Ceiling OSB: installation og efterbehandling funktioner

Det er sædvanligt at begynde at arbejde i et værelse med beklædning af en loftsstruktur, hvilket i høj grad forenkler andre trin. Til en sådan proces er der mange produkter, men OSB-plader bliver stadig mere efterspurgte. Dette produkt har god ydeevne, men har visse styling detaljer. En vigtig opgave er den korrekte dekorative beklædning af den resulterende coating.

Valg af materiale til arkivering af loftoverfladen

Ved brug af OSB er meget vigtigt nøjagtigt udvalg af sorter. Orienterede spånplader omfatter fire hovedklasser:

 1. CAP-1. Velegnet til hårdt arbejde i stabile tørre værelser og møbler.
 2. CAP-2. Det har en højere densitet i forhold til den tidligere version, og en temmelig lav fugtighedsbestandighed. Produkterne er velprøvede til at belægge interne overflader med konstant fugtighed.
 3. OSB-3. Den mest populære sort, der kombinerer alle de nødvendige egenskaber. Kan betjenes med alvorlige mekaniske belastninger. Selv om produkterne tilhører kategorien fugtighedsbestandig, er det ikke i stand til at modstå langvarig kontakt med vand uden yderligere behandling.
 4. OSP-4. Denne type bruges meget sjældnere, for med alle dens fordele er prisen meget høj.
Der er 4 typer orienterede strandplader med forskellige tekniske egenskaber.

Arkivering af loftet med OSB-plade udføres med materialer af klasse 2 og 3. Den første mulighed er egnet til stuen, soveværelset og korridoren, den anden - til køkkenet, gangen og endda badeværelset.

OSB har et ret stort størrelsesområde, men oftest er der produkter med dimensioner på 122 * 244 cm og 125 * 250 cm. For arbejde med ophængt vandret struktur er den optimale tykkelse fra 6 til 9-9,5 mm. I denne situation er vægten af ​​arket 12,9-18,6 kg.

Tip! Det er vigtigt at have sikkerhedscertifikater. Kriteriet om miljøvenlighed målt ved niveauet formaldehydemission bør ikke være mere end 10 mg / 100 g. Hvad betyder klassen af ​​toksicitet ikke højere end E1.

De vigtigste egenskaber ved OSB-plader - vægt og tykkelse

Sådan repareres OSB til loftet: anbefalinger

Installationen af ​​materialet har en række funktioner, der bør overvejes for at opnå et kvalitetsresultat:

 • Værkerne involverer den indledende opstilling af rammen. Til dette er det bedre at bruge en træstang med et tværsnit på mindst 50 * 40 mm. Hvis der er bjælker, udføres lægget på dem efter at have indstillet et enkelt niveau og skaber hoppere.
 • Det er ikke let at rette pladen alene, det er tilrådeligt at tiltrække assistenter. Hvis arbejdet kun udføres med egne hænder, skal du skære arket i flere fragmenter.
 • Sørg for at kompensere for hullerne omkring væggenes omkreds. Du bør også forlade plads mellem tilstødende paneler. Dette gælder især for nybyggede private huse og ikke-permanent opvarmede hytter.
 • For at trimme loftet skal du bruge metal skruer. De skal være 2,5-3 gange tykkelsen af ​​det anvendte materiale. Skruen er let skyllet for at forhindre udbulning.
 • Trimmen starter fra midten eller fra hjørnet, afhængigt af rummets layout. Derfor er det tilrådeligt at beregne parametrene på forhånd for at reducere produktbalancen.
 • Hvis pladen har ekstra fugtighedsbeskyttelse, er overfladen forpoleret og affedtet.
 • For at reducere kompleksiteten af ​​yderligere processer behandles dele med dyb penetrerende primer forud for installationen. Dette vil ikke kun dække forsiden, men også enderne.
Når du monterer plader på loftet, skal du bruge elementer af rustfrit materiale.

Det er vigtigt! Når man køber et materiale, lægges der særlig vægt på elementernes geometri. Faktum er, at panelet kan deformeres på grund af brud på produktionsteknologi eller opbevaringsforhold. Det er ekstremt svært at arbejde med et adfærdsblad, det er ikke altid muligt at rette spændingen ud.

Monteringsteknologi

For at installere OSB-pladerne korrekt skal processen deles i trin. Dette vil gøre det muligt at udføre alle procedurer med høj kvalitet og undgå problemer i fremtiden.

Forberedende arbejde

Forberedende aktiviteter omfatter følgende aktioner:

 1. Loftet behandles med antiseptiske og brandbekæmpelsesforbindelser. Giver plads til kommunikation. Hvis designet er direkte forbundet med loftet, udføres damp og vandtætning, og isoleringsplanen er gennemtænkt.
 2. Ifølge et forudindstillet layout-skema for rammestativene skæres produktet.
 3. Overfladen rengøres fra snavs og støv med en kost og en klud og om nødvendigt affedtes.
 4. Produkterne er dækket med 2-3 lag primer "beton kontakt", hver er grundigt tørret.
 5. Et fikseringsværktøj er ved at blive forberedt - en skruetrækker med det nødvendige sæt af bits. Der bør også være et sted at udføre processen. For større bekvemmelighed skal du sætte gederne eller egnede stiger.
Før du lægger pladerne, er det nødvendigt at udføre foreløbige aktiviteter på loftoverfladen.

Korrekt udført foreløbigt arbejde giver dig mulighed for at undgå problemer i fremtiden.

Enhedskasser

For at gøre loftet på OSB-pladerne ekstremt glat og pålideligt, er det rejst over kassen. Oprettelsens teknologi er som følger:

 1. Hvis der anvendes en træbjælke, er den præimprægneret med beskyttelsesforbindelser mod skimmel og svamp og flammehæmmere. Alle dele tørres grundigt.
 2. Mærkning af overfladen. De første elementer vil blive udsat 2-3 cm fra væggene, og det overordnede trin afhænger af typen af ​​bund og behovet for isolering. Den bedste mulighed er 50-60 cm og den samme hyppighed af jumpers som ville være nødvendig, hvis strukturen skal forstærkes eller pladerne skæres i små fragmenter.
 3. Nær en af ​​væggene er rammens første ramme fastgjort og nivelleret med niveau. Fra den til den modsatte overflade på begge kanter af ledningen trækkes for at udstille den anden del. På det resulterende plan passer de resterende fragmenter af kasser. Vedhæft strukturen er nødvendig med en sikkerhedsmargin, så det er bedre at vælge metalankre.
 4. Kommunikationen er lagt, arrangementet af belysningsudstyr er markeret.
Drejebænken er en speciel ramme, hvorpå OSB-pladerne efterfølgende fastgøres

Du burde vide det! En væsentlig ulempe ved at bruge plastkugler ved arbejde med betonkonstruktioner løsner i tilfælde af brand, hvilket kan føre til sammenbrud og overlapning af udgangen.

Fastgørelsesplade

OSB er med stor omhu monteret i loftet, og eventuelle unøjagtigheder vil føre til dannelse af forvrængninger. For nemheds skyld er det muligt at fastgøre dele på flere steder, så du hurtigt kan montere skruen. Hemmateriale er nødvendigt i henhold til en specifik ordning:

 1. Det første element skal vedhæftes i det mest iøjnefaldende hjørne. Hvis overfladen hentes fra midten, skal du udføre komplekse tværgående og diagonale markeringer, samt at strække installationsledningerne.
 2. Før fastgørelsen skal der laves et mellemrum på 10-15 mm fra væggen og sørge for, at sømmen skal være mindst 3 mm. Skruer skrues med indsats for at sikre, at hætten bliver dybere.
 3. Da rammens tværstænger også anvendes til fastgørelse, markeres de efter installationen. Til dette gøres et mærke på kanten af ​​panelet, som kombineres med det modsatte, skruerne snoet langs den resulterende linje.
 4. Hvis der sker skæring lokalt, er dimensionen af ​​den ønskede del forud målt. Kanterne skal ligge på kassen.
 5. Det samme princip bør hæmme de resterende fragmenter.
Montering skal ikke ske tæt på væggen, du skal forlade et lille hul

Til en god kvalitet kan du bruge en plade med en slotsforbindelse. De er egnede til situationer, når det er nødvendigt at opnå en overflade, der vil blive dekoreret med gennemsigtige kompositioner.

Mulighed for at afslutte loftet på OSB

Det er ikke svært at skære bunden, det er meget sværere at udføre den efterfølgende foring. For dette kan der bruges en række forskellige muligheder.

Til dekoration af loftet på OSP-pladerne vil eventuelle dekorative materialer være egnede: lak, tapet, dekorative gips, LMDF eller LDVP paneler

Den oprindelige metode, som tillader at opnå en belægning med en udtalt træbase. Til dette underkastes fyldmaterialet en forberedende forberedelse: slidserne er fyldt med en blanding af savsmuld og PVA, jorden er poleret, så overfladen er mættet med en primer.

Lakken påføres i flere lag, efter at hver belægning er godt tørret.

OSB kan dekoreres med en speciel glasfiber sortiment af tapet. Hvis du planlægger at bruge de traditionelle rulleindstillinger, så anbefales det, at du forkorter bunden for bedre vedhæftning. Når man vælger denne metode, er leddene desuden dækket af et forstærkende mesh. Det anbefales at vælge flerlags tapet og anvende en passende lim.

Om ønsket kan overfladen behandles med eventuelle farvemalinger, men over tid kan mørke pletter forekomme. For at undgå sådanne problemer skal du udføre følgende handlinger:

 1. Belægningen affedtes og imprægneres med 2-3 lag primer.
 2. Loft tynd. Den påførte formation bør ikke være tyndere end 2-3 mm. For større pålidelighed, når du arbejder i store områder, er alt dækket af et specielt forstærkningsnet.
 3. Den resulterende base kan være hvidkalkede eller malede.

Oplader af OSB til indretning af huset bruges mere og mere, derfor bliver metoderne til efterfølgende udseende konstant forbedret. Dette giver dig mulighed for at beskære rummet ikke kun høj kvalitet, men også smuk.

Ceiling OSB plader. Fordele og ulemper, installation og finish

Folk bestræber sig altid på at gøre deres familiesnest mere behagelig. For at gøre dette skaber de deres egen indretning, der afspejler karakteren af ​​sine ejere og deres humør. Det første der begynder indretningen af ​​rummet er loftet. Tidligere, oftest på lofterne sidder fast tapet eller bare whitened. Så begyndte de at hæve loftet med plader af gipsvæg eller lave et strækloft af PVC-film. Nu er en anden type loftbeklædning blevet tilgængelig - det er OSB-plader. Lad os tage et detaljeret kig på, hvordan man laver loftet på OSB-plader.

Funktioner af loftet på OSB-plader, fordele og ulemper

Lad os finde ud af, hvilke OSB'er der er, og hvad er deres egenskaber. OSB er et orienteret strandkort bestående af 3-4 lag presset træflis, limet med borsyre og forskellige harpikser med tilsætning af syntetisk voks. I de øverste og nederste lag af chip-layoutet langs arket og i gennemsnit - på tværs af. Dette er beregnet til at sikre, at OSB-arket er stærkere.

De vigtigste fordele ved OSB-plader:

 • Relativt lave omkostninger;
 • De angivne egenskaber af pladerne er fuldt ud berettiget i praksis;
 • Harpikser og voks, der anvendes til behandling af pladen, giver sin fugtighedsbestandighed;
 • Den nemme installation af OSB-plader på loftet gør det muligt for en person at klare rummets afslutning.
 • Der kræves ingen specielle værktøjer til installation
 • Det er et holdbart materiale;
 • Pladen er resistent overfor insekter;
 • For at afslutte loftet på denne måde behøver du ikke længere at justere det med en kitt;
 • En mulighed på samme tid ved installationen for at varme et design.

OSB har også ulemper:

 • Phenol, som er inkluderet i klæbestoffet, har en dårlig virkning på menneskekroppen;
 • Let dampgennemtrængelighed;
 • Ved kink en høj deformationshastighed;
 • Høj temperatur kan påvirke OSB.

Installation af OSB-plader på loftet

For at kunne fortsætte med installationen af ​​OSB-plader skal du først forberede overfladen. Fra denne vil helt afhængige af holdbarheden af ​​dit loft.

 • Den første ting at gøre er at slippe af med det gamle loftdæksel, hvis det har synlige revner og trusselen om ødelæggelse;
 • Derefter skal træfladerne på basisplanet behandles med antiseptika. Dette gøres for at sikre, at hele din struktur varer længere;
 • Udfør derefter markeringen. Tag et mærke på væggen og overfør det til andre vægge ved hjælp af et hydraulisk niveau;
 • For at forbinde alle punkter i en enkelt linje, skal du tage en kapron tråd og bare trykke den langs flyet.

Vigtigt at vide! Sørg for at starte arbejdet skal beregnes, hvilken højde får du loftet. I tilfælde af isolering må den ikke presses mod loftet. Afstanden til den skal være mindst 1 cm. Isolering bør lægges tæt, uden hulrum.

En af de vigtige dele ved installation af OSB-loftet er installationen af ​​batten. Dette er en af ​​de afgørende arbejdsblokke. Den geometriske form af hele dit loft afhænger af fastgørelsen af ​​batten. For at bjerget skal bære vægten af ​​hele strukturen, skal den være stærk. Kassen er lavet af en træbjælke eller et metalhjørne. Træ bør forbehandling med antiseptisk middel, og fugtigheden bør ikke overstige 12%.

 • Rammerne skæres i segmenter af den ønskede størrelse. Fastgør dem med skruer bør være en kort afstand fra væggen;
 • Tværgående elementer bør kun placeres i et helt plant plan. For at opnå dette mellem de sidste elementer i rammen strækker de fiskelinjen og fletter den langs den. Pakninger skal anvendes til højdejustering;
 • Baren er placeret ved krydset af arkene. Fastgørelse udføres i trin på 500 mm.

Glem ikke om et så vigtigt punkt som installation af elektriske ledninger og placering af belysning.

 • Du skal bestemme, hvor du skal oprette forbindelse til netværket. Bedst af alt, så det let kan nås. Pick up steder for krydsningsbokse;
 • Vi vælger de steder, hvor belysningsenhederne skal installeres, og sæt markøren;
 • Vi lægger ledningerne og løser det.

Vi fortsætter til installationen af ​​OSB-plader på loftet.

 1. Til fastgørelse af pladerne er det bedst at bruge metalskruer. For at skjule hatten er du nødt til at fjerne afskæringen på flyet;
 2. Skruer vælges, så de er mere end 2,5 gange tykkelsen af ​​OSB-arket;
 3. Forbindelsen trækkes tilbage fra kanten med 10 mm;
 4. Begynder at vedhæfte ark, skal du flytte fra hjørnet og langs cirklen;
 5. Hvis du installerer OSB-pladerne på loftbjælkerne, er det nødvendigt at tilvejebringe tværstænger til fastgørelse;
 6. Før du vedhæfter det næste element, skal du sørge for at måle det, og derefter kan du udføre fastgørelsen.
 7. For at bringe lampen skal du sætte et mærke på arket og bore for at lave et hul til ledninger;
 8. Hvis der efter planlægning af pladerne er planlagt lakering, bliver det selvlukkende hoved forsynet med et par mm. For at skjule det blandes opløsningen af ​​PVA lim og små chips. Med en tyk opløsning fyldes hullet over hætten og efter tørring sand med sandpapir;
 9. Dekorative nederdel lukker kanten af ​​krydset til væggen.

Afslutning af loftet på OSB-plader

Dit loft på OSB-pladerne er klar. Nu er det tid til færdigbehandling, og især farvning.

Til farvning af OSB-plader kan du anvende:

 • Lær bruges hovedsagelig til plader OSB-3, eller du kan bruge slibepapir til at glatte ud andre plader og åbne dem med lak. Med denne behandling bevarer du helt originalpladens originale farve og tekstur. Lak fungerer som en barriere mod miljøpåvirkninger. Det er bedst at bruge olie eller akryllak til OSB;
 • Maling til indretning. Som malingen vælger vandbaserede maling med akrylfarvestoffer. Ved maling er det nødvendigt at male alle sider af pladen og enderne;
 • Materialer til farvning af plader udendørs. Brug altid kun malinger til facadefinisher, der kan modstå temperaturændringer og fugtighed.

Afslutning af loftet med OSB-plader - metoder og regler

At reparere loftet er meget sværere end for eksempel gulvet. De fleste efterbehandling materialer kræver en perfekt glat base, så OSB bruges ofte til at niveauere overfladen.

OSB-3 er den mest almindelige type plade i indretningen [indhold h2 h3]

Fordele og ulemper ved PCB

Orienterede strandplader er et flerlagsark med grove træflis og polymerbindemidler. Hvor godt er loftet på deres OSB-plader? Så fordelene ved materialet:

 1. Høj styrke. Det kan siges med tillid, at huden kan modstå absolut enhver overfladebelægning, herunder endda et vægpanel eller et lag præget gips.
 2. Fremragende tæthed. Indikatoren for OSB varierer fra 600 til 650 kg / m 3, hvilket svarer til gennemsnitsniveauet for spånplader og MDF.

Hvad giver denne koefficient? Han demonstrerer, at materialet er tilstrækkeligt elastisk, ikke skørt, modstandsdygtig over for delaminering, løsrivelse og destruktion under mekanisk belastning.

 • Acceptabel vægt. Ark med en tykkelse på 6-9 mm anvendes til loftsskæring, vægten af ​​en standardplade (2,5 x 1,2 m) varierer mellem 12-18 kg. Ca. samme vægt analog OSB - gipsvæg.
 • Lav varmeledningsevne. Som du ved, bevarer træet varme godt indendørs. Den samme egenskab er karakteristisk for materialer fremstillet af chips: Den termiske ledningsevne af fyr er 0,18 W / m * K, for OSB - 0,17 W / m * K.
 • Enkelhed i forarbejdning og installation. Plader kan saves, skæres, spidses, skrues hardware, skæres krøllede figurer osv.
 • Stabilitet af geometriske dimensioner med ændringer i temperatur og fugtighed.

  Arkene kan hemmed tæt på hinanden med et minimumspalt omkring omkredsen. Og samtidig være ikke bange for, at PCA'en pludselig kan begynde at bøje, vride eller kæde under indflydelse af atmosfæriske udsving.

  De angivne egenskaber giver et positivt svar på spørgsmålet om, hvorvidt loftet kan trimmes med OSB.

  Beskrivelsen vil være ufuldstændig, hvis vi ikke nævner ulemperne ved det færdige materiale. Disse omfatter:

  1. Højt vandindtag. Pletternes hævelse med fuld nedsænkning i vand om dagen når 12-25% af det samlede antal. Opskriften er kendt for øget fugtighed - bearbejdning af pladerne med imprægnering af vandtætninger. Men hvis dine naboer ovenfra er tilbøjelige til at fylde dig fra tid til anden, er det bedre at bruge noget vandtæt (stræk- eller plastlofter).
  2. Ustabilitet for biologisk skade. Denne kategori omfatter skimmel, bugs, svampe, forskellige parasitter. Vigtigt reducere risikoen vil hjælpe bioprotektive forbindelser - antiseptisk primer, imprægnering mv.
  3. Brandfare Når den antændes, kommer den største skade ikke fra træ, men fra et bindemiddel. Dette polymermateriale smelter under forbrænding og udsender stærkt giftige stoffer, så sørg for at sørge for sikkerheden i dit hjem (ledninger af høj kvalitet, enkle brandslukningssystemer osv.).
  4. Høj pris OSB fra kendte producenter koster fra 1000 rubler / ark og derover, mens GCR eller DSP kan købes 15-30% billigere.

  Ulemperne ved det orienterede strandbræt er mindre end fordele, og dette taler for købet af plader.

  Afslutningsloft OSB: Teknologi og funktioner

  Hylstre til loftet på to måder: Brug af en rackramme eller hardware direkte til overfladen.

  Loftsmontering

  For at montere pladerne i loftet skal du bruge følgende sæt af værktøjer og materialer:

  • fælles landbrugspolitik;
  • Reparationssammensætning hurtigtørrende for udjævning af mindre defekter af basen (blitzcement, kittet, epoxyforbindelse);
  • Firming eller antiseptisk primer;
  • Hardware (negle, dowel-negle, skruer på træ);
  • Niveau, blyant og målebånd;
  • Hacksave med en klud på et spånplader eller stikksag;
  • Perforator eller hammerbor
  • Skruetrækker.
  • Hammer eller pneumatisk pistol til negle;
  • Stepladder eller stilladser.

  Den mest bekvemme måde at reparere OSB på træloftet. Nok til dette:

  • kontrollere niveauet af flyet, for at skære de udragende områder, for at reparere pits og chips;
  • det er nødvendigt at behandle overfladen med antiseptisk imprægnering;
  • skær panelerne til den ønskede størrelse;
  • Fastgør med negle eller skruer rundt om pladens omkreds og tværs med et trin på 30-40 cm.
  Monter OSB til loftet uden kasser

  Lidt sværere at arbejde med en betonplade. Basen skal være glat og ikke smuldrende, forskellen skal ikke være mere end 1 mm pr. Meter af planet. Derudover skal du bruge et sæt dowel-negle.

  Til boring af huller er det bedre at bruge et professionelt slag. Værktøjet kan nemt lejes i specialiserede butikker eller organisationer, der leverer denne service.

  Betonloftet inden arbejde skal kontrolleres et niveau. Alle defekter, gryder, chips, det er ønskeligt at lukke med epoxy kitt eller blitzcement. Derefter behandles den styrkende jord. Lav en markering på det forberedte loft, bor huller i dowels med en perforator, hammer plastelementer i dem tæt. Mærket og skåret ark at fastgøre til loftet og fastgøres.

  Rammeophæng

  Hvis loftet har mange forskellige fejl, betydelige dråber og uregelmæssigheder, så er det bedre at bruge et rammesystem.

  Du skal bruge følgende værktøjssæt:

  • fælles landbrugspolitik;
  • Træplader eller metalprofiler til gipsplader med tilbehør;
  • Reparationsforbindelser eller cement for at eliminere væsentlige basefelter;
  • Styrkingsprimeren;
  • Hardware (negle, dowel-negle, skruer på træ eller metal);
  • Niveau, blyant, målebånd;
  • Hacksaw eller stiksav;
  • Boremaskine, skruetrækker.
  • Hammer eller pneumatisk pistol til negle;
  • Stepladder, stilladser.

  På loftet er der det laveste referencepunkt, med fokus på hvilken kassen vil blive dannet. Rammen skal være et komplet net.

  Længde- og tværgående lameller eller metalprofiler er monteret med hardware, så "kvadrater" med en side på 40-60 cm er dannet i loftet. I dem kan du om nødvendigt indsætte isoleringskort eller lydisolerende lærred.

  På den færdige ramme monteres OSB nemt og hurtigt ved hjælp af selvdrejende skruer eller en luftpistol. Langs omkredsen er det nødvendigt at lade et lille termisk kompensationsgab op til 5 mm bredt.

  Afslutningsmaterialer til efterbehandling af loftet på OSB

  Kender du en masse efterbehandling dekorative materialer, der kan fastsættes eller anvendes til loftet af OSB? Her er blot en lille liste over de mest almindelige:

  • LMB. Det kan kun være en beskyttende blank lak, som vil understrege det usædvanlige loft eller almindelig emalje PF-115. For at anvende akrylmaling i vanddispersion er det ønskeligt først at sætte overfladen på et tyndt lag helt eller kun i leddene.
  • Baggrund. Den bedste løsning - relief non-woven til maling. Disse er dåser med påført skumlag, der efterligner forskellige typer overfladekreft, gipsskygger, prikker og lignende. Flydende tapet loft

  Materialet er tungt og forholdsvis tykt, så det vil skjule ruhed og mindre uregelmæssigheder. Derudover tillades brugen af ​​konventionel vinyl (varmt stempling), papir, glas, naturligt og flydende tapet med en foreløbig overfladebehandling (kitt, priming).

 • LMDF eller LDVP paneler. Dette er en billig og smuk måde at afslutte. Ikke egnet til værelser med en fugtighed på mere end 80% (badeværelser, vaskerier, bade, svømmebassiner). Det er uønsket at sy plast, skumplader eller paneler på loftet OSB.
 • Tyndt lag dekorativt gips. Dette er en kæmpe klasse af materialer, der giver dig mulighed for at skabe ægte mesterværker i loftet: prægede gips, finkornede gips kompositioner, strukturelle malinger, glasurer, flerfarvede belægninger og meget mere. Pudset loft - lavet enkelt og smagfuldt
 • Således vil absolut alle dekorative materialer med undtagelse af PVC være egnet til afslutning af OSB-loftet.

  Hvordan man laver et loft på OSB plader og udfører sin efterbehandling

  Afslutning af loftet med OSB-plader tiltrækker forbrugerne med en billig pris, holdbarhed, gode lydisoleringsindikatorer OSB komfur - et materiale bestående af flere lag træflis. Pladerne presses og limes ved hjælp af specielle klæbemidler. Nem installation af materialet muliggør montering manuelt uden brug af specialværktøj. Den største fordel ved dette materiale er en forholdsvis lav pris. Desuden behøver disse plader efter installationen ikke at blive nivelleret og pudset, hvilket forenkler processen med at afslutte loftet.

  Hvordan er loftet arkivering af OSB komfuret

  Når du har installeret OSB-pladen på loftet, kan du straks begynde at føre isolering. Det er dog nødvendigt at installere det i et godt ventileret område, da phenol er en del af klæbemidlet, hvis fordampning kan være meget sundhedsskadelig. Hemming OSB loftet er meget simpelt, fordi du ikke behøver special forberedelse af loftet og pladerne er monteret meget nemt og hurtigt. Afslutning af sådanne plader gøres bedst i landet, hvor der er tilstrømning af ren luft eller i en midlertidig bygning, hvor der ikke er behov for at leve permanent. Som alle andre efterbehandlingsmaterialer har OSB-plader visse fordele og ulemper.

  Den enkle teknologi til montering af loftet på OSB-plader kræver ikke erhvervelse af dyre værktøjer og særlig viden inden for byggeri.

  Fordelene ved dette materiale er:

  • God tæthed;
  • Nem installation;
  • Holdbarhed og holdbarhed.

  OSB-pladen kan være en base, hvortil der lægges andre efterbehandlingsmaterialer, da det skaber en solid glat overflade, der fungerer som et varmelegeme til loftet.

  Loft dekoration indebærer flere faser, nemlig:

  • Overfladebehandling
  • kasse;
  • Montering af plader.

  Først når loftet er trimmet med OSB-brædder, er det nødvendigt at udføre lidt forberedelse, da den installerede strukturs holdbarhed og korrektgørelsen er afhængig af dette i mange henseender. I første omgang skal du fjerne den gamle belægning fra loftets overflade og grundigt rengøre flyet fra støv. For at forlænge levetiden for den konstruerede struktur skal den tilberedte overflade behandles med specielle antifungale midler og antiseptika. Derefter skal du montere monteringsplader OSB på den forberedte overflade.

  Advarsel! Før installationen er det meget vigtigt at beregne højden af ​​fikseringsplader korrekt. Hvis det er nødvendigt at fylde pladerne med isolering, skal der være et lille mellemrum mellem loftrummet og væggen.

  Det er meget vigtigt at forberede rammen korrekt, hvilket vil være stærkt nok, da det i fremtiden vil holde strukturen. Rammen kan være lavet af træbjælker, som derefter skal omhyggeligt behandles med antiseptiske opløsninger. Montering skal vælges afhængigt af loftets overflade. Hvis det er træ, så er selvlukkende skruer perfekte, og i tilfælde af betongulve skal du bruge en perforator og dowels. Når rammen er helt klar, skal du lægge ledninger og isolering, og derefter fastgøres til rammepladen OSB.

  Sådan afslutter OSB-loftet hurtigt og effektivt

  OSB-pladen anses for at være et ret godt materiale til indretning af loftet. Resultatet er en glimrende glat overflade, hvor der kan anvendes helt forskellige finishmaterialer.

  Til afslutningen af ​​loftet på OSB-pladerne kan du anvende dekorative gips

  Det er muligt at trimme OSB plader ved hjælp af sådanne materialer som:

  Som færdig finish kan du bruge en blank beskyttelseslak, som vil kunne understrege alt fornemmelse og singularitet af loftet. Derudover kan akrylmaling anvendes til belægning, men i dette tilfælde skal et tyndt lag kitt først påføres overfladen af ​​pladen. Den bedste løsning anses for at være tapet, som kan være til maling eller præget non-woven. Disse dåser kan efterligne forskellige overflader på grund af det påførte lag af skum ikke-vævet stof. Tapet kan gemme at have små bump og ruhed.

  Dekorativt gips er meget udbredt til efterbehandling. Det giver dig mulighed for at skabe i loftet de mest virkelige mesterværker, der simpelthen forbløffer med deres elegance og unikke stil.

  I rum med høj luftfugtighed kan du bruge plast- eller skumpaneler. Dette er en ret simpel og overkommelig måde at afslutte loftrummet på. Til dekoration af loftet er eventuelle dekorative materialer velegnede, men du bør ikke bruge PVC-paneler.

  Installationsfunktioner: Sådan repareres OSB til loftet

  OSB-plader til dekoration af loftet begyndte at blive brugt relativt nylig, men opnåede straks stor efterspørgsel. På grund af det faktum, at tykkelsen af ​​et sådant materiale kun er 1,5-2 centimeter, er det ret let, så det kræver ikke alvorlig forberedelse, før den fastgøres til loftet.

  Fastgørelsesplader OSB producerer på en trækasse med skruer eller flydende negle

  OSB-pladen kan fastgøres ved hjælp af forskellige materialer, især det kan løses:

  • På metalprofilen;
  • På dykker eller ankre;
  • På de dekorative hjørner.

  Den ideelle løsning er brugen af ​​trækasser eller profil til montering. Dette gør foden stærk nok og holdbar.

  Det er vigtigt! Ved udførelsen af ​​loftet med OSB-plader er det nødvendigt at sikre, at der ikke er store sømme og huller.

  Sådan hæver loftet OSB gør det selv

  Sheathing OSB holdt på en række områder.

  Især:

  Plader OSB kan bruges til arkivering af loftet i et landhus, garage eller midlertidig bygning

  Til arkivering af loftet skal du først bygge en stærk træramme. Derefter skrues OSB-arkene til den færdige ramme ved hjælp af selvdrejende skruer, hvilket vil være dobbelt så lang som OSB-pladetykkelsen. Det bør være meget omhyggeligt at udføre mærkning af loftet, før det udføres efterbehandling, især på de steder, hvor isoleringen finder sted. Efter lathing og fastgørelse af OSB arkene, vil belysningsenhederne blive installeret. I første omgang skal du udføre ledningerne, som vil blive gemt under OSB-panelerne. For at installere armaturerne skal du bore små huller, men alt arbejde skal udføres meget omhyggeligt, da pladen kan blive beskadiget.

  Kanten af ​​tilstedeværelsen af ​​OSB-plader til væggen kan lukkes ved hjælp af en speciel dekorativ sokkel. Hvis efterfølgende træværk udføres, kan træindsatser bruges i leddet af OSB bordet. Indsætninger kan laves ved hjælp af en speciel klæbemiddelsammensætning. Efter alle regler og instruktioner kan loftet færdiggøres med OSB-plader hurtig og effektivt.

  Installation af loftplader OSB (video)

  Loftet arkivering med OSB plader udføres af forskellige årsager, da et sådant overflademateriale vil give mulighed for at opnå en flad overflade, samt at udføre yderligere varmeisolering.

  Loftet på OSB pladerne og dets finish: installationsmetoder

  Næsten altid indvendigt i stuen under reparationen begynder fra loftet. Der er forskellige muligheder for at afslutte loftoverfladen, og deres installation kræver en jævn, defektfri base. For at niveauer arbejdsfladen kan du bruge OSB. Lad os finde ud af, hvad loftet på OSB-plader ligner og dets efterbehandling, lad os overveje installationen.

  Fordele og ulemper ved OSB

  For at forstå, hvordan loftets arkivering udføres med en plade, skal du kende egenskaberne ved finishmaterialet. Loftsplader har følgende fordele:

  • meget holdbar. Overfladen af ​​loftet, beklædt med sådant materiale, kan modstå takets overflade og om nødvendigt og et lag af gips
  • høj densitet af materiale, der kan sammenlignes med spånplader;
  • optimal vægt (18 kg - maksimum for et element);
  • indendørs med loftfliser er det varmt i lang tid;
  • enkel installation;
  • Materialet er let behandlet: Du kan klippe, skære, skabe figurer, vride hardware;
  • modstandsdygtig over for temperaturstigninger;
  • fugtbestandig.

  Som mange materialer har loftet på OSB-plader ulemper:

  • materialet svulmer på grund af overskydende fugtighed (med høj fugtighed). Det er farligt, hvis naboer oversvømmer de øverste etager. Under installationen er det ønskeligt at behandle med specielle vandafvisende imprægneringsmidler;
  • obligatorisk behandling med antiseptiske opløsninger, ellers vil materialet blive påvirket af skimmel;
  • brandfarligt materiale, fordi giftige stoffer frigives under brand. For at undgå mulig brand er det nødvendigt at sikre sikkerheden ved elektriske ledninger, installere et advarselssystem om en brand;
  • dyrt.

  Forberedende arbejde

  Orienterede strandplader er et godt basismateriale, som du kan montere et vendt loft på. OSB tjener ikke kun som en basis for efterbehandling af foring, men er også en vidunderlig isolerende.

  Inden OSB-loftet hæves med en plade, er det nødvendigt at udføre forberedende arbejde på loftoverfladen. Kvaliteten af ​​forberedelsen til installation afhænger af levetiden af ​​hele konstruktionen af ​​loftoverfladen. Forberedende aktiviteter omfatter følgende aktioner:

  1. det gamle loftdæksel skal fjernes fuldstændigt og derefter rengøres af støv;
  2. Rens overfladen af ​​loftet skal behandles med antiseptiske, antisvampemidler (du kan flere gange);
  3. Ved hjælp af et hydraulisk niveau skal du indstille monteringsplademærkerne. Markerede punkter er forbundet med en tråd fra kapron eller en markør.

  Installation af kasse

  Ansvarligt stablingstrin - monteringsrammesystem (kasser). Monteret ramme lavet af træ eller metal hjørne. Hvis batten er samlet fra træ, skal du så behandle materialet med det samme antiseptiske middel som hele overfladen af ​​loftet.

  Installation af batten omfatter følgende trin:

  1. Uanset hvilket materiale der vælges til rammekonstruktionen, skæres elementer af den krævede størrelse og fastgøres derefter til væggen. Glem ikke at forlade et hul;
  2. til fastgørelse af en træramme med konventionelle skruer;
  3. hvis overfladen er lavet af beton, skal du opbevare dowels og perforator;
  4. i færd med at lægge mærke til intervallerne mellem fastgørelsesanordninger. Det skal ikke være mere end 50 cm;
  5. tværgående dele er installeret på loftets forberedte overflade;
  6. Kontroller højden søjler med et niveau.

  Efter installationen af ​​batten er de elektriske ledninger og isoleringslaget lagt.

  Samlingsarbejde

  Draft loft og s OSB kan monteres på følgende måder:

  • til metalprofil (suspenderet struktur);
  • på ankre og dykker
  • til taggrunde med dekorative elementer. Plader stablet i slots.

  Den mest pålidelige, praktiske løsning til fastsættelse af loftsplader er at bruge en klæbebase eller ved hjælp af selvlukkende skruer med forsænkede hætter af lille tykkelse. Prøv at bruge flydende negle.

  Når beklædningen er installeret, lægges pladerne vinkelret fast overlapninger (langs pladernes længde).

  Tjek videoen, hvordan man kan ramme OSB-loftet. Den bedste måde at fastsætte er at fastgøre elementerne på træets overflade. Med denne installation udføres følgende handlinger:

  • Arbejdsfladen er forberedt, defekter elimineres;
  • antiseptisk behandling;
  • ark vælges til den ønskede størrelse;
  • Fastgøring sker med negle eller ved brug af skruer på omkredsen af ​​loftelementerne. Trinet er 30-40 mm.

  Hvis pladerne er monteret på en betonbase, bliver arbejdet lidt sværere. Til fastgørelse behøver dowels-negle.

  Før montering af elementerne kontrolleres betonbelægningen for forskellen i højdeniveau. Forberedende aktiviteter ligner træets overflade. For at styrke det påførte primerlag. Derefter sættes mærker, huller i perforatorerne bores. Markerede ark anvendes til loftet og fikseres. Vi fandt ud af, hvordan man kunne hæve OSB-loftet til forskellige belægninger.

  Efterbehandling beklædning

  Orienterings-chip-elementer anvendes i stigende grad til udkastet til lofter. På den allerede forberedte overflade monteres forskellige modstående materialer. Overvej hvordan man trimmer loftet på RSD. For beklædning skal du vælge følgende materialer:

  • dekorative gips med et tyndt lag;
  • loft tapet;
  • maling og lak;
  • LMDF eller LDVP klud.

  Vi vil forstå, hvad der udgør hver endelige materiale til foring:

  Afslutning af udkastet til loftet af OSB-plader på træbjælker

  Begynder at forny vendingen af ​​lokalerne, bør ejeren være særlig opmærksom på loftet. I dag byder på en række forskellige efterbehandlingsmuligheder, der kan eliminere behovet for forsigtig nivellering af overfladen eller omvendt kræve udjævning "under nul". Hvis overfladen har betydelige defekter: dråber, losning af gips osv., Foreslår vi at overveje pladens version af beklædningen. Et sådant loft lavet af OSB-plader og dets efterbehandling vil ikke være noget besvær, og hvis der er en assistent, tager det ikke lang tid. Desuden kan pladerne fastgøres både i lejligheden og i et privat træhus.

  Fordele og ulemper ved OSB paneler

  Før du starter installationen af ​​OSB i loftet, skal du være fortrolig med produktets egenskaber og ydeevne.

  Fordelene omfatter følgende indikatorer:

  • Høj styrke. Elementer, der er i stand til at holde tungt vendende materialer, et tykt lag af gips.
  • Øget tæthed. Træplader til loftet kan konkurrere med spånplader.
  • Letvægt Vægten på en plade er op til 18 kg, hvilket betyder, at installationen kan udføres af en hvilken som helst hjemmeværker.
  • Høj varmeholdende evner. Indendørs med en sådan udsmykning vil blive opbevaret varmt og behageligt mikroklima.
  • Nem installation. På grund af pladernes store størrelse skal mesteren ikke justere dyserne, skære og skære elementer. Og om nødvendigt bliver pladerne let behandlet, så du kan oprette nogen figurelementer.
  • Modstand mod temperaturændringer, fugtighedsniveauer.

  Produktet har få minusser:

  1. Ved øget konstant fugtighed svulmer pladerne op. Vil bidrage til at niveauer en mangel mangel imprægneringer for øget fugt modstand.
  2. Der er risiko for svampe, skimmelskader - behandling med antiseptika er nødvendig.
  3. Høj brandfare. Det er nødvendigt at kontrollere alle ledningselementer, installere brandalarmer.

  Hvad angår den høje pris for materialet, er problemet kontroversielt: OSB-komfuret anslås fra 10 dollar pr. M2. I sammenligning med andre pladematerialer af tilsvarende kvalitet er omkostningerne ikke så høje, og hvis installationsteknologien overholdes, vil foringen vare i lang tid.

  Metoder til montering af paneler på loftet

  Masters tilbyder to muligheder for montering af OSB: montering af loft på en rackramme eller direkte på overfladen af ​​bunden. Hver metode har sine fordele, men hvis du laver loftet i fliser i et træhus med fejl i højdeforskelle eller en lejlighed med betonggulve, vil rackrammen i høj grad lette liningproceduren.

  Installationsteknologi OSB paneler

  Inden OSB-loftets overflade begynder, skal overfladen være forberedt.

  Arbejdsfaserne er:

  1. Rengør flyet fra den gamle belægning, støv.
  2. At behandle loftet med antiseptika, antiprenami, imprægnering - denne procedure er nødvendig for træhuse. Imprægnering vil spare fra brande, reducere risikoen for udvikling af svampe, skimmelsvamp under huden.
  3. Marker niveauet for den laveste vinkel og marker rummets omkreds under hensyntagen til højden af ​​OSB-pladerne. Mærket er afstødt med en kapron ledning.

  Og nu er det vigtigste: Rammens arrangement og proceduren til montering af OSB-pladerne på loftet.

  Værktøj og materialer til arbejde

  Afhængigt af valget af beklædning vil følgende værktøjer og materialer være påkrævet:

  • OSB;
  • sammensætning for udjævning af basebegrænsninger: gips, epoxybaseret forbindelse;
  • primere: antiseptisk, anti-skum;
  • hardware;
  • konstruktion niveau, målebånd, blyant;
  • hacksav eller stiksav til trimning af plader;
  • perforator eller hammerbor med dyser til beton;
  • skruetrækker;
  • en hammer;
  • stepladder, grundlaget.

  Til konstruktionen af ​​rammen skal du have en træbjælke med et tværsnit på mindst 20 mm eller en metalprofil med guider, et sæt suspensioner.

  Rammeinstallation

  Montering af kasser fra træbjælken begynder med behandling af elementerne med et antiseptisk, antipren. Det er kun muligt at arbejde med en bar først efter fuldstændig tørring af elementerne.

  1. Skær træet i stykker af den krævede længde, fastgør den på væggen med overholdelse af kompensationsgabet (3-5 cm).
  2. Ved montering af en træstruktur er skruer nok, hvis de er monteret på en betonoverflade - hullerne stanses med en perforator og træet er fastgjort til dowels.
  3. Trinfastgørelser ikke mere end 0,5 m.
  4. De tværgående stænger er monteret på basen også i trin på 0,3-0,5 m.
  5. Under arbejdet er det nødvendigt at kontrollere flyets fladhed, byggeniveauet er nyttigt.
  6. Når rammen er færdig, er ledningerne monteret, alle kontakter er isoleret - efter at have syet loftet med plader, vil fri adgang til de elektriske ledninger være begrænset.
  7. Under arbejdet skæres huller til belysningsanordninger og rør ud.

  Tip! Rammen af ​​metalprofilen er opstillet på en sådan måde, at loftet er "opdelt" i firkanter med en side på 40-60 cm. Det er lettere at arbejde med en plade og isoleringsmaterialer.

  Montering af loftet på OSP-pladerne på træbjælkerne i et privat hus må vi ikke glemme varme, hydro, støjisolering. Materialerne lægges på kassen: første vandtætning, lunkeplader på den og derefter en dampspærre membran. Sidstnævnte er fastgjort til stangen med en hæftemaskine, der overlapper hinanden.

  Panelmontering

  Den nemmeste måde at gøre arbejde på et træloft. Der vil ikke være længe at tænke:

  1. Kontroller fladheden af ​​basisplanet, tæt på betydelige defekter;
  2. Behandl træet med beskyttende stoffer, tør det
  3. Trim paneler til det ønskede format;
  4. Fastgør plader med selvskærende skruer langs omkredsen i trin på 30-40 cm. Det er ikke dårligt at krydse skruerne med selvdrejende skruer, især hvis pladerne er store.

  For betonplade bliver arbejdet vanskeligere. Basen under pladen skal være glat uden smuldrende gipsfoci. Det er bedre at forrense hele det gamle foring til "nul", så behandle med en primer 2-3 gange og lad basen tørre. Fastgørelse på stærke dowels med et langt ben. Bor med en perforator, indsæt plastiske chopies i hullerne og skru dowelsne ind i dem allerede.

  Tip! Hvis træplader til loftet er monteret på en betonbase, skal betonens højdeforskel ikke være mere end 1 mm / 1 m2 plan.

  Hvis udkastet til loftet på OSB er monteret på træbjælker, anvendes selvskærende skruer med dybe hætter af lille tykkelse. Det er ikke dårligt at bruge lim til at hærde en vedhæftning, men du kan plante pladerne på flydende negle. Teknologien er enkel: Ark er lagt ud vinkelret på forholdet mellem overlapninger. Således er det hurtigt og nemt at fornye loftet i et træhus eller lejlighed.

  Det er vigtigt! For ikke at skære pladerne skal elementernes størrelse være 1,5-2 m bred, tykkelse op til 3 mm.

  Så end at skære et kladde i et privat hus lavet af træ, mursten og en lejlighed, selvfølgelig, men hvad endelig mod vil blive bedre? Eksperter begrænser ikke ejernes fantasi i noget, mulighederne for at afslutte loftet på OSB er mange:

  1. Akryl- og vandbaserede lakformuleringer. For den sidste overflade af pladerne skal proshpaklevat for at beskytte mod fugt.
  2. Baggrund. Eventuelle variationer er tilladt her: fra silketryk til foto, 3D tapet. Af den måde, hvis du vælger tekstureret tapet, vil de skjule små loftsfejl, hvilket skaber en konveks struktur.
  3. Dekorativt gips er også nyttigt. På grund af arkets høje udholdenhed kan du lægge et lag op til 1,5 cm - denne indretning gør lofterne unikke og smukke.
  4. Paneler fra LMDF, LDVP. Men det er bedre ikke at bruge tynde skumplader, især i værelser med høj eller variabel luftfugtighed.

  Afslutningen af ​​loftet på OSB giver et fuldt omfang af fantasi og hjemmesterens dygtighed. Og forresten hjælper det med at spare penge på efterbehandling af beklædning, hvilket reducerer de samlede omkostninger ved reparation af loftet.

  Omkostningerne til materiale og lægning af loftet på OSB

  Det er ikke altid muligt at gøre arbejdet med egne hænder, så du skal overveje professionel installation af RSD i loftet. Prisen for arbejdet afhænger af rummets samlede areal, vægens højde og tilstedeværelsen af ​​yderligere processer: udjævning af overfladen, fjernelse af den gamle belægning, arrangering af rammen og andre.

  Prisen på OSB ark starter fra $ 10 og kan gå op til $ 15-20 pr. M2. Omkostningerne ved arbejde beregnes også på 1 m2, herunder:

  • demontering;
  • krop konstruktion;
  • pladeinstallation;
  • puttyme sømme;
  • står overfor arbejdet.

  Tilføj behandling antiprenami, antiseptika og få prisen på $ 18 / 1m2. Plus omkostningerne ved materialet, og som følge heraf er det lettere at gøre alt arbejdet selv, men når man bestiller tjenester fra virksomheden, modtager ejeren garantier for arbejdet.

  Ceiling OSB: installation og efterbehandling funktioner

  Det er sædvanligt at begynde at arbejde i et værelse med beklædning af en loftsstruktur, hvilket i høj grad forenkler andre trin. Til en sådan proces er der mange produkter, men OSB-plader bliver stadig mere efterspurgte. Dette produkt har god ydeevne, men har visse styling detaljer. En vigtig opgave er den korrekte dekorative beklædning af den resulterende coating.

  Valg af materiale til arkivering af loftoverfladen

  Ved brug af OSB er meget vigtigt nøjagtigt udvalg af sorter. Orienterede spånplader omfatter fire hovedklasser:

  1. CAP-1. Velegnet til hårdt arbejde i stabile tørre værelser og møbler.
  2. CAP-2. Det har en højere densitet i forhold til den tidligere version, og en temmelig lav fugtighedsbestandighed. Produkterne er velprøvede til at belægge interne overflader med konstant fugtighed.
  3. OSB-3. Den mest populære sort, der kombinerer alle de nødvendige egenskaber. Kan betjenes med alvorlige mekaniske belastninger. Selv om produkterne tilhører kategorien fugtighedsbestandig, er det ikke i stand til at modstå langvarig kontakt med vand uden yderligere behandling.
  4. OSP-4. Denne type bruges meget sjældnere, for med alle dens fordele er prisen meget høj.

  Der er 4 typer orienterede strandplader med forskellige tekniske egenskaber.

  Arkivering af loftet med OSB-plade udføres med materialer af klasse 2 og 3. Den første mulighed er egnet til stuen, soveværelset og korridoren, den anden - til køkkenet, gangen og endda badeværelset.

  OSB har et ret stort størrelsesområde, men oftest er der produkter med dimensioner på 122 * 244 cm og 125 * 250 cm. For arbejde med ophængt vandret struktur er den optimale tykkelse fra 6 til 9-9,5 mm. I denne situation er vægten af ​​arket 12,9-18,6 kg.

  Tip! Det er vigtigt at have sikkerhedscertifikater. Kriteriet om miljøvenlighed målt ved niveauet formaldehydemission bør ikke være mere end 10 mg / 100 g. Hvad betyder klassen af ​​toksicitet ikke højere end E1.

  De vigtigste egenskaber ved OSB-plader - vægt og tykkelse

  Sådan repareres OSB til loftet: anbefalinger

  Installationen af ​​materialet har en række funktioner, der bør overvejes for at opnå et kvalitetsresultat:

  • Værkerne involverer den indledende opstilling af rammen. Til dette er det bedre at bruge en træstang med et tværsnit på mindst 50 * 40 mm. Hvis der er bjælker, udføres lægget på dem efter at have indstillet et enkelt niveau og skaber hoppere.
  • Det er ikke let at rette pladen alene, det er tilrådeligt at tiltrække assistenter. Hvis arbejdet kun udføres med egne hænder, skal du skære arket i flere fragmenter.
  • Sørg for at kompensere for hullerne omkring væggenes omkreds. Du bør også forlade plads mellem tilstødende paneler. Dette gælder især for nybyggede private huse og ikke-permanent opvarmede hytter.
  • For at trimme loftet skal du bruge metal skruer. De skal være 2,5-3 gange tykkelsen af ​​det anvendte materiale. Skruen er let skyllet for at forhindre udbulning.
  • Trimmen starter fra midten eller fra hjørnet, afhængigt af rummets layout. Derfor er det tilrådeligt at beregne parametrene på forhånd for at reducere produktbalancen.
  • Hvis pladen har ekstra fugtighedsbeskyttelse, er overfladen forpoleret og affedtet.
  • For at reducere kompleksiteten af ​​yderligere processer behandles dele med dyb penetrerende primer forud for installationen. Dette vil ikke kun dække forsiden, men også enderne.

  Når du monterer plader på loftet, skal du bruge elementer af rustfrit materiale.

  Det er vigtigt! Når man køber et materiale, lægges der særlig vægt på elementernes geometri. Faktum er, at panelet kan deformeres på grund af brud på produktionsteknologi eller opbevaringsforhold. Det er ekstremt svært at arbejde med et adfærdsblad, det er ikke altid muligt at rette spændingen ud.

  Monteringsteknologi

  For at installere OSB-pladerne korrekt skal processen deles i trin. Dette vil gøre det muligt at udføre alle procedurer med høj kvalitet og undgå problemer i fremtiden.

  Forberedende arbejde

  Forberedende aktiviteter omfatter følgende aktioner:

  1. Loftet behandles med antiseptiske og brandbekæmpelsesforbindelser. Giver plads til kommunikation. Hvis designet er direkte forbundet med loftet, udføres damp og vandtætning, og isoleringsplanen er gennemtænkt.
  2. Ifølge et forudindstillet layout-skema for rammestativene skæres produktet.
  3. Overfladen rengøres fra snavs og støv med en kost og en klud og om nødvendigt affedtes.
  4. Produkterne er dækket med 2-3 lag primer "beton kontakt", hver er grundigt tørret.
  5. Et fikseringsværktøj er ved at blive forberedt - en skruetrækker med det nødvendige sæt af bits. Der bør også være et sted at udføre processen. For større bekvemmelighed skal du sætte gederne eller egnede stiger.

  Før du lægger pladerne, er det nødvendigt at udføre foreløbige aktiviteter på loftoverfladen.

  Korrekt udført foreløbigt arbejde giver dig mulighed for at undgå problemer i fremtiden.

  Enhedskasser

  For at gøre loftet på OSB-pladerne ekstremt glat og pålideligt, er det rejst over kassen. Oprettelsens teknologi er som følger:

  1. Hvis der anvendes en træbjælke, er den præimprægneret med beskyttelsesforbindelser mod skimmel og svamp og flammehæmmere. Alle dele tørres grundigt.
  2. Mærkning af overfladen. De første elementer vil blive udsat 2-3 cm fra væggene, og det overordnede trin afhænger af typen af ​​bund og behovet for isolering. Den bedste mulighed er 50-60 cm og den samme hyppighed af jumpers som ville være nødvendig, hvis strukturen skal forstærkes eller pladerne skæres i små fragmenter.
  3. Nær en af ​​væggene er rammens første ramme fastgjort og nivelleret med niveau. Fra den til den modsatte overflade på begge kanter af ledningen trækkes for at udstille den anden del. På det resulterende plan passer de resterende fragmenter af kasser. Vedhæft strukturen er nødvendig med en sikkerhedsmargin, så det er bedre at vælge metalankre.
  4. Kommunikationen er lagt, arrangementet af belysningsudstyr er markeret.

  Drejebænken er en speciel ramme, hvorpå OSB-pladerne efterfølgende fastgøres

  Du burde vide det! En væsentlig ulempe ved at bruge plastkugler ved arbejde med betonkonstruktioner løsner i tilfælde af brand, hvilket kan føre til sammenbrud og overlapning af udgangen.

  Fastgørelsesplade

  OSB er med stor omhu monteret i loftet, og eventuelle unøjagtigheder vil føre til dannelse af forvrængninger. For nemheds skyld er det muligt at fastgøre dele på flere steder, så du hurtigt kan montere skruen. Hemmateriale er nødvendigt i henhold til en specifik ordning:

  1. Det første element skal vedhæftes i det mest iøjnefaldende hjørne. Hvis overfladen hentes fra midten, skal du udføre komplekse tværgående og diagonale markeringer, samt at strække installationsledningerne.
  2. Før fastgørelsen skal der laves et mellemrum på 10-15 mm fra væggen og sørge for, at sømmen skal være mindst 3 mm. Skruer skrues med indsats for at sikre, at hætten bliver dybere.
  3. Da rammens tværstænger også anvendes til fastgørelse, markeres de efter installationen. Til dette gøres et mærke på kanten af ​​panelet, som kombineres med det modsatte, skruerne snoet langs den resulterende linje.
  4. Hvis der sker skæring lokalt, er dimensionen af ​​den ønskede del forud målt. Kanterne skal ligge på kassen.
  5. Det samme princip bør hæmme de resterende fragmenter.

  Montering skal ikke ske tæt på væggen, du skal forlade et lille hul

  Til en god kvalitet kan du bruge en plade med en slotsforbindelse. De er egnede til situationer, når det er nødvendigt at opnå en overflade, der vil blive dekoreret med gennemsigtige kompositioner.

  Mulighed for at afslutte loftet på OSB

  Det er ikke svært at skære bunden, det er meget sværere at udføre den efterfølgende foring. For dette kan der bruges en række forskellige muligheder.

  Til dekoration af loftet på OSP-pladerne vil eventuelle dekorative materialer være egnede: lak, tapet, dekorative gips, LMDF eller LDVP paneler

  Den oprindelige metode, som tillader at opnå en belægning med en udtalt træbase. Til dette underkastes fyldmaterialet en forberedende forberedelse: slidserne er fyldt med en blanding af savsmuld og PVA, jorden er poleret, så overfladen er mættet med en primer.

  Lakken påføres i flere lag, efter at hver belægning er godt tørret.

  OSB kan dekoreres med en speciel glasfiber sortiment af tapet. Hvis du planlægger at bruge de traditionelle rulleindstillinger, så anbefales det, at du forkorter bunden for bedre vedhæftning. Når man vælger denne metode, er leddene desuden dækket af et forstærkende mesh. Det anbefales at vælge flerlags tapet og anvende en passende lim.

  Om ønsket kan overfladen behandles med eventuelle farvemalinger, men over tid kan mørke pletter forekomme. For at undgå sådanne problemer skal du udføre følgende handlinger:

  1. Belægningen affedtes og imprægneres med 2-3 lag primer.
  2. Loft tynd. Den påførte formation bør ikke være tyndere end 2-3 mm. For større pålidelighed, når du arbejder i store områder, er alt dækket af et specielt forstærkningsnet.
  3. Den resulterende base kan være hvidkalkede eller malede.

  Oplader af OSB til indretning af huset bruges mere og mere, derfor bliver metoderne til efterfølgende udseende konstant forbedret. Dette giver dig mulighed for at beskære rummet ikke kun høj kvalitet, men også smuk.