Lydisolering og lydabsorberende vægpaneler

Hvor ofte er de i deres egen lejlighed tvunget til at udholde højt lyde. Dette er især ubehageligt i sen eller omvendt for tidlige timer. Men i dag er en enkel måde at slippe af udenfor støj, som forhindrer søvn og husholdningsarbejde, opfundet. Særlige lydisoleringspaneler til vægge kan nemt installeres i hver lejlighed for at beskytte værelset mod irriterende lyde. De er lavet af forskellige materialer og er valgt afhængigt af den specifikke lejlighed.

Når man vælger paneler, tages der også hensyn til arten af ​​de lyde, der skal fjernes. Selvfølgelig kan du ikke fjerne lyde med 100%, men du kan reducere deres niveau, og de vil ikke forstyrre hverdagen, søvn og hvile.

Inden du begynder at blive bekendt med materialerne, definerer vi begrebet "lydisolering".

Lydisolering er en betydelig reduktion og neutralisering af lyde og støj, der trænger gennem husets vægge og gulve. Lydisoleringsforanstaltninger tager sigte på at reducere støjniveauet i et bestemt rum.

Når hjælpestøjisoleringspaneler?

Der er fem typer lyde, der forstyrrer folk i lejlighedsbygninger. Først skal du regne ud, hvad der lyder fremherskende. Så de følgende effekter skelnes.

Luftbåren støj

Denne type er mere almindelig, det høres af beboere i næsten alle lejlighedsbygninger, især når det kommer til en panelbygning. Først og fremmest kommer denne støj fra naboerne. Dette omfatter:

 • højt samtaler;
 • hund gøen;
 • arbejdsliv;
 • lydende musik;
 • baby græder og meget mere.

chok

Sådanne støj kan også tydeligt skelnes i enhver lejlighed. Det fremgår af den direkte indvirkning på husets strukturelle elementer. I dette tilfælde forekommer svingninger, der overføres langs vægge, lofter og gulve over lange afstande. Et eksempel på sådanne støj er lyde fra reparationer, flytning af møbler og endda gåafstand.

strukturelle

Nogle gange findes også i højhuse. Det fremgår som et resultat af det faktum, at de stive elementer af kommunikation overfører vibrationer. Ofte er denne effekt fastgjort i ventilationsakslen og rørene. I dette tilfælde transmitteres rattle over lange afstande.

akustisk

Denne type støj forekommer i tomme rum, det repræsenterer et ekko. Som regel forsvinder det, når værelserne begynder at blive dekoreret med møbler.

Lydisolering og støjabsorberende materialer vælges under den overvejende type akustisk forurening i lejligheden. Det er selvfølgelig umuligt at fjerne 100% støj forårsaget af vibrationer. Med simpel luftbåren støj er situationen meget enklere, det er nemt at slippe af med det ved at vælge de rigtige materialer.

Hvad skal du vide om lydisolerende lejligheder?

Der er mange tilbud på markedet med forskellige omkostninger, men hvordan vælger du det lydabsorberende materiale? Det er vigtigt, at sådanne produkter har to grundlæggende egenskaber: lydisolerende og lydabsorberende.

Lydisolering betyder, at materialet blokerer indtrængen af ​​fremmede lyde i rummet på grund af deres refleksion.

Lydabsorption - materiale på grund af strukturen absorberer akustiske bølger.

For eksempel refererer det følgende produkt Ruspenel Comfort specifikt til lydisolerede materialer. Den består af ekstruderet polystyren og fiberboard, på den ene side er Comfort-panelet belagt med en polymersementkomposition, som giver dig mulighed for at påføre alt efterbehandling.

For at indikere produktets grad af effektivitet anvendes en speciel koefficient RW, som måles i decibel. Det viser hvilket støjniveau der afspejler det valgte materiale. Nedenfor er en tabel, hvor denne koefficient er angivet til specielle lydisoleringspaneler af forskellige typer.

Men for nylig har produktionen af ​​byggematerialer gjort et stort fremskridt, så nu kan du sikkert arrangere lydisolering af vægge uden at miste pladsen på boligarealet. Moderne teknologier giver dig mulighed for at skabe tyndere paneler, der ikke er ringere i egenskaber til at ramme flerlagsstrukturer. Tidligere var processen med at installere lydisolering virkelig svært. Efter en sådan behandling af væggene blev rummet væsentligt reduceret i størrelse.

Der er færdige løsninger på markedet - lydisoleringssystemer af ZIPPS. De er paneler, der består af flere materialer: tæt og let. Det hårde lag er lavet af gipsfiber, letfremstillet af mineral eller glasuld. ZIPP har en række vigtige fordele:

 • der er ingen metalramme;
 • sandwichpaneler er let monteret på væggene;
 • brandsikkert materiale;
 • Panelerne er udstyret med specielle låse lameller, der giver høj kvalitet docking.

Sådanne produkter varierer i tykkelse. Jo større støjniveauet i lejligheden, jo tykkere materiale tages. De er monteret ikke kun på monolitiske vægge, men også på gipsplader skillevægge. Tykkelsen på ZIPPS-Vector-panelet er 40 mm, ZIPPS-modulet er 70 mm, og ZIPPS-biografen er 120 mm.

Dette materiale har en ulempe - det er tungt. Et panel vejer ca. 20 kg.

Hvordan sådanne plader er monteret:

 • Før du installerer ZIPP-produkterne, udføres forberedende arbejde. Baserne er helt rengjort og udjævnet.
 • Ved leddene af overflader, der skærer med den isolerede væg (loft, gulv og andre vægge) anvendes der et anti-vibrationsbånd ("Vibrostek-M").
 • Gennem specielle vibroulle paneler er fastgjort med dowels.
 • Silikoneforseglingsmiddel anvendes til tætning af leddene.
 • Den sidste komponent i systemet fuldender vægbeklædningen - gipsvæggen, som er monteret med selvskærende skruer 3.9 x 41 mm. Producenter anbefaler at bruge GKLA (akustisk gipsvæg), for eksempel Gyproc AKU-line.

Mineraluldspaneler

Plader af denne type er lavet af presset mineraluld. Det besidder ikke kun gode lydisolerende egenskaber, men bevarer også varmen i rummet.

Disse paneler gør det nemmere at udarbejde baserne ikke nødvendigvis, det er ikke nødvendigt at rengøre og niveauere dem.

En ramme er installeret på væggene, i de celler, hvoraf paneler er indsat. Nogle gange er produktet lige lagt i 2 lag. Når pladerne er lagt, er hele strukturen beklædt med plader af gipsvæg.

Det er vigtigt! Ved montering af rammen under ethvert lydisoleret materiale anvendes særlige suspensioner med anti-vibrationsindsatser til at reducere overførslen af ​​vibrationer fra gulvene. Under guider er det tætte tynde lydisolerede materiale lukket eller det støjisolerende tape klistret.

Akustiske paneler

En anden nem måde at slippe af med lyde i en lejlighed er at installere akustiske paneler. Den mest kendte producent af sådanne materialer - firmaet Isotex.

Plusser af sådanne produkter:

 • Miljøvenlig - de er lavet af nåletræ.
 • Tilbyder fremragende lydisolering af lokalerne.
 • Nem at installere - Produkterne limes direkte på væggen (det skal rengøres og udjævnes) eller monteres ved hjælp af specielle konstruktioner.

Interessant nok tilbyder Isotex paneler, der allerede er foret med dekorativt materiale. Nogle er dækket af vinyl tapet, der er også muligheder, trimmet med linned stof. På markedet præsenteres i en bred vifte af farver.

Isoplat plader

Isoplaatplader er også meget populære i kampen mod støj i lejligheden. De er forskellige:

 • demokratisk pris
 • høj lydisolering egenskaber;
 • miljøvenlighed af materialet (træfiber);
 • sikring af støjbeskyttelse og god varmeisolering på grund af den porøse struktur.

Paneler af denne type installeres på væggen på samme måde som akustiske. De limes til den forberedte overflade.

Isoplaatplader har mange ligheder med akustiske paneler, men mellem dem er der en stor forskel - tykkelse. Izoplat produkter er meget tyndere, hvilket sparer plads i rum.

EcoZvukoIzol paneler

Disse er plader til lydisolering af den kendte indenlandske producent Soundgard. De er lavet af flere typer pap: 2 lag er af flad, andre er lavet af profileret. Hele produktet består af 7 lag. Hulrummene i panelerne er fyldt med kvartssand. Dette er ikke den billigste løsning, men den har gode lydisoleringsegenskaber. Det er vigtigt at overveje, at vægten af ​​panelerne er ret stor - et element vejer ca. 10 kg.

Tykkelsen af ​​panelerne er forskellig:

 • slank - 11 mm;
 • standart - 12 mm;
 • EcoZvukoIzol - 13 mm;
 • Premium - 18 mm.

At lim pladerne til væggene, kan du anvende:

 • byggemateriale til gipsplader;
 • plast dowels;
 • dyvel-negle;
 • ved hjælp af træstænger eller metalprofiler.

Vægge skal forberedes, rengøres og justeres før installationen. Efter installationen står panelerne overfor gipsfiberplade eller gipsfiberplade med lim eller selvdrejende skruer.

Det er vigtigt! Når du monterer gipsvæg på skruer, skal du vælge den rigtige længde - stangen skal ikke røre ved væggen.

Dette er den eneste teknologi, der sparer plads og giver dig mulighed for at opnå gode resultater. Du kan se, hvordan du laver lydisolering i en lejlighed fra SoundGuard EkoZvukoIzol-paneler på fabrikkens websted i sektionen færdiglavede løsninger - vægisolering.

Analog af disse paneler fra en anden producent - Phonestar Triplex.

Lydisolering af polyethylen under tapetet

Den nemmeste mulighed for at reducere støjniveauet i lejligheden er lydisolering under tapetet. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at installere komplekse strukturer og andre manipulationer. Der er paneler og plader, der limes direkte under tapetet. De er lavet af polyethylen eller polyethylen skum. Deres tykkelse er ca. 5 mm, hvilket er meget rentabelt, fordi når de bruger dem, reduceres dimensionerne af rummet ikke.

For nylig er lydabsorberende tapeter også populære. Der er flere sorter af disse materialer.

Kork tapet

Dette er en usædvanlig måde, det tillader ikke kun at reducere støj i rummet, men også at skabe et originalt interiør. Især er det værd at være opmærksom på, at kork har det højeste niveau af støjabsorption blandt alle tapeter. Det er bevist, at trafikpropper reducerer hørbarheden af ​​uønsket støj med næsten 70%.

Velour tapet

Lydabsorberende tapeter fra velour har ikke kun gode lydisoleringsegenskaber, men også et behageligt udseende. De består af flere lag:

 1. Det første papir er grundlaget.
 2. På toppen af ​​det er limet ydre fleecy belægning.

tuftning

Dette materiale, som er grundlaget for stoffet. Ifølge de eksterne egenskaber kan du sammenligne disse wallpapers med tæppe. Tafting hjælper med at reducere støjen i lejligheden betydeligt, og giver dig også mulighed for at bevare varmen indendørs.

Andre lydisoleringsmetoder

Der er nogle mere populære materialer til lydisolering boliger:

 • Akustisk skumgummi. Det bruges ikke kun i lejligheder, men også på steder, hvor der kræves mere alvorlig beskyttelse mod overdreven støj, f.eks. I teatre, optagestuer, kontorer. Akustisk skumgummi eliminerer to typer støj: lydvibrationer og vibrationer.
 • Rollisolering. Dens brug betragtes som en af ​​de hurtigste og billigste måder at lydisolere på en lejlighed. Rullisolering er fastgjort direkte til væggen med lim til vinyl tapet. Denne metode giver dig mulighed for at fjerne næsten 60% af den utrolige støj i lejligheden.

Hvis rummet er konstant tilstødende støj, så skal du passe på lydisolering af dit hjem. Dette er virkelig vigtigt, fordi høje lyde kan påvirke folks sundhed negativt.

Dekorative lydisoleringspaneler til vægdekoration: egenskaber og gennemgang af populære mærker

Dekorative lydisolerede paneler til vægge - det færdige materiale af den nye generation. De er beregnet til finfinishing af boliger, kontorer, forretninger og industrielle lokaler. Panelerne klare flere opgaver på én gang: De giver lyd og varmeisolering, efter at deres vægge ikke har brug for yderligere efterbehandling.

Type dekorative paneler

Lydabsorberende paneler er et alternativ til de sædvanlige efterbehandling materialer (gipsplader, MDF paneler, tapet), der er bedre end deres driftsegenskaber.

Fordele ved støjabsorberende plader med dekorative belægninger

Fordelene ved dette efterbehandling materiale:

 • Lille tykkelse. Efter at have dækket væggene med de fleste standard lydisoleringsmaterialer varierer rummets rum betydeligt. Dekorative paneler løser problemet med udseendet i rummet med fremmed støj, næsten uden at påvirke dens størrelse.
 • Lethed. Materialet har en lille vægt - panelet dækker et vægområde på 1,5 m², vejer ikke mere end 4 kg.
 • Alsidighed. Et panel er en struktur bestående af flere lag af forskellige materialer, der udfører forskellige opgaver: lydabsorption, varmebehandling og efterbehandling.
 • Nem installation. Efter installation af panelerne i rummet forbliver der ikke stort snavs, snavs, støv. Ingen specielle værktøjer kræves. Vægge behøver ikke forberedende forberedelse: boring, spackling, grundig rengøring af overfladen fra den tidligere coating. Fjernelse af pladerne, hvis det er nødvendigt, er lige så nemt.
 • Forskellige muligheder for dekorative belægninger. Panelerne er lavet med et ydre lag bestående af: vinyl, papir tapet, naturstof, træ. Blandt de viste muligheder er det let at vælge den rigtige.
 • Alsidighed. Lydisoleringsmateriale af denne type bruges til at dekorere væggene i lejligheder, private huse, industrielle, kommercielle og kontorlokaler. De er fastgjort til forskellige overflader: beton, skumblokke, træ, rammekonstruktioner og andre. Tilstedeværelsen af ​​spor af gamle belægninger på dem (maling, tapet, gips) påvirker dog ikke forbindelsens styrke og pålidelighed.

Lydisolering vægpanel kan bruges til at afslutte de indvendige overflader på balkonen eller loggia.

mangler

Blandt minuserne af støjabsorberende materiale af denne type:

 • behovet for at skære alle væggene i et rum for at opnå et resultat - efterbehandling af en overflade vil ikke forbedre lydisoleringen;
 • høj pris - moderne flerlags paneler vil koste mere end traditionelle materialer.
Eksempel på panelet værelse

Det andet punkt kan dog kaldes kontroversielt: Når du bruger et lydabsorberende panel med et dekorativt lag, er det ikke nødvendigt at bruge penge på materialer til at udjævne væggene, varmeisoleringen og en finish. Let installation giver dig mulighed for at gøre, når du reparerer din egen, så også omkostningerne ved at tiltrække faglærte arbejdere reduceres.

Design og installationsfunktioner

Produktet har en endeforbindelse af "sporetørret", hvilket letter installationsprocessen. Selv en person, der ikke besidder særlige byggevner, er i stand til at samle strukturen. Resultatet er en solid monolitisk overflade, som pålideligt absorberer alle lyde. Steder af leddene af de enkelte elementer indbyrdes er ikke mærkbare.

Metoden til montering af dekorative støjabsorberende paneler afhænger af overfladens tilstand. Det forberedte glatte materiale fastgøres ved hjælp af "flydende negle"; for dem med mærkbare uregelmæssigheder kræves det, at der monteres en kappe, hvortil materialet er fastgjort ved hjælp af en hæftemaskine.

Et overblik over vægisoleringspaneler

De mest populære dekorative vægpaneler på det russiske marked: Isotex og Haltex.

Izoteks

Støjabsorberende flerskiktsplader med dekorative udvendige belægninger til indretning er fremstillet af et finsk firma.

Basis for produktet er Isoplat støj og varmeisolerende materiale med en tykkelse på 1,2 cm, den ydre overflade kan trimmes med linned stof, papir eller vinyl tapet. Panelerne, som dækker er lavet af tapet, kan vaskes og males.

Særlige egenskaber

Forskel i sikkerhed og miljøvenlighed. Lavet af naturligt træ uden brug af kemiske komponenter, er panelerne velegnede til vægindretning i boligområder: til børn, soveværelser, stuer.

Belægningen har en porøs struktur, overfører pludselige ændringer i temperaturen, ændringer i fugtighed. Gælder ikke for brændbare eller brandfarlige materialer.

Vægbeklædning med dekorative paneler af denne type gør det muligt at forbedre rummets akustik - det reducerer rummetes ekko.

Udvendigt dækdesign

Den finske producent fremstiller paneler med tekstilcoating i 4 farver. At passe på sådanne paneler kan kun være en kemisk rengøringsmetode.

Væg i stuen

De mere holdbare og modstandsdygtige over for forureningsplader fra "Decor" -linjen, der har en vinyloverflade med imiteret gips, er præsenteret i 6 farveskemaer. Det er tilladt at vaske dem ved hjælp af konventionelle midler.

Panelerne fra "Interior" serien er belagt med wallpapers, der efterligner tekstiler og fås i 4 versioner. "Timber" serie: 4 farver, træstruktur.

Produktion og sammensætning

Grundlaget for lydisoleringspaneler med dekorative belægninger - chips fra nåletræer. Den knuste masse blødgøres med vand, hvorefter pressen presses i tynde lag. Vedhæftningen af ​​partikler sker uden brug af kemiske tilsætningsstoffer - som limningskomponenten er harpikserne, der udgør træet.

Som et resultat opnås der efter tørring et produkt, der har varmebesparende egenskaber, elastisk og holdbart.

fordele

Et efterbehandlingsmateriale erstatter flere ad gangen: et varmeisolerende substrat, lydisolering og en efterbehandling.

Ud over dette:

 • Det er ikke nødvendigt at fjerne overflader fra tidligere efterbehandling.
 • Belægningen er ikke så hård som beton og trævægge, så risikoen for skade ved en utilsigtet påvirkning på en vægplade reduceres. Dette er især vigtigt for børnenes værelse.
 • Installerede paneler kan males, det anbefales at bruge latexmaling - det har ikke en stærk lugt, der passer til boliger. Du kan også belægge dem med en vandbaseret lak - det vil forenkle plejen af ​​belægningen, redde dig fra utilsigtet skade og udvide materialets levetid.
 • Pladerne har en lille vægt, så du kan installere dem selv uden hjælp fra assistenter eller medarbejdere.
 • Om nødvendigt kan leddene fyldes.

Installationsfunktioner

Da materialet er lavet af træ, skal der før arbejdet påbegyndes arbejde frigøres fra den originale emballage og efterlades en dag i rummet, hvis vægge du planlægger at skære. Dette er nødvendigt, så det færdige materiale accepterer luftfugtigheden, som luften i rummet har.

Panelinstallation

Lydisoleringspaneler til vægge med dekorative belægninger er monteret på to måder, valget afhænger af overfladens tilstand: med betydelige afvigelser kræves installation af rammen, for at bruge lim selv.

Panelinstallationsproces

nuancer:

 • Drejning. Panelerne er monteret på en ramme lavet med træplader 19 * 44 cm. Afstanden mellem lamellerne skal være 29 cm, hvis der arbejdes med plader med papiroverflade og 30 cm, hvis de er i tekstil. Fastgør panelet til den færdige struktur med en hæftemaskine med 10 mm beslag. Afstanden mellem fastgørelseselementer - fra 10 cm.
 • Clay. Til arbejde brug lim på vandbasis. Den påføres på bagsiden af ​​produktet med en tynd strimmel, der løber langs omkredsen af ​​pladen i en afstand af 2 cm fra kanten. I midten af ​​panelet påføres limet prikket, hvilket gør afstanden mellem dråberne lig med 20 cm.

Når limen påføres, presses panelet forsigtigt til overfladen på kort afstand fra den allerede installerede, hvorefter den skiftes til den tilstødende plade, så panelet passer ind i rillen og limen fordeles over hele sin indre overflade.

Halltex

En anden finsk fabrikant, forholdsvis ny på det russiske marked for byggematerialer, hvis produkter allerede er efterspurgt.

Basen består af knust og efterfølgende komprimeret savsmuld, for hvilken der i en enkelt plade ikke benyttes kemiske komponenter. Til fastgørelse af det øvre dekorative lag anvendes klæbemiddelsammensætninger, som anvendes i fødevareindustrien og derfor ikke udgør en trussel for helbredet.

Brug i soveværelset af dekorative paneler

Anvendelsesområde

Lavet af miljøvenligt materiale - træprodukter indeholder ikke skadelige urenheder, du kan sikkert bruge sådanne paneler til vægbeklædning i boligområder: soveværelse, stue, rum til et barn; samt en korridor, et køkken og en balkon.

De kan bruges til at dekorere vægge i boliger til sæsonbestemt ophold, da de tåler temperaturfaldet godt.

Dekorative plader er velegnet til hjemmebiograf, da de forbedrer rummets akustik.

Vær opmærksom! Støjisolerende materiale er ikke egnet til færdiggørelse af vægge i værelser med høj luftfugtighed - saunaer, badeværelser, badeværelser - fordi det er baseret på træ.

Særlige egenskaber

Haltex-paneler har varmeisoleringsegenskaber. Plader med en tykkelse på lidt over 1 cm er lige så effektive som 20 cm beton, 5 cm gips, 3 cm trævæg eller 3 cm mineraluld.

Efter at have dækket væggene med dette efterbehandlingsmateriale, er der ingen udkast i rummet, varmen inde i rummet forbliver længere og bedre, hvilket sparer på opvarmning. Væggene dækket med Haltex plader er pålideligt beskyttet mod formdannelsen - den porøse struktur giver ventilation og sparer over for høj fugtighed.

De kan ikke skære alle væggene, men kun en; Det er også muligt at bruge paneler som dekorative indsats.

Dekorere en væg med dekorative paneler

Bredden af ​​pladen er 58 cm, derfor er vægbeklædningsarbejder hurtigere end at bruge tapet eller MDF plader. Støjpanel Haltex svarende til 18,2 dB.

Varianter af det ydre lag

Materialet til panelets ydre dekorative belægning kan have en anden struktur og er lavet af:

 • naturlige tekstiler;
 • vinyl lag;
 • papir.

Installationsfunktioner

Pletteringsprocessen er enkel og kræver ikke særlige færdigheder til at installere Haltex dekorative plader til alle. Panelerne er fastgjort til overfladen med flydende negle eller hæfteklammer på batten, hvis det er nødvendigt.

Efter færdiggørelse af arbejdsfladen kan du omhyggeligt omhyggeligt sætte på dem nye tapet, film eller applikationer. Samtidig opretholder de deres støjabsorberende egenskaber.

Lydabsorberende dekorationspanel på væggen

Afslutningsmaterialet er fastgjort på væggen, går ikke bagud med tiden eller ændrer forholdene (stigning i luftfugtigheden) i lokalet, det varer lang tid. Hvis de enkelte elementer er beskadigede, kan de udskiftes, og hovedkarven er intakt.

Støjabsorberende vægpaneler med en dekorativ overflade - efterbehandling af den nye generation. Med succes løste han flere problemer på en gang, skaber han optimale forhold i rummet uden at påvirke rummets størrelse.

6 bedste materialer til lydisoleringsvægge

Feature Rating

Under opførelsen af ​​et privat hus eller under genopbygningen af ​​en gammel lejlighed, skal boligejere løse problemet med lydisolering af væggene. Nogle mennesker er generet af den høje gade, andre er trætte af munter naboer, og den tredje om natten lader naboens hund ikke ham sove. I dag er det ikke svært at gøre pladsen stille i mindst et rum, og de finansielle investeringer vil kræve et minimum. Byggemarkedet i et stort sortiment tilbyder forskellige typer af lydisolerende materialer. Mange af dem har virkelig alle de deklarerede egenskaber. Kun under installationen er det nødvendigt at følge alle producentens anbefalinger, så lydisoleringssystemet er virkelig effektivt. Hvilke nuancer skal overvejes af forbrugeren, når man vælger støjisolering?

 • Først og fremmest skal købere betale på prisen på materialet. Du kan forstå ønsket om folk med en lille indkomst for at spare på købet. Men det er også vigtigt at tage højde for størrelsen af ​​plader eller plader, deres areal, mængden af ​​affald. Først da vil det vise sig at gøre et virkelig rentabelt køb.
 • Lydisolering kan laves af materialer fra forskellige producenter. Mere for nylig dominerede importerede produkter byggemarkedet i Rusland, og i dag har mange indenlandske producenter mestret produktionen af ​​innovative materialer. Derfor giver det ingen mening at overbetale for støjisoleringen fra udlandet.
 • Hver producent lægger vægt på produktets installationsvejledning. Ofte inkluderet er et komplet sæt hardware til montering. Nogle ejere er i stand til at klare enhedens lydisoleringsvægge alene. Men hvis der er nogen tvivl, er det bedre at søge hjælp fra professionelle bygherrer.
 • Hjørnestenen for en særskilt kategori af lejere kan være spørgsmålet om miljøvenlighed af lydisoleret materiale. Paneler fremstillet ved kemiske midler (polystyrenskum, polystyrenskum, polyurethanskum) har gode støjisoleringsegenskaber, men kan forårsage allergier. Men naturlige materialer (sand, basalt, kork) betragtes som miljøvenlige og sikre.

Vores rating omfatter de bedste materialer til lydisolering af vægge. Gennemgangen er baseret på tilbagemeldinger fra indenlandske bygherrer, ejere af huse og lejligheder.

TOP 6 bedste materialer til lydisolering af vægge

6 SonoPlat Combi

Lydisoleringspanelerne fra SonoPlat Combi kan prale af et meget bredt anvendelsesområde. De kan bruges til opførelse af indvendige skillevægge, enheden lydisolering af vægge og gulve, oprettelse af lydisoleringsskærme, opførelse af kameraer til industrielt udstyr. Ved hjælp af materialet opstilles kasser til armaturer og elektrikere, og der oprettes nicher til akustiske systemer. Materialet er et kombineret støjisoleringspanel, der er designet til de indbyggede tynde systemer. Grundlaget for SonoPlat Combi er en flerlags celluloseramme fyldt med kvarts sand og luftbarkunderlag. Det er takket være brugen af ​​miljøvenlige materialer i skabelsen af ​​lydisolerede paneler, at en bred vifte af applikationer er blevet mulig.

Paneler kan monteres direkte på en justeret væg. Til dette er der et elastisk lysunderlag og sømkanter i enderne. Dette design giver dig mulighed for at lave en enkelt overflade uden synlige led og revner. Paneler kan blive en slags lag, når det er nødvendigt at skabe et ultraffektivt støjisoleringssystem. På grund af kun arkene kan SonoPlat Combi reducere støj i rummet med 13 dB.

På mange af de positive egenskaber ved panelerne husejere skrive i deres anmeldelser. Først og fremmest angiver det alsidigheden og den rimelige pris. Men ikke alle klare at skabe en effektiv barriere for fremmede lyde.

5 Soundguard Ekozvukoizol

Den tyndeste lydisolering i vores anmeldelse var det indenlandske Soundguard-panel Ekozvukoizol. Dens tykkelse er kun 13 mm. Det er ikke svært at beregne antallet af paneler pr. Rum, da arkdimensionerne er ret præcise (1200x800 mm). For at opnå en lydisoleret effekt lykkedes producenten ved brug af kvartsfyldstof. Lydisolerede paneler reducerer gentagne gange effekten af ​​lyd- og stødbølger i et bredt spektrum af frekvenser. Dette blev opnået ved at forøge vægten af ​​arket, anvendelsen af ​​et flerlagslag. Den har elastiske, integrerede og vibrationsundertrykkende lag samt løse partikler af fyldstofet.

Panelet er monteret ligner gipsplader, det kan bruges til lydisolering af både vægge og loft. Det må kun udføres lydisolering af interiør med lav luftfugtighed. Skæreplader kan være en hacksaw, cirkelsag, kværn eller stikksag. Ark er monteret både på den uafhængige ramme og direkte til vægoverfladen. I sidstnævnte tilfælde er overfladejustering på forhånd påkrævet ved brug af fiberboard eller Soundguard Roll-nettet.

De fleste af ejerne af lejligheder og huse i anmeldelser karakteriserer positivt de lydisolerede paneler af Soundguard Ekozvukoizol. De stjæler ikke området af værelserne, de er enkle i enheden. Nogle brugere er ikke tilfredse med den høje pris og høj vægt ark.

4 StopSound BP

For at minimere omkostningerne ved varme og lydisolering af et hus eller lejlighed, skal du være opmærksom på pladerne Stopzvuk BP. Materialet har unikke evner på grund af tilstedeværelsen i basaltmineralets sammensætning. Denne komponent spiller hovedrolle for den universelle isolator. Ud over en høj støjabsorptionshastighed (op til 99%) modstår pladen høje temperaturer (op til 1000 ° C). Sådanne egenskaber som modstand mod indtrængen af ​​gnavere, bevarelse af deres egenskaber i en fugtig miljø, inertitet over for biologisk skade vil være til gavn for ejere af private huse.

StopSound BP er et miljøvenligt materiale, fordi basalt er et naturligt stof. Produkterne opfylder alle kravene i europæiske standarder. Kvaliteten styres på alle produktionsstadier.

Materialets lave massefylde giver mulighed for fuld termisk og lydisolering af huset eller rummet uden frygt for belastningen på understøttende strukturer. Monteret isolering på samme måde som i tilfælde af mineralplader. En ramme er lavet med en hældning på 600 mm, og en isolator placeres i det dannede rum.

Boligejere noterer sig i anmeldelserne sådanne fordele som Stop Sound af en strømforsyningsenhed, såsom at reducere omkostningerne ved et kompleks af isoleringsforanstaltninger, enkel installation, lav vægt. Ulemperne omfatter manglen på beskyttelse mod stærk støj og vibration.

3 Schumanet BM

Billige til at gøre højkvalitets lydisolering af lokalerne vil hjælpe mineralpladen Shumanet BM. Dette ikke-brændbare materiale har en lav specifik masse, hvilket reducerer belastningen på væggene. Plader er designet til at fylde hulrummet mellem væggen og beklædningen. Installation foretages ved hjælp af rammestrukturer. Kvaliteten af ​​hver plade styres strengt af fabrikanten. Derfor garanteres fremragende akustiske egenskaber.

Ved installationen af ​​materialet har bygherrer ikke problemer. Som regel arrangeres en ramme med en hældning på 600 mm på husets vægge. Minplit har samme bredde med en længde på 1200 mm og en tykkelse på 50 mm. Pakken har 4 plader, som giver dig mulighed for straks at isolere 2,88 kvadratmeter. m væg. Lydisoleringsmateriale lægges mellem profilen eller træbjælken. Til fastgørelse er det nok at bruge flere plastiske "svampe" beregnet til montering af varmeisolerende plader. Hvis Shumanet BM skal betjenes i rum med høj fugtighed, er hver plade forindpakket med ikke-vævet materiale, for eksempel spunbond.

Russiske husejere og bygherrer peger på en række positive kvaliteter af lydisoleret materiale. Det er rimelig pris, enkel installation, god støj absorptionskoefficient. Ulemperne omfatter tilstedeværelsen af ​​løse og stikkede elementer.

2 lydlinje dB

Akustisk triplex Soundline-dB har unikke lydisoleringsegenskaber. Det er lavet på princippet om bilruden. Mellem de to fugtbestandige vægtede plader af gipsvæg (8 mm) påføres et specielt fugemasse. På grund af lagets elasticitet er der et fald i lydgennemstrømningen på grund af den faseabsorberende bølge. Med andre ord fluktuerer hver gipsplader sig selv. Total isolering er meget højere end for de samme to plader gips uden et akustisk lag.

Materialetest har vist, at den har den laveste antændelighed, toksicitet, brandbarhed og røgegenskaber. Triplex Soundline dB opfylder alle krav til hygiejniske og hygiejniske standarder i Toldunionen.

Blandt fordelene ved lydisolering bør man bemærke let installation, høj lydisolering (op til 69 dB), bevarelse af egenskaberne op til 25 år, en lille omkostning.

Installationen af ​​triplex er på mange måder ligner opbygningen af ​​gipsvægskonstruktioner. Det er kun nødvendigt at vælge de passende skruer for tykkelsen af ​​lydisolering (17,5 mm). Justeringer bør også foretages på den store vægt af trelagsbanen.

Ejere af huse og lejligheder i anmeldelser roser Sound Sound-dB triplex lydisolerende egenskaber. Det er let at installere, effektivt til at håndtere støj, har en lille tykkelse. Af manglerne kan man mærke en masse vægt og storhed.

1 ZiPS-III-Ultra

Brugen af ​​sandwichpaneler ZIPPS-Ultra giver dig mulighed for at løse de problemer, der er forbundet med yderst støj. På grund af arkets nøjagtige størrelse (1200x600x42 mm) vil ethvert boligejer hurtigt beregne behovet for et bestemt rum. Det er også værd at overveje, at kittet leveres med det nødvendige sæt hardware til fastgørelsesanordninger. Disse er traditionelle dowels, ankre, skiver og skruer. Selve støjisoleringssystemet er en kombination af gipsfiber og stiftglasfiber. Støttens rolle spilles af 8 vibrationsisolatorer. De stikker i fri tilstand med 10 mm i forhold til pladens plan. Under installationen presses de med gipsvæg. Som følge heraf er den totale tykkelse af lydisolering og gipsplader ark 55 mm.

For at opbygge et lydisoleringslag på væggene, skal du opbevare med kun en perforator, en skruetrækker og en hacksav. Takket være det rammeløse system vil vi kunne spare på kassen. Sandwichpanelet leveres med klare installationsanvisninger. Laget af støjisolering kan lukkes med almindelige gipsplader.

Indenlandske ejere af lejligheder og huse kalder ZIPS-III-Ultra-panelet den bedste lydisoleringsindstilling. Det er effektivt, billigt og tyndt. Efter lydisolering lykkedes mange at glemme de højtstående naboer, deres hunde og lyden af ​​en travl gade.

Vurdering af de bedste materialer til lydisolering til en lejlighed i 2017

Sover du og føler dig ubehagelig? Har været irriteret når som helst? De bedste materialer til lydisolering til lejligheden vil hjælpe med at klare dine problemer og skabe betingelser for en god hvile.

Artiklen vil blive fortrolig med en rating på kvalitet og bedst sælgende materialer til lydisolering af vægge og lofter i lejligheden, beskrivelse af fordele og ulemper, anbefalingerne fra deres valg.

Årsagerne til dårlig lydisolering er:

 • den utilstrækkelige standarder for hjemmebyggeri standarder
 • fejl hegn. Hulrum og huller reducerer støjisolering;
 • overdreven støj i naboernes lejligheder eller fra gaden udefra.

Enhver ejer af en lejlighed eller et hus gør alt for at løse ulejligheden i livet og beskytte sig mod unødvendig støj. Lydisolering er nødvendig for at skabe komfortable levevilkår, både i dit hjem og for at undgå konflikter. Aktive børns spil, hjemmebiograf, musikinstrumenter - en delvis liste over objekter og relaterede aktiviteter til skandaler.

Hvordan vælger man effektive støjisoleringsmaterialer?

For at bestemme valget af råmaterialer skal du installere støjtyperne.

 • Air. Lyde transmitteres fra luften udefra: livlig trafik, døvende musik, industrielle virksomheder.
 • Shock. Borevægge, kører negle ind for reparation. Imidlertid kræves specielt designet isolering, når der udføres systematisk arbejde ved hjælp af en jackhammer.
 • Strukturel. Vejen sender vibrationer til væggene i lejligheden og omdanner den til desibel.

Advarsel! Støj fra motorvejen når 70 dB.
Støjisolerende materialer absorberer lyde udefra eller forhindrer spredningen af ​​lejligheden. Det er nødvendigt at finde passende materiale til indersiden af ​​rummet.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger et støjabsorberende materiale til huset?

Når arbejdet med lydisolering skal overvejes:

For små lokaler - et barns værelse eller et soveværelse - er et gipsplader passende, hvilket ikke vil reducere det anvendelige område. I rummelige værelser er lydabsorberende flerlagsstrukturer installeret i en speciel ramme, der rummer meget plads. Styrol, mineraluld eller kraftpap.

Materialer, der passer til soveværelset, bør ikke anvendes i køkkenet, som er præget af høj luftfugtighed og temperaturudsving. Udvalgte resistente isoleringsmaterialer.

Dens brug i monolitiske betonhuse adskiller sig fra rammehuse. Kvaliteten af ​​lydisolatorer afhænger af prisen.

Det er ikke kun nødvendigt at kombinere lydisolatorer og støjisolerende materialer korrekt, men også at tage højde for deres kvalitetsegenskaber. Purpose teksturer - boligindretning imidlertid udelukket fra de skadelige stoffer: bitumen, bly, kviksølv og formaldehyd, flygtige harpiks, EPDM-flygtig forbindelse og harpiks.

 • Seal docking og sprækker.

Integritet og soliditet er nødvendige i konstruktionen. Fjern derfor alle unødvendige huller og huller. Uforseglet forbindelse, uisolerede luftrør, stigerør og stikkontakter reducerer støjisoleringen. Forsegling af leddene med blød mastik eller fugemasse.

For at opnå et effektivt resultat skal du have en kompetent mount. Færdige arbejdere til støjisolering, reparation og dekoration vil komme til undsætning. Det er vigtigt, at lydisolering baseret på designideer passer indvendigt inde i lejligheden eller huset og ikke forstyrrer adfærdskonstruktionen.

Populære virksomheder

Lydisoleringsmaterialer vælges ikke kun til prisen, men også med fokus på de særlige karakteristika ved konstruktion, installation. Byggemarkedet præsenterer et rigt udvalg af varer. De mest populære produkter er indenlandske og udenlandske producenter:

 • Maksforte (Rusland);
 • Isover Ecophon (Sverige, Finland);
 • Wolf Bavaria (Tyskland);
 • Acoustic Group (Rusland);
 • AcousticWool (Ukraine);
 • Mappy (Italien);
 • Rockwool (Danmark);
 • Techno Sonus (Rusland);
 • Texdecor (Frankrig);
 • TechnoNicol (Rusland).

Vurdering af højkvalitets lydisoleringsmaterialer

Brugt af forbrugerne:


Hegn af 95% af støj, især slagtype. Det anbefales at dække væggene uden at forlade huller og huller. Det vigtigste er, at rummets dimensioner tillader installation arbejde.

 • Ikke brandfarlig
 • universel anvendelse: til vægge, gulv, loft
 • holdbar.
 • Absorbability. Interfererer med anvendelse i rum, der adskiller sig i fugt og fugtighed;
 • flerlags styling;
 • behovet for at overvåge kantens integritet.

Pris - 773 rubler per pakke.

Ny blandt byggematerialer.

 • fugt resistente;
 • forskellige nuancer;
 • økologisk sikkert;
 • antistatisk middel;
 • resistent over for skimmel og mugg.
 • ikke en budgetmulighed
 • brandfarlig;
 • underkastet mekanisk belastning
 • udbrænde;
 • vanskeligheder med afmontering.

Pris - 360 rubler per pakke (2m2).

Tre-lags støjisolator. Indvendigt er der en glasfiberdug, belægninger udenfor - fra propylen. Det er kendetegnet ved tætte firmware lag.

 • miljøvenlig;
 • nem at installere
 • brandsikker;
 • ikke modtagelig for fugt og høje temperaturer;
 • lav varmeledningsevne
 • ikke bange for gnavere og insekter.
 • komplicerer arbejdet under installation på grund af lagets store størrelse og tykkelse
 • installationen er tidskrævende
 • ikke egnet til loftet.

Pris pr. Rulning (15 m2) - fra 2.800 rubler til 4.800 rubler, alt efter mærke.

Om fordelene ved at bruge dette materiale og funktionerne i dets brug - i videoen:

God støjisolator. Rillerne giver en høj grad af adhæsion til overfladens densitet.

 • brændbar
 • ikke-toksisk;
 • ikke hygroskopisk;
 • neutral til syrer og alkalier;
 • let;
 • lang levetid.
 • modtagelige for sollys
 • anvendes til tør og varm belægning;
 • under operationen mørkere.

Prisen på sandwichpaneler lavet af PPU er fra 1.138 rubler per m2.

Naturlige råvarer. I hjertet af fiberen af ​​træ. Dimensioner 2. 7 × 1. 2 m fremskynder monteringsprocessen. En side uden ruhed, helt egnet til behandling. Tekstur kan gøre væggene glatte.

 • økologisk sikkert, forårsager ikke individuel intolerance
 • Derudover tilføjer styrken og stivheden til strukturen;
 • lang levetid
 • nem at installere
 • let skåret med en kniv.
 • høj pris;
 • du vil ikke finde i nogen butik af byggematerialer;
 • ikke resistent over for fugt.

Pris - 630 rubler pr. Ark (3,24 m2).

Flere oplysninger om materialets egenskaber - i videoen:

En variation af kraftpap med inkorporering af vokspapir og træfibre. Fremragende modstandsdygtighed overfor støj, når 23 dB. En lille tykkelse (1,2 cm) forlader lejligheden nyttige meter næsten uændret. Limplader på vægoverfladen.

 • let;
 • høj styrke;
 • billige;
 • nem at bruge;
 • ingen ramme kræves
 • miljøvenlige.
 • ikke egnet til værelser med høj luftfugtighed
 • brændbart;
 • underkastet angreb fra gnavere og insekter.

Pris - fra 25 rubler pr. Kg.

Systemet uden ramme til vægge og lofter, som indeholdt en sandwichpanel. Vedhæftet til væggen. Modeller er forskellige i lag: tæt, let.

 • hastighed og nem installation;
 • modstand mod ild;
 • øko-venlige;
 • fremstillet af indenlandske materialer;
 • vibration konverter;
 • Måske brugen af ​​finish.
 • montering kun på en plan overflade;
 • vanskeligheder med ledning og installation af afsætningsmuligheder
 • dårligt brugt, kan ikke modstå en vægt på mere end 5 kg;
 • et stort antal fastgørere påvirker den værste vej på de akustiske egenskaber.

Den gennemsnitlige pris for panelet - 1062 rubler.

Ny lydisolering populært materiale. I sammensætningen af ​​filt og polymer belægning. Ligner gummi. Anvendelse: gulv, loft, vægge.

 • 3 mm tykkelse giver dig mulighed for at gemme nyttig pladsrum;
 • Fleksibel. Cirkulær isolering er mulig på grund af materialet i rullen;
 • rækkevidde fra 28 dB. Betragtes som en af ​​de bedste;
 • massiv brug ikke kun i hverdagen, men også i industrien;
 • ikke genstand for ødelæggelse
 • Vandtæt og modstandsdygtig over for ekstreme temperaturer;
 • lang holdbarhed.
 • bladlængde - 5 meter;
 • væg belægning kræver udjævning og priming.

Pris - 1320 rubler per kvadratmeter.

Lydisolering til lofter

Ofte ikke nok limning rulleisolator. Baggrund under korken eller fliserne hjælper med at løse enkle opgaver. For lydisolering skal loftet aflive højden af ​​lejligheden. Den mest effektive teknik er konstruktionen af ​​en loftsstruktur.
Der er:

 • strækloft lavet af film eller stof, som er monteret på forforstærkede beslag;
 • gipsplankloft. I en metalramme fastgjort til loftet lægges mineralulden eller andet lydisolerende materiale;
 • falsk loft. Ved installation af rammen anvendes lydsikre fyldstoffer: kork, polyurethanskumblokke, kokosfibre, basalt bomuldsuldkork. Lukket med paneler.

Praktiske videotips om montering af loftstøjisolering gør-det-selv:

Lydisolerende vægge

Før arbejdet skal du kontrollere væggen og tætte revner og revner. Den hurtigste og mest bekvemme måde er at tørre med cement. Træk stikkontakter ud og kontroller for hulrum. Hvis det er nødvendigt, læg med mineraluld, forsegl hullet med kitt eller cement, før du sætter soklen på plads.

Lydisoleringsmateriale og installationsmetoder er valgt til pris, effektivitet og kvalitet af lydisolatorer samt det metriske område af det "spist" anvendelige rum.

Den forskellige faktura anvendes til dekorative lydisolering af vægge. Byggemarkedet tilbyder en bred vifte af varer. Nyd speciel popularitet hos forbrugerne:

 • drywall;
 • støjisoleringspaneler;
 • rullet materiale.

Video instruktion til arbejde med reservedele og tilbehør paneler til lydisolering af vægge:

Gipsvæg installation

Saml rammen. Hvis væggene er subtile, monter profilen på gummiforingen. Minvata eller andet materiale som lyddæmper er indlejret i den forberedte kasse. Designet er dækket med gipsplader. Putty, udfør finishen.

Montering af støjisoleringspanelet

Med en perfekt flad overflade installeres panelet umiddelbart på væggen. Fastgørelse takket være låsemudderingen eller ved hjælp af byggemateriale. Problemet med udjævning af vægbeklædningen løses på to måder: ved montering af rammen som ved montering af gips eller kitt.

Panelmontering er ret simpelt. Ingen efterbehandling er nødvendig, da overflade dækningen er tilgængelig. En bred vifte af materialer og farver: Papirrulle, stof, laminering af træ eller sten.

Indstøbning af rullende støjisolatorer

Spar økonomiske omkostninger og tid. Praktisk at bruge. Lim bruges til tæt vinyl eller ikke-vævet tapet. Arbejdet er ikke meget svært, resultatet er godt for et billigt materiale. Rollisolatorer klare 60% støj.

Lydisolering til skillevægge

Som regel anvendes arket med to eller tre lag ark. Installationen udføres i forskellige varianter: gipsplader, krydsfiner, glasmagnesit eller gipsfiberplade. Opførelsen af ​​2 lag gipsark med et ark gipsfiber har ikke kun massive, men også positive resonansegenskaber. Lodret fastgørelse af pladerne med skruer i en afstand på 25 cm, således at forbindelsen af ​​lagene foregår med et skift. Forbindelsen af ​​pladerne er forseglet med et kit eller silikoneforseglingsmiddel.

Flere oplysninger om lydisolerende partitioner - i videoen:

Rammeløs belægning

ZIPP-panelerne, i modsætning til metalrammen, er fastgjort direkte til væggen. De repræsenterer en sandwich bestående af tætte gipsplader og en plast lydabsorber fremstillet af klæbende glasuld.

Til adhæsion af pladerne anvendes en tunge- og rilleforbindelse til forstærkning - en vibrationssikker montering. Plus: det minimale "spises" nyttige rum. Minus: kære.

Mineraluldsisolering i form af plader eller måtter. Besidder forbedrede elastiske kvaliteter. Den særlige produktionsteknologi afspejles i lydabsorptionsgraden.

Produkterne er en fremragende lydisolator. Den bruges som støjisoleringstekstur til rammeklædningsenhederne.

Hvordan man laver lydisolering af vægge i lejligheden fra naboerne

For at forhindre indtrængen af ​​uønsket støj i din lejlighed hjælper det med at fuldføre lydisoleringen af ​​væggene, loftet og gulvet. Men for at gøre en komplet lydisolering af en lejlighed er meget dyrt og ikke altid tilrådeligt, især i tilfælde hvor kilden til irriterende støj er en bestemt lejlighed. Hvis du har naboer på gulvet, kan du slippe af med støj i deres lejlighed ved at bruge lydisolering af tilstødende vægge. I denne artikel forstår vi hvordan man laver lydisolerende vægge.

materialer

Ved opførelsen af ​​nye huse er der en stigende tendens til at reducere vægten af ​​strukturen. Dette reducerer omkostningerne til fundamentet, hvilket negativt påvirker lydisoleringen af ​​rummet. Ikke alle er interesserede i at høre hvad hans naboer gør. Derfor er lydisoleringen af ​​lejligheden ikke kun den, der bor i gamle panelhuse, men også i nye bygninger.

På grund af den store rækkevidde på markedet af lydisolering materialer kan forveksles. Valget bør kontaktes ansvarligt, fordi hvert materiale har sit eget formål. I stigende grad er folk ikke kun interesserede i, hvor godt materialet skal håndtere lyden, men også om det er sikkert at bruge det i et beboelsesområde. Ikke alle ønsker at trække vejret i par phenol og installere glasuld.

I denne artikel vil vi se på materialer til lydisolering af væggene fra den russiske producent Max Forte.

Som kan bruges til ramme og rammeløse ordninger.

Maksforte EcoPlate

Lydabsorberende basaltplader af vulkansk rock.

De har fremragende akustiske egenskaber. Plader bruges til lydisolering af de mest komplekse objekter: biografer, optagestuer.

Materiale med upåklagelig økologi. Kan bruges som brandbeskyttelse. Høj lydabsorptionskoefficient αW på alle frekvenser (inklusive lav).

Uden phenol og slagge.

 1. Ikke brændbart materiale.
 2. Lugtfri.

Maksforte Eco Acoustics

Plader af polyesterfibre (akustisk sintepon), uden lim i sammensætningen. Til formgivning anvendes teknologien til termisk binding. Materialet udsender ikke og indeholder ikke skadelige stoffer. Ved produktion anvendes kun primære råmaterialer. For maksimal lydabsorption anvendes aerodynamisk fiber styling. Under arbejdet med materiale er overalls, handsker og åndedrætsværn ikke påkrævet.

 1. Lavet af homogene råmaterialer.
 2. Uden glasfiber.
 3. Hypoallergenprodukt.
 4. Ikke bange for vand.
 5. Maksimum klasse "A" i lydabsorption.

MaxForte SoundPro

Valset kompositmateriale, en ny generation. Designet under hensyntagen til teoretiske udviklinger inden for bygningsakustik. Med en tykkelse på 12 mm giver den maksimal beskyttelse mod luftbåren og støjen. Uundværligt materiale i små lejligheder. Uden lim i sammensætning og kemi. Fungerer også som brandbeskyttelse og varmeisolering.

 1. Helt ubrændbart.
 2. Ikke bange for vand.
 3. Uden phenol og lugt.
 4. Nem installation.
 5. Maksimum klasse "A" i lydabsorption.

For bedre lydisolering anbefales en kombination af materialer, for eksempel MaxForte SoundPro og MaxForte EcoPlate. Ved hjælp af en sådan ordning kan du opnå den højest mulige lydabsorption, herunder lave frekvenser (stereoanlæg, hjemmekinoer)

For bedre lydisolering anbefales en kombination af materialer, for eksempel MaxForte SoundPro og MaxForte EcoPlate. Ved hjælp af en sådan ordning kan du opnå den højest mulige lydabsorption, herunder lave frekvenser (stereoanlæg, hjemmekinoer)

Men det er ikke altid muligt at "æde" dyrebare centimeter fra væggen, og du skal gøre det så tyndt og effektivt som muligt. I dette tilfælde vil den viste løsning være rammefri lydisolering.

Sådan installeres lydisolering uden at lave en ramme med MaxForte SoundPro:

Alle vælger den bedste måde for sig selv, baseret på beregning af kræfter, personlige præferencer og økonomiske muligheder.

Hvis du laver lydisolering i henhold til vores anbefalinger, kan du sikkert stole på god komfort og stilhed.

Lydisolering af vægge er lavet ved hjælp af følgende materialer:

  • Kombinerede paneler med et lag lydabsorberende materialer.
  • Plader af syntetiske og mineralske materialer.

For bedre lydisolering anbefales kombinationer af materialer, f.eks. Membraner og plader.

Ud over de grundlæggende materialer afhænger du af den lydisoleringsmetode du vælger, skal du:

 • Metalprofil eller træstænger til rammestyringer.
 • Gipsvæg, spånplade eller anden dekorative belægning til vægdekoration.
 • Dubiel-skruer.
 • Pladeophæng.
 • Skruer.


Hver producent af lydisolering har sin egen installationsteknologi, derfor kan du have brug for ekstra forbrugsvarer, der ikke er medtaget på listen.

Lydisoleringsinstallation

Forberedende arbejde

Før du fortsætter med installationen af ​​lydisolering, er det nødvendigt at udføre en række forberedende arbejder:

 1. Fjern den gamle vægbeklædning (tapet, dekorative paneler).
 2. Fjern stikkontakter og kontakter. Hvis der er en kasse på væggen til ledninger, skal du fjerne dækslet fra det. Glem ikke at slukke for ledningerne.
 3. Træk ledningerne ud af kassen og udtagene til kontakten og stikkene.
 4. Byg op ledninger til kontakten og stikkontakter, længden af ​​størrelsen af ​​den fremtidige isolering.
 5. Isoler midlertidigt de ledige ender af ledningerne.
 6. Fyld stikket og kassen med cementmørtel eller skum.
 7. Undersøg væggen og leddene mellem pladerne for revner.
 8. Seal revner med cement mørtel.

Hvis du er dårligt versed i elektricitet, så til arbejde relateret til ledninger, inviter en professionel elektriker.

Fremstillingsramme

Den bedste måde at blokere lyden på er en ramme lydisoleringsmetode, så vi vil se på det i vores artikel:

 1. Påfør en tynd lydisolerende membran over hele væggen. Du kan bruge en selvklæbende membran eller bruge et specielt klæbemiddel til at sikre det.
 2. Lav en rammeramme til dette, installer lodrette guider langs kanterne af væggen samt vandrette dem under loftet og på gulvet. For at fastgøre guiderne, brug dowel-skruer.
 3. Installer vertikale guider inde i rammen, i en afstand på 40-50 centimeter fra hinanden.
 4. Placer lydisoleringsmaterialet mellem rammestyrene. For at rette lydisoleringen i rammen kan du bruge lim eller bøjning af metalbånd, der er fastgjort til styreskruerne.
 5. Undersøg rammen for hulrum og huller. Rammen må ikke være huller og tomt rum.
 6. Led kontakten ledninger, stikkontakter og ledninger gennem isoleringen.
 7. Installer gipsplader eller andre finishplader på rammen. Ved montering af panelerne skal der laves huller til forbindelsesboksen, omskifter og stikkontakter.
 8. Sæt leddene mellem panelerne.
 9. Gør installation af en overfladebehandling af vægge (vægpapir, gips).
 10. Installer stikkontakter, omskifter og forbindelsesboks.

Måder lydisolering uden ramme

Af hensyn til rummet foretrækker mange mennesker at anvende den rammeløse metode til lydisolering. Denne metode gør det muligt at reducere tykkelsen af ​​lydisolering med 2-3 centimeter, men samtidig reduceres kvaliteten af ​​støjisoleringen betydeligt.

Sådan producerer du lydisolering uden at gøre rammen, kan du se i videoen:

Uanset hvilken metode du vælger, husk at en hundrede procent støjreduktion sikres kun ved en omfattende lydisolering af lejligheden, som omfatter gulv-, loft- og vægisolering.

Hvordan man laver lydisolering af gulvet i lejligheden. Moderne materialer til lydisolering.

Sådan gør du lydisolering af loftet i lejligheden med egne hænder. Materialer til lydisolering af loftet. Måder at installere.

Sådan selvstændigt lydisolerede lejlighed. Teknologien til lydisolering af vægge, gulv og loft med moderne materialer og ikke-standardiserede metoder.