under reparation, tilslut dem til lysekronen og gem under det dekorative dæksel, der findes i sættet.

Når du bruger LED tape, kan du lave et skjult belysningsloft. I dette tilfælde skal du stadig lave en strimmel under båndet lidt under filmens niveau. Materiale til designet er udvalgt til din smag, men en enklere mulighed er polyuretanskaksel. LED-tape har vist sig at belyse lofter på flere niveauer, især i kombination med andre armaturer, f.eks. Med spotlights.

Hængslede lamper anbefales at installeres på væggene og styrer lyskilden opad.

Vi gør opmærksom på, at belysningen af ​​strækloftet har en funktion. Hvis filmen er blank, så vil alle lyspærerne reflekteres på overfladen, og som du forstår, bliver deres antal visuelt fordoblet. Nogle gange spilder denne konsekvens det indre af rummet. Også reflektion påvirker interiøret, hvis lysekronen er snavset (dette vises straks) eller hvis lysdioden er lagt ud skævt.

Beton / træ

Belysning af et træloft har ingen særlige krav, som det er tilfældet med beton. Selvfølgelig vil en lysekrone, som en retningslygte, i dette tilfælde føle sig selvsikker, fordi ankeret (eller hanken) pålideligt vil "sidde" i loftet. Stilfulde lysekroner er velegnede til belysning af træbjælker eller klapbræt.

Hvad angår spotlightsne, så er de upassende at anvende, fordi meget mere kompliceret installationsarbejde i loftet af træ.

LED-strimmel kan bruges, men installationsprocessen ligner den forrige - du skal tænke over og lave en speciel snørebånd for at gøre det uden en lysekrone. I et træhus i landet kan du endda bruge væglamper, der peger opad, hvilket vil skabe en hyggelig atmosfære i rummet.

Interessante ideer

Endelig vil jeg gerne give nogle interessante ideer om installation af belysning i hvert af værelserne.

Korridoren

Meget ofte er korridoren i lejligheden et ubelejligt rum: smal og langstrakt eller lille, hvor der ikke er plads til at lægge et klædeskab. I dette tilfælde kan situationen forbedres visuelt ved hjælp af designteknikker. For at belyse loftet i en smal lang korridor, kan du installere flere lyse spotlights rettet strengt nedad langs hele stien, som visuelt vil forkorte rummet,

Hvis du tværtimod skal øge rummets størrelse, skal produkterne rettes opad, som vist på billedet.

køkken

Vi dækkede belysningen i køkkenet i detaljer i den tilsvarende artikel. Hvad angår loftet, skal det bemærkes, at det i dette tilfælde er bedst at anvende flere grupper af spotlights og LED stripe. Sidstnævnte vil øge det ledige rum og skabe et kreativt interiør.

soveværelse

Alt kan bruges til at belyse loftet i soveværelset: fra sconces til gulvlamper. Hvis soveværelset er lille med et lavt loft - lygter lamperne opad og lyser rummet fra alle sider. Denne ide vil tillade, som du forstår, at øge rummets størrelse.

Rummeligt soveværelse kan reduceres ved hjælp af lamper, der er rettet strengt ned ad muren. I dette tilfælde bliver loftet mørknet og derfor udeladt.

Stue

Meget ofte ved hjælp af loftbelysning i stuen skaber en "højdepunkt" af interiøret. Til dette formål er LED strips og spotlights arrangeret i flere rækker.

Også i gangen kan du bruge designer lysekroner, hængslede lamper og sconces, rettet opad. For at oplyse stuen i højteknologisk stil kan du lave "stjerneklar himmel" lys som vist på billedet ovenfor.

badeværelse

Vi talte også om badeværelsesbelysningen, så vi råder dig til at studere dette materiale i detaljer.

Det eneste, jeg gerne vil bemærke, er at sørge for, at der er et lyst lys i badeværelset, hvilket ikke vil bidrage til at støbe skygger fra genstande, ellers vil barberingsprocessen, bading og påføring af makeup være betydeligt kompliceret. Lys belysning i badeværelset kan opnås ved brug af specielle fluorescerende lamper i et vandtæt hus.

Foto eksempler

Til din opmærksomhed den mest originale foto belysning loftet i huset og lejligheden:

Loftslamper

Nogle gange i færd med at reparere en lejlighed, kommer meget interessante ideer om hvordan man kan dekorere loftet komme i tankerne. Nogle af dem er relateret til belysning. Ofte beslutter designere eller endda husejere selv, at loftet, der oplyser omkanten, vil se meget attraktivt ud. Og for at realisere denne ide, har du brug for en LED-strimmel.

Hvorfor har vi brug for lys

Fremhævning af loftet med LED'er er nu et af de mest anvendte designløsninger. Hvis du beslutter dig for at omdanne værelserne i dit hus grundigt, så hjælper det dig med at gøre det med den største effekt.

Tip! De første eksperimenter med LED-belysning begyndte i de ikke så fjernt 70'ere af det tyvende århundrede - det var da, at LED'erne selv optrådte på markedet. Men på det tidspunkt var de endnu ikke af en sådan kvalitet, at de kunne bruges i boligområder med det formål at organisere belysning, da de irriterede øjnene.

Stretch loft med LED lys

Tidligere blev kun sconces brugt som yderligere belysning eller belysning i værelserne, og senere fremhævede spotlights. Det er dog LED'erne, der har vist sig at være den mest succesfulde mulighed for montering af et skjult baggrundslys - du vil ikke altid have lyskilderne synlige for alle. Desuden giver LED'er mulighed for at realisere ekstremt interessante belysningsmuligheder, og ikke kun ekstra, men også grundlæggende.

Loftbelysning på flere niveauer

Hvad er godt, nøjagtigt LED-taklamper?

 1. Det giver dig mulighed for at indse ideen om et skjult baggrundslys - lyskilden, det vil sige LED-båndet, lægges, så det ikke kan mærkes af en person, men samtidig giver meget lys og skaber en glødende aura i rummet.
 2. Sådan baggrundsbelysning er let at montere selv.
 3. LED belysning i visse tilfælde kan fungere som den vigtigste kilde til lys.
 4. Det er en mulighed for at realisere de mest lydige fantasier og designbeslutninger vedrørende lys og farve.
 5. Baggrundsbelysningen kan ikke kun være hvid eller gul - LED-bånd er tilgængelige i forskellige farvevarianter.
 6. Ud over LED'erne kan du bruge fiber - en fremragende "leder" af lys, hvilket udvider mulighederne for at organisere baggrundslyset markant.
 7. Lysdioder under drift forbruges lidt elektricitet og derfor omkostningseffektiv.
 8. På baggrund af baggrundsbelysningen kan du tydeligt skelne mellem områder i rummet, hvis det er nødvendigt.
 9. Endelig kan baggrundsbelysningen udføre den sædvanlige dekorative rolle.

Fler niveau loft med belysning

LED-loftbelysningen har sine ulemper. Der er ikke mange af dem, men du bør vide om dem, hvis du planlægger at installere det i din lejlighed.

 1. Brug af farve lys er ikke altid et plus. Sommetider kan sådan belysning irritere øjnene. Derfor vil det være fantastisk, hvis du overvejer muligheden for at ændre baggrundslysets farver under installationen.
 2. LED'erne er ikke billige, men de er billigere at vedligeholde på grund af det lave strømforbrug.

LED lys til loftet

LED'ens levetid er stor nok. Nogle producenter hævder, at dette lille lys kan brænde i omkring 100.000 timer. Men tillid til dette tal er ikke meget værd. Faktum er, at LED-båndet over tid begynder at skinne ikke så klart. Servicetiden for dette belysningselement er perioden fra begyndelsen af ​​idrifttagningen til det øjeblik, hvor dets lysstrøm reduceres med 30%.

LED-strimlens struktur

Tip! Hvis du bruger LED-belysning ikke mere end 6 timer om dagen, fungerer båndet korrekt i ca. 10.000 timer. Det vil sige, faldet i lysstyrken af ​​det menneskelige øjens glød vil bemærke ikke tidligere end efter 4 år med denne LED-strimmel.

Typer af belysning

Der er flere typer belysning, der kan udstyres indendørs.

Tabel. Typer af belysning til loftet.

Loftsbelysning

Loftsbelysning hjælper ikke kun med at oplyse rummet, men er også ansvarlig for bevarelsen eller brydningen af ​​dens proportioner. Hvis du vælger lyset forkert, kan du helt ødelægge hele billedet. På grund af loftsdækslets specifikationer er der flere forskellige måder at belysning på, som vi nu vil forsøge at forstå.

Særlige egenskaber

Loftsbelysning er valgt individuelt for hvert værelse afhængigt af dets funktioner. For eksempel at gøre belysning korrekt til lave lofter eller til bjælkelofter, skal du bruge to helt forskellige tilgange. I det første tilfælde er det bedst at installere den indbyggede belysning, da den visuelt vil tilføje højde og i andet tilfælde - for at fremhæve loftet på to plan med en rustik lysekrone eller loft, afhængigt af rummets stil.

Nu er det moderigtigt at fremhæve loftet omkring rummets omkreds, men det er ikke altid passende. Nogle gange er det meget bedre at erstatte skjult båndbelysning med LED-spotlights, især hvis rummet er stort. Så du kan opnå et ensartet belysningsniveau i hvert hjørne.

For at tage højde for alle mulige nuancer skal du sikkert planlægge placeringen af ​​loftlysene på forhånd. Dette er især vigtigt, da nogle takkonstruktioner øjeblikkeligt kan "tune" til de øjeblikkelige ønsker hos ejerne. For eksempel i tilfælde af hængende lofter, hvis du ikke lægger ledningerne på forhånd, skal hele lærredet trækkes. Specificiteten er sådan, at loftet for armaturernes placering skal styrkes og limes på de rigtige steder, og alle disse procedurer udføres, inden det er fastgjort.

Hvordan man arrangerer?

Den korrekte placering af loftslysene er nøglen til succesen af ​​en smuk rumplacering. For at gøre alt rigtigt skal du lave en planlægning af møbler i den indledende fase af reparationen. Så du vil vide præcis, hvor du har brug for at øge lyset, og hvor derimod en smule dæmper rummet.

Normalt når man placerer loftlysene, anvendes følgende regel: understrege belysningen har brug for alle vigtige detaljer. Det kan være en sammensætning af fotografier på væggen, en læserestol, et spisebord, hvor hele familien samles - alt. Hvis du ved på forhånd, hvor du planlægger at lægge en sofa eller hænge et spejl, vil planlægningen blive meget lettere.

Hvis du planlægger at installere ikke kun en enkelt lysekrone, kan du ikke lade tænke på baggrundsbelysningen for senere. Dette er fyldt med skader på hele rummet på grund af forkerte lys accenter.

Valg for strakt lærred

Til loftslofter anvendes tre typer loftlamper: en vedhængslampe, forsænket belysning eller belysning omkring omkredsen. Sidstnævnte mulighed er især fælles for gipspladerlofter, da det giver mulighed for at understrege en interessant sammensætning på flere niveauer.

En hængende lampe kan ligge lige i midten af ​​rummet, i hvert fald flere steder. Det er ikke forbudt at anvende flere forskellige typer lysekroner. Dette er gjort med det formål at opdele rummet i zoner, især når det gælder store studiolejligheder. Når man vælger lamper til lysekroner, skal det bemærkes, at deres effekt ikke skal være over 40 W, hvis lampen er tæt på loftet, ellers kan loftet blive deformeret.

Installation af lamper i loftet - vi planlægger og tilslutter

Hvis du har planlagt at installere armaturer i et falsk loft selv, vil det være nyttigt at behandle detaljerne i en sådan operation i detaljer. Derefter vil installationen sikre uafbrudt og højkvalitets arbejde med lyskilder.

Suspended ceiling spotlights - nuværende belysning

Suspended ceiling designs i dag nyder stor popularitet blandt elskere af smukke interiører i forskellige boligområder. Til sådanne lofter bør belysningsudstyr vælges omhyggeligt. Dette skyldes det faktum, at lamperne på dem udfører ikke kun en praktisk funktion. De gør det også muligt at opdele værelser i flere separate zoner og danne et harmonisk design af rummet.

Belysning med spotlights

Traditionelle glødelamper bruges nu sjældent. De er en forældet belysningsmulighed - uøkonomisk og ikke i tråd med moderne tendenser i design af stuer. Tungvægte lysekroner monteret på en ophængt struktur giver heller ikke meget mening. Især hvis højden af ​​rummet er beskeden størrelse. I stedet for voluminøse lysekroner og almindelige lamper i vores dage kom bedre belysning. Hvis du planlægger at oprette et originalt loftdesign, anbefaler eksperter, at du bruger LED- eller spotbelysningsudstyr til dette formål.

Den første af disse kræver et minimum af elektricitet, de er kendetegnet ved en lang levetid. Men som en fuldverdig kilde til belysning bliver de normalt ikke brugt, hvilket er forbundet med en objektivt lav effekt af sådanne lamper. Ofte er de indstillet til at fokusere på eventuelle indvendige detaljer.

Men spotindretningerne (de kaldes ofte pletter) anerkendes af fagfolk som en ideel mulighed for højkvalitets indendørs belysning. Sådanne lamper bruger forskellige typer lamper, de arbejder fra netværk med en spænding på 12 og 220 V, afviger fra hinanden i en konstruktiv ordning. Præcis punkt enheder er nu monteret på ophængte strukturer i de fleste boliger. Pletterne fordeler ligeledes lyset rundt i rummet. Samtidig gøres installation af spotlights i et hængende loft med hånden. Om det videre.

Hvad er nødvendigt for installation af pletter - vi vælger og køber elteknik

For at installere lyskilder af interesse for os, skal du købe lamperne selv og lamper til dem - halogen eller fluorescerende (du kan også bruge traditionelle glødelamper, men du bør undvære dem), strømforsyningskabel, eltape eller specialvarmekrympe (isolering), ærmer ) til ledningsforbindelser, skift. Lampeffekt til hængende loft må ikke være mere end 40 watt. Hvis du tager stærkere produkter, kan loftkonstruktionen blive forringet på grund af for høj varme.

Halogenlamper er dyre. Men på den anden side har de mange driftsmæssige fordele:

 • kompaktitet (deres højde overstiger ikke 4 cm)
 • høj rentabilitet
 • bredt lys spektrum.

Sådanne pærer arbejder med en transformer, der sænker spændingen til 12 V, eller fra et normalt netværk. Du kan tilslutte en lysdæmper til dem, hvis du vil selvstændigt justere lysstyrken af ​​halogenlyset. Men dimmeren er ikke forbundet med fluorescerende produkter. Ja, og dimensionerne af disse pærer er store nok, hvilket komplicerer processen med at installere dem i falske lofter. Den elektriske ledning til installation af belysning er valgt under hensyntagen til det specifikke materiale, hvorfra loftkonstruktionen er konstrueret.

Hvis du laver det af plast eller træfiberprodukter (MDF), skal du købe et kabel RKGM (det er kendetegnet ved et højt brandniveau). Til gipsplader og aluminiumslofter kan en enklere VVG-ledning med tre eller to ledere anvendes. Terminal blokke købe nogen. Men husk - disse elektriske stik er kategoriseret regelmæssigt serviceret. Det betyder, at du skal kontrollere deres stramning hver 6. måned. Ellers er der sandsynligheden for deres charring forårsaget af opvarmning af armaturerne.

Lignende problemer opstår ikke i tilfælde, hvor ledningerne er forbundet med kobber-tinnede (eller rent kobber) ærmer. Derfor er det bedre at bruge dem. Vi tilføjer det for at beskytte områder af forbindelsesledninger med belysningsarmaturer, skal du altid bruge et varmekrympeslange eller almindeligt elektrisk tape. Direkte montering af en spotlight i et hæftet loft udføres i flere faser:

 1. Belysningssystemdesign.
 2. Elektriske ledninger til de punkter, hvor lyspærerne vil blive placeret.
 3. Oprettelse af huller til belysningsenheder.
 4. Tilslutning af inventar, deres fiksering og efterfølgende testning for ydeevne.

Nedenfor vil vi snakke om alle disse faser mere grundigt, så du nemt kan gøre belysningen med dine egne hænder.

Belysning installation - ingen grund til at være en elektriker for at få det rigtigt

Konstruktionen af ​​belysningssystemet til lofter er udviklet, før alle elementer i den ophængte konstruktion er monteret. Dette er især vigtigt, når du implementerer loftsløsninger på flere niveauer. På dette stadium er det vigtigt at huske, at armaturerne skal være mindst 0,6 m væk fra vægfladerne, og der skal opretholdes en afstand på ca. 100 cm mellem de enkelte belysningsenheder. Designet udføres således, at ingen armatur falder på de dele af slangen, som efterfølges vendt materiale.

Også før rammens dannelse skal du udskille ledningerne (hver lampe skal tilsluttes til eget ledninger), og derefter fastgøre de elektriske kabler. Så er det slet ikke svært for dig at få ledningerne efter at have boret huller til lamperne og tilslut dem. Fastgørelse af ledningerne er ønskeligt at producere plastikbånd. Fastgør fikseren med noget kabelslæk, ikke overtræk det. Således beskytter du ledningerne fra brud under dens termiske deformation, der observeres under brug af belysningen.

Sørg for at lave små sløjfer (centimeter på 13-15) på steder, hvor hullerne til lamperne skal bores. I dette tilfælde vil det være meget nemt for dig at forbinde ledningerne.

Efter installation af loftkonstruktionen skal du begynde at lave huller i huden. Denne operation er nemmest at udføre en krone på træ. Det bruges også til at forberede hakene til installation af kasser til stikkontakter. Tværsnittet af de teknologiske huller vælges som følger. Borede huller skal have en diameter, der er lidt mindre end størrelsen af ​​den indvendige del af pletten og 3-4 mm større end den ydre del af belysningsenheden. Normalt er hullernes størrelse 6-7,5 cm.

Nu kan du tilslutte ledningerne til individuelle lamper. Træk kablet til præfabrikerede sløjfer, skær det i en bøjning, glat det ud. Derefter forbindes ledningen (den ene kant er forbundet til forsyningskernen, den anden er fastspændt i terminalen på stedet). Det er vigtigt ikke at lave en fejl. Læs omhyggeligt markeringene på lysarmaturet (nul er angivet med bogstavet N, fasen med bogstavet L). Som du forstår, udføres alt arbejde med elektriske ledninger udelukkende i et deaktiveret rum.

Det næste trin - fastgørelsesarmaturer. Det er alt elementært. Fold tilbage hæfteklammer på siderne af stedet. Indsæt dem i loftet struktur. Efter denne installation vil beslagene selv trykke på armaturet til loftet. Nu kan du tilslutte strømforsyningskabel til el-boksen og kontakten. Tænd lyset og beundre, hvor elegant du kan dekorere dit loft med punkterede enheder. Bemærk, at LED-lamperne er monteret på samme princip. Men de skal nødvendigvis tilsluttes en spændingsspænding (op til 12 V) af strømforsyningen.

Tilrettelæggelse af belysning i hævede lofter: installation og ideer til forskellige lokaler | +70 billeder

De fleste foretrækker lofter til at dekorere ikke traditionelle tapet eller maleri, men strækker lofter. Disse er universelle konstruktioner, der ser meget attraktive ud. De anvendte belysningsenheder er bånd fra lysdioder og spotlights. Lad os se, hvordan du kan organisere belysningen i interiøret med hævede lofter.

Grundlæggende regler for belysning på et strækloft

I processen med at organisere belysning på loftslofter er det vigtigt at huske på, at intet kan fastgøres til lærredets overflade. Lerret er lavet af PVC film eller stofmaterialer. Den første mulighed bruges oftest, denne film har ikke super styrke og varmebestandighed. Installér ikke lamper med konventionelle glødelamper, ellers er der risiko for at smelte området ved siden af ​​enheden.

Ved installation skal du tage højde for visse krav:

 • Lyset skal være så jævnt fordelt som muligt i hele rummet.
 • Alle belysningsenheder eller en separat gruppe skal have samme effekt, spektrum og intensitet af belysning.
 • Det er bedre at vælge lamper ikke stærkt opvarmning og økonomisk. LED-pærer anses for at være førende i kvalitet - de er ret lyse og holdbare.
 • Når man gør skjult belysning af apparatets tilfælde, gemmer de sig i specielle taggafler, der er fastgjort en ring rundt om lamperne for at undgå filmhastighed.
 • Loft og andre produkter skal kombineres med interiør, vægindretning og møbler.
 • For at oprette en blød baggrundsbelysning lyser op. For at få et stærkt lys skal lampen rettes nedad.
 • Ledningerne skal være skjulte. Hvis installationen er skjult, er ruten gemt inde i væggene. Skjult installation indebærer tilstedeværelsen af ​​kabelkanaler til ledninger.

Belysning beregning

For at beregne antallet af armaturer, skal du vælge en belysningsplan. Hvis en central lysekrone er installeret, installeres resten af ​​lysarmaturerne, hvor værelset ikke vil blive belyst af hovedlyset.

Ofte er belysningsanordninger placeret hvor mørke områder dannes, eller på steder, der kræver yderligere belysning, for eksempel et arbejdsområde.

Hvis der ikke er nogen lysekroner, så at arrangere belysning i et rum med et strækloft, er det nødvendigt at beregne antallet af armaturer, baseret på deres egenskaber og type. Antallet af enheder afhænger af deres placering - hvor der ikke er behov for stærkt lys, er lamperne ikke monteret. På andre steder er installationen påkrævet.

For at beregne det nødvendige antal lyspærer tages der hensyn til vigtige faktorer, som påvirker lysniveauet i rummet:

 • højden af ​​væggene;
 • rum dimensioner;
 • ordning med eller uden lysekrone
 • tilgængeligheden af ​​yderligere lyskilder.

Ved beregning er det vigtigt at tage højde for en anden parameter, som vil hjælpe med at bestemme antallet af armaturer - dette er lampens effekt, svarende til 20 watt pr. 1 kvadratmeter. m. Det er denne optimale værdi for alle typer lokaler. Summen af ​​kraften af ​​alle lamperne er delt af området. Hvis nummeret som følge heraf er mere end 20 W, har lamperne en overdreven lysstyrke, hvis mindre, så bliver rummet mørkt. Disse tal er relevante for muligheder uden en lysekrone i den centrale del.

Hvis der ikke er nogen måde at opgive lysekronen, udføres beregningen ved hjælp af en anden formel - karakteristikken for strømmen af ​​hovedkilden til belysning er vigtig. Lysekrone belyser områdets hovedareal og giver en stor mængde lys. I denne udførelsesform vil pletterne fra punktindretningerne fungere som en lokal belysning. De er placeret i visse områder, hvor de ikke kan klare sig uden at installere yderligere lamper.

Antallet af yderligere kilder til lys beregnes ud fra behovet for yderligere lys end den der kan give en lysekrone. Antallet af lamper kan variere meget.

Det anbefales at stole på flere regler:

 • Spots er ikke tættere end 30 cm fra hinanden.
 • Fra væggen til nærmeste lyse enhed skal være mindst 20 cm.
 • Det anbefales ikke at anvende lamper med en kapacitet på mere end 35 W i værelser med en lofthøjde på mindre end 2,7 m.

Ved beregning af vigtige og typer af lamper. Så halogenlampe med en effekt på op til 35 W kan belyse overfladen på 1,5 kvadratmeter. m. Ifølge denne regel viser det sig 20 watt pr. kvadratmeter. m. En energibesparende lampe med en effekt på 11 W kan belyse 1,5-2 kvadratmeter. m.

Lys accenter

Ved hjælp af belysningsanordninger accentueres let forskellige elementer af interiøret. Geometri og konturer i stuen vil fremhæve LED stripen. Den er fastgjort på et dobbeltsidet tape til de specielle tagskærme eller direkte til vinylloftet. LED'er er økonomiske, og deres glød er lyse.

Spotlights dybere ind i lærredet eller monteret på toppen. Hver metode har ret til livet, men virkningerne er helt forskellige. Gløden af ​​de indbyggede loftslamper bliver blød og diffunderet - det gælder i soveværelset såvel som i visse områder i det indre. Subdued Light bruges til at lave kompositioner på lofterne, det er også godt at bruge det i nicher og buer til at dekorere natlys.

Styr den ydre lampe til alle dele, og strålen vil være lys og koncentreret. Se på billederne - sådan placeres accenterne.

Spot- eller vedhængslys har mulighed for at justere - retningen af ​​lysflow er indstillet. De fremhæver arbejdspladser, en hyggelig lænestol, et arbejdsområde i stuen, ethvert sted i det indre.

Korrigering af rummet ved hjælp af lys

Stretch loft dækker et par inches fra vægens samlede højde. Moderne lejligheder er små, og denne ubehagelige kendsgerning kan betydeligt reducere rummet visuelt. Din opgave er at gøre loftet højere. Det vil hjælpe i alle de samme lys. Hvis du styrer lysstrømmen fra lysekronen og yderligere belysningsenheder til loftet, vil det virke højere end det faktisk er. Især godt, dette skridt er mærkbart på glatte vinyllofter.

I stuen med et blankt loft vil væglampe på væggen, hvis lys bliver rettet opad, også skabe illusionen af ​​flydende lofter - dette udvider også rummet. Se hvordan billedet ser ud som denne mulighed.

Korrigér geometrien i rummet ved hjælp af LED strip. Materialet er fleksibelt nok til at skabe ethvert mønster og en geometrisk form. Hvis båndet er gemt i loftet, vil det give mulighed for at forme geometrien - i den aflange hal eller i stuen vil LED-lyset rette de korte sider på loftet. Et firkantet rum gives et længere kig ved at montere dioderne på den lange side.

Med de samme bånd er det let at understrege trin i et flertallet loft. Hvis du ikke vælger overgange, ser de ikke ud som bulk, som det kræves af designet, og fusionerer ind i en solid struktur.

Belysning muligheder

Nu er der muligheder for at organisere belysning i indretningen. Disse er traditionelle lysekroner, LED-bånd, spotlights, stjerneklar himmel og komplette løsninger. Den mest velkendte mulighed - den centrale lysekrone. Stilfuldt stort, det kan være et højdepunkt i rummet, kan give tone til hele rummet.

Spotlys vil give interessante designbelysningsløsninger. Disse er uendelige muligheder. Du kan fremhæve nogle indvendige detaljer, zoneinddeling, anvende lys scenarier.

Ved at kombinere disse løsninger med hinanden kan du få meget interessante lys sammensætninger. Se, hvordan det kan se ud på billedet. Et sådant projekt fortjener en kommentar.

Lysarmaturer

Der er mange forskellige klassifikationer af belysningsudstyr: de adskiller sig i designfunktioner, design og type lampe:

 • I henhold til metoden til armaturer er forskellige armaturer afskærmet eller traditionelle lysekroner, overhead, indbyggede løsninger.

Forsendelsesmodel af lampen

 • Ved antallet af lyskilder udsender punkt, cascading. Af det faktum, om der er mulighed for på en eller anden måde at regulere lysstrømmen, udsender de statiske og roterende modeller.

Indbygget spotlight

Spotlight drej lys

 • Ifølge belysningskilden kan LED-løsninger til et strækloft, enheder med halogenlamper, fluorescerende udstyr skelnes.

Montering af spotlights i spændingsstrukturen

Hvis du vælger lysarmaturer, bør du foretrække lavspændingsprodukter for ikke at beskadige lærredens strækloft. Modeller af den skjulte type købes hos dokumenterede producenter. Installationen af ​​lamperne udføres således, at lysstrømmen falder til gulvet og ikke til loftet.

Installation af lys bør være så forsigtigt som muligt - loftet er så sart at det er meget nemt at beskadige. Til installation, skal du bruge armaturet selv, lim, såvel som en kniv. Installation er ikke mulig uden en speciel ring og akrylkasse. Før installation skal al kommunikation allerede udføres.

1. Monter først profilen. På en bestemt markeret højde fastgør de en kasse under lampen. Hver kasse skal have en møtrik til højdejustering. Bunden af ​​kassen bør altid ikke være lavere end det planlagte niveau af strækstof.

2. For at huske installationsstedet er de markeret med en laser på gulvet. Dernæst strakte lærredens strækloft.

3. På pvc-film markerer du midten af ​​den fremtidige placering af alle armaturerne, så lim på og lim fast monteringsringen.

4. I den centrale del af ringen er der lavet et hul, hvorigennem boksenes højde justeres, hvorefter lyskilden placeres i den.

På videoen: installation af spotlights i det hængende loft.

lysekrone

Nogle mennesker foretrækker et klassisk design, så traditionelle lysekroner bruges som belysningsudstyr. Der er mange designer modeller til salg - de er utroligt smukke. Se hvordan belysningen i hallen med strækloftet i lysekronens bund kan se ud.

Hvordan monteres lysekronen?

Installation af lysekronen markerer den nøjagtige placering af dens fremtidige placering og gør en montering til den. Armaturet kan laves i form af en krog (lysekronen er simpelthen suspenderet) eller monteringsbjælken er installeret - den er monteret på bundloftet, og lysekronen selv er fastgjort til den.

Baren kan også være af tre typer: standard, kryds for store lysekroner, samt I-stråle.

Installationsregler og krav

For at montere lysekronens krav:

 • Arbejdet udføres i overensstemmelse med alle elektriske sikkerhedsregler, i hallen, og hele lejligheden spændes fra.
 • Anbefal ikke at lave huller i retning af kontakten.
 • Det er forbudt at trykke lysekronen tæt på lærredet.
 • Foretag klip i kabelfasken, klæb en plastikring.
 • Lysekrone bør ikke krænke loftets rum - det er nødvendigt at observere ensartethed.

På videoen: Installation af lysekroner i loftet med egne hænder.

Idéer og muligheder for forskellige værelser

planteskole

For børnenes værelse anbefales det at vælge spotlights - runde eller firkantede. Lamper værd at tage LED eller halogen. Ofte bruges flerfarvede lamper. Belysningsudstyr er arrangeret som krævet af designet - det er muligt både i en række og i et skakbrætmønster. Eksperter anbefaler den anden mulighed. Dette vil ikke kun se mere imponerende, men også give dig mulighed for jævnt at distribuere lyset i børnehaven.

Stue

Belysning i stuen med hævede lofter udføres oftest ved hjælp af spotlights. De kan harmonisk passe ind i enhver stilramme. På grund af punktlyset kan du oprette en masse forskellige effekter. Så ved hjælp af lysdioder er det muligt at få effekten af ​​den stjerneklar himmel.

Pletterne passer let og harmonisk ind i interiøret. Disse er specialiserede belysningsenheder med retnings handling. En lampe giver dig mulighed for at lede gløden til ethvert punkt. Dette design bruges som et hjælpemiddel. Der er andre muligheder for belysning af strækloftet - det hele afhænger af stilen.

soveværelse

Der er også forskellige måder at belysning på. Det er vigtigt at huske på, at dette er et særligt rum, og lyset her har brug for moderat. Det er bedre at give præference i soveværelset til et blødt varmt lys. Det vil fremme afslapning og hvile. Hvis loftet er multi-niveau, er det belyst med loftslygter. Ofte er der lavet to eller flere lyssystemer - forskellige situationer opstår i soveværelset. Det vigtigste er, at lyset er blødt og mat i soveområdet.

Spotlights kan placeres omkring omkredsen af ​​rummet. Ofte i soveværelset nær sengens seng er der en gulvlampe eller indbyggede lamper i en gipspladekonstruktion. Der opnås også gode og interessante effekter ved hjælp af LED-strimler, der er skjult i tagskægget eller andre elementer.

badeværelse

Badeværelse behøver ikke meget lys. Der vil være et par lamper placeret omkring omkredsen. Det anbefales at arrangere forskellige ordninger i badeværelset. For et behageligt ophold kan lyset være blødt og blidt og til vask, rengøring og andre ting - tværtimod lyse. Dette er praktisk, når du kan vælge belysningen for situationen.

Korridoren

Et lille areal er typisk for næsten alle moderne lejligheder. Dette er ikke et problem, da folk bruger lidt tid i disse værelser. Men over konstruktionen af ​​loftet skal arbejde. Glansende tekstur af loftet afspejler hver stråle, det bidrager ikke kun til ensartet belysning, men giver også volumen. Som belysningen brugte små lysekroner, forsænket lys.

køkken

De typer belysning i køkkenet kan være helt anderledes. Så er rummet opdelt i flere zoner. På arbejdsområdet er der brug for et lysere lys i det område, hvor bordet står og spiser mad, det er bedre at bruge en behagelig, diskret glød af varme farver. De bruger både lysekroner og spotlights samt pendant lamper. Ved at kombinere enheder af forskellige typer kan du få unikke kombinationer.

altan

Stræklofter på balkonen findes meget sjældent på grund af klimatiske faktorer - denne finish tåler ikke lave temperaturer. Men hvis balkonen er opvarmet, så er en god ide at arrangere den stjerneklare himmel. Effekten er universel. Det kræver også et lyst lys og bløde indbyggede eller hængende lys til et behageligt ophold og enhver lejlighed.

Ved hjælp af forskellige typer lamper kan du få meget interessante effekter og smukt dekorere rummet. Der er mange billeder på internettet - de er eksempler på, hvordan du får et fantastisk resultat med et ophængt loft og en fantasi. Og hvis du ikke kan gøre det selv, så er Moskva fuld af mestre, der kan.