Guide til pålidelig dampspærre til trægulve

For at sikre en pålidelig beskyttelse af loftet mod fugt, skal vand og dampisolering udføres. Det første materiale beskytter mod fugt i en flydende form, og den anden tillader ikke et par at ødelægge strukturen. Dampbarriere til loft med træloft er særligt relevant, når det er planlagt at varme det, det vil sige en overgang mellem positive og negative temperaturer (kondensatpunkt) i tykkelsen af ​​konstruktionen.

Hvor ligger isolationen

Dette spørgsmål er meget vigtigt, fordi hvis du lægger materialet på det forkerte sted, vil det ikke fungere eller vil være, men forkert. Det er vigtigt at huske en regel: En dampspærre er altid placeret på siden af ​​varm luft, og vandtætningen er på siden af ​​kold luft. Disse materialer arbejder typisk sammen for at give pålidelig beskyttelse af loftet i huset mod enhver form for fugt.

Dampisoleringsfilm er lagt over gulvisolering

Det viser sig således, at dampisoleringen af ​​trægulvet i første sal skal udføres efter montering af isoleringsmaterialet, og der bør anbringes beskyttelse mod fugt i luften for gulvflader eller loftsrum under.

Paroizolyatsionny film af interfloor og garret overlappings holde inden for en varmelegemevarmer

Hvis du lægger materialet korrekt, kan du ikke bekymre dig om strukturenes sikkerhed.

Dampbarriere funktioner

Dampbarriere, når de monteres i loftets eller gulvets design i huset, udfører ikke kun ovennævnte formål. Lægemateriale giver dig mulighed for at tale om følgende:

 • Takdesignet ud over beskyttelse mod fugt modtager beskyttelse mod de fleste former for organisk skade (skimmel, råd, svamp), som kræver varme og fugtige betingelser for reproduktion.
 • At lægge filmen i kælderloftet, loftet eller i gulvkonstruktionerne kan øge levetiden for træ betydeligt, reducere reparationshyppigheden (betydelige besparelser i drift);
 • moderne materialer er i stand til at skabe yderligere beskyttelse af loftet i tilfælde af brand og øge dets brandmodstand, hvilket er vigtigt, så folk i huset har tid til at evakuere;
 • lægemateriale, der har et godt levetid - en enkelt begivenhed, der ofte erstatter dampspærren, er ikke nødvendig, laget svigter ikke.

Varianter af dampspærre loft

Pålidelig dampbarriere er i stand til at slippe af med mange problemer med gulve og tagdækning. Valget af materiale i et privat hus afhænger af fremtidens ejeres økonomiske muligheder og ønsker. Tidligere blev der som vand og dampisolering næsten overalt anvendt polyethylenfilm, men det er ikke i stand til fuldt ud at udføre begge funktioner, når de ligger i gulvet.

Det er bedre at give præference til mere moderne materialer, hvilket sikrer høj kvalitet beskyttelse af loftet og gulve i huset. Der er flere former for frigivelse af materialer. Følgende typer af mastik til belægningsstrukturer er repræsenteret på markedet:

 • kold asfalt;
 • Hot bitumenbaseret;
 • polyvinylchlorid;
 • bitumenbaseret lingo-sulfonat;
 • gummi;
 • bitumenbaserede komfurer.

Behandling af loftet i huset med sådanne materialer kompliceres af, at vanddampisoleringen af ​​gulvene påføres på en vandret overflade, der er højere end en persons højde. Arbejderen bliver nødt til at være konstant med hovedet op. Sådanne arbejdsvilkår reducerer kvaliteten væsentligt. For at sikre pålidelig beskyttelse anbefales det at overveje en sådan mulighed som dampbarriamembraner (ikke forveksles med dampdiffusionsmembraner, der spiller rollen som hydrobeskyttelse og frigør vanddamp udefra).

Moderne membraner til beskyttelse af loftet og gulvene i huset omfatter følgende typer materialer:

 • Variable damptransmission membraner. De kan arbejde for at forhindre passage af fugtig luft i begge retninger. En sådan hydro- og dampisolering af lofter tillader ikke at bekymre sig, når luftfugtighedsforholdene ændrer sig i rummet, vil filmen kunne tilpasse sig det selvstændigt.

Adaptiv film har mulighed for variabel damptransmission

 • Membraner med begrænset dampgennemtrængelighed. Deres evne til at fjerne fugt er strengt reguleret og afhænger af valg af materiale. De er konfigureret til at fjerne overskydende fugt fra rummets rumfang.

  Filmen med begrænset dampgennemtrængelighed er velegnet til boliger med ikke-permanent bopæl

 • Membraner med aluminiumsfolie. Anvendelsen af ​​sådanne materialer vil tilvejebringe en høj grad af beskyttelse af de bærende strukturer i huset fra damp. Ud over fjernelse af fugt giver sådan hydro- og dampisolering dig mulighed for at opbevare varmen indendørs. Det reflekteres fra folieoverfladen og forlader ikke rummets rumfang. Især er denne ejendom vigtig i reparation og opførelse af bade, badeværelser og andre rum, hvor du vil opretholde forhøjet lufttemperatur.

  Varmreflekterende dampspærre bevarer varme indendørs

 • Funktioner af træ loft dampspærre

  Installation af ethvert materiale er ret simpelt. På grund af mangfoldigheden er det svært at bringe en universel vej. Oftest giver fabrikanten nøjagtige anbefalinger om brugen af ​​materialet og kravene til udførelsen af ​​arbejdet.

  Producenter producerer ofte både hydro- og dampbeskyttelse. Det er bedst at vælge to film (dampspærre og vandtætning) fra et firma til isolering af isolering og træ fra fugt. Dette vil give mulighed for at tale om pålidelig beskyttelse og overholdelse af teknologi.

  Loftsdampbarriere

  Med hensyn til fastgørelsen af ​​materialet inde i rummet (og det er altid fastgjort nøjagtigt indefra, beskytter elementerne fra værelsens varme luft, uanset hvilken konstruktion der er færdig), kan vi citere følgende anbefalinger til hjemmeproducenter:

  • Glem ikke om loftets flerlagsdesign. Hvis du lægger lagene fast fra indersiden opad, får du følgende rækkefølge: dækning, dampspærre, gulvramme, isolering, vandtætning, gulvdesign. Denne ordre er egnet til interfloor og loftet gulve. Når du lægger materialet på loftet, ændres placeringen af ​​dampspærren, isoleringen og hydrobeskyttelsen mod hinanden ikke.
  • Før overfladen lægges, skal overfladen primeres med formuleringer, der indeholder antiseptiske komponenter.
  • Det er kun muligt at feste de efterfølgende lag efter fuld tørring af en primer.
  • Dampbarrieren skal gå på væggen ikke mindre end 20 cm. Det er også nødvendigt at sikre overlapning af materialevaser (minimum 10 cm) og limning af leddet og fastgørelsespunkterne til rammen med tape.
  • På toppen af ​​dampspærren monteres kassen, som monteres på loftbeklædning. Kassen kan enten være træ- eller metalprofil.

  Dampbarriere i gulvet

  Interfloor overlapning samt andre bygningskonstruktioner har brug for beskyttelse mod fugt. Det er af denne grund såvel som at forhindre penetration af partikler af fibrøs isolering i beboelsesrummet ved anvendelse af damp- og fugtisolerende materialer.

  Der er flere muligheder for enheden af ​​interfloor overlapning med anvendelse af damp-fugtisolerende materialer. Lad os prøve at finde ud af, hvordan disse muligheder adskiller sig fra hinanden, forudsig eventuelle risici og vælg den mest foretrukne løsning.

  Overvej designen af ​​interfloor overlapning med brug af dampspærre på begge sider af isoleringen (option nummer 1).

  En sådan variant af indretningen af ​​interflooroverlapning må kun anvendes i tilfælde af konstant temperatur mellem gulve og med obligatorisk overholdelse af følgende krav:

  1. Det er nødvendigt at installere godtørrede træelementer (hvilket betyder tvungen tørring, for eksempel kammer) og tørisolering;
  2. Begge dampspærrelag (både øvre og nedre) skal være fuldstændigt forseglede.

  I virkeligheden er temperaturen mellem gulve sjældent den samme, og på grund af denne forskel har vanddamp tendens til at bevæge sig fra et område med et højere partialtryk til et område med et lavere partialtryk, herunder gennem interflooroverlapningen. Hvis dampspærren i vanddampens vej ikke er fuldstændig forseglet (og det er meget vanskeligt at opnå en absolut forsegling af dampspærren), kan vanddamp trænge ind i overfladen af ​​overfladen gennem ikke-hermetisk limede overlapninger, løse led eller mindre skade på dampspærren. Og da der på den anden side af isoleringen også dannes en dampbarriere på grund af manglen på mulighed for vanddamp, er sandsynligheden for, at fugtophobningen i strukturen er meget høj.

  Og kravet om at montere kun tørrede træelementer og isolering er desværre ikke altid respekteret. I sådanne tilfælde kan dampspærrenes lækage kun forværre situationen, da fugtigheden allerede er inde i strukturen.

  Således hvis sandsynligheden for fugtopsamling i det ved enheden af ​​interflooroverlapning ifølge option nr. 1 mindst ét ​​af kravene ikke er opfyldt, er det meget højt, hvilket over tid kan føre til et fald i ikke alene isoleringsegenskaberne af isoleringen, men også til ødelæggelse af træelementer som følge af udsættelse for skimmelsvamp og svamp.

  Derfor anbefales det, at gulvgulvene udføres på samme måde som et loftsrum, dvs. under hensyntagen til de faktiske installationsbetingelser (fuldstændig eller delvis manglende overholdelse af kravene til enheden af ​​denne variant af gulvet) og de faktiske driftsforhold (ikke-konstant eller ujævn temperatur mellem gulvene). med brug af hydro-vindtæt dampgennemtrængelig membran og dampspærre.

  Overvej en variant af konstruktionen af ​​interfloor overlapning ved brug af en hydro-vindtæt dampgennemtrængelig membran og dampspærre (option nr. 2).

  I denne version af enheden af ​​interfloor overlap er det nødvendigt at overholde de samme krav:

  1. Installer veltørrede træelementer og tørisolering;
  2. Dampspærren skal være lufttæt.

  Men i modsætning til valg nr. 1, er dampspærret (dampgennemtrængeligt) lag kun lavet på den ene side af isoleringen (under trækloftet), og på den anden side af isoleringen er der en damptæt membran. Derfor, selv om der er resterende fugt i loftet, som var i materialerne på installationstidspunktet, og / eller på grund af temperaturforskellen mellem gulvene, kommer en lille mængde vanddamp stadig ind i loftet gennem dampbarriere lækager, så kan denne fugt undslippe fra strukturen i form af damp, der passerer gennem den dampgennemtrængelige membran i luftgabet, hvorfra den kan fjernes på grund af ventilation af boligen.

  Således er valgmuligheden nr. 2 af de muligheder, der overvejes for anordningen af ​​interflooroverlapning, at foretrække (ved anvendelse af en hydrovindfast dampgennemtrængelig membran og dampspærre) siden i dette tilfælde er risikoen for fugtophobning i strukturen meget mindre, og dermed er levetiden for loftet længere.

  IZOSPAN i opførelsen af ​​gulve

  IZOSPAN i opførelsen af ​​gulve

  Dampbarriere af interfloor overlappings

  Gulvstruktur

  1. Paul
  2. Dampbarriere Izospan In
  3. isolering
  4. mod-
  5. beam
  6. Udkast lofts
  7. Indvendig finish

  Løsning af dampspærreproblemer

  Under opførelsen af ​​interfloorlofter står fremtidige ejere af det fremtidige hjem og dermed bygherren over for følgende opgaver:

  • beskyttelse af isolering og andre strukturelle elementer af gulve mod fugtindtrængning,
  • "Dammfjernelse" af rummet - forhindrer indtrængen af ​​de mindste partikler af isolering og andet støv ind i boligarealet.

  Til højkvalitetsopløsningen af ​​disse opgaver anbefales brug af dampspærren "Izospan In".

  I stedet for en dampspærre "Izospan B" kan andre materialer IZOSPAN bruges til konstruktion af gulvdæk:

  Installationsskemaet af disse materialer ligner installationen af ​​"Izospan B".

  Isolering til interfloor lofter (og ikke kun)

  Monteringsvejledning til dampspærre ved installation af gulvlofter

  (på eksemplet "IZOSPAN B").

  Dampisoleringsfilm "Izospan B" er placeret mellem loftets overflademateriale og det hårde loft (ru side inde i rummet).

  I gulvets overdel (gulv) udføres gulvbjælker over isolering (ru side til isolering) med overlapning af tilstødende paneler på mindst 15-20 cm. Det anbefales at arrangere et ventilationshul på 4-5 cm mellem isoleringen og det øverste lag af dampisolering. Ideelt set bør du give det samme ventilationsgab mellem gulvet og dampspærren. Desværre er det ikke altid muligt at arrangere et dobbelt ventilationssystem af en eller anden grund. Ikke desto mindre er det nødvendigt at forsøge at lave i det mindste bundgabet (mellem dampspærrebundet og et lag af isolering).

  I den nederste del af loftet (loftet) afspejles installationen af ​​dampspærre modsat - den hårde overflade af dampspærrefilmen "Izospan B" vender nedad. Det anbefales også at arrangere et ventilationsgab mellem denne ru overflade af loftets og materialets dampspærre.

  For ikke at blive forvirret og korrekt at lægge gulvets dampspærre skal man huske på, at den hårde overflade af dampspærren "Izospan B" blev lavet præcis på denne måde for at holde kondensatdråber på sit plan. Det anbefales at forhindre dryp, indtil dråberne fordampes som følge af ventilation i det passende rum. Hvis ventilationskanalen er placeret under dampspærren, skal den smalle overflade "Izospan B" vende nedad.

  For at sikre dampspærrenes tæthed anbefales dampspærren "Izospan B" at blive limet sammen med et forbindelsesbånd "Izospan KL" eller "Izospan SL".

  Det anbefales at isolere sammenkædningsstederne i "Izospan B" dampspærren til træ, beton og andre overflader af gulvkonstruktionen med tape "Izospan ML proff".

  Dampbarriere i trægulve

  Så at lofterne ikke deformeres og rådes før tiden, bør du passe på højkvalitets dampspærre. Denne artikel vil diskutere detaljeret materiale og processen med at installere en dampbarriere til et loft i et træloft.

  indhold

  Hvilket materiale at vælge

  Til dampspærre anvendes rullematerialer af flere typer: membraner, film og almindelig folie. Nedenfor ser vi nærmere på hvert materiale.

  PE-film

  Anvendes i vand- og dampbarriere af træoverlapninger. For at give styrke styrkes den med et specielt metalnet. På grund af den manglende luftcirkulation skaber en sådan isolering et ubehageligt mikroklima i rummet. Polyethylenfilm slides hurtigt ud;

  Polypropylenfilm

  Mere holdbar i forhold til polyethylenanaloger, men deres omkostninger er lidt højere. På filmen rulles der normalt et lag viskose med cellulose. Det absorberer og bevarer store mængder fugt. Installationen udføres med en blank overflade til isoleringen og et groft lag inde i rummet. Mellem film og isolering efterlade et lille hul for ventilation;

  Membranfilm

  • Med begrænset dampgennemtrængelighed anvendes de til at styre fjernelsen af ​​overskydende fugt fra rummet. Outputværdien bestemmes af membrandesignet;
  • membranfilm med variabel damppermeabilitet til våd og tør luft. Efter at have øget fugtigheden i huset begynder filmen at savne en større mængde fugtighed;
  • membranfilm, der er udstyret med aluminiumsfolie. Sådanne materialer har reflekterende og forbedrede dampbarrieregenskaber. Metalliseret film udfører også en anden funktion - det afspejler og vender tilbage til lokalerne en vis del af varmen. En sådan isolering er meget udbredt i svømmebassiner, badeværelser, saunaer og bade.

  Ondutis dampspærrefilm

  Ondutis-film er damp- og varmeisolerende film af den nyeste generation, de kombinerer miljøvenlighed, pålidelighed og holdbarhed.

  Typer af Ondutis dampisoleringsmaterialer:

  • Ondutis B (R70), B (R70) Smartpolymere materialer fra tre lag, der giver et sundt mikroklima i huset, beskytter isoleringen og reducerer varmetabet. Sådan isolering anvendes fra det varme rum;
  • Ondutis R115 er en flerlagsisolering, der består af ikke-vævede polymerfibre med et højt niveau af varmebesparelse, damptæthed og vandtætning af konstruktionen. Materialet bruges til damp barriere bygning udenfor;
  • Ondutis A100 bruges til loftsisolering mellem gulve, Beskytter husets indre struktur og isolering mod de negative virkninger af kondensat, fugt og indånding af kold luft.

  Installation af dampspærre til træloft

  Apparatets dampbarriere loft

  Loftet er fastgjort til kassen, tykkelsen af ​​lamellerne er normalt 2-3 cm. Derefter følger et lag dampspærre og isolering. Da isoleringens tykkelse er lidt mindre end gulvbjælkens højde, giver den dig mulighed for at skabe et luftgab til ventilation.

  Gummikorkunderlaget på loftsbjælkerne udfører dæmpnings- og vandtætningsfunktionen i et træloft. For at undgå de negative virkninger af fugt, skal loftet have dobbelt beskyttelse: vandtætning øverst og dampspærre i bunden.

  uddannelse

  Det hele starter med at forberede enhedens dampspærre. For at gøre dette skal du udføre følgende trin:

  1. Ryd en overflade af støv og skrald.
  2. Dæk hullet med specielle forbindelser.
  3. Primer og tør loftet.

  Trin af installation af isolerende materiale på eksemplet af dampspærrefilm

  1. Monter den forskårne film langs længden på indersiden / udvendigt af loftet i et træloft med overlappende strimler på 10-15 cm og fastgør med en byggestifter.
  2. Filmen er monteret på isoleringens rene side og logoet ud.
  3. For at opnå stærke og pålidelige led i leddene, brug et specielt vandtæt monteringsbånd (for eksempel Ondutis ML), og steder, der støder op til passagerelementerne og overfladerne, er desuden isoleret med tape (for eksempel Ondutis BL). Det er meget vigtigt, at isoleringsmaterialet dækker loftet helt (i et kontinuerligt lag) og uden huller.
  4. Dampbarrieren skal ligge fri, uden spænding. Professionelle anbefaler, at materialet passer lidt. Således sikres en sikkerhedsmargen, og med en kraftig temperaturfald falder dampspærren ikke.
  5. træblokke er fastgjort over den installerede film til installation af indretning.

  Videoredigering

  Vigtige tips, når du installerer en dampspærre

  • Pas på isoleringsmaterialet.
   Når du lægger dampspærren i loftet, er det vigtigt at huske at du ikke kan gennembore materialet med negle. For at undgå skader på dampspærren anvendes et rammesystem.
  • Lav et hul for ventilation
   Mellem filmen og den dekorative finish skal du helt sikkert sørge for et ventilationshul på 5-7 cm. Dette er meget vigtigt for værelser med høj luftfugtighed og i huse, der opvarmes regelmæssigt om vinteren, ikke permanent.
  • Tæthed af dampspærre
   For at beskytte den dekorative finish godt mod kondensering er det nødvendigt at sikre 100% tæthed af det damptætte lag, og for at fjerne for høj fugt skal rummet være forsynet med god ventilation.

  Overholdelse af teknologi, kvalitetsmaterialer og kompetent tilgang vil sikre pålideligheden af ​​dampspærren og holdbarheden af ​​huset.

  Har jeg brug for en dampspærre i gulvet i et træhus

  Det er værd at lave dampbarriere mellem første og anden etage kun i nogle situationer. I denne artikel vil vi i detaljer overveje nuancerne, når det virkelig er nødvendigt, og når det ikke kan gøres.

  Når du har brug for en dampspærre mellem første og anden etage

  Dampbarriere er nødvendig, når temperaturen falder, når første sal er opvarmet, og den anden er ikke (det er kold). Varmluft kommer ind i isolationen, passerer dugpunktet og kondenserer. Som følge heraf bliver isoleringen våd, og gulvene svulmer og falder sammen. Der er også behov for dampspærre i værelser med høj luftfugtighed: i badeværelset, køkken, hvis huset har en pool.

  Hvis første og anden etage opvarmes, er det nødvendigt at isolere kun rum med høj fugtighed fra damp, så dampen ikke ødelægger isoleringen. I andre rum (korridorer, rum) vil god ventilation være tilstrækkelig.

  Hvorfor har jeg brug for en dampspærre

  Dampspærren installeres direkte foran isoleringen, hvis der er fare for damp (fx i badeværelset eller i køkkenet) eller kondens i isoleringen. Hvis den varme fugtige luft kommer ind i det område, hvor temperaturen er under mindst 10 grader, kondenserer den, fugt trænger ind i væggene og isoleringen. Termisk isolering mister sine egenskaber, og svamp og skimmel formes på væggene.

  Hvilke materialer er egnede til dampspærre

  Til dampspærre ved brug af specielle dampspærrefilm. Sådanne film beskytter den indre overflade af væggene og isoleringen mod de negative virkninger af kondensat og damp. Filmene anvendes i gulve, vægge og tage, de er kompatible med alle former for varmeisolering lavet af mineraluld, økologi, skumplast og dets derivater.

  Film er egnet til dampspærre

  . Cmartfilmen er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​klæbebånd i leddene, hvilket i høj grad forenkler installationen og pålideligt forsegler leddene.

  Et meget vigtigt punkt, når du installerer en dampspærre - sikrer tæthed under installationen. Hvis filmen ikke er forseglet eller udskæringer vises, vil alt arbejde blive forgæves.

  konklusion

  På trods af at der ikke kræves en dampspærre i alle tilfælde, bør du ikke spare på vandtætningen, da fugt, for eksempel, selv et spildt glas vand vil påvirke gulvets tilstand negativt.

  9 stemmer, bedes du bedømme artiklen:

  For at sikre en pålidelig beskyttelse af loftet mod fugt, skal vand og dampisolering udføres. Det første materiale beskytter mod fugt i en flydende form, og den anden tillader ikke et par at ødelægge strukturen. Dampbarriere til loft med træloft er særligt relevant, når det er planlagt at varme det, det vil sige en overgang mellem positive og negative temperaturer (kondensatpunkt) i tykkelsen af ​​konstruktionen.

  Hvor ligger isolationen

  Dette spørgsmål er meget vigtigt, fordi hvis du lægger materialet på det forkerte sted, vil det ikke fungere eller vil være, men forkert. Det er vigtigt at huske en regel: En dampspærre er altid placeret på siden af ​​varm luft, og vandtætningen er på siden af ​​kold luft. Disse materialer arbejder typisk sammen for at give pålidelig beskyttelse af loftet i huset mod enhver form for fugt.

  Dampisoleringsfilm er lagt over gulvisolering

  Det viser sig således, at dampisoleringen af ​​trægulvet i første sal skal udføres efter montering af isoleringsmaterialet, og der bør anbringes beskyttelse mod fugt i luften for gulvflader eller loftsrum under.

  Paroizolyatsionny film af interfloor og garret overlappings holde inden for en varmelegemevarmer

  Hvis du lægger materialet korrekt, kan du ikke bekymre dig om strukturenes sikkerhed.

  Dampbarriere funktioner

  Dampbarriere, når de monteres i loftets eller gulvets design i huset, udfører ikke kun ovennævnte formål. Lægemateriale giver dig mulighed for at tale om følgende:

  • Takdesignet ud over beskyttelse mod fugt modtager beskyttelse mod de fleste former for organisk skade (skimmel, råd, svamp), som kræver varme og fugtige betingelser for reproduktion.
  • At lægge filmen i kælderloftet, loftet eller i gulvkonstruktionerne kan øge levetiden for træ betydeligt, reducere reparationshyppigheden (betydelige besparelser i drift);
  • moderne materialer er i stand til at skabe yderligere beskyttelse af loftet i tilfælde af brand og øge dets brandmodstand, hvilket er vigtigt, så folk i huset har tid til at evakuere;
  • lægemateriale, der har et godt levetid - en enkelt begivenhed, der ofte erstatter dampspærren, er ikke nødvendig, laget svigter ikke.

  Varianter af dampspærre loft

  Pålidelig dampbarriere er i stand til at slippe af med mange problemer med gulve og tagdækning. Valget af materiale i et privat hus afhænger af fremtidens ejeres økonomiske muligheder og ønsker. Tidligere blev der som vand og dampisolering næsten overalt anvendt polyethylenfilm, men det er ikke i stand til fuldt ud at udføre begge funktioner, når de ligger i gulvet.

  Polyethylenfilmen kan ikke samtidigt virke som en dampspærre

  Det er bedre at give præference til mere moderne materialer, hvilket sikrer høj kvalitet beskyttelse af loftet og gulve i huset. Der er flere former for frigivelse af materialer. Følgende typer af mastik til belægningsstrukturer er repræsenteret på markedet:

  • kold asfalt;
  • Hot bitumenbaseret;
  • polyvinylchlorid;
  • bitumenbaseret lingo-sulfonat;
  • gummi;
  • bitumenbaserede komfurer.

  Behandling af loftet i huset med sådanne materialer kompliceres af, at vanddampisoleringen af ​​gulvene påføres på en vandret overflade, der er højere end en persons højde. Arbejderen bliver nødt til at være konstant med hovedet op. Sådanne arbejdsvilkår reducerer kvaliteten væsentligt. For at sikre pålidelig beskyttelse anbefales det at overveje en sådan mulighed som dampbarriamembraner (ikke forveksles med dampdiffusionsmembraner, der spiller rollen som hydrobeskyttelse og frigør vanddamp udefra).

  Moderne membraner til beskyttelse af loftet og gulvene i huset omfatter følgende typer materialer:

  • Variable damptransmission membraner. De kan arbejde for at forhindre passage af fugtig luft i begge retninger. En sådan hydro- og dampisolering af lofter tillader ikke at bekymre sig, når luftfugtighedsforholdene ændrer sig i rummet, vil filmen kunne tilpasse sig det selvstændigt.

  Adaptiv film har mulighed for variabel damptransmission

 • Membraner med begrænset dampgennemtrængelighed. Deres evne til at fjerne fugt er strengt reguleret og afhænger af valg af materiale. De er konfigureret til at fjerne overskydende fugt fra rummets rumfang.

  Filmen med begrænset dampgennemtrængelighed er velegnet til boliger med ikke-permanent bopæl

 • Membraner med aluminiumsfolie. Anvendelsen af ​​sådanne materialer vil tilvejebringe en høj grad af beskyttelse af de bærende strukturer i huset fra damp. Ud over fjernelse af fugt giver sådan hydro- og dampisolering dig mulighed for at opbevare varmen indendørs. Det reflekteres fra folieoverfladen og forlader ikke rummets rumfang. Især er denne ejendom vigtig i reparation og opførelse af bade, badeværelser og andre rum, hvor du vil opretholde forhøjet lufttemperatur.

  Varmreflekterende dampspærre bevarer varme indendørs

  Funktioner af træ loft dampspærre

  Installation af ethvert materiale er ret simpelt. På grund af mangfoldigheden er det svært at bringe en universel vej. Oftest giver fabrikanten nøjagtige anbefalinger om brugen af ​​materialet og kravene til udførelsen af ​​arbejdet.

  Producenter producerer ofte både hydro- og dampbeskyttelse. Det er bedst at vælge to film (dampspærre og vandtætning) fra et firma til isolering af isolering og træ fra fugt. Dette vil give mulighed for at tale om pålidelig beskyttelse og overholdelse af teknologi.

  Loftsdampbarriere

  Med hensyn til fastgørelsen af ​​materialet inde i rummet (og det er altid fastgjort nøjagtigt indefra, beskytter elementerne fra værelsens varme luft, uanset hvilken konstruktion der er færdig), kan vi citere følgende anbefalinger til hjemmeproducenter:

  • Glem ikke om loftets flerlagsdesign. Hvis du lægger lagene fast fra indersiden opad, får du følgende rækkefølge: dækning, dampspærre, gulvramme, isolering, vandtætning, gulvdesign. Denne ordre er egnet til interfloor og loftet gulve. Når du lægger materialet på loftet, ændres placeringen af ​​dampspærren, isoleringen og hydrobeskyttelsen mod hinanden ikke.
  • Før overfladen lægges, skal overfladen primeres med formuleringer, der indeholder antiseptiske komponenter.
  • Det er kun muligt at feste de efterfølgende lag efter fuld tørring af en primer.
  • Dampbarrieren skal gå på væggen ikke mindre end 20 cm. Det er også nødvendigt at sikre overlapning af materialevaser (minimum 10 cm) og limning af leddet og fastgørelsespunkterne til rammen med tape.
  • På toppen af ​​dampspærren monteres kassen, som monteres på loftbeklædning. Kassen kan enten være træ- eller metalprofil.

  For at reducere varmetabet gennem bygningskonstruktioner er de udstyret med et lag af termisk isolering. Næsten alle typer isolering kræves for at beskytte mod indånding af atmosfærisk vand udefra og indenlandske dampe indefra.

  Apparatet af en dampspærre kan ikke behandles med foragt, fordi denne komponent af isoleringssystemet spiller ikke mindre en rolle end vandtætning. Det er især vigtigt at vide, hvordan en dampspærre er konstrueret til et loft i et træloft, da konstruktionen anvender materialer, der er yderst følsomme for overskydende vand.

  Dampspærrenes rolle i konstruktion

  Bygningsstrukturer indefra bliver konstant påvirket af dampstrømme, der udledes, når man udfører obligatorisk husstandsarbejde, husstands vejrtrækning, hygiejniske procedurer mv. Indtrækningen af ​​vand, der er suspenderet i luften i de systemer, der beskytter og isolerer huset, påvirker deres tekniske og driftsmæssige egenskaber negativt.

  Svampekoloni sætter sig på fugtige overflader med et hurtigt tempo, med overraskende hastighed, hvilket gør næsten alle typer byggematerialer ubrugelige. Træelementer råtner og kollapser. Wetted isolering mister omkring halvdelen af ​​de isolerende kvaliteter, fordi vand indeholdt i det øger signifikant termisk ledningsevne.

  Varm luft mættet med vand suspenderet i det springer altid til hvor der er mindre tryk og fugtindhold. På vores nordlige breddegrader, det meste af året, er parametrene for temperatur og luftfugtighed i bygninger betydeligt højere end udefra. Denne funktion forklarer bevægelsesretningen for at indeholde par luftmasser, der bevæger sig fra lokalerne til det ydre miljø.

  Det overvejende fordampningsvolumen er i overensstemmelse med sin egen fysiske natur rettet opad for at "undslippe" ind i atmosfæren gennem de omgivende systemer. De mest aktive luftstrømme herunder damp "angreb" loftet, det øverste segment af væggene og tagkonstruktionen. De skal også være stærkt beskyttet mod vandets indtrængning i luften.

  Processen med overfyldte luftmasser i zoner med mindre tryk og vandmætning kaldes diffusion. Der er ikke noget særligt forfærdeligt i det, hvis der ikke blev foretaget fejl under opførelsen af ​​bygningskonstruktioner. Fugtig luft passerer simpelthen ikke ind i tykkelsen af ​​den isolerende kage eller går uden at skade konstruktionen.

  Men hvis der i forbindelse med opførelsen af ​​et hus med isoleringssystemer blev overtrådt af teknologiske regler, vil vandet blive ved at ligge i de omgivende strukturer. I bedste fald vil resultatet blive øget varmetab, en følelse af evig kulde og fugt. I værste fald er der ødelæggelse eller beskadigelse af strukturer, der dikterer behovet for kapitalreparationer.

  Beskyttelse af loftet gulv fra damp

  Funktionen af ​​dampspærrefilmen i isoleringskagen er at forhindre indtrængning af vand suspenderet i luften ind i bygningskonstruktionen. Så det er dampspærren, der bør stoppe fordampningen for ikke at gå glip af eller reducere til minimumsværdier, hvad der har været i stand til at passere gennem det.

  Vi har allerede fundet ud af, at i vores regioner flytter damp sammen med luftstrømmen oftest fra bygninger til ydersiden. Kun i sommervarmen er omvendt strøm mulig. Den første på vej af fugtig luft bør være en dampbarriere. Derfor er det lagt på siden af ​​de udnyttede lokaler før termisk isolering.

  Apparatets dampbarriere i loftet udføres, hvis du ikke har til hensigt at opvarme loftet. I dette tilfælde giver loftet ikke mening at varme overhovedet, fordi det vil ikke blive brugt eller vil blive brugt som et køligt lager.

  Det er stadig nødvendigt at beskytte materialer, der pletterer skråninger og trusser. Vandtætning er etableret ud fra ydre påvirkninger, fra kondensatdannelsen, som skyldes temperaturforskellen inde og uden for strukturen, er der indrettet et ventilationssystem.

  I henhold til kravene i bygningsreglementet om vinteren temperaturen i den kolde del af loftet bør ikke overstige det på gaden for mere end 5 - 6º C. Markeret JV 17.13330.2011 reglerne, at for at udligne temperaturen og luftfugtigheden i og uden parametrene for loftet er nødvendigt at arrangere den naturlige type ventilation.

  Det betyder, at det er nødvendigt at forsyne tagdækningen med produkter, dormere, luftrørere osv. Ventilationshullernes samlede areal, uanset type og formål, skal være i gennemsnit 1/300 af gulvarealet eller tagets vandrette fremspring. Det beskrevne mål er ret nok til at opretholde temperatur- og fugtighedsbalancen i betragtning af byggestandarderne.

  Specifikationen af ​​enhedens dampbarriere

  Som dampbarriere beskyttelse af loftsbunden anvendes materialer med den laveste dampgennemtrængelighed. Denne egenskab indikerer evnen til at udføre fordampning i et bestemt volumen pr. Arealareal, angivet i mg / m² pr. Dag. Alle byggematerialer besidder det i større eller mindre grad.

  På trods af træens evne til at passere gennem fordampning er et overskud af fugteksponering uønsket. Naturlige organiske stoffer er ustabile i lineære dimensioner, det udvides, når de fugtes. Naturligvis er denne ejendom normalt taget i betragtning af designere, men overdrevne bevægelser af elementerne i træstrukturer går ikke til deres fordel, og de fører ofte til henfald.

  Ved normal drift af loftet, der er placeret under koldt loftet, er det nødvendigt at placere komponenterne korrekt på grund af deres evne til at passere fugtig luft. Den første skal placeres komponent med en minimal evne til at lede damp, så med dampgennemtrængelighed, mere end den foregående.

  For at en enhed skal beskytte mod damp, vælges primært materialer, der har evne til at passere par tæt på nul eller lig med fraktioner af en enhed. Bemærk at det kan være flere dusin, men bør være mindre end det for termisk isolering. Selv under hensyntagen til det forhold, at træ har en ret høj evne til at lede damp, bør materialet til en beskyttelsesanordning imod det ikke passere mere end et par titus mg mg / m² damp per dag.

  Ordningen med isolerede trægulve, set fra siden af ​​de udstyrede lokaler, skal se sådan ud:

  • Parozolyatsiya. Et lag fremstillet af glas, diffusionsmembran, polypropylen eller polyethylenfilm. Under konstruktionen er det lagt oven på loftet. Ved reparationer er det installeret på loftet fra værelserne, limet eller fastgjort med strimler.
  • Termisk isolering. Laget, der udføres ved fyldning, rullet eller pladetyper af varmeapparater. Ofte fylder det mellemrummet mellem loftsbjælkerne, mindre ofte stabler det oven på loftet på det hårde gulv eller skræl. Hvis du ikke har tænkt dig at bruge loftet, skal isoleringen installeres uden vandtætning og vindbeskyttelse.
  • Vandtætning. Et lag fremstillet af en diffusionsmembran eller perforeret polyethylen. Arrangeres kun i tilfælde af drift af loftet, passer under gulvbelægning eller gulvbelægning.

  Hvis brugen af ​​loftet ikke er planlagt, er der ikke brug for vandtætning over isoleringslaget. Det overføres til skråningerne, hvor det gør arbejdet med at beskytte hele tagsystemet fra atmosfærisk vand. Laget af isolationsoverlapning behøver heller ikke vindbeskyttelse, da beskytter selve bygningen mod at blæse varme fra dens tykkelse.

  Til opretholdelse af tagsystemet inden for uudnyttet loftsrum er der installeret stiger. De lægges direkte på bjælkerne, hvis der anvendes plade eller rullemateriale. Stiger monteret på benene, hvis isoleringen blev dannet ved genopfyldning af ekspanderet ler. Isolatorer, der løst ligger på loftet, skal "løsnes" med jævne mellemrum, så de isolerende egenskaber ikke reduceres fra opskæring.

  Teknologiske detaljer om at lægge en dampspærre

  Dampbarrierelaget under isoleringen er lagt i form af en palle med en slags sidevægge på væggene. dvs. således at denne barriere ikke kun er mellem loft og isolering, men også mellem isolering og dele af væggene i kontakt med den. Beskyttelsesmateriale er nødvendig for at dække hver stråle eller væg af skjold.

  Lægning af dampspærremateriale på gulvet er lavet:

  • Med afrunding af hver stråle. Materialet "uden spænding" lægges i langsgående strimler vinkelret på bjælkerne med en forsænkning i mellemrummet. At skære dampbarrieren laves under hensyntagen til denne omstændighed. Hvis længden af ​​en strimmel ikke er nok, udføres limning af panelerne.
  • Med indpakning fra indersiden af ​​hvert rum af bokspladen. Materialet er skåret i stykker svarende til skærmstørrelsen og højden af ​​dets vægge.
  • Ved at lægge over et hårdt gulv eller med fastgørelse fra indersiden til loftet, hvis isoleringen udføres for at forbedre strukturenes isolerende egenskaber i reparationsperioden.

  Uanset planen af ​​loftindretningen bør dampspærren til loftet under loftet i et træhus udgøre et solidt tæppe, der ikke tillader vand at passere ind i eller gennemføre det i det mindste omfang. For denne web af rullet materiale stables de med den overlappning, som fabrikanten angiver, hvis størrelse er angivet i instruktionerne og limes sammen med hinanden med enkelt- eller dobbeltsidet tape.

  Roll over loftet dampspærre materiale skal være som det blev såret af producenten. Intet at vende og spole tilbage er ikke nødvendigt. For ikke at forvirre installationsanlæggene betegner fabrikanten den side, der kommer i kontakt med gulvet.

  Hvordan vælger du det rigtige materiale

  Det er vigtigt ikke kun at lægge en dampspærre korrekt, men også at vælge det mest egnede materiale til sin enhed. Tandem dampspærring - Isolering skal fungere perfekt, hvilket forhindrer muligheden for vådisolerende kage.

  Den ældste variant af dampbeskyttelsesanordningen er fedtet ler, som blev brugt til at behandle loftet nedenfra eller derover. Sammen med ler blev en tør jord og vegetativt lag brugt til at forhindre indtrængen af ​​varm luft i varmen og kulde i koldt vejr. I stedet for jorden kan der anvendes fin tørv, chips, savsmuld, tørt løv og lignende materialer.

  I stedet for forældede isolerende sorter anvendes materialer, der er specielt designet til at beskytte mod damp- og varmelækage. Deres lægning gøres meget lettere og betydeligt til højere priser. Imidlertid er de af deres isolerende egenskaber dårligere end de gamle dokumenterede metoder.

  For anlægget anvendes dampspærrebeskyttelse af loftsbunden nu:

  • Pergamyn. Budgetalternativet med dampgennemtrængelighed på ca. 70 mg / m² pr. Dag. Den anvendes hovedsageligt i husbygninger, der ikke indebærer en stigning i fugtighedsniveauet over standardværdierne.
  • Film af polypropylen og polyethylen. Dampgennemtrængelighed beregnes i enheder på ca. 3-5 mg / m² pr. Dag. De fleste af dem er forstærkede materialer, der er modstandsdygtige overfor temperatur ekstremer, mekanisk stress og UV eksponering. Velegnet til opførelse af trægulve under fyldningsisolerende.
  • Dampisoleringsmembraner med foliekappe. Gennemsnitlig dampgennemtrængelighed er 0,04 - 2,55 mg / m². De bruges til at arrangere værelser med høj luftfugtighed og ustabil temperatur baggrund: saunaer, dampbad af russiske bade, svømmebassiner, kombinerede sanitære faciliteter.
  • Antikondensatdiffusionsmembraner. Deres evne til at passere damp varierer i en bred vifte fra 3 til 15 eller flere tiere mg / m². Dette er de nyeste versioner af universel udnævnelse. I det betjente loftsrum kan der installeres på isoleringens nederste og øverste side.

  Antikondensatsorter er tilgængelige i form af dobbeltsidede polymermembraner. På den ene side, som skal vendes til et par, er de grove og derved forhindrer dannelsen af ​​dug. Den modsatte side er glat, det forhindrer indtræk af fugt udefra.

  Video om reglerne for enhedens dampbarriere

  Eksempel på at lægge et dampspærrerullemateriale på loftet:

  Video om detaljerne ved at lægge en dampspærrefilm:

  Hvordan skelne dampspærre materiale fra vandtætning mulighed:

  En dampspærre i overensstemmelse med de teknologiske krav forhindrer for tidlig slitage og ødelæggelse af bygningskonstruktioner, eliminerer dyre varmeudslip og eliminerer fugtigheden i et landhus.

  Specialiserede dampspærre membraner blev oprindeligt udviklet til et flerlags system af tagisolering. Materialet har vist fremragende præstationsegenskaber, så det blev også aktivt brugt til gulvet.

  Hvorfor har jeg brug for en dampspærre

  Lad os først forstå, hvad en dampbarriere er. Desværre forstår mange dette udtryk som et stoflag, som giver fuldstændig isolering af gulv eller vægge fra vand og dampe. Ved hjælp af denne fejl foreslår skrupelløse sælgere og håndværkere at erstatte det specialiserede produkt med en konventionel polyethylenfilm, flydende gummi og andre analoger, der er mere egnede til betegnelsen "vandtættere".

  Dampbarriere er et to- eller flerlags syntetisk materiale - en specielt perforeret membran med selektiv permeabilitet. Enkelt sagt, lærredet i en retning tillader damp eller gas, og i den anden - ikke. I praksis manifesteres dette i følgende:

  • "Forming" kondensat er "udtømt" af isolering og en træramme;
  • penetration af varmeisolerende partikler ind i stuen forhindres;
  • Der er et normalt niveau af træ fugt, som undgår dannelsen af ​​dug, udviklingen af ​​råd, meldug, svampe.

  Strukturen af ​​basislaget dampspærre membran under mikroskopet.

  Under arbejdet med et gulv er produktet etableret i værelser. Én side af dampisolatoren er glat (passer til isolationen), den anden (ydre) ru rummer kondensatet til dens efterfølgende fordampning.

  Mere kompliceret "version" - vanddampbarriere. Dette flerlagede materiale på grund af den særlige struktur af perforeringen og forskydningen af ​​lagene bidrager til gasudveksling, tager damp udvendigt, men lader ikke vand inde i "isolerings-træramme" -designet. Det beskytter derfor elementer fra atmosfærisk fugt, kondensat og vand dannet på overfladen af ​​fugtgennemtrængelige baser (herunder som følge af kapillarsugning eller i rum med høj luftfugtighed).

  Vi bemærker et andet karakteristisk træk ved diffusionsdampbarrieren. Materialet under installationen kræver et luftgab, hvorimod et vanddampspærreark kan lægges uden at et luftlag lukkes. For eksempel på basis af en krydsfiner base for holdet, etc.

  Varianter af dampbarriere materialer

  På det russiske marked er der mange produkter til dampbarriere. Den mest interessante professionelle serie, som Ondutis, Izover, Izospan og andre. Dette er en lang række materialer, der afviger i formål, densitet, sammensætning, perforationsstruktur og andre parametre. Og selvfølgelig bør gulvets dampspærre i et træhus eller tagdækning "tærte" være lavet af klæder med forskellige egenskaber.

  Diffusionsmembraner er af følgende typer:

  • Standard dampspærre er et polypropylen-tolagsmateriale, der tjener som beskyttelse til bygningselementer og isolering fra vanddampmætning, der kommer fra indvendig i bygningen. Den er monteret i vægge og lofter, forhindrer fibrens indtrængning i rummet isolering, støv, snavs.
  • Kompleks dampdæmpning af forøget tæthed er et tolags stof designet til at beskytte trægulv fra vand, dannet på beton eller jordbund.
  • Paro-vandtætning robust med en forbedret anti-kondensatoverflade. Dette materiale anvendes i konstruktion og indretning for at beskytte træelementer og varmeisolator fra vanddamp, der trænger ind i rummet. Det vigtigste anvendelsesområde - garret, interfloor overlappings og tagdækning plads.
  • Forstærket dampdæmpning er et standard tolags stof, forstærket med et tredje lag - polypropylennet. Den bruges til alle typer gulve, herunder kældre, samt belægninger i våde områder.

  • Vinddamp-vandtætningsmateriale med reflekterende metalliseret overflade er en polypropenmembran med høj styrke, der er døbt med folie eller mylarklud. Det bruges som underlag ved opbygning af bløde gulvvarmesystemer (varmevalsemåtter, infrarød opvarmning). Det adskiller sig fra den sædvanlige vandtætning mindre porer.

   Således fremstilles 4 typer barrierematerialer:

   • Dampbarriere;
   • Paro-fugtisolering;
   • Varme-damp-vandtætning lærred;
   • Vind-damp vandtætning.

   Som en analog af en dampspærre kan du bruge den sædvanlige tætte polyethylenfilm eller skummet PE, men kun med enheden af ​​mineralgulve. For eksempel under cementskrot på beton eller jord. Glem ikke, at træelementer samt mineralisolering kræver obligatorisk ventilation eller tilstedeværelse af ventilationsgab.

   I stedet for professionel termisk damptætning er foliepolyethylen eller metalliseret polypropylenfilm egnet. Anvendelsesbetingelserne er de samme - ingen træ, kun cement, beton, gips osv.

   Installationssystemer dampspærre på gulvet i et træhus

   Støttestrukturen kan være anderledes: Overlapningen mellem det uopvarmede loft og stuen, interfloorkonstruktioner, gulve til beton, jord, logs og meget mere. I hvert tilfælde anbefales det at anvende højt specialiserede materialer, da dette vil give mulighed for at danne den korrekte og vigtigst holdbare struktur. Overvej mulighederne.

   Gulv, arrangeret på bjælker over jordbunden

   Det er kendetegnet ved en betydelig temperaturforskel i underfeltet og i lokalet.

   Diagram af gulvet på bjælker i et træhus.

   Som du ved, dannes kondensat på grund af temperaturforskellen. Hvis der er en uopvarmet kælder under gulvbelægningen eller der er plads til kælderhøjden mellem støttebjælkerne og jorden, så er mesterens opgave at danne en sådan "kage", så kondenseret fugt ikke trænger ind i strukturen, men træet og isoleringen kan "trække vejret". Faktisk er det nødvendigt at forhindre isolatoren og træet i at blive våd. Derfor bør træbjælkens dampspærre arrangeres som følger:

   • Skullstænger er stablet på bjælker, brædder eller OSB behandlet med beskyttelsesforbindelser (brandhæmmende, antiseptisk, vandafvisende) på dem.
   • Monteret damptætningsmembran (glat side til mineralulden) eller vandtætningsmateriale med væggenes opstilling. Udnævnelse - forebyggelse af en namokaniye af en varmelegeme. Strimler af stof eller film er fastgjort med hæfteklammer til træelementer. Installationen er lavet med en overlapning på 15-20 cm, leddene er limet med tape. Steam-vandtætningsmembran foretrækkes til simpel vandtætning, men det koster meget mere.
   • Plader af mineraluld eller anden isolering med en damppermeabilitetskoefficient på over 0 (økologisk, varmeisoleret, isoplat) anbringes.
   • En dampspærre lægges oven på varmeisolatoren (f.eks. Izospan B eller Izospan D osv.), Der er fastgjort med hæfteklammer til stængerne. Mellem måtterne og dampspærren skal der være et luftgab på 3-5 centimeter.
   • Et gulvbræt eller et hvilket som helst arkmateriale til modulær plade (spånplader, OSB, GVL osv.) Er monteret på den forberedte isolerede bund.

   Gulvet på et uopvarmet loftsrum eller loft bliver afgjort på næsten samme måde med mindre ændringer. Opgaven er at gøre varmeafbrydelsen af ​​den kolde luft i tagrummet og varmen i boligarealet. I stedet for vandtætning placeres en dampspærre eller dampspærre med en antikondensatoverflade på loftsømningen. Installation overlappes også med 15-20 cm, leddene og forbindelsespunkterne til hegnene er fastgjort med tape.

   Gulv over gulvet

   Samtidig overlapper værelser med samme driftstemperatur. Den grundlæggende opgave med en dampbarriere monteret mellem gulve er at forhindre, at varmeisolerende fibre trænger ind i boligarealet, samt at opretholde det normale niveau af træfugt. Ifølge producentens anbefaling skal gulvkageordningen være som følger:

   Ordningen med interfloor overlappende i et træhus.

   1. Paul;
   2. Paro-fugtisolering;
   3. Varmeisolator;
   4. Counter Strike;
   5. bjælker;
   6. Udkast til base - loft arkivering af plader af krydsfiner, OSB, spånplader;
   7. Dampbarriere;
   8. Indvendig finish.

   Installationen udføres med en glat side til isoleringen, dannelsen af ​​overlapning og ventilationsgap er nødvendig. Hvis værelset er klassificeret som vådt, vælges en dampspærre med en høj anti-kondensatoverflade. Hertil kommer, at når man lægger leddene på membranerne og steder med krydset med væggene skal forsegles med tape.

   Gulvvarmeanlæg

   Udformningen af ​​gulvvarme indebærer installation af varmemåtter eller infrarøde rulle gulvvarmesystemer under:

   • dækbeklædningen sættes i den flydende vej (et parketbord, et laminat);
   • gulvfliser eller porcelænfliser, stablet i våde områder.

   Lægning af fliser på det infrarøde gulvvarmesystem.

   Fabrikanter anbefaler at installere en varme-dampbarriere med reflekterende side til varmeelementet. Men her kan du med succes anvende den sædvanlige folieisolon eller EPPS, hvis omkostninger er 2-5 gange mindre end membrankonkurrenten.

   Den endelige arbejdsplan er som følger:

   1. Grov base
   2. Reflekterende damptætning;
   3. Gulvvarmesystem under hensyntagen til egenskaberne ved den anvendte type (for eksempel kan infrarøde måtter ikke monteres under tunge møbler);
   4. Efterbehandling gulv

   Sammenfattende bemærker vi, at der ikke er fuld udskiftning af dampbarriamembraner med selektiv permeabilitet. Billige modparter er temmelig vandtæt, med undtagelse af diffusion af gasser, damp eller vand.