Sådan repareres plastpaneler - trin for trin instruktioner

Tænker på reparationen, vi vil altid få et glimrende resultat, og samtidig gøre uden unødige omkostninger og opfylde minimumstiden. Et andet vigtigt punkt er, at reparationer ikke forårsager mange problemer, ikke efterlader snavs og ikke i høj grad forstyrrer naboerne.

En fremragende løsning i dette tilfælde ville være installationen af ​​plastpaneler. Vores instruktioner hjælper dig med at forstå, hvordan du fastgør plastpaneler. De er let monteret på væggene eller loftet, og derfor behøver du ikke at overflade overfladen.

Plastpaneler er nemme at rengøre og er ideelle til værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, sauna, kedelrum). En række farver og teksturer hjælper med at skabe et unikt og hyggeligt interiør. Til installation af sådanne paneler er nok til at få nogle få værktøjer til rådighed.

Nødvendigt værktøj og forberedende forberedelse

De nødvendige værktøjer til fastgørelse af plastpaneler findes i næsten ethvert hjem:

 • elektrisk boremaskine;
 • hacksav til træ;
 • sakse og hacksav;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • målebånd, bygningsniveau, blyant eller markør;
 • hammer hæftemaskine;
 • trappestige.

For det første måler du måle arbejdsfladen ved hjælp af et målebånd, så du kan beregne den krævede mængde materialer korrekt.

Overfladen skal være fri for tapet. Hvis panelerne holder fast, skal væggene eller fliserne rengøres fra maling og støv.

Før installation anbefales det at modstå plastpaneler i mindst en halv time ved stuetemperatur. Skynd dig ikke for at fjerne beskyttelsesfilmen inden færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet, det vil hjælpe med at opretholde panelets præsentation.

Funktioner af installation og procedure

Fastgøringspaneler producerer enten direkte på væggen eller på den forberedte på forhånd af kassen. For at blive monteret på væggen skal den være helt flad. Crate er træstænger eller lameller, der skrues til overfladen i en vis afstand fra hinanden. For vægge bør bredden mellem lamellerne ikke overstige 30 - 40 cm, til loftet - højst 30 cm. Lister til beklædningen er monteret på væggen vinkelret i forhold til panelernes retning.

Hvis væggen, hvorpå latherne er fastgjort, er træ eller andet, hvor de selvskærende skruer let kan skrues ind, så er det bedst at bruge dem til fastgørelse af stængerne. Hvis væggen er beton eller mursten, er det bedst at feste stængerne med dowel-negle eller med konventionelle dowels og skruer.


Et eksempel på fastgørelse af kasser under plastpaneler.

Før du kommer på arbejde, skal du forstå, hvordan du korrekt fastgør plastpaneler på væggen.

 • Hvis du beslutter dig for at fastgøre panelerne til kassen med negle, så husk at genanvendelse af materialet vil være umuligt, for sandsynligvis under demontering vil panelets integritet blive overtrådt.
 • Den bedste monteringsmetode er ved hjælp af klemmer.
 • Men brugen af ​​hæfteklammer, der drives ind med en speciel hæftemaskine, er også en god mulighed.
 • En anden god mulighed for montering af paneler er skruer.


De mest almindelige metoder til fastgørelse af plastpaneler.

Når du har besluttet på metoden til montering af panelerne, skal du gøre følgende trin:

Først monteres beslagene: det endelige element, en ekstern eller indvendig vinkel. Hvis panelet dækker væggen til loftet, skal du fastgøre loftsplinten på det øverste tømmer.


Tilgængelige typer af tilbehør til plastpaneler.

Sæt panelet i fastgørelsen med en smal monteringshylde. Panelet er fastgjort på siden af ​​den brede monteringshylde med negle eller beslag.

Efter at være sikker på at det første panel er installeret fladt, indsæt den næste, smalle ende i sporet i det foregående panel. Prøv at passe panelerne tæt på hinanden.


Installation af den nødvendige hardware og det første plastpanel.

Det sidste plastpanel, der fuldender rækken, skal du indsætte kraftigt mellem det endelige element og det foregående panel. Hvis panelet skal reduceres i bredden, skal du afskære overskuddet med en kniv, der bevæger sig langs panelet.

Video: Montering af flåder, tilbehør og PVC paneler

Funktioner montering af plastpaneler på væggene

Hvis rummet er tørt og væggene er glatte, kan panelerne monteres direkte på væggen uden at bruge en batten.


Fastgør panelerne til at klæbe direkte til væggene uden at bruge en batte.

I et rum med høj luftfugtighed skal en plast- eller metalmonteringsprofil anvendes som en batten. I dette tilfælde er panelerne fastgjort til skinnerne med specielle klip, hvilket letter installation og demontering af konstruktionen.


Fastgørelsespaneler med plastikprofil med specielle klip.

Udvidelsen af ​​materialet bør overvejes, når temperaturen ændres, så når du justerer panelernes højde, skal du efterlade et lille hul. Hvis der anvendes en bred stang til batten, kan et varmeapparat eller lydisoleringsmateriale placeres i det resulterende rum mellem væggen og panelerne.

Funktioner installation af plastpaneler på loftet

Overvej nu metoderne til fastgørelse af plastpaneler til loftet. Før installationen er det nødvendigt at bestemme afstanden mellem panelerne og loftet. Denne afstand afhænger af typen af ​​belysning. Hvis du planlægger at installere indbyggede lys, skal afstanden være mindst 10-15 cm, så du kan helt skjule ledningerne. Markér lampens steder i forvejen med en blyant, skær hullerne ud og installer belysningen på belysningsenhederne.


Metal drejning til montering af plastpaneler på loftet i badeværelset.

Så udfører du de samme trin som ved installation af panelerne på væggene. I et værelse med et fladt loft kan du uden kasser. Loftsplint før arbejdet påbegyndes, monteres på tre vægge. Brug bygningens niveau til jævn placering af paneler.

Når du installerer plastpaneler i et rum med høj luftfugtighed, skal du fylde loftgabet med silikoneforseglingsmiddel for at opnå fuld vandtætthed.

Nyttige tips til montering af plastpaneler:

1. Skær og bor panelerne, vend med forsiden opad. Brug en hacksav, håndsav eller konstruktionskniv til skæring. Brug altid specielle briller for at beskytte dine øjne.

2. Påfør limen direkte på væggen. Brug glatte linjer til at tegne et gitter, hvilket ikke efterlader tomme områder. Brug kun specialkonstruktion lim "flydende negle".

3. Hammer negle ind i panelet under installationen, pas på ikke at ramme hammeren på overfladen, ellers vil der være buler.

4. Rengør plastpanelene med sæbevand. Brug ikke slibemidler, grove skuremidler eller opløsningsmiddelbaserede rengøringsmidler.

Nu ved du, hvordan du laver plastpaneler på væggen og hvordan man plejer dem. Installation af plastpaneler kræver ikke meget tid og kraft til enhver nybegynder. Ved at vælge dette nemme at installere materiale kan du skabe et unikt interiør med dine egne hænder. Blandt de forskellige paneler, der efterligner sten, træ, papir af forskellige farver, vil du helt sikkert finde en mulighed for din smag.

Sørg for at se på videoen nedenfor, det viser meget klart processen med installation af plastpaneler.

Sådan repareres plastpaneler på væggen - komplet instruktioner

Hvad er måder at fastgøre plastpaneler på væggen? Hvordan vælger du materiale? Hvilke værktøjer har du brug for? Alt dette og trin for trin instruktioner til installation af plastpaneler.

Polyvinylchlorid er et praktisk og slidstærkt materiale. Det er meget brugt til at dekorere overflader af vægge og lofter. Ved hjælp af en lang række af sine nuancer, former og teksturer kan interiøret gøres stilfuldt og smukt. fordele:

 • materiel immunitet mod fugt
 • et simpelt system til fastgørelse af vægpaneler, som er velegnet til begyndere;
 • lang levetid
 • brandsikkerhed;
 • hygiejne;
 • bekvemmelighed i forbindelse med vask og rengøring
 • lave omkostninger;
 • modstand mod skimmel og meldug.

Plastpaneler - billigt og let at installere efterbehandling materiale

Manglen på PVC-paneler - lav slagstyrke. Det er nødvendigt at omhyggeligt kontrollere det leverede byggemateriale og installere det omhyggeligt.

Før installationen er det nødvendigt at forberede værktøjer og hjælpematerialer, der kan hjælpe i arbejdet:

 • til mærkning - et målebånd med en blyant eller en vaskbar markør;
 • til at skære bladet - en hacksav med små tænder;
 • bygningsniveau, plumb;
 • trekant;
 • til behandling af hjørner - plastprofil eller lameller
 • til fastgørelse på overfladen - skruer, dowel-nails, clamps;
 • perforator, skruetrækker;
 • antiseptisk opløsning, fugemasse, lim.

Tilbehør, der skal bruges i processen:

 • ydre og indre hjørner
 • profiler docking, start og F-formet;
 • Sokkel loft og gulv.

For at spare tid, skal du vælge en butik, hvor hele sættet kan købes på samme sted som hovedmaterialet.

PVC-kendetegn er afhængig af producenten. På markedet er paneler fra Europa og Kina. Med hensyn til kvalitet er det overvældende flertal af medlemmerne af den første gruppe. Styrken af ​​panelet afhænger af tykkelsen af ​​væggene og antallet af stive kanter placeret indeni. Optimal ydelse: Tykkelsen af ​​panelets forside er 2-1.5 mm, antallet af forstærkere er 20-29, lamellens samlede vægt er 2-1,7 kg / m2.

Butikkerne tilbyder en bred vifte af paneler fra Europa og Kina.

Køb ikke, hvis:

 • forstærkere deformeres eller beskadiges
 • uklare linjer på tegningen, slørede kanter;
 • nuancer af paneler fra en stak varierer indbyrdes;
 • ridset overflade;
 • Dimensionerne af segmenterne er forskellige (i dette tilfælde vil fastgørelsen af ​​plastpanelerne til væggen være kompliceret på grund af den løse fiksering).

For at kontrollere, hvor meget materialet er pålideligt, skal du klikke på overfladen med fingeren. Forsiden skal bøje og vende tilbage til sin oprindelige tilstand. Hvis panelet deformeres, indikerer dette, at dets sammensætning indeholder et højt indhold af kridt og en levetid vil være lille.

Beregninger er nødvendige for at undgå overbetaling på grund af yderligere indkøb af materiale. Også tiden er spildt, hvis der ikke er nok byggematerialer. Fastgørelse af PVC-paneler på væggen antyder deres vertikale eller vandrette placering. Valget afhænger af smag præferencer. Beregningen for lodret er som følger:

 1. 1. Vi måler rummet (længden langs omkredsen);
 2. 2. Træk bredden af ​​døren og vinduesåbningerne op.
 3. 3. Del resten med bredden af ​​et panel.

Først skal du måle rummet

Resultatet er antallet af paneler, der er nødvendige for at afslutte lokalet. Til det skal du helt sikkert tilføje et par ekstra enheder, hvis materialet er ved et uheld beskadiget.

Beregning for vandret:

 1. 1. Vi måler rummet i rummet
 2. 2. Træk dør- og vinduesåbningsområdet ud;
 3. 3. Det resulterende tal divideres med arealet af et panel fra det kit, der tilbydes i butikken.

Til den opnåede værdi tilføjer vi 10% - som reserve. Når der installeres vandret, skal materialet skæres, hvilket resulterer i en lille rest i form af stumper.

Under væggenes udsmykning med plast skal du skjule ledningerne til elektricitet. For at gøre dette skal du montere panelet på batten. For at købe den optimale mængde materialer kræves der også beregninger her. Kassen er lavet af metalprofilelementer og strimler af træ.

Til lathing skal du have trælameller og metalprofilelementer.

Fremgangsmåden til beregning af:

 1. 1. Vi måler højden af ​​væggene i rummet;
 2. 2. Det resulterende tal er opdelt af trinnet med at placere skinnerne i den fremtidige kasse (anbefales 50 cm);
 3. 3. Resultatet multipliceres med rummets omkreds - profillængden i løbende målere opnås;
 4. 4. Vi måler højden af ​​hjørnerne i rummet;
 5. 5. Multiplicer med deres nummer - vi får den samlede optagelse af profilen til behandling af hjørnerne;
 6. 6. Vi tilføjer omkredsen af ​​døråbninger og vinduer.

Som følge heraf får du to værdier - længden af ​​lamellerne til batten og vinkelprofilen. Glem ikke at tilføje margin for tilfælde, hvor materialet vil blive beskadiget under installationen.

For værelser med høj luftfugtighed, især badeværelset og badeværelset, er PVC-paneler bedst egnet, fordi de ikke er bange for fugt, svamp og skimmelsvamp. Ved hjælp af moderne indretningsmuligheder kan designen af ​​disse værelser laves stilfuld og koncis uden høje omkostninger. For at gøre dette er det ikke nødvendigt at købe dyre kollektion fliser - brug PVC.

Processen kan præsenteres i tre versioner:

 • ved anvendelse af klæbemidler;
 • Brug af selvskærende skruer;
 • ved hjælp af klemmer.

Lim er egnet til ideelt lige og glatte overflader. Vælg mellem nogen af ​​dem, der sælges på markedet: flydende negle, universal "Moment" eller specialiseret sammensætning til PVC paneler. Lim vil forenkle og reducere omkostningerne ved at reparere et badeværelse, fordi der ikke er behov for at konstruere en batten. Ulempen ved denne mulighed er vanskeligheden ved at udskifte det beskadigede panel med en ny, da det vil blive fastlimet fast på væggen. Det vil være nødvendigt at fjerne det sammen med det ydre lag af vægdekoration, som derefter skal genoprettes.

Med skruer lettere. Muligheden er praktisk til maskering af rør og ledninger. For at fremskynde processen anbefales det at bruge en skruetrækker. Niveau overfladen er ikke påkrævet. Ulempen er nødvendigheden af ​​at oprette kasser bunden fra træplader. Dette er en ekstra omkostning for tid og penge. Inden vægpaneler monteres på klemmerne, skal der monteres en metalbeklædning på væggen.

Inden du installerer plastpanelerne, skal du forberede basen. For at gøre dette skal du grundigt rense væggene, kittet, lad dem tørre og niveauere. Før dette fjernes den gamle belægning helt fra væggen - tapet, flise eller skrælning maling.

Kittet vil godt skjule alle revner, revner og uregelmæssigheder på væggene. Dråbens størrelse er tilladt op til fem millimeter. Hvis plastik limes til dybe pits eller stød, så vil det deformere eller afskalere med tiden. Hvorfor fjerne gammelt cover fra væggen? Den indeholder støv, snavs og fedt. Alt dette vil forstyrre den normale klæbning af klæbebelægningen. Hvis hvidvaskning påføres væggen, vaskes den grundigt, fedtet rengøres ved hjælp af vaskemidler. Derefter påføres primer sammensætning og væggen er justeret.

Lim påføres på bagsiden af ​​panelet.

Instruktioner for trin:

 1. 1. Forberedelse af væggen: Fjern den gamle belægning, rengør, kitt, sand;
 2. 2. Rengør panelets bagside med en fugtig klud, tør det
 3. 3. Påfør lim på bagsiden af ​​byggematerialet ved hjælp af prikkemetoden i trin på 20 mm;
 4. 4. Sæt forsigtigt PVC-panelet på væggen.

Når du bruger flydende negle som klæbemiddel, banker panelet derefter og kommer ud af overfladen i 5-7 minutter. For sammensætningen kræves obvetrivanie. Efter en kort pause vender PVC tilbage til væggen.

Rammeløs metode involverer ikke dannelsen af ​​vinkler. Som finish er foderet velegnet ved hjælp af almindelige plasthjørner. De har ikke slots, så brug transparent silikone til deres installation.

Når du klipper rundt om stikkontakterne, skal du skære huller til dem. Lav de nødvendige mål og marker det sted, hvor du vil lave en udskæring. Under arbejdet er det nødvendigt at slukke for el.

Plinths er installeret sidst. Selvdrejende skruer bruges til dette - ved hjælp af dem er materialet fastgjort til væggen, før hullerne bores. Samlingsområderne mellem lamellens segmenter er fyldt med silikoneforsegling eller konventionelt monteringsskum. Dette skal gøres, så fugt ikke falder under plastfladen af ​​den fornyede væg.

Det moderne marked tilbyder universelle klæbemidler:

 • Moment of crystal;
 • Clayberite 636;
 • Emfikol 34012A.

Til PVC-paneler kan du vælge universelle klæbemidler

De er velegnet til PVC-fastgørelsesdele uden professionel hjælp. Eksperter bruger lim til plastik. Den grundlæggende valgregel - køb i en specialbutik. På denne måde beskytter du dig mod køb af falsk eller penge udløbet. Hvis du beslutter dig for at købe lim til PVC på markedet, skal du være opmærksom på fremstillingsdatoen og udseendet af pakken. God kvalitet lim vil give:

 • hurtig indstilling med overflader;
 • lang og pålidelig fiksering
 • modstand mod temperatur ekstreme, fugt, frost.

For at fikse plasten anbefales det ikke at anvende smeltepunkt. Til dette formål kan du som ekstraudstyr tage et ikke-ekspanderende fugemasse, frigivet på basis af polyurethanskum. Det har plasticitet og klæber godt til vægpanelet.

Ofte såkaldt. "Forklæde" i køkkenet er lavet ved hjælp af udvidet ler eller flise. Men du skal kunne lægge fliser. Dem, der ikke ønsker at bruge penge på mesterens opkald og har tillid til deres evner, kan udstyre køkkenet ved hjælp af PVC-paneler. Moderne versioner af plast succesfuldt efterligner dyre samlinger af keramiske fliser.

Nemt at installere køkkenpanel forklæde

Teknologi "i rummet" kræver ikke brug af drejning, klæbemiddelsammensætning og specielle fastgørelsesanordninger. Den er velegnet til små køkkener, hvor arbejdsområdet er dækket af et panelark. Trinvise instruktioner:

 1. 1. Placér panelet på bordpladen med underkanten, skær materialet i overensstemmelse med de ønskede dimensioner af det foreslåede "forklæde";
 2. 2. Sæt den øverste del bag ophængsskabet, så det pålideligt trykker arket mod væggen; fiksering kan forbedres med parentes;
 3. 3. Fastgør panelets nederste del ved hjælp af en sokkel - den skal fastgøres sikkert på bordpladen, det er bedre at vælge en massiv og holdbar mulighed for gulvet.

Fordelen ved denne metode er, at "forkladen" til enhver tid nemt kan ændres til en anden.

Før dækket skal væggen rengøres, men uden alvorlig udjævning af overfladen. Redecorating et badeværelse, badeværelse eller køkken kræver yderligere behandling af vægge med en antiseptisk sammensætning og vandtætning.

I rum med høj luftfugtighed anbefales en metalramme.

Til fremstilling af kasser taget træstænger 2x2 cm. For værelser med høj fugtindhold - bade og brusere - anbefales metalelementer. Før du bruger træmateriale, tørres grundigt for at undgå mulig deformation. Barer behandles med antiseptisk. Hvis du vælger at bruge metal, skal du vælge et profilelement, der er mærket UD (hoveddelen af ​​konturen) og cd (konturstyringer).

Oprettelse af kasse design skal begynde med opmærkning. Først definerer vi det lavere niveau - det kan være på gulvet eller højere, afhængigt af design ideen. Den nederste sokkel installeres her. Som et vartegn, tag den mest fremtrædende del af muren - det bestemmer battenes overordnede indsnit. Når du arbejder med træ, skal du tilføje 2-3 mm til indrykket. Dette skal gøres, fordi Træ selv under den ubetydelige indflydelse af fugt er deformeret.

Så bestemmes den øverste linje af batten og laterale niveauer. Til nivellering af toppen og bunden skal du bruge bygningens niveau, til siderne - plumb. Fastgørelse er lavet på direkte suspensioner. Skruer er arrangeret i trin på op til 25 cm på træ og op til 15 cm på metal. Stænger fastgjort først omkring kanterne og derefter til midten. Med dette undgås uregelmæssigheder og unøjagtigheder.

Efter montering af top-, bund- og sidespor fortsæt til installationen af ​​intern. Dette gøres under hensyntagen til valget af lamellernes type arrangement - lodret eller vandret. Derefter fastgøres lamellerne i forhold til de indre skinner vinkelret.

Rørene skal være under gitterrammen.

 1. 1. Monter lister - ekstern, intern (hjørne, bund, top);
 2. 2. Fastgør det første panel og reparer det ved hjælp af en klyaymer (lamellens kanter går ind i den øverste og nederste profil);
 3. 3. Det andet panel indsættes i den første låses spor, ligeledes fast, og så videre;
 4. 4. Sæt materialet til væggen.
 5. 5. Vi fastgør det sidste panel, idet der tages højde for at det passer godt ind i hjørnet.

Hvis der er rør i rummet, der skal skjules bag panelerne, er kassen dannet med en sådan konto, at de vil være under rammen. Yderligere hjørner vil blive påkrævet. Tællere, ventilkraner og andre elementer, der skal åbnes med jævne mellemrum, kan skjules bag en dekorationsdør. For at gøre dette skal panelet til guiden være "plantet" på små sløjfer.

Vælge og installere PVC paneler i badeværelset, badeværelset, i køkkenet, følg reglerne:

 • Du bør ikke kombinere plast med dyre efterbehandling materialer - sten, flise, granit, det vil se smagfuldt;
 • For små værelser skal du vælge paneler med lys nuancer eller med fotoudskrivning;
 • for værelser med høj luftfugtighed passer glatte materialer; Udtalt og dyb tekstur vil kræve konstant rengøring, ellers vil der opstå en skimmelsvamp eller svamp;
 • Når du vælger paneler, skal du holde dig til det samlede ensemble og farveskemaet i indretningen.

Plastpaneler er et unikt moderne produkt, som du kan oprette utrolige billeder med. Har en lille fantasi, vil du være i stand til at gøre dit hjem unik og original. Undersøg de foreslåede instruktioner og fortsæt med at reparere!

Sådan repareres plastpaneler på væggen, gør det selv: detaljerede instruktioner

Hvis du tænker på at færdiggøre væggene eller loftet i badeværelset, hallway, køkken, balkon eller andre rum med høj luftfugtighed, skal du være opmærksom på PVC-panelet. Dette er det bedste valg for pris, praktisk og kvalitet. De vasker helt, brænder ikke ud og deformeres ikke fra fugt. Og det største plus er simpel installation af paneler. De er ideelle til udjævning af væggene og gør det muligt at realisere mange design ideer. Sådan repareres plastpaneler på væggen: alle de finesser og nuancer.

Nødvendige materialer og værktøjer

Plastpaneler er ret nemme at installere, så det er muligt at skære væggene eller loftet med egne hænder. For at gøre installationen selv har du brug for følgende værktøjer:

 1. Bor eller hammerbor, afhængig af væggene, der skal paneler. For en mursten og betonvæg er det bedre at tage en punch, for resten er et bor egnet.
 2. Skær til metal vil blive påkrævet til skæring af metalprofil, du kan bruge kværnen.
 3. Skruetrækker. Har brug for at forbinde rammens dele og fastgør PVC-paneler til profilen.
 4. Der kræves en hæftemaskine og hæfteklammer, hvis plastik er fastgjort til en trækappe.
 5. Konstruktionskniv eller hacksav - til skæreplader og lister.
 6. Stuslo er et uundværligt redskab til korrekt skæring i den rigtige vinkel.
 7. Roulette, markør, niveau. At udføre mindre byggearbejde.

Hvis det nødvendige værktøj er klar, kan du gå til køb af materialer til efterbehandling. Du skal bruge:

 • plast paneler;
 • plast montering strimler;
 • metalprofil og tilbehør til den eller træbjælke 20x40 mm;
 • dowels, skruer.

Men før du køber, skal du foretage målinger af lokalerne og beregne den nødvendige mængde materialer til fremtidig efterbehandling.

Beregning af materialer til installation

Plastpaneler er lavet i forskellige farver og størrelser. Pladens længde er oftest 2,7, 3 eller 6 m, og bredden er 10, 25, 37,5 og 50 cm. Tykkelsen af ​​panelerne er 8 eller 10 mm. Derfor har du besluttet dig for valget af plastik og vægternes størrelse, kan du foretage den nødvendige beregning af mængden af ​​materiale.

For at gøre dette er det nødvendigt at måle længden og bredden af ​​hver væg, vi bestemmer retningen for at lægge plastpanelerne (langs væggen eller på tværs) og overveje forbruget af disse dimensioner.

Til montering af batten skal du købe en metalprofil eller en træbjælke.

Fastgørelse af plastpaneler på væggene

PVC paneler kan færdiggøres på to måder:

 • på rammen (anbefales til store ujævne vægge)
 • på lim eller flydende negle.

Montering af plastpaneler med metal eller træramme.

For at afslutte væggene med plastpaneler kræves der en metal- eller træramme. Før installationen renser vi væggene af overskydende snavs og støv, behandler det med et særligt svampemiddel og trækker risten på batten på væggen med et niveau. Vi installerer mellem 40 og 50 cm afstand mellem lamellerne. Bor huller langs markeringslinjerne i en afstand af 50 cm og fastgør profilen til væggen med passende fastgørelsesdele.

Til relativt flade vægge (en forskel på ikke mere end 5 mm) kan du lave en ramme fra en træstang, og for meget kurver er det bedre at bruge en metalprofil, da den kan fastgøres i en vis afstand fra væggen ved hjælp af specialbeslag. Når du har kontrolleret, at kassen er sikkert installeret, kan du begynde at afslutte arbejdet.

Det er bedre at starte arbejdet fra en vinkel, der er fjernt fra indgangen, da dette er den mest synlige del af rummet, og enhver trimning vil være meget mærkbar. Først er startstrimlen fastgjort nederst og på toppen af ​​batten og på siden - den indvendige (ydre) vinkel afhængigt af installationsstedet. Disse lameller udfører funktionen ved at fastgøre plast og skjule det uæstetiske udseende af panelskæringerne. Derefter kan du montere plastik. Skær panelet af den ønskede størrelse (ca. 0,5 cm mindre, idet der tages hensyn til deformationen fra temperaturændringer) og indsæt i styrene først først i toppen og bunden og derefter ved siden. Fastgør plastik med en skruetrækker eller en hæftemaskine i hver lath af batten. Følgende bånd er fastsat i overensstemmelse hermed.

Det sværeste stadium er installationen af ​​det sidste panel. For at gøre dette skal du skære panelet 0,5 cm mindre end den ønskede størrelse. Vi indsætter det først i hjørneprofilen, og klikker det så i sporet i det foregående panel. Så du deformerer ikke guiderne og forsyner forsigtigt installationen på væggen.

Løsning til hjemmeopvarmning: el-kedel

Montering af PVC-paneler på speciallim eller flydende negle.

Hvis dit hus har perfekt glatte vægge, er det muligt at montere plastpaneler uden ramme. Denne metode har mange fordele og har stort set ingen ulemper:

 • pladsbesparende (hvilket er vigtigt for små værelser);
 • ingen snavs og støv under installationen
 • hurtig installation;
 • mindre omkostninger (ingen grund til at købe materialer til rammen);
 • ingen særlige færdigheder er nødvendige.

For denne metode til montering af plastpaneler kræver omhyggelig forberedelse af væggene. Rengør dem af fremmedlegemer (tapet, gammel maling, skrælningspuds), reparér synlige uregelmæssigheder og prime. Nu kan du montere panelet. Hvis væggen tillader installation under installationen, skal du fastgøre panelet med en enkelt skrue på væggen i midten - dette giver en mere sikker fastgørelse. I hjørnerne af rummet er et særligt fleksibelt hjørne limet, hvis dimensioner varierer fra 2 til 5 cm. Det giver rummets fuldstændighed, danner indre og ydre hjørner og gemmer hjørnernes krumning.

Denne installationsmetode har kun en ulempe - du kan ikke skjule ledningerne og installere de indbyggede lamper. Derfor er valget dit.

Fastgørelse af plastpaneler på loftet

En af fordelene ved at bruge PVC-paneler på loftet er evnen til at skjule ledninger, udstødningsrør og anden kommunikation, samt placere den indbyggede belysning.

Til montering af plastpaneler i loftet anvendes en speciel ramme af metalprofiler (det giver flere muligheder for indlejring af forskellige kommunikationer på grund af brugen af ​​forskellige specialbeslag (suspensioner, krabber osv.) Og deformerer ikke fra fugtighed, i modsætning til træ). Før du monterer rammen, er det værd at forberede loftets overflade (rengør den fra gammel maling, hvidvask, faldende gips og støv, behandle med en svampebelægning for at undgå udviklingen af ​​svamp indendørs).

Først ved hjælp af et niveau, laver vi markeringer på væggene i et rum i en afstand på 5 til 10 cm fra loftet. Derefter indstilles gitterelementerne i intervallet 30 - 40 cm fra hinanden. På større afstand kan plast falde. Længere langs omkredsen vedhæfter vi en startprofil eller en særlig baguette til plastik. Det er bedre at trimme hjørnerne med stousse eller direkte på installationsstedet med en byggekniv. Nu installerer vi plastpaneler.

Du kan se processen med montering af plastpaneler på videoen:

Sådan repareres plastpaneler på væggen

Hvis du begyndte at lave reparationer på badeværelset eller på loggiaen, men ikke ved hvordan du installerer plastpaneler på væggen, skal du grundigt forstå dette problem. Undersøg subtiliteterne og nuancerne i denne proces, så hjemreparation kun er en glæde og ikke bringer unødvendige problemer. Omkostningerne ved et sådant interiør er mange gange lavere, og designmulighederne er utallige.

Hvad er plastpaneler fastgjort til?

Plastfolie er en god måde at løse flere problemer på en gang: delene er nemme at montere på væggen, de kræver ikke meget omhu. Men for at udføre opgaven er det vigtigt at vide, hvordan man monterer plastpladerne korrekt på væggen. Her er de vigtige punkter vedrørende installationen af ​​en sådan hud:

 • Fastgørelse af PVC-paneler på væggen kan ske med negle, skruer eller brug en særlig lim "Flydende negle".
 • Hvis væggene er glatte, kan du montere fastgørelseselementerne direkte på dem: i tilfælde af en træ eller blød overflade vil selvskærende skruer gøre det, og for beton er det nødvendigt at tage en dowel-negle.
 • Hvis vægge er vanskelige at justere, skal du først montere en speciel træ eller metal gitterramme.

Hver monteringsmetode har sine egne nuancer:

 • Hvis der anvendes negle, vil det ikke være muligt at fjerne pladerne til at bruge dem på et andet sted: under demontering vil delene simpelthen bryde ned i flere dele.
 • Klemmer eller hæfteklammer, der drives af en speciel hæftemaskine, passer bedst til.

Sådan repareres PVC-paneler på væggen

For at forstå, hvordan du laver plastpaneler på en væg, skal du huske nogle nyttige tips:

 • Skær elementerne selv og sæt dem opad.
 • For at beskytte dine øjne skal du være sikker på at bære byggebriller, når du skærer dele.
 • Hammering negle, det er vigtigt at falde klart på neglelågen, ellers vil der være buler. Løsningen af ​​denne fejl er ikke mulig.
 • Indtil installationen er færdig, må du ikke fjerne beskyttelsesfilmen, for ikke at forlade beskidte mærker på kabinettet.
 • Efter installationen må du kun vaske væggene med sæbevand for ikke at ødelægge konstruktionen eller designet.

På en trækasse

Spørgsmålet om, hvordan man laver plastpaneler på væggen, hjælper med at løse kassen af ​​træ. Reiki skal skrues med en afstand på omkring halvtreds centimeter. Træstænger skal være vinkelret på PVC-retningen: Hvis detaljerne i det fremtidige interiør er anbragt lodret, så træstrukturen er bedst naglet vandret.

 1. Først skal du installere armaturerne. Fastgør de ydre og indvendige hjørner på overfladen først, så efterbehandlingselementet - loftplinten og i slutningen - støbeformen med lamellerne.
 2. Herefter skal du installere det første afsnit, der forbinder fastgørelseselementerne. Sikre med negle eller hæfteklammer på den brede monteringshylde.
 3. At hele strukturen ikke får en kurve, før du vedhæfter den næste del, skal du kontrollere den første. Det skal stå lige.
 4. Monter det andet elements smalle hylde til den første, så der ikke er huller.
 5. Så konsekvent fastgør alle PVC paneler. Kun det allerførste element adskiller sig: det skal indsættes med indsats for at rette hele strukturen. Hvis størrelsen ikke svarer til det resterende rum, skal du klippe delen med en kniv langs huden.

Med metalramme

Hvis rummet altid er høj luftfugtighed, for eksempel i en sauna eller et badeværelse, svulmer træet hurtigt, du skal genoprette reparationen. Sådan monteres plastpaneler på væggen i dette tilfælde? Egnet metal monteringsstruktur. For at forenkle installationsprocessen har beklædningen brugt specielle klip. Takket være dem kan du nemt fjerne de indre elementer og vedhæfte andre.

Når du installerer huden, skal du huske, at når temperaturen ændres, kan materialet udvides. Ved brug af en bred stang, i ledig plads er det muligt at tilslutte lydisolering eller varmelegeme. Så enkle plastpaneler hjælper med at løse flere problemer på én gang: skab et interiør med smag og hold varme indenfor.

Montering af PVC-paneler uden drejning på flydende negle

Til ens vægge skal du bruge byggemateriale, men i sådanne reparationer skal du have en åndedrætsværn og ventilere rummet. Fordele vil blokere alle midlertidige ulemper. "Flydende negle" påvirker ikke plastik, tørrer hurtigt, hvilket giver ret til at justere detaljerne på væggen. Dette klæbemiddel er miljøvenligt og afhænger ikke af ændringer i klimaforhold (ændringer i temperatur og fugtighed).

 1. Før limning af panelerne er det nødvendigt at forberede væggene: Fjern det gamle tapet, flise og gips, niveau alle unøjagtigheder og præg overfladen.
 2. I starten skal du tage pladerne ud af emballagen i 30 minutter for at tilpasse sig luftfugtigheden.
 3. Klargør limen selv: Afskær spidsen, læg på hætten, åbn den og monter værktøjet i bygningsgeværet.
 4. På væggen tegner du prikker, gitter eller mønster i zigzags.
 5. På det tidspunkt, hvor du limer, skal du trykke på delen til væggen, så limen bedre kan greb hele elementet jævnt. Du kan bruge en gummi rulle. De første par minutter er det nemt at justere strukturen, og efter 20 minutter vil limen indstille.
 6. Det sidste trin "sy" tætningsmiddel leddene mellem PVC dele og andre elementer i badeværelset. Vægprofilen er klar.

video

Ved montering af fastgørelsesdele og plettering i badeværelset på vægoverfladen vil selv en nybegynder i reparationen klare. For at undgå krænkelser af teknologi og beskadigelse af foringen kan du se trinvise instruktioner på videoen nedenfor, hvor specialisten deler sine hemmeligheder ved at installere ark og fastgørelseselementer i pladen og i loftet. Håndbogen hjælper dig med at montere panelerne fejlfrit første gang.

Sådan repareres PVC-paneler på væggen, i loftet, på kolonnerne: instruktioner med foto og video

Ved udformning af værker på efterbehandling af lokaler er der ofte et spørgsmål om valg af materiale til sådanne værker. I dag har byggemarkedet et stort udvalg af efterbehandling materialer. Men det er værd at huske, at materialet til sådanne værker er valgt ud fra brugen af ​​rummet, og brugen af ​​den forkerte type kan føre til ødelæggelse eller hurtig forringelse af hele udsmykningens form. Et af de universelle efterbehandling materialer er PVC paneler. Under udseendet af dette materiale er denne finish ret populær af flere grunde.

Indholdsfortegnelse:

Hvad er PVC-panel

Polyvinylchlorid (PVC) paneler er en type finishmateriale lavet på basis af polyvinylchlorid med tilsætning af forskellige slags tilsætningsstoffer. I hardware butikker kaldes disse plastpaneler clapboard. Det bruges til at afslutte alle bygningselementer samt lokalerne generelt. Anvendelsen af ​​PVC-paneler anvendes hovedsageligt på steder, hvor der kræves tørre efterbehandling, hvilket materiale kan også bruges til både interne og eksterne værker.

Plast PVC paneler

Typer af PVC paneler

Et sådant efterbehandlingmateriale kan opdeles i to typer:

 • Loftspaneler;
 • Vægpaneler;

Deres forskel er, at hyldepanelerne er tyndere. Dette skyldes det faktum, at når der er monteret i loftet, vil foderet ikke bære nogen belastning, så for loftet dekoration vil ikke kræve fremstilling af paneler med stor tykkelse. Takbeklædning er også betydeligt mindre i vægt, og dette forenkler installeringsprocessen, og samtidig reduceres vægten af ​​hele hængslet.

Venstre - PVC vægpanel, højre - loft

PVC-paneler kan også opdeles efter metoden til tilslutning af lameller:

 • sømløse;
 • relief;
 • Lameller med en facet;

Fordele og ulemper ved PVC paneler

Ved valg af materialer til efterbehandling skal du vide og tage højde for alle positive og negative kvaliteter. PVC paneler kan noteres så positive kvaliteter:

 • Nem installation;
 • Lang levetid;
 • tilgængelighed;
 • Stort udvalg af farver;
 • Kræver ikke særlig pleje
 • Dette materiale er egnet til efterbehandling af ethvert rum;

Sammen med positive kvaliteter er der også en række ulemper, som der skal tages hensyn til ved valg af det:

 • Lav slagfasthed;
 • Dette materiale er ustabilt til UV-lys. Det er derfor ikke tilrådeligt at montere klappbrættet på steder, der hele tiden er under solen;

Det skal bemærkes, at sådanne ulemper kan fjernes afhængigt af prispolitik. Derfor skal man ved valg af PVC-paneler have stor opmærksomhed.

Vedhæftningsmetoder på overfladen

Inden montering af PVC-paneler i rummet påbegyndes, skal man fastlægge fastgørelsesmetoden. Her skal du vide, at panelerne kan monteres på tre måder.

 • Lodret mount;
 • Vandret montering;
 • Diagonal mount (sjælden);

Fremgangsmåder til fastgørelse af PVC-paneler

Vedhæftningsmetoden skal bestemmes på forhånd baseret på rummets designfunktioner. Dette er nødvendigt for at montere rammen korrekt. I nogle tilfælde, hvis det er nødvendigt at skære en søjle, så anvendes kun en diagonal mount. I de fleste tilfælde afhænger fastgørelsesmetoden kun af kundens ønsker, når vægpanelet installeres.

Panelmonteringsværktøjer

Ved selvfastgørende PVC-paneler har du brug for et værktøj, som du skal forberede på forhånd, for ikke at afbryde arbejdssekvensen i lang tid. At udføre arbejdet vil kræve:

 • Punch eller bore;
 • Bulgarsk (LBM);
 • Reglen er;
 • niveau;
 • roulette;
 • hæftemaskine;

Nogle af disse værktøjer er nødvendige, da udførelsen af ​​hele overfladen som helhed kan blive alvorligt lider under udførelsen af ​​nogle opgaver manuelt, hvilket vil medføre yderligere omkostninger ved køb af materiale. Derfor skal du ikke forsømme sådanne nuancer.

Valget af ramme til PVC paneler

For at kunne udføre alt installationsarbejde korrekt skal du først fortælle dig om det forberedende arbejde. Installation af væg- eller loftpaneler er 90% afhængig af rammens kvalitet. Den er beregnet til fastgørelsespaneler, da fastgørelsen af ​​sådant materiale ikke anvendes på hovedoverfladen. I nogle tilfælde udfører den også funktionen ved at udjævne hovedoverfladen.

Rammen kan laves af træplader eller fra en metalprofil. Denne profil bruges til gipsarbejde. Forskellen mellem disse materialer er primært i prissætning. Men det er også værd at bemærke andre nuancer.

Venstre - Træramme (kasse), højre - metal

Trærammen gøres hurtigere og vil koste lidt billigere, men inden den er monteret, vil der være behov for ekstra omkostninger og tid til brandbekæmpelse. Også, hvis raken blev købt rå, efter installationen, kan den ændre form. Som følge heraf kræves der flere dowels til montering.

Den største fordel ved metalrammen er dens holdbarhed og komfort, når du arbejder. Han kræver ikke yderligere arbejde med ham.

Det er også værd at bemærke, at i tilfælde af ujævnheder på træplankernes vægge vil mere metalprofil forlades. Metalrammen er simpelthen nødvendigt på steder med høj luftfugtighed, da træet under sådanne forhold kan ramme svampen, og hele rammen kan kollapse i løbet af en kort periode.

For at vælge det rigtige materiale til rammen skal du også tage højde for placeringen og typen af ​​ledninger, hvis du arbejder indendørs.

Montering af PVC-paneler på væggen

For at kunne foretage installationen af ​​PVC-paneler er det i første omgang nødvendigt at lave en batten (ramme). Dette gøres som følger. For det første udføres en visuel inspektion af overfladen, hvor panelerne skal installeres. På dette tidspunkt er det nødvendigt at identificere væggenes mangler, og hvis det er nødvendigt, skal de repareres. Efter at være blevet kontrolleret for uregelmæssigheder. Dette kræver en regel og et niveau. For at identificere hældningen af ​​overfladen, der trimmes, kan du også bruge en rørledning.

Wall bump test

På næste trin er det nødvendigt at bestemme metoden til fastsættelse af foringsarkene. Hvis den vandrette fastgørelse af panelerne er valgt, skal rammeskinnerne installeres lodret. Ved lodret montering af panelerne sker montering af skinnerne vandret. Det markerer også, hvor mange bånd der kræves på overfladen for at blive malet. Reiki bør placeres i en afstand på højst 50 cm fra hinanden. En forudsætning er, at de første og sidste lameller skal placeres ved overfladen af ​​overfladen for at blive beklædt.

Når alle nuancer er bestemt, kan du fortsætte til den direkte udførelse af arbejdet. Den første skinne er installeret fra hjørnet og er fastgjort til væggen ved hjælp af dowels. Under installationen er det nødvendigt at strengt kontrollere fladheden af ​​anlægget ved hjælp af et niveau. Næste skinne er monteret i det modsatte hjørne. Herefter strækkes tråden mellem dem, og installationen af ​​alle efterfølgende skinner udføres på den. Slutresultatet er en ramme, hvor du kan montere PVC paneler.

Montering af trækasser til PVC-paneler

Før installering af arkpladerne, installeres hjørne lister oprindeligt, som er fastgjort til rammen ved hjælp af en hæftemaskine. I en anden udførelsesform kan startlister monteres langs omkredsen af ​​overfladen, der trimmes, hvis området er trimmet, har ingen hjørner.

Fastgør listerne til kassen under PVC-paneler

PVC-paneler monteres ved hjælp af en hæftemaskine. Deres forbindelse med hinanden foregår ved hjælp af sidelister.

Installation af PVC vægpaneler

Du kan også se videoinstruktionerne til installation af batten og fastgørelse af PVC-panelerne i videoen:

Montering af PVC-paneler på loftet

Installation af PVC-paneler på loftet udføres såvel som på væggene. Den væsentlige forskel er, at alt arbejde udføres over hovedets niveau. I første fase er det nødvendigt at samle en ramme til loftindretning. I sådanne tilfælde er det mere hensigtsmæssigt at bruge træplader, da det vil være lidt lettere at arbejde med dem, men man bør ikke glemme, at metalkassen vil vare længere alligevel, så du kan vælge den. Også metoden til fastsættelse af pladerne bestemmes, inden arbejdet påbegyndes. Til sådanne værker kan enhver vedhæftningsmetode være egnet. Denne parameter er mere afhængig af designet af PVC-panelerne.

Rammerne for loftsplettering er lavet på samme måde som på væggene. Ved konstruktion af en loftslibning bør ligning af elektriske ledninger overvejes. Da PVC-loftsplader er tyndere end væggen, kræves der yderligere elementer til lysekrone eller spotlights i rammen.

Montering af metalbeklædning på loftet under PVC-panelerne

Ligeledes, som i vægudgaven, er lister (loftsplinter) monteret langs loftets omkreds.

Montering af loftsplinter på batten

Fastgøring sker på hæfteklammerne ved hjælp af en hæftemaskine til trækasser og på skruer til metal.

Montering af PVC-paneler på loftet

Du kan også se flere videoer med installationsanvisninger til PVC-paneler i loftet:

Fastgørelse af PVC-paneler til søjlerne

Nogle gange er der et behov for at skære en søjle med PVC paneler. Dette er en ret hård opgave, hvis kolonnen har en rund form. Men sådan arbejde kan også gøres selvstændigt. Til trimning af kolonnerne er det nødvendigt at beregne den nødvendige mængde af metalprofilen, da trærammen ikke kan anvendes. Hele essensen af ​​trimming kolonner er den korrekte installation af rammen.

Metallprofilen har en P-form. Triangler skal skæres langs kanterne på begge sider. Dette kan gøres ved hjælp af slibemaskiner eller saks til metal. Således kan denne profil bøjes ind i en ideel cirkel. Dens fastgørelse udføres ved hjælp af specielle metalplader, som først er fastgjort langs hele omkredsen. Derefter monteres en profil på disse plader.

Fastgørelsen af ​​vægpanelet i sådanne tilfælde bruger normalt en diagonal, da pladerne af panelerne har en rektangulær form og let kan fastgøres langs en rund overflade.

Du kan også se en video om dette emne:

Fastgørelse af PVC-paneler til metalprofilen

For at installere PVC-paneler på en metalramme er det første, der er nødvendigt at korrekt beregne den ønskede mængde profil. Til at begynde med skal profilguiderne (UD) fastgøres langs hele overfladen af ​​overfladen for at blive beklædt. Deres installation er lavet på en tidligere markeret linje. Hvis der findes et laserniveau, kan dette arbejde gøres meget nemmere og hurtigere.

Næste trin er at installere vægprofiler (CD), de er placeret i en afstand af 50 cm fra hinanden langs ledeprofilerne. Når vægprofiler er installeret, er de fastgjort med monteringsplader hver 30 til 40 cm. Denne ramme er på mange måder der minder om en kasse til gipsvæg.

Montering af metalbeklædning under PVC-paneler

I næste fase skæres og samles PVC-paneler. De er fastgjort med skruer til profilen. Det er vigtigt ikke at glemme, at vægprofilerne altid skal monteres vinkelret på panelernes monteringsretning ved montering af batten.

Som med trærammen er installationen af ​​startstøbning også nødvendig, hvis overfladen ikke har hjørner eller sving.

Fastgørelse af PVC-paneler til metal kasser

Et ubehageligt øjeblik, når man arbejder med metalprofiler, er fastgørelsen af ​​panelerne til dem. Denne proces er meget tidskrævende og tidskrævende.

Sådan repareres PVC paneler uden drejning

Nogle gange er der tidspunkter, hvor PVC-paneler er fastgjort uden ramme. Men sådan fastgørelse finder ikke stor popularitet, da liningarkene gentager alle uregelmæssigheder af overfladen for at blive beklædt. Men til udsmykning anvendes følgende metode. Et ark af krydsfiner, spånplader eller fiberplade er i første omgang fastgjort til overfladen, der skal beklædes. Dette er nødvendigt for at niveauere og styrke hele den kappede overflade. Yderligere, ifølge de angivne dimensioner, skæres et ark af foring og fastgøres til en træbase ved hjælp af en hæftemaskine eller selvdrejende skruer.

Fordelen ved denne metode er, at panelerne altid vil være på en plan overflade.

Det skal huskes, at det øjeblik, at et hvilket som helst PVC-panel skal saves ved hjælp af en mølle. Denne enhed har normalt et stort antal diskholdere, så skæringen af ​​plastpanelet vil altid være meget høj kvalitet. Glem også om markeringen ved savning.

Uafhængig installation af PVC paneler er ikke en vanskelig opgave. For at gøre dette skal du kende nuanserne af arbejdet og også deres rækkefølge. Ved montering af panelerne er det meget vigtigt at ikke beskadige sidelamellerne, da deres skade kan medføre udskiftning af materialet.

Sådan repareres PVC-paneler på væggen: Installationsmetoder

Installation af dekorative paneler giver dig mulighed for at løse mange faktiske problemer. Og det handler ikke kun om design af lokalerne som sådan selvfølgelig. Men bare for at købe egnede produkter er det ikke nok, du skal stadig omhyggeligt studere deres egenskaber og forstå, hvordan du korrekt monterer.

Udvælgelseskriterier

Taler om plastik (PVC) dekorative arkmaterialer, om deres installation, er det umuligt at komme rundt om spørgsmålet om, hvad der skal monteres. Selv den mest omhyggelige overholdelse af teknologien vil ikke give mulighed for at opnå et godt resultat ved brug af dårlige produkter. De fleste af vægpanelerne købt til badeværelser på grund af stor betydning for modstandsdygtighed over for fugt, virkningerne af mikroorganismer. Da en mur periodisk oplever en mekanisk påvirkning, skal overfladen være modstandsdygtig over for denne udvikling af hændelser.

Først og fremmest afhænger det af tykkelsen på den ydre overflade. Pålidelige vægblokke skal have et lag på 0,25 cm, mens i den ultrabudgetiske kategori, når denne indikator kun 0,15 cm (hvis den stadig når). Udseende er også vigtigt: Et godt produkt er altid lige ikke kun i sin egen geometri, men også i farve.

Styrken bestemmes ikke kun af panelets dybde, men også af antallet af kanter. De mest pålidelige konstruktioner er udstyret med 29 sådanne detaljer, og gennemsnitsindekset er 20. Men kanten er kant er anderledes, de skal også være helt glatte og ikke variere i tykkelse; Enhver placering er forbudt undtagen i rette vinkler på overfladen.

Det er også nyttigt at se på leddene på panelerne, som skal passe så tæt som muligt. Da tykke vægge og ekstra finner ikke kan danne sig fra luften, er en god blok temmelig tung. Det kan endda betragtes som en af ​​de praktiske fordele. En anden omstændighed bør tages i betragtning: det er muligt at dekorere væggene i huset enten godt eller billigt. Erfarne ejere får altid mindst et panel af den gennemsnitlige prisgruppe, og faglærte bygherrer godkender det.

Ud over disse indlysende overvejelser er det værd at være opmærksom på kridt, mere præcist dets koncentration. Standarder-kompatible paneler indeholder kun dette mineral i små mængder. Når halvdelen afbøjes, vil de rette sig, og der vil ikke være nogen bukser på overfladen. Men selv fejlfri murblokke kan blive ødelagt af forkert arbejde.

Forberedende fase

Gør alt rigtigt, vil ikke fungere, hvis du ikke forbereder dig til installation. Omhyggeligt arbejde er ikke påkrævet, men det er yderst vigtigt at måle overfladerne nøjagtigt og beregne det krævede volumen af ​​materiale. På det indledende stadium er det besluttet, hvordan man monterer panelerne. Ideelt glatte overflader, som kun er nødvendige til at dekorere, bare klistret over. Og hvis der er afvigelser fra strenge vertikaler, så er du allerede nødt til at oprette rammer; det er nødvendigt at bruge dem til maskering af kommunikation.

I første omgang finder de det laveste punkt på loftet, der fører ud fra det samme som bredden af ​​et panel. Med et niveau omkring omkredsen er de markeret, hvor ankre eller dykker skal fastgøres. Disse fastgørelsesdele hjælper med at fastgøre rammen til væggene.

Vedhæftning af profiler skal være 90 graders vinkel på pladerne, der skal placeres på dem. Du kan gøre installationen nemmere, hvis du tilføjer en tynd ledning til mærkerne og kontrollerer niveauet, hvis kanter er dækket af farvet kridt og presset ned til overfladen, der skal behandles.

Profilen selv kan være dannet af træ, metal og endda plastik. Valget af egnet materiale bestemmes primært af de betingelser, hvori det vil blive brugt. Så viser træ sig godt i et "almindeligt" rum, men dets udsigter i badeværelser eller på åbne balkoner er meget værre. Og selvom det ikke er sandsynligt, at der vil opstå høj luftfugtighed, skal du bruge specielt udvalgt imprægnering. Dette er den eneste måde at fjerne virkningerne af væske og udseendet af skimmelskader.

Værktøj og tilbehør

Til arbejde skal du:

 • trin-stige (det er mere praktisk end det flyttede bord eller afføring);
 • bore (erstattet af et slag);
 • målebånd;
 • hydraulisk niveau;
 • metal sav;
 • maleri kniv;
 • selvskærende skruer;
 • hammer.

Ud over yderligere værktøjer er det værd at bemærke værdien af ​​de tilberedte tilbehør. Det vil være nødvendigt at have en såkaldt startprofil, som hjælper med at lukke panelernes grænser i enderne. Udover ham har du brug for en profil i form af bogstavet F, som giver de bedste dekorative egenskaber af endeblokkene. For at forbinde forskellige paneler i et enkelt design, kan du hjælpe specialiserede lister. Dens slags profiler findes til udvendige og indvendige hjørner.

Da panelerne støder op til gulve og lofter, skal du sørge for at bruge to typer sokuler. Nyttige bløde universale hjørner. Fastgørelse til detaljerne på rammen er forsynet med skruer eller galvaniserede negle. Alle komponenter, med undtagelse af rammestyrene, der ikke er synlige udefra, skal have samme farve som panelerne. Selv erfarne designere anbefaler ikke at eksperimentere med farvekontraster i dette tilfælde.

beregning

For at færdiggøre vægfladerne korrekt skal du omhyggeligt og omhyggeligt beregne behovet for de brugte blokke og tilbehør til dem.

Standard dimensioner af paneler til vægge er:

 • tykkelse 0,6-1 cm;
 • bredde 25-30 cm;
 • langs længden 250-600 cm

Nøgleværdien, ifølge professionelle mening, tilhører netop bredden. Hvis du vælger de største produkter, kan du reducere antallet af sømme, og udseendet af installationen kommer tættere på den integrerede overflade. Men med selve arbejdet er smalle konstruktioner mere praktiske, fordi de er lettere at bøje. Ja, og den relative lethed i hver blok gør sig selv følt.

Kompromiset opnås ved brug af paneler med en bredde på 250 mm.

Beregningen selv begynder med bestemmelsen af ​​omkredsens omkreds. Fra denne figur fjerner de omkredsen af ​​hver dør, hvert vindue eller en anden del, som af en eller anden grund ikke kan være beklædt. Det opnåede resultat er divideret med omkredsen af ​​en enkelt blok (bare husk, at en del af blokmaterialet vil gå ind i segmenter). Ved beregning foretages afrunding altid på en stor måde, og reserven til nedskæringer leveres i mængden af ​​10%. Hvis der ikke er nogen erfaring, kan du endda forlade 12-14%.

Beregn behovet for plast kasse kan være, givet disse øjeblikke:

 • lamellerne skal placeres ikke kun ved murens kanter, de skal omslutte åbningerne af døre og vinduer;
 • standardprofilafstanden er 0,3 m;
 • den allerførste profil drejes altid i en ret vinkel til det fremtidige plan for installationen;
 • Fastgørelsen af ​​skinnerne til væggene er lavet med skruer eller dykker med et hul på 400 mm;
 • Vedhæftning af guider fremstillet på lameller i en afstand af 500 mm.

Monteringsmetoder

På rammen

Når alle PVC paneler er valgt og købt, når komponenter til installation er udarbejdet, kan du fortsætte med det straks. Og i mange tilfælde er den mest praktiske løsning brugen af ​​en ramme. Dekorative blokke kan fastgøres med skruer selv på relativt ujævne overflader. Men der er et problem - du skal enten bruge en skruetrækker eller bruge meget tid. For skrueskruer er det ønskeligt at anvende en træbeklædning, fordi de først så tømmeret og imprægnerer det med antiseptiske blandinger.

Alternativt kan du montere panelet med dine egne hænder ved hjælp af klyaymery. Sådanne dele giver pålidelig opbevaring af dekorative blokke. Kassen, når du bruger klyaymer dannet af metal, og du kan samle belægningen uden ekstra indsats. Hver deformeret blok udskiftes hurtigt med et nyt produkt, og selvom hele beklædningen stopper med at ordne, kan du nemt ændre den. Installation af rammer udføres udelukkende på niveauerne, så der ikke er nogen forvrængning.

Hver enkelt skinne behøver ikke at dø ud, du behøver kun at markere væggene. Rammens laveste slag er skabt 10-20 mm over gulvet. Træk en linje fra det valgte punkt ved hjælp af niveauet. På samme måde viser funktionerne i lofterne eller på kanterne af finishen. Dernæst fra den nederste strimmel, der skal beklædes, 400-500 mm nedad, udsættes et fyrtårn og så systematisk flyttes til den øvre strimmel; beacons vil hjælpe med at sikre parallelle linjer.

Det er vigtigt at overveje, at de vandrette rammer skal monteres i lodret plan lodret - vandret. Hvis det er nødvendigt at hænge panelerne på ujævne vægge, er kassen monteret over trækiler. Trådene, der løber langs væggene, gemmer sig under trimmen.

Da det ikke er muligt at joke med elektricitet, udføres alt arbejde først efter målinger. Klemmer klemmer ledningerne således, at de ikke strækker sig ud over grænsen af ​​batten.

Slats er sat, flytter fra de fjerneste hjørner (i forhold til indgangen). Men hvis det af en eller anden grund er et andet sted mest mærkbart, arbejder de stadig derfra. Panelet fastgøres ved at sætte det ind i sidelisterne, fastgør det til hjørnet og fastgør det til kassen på bagsiden. Den næste blok er indsat i en speciel rille på den første, de presser samlingerne grundigt og fastgør dem til stelskinnerne. Det er muligt at øge tætningen af ​​leddene ved at børste siderne med silikone.

Vedhæftning af følgende paneler foretages på nøjagtig samme måde. For at forberede hullerne til stikkontakter eller switche, brug skarpt skærede knive. Når installationen er gennemført, dækkes de behandlede steder med plastikbokse. Men for at indsætte den sidste lamella skæres den til bredden. Formonteret montering på væggen, bastning med en blyant, så tag en hacksav.

Hvert hjørne skal hver forbindelse lukkes med lister. Med deres hjælp er indsættelsen af ​​paneler lavet af kanter på begge sider, og alle krydsninger på én gang bliver mere behagelige i udseende. Den sidste fase af arbejdet er installationen af ​​dekorative støbning langs hele omkredsen af ​​loftet og gentagelse af det på bunden af ​​bordet. Hvis panelerne installeret på denne måde drives forsigtigt, vil de holde deres attraktive udseende i lang tid og vil ikke kræve reparation.

Før arbejdet påbegyndes skal du:

 • fjern peeling coatings;
 • leder efter revner og chips;
 • hvis de findes, skraber de straks eller plaster problemområder.

En yderligere udfordring er installationen af ​​PVC-paneler i rum, der udsættes for fugt. Den primære overflade skal være vandtæt. Den påføres på en fugtig base. Når produktet er tørt, behandles det mod forme. Ved brug af en kasse af træ skal alle beregninger af afstanden fra væggen tage højde for en ændring på 0,2 - 0,3 cm, der er forbundet med de sandsynlige afvigelser fra den ideelle form.

De øvre og nedre niveauer justeres af hydroniveauet og sidelinjerne med en lodret linje. Fastgørelse udføres gennem suspensioner, der definerer indrykning. Efter montering af batten kontrolleres det omhyggeligt, om dets yderflader er på en linje. Justering foretages om nødvendigt enten ved at forkorte en stang med et plan eller ved at tilføje underlag. Hvis der anvendes skruer til at skabe rammen, vil afstanden mellem dem være fra 200 til 250 mm for træ og fra 150 til 250 mm for metalprodukter.

rammeløse

Fastgøring af PVC-paneler betyder ikke nødvendigvis brugen af ​​rammer. Ofte gøres installationen med lim. I sig selv er proceduren enkel, du skal bare nøje forberede dig på det. Det er naturligvis nødvendigt at fjerne alle de tidligere dæksler fuldstændigt og forsegle hullerne. Hvis det resterende integrerede lag med rammemetoden kunne tolereres, så er situationen anderledes her.

Det er ikke altid muligt at lave en perfekt perfekt væg. Men selv uerfarne mennesker er i stand til at reducere højdeforskellen til 5 mm eller mindre. Desuden skal du, inden du fastgør panelerne til limen, vaske hvidt vand, fjerne fedtede spor af vaskemiddelkompositioner og anvende en primer. Efter alle disse værker er det korrekte valg og anvendelse af lim afgørende. Det er tilladt at anvende universelle klæbemidler, men det er meget mere korrekt at vælge forbindelser, der er specielt lavet til at blive tilsluttet plast.